אני רוצה להכין טחינה (עם מים, לימון, וכו') בכמות גדולה ולשמור במקרר.
כמה זמן זה יכול להשמר?
תודה לעונים ולעונות 
אני רוצה להכין טחינה (עם מים, לימון, וכו') בכמות גדולה ולשמור במקרר.
כמה זמן זה יכול להשמר?
תודה לעונים ולעונות 
אם לא התקלקל זה אומר שזה לא מתקלקל.. לא?פשושוןאפשר לנסות לאחר את תאריך התפוגה אם משתמשים במים רתוחים שהתקררו (שאז הם מעוקרים-סטריליים)-כדאי, ואם משתמשים במיץ לימון משומר (שמכיל חומר משמר), אבל זה לא אותו טעם.
וצריך גם לכסות היטב, בנילון נמצד ממש לשטח הפנים של הטחינה, כדי שלא תיקרש ויווצר קרום.
לב אמיץ(כמובן גם בעוד עניינים).
אם היא אומרת 3-5 ימים, היא כנראה יודעת מה היא אומרת.
מנסה להבין את כוונתך...~א.לורעיונות לכל מיני סלטים טעימים עם הרבה לימון.
רק כוונות טובות כמובן
.
תודה מתוקה~א.לאם תשים גם שום כתוש ישמר לעוד כמה ימים.
בגלל זה חומוס ממרח מתקלקל מהר...
כשזה מתקלקל זה בד"כ מר יותר. נתקלתי כמה פעמים,,,,
טחינה אמורה להיות עמידה יחסית לא?
לא זוכרת אם יש עוד תבלינים שצריך לשים.. נראה לי זה הכל.
יוצא מצוין!
מעט מים וכל פעם להוסיף טיפונת,
על אש קטנה
אפשר גם להסמיך את הרוטב עם כף קמח
או לעשות ריבת בצל- מצוין ומשתלב טוב
כמה גרגרי פלפל אנגלי, עלי דפנה וטיפ טיפה טיפונת אגוז מוסקט
עזרתם לי מאוד!!!!
סלט\ירקות חתוכים זה "חובה".
חלבי יש נשים שזה עושה להן בעיה בתחילת ההנקה אז הייתי פחות ממליצה.. (אם בכ" את רוצה חלבי אז סלט +לזניה+לחמניות או סלט שווה + שקשוקה+ קצת מטבלים)
אם בכיון של בשרי אז קציצות\חזה עוף\עוף עם תפ"א\ אורז\ בורגול.
חשוב לזכור שאם יש כבר ילדים בבית וזה לא זוג +1 אז צריך להכין כמות מספיקה.
כמובן שאם יש אפשרות להביא דברים שאפשר להקפיא הכי טוב
ישר כוח!!
כדאי לשאול את האמא מה הם אוהבים לאכול.
העזרה היותר גדולה מבחינתי היא שגם הילדים יתחברו לאוכל, יאכלו וישבעו.
שנוכל לסגור את הפינה של ארוחת הצהריים או הערב להיום
.
באמת היו ילדים אז עשינו שניצלונים עם סירות תפו"א סלט ומרק
זה תפו"א מבושלים חלקית חתוכים לרבעים לאורך... שאחרי בישול חלקי(כשהם כבר חתוכים) מכניסים אותם לתנור להמשך האפיה עד שהם נהיים קריספיים.
אפשר לתבל בשמן זית, מלח, פפריקה מתוקה, פלפל שחור ומים (כדי שימשיך להתבשל ורק אז יעשה קריספי.)
עוד אפשרות שליש כוס שמן זית, שליש כוס מים ושליש כוס אבקת מרק בצל
בתאבון
ראיתי עכשיו באחד האתרים שלשעועית יש נטיה לנבוט פנימה. צריך לשבור את הגרעין ולראות אם נבט.
ההנבטה כאילו מחזירה את הקטניה למצב שבו היתה טריה בתוך התרמיל.
