תודה!
למישהו יש רעיון בצק פילו ממולא בשר?ג'נדס
תודה!
אולי לטגן בשר טחון/ חתוך לקוביות קטניות עם בצל ותבליניםיעל מהדרום
אולי אם זה חתוך- צריך לבשל?!
לא יודעת..
אפשר מלית של סיגרים-משה ר-
ואפשר לעשות פסטיה מרוקאית, שזה בעצם פרגית עם פירות יבשים וכל מיני הפתעות...
הכנתי כמה פעמיםבת 30אחרונה
מטגנים בצל קצוץ בשמן זית, יחד עם קוביות גזר קטנות. (אפשר גם בטטה או כל ירק אחר).
מתבלים לפי הטעם (אני אוהבת בהרט) וממלאים את הפילו.
יוצא טעים.
שאלת אפיית חלות~א.ל
מתפיחים וקולעים בצורה נכונהברוקולי
אני מתפיחה כשעה וחצי לפעמים יותר, יוצרת צורות ואז עוד התפחה~א.ל
איך קולעים נכון??
יש סירטונים ביוטיוב.. ובגדול לא לקלוע צמוד מידיברוקולי
לפני כל חלה,ג'נדס
וכמו שברוקולי אמרה, לקלוע בעדינות.
לקלוע רופף ולא הדוקכוכב לכת
ניסיתי, זה עדיין לא עובד..~א.ל
ייתכן שזה בגלל התנור?
את שוקלת את החומרים? את לשה את הבצק מספיק?-משה ר-
לא שוקלת, לפי העין. לשה ביד אז אולי באמת לא מספיק..~א.ל
תעשי מתכון לפי משקל מדוייק-משה ר-
היחס בין החומרים חשוב להצלחת המתכון
וכששמים ממרכיב אחד יותר ממה שצריך זה יכול לפגום במתכון כולו, ככה זה באפייה..
יוצא טעים פשוט מבוקע
~א.ל
אוכל לבדוק לך לגבי מתכון טוב אם תרצי-משה ר-
לישה ביד צריכה להיות בשלבים בהבדלים של פרקי זמןברוקולי
התנור לא אמור להוות מכשול רציני - על איזה תוכנית את אופה?ברוקולי
בהתחלה טורבו, ואז מורידה ל180 מעלות..~א.ל
אני אופה בד''כ על 160. יוצא מעולנ ולא סדוק..מקום בעולם
נו מעולה- ככה צריך. טורבו 180 מעלותברוקולי
לדעתי הבעיה היא לא בתנור
ממליצה לך לעבוד לפי כמויות מדויקות.
אז מה הבעיה? מתסכל..~א.ל
מה המתכון שאת עושה בכלל?ברוקולי
לקילו קמח~א.ל
2 כפות שמרים מים
מסביב לגומה- סוכר כ3 כפות
מבליעה את המים בקמח ולשה
לא שמים ביצה בבצק לחם-משה ר-
ואת לא שמה שמן?
זה מתכון של אסטלה;)~א.ל
שלחתי באישי-משה ר-אחרונה
את משתמשת בקמח מלא או לבן?אורה2x
מתי את מורחת את הביצה לפני ההתפחה או אחרי?-משה ר-
לפני....אורה2x
צריך למרוח ביצה לפזר שומשום ואז התפחה שנייה-משה ר-
אהה אז זה מה שאני עושה, לפני ההתפחה השניה.אורה2x
את עושה מתכון מדוייק?-משה ר-
מה הכוונה מצב אפייה?אורה2x
ואני עושה מקילו קמח מלא,
אם אני עושה חצי חצי עם לבן אז זה יוצא סבבה
זה מתכון שקיבלתי מחברה:
(ניסיתי לעשות בו שינויים, עם ביצים בלי ביצים... לא יודעת.. אולי יש לי בעיה בתנור או שאני לא מכינה את החלות בזמן הנכון לפני ההתפחה)
כמות: 3 חלות
מרכיבים:
- 50 גר' שמרית (קובייה/שקית)
- 1 ק"ג קמח מלא
- 1 שקית אבקת אפיה
- קורט מלח
- חצי כוס סוכר
- 2 ביצים
- 3 כוסות מי ברז
- חצי כוס שמן
- קצת קמח למשטח ההכנה
- 1 ביצה לציפוי החלות
- שומשום/פרג
הוראות הכנה:
w שמרית קובייה - מפוררים את השמרית לתוך קערה, מוסיפים חצי כוס מים
פושרים וכף סוכר ומערבבים. נותנים לזה לתסוס.
שמרית בשקית - שמים את השמרית בקערה עם חצי כוס מים פושרים וכף
סוכר ומערבבים. נותנים לזה לתסוס.
w מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים עם כף.
w מוסיפים את השמרית, 2 הביצים, ו-2 כוסות המים לקערה ומערבבים עם כף.
w לשׁים את העיסה ביד ובמהלך הלישׁה מוסיפים כוס מים שיצא דביק.
wכשהעיסה מוכנה מוסיפים את השמן ולשׁים. הבצק נהיה שמנוני.
w משאירים בקערה מכוסה במגבת במקום 'סבבה' (לא חם ולא קר)
למשך 40 דקות שיתפח.
w דופקים בעדינות על הבצק כדי להוציא את האוויר ולשׁים.
w מניחים את הבצק על משטח מכוסה קמח ויוצרים את החלות.
w מורחים את החלות בביצה ומפזרים שומשום/פרג.
w מכסים את הבצק למשך עוד שעה שיתפח.
