שרשור חדש
איך אפשר לדעת אם לחם הוא מקמח מלא או שרק הוסיפו לו צבע?elaa56
....
מכינים בבית..משיח נאו בפומ!
להסתכל ברכיבים?חילזון 123


^^^^ג'נדס
וזה המקום לומר, שזו הבעיה בלחמניות "מקמח מלא"... הן ככל הנראה צבועות הכוונה לאלו שבמאפיות הטריות...
51% הוא בטוח.. מה מעבר- תלוי מאוד בלחםברוקוליאחרונה


אני צריכה מתכון לעוגת יום הולדת פרווהרוני בלילה

יפה ומרשימה מאד.

עוגת נוגט של ניקי ב עם ריץאנונימיותאחרונה


עזרה- ארוחת ערב חורפית שהיא לא מרקגפן36
ולא דורשת שילוב של גזר, תפו''א, וסוכר.
פוקצ'ות? פיצה תוצרת בית?בת 30


דיסה.לב אמיץ


תבשילי קדירה למיניהם..פלספנית


בטטה בתנור ניתן לשלב דלוריאימל'ה
משהו שהכנתי אתמול :תופרת_חובבת

הכנתי מרק עוף רגיל, ואז הוצאתי את כמעט את כל חלקי העוף מהמרק שמתי בסיר סוטאז' (סיר נמוך ורחב)

יחד עם כוס פתיתים, רסק עגבניות, תבלינים, פלפל חריף, אפונה משימורים, קצת מהמרק עוף בתור ציר - להביא לרתיחה ,

להנמיך אש ולבשל במשך הזמן הבישול של הפתיתים (כי העוף כבר מוכן) והופ, יש לך תבשיל עוף ופתיתים יחד.

נשמע נהדר תודה!גפן36
בשמחה ממש! בהצלחה ולבריאות תופרת_חובבת

עכשיו עולה לי שראיתי את זה באיזשהו אתר אז אביא את המקור :תופרת_חובבת

http://www.sugat.com/?CategoryID=395&ArticleID=3713

הם הוסיפו עוד קצת דברים שאני הורדתי ועדיין ברוך ה' יצא טעים...

אפשר במקום עם אורז או בורגול גם לקבל מנה בריאה יותרמתגברת


עלו לי כמה רעיונות עכשיו לארוחות ערב.נתתי פה כל מיני כיווניםפלונטר היפהאחרונה

תבחרי מה שמתאים\נוח\טעים\קל לך (ואפשר גם לנסות דברים חדשים):

 

-פסטה ברוטב עגבניות, סלט ופרגיות.

-אורז, עוף בתנור, קישוא\פילפל ממולאים בירקות\בשר תחון 

-נודלס ברוטב סויה סיני, ירקות מוקפצים ועוף הודו

-פיצה עשירה בתוספות, מקרוני מוקרם בקטנה כזה, סלט יווני

-תפוח אדמה (חתוכים לקוביות) ברוטב צילי מתוק, בתנור, ושניצלים.

-פתיתים עם נקניקיות פרוסות (במעורבב), פשטידה מהירה (פטריות, בצל, ברוקולי... לא כזה משנה) 

-כוסמת, קציצות ברוטב אדום וסלט חסה, קרוב, פטריות ברוטב קיסר

-רביולי בשמנת, גביניות ומרק מוקרם

-בורגול, קציצות בטטה מטוגנות (עם בצל, גזר, קישואים וכו'), אפשר להוסיף טבעות בצל (שבאים קפואים ועושים בתנור) 

-פירה, קציצות עם ירקות בתנור (טעים לערבב עם הפירה)

-צ'יפס, סלט (חסה, עגבניות, קרוטונים ורוטב אלף איים) , נקניקיות

 

אם יש לך סיבה טובה, כח, זמן ומצב רוח- אפשר להשקיעה:

בשר על האש (קבב\נקניקיות\הודו\סטק\בורגר\פרגיות\כנפיים\שווארמה), צ'יפס, סלט חי, סלט קרוב וגזר, תחינה- חומוס, פיתות\בגטים. 

אם אין לך כח\זמן לבשל- מותר מידי מעם לפרגן לעצמנו ולהזמין.

 

שיהיה לך בהצלחה ובטאבון. 

 

נ.ב- אם את או מי שקרא את זה, רוצים שאפרט או אתן מתכון של משהו מכאן, אשמח לתת.

ביי כולם, שיהיה לכם צום קל! 

המלצות לסיר בישול איטיכבשה מתולתלת

המלצות לסיר בישול איטי..

