מרוב עייפות של הריון שני ,
שכחתי את העוגת גבינה האפוייה שלי מחוץ למקרר בתוך התנור .
הבית שלי קפואאאא בלילה .
זה קריטי ?
על הבוקר ישר הכנסתי אותה למקרר ..
אודה למענה .
מרגע שהיא אפויה היא פחות נוטה להתקלקת כמו חומרי הגלם שמרכיבים אותה.
ליתר ביטחון תטעמו כמות קטנה,תראו אם תקין.
שבת שלום.
) היא בתוך התנור הסגור או על השיש... האם מישהי יודעת אם מבחינה הלכתית אפשר להשתמש בתנור פירוליטי (ניקוי עצמי) לבשרי וחלבי?
והאם לפסח ג"כ?
מציעה לך לשאול את הרב שלך..סבתא שלי בדיוק קנתה פירוליטי והייתה מאושרת ואז גילתה שזה לא עוזר לדלת! והיא אמרה שלהכשיר את הדלת של התנור זה הכי קשה..
ומעל שכבת שוקולד..אבל לאו דווקא..
יש את המתכון של פלספנית- פצפוצי אורז בשוקולד וחמאת בוטנים - בישול ומתכונים
ומתכון שהעלו פה פעם - http://mobile.mako.co.il/food-cooking_magazine/sweets/Article-5f5dc16c0dc2431006.htm
הבנתי ששניהם מתכונים מעולים, עדיין לא יצא לי לנסות
חצי קילו קוואקר עבה
כוס שמן
כוס טחינה
כוס סוכר.
משהים שעתיים במקרר ומוסיפים 4 ביצים, ומה שרוצים- שוקולד צ'יפס, חמוציות, תמרים קצוצים, אגוזים וכו' וכו'.
יוצרים עיגולים בעזרת שתי כפיות בתבנית ואופים כ10 דקות.
אקונהמטטהפעולת הקיפול היא עדינה
ואם תקציפי הכל ביחד את תשברי את הקצף של החלבונים
וגם לא תצא לך קצפת טובה עם השמנת המתוקה
וחבללל
תצטרכי לעבוד קשה ולשטוף כלים אין ברירה ![]()
בעוגת טורט פשוטה -
כשקצף החלבונים יציב, אני מנמיכה מהירות במיקסר ומוסיפה את הצהובים, הקמח והנוזלים.
יש לא מעט עוגות שמקציפים ביצים שלימות אז זה לא הכוונה
חלבון נשבר מהר מאד במגע עם דברים נוזלים אחרים
קונים מיכלים לאיחסון מזון חד"פ העגולים הגבוהים.
שופכים לתוך מיכל את השמנת עם הפודינג, ומקציפים רק עם מקצף אחד של הבלנדר בתוך המיכל.
אם נשארת כמות, אפשר לאחסן במקרר בלי להעביר לכלי אחר, ואם לא נשארת קצפת, אפשר לזרוק את המיכל לפח.
ממש כמו במתכון עם חמאה.
תודה!
תכתבי בגוגל
אז מה את עושה כל היום. עוגיות גזר
(לוקח לבלוג חמוד בשם 'אז מה את עושה כל היום?', עם רעיונות ממש טובים. המתכונים שניסינו -כמו עוגיות הגזר שלה- יצאו מעולה).

2 ביצים (מדיום)-להקציף
3/4 כוס סוכר-להוסיף לאחר מעט מוקצף
להוסיף כוס חמאת בוטנים
לערבב עד שנהיה עיסה.
(אופציה א'-להכין עוגיות עכשיו..)
אופציה ב':
להוסיף- 1 כוס קמח
ו-1 כפית א.אפיה
להכין עיגולים ולשטח מעט, לאפות כרבע שעה 180


מספיק אפילו, וגם יותר קל, לשפשף בקליפת לימון שחצו לחצי וסחטו ממנו את המיץ.
