שרשור חדש
מתכון למילוי עוגיות שוקולד~א.ל

שהוא קרוב לטעם של וניל,

ופרווה.

אין לי חלב קוקוס או חלב אורז...

רעיונות מה לעשות עם בשר הודו אדוםשלומית2

כתוב על זה- שווארמה הודו מעובד..

לערב שבת.. תודה! ה' יברך אתכם..

אפשר כרוב ממולא/ קציצות ברוטב / מוסקההתנערי מעפראחרונה
כל דבר שניתן להכין מבשר טחון.
אני מכינה לחברה חוברת מתכוניםא..
קלים ובריאים לשירות.. יש לכם רעיונות?? תודה מראש!!
היא יודעת אם יהיה לה תנור?גז?מיקרוגל?טוסטר?נדנדה כתומה.
כמה דברים שהיו נחמדים אצלנו-
(אין תנור.יש גז,מיקרוגל,קומקום וטוסטר)

קציצות טונה
קוסקוס+ירקות
שדרוגים לפתיתים-עם ירקות,עם עדשים..
מרקים למיניהם-בצל,כתום,עדשים,ירקות..
מוקפץ-רק ירקות או גם עם עוף
קציצות ירק וקציצות עדשים
סלטים
תוספות לפסטה-רוטב אדום עם ירקות..כלמיני כאלה.
אני לא יודעת. . אני חושבת שכן..א..
אפשר מתכונים למוקפץ, קציצות טונה, קציצות ירק, קציצות עדשים,מרק עדשים?
תודה רבה!
אממ..נדנדה כתומה.
אני מבשלת לפי העין,אין לי ממש מתכונים..
אבל מנסה-
קציצות טונה:
2 קופסאות טונה מסוננת
3 ביצים
2 גזרים מגורדים
1 בצל מגורד וסחוט
אפשר 1 תפו"א מגורד וסחוט
בערך חצי כוס קמח מצה/פירורי לחם-אם אין אפשר גם לחם רטוב מעוך בלי הקרום.

מטגנים בשמן קצת עמוק. כדאי לטגן אחד בהתחלה ולראות אם מתפרק-ואז כדאי להוסיף עוד פירורי לחם או ביצה..

קציצות ירק זה כמו לביבות ירק-אין לי מתכון אבל הרעיון זה ירקות מגורדים,ביצה,תבלינים ואפשר גם קמח/קמח מצה/פירורי לחם
ירקות שמתאימים-גזר,תפוא,בצל,בטטה,קישוא. חשוב לסחוט את הירקות לפני שמוסיפים ביצה וכו'.
אפשר גם לאפות-צריך למרוח שמן מלמעלה ומלמטה ולהפוך באמצע. אם אופים כדאי להוסיף גם קצת שמן לתערובת.

מרק עדשים:
1 בטטה-קוביות קטנות
1 בצל-קוביות קטנות
כמה שיני שום פרוסות
(אפשר לשים גם ירקות אחרים,לוותר על הבטטה וכו'..לא הייתי מוותרת על השום והבצל)
1 כוס עדשים כתומים-לא צריך להשרות קודם.
תבלינים לפי הטעם-אני שמתי מל"פ,שום,פפריקה וכמון.
אפשר להוסיף אטריות דקות או פסטה.

מטגנים את הבצל,כשהוא שקוף מוסיפים את השום,מערבבים ומוסיפים את הבטטה. 2 דקות ערבוב ומוסיפים את העדשים והתבלינים. מוסיפים מים בכמות שרוצים- חובה שיכסה ואפשר יותר.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד שהעדשים נמסים כמעט והירקות רכים.(בערך שעה+-)
אם רוצים להוסיף פסטה מוסיפים כשהירקות כבר אכילים אבל לא רכים.. וממשיכים לבשל עד שהפסטה מוכנה.

מוקפץ-
חותכים רצועות של איזה ירקות שבא-גזר,קישוא,בטטה,בצל,תפוא,פלפל,פטריות,קולורבי.. אפשר גם טבעות שום,פלפל חריף אם אוהבים. אפשר גם רצועות חזה עוף.
מטגנים בקצת שמן תוך ערבוב לפי הזמן שלוקח לירקות להתרכך-קודם בצל, כשהוא שקוף מוסיפים בטטה, תפוא, גזר,קולורבי. אחרי 2 דקות מוסיפים קישוא,פלפל,שום,פלפל חריף. אחרי 2 דקות גם פטריות ואת העוף.
תיבול-מה שבא.באמת אין כללים..
כמה הצעות-
-פלפל שחור,כורכום וכמון
-פפריקה, שום גבישי, חרדל דיז'ון
-סויה, סילאן ושומשום..
ובכללי, זה המקום ליצירתיות.
מה שחשוב-להוסיף את העוף ממש כמעט לפני שמוכן, אחרת הוא יתייבש.
ולהכניס ירקות לפי סדר שלוקח להם להיות מוכנים..

