שלום!
דודה שוקו
אני מחפשת מתכון טוב לרוטב שמנת-עגבניות לרביולי בטטה ..
משהו פשוט וטעים, ושיהיה בלי בצל,
תודה!
רוטב פסטה מוכן של עגבניות + שמנת לבישול, מבשלים על הגז וזהו.עוגת גבינה.
קל, פשוט והכי טעים שאני מכירהכוכב לכת
לטגן עגבניות קצוצות עם שום פרוס במעט שמן עד שמתרכך, לרסק עם בלנדר מקל, להמליח ולפלפל ו להוסיף שמנת מתוקה להקרמה, ואם יש צורך לדלל-אפשר עם חלב/ מים
תודה רבה!! השום הוא חובה?דודה שוקו
לא חובה, אך מוסיף מאדהתנערי מעפר
אפשר להוסיף תחליף. אולי פלפל שחור.
לדעתי חובה. לא צריך יותר מ 1-2 שיני שוםכוכב לכתאחרונה
אבל בלי זה חסר טעם ברוטב.
פירות הקיץ עושים לי חשק לעוגה טעימהרוני בלילה
אני מחפשת מתכון פרווה לעוגה/פאי של אפרסקים, שזיפים וכו'.
ממש מעדיפה בלי מרגרינה.
גם משום הבריאות וגם משום העובדה שזה יוצא לא טעים.
תודה 
מתכוןבאמונה שלמה
-125 ג' חמאה
-1 ורבע כוס סוכר
-5 ביצים מופרדות
-2 כוסות קמח
-4 כפות קורנפלור
-1 שקית א. אפייה
-רבע כוס מיץ תפוזים
לערבל את החמאה, סוכר וחלמונים לתערובת קצפית.
לערבב קמח, קורנפלור וא. אפייה ולהוסיף לתערובת החמאה, לסירוגין עם מיץ התפוזים.
להקציף חלבונים לקצף נוקשה ולקפל לתערובת.
להעביר לתבנית ולפרוס פירות מעל.
לאפות כ40 דקות בחום בינוני.
יוצא ממש טעים! (רטוב כזה), לא זוכרת אם עשיתי עם מרגרינה או שהמרתי בשמן...
תודה רבהרוני בלילה
השורה האחרונה זרעה ספק בליבי.
אנסה את המתכון כשארצה עוגה חלבית.
ושוב תודה.
יש לי מתכון לעוגה בחושה נחמדההכל דבשאחרונה
מקציפה 4 ביצים עם 2 כוסות סוכר(אפשרי פחות) מוסיפה כוס שמן, מוסיפה 3 כוסות קמח וא.א ובסוף כוס מיץ תפוזים עדיף טבעי. ואז מוסיפה פירות חתוכים כלבבך.
מחפשת מתכון לתבשיל ירקות פשוט שילדים אוהבים. תודהשירה..!
מוקפץאם הבנים12
תפו״א עם בצל, שעועית ירוקה, אורז עם ירקות- בצל וגזר, אפונה וגזר.
מה הם אוהבים?
מה הם אוהבים?
תודה!שירה..!
זה לא בשבילי,אלא ליולדת עם ילדים קטנים..
יש לי ירקות כמו של מרק- קישוא,גזר, בצל,בטטה וכו, אבל בגלל החום לא אכין מרק..
יש לי ירקות כמו של מרק- קישוא,גזר, בצל,בטטה וכו, אבל בגלל החום לא אכין מרק..
אני מבשלת פשט הכל ביחד חתך לקבית עם תבלינים,שנזכה
ועם קביות חזה עוף יצא נהדר ב"ה
תודה! בחי החזה עוף זה גם טעים?שירה..!
כן, הולך מעולה עם קוסקוס.עוגת גבינה.
אפונה גזר ותפוח אדמה + כורכום ואבקת מרק ..אחלה עם אורזזהראחרונה
מחפשת רעיון לארוחת ערב לערב כיתהאגק
משהו שאפשר להכין בבית עם התלמידות (כיתה ה')
לא פיצה /פלאפל.. כבר עשינו...
