עכשיו השאלה מה לעשות איתו..
יש רעיונות לא בנאליים?
(לא שניצלים נגיד..)
עכשיו השאלה מה לעשות איתו..
יש רעיונות לא בנאליים?
(לא שניצלים נגיד..)
ואם אפשר גם יפה ושלא חייב מקרר...
תודה!
מקציפים 6 חלבונים עם כוס סוכר
בקערה נפרדת מערבלים-
6 חלבונים
אינסטנט פודינג שוקולד
ומאחדים את שתי הקערות
זה הבסיס לעוגה - אופים ב180 מעלות.
מעל שמים קצפת עם אינסטנט פודניג וניל.
ומעל שוקולד מומס.
זה כשר לפסח
הכנתי היום אם מעניין אותך אכתוב את המתכון
את רוצה שאכתוב?
![]()
2 גזרים מגורדים
קליפת תפוז מגורדת מ2 תפוזים
כף קליפת לימון מגורדת
3/4 כוס מיץ תפוזים
3/4 כוס סוכר
כף ליקר שוקולד (אני שמתי יין במקום)
לבשל הכל יחד עד שנהיה כמו ריבה בערך
להמיס שוקולד עם קצת שמן בסיר, לשפוך קצת על תבניות סיליקון, להקפיא עד שכבר נהיה קשה ואז לשים קצת מהמילוי תפוז ומעל שוקולד ולהקפיא שוב עד שמתקשה
לב אמיץאתה רוצה את האמת?
קבב מורכב משומן, ובעיקר שאריות של רגליים, עצמות, זנב, ראש, וכולי.
ראיתי סרטון שבו הרב מוצפי אמר שברוב הקבבים וההמבורגרים הקנויים אפשר לאכול אותם עם חלב מרוב שהם לא עשויים מבשר.
המלצה שלי? שמור על הבריאות שלך ותאכל קציצות עדשים וטופו במקום קבבים מפוקפקים.. 
יש לי בבית כל מיני חבילות פתוחות של קמח- ואני רוצה לצרף אותם שיהיה לי סה"כ קילו אחד.
איך עושים את זה?
אין לי משקל...
תודה!
אני משתמשת לאפיה בכוסות זכוכית הפשוטות עם הידית - של דורלקס כאלה.
וכוס אני מחשבת כוס כזאת פחות סנטימטר אחד מהסוף..
באופן כללי, כדאי תמיד להשתמש לאפיה בכוס אחידה..
כשכתוב לך במתכון כוס סוכר, באיזו כוס את משתמשת? את יכולה להשתמש בזו..
שמתי בכוס חדפ רגיל
6 כוסות קמח מלא טחון דק
ו-3 כוסות קמח לבן.
אני מצרפת את כל זה לעוד קילו קמח.
אפשר בוודאות לעשות הפרשת חלה, נכון?
כאילו בטוח הגענו ל1.666 ק"ג קמח?
תודה לכולם
אני מדברת על משקה נוגט ובוטנים של רשת קפה גרג,
אם למישו יש מתכון או איזשהו רמז למתכון אני ממש אשמח לקבל
אני יודעת שזה אבקה מיוחדת
אבקת בוטנים ואולי שוקולד נוגט
אשמח לרעיונות מכם, לארוחת צהריים בימים שאני לא בבית וגיסתי מוציאה את הילדה. לא תמיד אני מספיקה לבשל, וגיסתי צעירונת ככה שאני חייבת אלטרנטיבה ליום אחד כזה בשבוע
מטגנים בצל חתוך קטן במעט שמן בסיר, מוסיפים 2 שיני שום קצוצות.
מוסיפים את חתיכות חזה העוף שחתוכות קטן,
עד שנהיה לבן מבחוץ,
מוסיפים גזר מגורד
ואת הפתיתים
מתבלים: מלח, פלפל שחור, כורכום.
מים רותחים מעט מגובה הסיר ובהתאם לכמות הפתיתים
~א.לאחרונה
בהודעה הראשונה לא חשדתי.. השניה הפילה אותםאורה2xשניצל תירס/סויה/ירקות
ביסבול
שניצל דג
נקניקיות פרווה או בשרי
קוסקוס מהיר הכנה
פתיתים זה ממש קל להכין, שימי לה פתק עם הוראות
ממש מומלץ! (מחליפים את החמאה במרגרינה) אבל לא לשים יותר מדי זמן בתנור! ברגע שהפאי מתחיל להיסדק להוציא... המתכון באינטרנט (פאי שוקולד הסודי שלי- קרין גורן) וטיפ בכללי לפאיים- לאפות איזה 10- 5 רק את הבצק עם נייר אפייה שבתוכו קטניות (אורז, שעועית) יבשות (לא מוכנות!). זה עושה שהשולייים לא 'יפלו'. שמים את הקטנית בנייר אפייה , ושמים בתבנית על כל הבסיס של הבצק...
קדימה מתכונים לכרובית
אם כן, זה יוצא טוב אחרי הקפאה?
ראיתי שהלזניה טרם נאפתה. זה נראה טוב גם ככה, והדג סוף.
