שרשור חדש
אשמח בבקשה לרעיונות לארוחת ערב לבעלי ולי..נחמה בין החוחים =]
הדרישות: 1) פרווה / חלבי.
2)מאכלים יחסית בריאים..

תודה רבה
שקשוקה/ פוקצ'ה/ ירקות מוקפציםיעל מהדרום
לק"י

שקשוקה אפשר עם טונה/ חצילים, וזה טעים מאוד עם אורז.
אורז עם רוטב טונה (דומה לשקשוקה רק בלי ביצים ועם קצת רסק).
פשטידות.
צ'יפס בתנור

וסלט ירקות עם הכל ..
מזל טוב דבר ראשוןת.מ.אחרונה
שקשוקות (אפשר לגוון עם תוספות שונות כמו חצילים,ירקות עלים,גזר,תפו'א,גבינה בולגרית)
מג'דרה
חביתות
סלט ירקות מושקע (טונה,תירס,קוביות בטטה,וכל מיני תוספות משביעות)
מרקים (כשלא חם מידי)
קציצות עדשים/טונה
אפשר להקפיא לחמניות בשקית בדארץ הקודש
בתוך שקית ניילון? או שעדיף רק שקיות ניילון?
מן הסתם שכןיעל מהדרום
בד הוא לא אטום ככה שבד לבד יקבל טעם של מקפיאת.מ.אחרונה
אם עוטפים בנילון בנוסף אין סיבה שלא...
מחפשת מתכון לעוגיות, אבל-חייצ'ו

1. שיהיו מחומרים בריאים יחסית- כמו קווקר, קמח מלא וכד')

 

2. בלי מרגרינה

 

3. בלי ביצים

 

4. בלי סוכר (אפשר סילאן/דבש)

 

למישהו יש רעיון? =)

 

אשמח גם להכין אותם היום...

המתכון שבחתימה שלייעל מהדרום
לק"י

מן הסתם שאפשר לשים קמח מלא ולהמתיק עם סילאו או דבש/ להוריד לגמרי את הסוכר ולמרוח על הבצק ממרח תמרים (עם שכבת בצק נוספת מלמעלה ולחתוך לריבועים או לגלגל ולחתוך לפרוסות).
תודה רבה!חייצ'ו


הביצים קצת מגבילות...תמיד נשאר אני

מה דעתך על גרנולה?

 

זה לא ממש עוגיות אבל נחטף בהחלט, זה עם קוואקר ובלי סוכר ומרגרינה.

 

יש לי מתכון פצצה אם תרצי.

אני אשמח מקום בעולם
אשמח..חייצ'ו


אני עושה את המתכון זה>>ג'נדס

http://maimons.co.il/?post_type=maimons_matconim&p=214

 

אין שם מרגרינה, וביצה אחת בלבד. לגבי הסוכר אני שמה סילאן ודבש (יותר סילאן מדבש).

סתם שאלהג'נדס
מה הבעיה עם ביצים?
אולי פשוט חסר להמעפר אני באה


אכן..חייצ'ו

היה חסר לי.

והשאר מטעמי  בריאות...

טבעונים לא אוכלים ביצים וכן אנשים עם עודף כולסטרולzmil


עוגיות ללא בציםשרה'לה

 

מתכון שראיתי בחדר כושר, לא יודעת מה המקור.  אפינו; הן טעימות.  עוגיות "chunky  monkey"

 

3 בננות בשלות, מעוכות

60 מ"ל חמאת בוטנים

480 מ"ל קוואקר

60 מ"ל קקאו לאפייה

80 מ"ל רסק תפוחי עץ

רבע כפית מלח

כפית תמצית וניל

חופן שוקולד צ'יפס (אם רוצים)

 

להוסיף את חמאת הבוטנים ואת רסק התפוחים לבננות, ואז, את שאר המרכיביםן. לערבב היטב; לתת לתערובת לעמוד 20 דקות,  למדוד כפיות קטנות מהתערובת, וליצור עוגיות ; להשטיח מעט.  לאפות בחום בינוני, 180 מעלות, כרבע שעה. 

אני רק--פלספניתאחרונה

בעזהי"ת

 

קוואקר, קקאו, חמאת בוטנים ורסק תפוחי עץ
לאאאאאאא מודדים במ"ל!! מ"ל זה יחידת מדידה לנוזל לא למשקל :-O 

עוגיות ללא סוכר, ביצים, שמן--ועוד טעימות...Dvo

אני משתמשת בטחינה גולמית (מלאה) או חמאת בוטנים במקום שמן/מרגרינה, ואז לא צריך ביצים.

(הבעיה עם ביצים זה בדרך כלל אלרגיה (כמוני למשל). בעוגות אפשר לשים שתי כפות חומץ מיץ תפוחים במקום ביצים אם יש במתכון - או שמוסיפים סודה לשתיה במקום אבקת אפיה.)

 

2 כוסות קמח מלא (או  1 קמח מלא, 1 כוס קווקר)

כף או שתיים טחינה גולמית/חמאת בוטנים

6-8 כפות סילאן/ דבש (לפי הטעם- אפשר לטעום ולהוסיף אם רוצים)

1 כפית סודה לשתיה

1 כפית שטוחה מלח ים (דק)

מים או מיץ טבעי עד למרקם של עוגיות

 

אפשר להוסיף : שומשום, קוקוס טחון, קינמון, תמרים חתוכים ו/או חמוציות במיץ תפוחים,

 

אופן ההכנה:

מערבים את כל המוצרים הרטובים,

מערבבים את הסודה לשתיה והמלח לתוך הקמח ואז מוסיפים לרטובים.