דבר ראשון, יש מישהי שרוצה למסור סיר בישול איטי תקין?

מצבנו הפיננסי כרגע לא משהו בכלל, זמנית. מקווה שזמנית. 

 

משהתחתנתי בערך , אני מפנטזת על סיר בישול איטי, 

אבל אני לא יודעת אם הזולים יחסית, מספיק עושים את העבודה. לא בא לי להשקיע 200 + ש"ח

ושאחרי חצי שנה או שנה זה יתקלקל. עדיף לי כבר לקנות ולדעת שזה יחזיק כמה שנים טובות.

למישהי יש המלצות?

אני מחפשת משהו אמין, תמורה טובה למחיר , אין צורך בהרבה תוכניות ושטויות.

המטרה שלי בקניה של הסיר זה להכין חמין "טשולנט" עם בקר, 

ותבשילי עוף בבישול ארוך ואיטי, שיצא טעים ובלי יותר מידי בלגן.

אם מישהי מרוצה ממה שיש לה, אשמח אם תכתוב לי חברה, דגם, ואיפה קנתה.

אפשר גם במסר אישי אם היא לא רוצה על הפורום עצמו. 

 

אני מבשלת דיי טוב כשנחה עלי הרוח ואני משתדלת, אין לי יותר מידי עצבים לבשל בדרך כלל...

מכל מיני סיבות אובייקטיביות. לא עצלנות.

אני בקושי מבשלת, בעלי חי על האוכל של חמותי, הילדה חיה על אוויר , אור שמש , גלידה

ומידי פעם על האוכל של סבתא שלה , ואמא שלה חיה על אילתורים מזינים יחסית שאפשר לבשל בחמש דקות ולא להגיע למצב של מחסור בערכים תזונתיים.

אני רוצה להכין חמין לשבת, כשאני עושה יוצא לי טוב, אבל זה ממש בלגן בשבילי ואין לי סבלנות 

להעברות מהגז לפלטה, ולמגבות, ולזה שאסור להוסיף מים, אז יש מצב שזה מתייבש , בדרך כלל לא מתייבש לי, אבל תמיד אני פוחדת שיתייבש בסוף, ותמיד אני אוכלת סרטים שישרף לי הבית בסוף מהחמין על הפלטה

עם המגבת (המקופלת ! ) מעל ולא ישנה כמו שצריך בגלל זה. 

 

 

לי ישיראת גאולהאחרונה
השתמשתי בו פעמים ספורות (לא לחמין, אבל כן בשרי) ולא מוצאת לו עוד שימוש.
אשמח למסור אותו.
הבעיה שאני גרה רחוק... איפה את גרה / מאיפה את יכולה לקחת ?
אני מהפלאפון עכשיו, ולכן לא מצליחה מסר אישי.
איך מכינים פירה טוב?זמר הפלוגות

לפעמים הוא יוצא לי קשה...

משאירים יותר מיםבנימינה

וגם מרגרינה עוזרת למרקם (למרות שאני לא שמה)

אפשר בסיר לחץלב אמיץ

ואז לא צריך לכסות את כל הגובה במים.

ככה התפ"א גם יוצאים רכים ולחים, וגם לא צריך לזרוק את רוב הנוזלים - זו נקודה חשובה - כי אם נשאר נוזל בישול מצומצם שאפשר להשתמש בכולו כשמועכים את התפ"א, זה אומר שמחזירים מקסימום טעם שהתפ"א הפרישו אל המים.

 

ולא רק טעם. תפוחי האדמה מפרישים גם עמילן שמסמיך ומעשיר את הפירה (ואז לא צריך מרגרינה).

אני משתמשת בשמן זית.

 

וראיתי בעיתון ישראל היום, נדמה לי מדור של הילה אלפרט, שהיא מוסיפה חמאה ושמנת לבישול כשהיא מועכת את התפ"א.

אני מאדה ב"שושנה" את התפו"א+2 שיני שוםלכל זמן ועת
שזה מתרכך אני זורקת את השיני שום, שמה בסיר 2 כפות שמן ומטגנת בצל קצוץ ומערבבת עם הפירה.
זה משדרג פלאים.

