שרשור חדש
קינואהחלילית אלט
למישהו יש מתכון לקינואה, משהו לא מסובך מדי?
עם קיטניות את משהו כזה..
תודה!
דבר ראשון לשטוף טוב ולסנן אפילו כמה פעמים...ת.מ.
זה מוציא את המרירות...
לטגן בצל וירקות לפי מה שאוהבים (גזר מגורד קוביות קטנות של גמבה פרוסות פטריות וכו') להוסיף את הקינואה השטופה ומסוננת מלח פלפל אפשר גם מעט כמון או תבלין מועדף אחר ומים ולבשל...
ממש פשוט וטעים מאוד...
אפשר גם לבשל במים ולהכין סלט כמו עם בורגול...
אני מאדה בצל וקוביות עגבניה בשמן זיתלב אמיץ

כשהבצל שקוף אני מוסיפה את הקינואה עם מים, מלח פלפל, וגבעולי סלרי עם העלים או פטרוזילה או כוסברה.

 

אם את רוצה להוסיף קטניות, את זה אפשר רק בסוף הבישול של הקטניות כשהן כבר מבושלות כמעט לגמרי (נשאר להן 10-15 דק' בישול - זה זמן הבישול של הקינואה). ולהשתמש רק בחלק קטן של מי הבישול של הקטניות, כמה שצריך בשביל הקינואה. אחרת היא תהפוך לדיסה.

המלצה חמה לקינואהתות

קינואה עלולה לצאת מרה. אפשר להשרות, לשטוף וכו-

אבל יש שיטה הרבה יותר קלה (לי לפחות)

מבשלים כמו פסטה: מרתיחים המון מים בסיר גדול, מוסיפים את הקינואה, מבשלים עד שמוכנה, מעבירים למסננת (לא שוטפים במים!) מניסיון, אין סיכוי שייצא מר. ככה כבר זה טעים - עם שמן זית טיפה לימון ומלח. אפשר להוסיף לזה מה שרוצים (או כמובן לבשל חצי בישול ואז להעביר לתבשיל משותף עם משהו אחר)

 

אני אוהבת עם קוביות בטטה מאודות, אגוזים קלויים במחבת ובצל ירוק/ לבן מטוגן.

תודה. המלצה ח(כ)מה ננסה בלנ"ד.לב אמיץאחרונה


סלט ירקות עם פטרוזיליה זה אחד הדברים!חלילית אלט
הכנתי מקודם סלט של ירקות רגילים (מלפפון עגבניה פלפל גזר) והוספתי פטרוזיליה, זה יצא מדהים!
רציתי להעלות תמונה אבל כל מה שנשאר זה... צלחת ריקה חח
אפשר במקום פטרוזיליה לשים נענעהדסי שושה
ואז הסלט יותר רענן וטעים...אבל גם פיטרוזיליה זה סבבה...תעלי תמונה של הסלט פליייז...
חח אין תמונהחלילית אלט
הוא נגמר לפני שהספקתי... ;)
חח אז תכינו שוב...הדסי שושה
נכון אני שמה פטרוזיליה כמעט בכל סלט..א..א..אחרונה
מחפשת מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס.אביגיל~!


המתכון מאחורי השקית של אופנהיימר+תוספותמתנות גדולות
אני ממירה חלק מהקמת בקוואקר ומוסיפה אגוזים טמונים ואפשר גם להוסיף חמוציות.
את המרגרינה אני ממירה בשמן
יוצא מעולה
תודה!אביגיל~!אחרונה


רוצה מתכון מוצלח לתפוח אדמה מוקרםשהכל...בדברו

רוצה מתכון שיש לכן ניסיון לתפוח אדמה מוקרם.

אשמח לפרוט מדויק ,קורץ

אין כאן משהי שמכינה תפוח אדמה מוקרם מוצלח?שהכל...בדברו


מתכון מהראששמחה ומשמחת
לחתוך תפוחי אדמה לפרוסות עבות, להרתיח מים ולבשל כמה דקות שיתרכך מעט
לאדות בצל בחמאה מומסת להוסיף פטריות לטגן עוד קצת, להוסיף שמנת לבישול, חלב, פלפל שחור מלח וקצת א. מרק פטריות להרתיח
לשים תפוחי אדמה בתבנית לשים מעליהם גבינה צהובה לשפוך את הרוטב ולאפות.
את יכולה גם להכין הום פרייז חלבי, לאפות תפוחי אדמה עם חמאה אחרי בישול קצר להוסיף להם שמנת לבישול וצילי מתוק לאפות עוד שתי דקות לשים אותם על מצע של חסה ולפזר מעט שומשום
בהצלחה
נשמע טוב המתכון של ההום פרייז החלבי.לב אמיץ

גם של התפ"א המוקרם.

אפשר גם בלי פטריות ובצל, עם חמאה, קוטג' ושמנת מתוקה. אפשר לתבל באגוז מוסקט. שהכל בדברו - אני מצטערת, אין לי מתכון מסודר. פעם גיסתי הכינה (בלי האגוז מוסקט) ויצא מאוד טעים.