הקליפה הכמעט ריקה מתלבשת על האצבעות וכף היד ואפשר להעביר אותה בקלות ובזריזות על כל כף היד.
מחפשת תנור בילד-אין (אולי שניים?) לקניה.
יש המלצות?
ממה שהבנתי בילד-אין היחיד שהוא דו-תאי, לא כ"כ נוח, מכיוון שאפשר להפעיל בכל פעם תא אחד.
אז החלטנו לקנות שניים.
יש המלצות? או אולי יותר נכון לשאול:
למה חשוב וכדאי לשים לב כשקונים תנור?
אל תקני LA CASA. קנו לנו במתנה (משולב, לא בילט אין), היינו צריכים להחליט בלחץ של זמן, וזה פשוט קטסטרופה.
לא אמיתי. תנור צעצוע.
של בוש. בילד-אין.
לנו יש 2 תנורים אחד פירוליטי- מנקה את עצמו כשמפעילים על פירוליטי ואז צריך רק להעביר סמרטוט לאסוף את האפר. (עם כשרות שאפשר להכשיר כך לפסח- פשוט ליגה! מתקבל תנור נקי) עם טיימר, אפשרות להפעיל בהמשך שיהיה מוכן כשחוזרים הביתה טרי. או שיכבה לבד. פשוט תנור טוב! עם אפשרות להמון מצבים.
ברוקולי
לא כתוב על החבילה?ברוקוליבעזהי"ת
אבל תתסיסי רק עם מים ועם המשפר אפייה.
המשפר אפייה הזה הוא סוכר ברובו..
ניקית בהריוןוהאמת שעוד לא תפסתי מה התועלת בקמח שמרים.

~א.לאחרונהחיפשתי בנעוצים ואין..ולדעתי כדאי שיהיה!
מחפשת רעיונות לארוחת ערב עם בעלי.
הוא חוזר מהישיבה בערב ואנחנו אוכלים לבד (אחרי שבננו ישן)
בד"כ עושים חביתה/ שקשוקה/ או בטטה ברוטב שמנת.
אז בחורף אפשר מרקים וזה נחמד.. אבל איזה גבר שבע ממרק?
לאפות פשטידה וכאלה זה הרבה זמן לחכות.. יש לי חצי שעה פנויה.
אשמח לרעיונות!
ואפשר להוסיף סלט
לחתוך פיתות לשמיניות ואפשר לשים עליהם רסק וגבינה צהובה, בצל ועגבניות, זיתים, שמן זית ופסטו, וכל העולה על רוחך ואז לאפות איזה 5-10 דקות עד שנהיה במרקם של טוסט
להכין קוסקוס או אורז לתוספת למרק או אטריות ואז זה משביע
אני ממליצה על מרקים עם פחמימה בפנים
אפשר לקחת 2 קערות מלאות וזה ממש משביע
למשל עגבניות עם אורז
מיניסטרונה- ירקות עם פסטה
מרק תפוחי אדמה עם תירס
אני מכינה בחורף לפחות פעם בשבוע, בד"כ יותר, וזה פיתרון מצויין!
שלום רב!
אני מחפשת דרך מהירה ופשוטה לקלף קרומים מפלחי קלמנטינות מבלי שהכל יימעך לי, והקרומים יצאו כמה שיותר בשלמותם. אם יש איזה איך הסבר או איזה סירטון שמדריך איך לעשות זאת, אשמח.
תודה רבה.
נניח של חצי ליטר, ותחשב הלאה משם.
ולענ"ד כדאי להשתמש בנס קפה מגורען - הטעם יהיה הרבה יותר דומיננטי, במיוחד שמדובר בהרבה קרח ופחות חלב.
בהצלחה.
http://bishulbezol.blogspot.co.il/2014/08/blog-post.html
האמת שאני חשבתי שיצא מדי מדולל עם כ"כ הרבה מים, אז עשיתי חצי מתכון, ולא שמתי מים נוספים על המים הרותחים. (רק 2 כוסות חלב), וגם הורדתי קצת סוכר.