היא מפרקת חומצות שנוצרות בו אחרי שהגרגר נקטף, שנועדו להגן על הגרגר עד לעונת הגשמים הבאה.
עדשים (כתומות, שחורות, ירוקות), חומוס, אפונה יבשה, שעועית, פול, תורמוס, ואפשר להנביט גם חיטה.
אולי אפילו אורז מלא? אף פעם לא ניסיתי.
יש עוד קטניות מענינות בחנויות הטבע - מש, לוביה ועוד.
וממש טעים בסלט, ואפילו כנשנוש...ממש ממליצה
אני חושבת שזה טוב ההנבטה כי זה מונע גזים
ראיתי היום מחקר שמוכיח שזה עוצר סרטן בתחילת התפתחותו.
ואז ערכה התזונתי הרבה יותר גבוה,
בייחוד שאת רוב הירקות שלנו אנחנו אוכלים לאחר קירור,
ולאכול מונבט זה ממש כמו מהשדה- ברגע שצמח.
אני מנביטה בעיקר מש
מניחים בחוץ (רצוי לכסות) ואחרי ה24 שעות אם זה בלי מסננת אז להוציא את המים ולחכות עד שתראי את מה שהנבטת נבקע ויוצא ממנו מן שפיץ לבן, לשובע
אורה2x
שחשוב מאוד שההנבטה תתבצע בחושך ולא באור,
כלומר להניח את הקערה/ צנצנת בתוך ארון במטבח.
לא זוכרת מה הסיבה אבל זוכרת שזה חשוב.
אצלנו לקטניות מונבטות קוראים "עדשים עם זנב"...![]()
ובאמת עדיף לטחון כל פעם קצת. ואם נשאר- לשמור במקפיא.
גרעיני פשתן הם גרגירים קטנים וחלקלקים.
את יכולה גם להשתמש במכתש ועלי כבד...כמו פעם.
לכמות קטנה זה סביר ביותר. ובטח אפשר למצוא כלי כזה בשוק ב20-30 שקלים.
איכשהו נשמע לי שזה גם יותר שומר על הערך התזונתי מאשר מטחנת קפה.
אבל מטחנת קפה יכולה לשמש אותך בטחינת תבלינים ואולי אפילו סוכר לאבקת סוכר.
זה משמש לטחינה של אגוזים, שקדים, סוכר (אבקת סוכר), זרעי פשתן, שומשום ועוד
בעזהי"ת
קטנה, קומפקטית,
מתאימה לכמות קטנה כל פעם
(נראית כמו כוס-תרמוס כזה, כשבתוך הכוס המנוע והכל, ורק בחלק העליון יש מין קערה קטנה. מכיל בערך חצי כוס חד"פ בכל פעם)
טוחן מעולה, זרעי פשתן, סוכר, מלח גס
אגוזים ושקדים קצת יותר מסובך כי צריך להזהר שלא יהפוך לחמאה,
שומשום לא ניסיתי..
בשימוש כבר שנה וחצי בערך.
החיסרון היחיד זה שאין חלק נשלף שאפשר לשטוף נורמלי, אבל אני פשוט מעבירה נייר סופג קצת לח אחרי כל שימוש.
והיא מצוינת לטחינת כל הגרגרים והזרעונים שאת רוצה. גם זרעי פשתן.
בא לי לקנות את המכשיר להכנת וופל בלגי ואשמח אם מישהו יודע על מכשיר טוב וכמה בערך עולה ואיך משיגים את המתכון של זה... תודה
והשימוש בו פחות נוח
לגבי המכשיר תבדוק בטרקלין חשמל או מקומות אחרים המחירים נעים בין 100-300 תלוי בגודל ובחברה
זה מאד נח לניקוי, ומסתבר שהמגש של וופל בלגי מאד נח
הכל ביחד עלה 150 שח, של מורפי ריצ'רד, אבל אולי היה מבצע
אפשר לאפות עוגיות עם חמאה שפג תוקפה לפני שלושה חודשים בערך?
