אצלי יש עוגות שמרים מסורתיות
אצלי יש עוגות שמרים מסורתיות
לב אמיץ
בסוף הספקתי קוסקוס ומרק, אבל הסתפקו בקרואסוניםלב אמיץאחרונה(קנויים) ושתיה חמה.
הלכו לישון. גמורים.
צריכה רעיונות...
עוף בדבש עם תפוחי אדמה בסיר.
סלק עלים מאודה עם בצל.
שניצלים - לא נקרא סעודה בלי זה.
סלט ביצים ותפ"א.
ירקות טריים - הספקנו רק לחתוך מלפפונים.
מי שרצה היה גם קוסקוס עם מרק עוף וירקות - וזה גם מה שתוכנן לסוף הצום.
הכי טוב ככה המייפל חודר פנימה 
סה"רוריתנהיה 10 אנשים ביומולדת לבת ה3
מכינה ארוחה בשרית שניצל ציפס ובאגט
רוצ העוד רעיונות להוסיף לארוחה כדי שתהיה ממש שווה ומגניבה .
תודה רבה
דברים אחרים מושקעים- מוקפץ, שווארמה, לזניה בשרית
גלידה פרווה
פופקורן
טאקו בשרי
פלפל ממולא
מזל טוב.
ובהצלחה!
והתכוונתי שזה יהיה הקונספט של הארוחה ולהוסיף דברים שקשורים בשביל שזה יהיה יותר מושקע
אבל תודה
תוספת נחמדה לכל ארוחה. (ברעיון של לאפה)
למילואי אפשר להכין בשר טחון מבושל ברוטב פשוט, חסה, ירקות וכו'
את הציפוי ניתן לקנות מוכנות.
שמים את הכל על השולחן- להרכבה אישית.
בהצלחה!
למבוגרים הייתי מוסיפה סלטים חיים טובים: סלט כרוב, סלט חסה בווריאציות מעניינות (עם פקאנים, שומשום קלוי, חמוציות, בצל סגול, עגבניות שרי, מנגו, פלחי קלמנטינות וכו'..).
מנה אחרונה טובה כמו גלידה פרווה (לילדים אפשר לקנות גביעים), או יותר טוב: סופלה וגלידה.
עוד דברים: נקניקיות (אם את בקטע של ג'אנק פוד..), קציצות (הולך מעולה עם באגט)-אפשר גם להכין בצורה של בורגר או קבבים, פרוסות עבות של ירקות צלויות בתנור - אפשר גם להכניס לבאגט
"אין תורה כתורת ישראל"הדובדבן שבקצפתבעז"ה גם השנה נחגוג יחד את שמחת תורה ויום ההקמה בעוז ציון!
בעזרת ה' יהיה מנין בגבעה.
מיועד גם למשפחות, נשמח להצטרפותכם.
לפרטים:
בנים- 0506792013
בנות- 0549226946
נשמח אם תעזרו להפיץ.
לא הייתי מתנגדת לאחת כזאת ליום הולדת!
אפשר הסברים איך עשית את זה?
אבל לדעתי האישית לא הייתי מכניסה חיה טמאה...

עכשיו אני רואה 
איך את עושה את הנקודות האלה? והדשא בכלל מיוחד- איך עושים אותו?
העוגה נראית נהדר מכל בחינה שהיא!
נראה ממש דדומה למה שאני הכנתי בסדנא דומה...
(את לא חייבת לומר איפה..
)
ויצאתי עם עוגה של "דובוני אכפת לי" עשיתי אותה לפני שנה אצל שגית מ"המתוקים של נועה"סדנת זילוף ששווה כל שקל. חבל שאני לא יודעת איך מעלים תמונה...
מעפר אני באהזה מהמם!!
סליחה ומחילה.. חשבתי שמדובר בחיה אחרת לחלוטין משום מה.....
כבשה זאת בהחלט חיה טהורה סורי..
וזה באמת מהמם ומקסים...
הכנתי לשבת דג עם פרוסות לימון, והוא יצא מאוד מאוד מר..
השריתי עם הלימון, ואח"כ גם אפיתי עם הלימון.
יצא כ"כ מר, שגם מה שאפיתי אח"כ באותו תנור קיבל את הטעם.
איפה טעיתי?
בסוג של הלימון? בהשריה? באפיה?
תודה מראש לעונים!
