שרשור חדש
אז איך מכינים עוף???שבה

אני לא אוהבת עוף. ולכן נראלי שלא יוצא לי טעים- כי זה לא טעים לי

אני מכינה ככה:

מטגנת בצל

מוסיפה את הירכיים וצורבת

מכסה ברוטב:

פפריקה, שום, מלח, סילאן, יין, רוטב סויה.

לפעמים ירקות- גזר, בטטה.

 

איך אפשר להכין ירכיים בדרך מוצלחת וטעימה?

חמי וחמותי באים לשבת, הלפ מי..

והם אשכנזים..אז צריך מתוקשבה


אנחנו אשכנזים ובבית הורי מעולם לא בישלו עוף מתוק !חכמת ישישים

כשנתקלתי בבגרותי בתופעה הזאת -- של עוף מתוק -- זה היה מאוד דוחה בעיני. קיצורו של דבר, טעות בידך.

א. יש כל מיני עדות אשכנזיות. כמו שהפרסים לא אוכלים מה שהמרוקאים אוכלים כך גם ההונגרים לא אוכלים מה שהליטאים אוכלים וכו'. אפילו לא כל היהודים הפולנים אוכלים דג מתוק [געפילטע פיש]. אמי באה מפולין, מאיזור קרוב לליטא [צפון מזרח פולין], ושם לא שמו סוכר בגעפילטע פיש. אבי בא מהונגריה ושם הכל חריף ומפולפל וכמובן שלא שמו סוכר בגעפילטע פיש. בשני המקומות שמו פלפל שחור בדג הזה אבל אצל אמי שמו פחות פלפל שחור מאשר אצל אבי. שניהם טעימים בעיני.

ב. נדמה לי שסילאן הוא מתוק. אז אם חמותך עומדת על כך שהעוף שלה יהיה מתוק, אז המתכון שלך מצויין !

ג. מה גורם לך לחשוב שהעוף שאת עושה לא יוצא טעים? זה שאת לא אוהבת אותו, זו עדיין לא הוכחה. האם בעלך אוהב אותו? אם הוא אוהב אותו, יש סיכוי טוב שגם הוריו יאהבו אותו.

בקיצור, את במתח מיותר. בהצלחה !

^^^ גם אני ממש לא סובלת את הטעם של עוף מתוקשוקולד לבן

בעיני עוף צריך להיות פיקנטי! ואני מבית אשכנזי מאה אחוז

 

 

ובאמת קראתי באיזה ספר על מישהו שאומרת שאיך יודעים מה הגבול בין פולין לליטא

(בתקופה ההיא הוא השתנה כל הזמן בגלל מלחמות)

שמי ששמה סוכר בגפילטע פיש היא מפולין ומי שלא מליטא..

דווקא נשמע ממש טעים!ברצינות

מה לגבי עוף בתנור?

פשוט שכבה של בצל ותפוחי אדמה,

מעל זה הירכיים והכל מרוח בתערובת של פפריקה, שמן, מלח פלפל, גריל עוף, קצת כמון... והרבה שום, יאמייי מוציא לשון

 

אם את בקטע של מתוק אז יש עוף עם פירות יבשים, דבש, קינמון, ויין לבן. ובצל מטוגן.

יש גם עוף עם מיונז ופירורי לחם...

את שני אלו לא ניסיתי האמת, אבל שלחו את זה באיזשהי קבוצה בוואצפ..

ואין לי מתכונים מדוייקיםאפאטי

 

 

 

 

עוף חלומיייייללית
טגני בצל ושום בסילאן
טגני את העוף שיקבל צבע
אחכ כוסברה ועגבניות חתוכות תבלינים חוויג חשוב..אפשר גם בטטות חצי גובה מים ובישול של שעה וחצי להטסיף נוזלים מידי פעם
נשמע שיש לך מתכון לא רע בכלל.לב אמיץ

נראה לי תבחרי כיוון יותר ברור - תורידי את היין.  וגם את השום.

המלח בעצם גם מיותר כי העוף מלוח מעצמו וגם מוכשר במלח, במיוחד שאת רוצה יותר לכיוון המתוק.

 

אז מה נשאר לנו? חיוך

בצל מטוגן, סילאן, סויה, פפריקה, ובטטות נשמע לי יותר מדוייק.

 

ואפילו, אם את שואלת אותי, הייתי מורידה את הרוטב סויה ומוסיפה קצת פלפל שחור בשביל לאזן.

 

בהצלחה.

תודה רבה!שבה

בגלל שאני לא טועמת אני לא יודעת איך להשתפר. נשמע טוב. תודה

אפשר לעשות ברוטב צילי מתוקפלונטר היפה


הכי פשוט וטעים אצלינו-אמא יקרה לי*

להשרות את העוף בסויה ודבש/ סילאן, להוסיף שום כתוש (לא לוותר) ושמן זית- מעט.

אחרי חצי שעה לסדר בתבנית, לכסות בנייר כסף אטום היטב מכל הצדדים ולאפות כשעה.

להוריד את הנייר, לכוון את התנור למצב גריל ולצלות כ20 דק' או עד שהעוף שחום ועסיסי.

 

 

טיפים להכנת עוףסיימון כהן


טיפים להכנת עוףסיימון כהן

בניגוד לבשר עוף מתייבש נורא בקלות ומצד שני חייב לבשל אותו עד הסוף בגלל החיידקים

לכן החזה תמיד פחות מוצלח ויבש לעומת כרעיים שלמות , שוקיים , כנפיים או פרגיות (שהם החלקים הפעילים יותר אצל העוף )

 

רצוי להשרות במרינדה לפני בישול

 

לחרוץ חריצים עם סכין חדה לפני הבישול ( בנוזלים בלבד) .

 

תבנית מכוסה בנייר כסף תשמור על הנוזלים בפנים ( בתנור )

 

טיגון מקדים במחבת\סיר בטמפרטורה נורא גבוהה עם מעט שמן ( מה שנקרא סגירה) במצב כזה אני שומר את הנוזלים בתוך העוף כיוון שהצריבה החיצונית לא מאפשרת לנוזלים לצאת .

 

חשוב לזכור שבכל מצב ניתן להשחים את העוף מבחוץ זמן קצר יחסית לפני סיום הבישול.. אז לא להילחץ מהצבע בהתחלה

 

בהצלחה ובתיאבון

עוף שטעים לכולם (בדוק ומנוסה אצל אשכנזים לפחות):ירושלמית טרייהאחרונה

דומה לשלך אבל פחות דברים. צריך לקחת כיוון ולהתמיד בו..

 

בסיר גדול ושטוח ככל האפשר:

טגני שניים שלושה בצלים עד להשחמה ממש.

הוסיפי כמה שיני שום פרוסות

טגני מעט את הכרעיים עד לסגירה/צריבה

פזרי מעט מלח, פפריקה חריפה (לא מתוקה!) והרבה פלפל שחור גרוס.

הוסיפי מים רותחים עד לכיסוי חלקי והוסיפי קוביות או פרוסות תפוחי אדמה.

 

בשלי כמה שעות! עד שתפוחי האדמה רכים ומתפרקים. עד הצפצוף של שבת..

 

המים נעשים חומים מהבצלים.

תפוחי האדמה צריכים להיות במים אז תוסיפי קצת (לא מעבר לכיסוי, שלא יהיה מרק) ותדחפי בין הכרעיים..

 

כל מי שאני מכירה אוהב את זה. זה טעם פשוט. גם העוף יוצא רך מאד.

צבע מאכל בצבע גוףמשיח נאו בפומ!
ממ מכירים דבר כזה?
לדעתי תערבבי כתום עם ורוד.מירי ט.
ותשימי ממש טיפה מהצבע, כדי שיהיה בהיר.
אם יש צבע מוכן, אני ממש מעדיפה..משיח נאו בפומ!
זה צריך להיות מאוד מדוייק ;)
וכמות די גדולה של קצפת ככה שיותר מסובך להגיע לצבע המדויק..

