סמבוסק גבינות, מבוסס על מתכון של קרין גורןסה"רורית
עודסה"רורית
וואי, נראה חם, זהוב במידה הנכונה, וטעיםםם.לב אמיץ
הייתי שמחה לאחד כזה עכשיו.
חח תודה
האמת שבפנים הבצק היה לא לגמרי עשויסה"רורית
זה קל להכנה ומהיר וטעים
. חפשי ביוטיוב סמבוסק גבינות קארין גורן. מסדרת 'מתוקתקים'. מתכונים מהירים שלה. טוב. תודה. בהזדמנות ננסה בלנ"ד.לב אמיץאחרונה
יש לכם רעיון למתכון למרק בצל בלי אבקת מרק?תנשמת
תודה רבה!
תכתבי כאן למעלה בחיפוש בפורום "מרק בצל".לב אמיץ
לא מזמן היה שירשור על זה, והיה מתכון בלי אבקת מרק.
ממש לא צריך אבקת מרקחילזון 123אחרונה
מזהיבים קלות עיגולים של בצל עם שמן או חמאה
מוסיפים פרורי לחם ומזהיבים עוד טיפה
מוסיפים קצת יין לבן (לא ממש חובה)
תבלינים (פלפל, מלח, אפשר אגוז מוסקט, אפשר קצת שום כתוש)
מוסיפים מים ומבשלים
למי בא ביס עם חמאה??ברוקולי
{ אין מתכון מדויק - סורי, שכחתי לכתוב.. } הכמויות לא מדויקות אחד לאחד
בגדול -
1/2 קילו פוליש מלא
1 וחצי קילו קמח מלא
1/2 כף שמרים
2 כפות מלח
3 כפות סוכר חום
1 כף סוכר לבן
מים עד שהבצק נעים (באזור ה 3-4 כוסות) מים קרים
ציפוי- פרג
לאחד בצק
ללוש היטב (10 דקות ) אני לשתי בשיטת הקיפולים
להתפיח עד הכפלת נפח
לעצב כיכר
להתפיח שוב עוד שעה
לאפות : 10 דקות ראשונות על 240
להמניך ל 190 ולאפות עוד כ- 40 דק או עד שמוכן
לפרוס רק כשמתקרר
😠😠😠מקום בעולם
למה את כועסת עלי?
ברוקולי
זאת התגובה של בת שירות רעבה שמראים לה כזה אוכל טעיםמקום בעולם
סחתיין! אפשר ביס עם שקשוקה במקום חמאה?יעל מהדרוםאחרונה
ממש מחפשת מתכונים קלים להכנה בריאים וטעימים ו...ללא בשר/עוףמבט קדימה
בגלל כל מיני שינויים אני לא נוגעת בבשר ועוף...
רק מידי פעם ממש....
זה גורם לי פשוט 'לדלג' על ארוחת צהריים...
היום הכנתי ארוחה טעימה במיוחד וקלה להכנה בכמה דק' וגיליתי שכל מה שחסר לי זה מתכונים!
אז, אם יש לכם רעיונות למתכונים קלים שמכינים מ:
בורגול, קינואה, שעועית, אפונה, תירס, חומוס וכדומה... אני אשמח מאוד לקבל את המתכון!!!
ואם יש כבר שירשור כזה, אז אשמח מאוד לקישור אליו...
(ואם זו לא טרחה, אז אם אפשר תמונה של איך זה אמור לצאת... )
שימי לבבת 30
שאם לא אוכלים חלבון מהחי, אז צריך להשלים היטב בחלבון מהצומח.
קינואה וסויה הם היחידים שיש להם חלבון "מלא"- כלומר שכל חומצות האמינו שנדרשות לגוף נמצאות בהם.
כל שאר הקטניות- צריך לשלב אותם עם דגנים, רצוי מלאים, ע"מ לקבל חלבון מלא.
למה אני כותבת לך את זה? כי זה שיקול בתפריט.
נניח חומוס- אוכלים עם חיטה ולכן מתאים להכין קוסקוס או בורגול עם תבשיל ירקות וחומוס או פלאפל.
עדשים- אוכלים עם אורז ולכן מתאים לאכול מג'דרה או כל תבשיל עדשים אחר עם אורז.
