שרשור חדש
עוגת גבינה אפויהקראנץ שוקולד
מושלמת.לב אמיץ

אפשר מתכון?

בשמחה באישיקראנץ שוקולד
אשלח יותר מאוחר
תודה רבה.לב אמיץאחרונה


וואו נראה טוב..א..א..
מתכון לפאי שוקולד פרווה קליל וטעים. יש?21


מתכון לחלות מלחם כוסמין מלא, יש למישהי?~א.ל
רגיל - ותוסיפי מעט מיםברוקוליאחרונה
לא אוהב פרווה ולא אוהב תחליפים למינהםקראנץ שוקולד

בשבילי קינוח עם ריצ' זה לא קינוח או שוקולדים פרווהמת

קשה להתחרות בחלבי.לב אמיץ


ברור שחלבי טעים בהרבה.אבל שוקולד מריר זה טעים בכל זאת!חילזון 123


שוקולד מריר זה השוקולד האמיתימודדת כובעים


קקאו זה הדבר היחידי שאמיתי.ג'נדס

כל הסוכר והשמנים שמוסיפים כבר לא אמיתיים...

תלוי איזה מרירקראנץ שוקולד

מה שמוכרים בחנויות זה רחוק מלהיות אמיתי

והוא גם מהווה תחליף..
אני מתכוון ל"שוקולד" לבן פרווה. טעם זוועה

אבל אין דבר כזה שוקולד לבן.ג'נדס

זה ידוע.... סתם גימיק (שמאוד הצליח, חייבת להודות) שיווקי.

בגלל זה שמתי גרשייםקראנץ שוקולד

ועדיין הפרווה לעומת החלבי מגעיל פחד

אתה מדבר על דברים פרווה בכללי?ג'נדס
או על עניין התחליף?

כי מבחינתי, החלבי גם תחליף. ולא אמיתי...
פשוט החלב שמוסיפים משפר את הטעם, לא כי זה אמיתי.
אני מתכוון ספציפית לקינוחיםקראנץ שוקולד

וקינוחים קלאסיים בנויים על חלבי=שמנת מתוקה ושוקולד חלב איכותי וחמאה.

מרגרינה, שוקולד פרווה וקצפות צמחיות זה תחליפים מגעילים שהמציאו בגלל שומרי הכשרות או לאלרגיים.. במסעדות בחו"ל או מקומות לא כשרים  וקונדיטוריות איכותיות למינהם לא תמצאי דבר כזה ריצ' או מרגרינה

לא מסכימה שזה מגעיל..עניין של טעם ממשיעל מהדרום
לא כתבתי שזה מגעיל לכולם כתבתי מה אני חושב על זהקראנץ שוקולד


אולי לא מגעיל (לחלק מהאנשים)ג'נדס
אבל כן לכל הדעות פחות טעים מהחלבי.
לגבי ההבדל בין קצפת צמחית לשמנת מתוקה-יעל מהדרום
לק"י

אני לא בטוחה שאני מבדילה בכלל
באמת?לא מבדילה גם כשזה בלי תוספות של שוקולד\קקאו וכו?חילזון 123


ה'אמת שאני כמעט ולא משתמשת בשמנתיעל מהדרום
לק"י

אז אני צריכה לטעום גם וגם ולבדוק אם אני מבדילה..
^^^פנסאי
אני באופן אישי לא סובלת חמאה, כל דבר שמבוסס על חמאה מגעיל בעיני הרבה יותר ממרגרינה לדוגמא...

זה לא נקרא איכותיג'נדס
זה נקרא עתיר בשומן. שומן זה טעים בד"כ.
זה ממש לא סותרקראנץ שוקולד

גם סטייק נחשב חלק שומני ועדיין הוא אחד האיכותיים

איכות נמדדת הרבה לפי הטעם בעיקר באוכל פחות בבריאות

לא...ג'נדס
איכות נמדדת לפי האופציה להרגיש את מגוון הטעמים ולא טעם אחד שמשתלט (כמו אורז תעשייתי שמרגישים שבלעת ליטר שמן).

וכמובן שאיכות נמדדת לפי רמת כבדות האוכל.

אני לא מתיימרת להיות שופטת של מאסטר שף, ממש לא. אבל כן הטעם הוא לא הכל.

אני מסכימה שמרגרינה לא טעים. אבל זה לא אומר שחמאה איכותית....
זאת דעתךקראנץ שוקולד

אבל אנשי מקצוע חולקים עלייך 

חמאה בכל פרמטר יותר איכותית ממרגרינה

כמו ששמן זית יותר איכותי משמנים אחרים 

וכמו שעגל וטלה יותר איכותיים מפרה וכבשה בוגרות
כל השפים הבכירים ובקונדיטוריות משתמשים רק בחמאה בדגש על חומר גלם איכותי.. כנ"ל לגבי שמנות..

