שרשור חדש
שאלה דחופהme and i

מישהו יודע אם אני מכינה פאי לימון ועליו קצף אפוי.

האם אפשר להכין מראש, נגיד יום לפני, או שהקצף יפול?

לא יפול. הכנו בבית והיה נהדר גם אחרי 4 ימים.מירי ט.
לא שבאמת נשאר משהו..
פשוט שמרו לי חתיכה כי התעקשתי ממש.
|חולה כרונית בכל הנוגע לפאי לימון|

עדין עדיף כמה שיותר מהרכיבשה
הוא כן קצת יורד
אפשר,חנניואחרונה

אבל באמת הוא טיפה יירד וייתכווץ, ויצמח נקודות זהובות (הסוכר מופרש החוצה)

לא טרגדיה. זה אחלה גם ככה.

רסק תפוחים בקופסת שימוריםסיגל00

האם ניתן להקפיא?

תודה!

לדעתי כן.~א.ל


תודה, פתחתי לתינוקת והיא לא אוכל כ"כ הרבה..סיגל00אחרונה


יש מה לעשות עם סלק שכבר לא טרי?קצת xחרת

 

ההוא נראה חיצונית בסדר אבל רך קצת.

לאפות אותו בתנור (מקולף)מ.א.

ולחתוך לרצועות. טעים בלי שום תיבול, אבל אפשר לתבל כמו סלט סלק. 

יצא אותו טעם גם בבישול רגיל..~א.לאחרונה


קצפת צמחית שפג תוקפה לפני 6 ימים..אנונימית לרגע!
מריחה טוב.
הייתם משתמשים? (זה בשביל עוגה שתעבור עוד אפייה.. נראה לי יותר טוב..)
אם המרקם רגיל והריח אז כן...במיוחד אם זה לאפיהת.מ.
תודה! אנונימית לרגע!אחרונה
יש למישהו מתכון לקציפת לימון פרווה? או חלבי שאפשר להמיר?ג'וני63


מה הכוונה קציפה?חנניו


לא יודעת, ככה קוראים לזה "קציפת לימון"ג'וני63


טוב אז מגיגול מהיר נראה ליחנניו

שהכוונה למעין מוס לימון.

אז אני הכנתי משהו בסגנון הזה, ע"ב קארד לימון שמקפלים לתוך קצף ביצים מהחלבונים שנשארו. יצא ממש נחמד.

הנה הקארד שלי:

---------------------------------

1 ו 1/2 כוסות מים
1/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
 
מרתיחים בסיר על חום גבוה, בינתיים מערבבים יחד
 
1/4 כוס מים פושרים
3 כפות גדושות קורנפלור (כחצי כוס)
 
עד שכל הגושים נמסים.
כשהתערובת בסיר מעלה הרבה בועות וכמעט רותחת, מוסיפים את תערובת הקורנפלור תוך כדי ערבוב. מנמיכים את האש מבשלים כ-5 דקות תוך ערבוב בחום נמוך. מערבבים יחד (כדאי להכין את זה קודם):
 
קליפה מגוררת משני לימונים
מיץ משני לימונים (כשלושת רבעי כוס)
3 חלמונים
 
מוסיפים לתערובת שבסיר ומערבבים טוב (זה אמור להסמיך)
מורידים מהאש. מצננים.
--------------------------------------
 
מקציפים את החלבונים שנשארו ומקפלים פנימה את הקארד, משהו בסגנון.
מצננים.
בהצלחה
תודה רבה! זה לאחי אז מקווה שיצליח ג'וני63


בשמחה, דווחי מה יצא חנניואחרונה


אני הולכת אי'ה לנסות להכין לזנית מצו פרווה לשבת(בסגנון חלבי)ת.מ.
ישש רעיון לשידרוגים?
המחשבה שלי השכבת רוטב עגבניות (שאולי נוסיף לו קצת שמנת סויה) שכבת מצות שכבה רוטב פטריות מוקרם שכבה עגבניות וכו'...
השאלה היא מה לשים בשכבה העליונה? אין לי תחליף לגבנ"צ או משהו כזה ולשים מצות למעלה יצא יבש...
אולי רוטב עגבניותיראת גאולהאחרונה
לא מכירה ממצות, אבל אנחנו מכינים פרווה/ בשרי לשבת מעלי לזניה ומעל שופכים כמות נדיבה מהרוטב עגבניות. הוא נהיה יבש כזה כאילו זה רק רסק עגבניות
יש קערות חד פעמיות שמתאימות לחימום במיקרוגל?ט'

מעולם לא השתמשתי במיקרוגל ואין לי מושג איך - תעזרו לי?

