שרשור חדש
הי!פרפר לבן.

תגידו יש לכם מתכון פשוט לעוגיות טעימות?

 

יש מלא! איזה את רוצה?arlan

 

עוגיות שוקולד ציפס? עוגיות רעידת אדמה? עוגיות טחינה?

עוגיות דבש? עוגיות קינמון? עוגיות חמאה? 

 

משו אחר אולי?

זה כבר עבר אבל תודה על הרצון..פרפר לבן.


יש עוגיות טחינה שאני מאוד אוהבת, תנסי!אנימיהאחרונה
קינוחים פרווה. יש חיה כזאת?שם_משתמש
אבל אל תגידי לי מתכונים חלבים ולהחליף את החמאה במרגרינה
ברור!שוקולד לבן

*מוס שוקולד

*גלידה על בסיס ריצ' וביצים עם תוספות (בטעמים שונים\עם פצפוצי אורז מעל\עם פרורי עוגה מעל ומתחת\קסטה וכו')

*עוגת טורט\שוקולד בציפוי קצפת\קרם שוקולד וסוכריות

*רולדה

*חומיות

*חיתוכיות קורנפלקס

*גלידוניות

*פחזניות

*עוגת ביסקוויטים וקצפת

*עוגות שכבות למיניהם

*עוגה על בסיס מקצפת

*עוגת פירות וג'לי

*פאי לימון או כל פאי אחר

 

 

 

אין לי מתכונים להכל, אבל את כל הקינוחים האלה יצא לי לאכול או לראות מוגשים בסעודות בשריות..

וואי מלאשם_משתמש
אני אספצף(ספציפי?)
משהו שצריך לאפות
בלי פירות
למה את צריכה לאפות?שוקולד לבן

ובכל מקרה כתבתי המון רעיונות שצריך לאפות- עוגה עם קצפת\קרם שוקולד, רולדה, פאי שוקולד, חומיות, עוגת שכבות, עוגת מרנג' (מקצפת בעברית) וכו'

מה כי שאלתי על מתכונים אז אני בת?!שם_משתמש
חחחח
סתם כי אני יותר אוהב את האפיה
אופס.. סליחהשוקולד לבן

והצעתי הרבה רעיונות לאפיה!

תודה על הרעיונות! שם_משתמש
חפשו מתוכנים על חלב קוקוס.פרפר סגול


סופלה פרווה בלי קמח!צ'וקלייט

250 גר' שוקולד מריר, חצי כוס שמן, חצי כוס סוכר, 5 ביצים.

להמיס את השוקולד, להוסיף שמן וסוכר ולערבב היטב,

לחכות שקצת יתקרר ולהוסיף את הביצים אחת אחת תוך ערבוב בין ביצה לביצה(חשוב מאוד! אחרת ממש קשה לערבב)

לצקת לתבניות אישיות (אפשר גם בתבנית אחת[בינונית])

לאפות בחום 180, כ-10 דק'.

טעים מאוד גם קר! (אבל ברור שפי אלף חם...)

איזה כיף! אפילו בלי גלוטן!שם_משתמש
רק הקטע הנורא של 5 ביצים חחח
אני עושה עם 3 ורבע כןס קמח
אותו דבר ומוסיפה גם קמח? איך יוצא?צ'וקלייט


מוסיףףףף אני בןשם_משתמש
מצויין. רק צריך יד על הדופק בתנור
3 ביצים ורבע כוס קמחשם_משתמש
ל3 ורבע כוסות קמח כן? חחחח
קינוחיםשרה'לה

מוס שוקולד אמיתי עשוי משוקולד ובצים, ללא שמנת מכל סוג.  שמנת משמשת קיצור דרך ךהשגת תוצאה בעלת נפח בטוח, והיא גם טעימה-  אבל חפשו מתכון קלאסי למוס.  (בספר "מהמטבח בהנאה" של רות סירקיס יש מתכון לפאי מוס, והמוס שם הוא בסיסי, קלאסי ופרווה.)  גם פאי לימון,ההוא עם קרם לימון ומעליו, מקצפת שחומה, פרווה ביסודו.  (יש רק את הבעיה של קלתית הפאי, העשוי עם שומן מוצק כלשהוא.  אפשר להכין את הפאי כקינוח ללא בסיס בצק, בתבנית אפייה עמוקה יותר-  ואז, הוא הופך דל-שומן!  (אם כי עשיר מאד בפחממות.)

יש המון!אנימיהאחרונה

ולא רק פרווה, אפשר יש גם קינוחים בלי ביצים ובלי כולסטרול בכלל (אני רגישה).

הקינוח האהוב עלי הוא עוגיות טחינה. אני מכינה את זה לילדים כל שבת וזה יוצא נהדר. תנסה גם!

 

 

עוגיות טחינה

 

חוץ מזה יש עוד המון מתכוני פרווה טעימים שאפשר להכין, כך שממש לא צריך להתעסק עם מוצרי חלב בקינוחים. גם קל יותר וגם בריא יותר! כמה המלצות:

*כדורי שוקולד

*פנקייקים

*וכמובן, עוגת שוקולד

 

תהנו ותכתבו איך היה!