חמודה תודה אבל אפשר כמויות?שהכל...בדברו

זה פעם ראשונה ,אשמח ליותר דיוק,

נניח לתבנית חד פעמית גדולה 30/20 סניט"

כמה

 

תפוח?

בצל?

חמאה?

כמה חלב???

פטריות?אפשר של קופסת שימורים?

כמה גבינה צהובה?

תודה!!תודה!!

עם הגבנ''צ לחכות לרבע שעה האחרונהנהורא
שלא תשרף
אז ככהשהכל...בדברו

חפשתי בגוגל וראיתי שכמעט כל מי שנותן את המתכון מדובר על אותם מרכיבים ,

רק שיש שיטה של לבשל קודם כמעט לגמרי ואז לשים בתבנית עם החומרים ,

יש שיטה לשים בתבנית לאפות ואחרי שזה כמטעט רך להוסיף תחומרים לתבנית ולאפות עוד,

משנה לדעתכן?

כמוכן האם לכסות בניר כסף או לא?

לדעתילב אמיץ

עדיף לעשות את כל התהליך בתנור משתי סיבות - 

1. יותר פשוט, פחות להסתבך.

2. הטעם הטוב של התפ"א נשמר ולא הולך לאיבוד במי הבישול.

 

רק שימי לב לאפות משך זמן לא ארוך מדי כדי שהחתיכות יהיו רכות מצד אחד, אבל לא יחרכו ויעשו קריספיות מדי כמו ציפס.

 

אני לא מכינה תפ"א מוקרם, אבל כשאני מכינה תפ"א בתנור אני מכסה בנייר אפיה (אפשר מעל זה גם שיכבה של נייר כסף). זה עוזר לכסות את התפ"א ככה שהאדים נשמרים מתחת לנייר ועוזרים לרכך את התפ"א. וגם שומר שלא יחרכו.

 

בהצלחה לך.

יש ליחלילית אלט
מבשלים תפוחי אדמה (שלא יהיו מאוד רכים), פורסים אותם לפרוסות אחרי הבישול ושמים בתבנית.
מטגנים פטריות, מוסיפים שום כתוש או שום גבישי ושמנת לבישול, ומתבלים באגוז מוסקט, פלפל שחור גרוס ומלח.
אחר כך שופכים את הרוטב מעל התפו"א, אפשר לשים קצת גבינה צהובה, ואופים את זה קצת זמן בתנור. (האפייה לא חובה, אפשר פשוט לבשל את התפו"א קודם שיהיו ראויים לאכילה לגמרי ואז לשפוך עליהם את הרוטב, אבל לדעתי עם אפיה זה יותר טוב)
בתאבון!
ראשית תודה ושאלהשהכל...בדברו

האם מומלץ לשלב עם בטטה או שהורס את הטעם?

זה גם טעים. זה פשוט יותר יוצא דופן. לא כולם אוהבים יחד.לב אמיץ

וגם התבלינים שצריך עבור כל ירק בנפרד שונים. אם מערבבים, מאבדים את היחודיות של כל אחד בנפרד ומקבלים משהו אחר.

תעשי בנפרד.

הבטטה מתרככת יותר מהר, והיא כבר מתוקה. כדאי להוסיף לה משהו שיאזן את המתיקות - צ'לי חריף או רגיל/ פלפל לבן/ אגוז מוסקט.

 

ואם בכל זאת את מנסה יחד, אז שימי הרבה יותר תפ"א מאשר בטטה - נגיד 1/4 בטטה.

מומלץ מאוד!!חלילית אלטאחרונה
ערב טוב! (זאת 'דיתוש (יהודית)' במישתמש של אחותיאביגיל~!

חלות מתכון של ניקי ב'
וואו איזה גדולות זה חלות מתוקות?סה"רורית
כל הכבוד! תפחו יפה.לב אמיץ