 

 

זה מקל את החיים עם כל ההמסות..שרבוב
ין הסצם קערההמפחסטיק חזקה ח"פ תחזיק מעמד במיקרו
אבל בטח לא לחימום ארוך לא ניסיצי

למה דווקא חד"פ?
כי אני צריכה כמות בזמן קצרט'


מה אורך החימום?~א.ל


לא יודעת... לא מבינה בזה. להמיס שוקולדט'


אז אפשר בחד"פ רגיל..~א.ל


תודה!!ט'


בכיף~א.ל


תעשי ממש כמה שניות...ת.מ.
ואז בעיקרון אפילו חד'פ מחזיק אבל לדעתי עדיף קערה רגילה.. למשל העגלות שבאות בכמה גדלים אחת בתוך השניה...
אוקי. בכלל, כלים מאיזה סוג אפשר לחמם במיקרוגל?ט'


רוב המתכות לא...ת.מ.
זכוכית וחרס לרוב כן
פלסטיק תלוי בסוג...
והשוקולד צריך ממש כמה שניות אחרת הוא נשרף...
הכי טוב להשתמש בזכוכית במיקרוגל.נדנדה כתומה.

הבנתי שקערות חד"פ מוציאות רעלים בחימום.

 

אולי עם קוןפסאות פלסטיק שאוןרזים בהן מזון מוכן וכו' זה יהיה סבבה.

 

אם יש לך 'סירי' פיירקס זה הכי טוב לשימוש במיקרוגל.

קערות חד"פ של אושר עד עמידות במיקרוגלאיזה טוב ה'!!!!
אבל כמו שכתבו - הכי טוב זכוכית
יש צלחות חד פעמיות שכתוב שמתאימות למיקרוגל אבלחילזון 123

האמת אם יש אפשרות לא הייתי משתמשת.

חימום של פלסטיק גם אם טוענים שהוא עמיד יחסית נשמע לי קצת לא משהו מת. הוא תמיד יתחמם וזה.

גם לא ניילון...

הכי טוב כמו שכתבו זכוכית.

גם צלחות פורצלן אני לפעמים מכניסה אם זה לזמן  קצר.

קערות פלסטיק עמידות גם משתדלת שלא להכניס כמעט.

למיטב ידיעתי- מתכת אסור בשום אופן במיקרוגל. גם לא צלחת עם פס קישוט מתכתי. זה יכול ליצור ניצוצות.

כלים של קורל מותר?ט'


כמדומני שכן.נדנדה כתומה.
גם מחיפוש קצר בגוגל-
עמידים בשימוש במדיח,מיקרוגל ותנור.

אני משתמשתברוקולי
[[היי את!!]] תודה לכולם!!!ט'אחרונה


שניצלים- אין לי גזחוזרת

אין לי גז ורציתי להכין שניצלים לשבת

הבעיה שכל המתכונים של השניצלים האפויים הם עם רוטב סויה ואין לנו (וגם לא בתכנון לקנות...)

יש רעיון למתכון לשניצלים בתנור שאפשר לחמם בשבת בלי שיתייבש מדי?

אני מכינה רגיל ומורחת שמן זית משני הצדדיםברוקולי
ואופה.
יוצא מוצלח מאוד מאוד
אחלה. תודה רבה חוזרת


שאופים יותר מידי אז זה מתייבשברוקולי
תכיני כרגיל ותרססי שמן על הנייר אפיה ומעל השניצלים...ת.מ.
עוד טיפ-בת 30

לכסות את השניצלים בתנור בנייר אפייה.

ולהקפיד ממש על זמן האפייה- רבע שעה, להפוך, כמה דקות ולהוציא.

אם עושים כמו שצריך יוצא מאוד טעים.

ואני עושה רגיל לגמרי- עם ביצה ופירורי לחם.

מכינה עם שמן במקום ביצהיראת גאולהאחרונה
אנחנו מכינים בלי ביצה, טובלים את השניצלים בשמן ואז בפירורי לחם (ממש עדיף מוזהבים), אפשר מטובלים וכדאי לפחות מלח
יוצא מדהים!! האורחים תמיד בהלם לשמוע שזה לא מטוגן
ממליצה ממש לנסות. עד שלא טועמים לא מבינים עד כמה.
וכמו שכתבו, להקפיד על זמן האפיה (רבע שעה ועוד 5 דקות צד שני)
מה עושים עם בצק פילו??me and i

נתקעתי עם 2 חבילות גדולות של עלי פילו.

