מדריך לבדיקת כשרות מוצרים מיובאים-משה ר-
שאלות על פונדו:תולעת השני

הרבה זמן לא הייתי כאן...
ולשאלות:
איך אתם/ן מכינים פונדו?
ומה אתם טובלים בו?
חשבתי על הדברים השגרתיים, אבל אני מחפשת רעיונות חדשים.
תודה רבה!

פונדוה' הוא מלכינו
בתוספות אפשר
עוגיות חמאה
תפוז
אפרסק
נקטרינה
מרשמלו
תפוחים
ענבים
דובדבנים
ביגלה
עדשים
טופי
ליקריץ
ואם את רוצה שוקולד עם טעם עשיר אז אפשר להוסיף טיפה טיפה טיפה יין זה יעשה את זה עשיר
^^^משהיא מהבירה
מוסיפה-
סוכריות גומי
עוגיות לוטוס
במשפחה של בעליהדס123
תודה על התגובות!
תולעת השני
כריותחילזון 123
אננס טרי, ענבים, דובדבנים, סברס...~א.ל
"נשיקות"
במבה, בסקויטמעפר אני באהאחרונה
עוגת שוקולד שלא הצליחהמשיח נאו בפומ!

[ל-א כדורי שוקולד..]
תודה

כמה רעיונות -אור השחר..
לפורר ולהוסיף חמאה/מרגרינה כבסיס לעוגת טריקולד - או לשים סתם מוס מעל
לפורר לתוך גלידה ביתית (מזכיר לי את הבן אנד ג'ריס עם הבצק עוגיות..)
אני הייתי עושה את העוגיות האלה-משהיא מהבירה
http://morcake.blogspot.co.il/2014/01/chocolate-instant-pudding-cookies-with.html
נשמע טעים! (לא הכנתי אותם אבל הן נקראות טוב)
תודה לכן! רעיונות מעולים
משיח נאו בפומ!אחרונה

אחותי ילדה בן,ב"ה,והיא שואלת מה מגישים בברית יצחק? בשמחות
רומי**
אצלנו הגישו בשרי...יראת
אורז' תפו"א ,אפונה ,עוף,סלטים וכו'...
"ברכות"בת 30
2-3 דברים לכל ברכה.
מזונות: בורקס, עוגיות, מאפה
פרי האדמה ופרי העץ= פרות, ירקות, זיתים
שהכל- מיץ, פופקורן וכד'.
זה מה שאני ראיתי במשפחה של בעלי.
תודה רבה!רומי**
עוגות פצוחים שתיהא.א.אחרונה
במיוחד לשבועות...שירשיר90
לחבילה אחת של פסטה:
4 בטטות בינוניות
2 כפות חמאה
פלפל לבן
4 שיני שום
שמנת מתוקה 1
2 כוסות חלב
מלח לפי הטעם
- מטגנים קוביות קטנות של בטטה עם חמאה בסיר
- מנמיכים להבה, מוסיפים לטיגון שום חתוך דק
- מוסיפים את החלב וסוגרים הסיר לאידוי
- שהבטטות מתרככות מוסיפים את הפלפל, מלח ושמנת
- מערבבים עד לרתיחה ומכבים הגז
בסיר נפרד מבשלים פסטה פנה
מסננים ושופכים לסיר הרוטב
מערבבים ומגישים... טעים, איכותי וביתי

יאממי. תודה. קניתי!שמן פשתן
מזה הפירורים שפיזרת למעלה?
הבאתי בפלפל שחור, ליופי
שירשיר90
הוי איזה יופי!yarivnayim1212
תודה רבה על זה ושיהיה לכולנו בתיאבון!
נראה טעים!!! תותחית..עיניים תכולות
שמנת לבישול או רגילה? תודה!יונתי תמתי
שמנת מתוקה (היא רשמה)עיניים תכולות
טוב, אז אני הולכת להכין את זה הערב.שמן פשתן
אחלו לי הצלחה 
הצלחה
הרהור
תודה. והרי לכם >>>>שמן פשתן
וואושירשיר90
מברוק

