שרשור חדש
עונת החמין הגיעהגפן36
הבעיה שיש לו תופעות לוואי...

הבנתי שאם מנביטים את הקטניות זה עוזר.

1. זה נכון?
2.צריך להנביט או מספיק להשרות?
כן.בת 30

אבל לחומוס למשל לוקח כמה וכמה ימים עד שהכל נובט. הרבה יותר זמן מעדשים.

אנחנו משרים יום לפני ההכנה.מעפר אני באהאחרונה

את החומוס עם סודה לשתיה כי הוא קצת יותר קשה...

שייך להכין בצק מקילו כוסמין וקילו 70%?ט'


כן! למה לא?ברוקולי
תודה ט'אחרונה

אף פעם לא ניסיתי אז שאלתי ..

שאלה לכבוד חנוכהבלדרית
אני יכולה להקפיא סופגניות שקניתי בסופר?
תודה לעונים!
כן, ולחמם חיץעל 100 מעלותפופקוו
אפשר אבל הרבה פחות טעיםהתנערי מעפר
אין מה להשוות לסופגניות טריות.
גם אם את מחממת בכל דרך שהיא.

ואני אחת שמקפיאה כמעט כל דבר...
כמה זמן סופגניות יכולות להישמר בלי הקפאה, אתן יודעות?בלדרית
מניסיון שלי: נשמרות ליום אחדהתנערי מעפר
אבל זה עניין של טעם.

אם תאכלי בערב סופגנייה שנאפתה בבוקר תרגישי שהיא קצת קשה בגלל השמן שספוג בה.

ענייו של טעם אני אוהבת יותר שזה מחומם אבל יכול להיותפופקוו
שאני יוצאת דופן חח
זה לא נשרף כשאת מחממת בתנור?התנערי מעפר
את מחממת פתוח או מכוסה?
פתוח עללפופקוו
על טמפרטורה נמוכהפופקוואחרונה
אוףף!! למה נשרפות לי העוגיות כל פעם..כסיופיאה
עבר עריכה על ידי כסיופיאה בתאריך ט' בכסלו תשע"ו 23:24

חיממתי את התנור מראש ל 180 אחרי רבע שעה הכנתי את העוגיות והם נשרפו תוך חמש דקות..

ממש ממש התאכזבתי..עצובמבולבל

התנור שלך חם.לב אמיץ

180 מעלות אצלך, זה כנראה 190-200 בתנורים אחרים.

 

תנסי לאפות בחום של 160 מעלות בערך ושימי את התבנית בגובה של מרכז התנור.

תודה רבהכסיופיאה


מוכר.שירוש16

העוגיות שאני מכינה (מתכון ללא גלוטן) צריכות בין 2 ל-3 דק' בתנור. אח"כ הן נשרפות.

 

שאלה-

איזה גודל התנור שלך? 

תנורים קטנים זה עסק לא פשוט (בקטע של חישוב טמפ').

הם מתחממים בקלות ובמהירות ומגיעים לטמפ' יותר גבוהות.

אני לא מחממת מראשחלושי
כדאי גם להוציא את העוגיות עוד כשהן לבנות..דניאל91
שנייה לפני שהן תופסות
צבע חום ולתת להן להתקשות בחוץ.. יותר טעים בטירוף!!
ואווו תודה אחלה תגובותכסיופיאה


יכול להיות שהוא טורבו? זה גם משפיע...ת.מ.
אני יודעת שעוגות ועוגיות אני שמה על לפחות רמה אחת פחות ממה שכתוב במתכון (אם כתוב 180 אז 150 בערך) ואני משגיחה כל הזמן...
פעם שלישית..אוףכסיופיאה

היום הכנתי שוב עוגיות בתקווה שהפעם ייצא טוב..

אז הפעם מרוב שנזהרתי הם יצאו רכות ולא כ"כ טעימות.

הבת שלי לא אהבה. ואת השרופות היא אהבה.

ואחיינית שלי טרפה אותם ולא הפסיקה לבקש עוד..

ואני מבואסת ומרגישה כישלון.

מה עשית שונה הפעם?ת.מ.
צריך פשוט ללמוד את התנור שלך את רמת החום ואם הוא אחיד או לא למצוא את דרך האמצע ומה מתאים לכל מתכון...
התנור שלך שבור תזמיני טכנאי!! ותפסיקי להרגיש רעעעעmiri1234


חחחחחח כן גם הרצפה עקומה..כסיופיאה

מה עשיתי שונה ליקטתי מהעצות השונות..

לא חיממתי מראש את התנור, הדלקתי על 160.

כל רגע בדקתי שלא נשרף וכניראה גם בטעות הוצאתי לפני הזמן..

היתה פה עצה של מישהו שעדיף להוציא אפילו לפני שזה מוזהב ואז זה מתקשה בחוץ..

קיצר לא יצא אפויי כ"כ מרוב לחץ..