משך האפייה:
20-25 דקות על חום בינוני (רמה 4)
w כשהחלה מוכנה לתת לה להתקרר מכוסה מגבת ולא בשקית.
בהצלחה !
תנסי לעבוד ככה-משה ר-
ב. תשימי את המים והשמן בקערה ואת היבשים כולל השמרים והמלח בקערה נפרדת, תערבבי את היבשים טוב ואז תוסיפים הכל ביחד למים והשמן ותלושי כעשר דקות טוב עד שמתפתח גלוטן (תעשי בדיקה ע"י מתיחה של הבצק, אם הוא לא נקרע סימן שהוא טוב ומוכן לעבודה ותניחי להתפחה עם ניילון נצמד כשעה ורבע)
לאחר מכן תוציאי מהקערה תלושי עוד קצת כדי להוציא אוויר ואז צורות ביצה ושוב התפחה של חצי שעה ולחמם מראש תנור ל-180 מעלות טורבו ולאפות כארבעים דקות
ג. כשרת עובדת עם קמח מלא תעבדי עם 70/30 70% מלא ושלושים קמח לבן רצוי שטיבל 1 ככה הבצק יוצא יותר אוורירי ופחות דחוס..
לגבי גאורה2x
עם קמח לבן אני מסתדרת
אני פשוט רוצה רק קמח מלא....
חוצמזה ממש תודה! אני אנסה 
וכבר עברתי למיקסר, אז במקום ללוש לבד זה במיקסר 7 דק'
הריצ' לא עלה
תמיד בשמחה!
אולי בגלל ההקפאה....
אבל הוא מאוד טעים.... 
יש רעיונות מה לעשות איתו???
להכניס לעוגת שוקולד - יוצא עוגה עשירה וטעימהברוקולי
אם אני זוכרת נכון כתוב על הריצ' לא להקפאהנ.האחרונה
רעיונות טעימיםמעפר אני באה
למילוי עוגת רולדה.
גם פשוטים וקלילים יתקבלו בברכה!
תודה
אפשר מילוי בסגנון היער השחור-משה ר-
אפשר עם קרם מסקרפונה
קרם קפה/שוקו/קפוצינו..
הכי טעים שלי-מרב.
ריצ' וחצי חבילת פודינג וניל/שוקולד... אפשר להוסיף שבבי שוקולד או קפה ולקשט מעל בזילוף שוקולד...
ריצ' וטעים לא מסתדר ביחד
-משה ר-
אפשר גם שמנת..מרב.אחרונה
באיזה דרגת חוםמעפר אני באה
מומלץ לאפות עוגת גבינה אחרי מכת החום שנותנים לה בהתחלה?
160כתום כואב
בדרגת חום של היום- להשאיר על השיש לרבע שעה!יוני
ת'כלס
מעפר אני באהאחרונה
אשמח למתכון של עוגיות גרנולה...בריאות!ה' הוא מלכינו
תודה
גם אני אשמחזמר הפלוגות
יש לי משהו שיכול להיות בסיס לכאלהבת 30
אפשר להוסיף לו מה שאת רוצה.
חצי קילו קוואקר גס
כוס שמן
כוס טחינה
כוס סוכר חום
מערבבים, משהים שעתיים במקרר
מוסיפים 4 ביצים ותוספות כרצונך-
שקדים, אגוזים, חמוציות, פרות יבשים או טריים חתוכים דק, גרעיני חמניה וכד'.
בעזרת שתי כפיות יוצרים עוגיות עגולות בתבנית, ואופים בחום בינוני כעשר דקות, עד שהקצוות מזהיבים.
יוצאת כמות גדולה- 60-70 עוגיות.
עש לי מתכון מעולה! אעלה מאוחר יותרצ'וקלייט
מתכון לעוגיות שיבולת שועל-הכי דרומיתאחרונה
מערבבים יחד-
3 כוסות שיבולת שועל (גס)
1 אבקת אפיה
1.5 כוסות סוכר חום (אפשר גם פחות)
1.5 כוסות קוקוס
1.5 קמח
קינמון
מוסיפים לתערובת-
2 כפות דבש/ סילאן
1/4 חבילת שוקוצ'יפס (לא חייב)
כוס שמן
2 ביצים
אפשר להוסיף כל מיני אגוזים, שקדים, גרעינים וכו'.
משטחים דק-דק על 2 תבניות גדולות (של תנור) ואופים עד להשחמה. חותכים לריבועים כשזה עוד חם, אחר כך זה מתקשה..
בהצלחה!
צריכה רעיונות למנות אחרונות לאירוע משפחתי!!אודיה1234
למישו יש רעיון?