תודה
אולי יש בפעמית סטורהרש
מנצלשת
מתי שמים את הצבע לפני/בסוף ההקצפה?
אני יודעת שיש, אבל אין לי מושג מה השם של החברהאי לעם ישראל

ואיפה קונים, אם תחפשי בחנות ממתקים וכאלו מן הסתם יהיה

אוקי.. ההזמנה שונתה...משיח נאו בפומ!אחרונה
תודה לכל המסייעים
נשאר לי מלא בלילה של סופלה ונרגמרו הכוסות/מנגטיםמאושרת+
מה אפשר לעשות עם מה שנשאר?
אם אאפה הכל בתוך תבנית קטנה. מה יצא לי?
הייתי מוסיפה קמח והופכת את זה לעוגה עשירהברוקולי
אני שמתי בתבנית קטנהלא קשוראחרונה
בס"ד
סוג של אינגליש קייק קטנה יחסית ויצא ממש טעים!!! מין סופלה זוגי כזה
החורף בא שרשרו מתכונים למרקים טעימים ומזיניםט'

המרקים שאני אוהבת להכין בחורף - 

 

מרק כתום: מטגנת עם מעט מאוד שמן: בצל, קוביות בטטה, גזר, קישואים, מוסיפה מים, מלח ופלפל שחור, כשהכל רך מרסקת במוט-בלנדר.

 

מרק ירקות עם עדשים: מגרדת בצל + גזר + קישוא, מוסיפה כוס עדשים כתומות, מכסה במים ומוסיפה מלח ופפריקה.

 

מרק אפונה: מבשלת אפונה יבשה בהרבה מים למשך כמה שעות, מוסיפה מלח וכמון ובצל חתוך לרבעים.

 

 

לבריאות ליקוק

 

 

שדרוגים:רחלקה
מרק כתום: לקראת הסוף אני מוסיפה עדשים כתומות. יוצא פנטסטי. למשקיעים מאוד )ולא רגישים..( אפשר להוסיף גם חלב. ולתבל עם אורגנו.
אפשר להוסיף גם אגוז מוסקט או שמיר טרי קצוץהתנערי מעפר
עוד שדרוג למרק כתום:יוני
להוציא ממנו את הקישואים.
יאמי!אושר תמידי
מרק קישוא לחובבי קישואים: מבשלים כמה קישואים עם תפו״א אחד, בצל וראש שום (השום מוסיף המוןןן טעם)
מלח גס, פלפל שחור ולבן. ומבלנדרים

מרק בצל סופנייי: חותחים הרבה הרבה בצל לריבועים קטנים קטנים, קוצצים שום ומטגנים הכל ביחד עד להשחמה. מעבירים לסיר, מוסיפים יין לבן, מים, מעט אבקת מרק פטריות, פלפל שחור ולבן ומלח. טעים עם קרוטונים. לבריאות
שדרוג למרק אפונה:בת 30

מתחילה עם בצל ושומר מטוגנים ואז מוסיפה את האפונה.

בסוף- מוסיפה שום כתוש ומיץ לימון.

מרק מה שיש בביתבת 30

בדר"כ מתחיל בטיגון בצל, אח"כ מוסיפים את הגזר, תפו"א, קישואים, בטטה, דלעת, שומר, קולרבי וכו'. מוסיפים מים ואז מכניסים עדשים, או חומוס מבושל או חיטה או אורז מלא.

מבשלים היטב, מתבלים במלח ופפריקה (לא צריך יותר מזה!!), ואם יש- מוסיפים פטרוזיליה או כוזברה קצוצה.

זה שירשור כלבבי!!לכל זמן ועת
מרק עגבניות:
לטגן ב2 כפות שמן 2-3 בצלים
2 שיני שום
להוסיף 3 עגבניות חתוכות לריבועים קטנים
לתת להתבשל על האש בנחת, להוסיף מים שיכסה.
לקראת הסוף להוסיף 5 כפות קווקאר שיסמיך את המרק או,חצי כוס עדשים אדומים.
לתבל ב: מלח,פלפל שחור, חצי כפית פפריקה.


מרק בצל ופטריות סמיך:
לטגן במעט שמן בצל חתוך לרצועות. ולהזהיב.
להוסיף פטריות שמפיות/ קופסת שימורים לערבב טוב.
להוסיף 3 כפות קמח ולערבב היטב

ורק אז להוסיף מים בכמות הרצויה.
בהגשה לשים גבינ"צ/ קרוטונים.


מרק של שבת עם קורקבנים:
תחילה בסיר נפרד (סיר לחץ זה נהדר ומקצר את העבודה) לשים קורקבנים כמה שתרצו לפי הכמות. לנקות אותם היטב ולהניח בצלחת.

לקחת את כל הירקות שיש בבית (קולורבי, גזר, קישוא, תפו"א, בצל)
לטגן בצל,שמשחים להוסיף קורקבנים ואת שאר הירקות. ולתת לזה כמה שעות על הגז - שעתיים בערך. קצת פחות.
תבלינים: פלפל אנגלי, מלח, מעט מרק עוף, חוואי'ג כמון.
טיפ: להכין את המרק יום לפני שיספוג את הטעמים.

לשדרןג מרק עגבניות- להוסיף אורז!ל.ד.
מרק חורפי לעצלניםמרגנית

חותכים גמבה, קצת עגבניה, בצל וכל ירק מרק אחר שיש בבית (קישוא, גזר, בטטה, דלעת וכו')

מבשלים עד שהירקות מתחילים להתרכך

שופכים פנימה קופסת שימורים של שעועית ברוטב עגבניות

מבשלים עד שהטעמים מתערבבים.

מרק עדשים ירוקות- יוצא כמו מרק אפונה!אישאישה
מטגנים בצל ושום קטוש, מוסיפים עדשים ירוקות שטופות ומושרות, ממשיכים לטגן ומטבלים בפלפל שחור, מלח, כמון.
מכסים מים ומבשלים עד שמתרכך וטוחנים בעסרת מוט בלנדר.
כמובן אפשר להוסיף לשלב הטיגון קוביות גזר, קוביות קישואים..

טעים ברמות וממש דומה למרק אפונה( שכבר לא מנסה אפילו להכין כי פשוט לא מתרכך לי...)-
אחרי שעתיים אפונה מתרככתמתגברת


מרקים ♡♡משהיא מהבירה
עבר עריכה על ידי משהיא מהבירה בתאריך י"ג בחשון תשע"ו 00:22
♡מרק עדשים;
מטגנים בצל. גזר מגורר. קוביות בטטה. כוס עדשים אדומות. כוס עדשים ירוקות. פטרוזיליה. רסק עגבניות. תבלינים.
♡מרק כתום:
כמו שכתבו מעלי בתוספת חלב קוקוס. או למשקיענים באמת. לפני הבישול לאפות את הבטטות/ דלעת/דלורית- בתנור עם שמן זית, שום, מלח וטימין. ואז להמשיך כרגיל. שווה מאוד!
♡מרק עדשים זריז:
קוביות בצל. גזר מגורד. חצי חבילה קטנה של עדשים כתומות. מל"פ,כמון וחוויג' . ( אותו דבר עם עדשים ירוקות-הרבנ יותר טעים, יותר זמן בישול).
♡מרק עגבניות צרובות של 'בצק אלים' -אני מהפלאפון אז לא יכולה לקשר. אבל הוא מעולה.
♡מכינים מרק ירקות רגיל כמו שאוהבים ומוסיפים קציצות בשר קטנטנות לבישול.
♡מרק עדשים בשרי:
חומרים- ירקות קצוצים מה שאוהבים, ירקות עלים, חזה עוף, עדשים משני סוגים.
הכנה- מטגנים בצל, מטגנים קוביות של חזה עוף. מוסיפים את שאר הירקות. כוס עדשים ירוקות וכוס כתומות.בישול ארוך.

