
מה המנה הכי מוצלחת שלכם?קראנץ שוקולד

אממ מושט בתנור..צ'וקלייט
בצל יבשדינה ל.
חן חן מראש
מבחינת בישול וסלטים אפשר להשתמש בשניהםקראנץ שוקולדאחרונה
לכל דבר
למרות שלבישול מומלץ להשתמש בשאלוט, הכי טעים.
מתכון לאוזני המן..א..א..
משהו פשוט שמתאים להכין עם הילדים
בבקשה..מקום בעולם

תודה..א..א..אחרונה
עוגות למשלוחי מנות- הביאו רעיונות!מיני מאוס
אני מתכננת להכין 10-12 עוגות בתבניות אינגליש קייק למשלוחי מנות.
אני צריכה רעיונות לעוגות פשוטות להכנה אך טעימות ומעניינות. אשמח לקבל גם מתכונים.
אז.. שפכו!
ושאלה- כמה תבניות כדאי לשים בתנור בו זמנית ושזמן האפייה ישאר כמו במתכון המקורי?
עוגת גזרלב אמיץ
פעם היה לי מתכון, אבל לא בעיה למצוא מתכון פשוט וטעים.
יש לי ספר עוגות בחושות של חנה שאולוב. אשתדל לחפש שם או אם את יכולה להשיג אותו, יש שם מתכונים נחמדים ומעניינים.
שתי מתכונים שאימצתי מפה והיו סוף הדרך ביחספנסאי
״עוגת שוקולד פירורים״ של הניק אביה. וזה קצת בסגנון של פאי שוקולד.
ועוגת תפוזים בחושה, גם של מישהי מפה, אבל לא זוכרת כרגע מי.
אם תרצי מתכונים תכתבי ואכתוב לך.
שאלה לי לגבי העוגה של אביהג'נדס
אני עושה את זה בדכ בתבנית חד״פ בינוניתפנסאי
תבנית אחת?ג'נדס
לכמות הזו כן. אפשר כמובן להכפיל כמויותפנסאי
למה את מתכוונת ב2 תבניות?ג'נדס
בערך. מה שנקרא A4פנסאי
אני גם מכינה ב2 כאלוג'נדס
רציתי לדעת איך כולן מכינות כאן, כי אצלי זה יוצא מוצלח רק בגובה נמוך...
כן, כדאי שזה יהיה נמוך. לכן אמרתי שזה יותרפנסאי
אשמח לעוגת שוקולד~א.ל
>>>ג'נדס
מתאים לתבנית חד"פ עגולה/מרובעת, אפשר גם ל-2 ארוכות או לשחק עם הכמויות.
בסיס בצק:
2 וחצי כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
חצי כוס סוכר
3/4 כוס שמן
ביצה אחת
לערבב הכל- בכף זה מעולה. אפשר גם מיקסר. יוצא בצק פירורים
משטחים את 80% הבצק בתבנית ומשאירים בערך 20% בצד (לפירורים שאח"כ)
בלילת שוקולד:
כוס קקאו
חצי כוס שמן
כוס וחצי סוכר (אפשר גם כוס)
3 ביצים
לערבב ביד בקערה עד לקבלת עיסה אחידה.
לשפוך על הבצק, לפזר מעל פירורים שנשארו (למי שהיה בצק יותר אחיד ולא פירורי אז לגרד עם פומפיה את חתיכת הבצק הנותרת מעל העוגה.)
להכניס לתנור ל 180 מעלות
לבדוק אחרי חצי שעה, צריך להיות לח במרכז.
תודה רבה!~א.ל
עוגת שיש. אני שמה 4 ביחד..א..א..
מגש פיצהאריק מהדרום
היא מחפשת רעיונות לעוגות
יעל מהדרום
לא אכפת ליאריק מהדרום
עוגת בראוניז חלבה-אחד הדברים העסיסייםצ'וקלייט
וממש קל להכנה! אם תרצי מתכון-תגידי.
אני רוצה מתכון בבקשה!או שזה הבראוניז שפשוט שמים בתחתית חלבה?יעל מהדרום
לא ממש לא! הרבה יותר טעים
צ'וקלייט
לבלילה:
150 גר' חמאה (ניתן להמיר בשמן)
כף גדושה קקאו
כוס קמח
4 ביצים
2 חבילות שוקולד מומס
1/2 כפית מלח
לביפנוכו:
200 גר' חלבה חתוכה לקוביות קטנות
אופציונאלי-1/2 כוס שוקולד ציפס
מערבבים את כל החומרים לבלילה, משטחים (קצת פחות מ)חצי בתבנית, מפזרים את החלבה (והשוקולד ציפס)
משטחים ממעל את החצי השני ואופים בחום בינוני כ-45 דק' או עד ששיפוד שננעץ יוצא נקי
יוצא קצת פאדג'י כזה..מממ פשוט טעיםם!! לאכול חםםם!!!
