שרשור חדש
מה עושים עם ממרח שקדיה?שנזכה

מלא דברים!חנניו

אאל"ט זו בעצם חמאת שקדים, כך שאפשר להחליף בכל מתכון של חמאת בוטנים, להוסיף לעוגיות, עוגות וכו' וכו'...

הנה עוגיות לדוגמה

http://meturlelet.blogspot.co.il/2013/12/almond-butter-oats-and-chocolate-chunks.html

ואני בטוחה שגוגל יעזור מאוד

זה יקררר פשוט אוכלים את זהשרבובאחרונה

לא הייתי מבזבזת על מתכון

ואחרי בישול או אפיה זה גם יאבד חלק מהערך התזונתי

 

טעים ככה על הלחם או אם רוצים טיפה דבש..

האם זה הולך אורז עם רצועות פלפל אדום ובצל מטוגן ??פרח יפה
כן בהחלטת.מ.
יש לך מתכון ?פרח יפה
2 אופציות-ת.מ.
1- לטגן בצל ופלפל (פה קצת יותר מתאים קוביות אבל גם רצועות הולך)להוסיף אורז מים ותבלינים
2- לטגן בנפרד את הבצל והפלפלים עם מלח פלפל ולהכין את האורז רגיל ולהגיש אורז ומעליו את הפלפלים...
נכון יותר מתאים קוביות אני אכין את אופציה 1 ממש תודה !!פרח יפהאחרונה
בצק פילאסמתואמת

השתמשתי בו לראשונה לפני כשבועיים (לפי מתכון), והוא נראה דומה למדי לבצק עלים - אולי דק יותר.

מישהו יודע מה ההבדל ביניהם מבחינת צורת ההכנה שלהם?

ומה נחשב "בריא" יותר?

אני חושבת שפילאס הוא קצת יותר דומה לבצק "פריך" כזהחילזון 123

לא יודעת איך מכינים אותו (בטח יש ברשת)

זה רק נראה לי ככה לפי הבורקסים שקונים במאפיות.

מהפילאס יש בד"כ בורקסים עם בולגרית למשל.

פילאס יותר בריאחלבית
תודה לשתיכן!מתואמתאחרונה

אז אני שמחה שקניתי אותו שוב

יש משהו שאפשר לעשות עם חלב אורז?את פניך אבקש
קנינו וזה לא טעים....
במקום חלב פרה בבישול ואפייהצוף שלי
אישית אוהבת דייסת שבולת שועל עם חלב צמחי
הוא ממש לא היה טעים לנו בלשון המעטה.את פניך אבקש
אנחנו עושים מדי פעם דייסת שיבולת שועל עם חלב. הוא יהיה טעים עם זה?
לא רוצה להכין סתם....
לדעתי כן, תמתיקי בדבש או מייפל +קינמוןצוף שלי
אולי תעשי כמות קטנה לנסיון, כוס חלב אורז על חצי כוס שבולת שועל. תמתיקי. אם טעים לך תשתמשי אחר כך בכל הכמות.
הקפאנו אותו.. אם אני מפשירה, אפשר להקפיא שוב?את פניך אבקש
חושבת שאחרי הפשרה לא מקפיאים שובצוף שליאחרונה
חייבת לשתף במתכון מוצלח ופשוט!! עוגיות טחינה טל_לנצח
  • טוב זה מתכון שלקחתי מדף על המקרר של חברה (העתקתי מילה במילה מודה!) והוא היה א. מדהים! ב. פשוט לאללה. ולמי שזה מעניין זה גם טבעוני!! (לי אישית לא חשוב אבל אני יודעת שיש כאלה שכן...)
  • טוב אז..
  • ל- 50 עוגיות:
  •  
  • לבצק:
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 200 גרם ( 1 כוס) סוכר
  • קורט מלח
  • 320 גרם ( 1/2 1 כוסות+ כף) טחינה גולמית איכותית
  • 420 גרם ( 3 כוסות) קמח מנופה
  • 1 שקית ( 10 גרם ) אבקת אפייה
  •  
  • לקישוט:
  • אבקת סוכר
  • 1. מכינים את הבצק: שמים חמאה, סוכר ומלח ומערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה במהירות איטית כ- 2 דקות עד לתערובת אחידה. עוצרים מדי פעם את פעולת המיקסר ומורידים את החמאה מדפנות הקערה בעזרת מרית. מוסיפים טחינה ומערבלים עד שהיא נטמעת. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבלים עד לקבלת בצק יציב. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
  •  
  • 2. יוצרים גלילים ומקפיאים: חוצים את הבצק ויוצרים בכל חלק גליל בקוטר 4 ס"מ. מקפיאים לשעה.
  •  
  • 3. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים בנייר אפייה.
  •  
  • 4. פורסים ואופים: פורסים את הגלילים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים בתבניות במרווחים של 1 ס"מ. אופים כ- 15 דקות עד להזהבה קלה. מצננים לגמרי ומפזרים מעל אבקת סוכר.
  • 5. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר עד 10 ימים.

