שרשור חדש
מתכון למטבוחה?נחשון מהרחברון


לשמן את הסיר, להוסיף עגבניות מגורדות ללא קליפה~א.ל

להוסיף גמבה קצוצה ארוך ודק,

כמה שיני שום

לתבל פפריקה אדומה מתוקה

מעט פפריקה חריפה- למעוניינים. אפשר גם בלי..

מעט כמון

מלח

פלפל שחור

ומעט סוכר- לנטרל במעט את החמיצות של העגבניות..

לבשל על אש קטנה עם מכסה פתוח, ולערבב מידי פעם.

 

 

מגורדות? זכור לי לחתוך קוביות...נחשון מהרחברון


אפשר אלא שתצטרך למעוך אותן במהלך הבישול~א.ל

מגורדות חוסך לך את זה

אני חותכת את העגבניות לריבועים והן מתרסקות מעצמן בבישוליאמי!


אני מועכת מידי פעם עם מועך של תפו"אשיעל מהדרום
הכנתי ויצא מעולה!התנערי מעפר
בסוף הבישול כשראיתי שהעגבניות והפלפלים לא מתאחדים טחנתי הכל ויצא ממש נחמד
איזה חמודה שמחה לשמוע שיצא לך טוב וטעים;ׂ)~א.ל


ככה:בת 30

הכי פשוט ויוצא טעים.מניחים בסיר עגבניות חתוכות (יוצא בסדר גמור), וראש שום חתוך. (אם רוצים חריף- מוסיפים פלפל חריף) מבשלים, מדי פעם בוחשים.

כשהעגבניות כבר מבושלות אפשר לבשל בלי המכסה, גם ככה המון נוזלים צריכים להתאדות.

לקראת סוף הבישול מוסיפים מלח ופפריקה מתוקה.

יוצא מעולה. ובלי שמן.

יש לי 2שרבוב
מתכון פשוט ומתכון יותר קשה
במה אתה מעוניין?
אמממרב.
אני מטגנת עגבניות, גמבה, פלפל ירוק, פלפל חריף ושום (לשלוש שבתות שאנחנו רק שנינו אני עושה 7 עגבניות ואחד מכל השאר...)
מוסיפה תבלינים ומאדה על אש קטנה.. כמה שעות בישול מערבבת לפי הצורך.
אני פעם אלתרתי משהו בגבעה כשהיה לי ממש דברים מוגבליםדי"מ
ויצא ממש טוב.
ומאז מלא פעמים נסיתי לשחזר ולא הלך
זה לא הדברים..זה המקוםנקודה טובהאחרונה
יש לי מלא שקדי מרק - רעיונות מה לעשות איתם?יונתי תמתי

פעם שמעתי על משהו עם שניצלים...

מישהי יודעת משהו כזה?

תודה!

היה פה פעם מתכון לעוגיות עם שקדי מרק אור השחר..
בשניצלים - את יכולה לרסק ולהוסיף לפירורי לחם..
תודה. לטבול קודם את השניצל בביצה או שאין צורך?יונתי תמתי

ומה לגבי תיבול - צריך? כדאי? איזה?

תודה רבה!!

לטבול קודם בביצהיעל מהדרום
בסלט כמו קרוטוניםמודדת כובעים


להכין מלא מרק!!+mp8


את מזכירה לי את הפרסומת שהיתה פעם על שקדי מרקמודדת כובעים

שהמרק הוא רק תירוץ.

ברור!!!!+mp8אחרונה
עוגת הארי פוטרחנניו

ליום ההולדת של אחותי.

ו... באמת שהיא יותר יפה במציאות!

בשוליים ציירתי מסביב ציורים קטנים מהארי פוטר - ינשוף, צלקת, משקפיים, קדרה וכו' וכו'...
הנה דוגמה:
יפה! מוכשרנקודה טובה
תודה! ואני בת...חנניו


יפייפה! ממה עשויים הקישוטים?שמן פשתן


רויאל אייסינג = זיגוג א. סוכר וחלבון, וכמובן צבעי מאכל חנניו


מקסים! שאלות: 1. השחור זה צבע מאכל או שוקולד?איזו נחמה

2. הציור זה ע"פ מגזרת או סתם לפי העין?

3. בתוך מה את מכניסה את הזיגוג? שקית ח"פ/מזרק/שקית רב פעמית/בקבוק לחיצה?

תשובות:חנניו

1. כן, צבע מאכל. זה גוון שלא נראה כמו שוקולד.

