עוגת גבינה אפויהקראנץ שוקולד
מושלמת.לב אמיץ
אפשר מתכון?
בשמחה באישיקראנץ שוקולד
תודה רבה.לב אמיץאחרונה
וואו נראה טוב..א..א..
תודה.קראנץ שוקולד
מתכון לפאי שוקולד פרווה קליל וטעים. יש?
21
לא אוהב פרווה ולא אוהב תחליפים למינהםקראנץ שוקולד
בשבילי קינוח עם ריצ' זה לא קינוח או שוקולדים פרווה![]()
קשה להתחרות בחלבי.לב אמיץ
ברור שחלבי טעים בהרבה.אבל שוקולד מריר זה טעים בכל זאת!חילזון 123
שוקולד מריר זה השוקולד האמיתימודדת כובעים
קקאו זה הדבר היחידי שאמיתי.ג'נדס
כל הסוכר והשמנים שמוסיפים כבר לא אמיתיים...
תלוי איזה מרירקראנץ שוקולד
מה שמוכרים בחנויות זה רחוק מלהיות אמיתי
והוא גם מהווה תחליף..
אני מתכוון ל"שוקולד" לבן פרווה. טעם זוועה
אבל אין דבר כזה שוקולד לבן.ג'נדס
זה ידוע.... סתם גימיק (שמאוד הצליח, חייבת להודות) שיווקי.
בגלל זה שמתי גרשייםקראנץ שוקולד
ועדיין הפרווה לעומת החלבי מגעיל פחד
אתה מדבר על דברים פרווה בכללי?ג'נדס
כי מבחינתי, החלבי גם תחליף. ולא אמיתי...
פשוט החלב שמוסיפים משפר את הטעם, לא כי זה אמיתי.
אני מתכוון ספציפית לקינוחיםקראנץ שוקולד
וקינוחים קלאסיים בנויים על חלבי=שמנת מתוקה ושוקולד חלב איכותי וחמאה.
מרגרינה, שוקולד פרווה וקצפות צמחיות זה תחליפים מגעילים שהמציאו בגלל שומרי הכשרות או לאלרגיים.. במסעדות בחו"ל או מקומות לא כשרים וקונדיטוריות איכותיות למינהם לא תמצאי דבר כזה ריצ' או מרגרינה
לא מסכימה שזה מגעיל..עניין של טעם ממשיעל מהדרום
לא כתבתי שזה מגעיל לכולם כתבתי מה אני חושב על זהקראנץ שוקולד
אולי לא מגעיל (לחלק מהאנשים)ג'נדס
לגבי ההבדל בין קצפת צמחית לשמנת מתוקה-יעל מהדרום
אני לא בטוחה שאני מבדילה בכלל
באמת?
לא מבדילה גם כשזה בלי תוספות של שוקולד\קקאו וכו?חילזון 123
ה'אמת שאני כמעט ולא משתמשת בשמנתיעל מהדרום
אז אני צריכה לטעום גם וגם ולבדוק אם אני מבדילה..
^^^פנסאי
זה לא נקרא איכותיג'נדס
זה ממש לא סותרקראנץ שוקולד
גם סטייק נחשב חלק שומני ועדיין הוא אחד האיכותיים
איכות נמדדת הרבה לפי הטעם בעיקר באוכל פחות בבריאות
לא...ג'נדס
וכמובן שאיכות נמדדת לפי רמת כבדות האוכל.
אני לא מתיימרת להיות שופטת של מאסטר שף, ממש לא. אבל כן הטעם הוא לא הכל.
אני מסכימה שמרגרינה לא טעים. אבל זה לא אומר שחמאה איכותית....
זאת דעתךקראנץ שוקולד
אבל אנשי מקצוע חולקים עלייך
חמאה בכל פרמטר יותר איכותית ממרגרינה
כמו ששמן זית יותר איכותי משמנים אחרים
וכמו שעגל וטלה יותר איכותיים מפרה וכבשה בוגרות
כל השפים הבכירים ובקונדיטוריות משתמשים רק בחמאה בדגש על חומר גלם איכותי.. כנ"ל לגבי שמנות..