אופים בחום בינוני 180 למשך כ15 דקות. 

 

טיפים למטבח-משה ר-

17 דברים שעליכם להימנע מהם במטבח

מאת: שי אליאב

המטבח יכול להיות מקום נפלא כל עוד יודעים לבשל אוכל נפלא, אך באותה המידה הוא גם יכול להיות מקום מסוכן אם לא יודעים כיצד להיזהר כמו שצריך. יש בו משטחים חמים, חפצים חדים ואם איננו זהירים, ארוחה אחת שבדרך יכולה להישרף ולגרום לאסון. לכן אספנו עבורכם את הרשימה הבאה של אזהרות אשר הגיע משפים מומחים ובשלנים חובבים כאחד שפשוט למדו מהטעויות שלהם. אז הנה הדברים שעליכם להימנע מהם במטבח.

[סכנות במטבח]

1. לעולם אל תנסו לתפוס סכין שנפלה או החליקה לכם מהיד. במקום, קחו צעד אחורה על מנת לוודא שתהיו בטוחים.

2. לעולם אל תנסו להוסיף קמח או עמילן לנוזל חם. זה יגרום לכך שייווצרו חתיכות גושים שיהיה קשה לכם לנקות. במקום, הוסיפו את המרכיבים לנוזלים קרים או פושרים כדי ליצור תרחיף והוסיפו אותו לנוזלים הרותחים.

3. לעולם אל תשתמשו בכפפות לתנור כשהן רטובות. חום עובר הרבה יותר מהר דרך בד רטוב מאשר יבש. זה תקף גם לגבי מגבות.

4.לעולם אל תניחו כלי זכוכית רותח על משטח רטוב. זה יגרום לזכוכית להתנפץ, היזהרו מכך ביחוד בזמן שטיפת כלים ופינוי מדיח.

5. לעולם אל תגרדו שאריות מזון מקרש חיתוך עם סכין. זה גורם ללהב הסכין להתכהות מהר יותר משהיא אמורה.

[סכנות במטבח]

6. לעולם אל תבלבלו בין אבקת אפייה לאבקת סודה לשתייה. שניהם עובדים בצורה שונה לחלוטין, והמאכלים שתנסו להכין ישתנו באופן מהותי ולפעמים הרסני.

7. לעולם אל תשכחו לשטוף ידיים אחרי שחתכתם פלפל חריף. העיניים שלכם יודו לכם על כך.

8. לעולם אל תנסו לטרוף חלבון שיש בו מעט חלמון. זה פשוט לא יעבוד אז חסכו לעצמכם את התסכול.

9. לעולם אל תערבבו אורז בזמן ההכנה, אלא אם כן אתם מכינים ריזוטו. את האורז צריך להשאיר כפי שהוא עבור התוצאות הטובות ביותר.

10. לעולם אל תשטפו סכינים חדות ואיכותיות במדיח. הטמפרטורות הגבוהות שבמדיח יהרסו את המתכת. סכינים איכותיות שוטפים אך ורק בכיור.

[סכנות במטבח]

11. לעולם אל תחתכו סטייק בדיוק אחרי שהוצאתם אותו מהחום. תנו לו זמן לנוח ולהתמלא בנוזלים.

12. לעולם אל תשתמשו באותה הסכין כדי לחתוך בשר וירקות, אלא אם כן אתם שוטפים אותה בין לבין. עליכם לחטא אותה מפני החיידקים שנמצאים בבשר על מנת שלא יעברו לירקות. הדבר תקף גם לגבי קרש חיתוך.

13. לעולם אל תטבלו את האצבע במזון כדי לטעום ממנו או לבדוק אם הוא חם. האצבעות שלנו מכילות חיידקים רבים שלא הייתם רוצים להכניס למזון שהרגע הכנתם. השתמשו בסכו"ם במקום אשר יוכל לסמן לכם גם הוא אם האוכל שהכנתם חם מספיק אחרי שתגעו בו.

14. לעולם אל תתנו לילדכם לחתוך דברים קשים עם סכין כהה. אולי נראה לכם שבטיחותי יותר לתת לילד לחתוך תפוח עם סכין כהה, אך הדבר בעצם מסוכן והסיכוי שיסתיים בפציעה גבוה יותר.

15. לעולם אל תשתמשו בכלי מתכת על מחבת מונע הדבקות (נון סטיק). זה יהרוס את הציפוי שעל המחבת ועקב כך את הבישולים שלכם.

[סכנות במטבח]

יעניין אותך גם:

בעזרת 18 הטיפים האלו כל מאפה שתכינו ייצא פשוט מושלם!
חכם ושימושי - 14 פתרונות מדליקים!
צ`יק צ`אק: כך מפרידים כלי זכוכית שנתקעו אחד בשני!

16. לעולם אל תקצצו מזון עם תנועות של 'למעלה-למטה'. השתמשו אך ורק בתנועות החלקה כדי למנוע את האפשרות לפציעות ונזק ללהב הסכין.

17. לעולם אל תפתחו את דלת התנור אם מתחילה בתוכו שריפה. פתיחת הדלת תספק לאש חמצן ורק תחמיר את המצב. במקום, כמו את התנור ותנו לאש לדעוך בעצמה. אם האש לא נכבית, התקשרו ל-102.