שמן פשתן
מחמאה משירשיר שווה המון.
שירשיר90
איזה פירגונים!
נראה טעים!
ברוקולי
סליחה על הבורות איזה שמנת מתוקה?תתתתת
מדובר על שמנת מתוקה להקצפהמחייכת =)
שמנת מתוקה לבישול *שירשיר90
מה ההבדל באמת, בין שמנת רגילה לשמנת להקצפה?שמן פשתן
שמנת מתוקהשירשיר90
פשטידות
רטבים
פשוט בישול.
ולהקצפה זה יותר לעוגות וקצפות
אז ככה -מחייכת =)
למרות שלפי מה שרשום פה , יש מתכונים שזה לא משנה במה משתמשים -
עזרה בהבנה מהי שמנת מתוקה - בישול ומתכונים
סבבהשירשיר90
אני השתמשתי לבישול.
אחלה מעולה..
מחייכת =)
רק לחדד- ההבדרל שמנת מתוקה לשמנת לבישול הםפרפר לבן
שמנת מתוקה יוצאת הרבה יותר טעימה בבישול בכלל ובמוקרמים בפרט.
אחוזי השומן שלה גבוהים יותר ולכן היא גם סמיכה יותר מה שמאפשר הקצפה.
וכמובן מתוקהההה יותראורה2x
וכולם אמרו שזה מתוק מדי ולמה הוספתי סוכר...
מפה לשם מסתבר שיש כזה דבר שמנת לבישול פרווה שהיא לא מתוקה

בפרווה זה נכון.נדנדה כתומה.
^^^ כי פרווה היא אינה שמנת. אלא תחליף שמנת.פרפר לבן
הכנתי פרווה-ת.מ.
פשששששירשיר90
תודה...ת.מ.
בתאבון!שמן פשתן
פרווה - נשמע שווה!! יש מצב את מפרטת בדיוק למה הכוונה?כבשה=)
מה בדיוק החלפת במה?
אני גם עושה פרווהעוגת גבינה.
ובמקום החלב?כבשה=)
בלי חלב.עוגת גבינה.אחרונה
הכי פשוט שיש.
אפשר גם עם שמנת חמוצה ולהמתיק עם סוכר?יונתי תמתי
אני עושה רוטב שמנת עם שמנת חמוצה ובלי סוכר...יעל מהדרום
אשמח למתכון לפסטו.ציפורי
אין לי כמויות ממש מדוייקותעוגת גבינה.
בערך 3 חבילות של בזיליקום
3-5 שיני שום, תתחילי מ2 ואם לא מספיק תוסיפי.
חצי לימון סחוט אפשר יותר/פחות עניין של טעם
2 כפות שמן זית
100 גרם בערך של צנוברים
מלח לפי טעם
אם זה לא מספיק מתאחד ולא במרקם הרצוי אפשר להוסיף עוד שמן/מים לבחירתך, אני מוסיפה מים ולא שמן.
מכינים את זה עם בזיליקום טרי?התנערי מעפר
למה משתמשים עם זה? (תיבול/ממרח על לחם/סלט)
כן, עם טרי.עוגת גבינה.
אפשר לבשל יחד עם שמנת ואז זה רוטב לפסטה, סתם על הלחם, סתם לאכול עם כפית, ליד סלט
זה טעים בכל מצב

^^° דבר מושלםהדס123
פעם אכלתימרב.
יומאחד אני אכין. זה היה מושלם!
תודה, אולי אנסה בקרובהתנערי מעפראחרונה
מתכון נוסףתתתתת
שיני שום לפי הטעם בערך 2-3 שיניים
אגוזי מלך חופן גדולה
מלח לפי הטעם לטעום ולהוסיף
ושמן זית בהדרגה
לערבב בבלנדר
מומלץ לחלק לכמויות ולהקפיא....
אני שמתי לב שבלי לימון זה יוצא ממש מרסתוונית
מוזר שבכל המתכונים כמעט אין לימון.
צריך לשים רק את העלים הגדןלים וממש להקפיד על זה..מקום בעולם
תכתבי בגוגלג'נדס
מתכון מעולה!!!!!
מתכון ללחם/חלה מקמח מלאאורה2x
שנים אני לשה ביד אחלה לחם מקילו קמח מלא ויוצא סבבה,
עכשיו עברתי למיקסר (מייג'ור קנווד - מיקסר פצצה) והמתכון פשוט לא מצליח!