אבל בסדר אם זו דעתך סבבה 
אגב גם בחמאה יש סוגים ויש איכותיות יותר ויש פחותקראנץ שוקולד
למשל הישראלית תוצרת תנובה נחשבת להרבה פחות איכותית וטעימה מחמאות תוצרת צרפת והולנד
בוא תגדיר מה זה איכותיג'נדס
איכות זה דבר שנמדד בטעם ובהשבחת מאכליםקראנץ שוקולד
ככה לפחות מודדים במטבחים
אם את מודדת איכות לפי מה בריא או לא, אז זה לא פרמטר במטבחים וקונדיטוריות.
אחד השפים הבכירים בעולם קיבל מישלן על מנת פירה שאחד הסודות שלה זה החמאה שהייתה בו והרבה..
ובמסעדות הלא כשרות כמעט בכל מנה שמים חמאה בין אם זה בשר או פסטות ורטבים למינהם, כמעט הכל..
סבבהג'נדס
אז מה זה בשבילך איכותי?קראנץ שוקולד
אגב גם בריאותית חמאה עדיפה בהרבה על מחמאה/מרגרינה
פירטתי כאן>>ג'נדס
ואוסיף שכמובן שלטעם יש חשיבות. אבל איכות זה לא רק טעם.
ואין לי בעיה שחולקים עליי שפים מכל העולם... ז"א, אין לי בעיה שאצלם ההשפעה של האוכל על הגוף לא פרמטר... אצלי זה כן.
אבל לקרוא לדבר לא בריא איכותי... קצת הרס את המושג "איכותי".
וכבר כתבתיג'נדס
אוקייקראנץ שוקולדאחרונה

נערךגפן36
חומוס ביתי..א..א..
וואו. איזה מרקם טוב
לב אמיץ
מעולה! אשמח למתכון
~א.ל
להשרות חצי קילו גרגירי חומוס למשך לילה..א..א..
בבלנדר ידני או במג'ימיקס או בלנדר חזק וטוב לרסק את החומוס עם
4 שיני שום
חצי כוס טחינה גולמית
מלח
וקצת כמון
אפשר גם קצת לימון
עד שנהיה מרקם סמיך
אם צריך להוסיף קצת מים אפשר ממי הבישול או מים חמים
טועמים ומתקנים את התיבול אם צריך
מחצי קילו יוצא כמות גדולה..א..א..
נראה טעים
את יודעת אם יש דרך להגיע למרקם חלק לגמרי?סה"רורית
להוסיף יותר טחינה ולגרוס עם קרחברוקולי
יש כאלה שמוסיפים כף מיונז- גם עוזר..
פשוט לטחון עוד ועוד..א..א..
אם אני לא טועה שם מוסיפים מרגרינה
לא מוסיפים שם מרגרינה.. זה סתם שמועה שרצהפלספנית
נראלי שמוסיפים הרבה הרבה שמן~א.ל
כמה זה הרבה הרבה?..פלספנית
בעזהי"ת
סך השומנים בחומוס של אחלה, למשל (כי זה משתנה קצת לפי חברה), הם 15.8 גרם מתוך 100 גרם.
ברכיבים מצויין טחינה 15%, כלומר 15 גרם מתוך 100 גרם.
הטחינה עצמה היא 60 אחוז שומן, כלומר ב15 גרם טחינה יש 9 גרם שומן.
כלומר חברת אחלה מוסיפה 6.8 גרם שמן קנולה (שהוא הרכיב הבא ברשימה, אחרי הטחינה..) בכל 100 גרם סלט חומוס מוכן.
לא בטוחה ש6.8 זה נחשב הרבה הרבה.. 
הבנתי שבאחלהלב אמיץ
מוסיפים גואר גם. אולי הפסיקו עם זה. בזמנו הוסיפו.
לא מופיע ברכיבים בכ"א..פלספנית
תודה לכן👍סה"רורית
מרקם תלוי בטחינהטל..
ככל שיש לך אפשרות לטחון דק יותר המרקם חלק יותר
או לערבב עם דברים נוספים ואז הגרגרים פחות מורגשים
מפעל - יש להם אפשרות לטחון דק
ומרגרינה - אם לא כתוב על החומוס הקנוי שיש שם -אז אין.
השומן והשומן הרווי יכול להיות גם מהחומוס עצמו (או מהטחינה שמוסיפים)
בהצלחה!
צודקת..א..א..
