שרשור חדש
שאלה לגבי טחינה...פשושון

אני רוצה להכין טחינה (עם מים, לימון, וכו') בכמות גדולה ולשמור במקרר.

כמה זמן זה יכול להשמר?

 

תודה לעונים ולעונות

לא קרה לי שהתקלקל...ג'נדס
אולי תשאלי למי אי פעם התקלקל ואחרי כמה זמן...
*תשאל אם לא התקלקל זה אומר שזה לא מתקלקל.. לא?פשושון


כי אולי זה לא שרד אצלי אצליג'נדס
אנחנו מכינים ואוכלים הרבה...
אולי למישהו זה היה שבועיים והתקלקל, מבין?
נדיר שהגיע אצלי לשבועיים...
אה הבנתי... תודה בכל אופןפשושון


הייתי אומרת חמישה ימים - שבעה ימיםלב אמיץ

אפשר לנסות לאחר את תאריך התפוגה אם משתמשים במים רתוחים שהתקררו (שאז הם מעוקרים-סטריליים)-כדאי, ואם משתמשים במיץ לימון משומר (שמכיל חומר משמר), אבל זה לא אותו טעם.

 

וצריך גם לכסות היטב, בנילון נמצד ממש לשטח הפנים של הטחינה, כדי שלא תיקרש ויווצר קרום.

שבוע ומטהגפן36
את גם יכולה להקפיא...האני אני


אני הייתי אומרת 5-3 ימים, אחכ הטעם כבר נעשה אחר..~א.ל


בענייני לימון לעולם חסדו היא בת סמכא לב אמיץ

(כמובן גם בעוד עניינים).

אם היא אומרת 3-5 ימים, היא כנראה יודעת מה היא אומרת.

מזאת אומרת??? מנסה להבין את כוונתך...~א.ל


התכוונתי שיש לך מתכונים טובים לירקות בתחמיץלב אמיץ

ורעיונות לכל מיני סלטים טעימים עם הרבה לימון.

 

 

רק כוונות טובות כמובן חיבוק.

חחח מעניין, לא שמתי לב תודה מתוקה~א.ל


כמה ימים, לא יותר.בת 30

אם תשים גם שום כתוש ישמר לעוד כמה ימים.

 

יומיים - שלושה, אולי ארבעה. טחינה מתקלקלת מהרבתאל1

בגלל זה חומוס ממרח מתקלקל מהר...

 

כשזה מתקלקל זה בד"כ מר יותר. נתקלתי כמה פעמים,,,,

אני חושבת שזה החומוס שמתקלקל מהר.לב אמיץ

טחינה אמורה להיות עמידה יחסית לא?

גם לדעתי...ת.מ.
בגלל זה למשל מרק עם חומוס מחמיץ יותר בקלות..
(פשושון לשעבר) תודה לכולן עזרתן לי מאדמבקש אמונהאחרונה


בשר בקר מבושל..לא קשור
יש לי בשר בקר פרוס שמבושל כבר, בלי רוטב, יש לכם רעיונות מה אפשר לעשות איתו?
מתכונים יתקבלו בשמחה..
צז"א מבושל בלי רוטב? הכוונה לשלוק?קראנץ שוקולד
מבושללא קשור
בס"ד
פשוט בלי רוטב וטעם, אלא פשוט מבושל
אוקיי זה נקרא שלוקקראנץ שוקולד
שלוק-במים בלבד
אפשר לבשל את זה במגוון טעמים וצבעים השאלה למה את/ה מתחבר/ת
אפשר ברוטב אדום ופלפלים
אפשר כמו בישול של צלי או לשון עם פטריות גזר בצל ערמונים.
שלוק זה לא רק במים רותחים ולהוציא?בתאל1


בצל מטוגן ופטריות, מלח פלפל וכרכוםבתאל1

לא זוכרת אם יש עוד תבלינים שצריך לשים.. נראה לי זה הכל.

יוצא מצוין!

 

^ אני שמה רק מלח ופלפל שחור~א.ל

מעט מים וכל פעם להוסיף טיפונת,

על אש קטנה

 

אפשר גם להסמיך את הרוטב עם כף קמח

או לעשות ריבת בצל- מצוין ומשתלב טוב

ואפשר להוסיף גםנהורא

כמה גרגרי פלפל אנגלי, עלי דפנה וטיפ טיפה טיפונת אגוז מוסקט

תבשיל טעים עם בקרגפן36
בקר מוכן,
מלא עדשים,
רסק עגבניות,
זיתים,
תבלינים.

אפשר גם גזר תפו''א ובטטה..

בתאבון!
יין, תבלינים, עגבניות, בצל, פלפלים.אנונימיות


יש! תודה רבה לכולם!!לא קשוראחרונה

עזרתם לי מאוד!!!!

