שרשור חדש
מחפשת מתכון טוב לקנלוני שמנת ופטריותמרים*
יש לי בבית קנלוני
המלצות לבלנדר/מעבד מזון בשביל שייקים ואייסיםבאמונה שלמה

יש לנו בלנדר פרווה, ואנחנו רוצים אחד חלבי בשביל להכין שייקים ואייסים.

דרישות:

מספיק חזק בשביל לטחון חלב קפוא (בגודל קוביות קרח),

ויוגורט קפוא (אפשר להקפיא בקופסאות קטנות יותר מהיוגורט).

 

כמה שיותר זול שעונה על הדרישה הזו...

 

בלנדר יד יעשה את העבודה?

אם לא, מה כן עונה על הדרישות?

תודה.

שתדעו, שריצ' להקרמה לא מקציף.נדנדה כתומה.
אפילו אחרי 10 דק' + במיקסר בעצמה גבוהה שאז טרחתי להסתכל שוב על הקופסא ולהבין שהבעיה לא אצלי הפעם...


אז בסוף יצא מזה גאנש שוקולד מריר למילוי הרולדה במקום הקצפת-פצפוצים שהיה אמור להיות..

אבל יצא טעים ושווה פעם ראשונה שהכנתי רולדה..

רעיונות למילויים נחמדים למילוי יתקבלו בשמחה!הבסיס הוא עוגת ספוג בהירה בטעם וניל..

ובא לי להשוויץ

ואו נראה מעולהמירי ט.
גם לנו זה קרה..הרש
במסיבת הודיה לבת רצינו להכין משו מוקצף.. ולא הבנו למה זה נשאר נוזלי..חפשנו בכל דרך אפשרית מיקסר- חשבנו אולי ה2 שהיו לנו לא עובדים טובים..
ולבסוף לאחר ריצות בחצי עיר כדי למצוא מקסר חדש- אחות של בעלי מסתכלת ואומרת זה בכלל לא להקצפה..

הרגשנו טיפשים ברמות.. וכל הזמן מיררנו עלק מבצע..

חחחח היו ימים..
מתכון ומהר!!מעפר אני באה


הבסיס הוא מהמתכון הזה-נדנדה כתומה.אחרונה

http://bishulbezol.blogspot.co.il/2013/08/blog-post_30.html

 

לא היה נראה לי המילוי שהיא הכינה אז עשיתי מילוי אחר..

 

וממש לפדר במלא אבקת סוכר! זה משמעותי.

וטיפ במקום מגבת- להפוך נייר אפייה שמפודר במלא אבקת אפיה ולגלגל אותו.

תחליף לחלב מרוכז?שרבוב
יש כזה דבר?
בעדיפות לפרווה
אולי קרם קוקוסברוקולי
יש את זה בחנויות רגילות?שרבוב
בטח בפחית - זה 17% שומן לדעתי יעשה את העבודהברוקולי

 

וחלב קוקוס לא

כי חלב מרוכז הוא בעל אחוזי שומן גבוהים

 

זה מה שיוצר את הקרמיות והאווריריות של הגלידה למשל

 

כן זה בשביל גלידה שרבוב
יפה לך יקירתי
חשבתי שהעניין של חלב מרוכז זה הסמיכות ולא השומן..
אחוזי השומן עושים את הסמיכות..ברוקולי

באמת חיפשתי את המילה המתאימה..

 

|אפעם לא ניסיתי להכין ככה גלידה..

אבל מאמינה שיעבוד

אבל לא לוקחת אחריות

 

זה בסדר אני עורכת מחקריםשרבוב
פתחתי מעבדה
בהתחלה לעינייני קצף חומוס
עכשיו לעינייני גלידות (המשך מחקר משנים קןדמות)
אני מנסה קןדם חלבי ואז רואה אם הפרוווה דומה ומנסה לשפר
זה יצא לך מעולה.עוגת גבינה.
עשיתי בשבת עוגת שכבות ממי קוקוס זה בא בקרטונית ירוקה כזו את שמה במקרר/מקפיא ואז זה מתקשה ויש לך גוש לבן כזה, את מקציפה את הכל יחד עם פודינג וניל וזה יוצא ממש כמו שמנת צמחית מוקצפת.
לקחתי להורים של בעלי והם ממש אהבו.
פשוט היה לי בבית וחשבתי לנסות.
אני אישית שונאת קוקוס אז לא אהבתי כי יש טעם של קוקוס. אם אין לכם בעיה עם טעם של קוקוס אני כמעט בטוחה שזה יצא לך מעולה בגלידה.
מי קוקוס?שרבוב
לא הבנתי, הקצפת את זה כשזה היה קפוא?
ומי קוקוס זה עם אחוזי שומן? כמה?
יש כל מיני רמות.עוגת גבינה.
במה שאני קניתי יש 18.5 אחוז שומן. זה נחשב לחברה הטובה ביותר בארץ לפי כל מיני פורומים של טבעוניים.
ובעיקרון צריך כצה ימים במקרר. בשביל לקצר תהליך שמתי את זה בערך שעה במקפיא ועוד חצי שעה במקרר.
אז בעצםשרבוב
זה לא קפא ונהיה גוש קרח לפני ההקצפה?

ולא הבנתי מה ההבדל בין מי קוקוס לקרם קוקוס?
קרם קוקוס זה בדר"כ יותר אחוזי שומן.עוגת גבינה.
ופחות טהור מבחינת רכיבים.