תודה!
פסטה, הכי פשוט.. או שאולי את מחפשת משו יותר על רמה?צ'וקלייט
פנקייק,פסטה,תפו"א,פוקאצ'ות..נדנדה כתומה.
אם את מאורגנת לבישול ואפיה ...ללמוד וללמד
ארוחת בריאות.זה מתאים גם לנו' במדעים של ה'.
מתחלקים לקבוצות וכל קבוצה מכינה מנה אחת.
מרק ירקות / פלטת ירקות מעוצבים / ממרחים בריאים / עוגיות גרנולה/ כדורי תמרים...
ציפס ונקנקיותארץ התורה
זה יכול להיות פרווה או בשרי כל בת מביא תפוח אדמה פלוס ירק לסלט. חלק מכינות ציפס חלק מכינות סלט ולטגן נקנקיות זה חמש דקות. אפשר להוסיף פיתות וזה ממש משביע.
אצל הבת שלי עשו ערב צבעונילימורשרה
כל קבוצה הייתה צריכה לארגן ולהכין אוכל בצבע אחד.
בנות בכתה ה הן יצירתיות ביותר. הן עשו זאת בגדול!
בית לזית- מתכון של ניקי בירוק בשטחsאחרונה
כדורי בצק חלביים עם זית בפנים, קל להכנה, זמן אפיה קצר ויוצא מאוד טעים.
אפשר להוסיף ליד סלטים , בזמן האפיה הבנות יכולות לחתןך ירקות, לגרור גזר לסלט וכד
ואם את רוצה להשקיע אפשר להכין מראש פנקייק, אומנם די הרבה עבודה אבל אהוב מאוד על ילדים וכל אחת יכולה למרוח מה שהיא אוהבת- מלוח או מתוק.
עוגה שנשרפת מבחוץ ולא נאפת מבפנים - איפה הבעיה?אגק
איזה תסכול! כבר כמה פעמים קרה לי שאני מכינה עוגות, משקיעה (גם בחומרים) ואז היא לא נאפת! ואם נותנים לה יותר זמן אז היא נשרפת מלמעלה אבל מבפנים נשארת לא אפויה!
למה זה קורה? ומה עושים? רעיונות? פתרונות? אני מממש אשמח!
תודה!
אולי חום תנור נמוך מדי?מתואמת
או שהעוגה גבוהה מדי?
^^^ג'נדס
התכוונת אולי גבוה מידי?מירי ט.
בדרך כלל זה מה ששורף רק מבחוץ..
כן, נכון.מתואמתאחרונה
למרות שאם אופים בחום נמוך מדי אך לא מספיק זמן, יש גם סיכוי שזה יקרה.
אולי את מניחה את התבנית גבוה מדי?חילזון 123
תנסי להוריד שלב.
וגם באיזה תבנית השתמשת? אולי תנסי בתבנית מחומר אחר?
העוגה נאפית בטורבו?כוכב לכת
לפעמים טורבו יכול להגביר יותר מדי את החום.
אפשר להניח נייר אפייה מעל העוגה כשרואים שהיא עומדת להישרףהתנערי מעפר
חום תנור גבוהגילצי
העוגה מקבלת מכת חום ונאפת מבחוץ בלבד תנסי להוריד את המעלות ולא לאפות עם טורבו
בהצלחה
ואולי כדאי לך לנסות על עוגה פשוטה לשחק עם המעלות בתנור ולהכיר אותו
תאפי על חום בינוני-150/160-משה ר-
ככה העוגה נאפית לאט אבל טוב..
זה תקף גם לעוגות גבינה וכאלה..
מחפשת מתכון לקינוח פרווה בכוסות-פשוט להכנה, טעים ויפה. תודהשירה..!
מוס שוקולדמחייכת =)
מכינים גנאש שוקולד-מרתיחים חצי חבילת שמנת עד שיש בועות קטנות , מסירים מהאש ומכניסים חבילת שוקולד מריר חתוך לקוביות לתוך, מערבבים טוב עד שהשוקולד נמס ומעורבב.