מוזמנים לשרשר עוד טיפים-משה ר-


מעניין תודה מנו
השגה על טיפ 9 לב אמיץ

אני לא מטגנת את האורז.

שוטפת בזרם חזק כדי לברור באופן ודאי (כבר קרה שאחרי ברירה של האורז אחד אחד על משטח, מלאתי מים וצפו חרקים שחורים קטנים). ואז אחרי רתיחה אני מבליעה את המים והשמן שצפים מעל האורז בתוך האורז ששקע. מערבבת הכל פעם אחת. אחר כך אני מניחה לזה עד סוף הבישול.

אם הסיר צר וגבוה יחסית (כי זה מה שנשאר פנוי) אני "פותחת" את הגרגירים על ידי שאני הופכת את האורז מהחלק התחתון מעל האורז מהחלק התחתון.

 

תודה על הטיפים החשובים.

אני דווקא מטגן וגם אמא שלי כשהיא מכינה -משה ר-אחרונה


שלום סלט חסה-חבוי

 

נראלכם מתאים להוסיף לו פקאנים מסוכרים ואגוזי מלך?

תודה!

תודה חבויאחרונה


אני צריכה רעיון לארוחת ערבה' הוא מלכינו
אשמח לרעיון לארוחת ערב לבעלי ולי שלא כוללת פחמימות נגמר לי כבר הרעיונות
מרק עדשים ו/או ירקותג'נדסאחרונה
סלט מושקע עם אגוזים גרעינים ושות'
אני מחפשת מתכון של חטיף בריאות עם בסיס בצק~א.ל

מישהי מכירה?

ריבועי פקאן של קרין גורן אולי?פנסאי
לא יודעת כמה זה בריא...

בצק פריך, רוטב טופי קרמל עם פקאנים...
אפשר לינק?~א.ל


המון סוכר ושומן. איפה הבריאות?מירי ט.
בדיוק ראיתי מתכון- אולי יעזור?חייצ'ו

חטיף גרנולה אפוי (לא על בסיס בצק)

 

נראה מעניין...

 

http://matkonation.com/2013/04/3051/#.VdIF__lVikp

וואאוו נראה מצויין!!מבט קדימהאחרונה


שושנת אידוי. הסתבכתי...zamirb14

קניתי שושנת אידוי של נעמן, כדי לאדות ירקות לתינוקת שלי , שאני מתחילה לתת לה "טעימות".

על האריזה כתוב "קוטר 14 ס"מ".

לפי מה שהבנתי, אם כי לא בטוח הבנתי נכון,

השושנת אידוי אמורה לשבת על הדפנות של הסיר מלמעלה, כמו שעושים כשמכינים קוסקוס לבד בבית נראה לי (בחיים לא ראיתי

איך מכינים קוסקוס בלייב, אז אולי אני טועה) 

והמים צריכים להיות מתחת.

בתכל'ס מה שקורה לי,

זה שעד שהצלחתי לשים את השושנה כמו שצריך על ה"למעלה של הסיר" , אז כששמתי את החתיכות הקטנות של הגזר

היא נפלה לי לתוך המים של הסיר..

ועכשיו במקום לאדות זה מתבשל רגיל.

באסה. לזאת שלפניה עשיתי ככה, והיא בסדר היום בסה"כ... אבל אם כבר קניתי והשקעתי במסננת כזו..

רציתי שיצליח לי ..

השאלה שלי איך אני "מקבעת" את השושנת אידוי ככה שהיא תשב יפה על הסיר בלי לעשות

בעיות וליפול לתוך המים.

שמתי אותה על סיר קטן. אולי הגודל שלו לא מתאים?

בלמטה של השושנה יש "רגלים" ממש ממש קטנות.. נראה לי לא הגיוני,

אבל אולי בכל זאת צריך להושיב אותה בתוך הסיר ולא מעליו ולשים קצת מים מלמטה?

יותר מקצת מים לא יכנס.. הרגליים שלה ממש קטנות.

אני מאותגרת כלי מטבח, מבשלת כי צריך לחיות... 

ודווקא ממש היה בא לי להשקיע ולאדות .. ולא סתם לבשל..

מישהי מוכנה להסביר לי איך משתמשים בדבר הזה?

רעיונות ל"איך מאדים בצורה מוצלחת בלי הכלי המעצבן הזה" 

יתקבלו בברכה.

מה זה הדבר הזה? יש לך תמונה?פנסאי
בכל מקרה נשמע שיש חוסר התאמה בין המסננת הזו לבין הסיר. אולי סיר יותר קטן?

מה יתרון בלבשל בדבר הזה מול לבשל פשוט במים?
אמא שלי השתמשה בזה פעםלב אמיץ

והיא העמידה את השושנה בתוך הסיר מעל מעט מים.

זה גם יותר הגיוני - הירקות קרובים לתחתית ומתבשלים מהר יותר, ומה שנשאר ממעט המים שלא התאדו, מכיל תמצית של מי ירקות שהערך התזונתי שלה לא פחות חשוב מהירקות עצמם.

 

יש לך מחבת קרמית? זה הרבה יותר יעיל וטעים. וזה גם מהיר יחסית.

אני מאדה במחבת קרמית מכוסה במכסה שאין לו מוצא לאדים. על אש נמוכה.

