שרשור חדש
יין אדום במקום יין לבן - משמעותי בטעם?התנערי מעפר
יש לי במקרר יין אדום יבש שאני משתמשת בו לכל מיני מתכונים.

הרבה פעמים צריך להשתמש ביין לבן.
מסובך לי לשמור בבית שני יינות (אדום ולבן) ולהשתמש בהתאם (מטעמי מקום).

האם יש הבדל בטעם בין יין לבן ואדום?
אפשר לשים יין אדום/לבן תמיד כשכתוב לשים יין כלשהו?

תודה מראש.
זה באמת משמעותי ההבדל.לב אמיץ

מן הסתם ביין לבן ההמלצה היא על סמיון - חצי יבש, שיש לו טעם מעט מתקתק.

ברור שיש הבדל..ברוקולי
סתם לדוגמא.. מרק בצל

בקדרה זה פחות משמעותי.. מקסימום משחקים עם סוכר ותבלינים
איך אני בכל זאת יכולה להשתמש רק בסוג אחד של יין?התנערי מעפר
יין לבן הוא מתקתק יוצר אז להוסיף סוכר כשאני משתמשת ביין אדום?
להכין תבשילים שמתאימים לאותו יין ברוקולי
לא, זה לא כל כך ילך,לב אמיץ

כי אם כבר, אפשר להשתמש ביין אדום חצי יבש או מתוק.

 

זה לא רק המתיקות. אלו זנים אחרים של ענבים עם טעם אופייני.

 

כמו שברוקולי כתבה.

אז אקנה גם יין לבן,התנערי מעפר
תודה רבה לשתיכן
בשמחה.לב אמיץ

את יודעת שלא חייבים לאחסן במקרר? אפשר בארון, או אפילו על השיש, רחוק ממקור חום (כיריים, תנור אפיה,המנוע של המקרר) ולהקפיד שהבקבוק יהיה אטום בעזרת פקק השעם.

 

ממה שאני יודעת יין יכול להתקלקל (להתסיס) בחוץהתנערי מעפר
אבל אם כבר- יש לנו יותר מקום במקרר.
(וגם אני פחות אוהבת שהרבה דברים עומדים על השיש..)

קניתי בסוף יין פשוט (עציון), לא היה בחנות את היין שהמלצת עליו.
אה -לב אמיץ

אני התכוונתי לכל יין לבן חצי יבש.

הסתכלתי באתר שלהם - נראה בסדר גמור. לאו דוקא פשוט.

 

ובכל מקרה, לבישול, לא חייבים יין מי יודע מה יוקרתי.

 

בהצלחה. ספרי מה הכנת. 

התכנון הוא להכין מרק בצלהתנערי מעפר
כבר הרבה זמן רוצה להכין אבל לא היה יין לבן..

אעדכן..
תודה
הכנתי את המרק בצלהתנערי מעפר
יצא טעים אבל קצת חמוץ כנראה בגלל היין.
איך להימנע פעם הבאה מהחמיצות?
אולי להפחית בכמות של היין?לב אמיץ

הסתכלתי במתכון שהביאו כאן למרק בצל - לא זוכרת מאיזה אתר, וחשבתי שהוא ממליץ על יותר מדי יין.

זה המתכון הזה?

 

ההיתי שמה 1/2-2/3 כוס יין, לא יותר, לכמות הנוזלים שהוא המליץ - נדמה לי 8 כוסות ציר מרק ירקות. 

כן, זה המתכון הזההתנערי מעפר
אני גם חשבתי שזה יותר מדיי יין.
בדקתי מתכונים אחרים באינטרנט והם אמרו לשים אותה כמות יחסית של יין.

באופן כללי, הטעם יצא לי מרוכז מדיי.

עדיף להוסיף עוד מים. ואולי עוד הסוכר יאזן את החמיצות.


את צודקת. תודה.
כל הכבוד לך - משקיענית.לב אמיץ

אני בדרך כלל מסתפקת בלעבור על מתכונים כאלה ולהנות מהתמונות...

מקווה שתצליחי להגיע לטעם שישביע את רצונך.

אני קוראת המון מתכוניםהתנערי מעפר
ומבצעת מעט..

מנסה לנצל את החל״ד לדברים חיוביים
...לב אמיץ

לא ידעתי - מזל טוב!

יין מחזיק בחוץ יופי. אין סיבה שיתקלקל.מודדת כובעים


אם היה מקום..התנערי מעפר
הו טוב שהעלתן את זהאורה2x
בדיוק התלבטתי,
למרק בצל בקישור שנתנו פה, הכוונה ליין לבן מתוק או יבש? איך יודעים?

בעז"ה מתכננת להכין אותו לשבת
חצי יבש. יש בו גם טיפה מתקתקות.לב אמיץאחרונה

בזה אני משתמשת לבישול.