בהצלחה!
וואו! תודה! אשמח לכוד מתכונים..א..
תודה רבה!!! גם לי המתכונים עזרודניאל55

ממש השקעת בלכתוב אותם

יש לי חוברת מתכונים על המחשב..אעלה כשאהיה עליו בעז"היעל מהדרום
מרק אפונה, לביבות תירס, שקשוקה, לחמניות שום, לזניהשוקולד לבן


תודה רבה לכולן. אשמח לעוד מתכוניםא..אחרונה
אתגר-אנונימית לרגע!
יש לנו בבית הרבה גבינה לבנה, חשבתי לעשות עם חלקה משהו לשבת (עדיף קינוח).. המגבלות- התנור החלבי לא עובד, יש רק טוסטר אובן קטן..
יש רעיונות?
מחפשת רעיונות למתכונים שאכין עם בנות 11רוניתי

שלום

רוצה לחגוג יום הולדת לבתי עם כמה חברות (בסביבות 10 בנות)

 

חשבנו שהבנות יתחלקו לזוגות וכל זוג יכין משהו ובסוף יערכו שולחן יפה ויאכלו

יש לנו כמה רעיונות ונשמח לעוד כדי להחליט על תפריט סופי

 

פסטה עם רוטב (עגבניות ובשמל או אחד מהם)

פוקצ'ות (אולי אכין מראש את הבצק שיתפח והן ירדדו ויסדרו את המעל)

סלט ירקות

פנקייקים

מוס שוקולד (ואולי לעשות שתי שכבות - שוקולד מריר ולבן)

 

אשמח להערות והארות? והצעות אחרות

 

תודה

ובשורות טובות 

 

נשמע מעולה.מירי ט.
בחרת דברים חמודים ולא מסובכים שמתאימים למסיבת יום הולדת..
אבל עשר בנות עובדות ביחד במטבח? לא יהיה לך וואחאד בלאגן?
יש למישהי עוד רעיונות?רוניתי
בוקר טוב ושבוע טוב
היום האירוע
בהמשך להודעה משבוע שעבר שהקפצתי...
רוצה לעשות איתן דברים קצת מעניינים אבל פשוטים להכנה
חשבתי במקום הפוקאצות להכין לפני בצק - זה בצק עם מעט שמרים ושמן זית ומיץ תפוזים- שבדרכ משתמשת בו לרולדות מלוחות או בורקסים
והן תמלאנה ברוטב פיצה ותחתוכנה כמו בורקס פיצה
או אולי תמרחנה שמ'ז וזעתר....

יש לכן רעיונות נוספים- אשמח!
כי לא בטוחה לגבי הפסטה....

תודה
אפשר להכין עוגה קלה לקינוחכמו צמח בר
או סלט פירות או ג'לי..
בורקס פיצהשחר245

בצק עלים שמורחים רסק וגבינה צהובה ומגלגלים

היה ממש נחמד. אז מה היה:רוניתי
הכנו מראש תפריטרוניתי
ואת כל מתכון מודפס על דף (ובתוך נילונית שלא ירטב בטעות)
אז מה היה בתפריט:
שושנים/שבלולים
שחלק מילאו ברוטב פיצה, גבנצ וזיתים
וחלק שמ'ז וזעתר

לחמניות גבינה (לחלק הוספנו זיתים)
פסטה- הבנות הכינו 3 רטבים
בצל+שום+עגבניות (לא אהבו)
רוטב בשאמל (למי שלא מכיר- על בסיס חלב. כמו רוטב שמנת)
ובסוף הכנו- רוטב הכי פשוט-רסק עם תבלינים- התחסל

סלט ירקות

לקינוח- מוס שוקולד ופנקייקים

כל 2 בנות קיבלו מתכון ואני והבת הגדולה עברנו בין הקבוצות ועזרנו להן

ולאחר הבישולים. ערכו שולחן וישבו לאכול
היה להן ערב יום הולדת ממש כיפי
והבת שלי נהנתה מאוד!!

בקיצור למי שיש מקום וכח מומלץ
ולא רק ביום הולדת
איזה כיף! נשמע מקסים!ברוקולי

 

כן

נשמע מעולה. יום הולדת שווה!בת 30


נשמע מעולה וכיפי ביותר! שאלהירושלמית טרייה
איך הסתדרת עם המקום?
ישבו בזוגות סביב השולחן, או עמדו ליד השיש?
זה אפשרי רק במטבח גדול, אני מניחה?

והיה לכלוך??
תשובותרוניתי

אין לי מטבח ענק, אבל סביר

 

2 בנות עם המוס היו בפינת האוכל - מחוץ למטבח

ושאר 6 בנות היו במטבח והתחלקו בשטח

2 על השולחן

2 ב-2 מקומות בשיש

ולדוג' כאשר 2 בנות סיימו עם המיקסר שלחתי אותן לשולחן מחוץ למטבח לגלגל את הלחמניות.

 

היה לכלוך ? לא נורא- יחסית ל-9 בנות שהסתובבו + עוד 2 (אני והגדולה)

ברור שאחרי היינו צריכות לשטוף

היו הרבה כלים, למרות שמה שיכולנו השתמשו בחד פעמי

 

יצאתי מותשת- אבל היה שווה לראות את העונג של הבת שלי

ולבנות זו היתה חוויה (לא כולן רגילות בעבודה במטבח...)

 

ואחכ שלחתי להן במייל את המתכונים עם התמונות

 

 

איזה אמא משקיעה!!נועה26
אהבתי..
תודה לכולכן רוניתי
לגמרי אמא משקיעה עשית לי חשק...פנסאיאחרונה
אייס קפה!!חמודית!

הי כולם תקשיבו אני צכה לדעת איך מכינים בבית אייס קפה....

זה ממש חשוב...

אני רוצה לעשות לצאת הצום...

תודה רבה ....

את ממיסה קפה בקצת מים חמיםצ'ונו
מוסיפה סוכר חלב וקרח ומרסקת הכל בבלנדר
ממש פשוטאני והוא

מכינה בבלנדר כמות של 2 כוסות קפה, כמו שאתם אוהבים לשתות

ומוסיפה טיפה יותר סוכר שיהיה יותר מתוק

שמה קרח

מפעילה את הבלנדר עד שאת שומעת שאין קרח

ושותים מיד ויש מלא קצף קרמי וזה ממש טעים

 

הכנו מלא בזמן האחרון

אין לנו בלנדר חלבי....חמודית!