שעועית- עם תירס ונראה לי גם עם אורז.
ואפונה- גם עם אורז.
תכתבי באתר של ניקי בורגול או אורז מלא או שעועית ותראי מה יצאמתגברת
אני הכנתי מג'דרה משם בורגול עם עדשים ויצא מש טעים
יש כללים- איזה דגן עם איזה קטנית?!יעל מהדרום
כן...בת 30
ענין של חומצות האמינו השונות שמשלימות לחלבון.
תודה! וקטניות לבד זה לא חלבון?יעל מהדרום
קטניות יחד עם ההשלמה מהוות חלבון מלא שבריא מאדנפש חיה.
תודה! אז יש חלבון מלא וחלבון חסר?יעל מהדרום
חסר זהג'נדס
לאחד חסר חומצה א ולשני חסר חומצה ב... מבינה?
לכן משנה עם איזה דגן תשלימי.
הערה: לא חייב לאכול ביחד ממש!
נגיד אפשר לאכול מרק עדשים וירקות בצהרים ובערב לאכול תבשיל עם אורז...
טוב, תודהיעל מהדרום
חלבון מלא- או מהחי או בסויה וקינואה (שמעתי שגם באלוורה)בת 30
חלבון חסר- קטניות ודגנים.
תודה רבה!יעל מהדרוםאחרונה
עדשים אדומות עם בורגוליראת גאולה
מטגנים בצל, אפשר להוסיף: שום, גמבה, גזר מגורד ועוד. מוסיפים עדשים אדומות, מים רותחים (יותר מגובה העדשים) ורסק עגבניות.
תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה, שום, אפשר אורגנו, צילי.
מבשלים בערך רבע שעה עד שהעדשים רכות. אפשר להוסיף מים לפי הסמיכות הרצויה.
מגישים מעל בורגול, אפשר גם אורז מלא.
יוווו זה נשמע טעים!! תודה יראת גאולה..מבט קדימה
אשמח לעוד מתכונים טעימים
בורגול ועדשים שחורותפפרינה
קינואה עם ירקותיראת גאולה
מטגנים במעט שמן 5-10 דקות.
מוסיפים קינואה ומים רותחים (על כוס קינואה כוס ורבע -כוס וחצי מים). מעט מלח.
מבשלים על אש נמוכה בערך 20 דקות עד שהקינואה מוכנה (הגרגירים כאילו נפתחים ונעשים שקופים ורכים).
קוסקוס עם ירקותיראת גאולה
איך גורמים לבננות להבשיל?זמר הפלוגות
כבר שבוע מחכה ולא זז... מבאס
מניחים עליהםג'נדס
שמעתי פעם שלשים עליהם תפו"א אולי? לא זוכרת ולא מתחייבת...
אני יודעת על אבוקדו ועגבניות שאני עושה...לא ניסיתיbinbin
שמים בקערה עם תפוחיםבת 30
בדיוק!אמא חדשה..
תודהזמר הפלוגות
קערה עם תפוחים במקום סגור?
לא חייב מקום סגור. מספיק שיהיו בסמיכותנפש חיה.
לשים אותם בשמשמתנחלת גאה!
יש זן של בננות שפשוט לא מבשיל.רק בריאות
נתקלתי בבננות שכנראה קטפו אותן כשהן בוסר ועברו שבועיים והן נשארו קשות ומרות.
קרה לנו פעמיים.
שימי בשקיתבת הרים
כדאי בשקית נייר !ארוביןאחרונה
ביחד עם אבוקדואבטיח מלון
שאלת לזניה בבקשה תענואביטולטול
הקפאה. אבל אם תכיני מחר זה יהיה בסדר במקרר בפנים..לכל זמן ועת
הלזניה תמיד טעימה יום\יומיים אחרי ההכנה. הטעמים נספגיםלכל זמן ועתאחרונה
חידת היקום (ועוד שתי שאלות)דינה ל.
מדוע נוצר עובש בגבינה הלבנה אם עדין יש לה 20 ימים לחיות?!
וגם:
~ עלי מנגולד- האם יש להסיר את בסיס העלה?
