שרשור חדש
העליתי מתכון למי שהיה מענייןמיסטר דום
משהו שגיליתי ורוצה לשתף..א..
שכחנו לקנות אבקת סוכר והייתי צריכה..
אז פשוט שמתי סוכר בבלנדר וטחנתי ופתאום יש אבקת סוכר
חג שמח!!
דרך אגבמיסטר דום
אם מכינים סוכר ונילל פשוט טוחנים לבפנים שלוש מקלות וניל... יוצא מעולה
זהירות!תות

גם אני עשיתי את זה פעם

לאחרונה ניסיתי לעשות זאת שוב ו... הרסתי את המכשיר

כנראה לא עובד בכל המכשירים

לא, זה לא עובד בכל המכשירים...ניל"ס

אם יש לך מטחנת תבלינים זה הכי טוב לזה, כי בלנדר לא נועד ממש לכמות קטנה או לטחינה של משהו דק (בניגוד למטחנת תבלינים...) וזה גם יצא פחות טוב.

אבל בהחלט פיתרון לשעת הדחק (לא שידעתי שיש "שעת הדחק" באבקת סוכרהמום).

אצלי זה ממש לכתכילה! ככה אני עושה תמיד.ר.פ.מ. בע"מ


ואוו את כבר הבן אדם השני שאומר לי שקונים את זהמ(ל)כת אסתר
איפה קונים אבקת סוכר מוכנה??
אנחנו תמיד מוציאים את הבלנדר
וטוחנים לבד..
ומנקים את הבלנדר
ומחזירים לארון..

עבדים היינו של ממש

בסופרים במדף של מוצרי אפייה...תתתתתאחרונה
רעיונות לניצול שאריות מהעל האש?ת.מ.
נשאר נקנקיות קבבים וכנפיים..
אצלנו תמיד משתמשים בזה אח"כ בסעודות שבת..נדנדה כתומה.
בתור מנה בשרית.

ואגב,זה קופא מצויין.אפשר להפשיר במיקרוגל/תנור אח"כ..
^^ גם אנחנו הקפאנו את מה שנשאר ונאכל בשבתהתנערי מעפר
אצלינו נשאר כנפיים וחזה עוף.
לגבי קבבים אני לא יודעת עד כמה זה ישאר טרי לאחר זמן...
אולי לטחון ולהכין קציצות?חלבית
להביא לי!!!!חפרפרת


מעורבנתיבותי

אפשר לקצוץ או לחתוך לקוביות קטנות ולעשות מזה מעורב. אפשר גם להוסיף תבלינים לפי הטעם. בתיאבון!

אולי את הכנפיים לבשל ברוטב צ'ילי?שמשיאחרונה
עלי גפן וירקות ממולאים ללא בשר- יש למישהי מתכון שווה?mother goose

אכלתי פעם עלי גפן, קישואים, בצל שהיו כולם בסיר אחד ממולאים באורז מתובל במשהו טעים לאללה,

הכינה את זה איזו סבתא כורדית שאני לא מכירה, זה היה צמחוני, בושל לאט בסיר

ואני מתגעגעת לטעם הזה כבר 3 שנים...

יש למישהי מתכון טוב?

מה זה?? אין פה כורדים בשלנים? או נכדים שלהם?mother goose


אכלתי ואבא שלי מכין מעולהההההכיבשה
אבל. ..להוציא ממנו מתכון סיפור קצת מסובך...
בלי בשר? מצידי תכתבי בלי כמויות, רק מה הוא מכניס לשםmother goose

ואיך הוא מבשל את זה..

 

תעקבי אחריו בפריסקופ ותקליטי אותו במכשיר הקלטה נסתר...שטן

אאמ אורז עם תיבול עזבי לא יודעת איזהכיבשהאחרונה
למטה שמים תפוא. גזר המון לימון ...
למישו יש מתכון טעים ומוצלח שליעלל
פצפוצי אורז עם שוקולד??
כן עם חמאת בוטנים אם לאמיסטר דום
אלרגיים
או חלווה, עם דבש ומרגרינהשוקולד לבן

אפשר סתם ככה ואפשר מעל גלידת וניל, יוצא מעדן

 