בהצלחה!!

נשמע טעיםחילזון 123

אבל גם טחינה וגם חמאה? זה לא יותר מדי?

אני מכירה מתכון שזה רק אבקת סוכר, טחינה, קמח ואבקת אפיה.

באמת שכחתי ממנו. אז תודה על התזכורת

עוגיות טחינה בלי חמאה או מרגרינה יוצאות מתפוררותשוקולד לבן

חייבים משהו לייצב אותן (דווקא עוגיות טחינה)

אני הכנתי עוגיות טחינה עם שמן והן לא התפוררויאמי!

נראה לי שזה היה ממתכון של ניקי ב

נכון הן יוצאות עדינות כאלה וזה מה שכיף בהן.זה המתכון שיש לי-חילזון 123אחרונה

כוס שמן

כוס ורבע סוכר

כוס טחינה

סוכר וניל

3-3.5 כוסות קמח

 

אופים 10 דקות!

זה לא מתכון טבעוני...שיררר


מה אפשר לעשות מחזה עוף ?פרח יפה
המוןכוכב לכת

שניצל

בתנור עם תבלינים

מוקפץ עם רצועות ירקות

"שווארמה" דלת קלוריות

לטחון ולהכין קציצות

להוסיף למרק ירקות בסוף הבישול (שלא יתייבש)

לפזר הרבה תבלינים ולצרוב במחבת כמה דקות בכל צד (תלוי בעובי)

ואוו תודה !!פרח יפה
אפשר בבקשה מתכון למוקפץ ?
פעם אחרונה שהכנתי מוקפץ
טיגנתי רצועות בצל ורצועות פלפלים . חתכתי את החזה עוף לרצועות והוספתי אותו לטיגון עם כל מיני תבלינים והרבה דבש.
ישלך אולי רעיון איזה עוד ירקות אפשר להוסיף? או איך את עושה את המוקפץ ?
למוקפץ אפשר להוסיף גזר, שום, כרוב (אני פחות אוהבת)שוקולד לבן

ובעלי אפילו מוסיף קישוא ותפו"א (טעם שונה ופחות מקופץ, אבל טעים)

 

יש לי מתכון למוקפץ לא מתוק שמישהי הביאה לי מפה, מעניין אותך?

כן אשמח פרח יפה
ואיך מכינים את זה עם תפו"א לחתוך כמו ציפס ולעשות אותו דבר ?
המתכון:שוקולד לבן

מצרכים:

חזה עוף

פלפל אדום וצהוב- חתוך לרצועות קטנות
2 בצלים- חתוכים לרצועות דקות
2 שיני שום - קצוצות
1/4 כרוב- חתוך לרצועות דקות (אני פחות אוהבת)
שמן זית איכותי
2 גזרים חתוכים לגפרורים
מלח, פפריקה מתוקה, כורכום
רוטב צילי´ (מתוק או חריף לפי הטעם


אופן ההכנה:

במחבת או ווק מטגנים קלות עם מעט שמן זית את רצועות חזה העוף עם מעט מלח, פלפל, פפריקה, כורכום.

מטגנים תוך ערבוב או מקפיצים עד שהעוף מוכן. ומניחים בקערה בצד.
באותה המחבת מוסיפים שמן ואת כל הירקות באותו הזמן כולל השום. מקפיצים עד שהם מטוגנות מספיק.

(האמת היא שלי יצא עד עכשיו להוסיף את התבלינים לירקות דווקא, ויצא בסדר גמור)
מוסיפים את רצועות העוף עם רוטב הצילי ומערבבים היטב לעוד מספר דקות

 

את התפו"א והקישוא אני חותכת לרצועות דקות ומוסיפה יחד עם הירקות,

אני מאד אוהבת את הטעם כי אני אוהבת תפו"א עם תבלינים, אז לדעתי זה מוסיף

אבל אין ספק שזה פחות טעם של מוקפץ אמיתי

 

נשמע מעולה !! אני אנסה בעז"ה ממש תודה!!פרח יפה
בשמחה בהצלחה!שוקולד לבן


אני עושה ככה בערךכוכב לכת

זה משתנה לפי מה שיש ואיזה תיבול שבא לי

 

מטגנים יחד (מה שבא לך)

פרוסות/קוביות בצל

רצועות גזר

רצועות פלפל צהוב/כתום/אדום/גמבה

נבטים

פטריות

קישואים פרוסים

קוביות קטנות של קולורבי

קוביות בטטה

 

כשמתרכך להוסיף כמה כפות סויה, רוטב צ'ילי, דבש ,שום, פפריקה, מלח, (לפי התיבול שאוהבים) מבשלים עוד קצת ומורידים מהאש.

 

את החזה מוסיפים חתוך לקוביות של בערך ס"מ לקראת הסוף שלא יתייבש ושיתבשל ברוטב כדי לספוג אותו.