2. אני מחפשת ציור מתאים באינטרנט, מדפיסה אותו או רק מגדילה אותו לגודל המתאים במחשב. הפעם הגדלתי אותו במחשב, שמתי דף על המסך והעתקתי דרכו את קווי המתאר, ואז ציירתי בעזרת הזיגוג על העוגה, לפי העין. זה יותר מאתגר כי ההעתקה היא לפי העין וצריך לשמור על פרופורציות. בעיקרון עוד שיטות הן לצייר על נייר אפייה ולקלף את הציור (לא הצליח לי) או לצייר על הנייר ולשים על העוגה ככה. הפעם הלך לי די טוב, זה פשוט דורש סבלנות.

3. אני משתמשת בשקית סנדוויץ' פשוטה. מדובר בכמויות זיגוג קטנות, כך שהכי קל לשלוט בזה ככה.. כל אחד והעדפות הנוחות שלו כמובן

תודה על התשובות! רק לא הבנתי לגבי הנייר...איזו נחמה

לצייר על הנייר לחכות שיתקשה ואז להעביר לעוגה? מה פירוש לצייר על הנייר ולשים על העוגה ככה?

ומה עשית הפעם, בלי נייר בכלל?

>>חנניו

מניתי 3 אפשרויות:

1. לצייר על הנייר, לחכות שיתקשה,לקלף ולהעביר לעוגה בלי הנייר. אופציה זו לא עבדה לי עם הזיגוג הזה טוב כ"כ.

2. לצייר על הנייר ולשים על העוגה ככה, כלומר ממש לשים נייר ועליו זיגוג על העוגה... זה די מגוחך, כי כמובן שצריך להוציא את הנייר לפני שאוכלים, אבל במקרה שלא מצליחים להעביר את הציור מהנייר לעוגה לפי שיטה 1, לפחות לא רואים שהיתה פאשלה לפני החיתוך.

3. להדפיס על נייר ולהעתיק לפי העין לעוגה, כלומר בלי ציור על נייר בכלל. זה מה שעשיתי עכשיו.

 

אז 3 הכי יעילה, אבל גם דורשת יותר ריכוז...

עכשיו הבנתי תודה רבה! (תוהה מתי יהיה לי אומץ לנסות בעצמי)איזו נחמה

אבל לא בא לי חלבון חי...

בשמחה חנניו

כדאי לקפוץ למים, אחרי כמה עוגות קולטים איך נוח לך לעבוד וזו חוויה כיפית.

לגבי החלבון, חשבתי על כמה אופציות:

1. להכין עם מים או נוזל אחר. מהניסיון שלי נראה שככה הוא עלול לימס וטיפה פחות יציב, אבל אני ממש לא בטוחה. בעיקרון הזיגוג אחלה ככה כבר הכנתי ע"ב מים הרבה פעמים והיה מעולה.

2. לחמם את החלבון (על בן מארי נגיד) וככה לפסטר אותו מחיידקים.

3. שמעתי על איזה מוצר על העיקרון של "אבקת חלבון" שנראה לי שבא לפתור את הבעיה הזו, אולי אפשר למצוא בחנויות מתמחות.

 

בהצלחה

את מוכשרת בטרוףףףףףףכיבשה
מטורפת!!!גלידת לימוןאחרונה


בצק שהוחמץ ראוי לאכילה??ורד כהן

הכנתי בצק לחלה לפני יותר מ-14 שעות. הוא היה במטבח כל הזמן הזה מתחת למגבת. תפח המון.. יש לו ריח לא טוב כל כך..

מה קורה אם אוכלים אותו? זה רעל? תענו מהרפרח

תודה

אפשר להשתמש בו כשאור ע"פ מה שאני יודע, במקום שמריםנחשון מהרחברון


יותר מ14 שעות בחום הזה?? לא הייתי משתמשת.. חבל..~א.ל


כבר לא רלוונטי אבל מנסיון, יש לבצק טעם של ייןאדוהאחרונה
הבצק לא יוצא טעים כ״כ. אני משערת שאחרי כ״כ הרבה זמן החלות יצאו אפילו חמוצות
עוגת גבינה ובסקויטים- עזרהshir shir
עבר עריכה על ידי shir shir בתאריך ט"ז בתמוז תשע"ה 09:37
אני מחפשת מתכון טוב לעוגת גבינה בסקויטים קרה- לא פרורים..אני לא כל כך מכירה את העוגה הזאת אבל מה דעתכם על המתכון הזה?