אם את רוצה מתכון מדוייק לפצפוצי אורז ושוקולד עם חמאת בוטנים או חלווה תבקשי

שוקולד לבן-יעלל
אפשר את המתכון המדוייק בבקשה??
טוב, מעתיקה לך שוקולד לבן

לממתק חלווה-

ממיסים בסיר:

100 גרם שוקולד מריר,

100 גרם חלווה מפוררת,

1/4 חבילת מרגרינה,

2 כפות סילאן\סוכר\דבש ו2 כפות סוכר (אני מפחיתה אותם לפחות כשאני שמה מעל גלידה, כי יוצא קצת מתוק מדי)

ושופכים מעל 2 כוסות (ואלי קצת יותר) של פצפוצי אורז

יוצא טעים מאד אבל קשה.. (אי אפשר לחתוך עם כפית למשל )

 

לממתק חמאת בוטנים-

ממיסים בסיר:

100 גרם שוקולד מריר

4 כפות חמאת בוטנים

2 כפות דבש (אם זה לבד אולי כדאי להוסיף עוד כפית)

ושופכים מעל  2 כוסות של פצפוצי אורז

 

בשביל להפוך לקינוח צריך להכין מראש גלידה (את צריכה מתכון?), להקפיא בכלי שעתיים בערך ואז להכין את הפצפוצים ולמרוח מעל

בהצלחה!

 

תודה! נשמה!!יעלל
סליחה שאני מתערבת לך במתכוןסתוונית
אבל לפי דעתי המרגרינה לגמרי מיותרת ולא מוסיפה בריאות...
יש ממנה מספיק בשוקולד המריר ובחלווה. ואולי בגלל זה יוצא לך ממש קשה.

בנוסף ניתן לשנות- במקום החלווה לשים טחינה ודבש- יוצא הרבה יותר טעים ובריא!

אין שום בעיה לוותר שוקולד לבןאחרונה

המרגרינה מקשה את הכל, אבל לא בטוחה שחייבים לשים אותה

 

בשביל לשים טחינה ודבש במקום צריך הרבה דבש, אחרת זה לא מתוק מספיק

האם אפשר להקפיא מאפינס ירקות עם גבינה?ח ת ו נ ה

האם אפשר להקפיא מאפינס ירקות עם גינה?

גיסתי מקפיאה כל מאפינס שהיא מכינה- כשרוצים לאכולmother goose

מחממים ואוכלים, זה יוצא מצוין!

 

רק הקפיאי בקופסא ולא בשקית, חבל שיימעך.

תודה רבה!ח ת ו נ ה
תודה רבה!
אפשר מתכון ?קצפת


יש מתכון טוב באתר של חלי ממןח ת ו נ ה

לא מצליחה להעלות קובץ

אבל אפשר לחפש בגוגל

בסוף הקפאתי ויצא מצוין...ח ת ו נ האחרונה

יש לי כמויות של בקבוקי למון-ליים...זלדה

לא באמת בא לנו לשתות כ"כ הרבה.

יש למישהי רעיון איך אפשר לשלב אותם באוכל?

אני זוכרת שנתקלתי פעם במתכון לעוגה עם ספרייט.

מישהי מכירה?

תודה רבה!

חברה שלי מבשלת קציצות בספרייט ורסק עגבניות. יוצא מדהים!סיגל00


התכוונת לזה?משהיא מהבירה

http://www.bazekalim.com/2014/10/25/sprite-dumplings/

 

לא ניסתי את זה אבל זה נשמע נחמד..

לא אלא למתכון לעוגה... תודה בכל אופן!זלדהאחרונה


למישהו יש מתכוןכיבשה
לעוגת גלידה או קוקלידה?
תודה!
פרווה
....
בדיוק כתבתי פה מתכון לעוגת גלידה שוקולד לבן
תודה...כיבשהאחרונה
שאלה דחופה- אבקת קקאומיני מאוס
אני לא מומחית בנושא אוכל ולכן אולי השאלה שלי קצת טיפשית.
אני מכינה טראפלס שוקולד, וכתוב לגלגל את הכדורים באבקת קקאו.
השאלה שלי היא האם הכוונה לקקאו רגיל שמשתמשים בו לעוגות או שהכוונה למשהו אחר?
פשוט כי מוזר לי לדמיין שאוכלים ככה את הקקאו...
קקאו רגיל אור השחר..
זה מה שהופך את הטראפלס לשוקולד אמיתי ולא סתם משו מתוק..
^^^^שמן פשתן

הקקאו שיש בו מרירות מסוימת, נותן לטראפלס טעם עשיר.

