שרשור חדש
עזרה דחוףףףףשחקנית
חייבת רעיונות
לארוחת בוקר שבת
בשריי
מה יש לך בבית?לב אמיץאחרונה

בשר? את יכולה לבשל במעט מים, שמן (זית) ותבלינים, על אש קטנה 45 דק', תהפכי באמצע.

תקררי, תפרסי את הגוש לפרוסות, תוסיפי מה שאת רוצה לרוטב (בצל מאודה,פטריות, ירקות, מה שאת אוהבת) תוסיפי עוד קצת מים ותניחי להתבשל על הפלטה עד שבת בבוקר. תשאירי על הפלטה עד סעודה שלישית. הולך ומשתבח.

 

 

קובנהקראנץ שוקולד

לא תימני אבל שמעתי שזה נחמד אז החלטתי לנסות נקווה שיצא טוב

וואו. בתנור? נראה מושלם.לב אמיץ


כן, כמובן שימשיך עוד בפלטהקראנץ שוקולד

יש עוד דרך הכנה?

ותודה

אמא שלי הכינה. אני לא זוכרת אם רק על הפלטה.לב אמיץ


כן, על הגז.נקודה טובה
וזה נאפה בצורה אחידה?קראנץ שוקולד

כאילו לא קורה שחלק נאפה מדי וחלק לא?

כי בתנור זה פיזור חום אחיד מבולבל

כןנקודה טובה
ולא..
בשביל זה יש את הסיר המיוחד אני חושבת..
סבבהקראנץ שוקולדאחרונה
נראה טעיםם!סה"רורית
מקווה תודהקראנץ שוקולד


אפשר בבקשה מתכון?סה"רורית
לקחתי ממשהי שפרסמה בפייסבוקקראנץ שוקולד

אז אם יש לך ואת יכולה לראות זה המתכון

https://www.facebook.com/groups/228335767282419/permalink/937488653033790/

אשש!!!binbin
וו מדהיםhadarcohen

נראה ממש טעים!

פשש ~א.ל


ניסיתי וזה נכוןגפן36
food.walla.co.il/item/2903759

מוס שוקולד. מפתיע.
מעניין מאד.. מה הטעם של זה?איזו נחמה

נראה לי שבמוס 'רגיל' שאר המרכיבים מוסיפים לטעם.. איך הטעם של מוס שבעיקרו הוא שוקולד בלבד?

ממ... טעם של שוקולדגפן36
אני מנילה שאם את משתמשת השוקולד איכותי זה יותר שווה עם המתכון הזה, ואם לא אז עדיף מתכון אחר.
נראה מענייןחילזון 123אחרונה

הנה קישור יותר לחיץ-

 

עוף עם תפ"א ובטטה/דרוש מתכון מוצלח, לערב שבת.גילי בת ציון


תבוא עליכם הברכה!גילי בת ציון

אף פעם לא יוצא לי מוצלח...

פשוט כשאת מוסיפה את התפ"א והבטטהלב אמיץ

תכניסי אותם מתחת לחלקי העוף שכבר התבשלו בסיר או נאפו בתנור לזמן מה.

זה יכול להיות כל תיבול שאת אוהבת לעוף.

 

אני מכינה עם שמן זית, פלפל שחור, עגבניה, ובסוף הבישול קצת דבש.

רוב הפעמים אני מכינה בסיר. הילדים אוהבים רך, דומה לפירה, מאשר צ'יפסי.

אם אין מספיק רוטב מהעוף בסיר, אני מוסיפה קצת מים.

ככה אני מכינהחרותיק
שמה שכבה של פרוסות תפו"א עם קצת שמן ומלח, בתבנית שטוחה.
הפרוסות בערך בעובי של כמעט ס"מ.
אופה משו כמו רבע שעה, כדי שיתרככו קצת,
מוסיפה שכבה של פרוסות בטטה באותו עובי.
גם עם ממש טיפה שמן.
שמה על זה את העוף, (בד"כ כרעיים) לא נורא אם קצת נוזל..
על כל חתיכה שמה סילאן, ורוטב סויה, משתדלת שיכסה הכל.
אופה מכוסה בנייר אפייה בתנור על 180 בערך חצי שעה, עד שהעוף רך. אפשר לבדוק לפני, זה תלוי בתנור.
ועוד 5 דקות בלי הנייר כדי שישחים.
יוצא טעים מאד
ככה..א..א..
בתבנית טבעות בצל מעל פרוסות בטטות ותפוא
מעל את העוף.
פפריקה קצת כמון פלפל שחור
והרבה סילון.
להוסיף קצת מים, לכסות בנייר אלומיניום ולאפות
אני צריכה מתכון בסיר, לא בתנור. תודה לכולםגילי בת ציון