ביסקוויטים בכמויות zehavawize

נשארה לנו כמות גדולה של ביסקוויטים - רעיונות למה אפשר לעשות איתם (חוץ מכדורי שוקולד)?
תודה!

עוגת כדורי שוקולדיעל מהדרום
לק"י

פעם מצאתי מתכון לסופלה/ עוגת שוקולד עם ביסקוויטים טחונים במקום קמח.
עוגת ביסקוויטיםנקודה טובה
לרסק את הביסקויטים, עד שיהיו ממש כמו פירורים~א.ל

להוסיף להם חמאה/מחמאה מומסת כדי לאחד את החומרים

ליצור מזה תחתית הדוקה בתוך תבנית

מעל זה להוסיף שוקולד מעורבב עם בוטנים, לשטח היטב

להקפיא ולהוציא.

יוצא כמו חיתוכיות של חטיף

על אותו בסיס אפשר גם עוגת גבינה ללא אפיה+mp8

והמלית זה גבינה מוקצפת עם פודינג ושמנת מתוקה.

את הבסיס הזה יש צורך לאפות?התנערי מעפר
לא זה ללא אפייה. ולא כתבתי- השוקולד הוא שוקולד מומס..~א.ל


מה יחס הביסקוויטים-חמאה?התנערי מעפר
האמת שאני עושה לפי העין..~א.ל
מלחמת ביסקוויטים. פשיטא!פולמוסאחרונה


צליית עוף על מלחהדסולה

שלום קניתי מלח לצלייה ואני פוחדת שהעוף יהיה מאד מלוח למרות שעל החבילה הם טוענים שלא.

איך זה עובד העניין הזה מי יודעת? והאם אפשר להוסיף גם תפוחי אדמה.?

לא שמעתי על מלח לצלייהbinbin
אבל אם את מתכוונת לעוף עם מלח גס אז
יש מתכון פשוט שהייתי מכינה פעם - למרוח שמן זית וגריל עוף על העוף,לשים במרכז התבנית ומסביב לפזר מלח גס בנדיבות אבל שלא יגע בעוף...ולתנור..זה נחמד אבל בלי רוטב ;)
עוףהדסולה
כן זה זה. אבל. עכשיו. יש מוצר חדש מלח לצליה בטעמים. איך זה לא יוצא מלוח? יש שם המון מלח
לא מכירה :/binbin
מלחהדסולה
חברת מלח הארץ תכנסי לאתר. אני חר יודכת להוריד קישור
צליית עוף במלח3 פרחיםאחרונה
לא מכירה את המלח המדובר אבל אני עושה עם מלח גס.
משתמשים עוף שלם - לא רבעים, בתבנית גדולה באמצע
ומסביב , צמוד לדפנות של התבנית מפזרים את המלח
בלי שיגע בעוף. (מומלץ לשים מיץ לימון על העוף! יוצא עוד יותר טעים).
לכסות ולאפות בתנור כרגיל.
טיפ: לקשור את העוף כדי שיישאר סגור ויהיה יותר קל להפוך אותו באמצע הצלייה.

העוף תופס מהטעם אבל לא יוצא מלוח!
ולא שמים תפוא..

בתאבון!
רולדת בצק פריך-מתכון של ניקי בסה"רורית
בס"ד

מזל שיש אפייה בשביל להירגע מכל העומס והלחץ של השגרה :/
לפני


אחרי

אין מונעים את ההתפרקות של הרולדה? אשמח לעצות..סה"רורית
מממ.לב אמיץ

שתהיי בריאה - בשבילי אפיה זה אחד הדברים המלחיצים - הילדים מתעקשים להצטרף ונהיה שמח...

ואח"כ המטבח נראה כמו אחרי הפגזה.

חחח סה"רוריתאחרונה
מתכון קליל ללחםהרהור

http://www.metukimsheli.com/2010/07/1286

 

ניסיתי. עובד כמובטח.

נראה טעים! אולי ננסה בהזדמנות. תודה!!יעל מהדרום
תודה! כל האתר הזה מעולללהה!! גיליתי אותו בזכותך אורה2x


אחותי מכינה הרבה מהמתכונים שלה, ויוצא טעים מאדשוקולד לבן


---תוכו רצוף אהבה

ראיתי את הסרטון הזה וזה עשה לי ממש חשק להכין

מישהו מכיר מתכון על אותו עקרון אבל עם קמח מלא?

וגם-הם השתמשו שם בסיר מיוחד?

צפי בזה:הרהור



ולגבי קמח מלא -- קראי בתגובות למתכון.

נסיון 1 2אורה2x
אז ממש התלהבתי מהחלת כתר מהודרת וניסיתי עם קמח מלא

ואחרי האפיהאורה2x
לפני ההגשה אוסיף זיגוג דבשי שכזה

ממש יפה!!סה"רורית
וואו מרשים!~א.ל


מגניב!הרהור


מרשים!לב אמיץאחרונה

זה לכבוד היום הולדת אתמול? 