אם ישלכם משהו מוצלח, אשמח לקבל מתכון! תודה רבה
את יכולה לעשות כל מלית גבינה עם ביסקוויטים במקום פירוריםיעל מהדרום
לק"י

והמתכון הזה נראה נחמד.
הכנתי השבוע והיה פצצה!!אקונהמטטה

מתכון מעולה של קרין גורןמחייכת =)
http://www.carine.co.il/page_548

עוגה ממש טעימה!! את יכולה לעצב את העוגה בצורה שונה, לעשות שכבות , מה שבא לך..
תודה לכם!!!shir shirאחרונה

עשיתי בסוף את המתכון הזה, נראה איך יצא

מה לעשות עם קצפת שנשארה?מנגינה מקורית


גלידה.. מוסברוקוליאחרונה
מה עדיף- מחמאה או מרגרינה?כינוי
מבחינה בריאותית.
לא זה ולא זה... ממליצה להמיר בשמן: חב' מרגרינה=יאמי!

3/4 כוס שמן + 1/4 כוס מים

מנוסה על מתכונים רבים ושונים ותמיד יוצא מוצלח! גם בבצק ועוגיות פריכות!

באמת?כינוי
תמיד כשאני מחליפה בשמן העוגיות מתפוררות..
תנסי ותשתפי... לי זה עובד יאמי!


שניהם אותו הדבר, מחמאה זה מרגרינה בטעם חמאה..שוקולד לבן


לא זה ולא זה. תמיד עדיף להמיר בשמןט'
לגמרי חמאה!מיריםקו


אבל חמאה הופך עוגיות לחלביותכינויאחרונה
ואנחנו רוצים אותן פרווה
שלום צריכה מתכוןמה המהות

לסלט החצילים המתוק הזה שיש בשבתות ובאירועים..

שזה כזה רבעים קטנים וזה מתקתק לפעמיים מוסיפים שומשום..

וזה תמיד אדום משום מה ..חחח

בשורות טובות לעם ישראל

מתכוןה' הוא מלכינואחרונה
חצילים מטוגנים.
שתי כפות רסק עגבניות
רבע כפית סוכר חום/לבן
כמון כמה שאתם אוהבים
קצת שמן
מערבבים ונותנים לזה לשבת קצת
גבינת חלומי שקניתי בפרץ התלהבות משתזפת זמן רב במקרר+mp8

יש לכם רעיונות שווים מה לעשות בה??

לחתוך לקוביות. לטגן ולהוסיף לסלט או סתם לנשנשאיזה טוב ה'!!!!
תודה!+mp8


^ אפשר להוסיף לסלט שרי מטוגנים טיפה..מקום בעולם

כמובן שמלפפון, עגבניה, זיתים..

רעיוןמיריםקו

קוביות, קמח, ביצה, פירורי לחם, טיגון + סלט ירוק בויניגרט

אפשר רגע הסברשרבוב

איך אפשר להשתזף במקרר?

יש שם מנורה, לא? איזה טוב ה' !
בא לי רעיונות לסלטים טעימים (בלי חמוציות / פסטו / דברים מוזרמוטיבציה
ים )
למה את רגילה?ת.מ.
סלט ירקות, כרוב, קינואה עם ירקות.מוטיבציה
סלט בורגול עם בטטות,בצל סגול וכו'..אביה*
בכללי כל סלט שווה, פשוט תתבלי איך שאת אוהבת ובלי חמוציות וכו' .
חסה עם פקאנים
סלט שרי עם בצל, שום ושמיר
סלט מלפפונים עם רוטב שום/בצל ושמיר
סלט ירוקים
סלט גמבות צבעוניות עם כוסברה (חי)
חציל בלאדי עם טחינה
ירקות מוחמצים (גזר, גמבה, קולורבי, שומר, סלרי, כרוב בתיבול של חומץ, לימון וכו..(
אפשר מתכון לסלט בורגול עם בטטה?הרש
אז רעיונות-ת.מ.
את הכרוב לשדרג עם רימון, לסלט ירקות הרגיל להוסעף שידרוגים לגיוון מידי פעם (עדשים,סלק,בורגול,קינואה,תירס,טונה,מלפפון חמוץ,תירס גמדי,בטטה מטוגנת/אפויה וכו') חסה עם חמוציות וערמונים, זיתים ועגבניות שרי...
זה מה שעולה לי כרגע...
הסלט הקבוע שלי: חסה-עגבניות-בצל-זיתיםאמא אדמה
בתיבול כף דבש, לימון, מעט חומץ, מעט חרדל ותבלינים. אפשר להוסיף גבינה קשה.

