יש לי קרם שמורכב שקקאו,סוכר ושמן, שנשאר מעוזה..
חשבתי להוסיף עוד דברים שיתאים לפצפוצי שוקולד.
אם יש מתכון עם חמאת בוטנים, בכלל אשמח..
תודה רבה מראש!
יש לי קרם שמורכב שקקאו,סוכר ושמן, שנשאר מעוזה..
חשבתי להוסיף עוד דברים שיתאים לפצפוצי שוקולד.
אם יש מתכון עם חמאת בוטנים, בכלל אשמח..
תודה רבה מראש!
אני מכניסה שם כל מה שנראה לי ... אפשר אגוזים אם אין ילדים קטנים.. או שקדים טוחנים או גרוסים
תמצית וניל קצת
קיצר מה שבא
למישהו פה יש מתכון של עוגת שוקולד פשוטה וקלה? עוגת יומולדת כזאתי? ![]()
4 ביצים להקציף (בלי להפריד) עם
2 כוסות סוכר, עד שנעשה קצף צהוב בהיר גבוה.
להוסיף במהירות איטית:
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
2 כפות קקאו
1 כף נס קפה
חצי כוס שמן
כוס מים
להגביר מהירות שהכל יתערבב לבלילה אחידה
לשפוך לתבנית
ולאפות.
בהצלחה
קצת מעתיקה, אבל זקוקה גם לרעיונות..
ב"ה אני בתחילת הריון וקשה לי לבשל בשרי כך שבשבתות האחרונות אנו אוכלים בעיקר חלבי\ פרווה וכבר נגמרו לי הרעיונות..
אני צריכה רעיונות למאכלים משביעים, לא מורכבים מדי (אין לי הרבה כוחות וזמן..) וטעיממים וכמובן חליביים\ פרווה.
אשמח ממש לעזרה, תודה!
מתכון של ניקי ב, עם שינויים שליסה"רוריתמה המתכון ומה השינויים?
סה"רורית
קראנץ שוקולד
יצא טעים וחריף P:סה"רורית
סה"רוריתאחרונה
צלולה בדעתהמישהו מוכן לגלות לי אותו?
תמיד הכנתי גדולים ולא שניצלונים.
אז איך עושים את זה טוב?
תודה!!!
1. כמו בכל דבר רצוי להשתמש בחזה עוף טרי ולא קפוא.
2. לבקש מהקצב או אם את יודעת בעצמך אז להוריד את כל הגידים למינהם זה הורס ולא כיף להיתקל בזה.
3. לדקק את השניצל עם פטיש לבשר. (יש כאלה שמעדיפים אותו יותר עבה, זה כבר עניין של טעם)
4. מרינדה טובה- חרדל, מיונז שום כתוב, עשבי תיבול (מה שאוהבים) ותיבול, (אפשר להוסיף מעט פפריקה או צ'ילי, לטחון הכל במעבד מזון ולשים בפנים את השניצלים לכמה שעות או לילה לפני, לצפות בפירורי לחם טחונים דק או פנקו ולטגן, רצוי בשמן עמוק..
איזה מאכל טחון\מרוסק אפשר להביא לאדם שעבר ניתוח באזור הפה..
אשמח לדברים שיכולים לשרוד נסיעה..
דייסות למיניהן, פירה, לפתן תפוחים, גלידה וקצפת.. מוצרי חלב
בא לי להשקיע. משהו שיהיה כיף לקבל אחרי ניתוח..
לא שיש לי מושג איך מכינים, אבל זה רך ונימוח וישרוד את הדרך.
ליד זה אפשר להכין עגבניה מרוסקת עם קצת שמן זית ותבלינים.
המאכלים שורפים לו?
קשה לו לבצע את פעולת הלעיסה, אז צריך דברים מעוכים?
לחם/פיתה הוא יכול לאכול?
זה מאוד תלוי מה הוא אוהב. אני הייתי שמחה לקבל ממרחים טעימים לחלה- מטבוחה, פסטו (ביתיים כמובן).. זה מושקע בהחלט
אפשר גם עוגה בחושה, שהן כתמיד רכות..
כמה זמן הנסיעה? אפשר להכין שייק פירות מושקע לשים במיכל שומר קור (או צידנית)...
רק בבריאות!
אם הוא מסוגל, את יכולה אפילו לקנות צ'יפס ופלאפל בנפרד, מדוכן קרוב לבי"הח, ולהביא חם.
זה יחזק אותו קצת.
ביתי או קנוי (שימורים או צנצנת)
גפן36אחרונהאולי תוכלו לעזור לי לזהות את העוגיה שנראת כמו קערה קטנה עם שוקולד בפנים?
ואם יש לכם מתכון מעולה שלה הרי זה משובח 