יש לך סיר לחץ?לב אמיץ

אם כן - תראי מה כתבתי למעלה איך אני מתבלת את העוף. שכחתי לכתוב שם גם כמה שיני שום שלמות או אבקת שום לפזר על העוף. ואת העגבניה אני חוצה לשניים ושמה עם החלק הפתוח על תחתית הסיר ליד העוף.

 

בהתחלה אני מבשלת על אש קטנה, עדיין בלי להוסיף את הדבש, בלי נוזלים,  (אם זה עוף שלם, הוא מוציא מעצמו, ואם לא, צריך להוסיף ממש מעט - 1/3 כוס מים, ולדאוג שלא יחרך) בסיר רגיל עם מכסה או אפילו במחבת קרמית/מחבת בציפוי שיש.

 

עד שהעוף תופס צבע מצד אחד, הופכת לצד שני. מחכה שיתפוס צבע גם כאן.

 

ברגע שתפס צבע, אני חותכת תפ"א לחתיכות די גדולות - רבעים או שמיניות אם התפ"א גדולים. מניחה בתחתית סיר לחץ, מתבלת במעט מלח, פלפל שחור, שמן זית - כף, על התפ"א, ומעל שופכת את העוף עם חתיכות העגבניה, והנוזלים. מלמעלה מזלפת כפית או שתיים דבש שיגיע לכל החתיכות.

 

אם צריך מוסיפה עוד קצת מים, סוגרת את הסיר לחץ ומבשלת על אש נמוכה עוד כ 1/2 שעה.

העוף יוצא שחום ורך והתפ"א גם מקבלים צבע מהדבש.

 

אפשר אותו דבר להמשיך בסיר רגיל, זה יוצא קצת פחות רך.

בסיר..א..א..אחרונה
מטגנת בצל
שמה את העוף, מבשלת על אש נמוכה ומכסה סגור עד שיוצאים נוזלים. הופכת את העוף מדי פעם.
שמה סילאון
תפו"א ובטטות
תבלינים פפריקה מלח כורכום בהרט
מוסיפה מים לגובה של התפוא
ומבשלת על אש נמוכה
אילתור של אמא שלי ושליסה"רורית

בטוח טעים.לב אמיץ


תודה יצא טעים. משום מה התמונה לא נראית ממש מגרה..סה"רורית
אני עושה המון אילתורים כאלו.....א..א..
בטוח יצא טעים
זה היה ממש נחמד הכל התחיל מקישוא אחד.. ואזסה"רורית
נרקמה לי בראש תמונה של בצל עם רוטב סויה ודבש.. ושאר המרכיבים בעזרה ועצות של אמא שלי...
יופי. אל תדאגי בקשר למראה - בישול קשה לצלם.לב אמיץ


👍סה"רוריתאחרונה
מתכוני עוגות/עוגיות ללא קמח. אשמח לשמוע~א.ל


את מתכוונת ללא קמח חיטה? [בגלל גלוטן?]נפש חיה.


לא בגלל גלוטן.. אלא בדומה למתכוני פסח~א.ל


אז יש הרבה מתכונים כאלו...נפש חיה.אחרונה

[מעניינת אותי החתימה שלך....]

 

היי אני צריכה רעיונות להכין אוכל ללא פחממותרק_שמחה
הרופא אמר שאסור..
בכלל? גם לא פירות וירקות?לב אמיץ


קטניות למיניהןבתאל1

דגים בתנור או מבושלים

בשר 

מרקים בלי תפו"א... 

