שרשור חדש
אז מה אתם מכינים לסעודה שאחרי הצום?אבטיח מלון

 

אצלי יש עוגות שמרים מסורתיות

רגע. אנחנו עוד מבשלים את הסעודה המפסקת לב אמיץ


בסוף הספקתי קוסקוס ומרק, אבל הסתפקו בקרואסוניםלב אמיץאחרונה

(קנויים) ושתיה חמה.

הלכו לישון. גמורים.

אכלנו עוגה בחושה ומרק כתום עם שקדי מרקיעל מהדרום
מה אתם מכינים לסעודה מפסקת?בתאל1

צריכה רעיונות...

כנראה שאורז עם רוטב עם קטניות, תפו"א ועוףיעל מהדרום
לשתי הסעודות של היום-מירי ט.
סלטים-
סלט גזר חריף
סלט טאבולה
סלט פלפלים
סלט חומוס

תוספות-
אורז מלא
תפו''א בתנור

עיקרית-
עוף סיני עם פלפלים
עוף בגריל.

קינוחים-
עוגיות שוקוצ'יפס
עוגות דבש
הכנתילב אמיץאחרונה

עוף בדבש  עם תפוחי אדמה בסיר.

 

סלק עלים מאודה עם בצל.

 

שניצלים - לא נקרא סעודה בלי זה.

 

סלט ביצים ותפ"א.

 

ירקות טריים - הספקנו רק לחתוך מלפפונים.

 

מי שרצה היה גם קוסקוס עם מרק עוף וירקות - וזה גם מה שתוכנן לסוף הצום.

עוגת מייפל, מתכון של ניקי בסה"רורית
כנראה לא שמתי על מצב אפיה מתאים, הן התבקעו באמצע.. יש למישהו טיפ איך שזה לא יקרה?
תודה.
20150923210118.jpeg
זה קורה במלא עוגות..וזה נראה טעים ממש!!יעל מהדרום
גם לי יצא ככהאני והוא

הכי טוב ככה המייפל חודר פנימה

תודה רבה לשתיכן סה"רורית
לא לאפות בטורבו.ברוקולי
תודה. איך הכפתור של טורבו נראה?סה"רורית
כל תנור אחרת. תצלמי ונוכל להראות לךברוקולי
שני פסים ומאורר
ככה זה בסוואטר שלי
תודה!סה"רוריתאחרונה
לחם מתכון של אסתי רותם ידידיה,לקוח מאתר makoסה"רורית
נראה טוב!לב אמיץ


נראה ממש טוב!יעל מהדרום
תודה רבה סה"רוריתאחרונה
עצות לשידרוג...ארוחת יומולדתעיצובית

נהיה 10 אנשים ביומולדת לבת ה3

מכינה ארוחה בשרית שניצל ציפס ובאגט

רוצ העוד רעיונות להוסיף לארוחה כדי שתהיה ממש שווה ומגניבה .

תודה רבה

פליז... ממש רוצה שזה יהיה מושקע.עיצובית


תוסיפי סלטים וקציצות ויהיה מכובדשוקולד לבן

דברים אחרים מושקעים- מוקפץ, שווארמה, לזניה בשרית

עוגה פרווהשירוש16

גלידה פרווה

פופקורן

טאקו בשרי

פלפל ממולא 

 

מזל טוב.

ובהצלחה!

מה זה טאקו?עיצובית

והתכוונתי שזה יהיה הקונספט של הארוחה ולהוסיף דברים שקשורים בשביל שזה יהיה יותר מושקע

אבל תודה

מאוד פשוט וקל להכיןשירוש16

תוספת נחמדה לכל ארוחה. (ברעיון של לאפה)

למילואי אפשר להכין בשר טחון מבושל ברוטב פשוט, חסה, ירקות וכו'

את הציפוי ניתן לקנות מוכנות.

שמים את הכל על השולחן- להרכבה אישית.

בהצלחה!