~ כל פעם שאני מכינה מרק אפונה- התחתית נחרכת ויש טעם שרוף למרק. מה לעשות בנידון?
תודה לעונים
לגבי המרק..להקפיד לערבב את המרק תוך כדי ולהוסיף נוזליםלכל זמן ועת
לגבי הגבינה... פשוט כדי שתקבלי פיצוי מתנובה/החברה שקנית...בתאל1
לא
לב אמיץ
לאחסן את הגבינה בעומק המקרר, לבדוק שהטמפרטורה במקרר מספיק נמוכה.
וגם - לא להכניס פנימה כפית שכבר הכנסנו לפה או ללקק עם האצבעות. מוצרי חלב, ובעיקר גבינה, הם קרקע נוחה מאוד לגידול חיידקים (טובים דווקא). גבינה היא כמו צלחת פטרי.
^^טל..

ולמרק אפונה -אני דואגת להיות בסביבה ולערבב מדי פעם
עלי מנגולדלב אמיץ
יש סלט מבושל מיוחד שמכינים רק מהבסיסים של העלים. אני לא יודעת את המתכון.
אבל אם את רוצה להשתמש בחלק הירוק של העלה, צריך להסיר את הבסיס, השידרה וגם עורקים גדולים ובולטים.
מרק אפונה: כשאת ממלאה מים בסיר, תמלאי בזרם חזק מעל האפונה, וגם לערבב מדי פעם, וגם לבשל על אש גבוהה - הרתיחה והבועות מעלות את הגרגירים למעלה.
אם את משתמשת בסיר לחץ (שאי אפשר לפתוח כל רגע ולערבב) תנערי את הסיר מצד לצד בהתחלה. עד שהסיר מתחיל לשרוק - ויש לחץ ורתיחה וכו'.
איזה כבוד
עוגי פלצת
תודה לכולם, החכמתם אותי (מבשלת מנגולד!)דינה ל.
את המרק, על אש נמוכה!אורניתאחרונה
בצק פריך עם מילוי פרווהרונית 111
מה ניתן לשים בבצק פריך במקום שמנת מתוקה עבור אדם שיש לו אלרגיה לחלב.
פאי או עוגיותקראנץ שוקולד
לשמן את הבצק, ולמרוח קקאו+סוכר+קינמון מעורבבים~א.לאחרונה
אפשר ליצור רולדה ולחתוך
יש לי הרבה אפרסמונים רכים מדיי... יש המלצה?דרדוסית
סלט פירותאת פניך אבקש
הם כבר לא מתאימים לסלט פירותדרדוסית
את יודעת מה הכי טוב?לב אמיץ
לחצות לשניים ולאכול את התוך בכפית.
אמא שלי מספרת שבילדות שלה, אבא שלה היה מעמיד על מדף אפרסמונים כדי שיתרככו, והילדים היו לוקחים כל פעם אחד בהחבא ומניחים במקומו תפוח...
אני לא יודעת אם יש שימוש אחר לאפרסמונים. אם זה נשמע לך, אולי אפשר להכין שייק או מוס עם קצפת.
אבל אני לא יודעת אם מישהו ניסה.
אם רוצים למצוא בכל זאת משהו, נראה לי שצריך לחפש באתרים של שפים או אתרים לבשלנים מתקדמים.
בבלוג בישול בזול ראיתי מתכון לעוגיות אפרסמוןפנסאי
ריבת אפרסמונים הולך?בת 30
בחיים לא הכנתי או טעמתי. אבל אני הייתי מנסה.
ניסיתי-גרוע!!! יוצא זוועהכתום כתום
עוד רעיון נחמד-מקום אחר
לעשות פרי-שייק ביתי ולהכניס בפנים..
ממליצה, טעים מאוד..
להקפיא אותם . ולאכול קפואים. טעים מאוד, אבל מתאים יותר לקיץrivki
הייתי עושה מהם שייק..צ'וקלייט
אמור להיות ממש טעים. שימי עם כל פרי העולה על רוחך שיש בבית בבלנדר קצת יוגורט קצת חלב, להמתיק אפשר תמרים מגולענים...אחחח טעיםםם!!!
הייתי הופך אותם לעגבניות.יזהר
זה מה שעשה מי שבחר את התמונה לשרשור הזה...