יש לכם מתכונים טובים למיקסר אך ורק עם קמח מלא?
אפשר גם קמח שיפון, עם ביצים בלי ביצים לא משנה.. רק שיצליח ולא על יתפורר..
תודה
נשמע מוזר מאוד... אולי טעית במתכון??ברוקולי
לא ברור גם ליאורה2x
וידעתי אם להוסיף מים.. שמן..
ובמיקסר אני פשוט שמה את המצרכים וזהו...
אני צריכה מתכון מדוייק יותר כנראה
אז תלושי ביד.. וזהו
ברוקולי
פחחח 2000 שקל מיקסר!אורה2x
תכיני עוד פעם אחת ביד, וכשאת לשה ומוסיפה מצרכיםיאמי!
תכתבי בדיוק מה הוספת וכמה הוספת
ואז יהיה לך מתכון מדוייק כמו שאת אוהבת ![]()
אז ענית לעצמך את התשובהטל..אחרונה
אם כשאת מכינה ביד את לא עושה בדיוק לפי המתכון אלא מוסיפה ומורידה קמח, מים ושמן כדי שהבצק יהיה טוב
אז גם במיקסר אותו דבר, אין תרופת פלאים...
הרבה פעמים כמויות המים הנדרשות לבצק משתנות לפי הלחות של הקמח והטמפרטורה בחוץ
הצעתי - תשימי לפי המתכון, תתחילי בלישה איטית מאוד או אפילו ביד כדי לראות שהבצ ק מתאפס (לא רטוב מדי לא יבש מדי) ולהוסיף מה שצריך,
ואז את הלישה הרצינית של ה10 דקות המיקסר יעשה לך 
רעיונות לארוחת שבתתכלת1
גם אני רוצה!מרב.
תפרטו...בת 30
דג? עוף? קציצות? פשטידות? מרקים?
אוכל
מרב.
מממליצה על "ספר הבישול המרוקני"בת 30
מתכוני עוף ודגים- הכי טעימים..
דג בכוסברה
דג בגזר
דג בזיתים
עוף בזיתים
עוף בלימון כבוש
עוף בגזר
עוף בשומר
ברגע שמכינים כמה דברים כבר אפשר להמציא ויוצא טעים..
קצת רעיונות-משהיא מהבירה
קציצות אפויות
קציצות עוף (יש מתכון שאצלינו אוהבים שנקרא פלצ'ה פיש)
לזניה בשרית
פאי רועים
בורקס בשר
מוסקה
ממולאים שונים (פלפל, כרוב,בצל,עגבניות,קישואים)
עוף בדבש
עוף בצ'לי
עוף ביין
עוף בחרדל
חזה עוף מוקפץ
פרגיות עם אורז בתנור
פלשהפיש! גם אצלנו יש
אור השחר..
אפשר לפרט מה זה?סתוונית
קציצות עוף כאלה,אור השחר..
זה מאכל של סבתא, אם את רוצה אני יכולה לנסות להשיג מתכון

