הבנתי שאם מנביטים את הקטניות זה עוזר.
1. זה נכון?
2.צריך להנביט או מספיק להשרות?
גפן36אבל לחומוס למשל לוקח כמה וכמה ימים עד שהכל נובט. הרבה יותר זמן מעדשים.
את החומוס עם סודה לשתיה כי הוא קצת יותר קשה...
חיממתי את התנור מראש ל 180 אחרי רבע שעה הכנתי את העוגיות והם נשרפו תוך חמש דקות..
ממש ממש התאכזבתי..![]()
![]()
180 מעלות אצלך, זה כנראה 190-200 בתנורים אחרים.
תנסי לאפות בחום של 160 מעלות בערך ושימי את התבנית בגובה של מרכז התנור.
העוגיות שאני מכינה (מתכון ללא גלוטן) צריכות בין 2 ל-3 דק' בתנור. אח"כ הן נשרפות.
שאלה-
איזה גודל התנור שלך?
תנורים קטנים זה עסק לא פשוט (בקטע של חישוב טמפ').
הם מתחממים בקלות ובמהירות ומגיעים לטמפ' יותר גבוהות.
היום הכנתי שוב עוגיות בתקווה שהפעם ייצא טוב..
אז הפעם מרוב שנזהרתי הם יצאו רכות ולא כ"כ טעימות.
הבת שלי לא אהבה. ואת השרופות היא אהבה.
ואחיינית שלי טרפה אותם ולא הפסיקה לבקש עוד..
ואני מבואסת ומרגישה כישלון.
מה עשיתי שונה ליקטתי מהעצות השונות..
לא חיממתי מראש את התנור, הדלקתי על 160.
כל רגע בדקתי שלא נשרף וכניראה גם בטעות הוצאתי לפני הזמן..
היתה פה עצה של מישהו שעדיף להוציא אפילו לפני שזה מוזהב ואז זה מתקשה בחוץ..
קיצר לא יצא אפויי כ"כ מרוב לחץ..
נקווה שבפעם הבאה אגיע לאיזון
זה מסוג הדברים שצריך לתרגל קצת ובסוף מצליח
אל תתיאשי שלא הצליח על ההתחלה, זה לוקח זמן
קראתי באיזה מקום שעדיף להשתמש בחומץ תפוחים מחומץ רגיל.
שאלה: מה הסיבה לכך? ראיתי שגם בו יש חומר משמר וכו'...
והאם זה מהווה תחליף לכל דבר בו הייתי שמה חומץ?
תודה!
לחומץ תפוחים יש טעם מזעזע ברמות. לא הייתי שמה אותו אפילו במכונת כביסה במקום חומץ. (אני משתמשת בו לצרכים רפואיים בעיקר..)
לפי מה שראיתי, יש חומץ תפוחים טבעי בלי תוספות, אז למה לקנות חומץ עם חומר משמר?
גם לי לא היה מושג לגבי החומץ תפוחים הזה, אף פעם לא שמעתי על העניין...
למדתי משהו חדש היום. 
למשל: על נקע בקרסול וכד' מניחים מגבות ספוגות בחומץ, הריח לא משהו, אבל עוזר פלאים.
גם לכאב גרון- מגרגרים עם חומץ תפוחים והכאב עובר מיידית.
לכאבי מפרקים- ברכיים וכד- כפית חומץ ביום מאוד עוזרת
למניעת מחלות חורף שמרגישים ש"אוטוטו נהיים חולים"- מערבבים כף פפריקה עם חצי כוס חומץ תפוחים, מוסיפים חצי כוס מים רותחים. כשזה מתקרר- זו תרופה מדהימה. כמה מגעיל- ככה יעיל. זה ממש מונע מחלות.
אני רוצה לאפות לגיסתי עוגה שבפנים עושים חור ומכניסים ממתקים- ומצפים בקצפת.
הבעיה שהיא צריכה את זה ליום חמישי בבוקר\צהרים, ואין לי כ"כ אפשרות להכין הכל ברגע האחרון (כדי שיהיה טרי ויפה).
השאלות:
1. אם אני יאפה את העוגה היום- וביום רביעי אקשט עם הסוכריות והקצפת זה יהיה טוב? הקצפת לא תאבד מהטעם שלה במקרר?
