2)מאכלים יחסית בריאים..
תודה רבה
ת.מ.אחרונה1. שיהיו מחומרים בריאים יחסית- כמו קווקר, קמח מלא וכד')
2. בלי מרגרינה
3. בלי ביצים
4. בלי סוכר (אפשר סילאן/דבש)
למישהו יש רעיון? =)
אשמח גם להכין אותם היום...
מה דעתך על גרנולה?
זה לא ממש עוגיות אבל נחטף בהחלט, זה עם קוואקר ובלי סוכר ומרגרינה.
יש לי מתכון פצצה אם תרצי.
מקום בעולםhttp://maimons.co.il/?post_type=maimons_matconim&p=214
אין שם מרגרינה, וביצה אחת בלבד. לגבי הסוכר אני שמה סילאן ודבש (יותר סילאן מדבש).
מעפר אני באההיה חסר לי.
והשאר מטעמי בריאות...
מתכון שראיתי בחדר כושר, לא יודעת מה המקור. אפינו; הן טעימות. עוגיות "chunky monkey"
3 בננות בשלות, מעוכות
60 מ"ל חמאת בוטנים
480 מ"ל קוואקר
60 מ"ל קקאו לאפייה
80 מ"ל רסק תפוחי עץ
רבע כפית מלח
כפית תמצית וניל
חופן שוקולד צ'יפס (אם רוצים)
להוסיף את חמאת הבוטנים ואת רסק התפוחים לבננות, ואז, את שאר המרכיביםן. לערבב היטב; לתת לתערובת לעמוד 20 דקות, למדוד כפיות קטנות מהתערובת, וליצור עוגיות ; להשטיח מעט. לאפות בחום בינוני, 180 מעלות, כרבע שעה.
בעזהי"ת
קוואקר, קקאו, חמאת בוטנים ורסק תפוחי עץ
לאאאאאאא מודדים במ"ל!! מ"ל זה יחידת מדידה לנוזל לא למשקל :-O
אני משתמשת בטחינה גולמית (מלאה) או חמאת בוטנים במקום שמן/מרגרינה, ואז לא צריך ביצים.
(הבעיה עם ביצים זה בדרך כלל אלרגיה (כמוני למשל). בעוגות אפשר לשים שתי כפות חומץ מיץ תפוחים במקום ביצים אם יש במתכון - או שמוסיפים סודה לשתיה במקום אבקת אפיה.)
2 כוסות קמח מלא (או 1 קמח מלא, 1 כוס קווקר)
כף או שתיים טחינה גולמית/חמאת בוטנים
6-8 כפות סילאן/ דבש (לפי הטעם- אפשר לטעום ולהוסיף אם רוצים)
1 כפית סודה לשתיה
1 כפית שטוחה מלח ים (דק)
מים או מיץ טבעי עד למרקם של עוגיות
אפשר להוסיף : שומשום, קוקוס טחון, קינמון, תמרים חתוכים ו/או חמוציות במיץ תפוחים,
אופן ההכנה:
מערבים את כל המוצרים הרטובים,
מערבבים את הסודה לשתיה והמלח לתוך הקמח ואז מוסיפים לרטובים.
אופים בחום בינוני 180 למשך כ15 דקות.
17 דברים שעליכם להימנע מהם במטבח
מאת: שי אליאב
המטבח יכול להיות מקום נפלא כל עוד יודעים לבשל אוכל נפלא, אך באותה המידה הוא גם יכול להיות מקום מסוכן אם לא יודעים כיצד להיזהר כמו שצריך. יש בו משטחים חמים, חפצים חדים ואם איננו זהירים, ארוחה אחת שבדרך יכולה להישרף ולגרום לאסון. לכן אספנו עבורכם את הרשימה הבאה של אזהרות אשר הגיע משפים מומחים ובשלנים חובבים כאחד שפשוט למדו מהטעויות שלהם. אז הנה הדברים שעליכם להימנע מהם במטבח.
[סכנות במטבח]
1. לעולם אל תנסו לתפוס סכין שנפלה או החליקה לכם מהיד. במקום, קחו צעד אחורה על מנת לוודא שתהיו בטוחים.
2. לעולם אל תנסו להוסיף קמח או עמילן לנוזל חם. זה יגרום לכך שייווצרו חתיכות גושים שיהיה קשה לכם לנקות. במקום, הוסיפו את המרכיבים לנוזלים קרים או פושרים כדי ליצור תרחיף והוסיפו אותו לנוזלים הרותחים.
3. לעולם אל תשתמשו בכפפות לתנור כשהן רטובות. חום עובר הרבה יותר מהר דרך בד רטוב מאשר יבש. זה תקף גם לגבי מגבות.
