שרשור חדש
שלום !מירי שלו
אשמח לעזרה ..

מרוב עייפות של הריון שני ,
שכחתי את העוגת גבינה האפוייה שלי מחוץ למקרר בתוך התנור .
הבית שלי קפואאאא בלילה .

זה קריטי ?
על הבוקר ישר הכנסתי אותה למקרר ..

אודה למענה .
אני חושבת שזה בסדר גמור.לב אמיץ

מרגע שהיא אפויה היא פחות נוטה להתקלקת כמו חומרי הגלם שמרכיבים אותה.

 

ליתר ביטחון תטעמו כמות קטנה,תראו אם תקין.

 

שבת שלום.

*להתקלקללב אמיץ


להבא..מרב.אחרונה
אמא שלי בכלל לא מכניסה את העוגת גבינה האפויה למקרר... משישי בצהריים עד ראשון בבוקר (פשוט עד אז היא תמיד נגמרת ) היא בתוך התנור הסגור או על השיש...
תנור פירוליטיאמא ו7 גמדים

האם מישהי יודעת אם מבחינה הלכתית אפשר להשתמש בתנור פירוליטי (ניקוי עצמי) לבשרי וחלבי?

והאם לפסח ג"כ?

הניקוי עצמי שלו מכשיר לגמרי את התנור.נדנדה כתומה.
לפי כל הכללים של כבולעו כן פולטו וכו-צריך אחכ לנקות רק עם סמרטוט לח(ולנקות את הדלת) וזה כשר לפסח.(החום של הפירוליטי מגיע ל500 מעלות..)
אבל זה תהליך לא של כמה דקות אלא שעה בערך ולוקח כמות גדולה מאוד של חשמל, ואני גם לא בטוחה שזה לא בעייתי לבלאי של התנור לעשות את זה כל יומיים(או כמה פעמים ביום)

אני יודעת שלפי הרב שלנו אם אין טפטופי מזון אפשר להפעיל את התנור לחצי שעה על העוצמה הכי גבוהה שאת משתמשת בה ברגיל וזה מכשיר אותו.. אנחנו בכולופן לא עושים ממש בשרי בתנור החלבי ולהיפך, אבל בשביל דברים שצריכים להיות פרווה אנחנו נוהגים ככה.

יכול להיות שיש בזה מנהגים שונים ופסיקות שונות-אני לא פוסקת הלכה, רק סיפרתי מה עושים אצלנו בבית מציעה לך לשאול את הרב שלך..
זה הקלה גדולה לפסח אבל-שבהאחרונה

סבתא שלי בדיוק קנתה פירוליטי והייתה מאושרת ואז גילתה שזה לא עוזר לדלת! והיא אמרה שלהכשיר את הדלת של התנור זה הכי קשה.. 

עוגיות..סיגל!
מכירים את הבתים שיש בהם צינצנת עם עוגיות?
אני מחפשת רעיונות לעוגיות לשים בצנצנת כזאת.
תודה!
כמה רעיונות-מחייכת =)
עבר עריכה על ידי מחייכת =) בתאריך ד' בשבט תשע"ו 16:45
עוגיות שוקולד צ'יפס, עוגיות אלפחורס, מקרונים, עוגיות שחמט, עוגיות שוקולד עם חמאת בוטנים, עוגיות שושנים, דובשניות, עוגיות ריבה..
תודה! מה זה עוגיות שוקולד עם חמאת בוטנים?סיגל!
בעקרון זה שכבת פצפוצי אורז/ביסקוויטים עם דבש וחמאת בוטנים,מחייכת =)

ומעל שכבת שוקולד..אבל לאו דווקא..
יש את המתכון של פלספנית- פצפוצי אורז בשוקולד וחמאת בוטנים - בישול ומתכונים
ומתכון שהעלו פה פעם - http://mobile.mako.co.il/food-cooking_magazine/sweets/Article-5f5dc16c0dc2431006.htm
הבנתי ששניהם מתכונים מעולים, עדיין לא יצא לי לנסות

עוגיות קוואקר- דוגמניות לצנצנות האלה.בת 30אחרונה

חצי קילו קוואקר עבה

כוס שמן

כוס טחינה

כוס סוכר.