שמים במקרר כמה שעות (בערך 4) עד שמתקרר .
מקציפים את החצי שמנת שנשארה לקצפת, מוסיפים את הגנאש ומקציפים ביחד עד שהכל מתערבב
טעים!
שמים במקרר כמה שעות (בערך 4) עד שמתקרר .
מקציפים את החצי שמנת שנשארה לקצפת, מוסיפים את הגנאש ומקציפים ביחד עד שהכל מתערבב
טעים!
ואפשר לעשות מריץ' שיהיה פרווה?שירה..!
כוסות אבקת עוגיות/ביסקוויטים (כדאי לוטוס) וקצפת. די פשוט...ותן טל
מכינים קצפת מריץ' פרווה, הכי פשוטה שיש, מקררים אותה במקרר, מרסקים בסקויטים לוטוס בכמות שאת רוצה (לפי כמות הכוסות שאת רוצה). שופכים מהקצפת לתוך הכוס שכבה נמוכה (סנטימטר-2), ואז שכבת עוגיות מרוסקות, ושוב שכבה קצפת, שוב שכבת עוגיות, ואז קצפת בסוף, ולמקפיא לכמה שעות. לקישוט אפשר להוסיף אחרי שהתקשה, גרידת שוקולד...
טעים מאוד! מניסיון! (עקרונית אני מניח שאפשר עוגיות/ביסקויטים מכלה סוגים - אבל לוטוס זה טעם מיוחד וזה מה שהיה אצלנו).
יש לי משהו טעים וקל ביותר.מירי ט.אחרונה
להקציף קיץ',
לערבב עם שוקולד מריר מומס,
להוסיף פקאנים מסוכרים גרוסים- משדרג בטירוף!
לערבב עם שוקולד מריר מומס,
להוסיף פקאנים מסוכרים גרוסים- משדרג בטירוף!
יש סכוי להציל כדורי גבינה לא טעימים?מעין אהבה
עשיתי כדורי גבינה משמנת וחמאה ...ובמקום ביסקוויטים פוררתי עוגיות בטעם לימון שרציתי להפטר מהן..משום מה חשבתי שלא יטעמו את הלימון..מקסימום קצת ושמים לימון בעוגות גבינה..
העיסה של השמנת והחמאה היתה טעימה ממש אבל מה שטןעמים מהכדורים- זה רק את ה'בטעם לימון' המגעיל הה...
חבל לי עליהם...הם ששמורים במקפיא
..
יש רעיונות איך אפשר לתת להם סכוי?
ציפוי?איזה? איך?- לא דברים יקרים או מסובכים
להפשיר ולהוסיף גבינה?ואז מותר שוב להקפיא או שלא?
העיסה של השמנת והחמאה היתה טעימה ממש אבל מה שטןעמים מהכדורים- זה רק את ה'בטעם לימון' המגעיל הה...
חבל לי עליהם...הם ששמורים במקפיא
..
יש רעיונות איך אפשר לתת להם סכוי?
ציפוי?איזה? איך?- לא דברים יקרים או מסובכים
להפשיר ולהוסיף גבינה?ואז מותר שוב להקפיא או שלא?
אויי, לא נעים וממש מבאסהתנערי מעפר
אני הייתי זורקת כי לא הייתי נותנת לזה עוד סיכוי וחבל על מאמץ נוסף להשקיע בזה ועל החומרים.
אולי לטבול בשוקולד לבן מומס?תות
אפשר גם מריר אבל לבן יותר נשמע לי...
לא מבטיחה שזה יעזור אבל לדעתי שווה לנסות
אם לא, הייתי מפוררת אותם, מוסיפה סוכר חום ומשתמשת כבסיס לעוגה אחרת
או רעיון אחר... אני לא אוהבת לזרוק אוכל
בכל זאת פולניה...
למזלי מסתבר שבעלי אוהב אותםמעין אהבהאחרונה
הוא אפילו אמר שחיכה כל היום כדי להיות חלבי....
אז לא נורא העיקר שמישהו יאכל אותם...