) ובשקע ממלאים שוקולד. אז אולי לזה התכוונת...כמו טארט, רק בגודל ביס
מצאתי כמה מתכונים בשיטוט באינטרנט, אבל לא ניסיתי:
http://www.ibake.co.il/2012/01/chocolate-coffee-tartelette.html
http://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-e6b19bc30bada31006.htm
ואז רק ממלאים.
נורא מרשים ובקלות.
אפשר גם למלא בקצפת ופירות חתוכים לקוביות קטנטנות.
רק לא זוכרת כמה עולה..
רציתי לעשות הפרשת חלה לכבוד ר"ח, ולהכין חלות לשבת ואוזני המן.
עכשיו אני רואה מתכונים ומבינה שזה למעשה שני סוגי בצקים שונים... נכון?
יש רעיונות איך ניתן לעבוד על שני המתכונים עם הפרשת חלה ובלי להסתבך??
ולחלות תעשי לפחות 1.6 קילו כדי לעשות הפרשת חלה...
הוא יותר מ 1.666 ק"ג קמח צריך שבזמן ההפרשה הבצקים ישקו אחד בשני ז"א יהיו נושקים צמודים אחד לשני באותה הקערה ולהפריש
כל בצק מעל משקל מסויים של קמח חייב בהפרשה.
ולשאלתך, נערת טבע, הרב שלנו פסק שאם מדובר בשני סוגי בצקים שונים (אפילו רגילים, שאחד מתוק ואחד מלוח), אז א"א אפשר לחבר אותם לעיסה אחת... ואז כל אחת מתפקדת כעיסה בפני עצמה...
אז נראה שתעשי כמה שתעשי ותראי אם הגעת בכל אחת מהעיסות ללפחות קילו 700...
בהצלחה וישר כוחך!
כלומר, זה יכול להיות בצקים מעט שונים בכמויות הסוכר אבל אם לא מתאים לערבב אותם אז לא ניתן לאחד אותם להפרשת חלה.
ניל"ס

קינמון מעורבב עם סוכר ומעל טיפות של מייפל - זה מעולה אפילו מי שלא אהב קינמון אהב את זה
ממרח שוקולד
אם הכוונה לקינמון אז לא המייפל מרטיב וגם יוצא כמו דבש כזה אפשר לחתוך אותם לעיגולים ולאפות
נראה יותר יפה לדעתי.
הממרח שוקולד אני מחממת 30 שניות במקרוגל אז יותר נוח למריחה ופחות גושי
מקווה שעזרתי
כדי שימרח למשוך מעט שמן
כרובי=)עם פריך
יש בעיה להשאיר בלילה מוכנה (עם כל הרכיבים הנדרשים) יומיים במקרר?
הבשר לא נהרס..נכון?
גם אם לא מוסיפים ביצים לבלילה - הבצל או השום הקצוצים והפטרוזיליה מפרישים נוזלים.
אפשר לתבל מראש עם תבלינים בלבד.
או לטחון הכל לעיסה חלקה ממש. זה יכול להחזיק בלי בעיה. אם רוצים להוסיף ביצים, בכל מקרה כדאי סמוך לבישול.
אין בעיית בריאות. לשמור בעומק המקרר.
יחד עם הבשר היא שוקלת ומשלמת גם על דפי צלופן (שמיועדים לחצוץ בין שכבות של חזה חתוך לשניצל).
מהבלילה/עיסה המוכנה של הבשר הטחון היא צרה צורת קציצות ומארגנת אותן בין דפי הצלופן. מקפיאה ככה.
זה נוח מאוד להפשרה של כמות קטנה כל פעם או הפשרה מהירה של כמות גדולה בבת אחת.
כי לוקח יום לפחות להפשיר בחזרה
האורחים שלשלו כהוגן,
אבל למי אכפת 
לשימוש.
צריך מאוד לשים לב לזה. יש טווח של 4-5 ימים.
אם קניתי ביום הראשון לשחיטה וטחינה, יומיים נוספים בעומק המקרר, אין עם זה בעיה.
אח"כ הוא כבר מסוכן!!
וכשהוא ללא אריזה זה אפילו פחות.
כבר יצא שגם אחרי חצי יום כבר היה לו ריח וצבע לא יפה..
לא הייתי משאירה אפילו לילה אחד.
שכחתי ממנו..
(שאריות מהפרשת חלה)
בעקרון זה המון זמן..
תנסי למתוח ולבדוק אם יש רשת גלוטן
יש מצב שלא החמיץ??