והרבה ירקות כדי שלא תשארו רעבים

הרבה ירקות מבושלים למינהם..א..א..אחרונה
בשרי, מרקים למיניהם
מישהי יודעת איך מכינים קורנפלקס מצופה שוקולד במנג'טים?קראתיך
ועוד שאלה,יש לי ברוקולי.
מה אפשר להכין איתו לשבת?עדיף פרווה..
תודה(-:
פשוט ממיסים שוקולד עם טיפה שמן אפשר להוסיף חמאת בוטניםת.מ.
וכשזה נמס שופכים פנימה קורנפלקס שהכל יהיה מכוסה שוקולד אבל שלא ישאר מלא שוקולד מיותר מעבירים למנגטים ולקירור...
תודה!!קראתיך
אם אני מכינה את זה מהיום ומכסה בניילון נצמד זה יישמרקראתיך
עד שבת?
כן...רק תסגרי שיהיה אטוםת.מ.
ברוקולי-אפרתולה
יש באתר של ניקי דברים מעולים..
אני הכנתי משם מצופה בפרורי לחם..
תודה!!קראתיך
ברוקוליחרותיקאחרונה
פשטידה מאולתרת שבעצם שמים בה כל מה שבא לך.
מלמטה שמים בצק של קיש, שיתפוס את המילוי.
ובפנים אפשר בטטות, קישואים, תפו"א בצל.
תכל׳ס מה שבא לך.
הכל חתוך קטן, מתובל בטעם שנראלך מתאים, ועם פירורי לחם וביצה שיאחדו וידביקו אותם.
פעם שמנו קוטג׳, יצא מגניב.
משלוחי מנות! ~א.ל

אז מה בתכנון שלכם להכין?

כמובן אם באלכם לשתף

אשמח גם לרעיונות שראיתם, ואהבתם..

השנה אין לי כיוון..מגניב

וואי וואי איזו מאורגנת. אני נתקעתי בשבט.לב אמיץ

מעדיפה להדחיק מטורלל.

נזכרתי מה עשיתי שנה אחתלב אמיץאחרונה

בליל פורים הכנתי סלט ענקי משומר, קולורבי, סלרי, גמבה, גזר, אפשר גם צנון,גם שורש סלרי, ועוד

פורים בבוקר מלאתי למי שבא בקערה חד"פ מכוסה בנילון נצמד והוספתי בקבוק יין.

 

שנה אחת קיבלתי משכנה טובה קערת חרס יפה, בתוכה היתה חבילת תותים וקופסה של שמנת חלבית להקצפה.

(השכנה אישתו של ראש ישיבה גבוהה מפורסם ביראת השמים שלו - לשאלה על כשרות התותים. כמובן יעשה כל אחד כפי שמורים אותו רבותיו).

יש פה המון רעיונות שאספתי פעם..פלספנית

בעזהי"ת

 

http://www.tariel.co.il/?CategoryID=2446&ArticleID=8531

 

ואם כבר בפורים עסקינן- 

פה יש שפע של רעיונות לאוזני המן מקוריים..

http://www.tariel.co.il/?CategoryID=2446&ArticleID=4055

 

ולשאלה עצמה- 

אני כנראה אסתפק השנה בעוגות שמרים (שאכין בשבוע-שבועיים הקרובים ואקפיא..) עם בקבוק שוקו/מיץ.. אמורה ללדת שבוע לפני פורים אי"ה  

שיהיה בשעה טובה בעז"ה.לב אמיץ


אוכל בשרי טעיםגפן36
לא אכפת לי אם דורש עבודה או השקעה,
רק שיהיה טעים באופן מיוחד.

או רעיונות לאוכל פרווה/בשרי/חלבי שיותר מושקע מחביתה..
משהו סגנון הפוקצ'ה/ פיצה ביתית/ סמבוסק/ קובה..

כמה שיותר רעיונות יותר טוב.

וסלטים לא בעסק. הם לא אוכל.
בדיוק היום חשבתי על זהאור השחר..
שבאלי להכין לחמניות ממולאות בבשר טחון.
ואז עפתי עם עצמי ונראלי אני אלך על חזה עוף מוקפץ עם בצל ופטריות/ עם פירות יבשים..