מוס, רולדהיעל מהדרום
שטרודל תפוחים חם עם גלידה וניל+mp8
אמפי, גלידה וניל את מכינה בעצמך,מודדת כובעים
כי אני לא מוצאת לקנות גלידה וניל שכל הקופסה בטעם וניל ואז תמיד מסתבכת מה עושים עם הכמות הגדולה של גלידת שוקו פחות אהודה..
בטח שיש רק וניל..ברוקולי
של שטראוס
וזה חלבימודדת כובעים
אני חושבת שיש פרווה מעלפת של פלדמןשרבוב
אצלי זה הפוך.. כולם אוהבים את השוקו. אבל יש גלידה שאני מכינה+mp8
הקצפת חלבונים, הקצפה של ריץ', איחוד התערובות.הוספת החלמונים וערבוב נוסך.
מוסיפה לפעמים שוקולד מריר מגורר, לםעמים חמאת בוטנים קראנצ'ית,.אפשר גם רק כף פודינג וניל.
בהצלחה!
תודה רבה על התגובות,אשמח לעוד רעיונות-אודיה1234
אין לזה שום מתכון שיכול לצאת לא טוב...
+mp8
אני עושה חמאת בוטנים עם דבש, לתוך זה פצפוצי אורז ומלמעלה שוקולד מומס. אפשר לקשט למעלה דוגמה עם החמאת בוטנים, אחרי שהשוקולד מתקשה.
חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד:צ'וקלייט
להמיס יחד בסיר קטן:
150 גר' חמאה\מרגרינה
3כפות דבש
1 כוס חמאת בוטנים
להסיר מהאש להוסיף 30 ביסקוויטים שבורים.
לשטח בתבנית ולהקפיא.
בינתיים להביא לרתיחה 1 שמנת מתוקה\ריץ'
להוסיף 200 גר' שוקולד מריר
לערבב לתערובת אחידה ולשפוך על הבסיס הקפוא.
יוצא טעייים ומתחסל ברגע
זה... נשמע.... טעיםםםםם!!טל_לנצחאחרונה
כמה רעיונות-משה ר-
ופל בלגי-במידה ויש מכשיר
סופלה בקוקוטים קטנים
שערות קדאים ים קצפת ופירות
טפיוקה
קרם ברולה
קינוחי כוסות במילויים שונים על בסיס קצפת צמחית
פאיים קטנים במילויים שונים(לימון, אגוזים, שוקולד, פטיסייר וכו)
פטיפורים שונים, אפשר להכין בראוניז ולחתוך למרובעים ולשים במנג'טים..
זהו בינתיים, אולי יעלו עוד רעיונות בהמשך

מוס בשלושה צבעיםסתם אחת
אני מקציפה ריצ', מחלקת לשלוש חלקים,
לחלק אחד מוסיפה שוקולד מריר מומס
לחלק שני נס קפה של עלית (האבקה)
לחלק שלישי פודינג וניל
מזלפת לכוסות חד"פ יפות קודם את הקפה, אח"כ את הוניל, אח"כ את השוקולד- לפי רמת הכבדות של המוס, כדי שיגמרו הכול

זה לא בדיוק מוס אבל רעיון נחמד
~א.ל
שאלת תם - את הריץ' התכוונת שאת מחלקת לפניתופרת_חובבת
ההקצפה?
זאת אומרת : למשל התוספת הראשונה - שמים ריץ' ושוקולד מומס בקערה ואז מקציפה?...
או אחרי ההקצפה מערבבת יחד?
אחרי ההקצפה מחלקת ומערבבת עם הטעמיםסתם אחת
מעולה. תודה רבה !תופרת_חובבת
מנה אחרונה לארועשרה'לה
פחזניות,
כמה מנות אחרונות? אם רלוונטי עדין בכללשוקולד לבן
אפשר עוגה עגולה, לחתוך ולמלא בקצפת מעורבבת בפירורים, לכסות ולקשט יפה
בנוסף ג'לי\מוס עם סוכריות שוקולד מעל בכוסיות קטנות
אפשר גם סלט פירות בכוסיות יפות
אם תשקיעי בעיצוב כל דבר יהיה מרשים, אז תתמקדי בעיקר בעיצוב וכדאי גם שיהיה מתכונים טעימים..
(סוכריות\כוסות מיוחדים\שכבות בצבעים שונים\גליליות\הכל בצבע תואם\עוגה עם פרחים מבצק סוכר, מרשמלו או טופי וכו')
פצפוצי אורז בשוקולד וחמאת בוטניםפלספנית
בעזהי"ת
כבר כמה אירועים קבוע שזה מה שאני מביאה
תמיד יוצא שאני מכינה הכי הרבה ותמיד זה נגמר ראשון..
תחתית: 50 גרם שוקולד מריר [רק בשביל הצבע..], בערך כוס סילאן/דבש, 200 גרם חמאת בוטנים, 5.5 כוסות של פצפוצי אורז.
להמיס את השוקולד, לערבב עם החמאתבוטנים והסילאן/דבש, לערבב פנימה את הפצפוצים עד שכולם נרטבים, לשטח בתבנית גדולה ולשים במקרר.
