לארוחת בוקר שבת
בשריי
בשר? את יכולה לבשל במעט מים, שמן (זית) ותבלינים, על אש קטנה 45 דק', תהפכי באמצע.
תקררי, תפרסי את הגוש לפרוסות, תוסיפי מה שאת רוצה לרוטב (בצל מאודה,פטריות, ירקות, מה שאת אוהבת) תוסיפי עוד קצת מים ותניחי להתבשל על הפלטה עד שבת בבוקר. תשאירי על הפלטה עד סעודה שלישית. הולך ומשתבח.
יש עוד דרך הכנה?
ותודה 
כאילו לא קורה שחלק נאפה מדי וחלק לא?
כי בתנור זה פיזור חום אחיד ![]()
תודהקראנץ שוקולדאז אם יש לך ואת יכולה לראות זה המתכון 
https://www.facebook.com/groups/228335767282419/permalink/937488653033790/
סה"רוריתנראה ממש טעים!
~א.ל
קראנץ שוקולדנראה לי שבמוס 'רגיל' שאר המרכיבים מוסיפים לטעם.. איך הטעם של מוס שבעיקרו הוא שוקולד בלבד?
אף פעם לא יוצא לי מוצלח...
תכניסי אותם מתחת לחלקי העוף שכבר התבשלו בסיר או נאפו בתנור לזמן מה.
זה יכול להיות כל תיבול שאת אוהבת לעוף.
אני מכינה עם שמן זית, פלפל שחור, עגבניה, ובסוף הבישול קצת דבש.
רוב הפעמים אני מכינה בסיר. הילדים אוהבים רך, דומה לפירה, מאשר צ'יפסי.
אם אין מספיק רוטב מהעוף בסיר, אני מוסיפה קצת מים.

אם כן - תראי מה כתבתי למעלה איך אני מתבלת את העוף. שכחתי לכתוב שם גם כמה שיני שום שלמות או אבקת שום לפזר על העוף. ואת העגבניה אני חוצה לשניים ושמה עם החלק הפתוח על תחתית הסיר ליד העוף.
בהתחלה אני מבשלת על אש קטנה, עדיין בלי להוסיף את הדבש, בלי נוזלים, (אם זה עוף שלם, הוא מוציא מעצמו, ואם לא, צריך להוסיף ממש מעט - 1/3 כוס מים, ולדאוג שלא יחרך) בסיר רגיל עם מכסה או אפילו במחבת קרמית/מחבת בציפוי שיש.
עד שהעוף תופס צבע מצד אחד, הופכת לצד שני. מחכה שיתפוס צבע גם כאן.
ברגע שתפס צבע, אני חותכת תפ"א לחתיכות די גדולות - רבעים או שמיניות אם התפ"א גדולים. מניחה בתחתית סיר לחץ, מתבלת במעט מלח, פלפל שחור, שמן זית - כף, על התפ"א, ומעל שופכת את העוף עם חתיכות העגבניה, והנוזלים. מלמעלה מזלפת כפית או שתיים דבש שיגיע לכל החתיכות.
אם צריך מוסיפה עוד קצת מים, סוגרת את הסיר לחץ ומבשלת על אש נמוכה עוד כ 1/2 שעה.
העוף יוצא שחום ורך והתפ"א גם מקבלים צבע מהדבש.
אפשר אותו דבר להמשיך בסיר רגיל, זה יוצא קצת פחות רך.
של אמא שלי ושליסה"רורית
יצא טעים. משום מה התמונה לא נראית ממש מגרה..סה"רורית
הכל התחיל מקישוא אחד.. ואזסה"רורית
~א.לאז מה בתכנון שלכם להכין?
כמובן אם באלכם לשתף
אשמח גם לרעיונות שראיתם, ואהבתם..
השנה אין לי כיוון..![]()
מעדיפה להדחיק
.
בליל פורים הכנתי סלט ענקי משומר, קולורבי, סלרי, גמבה, גזר, אפשר גם צנון,גם שורש סלרי, ועוד
פורים בבוקר מלאתי למי שבא בקערה חד"פ מכוסה בנילון נצמד והוספתי בקבוק יין.
שנה אחת קיבלתי משכנה טובה קערת חרס יפה, בתוכה היתה חבילת תותים וקופסה של שמנת חלבית להקצפה.
(השכנה אישתו של ראש ישיבה גבוהה מפורסם ביראת השמים שלו - לשאלה על כשרות התותים. כמובן יעשה כל אחד כפי שמורים אותו רבותיו).
בעזהי"ת
http://www.tariel.co.il/?CategoryID=2446&ArticleID=8531
ואם כבר בפורים עסקינן-
פה יש שפע של רעיונות לאוזני המן מקוריים..
http://www.tariel.co.il/?CategoryID=2446&ArticleID=4055
ולשאלה עצמה-
אני כנראה אסתפק השנה בעוגות שמרים (שאכין בשבוע-שבועיים הקרובים ואקפיא..) עם בקבוק שוקו/מיץ.. אמורה ללדת שבוע לפני פורים אי"ה
הרשהכנתי בצק מקמח עדין- שזה קמח מלא שנראה ומתנהג כמו לבן כך שממש כיף לעבוד איתו.
הבצק- פשוט, קמח, מים, שמרים, סוכר, מלח, שמן. (חצי קילו ל15 סמסבוסקים בערך)
למילוי- אפשר כיד הדמיון.
פעם אחת הכנתי רוטב פיצה (הרבה בצל מטוגן, עגבניות מרוסקות, אורגנו או תבלין אחר).