אם כבר, אפשר מתכון טוב?שרבוב

פעם עשיתי ויצאו קווצ'ים

יש לי מתכון מעולה, תזכירי לי לשלוח לך.*קומי אורי*
אשמח גם לקבל מתכון.התנערי מעפר
תזכורת ל *קומי אורי*שמן פשתן
יש תודהשרבוב
יש תודהשרבוב
מתכון לטראפלס:*קומי אורי*

300 גר' שוקולד מריר
חצי שמנת/ריץ'
100 גר' מרגרינה
אבקת נוגט
קקאו

להמיס את השוקולד והריץ' בבן מארי וכשזה נמס לגמרי להוסיף את המרגרינה וכשהיא נמסה את האבקת נוגט (אין לי כמות כי הוספתי כמה שאהבתי, אפשר לשים קפה במקום).
לשפוך את כל הבלילה לתבנית ולהכניס לקירור.
כשמתקשה לחתוך עם סכין לריבועים וכל ריבוע לעגל ולזרוק לקקאו שיצופה מכל הצדדים.

לשמור במקרר.

בהצלחה!

תודה.שמן פשתן

מה זה ''בן מארי''?

 

 

גיגלתי על זה עכשיו,..

מספיק סיר בתוך סיר מים?

סיר בתוך סיר עם מים= בן מארי*קומי אורי*
ומרגישים את הנוגט?יעל מהדרום
מרגישים*קומי אורי*
כי עשיתי פעם משהו דומה ולא ממש הרגישו..יעל מהדרום
לק"י

אולי צריך לשים יותר בפעם הבאה..
אני מכירה את המתכון הזה,התנערי מעפר
הייתי מכינה את זה פעם ושמה 300 גרם שוקולד ו150 גרם אבקת נוגט וממש הרגישו את הנוגט.


קומי אורי - חשבתי שמדובר בסוג אחר של כדורי שוקולד
תודה!שרבוב

ממש מעט שמנת/ריץ..

לא חשבתי שכ"כ קצת

איך בא לי..אבל אין לי נוגטת.מ.
את לא חייבת עם נוגט, יוצא טעים גם בלי.*קומי אורי*
עכשיו כבר השתמשתי בריצ'...ת.מ.אחרונה
בעז"ה בהזדמנות נקנה ונכין...
מה אפשר להכין מפרגיות?~א.ל


פשוט פרגיות...אושר תמידי
עם הרבהההה בצל מטוגן. זה מה שאכלתי כל הפסח בערך

אני מחפשת קצת גיוון.. תודה בכ"א~א.ל


אהאושר תמידי
אז לבשל בסיר ברוטב פטריות ויין לבן עם תפו״א.. אחלה דבר!
אפשר גם להוסיף לרוטב ערמוניםחילזון 123

תפו"א נראה לי פחות מתאים באותו הסיר.

אני מכינה עם פירות בסגנון מתוק/חריףאיזו נחמה

לטגן בצל עד הזהבה יפה, כשזהוב היטב להוסיף כף/שתיים דבש ולקרמל, 

 

להוסיף את הפרגיות להשחמה, 

 

כותשים 2 שיני שום ומוסיפים למחבת להזהבה

 

להוסיף פירות חתוכים (תפו"ע חמוצים/שזיפים בעונה/דובדבנים בעונה)

 

להוסיף כף חרדל (או יותר לפי הטעם)

 

להוסיף חצי כוס יין יבש/חצי יבש ומעט מים 

 

לתבל במלח פלפל גרוס ופלפל צ'ילי לפי הטעם

 

לבשל על אש נמוכה תוך כדי ביעבוע עד שהפרגיות עשויות.