תודה...אז זה בערך מה שהתכוונתייעל מהדרום
עוגות גבינהשמחה ומשמחת
מתכונים קלים בשמחה אתן
אשמח למתכוןheh
תודה
עוגת פרגבת 30
אין לי מתכון אבל זה ממש טעים...
תודה לכולם! מוזמנים להמשיך להציעמיני מאוס
אשמח לשמוע עוד.
ריבועי פקאן אפשר. עוגת קרמבופנסאי
עוגה לימונית משגעת, בלי א. אפיה ובלי שמן, חמישה מרכיבים בלבד~א.ל
להקציף טוב את הביצים,
אני הייתי ממעיטה בלפחות חצי כוס את כמות הסוכר..
מנוסה ומוצלחת!
לאפות בורקס חם+ חמוצים, ט וביצה קשה- זה בטוח לא יעבור לשכניםtwitodav
תלוי באופי... יש אנשים שלא יגעו בזהאמא!!
לגמרי..סה"רוריתאחרונה
עוגת תפוחייםמקום בעולם
אמממרב.
עוגת שוקולד יינית
עוגת מייפל מושקעת (יעני עם אגוזים...)
עוגת תמרים, עוגת קפה-שוקולדמישהי אחת...
את תרצי מתכונים תגידי..
פלאפל ביתיאר
אבל מסתבר שזה יצא דחוס קצת....
נשארה לי עוד עיסה במקפיא. מה אפשר להוסיף כדי שהכדורים ייצאו אווריריים יותר?
מקפיצהאר
להוסיף חלה רטובה. או לחם.לב אמיץ
אבל זה אני כותבת לא מנסיון, אלא ממה שאני זוכרת ממתכונים לפלאפל.
קצת אבקת אפיהפנסאי
תודה לב אמיץ ופנסאי. ינוסהאר
ניצלוש- אפשר להכין פלאפל בלי מעבד מזון?שואף לטוב
יש לי רק בלנדר מוט...
ואם כן- לבשל את החומוס קודם או מספיק להשרות?
תודה!
לא כדאי עם בלנדר מוט.לב אמיץ
מכיוון שטוחנים חומוס מושרה, לא מבושל, ובלי נוזלים, המנוע של הבלנדר מוט לא יעמוד במשימה.
יש מכשיר ידני עם דיסקיות בכל מיני גדלים של חורים שמתאים לזה (ככה הסבתות היו מכינות
). זה מכשיר פשוט ובטח לא עולה הרבה. תנסה להשיג אולי דווקא בחנויות כלי בית פשוטים.
או מכונת בשר, אפשר גם ידנית.
תודה! הבעיה שאני רוצה להכין הערב...שואף לטוב
אי אפשר לבשל ואז לסנן מהנוזלים?
אני חושבת שלאלב אמיץ
.
אפשר לנסות, אבל הטעם העז הטוב של הפלאפל בא מהגרגירים הלא מבושלים.
אפשר לנסות משהו אחר - אולי לשבור, למעוך את הגרגירים בפטיש של שניצל (או פטיש רגיל
). להכניס כל פעם כמות מסויימת לשקית של סופר, להוציא ממנה את האויר, לקשור, ולדפוק על הגרגירים.
סביר להניח שזה יעבוד.
בהצלחה.
לא כדאי לבשל, זה יוצא ממש לא טוב. מנסיון.ט'
יש בלנדרי מוט מאד חזקים שיכולים לטחון גם קרח הבעייה היאקראנץ שוקולד
אחרת
בפלאפל צריך שהחומוס יהיה טיפה גרגרי ולא משחה ולכן צריך להקפיד לטחון בפולסים
מנצלש"ת: הבלנדר מוט שלנו בקושי פועל.לב אמיץ
כנראה מסיים את תפקידו. המנוע משמיע קול ענות חלושה והבלנדר לא מרסק
[(למה קצת לפני שבת למה?) - ככה -שנלמד לא להכין דברים ברגע האחרון
].
איזה כדאי לקנות? מראש לחפש בעל מנוע חזק?
מי יכול/ה להמליץ על משהו יעיל וטוב?
ממליצה ממש על שלנו..נדנדה כתומה.
הוא ממש נוח, יעיל וחזק.
והוא גם מעוצב בצורה שנוח להחזיק אותו-יש לו ידית סיליקון כזו...
תודה! זה אומר שהוא גם מרסק קרח?לב אמיץ
ואפשר לטחון איתו גרגירי חומוס לא מבושלים?
הדברים הספציפיים האלה לא יצא לי..נדנדה כתומה.