ובכללי-הוספה של שורש פטרוזליה, שורש סלרי,כרישה (לוף) ובכלל ירקות עלים משדר כל מרק פלאים.

וטיפ שקיבלתי משף -כדי שמרק יצא טעים וימצא את כל הטעמים שהכנסנו אליו -מבשלים את המרק בלי מכסה-לוקח יותר זמן ומתבזבז די הרבה חומר גלם בגלל האידוי. אבל כשרוצים להשקיע זה ממש משדרג.
כל מרק שיש באתר של ניקי ב10

מעולים אחד אחד

אז ככה:חוזרת

ממש עכשיו הכנתי מרק תירס סיני...

ואני מכינה הרבה גם מרק אפונה

מרקי קובה (עגבניות,סלק, צהוב)

מרק עדשים (אדומות, ירוקות ושניהם ביחד)

מרק קטניות (כמו חמין רק במרק ובלי לילה על הפלטה)

מרק תפוחי אדמה

מרק בצל

זה מה שעומד לי עכשיו בראש

 

רגע, מביאים גם מתכונים?

מרק ב5 דקותתפצי
מטגנים חמש שיני שום פרוסות . כשמזהיבות מוסיפים עדשים כתומות ומים רותחים ומבשלים עוד עשר דקות או עד שהעדשים רכות.
בסוף הבישול שמים מלח.

כמה קליל ככה טעעייעעעעים.

אפשר לשים כופתאות בפנים (קמח, מלח מים תבלינים, ללוש ולהטביע כדורים לבישול קצר)
מניסיון אישיyarivnayim1212

וכחובב חורף אמיתי, מאוד מאוד ממליץ לכם לקפוץ לזופה ולקבל משם רעיונות למרקים. אתם תהיו בשוק מהמבחר שיש שם ומהדברים שהם מציעים בקערה אחת קטנה. קבלוף http://www.rest.co.il/rest/80040757

המרק ירקות שלי:מרב.

מתכון של סבתא הכי טעים.

 

מרסקת במג'ימיקס מלא (!) גזר, תפ"וא, קישוא, קולורבי... איזה ירקות שאוהבים

מטגנת כמה כפות קמח עם קצת שמן (זה מסמיך את כל העסק...)

מוסיפה את הירקות המרוסקים ומטגנת. מוסיפה לפעמים גם אפונה.. מוסיף ממש

מכסה הכל במים רותחים ושמה 2 בצלים שלמים קלופים

תבלינים: מה שבא ליד כורכום, מלח, אבקת מרק עוף, חוויאג'.. כל תבלין צהוב שיש

כשהכל רותח מוסיפה גם כמה עלי פטרוזיליה או שמיר או כוסברה..

 

טעייםם (בשבתות עם אטריות וקניידלך זה מושלם )

נשמע מעולה - כמה דק את מרסקת את הירקות?לב אמיץ


זה לא מרוסק לגמרימרב.

אני מרסקת עם הסכין העבה של המג'ימיקס.. כזאת: (בערך..)

 

 

לא טחון.. 

תודה!לב אמיץ


זה מגרדת...חילזון 123


^^^ מגררת...לב אמיץ


חח סבבהמרב.


הכנתי! ויקר שמו בישראל:רוני בלילהאחרונה

מרק לביבות! (הוא ממש הזכיר את הטעם ואת המרקם)

יצא מעולה!

זה היה בפורום של חברות,

גם מי שהכריזה שהיא לא אוהבת קולורבי התלהבה.

 

מכינה לשבת עם קניידלך ואטריות.

 

 

עוף טרי שנקנה לפני יומייםמרב.

ונשאר מאז במקרר (הקר מאוד) שלנו.

מה טיבו? נראלכם שהוא בסדר?

כן~א.ל


יש תאריך על התויתלב אמיץ

תסתכלי בתווית- אמור להיות רשום תאריך שחיטה, ותאריך אחרון לשימוש.

בדרך כלל במקרר יעיל, יש טווח של 5 ימים שבהם העוף טוב לשימוש.

^^מעפר אני באה

אם קניתם את זה ביום האחרון שהוא מיועד לשיוון קצת בעיה.

אבל זה אם יום אחרי השחיטה, זה בסדר גמור!

תודה!!מרב.אחרונה
איזה חלבונים יש?ת.מ.
מחפשת רעיונות לבן שלי (בן 10 וחצי חודשים) שאלרגי לחלב וכנראה גם סויה ולא מוכן שיאכילו אותו ככה שיוצא שהחלבון הכמעט יחיד שיש לי להביא לו זה חביתה בערך... כי קטניות קשה לו לאכול לבד וזה ממש מלכלך כי הכל מתפזר, דג לא נכנס אצלנו חוץ מטונה מקופסא, בשרי- כמו שזה קשה לו לאכול וקציצות קשה להשיג בשר טחון בלי סויה וגם אני מכינה רק מידי פעם..
קציצות עדשים מלכלך?ג'נדס
זורקת רעיונות
בשר טחון בקצביה הוא בלי שום דבר
הודו טחון
עוף טחון עם ירקות מבושלים... (כך אמא שלי נתנה לנו)
כדאי לך לנסות סלמון... ריח לא חזק ומאוד מאוד בריא...
רק שאין לנו קצביה באיזור לטחון עוף/הודו/בשרת.מ.
אם זה טחון אז קשה לו לאכול זה מתאים לכפית והוא מסרב בכל דרך אפשרית...
קציצות עדשים- אני צריכה למצוא מתכון שיהיה פשוט ונאהב עוד לא נמצא האחד...
סלמון-אין סיכוי...
אני חושבת שתתחיליג'נדס
מלהשרות עדשים כתומות חצי שעה, תוסיפי תפוא גזר מגורדים ביצה טיפי קמח ותנסי בתנור... זה הבסיס של לביבה...
אה וכמובןג'נדס
מלח פלפל
תודה... ננסה אי'ה בקרוב שוב...ת.מ.
חזה עוף חתוך לקוביות, מוקפץ בשמן זית.לב אמיץ

כשאת מזדמנת לעיר הגדולה את יכולה לקנות נתחים של בשר קפוא (לא רולדות - מוסיפים להם מים ופוספטים) או טרי (הרבה יותר יקר) ולטחון בבית.

 

אני מעדיפה להסיר את כל השומן ולטחון בעצמי.

יש מטחנות בשר ידניות שלא עולות הרבה.

 

אותו דבר אפשר לעשות עם נתחי חזה הודו או עם הודו אדום (שוק מפורק - רק בשר השוק).

 

חתיכות עוף מבושל רך.

 

שוק הודו מפורק (או לבשל שוק או כנף שלמים) במרק - רך מאוד. חתוך לקוביות.

אני קונה את הנתח ללא העצם, פותחת אותו בסכין ככה שיהיה פרוס לרווחה ומתבלת במל"פ, שמן זית ודבש.

ואת זה אני מוסיפה למרק.

 

אפשר לבשל את זה גם בלי מרק, עם מעט רוטב.

אם מבשלים בסיר לחץ (עוד פעם סיר לחץ חופר - אבל הפעם מלחץ של זמן לקראת שבת...), מחשבים 10 דקות אחרונות של בישול המרק.

 

 

מה עם קטניות טריות- כמו אפונה או שעועית?בת 30

אפונה הוא אולי יכול לאכול אחד אחד..

עד כמה שידוע לי אפונה ירוקה לא נחשבת חלבון..ת.מ.
שעועית אני גם לא סגורה על זה אבל אולי ננסה...
יש באפונה חלבוןג'נדס
יותר מבאורז לדוג'...
באפונה יבשה. כמו בכל הקיטניות היבשות.לב אמיץ

הקטניות הטריות הירוקות נחשבות ירקות מבחינת ההרכב התזונתי.