אז לא נורא העיקר שמישהו יאכל אותם...
קישוטי גלידה! כל הרעיונות לכאן
שרבוב
ומה הכי מתאים לגלידת מנגו?
מה עשית בסוף?יעל מהדרום
עוד לא היה. יש עוד זמן!שרבוב
זה לעוד שבועיים
חשבנו אולי לשים שוקולד מגורר אבל אשמח לרעיונות יצירתיים וקלים!
פירות יערמודדת כובעים
דווקא גלידת מנגו?חילזון 123
פחות מתחבר לי לשוקולד.
אולי "נשיקה" קטנה? או קצת קצפת לבנה?
או איזה פרי כמו ענב או תות או פרי יער?
האמת שבשבתשרבוב
אכלנו את זה עם סירופ שוקולד וכן היה טעים..
(סימולציה לשבת חתן..)
כמה רעיונותמישהי אחת...
*פקאן סיני+מייפל/סילאן
*שקדים קצוצים- מטגנים עם מעט סוכר וזה משדרג מאוד! )אפשר להוסיף לכל מיני דברים(
*אם בא לך להשקיע- אפשר להגיש עם עוגת שוקולד חמה
*שקדים קצוצים- מטגנים עם מעט סוכר וזה משדרג מאוד! )אפשר להוסיף לכל מיני דברים(
*אם בא לך להשקיע- אפשר להגיש עם עוגת שוקולד חמה
קישוט לגלידת מנגובת 15
כן זה רעיון מעולה!
לזלף בספירלה תרכיז מנגואם הבנים12
פרורי עוגיות לוטוס. מתאים וטעים.רועי פ
קליק לבן (חלבי)אושר ועושר
בגדול כדאי לך לבחור משהו שלא מסובך לעמוד ולהכין בזמן אמת לכל האורחים. (תלוי כמה יש לך). משהו מוכן או שמכינים מראש אפילו מעכשיו ומקפיאים זה מעולה ואז רק צריך לפזר מלמעלה, ובמקרה שלא את זאת שאמורה לעשות את זה גם מלצרים /עוזרים פחות מיומנים יעשו ויצא מצויין.
פקאן מסוכר!!נועה26
מדהים כמה שזה משתלב..
גם בוטנים מסוכרים יכול ללכת טובצ'וקלייטאחרונה
עוגת גבינהיונית
יונית
אחתת העוגות שלי
נראה טעיםחילזון 123
נראית מעולה!!יעל מהדרום
סחטיין על הצילום!
משיח נאו בפומ!
נראית מעולה.
תודהיונית
תודה
אפשר מתכון??כיבשהאחרונה
עבר עריכה על ידי כיבשה בתאריך כ"א בסיון תשע"ה 12:09
נראה מעולהאלפרוס שאני מכינה שתמיד מצליח חולעליה ( מתכון של חן שוקרון)יונית
לבצק:
180 גרם חמאה רכה
1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר מנופה
4 חלמונים
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
1/2 1 כוסות (180 גרם) קורנפלור
1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
למלית:
1/2 כוס ריבת חלב או כל ממרח אחר
1/4 כוס קוקוס טחון
אופן ההכנה:
1. להכנת הבצק: בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את החלמונים ומערבלים עוד כמה דקות. לקערה אחרת מנפים את הקמח, הקורנפלור ואבקת האפייה, ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבלים במהירות נמוכה רק עד להיווצרות בצק אחיד. מתקבל בצק חלק ורך במיוחד.
2. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים כל חלק על גבי נייר אפייה לעלה דק בעובי של פחות מחצי ס"מ. במידת הצורך מקמחים את הבצק במעט קמח.
3. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 4 ס"מ ובעזרת מרית מדורגת מעבירים אותם לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה במרווחים קלים זה מזה. הבצק רך מאוד ולכן חשוב להיעזר במרית או בסכין רחבה להעברת עיגולי הבצק.
4. מעבירים את התבנית למקרר לחצי שעה. בזמן זה מחממים את התנור לחום של 175 מעלות. אופים את העוגיות 9-10 דקות ועד להזהבה קלה מאוד. מוציאים ומצננים.