אם הירקות מכסים את כל שטח המחבת, גם לא צריך להוסיף מים. הירקות עצמם מפרישים נוזלים.

 

 

אפשר לשים בתוך הסיר ולהוסיף קצת מים כל כמה דקותמושיקו

יש לזה רגלים קטנות בשביל זה

צריך לשים אותה על 'התחתית של הסירמקום בעולםאחרונה
ובאמת המיים מעטים ולכן מתאדים מהר, אז כדאי כל פעם להוסיף עוד ועוד או לחתוך לקטן ולשים לב למצב המים..
קוטג' שתאריכו עבר ביומיים. אפשר להשתמש בו לבישול? רעיונות?לקראת..


פשטידות, לזניהיעל מהדרום
תודה! אין לי תנור חלבי.. רעיונות לבישול..לקראת..


פשטידה במחבת, להוסיף לחביתהיעל מהדרום
רוטב פטריות מוקרם הולך?נדנדה כתומה.
גם להוסיף לחביתה
פירה חלבי שווה

אפשר להוסיף לפסטה ברוטב-בתנאי שזה יהיה מבושל גם..


קוטג' מבושל נמס ומקבל מרקם 'מסטיק' כמו של גבינצ כמעט..
יכול להיות שהקוטג' עוד טוב לאכילה ככהיעל מהדרום
לאכול אותו כרגיל!! בד"כ אחרי יומיים הוא לא מקולקל..~א.לאחרונה

תאריכי התפוגה הם בגדר המלצה בלבד

אשמח למתכונים שווים לאטריות אורז - פרווהט'

מעניין אותי לנסות

 

 

מצטרפת!!אני והוא

יושבים לי בארון כבר הרבה זמן

מוקפץ סינישמן פשתן

חותכת ושמה במחבת כל מה שיש לי:

בצל טבעות

שום פרוסות

גזר פרוס במקלף או עיגולים

רצועות פלפלים

תירס גמדי

נבטים (בסוף)

 

לא עולה לי עוד משהו

 

מקפיצה בשמן

עם תבלינים - מלח  פלפל סויה ועוד מה שמתאים.

 

ולבסוף מוסיפה את האטריות המוכנות ומערבבת.

 

בתאבון.

 

אני גם אשמח לרעיונות...ת.מ.
מעבר למוקפץ...
פעם אכלתי סלט ממש טעים וחוץ מזה שזה היה טעים אני לא זוכרת.. די באסה...
אפשר עם בשר טחוןחילזון 123

כמו בולונז אבל בלי הרבה רוטב. 

להניח מעל האיטריות ירקות ועוף מוקפצים.

דרך אגב לא צריך לבשל אותם. רק להשרות במים עד שמתרכך.

 

וגם לטגן במחבת רחבה בצל, גפרורים דקים מאד של גזר, להוסיף רוטב סויה ותבלינים ומים קצת ואת האיטריות שבורות לחתיכות קצרות ולבשל\לטגן הכל ביחד עד שהאיטריות יתרככו.

את האטריות תכיני לפי ההוראות .ותשימי בקערה בצדא.א.
אני עושה ככה.מטגנת בצל
קופסאת פטריות
גמבה
אפשר גם פלפל חריף- לא חייב
קצת רוטב סויה מלח פלפל שחור.
ואז לשפוך על האטריות ולערבב.יוצא מעדן וגם ארוחה קלילה מאוד
להוסיף אותן למרק עגבניותלב אמיץאחרונה

וגם - עם רוטב פטריות.

ניסיתי עם מתכון שהביאה איה קמרמן באתנחתא של העיתון בשבע באחד השבועות האחרונים.

 

היא מציעה לשים קורנפלור, לא היה לי אז השתמשתי בקמח תפ"א שנשאר לי מפסח.

היא משתמשת בטימין, לא היה לי, השתמשתי במעט זנגביל במקום. יצא מעולה.

מיץ שזיפיםmiri1234

יש מישהו שיודע איך מכינים בבית מיצוי מימי של שזיפים מיובשים?

תודה מראש

תודהmiri1234


אם את רוצה עודהצעות מקוריות/מתכוניםyarivnayim1212

את יכולה לחפש ברסט נגיד כל מיני מסעדות בריאות קטנות וחמודות כאלו ולשאול שם - בטח לאנשים שם יש הרבה ניסיון בזה והרבה רעיונות. סתם מקום שעכשיו עולה לי לראש - בודהה בורגר בתל אביב (אם הוא עד קיים עדיין). במקומות האלה בדרך כלל אנשים מאוד שמחים לעזור ולייעץ. מניסיון.

לבשל את השזיפים בסיר עם מיםא.א.אחרונה
אורז...זמר הפלוגות

שאלה, למה רק האורז של המסעדות והקייטרינג יוצאים טוב? 

גם של הרבה אנשים... את שוטפת אותו לפני?נחשון מהרחברון
את מטגנת אותו קצת בסיר לפני שאת מוביפה את המים? את שמה מים רותחים או מרתיחה את המים עם האורז? את מוסיפה קצת מלח פלפל או תבלין אחר לאורז? את משאירה את המכסה סגור? אורז חייב להשאר מכוסה גם אחרי שסיים להתבשל כדי לספוג את האדים ולהיות טוב יותר... בהצלחה
נחשון, למה רק את?! מה עם אתה?! רק נשים מבשלות?! גם גברים!yehiel

מה התכוונת לגבי שימת המים?, האם ליצוק מים רותחים, או להרתיח את המים עם האורז?

