שרשור חדש
קונפי שוםסיגל!
מה זה? איך מכינים? למה משתמשים בזה?
תודה מראש!!
לוקחים מלאאאאאאאאאאא שיני שום מקולפותפלספנית

בעזהי"ת

 

שמים בסיר יבש, נותנים להם להשחים כמה שניות

מציפים בשמן זית

מנמיכים מאוד את הלהבה כדי שהשום לא ייטגן

ונותנים לזה להתבשל באש נמוכה בערך 20 דקות. ממליחים

מצנצנים עם השמן ביחד

 

ואוכלים את השומים בכפית. בשמן משתמשים לתיבול..

הינה מה שמצאתי:שירוש16אחרונה

מתכון: קונפי שום - מתכונים - וואלה! אוכל

 

אנחנו מכינים אותם בצורה פשוטה מאוד בלי מלח. יוצא מאוד טעים.

מתאים למנת הסלטים בשולחן שבת.

מאוד טעים עם חומוס וטחינה ושאר סלטים בשבת.

 

אצלנו בחנות יש אפשרות לקנות שיני שום קלופים. תנסי אולי תמציא חנות כזו.

 

אגב- השמן מאוד טעים על לחם/חלה בלי תוספת.

יש מה לעשות עם חסה מרה?נעמה301
ויש דרך לדעת כשקונים- אם היא מרה או לא?
תודה!
יותר בהירה פחות מרה. וצריך שהיא תהיה טריה.לב אמיץ

וגם לשים לב שהעלים נראים דקים ופריכים ולא בשרניים.

תודה! ואחרי שקניתי..לפח?או שיש מה לעשות?נעמה301
בד״כ העלים הפנימיים פחות מרים, חבל לזרוקהתנערי מעפר
לפעמים עם תיבול מתוק זה בסדרבנימינה

תודה רבה לכן,אנסה. באמת התבאסתי לזרוק. תודה!נעמה301
האמת שמר זה בריא.אם מסוגלים, זה טוב.לב אמיץ


באמת??איזה קטע,למה??נעמה301
מר, ובעיקר צמחים מרירים, נחשביםלב אמיץ

כממריצים פעולת ניקוי רעלים מהכבד, הכליות והמעיים והגברת תהליכי עיכול וספיגה.

 

כמובן, לא מר בלתי אכיל, אבל מר מעט זה טוב.

 

מה בסוף - זה היה טעים?

מעניין,לא ידעתי. לפחות היינו בריאים...נעמה301
או שלא,כי שמתי הרבה סוכר בתיבול והיה טעים אולי גם העלים הפנימיים היו פחות מרים באמת. תודה!
עלי חסה ממולא באורז.שירוש16אחרונה

האורז יכול להיות עם תוספות כמו אפונה וגזר.

או מתכנון פשוט של כמון ופפריקה מתוקה.

 

בסופו של דבר לא טועמים את העלים והם שם לקישוט והוספת אוכל בריא לתפריט.

אז הכנתי את העוגיות הפריכות של יעל מהדרום.....ג'נדס
ויצא טעים מאוד!!! הוספתי טיפי שמן כדי שיהיה טיפה יותר נוח לעבודה.
המילוי זה ממרח תמרים ביתי, יצא סוף הדרך!!!
יעל מהדרום
לק"י

במתכון המקורי יש גם מרגרינה...

וכמה יצא לך בסוף?
עשיתי חצי כמותג'נדס
והכנתי מעין סנדוויצ'ים, אז מה שרואים בתמונה זה מה שיצא פחות עוגיה או שתיים...
אה! שכחתי לציין שזה מקמח מלא כמובן....יאמי!
נראות ממש יפות וטעימות..יעל מהדרום
פששששאני והואאחרונה
נראה טוב!!!!
רולדת בצק פריך. מתכון: ניקי בסה"רורית
יאמי!יעל מהדרוםאחרונה
שמריםח ת ו נ ה

מה ההבדל בין שמרים יבשים לשמרים טריים?

ומה עדיף?

לי אישית יותר נוח עם יבשיםזמר הפלוגות

השמרים הרגילים צריך להתסיס והיבשים לא חייבים, נראה לי...

לשמרים הטריים יש תאריך תפוגה קרוב יחסיתלולי הקטנה

שמרים יבשים נשמרים במקרר לאורך זמן.

עוד משהו-

שמרים יבשים זולים יותר מהטריים.

אני בהתחלה הייתי משתמשת רק בטריים,

עכשיו-רק ביבשים.הכי נוח.

 

בפועל,בתוצאת המאפה,יוצא אותו הדבר.

זה יותר עניין של נוחות.

 

כמו שכבר נאמר כאן - בעיקר האחסוןyarivnayim1212אחרונה

שמרים יבשים יכולים להישאר במקרר חודשים, הייתי מסתכן ואומר - אפילו שנים. לא יקרה להם כלום. לטריים 'קל' יותר להתקלקל. ואני חושב שאת היבשים קל יותר לערבב בצורה טובה עם שאר הרכיבים.

יש דרך לגלען זיתים בלי כלי מיוחד לזה?ת.מ.
לא נראה לי...yarivnayim1212אחרונה

אם את רוצה להשאיר אותם שלמים מבחוץ, זו לדעתי הדרך היחידה...

אשמח לרעיונות למאכלים רכים,אבל-מקום בעולם
שיהיו טעימייים ;)
לא מעדנים (נמאס לי), גם לא פירה, ודברים חמים גם לא טוב..
תודה רבה! זוכים להציל אותי מגוויעה ברעב
הרבה שייקים עם פירות טעימיםבנימינה

גרברמבולבל

ספגטי חתוך לחתיכות קטנות

מרק עדשים פושר

 

נשיקה

ניסיתי פסטה חתוכה קטן והיו כאבים עזים מקום בעולם
תודה רבה
אויי...בנימינה

קוואקר גרוס דק - להשרות בחלבלב אמיץ

אפשר גם במיץ פירות. תוך 15-20 דקות זה נמס לגמרי.

את יכולה להוסיף קצת דבש או סוכר.

 

טעים, קר ומשביע.

 

דיסת סולת חמימה זה טוב?

 

נמשיך לחשוב.

רפואה שלמה.

 

אה כן - יש לקנות רסק תפוחים, רסק אגסים ממותקים או לא ממותקים - בקופסאות שימורים או בצנצנות זכוכית.

תודה רבה!מקום בעולם
באמת גירדתי לעצמי תפוחים והיה בסדר
שייקיםחוזרת
פירות/ירקות עם חלב/יוגורט/מיץ/מים/מיקס
עם אגוזים/שקדים/...
שוקולד
וכו וכו
זה ממלא... וטעים. .. חייתי על זה תקופה...
גלידה...מזמשנה
מרקים קרים. תחפשי מתכונים שאת מתחברת אליהם ברשת...
קוסקוס בתוך מרק אולי תצליחי ואז זה ממש משביע.(על תינוקות שלא לועסים זה עובד ממש טוב)
תודה רבה לכולם..מקום בעולם
לצערי דברים חמים אני עוד לא יכולה לאכול.. ככה שמרקים וקוסקוס במרק פחות מתאים לי כרגע, אבל אשמור להמשך כשישתפר
רציתי לעזור אבבל כתבו כל מה שהיה לי. מותר לשאול מה קרה?נחשון מהרחברון


תודה.. ניתוחון בפה..מקום בעולם
רפואה שלמה!!!נחשון מהרחברון


אפשר לאכול את המרק פושר..כמו צמח בר
את יכולה גםלב אמיץ

לגרד ביצה קשה במגרדת עם החורים הקטנים (לגבינה צהובה).