 

אני חוששת שאת טועהג'נדס
אפונה, גם השימורים וגם הסנפרוסט הם פחמימה. ברוררררר שעדיף לצרוך את היבשה לאחר השריה. תמיד נכון.
אני חוששת שלא הבנת אותי לב אמיץ

האפונה הירוקה (שימורים/סנפרוסט) היא פחמימה כמו ירקות אחרים.

 

לאפונה היבשה, כמו לכל הקטניות, יש הרכב תזונתי אחר מלאפונה הירוקה. יש לה תכולת חלבון גבוהה: היא מכילה כ 20% חלבון.

אני חושבת שאין הבדל גדולג'נדס
בין האפונות... כולן ככולן עם אחוז דומה של חלבון. העניין הוא שסוג השימור/איחסון משפיע על הירק ובעיקר על הספיגה שלו בגוף.
על פי ה FOODSDICTIONARYלב אמיץ

באפונה יבשה יש 24.5 גרם חלבונים ל100גרם מוצר.

 

באפונה ירוקה יש 5.4 גרם חלבונים ל100 גרם מוצר.

 

את יכולה לבדוק בעצמך.

יש לזה הסבר - נדמה לי שתוך 24 שעות מרגע הקטיף ההרכב משתנה.

נכון אבל זה עדיין לא חלבון מספיק...ת.מ.
מרגיש לי שחסר לו חלבונים בתפריט מזל שהוא עוד עם בקבוקים שלפחות משהו הוא מקבל...
יש אופציה להכיןג'נדס
ממרח "חומוס" מעדשים כתומות... אפ' יותר קל
כל חלבון מהצומח צריך לאכול עם דגן משליםבת 30

כדי שיהיה חלבון מלא.

שעועית ועדשים עם אורז

חומוס עם חיטה

למה לא להכין מרק טחון בשרי?חילזון 123

ונדמה לי שגם בשקדים יש קצת חלבון לא? אז אפשר אולי שקדיה.

כי הוא לא מוכן שיאכילו אותו... הוא רוצה רק אוכל אצבעות...ת.מ.
מה עם לתת לו מרק טחון בבקבוק??ג'נדס
זה לא מומלץ...ת.מ.
בקינואה יש די הרבה חלבון. צריך למצוא דרך -לב אמיץ

אולי לבשל ואז לאפות את זה מעורב בתוך בצק לעוגיות? החלבון לא ילך לאיבוד באפיה.

האמת שקינואה הוא דווקא אוכל מידי פעםת.מ.
אני מערבבת את זה עם קצת פירה ואז נוח לו לאכול את זה ככה...
נהדר.לב אמיץ

חשוב שהגרגירים יהיו נימוחים, מן הסתם הוא עדיין לא ממש לועס, אם הם נשארים שלמים הם עוזבים את הגוף כלעומת שבאו...והגוף לא נהנה מהחלבון.

 

הוא נשמע בחור לענין נשיקה.

יש לו רק התחלה של 2 שיניים הוא לא יכול ללעוס ממשת.מ.
תודה... והוא בהחלט מתוק ועם אופי
למה קשה להשיג בשר טחון בלי סויה??מדי פעם פה

בכל סופר שמוכר בשר טרי אפשר לקנות בשר טחון לא מעובד (רמי לוי, שופרסל, אושר עד..).

אפשר גם להכין קציצות טונה משימורים (ילדים אוהבים...): לערבב עם ביצים וקמח, להוסיף תוספות אם רוצים - לא חייב, ליצור קציצות שטוחות, ולטגן עם לא הרבה שמן - קצת יותר מחביתה - משני הצדדים.

להכין עוף (שוקיים, ירכיים...) כרגיל ולחתוך לחתיכות ולהניח לו בצלחת שיאכל בעצמו.

אני משערת גם שבפשטידה עם הרבה ביצים יש חלבון - והוא יכול לאכול פרוסה בעצמו.

 

ואולי הגיע הזמן להכניס דג הביתה? אפשר לטחון בבית במעבד מזון ולהכין קציצות.

כי אנחנו גרים בישוב שאין בו מליון סופריםת.מ.
וברמי לוי הקרוב לא תמיד יש כשרות בסדר...
ובשר טחון עוד אפשר להשיג יחסית קפוא אבל זה יקר עוף והודו כמעט בלתי אפשרי למצוא בלי סויה...
קציצות טונה הוא לא התלהב כשהכנתי כ'כ...
ודג לא יכנס כי אחרת אני אברח מהבית... (רגישה לריחות וריח של דג גורם לי להקיא מאז שאני זוכרת את עצמי...)
פשטידות זה רעיון מצוין! ינוסה בעז'ה...
ועוף בחתיכות הוא לא כ'כ מסתדר יש לו רק 2 שיניים פיציות...
תכיני לו קציצות מבשר עוף מבושל וטחוןאיזו נחמה

עם פטרוזליה קצוצה ומעט בצל מטוגן זה ממש טעים! ורך מאד כך שאפילו פיצי כזה יוכל לאכול...

 

ותבררי עם דיאטנית ילדים כמה כמות חלבון הוא צריך ביום, נראה לי שלא כ"כ הרבה כמו שההיסטריה שלנו האמהות משדרת לנו...

אם תחתכי את העוף לחתיכות קטנות (אבל כאלו שניתן לאחוז)מדי פעם פה

זה בסדר להם. הם לועסים לא עם השיניים, אלא עם הלשון איכשהו. זה בסדר (מנסיון של הקטנים שלנו..).

לגבי בשר - אולי פעם ב... תסעי למקום עם כשרות טובה ותצטיידי? אם איין לך רכב אולי עם שכנה? (כשגרנו בישוב בלי סופרים, המכולת המקומית מכרה גם בשר טרי. אולי יש משהו כזה בסביבתכם? האמת שלאור ההמלצות של איגוד הבריאו העולמי, הייתי הולכת על הודו טחון ולא בקר.

וכמובן - לא מעובד! (אלא עם תוספת הסויה הם מעובדים, אז הרווחתם..)

בתיאבון לקטנטן..

ומה עם לחם מטוגן חתוך לקוביות?

הגדולה שלי הסתדרה ככה מצוין הוא פחות...ת.מ.
ולחם מטוגן זה לא חלבון...
מנצלש"תירוק בשטחs

ואיך מעשירים את התפריט בסידן?

שלי גם כן רגיש לחלבי, בן שנה וקצת. לא נוגע בטחינה (הקיא בפעם היחידה שטעם)

לא כ"כ מסתדר עם קטניות, כבר לא יונק, ושותה רק מעט תחליף צמחי.

מה אפשר לתת לו שמכיל סידן?

>>>ג'נדס
הנה לינק לאתר של יעל טוקצ'ינסקי על מאכלים עשירים בסידן

http://www.yaelclinic.co.il/מזונות-עשירים-בסידן.htm
קציצות עדשים אפויות/ מטוגנות שאני מכינה הרבה:רוני בלילה

עצה מקדימה: בכל פעם שאני קונה קטניות אני משרה את כולן למשך הרבה זמן, מחליפה את המים מדי פעם (מפחית גזים)- ובשקיות למקפיא.

 

יש לך מג'ימיקיס? 

אני טוחנת עדשים ירוקות שרויות לא מבושלות, עד עיסתיות. אפשר להוסיף מים אם צריך.

זה בסיס נהדר לקציצות, לא צריך תוספת של ביצה/ קמח, זה מדביק את עצמו.

אפשר לגרד פנימה גזר, בטטה, קישוא, בצל, שום כתוש.

אפשר להוסיף גם טחינה גולמית/ רסק עגבניות.

תבלינים, רטבים.

לטגן או לאפות.

 

אני ניסיתי גם טיגון ואפיה- 

בטיגון הן קצת מתפרקות. באפייה הן עדיין עדינות אבל יוצא יותר מגובש.

אתמול הכנתי עם רסק עגבניות, קישוא, בצל, טיפה רוטב ברביקיו, מלח פלפל שום גבישי, פטרוזיליה.