מה שאני מדברת עליו מכיל קוקוס ומים, בשאר יש תוספים.
אז בעצם ההבדל הוא מבחינה בריאותית?שרבוב
למה לא שמנת מתוקה? או ריץ' אם את רוצה פרווהבצל ידך


כישרבוב
הם לא סמיכים כמו חלב מרוכז (אולי אם מוסיפים קונפלור? צריך לנסות)
ובלי קשר ריצ לא הכי בריא בעולם ואני מנסה למצוא תחליף.
וגם ריצ ושמנת נורא "כבדים" יוצר מידי שומניים. צריך משהו שייצור טעם אוורירי
ניסית פעם שמנת? כשמקציפים במיקסר זה מכניס אווירבצל ידך


קחי בחשבון ששימוש בקרם קוקוסלהרות כוחות
ייתן טעם דומיננטי של קוקוס.
אז, אם זה יכול להפריע זה לא פתרון מומלץ.
חלב קוקוסהתנערי מעפר
לא יודעת למה התכוונת ב״מרוכז״...
מתכון חלב מרוכז של מלכי אדלראיזו נחמה

הכנה ביתית של חלב מרוכז ממותק - מתכון של מלכי אדלר 
1 ליטר חלב
1/2 קילו סוכר
50 גרם חמאה
4 כפות קורנפלור
1/2 כוס מים

הכנה
שמים בסיר את החלב והסוכר, מביאים לרתיחה על להבה בינונית ומבשלים עוד חצי שעה. מוסיפים את החמאה ומערבבים  היטב.
מערבבים את הקורנפלור והמים בקערה קטנה עד למרקם חלק ויוצקים לסיר בזרם דק. 
מבשלים עוד 15 דקות תוך כדי עירבוב מתמיד. נשמר במקרר מספר ימים.

שרבוב
זה מסקרן ביותר
אני אנסה בע"ה
הכנתי מתכון דומה ויצא מצוייןחילזון 123

עשינו מזה גלידה וזה היה טעים מאד.

שמנת מתוקהרחלקה


אנחנו שותים לפעמים חלב סויה -פרווהלטובה


אפשר לנצלש?כיבשה
יש חלב מרוכז חלב ישראל?? אפעם לא ראיתי
אני ראיתי רק חלב נוכרי בישראלברוקולי


אני חושבת שזה חלב ישראל... תתקנו אם אני טועה.חייצ'ו

תצלומי את ההכשר. בדרך כלל שם מצויין שזה חלב ישראללהרות כוחות
אלא אם כן זה הכשר שלא נותן כשרות למשהו שאינו חלב ישראל, כמו בדץ העדה החרדית
זה חלב ישראל. בדוקרבה אמונתך!
תודה...כיבשה
יש בשפופרת/פחיתהרהור


מידע חייוני למכיניי גלידות!!!!!רבה אמונתך!
אם רוצים להכין גלידה ביתית במרקם גלידתי, שלא תקפא ותהפוך לגוש קרח (בהנחה שאין מכונת גלידה)

פשוט צריך להוסיף לשמנת מרכיב שקופא בטמפרטורה נמוכה מאוד, כמו:
אלכוהול
חלב מרוכז
ריבת חלב
סירופ תירס
דבש
ביצה

ו.. סירופ סוכר!!! (מבשלים כמות שווה של סוכר ומים במשך בערך 7 דקות, עד שמקבל סירופ סמיך)
סירופ סוכר הוא נטול טעם (הוא רק מתוק), ופרווה.
חשוב לקרר לפני ההקצפה (החום לא מאפשר הקצפה)

תנסו, זה ממש שווה!
אפשר מתכון לגלידה עם הדברים האלו?..מדי פעם פה


עשיתי בשבת סורבה מנגו פשוט מאודבעיתה אחישנה

לקחתי פרי חתכתי לקוביות שמתי בשקית והקפאתי חצי הקפאה (לא ממש קפוא)

הוצאתי מהקפאה. 

שמתי סיר עם חצי כוס סוכר וחצי כוס מים (היחס הוא 1:1 של מים וסוכר אני הכנתי כמות קטנה) נתתי לזה להתבשל 5 דק' אולי אפילו פחות והעברתי למקרר לכמה דקות (רק שיתקרר קצת- אם מתקרר הרבה זה מתקשה)

ואז טחנית בבלנדר סטיק את המנגו והוספתי את הסירופ סוכר ותיבלתי בקצת זנגויל (גינגר- לא חייבים)

הכנסתי להקפאה ואחרי שעה שוב ערבבתי עם הבלנדר סטיק. ושוב אחרי שעה- כך בערך 3-4 פעמים

וזה יצא מגניב וממש לא במרקם של קרח. 

נהננו מאוד. 

 

אם בא לך גלידה- 

קנינו תרכיז מנגו

הקצפתי ריץ והוספתי חצי כוס מהתרכיז וזהו- גלידה טעימה. 

 

או גלידת פצפוצי שוקולד

הקצפנו ריץ, הוספתי קצת פודינג וניל ושוקולד מרוסק על פומפיה. 

נשמע מעולה! תודה רבה!מדי פעם פהאחרונה


עזרה ורעיוןה' הוא מלכינו

בא לי להפתיע את בעלי בארוחת ערב כיפית ואין לי רעיון מה לבשל...

(אני מרוקאית,התקציב לא מוגבל,ויש המון זמן וכוח,בשרי חלבי פרווה?)

אשמח לעזרה ורעיוןחיוך גדול

פיצה ביתית, שקשוקה עשירה, מוקפץ וסלט ירקות גדול..~א.ל


אם גם הוא מרוקאי- בטח ישמח לבשרי בערב...קציצות, פסטה...בצל ידךאחרונה


רוצה להכין שוקולדים ביתיים במילוי מנטה שהוא לא שוקולדיפנסאי
כזה לבן, כמו שיש לאופניימר ולפשקס. לא כזה שמבוסס על גנאש שוקולד. מישהו מכיר מתכון ויודע על מה אני מדברת?
אוקי, מחיפוש בגוגל ולפי מה שנראה ליחנניו

כדאי לעשות בערך כמו פה https://www.youtube.com/watch?v=PMbotlwxyzs

כלומר ע"ב אבקת סוכר, טיפה שמן וטיפה חלב (או שמנת מתוקה, ולפרווה נראה לי שמים זה אחלה)

וכמובן תמצית מנטה.