נשמע ממש טוב אני גם מאוד אוהבת בטטהפרח יפהאחרונה
עדשים שחורותצחורת כנף
אתן יודעות מה הערך הקלורי של 100 גרם עדשים כאלה?
לא כתוב על האריזה?בת 30

בגדול הערך שלהם בערך כמו עדשים אחרים, אבל יש בהם יותר ברזל.

תודה לכם צחורת כנף
מנצל"שת, יש מתכון מומלץ לעדשים שחורות?עוגת גבינה.
אני אוהבת לבשל אותן עם המון בצל ומלחצחורת כנף
אפשר אחר כך להוסיף לפירה, סלט, קוסקוס או גם סתם לאכול ככה.
בדיוק הכנתי את המתכון הזה-תות

http://sarah.vegan.org.il/black-lentil-bolognese/

 

יצא טעים מאוד

 

 

אכלתי גם מג'דרה עם עדשים שחורות שהייתה מצוינת

אני מכינה אותם דברים כמו עם ירוקיםבת 30

אגב- עדשים זה זכר או נקבה? מבלבל אותי...

ניראלי זכר. עדש אחדמחייכת =)
זה נקבה, עדשה.. 'הנסיכה על העדשה'...איזו נחמה


הוכחה חותכת, איזו נחמה מודדת כובעים

אם כך, למה לא אומרים "עדשות"? ילדה-ילדות

כמו שנה ושנים...צ'וקלייט


אומרים גםשישיתאחרונה

ביצה - ביצים.

כינה - כינים

למרות שהן נקבות.

יש עדשים ויש עדשות..אביה*
דווקא נראלי ש- עדש אחד, הרבה עדשים
ו-עדשה אחת, הרבה עדשות.
והנסיכה על העדשה זה כנראה סתם כי הסתדר יותר יפה.
בתלמוד מובא עדשה ולא עדש, עדש זאת טעותאיזו נחמה

ובלש' רבים ם עדשים.

 

כמו  הדוגמה שכתבה צו'קליט שנה ושנים

עדשות זה רבים של עדשה של משקפיים...יאמי!


קניתי לבבות ארטישוק משומריםדינה ל.

האם ניתן לאכול אותם ככה, או שצריך לבשל?

האם קיימים גם קפואים? אם כן- מה עדיף?

אנחנן קונים קפואשרבוב
וצריך לבשל
אין לי מושג לגבי שימורים
אנחנן קונים קפואשרבובאחרונה
וצריך לבשל
אין לי מושג לגבי שימורים
כמה שאלותאת פניך אבקש
אפשר לשים צבע מאכל בשוקולד לבן? הוא ישאר מוצק אחרי קירור?

מכירים את העוגות שיש מעין שבלונה בתוך העוגה?
אני לא ממש מבינה אם זו עןגה אפויה ששופכים מעליה עוד עיסה.. ואז אופים שוב.? מה קורה פה.?
אפשר לשים צבע מאכל - ילדות!!אור השחר..
את מתכוונת לעוגות בתבניות סיליקון?..
ראיתי בייגלה (לא בארץ.. תמונה..) מצופה בצבעים..את פניך אבקש
לא נראה שיש משהו חוץ משוקולד לבן.. אז זה אפשרי להוסיף צבע מאכל לזה?
גדלתי על שוקולד ורוד.. (לא אצלנו ח"ו! אצל חברה טובה)אור השחר..
נראלי מה שט' אמרה.

ולמה התכוונת בעוגות?
רק צבע מאכל על בסיס שמןט'


לא יודעת לגבי צבע מאכל אבלבת 30

אפשר לשים דברים אחרים.

נניח- מעט מיץ רימונים צובע בורוד יפה ממש.

אולי תני קישור לתמונה שנבין על מה מדוברחילזון 123


לא מצאתי תמונות...את פניך אבקש
לא יודעת אם לזה את מתכוונתיעל מהדרום
לק"י

אבל ט' עשתה משהו כזה עם רולדות.

@ט'
יכול להיות. יש את זה גם ברולדות...את פניך אבקש
וגם באפיה ממש... אם אמצא תמונה אביא לפה
ברולדות זה קרם צבעוני, לא שוקולדט'

אפשר לקנות שוקולד צבעוני בחנויות למוצרי אפיה או לצבוע לבד בצבע מאכל על בסיס שמן.

 

צבע מאכל רגיל נוזלי הוא על בסיס מים ויהרוס את השוקולד, אבקה לדעתי לא תתפוס טוב.