 

זה יוצא מן תלתלים רכים שקל לבלוע.

אפשר להוסיף לזה שמן זית או מיונז או אפילו תלתלי גבינ"צ, או לבלוע את זה ככה.

 

חשוב - שלא תחלשי.

 

עוד רעיון : אם את אוהבת סרדינים - למעוך אותם היטב ולעבב עם גבינה לבנה.

גם חשוב. 

 

תרבי באכילת פירות מרוסקים - זה יזרז את ההחלמה.

את יכולה גם לבשל מחית פירות בסיר לחץ על אש מאוד נמוכה עם מעט מים - פחות ויטמינים אבל המרקם חלק, אפשר לגוון ולבשל סוגים שונים בו זמנית, וגם זה נשמר במקרר כמה ימים.

 

ו - בננה. אם נשמע לך סביר, אפשר למעוך בעזרת תחתית של כוס זכוכית למחית חלקה.

 

בתאבון.

זה ישמע קצת מוזר ואולי רעיון לא ככ טוב אבל-תהילה רבקה

מישהי שאני מכירה שעשתה פעם שביתת רעב אמרה לי שבגלל שהיה אסור לה לאכול היא מעכה כל מיני דברים שהיא אוהבת וקשיחים במקור בבלנדר ואז שתתה אותם.. לא יודעת אם זה טעים, לא ניסיתי  מוזמנת לנסות אם את רוצה אגב, מה עם פסטה בצורת צדפים קטנים? לחכות שתתקרר. רך מאוד.. חביתה מקושקשת לחכות שתתקרר? כמעט כל דבר חם אפשר לחכות שיתקרר ולאכול השאלה אם את יכולה ויהיה לך טעים. רפואה שלמה בעז"ה!!

אפשר גם גלידה בנימינה

אוף, סיוט זוכרת את זהשוקולד לבן

עברתי את זה חמש פעמים..

 

תנסי פשטידת בצל או קישואים, הם רכות כמו פירה אבל בטעם מגוון (תזהיבי לפני הבישול)

אפשר לאכול אותם פושר

לחם לבן הוא רך יחסיתקרימיאחרונה

הבת שלי שעוד אין לה שיניים אוכלת אותו בחתיכות קטנות.

ואפשר גם טחינה עם סילאן, זה די נחמד.

סטייק טונה בתוך רוטב, בסיר..~א.ל

מישהי מכירה מתכון מנצח?

תודה

נסיון אחרון...~א.ל


אמא שלי עושה ככה: (קצת מושחת אבל יוצא פצצה)ג'ינג'ראחרונה
מטגנת את הטונה כמו שניצל עם ביצה וקמח (בלי פירורי לחם)
בסיר דגים מכינה תבלינים עם שמן (פפריקה מתוקה וחריפה, כורכום, זרעי כוסברה, מלח גס, קצת לימון כבוש). מוסיפה מצע של ירקות- תפוא, גזר, שום, גמבה, פלפל חריף, עגבניה. מניחה את הדגים מעל וממלאת מים עד גובה הדגים (בלי לכסות אותם במים) שמה מעל צרור כוסברה ומבשלת עד שהירקות רכים.
מעדן.
מחפשת רטביםטל אוריה

ל2 סלטי חסה.

 

הראשון:

חסה

חתיכות מנגו

פקאנים

 

השני:

חסה

רצועות בטטה קלויה

סלרי

תפו"ע ירוק

מיץ לימון.

את הראשון אני עושה עם הרבה מיץ לימון וזהו...פנסאי
יוצא מעולה, המתיקות של המנגו וקרנצ׳יות של הפקאנים (אפשר גם קשיו) מספיקה...
הנה..יוצא מצויןצ'וקלייטאחרונה

רוטב שנראלי מתאים לשניהם:

קצת מיונז\שמן זית

חצי כפית חרדל

שום כתוש (לפי הטעם)

דבש\סילאן-תלוי אם את רוצה יותר מתוק\פחות מתוק.

מיץ מחצי לימון בערך

קצת מלח פלפל

זה אמור לצאת חמוץ מתוק כזה...תטעמי ותתקני

(אגב, הייתי ממליצה לך להוסיף לסלט פרוסות דקות של תפו"ע. וצימוקים\חמוציות. משדרג בטירוף)

השוואה בין כיריים גז לבין כיריים חשמלייםDAVIDJACO

מה ההבדל ביניהם ועל מה אתם ממליצים?

רק גז-משה ר-

חשמלי טוחן חשמל ולוקח שעות לבשל בהם (לפחות אלה הניידים)

מבחינת בטיחותית חשמל יותר בטוח

לא ידוע לי שלוקח שעות..אולי הפוךיעל מהדרום
לק"י

אולי לניידים לוקח הרבה זמן.
מכירה מישהי שיש לה קבועים והיא מרוצה..
בניידים השתמשנו הרבה בצבא והדברים הכי פשוטיםכמו-משה ר-

צ'יפס היו לוקחים המון זמן

בכ"א זה המון חשמל, גז הרבה יותר חסכוני, בלון אחד גדול יכול להחזיק שנה 

אז כנראה שזאת בעיה אצל הניידים..יעל מהדרום
אין כמו גז.. רואים את הלהבה! !!!זורוגורו
בגז אפשר להשתמש בחג.. בחשמלי לא.מקום בעולם
מן הסתם שאפשר עם שעון שבתיעל מהדרום
לק"י

אבל בהפסקות חשמל הם מושבתים..
יש לנו אינדוקציה חשמליתאנונימיות

מאוד מאוד מרוצים. יותר נקי, יפה.

בדיוק אותו זמן בישול או אפילו פחות!

אפקטים מעולים שעוזרים ממש!

אצל הניידים אכן יש בעיה...

לא צורך כ"כ המון חשמל.

ובשביל 3 חגים בהחלט אפשר להשאיר נייד על שעון שבת או לוותר. הבטיחות מנצחת

 

אי אפשר ש"ש לכיריים קבועיםיפתח כ
למיטב ידיעתי לחשמלי יש סירים מיוחדים.בין השורות

אם יש הפסקת חשמל- אין איך לבשל / לחמם מים לקפה.

לי קשה שאני לא רואה את גודל האש, כנראה מתרגלים לזה ויודעים את העוצמה המתאימה לכל דבר.

אני אישית מעדיפה גז.