או סלט ניסואז, חפשי בהודעות הישנות שלי באתר ומצאי לך אחלה מתכון.
דרך חדשה
סלט חסה, סלט עגבניות עם צנוברים, סלט כרוב, סלט פסטה ..
מה זה אומר סלט חסה?מוטיבציה
ואיך את עושה סלט פסטה?

תודה!!
סלט מאד טעיםאמא מאושרת 2
בצל סגול, חסה ואבוקדו. עם מיונז ולימון
סלט בריא סלק חי וגזרנפש אלוקית
סלק חי וגזר לחתוך לרצועות דקות
לסחוט לימון. שמן קנולה. מלח. קצת כמון. שום כתוש לפי הטעם. כוסברה.

סלט מאוד טעים ובריא.
סלט פסטה קרנקודה למחשבה
עגבניות שרי
מגבה אדומה
מגבה צהובה
בצל ירוק
פטריות
זיתים ירוקים מגולענים
פסטה
לטיבול: שמן זית, מלח, לימון, בזיליקום טרי קצוץ דק..
אפשר לשדרג ומי שאוכל חלבי להוסיף גבינה בולגרית מגורדת..
בתאבון
מבשלים את הפסטה כרגיל? |ירוק|מוטיבציה
תודה!
כן..נקודה למחשבה
עדיף דקה פחות כדי שלא תהיה מאוד רכה..
סלט כרוב עם גמבה, פטריות וכוסברה,מירי ט.
תיבול של לימון, טיפה שום, שמן, מלח, פלפל וכפית סוכר.
טעים לאללה.
רעיון:התנערי מעפר
תפתחי בגוגל תפריטים של ארומה או מסעדות ותבדקי מה מכילים הסלטים שלהם.
ותכיני לעצמך עם קצת יצירתיות לפי מה שאת אוהבת

אני לקחתי הרבה רעיונות מסלטים של ארומה.
והרכבתי שילובים שונים.
רעיון! תודה יקרה מוטיבציה
סלטים מיוחדים קצתמיריםקו

סלט בורגול הכי קל וטעים רק להשרות את הבורגול חצי שעה במים חמים, לסנן, להוסיף לימון, מלח, עגבניות ובצל ירוק.

סלט חציל רומני לקלות, לקלף ולערבב עם שמן זית, בצל ירוק ועגבניוות.

סלט חסה וצנוניות קטנות.

סלט רצועות גזר וסלק.

במיוחד בשבילך:מודדת כובעיםאחרונה
יש למישהו מתכון טוב ומנוסה לגלידה ביתית בלי ביצים?איזה טוב ה' !
בלי ביצים זה פחות מרקם רך של גלידה...בצל ידך


אולי תעשי שימוש בהקצפה של מי חומוס? תחליף מצוין לביציםאיזו נחמה


תודה. זה פחות נשמע לי...איזה טוב ה' !
מעדיפה בלי.
אם למישהו יש מתכון...
עשיתי את זה עם ריצ ויצא טובשרבוב
עוד אופציה
להקציף 3 ריצ קטנים עם תרכיז מרוכז של פריגצ
יוצא ממש טוב
ניסיתי עם תרכיז תפוחים רגיל יצא גם נחמד

וכמובן שאפשר מוס..
תודהאיזה טוב ה' !
לא הבנתי מה עשית עם ריצ?
יש לך עוד מתכון חוץ מזה שעם פריגת?
ויש לך מתכון למוס מוצלח בלי ביצים?
ערבבתי קצפת של חומוס עם ריצשרבוב
ויצא ממש נחמד ואוורירי

לגבי גלידה מריצ לבד
עם הצרכיז מנגו זה הכי מוצלח ולא כבד
פעם ערבבנו גם עם פירות מרוסקים (תותים, מנגו ) יצא טעים אבל כבד

ומוס שוקולד-
להביא לרתיחה 250 מ"ל ריצ
לשים בתוך 2 חבילות שוקולד ולערבב עד שימסו
לקרר את זה טוב במקרר
לשים את זה פלוס עוד ריצ 250 מ"ל פלוס קצת ליקר שוקולד
ולהקציף טוב
זהו
תודה! עשיתי עם תרכיז מנגואיזה טוב ה' !
יצא נחמד. מתוק.
בעלי אהב מאוד.
אני קצת התבאסתי שזה לא ממש קופא. אין ממש מרקם של גלידה...
אבל תודה על הרעיון!
חלבי? שמנת מתוקה מוקצפת+גבינת שמנת+קצת פודינג וניל+ריבת חלבaima


לא. פרווה. תודה בכל אופן...איזה טוב ה' !
נישמע מעולה!מעפר אני באה

יש המרות לכמות לפי כוסות? אין לי כוס מדידה לפי מ"ל...

