בלי עגבניות ופרווה?
יש לכם רעיון לרוטב לפסטהמישהההי
פסטו!!!! יאמייייג'נדס
מתכון?מישהההי
מממג'נדס
תגגלי רוטב פסטו כיכר השבת. יצא מוצלח מאוד!
אני הכנתי עם אגוזי מלך ולא צנוברים, נראה לי בריא יותר...
משהו נחמד של ניקי בBella12
רוטב שמורכב מסילאן, קוביות גזר וקוביות בטטה.
מרככים את הגזר והבטטה במיקרו וחותכים אותם לקוביות.
מטגנים אותם מעט ואז מוסיפים את האטריות + 2 כפות סילאן, אבקת מרק, מלח ופלפל.
יוצא מאוד מאוד טעים! לא מרגישים טעם מודגש מדי של סילאן
תודה רבה לכם !מישהההיאחרונה
עוגת גלידה ליום נישואין
באורות גבוהים
יש להורים שלי יום נישואין ואבא שלי אוהב עוגת גלידה אז אני רוצה להכין להם
אשמח להצעות מתכונים טעימים ויחסית קלים
תודה רבה!!
אולי משהו כזהיראת גאולהאחרונה
שכבת גלידה- ריצ' / שמנת מתוקה מוקצף עם חצי חבילה אינסטנט פודינג וניל.
מעל שוקולד מגורד או לזלף שוקולד.
אפשר להוסיף עוד שכבת ביסקויטים וקצפת.
אפשר לגוון עם הטעמים של הפודינג.
אפשר לפזר אגוזים, ואפשר לעטר בעוד צורות.
רק אני מסתבכת עם לחתוך חזה עוף?זמר הפלוגות
לא יודעת להסביר, זה קשה! ובגלל זה אני בקושי מכינה שניצלים ומוקפץ...
יש רעיונות איך להקל על זה?
לקנות חתוך? או סכין חד.רחלקה
איפה קונים חתוך?זמר הפלוגות
ואני מתכוונת לחתוך לרצועות כמו של מוקפץ
יש סכינים מצויינים לחיתוך. וגם יש "מספריים לחיתוך" כאלה...נפש חיה.
כנראה אין לך סכין טוב, לכי לחנות של כלי בית ותבקשישוקולד לבן
הכי קל לחתוך עוף עם מספרייםחילזון 123אחרונה
תקני מספריים גדולות וחדות ואז כל צורת חיתוך אפשר לעשות די בקלות.
בקר בישול מהיר = הרבה כסף? בהכרח?gidireich
אני חדש בבישול בקר
אני מתרשם בינתיים שכל הנתחים של הבקר, שמחירם סביר, דורשים בישול ארוך של כמה שעות
והנתחים שמאפשרים בישול קצר, יקרים
אני שואל אם יש יוצא מן הכלל לכלל הזה.
נתחים שמחירם סביר, אך מאפשרים להסתפק בבישול של נומר עד שעה.
מה אומרים \ אומרות?
שריר הזרוע (מס' 8) זול יחסיתלב אמיץ
קפוא, עוד יותר זול, והבישול מהיר יחסית - לנתח שלם כ 3/4 שעה בסיר לחץ, וחתיכות לוקח עוד פחות.
צלעות (מס' 2) גם לא מאוד יקר ויחסית זמן בישול קצר: לא בסיר לחץ. אבל בסיר רגיל, כשעה, אולי שעה ו 1/4. על אש נמוכה.
ואפשר לסיים את הבישול בסיר לחץ על אש נמוכה, מקצר את משך הבישול.
גם מס' 7, גם מס' 3.
תודה, תגובהgidireich
תודה רבה על המענה,
אם לוקחים בחשבון סיר לחץ שום דבר לא אמור להיות איטי.
אני מבין שנתח 8 הוא מהנתחים שדורשים יותר בישול. זה שריר, ומה שעובד הרבה קשה וצריך הרבה בישול. זה מה שראיתי. זמני בישול של 3-4 שעות (לצלי)
לאו דוקא.לב אמיץ
שריר הזרוע זה חלק רך יחסית, שמכיל גם פיסות ג'לטין שוודאי מתבשלות מהר. הוא הרבה יותר רך מהכתף (4) צלי כתף (5) ופילה מדומה (6).