איזה עשבי תיבול יש במחית שמעל הדג?
וכמובן פלפל ומלח.
מה זו הנגיעה בצבע לבן מעל הדג?
יפה. המראה מדוייק
.
או לבשל אותו עם בציצות בשר יוצא פגז
אגב יש אותו בכלל בתקופה הזאת?
במרק הוא יתן טעם דומיננטי דומה לשל ארטישוק. אם אתם אוהבים.
מתאים למרק של קוסקוס, עם חומוס וכו'.
כמו שקראנץ שוקולד אמר - מתאים מאוד לתבשילי בשר, וגם לדגים.
הוא הרבה יותר קשה מתפ"א רגיל ולוקח לו הרבה זמן להתבשל. בערך פי שניים, שניים וחצי זמן מהתפ"א הרגיל.
הולך טוב עם כורכום.
קראנץ שוקולדאני מוצאת אותם בשופרסל.
ואחרי שמקלפים לשים מיד בתוך קערה עם מים, שלא ישחירו.
לחתוך לחתיכות גדולות.
להזהיב בצל בסיר להוסיף את הקסאביה.
קצת כורכום וטיפה טיפה מים ולבשל מכוסה עד שמתרכך. לערבב מדי פעם.
קראנץ שוקולד
קראנץ שוקולדאחרונהבס"ד
בעז"ה אני לפני לידה ומחפשת מתכונים לדברים מזינים שאפשר להכין מראש ולהקפיא...
עם חלבי יש לי די הרבה רעיונות, זקוקה יותר לדברים בשריים, מרקים, פשטידות וכו'.
(אין לי בעיה גם עם רעיונות של דברים מוכנים ללא בישול,
נגיד שמכינים כדורי קובה לא מבושלים ובבוא העת שולפים ומבשלים)
קיצר, אני ממש ממש אשמח לעזרה מכל המבינות שכאן!
כי אני לא מבינה בזה, אני אפעם לא מקפיאה בערך...
וגם יש לי זמן להשקיע (שמירה וזה...
)
ועוד שאלה, האם אפשר לבשל קטניות של סנפרוסט ולהקפיא חזרה??
תודה מראש לעונות!!!
מנסה לעזור!סיגל!קציצות ומקפיאה.
אני גם מבשלת אורז, עדשים ומקפיאה במנות קטנות
גם בצל קצוץ ומטוגן.
ואז כשמגיע הזמן מוציאה, אורז, בצל ועדשים ויש מג'דרה
או מוסיפה בצל קצוץ לפירה
או מוסיפה תירס לאורז וכן על זו הדרך....
אני מכינה גם שניצלים בלי לטגן. טובלת בביצה, מצפה בפרורי לחם ושולחת למקפיא כשכל נתח מופרד בנילון ואז מוציאה ואופה/מטגנת.
גם חזה עוף מוקפץ אני מקפיאה, מרקים טחונים (אפונה, כתום), קניידלך, רוטב בולונז, מילוי לקנלוני, בקר (ובנפרד את הרוטב שלו)
זה מה שאני זוכרת כרגע, אבל בטח יש עוד. אני בערך חיה על המקפיא שלי....
לגבי הסנפרוסט- לא ניסיתי, אבל למה לא בעצם?
שיהיה בהצלחה עם האוכל והשמירה.
בעיתו ובזמנו ובידיים מלאות.
עוף פשוט בלי רוטב, לזניה בשרית, קציצות מכל מיני סוגים, שניצלים, פשטידה בשרית
פשוט מוציאים ומפשירים במיקרוגל.
מרקים- אפשר מרק אפונה, מרק ירקות, מרק קישואים.
כדאי להקפיא בכלים קטנים ואז את מפשירה מהבוקר ומוכן לך לארוחת ערב (לוקח זמן למרק להפשיר)
רק תוספות תצטרכי להכין במקום, כי לרוב מסובך יותר להקפיא (ופחות טעים)
עשיתי טעות והכפלתי לא נכון את הכמויות ללחם, שמתי על 10 כוסות קמח 2וחצי כוסות סוכר במקום 2וחצי כוסות מים!!!
ממש מבואסת!!
אך ב"ה שמתי לב לפני ששמתי את ה10 כוסות ,כרגע יש לי 4כוסות קמח 2כפות שמרים ו2וחצי כוסות סוכר..
למי יש רעיון מה אפשר לעשות??אולי מתכון למשו אחר???
תודה רבה
זה נראה דומה למתכון של חלות לשבת שלנו.
כך ראיתי באתר של הרב מרדכי אליהו.
למה מזונות
ובפרט אם קובעים על זה סעודה..
מה שקורה במרבית המקרים.
לפי מיטב ידיעתי וזכרוני.. תבדקו לפני שאתם מברכים...
ואם אפשר מתכון אז אשמח!
וכמה זמן בישול?
פשוט משתמשים יותר בעשבי תיבול, עוף או בשר וזה נותן טעמים לא פחות טובים.
אפשר להוסיף קצת ג'ינג'ר טחון לטעם או גבעולי טימין, וקצת קמח תפ"א או קורנפלור לקבלת מרקם יותר סמיך.