תודה רבה.לב אמיץ
גם בבלנדרים שטוענים שהם חזקים עדים להשתמש ברחמיםגפן36
הם אמנם מצליחים כמה פעמים, אבל מתעייפים מהר מאוד.
תודה. ככה גם אני חשבתי. אבל אולי יש כאלה תעשייתיים?לב אמיץ
ואם כן, מענין מה העלות שלהם ואם יש להם חסרונות.
נראה לי שאלו שאינם מוט יותר עמידיםגפן36
בשביל זה עדיף מעבד מזון, הוא בנוי לטחוןפנסאי
אהה. זה אני יודעת. פשוט קראנץ שוקולד כתב שיש.לב אמיץ
אכן ישקראנץ שוקולד
זה תלוי ממה הוא עשוי(מתכת או פלסטיק) ומה עוצמת המנוע שלו.
יש בלנדרים מוט חזקים ממש
תודה. ושאלה:לב אמיץ
האם יש בבלנדר מוט העוצמתיים האלה חיסרון? למשל כמו שכתבת שאת גרגירי החומוס המושרים הם עלולים להפוך לעיסה במקום לשברים?
אם אני הולכת על אחד עוצמתי זה פוגע במשהו מהשימוש הרגיל שהייתי משתמשת בבלנדר מוט החלש יותר?
וגם מה סדר הגודל של המחיר בהשוואה?
מהבחינה הזאת כןקראנץ שוקולד
יותר קשה לטחון בו בפולסים
ז"א למרקם גרגירי ולא משחתי
הבנתי. תודה.לב אמיץאחרונה
איזה סוג מומלץ?לב אמיץ
אני השתמשתי בבלנדר מוט ויצא מעולה..רימון
מעט סודה לשתיהגפן36
תבניותגלידת לימון
כמה זה תבנית בקוטר 26???
חד"פ גדולה, בנינוית או קטנה?
בינונית.לב אמיץאחרונה
איפה אפשר לקנות עיסה לפלאל?אחרי החגים
..תודה
* לפלאפלאחרי החגים
מה עם להכין בבית עיסה?יעל מהדרום
אני מעדיפה לקנות מוכןאחרי החגים
יש הרבה פלאפליות שמוכרים במשקלקראנץ שוקולד
תנסי עוד סופריםחילזון 123
ראיתי פעם דבר כזה אבל לא זוכרת איפה.
זה היה במקררים של הקפואים.
כמעט בכל סופראם הבנים12אחרונה
כדורי ריבת חלב מצופים שוקולד חלבאהובה עממי
כדורי ריבת חלב מצופים בשוקולד חלב איכותי. קרנצ'י ומפנק וכשהפה מתמלא בקרם ריבת חלב העשיר…אז זה קורה!
קל ופשוט להכנה והטעם מפתיע ומשגע.
מוגש באהבה.
1 חבילת ביסקוויטים פתי בר
1/2 חבילה של ריבת חלב (בערך 3 כפות גדושות)
2 בננות
2 חפיסות שוקולד חלב
1/2 חפיסה של שוקולד מריר
כדורי רבת חלב
אופן ההכנה:
במעבד מזון או באמצעות מערוך מרסקים את הביסקוויטים בקערה.
מועכים את הבננה לקערת הביסקוויטים, מוסיפים את הריבת חלב ומערבבים.
יוצרים כדורים שווים מהתערובת ומקפיאים כחצי שעה.
בינתיים ממיסים את השוקולד חלב והשוקולד המריר בסיר עם שתי כפות חלב.
מוציאים את הכדורים, טובלים כל כדור בשוקולד, מניחים על תבנית או צלחת עם נייר אפיה.
מקפיאים כשעתיים ומגישים.
בתאבון.
לאיזו כמות כדורים זה מספיק?מעין אהבהאחרונה
קינוחי כוסות.קראנץ שוקולד
איזה יופי.לב אמיץ
אני מזהה שם כוסות רוח?
קרובקראנץ שוקולד
כוסות קינוח![]()
יצירתיחילזון 123
זה דווקא דיי מוכר
קראנץ שוקולד
התכוונתי שהמראה שלהם יצא לך יצירתי כזה. כל אחד קצת שונה.יפה.חילזון 123
אה.. תודה רבה
קראנץ שוקולד
וואו מגרה! ממה זה עשוי?חלומי
מוס גבינה, קראמבל ורוטב תותים.קראנץ שוקולד
תספר לנו מה זה רוטב תותים?חילזון 123
והקראמבל זה עם תפוחים או שזה רק הגרנולה הזאת?