רוצים מרקם חלק?שריתטאט
מומלץ לבשל את גרגרי החומוס בסיר לחץ ולהשתמש במי הבישול.שריתטאט
מי בישול החומוס נקרשים אח"כ ותורמים ליציבות הממרח. לא מומלץשריתטאט
יש חומוס קטן יותר מהרגילשואפת למעלה..!
בגרגירים האלו השתמשתי..א..א..
כמה זמן החומוס נשאר טוב לשימוש?תתתתת
5 ימים בערך..א..א..
אנחנו מכינים כמות ומקפיאים בכמויות קטנותגפן36אחרונה
בלי קשר לשאלת המיקסר...אהבה של אימא
כן. תרכיז תפוחים או סילאן טבעי.גפן36
ו להשתמש בהתאם.
תרכיז תפוחים מתוק נורא. להזהר בשימוש בו שלא יצא מגעיל.
הוא מצויין לעבודה עם שמרים.
ואם את רוצה לשאול עוד אז בכיף.. אחרי ניסוי וטעיה לא מעטיםגפן36
זהו שסילאן ותרכיז תפוחיםאהבה של אימא
אני דיי סולדת מתחליפי סוכר אבל בעלי לא יכול יותר לאכול סוכר.. מבחינה בריאותית, וזה הוציא לי את כל החשק לאפות מטעמים :/
מה עם ממתיק סטיוויה?לב אמיץ
שהוא מצמח וטבעי לחלוטין? בטח צריך להתרגל לטעם אבל שווה לנסות.
פעם טעמתי קצת קולה ממותקת בסטיוויה וזה מצא חן בעיני יותר מ(מעט) הקולה הרגילה שטעמתי.
או לעבור למאפים מלוחים.
סטיוויה הוא אמנם צמחי אבלפלספנית
בעזהי"ת
יש גם צמחים רעילים...
הסטיוויה, למשל, הוא צמח הורמונלי מאוד. בשבטים האפריקאים השתמשו בו כגלולות למניעת הריון.. רק תחשבו מה זה עושה לגוף שלנו
אני לא מספיק מכירה. מענין מה שאת כותבת.לב אמיץ
שווה בירור יסודי.
באמת? מעולם לא שמעתי על זהבת 30
מעניין מה שאת אומרת.כוחות שמימייםאחרונה
יש לך מקור לזה? אם כן אשמח
תקראו את הספר מכסחי הסוכרגפן36
הוא נכון גם לחולים, ועוזר להבריא. (תלוי ממה, ובהתייעצות עם הרופא, אבל בכללי)
בהצלחה.
בעיקרון לכולם אסור סוכר. זה רעל לגוף. אבל הממתיקים המלכותיים כסוכרזית הם גם כן מאוד לא בריאים.
הכי טוב זה להגמל ממתוק. לעבור לטעמים של אוכל,
כמו בשר וירקות.
אם את צריכה רעיונות לדברים בלי סוכר בכלל שיוצאים מוצלח אז תגידי.
בתחליפים כאלה לא השתמשתי.
רפואה שלמה
היי תודה, אני אשמח לשמועאהבה של אימא
וגבינות שמנות למיניהן...
אז לא נשאר הרבה....
ברןר שסוכר לא בריא.. אבל במידה לאדם בריא זה לא נורא.. השאלה איך משהו לא מתוק יכול להיחשב כקינוח

פירות אסור? כי מפירות אפשר לעשות המון דבריםגפן36
פירות אפשר במידה..אהבה של אימא
אני מדברת על קינוחים...
רעיונות לקינוחים מפירותחילזון 123
תפוח או אגס אפוי. או מבושל ביין.
לאפוי אפשר להוציא את האמצע ולמלא באגוזים.
קראמבל תפוחים. שמים למעלה קווקר+קינמון+קצת קמח(+קצת סילאן או רכז תפוחים אם רוצים)
ליפתן פירות.
רסק תפוחים ביתי (מבשלים תפוחים מקולפים בלא הרבה מים ולקראת סוף הבישול מועכים לא עד הסוף עם מועך תפו"א). אפשר לאכול קר או חם. ולהוסיף אגוזים\שקדים.
עוגת טורט עם רכז תפוחים בתור ממתיק.