יפה!!יעל מהדרוםאחרונה
~~~~ בשלניות ומורעבים ניקים וניקיות, קבלו אותו ~~~~חיוכים תשע"ו
המצאתי מתכון לקרם חמאת בוטנים!תולעת השני

זה הולך ככה:

 

רכיבים:

 

מיכל שמנת להקצפה

100 גרם אבקת סוכר

100 חמאת בוטנים נוזלית

 

אופן ההכנה:

 

מקציפים את השמנת לקצפת נוקשה.

מקפלים פנימה את אבקת הסוכר וחמאת הבוטנים.

 

וזהו! ליקוק

 

 

 

 

הערות:

 

מצויין לקישוט ציפוי ומילוי עוגות או ליצירת "עוגיות סנדוויץ'" עם 2 עוגיות שוקולד ושכבת קרם ביניהן.

הקרם יוצא דביקי. (יותר מאשר רק קצפת)

הצבע שלו מאד בהיר, אבל מתכהה אחרי בערך יום במקרר. (אין לי מושג למה, אבל זה מה שקרה לי...)

 

 

תעדכנו אם ניסיתם/ן ואיך יצא!

נשמע טעים קראנץ שוקולדאחרונה
מחפשת מתכון טעים לפתיתים ושיהיה פרווה. בא לי לגוון ט'


עם אבקת שום ופרורי לחם.שמן פשתן

*מטגנת את הפתיתים קצת בשמן ומלח

*מבשלת עם מים רגילים עד שמתאדים ומוסיפה תוך כדי את הא.שום ופלפל שחור.

*מוסיפה לאחר הבישול פרורי לחם מוזהבים  ומערבבת.

 

פתיתים וקישואיםאושר תמידי
חותכים קישואים ובצל לקוביות, מטגנים בסיר מוסיפים את הפתיתים ומים רותחים ותבלינים. אני שמה קצת אבקת מרק עוף, כורכום מלח פלפל
פשוט להוסיף בצל מטוגן. כמה פשוט ככה טעים סה"רורית
זה מה שעשיתי. תודהט'


בשמחה. מקווה שהיה טעים!סה"רורית
תגוונייוני
תכיני מסאלה ותערבבי עם הפתיתים


תקצצי הרבה בצל, קצת ג'ינג'ר וקצת פחות שום ותזרקי למחבת עד שיתחיל להריח טוב ככה.. ואז תוסיפי הרבה קינמון, כורכום, קצת כמון, קצת מלח ומעט פלפל שחור ותתני לזה לעשות שמח במחבת... ואז כשזה נראה אחיד ומריח מעולה תוסיפי עגבניות קצוצות קטן וגזר מגורד ותכסי את המחבת לכמה דקות...
תוסיפי את הפתיתים המוכנים לתוך הבלאגן לאיזה 2 דקות וזה מוכן...








ט.ל.ח. אני בן ואם יצא לא טעים תאשימי את עצמך שהקשבת לי
קינמון?? לא נכנס אליי הביתה...ט'


איזה הפסד אחד ה-תבלינים.שמן פשתן

איך שכחתי לכתוב? פתיתים/פסטה עם קינמון וסוכר!

גם אני לא התחברתי לזהיוני
עד שהכרתי שף הודי שכל מה שהוא שם בו קינמון יוצא טעים...
גם אצלי!ת.מ.
ולגבי הפתיתים-
פתיתים אדומים עם זיתים
פתיתים עם עדשים כתומות (גם אדום)
פתיתים עם נקנקיות אדום/צהוב
מה זה פתיתים עם עדשים אדומות? נשמע מעניין...פנסאי
פשוט להוסיף לפתיתים עדשים...ת.מ.
מומלץ להוסיף גם קצת עגבניות קצוצות או קצת יותר נוזלים שלא יצא יבש כזה...
אני עושה פתיתים עם עדשים קצת יותר מושקענדנדה כתומה.
מטגנים בצל, מוסיפים את הפתיתים ובערך חצי כוס עדשים(או פחות) כתומים.
מוסיפים רסק עגבניות(נניח שתי כפות) תבלינים ומים-כמו שכתוב על השקית וקצת יותר.
ומבשלים עד שהכל רך...בערך 5-10 דקות.
זה הרגיל אצלי ת.מ.
^^^ קינמון זה אחד הדברים הדוחים. לא מסוגלת להריח.מיתרי זהב

לצערי גם אצלי לא נכנס הביתה קינמוןאריקל

אחד התבלינים הטעימים

מענין איך גם אצלך וגם אצלי ת.מ.
גזר מגורד ופיטרוזיליה קצוצה.מוריה


פתיתים עם עדשים כתומות ובצלנדנדה כתומה.
פתיתים אדומים עם נקניקיות סויה(או בלי)
פתיתים צהובים עם בצל(חוואיג' כמון וכורכום)
פתיתים עם ירקות-גזר, תפוא..
אם את רוצה מתכון לאחד מהם אז בכיף.
פתיתים עם אפונהחלילית אלט
מבשלים את הפתיתים עם האפונה יחד, זה טעים ברמות!!!
מתבלים במלח פלפל וקצת כורכום
אפונה יבשה או קפואה?נדנדה כתומה.
קפואה מופשרת או משימוריםחלילית אלט
נכון!לב אמיץאחרונה

אף פעם לא חשבתי על זה. אני מבשלת ככה אורז.

סלט תירסחלילית אלט
למישהי יש מתכון לסלט תירס?