צבע מאכלהרש

מוסיפים לשמנת להקצפה- לפני שמקציפים או שכבר נהיה קצפת ממש?

תלוי איזה צבע - אבקה או נוזל?ט'אחרונה

אבקה תמיד כדאי לפני ההקצפה ובשיא הזהירות שלא יתפזר.

אם נוזל או ג'ל אז אחרי ההקצפה להוסיף ולערבב בעדינות כדי לא לשבור את הקצפת.

למישהו יש מכשיר מולטיקייק רוצה לשמוע חוות דעתאיילה

כדי שאני לא אזמין סתם ויתאכזב

שאלתי בפייסבוק לגביי וממש התלהבואת פניך אבקש
המולטיקייק הטורקיז הזה....
המקורי.. ככה כתוב עליו..
אין לי גישה לפייסבוק אבל אם תוכלי לעשות בדיקה יותר מעמיקהאיילה

לגבי 1 שהמאפים לא יוצאים יבשים

       2 שמעתי שהעוגות מידי מיניאטוריות

תודה רבה!

אם יש מישהי שיש לה בבית ויכולה להגיב מנסיון אודה לה!

אני חושבת שזה יוצא טובאת פניך אבקשאחרונה
הם מאוד התלהבו אז אני בטוחה שזה מצוין....
תגידו איך עושים שהמרק יהיה סמיך?פופקוו
אני מכינה מרק ירקות , גזר תפו"א חתוך לקוביות ושמה מרק עוף ומים. ואני רוצה שייצא לי סמיך כזה מה צריך לשים? קרונפלור/ קמח ואיך שמים בלי שיהיה גושים וכמה מים?

אם יש לי קמח תפו"א זה גם טוב?
אני שמה עדשים כתומות הן מתפרקות ונותנות סמיכות~א.ל


אחרי שהמרק מוכן להוסיף כמה כפות קוואקר דקט'

ותוך כדי לערבב טוב ולתת לזה עוד בישול קצר. מעדן ומסמיך.

 

תערבבי קמח ומים ותשפכי למרקמיסטר דום
קמח תפו"א אפשר אבל מעט - זה גם מסמיך וגם מקרישלב אמיץ

כאילו כמו ג'לטין.

קמח תפו"א פחות מתאים למרקים. יותר מתאים להסמכת רטבים או תוספות כמו תבשילי פטריות, פטריות וזיתים וכו'.

 

קוואקר זה מצויין - גם לא יותר מדי - 2-3 כפות לסיר בינוני.

אפשר גם להוסיף גריסים או חיטה או אטריות או אפילו פתיתים. כל אלו "שותים" חלק מהמים של המרק, וגם מוציאים עמילן שמסמיך את המים.

 

אגב, גם תפו"א עצמם מסמיכים את המרק. אם זה מסתדר לך עם ההרכב של המרק, את יכולה להוסיף חתיכות גדולות של תפו"א ואח"כ גם להגיש אותן בנפרד.

 

ועוד פטנט : אם ממילא זה מרק עוף, תשתמשי דווקא בחלקים עם העצמות הקטנות : אני שמה לפחות שניים שלושה גב עוף - זה החלק עם עצמות הגב והחזה של העוף, ושמה גם את גרונות והכנפיים. 

החלקים האלה מפרישים ג'לטין שמסמיך את המרק - מה שנקרא "ציר עוף", פי כמה מהחלקים הגדולים של העוף.

מכינים רביכה.ירושלמית טרייה

אני עושה את זה במרק עגבניות, עדשים, ופטריות.

 

חותכים פינה של מרגרינה לסיר.

ממיסים על אש קטנה ואז מוסיפים הרבה מלח ושציים שלוש כפות קמח ומערבבים.

אמור להפוך לפירורים דומים לקוסקוס.

אם יש גושים גדולים צריך להוסיף קמח. אם פירורי מדי, להוסיף מרגרינה.

אופים תוך כדי ערבוב שלא יישרף.

זה מעשיר מאד את טעם המרק.

 

אפשר לעשות עם שמן במקום המרגרינה אבל פחות טעים..

אחר כך מוסיפים על זה את המרק.

לפעמים נשארים גושים קטנים שנמסים בהמשך הבישול.

אם שוכחים לשים מלח נשארים הרבה יותר גושים..

(זה טעים, כמו ניוקי, אבל המטרה היא להסמיך את המרק אז לא משיגים אותה אם הרביכה נשארת בגושיפ ולא מתערבבת במרק..)

 

אם את מתחילה את המרק בבצל מטוגן אפשר להוסיף כמה כפות קמח לבצל אחרי שסיימת לטגן אותו ולפני שאת מוסיפה את המים, ויוצא דומה.