פיצפוצי אורז עם טחינה\חמאת בוטנים וסילאן\רכז תפוחים. משטחים דק בתבנית. מקפיאים. חותכים ואוכלים כשזה קפוא. שלא יתפרק...
קינוח יכול להיות גם אגוזים\בוטנים קלויים שזה קינוח מלוח...
גלידה מפירות. מקפיאים בננות חתוכות ומקולפות. שמים במעבד מזון עד שנהיה כמו פרוזן מוסיפים אגוזים קצוצים.
הולך גם עם פירות אחרים כמו תות אפרסק מנגו וכד'. אבל בננה תמיד כדאי לשים קצת כי זה נותן את המרקם הגלידתי.
טוב פדיחות... עכשיו קראתי למעלהחילזון 123
שתרכיז תפוחים או סילאן לא בא בחשבון.
אז רוב ההודעה לא רלוונטית...
אבל בכל זאת אולי חלק ממנה יעזור.
אני יודעת שיש תחליף סוכר נוזלי שהוא מיוחד לאפיה.
אולי לא הכי בריא אבל אולי תנסי לפעמים. בטוח יש מתכונים ברשת.
"במידה לאדם בריא זה לא נורא"-ג'נדס
ברגע שהוא צורך סוכר הוא כבר לא בריא. כלומר- הוא מחליש את עצמו עוד ועוד עד שזה מתבטא יום אחד... זה נכון עבור כולם!
זה לא רעל במובן של סם מוות- ברגע שלוקחים טיפה כבר מתים. זה רעל במובן של היחלשות הגוף ואז מתייסרים בכאבים / מחלות ואז...
שוב- אין גוף שלא סובל מזה. יש אופציה שהגוף יצליח להסתפק במאכלים אחרים כדי למזער את הנזק.
לכן, תראי את ההימנעות מסוכר כמתנה שאת וילדייך מקבלים מהמתכונים החדשים שתרכשי...
בהצלחה!
דווקא המשפט שכותרת שלך נכון מאוד!מודדת כובעים
גוף בריא יודע להתמודד עם מעט חומרים לא בריאים.
דווקא כאשר הגוף בריא הוא מסתדר.
גוף חולה/חלש (במובן של חולשה תזונתית) נעשה מזה יותר חלש.
זה די נזק מצטבר.ג'נדס
צריך להיזהר מאד עם תחליפי דיאט למינהםקראנץ שוקולד
לא כולם מתאימים לאפייה ובישול, יש חומרים מסויימים כמו אלה שנמצאים במשקאות (זירו ודיאט) שבחום הופכים לרעל.
איך מכינים סושי פירות?את פניך אבקש
מה זה?חילזון 123
משו טעיםאת פניך אבקש
ניסיתי לחפש באיטרנט אבל אין משהו מעניין שראיתי...
יש אותו הרבה בחנויות של סלסלאות פירות וכאלה.....
טוב הסתכלתי גם בגוגל נראה נחמד. אף פעם לא ראיתי כזה.חילזון 123אחרונה
אני מבינה שזה עטוף בדפי אורז.
קרם קוקוס קונים לדעתי בפחית שימורים כזאת.
מחפשת מתכון לעוף עם אפונה בתנורזמר הפלוגות
יש דבר כזה???
נראה לי אפונה תתייבש בתנור.לב אמיץ
אבל אולי זה מתאים.
מה שעולה לי בראש כרגע..א..א..
אפונה
מעל את העוף
תבלינים מה דאוהבים
להוסיף מים שהאפונה לא תתיבש ולעטוף בנייר כסף
יש של עוף ואורז ואפונההדס ואוראחרונה
אבל השאלה היא אם זה מתאים לך
יש לי מתכון ישן מספר של רות סירקיס
של עוף עם אורז בתנור, ובחצי שעה אחרונה מוסיפים אפונה.
אני עושה אותו הרבה בשבתות, האורז מתבשל במיצים של העוף ויש לו טעם מצויין
את האפונה מוסיפים בסוף, אז היא רק מתבשלת ולא כל כך "תופסת" את הטעמים של התבשיל.
עוגת גבינה
סה"רורית
לא לפתוח את התנור באמצע האפיה..א..א..