(אפשרי גם להוסיף לתפו"א בטטה שזה גם משדרג)
מה זה שושנה?זמר הפלוגות


סיר אידוי פנימי שנכנס לתוך כל סיר.לכל זמן ועת
בדיוק הכנתי לשבת פירה מושלםאמת ואמונה
קפץאמת ואמונה
מבשלת קוביות גדולות של תפוא שיהיו רכים מאוד.
מטגנת בצל שיהיה קצוץ קטן וטיגון עם יותר שמן מהרגיל עד שהבצל נהיה רך.
מועכת הכל ביחד טוב טוב.
חשוב שהחימום יהיה טוב כי כשהפירה קר הוא מתקשה.
ותמיד אפשר להוסיף מרגרינה או חמאה לריכוך.
להשאיר מהמי בישול..א..א..
וגם לשים מרגרינה או שמן
הסוד הוא בתפוחי אדמה טוביםקראנץ שוקולד

האדומים מתאימים מאד

מעיכה נכונה בממחה

וחמאה

תפוחי אדמה באמת משפיעים~א.ל
החומים פחות מיימים ולכן מתאימים יותר.
גם לפשטידות
גם אלו מאד מתאימיםחילזון 123אחרונה
מבשלים עוף מתובל טוב עם בצל שהוזהב קודם לכםאחת שאכפת לה

ומשתמשים בחלק מהנוזלים שנשארו מהעוף המבושל כדי למעוך את התפו"א.

יוצא פצצה אבל מגבלה אחת - בשרי .

 

בהצלחה

אם את רוצה ממש להשקיעבעזרת ה'!!
את יכולה אחרי המעיכה להקציף אותו במיקסר, זה עושה אותו קרמי ונימוח
אני מכינה ככה:כמו צמח בר
על כל 4-5 תפוחי אדמה גדולים מוסיפה 1/2 בטטה גדולה (או בטטה אחת קטנה) ובצל אחד בינוני- הכל חתוך לחתיכות בינוניות.

מוסיפה מיים כך שהם מכסים את הירקות ועוד כ-3-4 סנטימר יותר.

מפעילה את הגז ומתבלת (אצלי זה מלח, פלפל ואבקת מרק אם מתחשק לי להיות לא בריאה)

מביאה לרתיחה ואז מנמיכה את האש ומבשלת עוד עד שהירקות רכים בנעיצת מזלג.

כששופכת את המיים משאירה קצת בסיר (בערך 1/4 כוס לכמות שנתתי קודם . הכמות גדלה בהתאמה לכמות הירקות)

מוסיפה שמינית מחמאה/ רבע כוס שמן רגיל (שמן זית לסעתי עושה טעם לוואי)

מועכת.
מתקנת טעמים במידה וצריך.

לאכול את זה יחסית חם כי פירה קר/מחומם מחדש הוא לא "זה"

בהצלחה
אגב, אם רוצים מרקם קטיפתי יותר לפירה-כמו צמח בר
מבשלים את תפוחי האדמה והבטטה כשהם עוד בקליפה (השטופה!)
ואחרי שהירקות רכים- שופכים את המיים ומקלפים אותם..
משם ממשיכים בדיוק כמו מה שכתבתי בנודעה הקודמת..

(לקחת בחשבון שזה בערך פי 2 זמן בישול)
פעם איזה שף סיפרקראנץ שוקולד

שמנת המישלן שלו הייתה פירה

איך הוא הכין אותו? שם משהו כמו קילו חמאה בפנים לטעם ולמרקםמת

חותכים את התפו"א לחתיכות קטנותסדר נשים

מבשלים הרבה זמן עד שזה ממש רך

ומועכים עם הרבה ממי הבישול והרבה שמן

חפשו את המתכון של שמיל הולנדאמא של חיילים

ורק אל תשתמשו במרגרינה / מחמאה / כל מיני שמנים מזוככים. אפשר להשתמש בחמאה - לחלבי, או בשמן זית כתית טהור לא מזוכך, לפרווה....חיוך

אחרי הרבה ניסיונות עם שמן וכו. המתכון הזה הכי טוב שמצאנושלהבתחיה

אנחנו מוסיפים למים עצמם, בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, כמה כפות של מזולה בטעם חמאה.

 

תלוי בכמות של המים, אבל זה נותן טעם מעולה ולא צריך להוסיף על זה עוד שמן.

 

ובסוף, לאחר שהתפוחי אדמה רתחו והתרככו, אני מסננת ושומרת בצד לפחות כוס של מים, למקרה

שהפירה יתייבש, ואז במקרה הצורך מוסיפה עוד מהמים הרתוחים שבושלו בהם.

 

יוצא ממש טעים

קציצות ברוטבדרדוסית
יש לי קציצות בשר עשויות כבר(נעשו על גריל ולכן ממעט עט יבשות)
אני רוצה להכין רוטב עם אפונה וגזר שמתאים.
הבעיה היא שבעלי לא אוהב את הרטבים הרגילים שמרגישעם את הרוטב עגניות.
יש לכן עצה?
אפשר עם בצל מטוגןלב אמיץ

ולתבל בכורכום. אבל זה לא יהיה בדיוק רוטב - זה יהיה תוספת עם מעט מאוד נוזלים.