משהים שעתיים במקרר ומוסיפים 4 ביצים, ומה שרוצים- שוקולד צ'יפס, חמוציות, תמרים קצוצים, אגוזים וכו' וכו'.

יוצרים עיגולים בעזרת שתי כפיות בתבנית ואופים כ10 דקות.

שאלה שאלתית על הקצפות..אקונהמטטה
בס"ד

יש עוגת גבינה סוף הדרך..
שמקציפים את החלבונים עם סוכר
שוטפים את הקערה מייבשים
ואח"כ מקציפים את השמנת עם פודינג וכ'..

השאלה היא..האם אפשר להקציף את החלבונים ואז להוסיף בהדרגה תוך כדי ההקצפה את השמנת מתוקה ??
)יחסוך לי הקצפה אחת ונקיון של הקערה באמצע)

תודה לעונים/ות !
אשמח לתשובה מנסיון ולא השערות..
את שתי התערובות כתוב שצריך "לקפל" ביחד אחרי זה?אורה2x


כן...יאמי...טעים..אקונהמטטה
אז אי אפשר להקציף ביחדאורה2x

פעולת הקיפול היא עדינה

ואם תקציפי הכל ביחד את תשברי את הקצף של החלבונים 

וגם לא תצא לך קצפת טובה עם השמנת המתוקה

וחבללל

 

תצטרכי לעבוד קשה ולשטוף כלים אין ברירה כאילו מוציא לשון

 

תודה רבה!אקונהמטטה
חלבונים תמיד אבל תמיד מקציפים לבד בלי אףקראנץ שוקולד
נוזל אחר
למה תמיד?אורה2x

בעוגת טורט פשוטה -

כשקצף החלבונים יציב, אני מנמיכה מהירות במיקסר ומוסיפה את הצהובים, הקמח והנוזלים.

חלמוניםזה דיי יוצא דופןקראנץ שוקולד

יש לא מעט עוגות שמקציפים ביצים שלימות אז זה לא הכוונה

חלבון נשבר מהר מאד במגע עם דברים נוזלים אחרים

פתרון של אמא שלילב אמיץאחרונה

קונים מיכלים לאיחסון  מזון חד"פ העגולים הגבוהים.

שופכים לתוך מיכל את השמנת עם הפודינג, ומקציפים רק עם מקצף אחד של הבלנדר בתוך המיכל.

 

אם נשארת כמות, אפשר לאחסן במקרר בלי להעביר לכלי אחר, ואם לא נשארת קצפת, אפשר לזרוק את המיכל לפח.

מתכון לעוגיות טעימות ודגש על רכות? יש רעיון?חבוי


טיפ שהמודעות יצאו רכות אם את שמה שמן ולא מרגרינה..א..א..
להוסיף לתערובת מים זה ממש מרכך את העוגיות ולא לאפות יותר מדי
>>~א.ל
4 ביצים
2 סוכר וניל
2 א. אפיה
כוס סוכר
3/4 כוס שמן
קמח בהדרגה עד שנעשה אחיד.
אפשר למרוח עם חלבה, תפוחים, תמרים ואגוזים, תמרים וקינמון
180 מעלות
עד שנעשה מעט זהוב
מתקשה אחרי האפיה
זה יוצא כמו בצק פריך?גאולת ישראל
אכן~א.ל
רכות רכות. ..גאולת ישראל
עוגיות טחינה
כוס טחינה
כוס סוכר
חצי כוס שמן
קמח כמה שנכנס. .. הבצק צריך לצאת רך. . טיפה טיפה דביק. ..
ליצור כדורים קטנים ולמעוך אפשר לקשט בבוטן להכניס לתנור 180 מעלות למשך כ10 ד'.
הן יוצאות רכות מאד ולאחר שהן מתקררות הן מתקשות מעט.
נמס בפה תענוג. .. בתאבון!
בשביל השיווק כדי לקרוא להן עוגיות חלבה. ..
עשיתי ויצא ממש טעים!!כמו הלבנה

ממש כמו במתכון עם חמאה.

