עם קיטניות את משהו כזה..
תודה!
כשהבצל שקוף אני מוסיפה את הקינואה עם מים, מלח פלפל, וגבעולי סלרי עם העלים או פטרוזילה או כוסברה.
אם את רוצה להוסיף קטניות, את זה אפשר רק בסוף הבישול של הקטניות כשהן כבר מבושלות כמעט לגמרי (נשאר להן 10-15 דק' בישול - זה זמן הבישול של הקינואה). ולהשתמש רק בחלק קטן של מי הבישול של הקטניות, כמה שצריך בשביל הקינואה. אחרת היא תהפוך לדיסה.
קינואה עלולה לצאת מרה. אפשר להשרות, לשטוף וכו-
אבל יש שיטה הרבה יותר קלה (לי לפחות)
מבשלים כמו פסטה: מרתיחים המון מים בסיר גדול, מוסיפים את הקינואה, מבשלים עד שמוכנה, מעבירים למסננת (לא שוטפים במים!) מניסיון, אין סיכוי שייצא מר. ככה כבר זה טעים - עם שמן זית טיפה לימון ומלח. אפשר להוסיף לזה מה שרוצים (או כמובן לבשל חצי בישול ואז להעביר לתבשיל משותף עם משהו אחר)
אני אוהבת עם קוביות בטטה מאודות, אגוזים קלויים במחבת ובצל ירוק/ לבן מטוגן.
ננסה בלנ"ד.לב אמיץאחרונה
רוצה מתכון שיש לכן ניסיון לתפוח אדמה מוקרם.
אשמח לפרוט מדויק ,![]()
גם של התפ"א המוקרם.
אפשר גם בלי פטריות ובצל, עם חמאה, קוטג' ושמנת מתוקה. אפשר לתבל באגוז מוסקט. שהכל בדברו - אני מצטערת, אין לי מתכון מסודר. פעם גיסתי הכינה (בלי האגוז מוסקט) ויצא מאוד טעים.
זה פעם ראשונה ,אשמח ליותר דיוק,
נניח לתבנית חד פעמית גדולה 30/20 סניט"
כמה
תפוח?
בצל?
חמאה?
כמה חלב???
פטריות?אפשר של קופסת שימורים?
כמה גבינה צהובה?
תודה!!תודה!!
חפשתי בגוגל וראיתי שכמעט כל מי שנותן את המתכון מדובר על אותם מרכיבים ,
רק שיש שיטה של לבשל קודם כמעט לגמרי ואז לשים בתבנית עם החומרים ,
יש שיטה לשים בתבנית לאפות ואחרי שזה כמטעט רך להוסיף תחומרים לתבנית ולאפות עוד,
משנה לדעתכן?
כמוכן האם לכסות בניר כסף או לא?
עדיף לעשות את כל התהליך בתנור משתי סיבות -
1. יותר פשוט, פחות להסתבך.
2. הטעם הטוב של התפ"א נשמר ולא הולך לאיבוד במי הבישול.
רק שימי לב לאפות משך זמן לא ארוך מדי כדי שהחתיכות יהיו רכות מצד אחד, אבל לא יחרכו ויעשו קריספיות מדי כמו ציפס.
אני לא מכינה תפ"א מוקרם, אבל כשאני מכינה תפ"א בתנור אני מכסה בנייר אפיה (אפשר מעל זה גם שיכבה של נייר כסף). זה עוזר לכסות את התפ"א ככה שהאדים נשמרים מתחת לנייר ועוזרים לרכך את התפ"א. וגם שומר שלא יחרכו.
בהצלחה לך.
האם מומלץ לשלב עם בטטה או שהורס את הטעם?
וגם התבלינים שצריך עבור כל ירק בנפרד שונים. אם מערבבים, מאבדים את היחודיות של כל אחד בנפרד ומקבלים משהו אחר.
תעשי בנפרד.
הבטטה מתרככת יותר מהר, והיא כבר מתוקה. כדאי להוסיף לה משהו שיאזן את המתיקות - צ'לי חריף או רגיל/ פלפל לבן/ אגוז מוסקט.
ואם בכל זאת את מנסה יחד, אז שימי הרבה יותר תפ"א מאשר בטטה - נגיד 1/4 בטטה.
זה חלות מתוקות?סה"רוריתזה הולך ככה:
רכיבים:
מיכל שמנת להקצפה
100 גרם אבקת סוכר
100 חמאת בוטנים נוזלית
אופן ההכנה:
מקציפים את השמנת לקצפת נוקשה.
