שרשור חדש
אז יש חזה עוף להערב..כמו צמח בר

עכשיו השאלה מה לעשות איתו..

 

יש רעיונות לא בנאליים?

(לא שניצלים נגיד..)

אופס. עכשיו ראיתי שיש שירשור מרוכז..כמו צמח בר


אז מה שעשיתי בסוף-כמו צמח בר
חתכתי את החזה לחתיכות בינוניות.

עירבבתי חומרים למרינאדה-
2 כפות דבש מלאות
3 וחצי כפיות רוטב סויה
צ'ילי גרוס
מלח
פלפל
טיפה פטרוזליה
אורגנו.
2 כפות שמן זית
*לערבב את הכל עד שהדבש פחות מוצק*

הוספתי 1/2 כוס מיים חמים

השרתי במקרר לאיזה 4-5 שעות. (לוודא שכל החזה מכוסה

ואז טיגנתי במחבת עם ממש טיפונת שמן (כי יש שמן בבלילה) נתתי לזה קצת להיחרך על המחבת..

הגשתי את זה עם פירה, אבל מניחה שאפשר גם עם אורז..

יצא ממש ממש טעים!!!
נשמע מעולה.לב אמיץ


^^^ עושה גם ככה וזה מעולה!ירושלמית טרייה
אפשר להוסיף גם מעט שום.
את המחבת מנגבים מהשמן ואז מחממים מאד.
כדאי מחבת פסים אם יש.
עושים ממש מעט זמן מכל צד.

אני עושה ככה גם פרגיות, חזה הודו וגם פילה דג (עם תיבול מעט שונה) ויוצא מדהים!
רק מלכלך את כל המטבח..
צודקת! הוספתי גם שום אחד כתוש..כמו צמח בר
שכחתי את זה...
אז בלי שמן בכלל על המחבת?לב אמיץ


עם שמן, אבל ממש מעט..כמו צמח בר


תודה.לב אמיץאחרונה


לפעם הבאהקראנץ שוקולד
אפשר לפרוס נתח חזה עוף על נייר כסף
למלא בסשר טחון או ירקות ולסגור טוב טוב כמו סוכריה ולהניח במקרר לשעה ואז לשלוק מעט במים משו כמו 3 דקות מוציאים שולפים את הנייר כסף לוקחים כל רול וטובלים בביצה ופנקו או טמפורה מטגנים ופורסים כמו סושי.
נשמע מגניב!!כמו צמח בר


מחפשת מתכון לקינוח פרווה בלי גלוטןשואף לטוב

ואם אפשר גם יפה ושלא חייב מקרר...

תודה!

ג'לי, פצפוצי אורז עם חמאת בוטנים ושוקולד מעל, מוסת.מ.
סופלה עם קורנפלורג'נדס
הם מוצלחים מאוד מאוד!!!
נכון. הסופלה של חרישית^^^אם הבנים12
תותים!!בת 30


עוגת קרמבואזדרכת

מקציפים 6 חלבונים עם כוס סוכר

בקערה נפרדת מערבלים- 

6 חלבונים 

אינסטנט פודינג שוקולד 

 

ומאחדים את שתי הקערות 

 

 

זה הבסיס לעוגה - אופים ב180 מעלות.

 

מעל שמים קצפת עם אינסטנט פודניג וניל.

ומעל שוקולד מומס. 

 

זה כשר לפסח 

 

 

שוקולד במילוי תפוזזמר הפלוגות

הכנתי היום אם מעניין אותך אכתוב את המתכון

אני אשמח למתכון. אפשר עם שוקולד חלב?לב אמיץ


אני חושבת שכןזמר הפלוגות

את רוצה שאכתוב?

כן בבקשה.לב אמיץ


רק תיזהרי כי זה יכול למכרזמר הפלוגות

קורץ

2 גזרים מגורדים

קליפת תפוז מגורדת מ2 תפוזים

כף קליפת לימון מגורדת

3/4 כוס מיץ תפוזים

3/4 כוס סוכר

כף ליקר שוקולד (אני שמתי יין במקום)

 

לבשל הכל יחד עד שנהיה כמו ריבה בערך

 

להמיס שוקולד עם קצת שמן בסיר, לשפוך קצת על תבניות סיליקון, להקפיא עד שכבר נהיה קשה ואז לשים קצת מהמילוי תפוז ומעל שוקולד ולהקפיא שוב עד שמתקשה

תודה רבה! באמת נשמע ממכר לב אמיץ


חבל על הזמןזמר הפלוגותאחרונה


שאלה חשובה לחברי הפורום שמבינים בבשראליהו בכר
היי חברים אני מקווה שתוכלו לעזור לי.
היום אכלתי קבב שקניתי במסעדה וכשאכלתי הגשתי חלקים שלא נלעסים.
הוצאתי מהפה וניקיתי כדי להבין מה זה ואין לי מושג..
אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין מה זה הדברים האלה.