נקווה שבפעם הבאה אגיע לאיזון

אני הצעתי.דניאל91
תמיד הייתי מוציא כשהם חומות ואז הן היו יוצאות קשות מידי ומתייבשות מהר.
שאלתי בת דודה שעושה עוגיות אדירות.. היא המליצה לי כמו שאמרתי לך ומאז לא מפסיק לקבל מחמאות..
למרות כמה שממש התפלאו שאני הכנתי אותן..חח
להוציא שנייה לפני שהן נהיות חומות זאת אחלה עצה!התנערי מעפר
בתנאי שאת מחממת את התנור מראש.

כי הזמן שהעוגיות היו בתנור , כשהוא חם, הוא קצר מאד. והעוגיות צריכות להאפות בתנור חם כדי שיהיו מוכנות. במיוחד אם את מוציאה שנייה לפני שהן נהיות חמות.
^^^ אבל כן צריך לחכות שהעוגיות יזהיבו קצתשוקולד לבן

זה מסוג הדברים שצריך לתרגל קצת ובסוף מצליח

אל תתיאשי שלא הצליח על ההתחלה, זה לוקח זמן

יש לי עצה נוספת:התנערי מעפר
כשאת רואה שהעוגיות כמעט מוכנות תעמדי ליד התנור ותחכי עד שמוכנות ואפשר להוציא אותן מהתנור.
אני עושה כך כשמכינה אלפחורס וסופלה.


זה קצת השקעה אבל משתלם..
^ זה בהחלט חכם, עוגיות יכולות להישרף תוך 2 דקות.. (מנסיון)שוקולד לבןאחרונה


שאלה על חומץציפורי

קראתי באיזה מקום שעדיף להשתמש בחומץ תפוחים מחומץ רגיל.

שאלה: מה הסיבה לכך? ראיתי שגם בו יש חומר משמר וכו'...

והאם זה מהווה תחליף לכל דבר בו הייתי שמה חומץ?

תודה!

עונה לגבי התחליף.בת 30

לחומץ תפוחים יש טעם מזעזע ברמות. לא הייתי שמה אותו אפילו במכונת כביסה במקום חומץ. (אני משתמשת בו לצרכים רפואיים בעיקר..)

לפי מה שראיתי, יש חומץ תפוחים טבעי בלי תוספות, אז למה לקנות חומץ עם חומר משמר?

אני קניתי חומץ טבעי בלי תוספות (מדולל במים, בלי חומר משמר)צביה22
אני כן משתמשת בו באוכל. באופן כללי לא מכינה הרבה דברים עם חומץ, אבל כשכן (רוטב לסלט חסה, תיבול לעוף בכמות קטנה) הטעם שלו לא הורס בכלל (תמיד צריך עם משהו מתוק לאזן- סוכר או סילאן, והרכיבים האחרים במתכון גם נותנים את הטעמים שלהם).

וחוץ מזה- הוא עוזר מאוד במקרים של כאב גרון (מערבבים כף ברבע כוס מיץ מרוכז, די מגעיל אבל הכאב גרון עובר כמעט מיד).
ועוד שימוש נחמד- אם צריך להכין עוגות בלי ביצים, אפשר להחליף ביצה בכף חומץ וכפית סודה לשתיה, זה מייצב את העוגה ולא מורגש בכלל בטעם.

ונראה לי ברור שהוא הרבה יותר בריא מהסיננטי (בסינטטי אנחנו משתמשים רק כחומר ניקוי).
זה עוזר לעיכול...אי לעם ישראל


וואללה טוב לדעתyarivnayim1212

גם לי לא היה מושג לגבי החומץ תפוחים הזה, אף פעם לא שמעתי על העניין...

למדתי משהו חדש היום.

יש לו עוד כמה סגולות רפואיות יפותבת 30אחרונה

למשל: על נקע בקרסול וכד' מניחים מגבות ספוגות בחומץ, הריח לא משהו, אבל עוזר פלאים.

גם לכאב גרון- מגרגרים עם חומץ תפוחים והכאב עובר מיידית.

לכאבי מפרקים- ברכיים וכד- כפית חומץ ביום מאוד עוזרת

למניעת מחלות חורף שמרגישים ש"אוטוטו נהיים חולים"- מערבבים כף פפריקה עם חצי כוס חומץ תפוחים, מוסיפים חצי כוס מים רותחים. כשזה מתקרר- זו תרופה מדהימה. כמה מגעיל- ככה יעיל. זה ממש מונע מחלות.

משפר את המטבוליזם (חילוף חומרים)פלספנית


עוגה עם ממתקים בפנים- עזרההרש

אני רוצה לאפות לגיסתי עוגה שבפנים עושים חור ומכניסים ממתקים- ומצפים בקצפת.

 

הבעיה שהיא צריכה את זה ליום חמישי בבוקר\צהרים, ואין לי כ"כ אפשרות להכין הכל ברגע האחרון (כדי שיהיה טרי ויפה).

השאלות:

1.  אם אני יאפה את העוגה היום- וביום רביעי אקשט עם הסוכריות והקצפת זה יהיה טוב? הקצפת לא תאבד מהטעם שלה במקרר?