(לא משהו מוקפץ עם סויה)
תודה!
אחותי מכינה ככהלב אמיץ

גרגירי תירס, קוביות גמבה, קובות מלפפון חמוץ, פלפל שחור, מיונז ומעט מיץ לימון כדי לדלל את המיונז.

אפילו מלח לא צריך.

גם אני מכינה ככה מצוין@הרש


תירס, מלפפון חמוץ חתוך דק(כמו בסלט) גמבה קצוצה דק,~א.ל

שמיר ופטריות מקופסת שימורים

תודה!!!חלילית אלטאחרונה
כמה זמן מראש אפשר להכין צורות מבצק סוכר?ggg
לביתי יש בת מצווה ואני רוצה להכין את הקישוטים לעוגה מראש כדי לא להיות בלחץ ביום האחרון. כמה ימים מראש אפשר להכין וישאר טרי ואיך לשמור?
הוא בכל מקרה יתייבש, שזה דווקא טוב,חנניואחרונה

כי ככה הוא שומר על הצורה.

הייתי מכינה כמה ימים מראש ושומרת בקופסה אטומה, ביום עצמו מחברת לעוגה עם מים ורויאל אייסינג. רק להיזהר שלא יישברו.

חיבת עזרה!בבקשה!שהכל...בדברו

יש לי ערב  משפחתי במוצ"ש הקרובבבית לבערך 25 מבוגרים ו15 ילדים,

חשבתי לעשות חלבי,

כרגע בתפריט

פסטה מוקרמת,

לחמניות אפויות,

כמה סלטים חיים ומעט מבושלים,

בורקסים,ופיציות,

תוסיפי לי בבקשה עוד רעיונות קלים ומתי להכין?

מוצש או לפני ..

שנית ,אם אני מוציאה בצק עלים למקרר עלמנת מיד שיוצאת שבת להכין בורקסים ופיציות זה יספיק להפשיר במקרר?

סלט יווני/סלט פסטה גדול.. עם רטבים ליד..קראנץ שוקולד
אפשר פשטידות בתבניות מאפינס
את יכולה להוסיףלב אמיץ

מרק חם (אפשר ליד זה גם קערת קרוטונים).

מרק כתום מדלעת או דלורית, או מרק אפונה או בצל.

 

האפונה והכתום ממש שטויות להכין, ואפשר לפני שבת, ובמוצ"ש רק לחמם. זה מעשיר את הסעודה וגם משביע.

 

אולי כדאי לך להכין את המאפים מראש, להקפיא מיד אחרי שמתקרר, ולהוציא מהפשרה בצאת השבת - לפרוס את המאפים אחד אחד - כלומר לא בערימה - על מגש, שיפשירו מהר, ואחרי חצי שעה -45 דק' אפשר לחמם על הפלטה.

קחי בחשבון שיהיה לך הרבה על הראש -סדר, כלים, עריכה, לחתוך סלטים טריים וכו', ואפיה עבור כזה סדר גודל של אירוע לא כדאי ברגע האחרון.

 

את הסלטים המבושלים את יכולה להכין מראש, אפילו היום. מטבוחה אפשר להקפיא. גם חצילים קלויים בחצאים או בפרוסות אפשר להקפיא ולתבל אחרי הפשרה.

 

ואפשר גם אנטי פסטי - ירקות פרוסים, צלויים. את יכולה להכין מראש, לשמור במקרר ולחמם על הפלטה במוצ"ש ולתבל.

 

את יכולה להכין טחינה טובה עם הרבה ירוק או בלי.

גם חומוס ביתי אם תרצי.

 

אפשר לבשל מראש תפ"א וביצים קשות, ואפילו לקלף לפני שבת. ובמוצאש לחתוך לקוביות להוסיף מיונז, או 1-2 קופסאות טונה עם חלק מהשמן שלהן (אפשר גם גרגירי תירס מקופסא), אפשר מלפפון חמוץ. ולתבל.

 

אם יש לך מייבש חסה טוב, את החסה אפשר להפריד לעלים,להשרות ולשטוף עוד ביום שישי, לייבש בעזרת הכלי המיוחד ולשמור במייבש כשהוא אטום או בשקית ניילון של סופר.

 

בהצלחה. 

רעיונותשמחה ומשמחת
גבינות במגוון טעמים
בצל- מערבבים גבינה עם שביב בצל מטוגן ומעט מלח
זיתים - גבינה מעורבבת עם זיתים
חמאת שום שמיר- אפשר להכין מראש, מרבבים עם חמאה רכה אבקת שום ושמיר קצוץ דק מעצבים במגוון צורות ושומרים במקרר

עוד רעיונותיראת גאולה
מטבלי גבינה - יפה, בריא, טעים, וקל להכין. אפשר בכמה צבעים.
פשטידות או קישים - אצלי זה לא נחשב קל להכנה... אבל מוסיף
תפוחי אדמה מוקרמים.
ירקות חתוכים מסודרים יפה עם רוטב / מטבל / בלי כלום.
קודם תודהשהכל...בדברו

הערב לא אצלי אני אחראית על האוכל ויש משהי אחרת על הארגון והכלים..ועל הקינוח..

 

לכן חשבתי שאספיק לאפות תבורקסים..

 

תודה על הרעיונות אשמח לשמוע עוד.

