משהי יכולה לגלות לי מה הסוד להכין אנטיפסטי מוצלח?
אכלנו בשבת של קייטרינג וממש מעניין אותי איך עושים את זה טעים...
משהי יכולה לגלות לי מה הסוד להכין אנטיפסטי מוצלח?
אכלנו בשבת של קייטרינג וממש מעניין אותי איך עושים את זה טעים...
את הירקות (חצילים בטטה קישוא גזר פטריות בצל )במעט שמן זית ומפזר מעל טיפה פפריקה אורגנו וטימין...
כף או 2 סילאן לקערה גדולה של ירקות חתוכים
ואיך אופים את זה?
יותר קל ספריי שמן זית. גם פחות מלכלך ופחות קלוריות...
מעל לבזוק שום גבישי וגרגרי קצח.
יעל מהדרום
מירי ט.
ברוקולי
ברוקולילחם!
נראה טוב מדי מכדי למרוח על זה משו מלוח..
תודה!!
יעל מהדרום
בהצלחה!סה"רורית
:~moriya~
![]()
ערב טוב.
אחרי האפיה הופכים לתוך מגבת נקיה ומגלגלים בתוך המגבת. ומשאירים את זה ככה עד שיתקרר.
כשזה מתקרר פותחים שמים את הקרם ושוב מגלגלים.
ואם את רוצה לשים ציפוי מלמעלה זה הזמן
1. כשהרולדה עדיין חמה מחלקים אותה לרצועות ומשאירים להתקרר.
2. אחרי שהכל קר מכינים מילוי ומורחים על הכל.
3. מוציאים מהתבנית רצועה אחת עם המילוי ויוצרים רולדה-ספירלה, ואחר כך את הרצועה הבאה מגלגלים סביבה.
4. ממשיכים ככה עם כל הרצועות עד האחרונה.
5. מצפים בקצפת או גנאש או מה שבא לך ומקשטים.
כשפורסים השכבות יוצאות במאונך וזה מגניב ומרשים כי זה לא שכבות-רגילה במאוזן.


ט'אחרונהאני רוצה להכין מאפה בתוך מנג'טים ואין ברשותי.
יש לי לעומת זאת המון תבניות אינגליש חד"פ עשויות אלומיניום ונייר.
מישהי ניסתה להעזר בהן, כתחליף?
ואם כן- איך?

קודם כל אני מאד מתרגש שאני כותב שפורום בישול למרות שאני גבר ![]()
ועכשיו לשאלה...
לפעמים אני מכין קובה לשבת... ממתכון שמצאתי באתר מסויים
איך עושים שיהיה הרבה בשר בתוך הקובה בלי שיקרע הבצק מסביב ולא יהיה עבה מידי?
יש אפשרות כזאת?
תמיד יוצאת לי גולה קטנה כזאת בפנים![]()