כמדומני שזה אינדוקציה,בחשמלית רגילה הסירים רגיליםשואף לאור


כיריים חשמליים נשארים חמים הרבה זמןשוקולד לבן

כך שאי אפשר להשאיר עליהם סיר שהאוכל בו מוכן

חיסרון בבתים בלי הרבה מקום

יש לנו בבית חשמליאולפניסטית גאה
וזה פשוט מושלם, זה אותו זמן בישול כמו גז, קל לנקות אותם , אפשר להכשיר אותם לפסח והם ממש נוחות לשימוש
^^ הרבה יותר מהיר, נקי, אסתטי, נוחחנניואחרונה


ולא צריך סירים מיוחדיםאולפניסטית גאה
וזה לא עוד הרבה חשמל
כיריים חשמליים פשוטים מבשלים גרוע מנסיוןzmil

זה רק במצב שבשכירות ביחידה תת-קרקעית ואסור גז או במקרה שהמשכיר לא קנה בלון גז

מצטערת לבאס אותךאולפניסטית גאה
אנחנו לפני 5 שנים בנינו בית חדש ומאז אנחנו עם חשמלים וזה פשוט מושלם האוכל יוצא מעולה באותו זמן של כירים גז , זה לדעתי תלוי בחברה שלנו מעולה
איזה חברה יש לכם? ומאיפה קניתם?גורן הקטנה
schott ceran‏ זה מה שכתוב על הכירים החשמליות, ‏אולפניסטית גאה
החיסרון היחידאולפניסטית גאה
זה שאי אפשר לבשל שיש הפסקת חשמל אבל זה מועט יחסית להנאה שלנו וליתרונות
רק גז!!!! כיריים חשמליותחופשה בצפון
זולות יותר!!!! אבל פשוט לא אמינות נהרסות בציקים...
מבחינת הזמן אני לאיודעת. גם בחשמל אפשר להשתמש בחג-שעון שבתתת
והאוכל זה לא משנה איך הוא מתבשל. עם נוזלים זה אותו דבר. טיגון זה מלאאא זמןן
זה ממש לא נכוןאולפניסטית גאה
שלנו כבר 5 שנים ומבשלות מעולה
יש לנו ניסיון בשתיהםערנוש
שנתיים היינו חשמליות ולפני זמן לא רב עברנו לגז
בחשמליות היה לוקח יותר זמן להכין את האוכל, לא המון אבל יותר.
בגז זה ממש יותר מהיר.

וחסכוני
החשמל עולה חצי מהגז לקילוואטיפתח כ
עדיף גזל.55.

גם מבחינת הבישול,

וגם אני זוכרת שכשהיו הפסקות חשמל בחורף - מזל שהיה לנו את הגז בשביל לבשל ולהרתיח מים וכו.. 

(נשמע שולי, אבל במקרה הצורך את רק תגידי תודה.. )

איך מכינים לחמניות מקמח כוסמין?ציפורי


אפשר מתכוןג'נדסאחרונה
רגיל לגמרי של קמח לבן... בהצלחה!
לא מצליחה לאפות חלותמשיח עכשיו!

כל פעם שאני מכינה חלות או עוגות שמרים, הבצק לא תופח, והתוצאה לא טעימה בלשון המעטה. בחלות כל פעם עשיתי מתכון אחר, וזה עדיין לא יוצא טוב. גם משך התפיחה לא משנה את התוצאה . 

למישהו יש רעיון למה זה קורה?

למישהו יש מתכון מנצח לחלות 70% או 100% קמח מלא?

אני עושה ככה-פרפר לבן
גם בקמח רגיל וגם במלא. (במלא צריך יותר מים)

לפי הסדר הזה מניחים בקערה-
כף מלח
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
6-8 כפות סוכר

מערבבים מלמעלה את היבשים ומתחילים להוסיף מים. בערך 2 וחצי כוסות. אבל להכניס לאט לאט ןלראות שהקמח סופח את המים.
לקראת הסוף של הלישה מוסיפים 2 כפות שמן.
לשים טוב טוב ומניחים להתפחה. בודקים את הבצק ברגע שהכפיל את עצמו נותנים לישה קצרה ומניחים שוב להתפחה.
אח"כ יוצרים צורות ושמים לתפיחה קצרה.
מכניסים לתנור לחום של 180 מעלות.
המממ... רעיונות:תולעת השני

בצק שמרים זקוק לכמה דברים בסיסיים כדי להיות מוצלח.

יכול להיות שיש בעיה או משהו שמעקב את הבצק.

 

 

דברים הכרחיים:

שמרים טובים. שלא פג תוקפם.

חום. 27-32 מעלות צלסיוס. טמפרטורת החדר ומעלה. קר מידי, והשמרים לא יעבדו. חם מידי, והם 'ימותו' לפני שיספיקו להתפיח את הבצק/לחם.

לחות. אם מזג האויר יבש מהרגיל, זה יכול להשפיע. יש פתרונות מלאכותיים להוספת לחות לאויר המטבח.

סוכר. השמרים זקוקים לסוכר כדי לחיות ולתפוח. סוכר/דבש/מיץ תפוחים. אם אין להם סוכר, הם 'ימותו'.

זמן. השמרים זקוקים לזמן כדי לפעול את פעולתם. אם לא ניתן להם מספיק זמן לתפוח, הבצק לא יהיה רך ואוורירי. 

 

זרזים:

שימוש במים חמימים. כשכתוב במתכון להוסיף X כוסות מים, להוסיף מים חמימים, לא ישר מהברז. (או גרוע יותר, מהמקרר)

לישה. כמה שיותר, יותר טוב. עם בצק שמרים, הלישה משבחת אותו ומוסיפה לרכות הבצק ומרקם הלחם.

כמויות. אם לא משתמשים במספיק שמרים, הבצק לא יהיה מסוגל לתפוח היטב וזה לא משנה כמה זמן ניתן לבצק לתפוח... 

 

מעקבים:

מלח. מלח 'הורג' שמרים. לכן כדאי להוסיף מלח לאחר שהבצק כבר מגובש ולקראת סוף הלישה. או שאפשר לאפות בלי מלח.

קור. ע"ע חום. 

יובש. ע"ע לחות.

 

עד כאן לבצק. 

בנוגע לאפייה, אותם הכללים חלים גם כאן.

לא להכניס לתנור רותח, אלא חם. חום קיצוני 'יהרוג' את השמרים לפני שהם יספיקו להתפיח את הבצק בזמן האפייה. 

אפשר להוסיף תבנית עם מים חמים לתחתית התנור כדי לייצור סביבה עשירה בלחות. 

 

 

 

אני מאד מקווה שזה עוזר!

אם יש לך עוד שאלות, מוזמנת בשמחה להוסיף ואשתדל לענות ולפרט.

 

קישור למתכון. 

רק כמה הערות-ברוקולי
המעלות שציינת הם נכונות לאחר תפיחה..
ולכן לפני תפיחה בצק צריך להיות גג 25-26 מעלות.

בצק שמרים עושים עם מים קרים ואפילו עם מי קרח.!
המעלות בבצק עולות גם בזמן הלישה הידנית או במיקסר.

שמרים הם יצורים חיים! וצריך לדעת לעבוד איתם.
גם המתכון המושלם ביותר- בלי טכניקה נכונה לא יעבוד..
ממליצה לקפוץ ללמוד אצל חברה או משפחה שמבינה ותוכל לעזור לך.

חלות אמורות לצאת טריות, אווריריות
ושישמרו טריות אפילו בשני.

מסכימה עם המעלות וחיות השמרים. תולעת השני
מהניסיון שלי:
בצק שמרים - מים חמימים.
בצק לפאי/טארט - עם מי קרח.