הייי, רק עכשיו ראיתי שהגבת 😳פנסאי
ממש תודה על ההשקעה! ינוסה בעז״ה!
דווחי איך יצא עשית לי חשק חנניואחרונה


מחפשת מכון לסורבה קוקוסבעיתה אחישנה

אם שמעתם אשמח לשמוע אני לא מוצאת באינטרנט (אולי בגלל רימון)

 

הכנו השבת סורבה מנגו ויצא מעולה וזה פתח לנו את התאבון

 

 

מתכון לסורבה קוקוסanonimii

מצרכים

  • לגלידת סורבה קוקוס:
  • 1/2 ליטר יוגורט 4% שומן
  • 3 כפות דבש
  • 4 כפות סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • שבבי קוקוס
  •  
  • לרוטב פירות היער:
  • 100 גרם דובדבנים ללא גרעינים
  • 100 גרם פטל טרי
  • 2 כוסות מים
  • מיץ לימונים טרי מ-2 לימונים

אופן ההכנה

  • 1. מכינים סורבה: מכניסים את כל החומרים לקערה ומערבבים.
  • לאחר שהתערובת הופכת אחידה, מכניסים הכל למכונת גלידה ביתית ומפעילים עד שהסורבה מוכן.
  •  
  • 2. למי שאין מכונה: מקפיאים את התערובת, מוציאים כל שעה ומקציפים עד שהסורבה מוכן.
  •  
  • 3. לרוטב פירות היער: בסיר קטן מביאים לרתיחה את כל החומרים על אש גבוהה למשך דקה ומצננים את המרק.
  •  
  • 4. מניחים את מרק הפירות יער בתחתית הצלחת ומעל כדור סורבה קוקוס.
  •  
  • 5. מקשטים בעלה נענע.
אבל זה עם מונת גלידה ואין לנו בעיתה אחישנה

וזה גם נורא חלבי- מחפשת סורבה פרווה (אני אלרגית לחלב )

מתכון פרווה לגלידה קוקוסanonimii
 

מצרכים:

לגלידה:

  • 150 מ"ל קרם קוקוס
  • 100 מ"ל סוכר
  • חבילת קצפת צמחית
  • שתי כפות קוקוס טחון

לפינה קולדה:

  • 150 מ"ל רום לבן
  • 150 מ"ל קרם קוקוס
  • 450 מ"ל מיץ אננס

אופן ההכנה:

מחממים את קרם הקוקוס עם הסוכר בסיר קטן רק עד שהסוכר נמס.  מכניסים למקרר להצטנן. מקציפים היטב את הקצפת הצמחית עד שנוצרות "גבעות" בקצפת והיא קשיחה.

עתה מקפלים לתוך הקצפת את קרם הקוקוס המומתק בעדינות עד שנהיה קרם אחיד. מקפלים פנימה גם את הקוקוס הטחון. מכניסים לכלי המתאים למקפיא – ומקפיאים לכמה שעות לפני האכילה.

זהו מוכן. נכון היה פשוט?

בינתיים כדי שלא יהיה לכם משעמם אתם מוזמנים למזוג לתוך בקבוק מתאים את רכיבי הפינה קולדה (שציננתם מבעוד מועד), לערבב היטב ולמזוג אותן לכוסות גבוהות עם פלח אננס ומטריה.

זה יעבוד בלי הקצפת?בעיתה אחישנה

שוב, ראה מה שכתבתי למעלה.. 

זאת קצפת צמחית לא חלביתanonimii


הבאתי לך כמה מתכונים תבחרי מה שאת רוצה בהצלחהanonimii

גלידת קוקוס מהירה



אורלי פלאי-ברונשטיין
  • דרגת קושי : קל
  • שיטת הכנה: אפייה
  • סוג מנה: קינוחים
  • זמן הכנה: 10 דקות הכנה
  •  
  •  
  •  
רשימת מרכיבים
חומרים ל-750 מ"ל גלידה:
2 פחיות חלב קוקוס או קרם קוקוס
1-1/2 פחית חלב מרוכז
1/2 כוס שבבי קוקוס קלוי (לא חובה)

אפשר לתבל:
1 כף פינקולדה (או ליקר קוקוס אחר)
או
1 כפית מי ורדים
ו/או
1/2 כפית הל טחון
או תמצית משקית צ'אי מסאלה או כל תה אחר שאוהבים
אופן הכנה

1. מערבבים חלב או קרם הקוקוס עם חצי פחית חלב מרוכז בכלי מתכתי רחב. טועמים ומוודאים שהתערובת מתוקה מאוד - הטעם "דוהה" לאחר ההקפאה. מוסיפים תיבול לפי טעמכם.

2. מכניסם למקפיא למשך 3 שעות, ומדי חצי שעה מערבבים עד לקבלת מרקם של פתיתי קרח. בהמשך משתמשים בבלנדר ידני על מנת לקבל מרקם קרמי.

3. בערבוב האחרון מוסיפים פתיתי קוקוס קלוי (אם רוצים) ומערבבים קלות בלי לשבור אותם.

מתכון סורבה קוקוס מאתר שטרודלanonimii

 

 

סורבה קוקוס מדהים

(מ"ס 498)   סורבה קוקוס מדהים זכה ל-6 כוכביםסורבה קוקוס מדהים זכה ל-6 כוכביםסורבה קוקוס מדהים זכה ל-6 כוכביםסורבה קוקוס מדהים זכה ל-6 כוכביםסורבה קוקוס מדהים זכה ל-6 כוכביםסורבה קוקוס מדהים זכה ל-6 כוכבים

כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר פרווה.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  30 דקות. 
 
   

סורבה קוקוס מדהים

(מ"ס 498)   סורבה קוקוס מדהים זכה ל-6 כוכביםסורבה קוקוס מדהים זכה ל-6 כוכביםסורבה קוקוס מדהים זכה ל-6 כוכביםסורבה קוקוס מדהים זכה ל-6 כוכביםסורבה קוקוס מדהים זכה ל-6 כוכביםסורבה קוקוס מדהים זכה ל-6 כוכבים

כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר פרווה.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  30 דקות. 
 