גם אותי זה שיגע.. חסר תמונות של אפרסמונים???פרפר לבן
מיץ,מלקשייק,סלט פירות בתוך עוגת פירות''הכל לטובה''אחרונה
מאפינס וניל עם שוקולד צ'יפס
סה"רורית
יפה! איך השוקולד לא שקע?יעל מהדרום
תודה
סה"רוריתאחרונה
מתכונים טעימים בדיאטה של הרב אשרובהיום הוא היום
בגדול זה אומר מתכונים טבעוניים בלי תבלינים
מישהו?היום הוא היום
לא הרב אשרוב אבללב אמיץ
כל תבשיל ירקות אפשר לבשל יותר קרוב לטבעי.
מה זה אומר? בישול עדין - אידוי קל וקצר רק עד שהירקות מתרככים ואפשר לנעוץ בהם מזלג.
בלי תיבול, כדי שאפשר יהיה להנות מהטעם של הירקות עצמם,, וגם בלי להוסיף נוזלים כמעט. רק מה שהירקות מפרישים מעצמם.
כמובן שבלי אבקות מרק, רטבים קנויים וכו'.
להשתמש בשמן זית באיכות טובה (או אם אוהבים ומוצאים שמן כתית אחר בכבישה קרה).
אני משתמשת במחבת גדולה בציפוי שיש ומכסה בצלחת או במכסה. מעולה לאידוי ובישול קצר.
את יכולה להוסיף בצל מאודה (מוזהב קלות, אפילו בלי שמן), חתיכות עגבניה, עשבי תיבול טריים, שום, חתיכות גמבה, קוביות גזר מאודה. כל אלו נותנים טעם ומוסיפים לאוכל.
אני בכל זאת משתמשת במעט מלח ופלפל שחור לתיבול אורז, או קוסקוס כי לילדים זה תפל. אבל בעבר לא תיבלתי גם אותם.
תודה רבה!היום הוא היוםאחרונה
ממרח לוטוס..נדנדה כתומה.
פרווה, פשוט להכנה וטעים.
אשמח לרעיונות

טראפלס עם שוקולדברוקולי
נשמע מעניין.. איך?נדנדה כתומה.
יש לך ממרח לוטוס קראנצ'!!מישי' מאפושו'
זהו.
אין לי מתכונים
[אלפחורס?]
נדנדה כתומה.

מטכתום כואבאחרונה
מישהו יודע מבחינה בריאותית אם עדיף פסטה או פתיתים..ת.מ.
מישהו בדק אולי?
נראה לי שפסטה פחות בריאה בגלל אחוז השומניםקראנץ שוקולד
הגבוה שבבצק בפסטה טובה ומוצלחת שמים כמות גבוהה מאד של חלמונים שנותנים את האלסטיות והצבע שלה
לא חושב שבפתיתים זה ככה
מה שכן יש גם זה וגם זה מקמח מלא זה ודאי עדיף.
דווקא לפי מה שכתוב על החבילות שיש לי בבית בפתיתים יש יותרת.מ.
לא ראיתי אף פעם איך מכינים פתיתים ומה שמים בתוכםקראנץ שוקולד
ראיתי רק פסטה אז יכול להיות שאני טועה
אבל ממה שראיתי פסטה בכלל לא בריאה
השאלה שלי לא אם זה בריא אלא מה הרע במיעוטו בניהםת.מ.
אז אני לא יודע לענותקראנץ שוקולד
אז למה אין רשימת רכיבים על חבילות פסטה?בת 30
אף פעם לא חשבתי שיש שם יותר מקמח ומים. טעיתי?
פעם אחד השפים הבכירים אמר שהוא שם בפסטה שלו 40קראנץ שוקולד
חלמונים על קילו קמח
כמו מטורפת
אני מדברת על פסטה פשוטה קנויה לא פסטה במסעדהת.מ.
בפסטה היבשה הקנויה אין ביצים.נדנדה כתומה.
זו לא הפסטה שקונים בסופרכבשה מתולתלתאחרונה
מה הקשר לשאלה שלה?
זו פסטה במסעדת יוקרה.
היא לא שאלה על זה.