רוטב תותיםקראנץ שוקולדאחרונה
מנקים תותים טוב(יש בהם הרבה חרקים קטנים)
קוטמים את הראש ושמים בשיר עם מים וקצת סוכר ומבשלים כעשרים דקות עד לריכוך ועם בלנדר מוט טוחנים עד לקבלת מחית (אפשר לסנן את זה ולקבל רק את המיץ ואפשר לשים איך שזה)
והקראמבל מורכב מקמח חמאה וסוכר-מעבדים במעבד מזון בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים ואופים עד להשחמה.
יש לי חבילת קורנפלקס שלמה שלא תגמר בקרוב... רעיונות למתכוניםלכל זמן ועת
קורנפלקס עם שוקולד מומסאת פניך אבקש
שכחתי לציין שאשמח למתכונים שאתם הכנתם או מכירים.לכל זמן ועת
ממיסה שוקולד בקערה.... אפלו שתיים שלוש חפיסות,את פניך אבקש
תתחילי ב2 חפיסות, את יכולה להוסיף כף- שתיים של שמן...
אפשר לפזר סוכריות צבעוניןת וכו׳.. תקררי או תקפיאי..
אפשר להוסיף לשוקולד-דבש/נוגט/חלווהנונימי
לערבב עם שוקולד לבן או חלב מומסקראנץ שוקולד
להקפיא ולשים מעל מוס שוקולד או שאפשר לאכול את זה ככה כמו החטיף של השוגי
גלידה עם קורנפלקס - ממש טעים!תות
לדעתי זה מערוץ 7 איפשהו
1 רי´צ
4 חלבונים
1/4 כוס סוכר
כף פודינג וניל,
כף נס קפה
1/3 כוס סוכר חום
1/2 כוס אגוזים קצוצים
1/4 מרגרינה (כמובן החלפתי ברבע כוס שמן)
1 ורבע כוסות קורנפלקס
:: הוראות הכנה
להקציף 1 רי´צ
להקציף חלבונים ו1/4 כוס סוכר לקצף נוקשה.
להוסיף לקצף כף פודינג וניל, כף נס קפה ואת הרי´צ.
להניח בתבנית ולהקפיא.
לערבב ביחד את שאר החומרים ולהכניס לתנור עד להשחמה.
להוציא מהתנור ולפזר מעל הגלידה שבמקפיא
מכירה את המתכון הזה. מעולה!..א..א..
אצלנומיתרי זהב
היו עושים עוף מצופה בקורנפלקס, לא זוכרת במדויק איך זה נדבק... אבל זה אחד הטעימים! נוסטלגיה של ילדות... היום כבר לא עושים, פשוט כי אין מצב שישאר קורנפלקס מיותר שלא יגמר בקרוב![]()
דג סלומוןמרימושקה
אני הכנתי דג סלומון עם חרדל ושמן. מעל קרונפלקס. 25 דקות בתנור לא מכוסה. יוצא קראנצי
באתר "מתכונים בעשר דקות"אשתו של בעלי
יש בקטגוריה של קינוחים מתכון לטעמי. לא ניסיתי אבל נראה מעולה..
לערבב עם חמאת בוטנים ודבש, לצפות מלמעלה בשוקולד מומס+mp8
נראה לי יותר בכיוון של חמאת בוטנים וסירופ תירס
נקודה למחשבה

חמותי עושה את זה עם פצועים אורז וזה ממש טעים!
מה היחס?את פניך אבקש
האמת אני יודעת איך מכינים את זה עם פצועים אורזנקודה למחשבה
מורידים מהאש מערבבים עם כוס של חמאת בוטנים עד שמתקבל מרקם אחיד.
מוסיפים 5 כוסות פצועים אורז מערבבים, משטחים בתבנית וממיסים מעל 300 גרם שוקולד.
חותכים כשזה חם..
אולי אפשר במקום פצועים אורז לעשות עם קורנפלקס אף פעם לא ניסיתי..
חצי כוס סירופ תירס?את פניך אבקש
כוס וחצי סירופ תירסנקודה למחשבה
חמותי קנתה לי..
סיררופ תירס יש לי.. אפשר להשיג לדעתי בכל חנות שמוכרתאת פניך אבקש
רציתי לדעת מה היחס
תודהאבל כתבתי לך בהודעה הראשונה..נקודה למחשבה

במה אפשר להחליף את הסירופ תירס?אשתו של בעלי
אין לי מושג..נקודה למחשבה
אולי בקרמל?לב אמיץ
דבש יתאים?אשתו של בעלי
דבש לא מתקשה.לב אמיץ
אבל אני רואה במתכון של MP8 שהיא משתמשת בדבש.
זה כנראה עושה מרקם אחר, יותר רך, ומן הסתם שומרים את זה במקפיא או במקרר.