תבשלי אחרי שהמרק רתך בלי מכסהsholumit10
למעוך/לטחון חלק מהירקותon


מה טעים להכין מפלפלים ירוקים חוץ מממולאים?ט'


מטבוחה, סלט פלפלים קלוייםרחלקה


לשים פרוסות של פלפל ובצל בתנור ביחד עם דג.מירי ט.
סלט. להוסיף גזר, מלפפון, שומר, קולורבי, כרובית..~א.ל
לתבל בהרבה לימון
מלח
להניח במקרר ככל שיותר יותר טוב
סלט פלפלים כבושים בחומץ וסוכרשרה'להאחרונה

מהיר!  קל! נשמר המון זמן במקרר! 

 

חותכים את הפלפלים לרצועות. 

מערבבים כמויות שוות (נפחים שווים) של סוכר ושל חומץ .  (חומץ פשוט, טבעי או סינטטי.) למשל, חצח כוס וחצי כוס. (תלוי כמה פלפלים חתכתם.)

שופכים את הרוטב על הפלפלים; מערבבים היטב. 

 

אפשר לאכול את זה מיד;  זה עוד יותר טעים בהמשך, אחרי יום ויומיים.  מתאים לפלפלים מכל הצבעים.

מתכון לעוגת גבינה שווה..ככה זה כשיש 2

בס"ד

 

לא מהפורום כי בישול זה לא הצד החזק שלי...

 

אבל יש לבעלי יום הולדת והוא בונה על עוגת גבינה שווה ביותר..

 

אשמח לרעיונות! (עדיף לא אפויה.. )

 

תודה רבה!!!

עוגה פשוטה וטעימה מאוד :לב אמיץ

גבינה לבנה 5%-9% 500 גר'

 

גבינת שמנת 30% 250 גר'  או שמנת מתוקה להקצפה, מיכל קטן - להקציף (להיזהר לא להקציף יותר מדי לחמאה) או טוב טעם/טבורג (יוצא מרקם קצת פירורי).

העיקרון הוא שה200-250גרם גבינה הנוספים צריכים להיות מגבינה יציבה יותר.

 

4 ביצים L או 5 ביצים M עדיף להפריד ולהקציף את החלבון בנפרד

 

כוס סוכר - שמוסיפים להקצפה.

 

1 שקיק סוכר וניל

 

מי שאוהב : כף מיץ לימון +כף גרידת לימון - נותן טעם משגע!

 

2 כפות קמח (אפשר גם קמח תפ"א או קורנפלור) ועוד 1 כף אינסטנט פודינג וניל - אפשר לשחק ביחס בין הקמח פודינג לפי איך שאוהבים ולפי עד כמה יציבה הגבינה - לגבינות רכות יותר, להשתמש ביותר פודינג באופן יחסי.

 

לחמם תנור ל200 מעלות. להניח קערית עם מים בתחתית התנור.

לאפות 10 דקות ראשונות בחום גבוה ואח"כ להנמיך את החום ל 150 מעלות (אפילו 120 מעלות בתנורים חמים במיוחד) לכשעה.

 

לחכות להזהבה, לנעוץ קיסם במרכז העוגה, לראות שהיא אפויה לגמרי.

 

לציפוי אם רוצים: לערבב שלי-חצי גביע שמנת חמוצה 15% עם כפית אינסטנט פודינג וניל ולמרוח בעדינות על העוגה כשהיא חמה.

 

עוגה של אמא שלי שתאריך ימים בטוב ובנעימיםנשיקה.

אמא שלי מכינה מיוגורט 4.5% שהיא שמה בחיתול ומגירה את הנוזלים שלו במשך 12-24 שעות.

תחפשי "עוגת גבינה פרורים" של קרין גורן- פשוטה וטעימהיעל מהדרום
לק"י

אפשר בתחתית לשים ביסקוויטים.
עוגת ספירלה של קרין גורן, אחד הדברים השוויייים!!!צ'וקלייט


תודה לכל העונות! יש אולי משהו בתוספת של שוקולד/ריבת חלב?ככה זה כשיש 2


הספירלה זה עם שוקולדמשיח נאו בפומ!
אפשר לקשט למעלה בשוקולד או ריבת חלביעל מהדרוםאחרונה
^^^^שווה ברמות לא רגילות.מירי ט.
האם אפשר להכין גרנולה ביתית עם קוואקר להכנה מהירה?אימון באמונה

או שחייבים דווקא את הקוואקר הגס?

תודה לעונים.

בהחלט.לב אמיץ

הקוואקר שפרוס דק דק.

 

אמא שלי מכינה ככה. מכניסה לתנור להזהבה קלה בלבד לכמה דקות, עם צימוקים וסוכר דמררה, בלי שמן בכלל.

יוצא מאוד טעים.

נשמע מגניב! את יכולה בבקשה לפרט קצת על המתכון?arlan


ככה המתכוןלב אמיץאחרונה

בעיקרון רק קולים מעט את הקווקר. זה בלי שמן ככה שזה לא מיטגן ולא מתקשה.

משטחים את הקוואקר על נייר אפיה בתבנית מפזרים סוכר, (אין לי כמות) לפי כמה שנראה, וצימוקים.