 

תוצאת תמונה עבור ‪tacos‬‏

סלטיםמאושרת תמיד!
טחינה
חצילים
חסה עם שרי
סלט ירקות
כרוב סגול
כרוב לבן
סלט ביצים
חמוצים
זיתים
ועוד בשרי
טורטיה😍אוריה,
טבעות בצל מטוגנות. יש לרות סירקיס מתכון. ילדים אוהבים מאודמדי פעם פה

למבוגרים הייתי מוסיפה סלטים חיים טובים: סלט כרוב, סלט חסה בווריאציות מעניינות (עם פקאנים, שומשום קלוי, חמוציות, בצל סגול, עגבניות שרי, מנגו, פלחי קלמנטינות וכו'..).

מנה אחרונה טובה כמו גלידה פרווה (לילדים אפשר לקנות גביעים), או יותר טוב: סופלה וגלידה.

עוד דברים: נקניקיות (אם את בקטע של ג'אנק פוד..), קציצות (הולך מעולה עם באגט)-אפשר גם להכין בצורה של בורגר או קבבים, פרוסות עבות של ירקות צלויות בתנור - אפשר גם להכניס לבאגט

תודה רבה לכולם יצא ממש מושלםעיצוביתאחרונה


"אין תורה כתורת ישראל"הדובדבן שבקצפת
עבר עריכה על ידי הדובדבן שבקצפת בתאריך ח' בתשרי תשע"ו 23:30

בעז"ה גם השנה נחגוג יחד את שמחת תורה ויום ההקמה בעוז ציון!

בעזרת ה' יהיה מנין בגבעה.

מיועד גם למשפחות, נשמח להצטרפותכם.

לפרטים:
בנים- 0506792013 
בנות- 0549226946 
נשמח אם תעזרו להפיץ.

אחרי סדנה של זילוף, איך העוגה?!יונית

איזה חמוד!!יעל מהדרום
מדהים!!!!!!!!me and i

לא הייתי מתנגדת לאחת כזאת ליום הולדת!

אפשר הסברים איך עשית את זה?

איזה יפהפה מה צריך יותר מזה?פשוט מושלם ומהמם.770מ

אבל לדעתי האישית לא הייתי מכניסה חיה טמאה...

טמאה? זה כולא כבשה.מירי ט.
וגם אם זה היה חיה טמאה..לא כולם מקפידים על זה.
זו הוראה של הרבי מליובאויטש לא להכניס הביתה חיה טמאה בשום צורה שהיא..
אבל לדעתי האישית אין עניין להעיר לאנשים על הקפדות וחומרות למיניהן,
זה לא תמיד נחמד..
זה די עניין שלה.

ולפותחת- העוגה מזולפת מקסים! כל כך מדויק ונקי
^^^ברוקולי
וזילוף מקסים! איזה כיף לך!
כבשה היא חיה טהורה, אפשר לאכול ולהקריב אותהשוקולד לבן


נו זה מה שאמרתי. לא טמאה.מירי ט.
אלא אם כן סתם שירשרת בטעות אלי?
סליחה, לא הבנתי אותך נכון..שוקולד לבן

עכשיו אני רואה

אה חחח בקטנה..מירי ט.
וואו כמה סבלנותחילזון 123


דיייי אדירררררכיבשה
אני רוצה כזאת
מהמם ומיוחד ממש!!שוקולד לבן

איך את עושה את הנקודות האלה? והדשא בכלל מיוחד- איך עושים אותו?

העוגה נראית נהדר מכל בחינה שהיא!

ממש יפה.! איפה עשית את הסדנא?חסויה

נראה ממש דדומה למה שאני הכנתי בסדנא דומה...

(את לא חייבת לומר איפה..  )

וואי גם אני הייתי בסדנאיראת

ויצאתי עם עוגה של "דובוני אכפת לי" עשיתי אותה לפני שנה אצל שגית מ"המתוקים של נועה"סדנת זילוף ששווה כל שקל. חבל שאני לא יודעת איך מעלים תמונה...

וואוו מעפר אני באה

זה מהמם!!