אבל בסדר אם זו דעתך סבבה

אגב גם בחמאה יש סוגים ויש איכותיות יותר ויש פחותקראנץ שוקולד

למשל הישראלית תוצרת תנובה נחשבת להרבה פחות איכותית וטעימה מחמאות תוצרת צרפת והולנד

בוא תגדיר מה זה איכותיג'נדס
לפי מה שאני הגדרתי, חמאה באמת איכותית יותר ממרגרינה. אבל לא איכותית ביחס לעצמה. כלומר, היא הרע במיעוטו.
איכות זה דבר שנמדד בטעם ובהשבחת מאכליםקראנץ שוקולד

ככה לפחות מודדים במטבחים

אם את מודדת איכות לפי מה בריא או לא, אז זה לא פרמטר במטבחים וקונדיטוריות.

 

 

 

אחד השפים הבכירים בעולם קיבל מישלן על מנת פירה שאחד הסודות שלה זה החמאה שהייתה בו והרבה..

ובמסעדות הלא כשרות כמעט בכל מנה שמים חמאה בין אם זה בשר או פסטות ורטבים למינהם, כמעט הכל..

סבבהג'נדס
זה אולי טעים... לא שוכנעתי מה איכותי.
אז מה זה בשבילך איכותי?קראנץ שוקולד
איך זה נמדד? אם לא בטעם ובאופן ההשבחה?
אגב גם בריאותית חמאה עדיפה בהרבה על מחמאה/מרגרינה
פירטתי כאן>>ג'נדס
לא... - בישול ומתכונים
ואוסיף שכמובן שלטעם יש חשיבות. אבל איכות זה לא רק טעם.

ואין לי בעיה שחולקים עליי שפים מכל העולם... ז"א, אין לי בעיה שאצלם ההשפעה של האוכל על הגוף לא פרמטר... אצלי זה כן.

אבל לקרוא לדבר לא בריא איכותי... קצת הרס את המושג "איכותי".
וכבר כתבתיג'נדס
שההבדל בין חמאה למרגרינה מינורי.... זה טריפה וזה נבלה... (כמובן לא מבחינה כשרותית!)
אוקייקראנץ שוקולדאחרונה
נסכים שלא להסכים
נערךגפן36
חומוס ביתי..א..א..

וואו. איזה מרקם טוב לב אמיץ


מעולה! אשמח למתכון~א.ל


להשרות חצי קילו גרגירי חומוס למשך לילה..א..א..
יום למחרת לבשל את החומוס במים עד שנתיים רכים על אש נמוכה סודה לשתייה או אבקת אפיה מכרזים את התהליך.

בבלנדר ידני או במג'ימיקס או בלנדר חזק וטוב לרסק את החומוס עם
4 שיני שום
חצי כוס טחינה גולמית
מלח
וקצת כמון
אפשר גם קצת לימון
עד שנהיה מרקם סמיך
אם צריך להוסיף קצת מים אפשר ממי הבישול או מים חמים
טועמים ומתקנים את התיבול אם צריך
מחצי קילו יוצא כמות גדולה..א..א..
נראה טעים את יודעת אם יש דרך להגיע למרקם חלק לגמרי?סה"רורית
להוסיף יותר טחינה ולגרוס עם קרחברוקולי

 

יש כאלה שמוסיפים כף מיונז- גם עוזר..

 

פשוט לטחון עוד ועוד..א..א..
כמובן שזה לא יצא כמו החומוס הקנוי
אם אני לא טועה שם מוסיפים מרגרינה
לא מוסיפים שם מרגרינה.. זה סתם שמועה שרצהפלספנית


נראלי שמוסיפים הרבה הרבה שמן~א.ל
עבר עריכה על ידי לעולם חסדו בתאריך ח' באדר תשע"ו 22:45


כמה זה הרבה הרבה?..פלספנית

בעזהי"ת

 

סך השומנים בחומוס של אחלה, למשל (כי זה משתנה קצת לפי חברה), הם 15.8 גרם מתוך 100 גרם. 

ברכיבים מצויין טחינה 15%, כלומר 15 גרם מתוך 100 גרם. 

הטחינה עצמה היא 60 אחוז שומן, כלומר ב15 גרם טחינה יש 9 גרם שומן. 

כלומר חברת אחלה מוסיפה 6.8 גרם שמן קנולה (שהוא הרכיב הבא ברשימה, אחרי הטחינה..) בכל 100 גרם סלט חומוס מוכן. 

 

לא בטוחה ש6.8 זה נחשב הרבה הרבה..

הבנתי שבאחלהלב אמיץ

מוסיפים גואר גם. אולי הפסיקו עם זה. בזמנו הוסיפו.

לא מופיע ברכיבים בכ"א..פלספנית


תודה לכן👍סה"רורית
מרקם תלוי בטחינהטל..

ככל שיש לך אפשרות לטחון דק יותר המרקם חלק יותר 

או לערבב עם דברים נוספים ואז הגרגרים פחות מורגשים

מפעל - יש להם אפשרות לטחון דק

ומרגרינה - אם לא כתוב על החומוס הקנוי שיש שם -אז אין.

השומן והשומן הרווי יכול להיות גם מהחומוס עצמו (או מהטחינה שמוסיפים)

 

בהצלחה! 