רוטב פטריותיעל מהדרוםאחרונה
מחפשת בנרות מתכון לעוגיות חמאת בוטנים...קראתיך
עם שכבת שוקולד מלמעלה..
לפנק את בעלי היקר!
תודה רבה!!
תחפשי את המתכון של פלספניתסיגל!
מומלץ ממש!
חיתוכיות פיצפוצי אורז הולך?ת.מ.
ממיסים בסיר חצי כוס דבש עם חצי חבילת חמאת בוטנים קטנה עם טיפה מים חמים (רק שלא ישרף), מוסיפים ארבע כוסות אורז תפוח משטחים בתבנית ומקפיאים לחצי שעה
מעל משטחים שוקולד מריר מומס (2/3 חבילות)
תודה!!הלליש
מישי פעם העלתה את הקישור הזה:מעפר אני באה

http://www.metukimsheli.com/tag/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%97%D7%9E%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%95%D7%98%D7%A0%D7%99%D7%9D

 

עוגיות ממש מושקעות וטעימות. ניסיתי אותן. אבל דורשות קצת יותר עבודה מהרגיל

 

אפשר להפחית מכמות הסוכר...

לת.מ. - חייב פצפוצי אורז?אין לי ומעדיפה לא לקנותקראתיך
אין לי רעיון לתחליף אחרת.מ.
את יכולה לנסות קורנפלקסלב אמיץ

או חיטה תפוחה או, אם מוצא חן בעיניך הכיוון הטבעי, אפשר לנסות קוואקר.

מעדן חמאת בוטנים עם שוקולד למעלה- מתכון מדויקהדס ואור

זה בסגנון של המעדן הקנוי, אני לא זוכרת את השם שלו, אבל זה מחו"ל וטעים ממש!

גם המתכון הזה טעים מאוד למי שאוהב את השילוב שוקולד בוטנים

אזהרה- ניסיתי להמיר את המרגרינה או חלקה בשמן, ובמתכון הזה פשוט אי אפשר. חייבים מרגרינה (או אולי אפשר חמאה? לא ניסיתי)

אז הנה:

2 כוסות בסקוויטים שבורים (כ- 200 גר')

3/4 כוס מרגרינה מומסת

360 גר ' חמאת בוטנים (כוס גדושה מאוד)

2 כוסות אבקת סוכר- או פחות, אם החמאת בוטנים מתוקה

לערבב - אפשר במעבד מזון

לשטוח בתבנית

 

להמיס 100 גר' שוקולד עם 1/4 מרגרינה

למרוח מעל השאר. להקפיא חצי שעה ואז לחתוך לריבועים בגודל רצוי

לשמור בפרייזר

 

יוצא כמות יחסית גדולה, של תבנית מלבנית חד פעמית הגדולה יותר 

 

בהצלחה

הנה בבקשה! פשוט וטעים!משתמשת חדשה123
להמיס בסיר:
כוס חמאת בוטנים
3 כפות דבש
1/3 כוס שמן
1/3 כוס סוכר.

להוסיף שרוול כמעט שלם של ביסקוויטים מעוכים(כ27 ביסקוויטים).
להשטיח בתבנית ולהכניס לפריזר כשעה.

להמיס 2 חבילות שוקולד(אני מוסיפה 2 וקצת),מעט מים חמים,3 כפות שמן וחצי ריצ' פרווה ולשפוך מעל.

לשמור בפריזר, ולהוציא כמה דק' לפני האכילה..
תודה לכולן!מחפשת מתכון מסויםקראתיך
בלי בסקוויטים וכ'ו בפנים..
שיהיה מרקם חלק.
השאלה אם יש למישהי מתכון כזה....
חייבת דחוף!
מרקם חלק?לב אמיץ

חושב ומה יהווה את גוף העוגה? לא יודעת אם יש דבר כזה.

אלא אם כן את מכינה עוגה בחושה עם ממרח בוטנים - או משהו בסגנון בראוניז בוטנים.

תטחני את הבסקוויטים לממש אבקה ואז יצא לך חלק...ת.מ.
בערך מה שחיפשת-אבל טעים בטירוףנדנדה כתומה.אחרונה
זה חמאת בוטנים עם שוקולד אבל מעורבב

בערך 20 ביסקוויטים מרוסקים(פירורים קטנים, אפשר גם בצק פירורים)
50 גר' שמן או מרגרינה
משטחים בתבנית חדפ רגילה.