יוצא טעים טעים.
יש באתר של ניקי פיצה בשריתזמר הפלוגות


עוף באננס יוצא מתוק ןטעים..א..א..
בלונז
קציצות ברוטב
קציצות ותפוא מבושל
קציצות בתנור על מצע בטטות
ממולאים
צלי בשר עם פטריות בצל וגמבה
עוף עם סילון ורוטב סויה
בורקס ממולא בבשר עם רוטב פטריות..א..א..
אפשר בבקשה מתכון לעוף באננס?הרש


חותכים טבעות בצל שמים בתבנית..א..א..
מעל כרעים
קצת כורכום, לוקחים קופסת שימורים של אננס ושופכים את המיץ על העוף, לעטוף את העוף עם המיץ.
אפשר גם במקום הבצל לשים את החתיכות של האונס, מוסיף הרבה טעם. אפשר להוסיף קצת מים
מכסים ואופים בתנור
אפשר מתכוון לקציצות על בטטות?גפן36
תודה רבה!!
בשמחה..א..א..
חצי קילו בשר טחון בקערה, לקצוץ בצל ופטרוזיליה
תבלינים-מלח פפריקה כורכום אפשר בהרט או אגוז מוסקט. חצי כוס שמן
לערבב.
בתבנית לשים עיגולי בטטות
מעל את הקציצות
להוסיף מים עד הגובה של הקציצות, להוסיף עוד קצת פפריקה
לכסות ולאפות
*רבע כוס שמן..א..א..
הייתי עושה לחמג'ון מהבלוג 'בצק אלים'משהיא מהבירה
סמבוסק שהכנתיבת 30אחרונה

הכנתי בצק מקמח עדין- שזה קמח מלא שנראה ומתנהג כמו לבן כך שממש כיף לעבוד איתו.

הבצק- פשוט, קמח, מים, שמרים, סוכר, מלח, שמן. (חצי קילו ל15 סמסבוסקים בערך)

למילוי- אפשר כיד הדמיון.

פעם אחת הכנתי רוטב פיצה (הרבה בצל מטוגן, עגבניות מרוסקות, אורגנו או תבלין אחר).

מרדדים את הבצק לצורת מלבן, בצד אחד של המלבן מורחים רוטב פיצה, מניחים עליו פרוסת גבינה צהובה, מקפלים את החצי השני של המלבן וסוגרים מסביב ע"י לחיצות קלות עם האצבעות.

אפשרות אחרת- רוטב עדשים- בצל ושום מטוגנים, עדשים חומים, בורגול, כמון וכורכום, מלח, קצת לימון בסוף. מוסיפים קצת קמח וביצה, ומכינים באותה צורה.

אפשר גם עם מילוי תפו"א ובצל, מילוי גבינות, מילוי בשר.

מה שמתחשק לך...

 

מתפיחים בתבנית לכמה דקות ואופים בחום בינוי עד שקצת משחים.

יוצא טעים מאוד.

מיקסר חזק ללישת בצקאהבה של אימא

שלום, אתם יודעים להמליץ על מיקסר חזק במיוחד? כזה שיכול ללוש יותר מקילו בצק בלי למצמץ... ולא יפול למשכב אחרי חודשיים שלושה...?

 

איזו עוצמה אני צריכה לחפש? ואיזה חברה מומלצת? לא צריכה אותו יפה או מעוצב... רק חזק... אפילו כזה של מאפיות...

מיגור של קנווד...ת.מ.
רק לשים לב שיש כמה עוצמות של מנוע...
הוא בעיקרון מסוגל לפי ללוש 2 קילו (אם לדייק בנתונים הרשמיים 2.4 קילו בצק)
אנחנו נרשמנו עכשיו לקבוצת רכישה מוזלת שלו וחסרים כמה אנשים...
כמה הוא עולה? ומה עצמת המנוע?אהבה של אימא

כמה צריך בשביל ללוש 2 קילו בצק?

המחיר המלא של מה שאני התענינתי עליו הוא 1750ת.מ.
הוא עם מנוע של 1200 (יש פחות ויש יותר)
זה הkmm770?אהבה של אימא
איך את יודעת כמה בצק הוא יכול ללוש?
כן...ת.מ.
בעלי בירר פרטים מדויקים...
המייג'ור KM020 של קנווד עושה 2 קילו בכיףאורה2x

1500 וואט, עלה 2800 שח

 

וקשה לו עם כמויות קטנות.. הקצפה של שני חלבונים בלבד זה בעייתי.