מה מכינים ליולדת?אנונימיות


לשבת? יום חול?ג'נדס
ארוחת צהרים? ערב?
כשחוזרת מבית החולים?
יום חול. ערב. לא, שבועיים אחריאנונימיות


לערב...?ג'נדס
לכאורה ארוחת ערב מפנקת ותמיד רצוי להכין ליולדת גם מזין, לפחות במידת מה...
אז אולי סלט שווה כמו זה?

https://www.google.co.il/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://mobile.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-healthy/Recipe-25e7ed3c7b75931006.htm&ved=0ahUKEwjVyffH9fPJAhXH1BoKHTGgBRgQFggkMAE&usg=AFQjCNHvybxSMIu9DQTshmB9rK0mF_yA3A&sig2=lMIMnuYfSZ5VNOYmdOtyGA
לדעתיהרש

סלט\ירקות חתוכים זה "חובה".

חלבי יש נשים שזה עושה להן בעיה בתחילת ההנקה אז הייתי פחות ממליצה.. (אם בכ" את רוצה חלבי אז סלט +לזניה+לחמניות או סלט שווה + שקשוקה+ קצת מטבלים)

אם בכיון של בשרי אז קציצות\חזה עוף\עוף עם תפ"א\ אורז\ בורגול.

 

חשוב לזכור שאם יש כבר ילדים בבית וזה לא זוג +1 אז צריך להכין כמות מספיקה.

כמובן שאם יש אפשרות להביא דברים שאפשר להקפיא הכי טוב

 

ישר כוח!!

 

^^^^ וגם, אם יש ילדים, והארוחה מיועדת גם להם,לב אמיץ

כדאי לשאול את האמא מה הם אוהבים לאכול.

העזרה היותר גדולה מבחינתי היא שגם הילדים יתחברו לאוכל, יאכלו וישבעו.

שנוכל לסגור את הפינה של ארוחת הצהריים או הערב להיום חיוך.

 

תודהאנונימיות

באמת היו ילדים אז עשינו שניצלונים עם סירות תפו"א סלט ומרק

אשריכן. ומה זה סירות תפו"א? נשמע מענין.לב אמיץ


סירות תפו"אאנונימיות

זה תפו"א מבושלים חלקית חתוכים לרבעים לאורך... שאחרי בישול חלקי(כשהם כבר חתוכים) מכניסים אותם לתנור להמשך האפיה עד שהם נהיים קריספיים.

אפשר לתבל בשמן זית, מלח, פפריקה מתוקה, פלפל שחור ומים (כדי שימשיך להתבשל ורק אז יעשה קריספי.)

עוד אפשרות שליש כוס שמן זית, שליש כוס מים ושליש כוס אבקת מרק בצל

בתאבון

 

ממממ. נשמע טעים. תודה.לב אמיץאחרונה


שאלות הנבטה של קטניות, ולמה זה טוב?לכל זמן ועת
קנינו ששועית אדומה, קטניה, השרתי את זה כבר 24 שעות במים וסיננתי מידי פעם את פעם, וזה עדיין קשה מאוד..

וסתם לידע..
ומה זה אומר להנביט? מה מנביטים?
במה זה בריא יותר?
עניתי לך באישינפש חיה.
שעועית אדומה היא אולי הקטניה הכי קשה.לב אמיץ

ראיתי עכשיו באחד האתרים שלשעועית יש נטיה לנבוט פנימה. צריך לשבור את הגרעין ולראות אם נבט.

 

ההנבטה כאילו מחזירה את הקטניה למצב שבו היתה טריה בתוך התרמיל.

היא מפרקת חומצות שנוצרות בו אחרי שהגרגר נקטף, שנועדו להגן על הגרגר עד לעונת הגשמים הבאה.

תודה על התשובה.. חוץ מזה מה עוד מנביטים בדר"כ?לכל זמן ועת
אפשר כל קטניה.לב אמיץ

עדשים (כתומות, שחורות, ירוקות), חומוס, אפונה יבשה, שעועית, פול, תורמוס, ואפשר להנביט גם חיטה.

אולי אפילו אורז מלא? אף פעם לא ניסיתי.

 

יש עוד קטניות מענינות בחנויות הטבע - מש, לוביה ועוד.

עדשים הכי קל להנביטצ'וקלייט

וממש טעים בסלט, ואפילו כנשנוש...ממש ממליצה

גם חילבה קל להנביטברווזה


אני חושבתיהלום שבכתר

אני חושבת שזה טוב ההנבטה כי זה מונע גזים

צודקת.לב אמיץ


בטעות ראיתי את השרשור-המצב חסה

ראיתי היום מחקר שמוכיח שזה עוצר סרטן בתחילת התפתחותו.

זה בעצם הופך את הקטניה מסוג של פחמימה לירקכמו הלבנה

ואז ערכה התזונתי הרבה יותר גבוה,

בייחוד שאת רוב הירקות שלנו אנחנו אוכלים לאחר קירור,

ולאכול מונבט זה ממש כמו מהשדה- ברגע שצמח.