שכבה 2: 300 גרם שוקולד לבן [שוקולד צ'יפס לבן הוא פרווה ובא באריזות של 300 גרם], 150-200 גרם חמאת בוטנים. להמיס יחד ולשפוך מעל הפצפוצים.
קישוט- לא חובה: להמיס 50 גרם שוקולד מריר, לשים בשקית ניילון, לעשות חור קטן ולזגזג מעל.
לחתוך לקוביות קטנות..
באיזה חמאת בוטנים את משתמשת? נשמע טעים..יעל מהדרום
B&D שהיא רק בוטנים..פלספנית
תודה..יעל מהדרום
הירוק?נדנדה כתומה.
כמה זה בכוסות 200 גרם חמאת בוטנים?התנערי מעפר
אני עושה לפי הקופסאפלספנית
תודההתנערי מעפר
עוגת חלווה - למי יש ניסיון עם זה? חלבי או פרווה.טל_לנצח
חלות לשבת-משה ר-
לפני האפייה-משה ר-
ואו נראה מושלם!!מירי ט.
אני חייבת להעיר על משהו מאוד שולי..אבל שטיפה מפריע לי.
אל תיקח אישי, אני לא מתכוונת רק אליך..
יש לאנשים כאן מידי פעם נטייה בלתי מוסברת להעלות תמונות של מאכלים שהכינו, כשהרקע לתמונה הוא לא פחות ולא יותר-הרצפה.
למה?
זה לא אסתתי, זה אפילו לא מכבד לדעתי את המנה שהכנתם.
אם המנה עוררה תיאבון, הרצפה מאחוריה קצת איזנה אותו.
תשקיעו עד הסוף ותצלמו על שולחן או על שיש או כל מקום נורמלי אחר כיאה לבישוליכם האלופים!
מושלם ברמות גאומטריותעוגי פלצת
יופי כזה לא תמיד רואים במאפיה ממוצעת
ואני משוכנע שגם הטעם נהדר! 
יפה!דרדוסית
אני רואה שאתה משתמש במיקסר, אתה מרוצה מהבצק שיוצא בו? או עוזר לבצק ידני?
אני משתמשת במיקסרמרב.
עדיף מיקסר- לפתיחת רשת גלוטן מתאימהברוקולי
גם ביד אפשר לא פחות טוב רק בעבודה קשה יותר-משה ר-
נכון.. אבל הרבה יותר קשה
ברוקולי
למה זה טוב? (הפתיחה של הרשת גלוטן)יעל מהדרום
גמישות של הבצק-משה ר-
תקחי חתיכת בצק אחרי דקת לישה ותנסי למתוח היא ישר תיקרע
תנסי אחרי 8 דקות היא תימתח ואחרי התפחה עוד יותר
תודה! וכשהלחם מוכן- יש הבדל?יעל מהדרום
בודאי..באוריריות..-משה ר-
תודה..נתחיל להשקיע יותר בלישהיעל מהדרום
אני משתמש במיקסר מטעמי נוחות בעיקר-משה ר-
אני אישית ראיתי לא פעם אופים שאמרו שהם מעדיפים ללוש ביד כדי להרגיש את הבצק טוב יותר בזמן הלישה וביד זה עוזר יותר, שיערב להם

אגב גם אמא שלי כשהיא מכינה בצקים מאז ומתמיד היא מכינה רק ביד, בחיים היא לא השתמשה במיקסר ויוצאים לה בצקים מדהימים..
אני לשה ידנית.. אין לי מיקסר..דרדוסית
הלישה הידנית היא אחרי ההתפחה-משה ר-
אני מרוצה מאוד מהמיקסר שלימרב.
כמה את יכולה ללוש בו? איזה סוג?-משה ר-
לי יש קנווד שכחתי איזה דגם...מרב.
נראלי מייג'ור אבל לא בטוחה
2 קילו בצק או 2 קילו קמח? זה שונה..ברוקולי
2 קילו בצק, 4 קילו קמח.מרב.
)יש מיקסרים כאלה עם קערות ממש גדולות-משה ר-
ומנוע חזק, שלי כל הקערה המלאה בתמונה זה קילו קמח..
ישלי קערה ענקיתמרב.
איזה כיף-משה ר-אחרונה
מדהים! מה המתכון??פרח במדבר ~*
תודה לכם.-משה ר-
אפשר לתת טיפ לקליעה?מיסטר דום
מתכונ(נ)ים לראש השנהעדיין בדרך
רשימה התחלתית שלי:
סלט מטבוחה
טראפלס שוקולד חלבה
בישול ראשוני של צלי בשר/לשון ולפני החג רק להפשיר ולהכין רוטב טוב
אולי גם אכין מלית חזה עוף ובטטה ואח"כ זה רק להכניס לבצק עלים ולתנור
מה עוד??