2. הסוכריות למינהם לא יוציאו צבע לקצפת?

3. פעם הכנתי עוגה בהירה ממש ממש טעימה- הבעיה שאחרי יומיים (כאילו יומיים מזמן האפיה) היא כבר לא הייתה טריה. השאלה אם שווה לי להכין אותה ולקחת את הסיכון שהיא תתייבש. או שעדיף להכין עוגת שוקולד שבטוח תשאר טובה אבל לדעתי זה יוצא פחות יפה מאשר עוגה בהירה.

 

זהו

אשמח לשמוע מנסיונכם:-*

המלצהסיימון כהן

אם תכיני את העוגה ביום רביעי זה לא יהיה נורא ליום חמישי..

כדאי להכין את הקצפת ביום חמישי זה בסך הכל 3 דקות עבודה במיקסר..

הציפוי יארך עוד 3-5 דקות במקרה הכי גרוע..

אם תצפי את העוגה עם סוכריות הן יוציאו צבע לכן כדאי ממש בסמוך להגשה..

אם בכל זאת אין זמן ואין ברירה תשקלי לעבור לסוכריות גומי שכמעט ולא מוציאות צבע..

אגב המגוון שלהן הרבה יותר גדול מבחינת צורות וטעמים

 

 

בהצלחה ומזל טוב

 

 

אני בטוח שאת מעדיפה לאפות לבד - אבלyarivnayim1212

עם כל הלחץ של ההכנה וזה, לא עדיף לך לחפש ברסט קונדיטוריות ומאפיות ליד הבית וללכת לחפש שם? קצת הוצאה כספית, אבל הרבה שקט נפשי ופחות לחץ. מאיפה את?

אני מאזור שאין כ"כ מאיפה מקנות..הרש


השאלה אם הקצפת תחזיק מעמד במקררהרש

או שזה לא ישמר יום שלם+ במקרר?

לדעתי ישמרטל..

אבל סוכריות יכולות להוציא צבע

הייתי מכינה - עוגת שוקולד,

ממלאת ומצפה בקצפת

וקישוט כמה שיותר ברגע האחרון או עם דברים שפחות יורידו צבע - יותר שוקולדים וכאלה

 

בהצלחה!

אוטל..

כמו שהיא כותבת כאן

http://www.oogio.net/pinata_cake

 

עוגת וניל תהיה אפשרית עם הברשה טובה בסירופ סוכר (מוסיף לחות),

ולאו דווקא עם המתכון שלה.

הקצפת לא צריכה לגעת בממתקים..משיח נאו בפומ!אחרונה
מתכון ללביבות גבינה?לב אמיץ

הטעם של הלביבות של סבתא ז"ל שמור עימי.

אבל אמא היא מעדה אחרת חושף שיניים, ואת המתכון הספציפי הזה היא לא זוכרת.

לא מתכון אבל-בת 30

זה מה שמראה שחשוב שגם הגברים יבשלו מדי פעם...

כדי שיזכרו מתכונים של אמא שלהם...

אממ. מדובר על כמעט שני דורות אחורה.לב אמיץ

והבישול של היום הוא כזה מישמש של קיבוץ גליות ב"ה, שכל אחד יוכל לתת לך מתכון.

 

אבל שגברים יבשלו מדי פעם, לתועלת הכלל - עם זה אני מאוד מסכימה חיוך .

לא כתבת מאיזה עדה... סגנון... המתכון שלנו:יראת גאולה
(לביבות מתוקות)
‏3 קופסאות גבינה לבנה
שליש כוס סוכר
4 ביצים
‏9 כפות קמח (אמא שלי מוסיפה יותר אבל לטעמי מספיק)
קצת תמצית וניל
לערבב הכל ולטגן.
ממש תודה!לב אמיץ

סבתא מהונגריה.

 

3 קופסאות גבינה לבנה של 250 גרם כל אחת או יותר?

הונגריה, אז כנראה שזה הסגנון...יראת גאולה
כן.
האמת, כשיש חלבי אחר קצת לא טרי (לבן, קוטג, שמנת), אז אני מחליפה חלק מהכמות.
מעולה. תודה.לב אמיץאחרונה


מתוקות או מלוחות?חלומי


התכוונתי למתוקות. יש גם מלוחות? אשמח מאוד למתכון.לב אמיץ


אני אבדוק אם יש ליחלומי


מתכון לסלט חזה עוף אבל ממש טעים \ מרק ירקותשוברת גלים

יש למישהי?