מישהו מכיר מתכון שכזה?
אשמח לשיתוף
תודה
לא גורע מהטעם.
3 קופסאות טונה
15 כפות פירורי לחם
3 כפות דבש/ סילאן
6 כפות קטשופ
מלח פלפל פפריקה לפי הטעם
(ניתן להוסיף בצל מגורד מטוגן- לי אף פעם אין כח)
ליצור עיגולים/ לשטוח בתבנית להכניס לתנור על 180 מעלות
(אנחנו יותר אוהבים קציצות)
בתיאבון!
*ניתן לחלק ולהכפיל כמויות
עשינו כמה פעמים לשבתות ואירועים ויצא סוף!
וזה לא חסר.
אם תרצו אכתוב
מרפדים תבנית בבצק עלים.
מטגנים:
בצל בינוני עד שיזהיב
מוסיפים קופסת טונה קטנה וקופסת רסק עגבניות קטנה
מלח ופלפל.
להמשיך לטגן על אש נמוכה ממש דקות ספורות.
לשים בתבנית ומלמעלה שוב בצק עלים (אפשר לעשות רצועות של שתי וערב - יוצא מקסים)
לאפות.
זו כמות לתבנית חד פעמית הקטנה.
לתבנית A4 אני מכפילה בשלוש.
לקחת מחבטת לטגן בצל (אפשר להוסיף גם שום חי).
אחרי שהבצל קצת משחים , להוסיף : פטריות שימורים (לא חייב שימורים).
רסק
1-2 קופסאות טונה (תלוי בכמות )
ותבלינים לפי הטעם ( מלח , אבקת שום ,פפריקה מתוקה /חריפה .....)
* אפשר להוסיף קצת דבש /סילן
לערבב ואחרי כ10-15 להוריד מהמחבת -לכבות את האש .
את הטונה שמים בסוף (אחרי הטונה כ-10 עוד על המחבת)
משהו מעניין, טעים
לא חלבי ולא קרם.

עם סוכר או משהו כזה..
זה הכיוון...
ושל סוכר, לערבב עד שהסוכר נמס לגמרי במים,
ומיד כשהעוגה יוצאת מהתנור- לשפוך עליה.
בזמן שהרוטב עוד חם על העוגה- אפשר לפזר אגוזים קצוצים ואני חושבת שהם ידבקו לרוטב..
אגוזים נגיד- פקאן מסוכר, אגוזי מלך, קשיו, פיסטוק. או שקד מלובן וכו'.
אפשר לקשט גם בחמוציות מיש שאוהב, או לגרד קצת שוקולד מריר.

חומוס זה אוכל של חולין. אוכל של אמצע השבוע. ניתן לצפות מאוכל לשבת קצת יותר ...
אדם צריך לאכול מה שהוא אוהב ומה שטעים לו
אין פה כללים
מה שאני אוהבת זה: תפו''א, בצל, פטריות, גזר (מבושל), בטטה, חסה וכל סוגי העלים.
ואז זה טעים לאללה. ולא חייבים לשים הרבה. אפשר גם במשורה (למי שמבין את המילה) והירקות נהיים אכילים להפליא.
אנחנו עשינו עם באק צ'וי (יש עכשיו באושר עד) או עם עלי בייבי.
צריך לזה משהו יותר קשה ומריר מהחסה הרגילה.
קוצצים כאלה עלים והרבה פטרוזיליה.
מוסיפים מעט מיץ לימון והרבה מיץ תפוזים.
מוסייפים הרבה חמוציות ומעט פלפל שחור גרוס.
מערבבים וזהו
טעים ומרענן.
הפטרוזיליה נורא חשובה, היא זאת ש"מדביקה" את הטעמים.
הוא מעולה ונוח כי אין לו מיכל אלא שמים קערה מתחת.
החיסרון שצריך להוציא את המיקסר..
ויתרון שזה שני מכשירים גדולים באחד. למי יש מקום לשניים.