אני מצרף תמונות.
מי שמבין בבשר, קבב, בשר טחון.. אשמח לחוות דעת. תודה.
20160127150006jpg
אלה התמונותאליהו בכר

לפעמים אלה חלקי חיבור בבשר.... לא חושבת שצריך להיות חששאת פניך אבקש
אלא אם כן הם קשים ממש כמו עצם זר..
עונהלהבת-כוחאחרונה

אתה רוצה את האמת?

קבב מורכב משומן, ובעיקר שאריות של רגליים, עצמות, זנב, ראש, וכולי.

ראיתי סרטון שבו הרב מוצפי אמר שברוב הקבבים וההמבורגרים הקנויים אפשר לאכול אותם עם חלב מרוב שהם לא עשויים מבשר.

המלצה שלי? שמור על הבריאות שלך ותאכל קציצות עדשים וטופו במקום קבבים מפוקפקים..

צריכה עזרהגילי בת ציון

יש לי בבית כל מיני חבילות פתוחות של קמח- ואני רוצה לצרף אותם שיהיה לי סה"כ קילו אחד.

איך עושים את זה?

אין לי משקל...

קילו קמח זה בערך 7 וחצי, 8 כוסות..אורנית


איזה כוס? יש לנו הרבה גדליםגילי בת ציון

תודה!

אם יש לך כוסות מדידה, אז גודל של כוס, ואם לא -אורנית

אני משתמשת לאפיה בכוסות זכוכית הפשוטות עם הידית - של דורלקס כאלה.

וכוס אני מחשבת כוס כזאת פחות סנטימטר אחד מהסוף..

 

באופן כללי, כדאי תמיד להשתמש לאפיה בכוס אחידה..

 כשכתוב לך במתכון כוס סוכר, באיזו כוס את משתמשת? את יכולה להשתמש בזו..

בחד פעמי הקטנות זה 9 כוסותמודדת כובעים


קמח לבן או מלא? כי זה שונהבת 30


זה טוב מה שעשיתי?גילי בת ציון

שמתי בכוס חדפ רגיל

6 כוסות קמח מלא טחון דק

ו-3 כוסות קמח לבן.

אני מצרפת את כל זה לעוד קילו קמח.

אפשר בוודאות לעשות הפרשת חלה, נכון?

כאילו בטוח הגענו ל1.666 ק"ג קמח?

תודה לכולם

כן. הגעת ל-2מודדת כובעיםאחרונה


יש סיכוי למצוא איכשהו את המתכון למשהו ששתיתי בבית קפה השבוע?9080

אני מדברת על משקה נוגט ובוטנים של רשת קפה גרג,

אם למישו יש מתכון או איזשהו רמז למתכון אני ממש אשמח לקבל

אולי יש בזה חמאת בוטנים שבאה עם שברי בוטנים?סה"רורית
ומן הסתם בטוח יש שוקולד חלב. קוביות שממיסים בפנים.סה"רורית
שתיתי את זה בקופיקס. מעולהגליה...

אני יודעת שזה אבקה מיוחדת

יש כזה דבר אבקת נוגט- ניתן להשיג בחנויות אפיה, עם קצתאנונימיותאחרונה

אבקת בוטנים ואולי שוקולד נוגט

בבקשה רעיון לארוחת צהריים לילדים בלי לטרוחnetaly

אשמח לרעיונות מכם, לארוחת צהריים בימים שאני לא בבית וגיסתי מוציאה את הילדה. לא תמיד אני מספיקה לבשל, וגיסתי צעירונת ככה שאני חייבת אלטרנטיבה ליום אחד כזה בשבוע

פתיתים עם חזה עוף הכל בסיר אחד~א.ל


אפשר מתכון?שואפת למעלה..!
בשמחה~א.ל

מטגנים בצל חתוך קטן במעט שמן בסיר, מוסיפים 2 שיני שום קצוצות.

מוסיפים את חתיכות חזה העוף שחתוכות קטן,

עד שנהיה לבן מבחוץ,

מוסיפים גזר מגורד

ואת הפתיתים

מתבלים: מלח, פלפל שחור, כורכום.