5. מרכיבים: מעבירים את ריבת החלב לשק זילוף ופותחים בו פתח קטן, מעבירים את הקוקוס הטחון לקערית קטנה. מסדרים מחצית מהעוגיות כך שצידן השטוח כלפי מעלה. מזלפים במרכזן 1/2 כפית ריבת חלב. סוגרים עם עוגייה נוספת ולוחצים קלות. בשולי העוגייה, בקו התפר שלה, מזלפים פס דקיק של ריבת חלב. מגלגלים כל עוגייה בקוקוס הקלוי.
* העוגיות נשמרות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד 4 ימים.
20150608102340.jpg
180 גרם חמאה רכה
1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר מנופה
4 חלמונים
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
1/2 1 כוסות (180 גרם) קורנפלור
1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
למלית:
1/2 כוס ריבת חלב או כל ממרח אחר
1/4 כוס קוקוס טחון
אופן ההכנה:
1. להכנת הבצק: בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את החלמונים ומערבלים עוד כמה דקות. לקערה אחרת מנפים את הקמח, הקורנפלור ואבקת האפייה, ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבלים במהירות נמוכה רק עד להיווצרות בצק אחיד. מתקבל בצק חלק ורך במיוחד.
2. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים כל חלק על גבי נייר אפייה לעלה דק בעובי של פחות מחצי ס"מ. במידת הצורך מקמחים את הבצק במעט קמח.
3. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 4 ס"מ ובעזרת מרית מדורגת מעבירים אותם לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה במרווחים קלים זה מזה. הבצק רך מאוד ולכן חשוב להיעזר במרית או בסכין רחבה להעברת עיגולי הבצק.
4. מעבירים את התבנית למקרר לחצי שעה. בזמן זה מחממים את התנור לחום של 175 מעלות. אופים את העוגיות 9-10 דקות ועד להזהבה קלה מאוד. מוציאים ומצננים.
5. מרכיבים: מעבירים את ריבת החלב לשק זילוף ופותחים בו פתח קטן, מעבירים את הקוקוס הטחון לקערית קטנה. מסדרים מחצית מהעוגיות כך שצידן השטוח כלפי מעלה. מזלפים במרכזן 1/2 כפית ריבת חלב. סוגרים עם עוגייה נוספת ולוחצים קלות. בשולי העוגייה, בקו התפר שלה, מזלפים פס דקיק של ריבת חלב. מגלגלים כל עוגייה בקוקוס הקלוי.
* העוגיות נשמרות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד 4 ימים.
20150608102340.jpg
ענבים ירוקים חמוצים
שרבוב
מה אפשר לעשות איתם?
משהו שימתיק
עדיף לא מילק שייק
משהו שימתיק
עדיף לא מילק שייק
לשים בשמש שיבשילומודדת כובעים
באמת? ננסה. תודהשרבוב
קומפוט/ לפתן פירות-איך שתרצו...את פניך אבקש
טעים מאוד, ואפשר עם פירות נוספים... כשהוא קר הוא מאוד טעים ומרווה!
לאכללללללללללל
אפשר לשים במקפיאתופרת_חובבת
ולהוציא כשקופא ולתת לילדים במקום שלוקים....
א. זה מסוכן לילדים קטניםשרבוב
זה ממש יכול להחליק לגרון
ב. זה חמוץ!!
ענבים, ודברין עגולים בכלל, צריך לחתוך לחצי או לרבע, כשנותניםאת פניך אבקש
לילדים קטנים...
כן אבל זה קפוא..סתם רציתי להזהירשרבוב
א. צודקת. אז פשוט לחתוך לפני ההקפאה...שחר26אחרונה
ב. אפילו שזה חמוץ, זה כמו ארטיק כזה...
בכל אופן זה מה שאני עשיתי עם ענבים חמוצים שלא ידעתי מה לעשות איתם..