הכל שאלה של שמןנקודה טובה
מטגנת ומוסיפה מים רגיליםזמר הפלוגות


מטגנת ומוסיפה מים רגיליםזמר הפלוגות


^ הרבה שאלה של שמן. והרבה....מודדת כובעים


קודם כל הבסמטי הודי יוצא הכי טובפרפר לבן
תמיד תמיד יוצא לי אחד אחד

שוטפים ומטגנים במעט שמן.
ומוסיפים מים מעל האורז (לא הרבה! רק עד שיכסה)
מלח פלפל ולערבב מידי פעם עד שהמים נספגים באורז
גם שלנו יוצא טוב...בת 30

אני לא שוטפת.

מרתיחה בסיר מים בכמות כפולה מהאורז, יחד עם קצת שמן.

כשהמים רותחים מוסיפה את האורז, המלח ואפשר קצת כוסברה יבשה.

כשהאורז והמים מבעבעים מנמיכה לאש קטנה.

יוצא מעולה. אפילו בעלי העירקי (= שם נרדף לאוכלי אורז מושבעים) מודה שזה האורז הכי טעים...

בת 30- אסור לבת ישראל להתחתן עם עירקי! העירקים לא יהודים!!!yehiel

בס"ד....

התימנים לא יהודים.....

גם האשכנזים והמרוקאים לא יהודים.....

גם העירקים והאתיופים והרוסים לא יהודים.....

גם הערבים והפרסים לא יהודים......

גם הסודנים והאריתראים והתאילנדים והעמלקים......לא יהודים......

כשם שבני ישראל במצרים לא הפכו למצרים, כך יהודי גלות אשכנז לא הפכו להיות אשכנזים ויהודי גלות ספרד לא הפכו להיות ספרדים ויהודי גלות מרוקו מעולם לא הפכו להיות מרוקאים ויהודי גלות תימן ורוסיה מעולם לא הפכו להיות תימנים/רוסים.. בני ישראל (צאצאי שבט דן) באתיופיה, מעולם לא הפכו להיות אתיופים, בני ישראל (צאצאי שבט מנשה) בהודו מעולם לא הפכו להיות הודים...

אמור מעתה: בני עדות המזרח, בני עדות המערב (וגם עדות אשכנז ) בני עדות תימן וכד'...

אשכנזים, עמלקים, ספרדים וערבים ותימנים וכד' הם לא ישראלים ולא יהודים...

ישראלי = רק מי שמזרע ישראל אבינו (ללא תלות במקום הלידה ו/או סוג האזרחות).....

יהודי = מי שמצאצאי בני ישראל ממלכות יהודה (השבטים יהודה שמעון ובנימין וכן כהנים ולווים שהיו במלכות יהודה)....

אבותינו בני ישראל היו במצרים וגם נולדו במצרים ואף אחד מאיתנו לא מהין לכנות אותם מצרים! הרי המצרים לא יהודים ואילו היהודים במצריים לא הפכו למצרים!.....

מדוע יהודי שנולד בספרד מכונה ספרדי? מדוע יהודי שנולד במרוקו מכונה מרוקאי?.....

מדוע יהודי שנולד בארצות אשכנז מכונה אשכנזי?.....

בפרשת נח למדנו כי:  ובני נח שם חם ויפת .....

ובני יפת גמר ו...

ובני גמר אשכנז ריפת ותוגרמה.....

ובכן אשכנז הוא הנכד של יפת ואילו היהודים מזרעו של שם (מה זה אנטישמי?)......

ובכן אשכנז לא יהודי.....

יהודים שגרו בארצות אשכנז לא הפכו להיות אשכנז.....

בפרשת וישלח התורה מלמדת אותנו מי הם הצאצאים של עשיו......

למדנו שתימן ועמלק אחים והם הבנים של אליפז הבן של עשו, דהיינו, תימן ועמלק הם הנכדים של עשיו. לא יעלה על הדעת שיהודי מתימן יאמר אני תימני ועוד יוסיף את המלה גאה.....

מעתה אמור: בני עדות אשכנז או יהודי גלות אשכנז.....

ובני עדות המזרח.....

ובני עדות תימן ו/או יהודי גלות תימן יהודי גלות מרוקו, מגורשי ספרד, יהודי גלות רוסיה, בני ישראל מאתיופיה וכד'.......

הרי ברור שאשכנזים, עמלקים, ספרדים וערבים ותימנים ומרוקאים ורוסים ואתיופים וסודנים ואריתראים ותאילנדים ופיליפינים וטורקים והודים וסינים לא ישראלים , קל וחומר שהם לא יהודים......

מהאמור לעיל ברור שהאשכנזים נולדו לפני התימנים (פער של 11 דורות).....

 

פורום נוער – האם התימנים יהודים?