לי יש בושיראת גאולה
‏800w‏. לש בכיף בצק מ2 קילו קמח.
נראה לי שהקערה זה 7 ליטר (מפלסטיק, יש דגמים דומים עם קערת מתכת גדולה יותר)‏‎.
אבל האמת,
אני לא אוהבת אותו, למרות שהוא פגז.
קשה לו להקציף כמויות קטנות, והזרוע שלו מלמטה, וזה יותר קשה לנקות.
תודה לכולם!!אהבה של אימא
לי יש מיקסר של סאוטרצביה22
אני לשה איתו 2 קילו קמח כל פעם. לא יצא לי להשתמש בכמויות קטנות. כרגע הוא בשימוש רק כמה חודשים, אבל בינתיים הוא עושה את העבודה מצוין.
לפי בירור שאני ערכתי אצל מומחה למקיסרים (שגם מוכר מיקסרים)איזו נחמה

אמר שכיום חוץ מהדאבו, אף אחד מהמיקסרים (כולל כל אלה שהוצעו בשירשור הזה)

 

לא מיועד ללישה של בצק מ2 ק"ג קמח.

 

אמר שבוש כותבים שזה אפשרי מכיוון שהאחריות שלהם היא ל3 שנים, וזה הזמן שהמכשיר חי פחות או יותר, אם הוא לש כאלה כמויות...

הקנווד מייג'ור גם כבר לא מה שהיה פעם,  לי יש של 1200 וואט, מלפני 7 שנים והוא לא מסוגל לזה! ובטח שלא החדשים... שכולם מיוצרים בסין. (בשלי המנוע יוצר באירופה)

 

ככלל, חברות של מוצרי חשמל החליטו שאין טעם להשקיע במוצרים שיחזיקו הרבה שנים, ולטובתן הכלכלית עדיף ליצר מוצרים שילכו תוך שנים ספורות, ומכאן שגם את ההמלצה של החברה לגבי הפעלת המיקסר במלוא ההספק, כדאי לקחת בערבון מוגבל.

 

בקיצור, לפי המלצתו מי שרוצה מיקסר באמת חזק כמו שאת אורמת שיקנה את הדאבו שיש עליו אחריות ל10 שנים, והוא 'סוס עבודה' כלשונו.. עולה בערך 3,700

למיגור יש אחריות שנה מלאה ועוד 9 למנועת.מ.
אולי זה משהו חדש... בכל אופן האם בהוראות כתוב שאפשר ללושאיזו נחמה

בצק מ2 ק"ג קמח?

 

זה יוצא הרבה יותר מ2.4. ק"ג, בצק

 

2.4. זה בערך 1.6 ק"ג קמח...

 

 

אני אבדוק שובת.מ.
לבעלי אמרו בחנויות (2 שונות) שאפשר 2 קילו וה2.4 הוא ראה איפשהו באינטרנט נראה לי...
ולדעתי זה לא חדש האחריות לאמא שלי יש כבר כמה שנים טובות ונראה לי גם אצלה האחרויות ככה (נראה לי היא לא ניסתה אפעם אבל לעשות בצק בכמות כזו)
לגבי האחריותאיזו נחמה

לי אין אחריות על המנוע, קנינו לפני 7 שנים

 

ולאחותי קנינו מתנה לפני 3.5 שנים וגם אין לה אחריות על המנוע... (אני יודעת בודאות כי המנוע  כבר הלך לה... )

אז אולי זה תלוי איפה קונים או משהו?ת.מ.
אולי.. חבל שלא ידעתי מראש... (אם כי התיקון שהיה אצליאיזו נחמה

בגלל שלשתי 2.5 ק"ג בצק, לא היה במנוע... הלך לי איזה חלק אחר והתיקון עלה 250 ש"ח.., אבל לאחותי הלך המנוע בתוך שנתיים, והיא בקושי השתמשה במיקסר)

אם מישהו בעניין הקבוצה שדיברתי עליה זה של החזק יותרת.מ.
בתוספת של בערך 20 שח מהעלות כולל משלוח (שם המשלוח חינם)
לא מצרפת פה כי אולי זה פירסום מי שרוצה מוזמן באישי בנתיים חסרים בערך 5 קונים להוצאת הקבוצה לפועל...
לאחותי יש כזה, המנוע הלך לאחר שנתיים שבקושי השתמשהאיזו נחמה


תמיד יש בודדים שיוצאים לא טוב בפס הייצור..~א.ל

ממה שאני הבנתי, הוא מוצלח ממש.