אם כן אשמח לשאול כמה שאלות...תודה
את יודעת איך עושים שהבצק יהיה במרקם המתאים? יוצא לי מידי סמיך ואז הפיתות קטנות ושמנות במקום גדולות ודקות....?
סה"רורית
סה"רורית
סה"רוריתלבצק עם שמן אבל זה לא יוצא בטעם של בצק עלים.
אם תרצי מתכון בכיף
נשמע מזה חוסך עבודה.
עושים את זה עם תבלינים?
רעיון שונה מ- עוגיות מושלגות, עוגיות שוקולד-צ'יפס ורוגעלך.
תודה!
חצי קילו קוואקר עבה
כוס שמן
כוס טחינה
כוס סוכר
משהים כשעתיים במקרר (אפשר פחות ואפשר יותר)
מוסיפים 4 ביצים
מוסיפים מה שבא לך- חמוציות, תפןח קצוץ, שוקולד צ'יפס, תמרים קצוצים, אגוזים, שקדים. בקיצור- ממש מה שבא לך.
יוצרים עיגולים בעזרת שתי כפיות
אופים בחום בינוני כעשר דקות
יוצאת כמות גדולה- כ60-70 עוגיות. טעימות מאד.
ג'ינג'ית מנמשת
מרק כתום בתוספת מיכל שמנת מתוקה
סלט יוונים עם גבינה מלוחה
בייגל עם גבינת שמנה, ירקות, בצל סגול..
חוזרתאחרונהאתם נוהגים ללכת למסעדות? אם כן באיזה תדירות?
איזה מסעדה השאירה עליכם הכי הרבה רושם?
לאן אתם יוצאים בד"כ? בשרי או חלבי?
לאירועים כמו יום הולדת, יום נישואין...
לא יותר מזה..בערך פעמיים-שלוש בשנה..
הולכים לקפה קפה כי זה הכי קרוב, לפעמים למקומות אחרים, ואז זה משתנה.
אף אחד לא השאיר רושם מיוחד..הכל על אותו עיקרון..
אהבתי!מודדת כובעיםמחוסר זמן (וכסף) בקושי יוצא שהולכים.. ולמעשה הולכים 3-4 פעמים בשנה.
כזוג\משפחה בד"כ יוצאים לבשרי, ואם זה עם חברים\חברות אז חלבי.
אנחנו מאוד ממליצים על מסעדת ויצמן באשדוד- בשרי, אוכל ושירות טוב (קצת יקר אבל שווה)

חלבי, וופל בר בכנפ"ש טעים מאוד, שירות טוב.
לא נהננו במיוחד, חסרה לנו הפרטיות..
אנחנו(חברים, משפחה) דיי אוהבים מסעדות ואוכל משובח.
בעיקרון אנחנו יוצאים דיי הרבה יחסית משו כמו פעמיים בחודש.
בד"כ לחלבי אבל גם בשרי סבבה
מסעדה בשרית ראויה לשבח זה אווז הזהב בב"ש האוכל שם טעים ומרגישים שהכל טרי.
יש גם את פפאגיו עזריאל אם כי המחיר קצת יקר.
זכורה לטוב הייתה מסעדת שף בכפר המכביה עם אוכל נהדר.
בגזרת החלביות בד"כ יושבים בגרג/קפה קפה.. אבל אחת מושקעת וטעימה שהיינו בה זאת מסעדת רוזליטה באשדוד- מומלץ, בעל הבית אדם חמים ופינק אותנו בקינוח על חשבון, בנוסף המנות החלביות היו טעימות ממש ועשירות![]()
פעם בחודשיים עד חצי שנה, למסעדה קטנה בדר"כ.
והמסעדה שהשאירה הכי הרבה רושם זה קפה רימון בממילה
ודרך אגב אני תמיד מעדיפה מסעדה חלבית בשרי אני לא כ"כ אוהבת