צודקת..א..א..
על חומוס אחלה כתוב שמן קנולה
רוצים מרקם חלק?שריתטאט


מומלץ לבשל את גרגרי החומוס בסיר לחץ ולהשתמש במי הבישול.שריתטאט


מי בישול החומוס נקרשים אח"כ ותורמים ליציבות הממרח. לא מומלץשריתטאט


יש חומוס קטן יותר מהרגילשואפת למעלה..!
ראיתע שהוא נטחן יותר בקלות ויוצא מרקם יותר אחיד וחלק..
בגרגירים האלו השתמשתי..א..א..
כמה זמן החומוס נשאר טוב לשימוש?תתתתת


5 ימים בערך..א..א..
אח"כ אנחנו כבר לא אוכלים
אנחנו מכינים כמות ומקפיאים בכמויות קטנותגפן36אחרונה
חומוס ביתי אני מעדיפה לא לשמור יותר מיומיים מרגע ההכנה/ הפשרה.
מקרר או מקפיא?פלגים.

הכנתי אורז ומג'דרה לשבת. איפה כדאי לשים- מקרר או מקפיא?

(יש מצב שאחרי שבת גם אקפיא חלק..)

אפשר לשים במקררהדסי שושה
לא קורה לזה כלום
לא רצוי להקפיא אורז-משה ר-אחרונה
הוא מקבל מרקם מבאס כזה
בלי קשר לשאלת המיקסר...אהבה של אימא
יש כאן מישהו שאופה עוגיות וקינוחים עם תחליפי סוכר? איך זה יוצא? שווה את המאמץ? (ואני לא מתכוונת לתחליפים כמו דבש או מייפל, אלא שלא יהיה סוכר מאף סוג)
כן. תרכיז תפוחים או סילאן טבעי.גפן36
צריך לשים לב שבניגוד לסוכר הם נוזליים,
ו להשתמש בהתאם.
תרכיז תפוחים מתוק נורא. להזהר בשימוש בו שלא יצא מגעיל.
הוא מצויין לעבודה עם שמרים.
ואם את רוצה לשאול עוד אז בכיף.. אחרי ניסוי וטעיה לא מעטיםגפן36
יש גם הרבה מסקנות ומתכונים.
זהו שסילאן ותרכיז תפוחיםאהבה של אימא
הם סוכר בפני עצמו... כל הסוכר שיש בתפוחים ובתמרים... אני מתכוונת לתחליף באמת.. כמו לחולי סוכרת..
אני דיי סולדת מתחליפי סוכר אבל בעלי לא יכול יותר לאכול סוכר.. מבחינה בריאותית, וזה הוציא לי את כל החשק לאפות מטעמים :/
מה עם ממתיק סטיוויה?לב אמיץ

שהוא מצמח וטבעי לחלוטין? בטח צריך להתרגל לטעם אבל שווה לנסות.

פעם טעמתי קצת קולה ממותקת בסטיוויה וזה מצא חן בעיני יותר מ(מעט) הקולה הרגילה שטעמתי.

 

או לעבור למאפים מלוחים.

סטיוויה הוא אמנם צמחי אבלפלספנית

בעזהי"ת

 

יש גם צמחים רעילים...

הסטיוויה, למשל, הוא צמח הורמונלי מאוד. בשבטים האפריקאים השתמשו בו כגלולות למניעת הריון.. רק תחשבו מה זה עושה לגוף שלנו

אני לא מספיק מכירה. מענין מה שאת כותבת.לב אמיץ

שווה בירור יסודי.

באמת? מעולם לא שמעתי על זהבת 30


מעניין מה שאת אומרת.כוחות שמימייםאחרונה
אני דווקא שמעתי שאין בעולם הצמחים צמח שמשתמשים בו למניעת הריון.

יש לך מקור לזה? אם כן אשמח
תקראו את הספר מכסחי הסוכרגפן36
ממליצה בחום!
הוא נכון גם לחולים, ועוזר להבריא. (תלוי ממה, ובהתייעצות עם הרופא, אבל בכללי)
בהצלחה.

בעיקרון לכולם אסור סוכר. זה רעל לגוף. אבל הממתיקים המלכותיים כסוכרזית הם גם כן מאוד לא בריאים.
הכי טוב זה להגמל ממתוק. לעבור לטעמים של אוכל,
כמו בשר וירקות.

אם את צריכה רעיונות לדברים בלי סוכר בכלל שיוצאים מוצלח אז תגידי.
בתחליפים כאלה לא השתמשתי.

רפואה שלמה
היי תודה, אני אשמח לשמועאהבה של אימא
הבעיה היא שאסור לו גם מרגרינה וכאלה...
וגבינות שמנות למיניהן...
אז לא נשאר הרבה....

ברןר שסוכר לא בריא.. אבל במידה לאדם בריא זה לא נורא.. השאלה איך משהו לא מתוק יכול להיחשב כקינוח
פירות אסור? כי מפירות אפשר לעשות המון דבריםגפן36
אשלח לך בפרטי.. מתכונים למה את רוצה? רק קינוחים?
פירות אפשר במידה..אהבה של אימא
אני אשמח מאוד לרעיונות!

אני מדברת על קינוחים...
רעיונות לקינוחים מפירותחילזון 123

תפוח או אגס אפוי. או מבושל ביין.

לאפוי אפשר להוציא את האמצע ולמלא באגוזים.