תודה!

כמה כוסות קמח בערך את יכולה לכתוב?רק בריאות


עוגיות רעידת אדמה (:בתשירות בדימוס
עוגיות גזרמדי פעם פה

תכתבי בגוגל

אז מה את עושה כל היום. עוגיות גזר

(לוקח לבלוג חמוד בשם 'אז מה את עושה כל היום?', עם רעיונות ממש טובים. המתכונים שניסינו -כמו עוגיות הגזר שלה- יצאו מעולה).

עשיתי עכשיו את העוגיות גזראר
ממש חמודות וטעימות

תודה
עוגיות חמאת בוטניםנונימי

 

2 ביצים (מדיום)-להקציף

3/4 כוס סוכר-להוסיף לאחר מעט מוקצף

 להוסיף כוס חמאת בוטנים

לערבב עד שנהיה עיסה.

 

(אופציה א'-להכין עוגיות עכשיו..)

 

אופציה ב':

להוסיף- 1 כוס קמח

ו-1 כפית א.אפיה

 

להכין עיגולים ולשטח מעט, לאפות כרבע שעה 180

עוגיות שוקולד ציפס רכותצ'וקלייט


וואו תודה לכולכם!!!חבוי

בס"ד

 

לגבי העוגיות טחינה נשמח שתגדירי פחות או יותר כמה קמח. קצת יקית;)

 

לגבי העוגיות חמאת בוטנים- מה הכוונה- 'להוסיף לאחר מעט מוקצף'?

 

ל- @צ'וקלייט. אשמח למתכון אם הן יוצאות רכות. תודה!

 

 

להוסיף את הסוכר לאחר שמקציפים קצת רק את הביציםנונימיאחרונה


אז.. איך מורידים ריח של שום ובצל מהידיים?נדנדה כתומה.
בעיקר שום
לא משנה כמה כלים שטפתי וכמה התקלחתי אחרי-יש לי ריח של שום בידיים

אני מאוד אוהבת שום ומשתמשת בו המון..אבל את הריח המלבב של הידיים שעות אחכ אני פחות מחבבת..
מה עושים?
משפשפים את כפות הידיים בלימוןלב אמיץ

מספיק אפילו, וגם יותר קל, לשפשף בקליפת לימון שחצו לחצי וסחטו ממנו את המיץ.

הקליפה הכמעט ריקה מתלבשת על האצבעות וכף היד ואפשר להעביר אותה בקלות ובזריזות על כל כף היד.

גם עם מלח זה עובד..אביה*אחרונה
תשטפי ידיים ותשימי איזה כף מלח ותשפשפי היטב. אם נשאר ריח אפשר לחזור על זה עוד פעם.. וזה עןבר.
להבא- אם שוטפים מיד, בד"כ לא נשארים ריחות לא נעימים..~א.ל


כמו שאמרו כאן..לימון!binbin
לשפשף טוב עם לימון ואחרכך אפשר לשטוף ידיים עם סבון והריח נעלם...
שימי לב שאם יש לך ציפורניים ארוכות לדאוג שהלימון נכנס גם קצת מתחת לציפורן...
שאלה על תנורי בילד-איןאמא ו7 גמדים

מחפשת תנור בילד-אין (אולי שניים?) לקניה.

יש המלצות?

 

ממה שהבנתי בילד-אין היחיד שהוא דו-תאי, לא כ"כ נוח, מכיוון שאפשר להפעיל בכל פעם תא אחד. 

אז החלטנו לקנות שניים.

יש המלצות? או אולי יותר נכון לשאול:

למה חשוב וכדאי לשים לב כשקונים תנור?

של סאוטר שמעתי שטובים.לב אמיץ

אל תקני LA CASA. קנו לנו במתנה (משולב, לא בילט אין), היינו צריכים להחליט בלחץ של זמן, וזה פשוט קטסטרופה.

לא אמיתי. תנור צעצוע.

תנור מעולה!!!אנונימיות

של בוש. בילד-אין.