 

אני מנביטה בעיקר מש

אפשר שאלהאר
איך מנביטים?
ואיך אוכלים את זה אחכ?
או משרים או מרטיבים בתוך מסננת ל24 שעות,המצב חסה

מניחים בחוץ (רצוי לכסות) ואחרי ה24 שעות אם זה בלי מסננת אז להוציא את המים ולחכות עד שתראי את מה שהנבטת נבקע ויוצא ממנו מן שפיץ לבן, לשובע

כשמנביטים בבית בתוך צמר גפן, יש הסוברים שצריך לעשרדוד עצמאי


טוב, אז אן איפה את?dora

@אן_שרלי

תסביר לך על זה מעולה..

השאלה אם היא בתפקיד מחוץ לפורום...;)

תודה דורה אורה2x
מדריך מקוצר למנביט המתחיל + יתרונותאורה2x
יתרונות ההנבטה:

1. זה בריא! ברגע שזרעי הקטניות הופכים לנבטים, לצמחים צעירים - כמות הויטמינים, המינרלים, חומצות האמינו (לבניית חלבונים לגוף) והאנזימים (לבניית רקמות שריר, להגברת קצב שריפת השומנים) מוכפלת והם זמינים יותר לגוף ונספגים ביתר קלות בגוף. בנבטים יש סיבים תזונתיים הגורמים לתחושת שובע.

2. זה טעים! זה מתפצפץ בפה וזה נישנוש כייפי ממש. וכל כף של נבטים זו כף של בריאות!

3. זה חוויה! כל תהליך ההנבטה הוא פשוט מדהים, רק לראות את הפלא איך ביומיים שלושה הקטניה היבשה צומחת ועולה זה חיזוק לאמונה.
" מה רבו מעשיך ה' "

* למי שסובל ממערכת עיכול חלשה - מומלץ לבשל קצת את הנבטים. (להוסיף לתבשיל, למוקפץ וכד')
*השריה, הנבטה ובישול עוזרים במניעת גזים.
* ניתן לשמור בקירור עד 4 ימים, אז אל תכינו כמות גדולה.
* רצוי להתחיל להנביט שעועית מאש, זה הכי קל.
* בקיץ הקטניות נובטות תוך כמה שעות, בחורף זה יקח יותר זמן, אז סבלנות!
* אם הנבטה ראשונה לא הצליחה - לנסות שוב!!
* לקטניות מונבטות קוראים - "נבטוטים" 

להלן מדריך מצולם להנבטה (איכות צילום של פיל מגובס)

שעועית מש יבשה: 



משרים במים ללילה - 12 שעות:



בבוקר שוטפים את המש, מסננים את המים ומרטיבים קצת:



ועכשיו כל כמה שעות לדאוג שהמש קצת רטוב עד שהוא נובט:





בתאבון ובהצלחה!



(נלקח מתוך פורום "חכם הרזים")
תודה רבה על ההסבר המצולם והמפורט!!אר
רק מוסיפה נקודה חשובהנהורא

שחשוב מאוד שההנבטה תתבצע בחושך ולא באור,

כלומר להניח את הקערה/ צנצנת בתוך ארון במטבח.

 

לא זוכרת מה הסיבה אבל זוכרת שזה חשוב.

רק לגבי השם- יש מחלוקת בעניןבת 30

אצלנו לקטניות מונבטות קוראים "עדשים עם זנב"...חיוך

 

מתוקות.לב אמיץאחרונה


ואיך מנביטים חיטה?יום בחצריך


גרעיני פשתן שלא נטחנו-יש להם משמעות?צביה22
או שחייבים לטחון בשביל לקבל את האומגה 3?
ואם צריך לטחון- איך אתם ממליצים שיהיה הכי פשוט?
ואפשר לטחון כמות גדולה ולשמור במקרר?
חייב לטחון מכיוון שהם לא מתעכליםקראנץ שוקולד
ולטחון קצת בכל פעם לםי כמות האכילה כי הערכים להם בורחים מהר
נוח לטחון במטחנת קפהבת 30

ובאמת עדיף לטחון כל פעם קצת. ואם נשאר- לשמור במקפיא.

תודה על התשובות. אין לנו מטחנת קפה, אבל אולי אני אקנהצביה22
למה מטחנת קפה יכולה להיות שימושית? (קפה אנחנו לא נטחן בה...)
וראיתי באינטרנט שיש כאלו פשוטים בפחות ממאה שקלים וכאלו יקרים בכמה אלפי שקלים. מה נחשב סביר למטחנה? בפחות ממאה שקלים יהיה מספיק טוב?
ומה עם מטחנת פלפל ומלח? גם יכול להיות טוב?
מטחנת פילפל לא מתאים.לב אמיץ

גרעיני פשתן הם גרגירים קטנים וחלקלקים.

 

את יכולה גם להשתמש במכתש ועלי כבד...כמו פעם.

לכמות קטנה זה סביר ביותר. ובטח אפשר למצוא כלי כזה בשוק ב20-30 שקלים.

איכשהו נשמע לי שזה גם יותר שומר על הערך התזונתי מאשר מטחנת קפה.

 

אבל מטחנת קפה יכולה לשמש אותך בטחינת תבלינים ואולי אפילו סוכר לאבקת סוכר.