לא בריא..נקודה למחשבה
עדיף פרי שייק על בסיס סויה / חלב שקדים..
או קפה קר ולא אייס קפה עם קרח..
יש כתבה נחמדה בכללית למה זה לא באמת בריא..
מה ההבדל בין קפה קר לאייס קפה עם קרח???בצל ידך


בבקשהנקודה למחשבה
http://www.clalit.co.il/he/lifestyle/nu
בעיקר סוכר..

(אזהרה - יש שם בחורה בגופיה בכתבה)
אייס קפה בייתי הוא שונה לגמריאני והוא

זה אותה כמות של סוכר שאת שותה בקפה רגיל

אותו כוס קפה

פשוט עם קרח בבלנדר

במקום סוכר עדיף לשים אבקת סוכר ונילשירוש16

שמים פחות ויוצא יותר מתוק.

בנוסף- כששמים סוכר רגיל בתערובת קרה הסוכר לא נמס בצורה טובה. אם בכלל. ואז שוקע בתחתית המשקה.

ולכן אבקת סוכר וניל זה פתרון טוב יותר.

אוקי תודה רבה לכולם!!!חמודית!


היי היי היי היי!!!!!!!!!!חמדמדה

אין לנו בלנדר בבית... בכלל... לא חלבי לא בשרי ולא פרווה... רעיונות אחרים?????????? פליז!!!!!!!!!! אני חולת אייס קפה וזה ממש יקר בחוץ...

לא חובה בבלנדר...כפית קפה, סוכר כמה שמתאים, טיפה מים רותחיםבצל ידך

3 קרח, חלב וזהו...נורא פשוט

את יכולה להכין קפה רגיל, כלומרלהרות כוחות
מעט מים חמים, שיהיה קר ולהקפיא בבקבוק. מידי פעם לנער.
לבריאות
נ.ב. בבלוג בישול בזול יש מתכון, תבדקי שם
איך נכנסים לבלוג הזה??חמדמדה

סורי על הבורות...

איך נכנסים לבלוג הזה??חמדמדה


תחפשי בגוגל בישול בזול.נדנדה כתומה.
אחלה בלוג גם בכללי.
^^ מצטרפת להמלצה. בלוג מעולה. וגם האייס קפה שם מצוייןרבה אמונתך!
ישלי אינטרנט חסום וזה לא נותן...חמדמדה

ישמצב שמשהו שולח לי את המתכון?????????? פליזזזזזזזזזז

היי..מישהי..אחרונה

אנחנו בבית מכינים סוגשל אייס קפה עם גלידה..

ממיסים כפית קפה וכפית סוכר עם הכי קצת מים חמים שאפשר.

מוסיפים שתי כפות גלידה, שופכים חלב ומערבבים טוב טוב..

לא יוצא כמו המקור אבל ממש טעים!

האם חימום טחינה מזיק מבחינה תזונתית?להרות כוחות
כלומר, יותר בריא לא לחמם , או שזה לא משנה?
(טחינה אורגנית של אחווה)
תודה לעונות!
עדיף לא לחמם..נקודה למחשבהאחרונה
מחפשת רעיונות לממרחיםנולאית
בס"ד



נכון יש את הממרחים האלה שהם מתאימים להמון כריכים?
כמו גבינה או חומוס?

אז אני מחפשת אחד כזה (שהוא לא גבינה או חומוס)!
תודה!
טחינה,מיונז,חמאה..נדנדה כתומה.
ממרח זיתים עם מיונזמנו
פסטו..מירי ט.
טחינה, פלפלים, מטבוחה, חמאה, גבינת שמנת (שום שמיר או זיתים)בצל ידך

חציל קלוי, חציל במיונז, חציל בטחינה...

עמבה? שחוג?בת 30


מיונז וקטשופ,טחינה ,טחינה ודבש,מיונז וטונה,קטשופ,חמאת770מ

בוטנים טבעית בלי סוכר,מיונז ותבלין כמו פפריקה מתוקה או שמיר או עם אורגנו (לשים לב אם זה לילדים קטנים יש באורגנו חלקים קשים).

תודה אנשיםנולאית
בס"ד


אבל התכוונתי לממרח 'אוניברסלי' כזה שיכול להחליף למשל את הגבינה הלבנה..

בא לי חביתה! מה לשים בלחם?
בא לי סתם כריך עם ממרח שהוא לא סוכרי
בא לי לשים ירקות בכריך
ןכ'

גבינות שהם לא גבינה לבנה הולך?אור השחר..
גבינה מותכת, גבינת שמנת, שמנת חמוצה, קוטג', בולגרית למריחה, חמאה..

טחינה זה אחלה אבל לוידת כמה הולך עם חביתה
בכוונה לא ביקשתי גבינה לבנהנולאית
בס"ד


כי מוצרי חלב עושים לי כאבי בטן נוראיים (וזה הסיבה לסבל שעברתי כנראה, בחודשים האחרונים, לא רק פירות )
אבל תודה בכל מקרה.

כנראה שנלך על טחינה.
פסטו זה גם אחלה עם חביתה,ירקות וכו'..נדנדה כתומה.
וטחינה זה סבבה.