לנו יש 2 תנורים אחד פירוליטי- מנקה את עצמו כשמפעילים על פירוליטי ואז צריך רק להעביר סמרטוט לאסוף את האפר. (עם כשרות שאפשר להכשיר כך לפסח- פשוט ליגה! מתקבל תנור נקי) עם טיימר, אפשרות להפעיל בהמשך שיהיה מוכן כשחוזרים הביתה טרי. או שיכבה לבד. פשוט תנור טוב! עם אפשרות להמון מצבים.

נשמע מעולה. תודה. עוד המלצות?אמא ו7 גמדים


לנו יש בילטאין פירוליטי של אלקטרולוקס.נדנדה כתומה.אחרונה
הוא מעולה ממש.
שמרים טריים..סיגל!
שמרים טריים שפג תוקפם לפני שבוע, מה דינם?
במשפר אפיה אפשר להשתמש (קניתי צמד של שמרים ומשפר)?
מניסיון של פעם אחת...יראת גאולה
הם מתקלקלים מאוד מהר והורסים את הטעם של כל המאפה.
אמור להיות ריח לוואי לשמרים המקולקלים.
אני לא הייתי לוקחת סיכון‎‏.‏
אין לי מושג לגבי משפר אפיה‎‏.‏‎ ‎
לפח... ברוקולי


תודה! גם המשפר?סיגל!
לא יודעת לא כתוב על החבילה?ברוקולי


לא לזרוק!!קראנץ שוקולד
תבדקי אותם קודם
תנסי להתסיס אותם עם מים ומעט סוכר ותראי אם הם מגיבים
שמרים שנשמרו בצורה טובה יכולים להיות טובים גם כמה זמן אחרי התוקף.
^^^פלספנית

בעזהי"ת

 

אבל תתסיסי רק עם מים ועם המשפר אפייה.

המשפר אפייה הזה הוא סוכר ברובו.. 

תודה. אפשר כמויות?סיגל!אחרונה
וגם, איך אדע שהשמרים לא מקולקלין?
אני רוצה להכין עוגיות ויש לי רק קמח שמריםניקית בהריון
השמרים יעשו את אותה עבודה כמו האבקת אפייה? או שעדיף שלא?
מה בכלל ההבדל בניהם?
אשמח אם תחכימו אותי! תודה!
אולי תכיני עוגיות שמרים?נקודה טובה
שושנים וכאלו..
אני פחות רוצה.. תודה! ניקית בהריון
לא חושבת שזה יכול להחליףמודדת כובעים

והאמת שעוד לא תפסתי מה התועלת בקמח שמרים.

 

קניתי את זה כי אני קונה קמח מנופה ולא היה בסופר קמח לבן מנופניקית בהריון
חוץ מהקמח שמרים.
גם אני לא מבינה מה העניין שלו.. :/
שהשמרים בפנים~א.ל


נראה לי שהיא התכוונה- מה העניין בזה..ניקית בהריון
להוסיף שמרים זה לא מה שישבור אותי מלהכין בצק..
זה באופן יחסי לכמות הבצק, וזה מקל.. לכי תדעי ~א.לאחרונה


ארוחות ערב!שבה

חיפשתי בנעוצים ואין..ולדעתי כדאי שיהיה!

 

מחפשת רעיונות לארוחת ערב עם בעלי.

הוא חוזר מהישיבה בערב ואנחנו אוכלים לבד (אחרי שבננו ישן)

 

בד"כ עושים חביתה/ שקשוקה/ או בטטה ברוטב שמנת.

 

אז בחורף אפשר מרקים וזה נחמד.. אבל איזה גבר שבע ממרק?

 

לאפות פשטידה וכאלה זה הרבה זמן לחכות.. יש לי חצי שעה פנויה.

אשמח לרעיונות!