כל הרעיון זה הטעם הטוב של החמאה.
ובדרך כלל רואים מיד אם זה מקולקל
רוצה טיפ? ![]()
להבא- כדי שהלחם לא יתבקע לך בצדדים
תחרצי אותו
ככה את תשלטי איפה האדים ישתחררו מהבצק
והלחם יראה שלם
ולא יקר?
חשוב שזה יהיה מאזור הדרום או קטרינג שעושה משלוחים לאזור הזה
חפשו כאן, זה הכי פשוט:
http://www.rest.co.il/rests?kw=%D7%A7%D7%99%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%A0%D7%92
פילוח לפי אזור ומה שתרצו. זה מה שאני עושה בעצמי וממליץ לכל מי ששואל.
שלום לכולן,
מניחה שהיו כאן קינוחים בעבר ללא גלוטן
אבל אני זקוקה ללינק/מתכון לקינוח קל להכנה שמתאים גם לילדים
תודה רבה

מוס שוקולד
נשיקות (אפשר עם קרם או גלידה או בלי כלום)
קורנפלקס או פיצפוצי אורז מעורבבים עם שוקולד מומס במנג'טים
הכנתי לשבת.
טוחנים מה שיש לך ובא לך: אגוזים, שקדים, זרעי פשתן (אומגה 3..), גרעיני דלעת (ברזל, טוב נגד תולעים), שומשום (ברזל, סידן), גרעיני חמניות וכו'. אפשר להוסיף גם קוקוס.
מועכים תמרים יחד עם הגרעינים הטחונים עד שמתקבלת עיסה ויוצרים מנמה כדורים. אפשר להוסיף דבש.
יוצא טעים, מיוחד וגם סופר- בריא.
זה הרעיון הבסיסי.
אפשר גם לשדרג עם סירופים, אגוזים טחונים או קצוצים, "נשיקות" מרנג מפוררות ועוד.
http://www.oogio.net/wp-content/uploads/2014/03/vegan_chocolate_berries_and_coconut_trifle-s-682x1024.jpg 682w, http://www.oogio.net/wp-content/uploads/2014/03/vegan_chocolate_berries_and_coconut_trifle-s.jpg 1000w" style="width: 100px; height: 150px;" />
(משהו כזה, לדוגמה)
בהצלחה!
תעדכני אם יצא משהו טעים! ![]()
משתמשת חדשה123
משתמשת חדשה123תוכלו לעזור לי פעם טעמתי סלט חסה עם חמוציות ושקדים קלופים וחתוכים .אשמח לשמוע עוד רעיונות לשים ?כרוב ביחד הולך?
עגבניות שרי?רק לא תפוחים דבש סילאן וכו..
איך מכינים ?איך יוצרים טיבול עדין וכמה זמן לפני האוכל מתבלים?
תודה.
סלט חסה משודרג
הירקות:
חותכים את הירקות מלבד הבטטה.
מקלפים את כל הבטטה, עד שהיא נגמרת.
מטגנים את חתיכת הבטטה בשמן זית עמוק.
הרוטב:
לערבב ולשפוך על הסלט, חוץ מהבטטה.
את הבטטה ש מים מעל כל הסלט,
לא מעורבבת עם הכל.
ברוקולי
מעדיפה שלא יהרסו לך חומרי גלם יקרים
אז מה עשית בסוף?
|מסוקרנת|
תולעת השנילא אורז, לא נודלס
תפו"א בתנור קצת נמאס
משהו שיהיה מעט חגיגי
אפונה ירוקה עם פטריות שטוגנו קודם על בצל ותפו"א ירושלמי
טעים מאד
בס"ד
בעצם, כל דבר יכול להיות חגיגי, תלוי מה מוסיפים לו
הפחממה היא הבסיס ועם התיבול והירקות לוקחים אותו לאיזה כיוון שרוצים
לדוג':
קוסקוס (אמיתי.. מאד שווה את המאמץ)
חיטה
בורגול
גריסים
קינואה
בטטות
ותמונה שלוש זה האפייה במחבת.