 

קראמבל תפוחים. שמים למעלה קווקר+קינמון+קצת קמח(+קצת סילאן או רכז תפוחים אם רוצים)

 

ליפתן פירות.

 

רסק תפוחים ביתי (מבשלים תפוחים מקולפים בלא הרבה מים ולקראת סוף הבישול מועכים לא עד הסוף עם מועך תפו"א). אפשר לאכול קר או חם. ולהוסיף אגוזים\שקדים.

 

עוגת טורט עם רכז תפוחים בתור ממתיק.

 

פיצפוצי אורז עם טחינה\חמאת בוטנים וסילאן\רכז תפוחים. משטחים דק בתבנית. מקפיאים. חותכים ואוכלים כשזה קפוא. שלא יתפרק...

 

קינוח יכול להיות גם אגוזים\בוטנים קלויים שזה קינוח מלוח...

 

גלידה מפירות. מקפיאים בננות חתוכות ומקולפות. שמים במעבד מזון עד שנהיה כמו פרוזן מוסיפים אגוזים קצוצים.

הולך גם עם פירות אחרים כמו תות אפרסק מנגו וכד'. אבל בננה תמיד כדאי לשים קצת כי זה נותן את המרקם הגלידתי.

 

טוב פדיחות... עכשיו קראתי למעלהחילזון 123

שתרכיז תפוחים או סילאן לא בא בחשבון.

אז רוב ההודעה לא רלוונטית...

אבל בכל זאת אולי חלק ממנה יעזור.

 

אני יודעת שיש תחליף סוכר נוזלי שהוא מיוחד לאפיה.

אולי לא הכי בריא אבל אולי תנסי לפעמים. בטוח יש מתכונים ברשת.

"במידה לאדם בריא זה לא נורא"-ג'נדס
זה דתרי דסתרי....
ברגע שהוא צורך סוכר הוא כבר לא בריא. כלומר- הוא מחליש את עצמו עוד ועוד עד שזה מתבטא יום אחד... זה נכון עבור כולם!

זה לא רעל במובן של סם מוות- ברגע שלוקחים טיפה כבר מתים. זה רעל במובן של היחלשות הגוף ואז מתייסרים בכאבים / מחלות ואז...

שוב- אין גוף שלא סובל מזה. יש אופציה שהגוף יצליח להסתפק במאכלים אחרים כדי למזער את הנזק.


לכן, תראי את ההימנעות מסוכר כמתנה שאת וילדייך מקבלים מהמתכונים החדשים שתרכשי...

בהצלחה!
דווקא המשפט שכותרת שלך נכון מאוד!מודדת כובעים

גוף בריא יודע להתמודד עם מעט חומרים לא בריאים.

דווקא כאשר הגוף בריא הוא מסתדר.

גוף חולה/חלש (במובן של חולשה תזונתית) נעשה מזה יותר חלש.

 

 

זה די נזק מצטבר.ג'נדס
בכל מקרה שיהיה רק בבריאות!
צריך להיזהר מאד עם תחליפי דיאט למינהםקראנץ שוקולד

לא כולם מתאימים לאפייה ובישול, יש חומרים מסויימים כמו אלה שנמצאים במשקאות (זירו ודיאט) שבחום הופכים לרעל.

איך מכינים סושי פירות?את פניך אבקש
משו טעיםאת פניך אבקש
יש איזה קרם קוקוס בפנים.... אני לא בדיוק יודעת.
ניסיתי לחפש באיטרנט אבל אין משהו מעניין שראיתי...
יש אותו הרבה בחנויות של סלסלאות פירות וכאלה.....
טוב הסתכלתי גם בגוגל נראה נחמד. אף פעם לא ראיתי כזה.חילזון 123אחרונה

אני מבינה שזה עטוף בדפי אורז.

 

קרם קוקוס קונים לדעתי בפחית שימורים כזאת.

מחפשת מתכון לעוף עם אפונה בתנורזמר הפלוגות

יש דבר כזה???

נראה לי אפונה תתייבש בתנור.לב אמיץ

אבל אולי זה מתאים.

מה שעולה לי בראש כרגע..א..א..
בתבנית טבעות בצל עגבנייה חתוכה לריבועים קטנים
אפונה
מעל את העוף
תבלינים מה דאוהבים
להוסיף מים שהאפונה לא תתיבש ולעטוף בנייר כסף
יש של עוף ואורז ואפונההדס ואוראחרונה

אבל השאלה היא אם זה מתאים לך

יש לי מתכון ישן מספר של רות סירקיס

של עוף עם אורז בתנור, ובחצי שעה אחרונה מוסיפים אפונה.

אני עושה אותו הרבה בשבתות, האורז מתבשל במיצים של העוף ויש לו טעם מצויין

את האפונה מוסיפים בסוף, אז היא רק מתבשלת ולא כל כך "תופסת" את הטעמים של התבשיל.