מצרכים: אופן הכנה:
 
פחית חלב קוקוס (200 מ"ל)
¾ כוס מים מינרלים 
2 כפות רום (אלכוהול לא תמצית)
2 חלבונים
½ כוס סוכר 
 
מערבבים את חלב הקוקוס עם המים והרום
מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר
מאחדים בין כל המצרכים. ניתן להוסיף גם קוקוס רגיל או קלוי, יוצא מדהים 

 

       

 

אולי תנסי סורבה לימון? או שננעלת דווקא על קוקוס?הכל דבשאחרונה
מתכון לבצק לעוגיות שנתקלתי בו...דרומיתתת
4 כוסות קמח תופח/קמח רגיל + שקית אבקת אפייה
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
4 ביצים
תנור- 180 מעלות כ-15 דק'
אחלה בצק חנניו


איזה בצק יוצא?יעל מהדרום
נראה דומה לשלךאיזה טוב ה' !
רק עם ביצים במקום מיץ...
זה מתכון של קרין גורןמדי פעם פהאחרונה

http://www.carine.co.il/page_831?c0=13716&bsp=13090&bss53=13070

הכנתי פעמיים ויצא לי לא מטורף בכלל.. עצוב

מה עושים עם ליטר חלב מקולקל?דרדוסית
קוטג'...פלפל חריף


תחפשי באינטרנט יש מלאפלפל חריף


ריבת חלבשרבוב
או החלב המרוכז שנתנו לי מתכון
יהיה לזה טעם חמוץ מקולקל... אני ניסיתי וזרקתי.פנסאי
גבינהבצל ידך


מבשלים בסיר עד שהנוזלים מתאדיםבת 30אחרונה

מוסיפים קצת מלח, ויש גבינה ממש נחמדה.

גבינה מלוחה פג תוקףחוזרת

קנינו ביום שישי שעבר גבינה מלוחה. עכשיו באתי להשתמש בה וגיליתי להפתעתי שהתפוגה שלה היתה לפני 4 ימים!

מה עושים בכזה מצב? היא מריחה ועם טעם רגילים לגמרי! 

באפייה החיידקים מתיםשמשי
אפשר להשתמש בההתנערי מעפר
אם היא מריחה טוב וטועמת טוב אין בעיה להשתמש.

בד״כ תאריך התפוגה שנכתב על מצרכים הוא הרבה לפני שהם מתקלקלים אם מאכסנים אותם בתנאים נאותים.
הכנתי עם חלק מזה פסטהחוזרת
עם החלק השני נראה מה נכין...
אפשר מילוי לבורקסים או סתם בחביתה...פלפלתיאחרונה


רעיונות לאביזרי אפייה מתוקים ושימושיים??~א.ל

חברה טובה התחתנה, ובאלי לתת לה מתנה שקשורה לאפייה אותה היא אוהבת

העניין הוא שאני מחפשת משהו ששימושי וגם כזה שלא נמצא בכל מטבח..

רעיונות??

ואם על הדרך אתן מכירות חנות שמוכרת אביזרי אפייה במחיר שפוי, אפילו דרך האינטרנט, אשמח לשמוע

תודה

אמממ..מירי ט.
יש סכינים כאלה גדולים עם ידיות בשני הצדדים, קצת כמו מסור מעודן כזה,
שמיועד לחיתוך עוגות בקלות למנג'טים..במקום לחתוך פס ועוד פס ואז לצד השני.
פשוט איזה שלושה ארבעה חיתוכים של 'מכה אחת' וטק טק טק העוגה חתוכה בריבועים.
מקווה שהובנתי😑

אולי תבניות סיליקון בצורות מגניבות כמו מאפינס שושנים, או תבנית בצורת חלה,

אפשר גם חותמת כזאת המיועדת לעוגיות,משהו קטן וחמוד ביותר, חותם כזה שמטביעים בכל עוגיה צורה מקושטת או כיתוב כמו '' happy birthday", את יכולה לקנות לה כמה כאלו..
חברה של אח שלי עשתה לי סט שווה כזה לחינהעוגת גבינה.
היא שמה לי בו כוסות מדידה, תבנית סיליקון, תבנית לפאי/קיש תבנית קפיצית מסננת מרית(לקקן) ויכול להיות שעוד דברים ואני לא זוכרת. אני ממש שמחתי לקבל כי זה לא משהו שהייתי קונה לעצמי.
אם את ממש רוצה להשקיע הייתי קונה משקל מטבח רינגים וכאלה, כי זה מסוג הדברים שהם לא בסיסיים אז אתה לא מרשה לעצמך לקנות.
אהה ונזכרתי...עוגת גבינה.
דודה שלי קנתה לי מכשיר כזה עם פלטות מתחלפות שעושים בו קייקפופס מאפינס דונאטס וכו' וצירפה לזה מלא ספרי בישול ואפייה. ממש שווה.
קערה גדולה מתאימה לגודל של נפת משיט'
זה בערך הכלי הכי שימושי לי במטבח.
קערת פלסטיק פשוטה וגדולה ובתוכה הנפה נמצאת במקפיא באופן קבוע עם קמח מנופה.
מאוד נח ויעיל.

- כוסות מדידה
- משקל למטבח
- תבניות קופצות
- כמה מריות מסיליקון
- מטרפה ידנית
- מסננות קטנות
- צנצנות חמודות לסוכר/מלח/קקאו///

אם יש לה מיקסר אז קערה נוספת שמתאימה לדגם תמיד מועילה.

יש בנעמן מחירים מצחיקים על תבניות, לפני שבועיים קניתי תבנית שקעים ב20₪
^^ משקלשרבוב
ואת יכולה להדפיס לה את הטבלת המרת מידות למשקל שיש פה למעלה נעוץ
זה כזה כיף לאפות ככה
שימי לב שזה משקל שמתאפס כשמדליקים אותו גם כשיש עליו קערה
לכי לפוקס הום יש להם דברים יפים ועכשיו ישנסיכים שלי

מבצעים מטורפים. יש להם תבניות כלים חותכנים סירים מגש אבן לפיצה סכומים משקל ומלא אביזרי אפיה.