רק כעת ביכולתי להגיב...770מ

סליחה ומחילה.. חשבתי שמדובר בחיה אחרת לחלוטין משום מה.....

 

כבשה זאת בהחלט חיה טהורה סורי..

 

וזה באמת מהמם ומקסים...

מושלם! שיוו!!פינג.אחרונה


דג מרמשקפופרית123

הכנתי לשבת דג עם פרוסות לימון, והוא יצא מאוד מאוד מר..

השריתי עם הלימון, ואח"כ גם אפיתי עם הלימון.

יצא כ"כ מר, שגם מה שאפיתי אח"כ באותו תנור קיבל את הטעם.

 

איפה טעיתי?

בסוג של הלימון? בהשריה? באפיה?

 

תודה מראש לעונים!

דג שלם?לב אמיץ

צריך לנקות היטב את חלל הבטן ולמשוך החוצה את כל שאריות הריקמה השחורה שנשארה צמודה לדופן בטן הדג.

 

זו רקמת עור של דרכי המרה של הדג, אם אני לא טועה, והיא אכן מרה מאוד.

 

אם זה רק הלימון זה היה יוצא חמצמץ ולא מר. לא יתכן שלימון ישפיע בצורה כזו על כל מה שנאפה אחר כך.

 

אולי הרבה שום חרוך? זה יכול לעשות טעם מר ולהדביק בריח שלו תבשילים נוספים.

פילה נסיכהמשקפופרית123

השום לא נחרך.

מוזר.לב אמיץ

מה עוד שמת חוץ מלימון?

 

ותגידי-לכולם היה מר או רק לך? לפעמים זה קורה שיש טעם כזה, וכל האוכל מרגיש מר.

הקליפה של הלימון גורמת למרירותתמר_דר

נסי פעם הבאה רק לימון מיץ לימון, או פרוסות לימון בלי קליפה.

לא יודעת. אני קבוע מבשלת/אופה דגים עם פרוסות לימוןלב אמיץאחרונה

על קליפתן. מעולם זה לא נעשה מר.

הקפאת מאכלים..לא קשור
בס"ד
אפשר להקפיא את המאכלים הבאים?
סלט זיתים ברוטב עגבניות
פסטה עם רוטב בולונז
מרק עוף עם ירקות (לא טחון)
עוף מוכן (אפוי בתנור)

תודה מראש!
עוף אפשר, מרק אפשר גם- בתנאי שאין בו תפו"ארחלקה


זיתים אפשר רוטב בולונז אפשר (לא ניסיתי עם הפסטה)ת.מ.
נראה לי חסר טעם פסטה זה א הרבה הכנה...
מרק- תפו"א לא
עוף- כן
על הכל להקפיא כמה שיותר טרי ואטום...
כדאי לסנן את המרק מהירקותתמר_דראחרונה

ולהקפיא בנפרד, אחרת זה יכול קצת להחמיץ.

רעיונות לארוחת בוקרלא קשור
בס"ד

רעינות לארוחת בוקר זולה ומזינה?

יש לנו בערך חצי שעה משחרית עד שצריך לצאת לעבודה.. אזה זה צריך להיות משהו שלא לוקח הרבה זמן להכין..

תודה!!
חביתה, סלט וטוסטים עם חמאה, הכי קל ורגילצ'וקלייטאחרונה


רימונים ושזיפיםעיצובית

שתי שאלות:

רימונים איך שומרים טוב חצי רימון?

מה אפשר לעשות עם הרבה שזיפים?

תודה רבה

לגבי הרימון -משיח נאו בפומ!
להפריד את הגרגירים ולהקפיא אותם בכלי אטום.
נשמר טוב הרבה זמן.
ריבת שזיפים / עוגת שזיפים / פאי שזיפיםברוקולי
מיץ רימונים. מאוד בריאארלט

לסחוט כמו תפוז.

שזיפים- לשלב בתבשיל עוף או בשר או עם בטטותקפה קפה


שזיפים להוסיף לליפתןחילזון 123

רימון אפשר בשקית במקרר

או כמו שכתבו לפרק לגרגרים ולהקפיא.