על הפסטה אוסם שאני קונה (לא קונה טעמן והמותג מאז שהתחילו הצרות עם טורקיה)
ברשימת רכיבים כתוב, קמח סמולינה מחיטת דורום. וזהו. תבדקו בסופר על אריזה של פסטה אוסם.
לא שמן, לא ביצים ולא מלח ומים אפילו.
אני מבשלת את הפסטה עם כפית שמן זית מדודה, שלא ידבק.
לדעתי זה עדיף על פתיתים מבחינת הקמח.
מה גם , שאני אישית פחות מכינה פתיתים כי כדי פתיתים כדי שיצאו טעימים צריך לטגן אותם לפני עם בצל ושמן,
אחרת לטעמי זה יוצא גוש בצק בטעם של ארוחה בגריאטרית בבית חולים.
לגרינפילד יש פסטה מקמח מלא ממש טעימה, לא מרגישים את הטעם של האוכל
לפרות, שבדרך כלל יש לפסטות ופתיתים מקמח מלא. אבל יקר ... (8-9 ש"ח לחבילה בחצי חינם,
יש מצב שכבר עלה ל10. )אם זה בתקציב, אני ממליצה.
אז אני קונה אוסם מקמח לבן וזהו, כי הזולות מקמח מלא
לא טעימות לבני הבית ולא לי , לצערי.
אם לא הייתי מחרימה כל דבר שכתוב עליו טורקיה מאחורה, הייתי קונה טעמן,
זה טעים, וגם מקמח דורום.
וגם קמח דורום נחשב קצת יותר טוב מקמח לבן רגיל לא?ת.מ.
הקמח הוא החלק פחות בעייתי פהקראנץ שוקולד
המרכיבים של הבצק זה הבעייה
כמובן שיש בצקי פסטה שונים ולמי שיש אפשרות להכין בבית הכי טוב
אפשר להפחית משמעותית בכמות השומן
אם האופציה הייתה להכין בבית השאלה לא הייתה נשאלתת.מ.
אוקייקראנץ שוקולד
אני חושבת שפסטה.נדנדה כתומה.
אבל פתיתים זה טעים יותר

שתיהם נורא נורא נורא דומים.פלספנית
בעזהי"ת
לעומת
..
ההפרשים ברוב הפרמטרים ממש זעירים..
לדעתי הפסטה פשוט עם קצת יותר מים, לכן קצת פחות מרוכזת: קצת פחות פחמימות, קצת פחות חלבונים, קצת פחות שומנים..
אין באמת הבדלג'נדס
לא מצאתי ביסוס לטענהרבה אמונתך!
פתיתים עשויים מחיטה רגילה.
זה גם מה שידוע לי...וחיפשתי אם כאן יהיה מי שיבסס זאתת.מ.
זה נכוןברוקולי
תודה
ת.מ.
מישהי יודעת איך אופים ערמונים שיהיה קל לקלף אותם אח"כ? תודה!אליפלא
חורצים 2-3 חריצים לאורך הערמוןלב אמיץ
שמים בתבנית בתנור על חום בינוני-גבוה לכמה דקות (אולי 10 דק' תלוי בתנור).
אם מדובר בכמות, צריך לשטח על התבנית שיכבה אחת.
ואפשר אותו דבר במיקרוגל (לנו אין מיקרוגל, אבל אני משערת שלדקה - שתיים).
במיקרו מחמש דקות.... תבדקו לפי הצורךאת פניך אבקשאחרונה
אני צריכה מתכון לקאפקייקס מושלמים.פינג.
למישהו יש?
כמו כל עוגה רגילה. רק במאפינסאת פניך אבקשאחרונה
מחפשת מתכון ביתי לחטיפי שומשום וגרנולהעיצובית
תסתכלי כאןמעפר אני באהאחרונה
http://www.nikib.co.il/cakes-dessert/health-cookies/8985/
אותם ספציפית לא יצא לי להכין אבל בגדול המתכונים שלה מעולים!
בשר מעובדבשר מעובד
כמו שידוע לרובנו, בבשר מעובד קיימות סכנות רבות, במיוחד לאור המחקר שהתפרסם ע"י ארגון הבריאות העולמי.