נשמע טעים!~א.ל
אפשר להשרות אותןמעין אהבה
בשמן זית, שום, עשבי תיבול- כוסברה, פטרוזיליה,וכל מה שרוצים..
תודה, אני מחפשת תבשיל..~א.ל


מה זאת אומרת תבשיל?מעין אהבה
מבשלים אותן אח''כ..זה פשוט הרוטב שלהן...
fאפשר למלא בירקות מוקפצים או בבשר טחוןאקונהמטטהאחרונה
ולבשל אץ זה ברוטב
עם ירקות מוקפצים...תתתתת
איזה עוגת דבששמיסטר דום
באמת שיצא וואוו
בצק שמרים - שאלה..נקודה למחשבה
בלי בצים ובלי שמן / מרגרינה / חמאה יש חיה כזו?

אפשר בלחץ שמן קוקוס..
בלי ביצים יש. בלי שמן נראה לי שלאט'
אפשר מתכון?נקודה למחשבה
מקסימום אשתמש בשמן קוקוס..
יש גם בחתימה שלייעל מהדרום
בחתימה הבצק פריך. היא ביקשה שמרים רבה אמונתך!


יואו! בכלל לא שמתי לב...אופסיעל מהדרום
את יכולה להכין בצק של לחם - הוא בלי ביצים ובלי שמןברוקולי

 

ושמן קוקוס אמור לצאת בסדר

 

 

אני אף פעם לא מכינה עם מרגרינה, כמעט תמיד מכינה בלי חמאהmother goose

כמעט אף פעם לא מוסיפה ביצים.

אבל תמיד עם שומן כלשהו. חמאת קוקוס בכבישה קרה היא מצויינת!!!

הכנתי בלי ביצים ושמן קוקוס..נקודה למחשבה
אחד במילוי ממרח חרובים שיצא טוב ואחד במילוי סילאן וטחינה גולמית שיצא קצת מר.. להבא אוסיף עוד סילאן..
וגם אאפה קצת פחות..

פעם ראשונה מתכון בריא עם קמח קוסמין מלא
אבל שימי לב שברכתן של העוגות לפי הרבה שיטות המוציאאיזו נחמה

בגלל שאין בבצק שמן וביצים זה חשב ללחם.

 

תבררי אצל הרב שלכם.

תןדה על ההארה..נקודה למחשבה
תשתמשי בשמן סויה הרהמיסטר דום
זה טוב גם לטבעונים לא?
זה לא טוב לי לבריאות :/נקודה למחשבהאחרונה
באלי להכין קינוח עם ביסקוויטים ושוקולדחלבית
אבל בלי עוד דברים.
אולי להוסיף סילאן/דבש
יש מתכון בסגנון?
כדורי שוקולד עשויים ככה שוקולד לבןאחרונה


מילוי לטורטיה לסעודת שבתיראת


יש למישהו?יראת


טורטיה ממולאת חזה עוף וירקות מוקפצים של ניקי ב.אור השחר..
או בשר טחון (כמו בולונז) וטחינה/חומוס
אפשר ירקות מוקפצים עם בשר? כי אין לי חזהיראת

ויש הרבה בשר טחון

מנהסתם אפשר..אור השחר..אחרונה
פעם הקפצנו ירקות ובנפרד הכנו בשר. ושמנו עם טחינה. היה מעולה אבל אנלא זוכרת תבלינים
מתכון לעוגה ממש פשוטה וטעימהילדונת

אני צריכה בבקשה מתכון לעוגה טעימה שהיא גם ממש פשוטה..

תודה רבה!!

אה, וגם קרם\קצפת.. אבל משו פשוט וטעים

פשוט להקציף ריצ זה הכי טעיםשרבובאחרונה
עם תוספות של שוקולד או סירופ שוקוחד או קרם תותים
איך מכינים משהו מיוחד להיום כשאין בשרי?(וגם לא דגים או חלבי)שוקולד לבן

נתקענו בלי שום בשרי

יש לכם רעיון לקציצות בטעם מיוחד מירקות?

אולי מוקפץ? או אנטיפסטי?משיח עכשיו!אחרונה
קבב ובשרים נוספיםמיני מאוס
איפה אפשר למצוא בירושלים בהכשר הבד"ץ- העדה החרדית/ רובין?
הסתכלתי בשופרסל וברמי לוי ולא היה בהכשר הזה.
בסופרים החרדים.. לא חסרים כאלהאושר תמידיאחרונה
סלומון מעושןתפצי

בס"ד

יש למישהו מתכון בדוק ומנוסה לסלומון במלח עם כמויות מדויקות של חומרים?