עוף פצצה עם שזיפיםרביאחרונה

עוף שלם או מחולק

10 שזיפים טריים (פרוסים) או מיובשים

10 שיני שום

למרוח על בכל סילאן בנדיבות.

לתנור ולקצור מחמאות.

 

סוף הדרך....

עוגת שוקולד וחלבה, מתכון של ניקי ב'. nikib.co.ilסה"רורית
אחותי אחראית על הציפוי סה"רורית
נראה טעים!לב אמיץ


תודה סה"רוריתאחרונה
דג מטוגן~א.ל

עושים קודם ביצה ואז קמח

או ההפך?

אני עושה קודם קמח ואחר כך ביצה ואז פירורי לחםהתנערי מעפר
אבל אני לא מקצועית בדגים מטוגנים
למרות שיוצא לי ממש טעים ופריך ככה..
דג עם עור אני מטגנת רק עם קמח.לב אמיץ

זה יוצא ציפוי קליל ופריך.

הכוונה לבקלה צעיר, אמנון וכו'.

 

לפילה אפשר להכין בלילה מקמח, מים ומעט כורכום (או תבלין אחר אם אוהבים).

ושמעתי שטוב להשתמש בבירה לבנה במקום במים.

הכי טוב וטעים זה טמפורה ואז לצפות בפנקו-משה ר-


איך מכינים טמפורה?שירוש16אחרונה


התנור הפסיק לעבוד!!! חברת fauter או משהו כזהחיותא

היה לנו הפסקת חשמל כשהתנור היה באמצע לאפות. החשמל חזר אבל התנור לא....

מישהו מכיר... מה לעשות?

עדיין לא הסתדר?לב אמיץ

נסו לכבות את התנור ולנתק אותו מהשקע.

 

תראו אם השקע תקין.

 

אם כן אפשר לנסות לחבר ולהפעיל מחדש.

 

זו היתה הפסקת חשמל כללית או שאצלכם קפץ משהו? אולי לא העליתם חזרה את כל מה שקפץ בלוח חשמל?

סאוטר?מוריה

בס"ד

 

אולי יש כפתור שצריך ללחוץ עליו אחרי שהחשמל קופץ.

אצל ההורים שלי היה משהו כזה..

 

יש בו צג דיגיטלי? תוכל לצלם את השורה של כל הכפתורים?

ב"ה הסתדר אתמול בלילה גיליתי עם איזה כפתור מאפסים חיותאאחרונה

תודה על העזרה!!

שאלה בקשר לדג טחון...יראת

קנינו בערך לפני חצי שנה דג טחון, השתמשתי בקצת והקפאתי מה דינו של כל השאר לפח?

לא למה?לב אמיץ

תפשירי, תראי איך הריח, אפשר לטפטף לימון על העיסה שמפשירה.

ואם זה היה מתובל, לתקן תיבול.

 

כמובן בתנאי שבזמנו הפשרת מיד אחרי הקניה, במיכל פלסטיק אטום.

טוב אחרי שפתחתי את השקיתיראת

זרקתי לפח את הכל בלי להתבלבל

טוב לב אמיץאחרונה


כבש ואסאדוהאופה הקטנה
שלום לכולם,
אני קוראת אדוקה בפורום כבר שנים, אבל רק לאחרונה התחלתי לבשל ולאפות ולנסות ולהתנסות... וואלה -כיף!
אשמח לקבל מתכונים מנצחים לתבשיל כבש ולתבשיל אסאדו.. מכינה לארוחה של 10 אנשים בערך, אז אשמח גם לכמויות) לקניית הבשרים למשל וכו'(. אם אפשר, אני מעדיפה מתכונים של בישול ולא תנור...
תודה רבה מאוד!!! אחלה פורום
מקפיצה...האופה הקטנהאחרונה
אשמח לעזרה: (
תאריך תפוגה של דבש + חזה עוף על הפלטהאיילת 20

בוקר טוב!