חפשי בתפריט של ארומה לגבי סלט חזה עוףהתנערי מעפר
הסוד של מרק ירקות. הוא לתת לירקות להוציא טעמיםת.מ.אחרונה
ולכן אני ממש ממליצה לאדות את הירקות כמה שיותר.
מתחילים מהבצל ומוסיפים לפי דרגת הקושי של הירקות (גזר בהתחלה קישוא ובטטה בסוף למשל) את הירקות עלים מוסיפים אחרי כמה זמן של אידוי אפשר להוסיף את המלח באמצע שלב האידוי כי הוא מוציא מהירקות נוזלים שהאידוי בהם מוסיף מאוד לטעם ואז לאט לאט מוסיפים את הנוזלים והתבלינים לפי הטעם...
רוצה להכין מרק שנאכל בשבת בבוקר. מה לא יחמיץ כל הלילה על הפללכל זמן ועת
הפלטה, חוץ ממרק בצל?
גיסתי טוענת שהיא מכינה מרק עוף עם ירקותבנימינה

רגיל לחלוטין ורק שמה מלא מים וזה מה שהם אוכלים בבוקר, לא צריך תבלינים רק מעט מלח בגלל שהירקות מוציאים הרבה טעם.

אמרו לי שקישואים ותפו"א מחמיצים..לכל זמן ועת
אנחנו עושים את זה כל שבת וזהאסור להתייאש

נשאר מעולה ולא מחמיץ... ואפילו יותר טעים

 

אם המרק נשאר בלי חום אז הוא מחמיץ

הה פעם שלא היה לנו מקום במקרר בבוקר אז השארנו אש נמוכה מתחת למרק עד שאכלנו אותו בערב..

כל עוד המרק חם הוא לא מחמיץריבה_אחת

אפשר להרתיח את המרק או לחמם עד 40 מעלות ככה, ולהוסיף הרבה מים

^^^בנימינה

אם הפלטה טובה ודלוקה כל הזמן ושמת את המרק חם כבר מערב שבת אז זה לא מחמיץ

לא מחמיץ אבל מקבל טעם של חמין.לב אמיץ


מעניין מה שאת אומרת...בנימינה

אף פעם לא טעמתי , אבל לפי מיטב זיכרוני גיסתי לא אוהבת חמין.. מצד שלישי יכול להיות שזה לא בדיוק אותו הדבר..

 

לא ממש חמין, מזכיר חמין אבל בפירוש לא הטעם הרגיל.לב אמיץ


הזכרת לי את המרק עוף של ילדותי...בת 30

אמא שלי הייתה משאירה על הפלטה ובבוקר היה לו צבע אחר וטעם אחר. אבל לא טעם של חמין. פשוט עם של מרק עוף בשבת בבוקר.

אפשר להכין מרק בסיר בישול איטי.ציפורי


מה היה בתוך המרק? אשמח שתשאלי אותהלכל זמן ועת
עוף, וירקות. כל סוגי הירקות.בת 30


אצל ההורים שלי לפעמים משאירים... מרק ירקות רגילת.מ.אחרונה
צריך לשים לב שישאר חם מאוד כל הלילה ושיהיו מספיק מים ואז אין שום בעיה...
אשמח למתכונים פרווה של כדורי שוקולד. יש לי ריץ/קצפת צמחיתלכל זמן ועת
שארצה גם להשתמש בה..

אשמח לרעיונות.
את ממסיהשרבובאחרונה
שוקולד בריצ
ומוסיפההאת הביסקוויטים הטחונים.
זה הבסיס
קמח מלא 70%סיגל!
אשמח להמלצות לקמח שיוצא טוב, אוורירי ואם יוצא יחסית בהיר- עוד יותר טוב.
תודה!!
נראלי לגיסתי יש קמח 70% של "על המשקל"- וזה מתפקד כמו לבן.סה"רורית


קמח על המשקל - מוצלח ביותרברוקולי
רק קמח יצהר.כמו הלבנה


יצהר פחות אהבתי, על המשקל אדיר.חנניו


קמח הארץ גם מעולהברוקולי
תודה רבה!סיגל!
ברוקולי, הוא יוצא בהיר?
מה עדיף, על המשקל או קמח הארץ?
תלוי איפה את גרה- שניהם לא זמינים בכל מקוםברוקולי
יש לי אפשרות להשיג את שניהם..סיגל!
תכיני פעם ככה ופעם ככה ברוקולי
אני מבינה ששניהם מומלצים..סיגל!
יש גם של רובינפלד ושל טעמן. שניהם טובים.בת 30

אותם תמצאי בחנויות חרדיות אאל"ט.

ברובינפלדברוקולי
הטעם של הקמח המלא דומיננטי הרבה יותר.

למי שאוהב- זה אחלה
באיזה אזור את?זכיתי


הקמח של על המשקל מעולה. גם זה נראה כמו קמח רגיל למי שלא אוהבsholumit10
הקמח של ניצת הדובדבן וגם של על עץ השדה שניהם מעולים!!שואפת למעלה..!
רק על המשקלאמת ואמונהאחרונה
אשמח להמלצות על מיקסר טובצביה22
אני מכינה הרבה בצק ללחם וחלות בבית. מכינה כל פעם עם 2 קילו קמח.
אשמח לקבל המלצות על מיקסר טוב שיכול ללוש כמות כזו של בצק בצורה איכותית.
איזה חברה כדאי? ובאיזה חנויות טוב לקנות (אזור ירושלים).
אשמח לשמוע ממי שמכיר מיקסר של סאוטרצביה22
בחנות ששאלתי המליצו עליו.
אשמח לקבל חוות דעת ממי שיש לו.
וגם- בחנות אמרו שזה עולה 2000, בחיפוש באינטרנט ראיתי מקום שאפשר לקנות באינטרנט ב-1300 בערך. יש עדיפות לקנות בכל זאת בחנות? איך זה שיש פער כל כך גדול?
לי יששקדי מרקאחרונה
ואני מאוד מרוצה ממנו.
קנווד חצי תעשייתי מומלץ מאוד לצרכים אלוברוקולי