 

 

למי שזוכר... העוגות האלה...את פניך אבקש

לא רואים כלוםחילזון 123


מנסה שובאת פניך אבקש


ועוד אחת. כי זה לא הוסיף לי את זה למעלה...את פניך אבקש

היה לי את המתכון לעוגה הזו.. יעזור?מקום בעולם
כן.. למה לא? תודה!את פניך אבקש
לפי המתכון המספרים זה גם עוגה פשוט עם צבעי מאכל..מקום בעולם
תודה רבה. ניסית את זה פעם?את פניך אבקש
העוגה יוצאת אפויה מכל הכיוונים?
ואפשר לעשות את זה עם בלילה רגילה שיש לי, נכון?
לא ניסיתי אף פעם..מקום בעולם
אבל אני חושבת שיצא טוב עם כל בלילה רגילה.. קק שאולי לא תהיה ממש נוזלית אחרת האמצע לא ישאר יציב כשתמלאי את הצדדים שלו..
אוקיי. סתם היה נראה לי מוזר לאפות עוגה ואז "לאפות" אותה שובאת פניך אבקש
האמת שגם לי זה מוזר.. לכן לא ניסיתי אותה עדייןמקום בעולם
זה אדיר *בננית*


זה עם המספר באמצע מגניב.בטח אפשר להכין גם בלי צבעי מאכלחילזון 123

עם עוגת שוקולד או משהו כזה. יצא גם יפה לא?

אני משערת שכן.. השאלה איך אפשר לאפות פעמיים.. שזה לאאת פניך אבקש
יהיה קשה מדיי בפנים...
לדעתי הענין הוא שזה מקבל לחות מהבלילה החדשהת.מ.
אוקיי הבנתי.. אם אנסה אעדכן אתכם תודה !את פניך אבקשאחרונה
מה אוכלים בחום הזה?ארץ הקודש

לא חלבי. ושיהיה מספיק מזין.

סלט פסטה קרנדנדה כתומה.
קרקרים עם טונה וירקות וטחינה

ירקות טריים בעיקר..
עוד רעיונות-אוכל שאוכלים בסנדוויץ זה הולך מעולה..נדנדה כתומה.
נגיד פיתה עם פסטרמה וירקות, לחמניה עם שניצל..
זה משביע,קליל,ואפשר לאכול קר.

גם חביתה/ביצה קשה מתאים.

אפשר להכין גספצ'ו(משקה עגבניות קר וטעים..חפשי מתכון באינטרנט)
ולאכול אותו עם צנימים.

צנימים עם כלמיני ממרחים ותוספות זה גם נחמד.

בורקסים וכו' אפשר לאכול קר וזה טעים מאוד.

סלט ביצים,סלט טונה,סלט תפו"א..
מה שבטוח - שותים אייס קפהyarivnayim1212

שמים קפה כמו שרגילים, מוסיפים מעט מים חמים וממיסים. אח"כ מים קרים וחלב לפי החשק, וקוביות קרח לרוב.

אפשר להכין אייסקפה יותר טעים, כמו בחנות:צ'וקלייטאחרונה

מקפיאים שקית\קרטון חלב, מוציאים מהשקית\קרטון ע"י גזירת פתח גדול ומעבירים את החלב הקפוא לקנקן גדול. מרסקים בבלנדר מוט עד שמתקבלת מין עיסה כזאת... ממיסים בכוס קפה נמס במים חמים ואם רוצים-גם סוכר ומוסיפים לחלב. מערבבים ושותים! טעיייםם...אני הולכת להכיןחושף שיניים

אפשר קבב או בשר בגריל ועים סלט בפיתה בתאבוןמנחם10


אז יש גם שבת וגם שבועותבתאל1

ויש רק שבוע להכין הכל.......

אז שתפו אותנו- מה אתם מתכננים להכין?

גם בשרי וגם חלבי.

תודה!

אז ככה..הדס123
ערב א': מרק. דג. תפו"א. לזניה. קינוח- גלידה
בוקר א': סלטים. בורקס בשר. אורז. ירקות מוקפצים בדפי אורז
ערב ב': סלמון. פסטה מוקרמת. פשטידת פטריות. כדורי שמנת. סלט חלומי. בלינצ'ס גבינה
בוקר ב': סלטים. פרגיות. קוסקוס. רוטב פטריות.
וכמובן- עוגת גבינה

פחות או יותר.. אם יהיו כאן עוד רעיונות מעניינים אשמח לאמץ
איזה תפריט אשכנזי..סדר נשים

וטעיםםם מוציא לשון

לא אישי כן?

ברווווור הכי טעים!!;)הדס123
אשמח למתכונים -עין צופיה

סלט חלומי

פרגיות (יש לי קפוא בפריזר. מה עושים עם זה???)

רוטב פטריות - זה לקוסקוס?! איך מכינים?