 

(בטח כבר נמאס לך לשמוע על זה חיוך).

מכירות חנויות למכירת כלי אפייה מעניינים? אשמח לשמוע~א.ל


יש בגבעת שאול רחוב שטנר 5. [או 3] חנות די חדשה.נפש חיה.

ליד הדואר.

תודה, התכוונתי לרשתות..~א.לאחרונה


איך עושים את השוקלד שמעל העוגה שבתמונה?מאושרת+

ממיסים. מציירים רשת על ניילון או בסיס רך כלשהו ומוציאים מהקפנפש חיה.

מהקפאה
[לא עומקה, אבל חזקה- את יכולה עדיין לאות את השוקולד הקפוא לגמרי]!
@מאושרת+
בהצלחה.

כדי לצייר-
אפשר להשתמש בשק זילופ
או בשקית שגוזרים את השפיץ שלה.

ממיסים את השוקולד בלי מרגרינה/שמן/ חמאה? או עם?מאושרת+

ותודה על ההסבר!

בלי. קצת מים והשוקולד [מים- כדי שלא יישרף לך.]כשנוצר הנוזל-נפש חיה.

את יכולה לשחק איתו כנ"ל- 
למזוג לשקית זילוף

או שקית קטומה [חזקה שלא תימס או לא תתייצב]
ולצייר קווי רשת צפוצים... להקפיא לבערך שלוש שעות 
עד כמה שזכור לי
@מאושרת+
וכשמתקשה אפשר להשתמש.

בלי אמצעי שומן
כי בשוקולד עצמו יש קצת.

תודה!מאושרת+


בשמחהנפש חיה.


לא מומלץ מים עם שוקולד זה הורס אותו!ת.מ.
לכן כתוב "קצת".נפש חיה.


גם טיפה אחת של מים יכולה להרוס את השוקולד...ת.מ.
טווב....נפש חיה.אחרונה


להמיס שוקולד מריראם הבנים12
לשים בתוך שקית סנדויץ ולעשות חור קטן בפינה.
לזלף על נייר אפיה איזה צורות שרוצים. ולהכניס למקפיא למספר דקות.

כאן הדוגמא נראית שתי וערב. משרטטים ריבוע על נייר אפיה ומציירים בתוכו קוי אורך וקוי רוחב.
כדאי לכם!גפן36
מרק כתום

אני מכינה בלי כמויות אז אכתוב בערך לפי מה שעשיתי היום ותעשו כהבנתכם

בצל פרוס/חתוך גדול
שתיים-שלוש שיני שום חצויות

לטגן על אש בינונית עד שהבצל לבן-שקוף

לחתוך ולהוסיף
1 דלורית
2 בטטה
4-5 גזר
2 תפו"א
(אפשר דלעת, אנחנו לא שמים)

לערבב הכל ולהוסיף מים שיכסה לגמרי +קצת

להוסיף;

מלח
פלפל שחור
בזיליקום טחון/גרוס
פטרוזיליה טחונה
אורגנו
היום שמתי גם קצת זנגוויל כי הוא מאד בריא בחורף והיה מצויין

כשרך לגמרי לכבות את האש וכשמתקרר לטחון עם בלנדר מוט


אנחנו אוכלים עם גבינה צהובה מגורדת

אחד הטעימים!
שידרוג-אמת ואמונה
חצי כוס יין לבן חצי מתוק
עלי דפנה רק לבישול ואז להוציא
ווואווו!!! מה את עושה פה???את פניך אבקש
קוראת בעיקר סמויהאמת ואמונהאחרונה
איך עושים מרק בצל?דיתוש (יהודית)

 

 

מבשלים 4-5 בצליםבת 30

ומתבלים לפי הטעם.

בדר"כ מלח ופלפל אנגלי מסתדרים יפה עם מרק בצל.

אפשר לטגן את הבצל לפני הבישול ואפשר גם להוסיף חתיכות גזר.

סבבה אבל לטגן 3 - 2 דקות?, כמה?דיתוש (יהודית)


מרק בצלמשהיא מהבירה

 

ככל שתטגני את הבצל יותר זמן יהיה למרק טעם יותר טעים וצבע יותר עשיר.

יש מתכונים של מרקי בצל שמשך זמן טיגון הבצל שם נמשך שעה! 

כדי לקבל צבע וטעם חזקים הייתי מטגנת לפחות לפחות 20 דקות. ככל שתטגני יותר, מה טוב... אם תטגני רק 2-3 דק' יהיה לך מרק עם הרבה בצל אבל הטעם שלו יהיה חלש מאוד והצבע יהיה חיוור ומבאס.

 

http://www.ptitim.com/french_onion_soup/ 

הייתי מנסה את המתכון הזה. או לפחות מתבססת עליו.