לא להוציא את העוגה ישר כשהיא אפויה
לכבות את התנור להשאיר את העוגה עם דלת פתוחה עד שתתקרר
פעם שמעתי למלא תבנית של מים מתחת לתבנית של העוגהמתגברת
לאפות 10 דקות על חום גבוה להפריד מהדפנות והשאר על חום בינוני
אף פעם לא הצליח לי לא להיסדק...
קודם כל מממ.
לאחרונהלב אמיץ
בהמלצת אמא שלי אני נותנת מכת חום של 10 דק' על 200 מעלות, ואח"כ מנמיכה אפילו ל120-150 מעלות, תלוי בתנור. ואופה לזמן ארוך יותר - שעה ויותר. זה עוזר שלא יהיו סדקים.
תודה לכן!סה"רורית
עוד טיפ קטנטןקראנץ שוקולד
להפריד את העוגה מהדפנות עם סכין, זה מונע ממנה לצנוח..
ונראה מגרה 
תודה רבה
סה"רורית
למרוח ציפוי מעל ואז לא רואים את הסדקיםציפורי
אני מערבבת שמנת (חמוצה) עם 2 סוכר וניל ומורחת מעל העוגה (אחרי האפייה כמובן)
תודה👍סה"רורית
חום נמוךשמחה ומשמחת
לי יוצא כך 10
תודה👍סה"רוריתאחרונה
קניתי תבלין פסטו ואני מחפשת מתכונים ולמה הוא מתאיםט'
סתם קניתי כי זה נראה מעניין, לא השתמשתי אף פעם ואין לי מושג למה זה מתאים.
אשמח לרעיונות ![]()
תבלין? כמו התבלינים אורגנו, פטרוזילה וכו'?ג'נדס
כןט'
לא מכירה. אולי בפסטה?חילזון 123
כנ"ל... חשבתי הרוטב פסטוג'נדס
גיליתי שאפשר להכין פסטו מבזיליקום יבש.חרותיק
וחסכתי את הבדיקה והכשרות וכו׳.
מצרך בסיסישמחה ומשמחתאחרונה
חביתות, רוטב לפסטה, תפוחי אדמה בתנור, דג בתנור, טוסטים, ממרח פסטו.....
שירשור הברזל הגדול...אקונהמטטה
מאכלים גרעינים אגוזים וכד' עתירים בברזל:
(ןאולי גם מתכונים שיהיה נחמד לאכול את זה..)
סלט סלק עם פטרוזיליה!!פפרינה
ביצה.אחת ליום.לב אמיץ
אם צריך אז שתיים מדי יומיים שלושה.
מיץ פטרוזיליה ממסחטת מיצים. אפשר להוסיף גם גזר.
עלי סלק. אפשר מאודים עם בצל ולהוסיף גם חומוס מבושל או שעועית. ולאכול עם אורז. מלא.
בשר כמובן.
כבד.
רימונים.
אפילו תפוח.
וואו! תודה!אקונהמטטה
טחינה. טחינה. טחינה!הרש
אכלתי כל יום כפית וזה העלה לי המוגלובין 9 ל12! (בהריון)
עדשים, שעועית.קראנץ שוקולד
שמעתי על חומוס! לא על זה מהקופסא.
. מישהו יודע על זה משהו?~א.ל
קטניות עשירות בחלבון ובברזל. אגוז ברזיל- אחד [בלבד!] ליוםנפש חיה.
2.9 מ"ג ברזל. לעומת 49 מ"ג סידן שיש ב100 גר' גרגירי חומוס.לב אמיץ
3 אגוז ברזילימתגברת
שמעתי אחד. בגלל הריכוז הגבוה שלו.נפש חיה.
בגלל רמת הסלניום שבו.בת 30
סלניום- מינרל חשוב אבל לא טוב לצרוך יותר מדי ממנו.
זהו! תודה!נפש חיה.
אופס... זה עושה נזק?מתגברת
זכרתי שנטורפטית אמרה...
אחד בלבד. ככה אני יודעת.נפש חיה.
אני קראתי שמותר 2-3 ביוםצביה22
מאוד תלוי מה הצורך.לב אמיץ
לפעמים גם שליש אגוז ליום עושה את העבודה.
בדרך כלל כשרוצים להשלים חסרים, בהתחלה יש צורך בשניים שלושה ליום, ולפי הצורך, אפשר לרדת ל1 ליום ואפילו פחות.