מים רותחים מעט מגובה הסיר ובהתאם לכמות הפתיתים

תודה! החזה עוף לא יוצא יבש?שואפת למעלה..!
כי ממשיכים לבשל אותו אחרי שהוא כבר מוכן..
לא יוצא יבש.. בשמחה~א.לאחרונה


יש היום הרבה מוצרים טעימים וקלים ודיי מוכנים...binbin
למשל..רוטב מוכן לפסטה של 'מחלבות רמת הגולן' - רק לחמם ולשים את הפסטה במים על הגז
אם אזכר בעוד רעיונות -אעדכן
קוסקוס עם שניצל שתוציא מהמקפיאבת 30


רק לי זה נשמע כמו פרסומת לתפוגן ? של 2 התגובות מעלי..מחייכת =)
ברור שזה פרסומת.בת 30


זה לגמרי פרסומת חחחהזורעים בדמעה
ואם אתם שואלים אותי - המוצרים האלה דוחיםמודדת כובעים


בהודעה הראשונה לא חשדתי.. השניה הפילה אותםאורה2x
ולסיכום: איכסה שניצל של תפוגן!!!!בת 30


אפשר גםאחות אחת
באותו יום את הארוחה המבושלת והחמה להביא בערב ובצהרים אפשר כריך, ירקות חתוכים, קורנפלקס עם חלב וכד'..
תודה בנות.netaly


מרק. קל לחמם ולהגישאזדרכת
צריך לדאוג שיהיה איזה משהו מהיר בהקפאהבתאל1

שניצל תירס/סויה/ירקות

ביסבול

שניצל דג 

נקניקיות פרווה או בשרי

 

קוסקוס מהיר הכנה

פתיתים זה ממש קל להכין, שימי לה פתק עם הוראות 

 

 

הכי טובאחותכם
אמא יקרה ומסורה,
הכי טוב להכין כמות גדולה מראש של אוכל מזין וביתי,לא חייבים כל יום לבשל טרי, הרבה דברים אפשר אפילו להקפיא. למרות שבהקפאה הולכים לאיבוד ערכים תזונתיים זה עדיף עשרת מונים על אוכל מתועש שמזיק מאד לבריאות ועדיף לא להשתמש בו כלל או רק בשעת הדחק. למרות שהילדים אוהבים זאת בדר"כ וזה נח מאד להורים...
את מכינה במקרר וגיסתך צריכה רק להוציא ולחמם.
בהצלחה בע"ה!
אפשר לגמרי חביתה עם ירקותנהורא
ולחם ליד. או כל תוספת שהיא שתכיני מראש וגיסתך תוסיף ביצה בכל מצב צבירה שהוא וקצת ירקות.

אפשר גם ''ארוחה בתפזורת'': ביצה קשה חתוכה לפלחים עם קצת לימון ומלח, צלחת עם פרות שונים חתוכים יפה ומגרים, בננה, קצת קרקרים או צנים עם טחינה לניגוב (אפילו גולמית אם היא אוהבת כדי לחסוך עבודה עוד יותר). כזה מן מישמש של מאכלים.
בורגול, כוסמת.שירה..!
רעיון למנה אחרונה פרווה טעימה קלה להכנה ומרשימה יש?מאושרת+
קינוחי כוסות?binbin
פאי שוקולד של קרין גורןשירה00אחרונה

ממש מומלץ! (מחליפים את החמאה במרגרינה) אבל לא לשים יותר מדי זמן בתנור! ברגע שהפאי מתחיל להיסדק להוציא... המתכון באינטרנט (פאי שוקולד הסודי שלי- קרין גורן) וטיפ בכללי לפאיים- לאפות איזה 10- 5 רק את הבצק עם נייר אפייה שבתוכו קטניות (אורז, שעועית) יבשות (לא מוכנות!). זה עושה שהשולייים לא 'יפלו'. שמים את הקטנית בנייר אפייה , ושמים בתבנית על כל הבסיס של הבצק...

יש כרובית חסלט!!!!!שבה

קדימה מתכונים לכרובית

דיברו ב"אתנחתא" של עיתון בשבע עם מוטי שומרוןיעל מהדרום
לק"י

מנוו"ד.
הוא עובד במכון התורה והארץ, והוא דוקא אומר שהם בסדר מבחינת הריסוסים (לא זוכרת את הניסוח המדוייק שלו).

אז יכול להיות שזה תלוי במגדל..
לזניה, סלמון בציפוי עשבי תיבול ואגוזים קצוציםקראנץ שוקולד

וליד תוספת של פטריות ושעועית מוקפצת בטריאקי, רכז רימונים ושומשום..