בבלנדר יש את החלק הזהמודדת כובעים

זה משמש לטחינה של אגוזים, שקדים, סוכר (אבקת סוכר), זרעי פשתן, שומשום ועוד

איזה חלק בבלנדר? בלנדדר מוט גם יתאים?צביה22
בלנדר בכלי, לא מוטמודדת כובעים


קניתי פעם מטחנת קפה באיזה 80 שקלפלספנית

בעזהי"ת

 

קטנה, קומפקטית, 

מתאימה לכמות קטנה כל פעם

(נראית כמו כוס-תרמוס כזה, כשבתוך הכוס המנוע והכל, ורק בחלק העליון יש מין קערה קטנה. מכיל בערך חצי כוס חד"פ בכל פעם)
טוחן מעולה, זרעי פשתן, סוכר, מלח גס

אגוזים ושקדים קצת יותר מסובך כי צריך להזהר שלא יהפוך לחמאה,

שומשום לא ניסיתי.. 

בשימוש כבר שנה וחצי בערך.

החיסרון היחיד זה שאין חלק נשלף שאפשר לשטוף נורמלי, אבל אני פשוט מעבירה נייר סופג קצת לח אחרי כל שימוש.

מטחנת קפה עולה 90 ש"חבת 30אחרונה

והיא מצוינת לטחינת כל הגרגרים והזרעונים שאת רוצה. גם זרעי פשתן.

יש להם משמעותאורה2x
מיועד לאנשים הסובלים ממערכת עיכול לא סדירה-
אפשר להשרות כף גרעיני פשתן בכוס מים ללילה
ואז נוצר חומר צמיגי מגעיל ביותר (עמכם הסליחה)
שותים את הנוזל בבוקר על קיבה ריקה.
לא כל יום.. זה משהו חד"פ שעוזר.

לאומגה 3 באמת כמו שאמרו הכי טוב לטחון ולאכול מיד טרי.
הסתדרתי... אפשר למחןקאת פניך אבקש
שאלות על וופל בלגיזמר הפלוגות

בא לי לקנות את המכשיר להכנת וופל בלגי ואשמח אם מישהו יודע על מכשיר טוב וכמה בערך עולה ואיך משיגים את המתכון של זה... תודה

אפשר לקנות מחבת לוופל בלגי- עולה הרבה פחות ועושה אותה עבודהברוקולי


מחבת פחות טוב מהחשמליקראנץ שוקולד

והשימוש בו פחות נוח

לגבי המכשיר תבדוק בטרקלין חשמל או מקומות אחרים המחירים נעים בין 100-300 תלוי בגודל ובחברה

ויש לה מתכון מסויים?זמר הפלוגות


אני קניתי אחת עם חוברת מתכוניםקראנץ שוקולד
אבל יש. מלא ברשת
אנחנו קנינו (קצת בטעות) טוסטר, שיש לו אפשרות להחליף את המגשיהשיראחרונה

זה מאד נח לניקוי, ומסתבר שהמגש של וופל בלגי מאד נח

הכל ביחד עלה 150 שח, של מורפי ריצ'רד, אבל אולי היה מבצע

חמאה שפג תוקפהמעין22

אפשר לאפות עוגיות עם חמאה שפג תוקפה לפני שלושה חודשים בערך?

לא כדאי.לב אמיץ

כל הרעיון זה הטעם הטוב של החמאה.

 

בכלל לא הייי ממליץ להשתמש בשום מוצר חלב שפג תוקפוyarivnayim1212אחרונה

ובדרך כלל רואים מיד אם זה מקולקל

לחם מקמח כוסמין..א..א..

מקסים!ברוקולי
עבר עריכה על ידי ברוקולי בתאריך י"ג בטבת תשע"ו 11:39

 

רוצה טיפ? קורץ

להבא- כדי שהלחם לא יתבקע לך בצדדים

תחרצי אותו 

ככה את תשלטי איפה האדים ישתחררו מהבצק

והלחם יראה שלם 

 

 

תודה. יצא פשוט רך וטעים..א..א..
אפשר מתכון ואיך הטעם שלו דומה לקמח מלא ?איילה


ממש לא לחם ממש קליל..א..א..
לא מרגישה שזה כבד כמו מקמח מלא.
חצי קילו קמח כוסמין
כף וחצי שמרים יבשים
כף סוכר
לערבב
חצי כף מלח
שוב לערבב
בערך 2 כוסות מים פושרים
לערבב עם כף
ואז לשמן את הילדים וללוש טוב
ולהתפיח
סליחה את הידים..א..א..
כמה זמן התפחה?שטות
בערך שעה..א..א..אחרונה
עד שאת רואה שהבצק הכפיל את עצמו
מכירים קטרינג חלבי עם כשרות טובהקראנץ שוקולד

ולא יקר?