2. הסוכריות למינהם לא יוציאו צבע לקצפת?
3. פעם הכנתי עוגה בהירה ממש ממש טעימה- הבעיה שאחרי יומיים (כאילו יומיים מזמן האפיה) היא כבר לא הייתה טריה. השאלה אם שווה לי להכין אותה ולקחת את הסיכון שהיא תתייבש. או שעדיף להכין עוגת שוקולד שבטוח תשאר טובה אבל לדעתי זה יוצא פחות יפה מאשר עוגה בהירה.
זהו
אשמח לשמוע מנסיונכם:-*
אם תכיני את העוגה ביום רביעי זה לא יהיה נורא ליום חמישי..
כדאי להכין את הקצפת ביום חמישי זה בסך הכל 3 דקות עבודה במיקסר..
הציפוי יארך עוד 3-5 דקות במקרה הכי גרוע..
אם תצפי את העוגה עם סוכריות הן יוציאו צבע לכן כדאי ממש בסמוך להגשה..
אם בכל זאת אין זמן ואין ברירה תשקלי לעבור לסוכריות גומי שכמעט ולא מוציאות צבע..
אגב המגוון שלהן הרבה יותר גדול מבחינת צורות וטעמים
בהצלחה ומזל טוב
עם כל הלחץ של ההכנה וזה, לא עדיף לך לחפש ברסט קונדיטוריות ומאפיות ליד הבית וללכת לחפש שם? קצת הוצאה כספית, אבל הרבה שקט נפשי ופחות לחץ. מאיפה את?
או שזה לא ישמר יום שלם+ במקרר?
אבל סוכריות יכולות להוציא צבע
הייתי מכינה - עוגת שוקולד,
ממלאת ומצפה בקצפת
וקישוט כמה שיותר ברגע האחרון או עם דברים שפחות יורידו צבע - יותר שוקולדים וכאלה
בהצלחה!
כמו שהיא כותבת כאן
http://www.oogio.net/pinata_cake
עוגת וניל תהיה אפשרית עם הברשה טובה בסירופ סוכר (מוסיף לחות),
ולאו דווקא עם המתכון שלה.
הטעם של הלביבות של סבתא ז"ל שמור עימי.
אבל אמא היא מעדה אחרת
, ואת המתכון הספציפי הזה היא לא זוכרת.
זה מה שמראה שחשוב שגם הגברים יבשלו מדי פעם...
כדי שיזכרו מתכונים של אמא שלהם...
והבישול של היום הוא כזה מישמש של קיבוץ גליות ב"ה, שכל אחד יוכל לתת לך מתכון.
אבל שגברים יבשלו מדי פעם, לתועלת הכלל - עם זה אני מאוד מסכימה
.
סבתא מהונגריה.
3 קופסאות גבינה לבנה של 250 גרם כל אחת או יותר?
יש למישהי?
רגיל לחלוטין ורק שמה מלא מים וזה מה שהם אוכלים בבוקר, לא צריך תבלינים רק מעט מלח בגלל שהירקות מוציאים הרבה טעם.
נשאר מעולה ולא מחמיץ... ואפילו יותר טעים
אם המרק נשאר בלי חום אז הוא מחמיץ
הה פעם שלא היה לנו מקום במקרר בבוקר אז השארנו אש נמוכה מתחת למרק עד שאכלנו אותו בערב..
אפשר להרתיח את המרק או לחמם עד 40 מעלות ככה, ולהוסיף הרבה מים
אם הפלטה טובה ודלוקה כל הזמן ושמת את המרק חם כבר מערב שבת אז זה לא מחמיץ
אף פעם לא טעמתי , אבל לפי מיטב זיכרוני גיסתי לא אוהבת חמין.. מצד שלישי יכול להיות שזה לא בדיוק אותו הדבר..
אבל בפירוש לא הטעם הרגיל.לב אמיץאמא שלי הייתה משאירה על הפלטה ובבוקר היה לו צבע אחר וטעם אחר. אבל לא טעם של חמין. פשוט עם של מרק עוף בשבת בבוקר.
ברוקולי
אני מבינה ששניהם מומלצים..סיגל!אותם תמצאי בחנויות חרדיות אאל"ט.
פעם ראשונה שקניתי תבניות בצורות פרפר ודוב...