חח.. עונההדס123
סלט חלומי- מטגנת פרוסטת חלומי לפני החג. ומחממת בערב החג. בערב היג- חסה. עגבניות. מלפפונים. פטריות (אולי נקפיץ גם אותם לפני.. נראה). בצל. פלפלים. חמוציות. גרעינים למינהם וכלללל מה שבא. מוסיפה את הגבינה החמה ברגע האחרון. רוטב- הרגיל שלי. שמן זית. סויה. סילאן. חרדל. לימון. מל"פ. מערבבת היטב ושופכת. יוצא מצויין
פרגית- אישית מכינה כמו עוף. פשוט מיוחד יותר..
ורוטב פטריות- אכן לקוסקוס אנחנו מאוד אוהבים.. מטגנים בצל. שום ופטריות. מוסיפים מים ואב. מרק פטריות. אפשר לתבל בשום גבישי. מלח ופלפל..
תודה!!! (יש תחליף לאבקת פטריות?)עין צופיה


אכןהדס123
במקום האב. מרק- לשים כף קמח, ולהוסיף מים חאט לאט עד שנהיה לך מרקם של רוטב- חשוב לשים יותר תבלינים כדי שלא יישאר טעם קמחי
מטגנת בלי כלום או עוטפת במשהו? (פירורי לחם/ ביצה וכאלה)+mp8
בלי כלום. זה יוצא מעולה..הדס123
מה זה כדורי שמנת? נשמע טעים!מחפשים


זה ממש טעיםהדס123
שמים 2 שמנת חמוצה בחיתול בד ללילה שיטפטף. אחרי שהשמנת מתקשה- אני יוצרת מננה כדורים ומערבבת כל אחד בתבלין אחר- פפריקה. שום כתוד. זעתר וכו'.. מעדן
רעיונותסדר נשים

לאוו דווקא זשאני מתכוונת להכין..

תפו"א מוקרמים

דג מטוגן עם שמנת חמוצה (אם אתם אוכלים)

לביבות טונה

לביבות תירס

מרק מוקרם

פירה

קציצות מטוגנות

לזניה בשרית

ממולאים

סמבוסק

בלינצ'ס

פיצה

אני רוצה מתכונים!!!מעין אהבה
ל-
עוגת גבינה טעימה וקלה להכנה ולא מדי יקרה. וגם אפויה כי אסור לי ביצים חיות(הריון..)

ואשמח גם מתכון טעים לפסטה מוקרמת.

ואם אפשר גם מתכון לבצק לפיצה- לא מדי עבה לא מדדק..פריך וטעים!

ממש יעזור לי...
מתכון לפסטה מוקרמת-הדס123
לבשל פסטה. להניח בצד. לטגן בצל ושום. להוסיף פטריות. כשזה משחים- להוסיף שמנת לבישול וכוס חלב. לתבל במלח. פלפל. שום גבישי. אב. מרק פטריות- לא חובה. אורגנו. בזיליקום- כל מה שמתחבר לך. להביא לרתיחה- להקטין את האש. לבשל במשך 10 דק'. לשפוך על הפסטה שהכנת בנפרד את הרוטב. אפשר- להוסיף גבנ"צ מעל ולאפות קצת בתנור..

עוגת גבינה- אפשר להכין לא אפויה בלי ביצים חיות. מעניין אותך?

פיצה- יש לי מתכון מעולה לפיצה בלי שמרים ועם גבינה/יוגורט בבצק. הולך?
וואייי תודה ממש! אשמח מאוד !מעין אהבה
אפשר להקפיא פנקייקים/ לשמור לשבועות במקרר?חיותא


לא אמורה להיות בעיה. אני הייתי מקפיאה.. יותר בטוחהדס123
עוגת גבינה-הדס123
אני עושה את הגירסה לעצלנים.
מרסקת בסקוויטים (נגיד 750 גר'..) ומערבבת עם חמאה מומסת.- אפשר בשלב הזה להוסיף כף ריבת חלב/לוטוס וכו'.
משטחת בתבנית- ומקפיאה.
מקציפה שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל ף. מוסיפה לאט כוס חלב וחצי כוס סוכר. (לא אוהבת מתוק מדי). אחרי שהקצף יציב- מקפלת פנימה גביע גבינה לבנה. מורחת בעדינות על העוגה. מעבירה למקרר. בעיקרון זה מוכן אבל אם רוצים- וזה ממש משדרג- אני ממיסה טיפה במיקרו ריבת חלב/לוטוס או ריבה ומורחת מעל. אפשר גם לפזר פירורי בסקוויטים. קליקים. שוקולד.. לזרום לפי ריאות עינייך

לפיצה אשלח מתכון כשאגיע הביתה בעז"ה
אפשר להחליף את הגבינה בשמנת חמוצה..אורנית

 

עם טיפה סוכר.

 

זה יותר משמין אבל הופך את זה לפחות גבינתי.. למי שאוהב..