חשוב שזה יהיה מאזור הדרום או קטרינג שעושה משלוחים לאזור הזה

גם אני מחפשת.לב אמיץ


מקפיצהג'נדס
יש את ליצ'יבתאל1


תודה רבה בסוף סגרנו עם מסעדה בנתיבות.קראנץ שוקולד
אם יש עדיין מי שמחפש...yarivnayim1212אחרונה

חפשו כאן, זה הכי פשוט:

http://www.rest.co.il/rests?kw=%D7%A7%D7%99%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%A0%D7%92

 

פילוח לפי אזור ומה שתרצו. זה מה שאני עושה בעצמי וממליץ לכל מי ששואל.

קינוח ללא גלוטןאביגיל ב.

שלום לכולן,

 

מניחה שהיו כאן קינוחים בעבר ללא גלוטן

 

אבל אני זקוקה ללינק/מתכון לקינוח קל להכנה שמתאים גם לילדים

 

תודה רבה

הכנתי לא מזמן לבחורה רגישה לגלוטןקראנץ שוקולד
פצפוצי אורז
שוקולד לבן

שלוש שוקולד מריר עם קשיו או שקדים ושמנת מתוקה

אץ השוקולד הלבן ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים או בבן מארי ןמערבבים עם הפצפוצי אורז ומשטחים על תבנית ומהדקים טוב.
את השוקולד המריר גם ממיסים באותה דרך עם מעט שמנת מתוקה. בינתיים מקציפים שמנת מתוקה לקצף יציב ומקפלים לתוך השוקולד עד לאחידות ושופכים לתבנית ומקררים.
יש לקרין גורן רולדת שוקולד עם קרם ללא קמח מדהימהאיילה


אפשרלהכיןהלליש
סופלה עםקמח שקדים,
דברים מלוחין עם קמח חןמוס,
ומשחק של שוקולד חום ולבן עם פצפוצי אורז. אפשר גם מתכון עם חמאת בוטנים כמו שהביאו בשרשור אחר כאן..

וישבלוגים באינטרנט, צריך לנבור
רסק תפוחים ביתיחילזון 123
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך ט' בטבת תשע"ו 12:11

מוס שוקולד

נשיקות (אפשר עם קרם או גלידה או בלי כלום)

קורנפלקס או פיצפוצי אורז מעורבבים עם שוקולד מומס במנג'טים

ג'לי, גלידה, פירות /סלט פירות, פונדו,רק טוב!
הסופלה של חרישיתאם הבנים12
כדורי תמרים עם זרעונים טחוניםבת 30

הכנתי לשבת.

טוחנים מה שיש לך ובא לך: אגוזים, שקדים, זרעי פשתן (אומגה 3..), גרעיני דלעת (ברזל, טוב נגד תולעים), שומשום (ברזל, סידן), גרעיני חמניות וכו'. אפשר להוסיף גם קוקוס.

מועכים תמרים יחד עם הגרעינים הטחונים עד שמתקבלת עיסה ויוצרים מנמה כדורים. אפשר להוסיף דבש.

יוצא טעים, מיוחד וגם סופר- בריא.

קצפת+פירות.תולעת השני

זה הרעיון הבסיסי.

 

אפשר גם לשדרג עם סירופים, אגוזים טחונים או קצוצים, "נשיקות" מרנג מפוררות ועוד.

 

קינוח שכבות שוקולד, קצפת קוקוס ופירות יערhttp://www.oogio.net/wp-content/uploads/2014/03/vegan_chocolate_berries_and_coconut_trifle-s-682x1024.jpg 682w, http://www.oogio.net/wp-content/uploads/2014/03/vegan_chocolate_berries_and_coconut_trifle-s.jpg 1000w" style="width: 100px; height: 150px;" />

 

(משהו כזה, לדוגמה)

 

בהצלחה! 

תעדכני אם יצא משהו טעים! ליקוק

יש גם עוגת שוקולד קלה ללא גלוטןדנדושאחרונה
מקציפים 4 ביצים, כוס סוכר, ושלושת ר עי כוס שמן. מוסיפים כוס קורנפלור, א. אפיה, שלוש כפות קקאו, 4 כפות שוקולית, וחצי מיכל שמנת מתוקה. מערבבים היטב. אופים כחצי שעה ב 180°, אפשר להמיס חבילת שוקולד עם החי השני של השמנת המתוקה ולשפוך על העוגה.
פיצה שווה-צריכה עזרהמשתמשת חדשה123
היי! ראיתי פה כמה וכמה פיצות שוות שהועלו לאתר, יש לי כמה שאלות:
1. אם אני רוצה שהבצק יהיה מוכן מראש ובערב רק לרדד, לשים תוספות וישר לתנור, זה אפשרי? אם כן,כיצד ואיך לשמור את הבצק טוב?
2. הרוטב עגבניות ששמים מעל-זה משהו שמכינים לבד? אם לא, אז מה?
תודה מראש
לגבי 1 אפשר להכין בצק מראש ולשמור במקררקראנץ שוקולד
2 יש רטבים מוכנים לדעתי פחות שווה גם מבחינת מחיר וגם הטעם אלא אם יש לחץ בזמן
בבית אפשק להכין כמות הרבה יותר גדולה בהרבה יותר זול ויותר טעים.
מעולה,תודה! יש לך מתכון לרוטב?משתמשת חדשה123
לטגן מעט שניים-שלושה שיני שום קצוצותקראנץ שוקולד
להוסיף על בזיליקום קצוצים ועגבניות קלופות בערך חמש, להוסיף תיבול כף אורגנו כף סוכר או סילאן ורסק אחד קטן ולבשל כעשרים דקות, עם בלנדר מוט מועכים למחית חלקה.
תודה רבה רבה!!!משתמשת חדשה123
בשמחהקראנץ שוקולדאחרונה
מה אפשר להכין ממרח חלבה?:הרש