אבל זה היופי בבישול ואפייה!
המון מתכונים והמון טכניקות. כל אחד ואחת עם מה שעובד בשבילו.
וזה מה שעובד בשבילי.
מי קרח??מקום בעולם
מים כאלה קרים בד''כ לא נותנים לשמרים לעבוד.. ( לפחות זאת המסקנה שיצאה לי מהניסוי בביולוגיה שעשיתי ;) )
אבל כנראה המעלות באמת עולות הרבה בלישה ולכן המים כבר לא כל כך קרים..
מי קרח = מים קרים + % קרחברוקולי
חח כן כן.. פשוט הייתי בהלם שמשתמשים במים כאלה לשמרים ;)מקום בעולם
מה שלומך???משיח עכשיו!
אנחנו מוסיפים אבקת אפיה-משפר את התפיחה ממש.אביה*
עבר עריכה על ידי אביה* בתאריך כ"ח באב תשע"ה 18:14
וגם יוצא אוורירי..
דבר שני- אנחנו מתפיחים פעמיים- אחרי שהבצק תפח יפה אנחנו לשים שוב ואז הוא תופח שוב והפעם הרבה יותר מהר.
וגם- כמות המים מאוד חשובה, במיוחד בקמח מלא- תשימי הרבה כי אחרת הוא יוצא כבד ולא אוורירי.

אה ובלי ביצה בבצק..
תנסי סוגי שמרים שוניםאמת ואמונה
אולי השמרים שיש לך לא טובים.
קמח מלא 100% קשה לו יותר לתפוח
כמה דברים-משה ר-

א. תעבדי עם שמרים יבשים יותר נוחים לעבודה.

ב. את המלח בסוף הלישה.

ג. לשים את כל הנוזלים בקערה ואת כל היבשים בקערה ולאחד בינהם, לישה ארוכה (כעשר דקות במיקסר להתפתחות רשת גלוטן)

ד. להפקיד על שתי התפחות.

ה. תרשמי את המתכון שאת עושה בד"כ, ונראה מה יכול להיות לא טוב.

ו. אם תרצי ארשום באישי מתכון מעולה לחלות.
 

אני אשמח למתכון לחלות..תודהעיניים תכולות
תודה לכולם. שבוע הבא בעזרת השם איישםמשיח עכשיו!
תודה לכולם. שבוע הבא בעזרת השם איישםמשיח עכשיו!
טיפ ששמעתי שכדאישרבוב
במיוחד עם קמח מלא אבל עוד לא הספקתי לנסות

לערבב את כל החומרים רק עם חצי מכמות הקמח ולהתפיח
לערבב את הקמח שנשאר אבל לשים כמה שנכנס
יכול להיות שיכנס קצת פחות מהחצי ויכול להיות שקצת יותר ואז להתפיח שוב
חצי זה המון המון..לי יותר מרגיש שזה יוביל לתפיחת יתרברוקולי

 

אבל נסי ותעדכני קורץ

 

או שאולי התכוונו לביגה בכלל. ואז זה לא חצי מהכמות.

 

 

ניסיתי ויצא מעולהשרבוב
בפעם הראשונה התפחתי רק קצת
מחכים לשמוע איך יצאו לך החלות ברוקולי


משפר אפיה= קסם!!איזדרכת


זה לא מקמח מלא אבל זה מצויון אולי במקום קמח לבן שימי מלארוזי 1

חומרים ל 2 חלות:

 1 ק"ג קמח לבן
 1 שמרית שמרים טריים
 1 שקית משפר אפיה (לא חובה)
 3/4 כוס סוכר (150 גר')
 1/2 כוס שמן קנולה (100 מ"ל)
 2 ביצים (גודל L)

1 כף מלח שטוחה
 כ- 3/4 1 כוסות מים פושרים

1 ביצה טרופה למריחה
שומשום או פרג לפיזור


 

אופן ההכנה:

1. מכניסים לתוך קערה קמח, משפר לאפיה, שמרית, סוכר, מלח, שמן וביצים. לשים במהירות איטית תוך הוספה הדרגתית של המים. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש שאינו נדבק לדפנות.
2. משהים בכלי מכוסה ל 15 דקות בלבד (במידה ולא השתמשת במשפר לאפייה ביתית של "שמרית" יש לתת לבצק תפיחה ראשונה עד להכפלת הנפח).
3. מחלקים את הבצק חלה ל 2 כדורים שווים, מחלקים כל כדור ל 3 חלקים יוצרים רצועות וקולעים מכל כדור (בעזרת שלוש הצמות) חלה . מניחים בתבנית שטוחה עם נייר אפיה ומשהים לתפיחה עד להכפלת נפח החלה.
4. מורחים כל חלה בביצה טרופה בוזקים שומשום או פרג ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
כ-35 עד שהחלות זהובות

בתאבון!! ובהצלחה!!

 

כמה טיפים ממה שאני עושהקרימי

זה כל מיני טיפים שלמדתי מנשים שונות, וגם מהניסיון:

- כמו שכתבה קודם תולעת השני, השמרים צריכים חום, לכן לא לשים את הבצק במקום קר מאוד (לדוגמה מתחת למזגן).

- אני משתמשת בשמרים יבשים ומערבבת קודם את המים (פושרים-חמימים) והסוכר, ואז מוסיפה אליהם את השמרים,

אחרי כ5 דקות השמרים תוססים ורק אז אני שופכת הכל לתוך הקמח.

- אני משמנת מעט את היידים, ככה לא הבצק לא נדבק.

- להוסיף את השמן רק אחרי הלישה לעיסה אחידה, וללוש שוב.

- כשאני מתפיחה את הבצק אני עוטפת את הקערה בשקית ניילון - בשביל הלחות (אותו אפקט שעושות גרבי ניילון (-; ).

- לשים את הבצק לתפוח במקום חמים, ואפשר גם לעטוף בשמיכה או מעיל.

- מתפיחה כשעתיים, ואחרי שעושה את הצורות מתפיחה עוד חצי שעה מקס׳ (לשים לב שזה לא יותר מדי שלא יתייבש).

- מורחת את הביצה אחרי ההתפחה ולפני שמכניסה לתנור (לעשות בעדינות, שהבצק לא יצנח).

 

טיפ של סבתא מרוקאית :

להתפלל, לדבר עם ה׳ ולבקש ממנו שיצא טוב, לכבוד שבת. ושהאכילה מהחלות תשפיע טוב על כל המשפחה

 

זה המתכון שאני עושה (בשביל קמח מלא צריך להוסיף יותר מים, עד שהבצק יוצא אחיד):

* קילו קמח

* כפית מלח (אנחנו נגמלים ממלח, אז הורדנו, בדך כלל אוכלים עם הרבה סלטים, אז זה מחפה על חסרון המלח).

* 1/2 כוס סוכר (אפשר לשנות את הכמות לפי הטעם, לשים לב שיותר מחצי כוס לספרדים זה מזונות)

* 2.5 כוסות מים פושרים (זה הבסיס, לפעמים צריך יותר)

* 2 כפוץ שמרים יבשים

* כ-1/2 כוס שמן (בגלל שאני מוסיפה בסוף אני שופכת קצת ותוך כדי לישה רואה אם צריך עוד).

 

לקישוט:

ביצה

שומשום/קצח/פרג/גרעיני חמניה/וכד׳

 

בהצלחה רבה!

 

איזה שירשור חמוד!כמו צמח בר
תודה לכולם!
שמעתי שקמח כוסמין יוצא טוב...רות כ1

אני עושה מקמח לבן ויוצא מעולה

יש בעיה עם הקמחים המלאים צריך לדעת איך לעשות אותם...