לזניה.לב אמיץאחרונה

אם את מקרימה תפ"א, את הפסט את יכולה להגיש כלזניה.

מישו ער???אהבה של אימא
אולי במקרה יש פה מישהו הזוי כמוני שער בשעות שכולם ישנים..... אני מכינה כנפיים פעם ראשונה בחיי... ולא היה לי מושג שאמורים לנקות אותם.... בכלל אני תמיד מורידה את העור מהעוף כי אני לא אוהבת אבל הכנפיים קטנות וזה מסובך אז השארתי..... עכשיו זה כבר עשרים דקות בסיר מתבשל.... ופתאום אני רואה את כל הנוצות האלו מבצבצות וזה דוחהההה.... וגם כל התבשיל מלאאאא שומן מהעור.... אבל מלאאאא....

בקיצור מה אני יכולה לעשות עכשיו?! יש דרך להציל את הקילו כנפיים האומללות האלו???
יותר קל להוריד אחרי הבישול ככה זה בכנפייםאימל'ה
או שכל אחד יוריד לעצמו
דווקא הכנף עצמה ללא שומן
וואו לא האמנתי שיענו לי עכשיו.. תודה!!!אהבה של אימא
לא יכולתי לסבול את זה אז פשוט שפכתי הכל למסננת.. שטפתי... הורדתי את העור.. ובישלתי מחדש... מקווה שייצא טוב....
התיאור.לב אמיץאחרונה

אני מורידה את העור העבה לפני הבישול : תופסת את העור בשוליים החיצוניים לאורך הכנף ועושה חתך עם הסכין.

מסירה את העור העבה (יותר קל לעשות את זה עם כנפיים שעדיין מחוברות לעוף שלם - מתחילם מאמצע הגב ומסלקים את העור).

את העור הדקיק אני משאירה ורק בודקת אם אין שום שורש של נוצה מטורלל.

 

וזאת הסיבה שאני לא קונה כנפיים בנפרד. רק למטרות מנגל - שאז אני רק מורטת את הנוצות הגדולות ומשאירה עם העור.

 

את צודקת עור הכנפיים מלא שומן.

מתכון לעוגת גבינה עם פרות יעראורחת באתר

היי חברות,

אכלנו פעם בעלי ואני במסעדה עוגת גבינה עם פרות יער למעלה ובעלי מאוד אהב.

יש לנו השבוע יום נישואין ואני רוצה להכין לו משהו בסגנון.

למישהי יש מתכון ?

תודה 

אני חושבת שאני יודעת איפה אכלתם,את פניך אבקש
ואם זה באמת שם אז העוגת הגבינה עם הפירות באמת סוף הדרך!!

את יכולה להכין עוגת גבינה קרה,
ולהכין רוטב של פירות יער,
ולשפוך מעל...

מתכונים כרגע אין לי. בטוחה שיש באינטרנט מתכונים פשוטים. כמו כן ברוטב...

תהנו! עשית לי חשק להכין....
גם עם עוגת גבינה אפויה זה טעים!יעל מהדרום
כן, לא זכרתי מה הם מגישים.. ובהחלט זה גם מתאים וטעים!את פניך אבקשאחרונה
מזכיר את שבועות.....
מה אני יכולה לעשות במקום טמפרור שוקולד?את פניך אבקש
מה את מכינה?לב אמיץ


כיפות שוקולדאת פניך אבקש
אפשר להמיס גם ככה-משה ר-
הטמפרור פשוט מוסיף ברק וקראנציות יותר ושומר עליו לאורך זמן
להמיס רגיל אפשר?את פניך אבקש
אפשר רק תצטרכי לשמור את הכיפות במקרר, אחרת הן תימסנהאיזו נחמה

(אולי לא לגמרי אבל הן תהפוכנה לרכות, בטח במזג האויר שלנו היום)

 

הטמפרור מחזיר את פרודות השומן של חמאת הקקאו לסדר הקודם שלהן, כמו שהיו לפני ההמסה. בהמסה רגילה פרודות  חמאת הקקאו מתגבשות בסדר אחר, וזה גורם לשוקולד להיות רך יותר ולא מבריק.

 

את כמובן יכולה לעשות מצימקאו ואז אין שום בעיה בהמסה פשוטה (חוץ מהטעם והבריאות)

הברק פחות מפריע לי, כי אני מצפה..את פניך אבקש
השאלה אם זה עקרוני.. כי זה גם לפי מעלות וכאלה, לא?
מה את צריכה לעשות עם השוקולד?-משה ר-
עניתי למעלה, כיפות שוקולדאת פניך אבקש
לא הבנתי, מה השאלה שלך לגבי מעלות?איזו נחמה


בטמפרור את צריכה להגיע למעלות מסויימות ואז לקרר שובאת פניך אבקש
ברור, זה טמפרור. לא הבנתי את השאלהאיזו נחמה

כפי שעניתי לך הבעיה עם הברק היא הקטנה, העיקרית היא שכיפות השוקולד יהיו רכות יחסית וידרשו אחסון במקפיא.

 

אם אין לך בעיה לשמור עד ההגשה במקפיא, לא הייתי משתגעת על טמפרור