יש לנו 750 גר' פילה סלומון.

תודה

אין לי מתכון מדוייק אבל את מתכוונת לגרוולקס שזה סלמון כבושפרפר לבןאחרונה
ולא מעושן.

אולי אם תגגלי סלמון כבוש או גרוולקס תמצאי..
בהצלחה!
רעיונות לארוחות בוקר זריזות~א.ל

לאמהות עסוקות עד מעל לראש שבקושי מספיקות לאכול?? 

אשמח לשמוע

לחם עם ממרח כלשהו וירקיעל מהדרום
חביתהמשיח עכשיו!
פנקייק, אפשר להכין מראש ובבוקר רק לחמם או לאכול קר עם גבינה
סלט- להכין בלילה מראש את הירקות הבסיסיים חוץ מעגבניהmother goose

בבוקר להוסיף את העגבניה ומתבלים.

מומלץ לאכול בתוספת טוסט וטחינה.

 

דייסת קוואקר אינסטנט- יש את אלה שאפשר לקנות בקופסת שימורים, פשוט מוסיפים מים רותחים או חלב רותח,

ממתיק כלשהו (גם דבש או סילאן), מערבבים וסבבה.

אם זה לא מוכן טוב- אפשר לשים במיקרו לאיזה חצי דקה.

פרותחוף

פרות מכל המינים,או סלט פרות ( אפשר לחתוך לתוך יוגורט/גבינה וכו' בתוספת אגוזים,קוקוס...) לבריאות!

פעם הייתי במפגש עם מדריכת בריאותמשיח עכשיו!
היא אמרה שזה מעולה לאכול צלחת פירות כארוחת בוקר, רק להקפיד לא לאכול ביחד אבטיח ואשכולית
למה?מה רע באבטיח ואשכולית יחד??770מ

לא שאני אוהבת רק סקרנות....

אני לא זוכרת..משיח עכשיו!
זה לא כ"כ קשה לא לאכול אבטיח ואשכולית...בת 30

לאור העובדה שאבטיח הוא פרי קיץ ואשכולית היא פרי חורף...

נכון!משיח עכשיו!אחרונה
אבל גם בתחילת הקיץ רואים אשכוליות
מצטרפת לרעיון הסלט ומוסיפה טיפ-רוני בלילה

אני מכינה פעם ביומיים- שלושה סלט ענק בקופסא וכל בוקר כ"א מוציא לעצמו לקערה ומתבל.

לימון- אפשר לסחוט אחת לשבוע למשך שבוע שלם.

אני אוהבת שיש לי יוגורט ופירות בבית וזה באמת צ'יק צ'ק להכין מוזלי.

 

חייבת להעיר- לא לחתוך בסכין מתכת- מעלים את הערכים מהרortal1


סלייסר וירקות..נקודה למחשבה
יש לך סלט ירקות ב5 דק
מומלץ לחתוך מלפפון ממש לפני האכילהאור בישראל

כי מרגע החתיכה , הוא מתחיל לאבד את הויטמינים. חסה כדאי לחתוך ביד (לא בסכין) כדאי לאכול לארוחת בוקר לחם מחיטה מלאה (נותן יותר תחושת שובע) ביצה קשה, סלט, יוגורט

שירשור ממש בשבילי!הלוואי ואצליח ליישם!ת.מ.
אני צריכה רעיונות פרווה אז זה בכלל מוריד הרבה מהאופציות הפשוטות...
כמה רעיונות - חלבי ופרווהאתי ב

כמה רעיונות - 

חלבי -

דגני בוקר (של "מבוגרים", כמו ברנפלקס) עם חלב/גבינה לבנה/יוגורט.