תודה למי שענתהדיתוש (יהודית)

עכשיו סיימתי להכין את המרק

מתכון ממש מעניין! אנסה בעז״ההתנערי מעפר
אני עושה מתכון דומהמקום בעולם
רק בלי הציר.. ומוסיפה פרמזן/ צהובה ועוד תבלינים ;)
איזה תבלינים?התנערי מעפר
האתגר הוא להכין את המרק הזה (או מרקים בכלל, חוץ מכתום) ללא אבקת מרק.

איזה תבלינים את שמה?
לא שמה בד''כ אבקת מרק..מקום בעולם
מלח, פלפל, אגוז מוסקט . אם שמה אבקת מרק- אז בצל כמובן, ולא עוף..
אני גם עושה דומה..ברוקולי

 

בלי ציר

שמה שיבולת שועל ולא קמח 

מכינה בסיר נוסף קרמל ומוסיפה לבישול אחרי טיגול הבצל  

 

וממש בלי אבקת מרק..

 

מה העדיפות של שיבולת שועל על פני קמח?התנערי מעפר
רק הבריאות?

מה את מקרמלת?
בריאות והסמכהברוקוליאחרונה

 

מקרמלת מעט סוכר

ממממ מתכון מוצלח לעוגיות שוקולד צ'יפס?...binbin
המתכון שעל החבילה של אופנהיימרבת 30אחרונה

רק להחליף את המרגרינה בשמן, ואם רוצים- להחליף קמח לבן למלא וסוכר לבן לחום.

אם עושים כמות כפולה אפשר לשטח בתבנית התנור ולחתוך אחרי האפיה.

איך מחלצים עוגה מתבנית קוגלהוף??~א.ל

בעדינות- מעבירים סכים בדופן ומשחררים [כשמתקרר]נפש חיה.אחרונה


מתכונים לערבי לביבות בחנוכה - פרווה!תמיד אמא

למרות אהבתי הרבה  לחלבי.... ביתי המתוקה אלרגית לחלבמלך

ולכן - 

אני מחפשת מתכונים טעימים ומיוחדים לחנוכה

 

ולתועלת האמהות לאלרגיים, הנה מה שהכנתי בשבועות, אם תרצו אעלה מתכונים - 

עוגת דמוי גבינה שלא היתה טעימה מדי (לכן לא ממליצה, אבל אם תתעקשו אעלה מתכוןחצי חיוך).....

כדורי ריבת חלב חלבי (לכל המשפחה) ופרווה (לנסיכה האלרגית)

בלינצ'עס במילוי גבינה (לכל המשפחה) ובמילוי תפוחי עץ (לנסיכה)

קורסונים טבולים בסירופ בטעם "דמוי חלבי" - אותם היא הכי אהבה!מוציא לשון

 

 

יש לי מתכון ללביבות תירס טעימות ממש, מתאים לך?שוקולד לבן


אני אשמח למתכון של לביבות התירס. תודה!אסנת0272


בסדר גמור שוקולד לבן

החומרים:

-קופסאת שימורי תירס

-2 ביצים

-2 כפות קמח

-שליש כפית מלח

 

מערבבים היטב את כל החומרים, יוצקים לביבות למחבת משומנת ומטגנים עד שמשחים מעט משני הצדדים (מוכן ממש מהר, תוך דקות, במיוחד מהנגלה השניה והלאה)

אזהרה- תירס מאד קופץ בשמן, מומלץ להרחיק ילדים לפני

הכמות הזאת יוצאת מאד מכובדת, כשאני מכינה לבעלי ולי אני מכינה חצי כמות ועדין יוצא הרבה

אבל אם יש ילדים או אורחים כדאי מקופסא שלמה

 

ממש מוצלח כשאין אפשרות להשקיע ורוצים שיראה מושקע!

תודה רבה!אסנת0272


אפשר מתכון לקוראסונים?יעל מהדרום
אני אשמח למתכון לקורסונים..שואפת למעלה..!
לביבות תפו"א מסורתיותפלספנית

בעזהי"ת

 

תפוחי אדמה מגורדים וביצים, מלח פלפל שחור, לערבב יחד ולטגן. אפשר להוסיף בצל מגורד. 

לביבות בטטה ותפו"אלכל זמן ועת
מבשלים 2 בטטות עד לריכוך, מועכים לפירה.
מגרדים 3 תפו"א וסוחטים את המים שלהם.

בקערה:
2 ביצים
3 כפות קמח מצה/פירורי לחם/קמח רגיל
מלח פלפל
מערבבים הכל.

תנור 180 מעלות,כל צד בערך 15-20 דקות.