יש להם עד 70% אז הכל יוצא שם ממש שווא.

אני הייתי שמחה לקבלr0706d

תבנית לפאי

תבנית עם תחתית נשלפת (מאד נח!)

תבניות סיליקון לשוקולדים/פטיפורים

מזלף שווה

 

תודה!!! ממש עזרתן!~א.ל


משהו מדליק!!!מילקה

יש במקסטוק (אולי בעוד חנויות) רינג פטנט כזה שמאפשר לחתוך עוגה לרחב (כדי למרוח קרם למשל) מאד בקלות!!!!

אממ..נדנדה כתומה.
משקל ביתי
כוסות וכפות מדידה
תבניות סיליקון
מרית סיליקון
מברשת סיליקון
מוסיפה עוד חנניו

מדחום סוכר - אחלה דבר

באמת תבניות, משקל, תבניות שקעים של מיני מאפינס זה מעולה, 

מנג'טים יפים

מטרפה

"קלף" למריחת קרמים וחיתוך בצק

צנתרים בכל מיני גדלים וצורות - אף פעם אין מספיק

חותכני עוגיות - כנ"ל...

כלי הגשה מסתובב לעוגות

 

ואני גם הייתי שמחה לקבל מוצרים יקרים שפחות קונים סתם: (אלו דברים יקרים, בחנויות טבע יש גם)

מחית פיסטוק

אבקת/מחית נוגט

תמציות טעמים (שקדים, קוקוס, וניל איכותי, מנטה, רום...)

שוקולד איכותי (יש לבן פרווה איכותי שעולה הרבה)

סוכריות ונצנצים לעוגות

סירופ מייפל איכותי - עולה מלייאן

שמן קוקוס

חמאת אגוזים, שקדים

צבעי מאכל ג'ל - איכותיים

צבעי מאכל טבעיים

 

אני קונה בד"כ בקשת - באזור בר אילן (יש כתובת באינטרנט) אבל אני לא בטוחה שזול שם יחסית, אני פשוט פחות מכירה חנויות אחרות.

השמיים הם הגבול

איזה אזור?כיבשה
יש בירושלים כמה חנויות טובות ( בדיוק היום ההיתי)תסתובבי ויש שם מל אמלא רעיונות ....
אפשר לקנות אבן שמוט לפיצה עם כל מיני אביזרים
לכי לחניית המתמחות כמו קליקה ומנה אחרונה יש המון רעיונות


אההה ואם את באזור הגוש יש חנות ממש זולה
איפה בגוש?משיח נאו בפומ!
בפארק תעשייתיכיבשה
קוראים לה לאבל והיא מספקת לחנויות ...היא יותר זולה לפי מה שראיתי בירושלים
תודה משיח נאו בפומ!אחרונה
רעיונות לאוכל לארוחות קיציותחוזרת
לטובת כל מי שרוצה אוכל מבושל ולא 'תבשיל' בקיץ- כמה רעיונות. אשמח לעוד
אורז עם חלב
פתיתים עם קציצות טונה
לביבות תפוחי עץ
צ'יפס ( תפוחי אדמה בתנור) עם שניצלים
---שרבוב
סלט טאבולה מקינואה או בורגןל
קציצות עדשים
קציצות טונה
בורקסים
פשטידות
קציצות ערק
סלטים וטוסטים
קציצות ערק??משיח נאו בפומ!
מותר לנהוג אחרי קציצה אחת?פשושון


קציצות ירקשרבוב
פיוו.. הרגעת אותי...משיח נאו בפומ!
יאא, אשמח למתכון לקציצות עדשים.נערת טבע

.. אני בדיוק תוהה פה מה עושים עם הדבר הזה..

ככהשרבוב
משרים את העדשים לפחות 3 שעות
טוחנים בבלנדר עם כוסברה או פטרוזליה
ובצל מטוגן
ולחם שהרטבת וסחטת מהמים
ותבלינים

משמנים תבנית ומשמנים את הקציצות מלמעלה-עם מברשת של חלות
אפשר להוסיף ירקות מגורדים עם בימהץאו גזר מבטשל וטחון עם טחינה
תחפשי מתכונים באתרים של צמחוניים או טיבעוניים יש מלא מלא גרסאות
תודה רבה ! אבל אם אין לי בלנדר?נערת טבע


תסתכלי על הצד החיובי:תמיד יש שיניים טוחנות =)נריה3


אז תחפשי מתכון אחרשרבוב
שלא צריך בלנדר
יש מתכונים שמבשלים טיפה את העדשים
ויש שמשרים ליותר שעות
אם את רוצה אני יכולה לעזור לך לחפש בהמשך
את שמה על הקציצות פירורי לחם? ואז לתנור?התנערי מעפר
ולא הצלחתי להבין איזה טעם יש לקציצות האלה... של עדשים?
וזה מגיע בתור תוספת לבשר/עוף נגיד?
בלי פירורי לחםשרבוב
רק אני משמנת את התבנית ושמה מעל קצת שמן
אפשר גם בלי דמן
זה פשוט במקום טיגון.
אני לא נוהגת לטגן. מין הסתם בטיגון זה יהיה טעים יותר
שרבוב- זה לא הופך לגוש בבטן?יעל מהדרום
לא. אבל אם את רוצה יותר אוורירישרבוב
תוסיפי ירקות מגורדים וביצים או פירה או גזר מבושל ומעוך במזלג
תודה! שנה שעברה הכנתי מתכון כלשהו ויצא כבד בטירוףיעל מהדרוםאחרונה
אני מבשלת עד שרך ( רך אכיל. לא דייסתי )חוזרת
מסננת
מוסיפה מלח פלפל ביצה פרורי לחם/קמח ( קצת )
מערבבת
ולמחבת
יש למשהו??????חמדמדה

יש למשהו מתכון לקוראסונים בלי מרגרינה וחמאה ????

^^^^ יש למישהו? נשמע מענייןג'נדס


לא שלי, מעיתון..arlan

 

מצרכים:

1 קילו קמח

2 כפות שמרים יבשים

1 כפית מלח

1 כוס סוכר

1 כוס שמן

1/2 2 כוסות מים פושרים

 

אופן ההכנה:

שמים בקערה- קמח, שמרים, מלח וסוכר ומערבבים. 