 האם תמנים הם יהודים??? חובה לקרוא!!! - נוער וגיל ההתבגרות

 

שלי יוצא מעולה מרב.
שוטפת פעמיים את האורז לפני הבישול (מוציא ממנו את השכחתי-איך-קוראים-לזה), מטגנת את זה בשמן (לא המון, אבל מספיק כשאכין שוב אוכל לבדוק כמה כפות זה יוצא בערך..), ומוסיפה כוס וחצי מים רותחים על כל כוס אורז. מתבלת (בד'כ רק עם מלח. אבל בעלי הכין שבוע שעבר עם רוזמרין וטיפה פלפל שחור גס ויצא מושלם!!!!!), מנמיכה את האש ונותנת לזה להתבשל כמה דקות, עד שהמים מתאדים. וזהו. מכבה את האש וטורפת מהסיר
שוטפים מהאורז את העמילן.. ואפשר להוסיף למלח מעט כמוןארלט


אם יש סבלנות .....aharonbeyo

מבשלים אם פחות מים (למשל 7/8 כוס במקום כוס) ובסוף הבישול מטמינים את הסיר במגבת ....

התוכל/י להסביר באופן מפורט את כל הצעדים כדי שגם העמך יבין ?yehiel

תודה רבה ותזכה/י למצוות ולתורה ולמעשים טובים, אמן.

יש המון שיטות לעשות אורז-משהיא מהבירה
כדי שיצא אחד אחד..
השיטה שלי;

על כל כוס אורז 'שלוק שמן'
מטגנים עד שהאורז מתחיל להיות לבנבן.
מוסיפים על כל כוס אורז כוס וחצי מים רותחים.
מוסיפים מלח. טועמים את המים.. הטעם שיש למים זה הטעם שיש לאורז. אם חסר מלח מוסיפים. לוקחים מגבת כלים נקיה ושמים מעל הסיר. מכסים במכסה אטום. (צריך לקחת מגבת קטנה כדי שחלילה לא יתקרב לאש! זהירות עם זה! אם יש חשש ולו הקטן ביותר שהמגבת תתלקח שמים את המגבת רק אחרי כיבוי האש) שמים טיימר על 17 דקות בדיוק (אש נמוכה כמובן(. נותנים לזה עוד חמש דקות במכסה מכוסה.


מערבבים רק עם מזלג, עירבוב בכף שובר את גרגירי האורז מה שמשחרר את העמילן שלהם וגורם להכל להיות דביק!

בהצלחה!

להוסיף שמירzmil


אנונימית, מהיכן קבעת שרק של המסעדות והקייטרנינג יוצא טוב?!?!yehiel


אני מניחה גם שהם מוסיפים אבקת מרק או תבלין תעשייתי דומה...מתואמת


ומשהו שאני ראיתי -מתואמת

במיקרוגל יוצא לי יותר טוב.

כמו במסעדה?! אני מעדיף את האורז הבוכרי / קווקזיארץטרופיתיפה
זה מושפע גם מהתאמה של גודל הסיר והלהבה.מישי' מאפושו'

לא יודעת להגיד מה נכון..

אבל אצלינו האורז זה רק אורז, מים ומלח. בלי שמן ולא שטויות.. ויוצא ממש טעים ובגרגירים נפרדים. לא דבק ולא יבש..

הם אופים אותו בתנור!!!rootirooti


לא קראתי את הכל, אבל לנו יש מתכון שעובד בכל סוגי האורזחיפושית אדומה

ובכל סוגי הסירים.

מטגנים קצת את האורז בשמן - ככל שמטגנים יותר האורז יתפוס צבע יותר חום ופחות לבן.  עניין של טעם. בכל מקרה זה צריך להיות חם מאוד לפני ששמים את המים.

עבור כל כוס אורז לבן שמים כוס מים וכפית מלח. (עבור כוס אורס מלא אני מוסיפה רבע כוס מים לכוס אורז אבל זה תלוי שאם יש בתבשיל גם ירק או לא)

מערבבים רק בהתחלה (וגם זה לא חובה).

מחכים שהמים ירתחו, ואז מנמיכים את האש ולא פותחים עד שזה נראה מוכן.

כדי לוודא שהבישול הסתיים, בודקים בעזרת בעזרת כף שאין מים עוד בתחתית (נועצים את הכף באמצע הסיר ומזיזים מעט. לא ערבב!)

כשהאורז למטה כבר דביק קצת, מכבים, ומשאירים סגור להתקרר קצת.

כעבור שעה-שעתיים, מערבבים היטב אך בעדינות את האורז כדי שלא יהפוך לגוש.

בתאבון!

 

 

לכוס אורז מלא רק רבע כוס מים?!יעל מהדרום
מאמינה שכוס ורבע.. מוסיפה לכוס הרגילה...מרב.
לקנות אורז איכותי!!!!!!!RUNEN


^^^ג'נדס
וגם של סוגת למשל, אין בעית נגיעות, צריך לברור רגיל בלבד... ובאחרים זה לא כך. (כך בעלי למד הקורס משגיחי כשרות)
מב זה נקרא לברור רגיל?התנערי מעפר
ומה זה לא לברור רגיל?
מממג'נדס
אנסה להסביר

לברור רגיל, זה להניח את הגרגירים בצלחת ולחפש בינהם חרקים (אגב, עבור כל סוג קטנית צריך לדעת איזה סוגי חרקים מצויים בו..)