אוכל לתת חוות דעת אחרי שאטעם איך יצאו 
לזניה פרווה ללא טעם חזק של רסק.. למי יש מתכון מנצח ומפורט?יאיר השמש
מבטיחה לשלוח אחר כך לטעימה אם יצא טעים 
הכנתי בשבת.. ויצא לא משהו. עם בטטה ובצל..
הבו מתכונים

הכנתי בשבת.. ויצא לא משהו. עם בטטה ובצל..
הבו מתכונים

אולי להכין רוטב שרובו עגבניות וטיפה רסק?יעל מהדרום
לק"י
או להשתמש בקצפת צמחית לבישול?
או להשתמש בקצפת צמחית לבישול?
איך משתמשים בקצפת צמחית? אשמח לפירוטיאיר השמש
אישית אף פעם לא השתמשתימשהיא מהבירה
אבל אני יודעת של'אלפרו' יש שמנת לבישול שנחשבת תחליף טוב.. ניראלי משתמשים כמו שמנת רגילה.
נסי להכין בלי רסק עגבניות.שיר ידידת
תשתמשי בהרבה עגבניות , שום אמיתי, פטריות ועשבי תיבול כמו בזיליקום ואורגנו.
תכיני רוטב עגבניות במקום רסקכוכב לכת
מטגנים כמה שיני שום פרוסות (לא לשרוף!) להוסיף הרבה עגבניות קצוצות ולבשל כחצי שעה על להבה בינונית-נמוכה, לערבב מדי פעם ולמעוך עם המזלג, כשהכל רך- לרסק עם מקל בלנדר, להמליח ולפלפל. יוצא מעדן!
אפשר להוסיף גם שמנת מתוקה לבישול כדי להקרים וחלב/מים כדי לדלל לרמת הסמיכות הרצויה.
לזניה פרווהאדוה
מטגנת קוביות חצילים, קוביות קישואים, אפשר גם פטריות, אחכ מוסיפה גם בצל, שום ועגבניות. מוסיפה מעט רסק ותיבול(מל״פ, כמון,) אם צריך להוסיף מעט מים . צריך להיות עם רוטב כדי שירטיב את העלים שיתבשלו
באיזה שלב הוספת את הרסק? זה די קריטיטל_לנצח
לקראת הסוף. למה מתי מוסיפים?יאיר השמש
הרסק מעכב את ריכוך הירקות אז רק אחרי שהכל מתרכךאדוה
הרוב עגבניות וטיפה רסק להסמכהשרבובאחרונה
ועם חצילים זה פצצה
חשוב לשים לב לקוסקוס הקנוי-משה ר-
איכס...בת 30
שאלה שלי: אם נניח נשאר לי ג'וק בקוסקוס, אני לא אראה אותו אחרי הבישול?
אני מניח שלא, עם כל התבלינים והירק..-משה ר-
בלי תבלינים וירק של המרק. נטו קוסקוסבת 30
שמכינים בקופסה עם שמן ומלח. נראה לי שאני ארראה, לא?
הקוסקוס לא מתפורר בזמן הבישול.. לא נראלי שתראי..~א.לאחרונה
אמאלה בעע!~א.ל
אז כבר גיליתם את הלהיט הטבעוני החדש? מדהים לגמרי - ועובד!!!בת נוגה
ניסינו את זה בבית וזה לא יאמן....
בלי ביצים: קינוחים טבעוניים
בזמן שתעשיית המזון מחפשת ללא הרף אחר תחליפים לביצים, התברר שהסוד הסתתר כל העת בקופסת שימורים. אורי שביט יצאה להקציף עם הקונדיטורית גלית זינגמן וחזרה עם מתכונים מתוקים של מרנג אוורירי, קרמבו טבעוני וגם מדריך למקציף הטבעוני המתחיל
הפצצה הוטלה בפייסבוק לפני חודשים אחדים, כשבשלן אמריקאי טבעוני העלה פוסט לקבוצה הכיפית what fat vegans eat ובו הגילוי המסעיר - הוא הצליח להכין מרנג (קציפת חלבוני ביצה) ללא ביצים! הסוד, כמה מפתיע, התחבא כל השנים על מדף הסופר התמים, עליו מונחות קופסאות השימורים.