מוסיפים שמן ומים בהדרגה ולשים את הבצק עד שהוא נהיה אחיד.

סוגרים ונותנים לו לתפוח כשעה. 

מרדדים את הבצק וחותכים למשולשים, ומגלגלים מהצד הגדול לקטן.

 

למילוי- לערבב בצלחת עמוקה 

3 כפות קקאו 

חצי כוס סוכר או יותר.. 

ומעט נס קפה עפ"י הטעם.

אפשרות נוספת, להשאיר ריק או להכניס קובית שוקולד ולגלגל.

 

מכניסים לתנור על 180 מעלות עד שמזהיב

כשמוציאים טובלים מיד בסירופ -

2 כוסות סוכר

מים שיכסו את הסוכר בס"מ אחד 

ומעט לימון. 

בתאבון!

~~~~~~~~~
 

אני הכנתי אותם רק פעם אחת ויצא נפלא!!

למרות שלא הוספתי את הסירופ..

ב"הצלחה!

נשמע לי טובחמדמדה

ממש תודה אני אנסה בלנ"ד ואיך ממירים ממרגרינה לשמן? אני לא יודעת מידות...

 

מה שאני עושהמרב.
חבילת מרגרינה=כוס שמן.
משם אני זורמת עם המידות... (חבילת מרגרינה זה 200 גר', אז כתוב לי 100 גר' מרגרינה=חצי כוס שמן וכו'...)


(ולהשתמש במרגרינה פעם ב... לא יהרוג ולא הרג אפחד. אני למשל עוד לא מצאתי איזה מתכון לעוגה אחת מושלם בלי מרגרינה אז אני עושה אותו עם. פשוט לא מכינה כל שבת...)
עוגה בלי מרגרינה זו בעיה?הכל ממנו
הקרם שלה..מרב.
עם שמן הוא יוצא רטוב מידי.. המרגרינה מקשה אותו טוב והוא לא נוזל מכל הכיוונים..
פשוט להמיר את המרגרינה או החמאה בשמן בכל מתכון.מירי ט.
לא חושבת שאפשרaima

הרעיון של קרואסונים זה שמרדדים בצק ומרדדים על זה פרוסות חמאה/מרגרינה מקפלים מרדדים ומקררים במקרר

וחוזרים על הפעולות הנל כמה פעמים.

בדיוק^^^ט'


לכן הקוראסון יוצא קצת דומה לרוגעלך אבל גם זה טעיםarlan


יש לי מתכון מעיתון... אפשרי להעלות מבחינת זכויות יוצרים?נסיכים שלי

ואיך מעלים?

מעיתון בטח שאפשר.שרבוב
תצלם ותעלה כתמונה או שתעתיק בהקלדה
ותני קרדיטמודדת כובעים


מתכון מעולה לרוגעלךתות

אני לא יודעת למה לא כתבו אותו פה עדיין... לדעתי קיבלתי אותו מפה

https://stavkalo64.wordpress.com/2014/07/19/%D7%A8%D7%95%D7%92%D7%90%D7%9C%D7%9A-%D7%A9%D7%9C-%D7%9B%D7%A8%D7%9E%D7%99%D7%AA-%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%94%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%91%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%97%D7%93-%D7%9E%D7%A2/

או בגוגל "הרוגעלך של כרמית".

כבר הזכירו אותו פעם..אדוה
אוףףףף יש לי אינטרנט שלא נותן לי לפתוח אתזהחמדמדה


זקוקה למתכון טוב ללחמניות מקמח כוסמין. תודה!ציפורי


מחפש רעיון לתיבול עוףשמואלג
עוף עם תפו"א בתנור, ללא שמן ועדיף לא מתוק.
מלח גס ושוםברוקולי
אפשר להכניס הכל לשקית קוקי אחתהתנערי מעפר
ולתבל בפפריקה מתוקה ושום או בגריל עוף.
פפריקה מתוקה, מלח ומיםשוקולד לבן

(אפשר להוסיף כפית רוטב צ'ילי חריף)

תבלינים של עדות.. לחלק מהעדות יש תבלינים מיוחדים.הכל דבש..

לפי דעתי, האוכל שלנו בבית יוצא טעים בגלל התבלין המיוחד.

יש תבלין של עדות שנקרא "אל חנות"[zmil


ראס אל חנותשמשיאחרונה
זה תבלין לקציצות..מעולה!
>>כמו צמח בר
עוף בתנור-
טיפה גריל עוף, אורגנו, ,מלח. >לפזר על עוף, פרוסות תפו"א ופרוסות בצל.
שמן זית- לשפוך קצת מעל ולערבב הכל טוב.

עוף בקוקי- גריל עוף, פפריקה מתוקה,פפריקה חריפה,פלפל,מלח, (אפשר אבקת מרק.. אני לא שמה) חתיכות בצל ושום-יחסית גדולות.

>>כמו צמח בר
עוף בתנור-
טיפה גריל עוף, אורגנו, ,מלח. >לפזר על עוף, פרוסות תפו"א ופרוסות בצל.
שמן זית- לשפוך קצת מעל ולערבב הכל טוב.

עוף בקוקי- גריל עוף, פפריקה מתוקה,פפריקה חריפה,פלפל,מלח, (אפשר אבקת מרק.. אני לא שמה) חתיכות בצל ושום-יחסית גדולות.

(יש לי עוד מתכונים לעוף,אבל בסיר/בסיר בתנור. יוצא ממש טעים.. אם תרצו-תודיעו)
העוף הכי מטריף וקלאנונימיות
עבר עריכה על ידי אנונימיות בתאריך י"ח בתמוז תשע"ה 14:32

פרוסות תפו"א ומעל העוף לשפוך רוטב ברווז, טעים בטירוף אבל רק כשטרי או שמחומם היטב!!!!

כל האורחים מחמיאים!!!!

 

עוד אפשרות זה לתבל את התפו"א בגריל ומעט מל"פ