 

אפשר להוסיף גם גרעיני חמניה טבעיים קלופים וגם גרעיני דלעת כנ"ל - אפשר, אם מעדיפים לא לגרוע מהערך התזונתי שלהם, ואוהבים את הטעם ככה, אז להוסיף אותם אחרי שהגרנולה יצאה מהתנור והתקררה.

אפשר גם לערבב עם קורנפלקס.

 

אוכלים בקערית עם חלב.

 

אנחנו משתמשים בקוואקר החתוך דק מקופסת ואקום - ככה לא צריך לטרוח לברור במיוחד (ואם נשארת כמות בקופסא, אני מאחסנת במקפיא).

 

מאחסנים את הגרנולה המוכנה בקופסא לעוגיות.

 

 

האמת שאני אוהבת להשרות את הקוואקר כמו שהוא - לא קלוי, כמות של כמה כפות, בחלב קר. אחרי 20 דק' זה רך כמו דיסה. אני אפילו לא מוסיפה סוכר - רק חתיכות תמר. מאוד טעים ומשביע, ובלי לטרוח.

איך שומרים אורז על פלטת שבת כך שלא יתיבש?יענטא


להניח את הסיר על צלחת חרס או זכוכית עבה.לב אמיץ


מה? הצלחת לא תתפוצץ??~א.ל


פיירקס/דורלקס. נשארו לי שתיים שקיבלתי מחמותי מימים עברו לב אמיץ

שיחיו. בלי עין הרע.

וכמובןלב אמיץאחרונה

חמותי שתחי'. בריאות איתנה.

 

להניח על תחתית לסירים ממתכת יחסית גבוהאי לעם ישראל

כדאי להספיג את האורז ברוטב

בנוסף למה שנכתב למעלה- לא להניח במרכז הפלטההתנערי מעפר
רעיונות~א.ל

לתיבולים ביתיים לחסה ותוספות משתלבות?

וגם לאבוקדו.

אשמח

את מתכוונת לרטבים?התנערי מעפר
יש לי כמה רטבים לחסה - אם תרצי אעלה לפה.
ותוספות משתלבות- למה כוונתך?
כן, לזה התכוונתי. אבל רוטב שאינו קנוי אלא ביתי~א.ל

תוספת שאפשר לשלב עם החסה

יש לי כמה רטבים לחסה:התנערי מעפר
סלט חסה עם רוטב לבן:

רוטב:
4 כפות מיונז
4 כפות שמן
4 כפות מים (קצת פחות)
2 כפות סוכר
3 כפות מיץ לימון
3 שיני שום כתושות (אני שמה הרבה יותר)
רבע כפית חומץ
מלח+פלפל שחור

רכיבים לסלט:
חסה
גזר (חתוך למקלות דקים)
חמוציות/פקאן סיני


סלט חסה עם רוטב צהוב:

רוטב:
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
כפית שטוחה מלח
1 כף מיונז
1 וחצי כפית חרדל
1 וחצי כפית סוכר
חצי כפית מלח+פלפל שחור
1 כפית רוטב סויה
1כף אבקת שום (3 שיני שום)

רכיבים:
חסה
עגבניות (עדיף שרי-יפה יותר)
כרוב (לא חובה)
נשנושים/קרוטונים/דוריטוס
רוטב נוסף:התנערי מעפר
רכיבים:
חסה
עגבניות (עדיף שרי)
בצל
דוריטוס/נשנושים

רוטב:
חצי כוס שמן
חצי כוס סוכר
חצי כוס חומץ
1 כוס קטשופ אוסם
כפית פפריקה
כפית מלח
שתי שיני שום כתוש (אני שמה יותר)


חשוב:
את הרטבים שופכים לסלט צמוד להגשה!
אחותי מכינהלב אמיץאחרונה

היא מוסיפה לחתיכות חסה שקורעים בידיים (אפקט אותנטי/כפרי) גרגירי רימון, או פלחי מנדרינה בסירופ או חתיכות מנגו.

 

הרוטב: דבש, מיץ לימון, חרדל, סוכר. אני מקוה שאני מדייקת.

 

אני מכינה עם בצל פרוס דק, כף חומץ, מלח, פלפל שחור גרוס, שמן זית.

מערבבת את החומרים של הרוטב, נותנת לבצל זמן ברוטב (לא בשבת) ושופכת על חתיכות חסה קרועה.

גור חדש נולדברוקולי

 

רגעים של אושר... מוציא לשון

 

מה זה??~א.ל


מחמצת ברוקולי


גידול נעים משיח נאו בפומ!
איזה ממי לב אמיץ

זה הקטן גדול יהיה.

אם כבר - אפשר בבקשה הסבר על הנושא של המחמצת?אנונימוס

מה זה בדיוק? איך משתמשים..?

תודה!!

ממש בקצרהברוקולי

 

מחמצת -

שמרי בר - מכינים אותם מקמח ומים 

מאכילים אותם במשך כמה ימים וככה החיידקים בהם מתרבים

 

משתמשים בהם במקום שמרים קנויים 

ההתפחה של הלחמים איטית יותר, ולכן הטעם של הלחם עמוק יותר.