רעיונות מישהו?

אפשר למלא בכל דבר..אור השחר..
בשרי -
בשר טחון,
חזה עוף מוקפץ (רצועות/קוביות) עם ירקות/ בצל ופטריות,
קוביות קטנות של בשר עם פירות יבשים

פרווה -
ירקות מוקפצים למינהם - כרוב, בצל, פלפלים, גזר, קישואים, פטריות וכו'
או מתוק - עם פירות יבשים אגוזים ושקדים

לחלבי אפשר למלא בגבינות - מתוק או מלוח.

אם יהיה לי עוד רעיונות אז אכתוב..
כמו שכבר כתבו, אפשר למלא בכל דבר!יאמי!

מוסיפה שאפשר לקפל על קוביית שוקולד/מקופלת ולאפות, יוצא טעים!

 

וגם אפשר להכין מעין כוסות ולמלא בזמן ההגשה במה שהכנת. (מוקפץ, בשרי / חלבי וכו')

תודה רבה על העצותme and i

זכור לי ששמעתי פעם, שצריך לעבוד עם 25 עלים כל פעם, אחרת זה נקרע.

וכן למשוח אותם בשמן.

האם מישהו יודע על כך?

תגגלי בצק פילו, לי זה נתןאור השחר..
תוצאה אחת (אחת הראשונות אם אני זוכרת נכון) של טיפים לעבודה עם בצק פילו.
עשה לי ממש סדר וב"ה יצא מצוין
כןבת 30אחרונה

עדיף לעבוד עם שני עלים (אני חוצה לשניים).

מורחים שמן על העלים ואז מניחים את המילוי, מקפלים ומורחים קצת שמן מעל.

השמן נותן לזה את ה"קריספיות" הנחמדה.

חלות- אמרו לי שכדי שהבצק לא יצא דביק אז להוסיף מיםעיניים תכולות
זה הגיוני? מים לא עושים אותו יותר דביק?
מים??שירוש16

אם הבצק דביקי אחרי לישה רצינית (לא 2 שניות אלא 2 דקות) אז מוסיפי מעט קמח בהדרגה.

ואם הבצק מידי יבש מוסיפי קצת שמן. ממש טיפה. אבל לא יותר.

 

בהצלחה!

להטביל את הידיים במים מונע את הדבקות הבצק~א.ל
רק אם מדובר בלחמניות, בחלות לא כדאיצביה22

המים מונעים את הידבקות הבצק בעיסוק הראשוני איתו, אבל בחלות צריך עוד להתעסק עם ה'נחשים' של הבצק אחרי שמניחים אותם על התבנית, ואז המים ששמנו קודם יגרמו להם להידבק לתבנית וממש לא יהיה נוח לקלוע ככה חלות.

אני בדר"כ מניחה ליד הבצק צלחת עם מעט קמח, מפזרת קצת קמח על נייר האפייה, ומקמחת את הידיים לפני כל התעסקות עם הבצק. אפשר גם לעבוד עם שמן, אבל כך החלות יכולות להתפרק קצת גם אחרי האפייה.

נכון, מונעים הדבקות רק בעיסוק הראשוני~א.ל


המתכון שלי בדר"כ לא יוצא ביק.. לעיתיםא..
רחוקות, כשהן יוצא דביק מוסיפה מעט קמח. ..
מי שרוצה מתכון שתגיד לי שבת שלום..
זה מתכון לחלה מתוקה?עיניים תכולותאחרונה
בכל מקרה אני רוצה ;)
כמה +- עולה סלייסר?מוטיבציה
מה חשוב שיהיה בו? יש המלצות?מוטיבציה

במה המחיר תלוי?
תודה!
בסוג. ממליצה על הירוק-לבן, תותח, חזק, נדבק לשיש בווקוםבצל ידך