היתרון שלו זה שהוא לא מתייבש בבישול אגרסיבי ומהיר - סיר לחץ או בישול ממושך - מרק, חמין.
הייתי אומרת שבסיר רגיל זמן הבישול יהיה הכי הרבה כשעתיים לנתח הזה.
את החלקים האחרים לא כדאי בסיר לחץ, ואם כן, אז על אש נמוכה מאוד.
אני מבשלת 3-4 שעותבונים מגדלאחרונה
ואז מגיעים לבשר נימוח, שזה הכי טעים...
מעולם לא בישלתי אותו בסיר לחץ.
אחרי שעתיים עדיין הרגיש קשה ולא מבושל דיו.
מעניין.. למה חשוב לך בישול מהיר?מודדת כובעים
עוגות שמרים בדרך לתנור
סה"רורית
במילוי שוקולדסה"רורית
מתכון של ניקי בסה"רורית
וחצי מהכמות
עם קמח 70% - יפה!לב אמיץ
מה המילוי של הרולדה הראשונה - ריבת חלב?
תודה. כן.סה"רורית
אחרי האפיה
סה"רורית
נראה מהמם!! אפשר בבקשה מתכון למילוי ריבת חלב?arlan
תודה
זה ממרח ריבת חלב קנוי שמרחתי.סה"רוריתאחרונה
הכנתי קראנץ וצילמתי את שלבי ההכנהקראנץ שוקולד
נראה יפה מאד וטעים!התנערי מעפר
תודהקראנץ שוקולד
גם קוראסוניםקראנץ שוקולד
מהמם!! בא לתת ביס
סה"רורית
מה פיזרת מעל השוקולד? ואפשר מתכון בבקשה?
סה"רורית
חלבהקראנץ שוקולד
ואני יבדוק אם אפשר להעביר את המתכון
אם כן בכיף
תודהסה"רורית
יפה! נראה טעים מאוד.לב אמיץ
תודה.קראנץ שוקולד
מקסים! תתחדש
ברוקולי
תודה! ועל מה להתחדש?קראנץ שוקולד
על הניקברוקולי
נראה טוב !!מרים*
תודהקראנץ שוקולד
מקסים!ג'נדס
נראה לי שאחרי שמורחים את השוקולד-סה"רורית
בדיוקקראנץ שוקולד
אההההג'נדס
יפה!!
ד"נ- חשוב להבריש מיד לאחר האפייה את העוגה בסירופ סוכרקראנץ שוקולד
או בריבת משמש מדוללת במים. זה כדי לשמור על המאפה שיישאר טרי וורך לאורך זמן וגם נותן ברק.
שכחתי לעשות את זה אבל לא נראה לי שזה נוראג'נדס
תנסי עם סירופ חםקראנץ שוקולד
אני ממש אשמח למתכון..א..א..
מקפיצה שוב- הכנתי גם!!!!ג'נדס
יצא פשוט סוף הדרך!!!!!!!
שאלה- כמה דק צריך לרדד את את המלבן?
פחות מחצי ס'מקראנץ שוקולד
המרת את המרגרינה/חמאה בשמן?התנערי מעפר
אין במתכון מלכתחילה מרגרינה/חמאהג'נדס
אז איזה מתכון לקחת מmako ?התנערי מעפר
חיפשתי בגוגל קראנץ שוקולד באתר של מאקו ולא מצאתי מתכון ללא מרגרינה/חמאה.
עוגות שמרים שיוצאות טוב ללא מרגרינה קשה להכין.
תודה
התנערי מעפר
בהצלחהג'נדס
נראה טוב! ינוסה בקרוב בעז"ה..אורניתאחרונה
לזניה ובורקס חלבי ממלוואח - המלצות?נשואה מאושרת.
מחפשת מתכונים טובים
תודה
)
בורקס חלביבנימינה
אני ממלאת בצק עלים בגבינת שמנת יוצא ממש טעים
2 רעיונות לבורקס חלבייראת גאולה
מורחת רסק עגבניות (אפשר רגיל ואפשר מיוחד לפיצה) מפזרת תבלינים לפי הטעם ולפי מה שיש: אורגנו, תבלין פיצה, פפריקה מתוקה, אבקת שום. מפזרת גבינה צהובה מגורדת, זיתים קצוצים אם רוצים.
