שלום לכולן,
מה אפשר לעשות עם עוגת דבש
שהכינו אותה במוצאי שבת ועכשיו היא כבר קצת יבשה..
חשבנו לפורר אותה ולהכין עוגיות, למישהי יש מתכון?
או רעיון אחר?
המשך צום מועיל וקל! ותודה מראש
arlan
שלום לכולן,
מה אפשר לעשות עם עוגת דבש
שהכינו אותה במוצאי שבת ועכשיו היא כבר קצת יבשה..
חשבנו לפורר אותה ולהכין עוגיות, למישהי יש מתכון?
או רעיון אחר?
המשך צום מועיל וקל! ותודה מראש
תפוררו ותוסיפו קצת שוקולד מומס או קקאו (לא הרבה שלא יצא מר), קצת יין או מים וליצור כדורים.
יכול לצאת מעולה.
מה זה עוגה קפואה?arlanאחרונה
שוקולד מריר, נכון?
אני מבשלת לבוקר השני של ר"ה ארוחה חלבית-
מוקרם, פיצה, שניצל דג.
מתי הגיוני להכין ושישמור על טריות?
מה אפשר להקפיא?
תודה
גבינה פחות רצוי..
מוקרם גם מתגבש בקירור ולא יוצא טוב דעתי.. אפשר להכין במקום אבל בלי הקרמה.
שניצל דג עדיף לטגן במקום, אחרת הפריכות נעלמת..
אנחנו מכינים הרבה לסעודה שלישית
מטגנים ביום שישי ומחממים על הפלטה ויוצא מעולה ופריך ממש
כך שאפשר להכין בערב ראש השנה (ולשמור במקרר)
להכין מראש את הפסטה. ובנפרד את הבסיס לרוטב המוקרם - נגיד בצל ופטריות.
לקראת הסעודה אפשר להוסיף לבסיס של הרוטב את השמנת ולבשל, להוסיף את הפסטה המוכנה פנימה.
זה מקצר הרבה את התהליך.
פיצה - אם יש לך מחבת חלבית גדולה - אפשר את הגבינ"צ להוסיף בחג עצמו על הבצק האפוי של הפיצה. להכניס למחבת ולכסות בצלחת. הפיצה תתחמם, הגבינה תימס ותהיה במרקם טוב.
שניצל דג - או שמוותרים קצת על הפריכות ומטגנים מראש - לא נורא. או שתכיני הכל מראש וישאר לך רק לטגן לפני הסעודה.
לגבי פיצה ושניצל אפשר להכין מראש ולהקפיא (זה תקף גם לשניצל דג ושינצל מחזה עוף)
הקפאתי וחיממתי יצא מצוין.(גם פיצה)
אפשר להכין פסטה מראש וגם רוטב ואז לחמם יחד.
אם את משתמשת בחג"ז אפשר להכין לפני הארוחה.
אני אישית לא אוהבת לבשל בחג (יש לי חג"ז) כי זה מפריע לי לשמחת חג.
אני משתמשת בחג"ז לחימום אוכל.
לחג הזה הכנתי מראש רולדות מבצק וכרוב ממולא והקפאתי, את הכרוב הקפאתי בנפרד מהרוטב.
כשמחממים את הרולדות הן יוצאות מצוין.
את הכרוב אפשר לחמם בתנור (אנחנו מפעילים אותו על שעון שבת) ואת הרוטב שלו לחמם בסיר .
פעם הכנתי אבל בעזרת שכנה. ועכשיו אני די תקועה בלעדיה... לא זוכרת.
זה המצרכים:
חומוס סנפרוסט
סלק עלים
רוביא חופן גדול
גזר
קישוא לבן גדול כזה
דלעת
פארסה
בצלים
עכשיו רק מה המתכון?
ממש טעים.
אפשר להוסיף קינמון או בהרט וקצת דבש.
אפשר גם בתנור כמו אנטיפסטי (לא החומוס והסלק עלים, גם לא הרוביא - אותם אפשר לבשל כתבשיל אחד בנפרד).
בכל מקרה,אם זה לא כמו שמשה אמר שאמא שלו מכינה - כמו מרק של קוסקוס - אז את צריכה לבשל בנפרד את הסלק עלים (יתן טעם חזק לכולם), וקחי בחשבון שחומוס מתבשל יותר זמן, וגם הגזר.
ביצי דג בסגנון מרוקאי
מוח ברוטב אדום
גידים
כבש בבצל ופירות יבשים
סלטים
ואולי תוספת של אורז
אבל בעיקרון שולקים אותם טוב טוב עד ריכוך, מסננים ואח"כ מבשלים ברוטב דומה לזה של דגים, עם פלפלים פפריקה חומוס וכ"ו
אשכנזים, הא?
<צ> 
-משה ר-ואיך אוכלים את זה? איך זה נראה?
גידים? מח? ביצי דג?
איך אוכלים? עם סכין ומזלג(או ביד
)
סתם זה הדברים הכי טעימים שיש.![]()
איך נראה גידים מבושלים? זה כמו בשר?
ואיך נראה ביצי דגים? איפה קונים את זה?
מזכיר קצת את הרגל קרושה..