פיצה בלי שמריםהדס123
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח רגיל
  • 1.5 כפיות אבקת אפיה
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמן רגיל או שמן זית
  • 1/4 כוס חלב או מים
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה רגילה מכל סוג (בשעת דחק אפשר להשתמש גם בקוטג'), או 250 גרם יוגורט, אשל/לבן או שמנת חמוצה. נסו לשים גבינה בטעמים. ברור שאפשר גם אחרי שפג תוקפם.
  •  
  • למריחה- רסק עגבניות או רוטב לפיצה או אפילו מטבוחה או סלט טורקי, מה שיש לכם בבית.
  • תוספות- מה שאתם אוהבים: גבינה, פטריות, בצל, תירס, פלפלים וכל מה שבא לכם.
צריך להתפיח את הבצק? או שהוא מוכן לאפיה.?תפוזינה123

ותודה על המתכונים הרבים שאת מעלה..בעז"ה רוצה לנסות כמה מהם..

נשמע טעים..ננסה בהזדמנות בעז"היעל מהדרום
חשבתי על המתכון הזה:הרהור

http://www.bazekalim.com/2010/06/18/cookie-dough-cheesecake/

 

לא בגלל בצק העוגיות, אפשר להרכיב תחתית קלילה יותר. החלק הגבינתי פשוט וטעים – ולכן נשמע מתאים לדרישות שלך. 

ניסיתי אותו - מעולהטל_לנצח


הרהוראחרונה


חפשישרבוב
עוגת גבינה פירורים באתר מבסוטה
קראת לי אז באתי! מתכון לעוגת גבינה מעולה ולא שמנה במיוחד.עוגת גבינה.

התפריט שלנו:מרק חורפי

ערב שבת:

 

- חלות ביתיות

- סלטים. כמו: מטבוחה, טונה פיקנטי, זיתים, חצילים פיקנטי/שום ופטרוזיליה/ברוטב אדום/עם קוביות חמוצים ופלפלים, טחינה, קולורבי חתוך מתובל,פטריות, חומוס.

- דגים מרוקאים

- מרק עגבניות עם קציצות בשר

- בראוניז

 

בוקר שבת:

 - סלטים כנ"ל +בורקס בשר

- תפו"א בשמן זית, שום גבישי ופפריקה

- עוף בשום ועשבי תיבול

- אורז בסמטי

- שעועית ירוקה ברוטב עגבניות

 

ס. שלישית:

 

- לחמניות קטנטנות

- קציצות טונה עם הרבה רוטב

 

ערב שבועות:

- לחמניות גבינה

- מתבלי גבינות ואולי גם סלטים

- סלט שווה (עם בטטה מורמת בסליאן, גרעינים קלויים, חסה, זיתים, נבטים, בצל סגול, גבינת חלומי מטוגנת)

- מאפה פטריות מוקרם

- קיש בטטה

- פשטה מוקרמת 

(-אולי גם מאפי זיתים אישיים)

 

בוקר - מתארחים...

 

וכמובן עוגות גבינה רק שעוד לא התמקמתי איזה..

 

ו'אוו, אפשר מתכון למאפה פטריות מוקרם?סדר נשים


בכיף:מרק חורפי
עבר עריכה על ידי מרק חורפי בתאריך ב' בסיון תשע"ה 14:38

3 קופסאות פטריות

2 בצלים

1 גבינה לבנה

1 שמנת להקצפה 

4 ביצים

כ50 ג' גבנ"צ

מלח, פלפל

 

הכנה:

 

מטגנים בצל ופטריות עד להזהבה ואידוי הנוזלים.

מניחים בתבנית משומנת.

 

מערבבים שמנת+גבינה+מל"פ+ביצים    (למי שכמוני לא טועמת ביצים חיות, מומלץ לטעום ולתקן תיבול לפני הוספתן)

לשפוך מעל הבצל והפטריות

לפזר גבנ"צ למעלה. 

 

ולתנור 180 עד שמזהיב יפה. תבנית בינונית.

יוצא חגיגי ועדין כזה,  לא כבד, בגלל שזה ללא קמח.

 

(גילוי נאות: במקור היתה לזה גרסא יותר יקרה ומושקעת.  אחרי שמאילוצים וחסרים במצרכים הכנתי את זאת, היא הפכה להיות הקבועה שלנו מלכתחילה כי היא טעימה ומשובחת ממש גם ככה!!)

נשמע מעולהסדר נשים

תודה רבה

מה זה שמנת להקצפה?

הרגילה, מתוקה כזאת. פשוט לשים לב שלא כתוב שמנת - לבישול.מרק חורפי

נגיד כזאת לדוג' או כל חברה אחרת. 

שמנת מתוקה עמידה לקצפת 38% טרה (250 מ"ל) *מחיר בפיקוח

אפשר מתכון לעוף עם שום ועשבי תיבול?אקונהמטטה


הנה : (עשבי תיבול יבשים, בתבלין, הכוונה)מרק חורפי

טוחנים במעבד מזון/סלייסר:

 

20 שיני שום קלופות 

1/4 כוס חומץ בן יין אדום

2/3 כוס שמן זית

1 כפית טימין יבש

1 כפית אורגנו יבש

1/2 כפית פתיתי צ'ילי

מלח פלפל

 

מכינים מכל הנ"ל מעין רוטב אחיד. מניחים את חלקי העוף בתבנית. מחוררים מעט עם מזלג (שהטעם יספג) שופכים את הרוטב מעל, מתבלים במל"פ, ואופים  220.