אמממ
dora
יושב אוכל קורנפלקס עם חלב - צעירים מעל עשרים
עדיין עובד ברצף!בקצרה
חח
dora
קורנפלקס במונג'טים"בשמחה תמיד"
צריך מהר לשים במונג'טים כדי שזה לא התקשה..
אם יש מידי שוקולד אפשר לעשות "פונדו" עם השוקולד שנשאר.. בהצלחה..
מתכון מוצלח ופחות מוכר…גאולת ישראל
150 ג' גרעיני דלעת;/ חמניה או יחד
150 ג' שקדים פרוסים/ גפרורים.
1/2 כוס שמן
3/4 כוס סירופ מיפל/ דבש
1/2 כוס סוכר
ההכנה
לחממם על הגז שמן מיפל/ דבש וסוכר עד שהכל נמס.
להכניס פנימה את שאר המרכיבים וישר להניח במנג'טים.
להכניס לתנור 180° למשך כ10-15 דקות
אוכלים כשמתקרר- טעים גם חם.
יוצא גם יפה וגם טעים
בתאבון!
נראלי שפשוט להמיס שוקולד זה יותר קל וגם יותר טעיםהפי
.....האני אניאחרונה
http://www.kikar.co.il/193969.html
לא ניסיתי את זה אף פעם אבל נשמע ממש מגניב...
איך מכינים מוזלי?עוד כינוי
מה בעצם הופך אותו לשונה מגרנולה?
תודה
אני חושבתלב אמיץ
שמוזלי לא עשוי עם שמן או דבש, לא מטוגן. רק קלוי מעט בתנור.
אמא שלי פורשת את הקוואקר בתבנית, בוזקת סוכר חום, מפזרת גם צימוקים, גרעיני חמניה, ואפשר עוד גרעינים ואגוזים מסוגים שונים. וקולה את מה שבתבנית לכמה דקות עד שטיפה מזהיב.
מתקבלים גרגירים יותר רכים מאשר בגרנולה, יותר "אחד אחד", והם גם מתרככים מעט בחלב.
אני חושבת שזה יותר בריא ככה.
אפשר להוסיף למוזלי אחרי הקליה קורנפלקס, חתיכות תמרים, מישמשים מיובשים, תאנים מיובשות וכו', ואפשר גם חתיכות פרי טרי.
תודה
ושאלה בפניםעוד כינוי
במוזלי הקנוי דווקא יש כאילו גושים של הקוואקר דבוקים זה לזה, איך זה נעשה?
אולי ע"י דבש או משהו אחרנפש חיה.
אז זו גרנולה!
הסתכלתי בויקיפדיהלב אמיץאחרונה
שם כתוב שבישראל מבלבלים בין מוזלי לגרנולה וכתוב גם שאת המוזלי אפילו לא קולים.
אם זה נעשה גושים זה כנראה קלוי עם ממתיק - דבש, כמו שכתבה נפש חיה, או סילאן או סירופ תירס וסוכר, וגם שמן.
שני יוגורטים שעבר התאריך..בעוז ותעצומות
יש לי במקרר שני יוגורט דנונה מעודן, התאריך היה ה1/3,
יש מה לעשות איתם או שלזרוק?![]()
אפשר עדיין לאכול.לב אמיץ
בתנאי שנשמרו קרים מאוד.
תפתחי תראי, תריחי, תטעמי.
אפשר, אם לא רוצים לאכול, להוסיף אותם לבלילה של הפנקייק. או לעוגה בחושה נחמדה.
בד"כ אם המקרר טוב הדברים מחזיקים הרבה יותר מהתאריךחילזון 123אחרונה
במיוחד אם זה היה לא פתוח.
ובכל מקרה אם זה לא לגמרי מקולקל תמיד אפשר להתשמש לבישול. נגיד בבלילה של פנקייק\פשטידה\עוגה\לביבות וכד'
אחה"צ טובים
צ'וקלייט
כתבו פה לא מזמן על מתכון מומלץ של אצבעות שום של ניקי:
http://www.nikib.co.il/dairy/4616/
השאלה שלי היא האם נראלכם זה יהיה טעים אם זה יהיה עם עשב תיבול אחר מיובש..ואם כן-איזה?
בזיליקוםקראנץ שוקולד
כן? יהיה טעים? תודה!צ'וקלייט
לדעתי כן..קראנץ שוקולד
יופי כי רק זה מה שיש לי..
צ'וקלייט
אופס לא שרשרתי נכוןצ'וקלייט
זעתראם הבנים12
אני אף פעם לא שמתי פטרוזיליה אלא רק שום ויוצא מצוין!0 אלישבע 0אחרונה
צריכה רעיונות..בחופשת לידה

אשמח לרעיונות מה אתם מכינים בו ולמה יעיל להשתמש..