חותכת את המלאווח לשמיניות ומגלגלת כמו רוגלך - מהחוץ פנימה. אופה עד שמשחים.
* חטיף נחמד בכלום הכנה- חותכים את המלאווח ל16 משולשים (לשמיניות ואז כל שמינית ל2). שמים בקצה הצר של כל משולש זית בלי גרעין. מגלגלים כמו רוגלך. אפשר לצפות בביצה ושומשום.
וואי מעולה! תודהנשואה מאושרת.אחרונה
מחפשת מתכון למרק כתום מנוסה ומנצח.. יש?חייצ'ו
אצלנו הוא מנצח...
לב אמיץ
למעשה שתי גרסאות - מאוד פשוט וטעים:
קודם מאדים/מזהיבים רצועות בצל יחד עם חתיכות דלורית - אני פורסת את הדלורית לפרוסות דקות יחסית, ואז זה מתרכך מאוד מהר. אני משתמשת במחבת עם ציפוי שיש או קרמית לשלב הזה ומכסה עם מיכסה.
כשדלורית התרככה והבצל הזהיב, או לפחות נעשה שקוף, אני מעבירה לסיר (אם זו כמות קטנה, אני ממשיכה במחבת)
ומוסיפה (1)לגירסה המתקתקה: מעט שמן זית, מלח, ומים עד כדי כיסוי - ובסוף הבישול קינמון.
(2) לגירסה המלוחה: שמן זית, כורכום, כמון, מלח,פלפל שחור, אפשר גם אבקת שום אם אוהבים, מים כדי כיסוי.
מבשלים עוד קצת עד שהבצל והדלורית מבושלים לגמרי, מרסקים בבלנדר מוט. מוסיפים עוד מעט מים אם המרק סמיך מדי.
לגירסה המתקתקה מוסיפים עכשיו את הקינמון ואם רוצים, מחשבים את כמות הנוזלים, גורעים מכמות המים, ובמקומם מוסיפים חלב סויה או אפילו שמנת מתוקה.
לדלורית עצמה יש טעם עשיר, מתקתק וקרמי.
המרק משביע. לארבעה - חמישה סועדים מספיקה דלורית אחת בינונית.
תודה =)חייצ'ו
לי יש -מרק שתמיד יוצא טעים ממש.נוסה עשרות פעמיםמעין אהבה
בצל גדול
2גזרים
2בטטה
דלורית
קשוא
תפוח אדמה
פטרוזיליה
מבשלת בשמן בסיר למשך כמה וכמה דקות.
מתבלת ב-מלח,פלפל שחור,כוסברה יבשה,שמיר יבש.
מוסיפה מים רק עד גובה הירקות או סנטימטר יותר.
מרתיחה.ואז מבשלת על אש נמוכה.
אם יצא יותר מדי מיים-להוסיף קוואקר.
לי יש -מרק שתמיד יוצא טעים ממש.נוסה עשרות פעמיםמעין אהבהאחרונה
בצל גדול
2גזרים
2בטטה
דלורית
קשוא
תפוח אדמה-רשות
פטרוזיליה-רשות
מבשלת בשמן בסיר למשך כמה וכמה דקות.
מתבלת ב-מלח,פלפל שחור,כוסברה יבשה,שמיר יבש.
מוסיפה מים רק עד גובה הירקות או סנטימטר יותר.
מרתיחה.ואז מבשלת על אש נמוכה.
אם יצא יותר מדי מיים-להוסיף קוואקר.
וכמובן-לטחון בסוף עם בלנדר מוט.
שאלה על בצק שמריםג'נדס
הצעות חילוף מוזמנות להישמע...
>>ברוקולי
א. את יכולה להכין בצק שמרים שמיועד להתפחה במקרר.
רק שימי לב לא כל מתכון מתאים - ועלול להווצר לך תפיחת יתר
ב. לחילופין את יכולה להקפיא לאחר התפחה ראשונה ועיצוב הצורה לפני תפיחה שניה
ג. והכי טוב- להכין היום ולהקפיא
ומחר להפשיר ולחמם בתנור לפני הגשה
מסייגת את אופציה ג' אם המטרה להכין סופגניות.