כמובן שאין לי בעיה לשמור במקפיאאת פניך אבקש
לגבי טמפרור, אין שאלה.. רק אומרת שאם צריך להגיע למעלות מסויימות זה אומר שצריך לקנות מד טמפרטורה ואני לא מתכוונת להשתגע על זה עכשיו...
יש גם שיטות איך לזהות את הטמפרטורה של השוקולד בלי מדחוםאיזו נחמה

אבל ברור שזה פחות מדויק...

 

ואת יכולה לספר לי? את פניך אבקש
לפעמים אפשר לוותר על טמפרור.בלה לטקס

פשוט להמיס בבן מארי ודי. אם זה בכל זאת נחוץ אולם אין כח ללכלוך והבלגן,

אפשר:

1. להמיס שוקלד במיקרוגל, להכניס לקערת השוקולד המומס גוש גדול של שוקולד,

לערבב עד שהשוקולד המומס מסמיך מעט ומתקרר, ולשלוף מן הקערה את גוש השוקולד.

2. להמיס את השוקולד בבן מארי,

וכשמעט פחות ממחצית השוקולד מומס, להוריד מהאש ולהמשיך לערבב עד להמסה מלאה.

(צריך ממש להיזהר לא לחמם יותר מדי. אפשר לבדוק אם חיממנו יותר מדי, ע"י הכנסת סכין לתערובת אחרי המסתה.

מחכים 2 דקות. אם השוקולד שעליה מבריק וחלק הטמפרינג הצליח. אם הוא לא התגבש לחלוטין,

סימן שהרסנו את הטמפרינג המקורי של השוקולד, ואז צריך להוסיף גוש שוקולד ולערבב, כנאמר לעיל)

(זה 2 הצעות שונות, לא שתי שלבים, מקווה שהיה מובן)בלה לטקס


אני שמעתישירה00

שממיסים רגיל בערך 2\3 מהשוקולד, את השאר שוברים לחתיכות קטנים ומוסיפים לשוקולד המומס. מערבבים מהר עד שהכל נמס. הרעיון של טמפרור זה שהשוקולד בטמפרטורה גבוהה (אחרי ההמסה) מקררים אותו קצת ואז מגבירים קצת את החום לחום פחות ממה שהיה בהתחלה...

זו השיטה הקלה והפחות מלכלכת-משה ר-
תודה! גם לבלה^את פניך אבקש
זו שיטה טובה בעיקרון, אבל לא תמיד מצליחה בלי מדחוםרבה אמונתך!אחרונה
שוקולד מריר הכי קל לטמפרור.
שוקולד לבן מאוד מאתגר...

בכל אופן, מאז שנגמרה הסוללה במדחום שלנו- אני מטפררת כך (אין לי כוח וזמן ללכת לקנות סוללה...)
זה לא מוצלח כמו טמפרור מדוייק, אבל התוצאה הסופית טובה למדי...

עם שוקולד לבן לרוב זה לא הולך
משפרי אפיה- אפשר להשמיט ממתכון?שוקולדציפס

http://www.shimrit.co.il/?CategoryID=164&ArticleID=642

נראה לכם לקנות במיוחד או שלא נורא?

אני משמיטהמודדת כובעים

והאפיה שלי דווקא משופרת לא רע

הורדתי מהמתכון ולא היה חסר+mp8


ניסיתי פעם את המתכון הספציפי הזה?שוקולדציפס

איך יצא? (בלי קשר למשפרי אפיה.. איך יצאה הלחמניה..)

 

שווה לנסות פעם ראשונה למשלוחי מנות?

לא כדאי לנסות פעם ראשונה למשלוחי מנותמודדת כובעים

אתם בטח תהנו מהם אם תעשי לסעודת שבת.

לא את זה. ניסיתי מתכון שלהם לפיצה+mp8


ה'משפרי אפיה' של שמרית הם בעיקר... סוכר עם קצת אבקת אפיהפלספנית

בעזהי"ת

 

מאחר וידוע שהסוכר עוזר לשמרים לתפוח.. 

נדמה לי שיש שם גם חומר מתחלב (לציטין הסויה).לב אמיץ

אני לא משתמשת בזה בגלל רגישות לסויה במשפחה.

כן.לב אמיץ

קמח סויה. אבל גם לתת (כמו בבירה השחורה).

וגם סוכר, אנזימים וויטמין C.

 

ככה כתוב ב FOODS DICTIONARY.

משפר אפייה כשמו כן הואקראנץ שוקולדאחרונה
רק משפר ומוסיף אפשר בהחלט לוותר עליו ויצאו תוצרים טובים לגמרי
בדיוק כמו חומרי טעם במתכונים שאפשר לוותר על חלקם או להחליף באחרים אלה לא חומרי יסוד שאם יחסירו אותם המתכון יפול.
צריכה רעיון לעוגת גבינהאשתו של בעלי

יש לי 250 גרם גבינת שמנת ושמנת מתוקה אחת. רעיונות לעוגת גבינה עם החומרים האלה?

כמובן אפשר להוסיף חומרים נוספים (חוץ מעוד שמנת מתוקה)

 

תודה רבה!

אולי בכל זאת רעיון למישהו?אשתו של בעלי


עם החומרים האלה לבד? קצת בעייה-משה ר-