עוגת גבינה סה"רורית



יש למישהו רעיון איך מונעים את הסדקים שנוצרו בעוגה?
שמתי במהלך האפיה תבנית עם מים רותחים מתחת, כדי שיהיו אדים...
לא לפתוח את התנור באמצע האפיה..א..א..
אפילו לא לשניה.
לא להוציא את העוגה ישר כשהיא אפויה
לכבות את התנור להשאיר את העוגה עם דלת פתוחה עד שתתקרר
פעם שמעתי למלא תבנית של מים מתחת לתבנית של העוגהמתגברת

לאפות 10 דקות על חום גבוה להפריד מהדפנות והשאר על חום בינוני

 

אף פעם לא הצליח לי לא להיסדק...

קודם כל מממ. לאחרונהלב אמיץ

בהמלצת אמא שלי אני נותנת מכת חום של 10 דק' על 200 מעלות, ואח"כ מנמיכה אפילו ל120-150 מעלות, תלוי בתנור. ואופה לזמן ארוך יותר - שעה ויותר. זה עוזר שלא יהיו סדקים.

תודה לכן!סה"רורית
עוד טיפ קטנטןקראנץ שוקולד

להפריד את העוגה מהדפנות עם סכין, זה מונע ממנה לצנוח..

ונראה מגרה

תודה רבה סה"רורית
למרוח ציפוי מעל ואז לא רואים את הסדקיםציפורי

אני מערבבת שמנת (חמוצה) עם 2 סוכר וניל ומורחת מעל העוגה (אחרי האפייה כמובן)

תודה👍סה"רורית
חום נמוךשמחה ומשמחת
הסוד לעוגת גבינה זה חום נמוך 150-160 מעלות לא בטורבו!!! עם תבנית מים חמים למטה לאפות שעה
לי יוצא כך 10
תודה👍סה"רוריתאחרונה
קניתי תבלין פסטו ואני מחפשת מתכונים ולמה הוא מתאיםט'

סתם קניתי כי זה נראה מעניין, לא השתמשתי אף פעם ואין לי מושג למה זה מתאים.

אשמח לרעיונות ליקוק

תבלין? כמו התבלינים אורגנו, פטרוזילה וכו'?ג'נדס
כןט'


לא מכירה. אולי בפסטה?חילזון 123


כנ"ל... חשבתי הרוטב פסטוג'נדס
שאני מחפשת כזה בנרות כי נמאס להכשיר עלי בזיליקום בבית...
גיליתי שאפשר להכין פסטו מבזיליקום יבש.חרותיק
היה קצת קשה לטחון ולערבב, אבל בסה"כ יצא טעים.
וחסכתי את הבדיקה והכשרות וכו׳.
מצרך בסיסישמחה ומשמחתאחרונה
אצלי תבלין פסטו ובזליקום יבש זה מצרך בסיסי במטבח, אני מוסיפה כמעט לכל דבר
חביתות, רוטב לפסטה, תפוחי אדמה בתנור, דג בתנור, טוסטים, ממרח פסטו.....
שירשור הברזל הגדול...אקונהמטטה
קדימה..
מאכלים גרעינים אגוזים וכד' עתירים בברזל:
(ןאולי גם מתכונים שיהיה נחמד לאכול את זה..)
סלט סלק עם פטרוזיליה!!פפרינה
מעלה ברזל מהר וגם שומר על רמה גבוהה שלו לאורך זמן
ביצה.אחת ליום.לב אמיץ

אם צריך אז שתיים מדי יומיים שלושה.

 

מיץ פטרוזיליה ממסחטת מיצים. אפשר להוסיף גם גזר.

עלי סלק. אפשר מאודים עם בצל ולהוסיף גם חומוס מבושל או שעועית. ולאכול עם אורז. מלא.

בשר כמובן.

כבד.

 

רימונים.

אפילו תפוח.

וואו! תודה!אקונהמטטה
טחינה. טחינה. טחינה!הרש

אכלתי כל יום כפית וזה העלה לי המוגלובין 9 ל12! (בהריון)

עדשים, שעועית.קראנץ שוקולד
שמעתי על חומוס! לא על זה מהקופסא.. מישהו יודע על זה משהו?~א.ל


קטניות עשירות בחלבון ובברזל. אגוז ברזיל- אחד [בלבד!] ליוםנפש חיה.


2.9 מ"ג ברזל. לעומת 49 מ"ג סידן שיש ב100 גר' גרגירי חומוס.לב אמיץ


3 אגוז ברזילימתגברת


שמעתי אחד. בגלל הריכוז הגבוה שלו.נפש חיה.


בגלל רמת הסלניום שבו.בת 30

סלניום- מינרל חשוב אבל לא טוב לצרוך יותר מדי ממנו.

זהו! תודה!נפש חיה.


אופס... זה עושה נזק?מתגברת

זכרתי שנטורפטית אמרה...

אחד בלבד. ככה אני יודעת.נפש חיה.


אני קראתי שמותר 2-3 ביוםצביה22
אני אוכלת 2 כל יום.
מאוד תלוי מה הצורך.לב אמיץ

לפעמים גם שליש אגוז ליום עושה את העבודה.

 

בדרך כלל כשרוצים להשלים חסרים, בהתחלה יש צורך בשניים שלושה ליום, ולפי הצורך, אפשר לרדת ל1 ליום ואפילו פחות.

אם לא לוקחים ברציפות יום יום, סביר שכשנזכרים לקחת, תהיה תשוקה ליותר מאגוז אחד.