יצא מעולה, וגם הקטנטנים אהבו- כי הם יכולים להחזיק לבד!

 

עם איזה עדשים את מכינה את זה?התנערי מעפר
ואת מייבשת את העדשים לפני הטחינה?
עדשים ירוקות. משרה, טוחנת.רוני בלילהאחרונה

לא צריך לייבש. בכל מקרה מוסיפים נוזלים

נשמע מעניין..לא יצא כבד?יעל מהדרום
נמאס לי מהנדוויץ'! פלונטר היפה

בכל יום שבכל שבועה שבכל חודש שבכל שנה, אני לוקחת איתי סנדוויץ' לבי''ס. תמיד לא כל כך אהבתי סנדוויצ'ים, אבל בתקופה האחרונה, כבר לא מסוגלת יותר. כבר נמאס לי לאכול (בבי''ס) את אותו הדבר כל יום, יצא לי מכל החורים!!!

יש לכם אולי רעיון לאוכל לבי''ס במקום סנדוויץ'? משהוא משביעה, שאפשר לארוז אותו ולקחת ושיהיה נח לאכילה?

(רק אוסיף שאני לא אוהבת פרוצ וירקות, אז לא סלטים וכאלה.)

תודה מראש לכולם! שיהיה לכם ערב מצוין...!כן

מה לא?מירי ט.אחרונה
פתיתים/פסטה בקופסא
נקניקיות סויה,
שניצל תירס,
בורקסים,
קרקרים או לחמית עם גבינה או חומוס וכאלה,
צ'יריוס או קורנפלקס או כריות וכו' עם חלב (בבקבוק, עדיף מימיה, בתוך התיק, לא לשכוח להביא קערה או כוס+כף)
צ'יפס מטוגן/ אפוי/ בטוסטר לחיצה (אגב, יוצא ממש טעים)
פריכיות עם טונה או סלט טונה.
קופסת שימורי תירס
יוגורט עם גרנולה
עוגיות,
וופלים,
בייגלה.
מסעדה/קייטרינג לאוכל מוכן לשבת -ירושלים>>ענת=)

מכירים מקום כזה? 
מסעדה טובה או קייטרינג לאוכל לשבת + משלוחים לירושלים.
אפילו מהסביבה

 

חימום אורז על הפלטהיענטא

מה היא הדרך הטובה ביותר לשים אורז על הפלטה, כך שהוא ישאר טעים ולא מיובש?

לשים בתחתית הסיר/תבנית פרוסות של תפו"א.סבתא-אמאאחרונה


פשטידת מלווח בצלמיסטר דום

נראה טעים! אפשר מתכון בבקשה?סה"רורית
נראה שווה!!האני אני

אפשר מתכון?

וואו! נראה נעולה! רוצה לנסות... אפשר בבקשה את המתכון?פלונטר היפה


מה זה מעל?זמר הפלוגותאחרונה


המלצה למעבד מזון ועוגהקחו עמכם דברים
היי
יש לבעלי יום הולדת עוד שבוע והייתי רוצה להכין לו עוגה.
ההגבלות-אין לנו מיקסר, אני אופה הטוסטר אובן, ואין לי ככ ניסיון באפיה אבל הר ב ה נכונות ללמוד.

בנוסף הייתי שמחה לשמוע מכן המלצות למעבד מזון.
תודה רבה!
אממברוקולי
כל העוגות הבחושות
עוגת גבינה
עוגת וגבינה ושוקולד של קרין גורן- באתר שלה
מאפינס
מיקסר יד יש?
מעבד מזון-
אני אוהבת מוצרים של קנווד.
מה זה מיקסר יד?קחו עמכם דברים
ולגבי העוגה של קרין גורן-את מדברת על עוגת הספירלה שלה?
לגבי העוגה כןברוקולי
מיקסר יד-

אפשר-~א.ל

קרמשניט

עוגת שמרים 

עוגות שיש למינהן, פשוטות ויוצאות מרשימות

עוגת שוקולד בחושה קלהאורה2xאחרונה
אני אופה אותה בטוסטר אובן ויוצא סבבה
מערבבת בקערה:
1 כוס סוכר
1 כוס קמח (אפשר קמח מלא)
חצי כוס קקאו
1 שקית אבקת אפייה.

מוסיפה:
3/4 כוס שמן
3 כפות יין
חצי שמנת מתוקה - ריץ'
4 ביצים

אם אין לך מיקסר אז כאן תשקיעי בעירבוב הידני שתהיה תערובת אחידה.
שימי 45 דק בטוסטר אובן 150 מעלות ~

לרוטב תמיסי חבילת שוקולד מריר יחד עם מה שנשאר לך מהריץ'
בהצלחה
השווארמה יוצאת לי קשה ללעיסה (+מתכון בפנים)מיני מאוס

שלום,

הכנתי שווארמה טעימה במתכון קליל, הבעיה היא שזה יוצא לי קשה ללעיסה.

רציתי לדעת מה יכול לגרום לזה ואיך אני יכולה, אם בכלל, לשפר את זה.

אני הולכת תכף להכין את זה שוב ומקווה שאספיק לקבל עצות..

 

המתכון הוא:

600 ג' שווארמה הודו נקבה חתוכה קטן
3 בצלים גדולים חצויים ופרוסים
כף גדושה פפריקה מרוקאית
כפית מיקס גריל
חצי כפית כמון
מעט כורכום
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

 

לטגן את הבצלים עד הזהבה, להוסיף את השווארמה והתבלינים להקפיץ כ 5 דקות על אש גבוהה

המתכון דווקא נשמע בסדרברוקולי
זה זמן בישול קצר לכן תקפידי על חתיכות קטנותהרש
וכמובן תקפידי לא לבשל יותר מידי כי אז זה באמת יוצא לא לעיס
אולי האש גדולה מדי? זה נשרף / מתייבש?יראת גאולה
נשמע לי שההקפצה לא טובה לזה..~א.ל

שווארמה זה משהו שאמור להתבשל עם חום נמוך ולאט.

הייתי ממליצה לך לעשות את התהליך אבל בסיר..

עם מעט מים

ולא להרבה זמן

תודה לכולם על התגובות.מיני מאוס
אני אעשה ניסויים עד שאגיע לשווארמה המושלמת..
אגב- לשווארמה כמו בחנות משתמשים בתבלינים אחריםברוקולי
התבלון הזה דווקא יוצא מאוד טעיםמיני מאוס
את בטוחה שזה שווארמה נקבה? כי זה משנהעכשיואניכיההוא

ב.תאפי אותה בתנור לא במחבת

יו! אני לא בטוחה שהשתמשתי בנקבה!מיני מאוס
מעניין אם רק זאת הבעיה...
שווארמה מוקפצת (גם נקבה) יוצא יותר נוקשהלב אמיץ

משווארמה מבושלת. תלוי איך אוהבים.

 

אבל נקבה זה באמת יותר רך בכל צורת בישול. גם בהקפצה זה אמור לצאת נחמד - דומה לשווראמה בגריל המסתובב בדוכני המזון.

 

מבושל או אפוי זה משהו אחר לגמרי. אפוי כדאי נתח שלם.

כמה שילמת לקילו? לפי זה תדעי.לב אמיץ

שווארמה נקבה זה בין 45- 55 ש"ח לקילו. כש 45 זה זול במיוחד - במבצע.

עד כמה שאני יודעת. כבר מזמן לא קניתי.

אני לא זוכרת אבל להבא אני אדע לקנות נקבה...מיני מאוס
מה הסיפור של הנקבה?*קומי אורי*
בשר יותר רך באופן משמעותי.לב אמיץ

לפעמים מוכרים יחסית בזול ושוכחים/לא מבליטים את העובדה שמדובר בבשר הודו זכר.

בעל אחוזי שומן גדולים יותר = עסיסי וטעים יותרברוקולי
יש למישהו מתכון טוב לשווארמה בבישול או בתנור?מיני מאוס
שווארמהסיימון כהן

למחפשי מתכון מנצח...