 

תסתכלי במה שכתבתי למעלה, טכנאי מומחה אמר ליאיזו נחמה

שהקנווד הזה לא משהו בכלל, אם רוצים אותו ללישה. הוא המליץ בכל מקרה לא ללוש יותר מ1.5 ק"ג קמח, להפעיל רק עד מהירות 2 בלישה, ובכלל כפי שכתבתי אמר שבשביל לישה של כמות בצק כדאי לקנות רק את הדאבו.

 

אגב, הוא גם מוכר יקסרים חדשים, כך שאינטרס כלכלי לא היה לו לכאן או לכאן..

אולי.. יש עוד דעות..~א.ל


לי יש מייג'ור קנוודגפן36
הוא לא יודע לעבוד עם כמויות קטנות (וניסיתי ללמד אותו.. לא עזר לי)
ובלישה הוא לא משהו.. הקערה גדולה עליו או מה אני לא יודעת,
אבל הוא צריך הרבה עזרה
(לעצור, להוריד את הבצק לקערה, למעוך ולהפעיל שוב וחוזר חלילה)
לא יודעת כמה המנוע, אבדוק.
להקציף כמויות גדולות הוא מצויין.
לבצקים פגשתי מיקסרים טובים ומוכשרים ממנו,
אבל כבר לא מוכרים אותם בארץ..
ניסית להנמיך את וו הלישה?אורה2x
יש שם הברגה כזאת..
ותנסי ללוש רצוף בלי לעזור לו הוא בסוף מסתדר לבד
בדקתי, הוא 900.. ואן שרלי, אנסה. תודה.גפן36אחרונה
הכנות לשבת קודש סה"רורית



סינרול קינמון (ניקי ב) בתנור




קציצות טונה ברוטב חמוץ-מתוק
אחרי האפיהסה"רורית

בורקס במילויתפוחי אדמהסה"רורית
מתכון של השף הלבן, במקום בצק עלים השתמשתי בבצק פילאס

רוטב פטריות ושמנתסה"רורית

אפשר מתכון של הבצק?abc
נראה מעולה!!
הבצק קנוי, בצק פילאס. דומה לבצק עלים, אבל דק יותרסה"רורית
ושומני פחות.
תודהabc
וואי הבורקסים נראים ממש טוווב.... עכשיו נעשיתי רעבה!!! פלונטר היפה


חח תודה רבה.סה"רורית
אשרייך!!יעל מהדרום
תודה רבה סה"רורית
ישמצב שאני אספיק להגיע אלייך לפני שבת?חמדמדה

זה מגררררההההה

חח, תודה סה"רורית
מהמם! אפשר בבקשה את המתכון למילוי קינמון??arlan


נראה מעולה!!אפשר את המתכון לרוטב פטריות?קראתיך
ובצק פילאס זה בצק פילו?או משו אחר?
רוטב פטריות מתכון כלליסה"רורית
מטגנים בצל,
אחרי שמשחים מוסיפים פטריות טריות או מקופסא,
וממשיכים לטגן עד שגם הן מטגנות.
מוסיפים שמנת מתוקה לבישול,
מעט קורנפלור,
ותבלינים (מלח, פלפל שחור ואבקת מרק פטריות).
אם הרוטב מידי סמיך-מוסיפים חלב.
אם הוא מידי דליל-מוסיפים עוד קצת קורנפלור.
בצק פילאס זה לא בצק פילו.סה"רורית
בצק פילאס דומה לבצק עלים, אבל יותר דק ופחות שומני.
ויש בו מרגרינה וכ'ו?קראתיך
האמת שאני לא יודעת.. לא בדקתי..סה"רורית
ההורים שלי קונים את זה..
יש, אבל פחות מבצק עלים רגיל.לב אמיץאחרונה

מכינים את זה קצת אחרת - מורחים מרגרינה, מקפלים, נותנים לבצק לנוח ואז מרדדים, חוזרים על זה כמה וכמה פעמים. זה בצק יותר מושקע מבצק עלים רגיל.