מקפלים פנימה את אבקת הסוכר וחמאת הבוטנים.
וזהו! ![]()
הערות:
מצויין לקישוט ציפוי ומילוי עוגות או ליצירת "עוגיות סנדוויץ'" עם 2 עוגיות שוקולד ושכבת קרם ביניהן.
הקרם יוצא דביקי. (יותר מאשר רק קצפת)
הצבע שלו מאד בהיר, אבל מתכהה אחרי בערך יום במקרר. (אין לי מושג למה, אבל זה מה שקרה לי...)
תעדכנו אם ניסיתם/ן ואיך יצא! 
קראנץ שוקולדאחרונה
ט'*מטגנת את הפתיתים קצת בשמן ומלח
*מבשלת עם מים רגילים עד שמתאדים ומוסיפה תוך כדי את הא.שום ופלפל שחור.
*מוסיפה לאחר הבישול פרורי לחם מוזהבים ומערבבת.
סה"רורית
בשמחה. מקווה שהיה טעים!סה"רורית
לא נכנס אליי הביתה...ט'
אחד ה-תבלינים.שמן פשתןאיך שכחתי לכתוב? פתיתים/פסטה עם קינמון וסוכר!
נדנדה כתומה.
ת.מ.אחד התבלינים הטעימים
ת.מ.אף פעם לא חשבתי על זה. אני מבשלת ככה אורז.
גרגירי תירס, קוביות גמבה, קובות מלפפון חמוץ, פלפל שחור, מיונז ומעט מיץ לימון כדי לדלל את המיונז.
אפילו מלח לא צריך.
הרששמיר ופטריות מקופסת שימורים
כי ככה הוא שומר על הצורה.
הייתי מכינה כמה ימים מראש ושומרת בקופסה אטומה, ביום עצמו מחברת לעוגה עם מים ורויאל אייסינג. רק להיזהר שלא יישברו.
יש לי ערב משפחתי במוצ"ש הקרובבבית לבערך 25 מבוגרים ו15 ילדים,
חשבתי לעשות חלבי,
כרגע בתפריט
פסטה מוקרמת,
לחמניות אפויות,
כמה סלטים חיים ומעט מבושלים,
בורקסים,ופיציות,
תוסיפי לי בבקשה עוד רעיונות קלים ומתי להכין?
מוצש או לפני ..
שנית ,אם אני מוציאה בצק עלים למקרר עלמנת מיד שיוצאת שבת להכין בורקסים ופיציות זה יספיק להפשיר במקרר?
מרק חם (אפשר ליד זה גם קערת קרוטונים).
מרק כתום מדלעת או דלורית, או מרק אפונה או בצל.
האפונה והכתום ממש שטויות להכין, ואפשר לפני שבת, ובמוצ"ש רק לחמם. זה מעשיר את הסעודה וגם משביע.
אולי כדאי לך להכין את המאפים מראש, להקפיא מיד אחרי שמתקרר, ולהוציא מהפשרה בצאת השבת - לפרוס את המאפים אחד אחד - כלומר לא בערימה - על מגש, שיפשירו מהר, ואחרי חצי שעה -45 דק' אפשר לחמם על הפלטה.
קחי בחשבון שיהיה לך הרבה על הראש -סדר, כלים, עריכה, לחתוך סלטים טריים וכו', ואפיה עבור כזה סדר גודל של אירוע לא כדאי ברגע האחרון.
את הסלטים המבושלים את יכולה להכין מראש, אפילו היום. מטבוחה אפשר להקפיא. גם חצילים קלויים בחצאים או בפרוסות אפשר להקפיא ולתבל אחרי הפשרה.
ואפשר גם אנטי פסטי - ירקות פרוסים, צלויים. את יכולה להכין מראש, לשמור במקרר ולחמם על הפלטה במוצ"ש ולתבל.
את יכולה להכין טחינה טובה עם הרבה ירוק או בלי.
גם חומוס ביתי אם תרצי.
אפשר לבשל מראש תפ"א וביצים קשות, ואפילו לקלף לפני שבת. ובמוצאש לחתוך לקוביות להוסיף מיונז, או 1-2 קופסאות טונה עם חלק מהשמן שלהן (אפשר גם גרגירי תירס מקופסא), אפשר מלפפון חמוץ. ולתבל.
אם יש לך מייבש חסה טוב, את החסה אפשר להפריד לעלים,להשרות ולשטוף עוד ביום שישי, לייבש בעזרת הכלי המיוחד ולשמור במייבש כשהוא אטום או בשקית ניילון של סופר.