עוגיות, עוגות בחושות, מילויים שונים(קרואסונים)קראנץ שוקולדאחרונה
מוס חלבה ועוד
סלט חסהגלית

תוכלו לעזור לי פעם טעמתי סלט חסה עם חמוציות ושקדים קלופים וחתוכים .אשמח לשמוע עוד רעיונות לשים ?כרוב ביחד הולך?

עגבניות שרי?רק לא תפוחים דבש סילאן וכו..

איך מכינים ?איך יוצרים טיבול עדין וכמה זמן לפני האוכל מתבלים?

תודה.

מתכון לסלט חסהסיווש

סלט חסה משודרג 

הירקות:

  • עלי חסה שטופים היטב
  • עגבניות שרי
  • פטריות
  • פקאנים מסוכרים (לא חובה)
  • בטטה

חותכים את הירקות מלבד הבטטה.

מקלפים את כל הבטטה, עד שהיא נגמרת.

מטגנים את חתיכת הבטטה בשמן זית עמוק.

הרוטב:

  • 2 כפות סילאן
  • שן שום
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון

 

לערבב ולשפוך על הסלט, חוץ מהבטטה.

את הבטטה ש מים מעל כל  הסלט,

לא מעורבבת עם הכל.

הערה קטנהקראנץ שוקולדאחרונה
שמן זית לא טוב ואפילו מסוכן לטיגון עמוק
רצוי להשתמש בסויה או קנולה
אפשר להכין הערב בצק לחלות ולהשאיר בחוץ כל הלילה?ayeletb9
ממש מתחשק לי להכין חלות לשבת אבל אני לא אספיק רק מחר.
מ מ מ ש לא!ברוקולי
אפשר להתפיח בלילה במקרר!סיגל!
תכיני את הבצק הערב, אבל תכניסי למקרר עד השימוש..
וגם אז- רק בצק שמרים קר!ברוקולי
מה זה אומר בצק קר?ayeletb9
בצק שמיועד להתפחה במקררברוקולי
בצק רגיל שתכניסי למקרר ללילה יווצר תפיחת יתר.
הנה כמה דוגמאות - יש שוני בכמות השמרים, בטמפ המים, בטמפ הבצק לפני תפיחה.. בצקים קרים מכילים יותר שומן בד״כ שעוזר לתפיחה איטית יותר
תחפשי בגוגל מתכונים..
ולוקח 10 דקות להכין בצק. שווה להשאיר לבוקר
אז נראה לי שאני אוותר...ayeletb9
בעלי לא אוהב לטעום דברים חדשים אז חבל לי על ההשקעה. אני בדר"כ מכינה לפי המתכון שיש על האריזה של קמח שמרים לחלות של אסם וזה מה שטעים לשנינו.
סליחה על הביאוס.. ברוקולי

 

מעדיפה שלא יהרסו לך חומרי גלם יקרים 

אני עושה את המתכון הרגיל ומתפיחה במקרריעל מהדרוםאחרונה
לק"י

יוצא טוב.
(אולי עם מתכון מיוחד למקרר- יוצא יותר טוב?! לא יודעת)
^^ להתפיח במקרר.תולעת השני

אז מה עשית בסוף?

 

|מסוקרנת|

בסוף הייתי עייפה מידי...ayeletb9
חזרתי ב-20:30 אחרי יום עבודה+לימודים ורק רציתי לישון.
רעיון לפחמימות שאפר לאכול עם קציצות לסעודת שבת?שואלת לרגע

לא אורז, לא נודלס

תפו"א בתנור קצת נמאס

 

משהו שיהיה מעט חגיגי

פירה עם בצל מטוגן?קוסקוס?ת.מ.
קיגל תפוא או אטריות. קדרת ירקות. בורגולאמא שלה
רעיונותאבטיח מלון
אפשר להכין תפו"א עם כל מיני ירקות כמו בטטה ותפוחים
פתיתים עם תוספות למיניהן
אפשר להכין מרק עוף ענקי. לא נשארים רעבים ממש אחרי זה...
תוספותטעימותזזי

אפונה ירוקה עם פטריות שטוגנו קודם על בצל ותפו"א ירושלמי

טעים מאד

 

ב"ה יש המוןסוש

בס"ד

 

בעצם, כל דבר יכול להיות חגיגי, תלוי מה מוסיפים לו

 

הפחממה היא הבסיס ועם התיבול והירקות לוקחים אותו לאיזה כיוון שרוצים

 

לדוג': 

 

קוסקוס (אמיתי.. מאד שווה את המאמץ)

חיטה

בורגול 

גריסים 
קינואה

בטטות 

 

 

בורגול? קוסקוס?יעל מהדרום
הום פרייזארלטאחרונה


עלי סיגר ביתייםקראנץ שוקולד
העלים העלים אחרי האפיהאפייה במחבת

תמןנה שתיים זאת המסה הדלילהקראנץ שוקולד

ותמונה שלוש זה האפייה במחבת.