תודה!
וואו תתחדשו!לב אמיץ
יעיל מאוד להכנה לבישול: לחתוך ירקות למרק, לציפס, לתפ"א או בטטות בתנור.
לחתוך ירקות לסלט: כרוב, מלפפונים לעיגולים.
לגרר גזר.
לגרר סלק.
לקצוץ בצל, פטרוזילה, גבניות, גמבה (למטבוחה קלילה).
הלהב משמש כמו בלנדר מוט לריסוק מרקים, חומוס ביתי, אבוקדו (עם ביצים קשות) - כל דבר שרוצים להפוך למחית חלקה.
פעם כשהמעבד שלנו עוד עבד |נאנח| הייתי מכינה קציצות דג או פשטידת דג מהתחלה ועד הסוף בעזרת הלהב - קוצצת בצל, על זה פטרוזילה, על זה חתיכות דג בקלה מופשר, מוסיפה תבלינים, שלוש ביצים חיות, נותנת עוד כמה פולסים ומעבירה למחבת עם מעט שמן זית.
תודה! נתת בהחלט רעיונות..בחופשת לידה
אחת המתנות הכי כיפיות!שואלת לרגעאחרונה
אנחנו כבר לא משתמשים בפומפיה
והקרש חיתוך משמש רק לחיתוכים גדולים (עיגולי גזר גדולים או סלט ירקות)
הכל נכנס למעבד מזון
זה ממכר!
רק המלצה-
ביום שישי כשמבשלים הרבה
לא להתעצל
כשמסיימים לטחון/לחתוך משהו-
ישר לשטוף את המכשיר - לוקח רגע
ואז פעם הבאה שרוצים להשתמש זה מוכן
חולי ציליאק למיניהם, מכירים את קמח 'כרגיל'?אנונימיות
איך הוא?
זה באמת אחד לאחד?
זה ממש דחוף לעכשיו. (רוצה להכין עוגה לשבת)אנונימיות
חברה שלי טוענת שהיא שמה אותו יחס כמו קמח רגיל..מקום בעולם
תודה! עשיתי אותו יחס ויצא מעולהאנונימיותאחרונה
כדורי תמרים! אשמח למתכון וטיפים!תודה לה'!
תודה רבה
חצי ק' מג'הול+ חצי ק' אגוזי מלך במטחנת בשר ומגלגלים בקוקוסבנימינה
אם את מתכוונת לכדורי בריאות=בת 30
אז את צריכה מטחנת קפה.
טונים כף או שתיים משלל הזרעונים שברשותך- דלעת, פשתן, קוואקר, אגושים, חמניה וכו'. מועכים כמה תמרי מג'הול, אם צריך מוסיפים טיפה מים, עד שנוצרת עיסה.
יוצרים כדורים ושומרים במקרר.
אפשר גם לקנותst20
קצת בעייתי מבחינת תולעיםבנימינה
אני עשיתי ככהזמר הפלוגות
טחנתי במגימיקס תמרים, שקדים ואגוזים, הוספתי קצת מיץ ענבים, הכנתי כדורים וגלגלתי בקוקוס...
תודה רבה לכולן
תודה לה'!
אם יש כשרות, יכולה בכל זאת להיות בעיה של תולעים?סה"רורית
יש על זה כשרות בד"ץ לא? החברה עם האריזת ואקום.לב אמיץ
לא על מה שאני מכירה... יש רבנות ובעיקרון זה לא בד"ץבנימינה
בגלל שזה תמרים לא בדוקים וגם אין דרך לבדוק אותם - כך אני יודעת מבעלי שעשה קורס של כושרות
ובעיקר בגלל שהם רק מעוכים ולא טחוניםבת 30
ממרח תמרים נניח- אין בו בעיה כי גם אם יש חרקים- הם טחונים ואין בזה איסור.
האיסור לא נמחק כשהחרקים טחונים...הכל ממנו
אין איסור לאכול חרקים טחונים (כמה שזה נשמע נורא... /
איזו נחמה
אבל כתוב שאפילו שזה מותר, עדיין יש בזה את הסיכון של 'ונטמטם'.. שמאכלות אסורים מטמטמים את הלב...
גם הטחונים בממרח תמרים זה בעייתי - בכל אופן לא לכתחילהבנימינה
ואסור לטחון ולסמוך על הטחינה שהיא מבטלת
בכל קמח שאתן אוכלות אולי יש חרקים טחוניםבת 30
אף אחד לא טורח לברור את הכמויות האלה של החיטה.
והקמחים הם בהשגחות כשרות הכי "מחמירות".
אולי יש קצת הבדלים בפסיקות אבל בגדול- אין איסור לאכול מוצר שיתכן שיש בו חרקים טחונים.