בהצלחה.

הערב לא אצלי אני אחראית על האוכל ויש משהי אחרת על הארגון והכלים..ועל הקינוח..
לכן חשבתי שאספיק לאפות תבורקסים..
תודה על הרעיונות אשמח לשמוע עוד.
אם את מקרימה תפ"א, את הפסט את יכולה להגיש כלזניה.
התיאור.לב אמיץאחרונהאני מורידה את העור העבה לפני הבישול : תופסת את העור בשוליים החיצוניים לאורך הכנף ועושה חתך עם הסכין.
מסירה את העור העבה (יותר קל לעשות את זה עם כנפיים שעדיין מחוברות לעוף שלם - מתחילם מאמצע הגב ומסלקים את העור).
את העור הדקיק אני משאירה ורק בודקת אם אין שום שורש של נוצה
.
וזאת הסיבה שאני לא קונה כנפיים בנפרד. רק למטרות מנגל - שאז אני רק מורטת את הנוצות הגדולות ומשאירה עם העור.
את צודקת עור הכנפיים מלא שומן.
היי חברות,
אכלנו פעם בעלי ואני במסעדה עוגת גבינה עם פרות יער למעלה ובעלי מאוד אהב.
יש לנו השבוע יום נישואין ואני רוצה להכין לו משהו בסגנון.
למישהי יש מתכון ?
תודה
(אולי לא לגמרי אבל הן תהפוכנה לרכות, בטח במזג האויר שלנו היום)
הטמפרור מחזיר את פרודות השומן של חמאת הקקאו לסדר הקודם שלהן, כמו שהיו לפני ההמסה. בהמסה רגילה פרודות חמאת הקקאו מתגבשות בסדר אחר, וזה גורם לשוקולד להיות רך יותר ולא מבריק.
את כמובן יכולה לעשות מצימקאו ואז אין שום בעיה בהמסה פשוטה (חוץ מהטעם והבריאות)
כפי שעניתי לך הבעיה עם הברק היא הקטנה, העיקרית היא שכיפות השוקולד יהיו רכות יחסית וידרשו אחסון במקפיא.
אם אין לך בעיה לשמור עד ההגשה במקפיא, לא הייתי משתגעת על טמפרור
אבל ברור שזה פחות מדויק...
את פניך אבקשפשוט להמיס בבן מארי ודי. אם זה בכל זאת נחוץ אולם אין כח ללכלוך והבלגן,
אפשר:
1. להמיס שוקלד במיקרוגל, להכניס לקערת השוקולד המומס גוש גדול של שוקולד,
לערבב עד שהשוקולד המומס מסמיך מעט ומתקרר, ולשלוף מן הקערה את גוש השוקולד.
2. להמיס את השוקולד בבן מארי,
וכשמעט פחות ממחצית השוקולד מומס, להוריד מהאש ולהמשיך לערבב עד להמסה מלאה.
(צריך ממש להיזהר לא לחמם יותר מדי. אפשר לבדוק אם חיממנו יותר מדי, ע"י הכנסת סכין לתערובת אחרי המסתה.
מחכים 2 דקות. אם השוקולד שעליה מבריק וחלק הטמפרינג הצליח. אם הוא לא התגבש לחלוטין,
סימן שהרסנו את הטמפרינג המקורי של השוקולד, ואז צריך להוסיף גוש שוקולד ולערבב, כנאמר לעיל)
שממיסים רגיל בערך 2\3 מהשוקולד, את השאר שוברים לחתיכות קטנים ומוסיפים לשוקולד המומס. מערבבים מהר עד שהכל נמס. הרעיון של טמפרור זה שהשוקולד בטמפרטורה גבוהה (אחרי ההמסה) מקררים אותו קצת ואז מגבירים קצת את החום לחום פחות ממה שהיה בהתחלה...
http://www.shimrit.co.il/?CategoryID=164&ArticleID=642
נראה לכם לקנות במיוחד או שלא נורא?
והאפיה שלי דווקא משופרת לא רע 
איך יצא? (בלי קשר למשפרי אפיה.. איך יצאה הלחמניה..)
שווה לנסות פעם ראשונה למשלוחי מנות?
אתם בטח תהנו מהם אם תעשי לסעודת שבת.
בעזהי"ת
מאחר וידוע שהסוכר עוזר לשמרים לתפוח..