להתפיח בתנית הרבה זמן לפני האפייה!RUNEN


לנו השבת היו חלות שתפחו מצויןת.מ.
בזכות הבת המתוקה שלי שמצאה את השמרים כשאחיינית שלי הלכה לשטוף ידיים ושפכה עוד לבצק
תודה לכולם!ובשביעי נגילהאחרונה

בס״ד

 

השרשור הזה בא לי בזמן... 

יצאו השבת חלות פצצה!! ב״ה!!

בישול בזולהרהור

אז, על הבלוג הנושא את השם הזה עברתי

ואני מחפשת עוד עצות. אשמח לשמוע מנסיונכם, מה בסיס טוב לתפריט זול, מה יותר זול להכין ומה זול יותר לקנות מוכן (דגש: לחם*) ובכללי איך חוסכים כסף כשמדובר באוכל.

 

 

 

(*על מה זול ובריא יותר לחיות, על אורז או על לחם? תוהה)

יותר בריא אורזאני והוא
לגבי מחיר אין לי מושג מניחה שלחם יותר זול
ברור שאורז.פלספנית

בעזהי"ת

 

גם יותר בריא

גם יותר זול [קילו אורז עולה כ-10 שקל.. כיכר לחם עולה משהו כזה. בקילו יש 6 כוסות לערך, כשאדם ממוצע אוכל חצי כוס לארוחה. תעשי חשבון. מה גם שלחם יכול להתקלקל, להתייבש, ואורז נשמר היטב..]

כיכר לחם עולה 4.90, ואורז עולה בסביבות ה8/9 שקלעוגת גבינה.
זה ממש תלוי באנשים, יש כאלה שבארוחה יאכלו חצי כיכר לחם ויש כאלה שיאכלו פרוסה אחת ואז זה משתווה לאורז מבחינת הספק וזול.

לא חושבת שזה מאה אחוז בר השוואה כי זה תלוי כמה בנאדם אוכל.
יותר בריא לחם.לב אמיץ

עם כל הכבוד לאורז, ובעיקר לאורז המלא, רובנו שבעים יותר מלחם.

זה הדגן שלנו.

 

כמובן שצריך לגוון.

אפילו הלחם השחור הפשוט - לא הפרוס - הוא כבר טוב (אפשר לפרוס אותו במכונה בסופר ולהקפיא - ולהפשיר רק את מס' הפרוסות הנחוץ - זה מפשיר טרי וטעים.

אפשר למרוח אותו בממרחים משביעים שונים, לטבול בביצת עין, לטבול ברוטב שמן זית של הסלט.

 

לצד האורז כדאי לבשל ולאכול קטניות.

 

הכי בריא וחסכוני זה לאכול תזונה פשוטה - מהחומרים הבסיסיים, אבל מגוונת מבחינת דגנים, ירקות, פירות וחלבונים.

ולהנות מהבישול ומהאוכל.

 

ככה מוודאים שמקבלים את כל אבות המזון הדרושים, ושומרים על הבריאות לטווח הארוך.

לחם= חיטה, ומחיטה יש עוד הרבה מוצריםבת 30

כמו בורגול- שהוא זול בריא וטעים, או קוסקוס, ופסטה מלאה וכד'.

אבל בכל מקרה לא כדאי לבנות את כל הפחמימות רק על חיטה, עדיף לגוון עם אורז, תפו"א ועוד.

אצלנו נניח, אורז מתקבל בשמחה בכל וריאציה ובכל זמן. גם אם אכין כל יום בצהריים אורז ובבוקר יאכלו פצפוצי אורז ובערב  פריכיות אורז, ופלפל ממולא באורז- יהיו פה מבסוטים. (לב אמיץ- אולי זו שריטה של עירקים...חיוך)

 

ולגבי מחיר- ברמי לוי אורז מלא עולה כ7 ש"ח, ולבן- יש מבצעים, לפעמים עולה 5 ש"ח לקילו.

 

וכמו שכתבו לך- לאכול הרבה ירקות חיים ומבושלים, פרות, קטניות שהן זולות, ובעיקר- לבשל בבית ולא לקנות מוכן. ככה שולטים במרכיבים, בכמויות ובסוג השמנים, בכמות הסוכרים וברמות חומרי הטעם והריח שמכניסים לגוף.

לחם שלם זול מלחם פרוסzmil


לב אמיץ

זה נכון - מדינות אסיאתיות.גם הפרסים, הכורדים, וכמובן הסינים.

 

אבל במדינות ים תיכוניות כמו ישראל, וגם תוניס, אלג'יר, ומרוקו - צפון אפריקה, אבל ים תיכונית, יש שריטה ללחם חושף שיניים.

ללחם יש כמעט ערך נפשי. וודאי ערך רוחני.

 

 

 

הבעיה היא שהלחם תעשייתיבת 30

ואני טרם הצלחתי להגיע למצב שבו אני מצליחה להכין בבית את כל הלחם שאנחנו צורכים.

גם לחם אחיד מכיל בתוכו אי אילו מרכיבים שאני לא מתה עליהם, ק"ו לחם פרוס.

גם לחם מלא קנוי מלא במרכיבים כאלה.

אז אני אישית התפשרתי בינתיים על פיתות מקמח לבן שיש בהן רק קמח מים שמרים ומלח, בלי כל התוספות.

אורז לפחות הוא נקי נהדברים האלה.גם פצפוצי אורז מלא ופריכיות אורז הם אורז נטו, אולי עם מלח.

בפיתות מקמח מלא גם אין שום דבר, רק מים שמרים ומלח..עוגת גבינה.


אבל הן הרבה יותר יקרות...בת 30


לא בהכרח..עוגת גבינה.

פעם ראיתי באושר עד 3 ב12 נראה לי משהו כזה.

לקחתי רק 2 כי לא היו שלוש

ראיתי ברמי לוי 3 ב10 או משהו כזהשמשיאחרונה
צודקת.לב אמיץ

הולך ונהיה יותר ויותר קשה להשיג לחם - גם מלא - שלא מכיל מרכיבים כאלה.

 

אולי רק של הרדוף.

 

שימי לב שיש מעט סוגים של פיתות מקמח לבן שמכילות רק קמח, מים ושמרים (פעם אחרונה שבדקתי, נדמה לי שפיתות של מאפיה בשם תנעמי הן כאלה, ויש להם גם פיתות מקמח מלא) גם אם זה כל מה שכתוב.

 

אנחנו בגלל זה קנינו אופה לחם. וגם עבדנו על רגישויות - היום מסוגלים לאכול את הלחם השחור האחיד, אם אין ברירה.

[פצפוצי אורז לפעמים מכילים סוכר]פלספנית


אני היחידה שלחם לא משביע אותה?9080

וצריך לפחות 6 פרוסות בשביל לשבוע?

מצד שני גם חצי כוס אורז לא משביע אותי...

תנסי לחם מקמח מלא, לחם שאור, הכבדים האלה.לב אמיץ

אולי קוואקר ישביע אותך.

אולי דווקא סולת?

 

כל אחד ומה שמשביע אותו חיוך.

למה לא משביע?!יעל מהדרום
לק"י

משביע אחרי שש פרוסות

יש תקופות של רעב בחיים..
חצי כיכר לפחות כד להיות שבעה...9080

לא יודעת איך יש דיאטות שאומרות ליצרוך לארוחת בוקר פרוסה או שתיים וכפית גינה עם סלט ירקות, אני נשארת רעבה ומתחילה לזלול מכל הבא ליד

אני גם אשאר רעבה ממשטר כזהיעל מהדרום
פרוסות לחם פרוס באמת לא משביעותבת 30

אבל לחם מלא תוצרת בית- שתי פרוסות וסוגרים ארוחת בוקר...