אם מוסיפים לטחינה קצת סילאן/דבש זה ממש טעים.שתדעי.
טחינה עם סילאן זה כמו חלבה אור השחר..
ככה עושים במעון של אחותי..
רק הרבה יותר בריא..נדנדה כתומה.
אחשלי(בן שנה)מת על זה.
מכירה נולאית
בס"ד


תודה בכל זאת, רעיון לא רע למרות שאי אפשר לשים אותו עם חביתה

גם לי לא טוב גבינהמנו
אני שמה מיונז במקום עם חביתה.
חומוס עם חביתה+מלפפון חמוץ וטיפה סחוג ממש הולךaima


אפשר להכין ממרחים על בסיסaima

בצל מטוגן ואגוזים.

אני אוהבת עם חביתהשמשיאחרונה
גם פסטו, גם מיונז, גם מטבוחה.
כמעט כל דבר זורם עם זה בעיני..
בעלי ממש אוהב עם טחינה, לא מתאים לך?שוקולד לבן

ומי אמר שחייבים ממרח? אפשר סתם חביתה וירקות (ככה אני אוכלת)

טחינה גולמית או 1000 האייםיראת גאולה
לא אוכלת חלבי. בד"כ מורחת טחינה גולמית, ואם בא לי משהו טעים ולא בריא, אז אלף האיים או 'ממרח סנדויץ' קנוי
אתגר אתגרי במיוחדאי לעם ישראל

אני רגישה למוצרי חלב ולא אוהבת חומוס, טחינה, חמאת בוטנים, ממרח שוקולד, 1000 האיים ומיונז....

יש למישהו רעיון לממרח???

פסטו,ממרח עגבניות,ממרח זיתים,סילאן/דבש..נדנדה כתומה.
שקדיה, ריבה, אבוקדו, טונה..שוקולד לבן


זעתר ושמן זית הולך גם בלחם... (אפשר לטגן ואז יוצא פצצה)אי לעם ישראל

זיתים חתוכים בטוסטר

טונה בטוסטר.

נשמע מוזר אבל טעים, מהיר, ומגוון.

(הטונה בטוסטר יוצאת בטעם של טונה מעושנת, כל מי שמנסה מתלהב על העניין, מנסיוןקורץ)

פתיתיםויז'ניצית
שלום לכולן,
יש למישהי מתכון לפתיתים ברוטב אדום? או כל מתכון אחר של פתיתים? אני רוצה לגוון מהדרך ההכנה הרגילה..

תודה !
מכינים רוטב אדום של פסטה ושמים את הפתיתים בפניםיעל מהדרום
ככהא.א.
מטגנת בצל קצוץ שמה את הפתיתים מערבבת מוסיפב מים רותחים מעל הגובה של הפתיתים מוסיפה מלח קצת אבקת מרק ו2 כפות רסק עגבניות.מערבבת ומבשלת על אש נמוכה תוך כמה דקות המים ייתאדו.תכבי את האש.תערבבי ותשאירי מכוסה.

מתכון שני.
שמן.אטריות דקיקות לטגן אותם עד שיקבלו צבע שחום.
להוסיף את הפתיתים לערבב.מלח אבקת מרק .מים רותחים ולתת להתבשל כמה דקות
אני מכינה ככה-מרב.
אדום:
מטגנת בצל, מוסיפה את הפתיתים. מוסיפה קצת רסק עגבניות, פפריקה מתוקה, קצת פפריקה חריפה, פלפל שחור ומלח. מערבבת טוב טוב ומוסיפה מים שיכסו את הפתיתים. מנמיכה את האש ומשאירה את הסיר פתוח עד שהפתיתים רכים.. אפשר להוסיף גם עגבניות מגורדות/קוביות וגזר..

צהוב:
אותו דבר רק עם תבלינים צהובים... א. מרק, כורכום, כמון... גם, להוסיף ירקות שאוהבים... קישואים/גזר וכו'...
גם אני מכינה ככה בדיוק. (האדום)פינג.

יוצא מצויין.

אני מכינה פתיתים כמו פסטהשמשיאחרונה
מבשלת אותם במים רותחים כמה דקות ואז מסננת. לזה את יכולה להוסיף כל רוטב.
מה אוכלים בסוף הצום?יאיר השמש
טוב לפתוח בכוס תה עם דבש,אך מה עם אוכל?
אני גם כמוך עם דגים...נועה26
קרעת אותי מצחוק
אני צכה מתכון למרק שוווווווווווווווההההההה...רייבית

פליז!!

משו מקורי, אבל שיש תחומרים בבית כזה..

שום דבר לא מקורי.... רק תבחרי מה בא לך: מרקכתום,חמסה עלינו
מרק ברוקולי( פרווה) ,מרק עשיר, בצל פרווה, מרק אפונה, מרק גריסים, מרק מיניסטרונה...
ויש עוד
רק תתני כיוון
אני מכינה מרק עגבניות (טחונות) עם אורז. מעניין אותך?כוכבי בוקר


אני אשמח למתכון. תודה~א.ל


קצת באיחור (ומהניק של בעלי..) סליחה:עין הקורא

חותכת עגבניות בקליפתן- אחרי ששטפתי והורדתי את העוקץ.

מתחילה לטגן אותן במעט שמן זית

מוסיפה עגבניות עד 3/4 מגובה הסיר, מוסיפה מלח וסוגרת את הסיר ל10 דקות עד שהעגבניות מפרישות נוזלים.

מורידה מהאש, טוחנת טוב טוב עם בלנדר סטיק,

מוסיפה מים עד שניים שלושה ס"מ מתחת גובה הסיר,

מוסיפה אורז לפי העין- בין חצי כוס ל3/4,

נותנת לזה להתבשל על אש קטנה עוד איזה 10-15 דק', עד שהאורז רך.\מוסיפה מלח ואם צריך- מעט סוכר לשבירת החמיצות.