אני לא משתמשת בזה בגלל רגישות לסויה במשפחה.
קמח סויה. אבל גם לתת (כמו בבירה השחורה).
וגם סוכר, אנזימים וויטמין C.
ככה כתוב ב FOODS DICTIONARY.
יש לי 250 גרם גבינת שמנת ושמנת מתוקה אחת. רעיונות לעוגת גבינה עם החומרים האלה?
כמובן אפשר להוסיף חומרים נוספים (חוץ מעוד שמנת מתוקה)
תודה רבה!
כתבתי כאן פעם מתכון לעוגה מעולה ופשוטה באחד השירשורים. תצטרכי רק אחת מן השתיים - את הגבינת שמנת או את השמנת המתוקה.
תכתבי עוגת גבינה באפשרות של החיפוש בפורום.
אשתו של בעליאחרונה
מודדת כובעיםאם כיף לך עם ההשקעה - מה טוב.
אם את מרגישה שזה עול לא נעים - תורידי.
מה את מכינה?
כל יום אוכל חדש?
ט'רק שלפעמים זה נראה לי מוגזם לאכול ארוחה כזו בשבע-שמונה בערב.
אני שונאת להשקיע בבישול בסתם יום חול.
אבל הייתי שמחה מאוד לארוחה מושקעת
.
בשבילי מושקע זה גם לחתוך סלט, גם לעמוד לערבב ולהשגיח על תבשיל, וגם לדאוג למנה בשרית - נניח לטגן שניצלים או לצלות כבד.
אז... מה אתן מכינות לארוחות ערב???
נמאס לנו מ:
שקשוקה
חביתות
טוסטים
וחם מדי למרק...
בא לי דברים טעימים ומשביעים... ומעניינים!
רעיונות?
לילדים-
לחם מטוגן, רצועות פיתה לטבילה בטחינה, חצאי תפו"א בתנור עם חמאה, פנקייקס, פיצה- פיתה (פיתה עם רסק וזיתים בתנור..), ביצת עין, דייסת קוואקר, פסטה.
לכם-
פוקצ'ה, סמבוסק,משהו בשרי, פיצה תוצרת בית.
לחם מטוגן, לביבות תפו"א,ארוחה בסיר אחד פתיתים עם חתיכות נקניקיות ותירס,,כריכי סלט טונה עם ביצה קשה וחמוצים

מהיר וקל להכנה וגם טעים ויש מלא סוגים...
תבחרי מה שמתאים\נוח\טעים\קל לך (ואפשר גם לנסות דברים חדשים):
-פסטה ברוטב עגבניות, סלט ופרגיות.
-אורז, עוף בתנור, קישוא\פילפל ממולאים בירקות\בשר תחון
-נודלס ברוטב סויה סיני, ירקות מוקפצים ועוף הודו
-פיצה עשירה בתוספות, מקרוני מוקרם בקטנה כזה, סלט יווני
-תפוח אדמה (חתוכים לקוביות) ברוטב צילי מתוק, בתנור, ושניצלים.
-פתיתים עם נקניקיות פרוסות (במעורבב), פשטידה מהירה (פטריות, בצל, ברוקולי... לא כזה משנה)
-כוסמת, קציצות ברוטב אדום וסלט חסה, קרוב, פטריות ברוטב קיסר
-רביולי בשמנת, גביניות ומרק מוקרם
-בורגול, קציצות בטטה מטוגנות (עם בצל, גזר, קישואים וכו'), אפשר להוסיף טבעות בצל (שבאים קפואים ועושים בתנור)
-פירה, קציצות עם ירקות בתנור (טעים לערבב עם הפירה)
-צ'יפס, סלט (חסה, עגבניות, קרוטונים ורוטב אלף איים) , נקניקיות
אם יש לך סיבה טובה, כח, זמן ומצב רוח- אפשר להשקיעה:
בשר על האש (קבב\נקניקיות\הודו\סטק\בורגר\פרגיות\כנפיים\שווארמה), צ'יפס, סלט חי, סלט קרוב וגזר, תחינה- חומוס, פיתות\בגטים.
אם אין לך כח\זמן לבשל- מותר מידי מעם לפרגן לעצמנו ולהזמין.
זה מה שיש לי עכשיו, מקווה שזה עזר... שיהיה לך בהצלחה ובטאבון.
נ.ב- אם את או מי שקרא את זה, רוצים שאפרט או אתן מתכון של משהו מכאן, אשמח לתת.
(הולכת להכין חביתה. שוב
)