עוגות/ עוגיות, חלות (אבל זה להקפאה..)יעל מהדרום
לברור אורז
לנפות קמח
חומוס להקפאהג'נדס
בכלל סלטים להקפאה- חצילים למיניהםיעל מהדרום
אם כבר..abc
בדרך כלל אני מבשלת כמו צלי, עם המון בצל ותבלינים
רציתי לגוון.. אשמח למתכונים
אמא שלי מכינה את הסימנים ומקפיאהמרב.אחרונה
לפני החג ממש היא מכינה רק תוספות, חלות ועוגות..
עלי סלק לראש השנהילדים זה שמחה
בעלי קנה כבר את העלים בגלל ששנה שעברה פשוט נתקענו בלי.
רק שהוא לא באמת מבין בזה...
וכשאמרתי לו שעד ראש שנה זה יהיה רקוב כבר היה מאוחר מידי...
בקיצור אני מנסה לחשוב מה לעשות..
האם ניתן להקפיא את זה?
מה את נוהגת להכין מזה?בנימינה
אנחנו מכינים מזה קציצות ואז אפשר כבר להכין ולהקפיא.
אנחנו מקפיאים ירקות עלים ויוצא טובפעימה
את יכולה כבר לבשל ואז להקפיאשרבוב
בכל אופן עלי סלק זה דבר מאוד שווה וטעים
יש לי מתכון לסלט מבושל
ואפשר גם לעשות עם זה בורקסים כמו תרד
אםשר לבשל בפשטידות בלביבות ירקות
עושים עם זה חביתת ירקילדים זה שמחה
אפשר את המתכון של הקציצות?ילדים זה שמחה
תוסיפי ללביבות ירוקת שאת אוהבתשרבוב
תכיני פשטידה ותקפיאיחילזון 123
מתכון של אמא שלי ללביבות עלי סלקקרימי
כולם טורפים את זה, ואצלנו יחסית בררנים באוכל!
המתכון הוא עם עלי תרד, אבל זה אותו דבר.
טוחנים את התרד. סוחטים כדי להוציא כמה שיותר נוזלים. אפשר במסננת צפופה (לא של אורז)
מוסיפים ביצים; על כל ביצה 2 כפות פירורי לחם. בצל מרוסק. מלח שום גבישי ופלפל שחור (לא הרבה)
אין לי כמויות מדוייקות.
היא אמרה שאפשר להוסיף גם קצת אבקת אפיהקרימי
^^^ ככה גם אני עושהבנימינה
ואוו עלי סלק - אחד הדברים הטעימים!!!!!!עוגת גבינה.
לא הייתי ממליצה להקפיא את זה לפני הבישול.
אמא שלי עשתה את זה ראש השנה אחד שהיה רצוף עם שישי שבת וזה היה מזעזע אחרי זה בבישול.
אם זה לחביתת ירק אז אפשרי לנקות ולקצוץ ואז בחביתה אולי זה יהיה סבבה, אנחנו עושים את זה עם כוסברה ופיטרוזיליה וזה יותר מצויין!
בהצלחה 
אפשר להרתיח ולהקפיא.פרפר לבן
אמא שלי מבשלץ אותם עם עוף, אחד הטעימים-משה ר-
אני מאדה רצועות עלי סלקלב אמיץ
ומוסיפה גרגירי חומוס מבושלים עם מעט מנוזל הבישול הסמיך, שמן זית, מל"פ. טעים.
ובשבתות רגילות - חמין עלי סלק כנ"ל ו/או עם שעועית לבנה ו/או וקוביות קישואים. מעדן.
יש לפרסים מרק עלי סלק עם חזה עוף והלימון המיוחד השחור.
הבנתי שזה משהו משהו.
יש פשטידה טעימה שמכינים (אני יכולה לברר) ואז אין בעיה להקפיאדרדוסית
חמותי טריפולטאית מכינה חמין מעלי סלק בשר עוף וביציםzmilאחרונה
הלחם השבועיברוקולי
נראה מעולה!מירי ט.
איך בא לי!
|הולך להכין|
יו! נכון.. תכיני ותבואי אלי
ברוקולי
וואו!
משיח נאו בפומ!
נראה מעולה!
מקצועי ביותר

נראה טעים.. אפשר מתכון?בנימינה
כן.ברוקולי
750 גרם קמח כוסמין מלא
1.5 כוסות מחמצת כוסמין
500 מ״ל מים
1/4 כוס שמן
1 כף מלח
2 כפות סוכר חום
4 בצלים מקורמלים עם 2 כפות סוכר חום
ו 2 כפות מייפל
לאחד חומרים. ללוש עד לפתיחת רשת גלוטן.
להתפיח עד להכפלת נפח
לחלק את הבצק לשתיים
לעצב לכיכר עגול
להניח בקערות התפחה ל 3 שעות
לחרוץ עם סכין חדה
לאפות ל 10 דקות על 230
להוריד ל 200 ולאפות לבערך 30 דק נוספות (תלוי תנור)
אם מתחיל להישרף מלמעלה. לאפות באפייה עיוורת.
לפרוס רק לאחר צינון.
בתאבון
וואי תודה רבה!בנימינה
מה זה אפיה עיוורת???בנימינה
תשימי נייר אפיה מעל הלחםברוקולי
שוב תודהבנימינה
ואם המחמצת שלך צעירה תחזקי את הלחם עם מעט שמריםברוקולי
מדהיםחילזון 123
יש לך קישור להוראות הכנה למחמצת מוצלחת?