אם צריכת הבשר המעובד שלכם השתנתה (לטוב או לרע) נשמח אם תספרו לנו בתגובות או בפרטי
יום מאושר הוא יום ללא בשר![]()
זה לעבודה ממש חשובה נשמח אם תענו
מאז ומתמיד קונה רק טרי או קפוא לא מעובד.לב אמיץ
גם לא נקנקיות ונקניקים?בשר מעובד
בטח ובטח שלא נקניקיות ונקניקים!!בת 30
(עונה בשם עצמי).
ולא, צריכת הבשר לא השתנתה. אנחנו בקושי אוכלים. רק בשבת.
לפעמים פסטרמה מנתח שלםלב אמיץ
רק כדי להתחזק, לעמוד חזרה על הרגליים ולבשל.
יום מרתק זה יום עם סטייקעוגי פלצת
רק טרימודדת כובעים
מעובד אצלנו זה פעם בשנה בערך - פסטרמה בלבד.
רק טרי . !ברוקוליאחרונה
בשר הודופרימיום
מחפש מתכון לתבשיל בשר הודו. מינימום שמן, מקסימום טעם.
במרקלב אמיץאחרונה
ואם לא רוצים מרק אז תבשיל ירקות יותר מצומצם - מה שנקרא "קדירה".
אני פורשת (מלשון לפתוח ולפרוש) את ההודו (שוק מפורק), מתבלת במלח,פלפל שחור גרוס.
מורחת במעט שמן זית ודבש.
ומוסיפה ל20-30 דקות אחרונות של בישול המרק.
או מעל חתיכות תפ"א.
אפשר לוותר על הדבש אם רוצים להוסיף לתבשיל ירקות עם עגבניות למשל.
אם אתה משתמש בנתח שווארמה - (ירך נקבה), אפשר להתייחס אל הנתח הזה בדיוק כמו אל נתח של בשר בקר, ולהכין ממנו תבשיל צלי, או לחתוך לקוביות כמו גולאש. הולך עם כל רוטב או בשילוב ירקות או זיתים.
מה יקרה אם אוריד ביצים מהמתכון הרגיל של החלות שלי?ט'
2 ביצים לקילו קמח. במה זה ישנה?
קצת ישנה את המרקם. ואולי תצטרכי להוסיף נוזלים.בת 30
2 ביצים לקילו קמח זה די הרבה.לב אמיץ
אם תורידי את כל כמות הביצים מן הסתם זה ישנה את המרקם.
אבל יש כאן מומחים ממני.
שימי קצת יותר שמן ומים...ממש טיפה...ת.מ.
תודה. גם ב70%?ט'
תשתמשי במתכון יעודי ללא ביציםברוקולי
מה עושים הטבעונים??ט'
מעלים את אחוזי השומן במתכוןברוקולי
פשוט לא מושלם
לא!!! יוצא מושלם!מודדת כובעים
למה ביצים בחלות???מודדת כובעים
יש מתכונים מעולים בלי.
בעיני זה מיותר
האמת גם אני מעדיפה בלי. וטיפ ל ט' -לב אמיץ
סבתא שלי זצ"ל היתה מוסיפה כוס סולת על כל קילו קמח.
ניסיתי את זה עם קמח מלא וגם עם קמח 70% ויצא מוצלח ואוורירי.
(כוס חד"פ 180 מ"ל).
נסכים - שיש דעות שונות
ברוקולי
חלות ללא ביצים טובות
אבל חלות עם ביצים טובות יותר - במרקם , בטריות ובאווריריות.
מסכים איתך לגמריקראנץ שוקולד
מכיר המון מתכונים ומכין לא מעט לחם ולא נתקלתי במתכון עם ביצים
גם במתכונים של קונדיטורים כמו שמו וקומרובסקי הם לא שמים ביצים בלחמים למעט לחמים מתוקים שזה קצת שונה.
בלחם רגיל אין סיבה לשים ביצה.
נכון- רק חלה לא נכללת בהגדרה של לחםברוקולי
חלה היא בצק עשיר
מחילה אבל מאיפה הבאת את השטות הזאת?קראנץ שוקולד
אם חלה זה לא לחם אז מה זה לחם לשיטתך?