נשמע מעולה! אפשר לשים קמח במקום קורנפלור?יעל מהדרום
לא יודעת, לא ניסיתי...חייצ'ו


נראה לי שלא,נועה26
לקורנפלור יש תכונה של הסמכה, וכדי שזה יהפוך להיות פודינג שמים אותו..
תודה..למרות שגם קמח מסמיךיעל מהדרום
יצא ממש נחמד. תודה על הקישור!הרהור


בשמחה! =)חייצ'ו


ריץ פודינג וניל או שוקולדא.א.
אני עשיתי ריץ ופודינג וטחנתי מלון והוספתי שקדים יצא מושלם.
אפשר עם שברי עוגיות שוקולד מגורד קורנפלקס כל מה שעולה במוחך.
תופתעי לגלותמיריםקואחרונה

ששמנת +  1/2 כוס נוטלה + הקפאה = מטריף!

רעיונות למה אפשר לעשות עם שזיפים? שוטו...ר.פ.מ. בע"מ

ולא ריבה..

יש כמה ארגזים והם הולכים ונהיים קווצ'ים..

 

ליקר, פאי, לפתן.נחשון מהרחברון

ליקר - חותכים את השזיפים מניחים בקופסא אטומה עם סוכר (חמישים אחוז ממשקל הפרי) למשך איזה חדשיים. ואז מסננים יוצא נוזל צמיגי מתוק ומוסיפים אלכוהול. אפשרות שניה משאירים אותם שלמים, משרים באלכוהול לא זוכר כמה זמן ואז מדללים עם מי סוכר.

 

פאי - מיליון מתכונים באינטרנט.

 

ליפתן לבשל עם תפוחים וצימוקים, קליפת לימון מגוררת סוכר וקינמון, יוצא סוף הדרך. להגיש קרררררר

ריבהבת 30


עוגת שזיפיםמיריםקואחרונה

הכי קל להכין עוגת תפוזים בחושה ולסדר למעלה חצאי שזיפם יוצא טעים ויפה

עוגיות מקמח מלא (לא 70%)- יש דבר כזה? טעים?תפוחים


יש קמח "לחם מן הארץ" מסוסיאג'נדס
שהוא 100% והוא ממש מרגיש כמו 70%!
ביתי או קנוי?בת 30

ביתי- בוודאי שיש...וטעים לגמרי.

אההההג'נדסאחרונה
לא הבנתי אותך טוב...
אפשר כאילו לבאס?
הזוגיות מקמח מלא- שזה לכשעצמו נהדר וחשוב! הן לא כ"כ בריאות... יש בהן הרבה סוכר לבן (או ממתיק לא יודעת מה עדיף) המון המון שמן במקרה בטוב ומרגרינה במקרה הפחות טוב...
ולא תמיד 100% מסך הקמחים זה מלא. לפעמים זה- בתוספת קמח לבן...
אבל בעיקרון ברור שעדיף אותן ע"פ עוגיות רגילות.

יש מתכונים לעוגיות טעימות עם סילאן טבעי ובלי הרבה שמן... כמובן מקמח מלא...
וכמו שאמרת- הרבה יותר טעימות!!!
זו עצתי את לא חייבת לקבל... בתאבון!!
שלום צריכה מתכון -מה המהות

לסלט החצילים המתוק הזה שיש בשבתות ובאירועים..

שזה כזה רבעים קטנים וזה מתקתק לפעמיים מוסיפים שומשום..

וזה תמיד אדום משום מה ..חחח

בשורות טובות לעם ישראל

מחפשת המלצה למיקסר איכותי וחזק..עיניים תכולות
עבר עריכה על ידי עיניים תכולות בתאריך ט' בתמוז תשע"ה 00:17

(לא הידני)
ללישת בצקים
ואם אפשר-חסרונות ויתרונות של המיקסר ומחיר
אם יש תקציב.. קנווד חצי תעשייתי! מושלםברוקולי
כמה קילו קמח אפשר ללוש איתו?עיניים תכולות
2 קילו בצק הוא עובד נהדרברוקולי
מה המחיר שלו בערך? איזה תוספות מתחברות אליו?ת.מ.
תלוי איזה.. פשוט להסתכל באתר של קנוודברוקולי
בדקתי קצת..עיניים תכולות
המייגו'ר עולה בסביבות 2000,
וגם הkmix70-79 עולה בסביבות 1800.
ולפי מה שהבנתי המייגו'ר נחשב יותר טוב כך שההבדל במחירים האלה קטן מידי..