אפשר להכין מראש -משהיא מהבירה
אפשר להכין מראש בצק לפיצה. להתפיח ולחלק לכדורים ולעטוף היטב היטב בנילון נצמד ולהקפיא. בבוקר להוציא מהמקפיא ולהעביר,ללא הנילון לקערה. בערב נשאר רק לרדד, להוסיף רסק , גבינה ותוספות ולתנור. בהחלט אפשר בחצי שעה.
הטעם לא יוצא כמו פיצה טריה ממש. אבל מספיק טוב לא. ערב פשוטה.
תודה.. אשמח לעוד רעיונות!שבה


בלינצס עם רוטבזמר הפלוגות

ואפשר להוסיף סלט

 

לחתוך פיתות לשמיניות ואפשר לשים עליהם רסק וגבינה צהובה, בצל ועגבניות, זיתים, שמן זית ופסטו, וכל העולה על רוחך ואז לאפות איזה 5-10 דקות עד שנהיה במרקם של טוסט

ואפשר גםזמר הפלוגות

להכין קוסקוס או אורז לתוספת למרק או אטריות ואז זה משביע

מרקים משביעים!הדס ואור

אני ממליצה על מרקים עם פחמימה בפנים

אפשר לקחת 2 קערות מלאות וזה ממש משביע

למשל עגבניות עם אורז

מיניסטרונה- ירקות עם פסטה

מרק תפוחי אדמה עם תירס

 

אני מכינה בחורף לפחות פעם בשבוע, בד"כ יותר, וזה פיתרון מצויין!

 

גם מרק גריסים מאוד משביעצביה22אחרונה
איך מקלפים קרום של פלחי קלמנטינות?מריאל

שלום רב!

 

אני מחפשת דרך מהירה ופשוטה לקלף קרומים מפלחי קלמנטינות מבלי שהכל יימעך לי, והקרומים יצאו כמה שיותר בשלמותם. אם יש איזה איך הסבר או איזה סירטון שמדריך איך לעשות זאת, אשמח.

 

תודה רבה.

להפריד בסכין למעלה ואז לקלף בעדינותמודדת כובעיםאחרונה


שאלה בנוגע להכנת אייס קפה במכונת ברד ביתית:ותן טל
הי, יש לי שאלה בנוגע להכנת אייס קפה:
יש לנו מכונת ברד קטנה ואנחנו רוצים לנסות להכין בה גם אייס קפה אבל המחיר של האבקות המוכנות יקר מאוד ולא בטוח שזה שווה את זה סתם לשימוש מועט...אז חשבתי שאנחנו יכולים להכין את זה מחומרי הגלם המקוריים- אבקת נס קפה כלשהיא,סוכר, מים חמים (שכמובן נכין את התערובת מחוץ למכונה,נקרר אותה ורק אז נכניס למכונה) וחלב.
הבעיה היחידה שלי היא שאני לא יודע מה היחס המתאים ההגיוני בין קפה-סוכר-מים-חלב.
מישהו יכול להציע יחס.על סמך ידיעה כלשהיא?
מדובר במיכל של 5 ליטרים אבל יותר חשוב לי היחס עצמו מאשר כמה לשים במיכל מכל דבר...(למרות שגם פירוט כזה יהיה סבבה).
אשמח לתשובות. תודה.
אולי תנסה עם כמות קטנה קודםלב אמיץ

נניח של חצי ליטר, ותחשב הלאה משם.

 

ולענ"ד כדאי להשתמש בנס קפה מגורען - הטעם יהיה הרבה יותר דומיננטי, במיוחד שמדובר בהרבה קרח ופחות חלב.

 

בהצלחה.

בבלוג בישול בזול יש מתכון טובבאמונה שלמהאחרונה

http://bishulbezol.blogspot.co.il/2014/08/blog-post.html

האמת שאני חשבתי שיצא מדי מדולל עם כ"כ הרבה מים, אז עשיתי חצי מתכון, ולא שמתי מים נוספים על המים הרותחים. (רק 2 כוסות חלב), וגם הורדתי קצת סוכר.

 

מישהי מבינה בפיתות תימניות?זמר הפלוגות

אם כן אשמח לשאול כמה שאלות...תודה

אני מבינה...אם עוזר עדייןקראתיך
תודהזמר הפלוגות

את יודעת איך עושים שהבצק יהיה במרקם המתאים? יוצא לי מידי סמיך ואז הפיתות קטנות ושמנות במקום גדולות ודקות....?