עזרה לגבי עוגה בתבנית גמישה של צורהנהורה 23

פעם ראשונה שקניתי תבניות בצורות פרפר ודוב...

מתכננת לאפות עוגות יפות לילדים בעזרתן.

איך משתמשים? אני מבינה ששופכים את הבלילה לתבנית

ואח"כ כשזה אפוי הופכים ויוצאת צורה.

אבל:

על מה הופכים את זה?

איך כשהופכים זה לא מתפרק?

איך מצפים בקרם ומקשטים בסוכריות בלי שזה יישפך מהצדדים על המשטח/ התבנית

שהפכו עליה את העוגה?

כי אם יש צורך להעביר את העוגה שוב לתבנית אחרת- עכשיו בטוח זה יתפרק!!!

ימי ההולדת של הילדים השבוע,

אשמח לתשובותיכם במהרה... 

לגבי ציפוי בקרם-מוריה

בס"ד

 

ראיתי פעם שאפשר להכניס מתחת לעוגה נייר אפיה. מרימים טיפה את הקצה, ומכניסים לשם נייר אפייה. מצפים הקרם, ושולפים את הנייר אפייה.

רעיון יפה... תודהנהורה 23


ומוסיפהטל..
אני חותכת מלבנים של נייר אפיה ושמה מתחת לעוגה מסביב. ואז קל לשלוף אותם אחרי הקישוט והמגש נשאר נקי
לגבי ההעברה - להצמיד מגש הפוך לתבנית ואז להפוך ביחד - אם העוגה לא נדבקה זה יעבור בקלות
אפשר אותו דבר עם נייר אפיה - תלוי ביציבות של העוגה שלך. לשים נייר אפיה על פני העוגה ולהפוך ככה שאת מחזיקה עם היד את הנייר צמוד לעוגה...

ההתפרקות של העוגה תלויה במתכון. אבל אם מקשטים ןמצפים גם אם מתפרק זה לא סוף העולם....

תהני
ובהצלחה!
אהבתי את העצות... אנסה תכף. תודותנהורה 23


איך יצא?טל..אחרונה
--שרבוב
תקשטי את העוגה על המגש שאת רוצה לקחת למסיבה.
את מכסה אותה בכמה חתיכות של ניר אפיה
ואחרי הקישוט שולפת אותן.

לגבי קצפת- אני דווקא נראה לי הייתי הולכת על ציפוי גאנש ואז או שמדביקים בעזרת שוקולד סוכריות במקום שצריך
או שצובעים קוקוס ומדביקים לגנאש החם.

כי זה נשמע שכשתקשטי עם רצפת לא יראו את צורת התבנית.

בורקס קפואAdrienne56

כמה זמן אפשר להקפיא בורקסים לפני שימוש?

can I keep burekas in the freezer for over a year and then use them?

לא אפוי? המון זמןיעל מהדרוםאחרונה
צריכה רעיונות לשבתבת 30

שבת פרווה.

אפשר קצת חלבי, אבל לא חלבי כבד...

איזה תבשיל מיוחד הולך טוב עם אורז?

ואם יש עוד רעיונות- אשמח...

פשטידה שאני מאוד אוהבת-צביה22
http://www.10dakot.co.il/%D7%A4%D7%A9%D7%98%D7%99%D7%93%D7%AA-%D7%91%D7%98%D7%98%D7%94-%D7%95%D7%91%D7%A6%D7%9C/
(אני שמתי יותר בטטות ביחס לבצלים ויצא מעולה, הכנתי גם גרסה חלבית וגם פרווה, שניהם טעימים)

ופשטידה פשוטה וטעימה-http://www.nikib.co.il/pasty/4141/
יופי! תודה!בת 30


לאורז גולש צימחוניחילזון 123

אפשר עם טופו ואפשר גם בלי. (עשוי מדלעת תפו"א גזר בצל רסק עגבניות וכו')

תבשיל קישואים.

שעועית ירוקה מבושלת ברוטב עגבניות. או בתנור ברוטב סויה או צ'ילי.

מוקפץ מירקות.

אנטיפסטי בתנור.

 

חוץ מזה לביבות מירקות זה נחמד. או פיצות קטנטנות.

מוקפץג'נדסאחרונה
עם גרגרי חומוס. יוצא סוף הדרך!
תשרי הלילה איזה חצי או כוס חומוס (תלוי כמה אתם) ומחר תבשלי את החומוס בנפרד, וכשתכיני את המוקפץ עם הנודלס תוסיפי את החומוס...