מישהו ראה פרסום של אחד המיקסרים האלו במחיר יותר זול?
או שיש לו המלצה למיקסר טוב עם 1000 וואט ומעלה שיכול ללוש קילו - קילו וחצי קמח ויוצא זול?

תודה..
תבדקי בגרופי. יש כל מיני מבצעים.נועה26
ממליצה על המיקסר של בושתמר_דר
הוא 1000 וואט, לש קילו בקלות רבה ופשוט חזק וכיפי. גם מקציף תוך שניה. מגיע גם עם בלנדר ואפשר לקנות בנפרד מעבד מזון ומטחנת בשר שמתחברים לאותו מנוע (אין לי, לא יודעת מה טיבם...)
אני קניתי ב1400.

שני חסרונות קטנים:
1. המנוע הוא מלמטה ולכן יש מן עמוד באמצע הקערה ואי אפשר למשל לקפל בתנועות עטיפה, צריך להעביר לקערה אחרת.
2. קערה די כבדה.

תודה! ולא ממש הבנתי את החיסרון הראשוןעיניים תכולות
תחפשי תמונה בגוגל וזה יהיה יותר ברורתמר_דראחרונה
kitchen Aidא..
מיקסר מצוין! מחזיק כבר המון שנים! מעולה לבצק!
(חסרון- את שלנו הבאנו מחול אז צריך מתאם מיוחד) אני חושבת שאפשר לקנות גם בארץ..
דחוף מתכון לעוגה מושקעת וקלה להכנה שהחומרים לא מידי מסובכיםא"י לנצח

ויש אותם בבית ליום נישואין של ההורים שלי. או מתכון של מוס שוקולד פשוט להכנה.

 

תודה רבה! 

אולי תמצאי משהו מלינק ששלחתיanonimiiאחרונה
אשמח למתכון מדוייק לקוסקוס אמיתי ~כנפי רוח~


יש מלא סרטים ביוטיובשרבוב
קישורים?~כנפי רוח~


יש לך סיר של קוסקוס?s83
מרתיחים במים בסיר התחתון (בערך חצי סיר)
בקערה גדולה מערבבים
1/2 קג סולת עם 1/2כפית מלח
שופכים לקערה תוכדי ערבוב ידני רבע כוס שמן ואחכ גם כן תוכדי ערבוב ידני שליש כוס מים.
שהמים בסיר התחתון רותחים מעבירים את הסולת לסיר העליון ומבשלים עשר דק-רבע שעה.
מוסיפים לסולת 3/4 כוס מים שוב תוכדי ערבוב/פירוק עם מזלג אפשר בסיר עצמו ואפשר להפוך לקערה ולהחזיר לסיר מבשלים עוד רבע שעה עד 20 דקות.
מעבירים לקעאה שופכים כוס ורבע מים בלי לערבב ומכסים במגבת ל20 דקות מינימום אפשר גם יותר.
זהירות רותח
מעבירים למסננת/נפה של קוסקוס ומעבירים את הקוסקוס דרכה.

נשמע ארוך ומסורבל אבל ממש פשוט.

עדכני איך יצא (עדיף באישי כי אני לא נכנסת לכאן בקביעות)


קודם כל את צריכה לברקשאת פניך אבקש
להכין את הקוסקוס בקערה הגדולה ההיא.... להעביר דרך המסננת עם מים וסולת...

אולי כתבת את זה ולא שמתי לב.. אני הבנתי ממך שאת עושה את זה ישר על הגז
מתכון לקוסקוס מרוקאי מעולה!!חוהעוקבי

בלי הרבה בלאגן!

מתכון לקוסקוס שאין אישה שלא תצליח להכין! פשוט,טעים,ואמיתי!

הדבר היחיד שצריך זה נפה לקוסקוס שהיום ניתן לקנות בכל חנות אפילו במכולת.

מתכון:

שימי בסיר 3 כוסות מים,חצי כוס שמן,כפית סוכר,כפית מלח והרטיחי.

בנתיים בדקי 4 כוסות סולת רק שאין בהם חיות שחורות שלפעמים יש בסולת.

לאחר הרטיחה שפכי במכה את כל ארבעת כוסות הסולת,ערבבי היטב,הנמיכי את הלהבה,סגרי את המכסה וחכי 20 דק.