ועולה...? מוטיבציה
אנחנו קנינו לפני פסח מנעמן ב89 ש״חהתנערי מעפר
אבל הבנתי שזה נקרא מחיר זול.
כולם בצבע ירוק לבן אבל עוגת גבינה.
יש במקורי גם דגם סגולשמשי
וכמו שאמרו, הגי זול שראיתי את המקורי זה 140
המחיר תלוי באם זה מקורי או לא,אור השחר..
ואם זה חיקוי - אז עד כמה חיקוי איכותי או מעפן..
לנו יש מקורי שקנינו ב150, שווה את זה.
שווה להשקיע במקורי.עוגת גבינה.
לנו יש חיקוי, ועכשיו אנחנו רוצים לקנות את המקורי.
איך יודעים מה המקורי? והמחיר של המקורי הוא 120 ש"ח?מוטיבציה
המקורי קוראים לו מאסטר סלייסר מבית סלייסר, סביב ה150 שחעוגת גבינה.
מעולה. תודה!!מוטיבציה
אפה אפשר לקנות את המקורי?מוטיבציה

לא מצאתי בינתיים בחנויות :-/

 

 

תחפשי באתרי קופונים... אפשר למצוא באיזור ה140+-ת.מ.אחרונה
סינר-מקום בעולם
אשמח לרעיונות לכיתוב שאפשר להדפיס על סינר למישי שמאווווד אוהבת לבשל..
תודה
אם היא מורהזמר הפלוגותאחרונה

אנחנו פעם הכנו למחנכת מתנת סוף שנה סינר עם תמונות מודפסות שלנו וכתבנו "למורה שבישלה אותנו שנתיים"

ארוחת צהוריםשעון רכבת
רעיונות מה אפשר להכין לארוחת צהורים מהיר ולא דורש הפשרות של בצק בשר וכו
פסטה/ פתיתים/ אורז ושקשוקהיעל מהדרוםאחרונה
צה לעשות עם גבינת נפוליאון שתוקפה קרב?שרבוב
דרישןת:
קל מאוד להכנה
ובלי חומרים מסובכים
למלא בצק עלים ולהכין בורקסבנימינה

רעיון..מה שמים עם הגבינה?שרבוב
לערבב עם סוכר וניל לשים בתוך בצק שמרים ויש לך גבניותעוגת גבינה.אחרונה
למי יש מתכון לעוגת שיש קלה להכנה ?שיר..
כח עוגה לבנהשרבובאחרונה
אפשר להפוך לעוגת שיש.
ותסתכלי בניקי ב
שאלה על חילבהזמר הפלוגות

אני באמצע להכין פעם ראשונה וקצת הסתבכתי עם ההשריה, משהי יודעת?

מנסה לענותזכיתי

להשרות בהרבה מים למשך כמה שעות. אפשר גם ללילה. בסוף שופכים את המים ואז מתחילים להקציף ולהוסיף את כל מה שמוסיפים. אגב, המים של השריית החילבה מאד מאד בריאים. מי שמעיז לשתות אותם מרוויח

ולא לשכוח גם עגבניהמירימירי
מרוסקת
לא כולם שמים עגבניה מרוסקתשרבובאחרונה
תשרי למשך לילה בבוקר להחליף את המים שיוציא את המרירותא.א.
ככל שתשרי יותר יהיה יותר טוב.
לערבב במיקסר עם עגבניה מגורדת כוסברה קצוצה סחוג מלח חוויאג לתימנים שבינינו ולימוו וכמובן להוסיף קצת מים קרים וככה לשחק עם הסמיכות ולערבב הרבה זמן עד שיוצא תערובת אורירית
פשטידת כרובית, למישהי יש מתכון..נקודה למחשבה

טוב ומנוסה..

 

ושיהיה רק עם כרובית בלי ברוקולי ושאר ירקות..

לא ניסיתישרבובאחרונה
אבל אם את רוצה רק כרובית
אז תערבבי עם שמן ביצים קמח מלח פלפל שחור
בטח בצל מטוגן ישדרג
מתחשק לי ממש ממש להכין ממולאים בפעם הראשונההדס123
בחיי.
אבל כמובן- יש כמה תנאים- א. לא מלא עבודה- אם כן עדיין אשמח למתכון רק שינוסה בע"ה בפעם אחרת.
ב. לא כמות ענקית- אנחנו זוג עם תינוקת ואולי עוד זוג עם תינוקת
ג. לא ירקות הזויים- אין לי איפה לקנות קישואים קטנטנים וכו'.. דברים נורמלים
ד. ללא רוטב- אנחנו אשכנזים וזה לשבת בבוקר


אז.. הבו לי מתכון בבקשה
תודה גדולה!!
יש לי מתכוןזמר הפלוגות

זה די דורש עבודה, לגבי כמות את יכולה לעשות כמה שאת רוצה ומהשאר קציצות או לחלק לחצי את המתכון הקיים, 

בעניין הרוטב אני עושה את זה בתנור ואז הרוטב נספג בפנים תוך כדי אפיה ואם נשאר את יכולה לשפוך אותו.