מתכננת לאפות עוגות יפות לילדים בעזרתן.
איך משתמשים? אני מבינה ששופכים את הבלילה לתבנית
ואח"כ כשזה אפוי הופכים ויוצאת צורה.
אבל:
על מה הופכים את זה?
איך כשהופכים זה לא מתפרק?
איך מצפים בקרם ומקשטים בסוכריות בלי שזה יישפך מהצדדים על המשטח/ התבנית
שהפכו עליה את העוגה?
כי אם יש צורך להעביר את העוגה שוב לתבנית אחרת- עכשיו בטוח זה יתפרק!!!
ימי ההולדת של הילדים השבוע,
אשמח לתשובותיכם במהרה...
בס"ד
ראיתי פעם שאפשר להכניס מתחת לעוגה נייר אפיה. מרימים טיפה את הקצה, ומכניסים לשם נייר אפייה. מצפים הקרם, ושולפים את הנייר אפייה.
כמה זמן אפשר להקפיא בורקסים לפני שימוש?
can I keep burekas in the freezer for over a year and then use them?
שבת פרווה.
אפשר קצת חלבי, אבל לא חלבי כבד...
איזה תבשיל מיוחד הולך טוב עם אורז?
ואם יש עוד רעיונות- אשמח...
אפשר עם טופו ואפשר גם בלי. (עשוי מדלעת תפו"א גזר בצל רסק עגבניות וכו')
תבשיל קישואים.
שעועית ירוקה מבושלת ברוטב עגבניות. או בתנור ברוטב סויה או צ'ילי.
מוקפץ מירקות.
אנטיפסטי בתנור.
חוץ מזה לביבות מירקות זה נחמד. או פיצות קטנטנות.
שלום
אני צריכה עזרה בלבנות תפריט מסודר עם כמה שפחות סוכר ופחמימה .
תוכלו לעזור לי?
עם מתכונים ורעיונות....
תודה רבה זה ממש יעזור לי
קטניות כמו שעועית, עדשים, חומוס
תפתחי את הבוקר עם לחם מלא (פרוסה או שתים), סלט או ירקות חתוכים ואפשר ממרח על הלחם-חומוס\טחינה\ממרח זיתים\גבינה וכו' או חביתה
בין הארוחות תוכלי פרי ואגוזים\שקדים
בצהרים תאכלי תבשיל כלשהו או אוכל מבושל אחר שמורכב מירקות וקטניות או בשר\דג (אפשר מעט מאד פחמימות)
בין הארוחות אפשר שוב פרי ואגוזים או שקדים
ולארוחת ערב אפשר מרק כלשהו (רק לא מרק כתום\תירס\תפו"א) ואם את רעבה עם פרוסת לחם מלא
ככה יהיה לך תפריט מגוון אבל דל פחמימות ובלי סוכר למעט סוכר פירות- תוכלי פירות לא מתוקים מדי (מלון, ענבים ואבטיח נחשבים מתוקים מדי)
יש הרבה סוגים של מרקים, ואת ממש יכולה לגוון עם התבשיל בצהרים והממרח\סלט בבוקר
ככל שיש יותר אפשרות לגוון יותר קל לשרוד עם הדיאטה כי ככה את לא מרגישה מוגבלת מדי והיא לא נותנת הרגשת חנק
וטיפ ממני- תרשי לעצמך לאכול מנה אחת של ממתק בשבוע ולא יותר (מנה לא ענקית אבל גם לא פצפונת) וככה גם כשיהיה לך קשה מאד לא לאכול מתוק תדעי שעוד מעט יהיה לך מותר, ואז יהיה לך למה לחכות ותרגישי פחות את הצורך הנואש במתוק
בורגול.קינואה וכו מותר או שזהה נקרה פחמימה?
איזה תבשילים אפשר להכין לצהריים?צריכה רעיונות ומתכונים
אבל אפשר לבשל אוכל עם מעט פחמימות והרבה חלבונים וירקות. העיקר שתשבעי מהחלבונים ולא מהפחמימות
הצעתי לך רעיונות, מוזמנת גם לחפש באתרי מתכונים כמו ניקי ב
העיקר שיהיה אוכל שמבוסס על ירקות וחלבונים (עוף, בשר, דגים, קטניות כמו שעועית, עדשים, חומוס)
תנסי לחפש מתכוני קדרה\ארוחות בסיר אחד וכאלה
יש לך דברים שאת אוהבת או שאת ממש לא אוהבת לאכול?