המחמצת זה גם מקמח כוסמין?
כן.ברוקולי
במידה ואת קרובה אלי. את מוזמנת לקחת.
צריך להוציא אותך מחוץ לחוק!נקודה למחשבה
את באה להביא לי חתיכה?
אני בבית לא מרגישה טוב...
התאפקתי לא לשלוח לך בוואטס אפ..ברוקולי
3>! תרגישי טוב!!
^^^^אילה שלוחהאחרונה
מחפשת רעיונות בריאים לארוחות צהריים.... נואשת....מבט קדימה
א. בלי תוספות לא בריאות...
ב. בלי תפוחי אדמה...
יש רעיונות?
ככה-יעל מהדרום
אורז מלא עם דג מרוקאי/ דג ברוטב/ שניצל עוף בתנור/ חזה עוף ובצל/ ירקות מוקפצים/ קציצות בשריות ברוטב/ רוטב עם קטניות
ילדים בד"כ לא אוהבים אורז מלא ובורגול וקינואהzmil
בצהרון אני אומרת לילדים שהבורגול הוא קוסקוס
-שניצל במחבת פסים
-אם כבר בורגול אז עם סלט ערבי
אם יש מזגן אז מרקים דלעת/שעועית/עדשים/עוף/נודלס צהוב ועוף
אפשר חצי אורז מלא וחצי לבןיעל מהדרום
מאוד תלוי למה הם רגיליםצביה22
אם משנים ממה שתמיד היה יכול להיות אולי קצת יותר קשה להתרגל, צריך להתנסות כמה פעמים עד שמתרגלים לטעם חדש.
ברוך ה', אפשר להרגיל לאט לאט את הילדים להכלג'נדס
לא צריך לעשות הכל לפי חוקי המשחק שלהם. ההורים אחראים לבריאות של הילדים שלהם לא הילדים על עצמם.
אז מנסים לשכנע שזה דומה ל... ודומה ל... אבל אם הם לא רוצים... מסבירים שזה מה שיש לאכול היום. אחרי שבוע שמתעקשים איתם, הם ילמדו שזה מה שיש. אפשר כמובן בעוד דרכים... אולי להראות כמה שזה טעים. לתת המון חיבוקים וחיוכים כשהם לוקחים ביס ומסכימים לטעום... אינלי מושג, אני עדין לא אמא. אבל אני כן יודעת שא"א לעשות רק מה שהילד רוצה. גם לא זכור לי שתמיד כל מה שרציתי קיבלתי כשהייתי קטנה.
בהצלחה!
גם אצלנו מאוד אוד אוהבים בורגול וכוסמת ואורז מלאמתגברת
^^^ אפשר להכין בורגול ברוטבשירשיר90
60 ילדים ולא נשאר פירור ב"ה!
ואגב אני מסווה בבורגול ירקות לרוב
וגם ילדים שלא אוכלים ירקות בבית
אוהבים מאוד את הבורגול הזה.
איזה רוטב את מכינה לבורגול?התנערי מעפראחרונה
קצת רעיונות מאצלינו..חייצ'ו
נודלס (יש גם בסופר רגיל מקמח מלא) עם מוקפץ ירקות.
שקשוקה- מעגבניות ופלפלים ופעם גם טעמתי שקשוקה ירוקה מתרד וזה לדעתי גם טעים.
תבשיל עדשים כתומות עם ירקות כתומים (מתאים לאורז בד"כ)
ירקות צלויים בתנור עם גרגירי חומוס.
פסטה מקמח מלא עם רוטב ש'מתחבאים' בו דברים בריאים. לדוג' רוטב עגבניות עם עדשים כתומות (אם מבשלים הרבה זמן זה נמס) ואפשר גם גזר מגורד דק וזה כמעט לא מורגש.
אפשרות נוספת לרוטב זה לטגן/לאדות בצל קישוא מגורד או/ו ירקות נוספים שאוהבים- גזר, בטטה ואז מערבבים עם הפסטה. אני מוסיפה גם שמנת חמוצה.
מג'דרה מאורז/בורגול/קינואה/פתיתים מקמח מלא (בניצת יש גם פסטות מעוד קמחים כמו כוסמין ואורז שהם גם טעימים)
יש תערובת של עדשים- שחורות ירוקות וכו', גם מזה אפשר לעשות תבשיל עם ירקות.
יש לכן רעיונות לסלטים עם תבשילים?מבט קדימה
תודה רבה על כל הרעיונות!!!