אם זה מתאים לתנאים שלך תכתבי לי

יאללה. זורםהדס123
תודה!
ככה..זמר הפלוגות

חצי קילו בשר טחון, בצל קצוץ, בערך חצי כוס אורז מבושל (אם את אוהבת), פטרוזיליה/כוסברה לפי הטעם, מלח, פלפל, פפריקה, וכל תבלין שזורם לך, 

אני אוהבת לעשות את זה עם פלפלים קישואים ועגבניות,

אז קישואים אפשר לחתוך ל2 ולהוציא את המילוי, להוסיף את מה שהוצאת לתוך העיסה של הבשר

עגבניות לחתוך לחצי, להוציא את המילוי וכנ"ל

פלפלים אני אוהבת לחתוך ל2 לאורך ולהוציא את הגרעינים

ואז למלא את הכל ולשים בתבנית וממה שנשאר מהבשר אפשר להוסיף פירורי לחם כדי שקצת יסמיך ולעשות קציצות ולהוסיף לתבנית,

כשמסיימים הכל לערבב בקערה רסק עגבניות, מלח פלפל ואבקת מרק ופפריקה עם מים ולשפוך מעל הכל

לאפות בחום בינוני כשעה פחות או יותר, עד שנראה לך מוכן ואם את לא רוצה את הרוטב שנשאר (לא תמיד נשאר) אז אפשר לשפוך

מקווה שכתבתי מספיק ברור, אם יש שאלות מוזמנת לכתוב לי

תודה ענקית!!הדס123
זה כבר ימתין לשבת הבאה אבל זה נשמע פצצה..
זה באמת חבל"זזמר הפלוגותאחרונה


אפשר להשתמש במיץ תפוזים תעשייתי לעוגה?רק בריאות

כזה של ספרינג שיש בו רק 20% תכולת פרי ויש בו גם לא מעט חומרים תעשייתיים?

בוא נגיד שזה לא רק בריאותשרבוב
אבל אפשר
בטח שלא... בינתיים זה רק בגדר שאיפה וחזון..רק בריאות


מגניב שאפשר...גלידת לימוןאחרונה


אני משתמשת רק במיץ של שתיה קלה..מעפר אני באה


מחפשת את המתכון של רחלקהטאבולה ראסה
@רחלקה
העוגת קפה שלך, עם השוקולד בפנים...
(שיוצאת טעימה גם בלי השוקולד )

אם יש מישהי שיכולה לעשות לי חיפוש בפורום אשמח ממש!
(מהנייד אין חיפוש)
תודה!!
חיפשתי, לא מצאתי..מחייכת =)
חיפשתי עם כל מיני אפשרויות של מילים אבל לא מצאתי...
תחי השמירה במיילשרבובאחרונה
עוגת קפה עם שוקולד

הכמויות עבור תבנית ח"פ גדולה (לא הענקית)

לחמם תנור 180 מעלות

3 ביצים
1 וחצי כוסות סוכר
1 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
1 אבקת אפיה
2 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
כוס מים רותחים עם 1 וחצי כפות קפה נמס

לערבב הכל ולשים בתבנית.

להמיס 100 גר´ שוקולד מריר, ולשפוך מעט מעל התבנית, ולקפל בעדינות לתוך הבלילה (כמו בעוגת שיש)

לתנור ל35-40 דקות.

בתאבון!!
שאלה הקשורה לתפוגה של קצפת ריצ' שאני אופהרק בריאות

יש לי קצפת ריצ' שהתאריך שלה עד מחר. ניסיתי להקציף והיא לא מתקצפת כמעט בכלל. הטעם טוב וטעים עדיין.

חשבתי להכניס לעוגת שוקולד אפויה. יש לימתכון ששמים 3/4 בעוגה ורבע בקרם. ואז להקפיא ולהשתמש בשבת הבאה למשל.

האם אחרי שאופים את הקצפת אז כבר מותר לאכול גם אחרי התאריך?

אם את מקפיאה נראלי יהיה בסדר..צ'וקלייט


אולי תנסי להקציף ולהוסיף פודינג ? זה אמור לעזור ולהתקצף..מחייכת =)אחרונה