כל מה שגוס וולט עשה זה לקחת הביתה קופסת שימורי חומוס, לסנן אותה ולהניח את גרגירי החומוס בצד. את נוזל החומוס (כן, המים שנמצאים בתוך הקופסא), הוא הקציף עם סוכר וקיבל מרנג יציב, אוורירי וסמיך, שיכול להחליף את מרנג הביצים בהצלחה כמעט בכל מתכון.
(צילום: גלית זינגמן)
אני הולכת לנסות ממי חומוס מושרה בפעם הבאה!מודדת כובעים
שאלת התפחת בצקג'נדס
בס"ד
האם אפשר להכין בצק של 2 קילו בלילה, ולהשאיר להתפחה במקרר עד 12 בצהרים למחרת? ז"א, האם זה מועיל לבצק? האם זה לא מועיל אבל לא הורס? האם זה הורס קצת או הרבה?
קיצר- כמה זה נורא??
תודה מראש, ג'נדס
נראה לי שזה יהיה בסדר..מקום בעולם
בל הייתי מכינה היום כמה שיותר מאוחר ומוציאה מחר מוקדם יותר משעה 12 וםשוט נותנת לו לתפוח עוד קצת בחוץ..
אפשר וזה מצוין...ת.מ.
תוציאי כחצי שעה לפני ההכנה...
שאלה שאולי תיראה קצת טיפשית, איך הבצק יתפח במקרר?עיניים תכולות
לא אומרים שבשביל שהבצק יתפח צריך לשים את הבצק במקום חמים?
נכון אם רוצים התפחה מהירהכוכב לכת
במקרר זה נקרא התפחה קרה, פשוט לוקח יותר זמן. יש אפילו שטוענים שבהתפחה איטית וארוכה התוצאה יותר איכותית .
^^^ת.מ.
^^^לא רק אומרים...
התפחה איטית במקרר הרבה יותר טובהניל"ס
ויש גם בונוס- יותר קל לעבוד עם הבצק אח"כ
כמה שעות מקסימום מותר לבצק לשהות בקירור?התנערי מעפר
אפשר גם לילה שלם. לא ניסיתי יותר מזהכוכב לכת
יצא לי להכין ב10-11 בלילה בצק ולאפות בצהרים למחרת היה מעולהת.מ.
תודההתנערי מעפר
רק תזכרי שחשוב שהבצק יהיה מכוסה היטב, אחרת הוא יתייבש בלמעלהצ'וקלייט
^^^ ולמרוח טיפה שמן על פני הבצק לפני הכיסויכוכב לכת
גם עוזר למנוע יובש וגם מונע הדבקות לכיסוי
אז.....ג'נדסאחרונה
תודה רבה!!!
והבצק היה נראה והרגיש מעולה!!! החלות גם נראות טוב!
שבת שלום
והבצק היה נראה והרגיש מעולה!!! החלות גם נראות טוב!
שבת שלום

יש למישהי רעיון לתחליף לבצק עלים שאפשר להכין בבית?נועם ה'
אין לי פילו ואין לי כוח ללכת לקנות.
זה אמור להיות בסיס לפשטידת זיתים.
זה אמור להיות בסיס לפשטידת זיתים.
תכיני בצק פריך מלוחאיזה טוב ה'!!!!
בצק ספידישרבוב
מעולה
2 כוסות קמח
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
תודה! הלכתי על בצק פריך מלוח. נראה בשבת איך יצא..נועם ה'אחרונה
רעיונות איך לשדרג פתיתים?~א.ל
אני מטגנת קוביות קישואים ובצלאושר תמידי
אחכ מוסיפה מעל את הפתיתים ומבשלת עם מים ותבלינים.
אהבת חיי בערך
אהבת חיי בערך

אהבתי את הפתיתים האדומים האלה:לבי ובשרי
אני עושה עם ירקות ותבליניםיעל מהדרום
לק"י
קוביות בצל, גזר/ קישוא/ תפו"א מגורדים ,פטריות.