יאאמי
כמעט את כל הירקותשרבוב
אפשר לגרד ולערבב עם ביצים קמח פלפל שחור ומלח ולטגן או לאפות בתנור ולהבריש שמן מעל.
לרות סירקיס יש לביבות תפוחים ואגוזים מאוד מוצלחותאהבת אמת


תוכלי להעלות מתכון או לרשום באיזה ספר המתכון נמצא?התנערי מעפראחרונה
בשבועות הכנתי עוגת 'גבינה' שיצאה מצוינת! אם תרצי אחפש מתכוןת.מ.
כולם התלהבו וגם פסטה מוקרמת פרווה שגם כולם אהבו ממש ומקלות שום פרווה...
לגבי חנוכה- פעם אחותי הכינה סופגניות חלביות כאלה על בסיס אשל ולי (הנקתי רז אלרגית לחלב) היא הכינה נגלה פרווה עם רסק תפוחי עץ במקום וזה היה מצוין!
לביבות אפשר כל ירק עם ביצה קמח מלח פלפל וכאלה...
נשמע טוב סופגניות על בסיס רסק תפוחיםגליה...
אפשר מתכון?
זה סופגניות אשל כאלה ופשוט היא החליפה ברסקת.מ.
לא יודעת כמה בדיוק (ואני משערת שגם היא לא)
מה זה סירופ דמוי חלבי?מצורף מתכון ללביבות טבעוניות (וטעימות)לימורשרה

מגרדים תפו"א, בצל, גזר באיזו כמות שרוצים. מוסיפים תיבול. מערבבים עם תפ"א מבושל ומעוך (זה במקום הביצים), שמים בתנור על תבנית משומנת חום בינוני. הופכים כשמזהיב. זהו.

ניקי ב אלופה בלביבות אפויותאמא יקרה לי*

אני מאד אוהבת. עשיתי מלא מתכונים- כולם מוצלחים:

 

http://www.nikib.co.il/category/pasty/pancake/

סחטתי הרבה מיץ תפוזים לילדי האהובים ויש לי הרבה שאריותאימון באמונה

פרי. שייך להכניס אותם לעוגה בחושה? נראה לי שזה יוסיף טעם נהדר.

השאלה מה יהיה במרקם של העוגה..

יש למשהו ניסיון בעניין?

 

אפשר להוסיף לכל בצק. אפילו לסופגניות.לב אמיץ

לגבי עוגה בחושה, לחשב את כמות הנוזלים.

יש מתכונים שמיץ פירות/תפוזים הוא חלק מהמתכון.

 

בהצלחה.

פעם אכלתי אורז טעים שהיה עשוי ממיץ תפוזים טרי.לכל זמן ועת
שמו חצי כמות מים וחצי כמות תפוזים.

זה היה מעדן!!
התכוונתי לחתיכות פרי ולא למיץ. ברור שמיץ משתלב נהדראימון באמונה

בעוגה

יכול להיות נחמד דווקא.לב אמיץ

תחפשי מתכון לעוגה עם חתיכות פרי.

פעם אכלתי עוגת תפוזים כזו, מאוד טעימה.

הפיתרון הוא פשוטיזהראחרונה

לקנות מסחטה טובה יותר, כזאת שלא משאירה שום דבר בפרי.

את השאריות של הפרי שנשארות במסננת, כדאי להכניס למיץ (אחר הוצאת הגרעינים) ולטחון בבלנדר. משדרג מאוד את המיץ.

נקנה בטעות שום גבישי..מה עושים עם זה? איזה תיבלונים? מאכלים?לכל זמן ועת
זה האבקת שום?לב אמיץ

אם זו האבקה, אז כל מה שמבשלים עם שום טרי, אפשר עם התבלין.

שום גבישיסיימון כהן

שלום רב ובוקר טוב...

שום גבישי משמש בעיקר למרינדות ותחמיצים..

מתפרק גם בבישול ארוך ( לא מומלץ לתנור בצלייה )...

 

ניתן תמיד לכתוש קצת עם מכתש ועלי ( למי שאין להניח על ניילון נצמד משני הצדדים ופשוט לעבור עם מערוך..

 

בצורתו הגבישית הוא לא משחרר טעמים חזקים לאחר הכתישה כן.. אז להיזהר עם הכמויות..

 

תעשי ניסיון לחמוצים זה תמיד נחמד 

 

תודה סיימון. אשמח למתכונים שלך מנסיוןלכל זמן ועת
בכיףסיימון כהן

מה הכיוון?

בשרי , חלבי וכו'?

 

בשרי / סלטיםלכל זמן ועת
מתכונים בקטנהסיימון כהן

סלטים:

כרובית במיונז ובצל ירוק:

מפרקים את פרחי הכרובית לפרחים הקטנים ביותר שאפשר משרים בקערה עם מים ולפחות 2 כפות מלח לחצי שעה..

 

שוטפים טוב ומסננים, לזה מוסיפים מיונז , בצל ירוק קצוץ , מלח ופלפל..

 

סלט טונה:

מסננים טונה מקופסא כמה שניתן.. ( לארוחה משפחתית 2 קופסאות )

ושמים בקערה , בעזרת מזלג מפרידים את נתחי הטונה..