מישהו פעם ניסהחייצ'ו

להכין שקשוקה לשבת (סעודה שלישית) ויכול להגיד איך זה יוצא?

היי..חייצ'ו

אני רוצה לנסות להכין לשבת, זה נראה יהיה אכיל עד סעוד"ש?

נשמע בסדר..ברוקולי
איך תחממי? זה רוטב די נוזלי לא?חילזון 123


יש כאלה שמחממים נוזלי בנימינה

את האמתחייצ'ו

ששלנו לא נוזלי כי זה בעיקר- בצל פלפלים, עגבניות, זה בלי מים..

 

אז אני לא יודעת אם זה עדיין בעיה. אברר...

אז נשמע רעיון טוב לסעודה שלישיתחילזון 123


לא חייבים לחמם. אפשר להניח בחוץ כחצי שעה לפני הזמן ולאכול~א.ל

זה טעים גם ככה!

אם הרוב סמיך והמעט זה נוזללולי הקטנה

אז מותר לכל הדעות.

וצריך לזכורג'נדס
שאסור להנות מהנוזל, יש לאכול רק מהמוצק.
יש דיעות שאסור..יעל מהדרום
לדעת האדמו״ר הזקן בשולחן ערוך הרב לא.פנסאי
חבל לכתוב לכל הדיעות כשלא באמת מכירים...

אולי לפי רוב הדיעות זה מותר, אבל לא כל...
לפי הרב אליהו אסור לחמם כלוםיעל מהדרוםאחרונה
יוצא מצויין!לולי הקטנה


מחפשת מתכון טוב לרוטב לפסטה. תודה!!!האני אני
איזה סוג של רוטב?יעל מהדרום
רסק עגבניות אפשר עם בצל...האני אני
אני עושה ככה-יעל מהדרום
לק"י

מטגנת בצל קצוץ/ חתוך עם עגבניות מגורדות/ קצוצות.
מוסיפה שום קצוץ.
רסק עגבניות, פפריקה, מלח, פלפל ומים.

אפשר בלי העגבניות.
אנחנו מוסיפים עלה דפנה או גבעול קורנית (טימין). או זעתר.לב אמיץ


אם עושים את האדום, אז אצלנו רוצים רק את הגרסא הפשוטהחיה רוז

שמן (כמות מכובדת) ובצל. כשבצל משחים מוסיפים רסק. וזהו.

 

אם אני מנסה לשים עוד תבלינים או תוספות, אנשים פה מתאכזבים.. 

 

(כמובן שחלבי וכדומה זה עולם אחר...)

אני מכינה ככהילדים זה שמחהאחרונה

שמן ומטגנת קלות 3 שיני שום קטושים.

מוסיפה 2 כפות רסק מלאות.

3 כוסות מים

פפריקה מתוקה כף

קצת פלפל שחור

קצת פפריקה חריפה

מלח

כמון חצי כף

ומרתיחה.

כשהרוטב רותח אני מנמיכה את האש ומוסיפה את הפסטה המוכנה.

מערבבת.

סוגרת את האש ומכסה עם מגבת.

הרוטב נספג בפסטה..

אחרי 5 דקות מערבבים ובתאבון

מחפשת מתכון פשוט לדג בתנורזמר הפלוגות

יש?

איזה דג??צ'וקלייט


שמן זית ושום כתוש - 20 דק' בתנורבנימינה

ליקוק

מתכון קליל וטעים-מירי ט.אחרונה
(להשרות את הדג בלימון ומלח 15 דק')
-לכתוש איזה 5 שיני שום ולפזר על הדג. (או לחתוך לחתיכות קטנות ולנעוץ אותן בדג).
-לזלף שמן זית
- להוסיף יין לבן
- לפזר רוזמרין
-לתבל במלח, פלפל, וגם קצת פפריקה.
מישהו יודע מה פשר המספרים בעופות?דרורה
1 ו2 נראים אותו הדבר...
גודל או יותר נכון משקלכוכב לכת
אבל המכיר שלהם לקילו שונה...דרורה
נכון הגדולים הרבה פעמים יותר זולים קצתחילזון 123אחרונה


גודל נראלירחלקה
זה הגודל של העוף..מעפר אני באה


ניסיתי וחייבת לשתף- קצפת ממי חלבון לא ביציםהדס ואור

התלהבתי מהענין של קצפת ממי חומוס, ניסיתי ויצא בסדר גמור

ואז בבית אמרו שחייבים לנסות ממים אחרים שיש להם אחוז חלבון גבוה (יש לי בבית כאלה ילדים של פיסיקה, וגם זה חופש, מחפשים תעסוקה...)

אז ניסינו ממים של קופסת שימורים של אפונה. זה הזוי לגמרי- אבל יצא מצויין!

בתמונה זה ממים של אפונה

 

על חלק פיזרתי קצת מזרה שוקולד, סתם בשביל הצבע

 

מה שעדיין לא ניסיתי ואני רוצה לנסות, זה לעשות מזה גלידה פרווה כמו הגלידות של ביצים וריצ'

 

 

 

מקסים! פנסאי
והנה ההוכחה שאופנה בכלל חלבון ולא פחמימות...
מותר לשאול מה היחס בין המי חלבון לסוכר?פנסאי
תשובה- היחס בין החלבון לסוכר:הדס ואור

כמו שראיתי במתכונים ברשת

3/4 כוס מי חלבון

ו כוס סוכר

ו שקית תמצית וניל

 

(ראיתי בחלק מהמתכונים להוסיף קונפלור, אבל לא היה לי וגם זה לא בכל המתכונים, אז עשיתי בלי)

תודהפנסאי
אני לא מבינה משהו עקרוני (לי) בזה -ט'

מה מים של קופסת שימורים שמלאים בחומרים כימיים-משמרים טובים יותר מחלבון ביצה?

 

אשמח להסבר.

 

 

הם לא.ברוקולי

 

אבל אפשר לעשות את זה עם קטניות שמשרים ומבשלים לבד.

 

זה פיתרון טוב לטבעונים ולרגישים לביצים.

תודהט'

בפעם הבאה שאשרה חומוס אנסה בשביל הסקרנות . משימורים אין סיכוי...

 

 

זה גימיק חמוד..ברוקולי

 

אפשר להכין עם זה גם מוס

לכל המפחדים לאכול ביצים חיות (כמוני מסמיק-מוציא-לשון )

 

זה יוצא אחלה!

וגם גלידה. טעיייייםשרבוב
רק תבשלי אותם בלי מלח.. ברוקולי


וואלה?את פניך אבקש
גם כשמשרים לבד?


והעיקר ---- זה טעים בכלל??