והאורז לא סופח את כל הנוזלים של העגבניה?~א.ל


ספח הרבה אבל בשביל זה את מוסיפה מים, זה נשאר מרקכוכבי בוקראחרונה

אבל סמיך יחסית.

חלות מקמח מלא ושיפון מלאג'נדס
פעם שאלתי כאן על חלות מ100% קמח שיפון והמלצתם להתחיל משילוב של חיטה ושיפון...

אז השבת אשמח ליישם זאת סוף סוף.


יש רשמים/מתכונים?

תודה
אולי חצי חצי? אבל אין לי ניסיוןיעל מהדרום
תודה על ההקפצה ג'נדס
בכיף...אני אשאל את דודה שלי אם יצא לה להתעסק עם שיפוןיעל מהדרום
דודה שלי אמרה שהיא הכינה פעם וצריך יותר מים ויותר שמןיעל מהדרום
לק"י

היא לא זוכרת כמויות.
לא יודעת אם היא השתמשה בקמח חיטה לבן או מלא.
מהניסיון שלי גם חצי חצי יוצא ממש דביק וקשה לעבודה1289
תודהג'נדס
בסוף ייצא לי להכין אפ' לא חצי חצי אלא 80-20, משו כזה.
והאמת שב"ה התחלתי ללמוד להסתדר עם בצק דביק...ג'נדס

אני אפילו מעדיפה אותו על פני לא דביק... ברור שברמת דביקות הגיונית, כן?

יחס של 20 80 זה דביקות הגיונית. רק שיפון זה ממש בלתי אפשרי..1289
יצא טעים מאוד!!!!!ג'נדס
אפשר חלות מ 100% שיפון אבלברוקולי
צריך להכין עם מחמצת
אשמח להסברג'נדס
מחמצת זה שאור, במקום השמרים1289
אבל שאור צריך לגדל ולתחזק..
ואז? זה משתלם ברוקולי
אני מגדלת.. את מוזמנת לקחת
אני אחרי פסח עוד לא גידלתי אבל יש לי מיובש.1289
בע"ה בקיץ אתחיל לגדל שוב ואת מוזמנת לקחת.
יואו, אני רוצה!!!!עוגת גבינה.
את מוזמנת.. ברוקולי
בשישי בע"ה אני אצל אחותי, אני באמת מתכוונת לזה שאני רוצה.עוגת גבינה.
תוכלי להדריך אותי איך להמשיך לגדל את זה?
ברוקוליאחרונה


בצק- שאלה דחופהאני והוא

הכנתי בצק ממש לפני איזה 10 דקות

מהמתכון הזה http://www.nikib.co.il/food-for-kids/17818/

והכנתי אותו מלא פעמים

הפעם קצת שיניתי ועשיתי כוס של קמח כוסמין וכוס קמח 70%

ועכשיו ראיתי שיש על הבצק מלא נקודות לבנות

הרחתי אותו והוא מריח בסדר

 

זה תקין? למה זה?

תלושי שובברוקולי
נשמע באמת שהבצק לא נילוש היטב..~א.ל


נראה יותר טוב תודה אני והואאחרונה


קציצות עדשים סה"רורית



20150720153458.jpg

מתכון של חני פלד.
הוספתי פירורי לחם, כי העיסה הייתה מידי נוזלית.
תיבלתי רק במלח ופלפל.
אם לוחצים על התמונה- היא מתהפכת. סליחה..סה"רורית


מצורף התמכון- בקישור שמתחת לתמונה.סה"רורית


ועוד הארה: לפני בישול העדשים, השרתי אותן במים, בערך 20 דק'סה"רורית


תודה רבה!!!! אני בדיוק רוצה מתכון לזהדניאל55


איזה כיף האמת שזה יצא יבש בתנור אולי עדיף לטגן!סה"רורית
צריך להבריש בשמןשרבוב
נראלי שהברשתי, ובכל זאת יצא יבש סה"רורית
תודה לך! בול במקום!~א.ל


בשמחה (נראה לי עדיף לטגן.. אפוי יצא לי יבש )סה"רורית


טיגנתי ויצאו טעימות אבל דחוסות.. גם לך???~א.ל
אממ.. לא זוכרת..סה"רורית
ככה זה כששמים רק עדשים..הקולה טובה

אני שמה עדשים עם תפו"א או בטטות מבושלים ומעוכים- זה יוצא פחות יבש.

וגם מוסיפה קצת אבקת אפיה..

דוקא שמתי בצל מגורד, תפוח אדמה, כוסברה ושני שיני שום~א.לאחרונה


ארטיק גלידה..עיניים תכולות
היי לכולם(: למישהו יש מתכון טעים לארטיק גלידה?
אם אפשר אז גם מתכון לגלידה (עדיפות לטעם שוקולד/וניל)עיניים תכולות
ולא המוס שיוצרים מגנאש שוקולד..