השראה לזה התקבל מהמתכון באתר של האנונימוס של הטבעונים / צמחונים.

יצא סוף הדרך!!!
עזרה בתפריט דל סוכרעיצובית

שלום

אני צריכה עזרה בלבנות תפריט מסודר עם כמה שפחות סוכר ופחמימה .

תוכלו לעזור לי?

עם מתכונים ורעיונות....

תודה רבה זה ממש יעזור לי

מרקים, ירקות מוקפצים עם עוף, שניצל בתנור, אנטיפסטי, דגיםשוקולד לבן

קטניות כמו שעועית, עדשים, חומוס

 

 

תפתחי את הבוקר עם לחם מלא (פרוסה או שתים), סלט או ירקות חתוכים ואפשר ממרח על הלחם-חומוס\טחינה\ממרח זיתים\גבינה וכו' או חביתה

 

בין הארוחות תוכלי פרי ואגוזים\שקדים

 

בצהרים תאכלי תבשיל כלשהו או אוכל מבושל אחר שמורכב מירקות וקטניות או בשר\דג (אפשר מעט מאד פחמימות)

 

בין הארוחות אפשר שוב פרי ואגוזים או שקדים

 

ולארוחת ערב אפשר מרק כלשהו (רק לא מרק כתום\תירס\תפו"א) ואם את רעבה עם פרוסת לחם מלא

 

 

 

ככה יהיה לך תפריט מגוון אבל דל פחמימות ובלי סוכר למעט סוכר פירות- תוכלי פירות לא מתוקים מדי (מלון, ענבים ואבטיח נחשבים מתוקים מדי)

 

יש הרבה סוגים של מרקים, ואת ממש יכולה לגוון עם התבשיל בצהרים והממרח\סלט בבוקר

ככל שיש יותר אפשרות לגוון יותר קל לשרוד עם הדיאטה כי ככה את לא מרגישה מוגבלת מדי והיא לא נותנת הרגשת חנק

וטיפ ממני- תרשי לעצמך לאכול מנה אחת של ממתק בשבוע ולא יותר (מנה לא ענקית אבל גם לא פצפונת) וככה גם כשיהיה לך קשה מאד לא לאכול מתוק תדעי שעוד מעט יהיה לך מותר, ואז יהיה לך למה לחכות ותרגישי פחות את הצורך הנואש במתוק

תודה רבה .וכמה שאלותעיצובית

בורגול.קינואה וכו מותר או שזהה נקרה פחמימה?

איזה תבשילים אפשר להכין לצהריים?צריכה רעיונות ומתכונים

בורגול וקינואה זה פחמימותשוקולד לבן

אבל אפשר לבשל אוכל עם מעט פחמימות והרבה חלבונים וירקות. העיקר שתשבעי מהחלבונים ולא מהפחמימות

 

הצעתי לך רעיונות, מוזמנת גם לחפש באתרי מתכונים כמו ניקי ב

העיקר שיהיה אוכל שמבוסס על ירקות וחלבונים (עוף, בשר, דגים, קטניות כמו שעועית, עדשים, חומוס)

תנסי לחפש מתכוני קדרה\ארוחות בסיר אחד וכאלה

יש לך דברים שאת אוהבת או שאת ממש לא אוהבת לאכול?

אני אוהבת הכל זאת הבעיהעיצובית

עצוב

בעיה??? זה מעולה!!!שוקולד לבן

ככה תוכלי לפתוח מתכון באינטרנט ולבשל אותו, וסביר שתאהבי

(אני הבעייתית שלא אוהבת כלום ולכן היה לי מסובך למצוא מתכונים והרבה פעמים חיפפתי עם הפחמימות..)

תתחילי מלחפש באתר הזה (פתוח במתכון רלוונטי שלא נוסה) http://www.nikib.co.il/holidays/hanuka/4553/

הבנתי שהמתכונים שלה טעימים, ואם לא הייתי מפונקת כל כך הייתי מנסה..

 

פשטידות זה רעיון מעולה אגף, בתוספת מג'דרה או קינואה ועוף- לדוגמא

בורגול זו פחמימהלב אמיץ

אבל גם בה יש חלבון.

 

בקינואה יש הרבה חלבון באופן יחסי. אם מותר לך קצת פחמימה, כדאי קינואה.

 

 

בעבר גם אני הקפדתי על דיאטה מסויימת, השתמשתי בקמח חומוס להכנת פנקייק למשל.

תודה רבהעיצובית


מותר לי פחמימה אבל מעטעיצובית


איזה תחליפים הכי טובים לקמח לעוגות עוגיות לביבות וכו...?עיצובית


עוגות ועוגיות אני לא ממליצה לך להכין, מדובר במלא פחמימותשוקולד לבן

בלביבות יש רק מעט קמח, אבל את יכולה לנסות תחליפים כמו קמח חומוס

לביבות אפשר להכין בלי קמח בכללחילזון 123


רעיונותחייצ'ו

זה בגלל סוכרת?