אם לא לוקחים ברציפות יום יום, סביר שכשנזכרים לקחת, תהיה תשוקה ליותר מאגוז אחד.
אם לוקחים ברציפות יום יום כדאי למתן את הצריכה.
באופן כללי עם מזון, לגוף יש יכולת טובה לאותת על צורך ועל כמות, וגם להיפטר מכמויות מיותרות של מינרלים וויטמינים, כמובן אם לא צורכים מזון מסוג אחד באופן קיצוני על חשבון מזונות אחרים.
(מה שאין כן עם וויטמינין ומינרלים מתוספי מזון/מולטיוויטמינים וכו'.
כדורי תמריםבת 30
תשיגי מטחנת קפה
ותטחני כל סוג של זרעונים אלו ואחרים שעשיר בברזל ובר טחינה...
שומשום מלא
גרעיני דלעת
אגוזי ברזיל
אגוזי מלך (קצת יותר קשה לטחון אבל אפשרי)
שקדים
קוואקר
תמעכי תמרי מג'הול יחד עם כל הנ"ל טחונים ומהעיסה תיצרי לך כדורי תמרים.
אצלנו קוראים לזה "כדורי כוח".
עוד אפשרות- כדורי קוואקר- קוואקר דק, טחינה מלאה, דבש, אגוזים ושקדים קצוצים. יוצרים כדורים מהעיסה.
מעולה! נשמע גם טעים
אקונהמטטה
תודה!
יש בספר "טבעי" של דוד קאפח מתכון כלשהוא להעלאת הברזל.נפש חיה.
מורכב בערך מהדברים שבת 30 אמרה.
נכון, בתוספת דבלים וצימוקים נראה לי.בת 30
תמרים. לא בטוחה לגבי הדבלים. צימוקים- יש מצב
נפש חיה.
אפשר גם בשרי שזה בשר כמובן והודו אדוםמתגברת
שמעתי שגם בכבד ישצורבאית
ומה שאחרים אמרו, פטרוזיליה, טחינה וכו'
בכבד ובשר יש B12 שאין בשום אוכל אחר. אז תוכלו לפחות פעם ב..פלונטר היפה
B12 יש גם בביצים, מוצרי חלב,ועוף. בכללי- במוצרים מן החיבת 30
יש, אבל בכמות ממש קטנה שלא באמת מספיקה לגוףפלונטר היפה
בביצים ובחמאה יש מספיק לאדם שלא סובל מאנמיה.לב אמיץ
טוב, אם את אומרת...פלונטר היפהאחרונה
חשוב לדעת- ברזל לא נספג עם מוצרי חלבכמו הלבנה
אז סלט חסה וכו' זה מעולה,
רק צריך לשים לב לא לאכול בארוחה מוצרי חלב.
זה מה שידוע לי
נכון. ועדיף לאכול עם משהו שמכיל ויטמין Cבת 30
כל העליםפלונטר היפה
הרבה עלים. סלט חסה, כרוב, עלי ביבי, עלי סלק, אייסברג... קיצר כל הירוק הזה............ נראה לי שגם ברוקולי וכרובית...
בהצלחה...![]()
אכן. וגם פטרוזיליהג'נדס
נגיד בסנדוויץ חביתה עם ממרח פסטו וטחינה - יש המון ברזל!
להרחיק מקפאין וחלב..
פוקצ'ות אישיות ועוגת שיש
נדנדה כתומה.
נראה טוב!! איך יצא?יעל מהדרום
יצא מעולה ממש!
נדנדה כתומה.
מתכון לעוגת שיש!!!!ג'נדס
ממש אשמח למתכון ^^^ג'נדס
יש לי רק בבית..נדנדה כתומה.
וואו איך העוגה יוצאת ככה..א..א..
ממ אני אנסה להסביר-נדנדה כתומה.