יש לפי מה שאני יודעתחילזון 123


עוגת שיש בדרך לתנור סה"רורית
מתכון מהספר 'עוגות ב5 דקות' של רות יולס
אפשר לאמץ אותך לזמן מה? לב אמיץ

הגישה חופשית לתנור ולמוצרי אפיה.

חח אני שוקלת הסבה לתחום חח..סה"רוריתאחרונה
אשמח לרוטב מעניין לסלט חסה..א..א..
אני שמהג'נדס
מלח, מעט פלפל שחור
די הרבה לימון ודי הרבה שמן זית...
לפעמים עושה קצת חמוץ מתוק עם רוטב סויה וכפית או שתיים סילאן... תלוי בכמות...
רוטב חרדל ודבש טעיםםנדנדה כתומה.
לא יודעת אם זה נחשב מעניין מבחינתך-
שתי כפות חרדל דיז'ון, 2 כפות דבש, 3 כפות מיץ לימון.
ומתבלים את הסלט רגיל-מלח שום גבישי מיץ לימון ושמן זית.. ואת הרוטב מזליפים מלמעלה כזה..
זה ממש טעים!
משהו מתוק יש משהו עם חמוציות. מישהי יודעת את המתכון..א..א..
שברוטב יש חמוציות.?נדנדה כתומה.
אני מכירה ששמים חמוציות בסלט..

הרוטב שאני שמתי הוא די מתוק.. ומתאים בעיקרון לסלט חסה עם חמוציות, פקאנים, פטריות, צ'יפס בטטה וכו'.. (יענו הבסיס הוא סלט חסה ומוסיפים לו איזה תוספות שרוצים.. אצלנו לפעמים משתמשים בעלי בייבי במקום חסה)

זה מה שהתכוונת?

ויש עוד רוטב מתוק וטעים-מתאים גם לסלט כרוב: יחס של כף סויה-כף סוכר חום כהה-כף מיץ לימון-כף שמן זית.
כן. מעולה. תודה..א..א..אחרונה
בדרך להיות ריבועי פקאן סה"רורית

רולדת שוקולד במילוי קצפת בטעם מוקה (קרין גורן)סה"רורית

כזה בא לי!יעל מהדרום
ריבועי פקאן-מוכן גם של קרין גורןסה"רורית

סהרורית..... איפה את גרה? אני באה לטעימות!!!לכל זמן ועת
מה הבסיס? ועם מה ערבבת את הפקאנים..א..א..
זה מתכון של קרין גורן, מצרפת קישורסה"רוריתאחרונה
שאלה לגבי קמח כוסמין-למישהו יש מתכון פשוט לעוגיות?זקנת השבט

זה כמו קמח רגיל ? יש לי את המלא .

הוא קצת יותר חולי מהרגילבת 30

צריך קצת יותר שמן במתכון.

לא הכנתי איתו עוגיות, אבל עוגה כן, ופשוט הוספתי עוד שליש או פחות כוס שמן ויצא מצוין.

הכנתי איתו רגיל עוגיות ויצא מעולהבעזרת ה'!!
אני מכינה איתו כמו קמח לבןבנימינהאחרונה


מילוי אגוזים לעוגת שמרים - מישהו יודע?עוד כינוי

מחפשת מה שמים במילוי אגוזים של עוגות שמרים שקונים בקונדיטוריות...

ובבקשה בלי מרגרינה/חמאה

אם מישהו יודע - אשמח.

תודה ליקוק

בטח קינמון, סוכר חום, שבבי אגוזים, אולי דבש, ובטחסה"רורית
גם חמאה מומסת או מרגרינה. אולי אפשר להחליף בשמן..
לא יודעת אבל יש לי המלצהבת 30

אני מכינה מילוי של ממרח תמרים תוצרת בית עם הרבה אגוזים קצוצים ויוצא מעולה.

לחצי קילו קמח- משרים 10-13 תמרי מג'הול במים רותחים לרבע שעה בערך, שופכים את רוב המים וטוחנים בבלנדר ידני. יוצא ממרח תמרים טעים במיוחד.