4.לעולם אל תניחו כלי זכוכית רותח על משטח רטוב. זה יגרום לזכוכית להתנפץ, היזהרו מכך ביחוד בזמן שטיפת כלים ופינוי מדיח.
5. לעולם אל תגרדו שאריות מזון מקרש חיתוך עם סכין. זה גורם ללהב הסכין להתכהות מהר יותר משהיא אמורה.
[סכנות במטבח]
6. לעולם אל תבלבלו בין אבקת אפייה לאבקת סודה לשתייה. שניהם עובדים בצורה שונה לחלוטין, והמאכלים שתנסו להכין ישתנו באופן מהותי ולפעמים הרסני.
7. לעולם אל תשכחו לשטוף ידיים אחרי שחתכתם פלפל חריף. העיניים שלכם יודו לכם על כך.
8. לעולם אל תנסו לטרוף חלבון שיש בו מעט חלמון. זה פשוט לא יעבוד אז חסכו לעצמכם את התסכול.
9. לעולם אל תערבבו אורז בזמן ההכנה, אלא אם כן אתם מכינים ריזוטו. את האורז צריך להשאיר כפי שהוא עבור התוצאות הטובות ביותר.
10. לעולם אל תשטפו סכינים חדות ואיכותיות במדיח. הטמפרטורות הגבוהות שבמדיח יהרסו את המתכת. סכינים איכותיות שוטפים אך ורק בכיור.
[סכנות במטבח]
11. לעולם אל תחתכו סטייק בדיוק אחרי שהוצאתם אותו מהחום. תנו לו זמן לנוח ולהתמלא בנוזלים.
12. לעולם אל תשתמשו באותה הסכין כדי לחתוך בשר וירקות, אלא אם כן אתם שוטפים אותה בין לבין. עליכם לחטא אותה מפני החיידקים שנמצאים בבשר על מנת שלא יעברו לירקות. הדבר תקף גם לגבי קרש חיתוך.
13. לעולם אל תטבלו את האצבע במזון כדי לטעום ממנו או לבדוק אם הוא חם. האצבעות שלנו מכילות חיידקים רבים שלא הייתם רוצים להכניס למזון שהרגע הכנתם. השתמשו בסכו"ם במקום אשר יוכל לסמן לכם גם הוא אם האוכל שהכנתם חם מספיק אחרי שתגעו בו.
14. לעולם אל תתנו לילדכם לחתוך דברים קשים עם סכין כהה. אולי נראה לכם שבטיחותי יותר לתת לילד לחתוך תפוח עם סכין כהה, אך הדבר בעצם מסוכן והסיכוי שיסתיים בפציעה גבוה יותר.
15. לעולם אל תשתמשו בכלי מתכת על מחבת מונע הדבקות (נון סטיק). זה יהרוס את הציפוי שעל המחבת ועקב כך את הבישולים שלכם.
[סכנות במטבח]
יעניין אותך גם:
בעזרת 18 הטיפים האלו כל מאפה שתכינו ייצא פשוט מושלם!
חכם ושימושי - 14 פתרונות מדליקים!
צ`יק צ`אק: כך מפרידים כלי זכוכית שנתקעו אחד בשני!
16. לעולם אל תקצצו מזון עם תנועות של 'למעלה-למטה'. השתמשו אך ורק בתנועות החלקה כדי למנוע את האפשרות לפציעות ונזק ללהב הסכין.
17. לעולם אל תפתחו את דלת התנור אם מתחילה בתוכו שריפה. פתיחת הדלת תספק לאש חמצן ורק תחמיר את המצב. במקום, כמו את התנור ותנו לאש לדעוך בעצמה. אם האש לא נכבית, התקשרו ל-102.
מנו
לב אמיץאני לא מטגנת את האורז.
שוטפת בזרם חזק כדי לברור באופן ודאי (כבר קרה שאחרי ברירה של האורז אחד אחד על משטח, מלאתי מים וצפו חרקים שחורים קטנים). ואז אחרי רתיחה אני מבליעה את המים והשמן שצפים מעל האורז בתוך האורז ששקע. מערבבת הכל פעם אחת. אחר כך אני מניחה לזה עד סוף הבישול.
אם הסיר צר וגבוה יחסית (כי זה מה שנשאר פנוי) אני "פותחת" את הגרגירים על ידי שאני הופכת את האורז מהחלק התחתון מעל האורז מהחלק התחתון.
תודה על הטיפים החשובים.