למרוח את העוף כנ"ל ואז להוסיף גיבעול סלרי חתוך לפרוסות, עגבניות שרי ובצל.

 

אם בכל זאת רוצה מתוק יותר ישלי מתכון לעוף טעים ממש

 

 

 

מה זה רוטב ברוזzmil


זה רוטב אמריקאיאנונימיות

שסתם נקרא רוטב ברווז (אולי כי נועד לכתחילה לתבשיל ברווז כמו רוטב סיני...)

אפשר להשיג בכל חנות אושר עד רמי לוי וכו'

המלצתי-מירי ט.
עוף בחמאת בוטנים, טעים ברמות.
לערבב הרבה פפריקה, תבלין גריל, וכו עם הרבה שום (5-7 שיניים) ושתיים שלוש כפות חמאת בוטנים.
אני משרה ברוטב סויה ויין אדום. יוצא ממש טעים.רבקה כהן


אני משרהנקודה

בס"ד

 

 

תבלינים שאוהבים-

כורכום, תערובת תבלין על האש, כווסברה טחונה, אורגנו, רוזמרין, תימין, מורחת טוב את העוף,
שמה והמון שום חי חתוך לפרוסות, פרוסות בצל, ושופכת קצת חומץ, ומשאירה לילה במקרהה.

אח"כ מורידה את השום והבצל, מוסיפה תפוחי אדמה, (עליהם אוהבת לשים רוטב צ'ילי מתוק, וכנ"ל בטטות)

ושמה בתנור מחומם מראש.

 

עוף שלם בתנור שימי לו מסביב בתבנית מלח גס ואת העוףנסיכים שלי

תצפי בשמן או שמן זית וזהו תכסי אותו בנייר כסף שעה ורבע אחרכ תפתחי את הנייר ותני לו כמה דקות שיצלה מעט וזה ממש מעדן

 

דרך אגב את זה לימד אותי שף אחד...

צ'ילי בלבדמיריםקו

אולי תופתעי לגלות אבל נסי את זה פעם ולא תתחרטי: שימי בתבנית תפוחי אדמה ושוקיים ותשפכי על הכל רוטב צ'ילי מתוק לא תאמיני כמה טעים

חרדלחוזרת
תבלינים ( מלח פלפל פפריקה)
חומוס
לימון
מלח
חרדל
תפוזים
פרורי לחם


קצת מתוק
צ'ילי ( בלי דבש ושמן)
סילאן
תפוחים
דבש/סילאן וחרדל
מה הולך עם לחוח לארוחת ערב?פרווהת.מ.
ביצים קשות חומוס סלט..נסיכים שלי


הכנת בעצמך?יעל מהדרום
לק"י

@ת.מ.
עם חברה...ת.מ.
לא מסובך כן הרבה יחסית זמן והתעסקות...
בא לי לנסות פעם..יש לך מתכון? (לא דחוף לי)יעל מהדרום
אין לי מושג מאיפה המתכון הכללי שהיה לה ושינינו...ת.מ.
תודה..נחפש בהזדמנותיעל מהדרוםאחרונה
עוגות עם בישול על גזr0706d

מחפשת מתכונים לעוגות שניתן לבשל במחבת/סיר רגיל על הגז,

כרגע בלי תנור.. ונמאסו כל העוגות/יות ללא אפיה למיניהן..

תודה רבה.

מטוגניםאם הבנים12
שוקו פאי
שבקיה
סופגניות למיניהם
אולי תכתבי בגוגל מתכונים לעוגות בסיר פלא...נסיכים שליאחרונה


רעיוןחנניו

זה יכול להיות מעניין

http://excocina.co.il/chocolate-chip-cookie-in-a-skillet/

ואם זה לא בקטגוריה של העוגות שנמאסו, אפשר דברים כמו קורנפלקס בשוקולד/מרשמלו, טראפלס בצק עוגיות וכו'.

מתכוני ירקות!!סיגל00

אני אוהבת מאוד ירקות ומשתדלת תמיד שבארוחת צהריים יהיו גם ירקות.

אשמח קבל מכונים שונים לתוספות של ירקות מכל סוג שהוא..

תודה!

ירקות מוקפצים/ בתנור/ מרק/ תבשיליעל מהדרום
תבשיל ירקות, קישואים מבושלים, תבשיל גזר ובטטהבת 30

בתכל'ס- מסתכלים במקרר איזה ירקות יש, חושבים איזה שילוב מתחשק היום, מטגנים בצל, מוסיפים ירקות, מים ותבלינים לפי הטעם ומבשלים. אין מצב שלא יוצא טעים...

קציצות ירק מגורד (תפוא, קישוא, גזר,r0706d

ממולאים, אני עושה מפלפלים, קישוא, תפו"א, חציל, בצל

מרק ירקות

מניפת תפוא בתנור

פשטידות

קוביות ירקות מבושלים ולערבב עם אורז/פתיתים

ירקות שורש בתנורשרבוב
בהמשך מתכון.

פשטידות
קציצות בתנור
אורז מלא או קינואה (או אפילו פתיתים ) עם מלא ירקות מגורדים
סלטים חיים או מבושלים..
וגםשרבובאחרונה
דלעת או בטטה- לערבב כם שמן וקינמון ולתנור
יש לי מתכון גאוני ופשוט-מירי ט.
עבר עריכה על ידי מירי ט. בתאריך כ' בתמוז תשע"ה 23:50
עבר עריכה על ידי מירי ט. בתאריך כ' בתמוז תשע"ה 23:50
סוגשל אנטיפסטי..
לחתוך ירקות כמו חצילים, קישואים, גמבות, בצל, אולי גם גזר.
לתת לזה איזה עשר דקות במיקרו שקצת יתרכך,
אח''כ לשים בקערה, לערבב עם שמן זית ותבלינים שאוהבים,
להעביר לשקית קוקי, ולשים בתוך טוסטר פסים,
כן, הזה שנסגר מלמעלה,
עד שמקבל קצת פסים שחומים.
יוצא טעים מאוד.

עוד רעיון