מעולה.לב אמיץ


הלזניות אגב לא נאפו עדייןקראנץ שוקולד
הכנתי והקפאתי לאמצע השבוע
וש גם שיכבה גבינה לבנה באמצע?לב אמיץ

אם כן, זה יוצא טוב אחרי הקפאה?

 

ראיתי שהלזניה טרם נאפתה. זה נראה טוב גם ככה, והדג סוף.

איזה עשבי תיבול יש במחית שמעל הדג?

יש קוטג' וזה יוצא סבבהקראנץ שוקולד
אגב בהרבה מסעדות מכינים מראש את הדברים האלה..
בדג שמתי במעבד מזון חופן פיטרוזליה חופן כוסברה. שתי שיני שום וכף ממרח פסטו. לטחון טוב למחית ולמרוח על הסלמון ולםזר מיל אגוזים טחונים
תודה.לב אמיץ


נראה טעים!סה"רורית
אשמח לשמוע מה הציפוי והתיבול של הסלמון. נראה מעניין!+mp8


תסתכלי בתגובה "יש קוטג' וזה סבבה" של קראנץ' שוקולד.לב אמיץ


אגב שמתי גם מעל מעט חמאהקראנץ שוקולד

וכמובן פלפל ומלח.

אז אם כבר אתה מסבירלב אמיץ

מה זו הנגיעה בצבע לבן מעל הדג? 

שמתי כתוספת אישית נגיעה של גבינת שמנת..קראנץ שוקולד


אהה!לב אמיץ

יפה. המראה מדוייק כן.

 

 

תודה!+mp8אחרונה


תפוח אדמה ירושלמיסיגל!
קניתי תפוח אדמה ירושלמי וחשבתי להוסיף אותו למרק ירקות, הולך? יש רעיונות נוספים למה כדאי להכין איתו?
תודה!
קרם- הכוונה למצע כמו פירה כזה לצד תוספתקראנץ שוקולד

או לבשל אותו עם בציצות בשר יוצא פגז

אגב יש אותו בכלל בתקופה הזאת?

יש אותו .לב אמיץ

במרק הוא יתן טעם דומיננטי דומה לשל ארטישוק. אם אתם אוהבים.

מתאים למרק של קוסקוס, עם חומוס וכו'.

 

כמו שקראנץ שוקולד אמר - מתאים מאוד לתבשילי בשר, וגם לדגים.

הוא הרבה יותר קשה מתפ"א רגיל ולוקח לו הרבה זמן להתבשל. בערך פי שניים, שניים וחצי זמן מהתפ"א הרגיל.

 

הולך טוב עם כורכום.

אצלינו אין בסופריםקראנץ שוקולד
באמת חבל. לאחרונה מביאים יפים ובשרניים במיוחד.לב אמיץ

אני מוצאת אותם בשופרסל.

קוראים לזה בטטה כסבי'ה (במרוקאית זה נשמע יותר טוב)לכל זמן ועת
אצלנו מכינים בדרך כלל באיזור ראש השנה שזה העונה שיש את זה בשוק,
לא ידעתי שזה גם העונה שלו עכשיו...


זה טעם שדומה לארטישוק, מתאים לקציצות או רק ככה בפני עצמו. לא כולם יאהבו את הטעם..צריך לשטוף היטב כי זה עם קליפות ואדמה.
בתאבון
או לקלףלב אמיץ

ואחרי שמקלפים לשים מיד בתוך קערה עם מים, שלא ישחירו.

אפשר לקלףחילזון 123

לחתוך לחתיכות גדולות.

להזהיב בצל בסיר להוסיף את הקסאביה.

קצת כורכום וטיפה טיפה מים ולבשל מכוסה עד שמתרכך. לערבב מדי פעם.

סאחה על הקסביה קראנץ שוקולד


קראתי את זה עם מבטא קראנץ שוקולדאחרונה


בוקר טוב! אשמח לעזרתכן...הדר לב

בס"ד

 

בעז"ה אני לפני לידה ומחפשת מתכונים לדברים מזינים שאפשר להכין מראש ולהקפיא...

עם חלבי יש לי די הרבה רעיונות, זקוקה יותר לדברים בשריים, מרקים, פשטידות וכו'.

 

(אין לי בעיה גם עם רעיונות של דברים מוכנים ללא בישול,

נגיד שמכינים כדורי קובה לא מבושלים ובבוא העת שולפים ומבשלים)

 

קיצר, אני ממש ממש אשמח לעזרה מכל המבינות שכאן!

כי אני לא מבינה בזה, אני אפעם לא מקפיאה בערך...