מורחים בעזרת מברשת שכבה דקה של הבצק על המחבת ואופים במשך מספר שניות.
מילויים אפשריים:
תפו"א, בשר, גבינות, ירקות(אגרול) ומילויים מתוקים.
.
יצאה כמות דיי גדולה
אז חשבתי לעשות חלק במילוי גבינות.
והאם ניתן להחליף קמח רגיל בקונדיטור? (או כל תערובת קמח אחרת נטולה גלוטן)
מניח שכן
ותבלינים מלח פלפל וכורכום
זה מגרה![]()
1 קג' קמח (רצוי קמח פיצה)
2 כפות שמן
כף שמרים+חצי כף משפר אפיה
שתי כפות סוכר
כפית מלח
וכשלוש כוסות מים לפי הצורך.

קראנץ שוקולד
מלא ירקותברוקוליבהתחלה חשבתי להמליץ לך על "בישולה"
ועל "הבישול הקל לכלה".
בפועל, גיליתי מזמן שספר המתכונים הכי טוב הוא האינטרנט....והחברות/ קרובות משפחה...
ספר המתכונים שלי גדוש מתכונים שהדפסתי ורק את הטובים מביניהם אני משכתבת ומכניסה לשימוש קבוע...
ולא נהניתי ממנו בכלל.
אפילו מתכון אחד לא הכנתי משם.
השאלה מה אן שרלי מחפשת?
תחומים ספציפים כמו מרקים, בשרים, פשטידות וכו' או קצת מכל דבר על קצה המזלג?
אני עוקבת אחרי הטור של איה קמרמן באתנחתא של העיתון בשבע (יש כאן בערוץ מהדורה מקוונת). יש לה רעיונות טובים. וקצת מכל דבר - פעם תבשיל פטריות, פעם קינוח, פעם אפילו מתכון שווה של המבוגר ביתי. ממש נחמד. תסתכלי שם.
ניחוחות שבת וחג של ציפורה קרייזמן - כל המתכונים הקלאסיים והפשוטים
מהמטבח בהנאה של רות סירקיס
בשניהם מתכונים מגוונים לבישול ואפיה מכל הסוגים (ואין חומרי גלם מהונלולו) ואצלנו משתמשים בהם הרבה.
למתכוני הבית היהודי. יש שם דברים הכי בסיסיים שיש, וגם דברים קצת פחות בסיסיים
וגם להמלצה על מהמטבח בהנאה.
אני יודעת שיש גם את "מהמטבח באהבה", לי אישית אין אותו (עדיין
) אבל נראה לי שהוא ספר חובה- ביחד עם בהנאה.
אני קיבלתי לחתונה את הספר "המון תפו"א" של בני סיידא, ואני אוהבת אותו, יש בו כל מיני תבלינים שאין לנו בבית, אבל אני מצליחה להוריד אותם. (ויכול להיות שלכל הבשלניות הנורמליות יש אותם
) איכשהו המתכונים אצלו נראים לי הרבה יותר חגיגיים מאותו מתכון +- ב"מטעמי הבית היהודי"
פעם בשיעור תורה רב אמר שספרי בישול הם מתסכלים כי זה לא יוצא כמו בתמונה.
בספר הזה אין תמונות, רק מעט איורים.
המון מתכונים. ספר זול - עולה 30-40 ש"ח.
ניתן למצוא בחנויות יודאיקה, מישהי דתיה הוציאה באופן פרטי.
הוא הספר הכי שימושי אצלי,
דברים פשוטים וטעימים, לרוב בלי מוצרים שקשה למצוא או יקרים מדי.
בתאבון!
לפעמים צריך לנחש מה לעשות..
גם אני משתמשת בו לפעמים..
מעולים ומדוייקים
אני שמה בשקית כשזה מתקרר
אבל הכי כיף כשהקשה קשה וטרי!
משאירים לכמה שעות.
הכוונה לאלו שבמאפיות הטריות...