 

אם שמעת פעם על לחם שאור/מחמצת/לחמים שמתפיחים אותם יותר מ 12 שעות 

מדובר במחמצות 

בד"כ השימוש בהם נעשה בקמחים מלאים כמו כוסמין / שיפון / מלא

 

יש הטוענים שזה בריא יותר משמעותית- לא יודעת. לא מספיק מבינה במיקרוביולוגיה של החיידקים לעומת שמרים תעשייתים בהתפחה מהירה יותר

 

ביקשתי מטכנולוגית מזון שמכירה שתברר לי את הנושא. שאדע- אוכל להחכים אותך גם.

 

 

 

 

תודה רבה! אנונימוס

נשמע מעניין!! העיסה של הקמח והמים בפני עצמם גורמים להתפחה של עיסה אחרת?

ולמה הכוונה "מאכילים אותם"?

 

שוב תודה  

כן.. חפשי על זה מידע באינטרנטברוקולי


אני גידלתי גור בעבר... אבל ראש העיסה היתה עם שמריםאיזו נחמהאחרונה

איך המתכון שלך?

 

ושאור באמת עדיף בריאותית עשרת מונים על שמרים...  השמרים מעודדים ייצור פטריות בגוף, והשאור בדיוק להיפך- מדכא פטריה, וזה חוץ מהטעם המשובח של השאור.

 

אבל מניסיוני, ככל שהגור צעיר יותר, כך צריך להוסיף לבצק גם שמרים. איך את עושה?

המלצות לפשטידותנשואה מאושרת.

חלביות/פרווה

 

העיקר שיהיו טעימות 

 

תודה

המלצותסיימון כהן

שלום..

 

הכל שאלה של טעם....

 

פשטידת ירקות ( מעולה לחיסול המלאי הלא כל כך יפה )

קישואים, פטריות, גזר, גמבה, בצל ירוק, פטרוזיליה\כוסברה, בצל, קצת נענע או בזיליקום תמיד ישדרגו את הטעם..

 

קישואים פרוס עגול ולא עבה מידי, גזר כדאי לגרד , גמבה קוביות קטנות , בצל חצאי עיגול חובה לטגן לפני עד שקיפות או יותר..

ככל שאני אטגן את הבצל יותר אני אוסיף קצת יותר מלח לאיזון המנה.. תבלינים לפי הטעם הטוב כדאי להימנע ממרק עוף בגלל המונוסדיום גלוטומט שבו..  שילוב של פפריקה בשמן ( אם יש ) ,פלפל שחור גרוס, מלח, מעט כורכום, מעט כמון זה תחליף מצוין ...

 

פאי רועים:

פירה פשוט על בסיס פרווה ( שמן זית, מזולה, מחמאה וכו' ) , בשר טחון ( עדיפות לטרי ), בצל מטוגן כאמור..

הרכבה פשוטה: שכבה ראשונה פירה קצת עבה , שכבה בשר טחון , שכבה פירה שכבה בשר טחון שכבה פירה..

מריחה קלה בשמן זית על השכבה האחרונה של הפירה ומס' דקות בתנור עד השחמה יפה ומגרה..

 

זה הבסיס.. עם הבשר ניתן לשלב המון דברים שאוהבים : עשבי תיבול קצוצים, אגוזים, פטריות וכו' כיד הדמיון והטעם..

 

קיש טונה:

במקום להסתבך עם בצק פריך אפשר להחליף בדפי פילו ( לא ממליץ במתכון זה על בצק עלים )..

חומרים: טונה (לסחוט כמה שניתן מנוזלים ) , בצל ירוק , מיונז, 2 ביצים, מלח, פלפל..

קוצצים את הבצל הירוק ( החלק הירוק בלבד ) הכמות לפי הטעם אפשר להחליף בבצל רגיל (לטגן לפני )

מערבבים את כל החומרים ביחד למסה אחידה..

 

משמנים תבנית, הצורה והגודל לפי מה שיש בבית ( שהחומרים יהיו בהתאם) ..

מניחים את דפי הפילו מהמרכז החוצה כלומר שקצה אחד יהיה במרכז התבנית והשני יבלוט החוצה ומשמנים את הדפים..

לקחת לפחות 3-4 דפי פילו לצורך כך ושכל אחד מהם יהיה מרוח קלות בשמן..

את המלית שופכים באמצע ומקפלים את דפי הפילו הבולטים לכיוון המרכז..