ממיסים בסיר/במיקרוגל
2 שמנת צמחית
2 שוקולד מריר
2-3 כפות חמאת בוטנים.

מוזגים מעל הבסקוויטים, ושמים בקירור כמה שעות.

טעים רצח.
מחפשת מתכון למוס שוקולדזמר הפלוגות

יש למישהי?

מוס שוקולד פרוה מעולה! ומנוסה~א.ל
250 ג' שוקולד מריר משובח
150 ג' חמאה, חתוכה לקוביות
כפית ת.וניל
4 ביצים
חצי כוס סוכר

* מקציפים את החלבון תוך הוספה הדרגתית של הסוכר
* במקביל ממיסים שוקולד וחמאה עם ת.וניל ואז
* מוסיפים לתערובת הזו את החלמונים אחד אחד במהירות
* מאחדים בין השוקולד לקצף החלבונים בתנועות עטיפה

אפשר לקשט בקליפות תפוז מסוכרות, או קצפת
תודה!זמר הפלוגות

הגיוני לעשות עם שמן?

לא ניסיתי עם שמן כך שלא אוכל להגיד לך...~א.ל
אני מבינה את הצורך אבל לדעתי מוס בהגדרתו הוא משהו יותר כבד ומעובה נראה לי שחמאה/ מחמאה הכרחיים
כן הבנתיזמר הפלוגות

אבל באסה כי חמאה זה מגביל לחלבי ומרגרינה אני לא משתמשת... תודה בכל מקרה

תחפשי בגוגל את הסופלה של חרישיתיעל מהדרום
משומה חשבתי שאת מחפשת מתכון לסופלה..יעל מהדרום
מוס פשוט וטעיםקראנץ שוקולד

את ממיסה שוקולד במיקרו (שתי חפיסות) ומעט שמנת.

במיקסר את מקציפה שתי שמנת מתוקות לקצף יציב ומקפלת בשוש פעמים לתוך השוקולד עד לתערובת אחידה.

תודה!זמר הפלוגות

ואיך מאכסנים את זה?

במקפיא או בקירור (לעטוף בניילון נצמד שלא יספוג טעמים)קראנץ שוקולד


אני אוהבת להקפיא בליפתניות או כוסיותאם הבנים12אחרונה
בבקשה! צריכה רעיונות ל:זכיתי

*תיבול לאורז מלא

 

*תבשיל או מאפה של ירקות- לא פשטידה. בעיקר השאלה איך לתבל. מה שיש לי:

בצל דלורית גזר קישוא סלרי קולרבי כרוב קצת פלפלים. לא צריך לשים הכל. פשוט מחפשת משהו לגיוון

 

*משהו לסעודה שלישית- בכיוון של מאפה פשוט. משהו שילדים בררנים יאהבו

 

תודה לעונים

תיבול לאורז מלאלב אמיץ

יש בחנויות תערובות מוכנות מכל מיני סוגים לתיבול אורז, אם זה מענין אותך.

 

אני מכינה עם פרוסות בצל, כמה שיני שום, כמה גבעולי סלרי - עם העלים, ואפשר גם פרוסות מראש סלרי. מוסיפה רק מלח, פלפל שחור גרוס ושמן זית. זה יוצא נייטרלי כזה.

 

אפשר גם לאדות/להזהיב מעט קוביות גזר,גמבה אדומה ובצל, ועל זה להוסיף את האורז עם מלח, פלפל, שמן. בסוף להוסיף עלי כוסברה.

 

אפשר סתם לזרוק פנימה - בערך בחצי הבישול - גרגירי אפונה ירוקה קפואה - זה לוקח את האורז לכיוון אחר ומעשיר את הטעם.

 

אצלנו הילדים מאוד בררנים ואלו הכיוונים היחידים שהם מסכימים לאכול.

 

תבשיל ירקות: עם בצל, פלפלים וחתיכות קישוא וכדאי גם חתיכות עגבניה - קודם מאדים/מזהיבים בשמן  קצת את הבצל והפלפל (רצועות, קוביות או חתיכות - איך שאוהבים), אח"כ מוסיפים את הקישוא.

מתבלים במלח,פלפל, פפריקה (מתוקה ו/או חריפה) וכורכום. מוסיפים מים עד כדי כיסוי ומבליעים פנימה כף רסק עגבניות (אם אוהבים). מבשלים עד שמתרכך ומוכן. 