חותכים גמבה ומלפפון חמוץ לקוביות קטנות ומערבבים הכל בתוספת מיונז..

מוסיפים מלח, פלפל , בצל ירוק קצוץ ( או לבן למי שאוהב ) מעט צ'ילי חריף קצוץ או שאטה גרוסה ומיץ מחצי לימון גדול..

 

מעולה עם טוסטונים בניחוח שום ( קולים לחם עד לקריספיות ומשפשפים שן שום חתוכה על גבי הפרוסה..

 

קוביות חציל:

חותכים חציל לקוביות של 2 ס"מ בערך ( הגודל יקטן ) , שמים בתבנית ( חד פעמית ) בוזקים מלח , פלפל גרוס, פפריקה מתוקה, מעט כמון, 3 שיני שום כתושות ושמן זית..

מערבבים טוב ומכניסים לתנור 170-180 מעלות עד שהחציל מתרכך לגמרי..

מוציאים להתקרר, בשלב זה חותכים גמבה אדומה ומלפפון חמוץ לקוביות קטנות מוסיפים מערבבים ומשפרים טעמים אם צריך, ניתן להוסיף בצל חי או מטוגן קצת.

( אם מוותרים על הירק זה תוספת מעולה על גבי חומוס ) בפרט אם החצילים עוד חמימים..

 

 

 

המשך מתכונים בשריסיימון כהן

בצק פשוט לפיצה מרודד דק 2\1 ס"מ מריחה בשמן זית פרוסות באותו עובי של כבד אווז לפזר מסביב קצת עלי רוזמרין  10 דקות 180 מעלות וללקק את האצבעות.

 

מאפה בשרי שאני מכור אליו...

הרבה בצל פרוס לחצאי עיגול מתובל בפפריקה מלח פלפל לטגן עד שקיפות תחילת הזהבה.

לטגן קלות בשר טחון ( רק עד לצבע ולא יותר ) לחתוך שומן כבש ( ליה ) לקוביות קטנות בערך חצי ס"מ ופחות מזה.

לערבב בכל טוב.

בצק לפיצה מרודד בעובי 1 ס"מ בגודל תבנית ( צריך 2 חתיכות כאלה ).. לשמן את הבצק קלות בשמן זית.

לשפוך את המלית אל הבצק ולפזר בצורה אחידה.

לכסות הכל עם החלק השני של הבצק ולאטום ארמטי את חלקי הבצק ..

לקצוץ מעט רוזמרין ולערבב אותו בשמן זית וקצת מלח גס ולהבריש קלות את החלק העליון של הבצק..

 

נכנס לתנור 180 מעלות 25-30 דקות או עד שתחתית הבצק זהובה..

 

בהתחלה הבצק יהיה קצת קשה לא לדאוג תוך 5 דקות מרגע שיצא מהתנור  הוא יהיה רך וטעים..

כדאי להכין תבנית גדולה מנסיון..

מתכון לבצק פיצהסיימון כהן

1 ק"ג קמח

20 גרם מלח ( כף )

10 גרם סוכר ( כפית )

65 גרם שמן זית טוב ( מאוד ממליץ על שמן זית עם התמונה של אהרוני ).4\3 כוס חד פעמי

2 כפות שמרים יבשים.

2 שיני שום קצוצות דק

2 כפות של תערובת תבלינים יבשים : אורגנו, בזיליקום,טימין ניתן למצוא בכל סופר ( נמכר בנפרד אני מערבב הכל בבית לתוך קופסא אחת מצויין להרבה תבשילים  )

 

מים לפי הצורך , להתחלה לפחות 3 כוסות ..

מערבבים הכל  ביחד והופכים לבצק גמיש שלא נדבק ליד..

מניחים להתפחה של לפחות שעה..

 

ככל שנלוש יותר כך הגלוטן בבצק יעבוד ויפתח.. תוצאה -בצק טוב יותר

 

 

תודה רבה רבהלכל זמן ועת
סיימון, ממה שידוע לי ומהנסיון שלי זה לא נכון.נדנדה כתומה.
שום גבישי נמכר בצורת גרגרים קטנטנים. כמעט אבקה. והוא משדרג מאוד כמעט כל תבשיל וסלט ומשחרר טעמים בהחלט.
נדנדהסיימון כהן

בוקר טוב..

 

כל אחד וניסינו שלו וזה בסדר...

זה גם מה שאני אוהב בבישול הכל אפשרי וזה מה שיפה..

 

הארת אגב אם יורשה לי..

שום גבישי נמכר בכמה גדלים שונים , מתפרק מהר מאוד במגע עם חומציות ובבישול בנוזלים יחסית ארוך..

יכול להיות שגודל הגרגירים הקטן  ביותר ( מודה שלא יצא לי להשתמש בו) בהחלט יעשה את העבודה כמו שציינת..