אם היה לי זמן להכין היום....ג'נדס

אז תכיני הכל מחר..
ברוקולי
רק שאני מגיעה ב17ג'נדס
אז נראה לי שאעשה את אופציה ב
ג'נדסאחרונה
עכשיו מחכה שבעלי יחזור להוריד לי את המיקסר ממרום מקומו.... (שוקל אלף טון
)
לדעתי שתי האופציות אפשריות~א.ל
נראה לי יצא מעולה במקרריראת גאולה
זה לא נכון! לא כל בצק שמרים מתאים לתפיחה ארוכה כ"כ!ברוקולי
שלום לכולן!כוחות שמימיים
תכתבי בגוגל 'סופגניות אשל'משהיא מהבירהאחרונה
סיר כפול (כמדומני ששמו בן מארי) יודעים איפה ניתן להשיג?שמואלג
מחפש לקנות כזה ולא נתקלתי באינטרנט.
גם חנות פיזית עשויה לעזור.
יש דבר כזה "מוכן"?משיח נאו בפומ!
(או סיר ע"ג סיר)
נדמה לי זה יותר חנויות ציוד שפיםעוגי פלצת
תחפש במדור שוקולד בחנויות מקצועיותקראנץ שוקולד
לא קונים...שירה00
מרתיחים סיר גדול עם מים (לא רותחים ממש... בינוני) ושמים מעליו משהו שעמיד בחום ונכנס אבל לא נוגע במים (אפשר סיר קטן יותר...)
בן מאריאילת המלכה
הכוונה לסיר קטן שנתון בתוך סיר גדול יותר ובו מים רותחים.
לא חושבת שיש סיר מיוחד כמו סיר לקוסקוס או סיר לפסטה,
המטרה היא בישול בחום נמוך (כמו המסת שוקולד) ולכן השימוש הוא בעזרת סיר תחתון ובו מים רותחים שנמצא על מקור החום ובסיר העליון (קטן יותר) מתבשל התבשיל.
בהצלחה.
דווקא ישקראנץ שוקולדאחרונה
יש לי סיר כזה קטין מיוחד רק לשוקולד
הכנתי סופגניות הרגע הכנסתי אותן לשמן והן שוקעות מה לעשות?אביגיל~!
צריך שהשמן ירתחגפן36
השמן צריך להיות על 160-170 מעלות כל משך הטיגוןברוקולי
תודה זאת באמת הייתה הבעיה תודה!אביגיל~!
איך יודעים מה החום של השמן?יעל מהדרום
מדחוםברוקולי
אוקי...נמצא שיטה אחרת לטגן כמו שצריך
יעל מהדרום
את בטוחה שחייבים מדחום?~א.ל
ברור שלא חייבים. אבל אם רוצים להצליח מדוייק ושכללב אמיץ
הסופגניות יצאו יפות ואחידות, בלי להקריב את הסופגניות הראשונות והאחרונות בכל נגלה לבדיקת טמפרטורה.
מן הסתם זאת הכוונה.
אני שמעתי פעם אבל לא יודעת אם זה קשור לכאן..האני אני
שלקחת כף עץ ולשים בשמן ואם נוצר בועות מסביב לכף אז השמן מספיק חם..

נכון אפשר להכניס גם גפרור הפוך..א..א..
טיפים להכנת סופגניותקראנץ שוקולדאחרונה
מתכונים מענינים ולא מאוד מסובכים עם עדשים שחורות?ת.מ.
עם בצל מוזהב וקוביות גזר, מל"פ.לב אמיץ
או עם פרוסות בצל, שני גבעולי סלרי, כמה שיני שום, מל"פ וכמון.
למעשה אפשר לשלב עם כל ירק ועם כל תוספת - חלבון (דג הולך יפה עם זה) או פחמימה - תפ"א, פירה, אורז לבן, כוסמת, קינואה.
ואפשר מראש לבשל כמו מג'דרה של עדשים ואורז מלא - השחורות זה אותו זמן בישול של אורז מלא, כשעה. אפשר בתבשיל כזה להשתמש במקום במים, במיץ גזר או מיץ סלק, או גם וגם.
הכל הולך
.