לברור "לא רגיל", זה לברור רגיל רק שלפני כן צריך לקחת את שקית האורז, מוציאים משו כמו כוס, שמים בצד. ואז את הכוס הבאה, רק חלק ממנה, לעשות מדגם לשקית (זאת אומרת, האורז שהיה יותר באמצע השקית, כי החרקים האלה אוהבים חושך) שמים במסננת יבשה, מנערים מעל צלחת ומסתכלים על הליכלוך שיורד. בודקים שהפירורים לא זזים...
אח"כ בוררים את מה שאת רוצה רגיל...
אגב, רק בסוגת אורז פרסי רגיל לא צריך את החלק הראשוןג'נדסאחרונה
אבל אורז מלא, אפילו סוגת, צריך.....
היי. לא להרוס את המוטיבציה של האורז של אמא שלי!חופשה בצפון
היא שמה על כוס אורז פרסי קצת שמן רותח. מערבבת ואז מוסיפה פי שתיים מים...
ה-א-ו-ר-ז!!
זעפרן מוסיף המון לאורז וגם כורכום-משה ר-

אפשר להוסיף שקדים פרוסים וצימוקים, מוסיף המון טעם..

ורצוי לבשל את האורז בציר בשר/עוף/ירקות במקום במים לבד..

פחזניות ואקלרים-משה ר-
נראה שווה. אפשר מתכון?נפשי ישובב

גם למילוי. תודה!

איזה מתכון, אפשר משלוח?? נערת טבע


לאחרי שיגמר ורק התמונה זו הזמנה לטעימהנפשי ישובב


אני לא יודע אם אפשר להעביר כי זה של הלימודים-משה ר-
זכויות יוצרים וזה :/
יש מתכון מוצלח ממש ב'מתוקים שלי'.בין השורותאחרונה


חיייבת בדחיפות מתכון טוב ומוצלח לסופלה שוקולד, יש למישהו?בהירות הדעת

תודה

הסופלה של חרישיתת.מ.
היכן אני יכולה למצוא אותו?בהירות הדעת


פה באתר במתכונים...בחיפוש פשוט בגוגל זה מופיע בהשלמותת.מ.
מתכוןזמר הפלוגותאחרונה

100 גר' שוקולד

1/3 כוס שמן

להמיס ביחד

להוסיף חצי כוס קמח, 

חצי כוס סוכר

2 ביצים

לערבב ולאפות בתבניות של סופלה עד שנסדק

איזה אמא אני?נינלה
אני מזה מרגישה אמא גרועה כשאני קוראת איך כולן מבשלום במרץ..
לא יודעת..בזמן העבודה זה מסודר לי ..הילדים חוזרים..אני חוזרת מעבודה(מורה) ומבשלת..
בחופש זה לבשל בוקר/צהריים/ערב..
פשוט נמאס לי מהמטבח..
רוצה לחזור לעבודה
איזה אמא אני ה' ירחם
את אמא מקסימה שזקוקה להתאווררות דחוף...פנסאי
נסי לחקות את הארוחות בזמן הלימודים...

בוקר- סנדביצ׳ים, כמו שהייתם עושים ללימודים. זה הזמן ללמד אותם להכין את הסנדביץ שלהם בעצמם...

להכין ערמת פרוסות, כמה ממרחים עם סכין פלסטיק, צלחת עם ירקות או זיתים/מלפפון חמוץ כתוספת ללחם, ולתת להם להרכיב לבד את הארוחה, זה יקל עליך ויתן להם תחושה שהם גדולים.

אני ניסיתי את זה עם הגדולים שלי בני החמש ושש.

שמתי להם גבינה לבנה וזיתים והם הרכיבו לבד את הסנדביץ׳שלהם. וזו היתה הארוחה שהם הכי אהבו...

לגבי השאר אני מזדהה איתך...בהצלחה עם הכל...
אצלנו בוקר וערב זה לא אוכל חם אז רק לצהריים מבשלים ובכללבצל ידך

לא כל יום, מכינים פעם ב כמות שמספיקה לכמה ימים. בוקר זה פירות, קורנפלקס, פיתה. לא שום דבר אחר, וערב זה ירקות, חביתות, טוסטים...

בני כמה הילדים?נדנדה כתומה.
אפשר לבשל כל פעם אוכל ליומיים.-ודברים פשוטים-רוטב בולונז, חזה עוף בתנור, עוף בתנור-דברים שלא דורשים מלא התעסקות..אפשר גם נקניקיות ברוטב(לחתוך ברוחב!)ואפילו את יכולה לקבוע לך יום או יומיים קבועים בשבוע של שניצלונים וכאלה קפואים..

ארוחת בוקר ממש לא חייבים לבשל-קורנפלקס עם חלב/סנדוויצ'ים/דייסה..

אפשר גם שתעשי תפריט קבוע מה אוכלים כל יום-וככה יהיה לך יותר את הסדר ולא תרגישי שזה יותר מידי..
הרגעתם אותי-תודה נינלהאחרונה
הילדים בני שבע,חמש,שנתיים..
לא יודעת למה הרגשתי מצפון לא לתת סנדוויצים לארוחת בוקר בחופשה.כאילו חשבתי שזה נקרא שאני מזניחה ...אבל אתם צודקות.
מספיק ארוחת צהריים מבושלת מושקעת.
תודה.
הלחם השבועי..ברוקולי
אחרי שאטעם ויהיה טעים. אפרסם מתכון
לחם מחמצת זעתר עם יוגורט.


נראה מעולה! יישרכוחך~א.ל


זה נשמע יותר כמו לחם ולא עוגהיעל מהדרום
לק"י

את ממש אופה מדופלמת!!
זה לחם...~א.ל


הבנתי! התכוונתי ללחם הקודם שברוקולי פרסמהיעל מהדרום
לק"י

והזכיר לי עוגה ולא לחם.
דייי מקום בעולם
יום יבוא ואני גם אטעם מכל הדברים הטעימים שאת מכינה! 😠
וואו! תולעת השני

זה נראה מדהים! 