וגם יש לי זמן להשקיע (שמירה וזה...קורץ)

 

ועוד שאלה, האם אפשר לבשל קטניות של סנפרוסט ולהקפיא חזרה??

 

תודה מראש לעונות!!!

בשעה טובה מנסה לעזור!סיגל!
מרקים:
מרק כתום
מרק ירקות
כדאי שלא יהיו תפו"א במרק, אם כי הדעות חלוקות בנושא.

בשרי:
עוף ברוטב
קציצות ברוטב עגבניות
שניצל. אפשר להפיק לפנח הטיגון (עם ביצה ופרורי לחם) ואז רק שולפים ומטגנים

תוספות:
לא הייתי מקפיאה. אפשר להכין בצ׳ק- פסטה, פתיתים, קוסקוס וכו׳
שאלות?
בהצלחה!
פשטידות:סיגל!
קישואים, תירס, קולרבי, ברוקולי..
אני מכינה...ת.ד.ב

קציצות ומקפיאה.

אני גם מבשלת אורז, עדשים ומקפיאה במנות קטנות

גם בצל קצוץ ומטוגן.

ואז כשמגיע הזמן מוציאה, אורז, בצל ועדשים ויש מג'דרה

או מוסיפה בצל קצוץ לפירה

או מוסיפה תירס לאורז וכן על זו הדרך....

אני מכינה גם שניצלים בלי לטגן. טובלת בביצה, מצפה בפרורי לחם ושולחת למקפיא כשכל נתח מופרד בנילון ואז מוציאה ואופה/מטגנת.

גם חזה עוף מוקפץ אני מקפיאה, מרקים טחונים (אפונה, כתום), קניידלך, רוטב בולונז, מילוי לקנלוני, בקר (ובנפרד את הרוטב שלו)

זה מה שאני זוכרת כרגע, אבל בטח יש עוד. אני בערך חיה על המקפיא שלי....

 

לגבי הסנפרוסט- לא ניסיתי, אבל למה לא בעצם?

 

שיהיה בהצלחה עם האוכל והשמירה.

בעיתו ובזמנו ובידיים מלאות.

 

הרעיון של המג'דרה גאוני!!! תודה על רעיונות ממש טוביםהדר לב


בשרי הכי קלשוקולד לבן

עוף פשוט בלי רוטב, לזניה בשרית, קציצות מכל מיני סוגים, שניצלים, פשטידה בשרית

פשוט מוציאים ומפשירים במיקרוגל.

 

מרקים- אפשר מרק אפונה, מרק ירקות, מרק קישואים.

כדאי להקפיא בכלים קטנים ואז את מפשירה מהבוקר ומוכן לך לארוחת ערב (לוקח זמן למרק להפשיר)

 

רק תוספות תצטרכי להכין במקום, כי לרוב מסובך יותר להקפיא (ופחות טעים)

לזניה בשרית?אורה2xאחרונה
אפשר את המתכון בבקשה?
מצאתי כמה באינטרנט שלא מצאו חן בעיני..
זה לא יצא קווץ' כזה?
אהה ומסתבר שנשארו לי רק 4 עלים, אפשר לוותר על התחתית? לשים במקום עלי טורטיה?
תודה לכולן! ממש עזרתן לי! בשורות טובות לכל עמישראל!הדר לב


הכל אפשר להקפיא...אתמקד בבשרית.מ.
לזניה בשרית(גם חלבית אפשר), פשטידת בשר, קציצות (אני מעדיפה להקפיא בלי רוטב או רוטב בנפרד אבל מקפיא גם עם לפעמים) עוף בתנור, שניצלים- אם מקפיאים אטום ישר אחרי הטיגון זה יוצא סבבה לגמרי, תבשיל אורז וחזה עוף, מוקפץ (תלוי איזה ירקות שמים),
בקיצור ממש כמעט הכל אפשר להקפיא כתנאים הם להקפיא אטום, כמה שיותר טרי ולא תפו"א ולהפשיר הדרגתי כמה שיותר (הכי טוב יום לפני להוציא למקרר)
עזרה דחוף בבקשה!!!נוף123

עשיתי טעות והכפלתי לא נכון את הכמויות ללחם, שמתי על 10 כוסות קמח 2וחצי כוסות סוכר במקום 2וחצי כוסות מים!!!

ממש מבואסת!!

אך ב"ה שמתי לב לפני ששמתי את ה10 כוסות ,כרגע יש לי 4כוסות קמח 2כפות שמרים ו2וחצי כוסות סוכר..

 

למי יש רעיון מה אפשר לעשות??אולי מתכון למשו אחר???