המתכון שתאר הבחור למעלה מצויין אם כי הייתי מוותר על האבקת מרק שלא הכי בריאה לילדים בעיקר בגלל המונוסדיום גלוטומט..

 

שינוי אחד שהייתי עושה , שם בתבנית את הנתחים עם מעט שמן וחצי כוס מים עם תבלינים שרשמת..

מכסה בנייר כסף ומכניס לתנור בחום של 170-180 מעלות ל - 30 דקות...

בצורה כזאת אתה תקבל ריכוך משמעותי לפני הטיגון הסופי...

 

דרך שנייה לריכוך היא להכין מרינדה עם אחוז מלח יחסית גבוה ( לא יותר מידי ) שמן זית , כף חרדל, רוטב סויה ( במידה ומשתמשים בסויה לא להוסיף  מלח ) ... להשרות במשך 3 שעות במקרר ועוד שעה בחוץ לפני הבישול הסופי..

 

בתיאבון ובהצלחה

להכין שווארמה מטופואמא יקרה לי*אחרונה

צוחק

 

באמת, יוצא מהמם!!

רך וטעים- טעים

פיצה על בסיס כרובית-משה ר-

נראה טעים מאד וגם בריא מאד

https://www.facebook.com/recettesgateaux/videos/720176254749150/

סלח לי אבל...yarivnayim1212

נראה בעיקר הזוי... נוכן שמבחינת נראות זה יופי, אבל לא נראה לי שזה כזה טעים.. לא יודע, אולי אני סתם שלילי.

על טעם וריח...-משה ר-

כרובית זה אחד הירקות הטעימים והוא משתלב כמעט עם כל דבר.

מגניב, נראה טעים!רוני בלילה

רק שלעשות את זה עם כרובית של חסלט זה יקר.

איפה באמת מוצאים כרובית כזו? חיפשתי מלא ולא מצאתי..אושר תמידי
אין כרובית של חסלט בתקופה הזאתהתנערי מעפר
אני גם חיפשתי המון קצת אחרי פסח ולא מצאתי.
הירקן אמר לי שבגלל החום א״א לגדל את זה ללא חרקים.
אולי עכשיו המצב אותו דבר כי עדיין אין בחנויות.
נראה מעניין!פלונטר היפהאחרונה

גם אני מתה על כרובית וגם על ברוקולי!

 

רעיונות לארוחת ערב!מאושרת+

נמאס כבר מביצה (חביתה, מקושקשת, ביצת עין, ביצה בקן, ביצה עם תפוא ושקשוקה)

יש רעיונות אחרים?????

מרק עשיר~א.ל


מרק כתום/ טוסט עם מה שבאיעל מהדרום
מרק לא הייתי מספיקה להכיןמאושרת+
וטוסט אכלנו אתמול.
בסוף ניצח אבקה להכנת פלאפל שנמצאה נטושה מלאיודעת מתי בארון.
אבל אשמח שתתנו עוד רעיונות למחר ;)
מוקפץ עם הרבה ירקות וסלט גדול~א.ל

בורגול עם ירקות מגוררים(גזר קישוא בטטה)

פיצה ביתית

פוקצ'ה ביתית

 

 

פסטה/ פתיתים עם ירקות או עדשיםיעל מהדרום
היום הארוחת ערב שלנופלונטר היפה

מרק (כרובית, ברוקולי, גזר, בצל ואפונה) חבל על הזמן, אמא שלי נשתה אותו בפעם הראשונהליקוק, ייאמי,

''פתיתים+בורגול'' של 'אוסם' (אפשר עם קטשופ או כל רוטב אחר), שניצל דג (נסיכת הנילוס), יואוו, אמא שלי הכינה כמות גדולה של שניצלים, יישאר גם למחר ניראה לי קורץ

בקיצור, זה אחלה של ארוחת ערב. כן

עלו לי כרגע כמה מהארוחות ערב שלנו... הם ממש נחמדותפלונטר היפה

תבחרי מה שמתאים\נוח\טעים\קל לך (ואפשר גם לנסות דברים חדשים):

-פסטה ברוטב עגבניות, סלט ופרגיות.

-אורז, עוף בתנור, קישוא\פילפל ממולאים בירקות\בשר תחון 

-נודלס ברוטב סויה סיני, ירקות מוקפצים ועוף הודו

-פיצה עשירה בתוספות, מקרוני מוקרם בקטנה כזה, סלט יווני

-תפוח אדמה (חתוכים לקוביות) ברוטב צילי מתוק, בתנור, ושניצלים.

-פתיתים עם נקניקיות פרוסות (במעורבב), פשטידה מהירה (פטריות, בצל, ברוקולי... לא כזה משנה) 

-כוסמת, קציצות ברוטב אדום וסלט חסה, קרוב, פטריות ברוטב קיסר

-רביולי בשמנת, גביניות ומרק מוקרם

-פירה, קציצות עם ירקות בתנור (טעם לערבב עם הפירה)

-צ'יפס, סלט (חסה, עגבניות, קרוטונים ורוטב אלף איים) , נקניקיות

אם יש לך סיבה טובה, כח, זמן ומצב רוח- אפשר להשקיעה:

בשר על האש (קבב\נקניקיות\הודו\סטק\בורגר\פרגיות\כנפיים\שווארמה), צ'יפס, סלט חי, סלט קרוב וגזר, תחינה- חומוס, פיתות\בגטים. 

אם אין לך כח\זמן לבשל- מותר מידי מעם לפרגן לעצמנו ולהזמין.

שיהיה לך בהצלחה ובטאבון. 

נ.ב- אם את או מי שקרא את זה, רוצים שאפרט או אתן מתכון של משהו מכאן, אשמח לתת.

ביי כולם, שיהיה לכם ערב מצוין!

דברים יותר בקטנה...פלונטר היפהאחרונה

מדי פעם אנחנו אוכלים ארוחות קלות-

כמו שניצל\נקניק מהצומח, טוסט, נודלס ב-5 דקות הכנה, פנקייק, פיצות מהמקפיא לתנור, כדורי תפו''א, מקלות בטטה, סלט, לביבות גבינה, שניצלוני דג מהמקפיא, לזניה קלה ומהירה, ברוקולי וכרובית בסיר זה פיצוץ.

משהו מגניב שאכלנו שבועה שעבר- אורז מבושל עם חלב וסוכר. זה יוצא ייאמי ייאמי לאומת איך שזה נשמע... מוציא לשון

מחפשת מתכונים לפרגיות בתנורמשפחתית

תודה רבה!

 

ואשמח לדעת גם כמה זמן לשים בתנור? על איזה חום? מכוסה או לא? ממש תודה!

יש דרך לארוז מרק בלי שישפך?ת.מ.
בד"כ אני אורזת לבעלי לעבטדה מה שאני מכינה לצהרים לי ולילדים עכשיו הגיע החורף ולפעמים הארוחה שלנו היא מרק שכולל קטניות וכו ככה שהוא משביע לבד ולא בא לי להכין ארוחות כפולות אבל לא בא לי שישפך לו מרק על כל הדברים והוא ישאר רעב...
אולי בבקבוק?~א.ל

הרי הוא נועד לשמור בתוכו נוזלים..

יש בקבוקי פלסטיק שמיועדים בדכ לתכולה של שמן זית. נשמע לי שזה יהיה לך טוב, אם תנסי..

ואם אין בנמצא ונראה לכם אפשר גם בקבוק רגיל...

אבל אז יהיה קשה להכניס את התכולה. 

צריך לחמם אח'כ במיקרו...ת.מ.
בעיה :/~א.ל

אפשר אולי שאת התכולה תשימי בבקבוק פלסטיק 

ותצטיידי אותו גם בקעריות מרק חד"פ. שאליהן ישפוך את התכולה.