לחם נפרס להמון וריאציות ועבדתי במאפייה ואני קצת חובב אפייה ומכין לא מעט דברים ולא נתקפלתי בחלות עם ביצים מלבד חלות מתוקות שזה משהו שונה.
את יכולה לומר שאת שמה כי לטעמך זה מוסיף אבל להגיד שחלות שמים עם ביצים כעובדה זו טעות והטעייה של אנשים.
לא אמרתי שחלה ללא ביצים אינה טובה כעובדה.ברוקולי
אין לי עניין להתווכח על זה
כל אחד יכין איך שהוא רוצה.
סליחה על השימוש במילה קשקושקראנץ שוקולדאחרונה
ועל הזלזול בתגובה שלי.
כמו שאומרים על טעם וריח... 
כל אחד יכין איך שטעים ואיך שהוא רגיל![]()
אני גיליתי שבקמח מלאנווה מדבר
עם ביצים הרבה יותר אוורירי וטעם עשיר.
בקמח לבן היה הבדל בטעם אבל היה אוורירי כך וגם כך.
אני מכינה בדרך כלל עם 70% ועם 2 ביצים לקילו.
תפריט שבועי, אשמח לעזרתכם
א..
אני אוכלת לארוחת בוקר סלט עם שלוש קרקרים של לחמית /חביתה לפעמים יש גם אבוקדו בסלט.
צהרים אני אוכלת במקום העבודה מה שיש- בדרך כלל יש אורז/ תפו"א/פתיתים/קוסקוס. עוף כלשהו, וירק מבושל. (זה אוכל של קייטרינג של מוסדות לימוד ויש בו די הרבה שמן)
זה טוב?
לארוחת צהריים אני ממש מתלבטת אם זה טוב או ששווה להשקיע ולהכין לי אוכל (שזה דורש זמן וכסף שאין לי)
ועכשיו לארוחת ערב אני אשמח לעזרתכם- יש לי בדירה כנפיים/חזה עוף, אורז ופסטה. אשמח גם לרעיונות למתכונים בריאים, וגם לעוד דברים בריאים שלא עולים כל כך הרבה...
אני רק רוצה לציין שבמשך היום אני עדיין מרגישה צורך לאכול. מה עדיף? פירות (לא תמיד יש לי) / עוגיה / כמה קוביות שוקולד/ לא לאכול כלום עד הארוחה הבאה?
תודה רבה רבה!
לחם אני לא ממש אוכלת. בדר"כ בשבתות.
רצוי להוריד פחמימות בארוחת ערבקראנץ שוקולד
חשוב להקפיד לאכול כל שעתיים משהו קטן. זה יכול להיות ירק פרי או פיצוחים לא קלויים (אגוזים שקדים וכו) וגם אז ממש קצת
המטרה בארוחוץ הקטנות זה כדי לא להגיע לארוחה הגדולה רעבים מדי ואז נוצר מצב של התנפלות על האוכל.. הארוחוץ הקטנות האלה מקטינות את הרעב ועוזרות לאכול פחות.
ד"נ להקפיד לא לשתות במהלך האוכל. לשתות או רבע שעה לפני או חצי שעה אחרי האוכל.
אפשר לאכול לחם מחיטה מלאה ורצוי לאכול אותו קלוי(צנים) לא לשלול פחמימות לגמרי מהגוף.
חשוב לא להפריז בפירות (פרי אחד ליום)
אם כבר בא למשהו מתוק אז רצוי לאכול שוקולד מריר 75%מוצקי קקאו.. הוא בריא וטוב ללב וגם אז כמה קוביות.
רעיונות לדברים בריאים
אפשר להכין ממולאים במקום אורז רגיל אורז מלא או בורגול או גריסים.
אפשר שקשוקה עם שתי פרוסות מקמח מלא או לחמית.
סלט עם טחינה גולמית מסומסום מלא
אם כבר בשרי אז הודו-גרונות הודו במרק, ההודו דל בשומן ועשיר יותר בברזל מהעוף הרגיל.