^^^ ממליצה גם!ג'נדס
הכנתי את זה לעוגיות בצק פריך של יעל מהדרום...
את טוחנת עם הקליפה? היא לא מפריעה?חילזון 123


מה פתאום שתפריע...ג'נדס
היא סבבה לגמרי
כן. בגלל ההשריה הכל מתרכךבת 30


בת 30 תודה על ההמלצה..א..א..אחרונה
נשארו לי מלא תמרים מגבול. אני יעשה כדורי תמרים
בקראנץ אגוזים של דודו אוטמזגין הוא שםקראנץ שוקולד

400 גרם אגוזי מלך טחונים

ארבע ביצים 

300 גרם סוכר

ומקל וניל 

תודה רבה! זה בתנור, נראה טוב... עוד כינוי


פיצה לארוחת צהריים סה"רורית
מתכון של ניקי ב: 'פיצה מתכון מעולה'

תמונהסה"רורית

ממממ. נראה מוצלח.לב אמיץ


ייאמי ייאמי מגרהההפלונטר היפה


סה"רוריתאחרונה
סופלהתתתתת

כשמכינים סופלה ושמים שוקולד בפנים זה אמור להינמס??? אני לא יודעת אם יש לי בעיה בתנור או שאני לא יודעת להכין ניסיתי כמה פעמים ויוצא לי מרגיש לא אפוי והשוקולד באמצע קשה אני אופה על חום 180 11-12 דקות אשמח לטיפים תודה

אם שמים לבן בד"כ הוא לא ימסקראנץ שוקולד
בגלל זמן האפייה הקצר מאד של הסופלה
חלב קצת
מה שכן אפשר לעשות זה להכין מטבעות או צורה אחרת משמנת ושוקולד ואז לשים בסופלה וזה נמס
באפיה נמס בד"כאם הבנים12
אבל כשמתקרר מתקשה.
לכן כדאי לחמם לפני האכילה כדי שימס.

כל תנור הוא שונה ולכן זמן האפיה משתנה. תאפי כמה שאת אוהבת יש כאלה שאוהבים יותר מוכן או יותר נוזלי
אם אופים יותר זה כבר לא סופלה זה עוגת שוקולדקראנץ שוקולד
רגילה
לא מדויק...ג'נדס
כן בעוגת שוקולד רגילה היחס בין הקמח לשמן שונה מבסופלה...
זה מדוייקקראנץ שוקולד
וזה לא משנה מה היחס של הקמח
ולא חייב שיהיה קמח בעוגה..
סופלה יוצא מההגדרה שלו ברגע שהוא מתקשה.
ואגב הרבה קוראים לפונדנט (עוגה חמה) בטעות סופלה
מממג'נדס
בעוגת שוקולד רגילה יש יחס די קבוע של השמן (או נוזלים אחרים), קמח, ביצים...
סופלה(טפיחה) מבוסס בעיקר על ביציםקראנץ שוקולד
שהם אלה שנותנים לו את הנפח ופחות על קמח..
וכל העניין בסולה זה אפייה קצרה נותת לו את המרקם הנמס(המוסי) ואם הוא מתקשה הוא מאבד את האפקט של סופלה
אז אני צודקת שזה קשור ליחסג'נדס
כי אם אשים מעט ביצים ביחס, זה יצא יותר עוגתי ולא יהיה לו את המרקם המוסי...
בעעע אני מנסה לומרג'נדסאחרונה
שבשביל שיהיה סופלה כנראה צריך את מה שאמרת- גם אפיה קצרה וגם כמות מסויימת של ביצים.
אבל גם אם זה יצא מגדר סופלה, זה לא נהפך אוטומטית לעוגה... גם לעוגה יש כללים...
קרם בישול צמחישנינו
רעיונות למתכונים עם קרם בישול צמחי?
כ"כ התלהבתי שיש משהו פרווה, אבל מה אפשר להכין עם זה?
תפו"א, להעשיר מרקים.קראנץ שוקולדאחרונה
בקיצור כל דבר שעושים עם שמנת לבישול
מתי הכי זול לקנותהרהור

1. תותים

2. בננות

3. עגבניות שרי

 

?

תותים לקראת סוף החורף.לב אמיץאחרונה

בננות משתנה - כנראה תלוי בגשמים.

עגבניות שרי - בדרך כלל המחיר די קבוע, אלא אם כן, יש איזה הצפה פתאומית של השוק.

 

צריך ללכת כל שבוע (אפילו פעמיים בשבוע) לירקן או לשוק או לסופר ולהשוות מחירים משבוע לשבוע.