אם כן אז אלו מאכלים שהכי מומלצים-

 

פשטידות

מרקים

תבשילי ירקות- מוקפץ/מבושל/ בתנור

תבשילי קטניות- חומוס/ עדשים/ שעועית

תבשילי בשר עוף דג.

 

אבל, מניסיון שלי (סוכרת) זה אפשרי פחמימות אך במידה. עם הזמן ניתן לבדוק איזו פחמימה מעלה יותר ואיזו פחות את הסוכר כי לפעמים זה משתנה מאחד לשני... 

 

לארוחות קלות יותר אפשר יוגורט/ דגני בוקר ללא סוכר/ לחם קל/ פריכיות/ פתית/ סלט מושקע (הסלט הכי חשוב.. זה עוזר להרגיש שבעים)/ ביצים (שקשוקה וזה..), יכול להיות שגם מותר לך פרי? אז תבררי מה מותר..

 

ודבר נוסף, כשיש בעיה של סוכר גבוה חשוב מאד לעשות הרבה ארוחות קטנות אז אפשר לקחת רעיונות מהארוחות הקלות אבל גם המליצו לי לאכול שקדים וזה באמת ממש מאזן...

 

עוגות /עוגיות- אם מותר לך מנת פרי אז את יכולה לעשות עוגות על בסיס פרי ובד"כ זה סבבה.. 

 

^^^ עוגיות קוקוס, עוגיות שקדים. קמח שקדים.לב אמיץ


תודה רבה עזרתם...זה בגלל קדם סכרתעיצובית


קינואהeliner
קינואה זה לא פחמימה.
לחם כוסמת ולחם טףeliner
כוסמת זה גם לא פחמימה ואת יכולה להכין ממנו לחם.
יש מתכונים ברשת ללחם עשוי מכוסמת זה גם נורא בריא.
את יכולה להכין לחם מחמצת מקמח טף זה הקמח שהאתיופים מכינים ממנו אינג'רה
ללא גלוטן ולא נחשב פחמימה.
אם זה קדם סכרת תנסי להמיר את הסוכר במתכוניםשוקולד לבן

בסטיוויה או סוכרלוז (הם הפחות מזיקים מבין התחליפים)

אולי תכיני לך עוגת גבינה או משהו דומה, שבלי הרבה קמח ובלי סוכר בכלל (עם תחליף)

ואז כשתרגישי צורך עז במתוק (הרבה פעמים יש צורך כזה בדיאטות מהסוג הזה) תוכלי לאכול את העוגה שהכנת מראש

אפשר להכין פשטידות על בסיס ירקות, עם שבבי/ קמח סויה+mp8אחרונה


האם יש תחליף לביצה בלביבות?עיצובית


תחליףסיימון כהן

שלום רב..

איזה לביבות את מכינה?

 

הרעיון של ביצה זה קשירה ניתן להגיע לקשירה גם עם פירורי לחם רטובים קצת..

 

אבל יש יתרון בביצה שנותנת גם נופח ואווריריות בלביבה..

 

בהצלחה

תחליף נוסףסיימון כהן

אם הבעיה היא שהלביבה מתפרקת בטיגון בגלל שזה בלי ביצה..

 

אפשר לטגן בשלב הראשון בתוך רינג מתאים בגודל הרצוי..

 

אני יודעת שלפעמים רסק תפוחים יכול להוות תחליף בעוגותבת 30

לא יודעת לגבי לביבות.

קמח חומוס משמש תחליף לטבעונים, ולמי שרגיש לביציםאיזו נחמה

לגבי כמות צריך להסתכל ברשת כמה כפות מחליפות ביצה אחת.

 

בהצלחה! (מניסיון בטעם זה ממש לא מורגש)

פשטידת פסטהAdrienne56

אפשר להקפיא פשטידת פסטה לפני אכילה?

לא נראה לי שכדאי.ט'


פשטידת פסטהAdrienne56אחרונה

יש סיבה שלא?

מחפשת מתכונים טובים לחזה עוף ללא טיגון ולדלעת.תודה רבהעיצובית


רעיוןבת 30

חזה עוף: אפשר להכין ירקות מוקפצים עם רצועות חזה עוף

אפשר להכין שניצל בתנור ולא בטיגון. (מניחים את הפרוסות בתבנית, מכסם בנייר אפייה ואופים בין 10-15 דקות)

 

דלעת- אפשר להכניס למרק ירקות

        אפשר להכין ממנה מילוי לבורקס ביתי               

         אפשר להכין ממנה ריבה

מתכון לדלעת או דלוריתלב אמיץ

ממרח דלעת: לבשל במינימום מים/לאדות (במחבת קרמי וכו' - ראי למטה), להוסיף מלח,פפריקה וקימל טחון.

 

דלעת או דלורית במרק ירקות כמו שכתבה בת 30.