תודה חברים!
חלבי?aima


אפשר על בסיס יוגורט ופירותaima

ואפשר שמנת מתוקה+גבינת שמנת

אנחנו ניסינו את זהestybn

עם קצת שינויים. השתמשנו בגלידה מוכנה ופשוט שמנו ישר במיקסר עם סוכר וכל השאר. יצא ממש טעים

תנסי אם זה מתאים לך:

 http://www.onlife.co.il/%D7%A7%D7%A4%D7%94-%D7%A7%D7%A8/%D7%A4%D7%A0%D7%90%D7%99/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C/45403/%D7%90%D7%99%D7%9A-%D7%9C%D7%94%D7%9B%D7%99%D7%9F-%D7%90%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%A7-%D7%91%D7%91%D7%99%D7%AA

תודה, כשאני אהיה על המחשב אני אכנס..עיניים תכולות
מישהי ניסתה את הארטיק וניל של קרין גורן? ויכולה להגיד איך יצעיניים תכולותאחרונה
סעודה שלישית - מפסקת! מה מכינים???אורה2x
מה אתם מכינים לפני הצום? בשרי/חלבי?
כשכולם מלאים מסעודת שבת.. ויודעים שיש צום..
רעיונות, עצות, משלוח אוכל הביתה יתקבלו בברכה
נראה לי שנאכל פרווה..ונכין אורז (זה טוב לפני הצום)יעל מהדרום
דגיםשירוש16

המון דגים

 

גם קונים הרבה ענבים ופירות מסוגים שונים ואוכלים לאורך כל השבת.

 

דגים מצמיאיםaima


חלבישמן פשתן

חלה עם סלטים

דג

קניתי כמה סוגי גבינות ויוגורטים

סלטים חיים

קפה ועוגה.

 

באסה, לא קניתי פירות

 

ונעשה את סעודת הבוקר מוקדם.

אורז ועופות.מוריה.ר =)
אורז לבן. אורז עם גזר. אורז אפונה עם שמיר.
עופות בתנור.
וזו אמי היקרה תחי' מכינה.
שניצלים, עוף, פשטידה, תפו"א, סלטים חיים בלי הרבה תיבולאפושאחרונה


מתכונים עם בננותאנונימוס

שלום,

 

יש לי כמות די גדולה של בננות שהתרככו (לא יאכלו את זה ככה).

הבננות אוצר בית דין, ואני לא רוצה שהם יתקלקלו..

 

יש למישהו רעיון למתכונים? מה אפשר לעשות איתם?

 

תודה מראש!

גלידהיראת גאולה
להקציף ריצ' / קצפת / שמנת מתוקה. להקציף חלבונים עם סוכר וקצת מיץ לימון. למעוך את הבננות היטב. לערבב את 3 התערובות בעדינות ולהקפיא
עוגת בננותבת 30

מערבבים:

רבע כוס שמן

כוס ורבע סוכר

3 ביצים

4 בננות מעוכות

כוס אגוזים קצוצים

 

בקערה נפרדת: 3 כוסות קמח

כפית סודה לשתיה

כפית אבקת אפיה

מעט מלח

מעט פלפל אנגלי טחון

מעט קינמון

 

מכינים בנפרד 3/4 כוס מיץ תפוזים או תפוחים

 

מוסיפים לתערובת הבננות את הקמח והמיץ לסירוגין תוך כדי ערבוב, עד שמתקבלת בלילה אחידה

 

אופים בחום בינוני.

בתאבון!

גלידה בריאהחמישה בלונים
להקפיא אותן מקןלפות, להוציא, להפשיר מעט שלא יהיו קפואות לגמרי, ולטחון במעבד מזון עם תמרים. אפשר להוסיף פצפוצי שוקולד כדי להרוס את הבריאות של המתכון.
יוצא מעולה. ואפשר להחזיר להקפאה כשזה מוכן.
אני טחנתי את הבננות יחד עם טחינה גםדניאל55

ואגוזי פקאן וגם שוקלד ודבש

 

יצא מ ע ד ן

בנופי פאי-איזו נחמה

 קינוח מדהים עם תחתית של בצק פאי, קרם טופי בננות וקצפת.

עוגת בננות הפוכהחילזון 123אחרונה


רעיונות לאוכל שמכינים בתנוראני והוא

ולא צריך בשבילו גז?

 

תודה

בכללי? או לתשעת הימים?ברוקולי
עבר עריכה על ידי ברוקולי בתאריך ז' באב תשע"ה 19:42

 

לזניה חלבית 

לזניה בשרית 

מוסקה

פאי רואים 

פשטידת פטריות חלבית 

פשטידת פטריות פרווה

פשטידת איטריות מתוקה 

פשטידת איטריות מלוחה 

פשטידת איטריות עם גבינה

פשטידת ברוקולי/כרובית פרווה

וכו'..

קיש בטטות 

קיש חצילים

קיש ירקות 

וכו'..

פוקאצה מקמח לבן/ מלא/ כוסמין 

פיצה מקמח לבן/ מלא/ כוסמין 

אנטיפסטי

קיגל איטריות 

קיגל תפו"א

שניצל עוף

עוף בכל הטעמים

עוף שלם ממולא 

שניצל דג

חריימה

סלמון עם עשבי תיבול

סלמון חמוץ מתוק

שניצל דג

אורז

קציצות בשר

קציצות עוף 

קציצות ירק

קציצות חומוס

קציצות עדשים כתומות 

קציצות עדשים שחורות 

קציצות טונה 

 

עוד רעיונות?

 

 

 

 

וואו!אורה2x
איך עושים קציצות טונה בתנור?? זה לא מתפרק?
אשמח למתכון
מורחים במברשת בשמן משני הכיוונים, והופכים באמצעשוקולד לבןאחרונה

ולא מתפרק 

(מתכון אם תזכירי לי אני אוכל בעז"ה רק בשבוע הבא)

תפו"א, עוף ,אפילו שניצלים, עוגות, פשטידות,דג, ירקותבצל ידך


מה מוסיפים לעיסה של פלאפלאומייי!

ביתי(לא מאבקה קנויה)כדי שזה לא יתפורר בטיגון?