 

 

הערות:

1. זה המווון שום- אבל אין מה להיבהל זה טעים

2. המעבד מזון נצרך בעיקר בשביל הכתישת שום. מי שאין לו ומוכן לכתוש 20 שיני שום בעצמו... לבריאות..)

3. מומלץ אם יש זמן להשרות את העוף בקירור עם הרוטב כמה זמן לפני האפייה לספיגת טעמים. לא חובה.

4. במתכון הרשמי הרוטב מספיק ל-5 כרעיים. אני לא מכפילה כמויות גם כשאני מכינה ליותר עוף..

מה זה סלט חלומי ?? מה זה חלומי??770מ

סליחה על הבורות זה מלשון חלה????

חלומי זה סוג של גבינת בקרהדס123
טעימה מאוד. שבד"כ לפני ההגשה מטגנים אותה ומוסיפים לסלט או אוכלים אחרים..
כתבתי למעלה את המתכון שלי. זה בעיקרון בלט חסה שווה שאני פשוט מוסיפה לו את הגבינה. ואגב- חלומי זה עם שורוק בו'. לא כמו חלום..;)
אוי איזה בושות. טוב ממש תודה!!!770מ

אין לנו בבית מוצרי חלב כך שמפה באה הבורות........צוחק.

צריכה מתכון פשוט ביותר לבצק של עוגת שמרים..תודה!!תפוזינה123


חפשי באתר של ניקי בסה"רורית
המתכונים שלה בדר"כ מורכבים..אני מחפשת משו פשוט מאוד..תפוזינה123

אשמח לתגובות תודה מראש לעונות!!

את יכולה לחפש באתר של חברת שמרית.משהיא מהבירהאחרונה
יש להם מתכונים מוצלחים שם...
אבל בכללי, האתר של ניקי ב מעולה ובאופן יחסי הדברים שלה ממש פשוטים וברורים יחסית לאתרים, ספרים אחרים (לפחות אלו שאני מכירה).
בהצלחה
עודפי גבינה לבנהבאבא 1

נשאר לנו הרבה גבינה לבנה מאירוע.ואנחנו לא מאוכלי הגבינה סתם ככה.

יש לכם רעיון מה אפשר להכין עם זה?

לחמניות גבינה, אחד הטעימיםנקודה טובה
או עוגה
לביבות/קציצות גבינהחילזון 123

להוסיף לחביתה

פשטידות

עוגת גבינה

להקפיא במנות קטנות להמשך

עוגה...יש מלא מתכונים שצריך לשים מלא גבינהתתתתתאחרונה
כגון 750 גרם ויותר....
מתכון למרק עגבניות שמכיל שמנת יש למישהו?כבשה=)

אם מותר להזכיר את המילים האלו בימים החמים שמיד אחרי שבועות...

מחפשת מתכון לבצק פריך פרווה ללא מרגרינה ולא מתוק להכנתרק בריאות
עבר עריכה על ידי רק בריאות בתאריך י"ג בסיון תשע"ה 19:24

רולדות שאפשר למלא בבשר טחון /תפוח"א. בצל עם פטריות וכו.

תודה מראש לעונים קורץ.

יש לי אחלה בצק אבל הוא עם סודה..אפרתולה
יעזור לך?
מעניין אבל אני לא מחזיקה סודה בבית ולא אקנה במיוחד.רק בריאות


במקום מרגרינה תשימי שמן זה בסדרמיסטר דום
אם יש לך מתכון מדויק שיוצא טוב - אני אשמח אם תכתוברק בריאותאחרונה

במתכון שמצאתי באתר מתכונים כתוב:

4 כוסות קמח

כוס שמן

כוס מים רותחים

חצי כפית מלח

חצי כפית אבקת אפיה

 

במקום אחר ראיתי כפית חומץ במקום א. אפיה וחצי כוס מים חמימים ולא כוס שלימה.

לא יודעת מה המינון הנכון...

 

 

שאלה לגבי מיקסרעיניים תכולות



בצד שמאל בתמונה הזאת יש חלק של מיקסר...למה החלק הזה נועד? מה אפשר לעשות איתו ?
בצק אולי?~א.ל


זה אמור להיות וו לישהכוכב לכת

אבל לא מומלץ להשתמש בזה ללישה כי למיקסר ידני בדרך כלל אין את הכח המספק ללוש בצקים "כבדים" כמו בצק שמרים

 

לעומת זאת אם מדובר על בצק דליל (כמו פנקייקים לדוגמא) אפשר בכיף להשתמש

זה יכול להרוס את המיקסר אם משתמשים לבצק כבד ?עיניים תכולות
כן. לי נהרס הידני בגלל זה.on

הוא בנוי לקצפות של קרמים וביצים..