צריך לנקות היטב את חלל הבטן ולמשוך החוצה את כל שאריות הריקמה השחורה שנשארה צמודה לדופן בטן הדג.
זו רקמת עור של דרכי המרה של הדג, אם אני לא טועה, והיא אכן מרה מאוד.
אם זה רק הלימון זה היה יוצא חמצמץ ולא מר. לא יתכן שלימון ישפיע בצורה כזו על כל מה שנאפה אחר כך.
אולי הרבה שום חרוך? זה יכול לעשות טעם מר ולהדביק בריח שלו תבשילים נוספים.
השום לא נחרך.
מה עוד שמת חוץ מלימון?
ותגידי-לכולם היה מר או רק לך? לפעמים זה קורה שיש טעם כזה, וכל האוכל מרגיש מר.
נסי פעם הבאה רק לימון מיץ לימון, או פרוסות לימון בלי קליפה.
על קליפתן. מעולם זה לא נעשה מר.
ולהקפיא בנפרד, אחרת זה יכול קצת להחמיץ.
שתי שאלות:
רימונים איך שומרים טוב חצי רימון?
מה אפשר לעשות עם הרבה שזיפים?
תודה רבה
לסחוט כמו תפוז.
רימון אפשר בשקית במקרר
או כמו שכתבו לפרק לגרגרים ולהקפיא.
עוף שלם או מחולק
10 שזיפים טריים (פרוסים) או מיובשים
10 שיני שום
למרוח על בכל סילאן בנדיבות.
לתנור ולקצור מחמאות.
סוף הדרך....
עושים קודם ביצה ואז קמח
או ההפך?

זה יוצא ציפוי קליל ופריך.
הכוונה לבקלה צעיר, אמנון וכו'.
לפילה אפשר להכין בלילה מקמח, מים ומעט כורכום (או תבלין אחר אם אוהבים).
ושמעתי שטוב להשתמש בבירה לבנה במקום במים.
היה לנו הפסקת חשמל כשהתנור היה באמצע לאפות. החשמל חזר אבל התנור לא....
מישהו מכיר... מה לעשות?
נסו לכבות את התנור ולנתק אותו מהשקע.
תראו אם השקע תקין.
אם כן אפשר לנסות לחבר ולהפעיל מחדש.
זו היתה הפסקת חשמל כללית או שאצלכם קפץ משהו? אולי לא העליתם חזרה את כל מה שקפץ בלוח חשמל?
בס"ד
אולי יש כפתור שצריך ללחוץ עליו אחרי שהחשמל קופץ.
אצל ההורים שלי היה משהו כזה..
יש בו צג דיגיטלי? תוכל לצלם את השורה של כל הכפתורים?
אתמול בלילה גיליתי עם איזה כפתור מאפסים
חיותאאחרונהתודה על העזרה!!
קנינו בערך לפני חצי שנה דג טחון, השתמשתי בקצת והקפאתי מה דינו של כל השאר לפח?
תפשירי, תראי איך הריח, אפשר לטפטף לימון על העיסה שמפשירה.
ואם זה היה מתובל, לתקן תיבול.
כמובן בתנאי שבזמנו הפשרת מיד אחרי הקניה, במיכל פלסטיק אטום.
זרקתי לפח את הכל בלי להתבלבל
לב אמיץאחרונהבוקר טוב!
יש לי 2 שאלות:
1. האם לדבש יש תאריך תפוגה? אמא של בעלי הביאה לנו דבש שכתוב עליו "תאריך אחרון לשיווק: 8/2015". לא כתוב תאריך אחרון לשימוש. השאלה אם אפשר להשתמש בזה?
2. אני רוצה לכין לשבת חזה עוף. בפעמים הקודמות שהכנתי העוף התקשה כשחיממתי אותו על הפלטה. מה אפשר לעשות בשביל למנוע את זה?
תודה מראש!
החזה עוף.
ועל הפלטה לשים בקומה שניה.
בהצלחה
ומה בנוגע לעוף וירקות ברוטב?
תודה רבה!
21תודה רבה!!
כדאי להוציא את הירקות מהרוטב ולהקפיא רק את העוף ואת הרוטב.
אם דחוף לך אח"כ להגיש עם ירקות תמיד אפשר לבשל מעט ירקות בסיר נפרד ולהוסיף לרוטב שהופשר.
משהו קליל ולא דורש מדי השקעה... |חסרת נסיון בבישול|
הדובדבן שבקצפתאחרונה