אפשר גם עם רויאל אייסינג וגלידות ומוסים וכאלה?
חסר טעם..מקום בעולם
זתומרת לא טעים?את פניך אבקש
לא..זה פשוט יקלוט את הטעמים שתוסיפייעל מהדרום
לק"י

ונראה לי שזה טוב לכל מה שבמקור הוא עם ביצים מוקצפות.
^^ לזה התכוונתי..מקום בעולם
כמו שלדעתי לסתם ביצים מוקצפות אין טעם אלא אם כן מוסיפים סוכר/תמצית וניל וכדו'..
אז בעצם אפשר להשתמש בכל מים שהשרנו בהם קטניות?את פניך אבקש
חומוס, אפונה....
נראה לי רק מי בישול, לא מי ההשריה שלפני הבישולפנסאי
לא יודעת אם לשאר יהיה טעם, אבל משערת שלא..מקום בעולם
וצריך במי בישול, לא השריה.. כי במי בישול הם מוציאים את הגזים שגורמים למים להקציף..
טוב, ניסיתי אתמול ו...פנסאי
1. היה לי טעם לוואי מודגש של אפונה
(אחכ ראיתי במתכון אחר שכדאי לסנן את המים. לא עשיתי את זה, יש מצב שזה היה מעדן קצת את הטעם)
2. הקצף יצא מהמם, אבל כשאפיתי בתנור אז ראיתי כתוב 100 מעלות, וכך עשיתי.

במקום להאפות ולהתייבש הם רק השתטחו לי ולא התייבשו. אפיתי המון שעות ולא עזר! באיזשהו שלב העלתי את הטמפרטורה ל120, וזה עדיין לא עזר. רק היו על גבו הקרמל שרוף...

אופי פעם אחרת אנסה עם מי בישול של חומוס... צריכה אומץ אחרי כישלון מוחץ שכזה
אפונה יש לה טעם מאוד דומיננטי..ברוקולי
תנסי עם חומוס.. זה יוצא נהדר
לענד"י, אולי מקופסת שימורים לאנפשי ישובב

אבל מי בישול של חומוס נטו (דהיינו מהשקית, מבורר, שטוף ואז מבושל)- נשמע לי אידיאלי

כיף למי ששונא מוס מביצים חיות. וגם זה הרבה יותר זול מביצים.חילזון 123

חוץ מזה זה עובד גם עם מי חומוס ביתיים בלי חומר משמר

מסכימה לגמרי, אבל בהחלט מעניין לי לנסות מחומוספנסאי
שבישלתי לבד...
שאלה על הקופסאות שימוריםהדס ואור

הסתכלתי על הרכיבים בקופסת שימורים של אפונה ושל חומוס

הרכיבים באפונה: אפונה, מים מלח וסוכר

בחומוס: חומוס מים ומלח

אני יודעת שאומרים שזה באמת לא בריא, אבל למה?

מן הסתם יש שם חומרים שלא כתובים...פנסאי
אני חושבת שיש 10% חומרים שלא מחוייבים לדווח. ולכן יש מצב שהם לא רשומים על הקופסא.
לא לא לא!!טל..

רושמים על הקופסא את כל המרכיבים!

ובקופסאות שימורים אין חומר משמר - כי הרעיון של קופסת שימורים (הומצאה עבור צבאו של נפואליון דרך אגב) שאתה מכניס לתוכה מזון, אוטם  ומעביר עיקור במקרה שלנו - כל החיידקים שהיו שם מתים ולכן המזון בתוכה לא התקלקל.

אז מאיפה הגיע הקטע של לא בריא?

חלק מהויטמינים ועוד קצת מרכיבי תזונה נהרסים מהחום הגבוה של העיקור, לכן אומרים שזה פחות תזונתי ומזין ובריא לעומת אפונה קפואה למשל...

זה הכל!

 

 

זה לא הכלתות

שכחת לציין שהשימוש באלומיניום הוא מאוד לא בריא. להזכירכם - כמעט אף אחד היום לא משתמש בסירים מאלומיניום. גם לתבניות חד"פ  התחילו להוסיף נייר אפייה מובנה. אלומיניום הוא רעיל ולא ידידותי לגוף שלנו בכלל. האוכל בתוך קופסאות השימורים (שגם אני אוכלת לפעמים) נהיה חבר מאוד טוב של האלומיניום שמבשל אותו ומקיף אותו, לפעמים כמה שנים טובות

גם נכון, אבל...טל..

האוכל לא בא במגע ישיר עם המתכת - הקופסא מצופה במשהו שצריך לדעת מהו, ואם נשרט או פגום יש מגע עם המתכת - וזה עלול להיות לא בריא.

איזו מתכת זו ? ויקיפדיה טוענת שפח מצופה פלדה. צריך לחפש עוד, וגם מה החומר שמצפה ומפריד...

 

אני באתי דווקא להגנתן של הקופסאות שימורים ...

הקופסא בד"כ מצופה בפלסטיק כזה מבפנים. גם לא הכי בריא אולי...חילזון 123


למדתי! תודה!הדס ואור


תשלחי קופסת שימורים למעבדה. אם ימצאו אלומיניום, תודיעי לנו.ביקורת

אני חושב שהבעיה אינה באלומיניום, אלא באורניום שבמעטפת ובציפוי הציאניד. זה מה שגורם למליונים למות כל יום, אחרי שנגעו בקופסת שימורים. מזל שאין כל כך הרבה קופסאות כאלה בעולם. אחרת אולי כולם היו מתים. זו אולי גם הסיבה, שתוחלת החיים ירדה כל כך במאה האחרונה. הרי לפני שהיו קופסאות שימורים, כולם חיו עד גיל 150. ועכשיו תראו מה קרה.

ואגב, שמעתי שמישהו נחתך מזכוכית ומת. כדאי לשקול מחדש, אם להשתמש במוצרי מזון שנמכרים באריזות זכוכית.

אולי זאת הסיבה...תות

לאלצהיימר למשל.

התעשייה המודרנית עם כל הדברים הנפלאים שבה הביאה גם הרבה מחלות חדשות לחיינו.

לא נראה לי שמישהו חולק על כך שכדאי להשתמש באמצעים שעומדים לרשותנו בשום שכל ובביקורת.

 

וגם ביקורת יש דרך להגיד

לא לוקחת אישית אבל חבל לפגוע ברוח הנעימה של הפורום

דוקא בעיני זאת היתה אחלה ביקורת שהובעה בהומור רבאיזו נחמה

חושף שיניים

 

ממש לא הרגשתי שזה פגע ברוח הנעימה של הפורום, והייתי צריכה להתאמץ להבין שזאת אירוניה בכלל...

חייבת לשאול איך זה בהקפאה??......תמיד בשמחה!אחרונה

הסקרנות....

שתי שאלות לי: (חומוס ועוף עם אורז)....תמיד בשמחה!

א. אני רוצה לנסות לעשות חומוס ביתי פעם ראשונה.

יש טיפים? המלצות? מתכונים? שווה את ההשקעה? כמה זמן נשאר? וכו....

 

ב. יש למשהי מתכון טוב לירכיים עם אורז בתנור? (עדיף מתוק).

 

תודה רבה ויומוצלח!

א. מאוד!!ברוקולי
עונה רק על החומוס.נדנדה כתומה.
הכנתי כמה פעמים, זה הרבה יותר טעים מחומוס קנוי ולא כ-זה קשה.

לא מכינה לפי מתכון מסודר-משרה את החומוס לילה עם חצי כפית סודה לשתייה.
מבשלת בסיר עם מים(לפעמים עם סודה לשתייה, לפעמים לא..אומרים שזה עושה פחות גזים ומתבשל מהר יותר..)
מידי פעם צריך 'לקפות' את הקצף הלבן מהסיר..וגם קליפות צפות.. פשוט להוציא עם כף.