>?זמר הפלוגותאחרונה


שבת סה"רורית



תפוחי אדמה ובטטות קריספיים-מתכון של ניקי ב
אפונה ברוטב אדוםסה"רורית


מתכון מניקי ב עם שינויים קטנים שעשיתי
קציצות טונה ברוטב פלפלים אננס ורוטב סויהסה"רורית


מתכון של חברה של אחותי..
נראה טעיםמנו
אפשר אולי את המתכון בבקשה?
תודה סה"רורית
בבקשה תזכירי לי בהמשך השבוע לגבי המתכון.
מתכון לקציצות טונה ברוטבסה"רורית
מצרכים לקציצות: 1 בצל מגורד, שליש כוס פירורי לחם,3 ביצים,1 שן שום כתוש,קצת מלח,קצת פלפל שחור, 2 קופסאות טונה,פטרוזיליה קצוצה (אפשר לוותר עליה אם לא אוהבים).
את כל המצרכים האלה מערבבים ומטגנים לקציצות.
מצרכים לרוטב: 1 בצל מטוגן לרצועות, 2 שיני שום, רצועות פלפל אדום, קופסה קטנה של אננס בשימורים-בלי המים, קופסא בינונית של רסק עגבניות, 2 כפות רוטב סויה,2 כפות חומץ,2 כפות סוכר, מים לפי הצורך.
מטגנים את הבצל,מוסיפים את השום ומטגנים. אחרי שהבצל והשום הזהיבו-מוסיפים את רצועות הפלפל האדום (גמבה), אחרי שהגמבה מתרככת-מוסיפים את האננס ומטגנים מעט.
מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים, מוסיפים את החומץ,הסויה,הסוכר-והמים, עד שמגיעים לסמיכות הרצויה. מתבלים איך שרוצים (אני שמתי רק מלח ופלפל שחור).
כשרותח-מוסיפים את הקציצות. כדאי 'להטביע' אותן ברוטב. מכסים ומבשלים בחום נמוך. עד שהכל מתאחד לתבשיל אחד.
להיזהר שלא יתייבש או ישרף.
בתאבון
תודה רבהמנואחרונה
בעזה אנסה את זה
עוגיות שוקולד צ'יפס מרובעותסה"רורית


מתכון מהשקית של שוקולד ציפס של אופנהיימר
במקום מרגרינה/חמאה-המרתי לכוס שמןסה"רורית
העוגיות נראות מעולה. והכל נראה יופי.לב אמיץ


תוד רבה סה"רורית
מישהי יודעת איך אני מכינה בורקס בלי מרגרינה?ושיהיה פרווה..קראתיך
בצק פילו עושה טעם לוואי...
והאם יש דרך להוציא את הטעם לוואי ממנו?זה נורא...
אשמח מאוד לעזרה!
תודה ושבוע טוב!
תעשי חיפוש בפורום. נדמה לי שבת 30 פעם נתנה מתכון.לב אמיץ


לי יש מתכוןזמר הפלוגות

לבצק עם שמן אבל זה לא יוצא בטעם של בצק עלים.

אם תרצי מתכון בכיף

בצק ספידיאם הבנים12
2 כוסות קמח
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים רותחים
כפית מלח

ממש מהיר ונוח לעבוד. הבורקס יוצא יותר כבד מבצק עלים לכן כדאי לרדד דק ולמלא בנדיבות.

למרוח ביצה ושומשום.
לאפות בחום בינוני גבוה עד להזהבה קלה.
תודה!!יוצא טעים?קראתיך
כן, אבל יותר כבד מבורקס רגיל.אם הבנים12אחרונה
אנחנו הכנו גם רוטב פטריות.