![]()
ככה תוכלי לפתוח מתכון באינטרנט ולבשל אותו, וסביר שתאהבי
(אני הבעייתית שלא אוהבת כלום ולכן היה לי מסובך למצוא מתכונים והרבה פעמים חיפפתי עם הפחמימות..)
תתחילי מלחפש באתר הזה (פתוח במתכון רלוונטי שלא נוסה) http://www.nikib.co.il/holidays/hanuka/4553/
הבנתי שהמתכונים שלה טעימים, ואם לא הייתי מפונקת כל כך הייתי מנסה..
פשטידות זה רעיון מעולה אגף, בתוספת מג'דרה או קינואה ועוף- לדוגמא
אבל גם בה יש חלבון.
בקינואה יש הרבה חלבון באופן יחסי. אם מותר לך קצת פחמימה, כדאי קינואה.
בעבר גם אני הקפדתי על דיאטה מסויימת, השתמשתי בקמח חומוס להכנת פנקייק למשל.
בלביבות יש רק מעט קמח, אבל את יכולה לנסות תחליפים כמו קמח חומוס
זה בגלל סוכרת?
אם כן אז אלו מאכלים שהכי מומלצים-
פשטידות
מרקים
תבשילי ירקות- מוקפץ/מבושל/ בתנור
תבשילי קטניות- חומוס/ עדשים/ שעועית
תבשילי בשר עוף דג.
אבל, מניסיון שלי (סוכרת) זה אפשרי פחמימות אך במידה. עם הזמן ניתן לבדוק איזו פחמימה מעלה יותר ואיזו פחות את הסוכר כי לפעמים זה משתנה מאחד לשני...
לארוחות קלות יותר אפשר יוגורט/ דגני בוקר ללא סוכר/ לחם קל/ פריכיות/ פתית/ סלט מושקע (הסלט הכי חשוב.. זה עוזר להרגיש שבעים)/ ביצים (שקשוקה וזה..), יכול להיות שגם מותר לך פרי? אז תבררי מה מותר..
ודבר נוסף, כשיש בעיה של סוכר גבוה חשוב מאד לעשות הרבה ארוחות קטנות אז אפשר לקחת רעיונות מהארוחות הקלות אבל גם המליצו לי לאכול שקדים וזה באמת ממש מאזן...
עוגות /עוגיות- אם מותר לך מנת פרי אז את יכולה לעשות עוגות על בסיס פרי ובד"כ זה סבבה..
בסטיוויה או סוכרלוז (הם הפחות מזיקים מבין התחליפים)
אולי תכיני לך עוגת גבינה או משהו דומה, שבלי הרבה קמח ובלי סוכר בכלל (עם תחליף)
ואז כשתרגישי צורך עז במתוק (הרבה פעמים יש צורך כזה בדיאטות מהסוג הזה) תוכלי לאכול את העוגה שהכנת מראש
שלום רב..
איזה לביבות את מכינה?
הרעיון של ביצה זה קשירה ניתן להגיע לקשירה גם עם פירורי לחם רטובים קצת..
אבל יש יתרון בביצה שנותנת גם נופח ואווריריות בלביבה..
בהצלחה
אם הבעיה היא שהלביבה מתפרקת בטיגון בגלל שזה בלי ביצה..
אפשר לטגן בשלב הראשון בתוך רינג מתאים בגודל הרצוי..
לא יודעת לגבי לביבות.
לגבי כמות צריך להסתכל ברשת כמה כפות מחליפות ביצה אחת.
בהצלחה! (מניסיון בטעם זה ממש לא מורגש)
אפשר להקפיא פשטידת פסטה לפני אכילה?
יש סיבה שלא?
חזה עוף: אפשר להכין ירקות מוקפצים עם רצועות חזה עוף
אפשר להכין שניצל בתנור ולא בטיגון. (מניחים את הפרוסות בתבנית, מכסם בנייר אפייה ואופים בין 10-15 דקות)
דלעת- אפשר להכניס למרק ירקות
אפשר להכין ממנה מילוי לבורקס ביתי
אפשר להכין ממנה ריבה
ממרח דלעת: לבשל במינימום מים/לאדות (במחבת קרמי וכו' - ראי למטה), להוסיף מלח,פפריקה וקימל טחון.