כשהחומוס ממש רך, מסננים אותו מהמים, אבל שומרים את המים!מעבירים את הגרגרים לקערה/מג'ימיקס. טוחנים את הגרגרים לבד לעיסה כמעט חלקה.. מוסיפים טחינה גולמית(לפי הטעם..כדאי להתחיל מרבע כוס) מיץ לימון ותבלינים-אני שמה מלח,שום(שיניים/גבישי) וכמון.
ממשיכים לטחון, ובודקים רמת סמיכות. אם סמיך מידי מוסיפים קצת מים ממי הבישול.

טועמים, מתקנים תיבול וזה..אוכלים חצי בערך עם כף או מלפפון או קרקר או פרוסת לחם
כשזה מתקרר זה יותר סמיך מלפני.

אני מחלקת לקופסאות עגולות כאלה של 500 גר/מל(לא זוכרת..) ומקפיאה. זה נשמר מעולה בהקפאה ויוצא טעים מאוד.

הכי טעים עם חומוס כזה זה חומוס בשר-להכין בשר טחון(אם את רוצה אני יכולה להגיד לך בכיף איך) ולשים במרכז צלחת של חומוס.

במקרר זה נשמר כמה ימים..לא יודעת בדיוק כמה.
תודה על ההשקעה והפירוט! ושמחה לשמוע שאפשר להקפיא תמיד בשמחה!


אני שמה גם שמן זית..יעל מהדרום
וזה המתכון שאני עושה-יעל מהדרום
לכל כוס חומוס מוסיפים
שתי שיני שום גדולות
שתי כפות שמן זית
שליש כפית מלח
3 כפות טחינה (אני שמה פחות)
רבע כוס מיים
אפשר גם מיץ לימון

טוחנים הכל יחד וטועמים, אם חסר לך טעם כלשהו מוסיפים... בהצלחה!
^^גם אני מכינה ככה.א.א..
כמו נדנדה כתומה.א.א..
עוף עם אורז בתנור~מטילדה~
בגדול הרעיון הוא להשרות את העוף במרינדה( לא חובה),
להכניס לתבנית אורז מעורבב עם תוספות, לטבל את האורז, לשים מעל את העוף להוסיף מים בכמות שמספיקה לבישול האורז+כוס. לכסות ולאפות. (עדיף בכלי מפיירקס אני מכינה בחד פעמי בתוך שקית קוקיס ויוצא מצוין).

המתכון שאני מכינה:
טיבול לעוף: שמן, פפריקה, מלח, פלפל, שום, רסק עגבניות, סוכר חום/דבש (אני מורידה/מוסיפה תבלינים לפי החשק).
תוספת לאורז:
קוביות של ירקות(עדיף פיצפון): בצל, גזר, קישוא, בטטה, פלפלים בצבעים שונים,סלרי, עגבניה מגורדת. תוספות אפשריות: פטריות, תפו"א, דלעת.

אני שמה בתבנית בתכונות:אורז,(גבעולי סלרי),עוף(ומה שנשער מהמרינדה
תודה לכולכן!תמיד בשמחה!

עוף עשיתי בסוף של ניקי ב. ויצא מעולה!!!

חומוס עכשיו בע"ה.

אם אין לי סודה לשתיה, אפשר בלי?

ושוב תודה!

אפשר בלי..נדנדה כתומה.
אני חושבת שזה עושה פחות גזים ובישול מהיר יותר..

אם את עושה בלי אני ממליצה לנסות להקציף את מי הבישול
עכשיו איתגרת .....מה הכוונה להקציף?תמיד בשמחה!


תחפשי בפורום..קצפת ממי חומוס..נדנדה כתומה.
זה מגניב.
אההה.... חשבתי לפני שמוסיפים לחומוס.....תמיד בשמחה!אחרונה

ולא הבנתי מה הכוונה....

ו.... וואלה!, ננסה בע"ה

 

רעיונות- מה לעשות עם כנפיים?ניקית בהריון
תודה!
אפשר לעשות בגריל..1 awesome

עם מרינדה. זה יוצא ממש טעים

לצפות בפירורי לחם ולטגן-משה ר-

כנפיים בצ'ילי מתוק/חריף..

והכי הכי זה על האש

יאמי!ניקית בהריון
טיגנתי היום וגם טיגנתי טבעות בצל ועשיתי סלטים..
היה מושלם!

תודה לכולם על הרעיונות!
סלט..פלספנית

בעזהי,ת

 

אפיתי את הכנפיים מכוסות בתנור עם קצת תבלינים ושמן זית

בערך חצי שעה.

כשזה היה מוכן חתכתי חסה, עגבניות, זיתי קלמטה, בצל סגול

ופירקתי את הבשר מהכנפיים [עם הידיים.. גם ככה אוכלים כנפיים רק עם הידיים, אז במקום שכולם יתלכלכו- עשיתי את זה רק אני, במטבח, לכולם] 

במקום לתבל בשמן מלח ולימון כמו סלט רגיל- תיבלתי בנוזל שנשאר בתבנית של הבשר. 

חוסל

נשמע טוב.לב אמיץ


בתנור עם רוטב צ'ילימודדת כובעיםאחרונה

או טריאקי

האם זה טוב?א.ב.ג.ד
אני בת 17 ואני בדיאטה ואני רוצה לשמור עליה גם בלימודים, אז עשיתי לי תפריט סנדוויצ'ים שאני אוהבת בגלל שאני לא אוהבת כמעט שום ממרחים ושום דבר ואני רוצה לדעת אם הוא טוב, אז בבקשה תגידו לי אם הוא בסדר,
יום ראשון:
שתי פרוסות לחם קל+ שניצל טבעול+ כפית קטשופ+ חמש זיתים+ פילפל צהוב+ קרקר.
יום שני:
שתי פרוסות לחם קל+ כפית דבש+ פילפל כתום+ חטיף אנרגיה.
יום שלישי:
שתי פרוסות לחם קל+ מרובע גבינה צהובה+ כפית קטשופ+ פילפל צהוב+ שתי ביסקיוויטים.
יום רביעי:
שתי פרוסות לחם קל+ חלבה+ שתי מלפפונים חמוצים+ קרקר.
יום חמישי:
שתי פרוסות לחם קל+ ביצה מקושקשת+ מלפפון+ חטיף אנרגיה.
יום שישי:
שתי פרוסות לחם קל+ כפית ריבה+ מלפפון+ שתי ביסקיוויטים
זה בסדר אבל..-משה ר-

הגוף צריך המון דברים שאין אותם בתפריט הזה.
הגוף צריך ויטמינים-פירות וירקות

הגוף צריך אומגה 3+6- תשלבי אגוזים ושקדים או מנת דג סלמון/טונה/סרדין.. (לא להפריז באגוזים)

אולי במקום גבנ"צ, גבינה כחושה? למרות שפעם בשבוע זה בסדר אבל עדיין..

אפשר לשלב טחינה גולמית משומשום מלא לברזל +סידן.

 

נ"ב- את הפירות/ירקות אפשר לשלב בין הארוחות.

והכי חשוב, הרבה מים.

^ לפי מה שהבנתי התפריט הזה זה לזמן בצפר רק..מקום בעולםאחרונה
ובכל סאת הייתי מוסיפה גם פרי וירק כל יום