יוצא מן תבשיל שאפשר לאכול עם לחם או להוסיף לאורז.

 

 

תודה רבה!זכיתי


>>~א.ל
אורז מלא
לטגן בצל קצוץ דק
להוסיף את האורז ולערבב
להוסיף 2 גזרים מגורדים
ולתבל מלח ומעט פלפל שחור


אם לא פשטידה אולי קיש? כלומר פשטידה אבל על בסיס בצק, אפשר להעשיר את הבצק בגבינות
אורז מלאבת 30

אחרי הרבה נסיונות שלא מצאו חן בעיני האוכלים...גיליתי שאם אני מכינה את המלא בדיוק באותה צורה כמו שאני מכינה את הלבן רק עם תוספת מים- כולם פה מרוצים עד הגג ואפילו רוצים עוד מנה.

מאפה לסעודה שלישית אפשר פוקצ'ה או פיתות זעתראם הבנים12אחרונה
קשה לעבוד עם בצק סוכר? מסובך?את פניך אבקש
תלוי מה בא לך להכין..מקום בעולם
סתם לכיסוי זה ממש קליל, ואם זה ליצירת דמויות יש לך מלאא הדרכו
זה תמיד נראה לי מוזר לפרוש בצק סוכר על העוגהאת פניך אבקשאחרונה
וזה לא מתקפל מסביב...
כמו להתעסק בפלסטלינה ברוקולי


לא קשה אבל צריך לעבוד איתו במהירותקראנץ שוקולד

מכיוון שהוא מתייבש מהר

 

^^ אז בגלל זה אני לא רוצה להתחיל.. שאסתבך באמצע...את פניך אבקש
חלות מתכון של ניקי בסה"רורית

לפני האפיהסה"רורית

יווראדי זה נראה טובאביגיל~!


תודה לכן סה"רוריתאחרונה
איך מכינים כנפיים עוף בתנור?התנערי מעפר
כתבו פה כמה פעמים על כנפיים צלויים בתנור שזה טעים מאד.
ערכתי חיפוש ולא מצאתי משהו...

אני רוצה לנסות להכין.
אשמח אם תעלו מתכונים- לא חייב שיהיו מדוייקים.

תודה מראש
בעיקרוןלב אמיץ

כמו שמכינים עוף בתנור.

מתבלים או מורחים ברוטב, אופים מכוסה, ובסוף אופים ללא כיסוי עד לצליה - השחמה.

 

יש כל מיני רטבים מוכנים לקנות. ואפשר להכין לבד - למשל מרוטב סויה ורוטב צ'ילי. 

תודה התנערי מעפר
כנראה שאכין היום.
בהצלחה רבה לב אמיץאחרונה


די דחוף, אפשר לשים 2 תבנית של פחזניות בתנור שמופעל על טורבו?את פניך אבקש
לא נראה לי הן צריכות להתנפח בנחת.נהורא

אני חושבת שזה עלול ליצור פיצוצים בבצק ממהירות האפיה.

תדווחי אח"כ

תודה. אני כבר מזמן אחרי...את פניך אבקש
ומה המסקנה?בונים מגדל


ומה המתכון?קראתיך
אפשר לחפש באינטרנט.. לא לידיאת פניך אבקשאחרונה
לא לקחתי סיכון.את פניך אבקש
2 שאלות..א..א..
איך עושים פרוסות בננות מיובשות?
האם אפשר להשתמש בשמנת מתוקה להקפצה כרוטב לפסטה או לזניה?
לשאלה השניהלב אמיץ

כן. אנחנו מערבבים שמנת מתוקה להקצפה (כמו שהיא, לא מוקצפת) וגבינה לבנה, ביחס של 1 שמנת ל2 גבינה, ועם זה מכסים את העלים של הלזניה. יוצא יופי.

(כמובן גם שיכבה של רוטב עגבניות ולמעלה גבינ"צ).

 

לפסטה גם.

מעולה תודה..א..א..
מה לגבי פסטה?
לפסטהלב אמיץ

מוקרמת בפטריות - מוסיפים את השמנת לבצל והפטריות המוזהבים (כלומר מטוגנים במעט שמן זית) ומוסיפים תבלינים אצלנו מלח פלפל שחור גרוס (אפשר זנגוויל טחון, או להחליף בפלפל לבן, ותבלינים נוספים - מה שאוהבים).

ולא ירגישו מתוק..א..א..
כי השמנת היא מתוקה
אז מה ההבדל בעצם בין זה לשמנת לבישול?
ההבדל באחוזי השומן.לב אמיץ

מתוקה 38%, לבישול בדר"כ 15%.  ואני לא יודעת אם יש הבדל נוסף.