יש עוגת גבינה נחמדה אבל עם נפוליאון וגם שמנת חמוצה..
כמובן עם עוד חומריםאשתו של בעלי
רק רציתי שיכלול גם את אלה שכתבתי כדי להיפטר מהם..
ושמנת מתוקה אני לא יכולה להשיג בגלל כשרות
יש לך גם גבינה לבנה 5-9% ?לב אמיץ

כתבתי כאן פעם מתכון לעוגה מעולה ופשוטה באחד השירשורים. תצטרכי רק אחת מן השתיים - את הגבינת שמנת או את השמנת המתוקה.

תכתבי עוגת גבינה באפשרות של החיפוש בפורום.

 

תודה! איך עושים חיפוש בפורום?אשתו של בעלי
ראיתי עכשיו מהמחשב.. בפלאפון לא מצאתיאשתו של בעלי


עוגת גבינה בסקויטים..א..א..
בקערה תשימי את הגבינה השמנת סוכר תמצית וניל קצת חלב תקציפי.
בתבנית תסדרי ביסקויטים כדאי לטבול כל ביסקויט מעל את כל התערובת מעל שוב ביסקויטים ומעל ציפוי שוקולד.
ומקרר או למקפיא
תודה רבה!אשתו של בעלי


יש את עוגת הגבינה של קרין גורןנקודה טובה
שהיא רק עם גבינה לבנה(שאפשר להמיר בגבינת שמנת לדעתי). והיא יוצאת מעולה!
תודהאשתו של בעליאחרונה


מה נחשב אצלכם ארוחת ערב מושקעת ומה ארוחה פשוטה?ט'


סקרים- לפורום צמ"ע..+mp8
מה זה בעצם משנה?בת 30


פשוטהג'נדס
בין לחם עם טחינה ללחם עם טחינה סלט וחביתה.
מושקעת- כל מה שמעבר לזה.
ולא כי בהכרח יש השקעה אדירה של הכנות. אלא מחשבה של 2 דקות על גיוון יכול לעשות את ההבדל...
הממ... אצלנו התפריט אחיד מודדת כובעים


אצלינו בדר"כ זאת הארוחה העיקרית...יעל מהדרום
גם אצלנו. לכן אני שואלת.ט'
לפעמים נראה לי שאני מגזימה.
למה מגזימה -מודדת כובעים

אם כיף לך עם ההשקעה - מה טוב.

אם את מרגישה שזה עול לא נעים - תורידי.

 

מה את מכינה?

כל יום אוכל חדש?

כל יום אוכל חדש והשריטה שלי מחייבת אותי לגוון ט'

רק שלפעמים זה נראה לי מוגזם לאכול ארוחה כזו בשבע-שמונה בערב.

 

גם אני כךשמחה ומשמחתאחרונה
מכינה כל יום מחדש, לא מסוגלת מאתמול או מהמקפיא וחייבת גיוון, שזה אומר שלא אכין מה שהכנתי שבוע שעבר
אצלינו הארוחה העיקרית היא ערב ואני משקיעה, לא מושקע יחשב אצלי פסטה מוקרמת עם טוסט ומושקע ארוחה שכוללת כמה סוגים ומשהו חדש שלא הכנתי ודורש זמן,
אבל אני יודעת שאני מגזימה, אבל בשבילי זה תרפיה לסוף יום
דרך אגב בעלי יאכל בשמחה כל יום אותו דבר גם אם זה יהיה לחם עם גבינה.
אשרייך.לב אמיץ

אני שונאת להשקיע בבישול בסתם יום חול.

 

אבל הייתי שמחה מאוד לארוחה מושקעת חיוך.

 

 

בשבילי מושקע זה גם לחתוך סלט, גם לעמוד לערבב ולהשגיח על תבשיל, וגם לדאוג למנה בשרית - נניח לטגן שניצלים או לצלות כבד.

רגע חושבת...יעל מהדרום
לק"י

מושקע: פשטידה, דברים עם בצק (פיצה, פריקסה...), דברים חגיגיים יותר שאני מכינה פחות.

פחות מושקע: פסטה עם טבעול, אורז, מרק
מתכון למשהו גבינתיchipi

אז יש בנמצא גבינת שמנת שום שמיר,

גבינה צהובה מגורדת,

קוטג',

ביצים

וכמובן דברים יבשים

 

יש מצב להכין עם זה משהו מעניין? אולי איזשהי פשטידה?

תודה!

יש לניקי ב מתכון לבצק מולטי ממולא. אפשר למלא בגבינות.סה"רוריתאחרונה


סקר: ארוחות ערבש.א.ז.

אז... מה אתן מכינות לארוחות ערב???

נמאס לנו מ:

שקשוקה

חביתות

טוסטים

 

וחם מדי למרק...

 

בא לי דברים טעימים ומשביעים... ומעניינים!

רעיונות?

לילדים? לכם?בת 30

לילדים-

לחם מטוגן, רצועות פיתה לטבילה בטחינה, חצאי תפו"א בתנור עם חמאה, פנקייקס, פיצה- פיתה (פיתה עם רסק וזיתים בתנור..), ביצת עין, דייסת קוואקר, פסטה. 

 

לכם-

פוקצ'ה, סמבוסק,משהו בשרי, פיצה תוצרת בית.

 

לאפה שווארמה-משה ר-
מגש פיצה