-משה ר-אחרונהקניתי שושנת אידוי של נעמן, כדי לאדות ירקות לתינוקת שלי , שאני מתחילה לתת לה "טעימות".
על האריזה כתוב "קוטר 14 ס"מ".
לפי מה שהבנתי, אם כי לא בטוח הבנתי נכון,
השושנת אידוי אמורה לשבת על הדפנות של הסיר מלמעלה, כמו שעושים כשמכינים קוסקוס לבד בבית נראה לי (בחיים לא ראיתי
איך מכינים קוסקוס בלייב, אז אולי אני טועה)
והמים צריכים להיות מתחת.
בתכל'ס מה שקורה לי,
זה שעד שהצלחתי לשים את השושנה כמו שצריך על ה"למעלה של הסיר" , אז כששמתי את החתיכות הקטנות של הגזר
היא נפלה לי לתוך המים של הסיר..
ועכשיו במקום לאדות זה מתבשל רגיל.
באסה. לזאת שלפניה עשיתי ככה, והיא בסדר היום בסה"כ... אבל אם כבר קניתי והשקעתי במסננת כזו..
רציתי שיצליח לי ..
השאלה שלי איך אני "מקבעת" את השושנת אידוי ככה שהיא תשב יפה על הסיר בלי לעשות
בעיות וליפול לתוך המים.
שמתי אותה על סיר קטן. אולי הגודל שלו לא מתאים?
בלמטה של השושנה יש "רגלים" ממש ממש קטנות.. נראה לי לא הגיוני,
אבל אולי בכל זאת צריך להושיב אותה בתוך הסיר ולא מעליו ולשים קצת מים מלמטה?
יותר מקצת מים לא יכנס.. הרגליים שלה ממש קטנות.
אני מאותגרת כלי מטבח, מבשלת כי צריך לחיות...
ודווקא ממש היה בא לי להשקיע ולאדות .. ולא סתם לבשל..
מישהי מוכנה להסביר לי איך משתמשים בדבר הזה?
רעיונות ל"איך מאדים בצורה מוצלחת בלי הכלי המעצבן הזה"
יתקבלו בברכה.
והיא העמידה את השושנה בתוך הסיר מעל מעט מים.
זה גם יותר הגיוני - הירקות קרובים לתחתית ומתבשלים מהר יותר, ומה שנשאר ממעט המים שלא התאדו, מכיל תמצית של מי ירקות שהערך התזונתי שלה לא פחות חשוב מהירקות עצמם.
יש לך מחבת קרמית? זה הרבה יותר יעיל וטעים. וזה גם מהיר יחסית.
אני מאדה במחבת קרמית מכוסה במכסה שאין לו מוצא לאדים. על אש נמוכה.
אם הירקות מכסים את כל שטח המחבת, גם לא צריך להוסיף מים. הירקות עצמם מפרישים נוזלים.
יש לזה רגלים קטנות בשביל זה
רעיונות לבישול..לקראת..תאריכי התפוגה הם בגדר המלצה בלבד
מעניין אותי לנסות
יושבים לי בארון כבר הרבה זמן
חותכת ושמה במחבת כל מה שיש לי:
בצל טבעות
שום פרוסות
גזר פרוס במקלף או עיגולים
רצועות פלפלים
תירס גמדי
נבטים (בסוף)
לא עולה לי עוד משהו
מקפיצה בשמן
עם תבלינים - מלח פלפל סויה ועוד מה שמתאים.
ולבסוף מוסיפה את האטריות המוכנות ומערבבת.
בתאבון.
כמו בולונז אבל בלי הרבה רוטב.
להניח מעל האיטריות ירקות ועוף מוקפצים.
דרך אגב לא צריך לבשל אותם. רק להשרות במים עד שמתרכך.
וגם לטגן במחבת רחבה בצל, גפרורים דקים מאד של גזר, להוסיף רוטב סויה ותבלינים ומים קצת ואת האיטריות שבורות לחתיכות קצרות ולבשל\לטגן הכל ביחד עד שהאיטריות יתרככו.
וגם - עם רוטב פטריות.
ניסיתי עם מתכון שהביאה איה קמרמן באתנחתא של העיתון בשבע באחד השבועות האחרונים.
היא מציעה לשים קורנפלור, לא היה לי אז השתמשתי בקמח תפ"א שנשאר לי מפסח.
היא משתמשת בטימין, לא היה לי, השתמשתי במעט זנגביל במקום. יצא מעולה.
יש מישהו שיודע איך מכינים בבית מיצוי מימי של שזיפים מיובשים?