מורחים בעזרת מברשת שכבה דקה של הבצק על המחבת ואופים במשך מספר שניות.

מילויים אפשריים:

תפו"א, בשר, גבינות, ירקות(אגרול) ומילויים מתוקים.

נראה כמו בלינצ'ס. מה ההבדל?אם הבנים12
שונה מאדקראנץ שוקולד
רק המראה של המסה קצת מזכיר אבל המסה עצמה מאד ענייה בחומרים
סה"כ קמח מים חומץ מלח
והעלה הרבה יותר דק כמעט שקוף
איזה יופי. תכינו ביצה בבריקה.לב אמיץ

ליקוק.

תודה. אולי בעלים שנשארוקראנץ שוקולד

יצאה כמות דיי גדולה

אז חשבתי לעשות חלק במילוי גבינות.

איזה קמח?שירוש16

והאם ניתן להחליף קמח רגיל בקונדיטור? (או כל תערובת קמח אחרת נטולה גלוטן)

רגילקראנץ שוקולדאחרונה

מניח שכן

זה המילוי שהכנתיקראנץ שוקולד
מה יש במילוי? מענין.לב אמיץ


פרטיות בצל תפוחי אדמהקראנץ שוקולד

ותבלינים מלח פלפל וכורכום

אופס פטריות חחקראנץ שוקולד


מממ. טעים.לב אמיץ


מה הכמויות המדויקות של החומרים בעליםאיילה


500 קמח שתי כפות חומץ קורט מלח וארבע כוסות מיםקראנץ שוקולד


ומה לגבי הטיגון קצת או הרבה שמן..א..א..
ממה שאני יודעת - טיגון בשמן עמוק.לב אמיץ


לדעתי זה בלי שמן. אח"כ עם המילוי מטגנים בהרבה שמן.חילזון 123


התכונתי בשלב הראשון..א..א..
כשמכינים את העלה
טיגון עמוק או קצת כמו שמכינים חביתה?
אפשר בבקשה מתכון?רוני בלילה


כתבתי למעלה.קראנץ שוקולד
פיצה לפתיחת צוםקראנץ שוקולד
מוצלח!!~א.ל


וואו - מרשים ונראה מאוד טעים.לב אמיץ


תודה רבה, באמת יצא טעים והלמטה קראנצ'יקראנץ שוקולד
אגב השתמשתי בקמח פיצה שהוא עשיר בגלוטןקראנץ שוקולד
ופשוט תענוג לעבוד עם הבצק
ישר כוח, נראה טעים מאוד!ג'נדס
אפשר מתכון?דיתוש (יהודית)

זה מגרהכן

בשמחהקראנץ שוקולד

1 קג' קמח (רצוי קמח פיצה)

2 כפות שמן

כף שמרים+חצי כף משפר אפיה

שתי כפות סוכר

כפית מלח

וכשלוש כוסות מים לפי הצורך.

 

2 כפות שמן?התנערי מעפר
נשמע מעט...
כןקראנץ שוקולד
בגמר הלישה סוגרים את הבצק עם עוד מעט שמן ביד וזהו לא צריך יותר
סמכי עליי שיוצא אחלה בצק
אה ושכחתיקראנץ שוקולדאחרונה
תוספת שלי
כף אורגנו יבש לבצק
מוסיף בטעם אבל לא חובה
נראה מעולה וטעיייים!סה"רורית
המלצה לספר בישול?אורה2x
אשמח להמלצות לספר בישול שמשתמשים בו באמת ולא עומד לקישוט,
שלא יהיה ספר ישן שאי אפשר כבר להשיג.
תודה
הבישול המרוקאי ספר מעולה.קראנץ שוקולד


הספר הטבעוני של בני סיידא -אני אוהבת מאוד!!ברוקולי
איך טבעוני וטוב יכול להיות באותו משפט? קראנץ שוקולד


לי זה טעים מלא ירקותברוקולי
לא ממליצה לקנות ספר בישול. היום יש הכל באינטנרט...אומנותי

בהתחלה חשבתי להמליץ לך על "בישולה"

ועל "הבישול הקל לכלה".

בפועל, גיליתי מזמן שספר המתכונים הכי טוב הוא האינטרנט....והחברות/ קרובות משפחה...

ספר המתכונים שלי גדוש מתכונים שהדפסתי ורק את הטובים מביניהם אני משכתבת ומכניסה לשימוש קבוע...

יש לי את בישולה כבר שנים.לב אמיץ

ולא נהניתי ממנו בכלל.

