מישהו יודע אם אני מכינה פאי לימון ועליו קצף אפוי.
האם אפשר להכין מראש, נגיד יום לפני, או שהקצף יפול?
מישהו יודע אם אני מכינה פאי לימון ועליו קצף אפוי.
האם אפשר להכין מראש, נגיד יום לפני, או שהקצף יפול?

אבל באמת הוא טיפה יירד וייתכווץ, ויצמח נקודות זהובות (הסוכר מופרש החוצה)
לא טרגדיה. זה אחלה גם ככה.
אנונימית לרגע!אחרונהשהכוונה למעין מוס לימון.
אז אני הכנתי משהו בסגנון הזה, ע"ב קארד לימון שמקפלים לתוך קצף ביצים מהחלבונים שנשארו. יצא ממש נחמד.
הנה הקארד שלי:
---------------------------------
ג'וני63
חנניואחרונהמעולם לא השתמשתי במיקרוגל ואין לי מושג איך - תעזרו לי? 
~א.להבנתי שקערות חד"פ מוציאות רעלים בחימום.
אולי עם קוןפסאות פלסטיק שאוןרזים בהן מזון מוכן וכו' זה יהיה סבבה.
אם יש לך 'סירי' פיירקס זה הכי טוב לשימוש במיקרוגל.
האמת אם יש אפשרות לא הייתי משתמשת.
חימום של פלסטיק גם אם טוענים שהוא עמיד יחסית נשמע לי קצת לא משהו
. הוא תמיד יתחמם וזה.
גם לא ניילון...
הכי טוב כמו שכתבו זכוכית.
גם צלחות פורצלן אני לפעמים מכניסה אם זה לזמן קצר.
קערות פלסטיק עמידות גם משתדלת שלא להכניס כמעט.
למיטב ידיעתי- מתכת אסור בשום אופן במיקרוגל. גם לא צלחת עם פס קישוט מתכתי. זה יכול ליצור ניצוצות.
אין לי גז ורציתי להכין שניצלים לשבת
הבעיה שכל המתכונים של השניצלים האפויים הם עם רוטב סויה ואין לנו (וגם לא בתכנון לקנות...)
יש רעיון למתכון לשניצלים בתנור שאפשר לחמם בשבת בלי שיתייבש מדי?
חוזרתלכסות את השניצלים בתנור בנייר אפייה.
ולהקפיד ממש על זמן האפייה- רבע שעה, להפוך, כמה דקות ולהוציא.
אם עושים כמו שצריך יוצא מאוד טעים.
ואני עושה רגיל לגמרי- עם ביצה ופירורי לחם.
נתקעתי עם 2 חבילות גדולות של עלי פילו.
רעיונות מישהו?
מוסיפה שאפשר לקפל על קוביית שוקולד/מקופלת ולאפות, יוצא טעים!
וגם אפשר להכין מעין כוסות ולמלא בזמן ההגשה במה שהכנת. (מוקפץ, בשרי / חלבי וכו')
זכור לי ששמעתי פעם, שצריך לעבוד עם 25 עלים כל פעם, אחרת זה נקרע.
וכן למשוח אותם בשמן.
האם מישהו יודע על כך?

עדיף לעבוד עם שני עלים (אני חוצה לשניים).
מורחים שמן על העלים ואז מניחים את המילוי, מקפלים ומורחים קצת שמן מעל.
השמן נותן לזה את ה"קריספיות" הנחמדה.
אם הבצק דביקי אחרי לישה רצינית (לא 2 שניות אלא 2 דקות) אז מוסיפי מעט קמח בהדרגה.
ואם הבצק מידי יבש מוסיפי קצת שמן. ממש טיפה. אבל לא יותר.
בהצלחה!
המים מונעים את הידבקות הבצק בעיסוק הראשוני איתו, אבל בחלות צריך עוד להתעסק עם ה'נחשים' של הבצק אחרי שמניחים אותם על התבנית, ואז המים ששמנו קודם יגרמו להם להידבק לתבנית וממש לא יהיה נוח לקלוע ככה חלות.
אני בדר"כ מניחה ליד הבצק צלחת עם מעט קמח, מפזרת קצת קמח על נייר האפייה, ומקמחת את הידיים לפני כל התעסקות עם הבצק. אפשר גם לעבוד עם שמן, אבל כך החלות יכולות להתפרק קצת גם אחרי האפייה.
שבת שלום..
מוטיבציה
עוגת גבינה.
שמשילא מצאתי בינתיים בחנויות :-/

אנחנו פעם הכנו למחנכת מתנת סוף שנה סינר עם תמונות מודפסות שלנו וכתבנו "למורה שבישלה אותנו שנתיים"
אני באמצע להכין פעם ראשונה וקצת הסתבכתי עם ההשריה, משהי יודעת?
להשרות בהרבה מים למשך כמה שעות. אפשר גם ללילה. בסוף שופכים את המים ואז מתחילים להקציף ולהוסיף את כל מה שמוסיפים. אגב, המים של השריית החילבה מאד מאד בריאים. מי שמעיז לשתות אותם מרוויח
טוב ומנוסה..
ושיהיה רק עם כרובית בלי ברוקולי ושאר ירקות..

זה די דורש עבודה, לגבי כמות את יכולה לעשות כמה שאת רוצה ומהשאר קציצות או לחלק לחצי את המתכון הקיים,
בעניין הרוטב אני עושה את זה בתנור ואז הרוטב נספג בפנים תוך כדי אפיה ואם נשאר את יכולה לשפוך אותו.
אם זה מתאים לתנאים שלך תכתבי לי
הדס123חצי קילו בשר טחון, בצל קצוץ, בערך חצי כוס אורז מבושל (אם את אוהבת), פטרוזיליה/כוסברה לפי הטעם, מלח, פלפל, פפריקה, וכל תבלין שזורם לך,
אני אוהבת לעשות את זה עם פלפלים קישואים ועגבניות,
אז קישואים אפשר לחתוך ל2 ולהוציא את המילוי, להוסיף את מה שהוצאת לתוך העיסה של הבשר
עגבניות לחתוך לחצי, להוציא את המילוי וכנ"ל
פלפלים אני אוהבת לחתוך ל2 לאורך ולהוציא את הגרעינים
ואז למלא את הכל ולשים בתבנית וממה שנשאר מהבשר אפשר להוסיף פירורי לחם כדי שקצת יסמיך ולעשות קציצות ולהוסיף לתבנית,
כשמסיימים הכל לערבב בקערה רסק עגבניות, מלח פלפל ואבקת מרק ופפריקה עם מים ולשפוך מעל הכל
לאפות בחום בינוני כשעה פחות או יותר, עד שנראה לך מוכן ואם את לא רוצה את הרוטב שנשאר (לא תמיד נשאר) אז אפשר לשפוך
מקווה שכתבתי מספיק ברור, אם יש שאלות מוזמנת לכתוב לי
כזה של ספרינג שיש בו רק 20% תכולת פרי ויש בו גם לא מעט חומרים תעשייתיים?

העוגת קפה שלך, עם השוקולד בפנים...
) יש לי קצפת ריצ' שהתאריך שלה עד מחר. ניסיתי להקציף והיא לא מתקצפת כמעט בכלל. הטעם טוב וטעים עדיין.
חשבתי להכניס לעוגת שוקולד אפויה. יש לימתכון ששמים 3/4 בעוגה ורבע בקרם. ואז להקפיא ולהשתמש בשבת הבאה למשל.
האם אחרי שאופים את הקצפת אז כבר מותר לאכול גם אחרי התאריך?