נראאה לי שזה יכול להתאים גם לעוגות בחושותחילזון 123


הימני נקרא וו הקצפה והשמאלי וו גיטרהחנניו

בחלק מהמתכונים מציינים במה להשתמש.

ככלל, הימני מיועד להקצפת חלבונים וביצים, והשמאלי ל"הקרמת" חמאה ובלילות.

ניצלוש-נדנדה כתומה.
במיקסר של קנווד יש לי 3 ווים-
וו לישה,
בלון הקצפה
ושלישי שהוא עם מסגרת שבתוכה צורת K. זה וו גיטרה?
כןהכל דבשאחרונה
מה היחס בפשטידה בין הביצים לתא ולקמח?תותי77
עשיתי השבוע ויצא לנ יותר מידי נימוח למרות שחוסלה בשימחה רבה.
5-6 ביצים > 6 תפו"א גדולים > כוס פירורי לחם - יוצא מעוט'אחרונה


מחפשים המלצה למיקסר ידני (מקציף)שמח בני בחלקך
משהו טוב זול ואיכותי כמה שאפשר.
נשמח לשמוע תודה )
לנו יש של אלקטרו חנן...ת.מ.
מעל שנתיים וחצי עלה פחות ממאה אין לי מיקסר רגיל ככה שאני מקציפה בו כל מה שצריך ויוצא סבבה...
כשהכנתי נשיקות הייתי צריכה סבלנות אבל כשלא צריך קצף חזק זה בכלל לא נורא...
מנצלש"ת - כמה זמן צריך להקציף נשיקות במיקסר ידני?מחייכת =)
לא זוכרת כמה זמן זה היה רק שהיה הרבה...ת.מ.
ועוד חלק מהזמן בטעות לא הייתי על העוצמה הכי גבוהה...
צריך שהקצף יהיה חזק ושהסוכר יתמוסס...
סבבה תןדהמחייכת =)
אני חושבת שצריך להקציף 10 דקות.סה"רורית
תודה רבה! נשמח לשמוע עוד שמח בני בחלקך
קניתי ברמי לוי שבוע שעבר, 80₪ ממש נחמדיאיר השמשאחרונה
אולי יש לכם רעיון לקינוח פשוט עם ג'לי תות?אתי ב

נשארה לי קופסה קטנה של ג'לי תות מחג השבועות (אבקה - אסם). מה אפשר לעשות אתה? (קינוח פרווה לליל שבת)

תודה מראש!

עוגת ביסקווטים עם קצפת מעורבבת בריבה, ובשכבה העליונה-~א.ל

הג'לי תות

תודה רבה, רעיון נחמד. אולי יש רעיון אחר, בלי קצפת?אתי ב


אולי פשוט ג'לי..בנימינה

אפשר גם לשים בפנים פירות

אפשר שכבה עוגת ספוג ומעליה הג'ליהכל דבש
תודה רבה!אתי ב


לטחון אפרסקים משופרים או אננס משומר9080אחרונה
להכין את הג'לי.
בכוסות פלסטיק שקופות או לחלופין בתבנית שקופה או קערה שקופה להכין את הגלי, אאחרי שמתקרב ומתקשה לשפוך שכבה של ה אפרסקים או האננס הטחון ואם רוצים להשקיע אפשר לשים קצפת מעל
בואו נראה כמה אתם יצירתיים;)הריון שני=)
בעלי היקר מקבל בשבוע הבא את התואר..ורציתי להכין משהו מעניין וסמלי, עוגה/קינוח/ מאפה כלשהו בצורה מעניינת שיסמל את המאורע ויביע הערכה...
אגב התואר בחינוך.
יש רעיון?
עוגה מעוצבת כדיפלומה (או כמבחן...)כוכב לכת

עוגת רולדה וניל עם סרט אדום מסביב  (כמו מגילה מגולגלת)

 

אפשר עוגיות בצורת לוח כיתה, ספר או כלי כתיבה

אפשר גם עוגה רגילה עגולה/ מרובעת עם כיתוב יפה "מזל טוב לרגל קבלת התואר" "יגעת ומצאת תאמין" וכו'

 

מגש רוגעלך ביתיים עם שלט " כאן מקופלת כל ההשקעה שלך"

 

או פשוט ארוחה מושקעת לחגוג את האירוע

עזרתם מאוד! תודה!הריון שני=)אחרונה
עזרהאולפניסטית גאה
מישו/י יודעים מה המתכון של כרוב עם דוריטוס/נישנושים? תודה רבה
מכירה מתכון של כרוב עם מנה חמהש.מ.שאחרונה

כרוב

מנה חמה אחת לא מוכנה

 

תיבול:

התיבול של המנה חמה

1/3 כוס שמן

1/3 כוס חומץ

1/3 כוס רוטב סויה בסגנון סיני

סוכר