סלט טעייםםמרב.
מבשלים את העדשים השחורות.
חותכים-
עגבניות לדי קטן (אפשר גם שרי-לרבעים), בצל סגול, פטרוזיליה/כוסברה, אם אוהבים בזיליקום טרי- קצת ממש ממש משדרג. מוסיפים את העדשים ומתבלים בשמן ומל"פ.
אני מאוהבת בסלט הזה. הוא מושלם.
לא מסובךג'נדס
מבשלים את העדשים איזה רבע שעה (עד שמוכנים)
חותכים סלט עם חסה ועגבניה ומוסיפים את הבטטות (חתוכות לקוביות) ואת העדשים המצוננים.
טיבול - קצת מל"פ לימון...
מג'דרה..א..א..אחרונה
מחפשת מתכון טוב לסופגניות אפויותורוד
אנחנו הולכים להדלקת נר ראשון אצל משפחה שהאישה בדיאטה ולא אוכלת מטוגן אז אשמח למתכונים אפויים טובים.
תודה!
תכיני לחמניות מתוקות עם ריבה ותפזרי אבקת סוכר.ברוקולי
לא מניסיון, אבל יש לניקי כמה מתכונים. חפשי שם..מרק חורפי
מתכון..א..א..אחרונה
2 ביצים
2 כוסות מים קרים
2 כפות שמרים
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
כף מלח
לשים הכל לבצק.אם חסר מים להוסיף
מתפיחים.עושים כדורים קטנים
שוב מתפיחים
מטבילים כל כדור בשמן ואופים
ראיתי את העוגה הזו באינטרנטאת פניך אבקש
וואו !!!!לב אמיץ
אם יש לך מקום במקרר, וכלי מתאים מבחינת הגובה, כדי לאחסן את העוגה, אין סיבה שלא יום קודם.
אפשר במגש נמוך...את פניך אבקש
אני חושבת שיהיה מקום...
אבל השוקולד לא יימס? או יתרכך..?
במקרר לא.לב אמיץ
והגליליות ששם... יחד עם הקרם.. יתרככו?את פניך אבקש
את הקישוטים כדאי סמוך להגשהאם הבנים12
ואם השוקולד קצת יתקשה, זה יתפס טוב?את פניך אבקש
אולי רק את הגליליות כדאי באותו יום.לב אמיץ
כדאי לשים את כל הציםוי והתוספות קרוב להגשה..מקום בעולם
אז זה בעצם יהיה להכין הכל באותו יום... חוץ מהעוגהאת פניך אבקש
כן. אבל זה ממש פשוטאם הבנים12
כמה דקות בסה"כ.
אם יש מילוי לעוגה כן כדאי להכין אותו שישאר רק הציפוי.
משקיענית! נראית עוגה מהממת!
אפשר להכין קרם יום קודם?את פניך אבקש
אפשר בבקשה את המתכון לעוגה המהממת הזאת?משתמשת חדשה123
לפי איך שנראה לי, אני עושה עוגה רגילהאת פניך אבקש
חותכת לרוחב, שיהיו 2-3 שכבות.
מורחת קרם בין לבין, מצפה את העוגה מבחוץ,
ממיסה שוקולד ושופכת מעל.
ושמה את כל הקישוטים האלה מעל...
אולי יש עוגה אחרת.. אין לי מושג, אבל כל עוד זה מצופה ולא רואים מה יש בפנים (בתמונה) אפשר להתפרע...
מעולה תודה!!
משתמשת חדשה123
יש בזה סוכר?פולמוס
בוודאות.את פניך אבקש
|צוחק| אבל תודה על התשובה הכנה ^^פולמוס
ידעתי שצחקתאת פניך אבקש
איזו ערימה!!@!
מודדת כובעיםאחרונה
איך מכינים קוסקוס אמיתי?פיתה פיתה
יענטו מסולת.
תודה רבה!
ועם כבר, איזה דברים מכינים במרק לקוסקוס?
כאילו מתכון 
הסבר כתוב יעזור לך? ויש לך את הכלים הדרושים?יעל מהדרום
איזה כלים דרושים?פיתה פיתה
וכן
סיר אידוי, נפה לקוסקוס (אפשר להסתדר בלי..פחות נוח אבל)יעל מהדרום
וקערה גדולה (לי יש קערת מתכת ענקית שמיועדת להכנת קוסקוס).
