אורז קופא סבבה
(גם מג'דרה וכו')
פשטידות-אפילו קיגל תפוא קופא טוב..אפשר לאפות בתבניות קאפקייק ואז כל פעם מפשירים רק את הכמות שצריך.
מרקים-אבל לא מרקים שיש בהם ירקות גדולים..ואם תפוחי אדמה אז רק טחון כי המרקם שלהם מזעזע אחרי הקפאה
קציצות ירק
פוקצות, לחם שום, פיצות אישיות, לחמניות אישיות
זה לא אוכל אבל חוסך מלא עבודה ומשדרג מאכלים שפשוט להכין- לבשל קטניות רק במלח ולהקפיא במנות אישיות, ואז הרבה יותר קל להכין מאכלים מזינים.
כנ"ל בצל מטוגן-להקפיא בקוביות קרח
שום כתוש אפשר גם בקוביות קרח-צריך לערבב אותו עם קצת שמן ומלח.
רטבים לפסטה גם אפשר את רובם להקפיא-אנחנו בבית מכינים כמות גדולה של רוטב עגבניות ומקפיאים בקופסאות וכל פעם מפשירים אחד וזה חוסך מלא עבודה.
גם רוטב פטריות קופא סבבה
לזניה אפשר להקפיא גם.
כמה טיפים חשובים על הקפאה:
כדאי לקנות שקיות איכותיות ואטומות, ולעטוף לפחות בשני כיסויים(שהחיצוני הוא שקית הקפאה אטומה) כדי שלא יספוג טעם לוואי של הקפאה.
להפשיר-אם יש אפשרות אז להוציא ערב קודם למקרר/שיש.
כדאי להקפיא בכמויות קטנות יחסית-מנות אישיות או כמות שמספיקה לכם כמשפחה-ככה אפשר להפשיר כמה שצריך באמת..
שיהיה בהצלחה ולידה קלה בזמנה