איך שורדים על תפריטים כאלה???9080
בשבילי זה ממש תפריט הרעבה
למה? חיטה מליאה משביע מאד ולחמית ופתיתקראנץ שוקולד
דגנים וקטניות
אל תוותרי על ארוחת הצהריים בעבודהארלט
ממליצה לעיין באפליקציה של חלי ממןלא נולדתי
4 שעות לפני השינה לא לאכול אלא רק פרי/שניים או ירקותאחת שאכפת לה
תודה לכולם.. עזרתם לי מאוד..א..
קראנץ שוקולד- הודו זה יקר יחסית לעוף ואין לי את הכסף..
שוב תודה רבה!
למה יקר?לב אמיץ
יש חלקים די זולים - כנפיים, חזה, גרונות הודו לא יקרים.
>>>יהלום שבכתר
אני מציעה לך לא לאכול בלילה- מאוד חשוב, אם את רעבה אז לאכול פרי- זה אנרגיה זמינה וגם מתעכל בקלות.
ודרך אגב אם את רוצה לאכול נכון אני מציעה לך ללכת לנטרופטית- דיאטנית טבעית.
קוסקוס מלא (קנוי)- מומלץ ועוד..ההיא
אם מתבלים טוב, הוא טעים מאוד ומשביע ולא חייבים רוטב של מרק, אפשר גם אפונה, או סלט ירקות.
ביצה קשה (אם את אוהבת) יכול מאד להשביע. תמר או 2 קוביות שוקולד, פעם ביום זה נראלי נשנוש לא משמין ותה בריא עם מעט סוכר, יכול לסגור פינות כמה פעמים ביום, במיוחד בחורף.
אפשר לעשות סוג של פשטידות לא משמינות מאיזשהו ירק (פטריות מאודות/ בצל מטוגן במעט שמן/ קישואים/ ברוקולי חלוט וכו') + חבילת קוט'ג 1% שומן + ביצה+ 2 חלבונים (אם יש לך תכסף, אפשר להוסיף כמה פרוסות גבנ"צ 9% או חצי חב' גבינה בולגרית) ולחמם כ 40 דקות בחום בינוני, שישחים. עם סלט ירקות טוב זה יכול להשלים כמה ארוחות ערב בשבוע אחד.
גם מרקים לא.ערב, נראלי, בהבנתי הקטנה, עדיף מעוד ארוחה בשרית ומרק כמו- מרק כתום או בצל, הם לא הרבה עבודה ויכולים להיות לא משמינים בכלל.
בהצלחה ובבריאות.
תפריט זול ובריא מאודwise
כשהתחתנתי - משיקולים כספיים בעיקר, (וגם הטעם של בעלי)
שיניתי את התפרטי שלי, וירדתי (בטעות) ב7 קילו
התחלתי לאכול הרבה, שעועית, עדשים, אפונה יבשה...
אם קונים, בשקית ומבשלים לבד יוצא גרושים לכל ארוחה, משביע מאוד. ומאוד מאוד בריא.
יש בזה גם הרבה חלבון - כך שאכלתי את זה לפעמים במקום בשרי- שזה הרבה יותר יקר.
אפשר לאכול את זה כתוספת לארוחות הרגילות שלך, או כארוחה בפני עצמו.
אני משתדלת לא לאכול תוספת שעשויה מקמח יותר מפעמיים בשבוע -(למעט שבת), בורגול עשוי מחיטה אבל הרבה יותר בריא מכל האטריות וקוסקוס...
וגם אני לא אוכלת שום דבר קנוי, (שניצלים, קציצות) אני מכינה הכל לבד.
וכמובן התעמלות - ואם אין זמן לפחות לא להיות עצלנים, לעלות מדרגות במקום מעלית, ללכת ברגל במקום אוטובוס או אוטו...
לדוגמא:
ביצים ושעועית בבוקר - במקום קרקרים
שקשוקה עם שעועית בפנים - כך שזה משביע לבד ולא צריך לחם בצד
עדשים עם בטטה אפויה
מרק אפונה, שעועית..
פירה עדשים
בורגול - תכיני כמו שהיית מכינה פסטה
קיש
צריך להיות קצת יותר יצירתיים בבישול, יש הרבה מתכונים בעיקר באתרים של טבעוניים, למרות שאני לא טבעונית.
אפשר מתכונים?אר
עדשים עם בטטה
תודה