לא ניסיתי אבל לדעתי ביצה, שמן וכו'מירי ט.
לבן של חלה לבנה מושרה במים וסחוטבנימינה

טוחנים וזה נותן מרקם בצקי

אם לא בא לך לטחון שוב אפשר גם סתם להוסיף ביצה

ראיתי באיזה מתכון שמים קרים עוזרים לעיסה להתמצק...~moriya~
לחם רטוב. ממש לא ביצים!!א.א.
במתכון שלי אין - לחם או ביצהרוניתי

1/2 קג חומוס מושרה ויבש!

כמה שיני שום

הרבה פטרוזיליה וכוסברה קצוצים

טוחנת הכל במטחנת בשר

ומוסיפה - בצל גדול- חשוב לקצוץ בנפרד ולסחוט 

תבלינים- מלח, הרבה כמון

 

אחרי שהעיסה נחה חצי שעה מוסיפים-

1/2 כפית אבקת אפיה

 

מערבבים טוב ועושים כדורים ולשמן הרותח

 

יוצא מצוין

 

אז שלי זהה לשלך רק עם לחם רטוב וככה הכדורים לא מתפרקיםא.א.
עשיתי השבוע ויצאו מצוייניםרוניתי

הקפדתי ליבש את החומוסים על מגבת (לאחר השריה של לילה ובזמן הברירה)

והפעם - טחנתי את הבצל דק דק- שמתי במסננת צפופה ובנוסף סחטתי

יצאו עגולים ויפים ולא התפרקו

היום הכנתי! מהמתכון של ניקי במשיח עכשיו!אחרונה


שרשור רעיונות לאוכל לתשעת הימיםחלבית

רצוי שיהיה מזין ולא ג'אנק פוד

 

אה וקל להכנה..

 

דגים - דגים - דגיםיאמי!

מטוגן כשניצלים,

קציצות,

נתחים ברוטב

מבושל / אפוי....

 

 

 

יש לכן מתכונים לדגים טעימים ולא חריפים?מוטיבציה
ברוטב עגבניות, ללא רכיבי חריפים...פלפל אדום במקום פלפל חריף.בצל ידך

או עם תפו"א ובצל, בתנור

איזה דג זה עם תפו"א ובצל?מוטיבציה
אני מכינה בקלה / נסיכה / אמנון עם תפו"א,בצל ובטטהיאמי!

יוצא טעים!

ואם את רוצה,

אפשר לבשל עם בצל,עגבניות ופלפלים ולוותר על פלפל חריף ושום או לשים מעט שום ואז הדג לא חריף.

עם תפו"א, שום ופלפל אדוםשוקולד לבן

כשהרוטב מורכב מפפריקה אדומה, מלח, שמן זית ומים

מתאים לדג סול או בקלה

מתאים לך?

כן, תודה מוטיבציה
רק תכניסי את התפו"א מכוסים ברוטב חצי שעה קודםשוקולד לבן

כי לתפו"א לוקח יותר זמן להתבשל מאשר לדגים

 

(אפשר להרתיח את התפו"א במים כ10 במקום)

דגנים וקטניותבת 30

אורז ושעועית

אורז ואפונה

קוסקוס עם מרק ירקות וחומוס

תירס ושעועית

אורז ועדשים- מכל הואריאציות.

 

בעיני זה מאוד קל להכנה, זה החלבונים שאנחנו אוכלים רוב הימים- לוקח 10-20 דקות הכנה ועוד זמן בישול לא ארוך.

מרק ירקות (+מזגן) ,ירקות בתנור/מבושלים, פסטה, פשטידות ,בצל ידך

טונה- סלט או פשטידה או קציצות עם/בלי רוטב אדום, 

כל מיני קציצות מקטניות-נועה26
אני מכינה שניצל תירס ביתי, קציצות עדשים אפויות וקציצות חומוס אפויות.
איך מכינים שניצל תירס ביתי?אמא!!


יש באתר של ניקי בנועה26
יותר זול, יותר בריא והרבה יוצר טעים!!!
תודה רבה על ההברקהאמא!!
הכנתי היום, קל, זול יחסית ויצא מעולה!
אפשר גם מתכונים לפשטידות מוצלחות וקלות?ארלט


יש מלא...אבטיח מלון
פיצה ביתית
פסטה
מרקים
ביצים +סלט
צנימים עם ממרח כלשהו כמו אבוקדו גבינה טונה חומוס וכו'
תפוחי אדמה במיקרו וטונה
להכין בצק לחם וליצור ממנו פיתות ולטגן במחבת ( לטגן בשמן / קמח ) ולמרוח עליהן שמן וזעתר או שום ושמן.
בהצלחה

לא לשכוחברכות רבות

ההלכה שלא לאכול בשרי בתשעת הימים נועדה כדי לזכור את החורבן, ואין שמחה אלא בבשר..

שרשורים כאלה גורמים לי להרגשה לא נעימה של שכחה מהעיקר.

דווקאג'נדס
התשובות הגיוניות, ולא כתבו להכין כל יום מוקרם אחר... מה גם שביקשת רעיונות בריאים... נראה לי שהשירשור מצדיק את עצמו.
^^^ לא ניסו להפוך את הימים לחגיגהשוקולד לבן

אלא רק לחשוב איך לאכול מזין ובריא למרות שאסור בשרי

זה ממש לא סותר שבמקביל עצובים ממש..

כןאבטיח מלון
לא התכוונתי לחגיגת אוכל אלא לרעיונות של מאכלים בריאים.
אצלי אוהבים גם מרק בשיא החום+mp8

מרקים מכל הירקות שיש בבית, עם קטניות, ועם פחמימה כלשהי.