יש לי מתכון.. אם את רוצה אני אכתוב בשמחה9080
זה בעצם מתכון של גפילטעפיש ביתי רק עם עוף טחון ולא דג טחון
כן, אשמחסתווניתאחרונה
טוב אז אחרי השירשןר משבוע שעבר הייתי חייבת לנסות את זה...חילזון 123
בישלתי איזה שעתיים שלוש במים של ההשריה
סיננתי וקררתי
והקצפתי....
אני הקצפתי בידני אבל אצלי יש 5 מהירויות.אולי המיקסר שלך קצתחילזון 123
חלש ובגלל זה לקח הרבה זמן?
פסטה ביתית- למי יש המלצות, טיפים ומתכונים?איזה טוב ה' !
בעלי קנה לי מכונה להכנת פסטה שמתחברת לקיטשנאייד שלנו ![]()
אז עכשיו אני אשמח לשמוע את התובנות שלכם... ![]()
ואם למישהו יש מתכון לפסטה מקמח מלא זה בכלל יהיה מצויין! ![]()
תודה לכולכם! ![]()
אני עשיתי מקמח כוסמין מלא.עוגת גבינה.
כף שמן
כפית מלח
ובערך כוס מים הכוסמין לא שותה הרבה מים אז להוסיף בהדרגה.
לשה ומניחה לו לנוח כחצי שעה.
אחרי חצי שעה את מתחילה לרדד. ופשוט כל הזמן להוסיף קמח, לא להתקמצן על הקמח.
בבישול, איך שהם צפים להוציא, גם אם זה נראה אל דנטה מידי אז להוציא כי פשוט אחרי כמה דק' הם מתרככים עוד יותר ואם מבשלים יותר מידי אז זה ניהיה בצקי.
בהצלחה (בעיקר עם הניקיון של המכונה אחרי)
תודה. אשמח לעוד... ושאלהאיזה טוב ה' !
כתוב בלי מים.
למה?
אני בדיוק רוצה ללכת להטביל...
כשאת מטבילה תדאגי פשוט לייבש טוב וכמה שיותר מהרחילזון 123
זה יכול להעלות חלודה. במיוחד שזה מלא כל מני סדקים כאלה וכד'.
נראה לי שעדיף אחרי שימוש לנער טוב, לנגב ולא לישטוף. גם בגלל החלודה וגם בגלל שזה סתם יתמלא בצק בחיבורים שקשה להגיע אליהם.
אני לא ממש מבינה בזה, אולי כי יש בזה גוף חשמלי?עוגת גבינה.
אחרי שאת מטבילה תחכי עד שזה יבש לגמריברוקוליאחרונה
וזה נכון גם לגבי מכונה ידנית
ארוחת ראש חודשאורנית
אשמח לרעיונות לדברים נחמדים ולא מסובכים מידי..
חלבי או בשרי?נדנדה כתומה.
פיצה
פוקצ'ות
לחם שום
פשטידות
מרק בצל
סלט גדול מושקע
מוקרמים..
בשרי-
עלהאש
לזניה בשרית
ספגטי עם כדורי בשר
עוף-זה פשוט הבדל ענק בין עוף שהרגע יצא מהתנור לעוף שהתחמם על הפלטה..
תודה!אורניתאחרונה
מתכון טוב לפוקאצ'ות יש?כבשה=)
כן, הפוקצ'ות הכי טעימות שאכלתי-שוקולד לבןאחרונה
http://www.nikib.co.il/pastry/12894/
(את העגבניות אני לא טורחת לייבש אלא רק סוחטת קצת, מפזרת מלח רגיל במקום גס ומוותרת על הרוזמרין.
גבינה הכי טוב צפתית, ואפשרי גם בלי גבינה בכלל)
שמנת חמוצה - יש מה לעשות איתה?יונתי תמתי
אבל בבקשה משהו קל קל.
אין לי כוח ואין לי זמן לדברים מושקעים...
תודה!!
להוסיף לפסטה. לשים בפשטידה.חילזון 123
לטגן בצל ופטריות, להוסיף קוביות תפו"א. לבשל\לטגן עד שהתפו"א רכים ולהוסיף את השמנת.
תודה ושאלהיונתי תמתי
לא הבנתי...
בנוסף לבצל פטריות תפו"א להוסיף גם פסטה
או שאלה 2 רעיונות שונים?
תודה לך!
נשמע שאלה רעיונות שוניםיעל מהדרום
רעיונות שונים כמובן...חילזון 123
1 פסטה
2 פשטידה
3 תפוא עם שמנת (ובצל ופטריות)
תודה רבה!יונתי תמתיאחרונה
שאלת הקפאת והפשרת חלותג'נדס
מדי פעם אני אופה חלות ומקפיאה את חלקן לאחר ההקפאה.
מה אפשר לעשות כדי למנוע את טעם ההפשרה/היה קפוא של החלה לאחר ההפשרה?
המלצות לדרך הפשרה מומלצת, וכיצד לאחסן במקפיא, יתקבלו בברכה....
שבוע טוב ותודה רבה!
לא לחמם בצורה מאולצת, כלומר דרך מיקרוגל וכו'..~א.ל
לחכות שיפשיר מעצמו,
ורק אז אם רוצים קצת חימום לנסות בתנור וכו'..
(למרות שתכלס בד"כ אין כל כך טעמי לוואי להקפאה.. אולי זה קשור לכך שצריך לשים אותן בכמה שקיות כדי שלא יקבלו טעם?)
להקפיא כמה שיותר מהר,אטום ולהוציא כמה שעות מראש ולחמם על הפלת.מ.
^^מרב.
מפשירה שעה-שעתיים ואז מניחה על הפלטה/מכת חום בתנור... יוצא כמו אפוי טרי