מלח, פלפל, כורכום, פפריקה
קוביות בצל, גזר/ קישוא/ תפו"א מגורדים ,פטריות.
מלח, פלפל, כורכום, פפריקה
פתיתים עם תירס ונקניקיות..תתתתת
פתיתים עם זיתים,עם פטריות,עם נקנקיות,עדשים כתומותת.מ.
איף את מכינה עם העדשים?משיח עכשיו!
האמת- כבר לא זוכרת איך היכנתי...אילתרתי...ת.מ.
צריך לשים לב להוסיף מספיק נוזלים לי יצא טיפה יבש (שמתי בצל קצוץ פתיתים עדשים ותבלינים אולי בעצם גם עגבניות מרוסקות ו/או רסק לא זוכרת בדיוק)
העדשים מספיקים להתבשל ולהתרכך בזמן הקצר שהפתיתים מתבשלים?התנערי מעפר
כתומות כן זמן הבישול שלהם דומה...ת.מ.
תודה, אנסה..התנערי מעפר
אני יכולה לספר לך איך אני הכנתי פתיתים עם עדשים
נדנדה כתומה.
טיגנתי בצל,הוספתי עדשים כתומות(אולי כוס..אולי פחות)
חב' פתיתים.
תבלינים-אני שמתי מלח,שום,כמון..
רסק עגבניות(הספיק לי אחד קטן)
6-7 כוסות מים רותחים (קצת יותר מפי 1.5 מהכנה רגילה)
אש בינונית,לערבב מידי פעם-עד שהפתיתים והעדשים רכים והמים נספגו.
אם רואים שהמים כמעט נגמרים אבל עדיין לא מוכן אפשר להוסיף עוד מים רותחים.
זה יוצא ממש טעים ומשביע.
חב' פתיתים.
תבלינים-אני שמתי מלח,שום,כמון..
רסק עגבניות(הספיק לי אחד קטן)
6-7 כוסות מים רותחים (קצת יותר מפי 1.5 מהכנה רגילה)
אש בינונית,לערבב מידי פעם-עד שהפתיתים והעדשים רכים והמים נספגו.
אם רואים שהמים כמעט נגמרים אבל עדיין לא מוכן אפשר להוסיף עוד מים רותחים.
זה יוצא ממש טעים ומשביע.
תודה!משיח עכשיו!
רוטב מתקתק- בצל מטוגן, סילאן צילי מתוק ורוטב סויהמשיח עכשיו!
תודה
~א.ל
רוטב של דג מרוקאי שנשאר משבתפרח-שלג
שומרת במקרר יחד עם כמה פירורי דג,
אח"כ מכינים פתיתים לפי ההוראות ומוסיפים את הרוטב של הדג, יוצא מעדן
פתיתים ואטריותא.א.אחרונה
אפשר מתכון לעוגת שמרים שוקולד ביתית
אודיה1234
בטח! הנה אחד מוצלח שיש ליטל_לנצח
לשים את כל המרכיבים יחד. (ניתן לעשות את זה במיקסר עם וו לישה).
מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מחלקים את הבצק ל-8 חלקים ומרדדים עם מערוך כל שמינית לעובי 1 ס"מ.
מורחים ב: ממרח שוקולד , ריבת חלב, ריבת חלב, ממרח חלבה, גבינה וצימוקים, מלית פרג , אגוזים סוכר וקינמון ועוד.
מחברים 2 שמיניות ולגלגל כצמה ומניחים בתבנית על נייר אפיה.
מורחים בביצה טרופה ומתפיחים שוב עד הכפלת הנפח.
כחמש דקות לפני הכנסת העוגות לתנור, מחממים תנור לחום 170 מעלות.
אופים כחצי שעה עד שהעוגה שחומה.
טיפ: ניתן לבשל מי סוכר ביחס של כוס סוכר וכוס מים עד שקצת מסמיך, לצנן.
מקציפים את שני החלבונים שנותרו ומקפלים למי הסוכר. מורחים עם מברשת על העוגות מיד בצאתן מהתנור.