מתכון לקציצות טונה גם לאלו שלא אוהבים טונהליאורה 613

2 קופסאות טונה מסוננות ומפוררות

2/3 ביצים

4/5 כפות פירורי לחם

4 כפות סומסום

כף מיונז

מלח פלפל

 

מערבבים את כל החומרים יוצרים קציצות ומטגנים.

 

המתכון מומלץ גם למי שלא מת על טונה משום שסומסום מטשטש את הטעם של הטונה.

 

בתאבון

מתכונים לתשעת הימיםמיריםקו

עמוד עם המון מתכונים לתשעת הימים

http://www.foodisgood.co.il/recipes-for-tisha-bav/

רק אל תשכחו שבסעודת מפסקת לפני הצום אסור לאכל דגיםא.א.
צריך לאכל מאכלי אבלות.2 תבשילים כגון עדשים או ביצה קשהא.א.
הכוונה ממש בסעודה המפסקת.
סליחה טעות מה שכתבתי רלונטי ל ט באב שחל ביום חולא.א.
השנה מותר.
בשולחן ערוך כתוב שמותר : כסעודת שלמה בשעתו+mp8אחרונה
נצלו את זה...
רעיונות + מתכון לבצק לפאי + שחרור פאי מתבנית.בין השורות
עבר עריכה על ידי בין השורות בתאריך ה' באב תשע"ה 22:40

1. רעיונות להכנת דברים אכילים שמתאימים וקשורים להנסת ספר תורה?

משהו שיהיה לאנשים לאכול בזמן שכותבים את האותיות ולפני סעודת המצווה.

2. המתכון הכי טוב שלכם לבצק לפאי פרווה?

3. מה דרך הכי בטוחה לשחרר בצק של פאי מתבנית סיליקון ומתבנית קשיחה (סטייל מתכת)

בלי שזה ישבר? (התבנית לא שייכת לסוג של דפנות ותחתית שנפרדים).

תודה!

מנסה לענותכוכב לכת
1. כל דבר שתורה נמשלת לו- דבש, לדוגמא (אין לי עוד דוגמאות כרגע בגלל העייפות אבל די קל לברר)

אפשר מאכלים שדומים לצורת ספר התורה כמו 2 גליליות עבות מודבקים ביניהם בשוקולד,


2. כל מתכון חלבי אפשר להמיר לפרווה עם החלפת החמאה במרגרינה, החלב במיץ תפוזים או מים וכו'

3. סיליקון- לא מנסיון, אני חושבת שכדאי להניח על מעמד מוגבה בקוטר קטן משל הפאי, לקלף מסביב את הסיליקון ולהגליש מתחת מגש שטוח ודק.

זכוכית- לא שווה לשחרר. אין כ"כ אפשרות לשחרר בשלמות אלא אם מדובר על פאי קשיח שפני השטח לא יהרס כמו פאי פקאן דק (אותו אפשר להפוך. לא עבה ורך)


תמיד בשמחות!!!
יש לי מתכון מעולה שמשתחרר ממש בקלותכיבשה
מחר בעזרת ה אני יביא. ...מקווה לא לשכוח
מחר....אני אביא [לא יביא].עברית 'קשה' שפה.ברטוב ש"י


העיקר הכוונה. לא צריך לרדת לפרטים הקטנים...בין השורות


אנסה להציע רעיונות -חנניו

1. עוגיות בצורת ספר תורה. אם יש זמן - מזולפות. עוגיות בצורת אותיות. קאפקייקס עם קישוט ספר תורה. (זילוף, בצק סוכר, ממתקים בצורה, וכו') הנה תמונות מפינטרסט - https://www.pinterest.com/pin/294282156878076982/

https://www.pinterest.com/pin/555842778984044726/

2. אני גם עדיין מחפשת, יש לי אחד יחסית מתפורר ונורא טעים (קמח, שמן, סוכר וזהו בערך, טעים ומאוד לא יציב) ועוד כמה יותר קשיחים ויציבים, במרקם פחות כיפי לדעתי, אבל גם אחלה. אם משהו מזה מעניין אותך, תגידי.

הבעיה שאין קורצן לעוגיות.בין השורות

מה שאנחנו נעשה כנראה זה 2 חבילות סוכריות סודה ועליהן דף שיעטוף אותן כמו ספר תורה. כמו בתמונה שהבאת...

פטיפורים,

פירות חתוכים,

אולי מוס בכוסות,

פנקייקס / בלינצ'ס מגולגלים ועליהם זילוף שוקולד של פסים בקצוות וכתר באמצע וגליליות בקצוות- גם כמו ספר תורה,

3-4 סוגי עוגות חתוכות בעטרות נייר,

וסוגים שונים של פאי.

אנסה מחר מתכוני פאי שיש לי, נראה מה יצא. כיוון שזה לא יהיה בתוך התבנית ונפרוס מראש חתיכה אחת כדי שלא יתביישו לקחת- זה צריך להיות סופר יציב.
תודה בכל מקרה על הרצון הטוב

חשבתי על זהחנניו

ואם יש כח לצייר אפשר לעשות עוגיות עגולות ולצייר באייסינג ספר תורה.

אבל גם התכנון נשמע מעולה

בהצלחה

יש למישהי מתכון לעוגת פאי בלי מרגרינה/חמאה? arlan


איזה פאי?חנניו


בחיפושי מצאתי את זה:בין השורותאחרונה

http://bishulbezol.blogspot.co.il/2013/08/blog-post_9.html

 

ואני הולכת לנסות את הבצק פריך של יעל מהדרום שהוא עם שמן ועם שינויים קלים. נראה מה יצא...