 

שיהיה יום מקסים בטוח וטעים..

 

נ.ב

אני קיבלתי את ההערה\הארה  באהבה

"מכל מלמדי השכלתי"   ויש לי עוד המון מה ללמוד

 

אז תודה

היה נשמע באמת שהשתמשת בסוג מעט שונה..נדנדה כתומה.
וזה בסדר גמור!

פשוט הסוגים הגדולים יותר נמכרים רק בחנויות תבלינים מתמחות.. ואילו הסוג הדק הוא הנמכר בשקיות בסופרים..ולכן סביר יותר שהוא הסוג שהיא קנתה..


החכמת אותי גם.תודה.
יותר משנה מגודל הגרגרים- נשמע שסיימון מדבר על שום טריפלספנית

בעזהי"ת

 

כלומר שום כתוש

 

בעוד שום גבישי הוא שום מיובש.. 

פלספנית חחחחח אהבתיסיימון כהן

לא יקירתי אני גם מדבר על שום גבישי ולא על טרי..

צריך לקחת בחשבון את הטעם שלו לאחר התמוססות , כלומר אם אני שם שן אחת של שום טרי אני יודע את הכמות..

בשום גבישי בלתי אפשרי לאמוד את כמות השום שאני שם כי לאחר הייבוש מגבשים אותו..

וכמו כל רוטב שמצטצמם אני ארגיש את הטעמים חזק יותר מאשר לפני הצמצום..

 

 

 

 

אז זה מאוד מוזר מה שאתה אומרפלספנית

בעזהי"ת

 

אני משתמשת בכמויות של שום גבישי

ומעולם לא היה טעם חזק מידי של שום.. 

עניין של טעם כנראהסיימון כהן


גם אני כמו פלספנית..נדנדה כתומה.
ותמיד שום טרי, גם אם הוא בכמות קטנה יותר-הטעם שלו הרבה יותר חזק ודומיננטי. אז אני באמת לא יודעת באיזה שום גבישי אתה משתמש
כנ"ל+mp8אחרונה


כל דבר שצריך שוםחילזון 123


חילזון.. אבל יש לזה טעם אחר. שונה משום רגיללכל זמן ועת
בכללי את אוהבת שום?נדנדה כתומה.
שום גבישי זה תבלין מעולה!!
אני שמה אותו כמעט בכל דבר-
רוטב לפסטה, שקשוקה, מרקים שונים, תפוחי אדמה בתנור, טוסטים, עוף בתנור, מוקפץ, פשטידות..

סלט ירקות, סלט חסה, סלט עגבניות, סלט קישואים

ובעוד מליון דברים. באמת שזה התבלין שאני הכי משתמשת בו במטבח.
כל דברמתנחלת גאה!

מרק, צ'ולנט, קישואים, מוקפצים..... ועוד כיד הדימיון הטובה

גם אני שמה בכל דבר!רוני בלילה

מרק, מוקפץ, רטבים.

למשל אתמול הכנתי חטיפי גבינה וזיתים והוספתי קצת שום גבישי וזעתר-

והמאפה השתדרג ממש.

לא נוגעת בגבישי. ניתן לרסק שום טרי במעבדארלט

אפשר כמות ולשפוך עליו שמן זית ולהקפיא. 

מוסיפה לכל דבר. יותר אוהבת מאשר אבקת שום+mp8


מעורב ירושלמי..סיגל!
אני רוצה להכין סוג של מעורב ירושלמי. יש לי כבד, חזה עוף וקורקבנים, ובצל כמובן!
תבלינים שיש בבית: אבקת מרק, גריל עוף , כמון, תבלין לשווארמה, תבלין על האש, אגוז מוסקט ופפריקה רגילה ומעושנת.
בנוסף, יש לי רוטב בסיס להכנת 5 רטבים.

אף פעם לא הכנתי אז אשמח גם להוראות הכנה וגם באילו מהמצרכים להשתמש...
.
תודה!!
משהו יודע? ממש אשמח לשמוע..סיגל!
הכנתי מזמן... תבדקי בגוגל נראה לי..גפן36
בכללי- מטגנים בצל, מוסיפים חזה עוף, כבד, וכו' חתוכים (קורקבנים אני לא יודעת אם שייך) מטגנים על אש לא גדולה עד שהכל מוכן, מוסיפים כמון ואולי גם כורכום.
תודה רבה!סיגל!
לדעתי כמון+כורכום.או שהגריל-עוף או השווארמה או העל-האש יתאיםחילזון 123


קורקבנים לא מ ומלץ לשים במעורבפלונית בת 25

לא כ"כ ממליצה לשים אותם במעורב, גם בגלל המרקם שלהם וגם הטעם חוצמזה שלוקח להם ממש שעות להתרכך... בגלל זה בד"כ הם מוצלחים במרק .