 

תודה רבה

אולי תמשיכי לפי המתכון ותכיני לחמניות מתוקותאימון באמונה


אפילו במתכון ללחמניות מתוקות זה הרבה סוכרנוף123

עוגת שמריםהרש
אפשר מתכון בבקשה?נוף123

תשפכי את המים ישירות על הסוכר, הוא יומס ופחות יורגש~א.לאחרונה


שאלה מתכון לחמניות:חוזרת
המתכון הזה יצא המוציא או מזונות לספרדים? ואם ממלאים את הלחמניות?

מצרכים:
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
כוס פחות 3 כפות סוכר
2 כפיות מלח
2/3 כוס שמן
2 כוסות פחות כף מים

(חברה ביקשה שאשאל. לא ידוע לי למה
למה שיהיה מזונות???מודדת כובעים

זה נראה דומה למתכון של חלות לשבת שלנו.

 

^ גם אם זה ממולא, זה כמו לאכול סנדביץ..~א.ל


כי אם לחמניה היא מתוקה אז היא מזונותבת 30

כך ראיתי באתר של הרב מרדכי אליהו.

טוב, סליחה, אני לא נוהגת לפי הספרדים, ובאמת שלא הבנתימודדת כובעים

למה מזונות

כי זה כמעט כוס סוכר! ולא חצי כוס נגיד...בתאל1


ואם אכל כ230 גר, יברך המוציא. 230 גר' זה בערך גודל של לחמניה~א.ל

ובפרט אם קובעים על זה סעודה..

מה שקורה במרבית המקרים.

אולי בגלל הסוכר כוס סוכר זה הרבה אבל אני לא מבינה בזה ככ..א..א..
כוס סוכר זה המון!!מאושרת+
כדי שלא יהיה מזונות לספרדים אפשא לשים עד רבע כוס סוכר. יותר זה כבר להיכנס לספק!!
אם את קובעת סעודה אז זה תמיד המוציאבתאל1

לפי מיטב ידיעתי וזכרוני.. תבדקו לפני שאתם מברכים...

החישוב שלי הוא כזה-סתווניתאחרונה
ל2 קילו עד כוס סוכר זה לא מתוק וזה "המוציא".
ברגע שאני עולה על כמות הסוכר זה כבר נהיה מתוק- מרגישים את המתיקות ומברכים "מזונות".

כשאני רוצה להכין לחמניות מתוקות אני שמה כוס סוכר לקילו. לא יודעת כמה זה 3 כפות פחות, אבל אם תורידי מעט מכוס לפי דעתי ירגישו מתיקות.
מרק פטריות בלי אבקת מרק אפשרי?מאושרת+

ואם אפשר מתכון אז אשמח!

וכמה זמן בישול?

כל דבר אפשרי לי האבקה הלא בריאה הזאתקראנץ שוקולד

פשוט משתמשים יותר בעשבי תיבול, עוף או בשר וזה נותן טעמים לא פחות טובים.

כן ודאי.לב אמיץ

אפשר להוסיף קצת ג'ינג'ר טחון לטעם או גבעולי טימין, וקצת קמח תפ"א או קורנפלור לקבלת מרקם יותר סמיך.

או להכין רביכה מקמח ושמן ונוזלים מהמרק.

 

תסתכלי באחד מעלוני "אתנחתא", המוסף של העיתון ב"שבע" - במהדורה הדיגיטלית, כאן בערוץ, יש לאיה קרמרמן טור בישול, ויש לה מתכון טוב לרוטב פטריות - את יכולה בקלות "למתוח" את הרוטב ולהפוך למרק.

סליחה. שירשרתי לא נכון.לב אמיץ


אני עשיתי השבוע מרק בצל עם פטריותאמא, ברוך ה'

אני משתמשת רק במלח.

 

טיגנתי הרבה טבעות בצל, כ-20 דקות חצי שעה, עד שהיו ממש רכות (4 בצלים גדולים) הוספתי קופסת פטריות, אפשר 2. קצת קמח, מלח ומים (אפשר גם פלפל שחור). זמן הכנה כללי כ-40 דקות נראה לי.

הילדים טרפו (הוספתי להם גבנ"צ מגורד, אז בכלל. אבל גם בלי הם אהבו).

אפשר גם לבשל את המים בזמן שמטגנים את הבצל, עם גזר+כוסברה/פטרוזליה/סלרי, אם רוצים טעם יותר עמוק ולהשקיע, ולהוציא לפני שמערבבים את המים עם הבצל והפטריות.