 

בכל אופן, אנחנו לא מרגישים מתיקות מיוחדת.

אני עושה תמיד עם מתוקהמרב.
יותר טעים
לבישול היא יותר סמיכה...
אמנם לא בדיוק פרוסות בננה מיובשות-משהיא מהבירה

אבל זה די קרוב.

http://morcake.blogspot.co.il/2013/04/crispy-thin-pecan-topped-banana-cookies.html

 

אני לא הכנתי את המתכון הזה. אבל המתכונים שלה ממש מוצלחים.. אם הייתי אוהבת בננות הייתי מנסה

 

 

אגב, איך גורמים לקישור להופיע לפי השם שנתתי לו ולא בשם הארוך והמסובך שלו?

תכתבי את השם בגוף ההודעה ואז תסמני אותו עם העכבר ואז תלחציחילזון 123

על הכפתור בסרגל שמוסיפים איתו קישור.

אוקי תודה לכם..א..א..
תודה!משהיא מהבירהאחרונה
אהלן חנוכה שמח!!טל אורה
מחפשת מתכון קליל וזורם לספינ'ג לביבות או סופגניות.
כל מתכון יתקבל בשמחה
יש באתר של קרין גורן- נראה מוצלח...~א.לאחרונה


ריבת חלבדניאל55

יש לי בערך כוס ריבת חלב שאני רוצה להשתמש בה בהקדם.

 

עוד שניה עובר התאריך....

 

יש לכם רעיונות למתכונים שצריכים בהם ככ הרבה ריבת חלב?

הינה יש לך כאן עוגות שמרים של סהרו"רית במילוי ריבת חלב.לב אמיץ


אלפחורס. לפחות קופסא... או שאולי תמצאי משהו אחר.. (נערך⬇)את פניך אבקש
יש על הקרטון של הקילו של הביסקוויטים של אסם אולי מתכון עם ריבת חלב. תסתכלי בו.
אפשר לעשות כמו כדורי שוקולדמנו
לוקחים עוגיות פשוטות וריבת חלב ויוצרים עיגולים.. עשיתי מזמן ולא זוכרת את המתכון אבל נראה לי שהיה ככה
כדורי ריבת חלבפנסאיאחרונה
מרסקים בסקוויטים במעבד מזון. אם המעבד מזון שלך חלבית תוסיפי לשם את הרחבת חלב עם קצת חלב. אפשר להוסיף קוקוס לתערובת ולכדרר לכדורים קטנים. אפשר גם לטבול בציפוי קוקוס/אגוזים גרוסים/שוקולד וכו כיד הדמיון הטובה.

אצלינו זה נחטף!
לאכול בכפית כמו מעדן.. ריבת חלב אהבת חיי!!!חלושששש
לצפות עוגת גבינה. אפשר בשתי וערבאמא יקרה לי*


אלפחורס מאד פשוט ומאד טעיםליאורה613


עוגה מטורפת של קרין גורן..נשואה וטוב לה.

מושקעת אבל שווה כל ביס! (היא יקרה, אבל לא הרבה עבודה)

 

http://www.carine.co.il/page_2194

תודה רבה!! אבל זה נראה לי קצת התאבדות העוגה הזו...דניאל55

עוד רעיונות?

זאת העוגה מהביסקוויטים שכתבתי למעלה... את יכולה לאלתראת פניך אבקש
אוי אני חולה על ריבת חלבשולמית מילר

אוהבאוהב

אוהב 

כמו עוגת לוטוס...מרב.
ביסקוויטים עם חמאה כבסיס, שמנת מתוקה ופודינג וכאלה.. לחמם את הריבת חלב ולשפוך מלמעלה..
איזה מאכל/תבשיל/סלט/מאפה היית רוצה לדעת להכין?ט'

מה במטבח אין לך מושג איך להכין והיית רוצה ללמוד בצורה ברורה ונחמדה?!

 

 

 

 

סופלה טוב!!דניאל55

מודה ומתוודה שלא ניסתי הרבה...

 

אבל כבר קצת התיאשתי.

 

וגם באלי קוסקטס. אנסה את המתכון שנתנו פה

אפשר סקרנון קטנטן?קראנץ שוקולד

מה האוכל המועדף עליכם?

ואיזה קינוח אתם הכי אוהבים?