מרדדים את הבצק לצורת מלבן, בצד אחד של המלבן מורחים רוטב פיצה, מניחים עליו פרוסת גבינה צהובה, מקפלים את החצי השני של המלבן וסוגרים מסביב ע"י לחיצות קלות עם האצבעות.
אפשרות אחרת- רוטב עדשים- בצל ושום מטוגנים, עדשים חומים, בורגול, כמון וכורכום, מלח, קצת לימון בסוף. מוסיפים קצת קמח וביצה, ומכינים באותה צורה.
אפשר גם עם מילוי תפו"א ובצל, מילוי גבינות, מילוי בשר.
מה שמתחשק לך...
מתפיחים בתבנית לכמה דקות ואופים בחום בינוי עד שקצת משחים.
יוצא טעים מאוד.
שלום, אתם יודעים להמליץ על מיקסר חזק במיוחד? כזה שיכול ללוש יותר מקילו בצק בלי למצמץ... ולא יפול למשכב אחרי חודשיים שלושה...?
איזו עוצמה אני צריכה לחפש? ואיזה חברה מומלצת? לא צריכה אותו יפה או מעוצב... רק חזק... אפילו כזה של מאפיות...
כמה צריך בשביל ללוש 2 קילו בצק?
1500 וואט, עלה 2800 שח
וקשה לו עם כמויות קטנות.. הקצפה של שני חלבונים בלבד זה בעייתי.
אמר שכיום חוץ מהדאבו, אף אחד מהמיקסרים (כולל כל אלה שהוצעו בשירשור הזה)
לא מיועד ללישה של בצק מ2 ק"ג קמח.
אמר שבוש כותבים שזה אפשרי מכיוון שהאחריות שלהם היא ל3 שנים, וזה הזמן שהמכשיר חי פחות או יותר, אם הוא לש כאלה כמויות...
הקנווד מייג'ור גם כבר לא מה שהיה פעם, לי יש של 1200 וואט, מלפני 7 שנים והוא לא מסוגל לזה! ובטח שלא החדשים... שכולם מיוצרים בסין. (בשלי המנוע יוצר באירופה)
ככלל, חברות של מוצרי חשמל החליטו שאין טעם להשקיע במוצרים שיחזיקו הרבה שנים, ולטובתן הכלכלית עדיף ליצר מוצרים שילכו תוך שנים ספורות, ומכאן שגם את ההמלצה של החברה לגבי הפעלת המיקסר במלוא ההספק, כדאי לקחת בערבון מוגבל.
בקיצור, לפי המלצתו מי שרוצה מיקסר באמת חזק כמו שאת אורמת שיקנה את הדאבו שיש עליו אחריות ל10 שנים, והוא 'סוס עבודה' כלשונו.. עולה בערך 3,700
בצק מ2 ק"ג קמח?
זה יוצא הרבה יותר מ2.4. ק"ג, בצק
2.4. זה בערך 1.6 ק"ג קמח...
לי אין אחריות על המנוע, קנינו לפני 7 שנים
ולאחותי קנינו מתנה לפני 3.5 שנים וגם אין לה אחריות על המנוע... (אני יודעת בודאות כי המנוע כבר הלך לה...
)
בגלל שלשתי 2.5 ק"ג בצק, לא היה במנוע... הלך לי איזה חלק אחר והתיקון עלה 250 ש"ח.., אבל לאחותי הלך המנוע בתוך שנתיים, והיא בקושי השתמשה במיקסר)
ממה שאני הבנתי, הוא מוצלח ממש.
שהקנווד הזה לא משהו בכלל, אם רוצים אותו ללישה. הוא המליץ בכל מקרה לא ללוש יותר מ1.5 ק"ג קמח, להפעיל רק עד מהירות 2 בלישה, ובכלל כפי שכתבתי אמר שבשביל לישה של כמות בצק כדאי לקנות רק את הדאבו.
אגב, הוא גם מוכר יקסרים חדשים, כך שאינטרס כלכלי לא היה לו לכאן או לכאן..
)
סה"רורית
פלונטר היפה
סה"רורית
חמדמדהזה מגררררההההה
סה"רוריתמכינים את זה קצת אחרת - מורחים מרגרינה, מקפלים, נותנים לבצק לנוח ואז מרדדים, חוזרים על זה כמה וכמה פעמים. זה בצק יותר מושקע מבצק עלים רגיל.
סה"רורית
גם של קרין גורןסה"רורית
סה"רוריתזה כמו קמח רגיל ? יש לי את המלא .
צריך קצת יותר שמן במתכון.
לא הכנתי איתו עוגיות, אבל עוגה כן, ופשוט הוספתי עוד שליש או פחות כוס שמן ויצא מצוין.
מחפשת מה שמים במילוי אגוזים של עוגות שמרים שקונים בקונדיטוריות...
ובבקשה בלי מרגרינה/חמאה
אם מישהו יודע - אשמח.
תודה ![]()
אני מכינה מילוי של ממרח תמרים תוצרת בית עם הרבה אגוזים קצוצים ויוצא מעולה.
לחצי קילו קמח- משרים 10-13 תמרי מג'הול במים רותחים לרבע שעה בערך, שופכים את רוב המים וטוחנים בבלנדר ידני. יוצא ממרח תמרים טעים במיוחד.
400 גרם אגוזי מלך טחונים
ארבע ביצים
300 גרם סוכר
ומקל וניל
עוד כינויכשמכינים סופלה ושמים שוקולד בפנים זה אמור להינמס??? אני לא יודעת אם יש לי בעיה בתנור או שאני לא יודעת להכין ניסיתי כמה פעמים ויוצא לי מרגיש לא אפוי והשוקולד באמצע קשה אני אופה על חום 180 11-12 דקות אשמח לטיפים תודה