אני אכתוב את השלבים. מקווה שיצא ברור:
קודם כל ממלאים את הסיר התחתון במים ומרתיחים.
1. בוררים את הסולת בקערה.
2. לוקחים כוס מים, ושופכים קצת מים על חלק מהסולת ו"מערבבים" עם היד, שיצאו פירורים (אני שמה כחצי כוס מים על קילו סולת).
3. מנפים את הקוסקוס בנפה לתוך הקערה או מפוררים עם הידיים לפירורים קטנים.
4. מוסיפים מלח ושמן (נגיד כף-שתיים מלח, ושליש כוס שמן. אני לא מודדת) ומערבבים.
5. שמים בסיר העליון ומבשלים בישול ראשון.
6. אחרי 20-30 דקות, כשהקוסקוס נהיה לבן מסביב, שופכים לקערה- מוסיפים 2-3 כוסות מים ומערבבים.
מחזירים לבישול נוסף (נגיד 40 דקות. עד שהקוסקוס רך ומבושל).
7. שופכים לקערה ומפוררים עם כף מחוררת/ ידיים/ נפה.
בהצלחה!!
למרק- קטניות, תפו"א, בטטה, דלעת, קישוא, גזר, בצליעל מהדרוםאחרונה
עוף.
עגבניה גם מוסיפה.
לתיבול- פפריקה/ כורכום/ שניהם
מלח
תבלין לקציצות/ בשרי כלשהו
חמין פרווהמרב.
איך עושים?
פעם ראשונה שאני אכין חמין... אז אני צריכה פירוט מדוייק
תודה!
יש מליון דרכים.. לדוג'רימון
מוסיפה חתיכות תפוחי אדמה, בטטה,
שעועית, חומוס, חיטה וכו' ( אחרי השרייה וברירה.. ) אפשר גם חתיכות בצל.. מוסיפה מים ומבשלת...הרבה זמן..
לפני שבת לדאוג שיש מספיק מים שלא ישרף..
תסתכלי באתר של ניקי בפלגים.
יש לה מתכון שיוצא לי ממש טוב..
שמן בסיר,~א.ל
להוסיף בצל חתוך לרבע, לחכות שיקבל טיפה צבע
להוסיף חומוס בצד אחד, שעועית בצד שני
מעל זה תפוחי אדמה
בשקית קוקי, להוסיף חיטה
או אורז, או גם וגם..
תבלינים: פפריקה אדומה חריפה ומתוקה, פלפל שחור, מלח, כמון, כורכום
אוקיי יצא מעולה.מרב.אחרונה

לא הייתה שקית קוקי אז עשיתי בלי אורז.
תודה רבה!!
חיטה תפוחה - שלווהתמנון
קנינו שלווה ללא סוכר ופשוט אין לזה טעם ![]()
למישוה יש רעיון מה אפשר לעשות עם זה?? אולי איזה קינוח...
תמיסי שוקולד לבן תערבבי עם השלווה תדחסי בתבניתקראנץ שוקולדאחרונה
ותקפיאי יצא לך כמו החטיפי שוגי
מישהו מכיר מקום/ חברה שמוכרתחייצ'ו
קמח כוסמין בזול?
מותר לי עכשיו רק כוסמין. אבל זה יקר.. מאד.
לצערי זה יקר בכל מקוםברוקולי
במנחת הארץ אפשר להזמין 40 ק"ג במחיר מוזל
אולי שווה לך להתארגן עם חברות /שכנות
ואם את קרובה אלי- אז את מוזמנת איתי
תודה רבה, מאיזה איזור את?חייצ'ו
מה עם יצהר?(של עקיבא הכהן) 14 ש"ח לקילומושיקו
בכמות יש מצב להזמנה עד הבית..
ממליצה בחום על הקמח של עקיבא הכהןה' הוא מלכינו
14 לכוסמין? כי אצלנו מוכרים בסביבות 17-18...חייצ'ו
איפה ניתן להשיג במחיר כזה?
ביצהרה' הוא מלכינו
קמח יצהראנשאחרונה
במקפיא של הבצקים וכו