סלט ירקות חי מתאים כמעט להכליעל מהדרום
>>ג'נדס
מנת חלבון:
דג סלמון (או הפילה או הסטייק)
קציצות הודו
קציצות עוף
קציצות עדשים שחורות ירוקות או כתומות (יש מליון מתכונים שווים ואם תרצי אכתוב לך כאן מתכון)
קציצות טונה
מוקפץ עם גרגרי חומוס (עם אופציה להוסיף טופו)
מנת תוספת:
מג'דרה (עדשים ירוקות ואורז מלא כמובן)
אורז מלא עם בצל
כוסמת עם פתיתים מלאים
אפונה עם בצל וגזר (לא הסנפרוסט, אפונה יבשה)
קינואה עם עדשים כתומות - טעים אששש
מוקפץ עם נודלס מחיטה מלאה
בורגול עם עדשים שחורות
בהצלחהההה
גם אצלנו...אמא ל 6
המצב קשה...לא אוכלים כמעט פריות וירקות ורק פחממות....או סויה..לא מוכנים בשרי..ולכן..
אשמח ממש למתכונים ולא רק רעיונות ....חייצו' החכמתי.. אנסה חלק מהדברים אולי יעבוד. תודה!!
מג'דרה היא מנת חלבון מעולה מבחינה תזונתית לידע כללי...ת.מ.
בעצם כל קיטניה (חומוס,עדשים וכו') ביחד עם דגנים (חיטה בורגול לחם אורז) מרכיבים חלבון מלא
אשמח לקבל מתכוניםאמונהירושלים
מדוייקים יותר
ל:
קציצות עדשים
אפונה עם בצל וגזר
קינואה עם עדשים כתומות
תודה רבה!
>>ג'נדס
קציצות עם עדשים, אנחנו די חדשים בזה, מנסים כל מיני דברים שתופסים את עיננו באינטרנט...
הנה אחד לדוגמא, אבל יש עוד...
אפונה עם בצל וגזר.
אני משרה קצת את האפונה, משהו כמו שעה שעתיים, לא קריטי. ואז מכינה בדומה לאורז... לגבי כמות מים מדוייקת, אני תמיד מעדיפה לשים קצת פחות ממה שצריך ואז להוסיף אם נראה שצריך.
אז בעצם מטגנים בצל מוסיפים את הגזר (אם מכינים כוס-כוס וחצי אפונה נראה לי שמספיק בצל אחד וגזר אחד).
ואז מוסיפים את האפונה, מים, טיבול שאוהבים (אני כמובן שמה מלח פלפל, אפשר גם כמון...), רתיחה, הנמכת האש... ומחכים שמוכן אחרי כמה זמן... זה קצת לפי העין...
קינואה עם עדשים כתומות זה ממש ממש טעים!! אני שמה אותם ביחס שווה: על כוס קינואה גם כוס עדשים כתומות.
אולי כדאי לנסות בפעם הראשונה עם חצי כוס מכל אחד. לראות שטעים לכם.
אז שוב- בוררים ושוטפים במסננת את הקינואה והעדשים. מטגנים בצל וגזר (אני חולה על השילוב הזה, והוא מאוד הולך ביחד, אבל לגמרי אפשר לזרום עם הירקות... רק בצל, אולי בצל וקישוא... לאדת), מוסיפים את הקינואה והעדשים, טיפה על אש גבוהה (משו כמו דקה, תוכדי מערבבים), מוסיפים מים- על כל כוס של התערובת קינואה-עדשים- כוס מים. מרתיחים, מטבלים, מנמיכים, מחכים שמוכן!
בתאבון!!
תודה רבה!!אמונהירושלים
אורז מלא עם תירס. אפשר לשפוך טחינה מעל כשמגישיםארלט
קינוח בכוסותאמונה667
אני צריכה להכין לארוע קינוחים בכוסות, חשבתי להכין מוס ב2 צבעים שונים ולעשות שכבות, אשמח אם יש למשהי מתכונים מדוייקים.
מעדיפה מתכון עם ביצים, שיצא כמות יותר גדולה.. תודה רבה!!
אפשר מספר שכבות של מוס-קצפת (חום לבן)שוקולד לבן
ואפשר להכין גלידה, לחלק ל-3, כל חלק לצבוע בצבע אחר (קקאו לחום, חמאת בוטנים לכתמתם וכו') ולארגם ב3 שכבות
לבסיס אפשר לרסק ביסקוויטים\פצפוצי אורז\קורנפלקס ולערבב עם שוקולד בתוספת חמאת בוטנים או חלבה
מה את מעדיפה? מתכון למוס או לגלידה?
מעדיפה מוס, תודה רבה
אמונה667
מתכון למוס שוקולד-שוקולד לבן
מפרידים 6 ביצים,
מקציפים את החלבונים ומוסיפים חצי כוס סוכר בהדרגה באמצע ההקצפה
בכלי נפרד מקציפים חבילת ריץ'
במקביל ממיסים בסיר שמן, 200 גרם צימקאו או שוקולד מריר, אפשר להוסיף כף קפה,
לפני שמורידים מהאש (כשנמס) מוסיפים את החלבונים ומערבבים כמה דקות על האש
כשמורידים מהאש אפשר להוסיף כף מרגרינה ולהמיס, כדי לייצב (לא חובה)
מערבבים יחד את החלבונים המוקצפים, חצי מכמות הריץ' ואת תערובת השוקולד המומסת
ומקשטים בכוס שכבה מוס, שכבה קצפת (אם לא מספיק תקציפי ריץ' נוסף)
מעל אפשר לקשט עם כוכב קצפת ולגרר שוקולד מעל
זה בדיוק מה שעשיתי
תודה רבה!!אמונה667
לא רוצה לבאס...אמא אדמה
(בעיה בעיקר בנשים בתחילת הריון, בשלב שבדרך כלל עדיין לא רואים).