בדיוק ככה...ת.מ.
תודה רבה! ינוסה בעזר ה'...ג'נדס
בנוסף למה שכתבו- להקפיא את החלות בעודן חמות, עטופות טובהתנערי מעפר
אני גיליתי שאחרי כמה זמן בכל מקרה הן מקבלות את הטעם הזהמודדת כובעיםאחרונה
אל תשאירו אותן יותר מחודש.
שעועית אזוקיעוגת גבינה.
ועדשים חומות.
יש רעיונות?
אם יש לך כח לרעיונות מופרעים...חנניו
איפה קנית?
ראיתי את זה, אסור לי סוכר :-/עוגת גבינה.
ניסיתי את זה, וזה יוצא חביב. לא משהו שהישראלי המצוי יאהב.עוגת גבינה.
מגניב שניסית... עושה לי חשק לטעום, אבל כן...חנניו
מג'דרה מעולה עם אזוקיט'
קציצותסתווניתאחרונה
עדשים בכל מיני צבעים- לבשל ולטחון,
להוסיף בצל דק דק, פרורי לחם/פרוסות לחם מושרות וסחוטות, ביצה.
אפשר גם פטרוזיליה וכו, כמון, פלפל, מלח.
יכולה להוסיף צילי אם את אוהבת.
לטגן או לאפות. אני טיגנתי והמתוק הקטן אכל את זה כאילו זה חטיף.
שלום שלום!שנזכה
מחפשת בדחיפת מתכונים בריאים טעימיםוטובים לבן שלי יש אסטמת עור...אז בלי סוכר קמח מלא, עדיף לא מסובך..
...גם מתכונים לקינואה וכוסמת ואורז...קצת לשדרג..תודה!
מחפשת מתכונים בריאים!שנזכה
קינואה טעימהצ'וקלייט
קוצצים חצי בצל, קישוא אחד, וחצי גמבה (אם את רוצה כמות גדולה תכפילי כמויות,הכמות מספיקה בערך ל-6 מנות אם אני לא טועה...תלוי בקיבה שלכם
)
מאדים גמבה ובצל,את הקישוא מוסיפים אחרי בערך 7 דק' כי לוקח לו פחות זמן להתרכך ואחרת הוא סתם נהיה רך מידי...
כאשר הירקות רכים מספיק מוסיפים כוס קינואה (מומלץ להשרות קודם במים) ו-2 כוסות מים חמים
מוסיפים תבלינים לפי הטעם,הכל הולך-תבלין גריל, כמון, פפריקה, מלח פלפל כמובן- כיד הדמיון הטובה 
מכסים את הסיר ומערבבים מידי פעם, עד שהקינואה רכה, בערך 10 דק'-רבע שעה
בתיאבון 
אולי בעצם ל-4-5 מנות...אני לא בטוחהצ'וקלייט
רק הערה על הגמבה-רוני בלילה
דבר ראשון, לאחרונה בישול עם פלפלים גורם לתבשיל להיות מר וכמעט בלתי אכיל (בישול ולא צליה).
דבר שני, בארץ אין גמבה רק פלפלים בצבעים.
שיהיה..פלפל..מה זה משנה..צ'וקלייט
בלי סוכר עם קמח מלא? לא ממש הבנתי.עוגת גבינה.
מתכון לקינואה..נקודה למחשבה
מגרדים בפומפיה 4 גזרים ומאדים ביחד עם הבצל עד שגם הבצל וגם וגזר התרככו..
שוטפים במים 2 כוסות קינואה ומסננים..
מוסיפים לסיר ביחד עם 3 כוסות מים ומלח לפי הטעם.. אפשר להוסיף גם אבקת מרק אבל בגלל שזה לא בריא אני לא שמה ..
מכסים את הסיר עם צלחת עטופה במגבת כדי לשמור על הלחות בתוך הסיר..
ומבשלים כ25 דק עד שהמים נגמרים על אש בינונית / נמוכה.. אם לא נגמרו המים והקינואה לא שקופה אז לבשל עד שיתאדו לחלוטין המים.
בהצלחה