תודה מראש
את יכולה לחפש ברסט נגיד כל מיני מסעדות בריאות קטנות וחמודות כאלו ולשאול שם - בטח לאנשים שם יש הרבה ניסיון בזה והרבה רעיונות. סתם מקום שעכשיו עולה לי לראש - בודהה בורגר בתל אביב (אם הוא עד קיים עדיין). במקומות האלה בדרך כלל אנשים מאוד שמחים לעזור ולייעץ. מניסיון. 
yarivnayim1212אחרונהשאלה, למה רק האורז של המסעדות והקייטרינג יוצאים טוב?
מה התכוונת לגבי שימת המים?, האם ליצוק מים רותחים, או להרתיח את המים עם האורז?
אני לא שוטפת.
מרתיחה בסיר מים בכמות כפולה מהאורז, יחד עם קצת שמן.
כשהמים רותחים מוסיפה את האורז, המלח ואפשר קצת כוסברה יבשה.
כשהאורז והמים מבעבעים מנמיכה לאש קטנה.
יוצא מעולה. אפילו בעלי העירקי (= שם נרדף לאוכלי אורז מושבעים) מודה שזה האורז הכי טעים...
בס"ד....
התימנים לא יהודים.....
גם האשכנזים והמרוקאים לא יהודים.....
גם העירקים והאתיופים והרוסים לא יהודים.....
גם הערבים והפרסים לא יהודים......
גם הסודנים והאריתראים והתאילנדים והעמלקים......לא יהודים......
כשם שבני ישראל במצרים לא הפכו למצרים, כך יהודי גלות אשכנז לא הפכו להיות אשכנזים ויהודי גלות ספרד לא הפכו להיות ספרדים ויהודי גלות מרוקו מעולם לא הפכו להיות מרוקאים ויהודי גלות תימן ורוסיה מעולם לא הפכו להיות תימנים/רוסים.. בני ישראל (צאצאי שבט דן) באתיופיה, מעולם לא הפכו להיות אתיופים, בני ישראל (צאצאי שבט מנשה) בהודו מעולם לא הפכו להיות הודים...
אמור מעתה: בני עדות המזרח, בני עדות המערב (וגם עדות אשכנז ) בני עדות תימן וכד'...
אשכנזים, עמלקים, ספרדים וערבים ותימנים וכד' הם לא ישראלים ולא יהודים...
ישראלי = רק מי שמזרע ישראל אבינו (ללא תלות במקום הלידה ו/או סוג האזרחות).....
יהודי = מי שמצאצאי בני ישראל ממלכות יהודה (השבטים יהודה שמעון ובנימין וכן כהנים ולווים שהיו במלכות יהודה)....
אבותינו בני ישראל היו במצרים וגם נולדו במצרים ואף אחד מאיתנו לא מהין לכנות אותם מצרים! הרי המצרים לא יהודים ואילו היהודים במצריים לא הפכו למצרים!.....
מדוע יהודי שנולד בספרד מכונה ספרדי? מדוע יהודי שנולד במרוקו מכונה מרוקאי?.....
מדוע יהודי שנולד בארצות אשכנז מכונה אשכנזי?.....
בפרשת נח למדנו כי: ובני נח שם חם ויפת .....
ובני יפת גמר ו...
ובני גמר אשכנז ריפת ותוגרמה.....
ובכן אשכנז הוא הנכד של יפת ואילו היהודים מזרעו של שם (מה זה אנטישמי?)......
ובכן אשכנז לא יהודי.....
יהודים שגרו בארצות אשכנז לא הפכו להיות אשכנז.....
בפרשת וישלח התורה מלמדת אותנו מי הם הצאצאים של עשיו......
למדנו שתימן ועמלק אחים והם הבנים של אליפז הבן של עשו, דהיינו, תימן ועמלק הם הנכדים של עשיו. לא יעלה על הדעת שיהודי מתימן יאמר אני תימני ועוד יוסיף את המלה גאה.....
מעתה אמור: בני עדות אשכנז או יהודי גלות אשכנז.....
ובני עדות המזרח.....
ובני עדות תימן ו/או יהודי גלות תימן יהודי גלות מרוקו, מגורשי ספרד, יהודי גלות רוסיה, בני ישראל מאתיופיה וכד'.......
הרי ברור שאשכנזים, עמלקים, ספרדים וערבים ותימנים ומרוקאים ורוסים ואתיופים וסודנים ואריתראים ותאילנדים ופיליפינים וטורקים והודים וסינים לא ישראלים , קל וחומר שהם לא יהודים......
מהאמור לעיל ברור שהאשכנזים נולדו לפני התימנים (פער של 11 דורות).....
פורום נוער – האם התימנים יהודים?