אם לוקחים ברציפות יום יום כדאי למתן את הצריכה.

 

באופן כללי עם מזון, לגוף יש יכולת טובה לאותת על צורך ועל כמות, וגם להיפטר מכמויות מיותרות של מינרלים וויטמינים, כמובן אם לא צורכים מזון מסוג אחד באופן קיצוני על חשבון מזונות אחרים.

(מה שאין כן עם וויטמינין ומינרלים מתוספי מזון/מולטיוויטמינים וכו'.

כדורי תמריםבת 30

תשיגי מטחנת קפה

ותטחני כל סוג של זרעונים אלו ואחרים שעשיר בברזל ובר טחינה...

שומשום מלא

גרעיני דלעת

אגוזי ברזיל

אגוזי מלך (קצת יותר קשה לטחון אבל אפשרי)

שקדים

קוואקר

 

תמעכי תמרי מג'הול יחד עם כל הנ"ל טחונים ומהעיסה תיצרי לך כדורי תמרים.

אצלנו קוראים לזה "כדורי כוח".

 

עוד אפשרות- כדורי קוואקר- קוואקר דק, טחינה מלאה, דבש, אגוזים ושקדים קצוצים. יוצרים כדורים מהעיסה.

 

מעולה! נשמע גם טעים אקונהמטטה

תודה!

יש בספר "טבעי" של דוד קאפח מתכון כלשהוא להעלאת הברזל.נפש חיה.

מורכב בערך מהדברים שבת 30 אמרה.

נכון, בתוספת דבלים וצימוקים נראה לי.בת 30


תמרים. לא בטוחה לגבי הדבלים. צימוקים- יש מצבנפש חיה.


אפשר גם בשרי שזה בשר כמובן והודו אדוםמתגברת


שמעתי שגם בכבד ישצורבאית

ומה שאחרים אמרו, פטרוזיליה, טחינה וכו'

בכבד ובשר יש B12 שאין בשום אוכל אחר. אז תוכלו לפחות פעם ב..פלונטר היפה


B12 יש גם בביצים, מוצרי חלב,ועוף. בכללי- במוצרים מן החיבת 30


יש, אבל בכמות ממש קטנה שלא באמת מספיקה לגוףפלונטר היפה


בביצים ובחמאה יש מספיק לאדם שלא סובל מאנמיה.לב אמיץ


טוב, אם את אומרת...פלונטר היפהאחרונה


חשוב לדעת- ברזל לא נספג עם מוצרי חלבכמו הלבנה

אז סלט חסה וכו' זה מעולה,

רק צריך לשים לב לא לאכול בארוחה מוצרי חלב.

 

זה מה שידוע לי

נכון. ועדיף לאכול עם משהו שמכיל ויטמין Cבת 30


כל העליםפלונטר היפה

הרבה עלים. סלט חסה, כרוב, עלי ביבי, עלי סלק, אייסברג... קיצר כל הירוק הזה............ נראה לי שגם ברוקולי וכרובית...

בהצלחה...ליקוק

אכן. וגם פטרוזיליהג'נדס
שמיר, כוסברה, בזיליקום...
נגיד בסנדוויץ חביתה עם ממרח פסטו וטחינה - יש המון ברזל!

להרחיק מקפאין וחלב..
פוקצ'ות אישיות ועוגת שישנדנדה כתומה.
הבצק לפוקצ'ות-מתכון לאצבעות שום של ניקי ב'.מעולה.
המתכון לעוגה-מתכון של סבתא..


נראה טוב!! איך יצא?יעל מהדרום
יצא מעולה ממש!נדנדה כתומה.
מתכון לעוגת שיש!!!!ג'נדס
ממש אשמח למתכון ^^^ג'נדס
יש לי רק בבית..נדנדה כתומה.
אם תבקשי ביום חמישי או מוצש אני אשתדל להביא לך..
וואו איך העוגה יוצאת ככה..א..א..
ממ אני אנסה להסביר-נדנדה כתומה.
שמים את הבלילה בשתי קערות-קערה אחת חום ואחת לבן.
ואז מוזגים כל פעם קצת מהבלילה למרכז התבנית-פעם חום ופעם לבן(מוזגים לאמצע של העיגול הפנימי כל פעם) ונוצרות טבעות כאלו של חום-לבן. ואז לוקחים קיסם ועושים פסים באלכסון-שמונה מבפנים החוצה ובין כל שתיים שמבפנים החוצה עושים פס של מבחוץ פנימה.(כמו צורה של כוכבית)
אה ואי!!ג'נדסאחרונה

זה מה שרציתי לדעת... תודה! אנסה להכין עוגת שיש טעימה, וכשאצליח אנסה להכין גם יפה

העוגה יצאה ממש יפה! ~דיתוש (יהודית)

למה כולם מכינים מתכונים של ניקי ב'?

כי היא תותחית קראנץ שוקולד

יש לה מתכונים קלים וטעימים

אפשר פוקאצ'ה?קראנץ שוקולד

נראה טוב ליקוק

מוזמן..יש במקפיאנדנדה כתומה.
ישש תודה קראנץ שוקולד


מממ. נראה טעים.לב אמיץ


רעיונות למשלוחי מנותmor10

שלום

אמנם אנחנו באדר א' אבל רוצה להתחיל להתכונן לפורים אשמח לרעיונות למשלוחי מנות יפים ומקוריים.