אפילו מתכון אחד לא הכנתי משם.

 

השאלה מה אן שרלי מחפשת?

 

תחומים ספציפים כמו מרקים, בשרים, פשטידות וכו' או קצת מכל דבר על קצה המזלג?

 

אני עוקבת אחרי הטור של איה קמרמן באתנחתא של העיתון בשבע (יש כאן בערוץ מהדורה מקוונת). יש לה רעיונות טובים. וקצת מכל דבר - פעם תבשיל פטריות, פעם קינוח, פעם אפילו מתכון שווה של המבוגר ביתי. ממש נחמד. תסתכלי שם.

 

 

לא כל מתכון ולא כל שף אפשר למצוא באינטרנטקראנץ שוקולד
יש הרבה מתכונים שמובאים רק בספרים וגם המתכונים באינטרנט לא ץמיד אמינים וטובים
שניים שעולים ליטל..

ניחוחות שבת וחג של ציפורה קרייזמן - כל המתכונים הקלאסיים והפשוטים

מהמטבח בהנאה של רות סירקיס

 

בשניהם מתכונים מגוונים לבישול ואפיה מכל הסוגים (ואין חומרי גלם מהונלולו) ואצלנו משתמשים בהם הרבה.

מתכוני הבית היהודי. יש בו מתכונים טובים וגם בסיסיים.באורות גבוהים


מצטרפת..יד_האלמונית

למתכוני הבית היהודי. יש שם דברים הכי בסיסיים שיש, וגם דברים קצת פחות בסיסיים

וגם להמלצה על מהמטבח בהנאה.

אני יודעת שיש גם את "מהמטבח באהבה", לי אישית אין אותו (עדיין) אבל נראה לי שהוא ספר חובה- ביחד עם בהנאה.

 

אני קיבלתי לחתונה את הספר "המון תפו"א" של בני סיידא, ואני אוהבת אותו, יש בו כל מיני תבלינים שאין לנו בבית, אבל אני מצליחה להוריד אותם. (ויכול להיות שלכל הבשלניות הנורמליות יש אותם)  איכשהו המתכונים אצלו נראים לי הרבה יותר חגיגיים מאותו מתכון +- ב"מטעמי הבית היהודי" 

ניקי!!! אין עליהשיפקה
הורדתי תאפליקציה, אמנם היא קצת כבדה אבל אני ממש לא מתחרטת!! אתר/ אפליקציה עם מתכונים להכל. מסודר מאוד, הוראות מפורטות, דברים משוטים ומגוונים..

אני התאהבתי ולא מפסיקה להתפעל
מטעמי הבית היהודיענר

פעם בשיעור תורה רב אמר שספרי בישול הם מתסכלים כי זה לא יוצא כמו בתמונה.

בספר הזה אין תמונות, רק מעט איורים.

המון מתכונים. ספר זול - עולה 30-40 ש"ח.

ניתן למצוא בחנויות יודאיקה, מישהי דתיה הוציאה באופן פרטי.

הוא הספר הכי שימושי אצלי,

דברים פשוטים וטעימים, לרוב בלי מוצרים שקשה למצוא או יקרים מדי.

בתאבון!

יש בספר הזה מלא טעויות..אורנית

לפעמים צריך לנחש מה לעשות..

 

גם אני משתמשת בו לפעמים..

נכון!מודדת כובעיםאחרונה


הספרים של רות סרקיס. מהמטבח באהבה ומהמטבח בהנאהאורין

מעולים ומדוייקים

אני אוהבת את של אביגיל מייזליקחייצ'ו


לחם- רך מבפנים, קצת קשה מבחוץ. מה לעשות שיצא רך גם מבחוץ?את פניך אבקש
זה אמור להתרכך אחרי כמה שעות לבדאורה2x

אני שמה בשקית כשזה מתקרר 

אבל הכי כיף כשהקשה קשה וטרי!

להכין בצק עם פולישברוקולי
מה זה פוליש? נשמע מעניין..נדנדה כתומה.
סוג של מחמצת - קמח ומים בכמויות שוות + מעט שמריםברוקולי

 

משאירים לכמה שעות.
 

^^^ נכון.. פים היינו מכינים עם מחמצת.. כדאי לחזור לזה.. תודהאת פניך אבקש
תנסי לשים תבנית עם מעט מים בזמן האפייהקראנץ שוקולד
ולא למרוח ביצה
לישה טובהניצן*
לעטוף בשקית מיד כשזה יוצא מהתנור ועדיין חם,כדי ש"יזיע"הדסדסאחרונה


איך אפשר לדעת אם לחם הוא מקמח מלא או שרק הוסיפו לו צבע?elaa56
....
מכינים בבית..משיח נאו בפומ!
להסתכל ברכיבים?חילזון 123


^^^^ג'נדס
וזה המקום לומר, שזו הבעיה בלחמניות "מקמח מלא"... הן ככל הנראה צבועות הכוונה לאלו שבמאפיות הטריות...
51% הוא בטוח.. מה מעבר- תלוי מאוד בלחםברוקוליאחרונה