ואם זה מותר- אז למה זה נחשב למאכלות אסורים שמטמטמים את הלב? מה שמותר מותר. אם ההלכה מתירה לאכול דבר כזה, אז היא לא תגיד " מותר לך לאכול אבל תדע שזה מטמטם את הלב". מה שמותר מותר וזהו.
אבל הממרח תמרים שלא בדוק אין עליו השגחות מחמירות בדיוקבנימינה
בגלל הסיבה הזו אז כנראה שיש עניין בזה.
בטח שכן. יש ממרח תמרים עם בד"צ והכל.בת 30
ואין מצב שהם בודקים כל תמר במפעל.
^^^ זה ככה גם במחיות השונות כמו תותיםאיזו נחמה
שמשמשות בתעשית המזון- מוצרי חלב/גלידות/ריבות וכו'...
תודה לכן על ההבהרה.לב אמיץ
ובמחיות של התותים משנה הגודל של הטחינה והשטיפה לפניבנימינה
מעניין מאד. מה פירוש? אני אשמח לדעת יותר פרטים..איזו נחמה
זה אומר שיש הרבה מוצרים שאין להם כשרות טובהבנימינה
בגלל שהטחינה לא היתה מספיק דקה. יש חתיכות גדולות שלא מבטלות את החרקים.
או שהשטיפה לא היתה לפי הנהלים המספיקים לאותה כשרות שמורידה את מירב החרקים מהתותים.
מה שעם בד"ץ כן בדוק זה בדיוק ההבדל בין מה שעם בד"ץ למה שרקבנימינה
רבנות. אם תסתכלי תראי שיש אפילו של אותן חברות וכשרויות שונות בדיוק בגלל זה.
זה מה שאמרו לנו כשדיברנו עם כושרות.
איך טוחנים את התמרים?בכל דרכך דעהו!
אין לי מושג
בנימינה
לא מאמינה שבודקים כל תמר.בת 30
אולי בודקים שלושה ועושים "חזקה".
אבל אין מצב לבדוק כל תמר.
אולי, אני לא יודעת איך בודקיםבנימינהאחרונה
משלוח מנות (לא רוצה לנצלש לטולית)ג'נדס
משהו קל-בינוני להכנה
רעיון חמוד ותו-לא (ממש אבל ממש לא משתתפת בתחרות הלא כתובה של המשלוח הכי מושקע ומעניין)
שניתן להכין יום קודם
תודה!
תעשי בצק שמרים גדול, חלקי אותו לחלקים בגדול שאתפנסאי
פוקצ'ות נחמדות או לחמניות שמקפדים טובות.
אפשר גם פסי שמרים ממולאים בשוקולד/אגוזים או שבלולי קינמון.
זה בתוספת בקבוק יין או שתיה קלה יכול להיות משלוח מקסים לדעתי.
תודהג'נדס

באיזה תחום את מעוניינת?לב אמיץ
אפיה? בישול? אולי סלט חי?
קחי מאפה או תבשיל שקל לך להכין ואת אוהבת (על הדרך תהיה לך תשובה לשאלה הקיומית - מהי מנת הדגל שלך
).
לאפות אפשר בתבנית חד פעמית אישית מעוצבת, תבשיל אפשר לשלוח בכלי נחמד.
תוסיפי בקבוק משקה או קרטון מיץ.
אני מכינה סלטיםדי טעיםג'נדס
אולי אכין עוגה בתבניות אישיות... (התבנית המלבנית הקטנה)
מעולה.לב אמיץ
אני לא מתעסקת עם אפיה ברגיל, אז אני מכינה משהו שאני רגילה להכין ויוצא לי טוב.
או קנוי.
סלט חי עם מאפהבת 30
אפילו להכין על הבוקר סלט פלפלים.
קל לחלוטין קשה לי לחשוב על משהו כזה..~א.ל
אבל לדעתי יהיה הכי טוב להכין בצק ללחם- כמה קילו טובים,
ואיזשהו מטבל/ ממרח שמכינים במעבד מזון, למשל ממרח זיתים
אפשר להוסיף בקבוק יין בצד..
או--- שפשוט לקנות דברים קנויים, (היתה לי שנה כזו שגם לי לא היה כח להתעסק)
ורק משלוח אחד או שניים מושקעים..
בתכלס מספיק אחד עם שתי מנות אוכל כדי לצאת ידי חובה ;)
בהצלחה!
זה המצווה של לשמח את החבריםג'נדס
המצווה של 2 המשלוחים של פורים קטנה עליי...
נראה לי שאעדיף את העוגה, יותר קל להכנה ופחות מתייבשת לעומת לחמניות...
עוגות בתבניות אינגלייש..א..א..