אם מדובר על חימום של 3 דקות במיקורגל, בד"כ זה נשאר בסדר..

קצת מורכב, אבל אולי בכל- זאת..קורץ

הבעיה שהמיקרו לא בחזקת כשרת.מ.
אז צריך כמה כיסויים..
בד'כ אני שמה בקופסה+נילון נצמד+שקית קשורה
אפשר להביא לו כמה שקיות~א.ל


אבל זה ישפך מהקערה ככה עם כל השקיותת.מ.
שקיות לחימום במיקרוגל.. כדי שיהיה אטום. לא קורה להן כלום~א.ל


בתוך צנצנת גדולה?שיר ידידת


תרמוסאי לעם ישראל

וכדאי להביא גם קערית חד"פ

קופסא חפ עטופה בניילון נצמדהדס ואור
לסגור את הקופסא טוב ואחכ לעטוף בניילון נצמד . לי זה עובד. אפשר כמובן לבדוק בבית אם זה נוזל...
יש גם בחנויות קופסאות שנסגרות ממש בצורה טובה.
ואז צריך לחמם בבוקר... בעייתי..ת.מ.
קופסאות לוק אנד לוקברוקולי
חשבתי אבל הורס אותם לחמם סגורת.מ.
אז שלחי קערה אמיתיתברוקולי


ואיך הוא יחמם? זה צריך להיות אטום כי המיקרו לא כשרת.מ.
אני כבר שנים מחממת מרק בקופסא סגורה כזאת וזה לא נהרס..מקווה לטוב=)


^^^גם אנחנורבה אמונתך!אחרונה


לא מחממים סגור. שלחי איתו שני שקיות ניילון, שיחמם בתוך שתיותן טל

השקיות את הקופסא הפתוחה. ובנוגע לכך שזה "מסוכן" לחמם בתוך שקיות ניילון - ובכן, ה"סיכון" ככל הנראה הוא קטן מאוד, אנחנו עשינו ככה שנים...

 

או מקסימום שתהיה לו גם קופסא קבוע בעבודה שהיא קופסא שכן ניתן לחמם איתה סגור, והוא פשוט יעביר את האוכל מקופסת הלוק לוק, לקופסת המיקרו האטומה... בסך הכל מוסיף עוד קופסא קטנה לשטיפה, ונפתרה הבעיה.

כן. בסיר לחץ.לב אמיץ

ככה אני מניידת מרקים מבושלים.

 

הסיר סגור הרמטית ואם במקרה יש שם כיריים, אפשר לחמם אותו בקלות על הגז. 

 

תוכלי לשלוח מרק לכל הצוות! חיוך

 

אבל ברצינות - יש גם סירי לחץ קטנים יחסית.

 

אין לי סיר לחץ... וא'א לחמם סיר במיקרו...ת.מ.
לקוחה קשה . אולי תרמוס כמו שהציעו, המתאים ביותר.לב אמיץ


תודה... בנתיים נוותר על מרקיםת.מ.
עד 'נמצא פיתרון... עם תרמוס צריך לחמם בבוקר ואין זמן וכאלה...
תרמוס.א.א..
קופסא של מיקרו. להקפיא בה את המרק מהלילהארלט

ואז לחמם במיקרו אטומה. אצלנו לא קרה לה כלום.

לטאפרוור יש כלים לחימום במיקרו.. יקר אבל קניה חד"פברוקולי


יש קופסאות שנסגרות טובאמונהירושלים

כמו lock n lock 

וזה מעולה לדברים כאלו. יש בכל מיני גדלים

כמו שהמליצו- לוק אנד לוק....- יש תוכן בפניםתמיד בשמחה!

אני שנים לוקחת מרק, שמה בתיק ונודדת מלא בלי שנשפך פעם אחת!!! ב"ה.

כבר מהבית אני שמה בשתי שקיות אטומות, ולפני שאני מכניסה למיקרוגל הטרף, אני פותחת (דרך השקית, לא צריך לפתוח את כל המארז..) שני צדדים של הקופסא ופותחת את הוואקום (כלומר, מרימה קצת את המכסה- הכל דרך השקית) ומחממת ככה.

עובד מצויין, חם וכיף בחורף....

מקווה שהובנתי..

חורף בריא, גשום וחם

תודה רבה!ת.מ.
הסברת מצוין... ינוסה אי'ה...
גם אני ובעלי עושים מה שהיא עושה ^^^נקודה למחשבה
אריזת מרק בקופסאאילת המלכה

בעזרת ניילון נצמד לעטוף את הקופסא קודם הסגירה במכסה. ולעטוף שנית לאחר הסגירה.

יש להשתדל להחזיק ביד עטוף בשקית ניילון חזקה ולהמנע מטילטולים. בהצלחה!

לי יש קופסה אטומה שלו נשפך ממנה כלום... אבל עולה 30 שחבת אנוש


להקפיא!אדמה ושמיים

יש מרקים שאפשר להקפיא (מה שלא כולל תפו"א) ואז הם הופכים למוצקים ואין סכנה שיישפכו.

קצת יותר זמן במיקרוגל אבל שווה את זה..

אני סחבתי המון פעמים מרק בקופסאות-משהיא מהבירה

 

ללימודים, לעבודה וכו'

 

(ומדובר בנסיעה של שעתיים + בכמה אוטובוסים) אף פעם לא נשפך. נוסה המון פעמים.

 

הכי טוב זה הקופסאות של לוק-לוק ודברים דומים, טיפה יקר, אבל שווה כל שקל. לא נשפך בכלל.

אפילו אין צורך בשקית.

 

אם אין- שמים בקופסת אוכל רגילה (אבל כזאת שהמכסה באמת נסגר במאה אחוז ולא רופף), שמים מעל 2-4 גומיות מכיוונים שונים. בX או בשתי וערב... שמים לפחות 2 שכבות של ניילון נצמד, עדיף שלוש. עוד גומייה אחרונה. שקית קשורה היטב לייתר ביטחון. וזהו.ליקוקבתאבון. 

לחם יבש עם חמאה...תמיד בשמחה!

נכון שפעם היה פה מתכון מה לעשות עם כיכר לחם קצת יבשה (לחתוך לפרוסות כמעט עד הסוף, למרוח חמאה, אולי שמנת לבישול? ובתנור.... משהו כזה....

מישהי יודעת?

או מתכון דומה שמישהי מכינה?

תודה!

תמרחי חמאה , גבנץ או גבינה קשה אחרתברוקוליאחרונה
אפשר להוסיף שום , בצל ירוק, עגבניות מיובשות..

ולתנור לכמה דקות
עוגת שוקולד וביצים מופרדות.את פניך אבקש
ראיתי את השרשור כאן על תפקידן של הביצים בעוגה.
יש לי מתכון של עוגת שוקולד. מערבבים את הכל ולתנור...
חשבתי על זה, אולי אפשר להקציף ביצים וסוכר לבד, ושאר החומרים לבד ואז לחבר ביניהם.