וביצי דג קונים בקצביות או בסופרים...
אני אכין עופות - המתכון הרגיל (עגבניה, שום, ,שמן זית, פלפל שחור ודבש).
אמא שלי מכינה לשון, שריר הזרוע, וקציצות בקר.
ודגים בדרך כלל סלמון. וגם דניס או פורל בתנור
.
עם כל השאר נזרום - בטח אורז, תפ"א ובטטות בתנור, שעועית ירוקה, אפונה ירוקה.
מן הסתם באחת הסעודות מרק ירקות או מרק עוף.
לילדים נטגן שניצלים מתישהו. משעמם, אבל די משביע
.
סלטים חיים בעיקר - גזר, חסה, כרוב, נראה מה יהיה מצב הקולורבי..
אמא מכינה סלט עגבניות מבושל, סלק, וחומוס ביתי.
ב"ה נהיה הרבה - משפחה גדולה בלי עין הרע. גם אחותי והמשפחה.
-משה ר-השכבות עשויות ממסה של רולדה, כל רולדה... פשוט במקום לגלגל חותכים למלבנים שווים.
מכינים קרם- 500 שמנת מתוקה, איסנטנט פודינג וניל, שלוש כפות גדושות קרם מסקרפונה, מקציפים הכל לקצפת נוקשה.
שמים מלבן ומורחים שכבה אחידה של קרם וחוזר חלילה ומעל השכבה האחרונה מפזרים ברס, בהצלחה.
מה ביסקוויטים?
. לא יתכן!
נראה טוב.
-משה ר-אחרונה
בשר ודגים מכניסת שבת כדי להכין במוצ"ש?
זה לא יתקלקל?
בטח בחמסין.
צ'וקלייטיתקבל בברכה..
אני תיכף אראה את המתכון ואחליט
סביר להניח שהיא עדיין טובה.
תריחי - אם יש לה ריח רגיל, את יכולה להחזיר למקרר ולהשתמש.
לטוסטים מצויין
.

2 חצאי עגבניה, 6-7 שיני שום דקות (או עבות לחצות לחצי) אפשר עם הקליפה, פלפל שחור, כפית שתיים שמן זית וכפית דבש.
אפשר בסיר על הגז או בתנור. לא יוצא מתוק.
אם מבשלים בסיר, לטפטף את הדבש על החלקים בסוף הבישול - לדבש יש נטיה להישרף מהר.
פשוט וטעים. אפשר להוסיף חתיכות תפ""א מתובלים במל"פ ומעט שמן זית לקראת סוף הבישול - להניח מתחת לחלקי העוף.
יש לך כאן בערוץ בעמוד הראשי אפשרות להיכנס למתכונים (לא לפורום). תחפשי שם.
שהשוקולד מפוצץ את הפה.
(ואל תגידו לשים הרבה שוקולד.. כי זה סתם "בורח" מהעוגה באפיה)
שכל החושים מתעוררים לתחיה
ומעל מפזרת שוקולית. הבנתי שזה עושה טעם וואו.
אני מניחה שבשביל לקבל תוצאה טובה עם חלב ישראל צריך להשתמש בשוקולד ממש.
מיסטר דוםככה השוקולד יהיה יותר משמעותי
אשמח לרעיונות
להכניס לתוך הדג ירוקים ושום
לעשות בצדדים חתכים ולתחוב בפנים חצאי פרוסות לימון.
לעטוף כל דג הנייר כסף.
יש למישהי רעיון ומתכון מנוסה?
תודה~א.לאבל אולי אחרים כן אוהבים.
מעולם לא ניסיתי..~א.ל2 כוסות חלב (או מים, אפשר גם חלב קוקוס)
6 חלמונים
3/4 כוס סוכר +כף
חצי כוס קורנפלור
מיכל שמנת מתוקה/ריצ'
הכנה-שמים את הוניל במים סיר ומביאים לרתיחה, מקציפים חלמונים וסוכר לתערובת אוורירית, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים, לוקחים מצקת מהמים/החלב ומוסיפים לתערובת החלמונים וטורפים ואז את כל התערובת בחזרה לסיר ומבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב רצוף עד שהתערובת מסמיכה.
כשהתערובת סמיכה מעבירים למיקסר עם ומקררים תוך כדי ערבול איטי, מקציפים שמנת מתוקה ומקפלים פנימה (נקרה קרם דיפלומט)
-משה ר-
מוריה.ר =)
.שמן פשתן
יעל מהדרוםבע"ה
במקפיא טוב או שזה הורג אותם? בחוץ? במקרר?
ואיזה יותר טובים - יבשים או טריים?
תודה 
שמנו יבשים במקפיא ואחרי כמה זמן הדברים התחילו ליפול
ואפשר לעשות פסטיה מרוקאית, שזה בעצם פרגית עם פירות יבשים וכל מיני הפתעות...
מטגנים בצל קצוץ בשמן זית, יחד עם קוביות גזר קטנות. (אפשר גם בטטה או כל ירק אחר).
מתבלים לפי הטעם (אני אוהבת בהרט) וממלאים את הפילו.
יוצא טעים.