את זה עם בקבוק מיץ או יין. קצת סוכריות מפוזרות מסביב. עוטפת יפה וזהו
את יכולה לעשות מאפינסש.א הלויאחרונה
עוגיות זה קל להכין (יחסית) חמאה, שוקולד-צ׳יפס, אפשר להוסיף קקאו לבצק חמאה ולעשות חצי חום חצי לבן, - בכלי נחמד עם מיץ או פירות העונה וזהו..
נפהשמחה ומשמחת
במכונת כביסהברוקולי
על איזה תוכנית את מפעילה?שמחה ומשמחת
קצרה של 20 דקות על 30 מעלותברוקולי
אוי זה יפה!yarivnayim1212
אף פעם לא הייתי חושב על זה לבד. מגניב.
דופקת חזק את הנפה בכיור או על השיש..א..א..
או מנקה עם מגבת או שוטפת במים ונותת להתייבש.
אבל הכי חשוב שלא יישאר קמח בכלל
מנערת, מפרקת לשתיים, ושוטפת עם סבון כלים וסקוטש או מברשתחילזון 123
^^^binbin

מפרקת מנקה כל חלק בנפרד עם סקוצ' וסבון כלים ונותנת לזה להתייבש..עוד לא שמעתי על מכונת כביסה..מעניין..
^^^אמא אדמה
אגב, אני משתדלת לנפות כמות גדולה בכל פעם לתוך שקית ומקפיאה. זה נוח במיוחד במתכונים בהם צריך כמות קטנה של קמח - לא צריך להוציא את הנפה על כל כף קמח...
לא נעים להיות הסטלנית אבל גיליתי את הפיתרון-תות
(כמעט ולא מנפה כי בדכ משתמשת במלא)
כשמנפה-
דופקת אחכ חזק ומנערת, ומכניסה לשקית של סופר (כמובן בלי חורים). ככה מחזירה לארון.
בעיניי זו הדרך הכי טובה לשמור על הנפה ועל השפיות שלי...
גם הרבה יותר נקי מלשטוף בלי לפרק, שמשאיר קמח עם מים במסגרת של הנפה.
כמובן שפעם ב (במיוחד אם הייתי צריכה לנפות קקאו נניח...) או לקראת פסח אני אפרק, אנקה יסודי ואשבור תראש איך להחזיר...
כנ"ל. לא מבינה למה צריך כל פעם לפרק ולשטוף~א.ל
אז אני עושה אותו דבר, אבל שומרת את הנפה במקפיאלב אמיץ
כי בארון, בקיץ, פעם מצאתי חרקים על הנפה.
וזה באמת לשבור את הראש על להרכיב חזרה אחרי הפירוק
.
כן, נזקקים לשרירים
~א.ל
אצלנו בבנין היינו היחידים שהצליחו השנה
לב אמיץ
עד שבועות השכנות עוד שאלו מאיתנו את הנפה בימי שישי...
תפרקו פעם אחת ותבינו למה.....binbin
גם אני עשיתי ככה פעםחילזון 123
עד שפעם פרקתי אותה לפני פסח ומצאתי חרקים פצפונים מתחת למסגרת...
מאז אני מעדיפה לעבוד קשה בהחזרת המסגרת למקום.
אבל אם ממילא הכל עובר דרך הנפה אז מזה משנה?~א.ל
לא יודעת... זה לא משהו רציונלי כנראה
חילזון 123
ומאז שקראתי על התופעה הזאת בפורומים- אני שמה במקרר וזהויעל מהדרוםאחרונה
מנערת ולמקרר.
צבעי מאכל טבעייםקראנץ שוקולד
יש בקישור הזה סרטון שמראה איך להכין צבעי מאכל טבעיים ובריאים מפירות וירקות שונים
פשוט וקל
http://www.delightdulce.com/2014/01/le-technique-how-to-make-natural-food.html
למישהו יש מתכון לשוקולד במנג'טים קטנים?ggg
לא פרלינים שלוקחים שעות
צריך רק להמיסst20
כדאי להוסיף חומרי טעם כמו חמאת בוטנים או אבקת נוגטאיזו נחמה
אפשר בחלק כך ובחלק כך, לקבלת שוקולד בטעמים מעניינים יותר...
כמובן יש עוד המון אפשרויות, להוסיף פולי קפה/פצפוצים/אגוזים למינהם/צימוקים/דובדבן/קליפות הדרים
ועוד כהנה וכהנה כיד הדמיון
סתם להמיס בלי להוסיף כלום?ggg
כן.st20אחרונה
אפשר לשלב שכבה שוקולד לבן שכבה שוקולד חום. ואפשר לפזר קוקוס, סוכריות צבעוניות וכל העולה על רוחך.