יש לי 2 שאלות:

1. האם לדבש יש תאריך תפוגה? אמא של בעלי הביאה לנו דבש שכתוב עליו "תאריך אחרון לשיווק: 8/2015". לא כתוב תאריך אחרון לשימוש. השאלה אם אפשר להשתמש בזה?

2. אני רוצה לכין לשבת חזה עוף. בפעמים הקודמות שהכנתי העוף התקשה כשחיממתי אותו על הפלטה. מה אפשר לעשות בשביל למנוע את זה?

תודה מראש!

דבש אמיתי לא מתקלקל-משה ר-
הוא יכול להישאר מאות שנים...
אפרופו אין היום דבש טהור בסופרים הגדולים-משה ר-
אולי בעדן טבע וניצת הדובדבן..
הדבש היחיד שהוא טהור ב100% זה הדבש של מכוורת נגוהות, ממש איכותי וטעים ואמיתי בלי מהילה של כלום..
תודה. אשמח לרעיון לגבי חימום חזה עוף כך שלא יתקשה/יתייבשאיילת 20


חזה עוף מאד בעייתי-משה ר-
הוא צריך בישול/אפייה/צלייה קצרים מאד..
תתני חזה בישול מאד קצר ואני חושב שיהיה בסדר
^^^בישול קצר ולהניח מעל צלחת חרס עבה על הפלטה.לב אמיץ


בעקבות קריאה באחד מבחוגי הבישול גיליתיפנסאי
שיש דרך לאפות אותו בלי שהוא יתייבש ויצא מעולה.
שעה ועשרים על חום של מאה עשרים מעלות גורמים לו להתבשל באיטיות מבפנים בלי להוציא את כל הנוזלים שלו. ככה הוא פחות מתייבש גם בחימום חוזר. ובכלל טעים קר.

נוסה מלא פעמים בחודשיים האחרונים בהצלחה מרובה...
גם של מכוורת שניאורסון אמיתי לחלוטין...פנסאי
במיוחד זה שלא עבר חימום. מומלץ!
קורנפלור עוזר מאד לשמור על העסיסיות שלג'ינג'ית מנמשת

החזה עוף.

ועל הפלטה לשים בקומה שניה. 

בהצלחה

איך מכינים?לב אמיץאחרונה


שאלה לי- שייך להקפיא עוף עם רוטב?21

ומה בנוגע לעוף וירקות ברוטב?

 

תודה רבה!

אפשר להקפיא עוף וירקות ברוטבהתנערי מעפר
אבל לא להקפיא תפו״א.
אחלה. תודה רבה!!21


מוסיפה- ולהקפיא דגים ברוטב. אפשרי? יוצא טעים?21

תודה רבה!!

יוצא מצויין.לב אמיץ


תודה!!21


ירקות לא יוצאות טוב אחרי שמפשירים אותם.שירוש16אחרונה

כדאי להוציא את הירקות מהרוטב ולהקפיא רק את העוף ואת הרוטב.

אם דחוף לך אח"כ להגיש עם ירקות תמיד אפשר לבשל מעט ירקות בסיר נפרד ולהוסיף לרוטב שהופשר.

אולי מישהו ער... קילפתי קישואים והידיים שלי מלאותבתאל1

בדבר הזה שנבק אחרי שמקלפים קישואים...

מה עושים??

מישהו יודע?

תרחצי כלים סבון וסקוצ' יעשו את העבודהאורה2x


סבון עם סקוצ' על הידייםשירוש16אחרונה

פשוט עוברים עליהם כמה פעמים.

קצת כואב אבל בסוף הכל יוצא.

שתיהם לקח לי מלא זמן להכיןןגיגי
מהמם ומושקע!פנסאי
מה אפשר להכין לסוף הצום?הדובדבן שבקצפת

משהו קליל ולא דורש מדי השקעה... |חסרת נסיון בבישול|

סלט, מרק, פשטידה, כאלו..מירי ט.
הסתדרתי בסוף, תודההדובדבן שבקצפתאחרונה