בהצלחה

אני הייתי מבשלת את הקורקבנים כמה שעות קודם ומוסיפה+mp8אחרונה

מטגנת הרבה בצל, מוסיפה פטריות מסוננות משימורים, קוצצת את הכבד לחתיכות , כך גם את הקורקבנים וחזה העוף, מטגנת הכל יחד כמה דקות, מוסיפה כמה כפות אבקת מרק פטריות וכוסות מים בהתאמה. מעט פלפל שחור וגבישי שום. לפעמים קצת יין יבש.

פשטידת פיצה (מתכון של ניקי ב) בדרך לתנור סה"רורית

בתהליך ההכנה סה"רורית

ועוד אחרוןסה"רורית

מוכן (אבל אחרי הקפאה, אז לא נראה הכי טעים..)סה"רורית

שלב ההכנות נראה יופי. והפיצה נראית טעימה.לב אמיץ

הבצק מענין.

תודה רבה. הבצק זה סוג של בצק פריך רך.סה"רורית
עם 200 (!) גר' חמאה...
הלם.לב אמיץ

המום מטורלל.

 

לכמות הזאת של מגש אחד שרואים בתמונה?

 

טוב, זה בטח מאוד טעים.

כן, אני גם הייתי קצת בשוק. אבל זה טעים סה"רורית
וואו ההכנות באמת ניראות טעימות..גלידת לימון


תודה סה"רוריתאחרונה
פצפוציםטלי ידידה
יש למישהי מושג אם אפשר בעוגיות פצפוצי אורז להחליף את המרגרינה בשמן???
לא בא לי שכח הפיצפוצים יתפרקו ולא מצאתי מידע בגוגל
כןטל..
אולי תלוי במתכון
וכנראה יצא יותר קשה אבל מושלם בעיני..
אפשר מתכון לעוגיות פיצפוצי אורז?אראחרונה
מישהו מצא דרך להכין חומוס של חמיןהרהור

רק בלי החמין?

 

ניסיתי כבר את המתכון הזה:

http://www.bazekalim.com/2011/03/03/crispy-hummus/

 

אבל כאן הוא יוצא קריספי כולו, ואני רוצה שמבפנים הוא יהיה רך (ומבחוץ קריספי ונהדר)

פשוט לבשל במים. לא הרבה מדי מים.לב אמיץ

בערך בישול של כשעה.

אם מנקזים אח"כ את הנוזלים, מבחוץ זה קריספי ובפנים רך.

 

עדיף לבשל במים בלבד, וכשזה מבושל, לנקז את רוב הנוזלים, להוסיף שמן זית ותבלינים ולתת עוד בישול קצר של כמה דקות.

 

(לא היה לי זמן להסתכל במתכון שצירפת, אז אני לא יודעת אם אני חוזרת על דברים שאת כבר מכירה).

אוקי, תודה! אנסה את זה (לא חזרת)הרהוראחרונה


עוגת שמריםפלונית בת 25

יש למישהו מילוי טוב לשמרים שוקולד? עד עכשיו לא מצאתי מילוי שיוצא טוב..

אותו מתכון עם תפוחים /תמרים/חלבה יוצא נהדר, אבל שוקולד לא.. אשמח להצעות!

כמו כן, כמה זמן טוב לאפות את העוגות? באיזה חום?

המילוי הכי טוב:ט'
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
2 כפות (20 גרם) אבקת קקאו
1 כוס (100 גרם) אגוזי לוז, קלופים וקצוצים גס

אני ממירה את החמאה בחצי כוס שמן אפילו פחות.

ממיסים יחד את השמן והשוקולד בכלי כפול, מוסיפים אבקת סוכר וקקאו ומערבבים היטב.
נותנים לשוקולד קצת להתקרר (אם שוכחים ממנו יש לו נטיה להתקשות ואז צריך להמיס שוב), ומורחים על הבצק.

אופציה שווה אבל לרוב אני לא מוסיפה:
מפזרים אגוזי לוז קצוצים מעל לשוקולד.
אני מכינה עם קינמון וסוכראבטיח מלוןאחרונה
מומלץ גם להתפיח חצי שעה - שעה את העוגות לפני הכניסה לתנור. ככל שיותר תפוח- יותר טוב
מכירים מתכון לסלט קישואים עם קטשופ ומיונז?בת אל123

לקחתי מאיזה אתר (אולי מפה) ואני לא זוכרת איזה...

פשוט שאני אדע את הכמיות... 

איך שומרים על ירקות אפויים בתנור יבשים?שואלת לרגע

אני רוצה להכין לשבת בבוקר עגבניות מיובשות,

איך אפשר לשמור אותם שישארו יבשות ולא יצברו לחות?

[בפעמים הקודמות שמתי בקוספה אחרי שהתקררו והם צברו לחות בערב]

אני מתבלת בשמן זית ושום ואולי קצת מיץ לימוןzmilאחרונה