דלעת או דלורית במרק ירקות כמו שכתבה בת 30.
מרק דלעת/דלורית (עם דלורית יותר מוצלח): אם יש לך מחבת קרמי או מחבת בציפוי שיש, פשוט לאדות פרוסות דלעת/דלורית עם פרוסות בצל, כשהמחבת מכוסה במכסה. עד שזה מתרכך. זה מפריש נוזלים מעצמו.
בשלב הזה, אם זו כמות גדולה, להעביר לסיר יותר עמוק.
להוסיף קצת שמן זית, מלח, ומים למרק.
לבשל עוד כ 7-10 דקות עד שמבושל לגמרי.
לטחון בבלנדר מוט.
לפזר מעט קינמון מעל.
ואפשר אותו דבר בתיבול מלח, פלפל שחור, כמון וכורכום אבל אז מפסידים את המתיקות של הדלורית.
דלורית ועדשים כתומים - אותו סדר כמו במרק - אידוי עם רצועות בצל וכו', אבל מוסיפים את העדשים ומעט מים לבישול קצר. תיבול כמו התיבול המלוח של המרק. אפשר להוסיף גם שום, כוזברה/סלרי, ואפשר לבשל יחד עם הדלעת/דלורית גם פרוסות שורש סלרי - מאוד טעים.
תבשיל מתקתק :בצל מוזהב, קוביות דלעת מאודות, חומוס מבושל מראש עם מעט מנוזלי הבישול שלו, וצימוקים שחורים.
תיבול - טיפונת מלח, פלפל שחור, ואם אפשר, גם טיפונת סוכר חום.
אפשר לאפות דלעת בתנור עם מעט מלח ושמן זית. לכסות בנייר אפיה מלמעלה שלא יתייבש.
בתאבון.
קוביות או רצועות מוקפצות במעט שמן זית. ממש כמה דקות.
לטחון או לקצוץ דק מאוד את החזה, לקצוץ פטרוזיליה ובצל, לתבל במלח, פלפל שחור, להוסיף מעט קמח מצה או פירורי לחם - רק כדי להדביק את העיסה, להכין לביבות שטוחות ולבשל ברוטב של העוף לשבת - בחמש דקות האחרונות של הבישול. 3 דק' צד אחד, 2 דק' צד שני.
(כשאין לי זמן לקצוץ מאוד, אני חותכת לקוביות קטנות. קצת מתפרק, אבל סביר).
אותה עיסה - לזרוק כופתאות ממנה למרק ירקות, גם בחמש דק' אחרונות של הבישול.
אותה עיסה, במקום בצל - מעט שום כתוש, אפשר אפילו לוותר על פטרוזיליה, ליצור קציצות, לטגן קלות עם מינימום שמן (במחבת עם ציפוי שיש - מעולה) משני הצדדים.
כבר כמה פעמים שאני נתקלת בעוף עם כאילו מכות סגולות כאילו החטיפו לו...
מה זה?? מישהו נתקל בתופעה??
וביום שישי האחרון שני כרעיים הכל סגול כזה...
אני נתקלתי בבורדו כזה. מסתבר שההכשרה (המלחה) לא היתה מספיקה.
שאלנו רב והוא פסק שעדיף לחתוך ולהסיר את המקומות האלה בעוף, ואם מדובר בכל החלק, אז לא להשתמש בו.
בסוף אכלנו את זה... זה לא היה צרירת דם מסתבר...
מחפשת דרכים יצירתיותנראה לי להשתמש רק בשליש נגיד משקית הפודינג - כי זה מן הסתם וניל ועלול להתנגש עם הטעם, ולהוסיף להקצפה כמות של שני שליש שקית פודינג (בערך 50 גרם - אפשר למדוד בכוס חד פעמית) - של שוקולית.
ואם את משתמשת בחלב, להוסיף פחות חלב מהכמות המומלצת במתכון כי השוקולית הרבה פחות סמיכה מהפודינג, וגם כדי שהצבע שיתקבל יהיה מספיק כהה.
מקוה שעזרתי.
את פניך אבקשאחרונה