אפשרי?
מבורך.. העוגה תצא גבוהה ואוורירית יותרברוקולי
^^^^ג'נדס
שני המתכונים טובים. אחת לזמן עצלני יותר והשניה לזמן חרוצי יותר
כן רק קחי בחשבון שאולי הטעמים יצאו לא מודגשים ולא מרוכזים~א.ל
אז מזה אני קצת חוששת. שהטעם או המרקם יצאו שונה.את פניך אבקש
העוגה הזאת יוצאת קצת מתוקה. אז אולי עם ביצים מופרדות זה יצא פחות מתוק?
איך זה מתבטא שהטעמים לא מודגשים/ מרוכזים?
מממ.. קשה להסביר~א.ל
פעם ניסיתי את זה על עוגת תפוחים בחושה
היא אכן יצאה קצת יותר אוורירית
אבל הטעמים היו דלילים ופחות מורגשים
העוגה היתה פחות מתוקה מהרגיל, אבל מהכיוון הפחות טוב, וגם הורגש שזו עוגה רגילה. לא הודגש העניין שזו עוגת תפוחים
כדאי לך למצוא מתכון עם ביצים מוקצפות מלכתחילהאיזו נחמה

בד"כ מתכון לעוגה בחושה, מתכוון מלכתחילה לכיוון אחר.. שוקולדי יותר. עוגות שוקולד עם חלבונים מוקצפים יהיו בד"כ קצת פחות שוקולדיות, אלא אם כן יש בהן כמות גדולה של שוקולד- או שיש בהן טריק שנותן עסיסיות..(יש לי מתכון לעוגת שוקולד עם חלבונים וקקאו ומים רותחים, שיוצאת מאד עסיסית בגלל המים)

אז פהאת פניך אבקשאחרונה
יש כוס מים ו3/4 כוס שוקולית+1/4 כוס קקאו.
אולי היא יוצאת עסיסית כמו אצלך?
אני טבח!!!!!!אריק מהדרום



קיצר יעל אמרה לי שהיום אני מכין לעצמי ארוחת צהריים.
ישר למאסטר שף, אני כזה מוכשר.
בתאבון!!ג'נדס
תראה שזה לא כזה קשה ואפ' מספק..
מזה הרוטב עגבניות? נראה כמו מטבוחה של יעל! |חושד|לב אמיץ

אם ככה יש לך עוד כברת דרך.

 

אבל כל הכבוד! והצילחות (יעני הסידור של המנה על הצלחת) - יפה.

 

והכי כל  הכבוד ליעל.

זה עגבניות מרוסקות מקופסת שימוריםאריק מהדרום
אם אתה חייב לדעת.
את. אם את חייבת לדעת. אוקי. אז ממש כל הכבוד.לב אמיץ

כן כוכבכוכב.

נראה טעים. אהבתי במיוחד את צורת ההגשה..יוני
מה תפקיד הביצים בעוגה?elaa56
מה תפקיד הביצים בעוגה? עם הקצפתם , האם אפשר לוותר על אבקת אפייה ?
לאחד את התערובתארלט


לאוורר את העוגה.נגמרו השמות!!


גם להתפיחמתגברת


אממברוקולי

 

1. לתת נפח ואוויר

2. לקשור את החומרים 

3. לשמור על מבנה העוגה 

 

אפשר לוותר על אבקה אפיה- אולם העוגה תצא דחוסה

נניח בראוניז זו עוגה עם ביצים ללא אבקת אפיה

 

אפשר לוותר אבל תצא עוגה במרקם אחרחילזון 123

נגיד בעוגת טורט אין אבקת אפיה אלא מקציפים חלבונים ויוצאת עוגה אורירית מאד.

ויש עוגות אחרות שמקציפים את הביצים שלמות עם סוכר עד לקצף אורירי וזה גם נותן אוריריות מסויימת לעוגה.

 

על תפקיד הביצים במאפים

תלוי בעוגה עצמה ....אבני חןאחרונה

יש גם עוגות ללא ביצים .

או עוגות שאפשר למצאו תחליף לביצים

(כף שמן וכף מים = לביצה אם אני זוכרת נכון ....), תלוי גם בכמות הביצים בעוגה אם יש מעט ביצים אחת שתיים אלו שלוש ....

 

* בעלי קצת רגיש  לביצים .....אז גליתי מחמותי שאפשר להכין כמה עוגות בלי ביצים או עם התחליף  

(כף קמח וכף מים = ביצה ). דרך אגב גם בפשטידות זה עובד (אצל חלק מהן ....)

וכן זה יוצא  רך ונולי יותר מאשר פשטידה עם ביצים.

אתגר: עוגיות טעימות!! ופשוטות! אבל עם מעט סוכר....תמיד בשמחה!

סוכר עושה לי לא טוב אבל צריך שיהיה בבית עוגיות.....

(וסתם רעיונות לנשנוש בשיעורים שלא נגמרים למי שלא אוהב מלוח, ולא מסתגר עם הרבה סוכר.... יש???)

תודה!!!

אני לא יודע אם זה עוזרטוביה2

אבל אם אין רגישות לחלב אז אולי כדאי לנסות להכין אלפחורס (הסוכר שם הוא 1/8 מהעיסה בערך) ולמילוי להשתמש בשוקולד תמרים

(המתכון לאלפחורס תחפשי בגוגל - והטיפ העיקרי שלי זה כדי שהעוגיות לא יתפוררו לך כשאת מורחת את המילוי, זה להקפיא אותן ואז למרוח מילוי. למי שלא רוצה להשתמש במרגרינה ניתן כמובן להמיר את זה בחמאה)

 

הבעיות העיקריות היא שהן נורא משמינות והן המון עבודה - אולי כעוגיות לארוע מיוחד או משהו כזה

עוגיות גרנולהיראת גאולה
אמא שלי מכינה עוגיות קוואקר עם חמוציות, שוקולד ציפס וכו, אבל שמה ממש טיפונת סוכר. זה יוצא חטיף אנרגיה דיאטטי אבל טעים לנשנוש ..
אין לי מתכון, אבל אפשר לגגל
^^^ ממליצהאמאשוני

עוגיות ממש טעימות שלוקח שניה להכין.

אני מוסיפה גם כוס קמח מלא, מפחיתה את כמות השמן בהרבה ויוצא ממש טעים! ודי משביע...

אני מוסיפה גם אגוזים טחונים למיניהם אז זה כבר לא כ"כ דיאטטי אבל בריא יחסית.

בצק פריך ללא סוכר עם מילוי של ממרח תמריםיעל מהדרום
ננסה. תודה!תמיד בשמחה!

ואז יצא בצק פריך בלי: ביצים, מרגרינה, סוכר..... |מלקק שפתיים| |קורץ|

 

המתכון שלי במקור הוא בלי ביצים ועם מרגרינהיעל מהדרום
עוגיות תמרים פשוטות, בריאות ללא סוכרההיא

 

מצרכים:

3 כוסות קמח מלא

כפית אבקת אפייה

כוס מים רותחים

קצת פחות מ 3/4 כוס שמן (לוידעת במדויק)

חב' תמרים בוואקום/ ממרח תמרים (תלוי אם מוכנים להתאמץ קצת כדי שיהיה בלי סוכר, אז שמים מהוואקום) 

קינמון, שברי אגוזים וכו' (לא חובה, אפשר להוסיף מה שאוהבים)

 

ללוש את הכל (כשהמים טיפה מתקררים) ולעבד לבצק.

לחלק לשלושה חלקים.

לרדד כל חלק למלבן לא עבה מידי

למרוח על כל חלק תמרים/ממרח תמרים

לפזר מעל קינמון/ אגוזים או בלי כלום (יוצא טעים גם בלי)

לגלגל כל חלק לרולדה ולחתוך לפרוסות.

לשים בתבנית, תנור שחומם מראש לחום בינוני. כרבע שעה, עד שמזהיבות. שלא יתקשו לגמרי, הן מתקשות בחוץ.

 

יוצא כ- 80 עוגיות, בכמה נגלות בתנור.  

 

בתאבון. ממש טעימות.. שימו לב! בתמרים יש סוכר, טבעי אמנם, אבל צריך לשים לב כי אפשר לנשנש אותם בלי סוף..

 

וואו! ננסה, תודה רבה!תמיד בשמחה!


^^^ג'נדס
הכנתי ויצא טעיםםם
טחנתי תמרים ממש!
תודה לכולם.... אשמח לעוד רעיונות.תמיד בשמחה!


רק כפית אחת של אבקת אפיה?חיותא


אפשר סתם עוגיות ולהפחית את כמות הסוכר...בתאל1

לפעמים מגזימים בסוכר במתכונים...

ממש!!!!!ג'נדסאחרונה
זה נראה בעיניי בריא להוריד לחך שלנו את רף המתיקות שהורגלנו אליה... זה דבר גדול וחשוב.