סילאן מותר?סתוונית
כוסמת עם הרבה עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוזברה, תימין, בזיליקום וכו'), ובצל, לתבל בכמון ובסוף לשים קצת מיץ לימון שמאוד מוסיף.
(יש לי מתכון מדוייק אבל קשה לי להגיע אליו עכשיו, מקוה שעזרתי. וגם יש המון מתכונים לכוסמת באנטרנט- שוה חיפוש).
סילאן מותר?סתווניתאחרונה
כוסמת עם הרבה עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוזברה, תימין, בזיליקום וכו'), ובצל, לתבל בכמון ובסוף לשים קצת מיץ לימון שמאוד מוסיף.
(יש לי מתכון מדוייק אבל קשה לי להגיע אליו עכשיו, מקוה שעזרתי. וגם יש המון מתכונים לכוסמת באנטרנט- שוה חיפוש).
מה אפשר להכין ליולדת?בת אל123
צריכה להכין ארוחת צהריים ליולדת.
חשבתי על עוף ותפו"א בתנור,
אבל אני חושבת שצריך עוד משהו,
יש רעיונות?
עם תוספת אורז וירקות חתוכים בלי תיבול~א.ל
או קינוח מתוק. כמו עוגה..
^^^יעל מהדרום
סלט גדול עם הרבה סוגי ירקות, ירקות מבושליםבת 30
וגם קינוח כיפי.
סלט חי...ישר כח לך!!בצל ידך
נכון כולם מכינים שניצל ואורז?tx,rxukyi
כי זה דברים שכולם אוהבים...
אחותי סיפרה לי שפעם היא קיבלה שבוע שלם אורז ושניצלים כל יום... שכנות חמודות.
אני עובדת לפי הכלל של האוכל שהכי אוהבים אצלי בבית. זה בד"כ מצליח (או שפשוט לא היה לה נעים להגיד?)
וירקות חיים. איזה מפנק זה. כל הכבוד לך.
דווקא אורז לא משהו ליולדת..בת 30
אולי לילדים ולבעל כן, אבל ליולדות גם ככה יש נטיה לעצירות ואורז לבן עלול להחמיר את המצב..
נשמע מעולה ומספיקשמשי
לי בעבר הכינויאיר השמש
קוסקוס עם מרק ירקות
ירקות בתנור כמו בטטה/קולורבי/קישואים עם תוספת פסטה.
הכי הרבה קיבלנו קוסקוס

אנחנואורלי ואליחיאחרונה
קיבלנו כמה פעמים אורז, ככה שנמאס לנו מאורז ועשינו עליו חרם(הלידה הייתה בערך חודש לפני פסח-אז..עד פסח לא רצינו ובפסח אנחנו גם ככהלא אולי קטניות)
קיבלנו קוסוקוס-רעיון אטוב-אני מאד אוהבת
וקיבלנו פסטה בולונז-מאד מאד אהבתי זו הארוחה שהכי אהבתי שביאו לי
ומאד אהבתי שהביאו לי ירקות חיים חתוכים(אותה אחת))-רעיון מעוולה![]()
מה שאני תכננתי להכין זה ירקות אפויים
אההה גם קיבלנו ירקות מבושלים שזה טוב טעים ו..בריא
אני מכינה מה שאנחנו אוהבים
ו..אם זה אפשרי אז... מכינה כבר יותר שיהיה גם לנו