תודה רבה

יש פה המון רעיונות שאספתי פעם-פלספניתאחרונה

בעזהי"ת

 

http://www.tariel.co.il/?CategoryID=2446&ArticleID=8531

 

ואם כבר בפורים עסקינן- 

פה יש שפע של רעיונות לאוזני המן מקוריים..

http://www.tariel.co.il/?CategoryID=2446&ArticleID=4055

 

אחסון חמוציםHassiD

הי.

אמנם זה לא בדיוק בישול ומתכונים, אבל אני מקווה שעדיין תוכלו לעזור לי...

 

הסבירו לי שעדיף לאחסן מלפפון חמוץ במקרר בקופסה אחרת ולא בקופסת השימורים איתה הוא מגיע. קניתי קופסה והכל, הבעיה היא שעכשיו המים בקופסה לא מכסים את כל המלפפון.

האם זאת בעיה? כדאי לי להוסיף "סתם" מי ברז? או אולי להשאיר את המים מקופסה לקופסה ככה שפרט לפעמים הראשונות שהמים לא יכסו הכל, עם הזמן יהיה לי מספיק מים לכסות את המלפפון החמוץ? או שאולי הם יתקלקלו לי ויהרסו את המלפפון?

המקרה המדובר הוא גם על מלפפון במלח ובחומץ (אנחנו קונים את 2 הסוגים).

 

תודה רבה

(אשמח להצעות לפורום מתאים יותר לשאול בו את השאלה אם זה לא הפורום המתאים)

האמת? לא נראה לי כ"כ משנה...בת 30

זה לא שמאחסנים לשנתים. גם ככה תוך שבוע שבועיים נגמר...

 

אפשר לחצות את המלפפונים ואז המים יכסו.אורין


כשהמלפפונים שוכבים ולא עומדיםאקונהמטטהאחרונה
אז המים שלהם כן מכסים אותם. )בקופסא מתאימה וקטנה כמובן).
מקווה שתענו לי עוד היום!מחפשת ציפוי לעוגה שמתקשה המצרכים שישפופקוו
לי זה

ריץ' פרווה
קקאו
שמן
ורבע שוקולד
מה אפשר לעשות עם זה?
חשוב לי שזה יתקשה
אני גם אשמח למתכוןטריה


בסוף קניתי שוקולד. והמסתי עם חצי ריץ' יצא טובפופקוואחרונה
עזרו לנו בשלום בית..ודודי לי

כשאתם מוציאים מהמקרר גבינה שהיתה פתוחה,

מה אתם עושים עם הגבינה שנשארת בדפנות הקופסא?

מערבבים עם שאר הגבינה?  ליקוק

האם יש הבדל ביניכם לבין בן זוגכם?

 

חחחחחחחחחח השאלה הכי מצחיקה שקראתי כאןbinbin
מערבבים מערבבים... שנינו..
פעם הייתי נגעלת מזה אבל היום כבר לא
הכי טעים הגבינה על הדפנות לב אמיץ

מרקם של גבינת שמנת. כמובן לא מה שכבר התקשה ואין לו תקנה.

אני לא מערבבת, אני אוכלת רק את מה שעל הדפנות. ובעלי את הגבינה הרכה שבמרכז הגביע.

 

רגע - פתוחה זה אומר בלי מכסה בכלל? אז לא בכלל לא.

 

אנח מבינה שלא רק אצלנו זה שלום בית אקונהמטטה
בעלי אוהב לערבב..
אני לא מערבבת בחיים. פשוט לוקחת..

חחח...
אצלנו הבעיה אחרתזמר הפלוגות

שאני לא מוכנה להכניס גבינות הביתה... 

אורה2x
ואיי מלא זמן לא פתחתי גבינה בכלל.. ולא הבנתי את השירשור
לא לטובתי מה שקורה פה..ודודי לי

נשים, לא אכפת לכן שהגבינה שהתייבשה תתערבב עם הגבינה הטריה?? המום

זה לא יבשאת פניך אבקש
כמו במעדנים, שזה טיפה למעלה משאר המעדן...
חחח חכה השאלה שלך עלתה לראשי אולי עוד גברים יעזרו לךbinbin
בטח ש...רותי גלדראחרונה

בטח שאכפת.חיוך גדול

שנינו לא מערבבים...אוריתא1234

אותי זה ממש מגעיל, ואותו לא, אבל לא היה אכפת לו להפסיק לערבב בשבילי..

אם הוא ממש רוצה- הוא יכול לשים את הגבינה שבדפנות אצלו בצלחת ליקוק

אם הגבינה בצדדים יבשה ברור שלזרוק..א..א..
אם היא עדין קצת רכה הייתי מערבבת ביחד עם הגבינה
אוכלים עד הסוףHydroMan
אפילו אם נשאר קצת, ככה לכריך אחד. אבל אני מבין מאיפה השאלה באה. בתי הבכורה בלי עין הרע, אוכלת רק מקופסא חדשה. אבל חס ושלום לערבב עם שאר הגבינה.
חילול קודש! גוואלד! שריפה בעירה!
זה מין בשאינו מינו.
אני מבינה שיש יתרון גדול בלא לאכול גבינה בכלל...בת 30


מענייןרותי גלדר

לבת 30 לא תמיד.