מעניין מה ילך טוב עם לחם כזה בתור בסיס לכריך...

לבנה, מלפפון חמוץ, שריברוקולי
שרי משיח נאו בפומ!אחרונה
את משהו משהו!
ואיפה אפית אותו? נראה ממש יפהיעל מהדרום
בתנור בבית שלי..ברוקולי
נראה לא אמיתי טאבולה ראסה
מושלם מידי,
כמו של התמונות בספרי מתכונים המושקעים!

מריחה את זה עד לכאן ואיייי......
תודה לכולם!ברוקולי
הטעמים טובים. צריך שיפור במרקם..
אז נשפץ.. ואשוב חזרה

רוצה מתכון!!אילה שלוחה
נראה שווה!!!
מתי את באה לבקר?ת.מ.
רק תדאגי שבאמת נהיה בביתת.מ.
אטריות סבתא - יש מה לעשות מהן שיהיה מכובד לשבת?יונתי תמתי

מעדיפה שהן יהיו התוספת, בלי אורז.

ולא קוגל...

משהו לסעודה בשרית

תודה רבה!

מוקפץ...בצל ידך


^^^^ מוקפץ זאת תוספת חגיגית ויפה.ירושלמית טרייה
תודה רבה על הרעיונות!יונתי תמתי


אפשר ניצלוש? אותה שאלה,בחלבי...ווטר מלון
יש לנו מלאאאא איטריות.
הן הולכות עם גבינת חרמון? (בעלי קנה היום לפתע..).
מאוד הולך ביחדaima


רחבות או דקות?מקום בעולם

אם רחבות אז אפשר פשטידת בשר..

איך עושים?פנסאי
כשאהיה בבית אסתכל במתכון ..מקום בעולם
סליחה שעוד לא כתבתי..מקום בעולם
בעז''ה בקרוב אם עדיין רלוונטי..
עדיין מענייןפנסאי
לצערי לא מוצאת את המתכון מקום בעולם
אבל הזיכרון שלי מבשלים את האיטריות עד שהן נהיות דיי דביקות כזה..
מערבבים בקערה בשר טחון עם תבלינים, מים, וביצים..
בתהנית משומנת שמים שכבה של אטריות ואז בשר ואז שוב אטריות.. אופים על 180 עד שמזהיב..
אני אנסה לחפש אותו שוב, כי אין לי כרגע מידות וכו'.. סליחה!
זה כבר התחלה של משהו... תודהפנסאיאחרונה
לא זוכרת איך קוראים לזה...דרורה
משהו הונגרי, זה כרוב מוקפץ עם איטריות -טעים ממש!
אטריות עם ברורי לחםאפוש


להוסיף לירקות+ חזה עוף מוקפץ בטריאקי וסויה+mp8


אטריות עם כרוב!טעים ממש...ת.מ.
מאדים את הכרוב עם מלח פלפל ומערבבים עם האטריות המוכנות (זה ממש טעים על הפלטה במיוחד הלמטה של התבנית שטיפונת נחרך)
חסה מרה , למה זה קורה ?ללית
אולי היא ירוקה מידי? או ישנה?אביה*
עניין של זן ומתי קטפו וכאלה....ת.מ.אחרונה
לא מצליחה לאפות חלותמשיח עכשיו!

כל פעם שאני מכינה חלות או עוגות שמרים, הבצק לא תופח, והתוצאה לא טעימה בלשון המעטה. בחלות כל פעם עשיתי מתכון אחר, וזה עדיין לא יוצא טוב. גם משך התפיחה לא משנה את התוצאה . 

למישהו יש רעיון למה זה קורה?

למישהו יש מתכון מנצח לחלות 70% או 100% קמח מלא?

אולי הבעיה בשמרים?סה"רורית

בס"ד

 

תנסי להיכנס לאתר של ניקי ב'.

יש לה מתכון לחלות.

והיא ממש מסבירה בבירור.

 

תשתמשי בדיוק במצרכים שהיא כותבת ובדיוק בכמויות ובשלבי ההכנה שהיא כותבת- ותראי, מקווה שיצליח!

 

בהצלחה רבה!!!

לי זה קורה כשאני לא לשה מספיק טוב.סבבהאחרונה

אם אני רואה אחרי רבע שעה שזה לא תופח אני משמנת קצת את הידיים ולשה עוד כמה דקות. ואז זה תופח יפה.

פורום חדש- פורום סגור לבנות דתיות נפגעות תקיפה מיניתצומחת23
שמחות לבשר על פתיחת פורום לנפגעות תקיפה מינית (הטרדה, תקיפה, אונס).
מטרת הפורום היא ליצור מקום משותף של ביחד, של הבנה, של שיח וצמיחה משותפת.
הפורום מיועד לבנות מהציבור הדתי (מכל הסקלה כמובן) ומעל גיל 18. רווקות ונשואות.

מוזמנות בשמחה להצטרף ולצרף חברות שאתן מכירות.
נשמח אם תפנו דרך ניק שאתן מכירות מהפורומים הסגורים של הבנות כדי שנוכל לצרף אתכן יותר בקלות.

רוצה להיות חופשיה וצומחת23

פורום חדש- פורום סגור לבנות דתיות נפגעות תקיפה מינית