ואז מוזגים כל פעם קצת מהבלילה למרכז התבנית-פעם חום ופעם לבן(מוזגים לאמצע של העיגול הפנימי כל פעם) ונוצרות טבעות כאלו של חום-לבן. ואז לוקחים קיסם ועושים פסים באלכסון-שמונה מבפנים החוצה ובין כל שתיים שמבפנים החוצה עושים פס של מבחוץ פנימה.(כמו צורה של כוכבית)
אה ואי!!ג'נדסאחרונה
זה מה שרציתי לדעת... תודה! אנסה להכין עוגת שיש טעימה, וכשאצליח אנסה להכין גם יפה
העוגה יצאה ממש יפה! ~דיתוש (יהודית)
למה כולם מכינים מתכונים של ניקי ב'?
כי היא תותחית
קראנץ שוקולד
יש לה מתכונים קלים וטעימים
אפשר פוקאצ'ה?קראנץ שוקולד
נראה טוב ![]()
מוזמן..יש במקפיא
נדנדה כתומה.
ישש תודה
קראנץ שוקולד
מממ. נראה טעים.לב אמיץ
רעיונות למשלוחי מנותmor10
שלום
אמנם אנחנו באדר א' אבל רוצה להתחיל להתכונן לפורים אשמח לרעיונות למשלוחי מנות יפים ומקוריים.
תודה רבה
יש פה המון רעיונות שאספתי פעם-פלספניתאחרונה
בעזהי"ת
http://www.tariel.co.il/?CategoryID=2446&ArticleID=8531
ואם כבר בפורים עסקינן-
פה יש שפע של רעיונות לאוזני המן מקוריים..
http://www.tariel.co.il/?CategoryID=2446&ArticleID=4055
אחסון חמוציםHassiD
הי.
אמנם זה לא בדיוק בישול ומתכונים, אבל אני מקווה שעדיין תוכלו לעזור לי...
הסבירו לי שעדיף לאחסן מלפפון חמוץ במקרר בקופסה אחרת ולא בקופסת השימורים איתה הוא מגיע. קניתי קופסה והכל, הבעיה היא שעכשיו המים בקופסה לא מכסים את כל המלפפון.
האם זאת בעיה? כדאי לי להוסיף "סתם" מי ברז? או אולי להשאיר את המים מקופסה לקופסה ככה שפרט לפעמים הראשונות שהמים לא יכסו הכל, עם הזמן יהיה לי מספיק מים לכסות את המלפפון החמוץ? או שאולי הם יתקלקלו לי ויהרסו את המלפפון?
המקרה המדובר הוא גם על מלפפון במלח ובחומץ (אנחנו קונים את 2 הסוגים).
תודה רבה
(אשמח להצעות לפורום מתאים יותר לשאול בו את השאלה אם זה לא הפורום המתאים)
האמת? לא נראה לי כ"כ משנה...בת 30
זה לא שמאחסנים לשנתים. גם ככה תוך שבוע שבועיים נגמר...
אפשר לחצות את המלפפונים ואז המים יכסו.אורין
כשהמלפפונים שוכבים ולא עומדיםאקונהמטטהאחרונה
עזרו לנו בשלום בית..ודודי לי
כשאתם מוציאים מהמקרר גבינה שהיתה פתוחה,
מה אתם עושים עם הגבינה שנשארת בדפנות הקופסא?
מערבבים עם שאר הגבינה? ![]()
האם יש הבדל ביניכם לבין בן זוגכם?
חחחחחחחחחח השאלה הכי מצחיקה שקראתי כאןbinbin
פעם הייתי נגעלת מזה אבל היום כבר לא
הכי טעים הגבינה על הדפנות
לב אמיץ
מרקם של גבינת שמנת. כמובן לא מה שכבר התקשה ואין לו תקנה.
אני לא מערבבת, אני אוכלת רק את מה שעל הדפנות. ובעלי את הגבינה הרכה שבמרכז הגביע.
רגע - פתוחה זה אומר בלי מכסה בכלל? אז לא בכלל
.
אנח מבינה שלא רק אצלנו זה שלום בית
אקונהמטטה
אני לא מערבבת בחיים. פשוט לוקחת..
חחח...


אצלנו הבעיה אחרתזמר הפלוגות
שאני לא מוכנה להכניס גבינות הביתה...
אורה2x

..שפרינצה
לא לטובתי מה שקורה פה..ודודי לי
נשים, לא אכפת לכן שהגבינה שהתייבשה תתערבב עם הגבינה הטריה?? ![]()
זה לא יבשאת פניך אבקש
חחח חכה השאלה שלך עלתה לראשי אולי עוד גברים יעזרו לךbinbin
בטח ש...רותי גלדראחרונה
בטח שאכפת.![]()
שנינו לא מערבבים...אוריתא1234
אותי זה ממש מגעיל, ואותו לא, אבל לא היה אכפת לו להפסיק לערבב בשבילי..