אני בדר"כ לא אוהבת את זה.

סקר מרקיםקראנץ שוקולד

מה המרק האהוב עליכם?

אפשר לכתוב כמה
ומוזמנים לנדב מתכונים מוציא לשון

 

עליי חרירה(מרק מרוקאי) ומרק דלעת- בד"כ אלה מרקים של החגים.

חח.. אנחנו קוראים לזה אשרשדה!מעפר אני באה

טעים במיוחדליקוק

מלא קטניות, מלא ירקות ירוקים, ואטיריות...

עוגיות שוקולד צ'יפס מהמתכון של אופנהיימר,עם שינוייםסה"רורית
במקום 2 ורבע כוסות קמח,שמתי כוס קמח וכוס ורבע קוואקר.
ובמקום מרגרינה-כוס שמן.
והוספתי חמוציות.

משום מה העוגיות ממש צנחו, יצאו שטוחות.
יש במתכון סודה לשתיה.
יש למישהו רעיון מה גרם לצניחה ומה יכל למנוע אותה?
תודה
אולי בגלל הקוואקר?ג'נדס
האינטראקציה עם הסודה לשתיה עם קמח טעם קוואקר שונה.
גם אני הכנתי ככה עוגיות פעם..א..א..
בפעם הראשונה הם גם צנחו
בפעם השנייה הוספתי מים לתערובת והם יצאו רכות ויפות, אני תמיד שמה שמן במקום מרגרינה.
אבקת אפיה שמת?
שמתי סודה לשתיה, כמו שכתוב על השקית של אופנהיימרסה"רורית
אני לא שמה סודה לשתייה אלא אבקת אפיה..א..א..
לפי דעתי זה בגלל הקוואקר
היחס של הסודה שתיה לכמות קטנה של קמח
יכול להיות שזה מה שגרם לצניחה.
תנסי גם להוסיף מים כמו שכתבתי לך
תודה👍סה"רורית
עוד דברטל..

יצא לי כבר לראות שבהמרה של קמח לקוואקר צריך יותר קוואקר (כלומר לא כוס לכוס). הייתי שמה 2 כוסות קוואקר לפחות 

וגם פחות שמן - נניח שלושת רבעי כוס.

המרגרינה - מייצבת את המרקם, ועוגיות עם שמן בד"כ ישטחו יותר.

 

מקווה שיצא טעים למרות הצורה...

תודה רבה ב"ה טעים מאוד, רק שטוח.סה"רוריתאחרונה
עוגת שמרים, מתכון של ניקי בסה"רורית
במקום קמח לבן,השתמשתי בקמח 70% מלא.
את הממרח-אילתרתי מקקאו, סוכר חום ולבן, שוקולד מריר ממולא (כי זה מה שהיה), שמנת מתוקה, חמאה ושמן.
לא היו לי תבניות אינגליש קייק, מה שגרם לתפיחה של העוגות לרוחב, במקום לגובה כמו שהייתי רוצה...
מממ. מילוי מושקע.לב אמיץ


תודה על הפירגוניםסה"רורית
מקסיםברוקולי
רק שזה לא קשור לתבנית...
אולי תבנית עוזרת.
תודה. מה זתאומרת לא קשור לתבנית?סה"רורית
ההתרחבות לצדדים..ברוקולי
התכוונתי לשאול, אז למה זה קשור אם לא לסוג התבנית?סה"רורית
תבנית צרה 'מאלצת' את הבצק לתפוח למעלה.. כמובן שזה תלוי גם בטיב השמרים והבצק. אבל התבנית בהחלט גם משמעותית בסיפור. לפחות לפי הניסיון שלי.
אשמח לשמוע מהניסיון שלך, למה קשורה ההתרחבות לצדדים.
האמת שהבצק היה קצת יותר מידי רך וקצת דביק, ובנוסף המילוי היהסה"רורית
רטוב.. כנראה גם זה גרם לבצק להתרחב לצדדים ופחות כלפי מעלה..
זה נכון שתבנית תוחמת את הבצקברוקוליאחרונה

 

אבל ענית לעצמך- זה תלוי בטיב השמרים, במרכיבי המתכון , באיכות ההתפחה 

עבודה עם קמח מלא היא שונה במעט.

 

 

עזרה דחוףףףףשחקנית
חייבת רעיונות
לארוחת בוקר שבת
בשריי
מה יש לך בבית?לב אמיץאחרונה

בשר? את יכולה לבשל במעט מים, שמן (זית) ותבלינים, על אש קטנה 45 דק', תהפכי באמצע.

תקררי, תפרסי את הגוש לפרוסות, תוסיפי מה שאת רוצה לרוטב (בצל מאודה,פטריות, ירקות, מה שאת אוהבת) תוסיפי עוד קצת מים ותניחי להתבשל על הפלטה עד שבת בבוקר. תשאירי על הפלטה עד סעודה שלישית. הולך ומשתבח.