אוכל- אוהבת מאוד קוסקוס ומרקיעל מהדרום
לק"י

קינוח- סופלה שוקולד או כל דבר שוקולדי/ עוגת גבינה לסוגיה
עטיף וקנפה ( מאכלות סורי) למי שמכיר זה אכן נורא (:רחמו
גם אני קוסקוס ומרק....נפתלימאיר

אה.. וגם פירה 

וקינוח -גלידה חלבית

סלט ושניצל.הלליש
סופלה עם שוקולד בפנים,
מוס שוקולד,
ומשו עם קרמל ושילוב של חמאת בוטנים ושוקולד.
אוכל בשרי. קינוחים פירותלכל זמן ועת
בשרי: בשר סינטה טוב, כבד, דברים ללא שומן, חזה עוף שבעלי מכין בתנור עם תפו"א שצלוי טוב בתנור.

קינוחים אני לא כ"כ אוהבת.. מעדיפה אם מוציאים: פומלה, תפוחים, בננות, אגוזים.
האוכל כ"כ טעים שאני מרגישה שהקינוח "הורס" את הטעם הטוב בפה.
תפוחי אדמה בתנורמתנחלת גאה!

קינוח: סלט פירות עם קצפת 

 

שאלה קשהש.א הלוי
שניצל(עדיף מפרגית) + פירה (או כל צורה אחרת של תפו"א)
קינוח- פונדו שוקולד עם קצפת ותותים
כל דבר כמעט מרב.אחרונה
שניצל ואורז.

סופלה זה קינוח גאוני וקראמבל תפוחים.
חייבת עזרה דחופה-הלוואי שמישהו ער..נדנדה כתומה.
פרסתי חצילים ושמתי אותם עם מלח שיוציאו נוזלים- ואז לטגן אותם כמו שניצל.
אבל כשבאתי לטגן גיליתי שאין לנו ביצים.

האם אפשר לשמור את החצילים עד מחר בצהריים ולטגן אותם אז או שהם יתקלקלו? ואיך לשמור אותם?
תודה!
שימי במקרר, אני חושבת שיהיה בסדר..יורבית


במקרר יהיה בסדר גמור. מקסימום הצבע ישחיר קצת.DvorW


אני טבלתי במים במקום בביצה (ואפיתי בתנור). יצא מעולהיעל מהדרום
אז זה באמת החזיק!תודה לכולם.נדנדה כתומה.אחרונה
שמתי בקופסא אטומה עם נייר סופג בתחתית..
בצק שמריםטריה

הי הכנתי בצק שמרים, במתכון כתוב לשים במקרר ל5 שעות, יקרה משהו אם אני ישאיר אותו יותר? אני רוצה לעבוד עליו מחר בבוקר.

לא חושבתיעל מהדרוםאחרונה
סופגניות אינן אפויות מבפניםאתי ב

נודע מאוחר מדי. אחרי טיגון...

זורקים ודי? אפיה בתנור תציל משהו?

(ילדיי הכינו, יהיו מאוכזבים...עצוב)

אבוד?אתי ב


תנסי בתנור - מה יכול להיותלב אמיץ

לטגן אותן שוב בשמן שייך? או שהן כבר שחומות?

 

אם לא אז תנסי בתנור - שהילדים לא יתאכזבו.

תודה רבה! אכן ניסיתי בתנור. נראה אכיל (טרם טעמו)אתי ב

קרה לנו נס חנוכה, חצי מהסופגניות הכנו בצורת "דונטס" - וכל הדונטס יצאו טובים בטיגון. כך שב"ה החבר'ה אכלו סופגניות מאפה ידיהם. 

את העגולות אפיתי בתנור אחרי הטיגון. נראה אם יאהבו. 

תודה! חנוכה שמח

יש הגיון בכך שהדונאטס נאפו טוב יותר-נדנדה כתומה.
הסופגניות העגולות, מקבלות חום רק מבחוץ.
לסופגניות בצורת דונאטס יש יותר שטח פנים שמקבל חום-ולכן הן מוכנות יותר..
נכון. תודה!אתי ב


לפעם הבאה...שירה00

אם השמן חם מדי אז הסופגניות נשרפות מבחוץ ולא אפויות מבפנים... צריך שזה יהיה חם אבל לא ממש... אפשר לבדוק עם כף עץ: שמים בשמן, ואם מתחיל לצאת בועות- הוא חם מספיק...

תודה על הטיפ (האמת, בעבר תמיד הצלחנו. הפעם פישלנו...)אתי ב


גם לנו קרה אתמולאראחרונה
ועדינו מיני סופגנית אבל הפנים היה בצק לא מוכן...):

לא חשבתי אפילו על אפיה. זרקנו הכלללל