תודה! ננסה הערב!מאושרת+אחרונה
למישהי יש מתכון למרק בצל טעים ופשוט?קראתיך
זה דחוף לי;
תודה!!
הצילווו זה דחוףף!!קראתיך
הצילווו זה דחוףף!!קראתיך
מרק בצלהרשאחרונה
לטגן רצועות בצל במעט שמן- לטגן לטגן לטגן בערך 20 דקות מידי פעם לערבב. להוסיף מים מעט סוכר חום מלח פלפל.

כשרותח להוסיף כוס מים+ שמערבבים לתוכה 3 כפות קורנפלור. לערבב טוב שלא יהיו גושים- להוסיף מעט מים חמים מהמרק לכוס לערבב בכוס ואז להוסיף למרק.
לתקן תיבול ולבשל עוד 3 דקות..

בתאבון
עוגיות עם ריבהאת פניך אבקש
העוגיות עם הריבה בפנים, שיש חור באמצע, אופים אותן יחד עם הריבה או מורחים ריבה אחר כך?
לאחר האפייהקראנץ שוקולד
ואת האהקת סוכר רצוי לםזר לפני מריחת הריבה
למה לפני?את פניך אבקש
הכוונה מבחינה אסטטיתקראנץ שוקולד

כאילו זה אפשרי לשים גם אחרי רק שזה יכסה את הריבה ויראה פחות יפה

ביחד..ג'נדסאחרונה


סלטים יצירתיים כשאין דברים בבית...שואלת לרגע

לא הצלחתי השבוע ללכת לקנות את הירקות הרגילים של הסלטים שאני מכינה (חצילים, עגבניות, חסה)

אולי יש לכם רעיונות לסלטים יצירתיים?

הירקות שיש זה מלפפונים,קישוא,  גזר, תפו"א ובצל

 

תודה מראש לעוזרים!

קישוא בטעם כבד, גזר מרוקאי, סלט גזר מגורדאושר תמידי
סלט תפו״א עם אריסה, שמן זית, לימון ומלח
אפשר מתכונים?שואלת לרגע

לקישוא בטעם כבד

וגזר מרוקאי

 

תודה!

זה אותו דבר כמו חציל בטעם כבדאושר תמידי
את מבשלת קישוא (אפשר גם לטגן לפני) ומכניסה לבלנדר עם בצל מטוגן, ביצה קשה ומוסיפה מלח ופלפל..

גזר את מבשלת, חותכת לפרוסות לא ממש דקות, מתבלת עם אריסה קצת לימון ומלח
סלט מללפפונים עם שמיר בחומץ..סיגל!
תודה רבה!! שואלת לרגע

זכותכם שולחן השבת יהיה יותר מכובד.

שבת  שלום!

אנטייפסטיי בתנורהכל מאת ה'
או שאפשר גם סלט מלפפונים עם בצל(עיגולים)
תבשיל-קישואים עם בצל,תפוח אדמה וכורכום(אוכלים אתזה מעל אורז ממש טעים ומומלץ![:
כמה מתכוניםיעל בראחרונה
סלט גן- תופא ביצה ומלפפון חמוץ מעט מיונז מלח ופלפל שחור גרוס

מלפפונים ובצל- חותכים את המלפפון לעיגולים בצל קטן טיפה מיונז או לימון מלח ומעט פלפל שחור

קישוא בתנור- חותכים רצועות מעט שמן ומלח ולתנור

גזר מגורד חי עם יש גמבה ושורש סלרי זה מאד מוסיף

גזר מבושל חותכים לעיגולים מוסיפים חומץ פפריקה כמון כורכום מלח ופטרוזיליה

בהצלחה.
שלום . אני מחפשת מתכונים לעוגות ללא ביצים.אביגיל25
בעיקר בחושות. יש הרבה תפוזים בבית.
יש רעיונות?
כנסיחוזרת

יש מתכון לעוגת שוקולד טבעונית: http://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93-%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%AA/

 

אני ממירה שם דברים וככה מכינה כל מיני סוגי עוגות.