יוגורט וסלט - אפשר מרק קר - יוגורט, מלפפונים ואגוזים, אפשר עם פרות במקום מלפפון,

סלט + קוביות גבינת חרמון או צפתית וכד'

לחם מלא עם גבינה/קוטג' + פרוסות מלפפון/ עגניה

טוסט מפנק (עם עגבניה, בצל ומה שאהבים)+ שוקו 

מילקשייק בננה (להקפיא קוביות בננה, ולפני האכילה לרסק עם מעט חלב) + 

אטריות (אפשר לחמם מהר שאריות מאתמול) עם גבינה לבנה/צהובה וכל תוספת שאוהבים,

דייסת קוואקר/אורז/סולת

תפוחי אדמה (אפשר מארוחה של אתמול) בתנור עם גבינה צהובה + סלט 

 

פרווה - 

דגני בוקר עם חלב שקדים מ"שקדיה"/ חלב סויה

מיקשייק בננה עם חלב סויה/שקדיה+מים

חביתה וסלט (אפשר להכניס ירקות לחביתה עצמה),

לחם מלא עם חומוס/טחינה/אבוקדו ומלפפון/עגניה/גמבה,

קוואקר עם מים+שקדיה,

סלט אבוקדו וביצה קשה + קרקר/לחם/צנימים/ פריכיות

לחמנייה במילוי סלט+טונה

פרוסת עוגה (שנאפתה מהערב) + כוס תה

סלט אטריות מהיר (עם אטריות מאתמול...)

פירה (אם את בבית ויש פנאי לחכות שיתבשל. ההכנה עצמה מהירה)

ירקות חתוכים אפויים בתנור (אם את בבית ויש זמן לחכות עד שיתרככו)

 

ההכנה אמורה להיות מהירה. הלוואי שהייתי מפרגנת לעצמי ארוחה  כל בוקרחיוך  

 

 

 

 

 

 

תודה לכולן!~א.ל


יוגורט עם בננה חתוכה, טחינה גולמית/דבש/ריבהחכמה בלילה


אמנם משמין אבל טעים ובריא מאוד וגם משביעמכבסת תולה
כף טחינה גולמית, 5 כפות קוואקר מעט סילאן או דבש ומים רותחים. מערבבים בהתחלה עם מעט מים ומוסיפים בהדרגה עד למרקם הרצוי. אני מכורה לזה
יום העצמאות- התלבטותהרש
חשבנו לעשות "על האש" עם כל המשפחה אבל עקב הגשם נראלי שנוותר.

אשמח לשמוע רעיונות למאכלים לסעודה ביום, עוד לא סוגרים על בשרי/חלבי.
אבל חשוב שיהיה אפשר להכין להרבה אנשים..
אפשר לעשות על האש בסגנון שונהגלידת לימון

כאילו לבשל בגז....

קוסקוס ומרק עם ירקות ועוףיעל מהדרום
אפשר תבניות שם סוגי בשרים שונים בתנוראמת ואמונה

למשל- המבורגר נקניקיות פרגיות חזה עוף וכו.

פיתות

ציפס

סלטים

וכיד הדימיון הטובה

מה עם איזו מסעדה טובה?yarivnayim1212

כנסו לרסט, תרשמו את סוג המסעדה ואת האזור ויאללה - אין יותר טוב מזה כשגשם בחוץ.

הכי ישראלי שיש - פלאפל.יהודיה מא"יאחרונה
מכינים מראש את התערובת, אפשר גם בטעמים, אפשר גם להכין כבר כדורים ולהקפיא. קונים פיתות טריות וצ'יפס קפוא. נשאר רק לטגן או לאפות, לחתוך סלט ולהגיש.
יש לי מלא אגוזי לוז, ברזיל, גרעיני דלעת ופיסטוקים.אורית**

ממש מלא, אבל כבר לא הכי טריים בעולם... (במקפיא מלא זמן.)

 

מחפשת רעיון מה אפשר לעשות איתם, שיהיה יחסית בריא...

 

יש משהו?

 

תודה!

לשלב בסלט, או לפזר על עוגה או להכין גרנולהחכמה בלילה


גרנולה זה טעים גם אם אין פירות יבשים?אורית**


מהאגוזי לוז את יכולה להכין נוטלהברוקולי
ברזיל לאכול.. פיסטוקים אפשר לצפות דג ובשר.. והשאר בסלטים..
ממרח זיתים וגם פסטותתתתת
גלילת תמרים.עוגת גבינה.אחרונה
לקצוץ הכל גס. לקחת תמרים ללא חרצנים להמיס טיפה במיקרו/במים חמים את התמרים להוסיף אגוזים ליצור כדורים/גליל לצפות בקוקוס ואת הגליל לפרוס ולאכול