מילאנו חלק בפירה וחלק בטונה
עוגת שוקולד לוטוסמיסטר דום

נראה טעים!סה"רורית
נראה טעיםאראחרונה
מתכון בבקשה
הגיוני להקפיא בצל מטוגן?זמר הפלוגות


כן כן כן!נדנדה כתומה.
המלצה-להכין כמות גדולה ולהקפיא בתבנית של קוביות קרח.. ואז כל פעם משתמשים בקוביה אחת. זה מעולה.
וואי שווה!זמר הפלוגות

נשמע מזה חוסך עבודה.

עושים את זה עם תבלינים?

אני שמתי רק בצל מטוגן.. בלי תבלינים..נדנדה כתומה.
זה מתאים בעיקר לתבשילים כמו אורז וירקות מאודים וכאלה.. שזה שניה הכנה והטיגון בצל לוקח פי שבע זמן..
אפשרי בהחלטאת פניך אבקשאחרונה
מטגנים רגיל, בלי תבלינים
מחפשת רעיון לעוגיות (פרווה) לא מידי מסובכותג'ינג'ית מנמשת

רעיון שונה מ- עוגיות מושלגות, עוגיות שוקולד-צ'יפס ורוגעלך.

תודה!

עוגיות קואקר וטחינה?בת 30

חצי קילו קוואקר עבה

כוס שמן

כוס טחינה

כוס סוכר

 

משהים כשעתיים במקרר (אפשר פחות ואפשר יותר)

מוסיפים 4 ביצים

מוסיפים מה שבא לך- חמוציות, תפןח קצוץ, שוקולד צ'יפס, תמרים קצוצים, אגוזים, שקדים. בקיצור- ממש מה שבא לך.

יוצרים עיגולים בעזרת שתי כפיות

אופים בחום בינוני כעשר דקות

 

יוצאת כמות גדולה- כ60-70 עוגיות. טעימות מאד.

תודה. מחפשת משהו קמת פחות בריא..ג'ינג'ית מנמשת


יש לי-אפרתולהאחרונה
עוגיות קינמון פשוטות וטעימות
עוגיות שוקולד ואגוזים
עוגיות לימון
עוגיות קוואקר טעימות של ניקי

מה בא לך?
קניתי רולדת הודוסדר נשים

מה אפשר לעשות עם זה?

עדיף משהו עם רוטב

אמא שלי עושה מין צלי כזה,אורנית

מניחה על בצל, עם פפריקה והרבה זמן על אש נמוכה. טעים ממש!!

 

בדיוק השבת חמותי הכניסה לחמין, גם יצא טעים..

תודהסדר נשיםאחרונה


עזרה- ארוחה 'רומנטית'חוזרת
מאיזושהי סיבה החלטנו לעשות היום ארוחה רומנטית בבית.
אממה? הראש שלי יבש מרעיונות...
אשמח לקבל רעיונות... (חלבי. לא דגים. מצרכים שיש בבית בדכ)
מוקרם, פיצה, לזניה, מרק חלבי, סלט עם גבינותאושר תמידי
ירקות בתנור עם גבינות, לביבות גבינה.. לא חסר
קיש, מרק מוקרם, בלינצס..ברוקולי
פסטה מוקרמת, תפוחי אדמה מוקרמים עם פטריות,Haya101

מרק כתום בתוספת מיכל שמנת מתוקה

סלט יוונים עם גבינה מלוחה

בייגל עם גבינת שמנה, ירקות, בצל סגול..

תודה רבה חוזרתאחרונה


סקר מסעדותקראנץ שוקולד

אתם נוהגים ללכת למסעדות? אם כן באיזה תדירות?
איזה מסעדה השאירה עליכם הכי הרבה רושם?

לאן אתם יוצאים בד"כ? בשרי או חלבי?

חלביבתאל1

לאירועים כמו יום הולדת, יום נישואין...

לא יותר מזה..בערך פעמיים-שלוש בשנה..

הולכים לקפה קפה כי זה הכי קרוב, לפעמים למקומות אחרים, ואז זה משתנה.

אף אחד לא השאיר רושם מיוחד..הכל על אותו עיקרון..

הכל על אותו עיקרון אהבתי!מודדת כובעים


----הרש

מחוסר זמן (וכסף) בקושי יוצא שהולכים.. ולמעשה הולכים 3-4 פעמים בשנה.