למשל:

אפשר במקום המים לשים מיץ תפוזים

במקום הקקאו לשים קוקוס (או כלום)

 

ויוצאת עוגת תפוזים

 

(רק שימי לב שבשביל תבנית מלבנית רגילה צריך לשלש את הכמות)

תודה לךאביגיל25אחרונה
אפשר להקפיא שעועית מושרית?רא"ב


אמא שלי חופשי מקפיאה חומוס מושרה...ג'נדס
וכשיצא לי, מניחה שאעשה את זה גם.
ברור!!חוזרת

את כל הקטניות אפשר

תודה רבהרא"באחרונה


שעושים זילוף של שושנים וכו' מקצפת האם שמים בקצפתאיילה

משהו מייצב?  או אולי מישהי יודעת מה עושים כדי שהקצפת תהיה מאוד יציבה לזילוף

כי אפילו שאני מנסה לשים יותר פודינג אם אני מנסה לעשות לדוגמא פרח קצפת על שיפוד הוא נופל לי ולא מחזיק מעמד

תעבדי עם ריצ' לא עם שמנת מתוקהקראנץ שוקולד

הריצ' מחזיקה יותר ויציבה יותר ולא נשברת כמו השמנת מתוקה

ברי'צ גם לא חייב להוסיף יותר מדי דברים 

השתמשתי בריץ , ומה את מוסיפה לה?איילה


*אתה קראנץ שוקולד

אפשר להוסיף מעט אינסטנט פודינג וכמובן צבע מאכל במידת הצורך.

בכללי-שושנה זה משו אחר..מקום בעולם
זה ששונה לא מצליח לך לא אומר שהקצבת לא יציבה, אלא פוט הכנת שושנים צריכה קצת מיומנות וניסיונות..
אני מקציפנ ריץ עם חצי פודינג בערך..
על שיפוד?טל..

מה הכוונה?

היציבות תלוייה בעיקרון במשך ההקצפה, גם בכמה פודינג מוסיפים

אני חושבת שכדי לעשות שושנים שיהיו יציבים על שיפוד עושיםפנסאי
בכלל מרואייל אייסינג או מבצק סוכר. פחות מקצפת וכאלו
דווקא לא. קצפת או קרם חמאהט'
עדיף על מסמר ייעודי ולהוסיף כמה כפות נדיבות של פודינג והקצפה ארוכה.
אפשר להסתכל באתר של מאיה אלון ולראות מה התכוונתיאיילהאחרונה

והיא משתמשת רק בקצפת

נראה טוב! במחבת או בתנור?יעל מהדרום
תודה, בתנור קראנץ שוקולד


וואו יפה.לב אמיץ


יפה. אף פעם לא יצא לי כזה עגול וחלק.בת 30


האמת שזה אמור לצאת יותר חלק אבל העיקר הטעם קראנץ שוקולד


וואו מתכון, אפשר? נראה מוצלח~א.ל


מתכון של השף מיכה כלפה (מומלץ לעקוב בפייסבוק למי שיש)קראנץ שוקולד

מחמאר
מחמאר. הפשטידה המרוקאית שלי
והפעם לא על הגז רק לתנור
ואפשר גם בכוסות אלומיניום אישיות
*** וכן חייב את כל הביצים במתכון!!!!!

מצרכים:
8 יחידות של תפו"א בינוני
2 ביצים קשות ללא קליפה קצוצות
כוס וחצי של תערובת קפואה של אפונה וגזר 
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי צרור כוסברה קצוצה
7 ביצים טריות גדולות
כף וחצי של אבקת מרק עוף
מלח ופלפל לפי הטעם האישי שלכם
חצי כף כורכום שטוחה
4 כפות קמח רגיל
4 כפות שמן זית

אופן הכנת המתכון
* לחמם תנור ל 170 מעלות 
1. לבשל ביחד את תפוחי האדמה עד למצב רך ולמעוך אותם כמו פירה ולקרר לטמפרטורת החדר.
2. לערבב היטב את כל החומרים לתערובות ולהוסיף לה 7 ביצים - אחרי כל ביצה לערבב את התערובת. לתבל באבקת מרק, מלח פלפל שחור וכורכום.
3. להעביר את התערובת לתבנית ( אם זה תבנית אלומיניום אז נייר אפייה בתחתית ) ולהכניס לתנור , לא צריך נייר כסף!!!!! ל- בערך 35 עד 40 דקות יכול להיות שצריך יותר כי כל תנור שונה. 
4. לבדוק עם סכין שהפשטידה יציבה. לפני שמוצאים מהתנור. אם יציבה , מוצאים ומקררים ואז הופכים את הפשטידה לקערת הגשה מי שרוצה.
5. בהצלחה ובתיאבון

תודה ~א.ל


סבתא שלי מכינה את זה עם 12-18 ביציםאביה*
כן כן!!! טעם גנעדן...
כלפה זה אלג'ירי.. יפה.בת 30


אכן, אבל את יודעת-אוכל זה אוכל קראנץ שוקולדאחרונה

גם מרוקאים מכינים פריקסה ומפרום וכל מיני מאכלים אחרים, כל עוד זה טעים... הכל מתקבלליקוק