אפונה וגזר כמובן,
עם רסק, בצל מטוגן, תבלינים.
רעיונות לארוחת ערבנהורה 23

מה אפשר לבשל לילדים לא. ערב?

משעמם כבר: סלט/ ירקות חתוכים

                     ביצה רכה/קשה/חביתות

                     לחם.

לפעמים לפעמים אנחנו אוכלים פיצה. או פיצה ממש או פיצה על פיתה.

אבל נתרושש אם זה יהיה דרך קבע...

אז מה עוד אפשר לבשל להם?

מה אוכלים אצלכם?

כמה רעיונות-מירי ט.
פסטה ברוטב עגבניות,
שניצל תירס,
קציצות טונה,
פתיתים,
נקניקיות סויה או בשריות,
'ביצה בקן'-לחם מטוגן עם חור ששופכים עליו ביצה. סוג של ביצת עין ולחם מטוגן ביחד.
בורקסים,
ירקות מוקפצים,
לחם או חלה מטוגנת עם סוכר וקינמון,
פנקייק,
מרק כלשהו,
פסטה בתיבול קצת שונה, וקל ברמות: להקפיץ את הפסטה המבושלת בתוך סיר עם כמה שיני שום כתושות, הרבה שמן זית, מלח, פלפל ופפריקה. קצת חריף אבל טעים ברמות לא רגילות.
עשיתי לנו פעם תפריט..סבבה

אבל אני לא עומדת בזה.. אם את מהמסודרות אז הגיוני שזה יעזור..

ראשון- תפוחי אדמה בצורה כלשהי(ציפס/פירה...) או שאריות משבת.

שני- פתיתים עם דג(טונה/שניצל..9

שלישי- פסטה מטוגנת עם ביצה

רביעי- בורגול/כוסמת/קוקוס עם מרק.

חמישי- לחם עם טחינה וירקות.

לפעמים מחליפים בין הימים. וכמובן צלחת ירקות תמיד!

אפשר מרק!ג'נדס
עם לחם.
אפשר מין פוקאצ'ות - פרוסות לחם עם שמן זית שום וזעתר טונה וכאלה...
כמה רעיונותמיריםקו

בדרך כל אני מכינה לביבות , מרק , ביצה בקן או פשטידה.

אני תמיד גם מגוונת בסלטים כדי שלא יהיה משעמם אני מוסיפה נניח כרובית או חמוציות אפשר גם עדשים.  

ולוקחת רעיונות מכאן http://www.foodisgood.co.il/dinner-recipes/

לחם שוםדרומיתתתאחרונה
2 שיני שום
מעט פטרוזיליה
שמן
מורחים על באגטים ( לדוגמא )
וכמה דקות בתנור...
מאוורר למנגלמאירד
מישהו מכיר את המאוורר למנגל שמופיע בקישור
מחפשת רעיונות לאוכל לשבירת צום..מזמשנה
קל להכנה, מהיר ונעים על בטן ריקה
רעיונות-מירי ט.
מרקים למיניהם עם איזה סלט ומאפה קטן כמו בורקס או לחמניה טריה.
לאפות קרואסונים, עוגיות וכד'.
פשטידה כלשהי, פטריות, קישואים.
דג בתנור עם פירה או אורז ליד.
רעיונותמצחיקולית

גביניות פצצה של מאפה!

פסטה/פתיתים ברוטב עגבניות עם ביצה קשה/ טבעוליעל מהדרום
אפשר להכיןtoharatun1234

משהו כמו מרק ירקות וקוסקוס או משהו כזה.

ועדיף לא לאכול איך שיוצא הצום את האוכל שהכנת,אלא לשתות לפני כוס תה/נס קפה עם איזה עוגייה ורק אחרי שזה "מתייצב" בבטן, תתחילי לאכול לאט ובהדרגה את מה שבישלת.(אם לא אז אפשר להקיא שום דבר.....)

מקווה שעזרתי לך...

^^^ נכון! במוצאי הצום רק מיץ או תה ועוגה קלה.ירושלמית טרייה
עוגה לא שמנה, כלומר לא בורקס, לא בצק פריך ולא קצפת וכאלה. עוגה פשוטה כמו עוגת דבש או עוגה מקמח מלא בחושה.
אחרי שעתיים לפחות אפשר לאכול יותר רציני.. וגם אז לא הייתי דוחפת הרבה. לחם, ביצה, סלט, מרק, פירה ואורז.. דברים עדינים יותר וקלים לעיכול.
צודקתסופלה שווקולד

משהו קל לעיכול וגם משביע . מרקי קטניות זה מצוין לדוגמא

רעיונותסתרי המדרגה
מרק קטניות+ מאפה+ סלט+ שתיה
רעיונותסתרי המדרגה
מרק קטניות+ מאפה+ סלט+ שתיה
^^התפריט שלנו גםאם הבנים12
ביצה קשה, סלט ירקות, לחם, טחינה, אבטיח.בת 30


תודה!ג'נדס

באתי לעשות חיפוש/לפתוח שירשור ולא נצרכתי בסופו של דבר

 

בשורות טובות ישועות ונחמות!

להתחיל בחלב ושוגיzmil


מאוחר מידי אבל -estybn

אולי יעזור לצומות הבאים (שיהפכו לששון ושמחה אמן): אצלנו תמיד פותחים את הצום במרק אפונה או מרק ירקות עם המון סיבים (גם בקיץ). זה נכנס טוב למערכת העיכול ואז אפשר לעברו לאוכל הכבד יותר.

הכי קל להכמה ןמשביעשרבוב
מרק אורז.

פשוט מבשלים אורז עם המון המון מים והרבה רסק עגבניות ופלפל שחור ומלח.
זה הבסיס.
על זה יש מלא שידרוגים אבל גם ככה זה טעים
כדאי מאדחרותושששאחרונה
לפתוח את הצום בפירות ושתיה בסופן...
ורק אחרי מנוחה קלה לפתוח באוכל השווה ...