אם הוא ממש רוצה- הוא יכול לשים את הגבינה שבדפנות אצלו בצלחת ![]()
אם הגבינה בצדדים יבשה ברור שלזרוק..א..א..
אוכלים עד הסוףHydroMan
חילול קודש! גוואלד! שריפה בעירה!
זה מין בשאינו מינו.
אני מבינה שיש יתרון גדול בלא לאכול גבינה בכלל...בת 30
מענייןרותי גלדר
לבת 30 לא תמיד.
אני בדר"כ לא אוהבת את זה.
סקר מרקיםקראנץ שוקולד
מה המרק האהוב עליכם?
אפשר לכתוב כמה
ומוזמנים לנדב מתכונים ![]()
עליי חרירה(מרק מרוקאי) ומרק דלעת- בד"כ אלה מרקים של החגים. 
חח.. אנחנו קוראים לזה אשרשדה!מעפר אני באה
טעים במיוחד![]()
מלא קטניות, מלא ירקות ירוקים, ואטיריות...
עוגיות שוקולד צ'יפס מהמתכון של אופנהיימר,עם שינוייםסה"רורית
אולי בגלל הקוואקר?ג'נדס
גם אני הכנתי ככה עוגיות פעם..א..א..
בפעם השנייה הוספתי מים לתערובת והם יצאו רכות ויפות, אני תמיד שמה שמן במקום מרגרינה.
אבקת אפיה שמת?
שמתי סודה לשתיה, כמו שכתוב על השקית של אופנהיימרסה"רורית
אני לא שמה סודה לשתייה אלא אבקת אפיה..א..א..
היחס של הסודה שתיה לכמות קטנה של קמח
יכול להיות שזה מה שגרם לצניחה.
תנסי גם להוסיף מים כמו שכתבתי לך
תודה👍סה"רורית
עוד דברטל..
יצא לי כבר לראות שבהמרה של קמח לקוואקר צריך יותר קוואקר (כלומר לא כוס לכוס). הייתי שמה 2 כוסות קוואקר לפחות
וגם פחות שמן - נניח שלושת רבעי כוס.
המרגרינה - מייצבת את המרקם, ועוגיות עם שמן בד"כ ישטחו יותר.
מקווה שיצא טעים למרות הצורה...
תודה רבה
ב"ה טעים מאוד, רק שטוח.סה"רוריתאחרונה
עוגת שמרים, מתכון של ניקי בסה"רורית
מממ. מילוי מושקע.לב אמיץ
תודה על הפירגוניםסה"רורית
מקסיםברוקולי
אולי תבנית עוזרת.
תודה. מה זתאומרת לא קשור לתבנית?סה"רורית
ההתרחבות לצדדים..ברוקולי
התכוונתי לשאול, אז למה זה קשור אם לא לסוג התבנית?סה"רורית
אשמח לשמוע מהניסיון שלך, למה קשורה ההתרחבות לצדדים.
האמת שהבצק היה קצת יותר מידי רך וקצת דביק, ובנוסף המילוי היהסה"רורית
זה נכון שתבנית תוחמת את הבצקברוקוליאחרונה
אבל ענית לעצמך- זה תלוי בטיב השמרים, במרכיבי המתכון , באיכות ההתפחה
עבודה עם קמח מלא היא שונה במעט.
עזרה דחוףףףףשחקנית
לארוחת בוקר שבת
בשריי
מה יש לך בבית?לב אמיץאחרונה
בשר? את יכולה לבשל במעט מים, שמן (זית) ותבלינים, על אש קטנה 45 דק', תהפכי באמצע.
תקררי, תפרסי את הגוש לפרוסות, תוסיפי מה שאת רוצה לרוטב (בצל מאודה,פטריות, ירקות, מה שאת אוהבת) תוסיפי עוד קצת מים ותניחי להתבשל על הפלטה עד שבת בבוקר. תשאירי על הפלטה עד סעודה שלישית. הולך ומשתבח.