בתנור בינוני 170-180 מעלות בערך 15-20 דקות.. ( ללא טורבו )

 

הסימן יהיה ריח נעים של טונה, תפיחה קלה של הבלילה וצבע שחמחם של דפי הפילו

 

בתיאבון 

 

הפשטידה הכי קלה שאני מכירה;משהיא מהבירה
בצל, גזר, קישואים (אפשר גם בטטות, כרובית, רצועות כרוב,פטריות, קולרבי.) מגרדים הכל בפומפיה ואם אין מקלפים הכל בקולפן לרצועות דקות. מאדים בסיר כ10 דקות עד שמתחיל להגיר נוזלים. מתבלים במלח, פלפל, כורכום , עלים ירוקים וכל מה שאוהבים. מעבירים לקערה מערבבים עם ביצים ולתנור. (לא טעות.זה בלי קמח!)
טעים, קל, מהיר ובלי גלוטן. אם מוותרים על הבטטה זה גם נטול פחממות. רק חשוב לשים מספיק ביצים כדי ש'יחזיקו' את הפשטידה.
פשטידת קולרביבת 30

יש לה טעם של פשטידת כרובית.

מבשלים 6 קולרבי , מועכים לפירה, מוסיפים ביצה, קמח, מלח, פלפל וקצת שמן, ואופים בתנור. יוצא ממש מיוחד.

נשמע נחמד, כמה שמן וקמח בערך?מירי ט.
לי יש אחת מעולה עם כמויות.. אשלח לך בוואטסאפברוקולי


אשמח גם לשמוע את המתכוןהתנערי מעפר
אבל עדיף בסמס ולא בוואטסאפ אם אפשר.
תודה!
אני אשמח גםנדנדה כתומה.
(בווצאפ אפשר)
נשמע מעולה.לב אמיץ

נחכה שהמחירים של הקולורבי יחזרו להיות שפויים עצוב.

הנה המתכון של ברוקולי לפשטידה..נדנדה כתומה.
פשטידת קולורבי-
6 קולורבי מבושלים קלופים וחתוכים לקוביות
2 בצלים מאודים (אופציונלי)
4 ביצים
1/2 כוס שמן
3/4 כוס קמח
כפית מלח
1/4 כפית פלפל
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/2 כוס פירורי לחם
להקפיץ ביצים , לקפל את שאר המרכיבים פרט לפירורי לחם
לשמן תבנית עם פירורי לחם
לאפות 180 מעלות כ45 דקות עד שמזהיב
זה כמובן להקציף*ברוקולי


תודה בשם כולם לב אמיץ


להקציף את כל הביצים?כמו צמח בר
או רק את החלבון?
כל הביצים, זה לא חובה.. אפשר עם מזלג..ברוקולי

 

אישית אוהבת שהם אווריריות יותר. 

 

הכנתי עכשיו פשטידה לוודא שאני אוהבת את זה יותר ככה.ברוקולי

 

תכף יהיו תוצאות

 

יצא מעולה- הקצפתי 3 דקות (במכשיר חזק)ברוקוליאחרונה


אני אהבתי את זאת:כמו צמח בר

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?entryId=2493799&skip=1

ניסיתי את זה בגרסה של הבצל, ובצל עם פטריות

 

ואת זו: (פשטידת בטטה)

http://www.10dakot.co.il/%D7%A4%D7%A9%D7%98%D7%99%D7%93%D7%AA-%D7%91%D7%98%D7%98%D7%94-%D7%95%D7%91%D7%A6%D7%9C/

אפשר לעשות את זה גם בתבנית רגילה..

פשטידת בצל/ בצל ופטריות, ואפשר להוסיף גם גבינותיעל מהדרום
נשמע מצוין.... תודהמתנחלת גאה!


לחם טרי ללא גלוטן עד הביתספיייר

היי לכולם,
חשוב לי לשתף שחברת "טרי על הבוקר" התחילו לספק לחמים טריים עד הבית ללא גלוטן.
למי שמעוניינת זה אחלה פתרון.

בית ללא גלוטן?בת 30

נא לא לפרסם. תודה.

האמת היא שיש אנשים שמידע כזה ממש מציל אותםשוקולד לבן

לא שאני בעד פרסומים,

אבל זה באמת דבר חשוב, כי יש מספיק אנשים שלא יכולים לאכול גלוטן אבל בלי קרבה למרכז קניות

ואז מידע כזה אם הוא נכון יכול להציל אותם

למה מה הקטע?שירוש16

מלכתחילה לא אבל בדיעבד לפעמים אין ברירה.

כי האתר מרוויח מפרסומים..ואם מפרסמים בפורום בחינם זאת בעיהיעל מהדרום
אה...שירוש16אחרונה
לא לזה התכוונתי.

חשבתי שהיא נגד הפצאת הרעיון של בית ללא גלוטן. ועל זה הגבתי.

אם ישנה בעיה בפרסום אז שינעלו/ימחקו את השירשור.
באמת??שירוש16

יש לך במקרה קישור לאתר?

 

אגב- מה המחיר?