אני מצאתי את המתכון ביוטיוב באתר של: "גאלה לרגעים מתוקים" לא הצלחתי להעלות את הסרטון.
מתכון לבצק מרשמלו
בצק מרשמלו - הוא בעצם כמו בצק סוכר רק עם טעם של מרשמלו(מאוד טעים..)
קל מאוד להכנה וניתן לצפות איתו עוגות או להכין סוכריות ועוד...
מתכון:
200 גרם מרשמלו -אני קניתי שקית עם מרשמלו וורוד ולבן ,הפרדנו צבעים והכנו בצק לבן ובצק וורוד
200 גרם אבקת סוכר (בערך)- כדאי שיהיה יותר אבקת סוכר בהכנה , מוסיפים את האבקת סוכר בהדרגה עד שהבצק מתגבש ונעים ולא דביק .
1 כף מים לכל 100 גרם מרשמלו
הכנה:
שמים את המרשמלו בקערת שמתאימה למיקרוגל עם כף אחת של מים
בערך דקה עד לריכוך מערבבים למשחה
מוסיפים עד האבקת סוכר עד שהתערובת הופכת לבצק נעים ורך לעבודה
מניחים במקרר לחצי שעה
לפני העבודה עם הבצק כדאי לחמם במיקרו ל10 שניות
~הסגרונית~...ראיתי את זה בצום ואפילו שבקושי התחיל זה כבר עושה לי חשק 
בדיוק הייתי צריכה לעוגת יומולדת.
יצא מקסים!! וטעים!
תודה רבה מאוד!!!!!!!
שאלה: אין לי מיקרוגל בבית יש תחליף??
..
תמיסי בסיר על חום נמוך תוך ערבוב (כדי שלא יישרף) או על בן-מארי.
הריכוך מחדש: אני משערת שאפשר על בן מארי לשנייה, אפילו על תנור חימום או משהו - רק לתת קצת חום. או ללוש בידיים כמה דקות.
קניתי פטרוזיליה וכוסברה ואני רוצה להקפיא אותם כי בקושי יוצא לי להשתמש בחצי חבילה ואז זה מתקלקל
איזו דרך הכי מומלצת להקפאה?
תודה 
פשוט לקצוץ ולהקפיא?
איזה טעם יש להם אח"כ?
פשוט יותר חלש?
אבל מקפיאה מאותה סיבה שאת מקפיאה.
ואז יש לי קוביות תיבול 
אפשר למלא חצי אם זה גדול לך מדי, או לחצות אחכ
אני כן מערבבת עם קצת שמן
אבל פעם גם רק שטפתי, ייבשתי וגלגלתי בתוך מגבת ושמתי במקרר\מקפיא ויצא ממש טרי (עשיתי עם בזיליקום)
אם אפשר שיהיו בו כמה שיותר מרכיבים בריאים.. (סילאן/ טחינה וכו')
ממש תודה!
אחד וחצי כוסות סוכר חום כהה
3/4 כוס שמן
4 ביצים
3/4 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס קמח רגיל
3/4 כוס קמח מלא
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית גדושה סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1 כפית גדושה קינמון
5 גזרים בינוניים מגוררים גס
1.5 כוסות אגוזי מלך שבורים
מחממים תנור ל160 מעלות.
בקערה גדולה טורפים את הסוכר,השמן, והביצים לתערובת.
מוסיפים את הטחינה ,קמח,א.אפיה, א,סודה, מלח,קינמון לתערובת חלקה.
מקפלים פנימה את הגזר והאגוזים.
משמנים 2 תבניות אינגליש קייק (נראה לי שבכיף אפשר בקאפ-קייקס כמאפינס)
יוצקים עד לגובה 3/4 מהתבנית/קאפ קייק
אופים כ45 דקות-בודקים עם קיסם שזה קפיצי עם פירורים
*בננית*ב"ה
יש למישהו?

~אורית~
חנה צוריהאחרונה
שבת שלום !!מיסטר דום
זה נראה מאוד טעים![]()
יאאא נוסטלגיה!מירי ט.
סיגל00
התנערי מעפר

מה עם עוגת שכבות ביסקוויטים וגבינה- לקידוש בבוקר/לסעודה שלישית? או בכוסית קטנות עוגה בשכבות, השכבה התחתונה ביסקויטים מרוסקים מעורבבים עם חמאה ממוסת, אח"כ שכבה של גבינה עם חלב ושמנת מוקצפת ופודינג וסוכר, וכך עוד שכבות. את יכולה לשחק עם השכבות למשל שכבה אחת של גבינה עם פודינג וניל והשכבה הבאה של הגבינה עם פודינג שוקולד. או לעשות באמצע שכבה של ג'לי באיזה טעם שאתם אוהבים. הא, ולמעלה לגרר שוקולד לבן/חום/מקופלת... שמים במקפיא ויוצא יאמי...
אפשר גם פרוסות חצילים מאורכות אפויות בתנור וממולאות אח"כ בגבינת שום שמיר (מגולגלות) או כדורי גבינה/ פטריות ממולאות...
בהצלחה!!
אנונימית לרגע!
אנונימית לרגע!ואז היא באמת יכולה להישרף מלמעלה.
יותר פונקציה של גודל מאשר ביצועים לדעתי.
לפעמים צריך טיפה פחות חום או לכסות קצת יותר זמן בהתחלה. אבל יוצא טוב.
פשוט תבחרי פשטידה או מתכון של עוגה שפחות תופחת.
אולי יש משהו שהתחתית אפויה והמילוי אח"כ לא?
כי התחתית לא תישרף מן הסתם ואז את המילוי תוסיפי בחוץ
נמאס לנו מאורז בורגול וקינואה....
פסטה לא הכי הולך
וכל שאר הבצקים עושים כאבי בטן- פתיתים וחבריהם..
הצעות..??
(לא ירקות מבושלים..זה יש לי מספיק רעיונות..אלא תוספת פחמימה..)
תודה!