ולאחר 20 דק נפי את הסולת בנפה ויש לך קוסקוס מרוקאי אמיתי וטעים דק דק...

והכל תוך 20 דק.

 

בהצלחה רבה!

הכנתי ויש לי כמה שאלותN6712718
אחרי שאת שופכת את הסולת את מכבה את האש? לא כיביתי וכל התחתית של הסיר נשרפה עם כמות של סולת. מה עושים? או שככה זה אמור להיות

תודה רבה יצא ממש טעים
לדעתי לכבות את האששרבוב
ושמעתי שאפשר להקציף עם מקציף ביצים ידני וזה מפריד את הקוקוס טוב
עושה קוסקוס בינוני - עבה.לב אמיץ

לקוסקוס דק חייבים להעביר במסננת.

אני מערבבת דקה שתיים על אש קטנה ואז מכבה ומשאירה סגוראם לשתייםאחרונה

אחרי שזה קצת מתקרר אפשר לפורר במזלג או אם רוצים אחד אחד אז כמה פולסים במעבד מזון (לא משתמשת בנפה בכלל).

ואני שמה כוס מים על כוס סולת-יוצא מעולה.

 

מלית לפאי לימוןחוזרת
הכנתי פאי לימון ונשארה לי מלית. מה אפשר לעשות עם זה?
להביא לי מתכוןשרבוב
אם הוא כייפי ומצלח
אין בעיה. אם יצא מוצלחחוזרת
אבל מה לעשות עם מה שנשאר? זה ככה בחוץ...
אם לא דורש אפיה אז תזליפי לכוסיות ותקפיאיכוכב לכת

אם כן דורש אפיה- תזליפי לתבנית שקעים (מסיליקון) מרופדת בבצק פילו או בצק עלים מרודד דק מאד ותאפי או תקפיאי ככה כדי לאפות לקינוח מהיר וקל

בסוף אפיתי ככה בתבניות של קאפקייקחוזרתאחרונה
יצא מגניב
רעיונות לאוכל לתינוקתשעשניכרצונו

בס''ד

 

הגברת הקטנה מסרבת לאכול טחון, אוהבת סנדויצים ומעדנים

 

אשמח למתכונים ורעיונות לאוכל בשבילה היא בת 8 חודשים...

 

תודה מראש

כל מה שאתם אוכלים חוץ מדבש וחלבימרים*אחרונה
לזניה!חלבית. למי יש מתכון טעים??מעין אהבה
יש לי מתכון שהטעם של העגבניות מורגש בו חזק..מקום בעולם
אוכל לכתוב מחר אם תרצי
גם אני הייתי שמחה למתכון בלי העלים הקנוייםמירימירי
לגוון
בלי העלים הקנוייםאורה2x
עשיתי אחרי פסח עם המצות שנשארו והיה ממש טעים, בכלל לא שמו לב עד שגיליתי להם..
אז אם נשארו לך עדיין מצות רק תרטיבי אותן לפני ותכסי במגבת כמה דק' שיתרככו
אפשר לעשות עם אטריות רגילות או פסטה...יאמי!

אם אני משתמשת בעלי לזניה, אני לא מבשלת אותם

אבל את האטריות או הפסטה כן...

 

והכי כיף זה להמציא כל פעם מתכון אחר ליקוק

 

הבסיס זה:

- פסטה/אטריות

- קוטג' / שמנת / גבינות למיניהן / תבלינים / פטרוזיליה / כוסברה

- רוטב עגבניות (סתם רסק / שאריות של מטבוחה / מבושל עם פלפלים, עגבניות ובצל)

- תוספות למיניהם- זיתים, תירס, קישואים, חצילים ועוד....

- גבינה צהובה

 

בתאבון!

מישהו? לפחות תענו לי אם צריך לבשל קודם את העלים במים או לאמעין אהבה
ופשוט לשים ישר בתבנית?
לא צריך לבשל.שוקולד לבן

יש כאלה שמרטיבים ואז מניחים ויש כאלה שמספיק להם רוטב בשמל מתחת

רק משמנים את התבנית קודם (רוטב בשמל נחשב שימון לצורך העניין כי הוא עם מרגרינה)

המתכון לא לידי :/ סליחה!מקום בעולם
אני אי'ית מטריבה טיפה במים אם יש הרבה רוטב, ומשמנת קצת את התבנית..
איזה סוג?שרבוב
עם עגבניות או בלי?
אממ.. יש לי אבל הוא די מושחתמוריה.ר =)

ויקר:

מכינה שני רטבים. אחד: עגבניות- מטגנת שום עם חמאה. רסק עגבניות. קצת אבקת מרק. פלפל. מלח. סוכר וקטשופ. ובזיליקום טרי משדרג ממש. וגם אורגנו.
השני: מוקרם - שום כתוש עם חמאה. מטגנת פטריות טריות של פורטובלו /שמפיניון. מוסיפה שמנת לבישול. מלח. קצת אבקת מרק ואגוז מוסקט.
ומתחילה ליצור:
מניחה עלי לזניה במים חמים קודם. מניחה בתבנית ששימנתי בחמאה.
שופכת את הרוטב המוקרם מעל.
גבינת פרמז'ן.
וגבינה צהובה.
שכבת עלי לזניה שנייה. שוב. מניחה לפני במים רותחים.
שופכת את הרוטב עגבניות.
בצל סגול טרי.. חתוך לטבעות.
גבינה בולגרית מגורדת.
גבינה צהובה.
שכבה נוספת של עלי לזניה:
רוטב עגבניות וגבינה צהובה.
לתנור
זה טעים ומושחת
נשמע טעים אבל כבר המצאתי לבד...רק שאלה-מעין אהבה
אמרו לי שלא צריך לבשל את העלי לזניה...ואת כתבת שאת משרה קודם במים....אם לא השרתי במים אז זה לא יתרכך לי?
כבר עשיתי אבל לא טעמתי ..
אם עשית הרבה רוטב אז זה בסדרנועה26
אולי רק העליון יצא קצת קראנצ'י
אז טעמתי ....ויצא משהו משהו! עכשיו לי יש מתכון;)מעין אהבה
איזה כיף!! הכי נחמד להמציא לבדנועה26
עוד מתכון מושלם..מרב.אחרונה
לטגן בצל גדול. להוסיף פטריות (עדיף טריות, אפשר גם שימורים) ולטגן עוד..
להוסיף 500 גר' עגבניות מרוסקות (לא רסק עגבניות! עגבניות מרוסקות!).
להוסיף תבלינים שאוהבים, בזיליקום יבש וקצת רסק עגבניות.
להרתיח.
כשרותח- להוסיף חבילת שמנת מתוקה אחת. להרתיי שוב.
ואז לסדר בשכבות-
עלי לזניה-שליש רוטב-עלים-שליש רוטב-עלים-שליש רוטב- גבינה צהובה. אפשר לקשט בעלי בזיליקום טריים
לאפות בחום בינוני עד שהגבינ"צ נמסה ממש...

(זה לתבנית חד"פ קטנה.. יותר קטנה מהבינונית הרגילה... מספיק בהחלט לסעוד"ש כזה... וטעים בטירווףף)
די דחוף, קישוט לעוגת שכבות, מה אתם אומרים-את פניך אבקש
חומרים: קצפת (פודינג, שמנת וכו׳), נשיקות מרנג, שוקולד מריר...

הצעה שלי:
להמיס שוקולד, לערבב עם מעט מהקרם, למרוח את קרם השוקולד בין השכבות.
לצפות את העוגה בקרם הלבן, לפורר נשיקות ולצפות מסביב, ולפזר נשיקות מלמעלה...

איך?
נשמע מעולה,יאמי!

אולי אפשר לפזר שוקולד מריר מגורד גם על הקצפת שבין השכבות...

גם אם היא משוקולד? לא חייב להשתמש בכל החומרים..את פניך אבקש
סתם זה מה שעלה לי...
אם העוגה היא עוגת שוקולד וזה נראה לך יהיה יותר מידי-יאמי!

את לא חייבת לפזר עוד שוקולד- לשיקול טעמך האישיליקוק

ועוד רעיון: אפשר ליצור דוגמת עיגולים במרכז העוגה עם קצפת לבנה וחומה ואז זה יצא יפה בפריסה

קחי בחשבוןחנניו

שהנשיקות נהייות רכות כשהן סופחות נוזלים, אז אותן כדאי לשים כמה שקרוב למועד ההגשה.

יאללה, תמונה

אויי כבר שמתי!! מקווה שיהיה טוב..... תמונה תיצור אאוטינג את פניך אבקש
בסדר, יכול להיות שהקרם יציבחנניו

מספיק וזה לא יקרה... וגם אם כן יהיה טעים

והתמונה - סבבה, כמובן

אני מקווה.. כי עשיתי פעם עם קליק כמה שעות לפני ואמרו ליאת פניך אבקשאחרונה
שהתרכך קצת..