מרק גריסים איך מכינים וכמה זמן הבישול?אחרי החגים
האם צריך קודם לבשל את הגריסים ואז את שאר הירקות?
וכמה זמן המרק מתבשל?
תודה!
קודם את הגריסיםאושר תמידי
לוקח להם המון זמן להתבשל.
בערך 20 דק׳ ואז את שאר הירקות כמו מרק רגיל..
דווקא הכנתי אתמול ו...ברצינות
עשיתי לפי המתכון הזה (של אמא שלי). יצא דליקטס!
הגריסים התבשלו יחד עם הירקות במשך משהו כמו 3/4 שעה:

מטגנים בצל גדול
מרסקים 2 גזרים ו2 קישואים ותפו''א במג'ימיקס על עבה (אני הורדתי את התפו''א)
מאדים יחד עם הבצל
שופכים מים עד 3/4 מגובה הסיר
גריסים - כוס חד''פ מלאה
מתבלת, כורכום, כמון , מל''פ, אבקת מרק
פטרוזיליה וכוסברה קצוצות (לפי העין)
חצי שעה בישול סיר חצי סגור
אפשר להוסיף כף קוואקר לעיבוי
אבל האמת קודם תיבלתיברצינות
ונתתי לזה דקה-שתיים,
כדי שהטעמים ייספגו,
ורק אז הוספתי את הגריסים,
ערבבתי ואז הוספתי מים
אצלי זה כמו כל מרק רגיל, אלא שאני משרה קצת את הגריסים לפני~א.ל


גריסי פנינה לא צריכים יותר זמן מהירקותצביה22אחרונה
אם משתמשים בגריסים רגילים זה אמור לקחת יותר זמן, אין לי ניסיון עם זה.
אני עושה מאוד דומה למה ש'ברצינות' כתבה. כן מוסיפה תפו"א ולפעמים גם בטטה, אבל חתוכים לקוביות קטנות (בגודל של סלט) ולא מגורדים. ואפשר גם כמה גבעולי סלרי קצוצים.
אני יודעת שזה לא קשור אבל....אביגיל~!

בבקשה בבקשה בבקשה תתפללו שמלכה ג'באר בת מונס תבריא במהרה, זאת סבתה שלי אתם לא מבינים באיזה מצב היא.... 

תודה רבה יומטוב!

 

 

.נ.ב. 

למנהלים אני אשמח אם לא תמחקו את ההודעה תודה רבה.

שלום לכולם, אשמח לעזרהאביחי מנחם
אני מחפש מתכון ממש פשוט לתחתית של פשטידה.
בד"כ אנחנו שמים שם מלוואח אבל עכשיו אין..
תודה מראש!
ושבת שלום
תחתית לפשטידהסיימון כהן

שלום וברכה...

מאוד תלוי מה הכיוון בטעמים של הפשטידה...

 

אם זה גבינות : ניתן לשלב בין תחתית של עוגת גבינה לטוויסט מעניין..

שברי ביסקוויטים מהולים בחלב או חמאה מומסת ( העדפה שלי היא לחלב) ולתוכה ניתן להוסיף פיסטוקים או אגוזי מלך קצוצים דק ( לא טחון ) בכדי שייתן קראנצ'יות וטעם נוסף..

 

פשטידת בשר או ירקות : אפשר להניח טורטייה ועליה מצע של רצת רוטב עגבניות מתובל טוב עליה להניח עוד טורטייה ומעל זה מרכיבי הפשטידה..

כיוון שזה התחתית לא הייתי מסתפק בטורטייה אחת אלא בשלוש בכדי של יישרף מלמטה..

 

דרך אגב מתאים גם לגבינות עם מריחה קלה של פסטו טוב..

 

מקווה שעזרתי..

בתיאבון

איזה נחמד. רעיונות טובים. תודה.לב אמיץאחרונה


האם העוגה, כשמשחימה בתנור, סימן שהיא מוכנה?elaa56
בד"כ כן, קחי קיסם ותכניסי לאמצע העוגה, ותראי אם הוא יוצא נקישוקולד לבןאחרונה


שמרים שוקולד ושמרים גבינה מתכון של ניקי בסה"רורית

אחרי האפיה סה"רורית

איזה יופי!לב אמיץ


תודה רבה סה"רורית
מקסים, נראה מצוין! במיוחד הגבינה..~א.ל


תודה רבה!סה"רורית
זה טעים! (לפחות ניראה ככה....)דיתוש (יהודית)


תודה רבה!סה"רורית


יפה מאד!התנערי מעפר
איזה קליעה זאת של הגבינה?
תודה רבה זה קליעת שתי וערב- מניקי ב. היא מראה שם בתמונותסה"רורית

איך קולעים ככה.

תודההתנערי מעפראחרונה
עוגת קרמבוהדס123


תתעלמו מהנייר אפיה בצדדים. הוא לא יהיה שם כשהעוגה תוגש
נראה טעים!!! אפשר מתכון בבקשה? סה"רורית
נראה טוב! מה יש בפנים?לב אמיץ


אפשר טעימה??? ;)האני אני

נראה ממש טעים.

אפשר מתכון???