האם תמנים הם יהודים??? חובה לקרוא!!! - נוער וגיל ההתבגרות
מרב.
כשאכין שוב אוכל לבדוק כמה כפות זה יוצא בערך..), ומוסיפה כוס וחצי מים רותחים על כל כוס אורז. מתבלת (בד'כ רק עם מלח. אבל בעלי הכין שבוע שעבר עם רוזמרין וטיפה פלפל שחור גס ויצא מושלם!!!!!), מנמיכה את האש ונותנת לזה להתבשל כמה דקות, עד שהמים מתאדים. וזהו. מכבה את האש וטורפת מהסיר 
מבשלים אם פחות מים (למשל 7/8 כוס במקום כוס) ובסוף הבישול מטמינים את הסיר במגבת ....
תודה רבה ותזכה/י למצוות ולתורה ולמעשים טובים, אמן.
במיקרוגל יוצא לי יותר טוב.
לא יודעת להגיד מה נכון..
אבל אצלינו האורז זה רק אורז, מים ומלח. בלי שמן ולא שטויות.. ויוצא ממש טעים ובגרגירים נפרדים. לא דבק ולא יבש..
ובכל סוגי הסירים.
מטגנים קצת את האורז בשמן - ככל שמטגנים יותר האורז יתפוס צבע יותר חום ופחות לבן. עניין של טעם. בכל מקרה זה צריך להיות חם מאוד לפני ששמים את המים.
עבור כל כוס אורז לבן שמים כוס מים וכפית מלח. (עבור כוס אורס מלא אני מוסיפה רבע כוס מים לכוס אורז אבל זה תלוי שאם יש בתבשיל גם ירק או לא)
מערבבים רק בהתחלה (וגם זה לא חובה).
מחכים שהמים ירתחו, ואז מנמיכים את האש ולא פותחים עד שזה נראה מוכן.
כדי לוודא שהבישול הסתיים, בודקים בעזרת בעזרת כף שאין מים עוד בתחתית (נועצים את הכף באמצע הסיר ומזיזים מעט. לא ערבב!)
כשהאורז למטה כבר דביק קצת, מכבים, ומשאירים סגור להתקרר קצת.
כעבור שעה-שעתיים, מערבבים היטב אך בעדינות את האורז כדי שלא יהפוך לגוש.
בתאבון!
אפשר להוסיף שקדים פרוסים וצימוקים, מוסיף המון טעם..
ורצוי לבשל את האורז בציר בשר/עוף/ירקות במקום במים לבד..
גם למילוי. תודה!
נערת טבע
ורק התמונה זו הזמנה לטעימה
נפשי ישובבתודה 
100 גר' שוקולד
1/3 כוס שמן
להמיס ביחד
להוסיף חצי כוס קמח,
חצי כוס סוכר
2 ביצים
לערבב ולאפות בתבניות של סופלה עד שנסדק


לא כל יום, מכינים פעם ב כמות שמספיקה לכמה ימים. בוקר זה פירות, קורנפלקס, פיתה. לא שום דבר אחר, וערב זה ירקות, חביתות, טוסטים...
נינלהאחרונה
~א.ל
יעל מהדרום
מקום בעולם
תולעת השניזה נראה מדהים!
מעניין מה ילך טוב עם לחם כזה בתור בסיס לכריך...
משיח נאו בפומ!אחרונה
בבית שלי..ברוקולי
טאבולה ראסה
ת.מ.
ת.מ.מעדיפה שהן יהיו התוספת, בלי אורז.
ולא קוגל...
משהו לסעודה בשרית
תודה רבה!
אם רחבות אז אפשר פשטידת בשר..
מקום בעולם
תודהפנסאיאחרונהכל פעם שאני מכינה חלות או עוגות שמרים, הבצק לא תופח, והתוצאה לא טעימה בלשון המעטה. בחלות כל פעם עשיתי מתכון אחר, וזה עדיין לא יוצא טוב. גם משך התפיחה לא משנה את התוצאה .
למישהו יש רעיון למה זה קורה?
למישהו יש מתכון מנצח לחלות 70% או 100% קמח מלא?
בס"ד
תנסי להיכנס לאתר של ניקי ב'.
יש לה מתכון לחלות.
והיא ממש מסבירה בבירור.
תשתמשי בדיוק במצרכים שהיא כותבת ובדיוק בכמויות ובשלבי ההכנה שהיא כותבת- ותראי, מקווה שיצליח!
בהצלחה רבה!!!
אם אני רואה אחרי רבע שעה שזה לא תופח אני משמנת קצת את הידיים ולשה עוד כמה דקות. ואז זה תופח יפה.