כזוג\משפחה בד"כ יוצאים לבשרי, ואם זה עם חברים\חברות אז חלבי.

 

אנחנו מאוד ממליצים על מסעדת ויצמן באשדוד- בשרי, אוכל ושירות טוב (קצת יקר אבל שווה)

 

וואוו... בעלי חובב בשרי (רגיש לדברי חלב)לכל זמן ועת
ואנחנו הולכים בערך פעמיים בחודש למסעדה\קפה.

שיש לי יום חופשי בערך פעם בשבועיים אנחנו יוצאים בבוקר לבית קפה לזמן איכותי, ומזמינים בדר"כ קפה ושקשוקה..
ופעם נוספת שיוצאים זה מסעדה בשרית. בירושלים ניסינו מלא (גייקובס בשוק מחנה יהודה, רוזה בעמק רפאים, לחם בשר- במתחם התחנה, ציון הגדול בתלפיות, רודריגוז בהר חוצבים, בסינמה ישבנו בכמה מקומות, פאפיה גאיו בתלפיות,
מקום נוסף מדהים- אבל היה אירוע חגיגי זה "ספייס" במושב אמונים. זה היה הכי הכי טוב)...

אני נהנית בבשרי. אני שבעה ונהינת במיוחד מהאווירה בדייט עם בעלי

מה שהכי השאיר עלינו רושם זה לחם בשר במתחם התחנה. ובשוק-גייקובס.
לא הרבה בכלל, כשיש אירוע ממש משמעותי לחגוגאנונימיות

חלבי, וופל בר בכנפ"ש טעים מאוד, שירות טוב.

פיקוליני בנחלת שבעה בירושלים . חלביתאחת שאכפת לה


יצאנו פעמיים מאז שהתחתנו, לפני 5 שנים....נשואה וטוב לה.

לא נהננו במיוחד, חסרה לנו הפרטיות..

אז ככהקראנץ שוקולד

אנחנו(חברים, משפחה) דיי אוהבים מסעדות ואוכל משובח.

בעיקרון אנחנו יוצאים דיי הרבה יחסית משו כמו פעמיים בחודש.

בד"כ לחלבי אבל גם בשרי סבבה

מסעדה בשרית ראויה לשבח זה אווז הזהב בב"ש האוכל שם טעים ומרגישים שהכל טרי.

יש גם את פפאגיו עזריאל אם כי המחיר קצת יקר.

זכורה לטוב הייתה מסעדת שף בכפר המכביה עם אוכל נהדר.

בגזרת החלביות בד"כ יושבים בגרג/קפה קפה.. אבל אחת מושקעת וטעימה שהיינו בה זאת מסעדת רוזליטה באשדוד- מומלץ, בעל הבית אדם חמים ופינק אותנו בקינוח על חשבון, בנוסף המנות החלביות היו טעימות ממש ועשירותליקוק

אוהבים מאד מסעדותגאולת ישראל
הילדים שיהיו בריאים עדין קטנים
כך שלא יוצא הרבה…
בצפת יש חוסר רציני בבייבי סיטר…
אבל כשמגיעים לחמות המדהימה ששומרת עושים השלמות ויוצאים כל יום כשאנחנו אצלה…
ועוד שהיא גרה בירושלים כך שלא חסר…
בעיקר חלבי כי זה יותר מעניין… וגם יותר פשוט למצוא מהדרין.
יוצא לי ללכת למסעדהיהלום שבכתר

פעם בחודשיים עד חצי שנה, למסעדה קטנה בדר"כ.

והמסעדה שהשאירה הכי הרבה רושם זה קפה רימון בממילה

ודרך אגב אני תמיד מעדיפה מסעדה חלבית בשרי אני לא כ"כ אוהבת

עונהאמת ואמונהאחרונה
מסעדה שהשאירה רושם טוב-
משהו אסייתי בירושלים רחוב שטראוס- בשרי.
בורוכוב 88 רעננה- חלבי.
קפה בעלמא- חלבי.
הולכים לרוב לחלבי