 

נראה טעים!!יעל מהדרום
אפשר לפרסם מתכון?איילה


סליחה שלא פרסמתי עד כה..הדס123
זה מתכון של ניקי ב. מעולה מעולה!! ולמעלה פשוט עשיתי "שליכטים" של שוקולד לבן וקליק
עוגת קרמבו זה דבר טעים!!!!!!דיתוש (יהודית)אחרונה

ימיייי

והפעם: מתכון של קרין גורן סה"רורית
עוגת שוקולד עסיסית בטירוף (וזולה), זה שם המתכון.
הכנתי מהבלילה שתי עוגות עגולות, בקוטר שונה. בעז"ה התכנון הוא להכין מהן עוגת קומות ליומולדת לאחיינים מתוקים, שיהיו בריאים!
משום מה התמונה יצאה הפוך. אבל כשלוחצים עליה, היא עולה כרגיל.סה"רורית
נחמדה מאוד. אבל של ניקי ב. (זאת שהרחנו עד כאן) נראתהלב אמיץ

מעולה.

 

מענין מי יותר טעימה.

בכל מקרה שימחת חיוך.

 

מה יש במתכון שעושה אותה עסיסית במיוחד?

חח, תודה. אממ.. יש בה מים- 2 כוסות, וכוס שמן. אולי הנוזלים?סה"רורית


אהה. באמת הרבה נוזלים.לב אמיץ


מממ איזה ריח ישפה בזכותך! אפשר ביס...|מתחנן| |יורד על ברכיו|אביגיל~!


שלב ב סה"רורית

תמונהסה"רורית

עם ציפוי סה"רורית

ב"ה התוצאה הסופית סה"רורית


המתכון לגנאשסה"רורית
בקישור הזה . אני עשיתי 2 חבילות שוקולד מריר וקופסא אחת של שמנת מתוקה. http://www.foodisgood.co.il/general/איך-להכין-גנאש-שוקולד/

המתכון לקצפת מניקי ב: 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה, כף סוכר, כף אינסטנט פודינג וניל.
וואי, את מוכשרת!!! בלי עין הרע..סיגל!
תודה רבה ב"ה.סה"רורית
נראה מגרה אפילו הפוך פלונטר היפה


מהמם ונראה טעים!התנערי מעפר
תודה רבה!סה"רורית
יפה הפוך וישר !לב אמיץ


תודה רבה!סה"רורית
ניארה ממש טעיםדיתוש (יהודית)

אני אוהבת ליראות סירטי מתכונים שלה

מה המתכון ?דיתוש (יהודית)

איפה אפשר לימצוא את המתכון הזה?

את המתכון לציפוי שוקולד רשמתי למעלה, וגם את המתכון לקצפת.סה"רורית
תודה!דיתוש (יהודית)אחרונה


שאריות של שבתסיימון כהן


שאריות של שבתסיימון כהן

שבוע טוב ומבורך לכולם

מוצ"ש הגיע ורובנו בדילמה מה עושים עם כל האוכל שנשאר..

 

ראשית כדאי לגוון את המשך הימים הראשונים לאחר שבת שהאוכל עדיין טרי ואכיל..

לכן כדאי לחשוב מה להכין ביום שישי כתשתית לשאריות המיועדות ליום ראשון ושני..

 

עוף ובשר הם העדיפות ( דגים קצת פחות )..

סלט עוף קר יכול למלא ארוחת ערב קלילה ומשביעה מבלי להעמיס על הקיבה..

 

פרוסות הבשר בקלות יכולות להפוך לרצועות נימוחות בשילוב עם רוטב ברביקיו על מחבת במשך 3 דקות , בשילוב לחמנייה\ בגט קצת מיונז ובצל ירוק או פטרוזיליה והרי לכם סנדוויץ חם מדהים ( להכין הרבה מפיות ).

 

שאריות העוף והבשר ביחד יכולים בקלות להפוך לפשטידה חמה בתוספת ירקות חתוכים דק לפי הטעם, או פאי רועים על בסיס פירה..

בקיצור חברים האפשרויות רבות ,מגוונות וטעימות..

חשוב לחשוב על השאריות לפני הבישול של יום שישי ובכך למקסם את הטעם של השאריות ולא פחות חשוב של הכסף המושקע בחומרים האלה..

 

שבוע טוב לכולם ובתאבון

יישר כוח על הרעיון ושאלה של ניצלוש...לכל זמן ועת
הדבר היחידי שעורר לי תחושה של איכס זה השאריות של עוף ובשר ולעשות מזה פשטידה/פאי רועים ..
עדיף להשאיר את זה כמו שזה..


כמה זמן אוכל יכול הכי הרבה במקרר?
למה איכס?סיימון כהן


במקררסיימון כהןאחרונה

אם האוכל נמצא במיכל שאטום כראוי לעניות דעתי עד 3 ימים תלוי בסוג האוכל..

אבל צריך גם לקחת בחשבון מתי הוא נכנס למקרר , בקיצור לא להגזים..

 

פאי רועים מבוסס על פירה שמוכן מראש עם בצל מטוגן ובשר טחון שמימלא אני מטגן לפני לפחות 50%..

אז מה שנשאר זה 10-15 דקות בתנור..

במה שאני הצעתי זה פשוט להביא לידי חימום ולהגיש..

כנ"ל לגבי פשטידה , הרעיון לתת צורת הגשה אחרת כי ילדינו המפונקים לא אוהבים "אוכל של אתמול"