המבורגר בלחמניה
רעיונותתתתתת

לחם מטוגן, לביבות תפו"א,ארוחה בסיר אחד פתיתים עם חתיכות נקניקיות ותירס,,כריכי סלט טונה עם ביצה קשה וחמוצים

אתמול הכנתי בורגול עם עדשיםגפן36
בכלל יש מלא רעיונות לדברים טעימים עם בורגול, וזה אחלה לארוחת ערב.
בורגולכולנובשמחה
אפשר טבולי
<<כמו צמח בר
-אורז עם רוטב של תפוחי אדמה ובטטות מבושלים
-ספגטי (רוטב עגבניות/מוקרם)
-תפוחי אדמה מוקרמים בתנור
-פטידות מהירות (בצל/בטטה/קישואים/בצל ופטריות/חצילים/תפוחי אדמה וגזר מגורדים)
-זיוה (שזה מלווח ממולא.. אצלינו ממלאים עם זיתים/פטריות/בצל, מורחים רסק/קטשופ. גבינצ'. מהדקים את השוליים כדי שלא יפתחו-ולתנור.)
סלטים שווים (חפשי באינטרנט רעיונות)
-ממרחים וצנימים/באגטים (למשל חומוס מתובל בבית/סלט ביצים)
-חומוס עם חזה עוף ופטריות/בשר בקר טחון . ולנגב את זה עם פיתות
-פיצה ביתית/שבלולי פיצה

-או שתעשו מה שאבא של הרש'לה עשה

**כמעט לכל מה שכתבתי אני יכולה גם להביא מתכון. אז מוזמנת לשאול על דברים ספציפיים.

אתמול הכנתי מלוואח וביצים קשות וסלט..א..א..
לחם מטוגן
טוסטים
מאפיניסים למיניהםקטנה67

מהיר וקל להכנה וגם טעים ויש מלא סוגים...

הצעות קצת יותר בריאות..כולנובשמחה
דג בתנור עם סלט וירקות
קישים (אפשר עם קישואים וכל מיני ירקות)
תפוח אדמה בתנור עם שמנת ובצל ירוק
סלט ניסואז ( חסה, ביצה קשה, מלפפון, עגבניה, טונה, שעועית ירוקה ותפוא)
סלט קינואה ( עם פטה, חמוציות, בצל סגול)
טורטיות
כמה רעיונות לארוחת ערב. בכל מיני כיווניםפלונטר היפה

תבחרי מה שמתאים\נוח\טעים\קל לך (ואפשר גם לנסות דברים חדשים):

 

-פסטה ברוטב עגבניות, סלט ופרגיות.

-אורז, עוף בתנור, קישוא\פילפל ממולאים בירקות\בשר תחון 

-נודלס ברוטב סויה סיני, ירקות מוקפצים ועוף הודו

-פיצה עשירה בתוספות, מקרוני מוקרם בקטנה כזה, סלט יווני

-תפוח אדמה (חתוכים לקוביות) ברוטב צילי מתוק, בתנור, ושניצלים.

-פתיתים עם נקניקיות פרוסות (במעורבב), פשטידה מהירה (פטריות, בצל, ברוקולי... לא כזה משנה) 

-כוסמת, קציצות ברוטב אדום וסלט חסה, קרוב, פטריות ברוטב קיסר

-רביולי בשמנת, גביניות ומרק מוקרם

-בורגול, קציצות בטטה מטוגנות (עם בצל, גזר, קישואים וכו'), אפשר להוסיף טבעות בצל (שבאים קפואים ועושים בתנור) 

-פירה, קציצות עם ירקות בתנור (טעים לערבב עם הפירה)

-צ'יפס, סלט (חסה, עגבניות, קרוטונים ורוטב אלף איים) , נקניקיות

 

אם יש לך סיבה טובה, כח, זמן ומצב רוח- אפשר להשקיעה:

בשר על האש (קבב\נקניקיות\הודו\סטק\בורגר\פרגיות\כנפיים\שווארמה), צ'יפס, סלט חי, סלט קרוב וגזר, תחינה- חומוס, פיתות\בגטים. 

אם אין לך כח\זמן לבשל- מותר מידי מעם לפרגן לעצמנו ולהזמין.

 

זה מה שיש לי עכשיו, מקווה שזה עזר... שיהיה לך בהצלחה ובטאבון. 

 

נ.ב- אם את או מי שקרא את זה, רוצים שאפרט או אתן מתכון של משהו מכאן, אשמח לתת.

עכשיו אם אפשר רעיונות לכח להכין את כל הנ"לאמא יקרה לי*

(הולכת להכין חביתה. שובהמום)

^^ לגמרישמן פשתןאחרונה


יש מה לעשות עם בצק ששכחנו לשים בו שמרים?צביה22
בצק ללחם, מ2 קילו קמח. שמנו אתמול במקרר כדי להכין היום, אבל לא תפח בכלל, כנראה שלא שמנו בכלל שמרים.
יש מה לעשות איתו או שישר לפח?
לאפות (כמו של טיולים )במחבת...חילזון 123


נראה לי שלהתסיס שמרים במים, לשפוך על הבצק וללושיעל מהדרום
לק"י

ולהתפיח שוב.
אני חושבת שזה יעזור.
את בטוחה? אני פעם הוספתי עוד שמרים אחרי ויצא סבבהיעל מהדרום
בסוף זרקנו כבר, תודה על התגובות...צביה22אחרונה