מסכימה, אבל בכוונה מבשלים את החלמוניםשוקולד לבן
רוב הבעיות בחלמון, ולכן מבשלים כמה דקות כדי שיהיה פחות בעייתי
זה לא נכון שרוב הבעיות בחלמון.אמא אדמהאחרונה
לכמה אנשים? קבלי מתכון מעולה מעולה~א.ל
3/ 5 ביצים מופרדות (תלוי מספר האנשים)
מקציפים את החלבון
ומוסיפים שליש סוכר בהדרגה/ כוס סוכר
במקביל: המסה של 150 ג שוקולד+ 100 ג' חמאה/ 250 ג' שוקולד+150 ג' חמאה
להוסיף את החלמונים לשוקולד אחד אחד ולערבב במהירות בלי הפסקה
מוסיפים לשוקולד המומס 2 כפות א. קקאו ותמצית וניל אפשר להוסיף גם גרידת תפוז
להוסיף לקציפת החלבונים את השוקולד המומס בתנועות קיפול מבלי לשבור את הקצפת, ולקרר
להוציא מהמקרר 20 דקות לפני ההגשה.
תודה
אמונה667
רעיונות איך לשדרג מוס פרווה?~א.ל
אני רוצה להכין מוס פרווה משוקולד מריר,
וחשבתי כיצד אפשר לשדרג את הטעם?
עלה לי רעיון לקליפות תפוזים מסוכרות, אך אין כבר תפוזים, וגם לא נתקלתי..
אשמח לרעיונות אחרים
ראית את המתכון שכתבתי?שוקולד לבן
קצפת ריץ' מעדנת מאד את הטעם.
אפשר לנסות להוסיף קפה\ חמאת בוטנים\חלבה- לא ניסיתי, אולי תנסי בכמות קטנה ותראי אם משדרג
בדיוק ניסיתי להכין השבת...אמא אדמה
המסתי שוקולד מריר בחצי מיכל ריץ' והוספתי את מה שאני מוסיפה לכל מתכון שוקולד:
מעט ליקר שוקולד, מעט קפה, מעט תמצית וניל וקורט קינמון. הקפאתי לכמה שעות.
כשהוצאתי הוספתי את יתר השמנת, הקצפתי ותוך כדי גירדתי שוקולד מריר לתוכו עם פומפיה.
האמת היא שיצא טעים, ופירורי השוקולד ממש שידרגו, אבל עדיין עם טעם חזק של פרווה.
אולי אני אנסה להוסיף כף סירופ מייפל בפעם הבאה. מתלבטת אם יהיה מוזר מדי לשלב לתוכו חצי בננה מעוכה.
אפשר להוסיף קפההתנערי מעפר
אני מוסיפה לפעמים טיפה קרם נוגט זה ממש משדרג את הטעםת.מ.אחרונה
תפו"א בתנור-משה ר-
יאמי..ברוקולי
זה אחרי-משה ר-
נראה טוב ..מיכל =>
אני אוהבת ת"א בתנור עם עלי דפנה זה מזה מוסיף
....
במה מתובל?~א.ל
>>-משה ר-
8 – 9 תפוחי אדמה גדולים
50 – 70 כוס*( שמן זית ¼( מ"ל
2 כפות מיונז
1 כף גדושה קורנפלור
מלח פלפל שחור
1 כף פפריקה גרוסה
2 כפות אבקת מרק בצל
1 כפית שיני שום כתוש
פירורי לחם זהובים *הכוונה לכוס חד־פעמית לשתייה קרה בנפח 200 מ"ל.
הכנה: מרתיחים מים בסיר בינוני. מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לפלחים לאורכם, מוסיפים אותם למים הרותחים בסיר )תחילת בישול במים רותחים( ומבשלים כעשר דקות )בישול חלקי(. בתום הבישול מסננים מיד את המים. שמים בקערה את השמן, את המיונז, את הקורנפלור, מתבלים )לבד מפירורי הלחם( ומערבבים היטב. שמים את פלחי תפוחי האדמה בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, יוצקים מעליהם את תערובת התיבול ומערבבים היטב. מסדרים את הפלחים לשכבה אחידה בתבנית ואופים ב־ 200 מעלות בתכנית טורבו כחצי שעה. מוציאים את פלחי תפוחי האדמה מהתנור, מערבבים בעדינות ומפזרים פירורי לחם בנדיבות. ממשיכים לאפות עוד כחצי שעה עד להשחמה. הערה: אפשר להגיש עם רוטב צ'ילי.
נראה טוב
לשם מה יש להוסיף קורנפלור? תודה!!אנונימוסאחרונה
טיפ למרנג שיצא טוב ותפוח-משה ר-
לשים קורט מלח או מעט מיץ לימון ובסוף אחרי ההקצפה לקפל בפנים אבקת סוכר.. 