או להכין רביכה מקמח ושמן ונוזלים מהמרק.
תסתכלי באחד מעלוני "אתנחתא", המוסף של העיתון ב"שבע" - במהדורה הדיגיטלית, כאן בערוץ, יש לאיה קרמרמן טור בישול, ויש לה מתכון טוב לרוטב פטריות - את יכולה בקלות "למתוח" את הרוטב ולהפוך למרק.
אני משתמשת רק במלח.
טיגנתי הרבה טבעות בצל, כ-20 דקות חצי שעה, עד שהיו ממש רכות (4 בצלים גדולים) הוספתי קופסת פטריות, אפשר 2. קצת קמח, מלח ומים (אפשר גם פלפל שחור). זמן הכנה כללי כ-40 דקות נראה לי.
הילדים טרפו (הוספתי להם גבנ"צ מגורד, אז בכלל. אבל גם בלי הם אהבו).
אפשר גם לבשל את המים בזמן שמטגנים את הבצל, עם גזר+כוסברה/פטרוזליה/סלרי, אם רוצים טעם יותר עמוק ולהשקיע, ולהוציא לפני שמערבבים את המים עם הבצל והפטריות.
כאילו זה אפשרי לשים גם אחרי רק שזה יכסה את הריבה ויראה פחות יפה 
לא הצלחתי השבוע ללכת לקנות את הירקות הרגילים של הסלטים שאני מכינה (חצילים, עגבניות, חסה)
אולי יש לכם רעיונות לסלטים יצירתיים?
הירקות שיש זה מלפפונים,קישוא, גזר, תפו"א ובצל
תודה מראש לעוזרים!
לקישוא בטעם כבד
וגזר מרוקאי
תודה!
שואלת לרגעזכותכם שולחן השבת יהיה יותר מכובד.
שבת שלום!
יש מתכון לעוגת שוקולד טבעונית: http://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93-%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%AA/
אני ממירה שם דברים וככה מכינה כל מיני סוגי עוגות.
למשל:
אפשר במקום המים לשים מיץ תפוזים
במקום הקקאו לשים קוקוס (או כלום)
ויוצאת עוגת תפוזים
(רק שימי לב שבשביל תבנית מלבנית רגילה צריך לשלש את הכמות)
משהו מייצב? או אולי מישהי יודעת מה עושים כדי שהקצפת תהיה מאוד יציבה לזילוף
כי אפילו שאני מנסה לשים יותר פודינג אם אני מנסה לעשות לדוגמא פרח קצפת על שיפוד הוא נופל לי ולא מחזיק מעמד
הריצ' מחזיקה יותר ויציבה יותר ולא נשברת כמו השמנת מתוקה
ברי'צ גם לא חייב להוסיף יותר מדי דברים
קראנץ שוקולדאפשר להוסיף מעט אינסטנט פודינג וכמובן צבע מאכל במידת הצורך.
מה הכוונה?
היציבות תלוייה בעיקרון במשך ההקצפה, גם בכמה פודינג מוסיפים
והיא משתמשת רק בקצפת
קראנץ שוקולד
קראנץ שוקולדמחמאר
מחמאר. הפשטידה המרוקאית שלי
והפעם לא על הגז רק לתנור
ואפשר גם בכוסות אלומיניום אישיות
*** וכן חייב את כל הביצים במתכון!!!!!
מצרכים:
8 יחידות של תפו"א בינוני
2 ביצים קשות ללא קליפה קצוצות
כוס וחצי של תערובת קפואה של אפונה וגזר
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי צרור כוסברה קצוצה
7 ביצים טריות גדולות
כף וחצי של אבקת מרק עוף
מלח ופלפל לפי הטעם האישי שלכם
חצי כף כורכום שטוחה
4 כפות קמח רגיל
4 כפות שמן זית
אופן הכנת המתכון
* לחמם תנור ל 170 מעלות
1. לבשל ביחד את תפוחי האדמה עד למצב רך ולמעוך אותם כמו פירה ולקרר לטמפרטורת החדר.
2. לערבב היטב את כל החומרים לתערובות ולהוסיף לה 7 ביצים - אחרי כל ביצה לערבב את התערובת. לתבל באבקת מרק, מלח פלפל שחור וכורכום.
3. להעביר את התערובת לתבנית ( אם זה תבנית אלומיניום אז נייר אפייה בתחתית ) ולהכניס לתנור , לא צריך נייר כסף!!!!! ל- בערך 35 עד 40 דקות יכול להיות שצריך יותר כי כל תנור שונה.
4. לבדוק עם סכין שהפשטידה יציבה. לפני שמוצאים מהתנור. אם יציבה , מוצאים ומקררים ואז הופכים את הפשטידה לקערת הגשה מי שרוצה.
5. בהצלחה ובתיאבון
~א.ל
אביה*
קראנץ שוקולדאחרונהגם מרוקאים מכינים פריקסה ומפרום וכל מיני מאכלים אחרים, כל עוד זה טעים... הכל מתקבל![]()