 

מרק דלעת/דלורית (עם דלורית יותר מוצלח): אם יש לך מחבת קרמי או מחבת בציפוי שיש, פשוט לאדות פרוסות דלעת/דלורית עם פרוסות בצל, כשהמחבת מכוסה במכסה. עד שזה מתרכך. זה מפריש נוזלים מעצמו.

בשלב הזה, אם זו כמות גדולה, להעביר לסיר יותר עמוק.

להוסיף קצת שמן זית, מלח, ומים למרק.

לבשל עוד כ 7-10 דקות עד שמבושל לגמרי.

לטחון בבלנדר מוט.

לפזר מעט קינמון מעל. 

 

ואפשר אותו דבר בתיבול מלח, פלפל שחור, כמון וכורכום אבל אז מפסידים את המתיקות של הדלורית.

 

דלורית ועדשים כתומים - אותו סדר כמו במרק - אידוי עם רצועות בצל וכו', אבל מוסיפים את העדשים ומעט מים לבישול קצר. תיבול כמו התיבול המלוח של המרק. אפשר להוסיף גם שום, כוזברה/סלרי, ואפשר לבשל יחד עם הדלעת/דלורית גם פרוסות שורש סלרי - מאוד טעים.

 

תבשיל מתקתק :בצל מוזהב, קוביות דלעת מאודות, חומוס מבושל מראש עם מעט מנוזלי הבישול שלו, וצימוקים שחורים.

תיבול - טיפונת מלח, פלפל שחור, ואם אפשר, גם טיפונת סוכר חום.

 

אפשר לאפות דלעת בתנור עם מעט מלח ושמן זית. לכסות בנייר אפיה מלמעלה שלא יתייבש.

 

בתאבון.

 

 

חזה עוףלב אמיץ

קוביות או רצועות מוקפצות במעט שמן זית. ממש כמה דקות.

 

לטחון או לקצוץ דק מאוד את החזה, לקצוץ פטרוזיליה ובצל, לתבל במלח, פלפל שחור, להוסיף מעט קמח מצה או פירורי לחם - רק כדי להדביק את העיסה, להכין לביבות שטוחות ולבשל ברוטב של העוף לשבת - בחמש דקות האחרונות של הבישול. 3 דק' צד אחד, 2 דק' צד שני.

(כשאין לי זמן לקצוץ מאוד, אני חותכת לקוביות קטנות. קצת מתפרק, אבל סביר).

 

אותה עיסה - לזרוק כופתאות ממנה למרק ירקות, גם בחמש דק' אחרונות של הבישול.

 

אותה עיסה, במקום בצל - מעט שום כתוש, אפשר אפילו לוותר על פטרוזיליה, ליצור קציצות,  לטגן קלות עם מינימום שמן (במחבת עם ציפוי שיש - מעולה) משני הצדדים.

תודה רבהעיצוביתאחרונה


חצי קשור לפורום- בעיה עם עוףבתאל1

כבר כמה פעמים שאני נתקלת בעוף עם כאילו מכות סגולות כאילו החטיפו לו...

מה זה?? מישהו נתקל בתופעה??

וביום שישי האחרון שני כרעיים הכל סגול כזה... 

סגול או אדום-בורדו?לב אמיץ

אני נתקלתי בבורדו כזה. מסתבר שההכשרה (המלחה) לא היתה מספיקה.

 

שאלנו רב והוא פסק שעדיף לחתוך ולהסיר את המקומות האלה בעוף, ואם מדובר בכל החלק, אז לא להשתמש בו.

 

תודה!! זה חשוב!!בת 30


תודה רבה!בתאל1אחרונה

בסוף אכלנו את זה... זה לא היה צרירת דם מסתבר...

צריכה קצפת חומה ואין פודינג קקאו.את פניך אבקש
אפשר להוסיף קקאו לפודינג? לחלב?
כמה?


האופציה הקלה היא ללכת לקנות מחפשת דרכים יצירתיות
שוקולית.לב אמיץ


כמה בערך?את פניך אבקש
אני לא רוצה להטעות -לב אמיץ

נראה לי להשתמש רק בשליש נגיד משקית הפודינג - כי זה מן הסתם וניל ועלול להתנגש עם הטעם, ולהוסיף להקצפה כמות של שני שליש שקית פודינג (בערך 50 גרם - אפשר למדוד בכוס חד פעמית) - של שוקולית.

 

ואם את משתמשת בחלב, להוסיף פחות חלב מהכמות המומלצת במתכון כי השוקולית הרבה פחות סמיכה מהפודינג, וגם כדי שהצבע שיתקבל יהיה מספיק כהה.

 

מקוה שעזרתי.

להמיס שוקולד ולערבב עם הקצפתהתנערי מעפר
תודה רבה!את פניך אבקש
אז איך הסתדר בסוף?לב אמיץ


יצא לי להגיע לסופר... אז קניתי פודינג קקאו... אבל חשבתיאת פניך אבקש
שאם לא אוכל להגיע לשם אז אאמץ את מה שאמרתן.
חרוצה. כל הכבוד.לב אמיץ