אפשר לטגן תפוחי אדמה בשמן לא עמוק והם יתבשלו ככה?
אני ממש בורה בבישול. שאלהכבשה=)
עדיף קודם לבשל אותם שיתרככו קצת ואז לטגן.גדר תיל
טיפ שגיליתי לאחרונה:
כשמבשלים תפו''א במים - כדאי להוסיף מלח - זה מזרז את הבשול.
(אני שמה מלח גס)
אבל אז זה יהיה טעם אחרחילזון 123
כן. הם יתרככו אם תשימי מכסה~א.ל
אבל אז הם סופגים מלא שמן. עדיף בעמוק.עוגת גבינה.אחרונה
לישת בצקצ'וקלייט
איך יותר טוב\יעיל ללוש-ביד או במיקסר?
בכללי, איך שבא לך. במיקסר זה פשוט הרבה יותר קל ופחותmother goose
עבודת שרירים.
הכלל הוא כזה:
בלילה של עוגה רגילה ובצק פריך- כמה שפחות לערבב.
בצק פריך- עד שהוא יכול להתגבש, כי אחרת זה יאבד מהפריכות.
בלילה של עוגה- ככל שהגלוטן יותר יעובד, כך העוגה תהיה פחות אורירית,
עדיף לערבב קצת לבלילה אחידה ואז אם רוצים, אז לקפל.
בצק שמרים- בדיוק הפוך, הלישה הנוספת עושה לו רק טוב.
נשמע טובagamstg
לגמרי צודקת
תודה לשתיכןצ'וקלייט
אבל בכלל לא דיברתי על זה...
התכוונתי לבצק של לחם!
עניתי לך גם על זה בתשובה שלי על בצק שמרים...
mother goose
אה וואלה...זה פשוט כתוב למטה יותר אז לא ראיתי..תודה!צ'וקלייטאחרונה
גם וגם ;) להתחיל במיקסר ולעבור לידייםברוקולי
תודה..צ'וקלייט
יש למישהי מתכון לפסטה מוקרמתכבשה=)
לא של שמנת ופטריות
הזה שיש רוטב עגבניות ומלא גבינה צהובה?
חיפשתי ומצאתי רק מתכונים של לזניות...אני לא מתכוונת לפשטידה אפויה... יש?
סליחה שאני לא כ"כ ברורה...
אולי לעשות רוטב עגבניות רגיל, ובסוף להוסיף גבינה צהובה?יעל מהדרום
כל רוטב שתוסיפי לו גבינה צהובה בבישול יהיה לך מוקרםmother goose
מוזמנת לנסות one pot pasta
כלומר, פסטה שמבשלים עם הרוטב,
את בעצם מבשלת בסיר את הרוטב ואחרי שכל החומרים בפנים- את מוסיפה את הפסטה או הספגטי ומבשלת
בלי מכסה תוך ערבוב מדי פעם,
לקראת סוף הבישול פשוט להוסיף את הגבינה הצהובה ואיזה רבע או חצי חבילת חמאה.
אפשר להחסיר את החמאה, אבל זה מוסיף לטעם.
חח חשבתי שזה אני...כיבשה
יחד עם 'כבשה מתולתלת', אתן כבר ממש עדר
גדר תיל
מזל שיש אותך, אחרת הן היו בורחות...משיח עכשיו!
חחחח הרגת אותי...!!!כיבשה
מתכון מאולתר שלי...שעשניכרצונואחרונה
בס''ד
אני מטגנת בצל וכשנהיה שקוף מוסיפה כמה שיני שום (לפי הטעם אפשר גם לוותר)
מוסיפה פלפל אדום חתוך לקוביות וממשיכה לטגן מעט
מוסיפה 2 עגבניות
רסק (1-2 חבילות קטנות)
תיבול: מלח פלפל פפריקה אדומה
כשהכל מתרכך מוסיפה שמנת מתוקה וחלב (לפי העין הרוטב צריך להיות סמיך אבל לא יותר מידי....)
אם אוכלים מיד אז אני מוסיפה את הפסטה המוכנה לסיר מערבבת ומגישה (מעל הגבנ"צ/פרמזן)
אפשר גם למזוג את הרוטב מעל הפסטה ואז את הגבנ"צ/פרמזן
בתאבון!!!
יש איזשהו קינוח שאפשר להכין עם קורנפלור?חיים חדשים
סופלה!ת.מ.
יש לך מתכון עם קורנפלור?חיים חדשים
הסופלה של חרישית..צריך לחפש באתריעל מהדרום
קינוח או מאפה..חיים חדשים
אלפחורסברוקולי
2 רעיונותחייצ'ו
lemon meringue pie פאי לימון עם קצפת.mother goose
בצק פאי מוכן
עליו שופכים:
מיץ מלימונים סחוטים, מים מעורבבים עם קורנפלור, סוכר, טיפה שמן,
מבשלים עד שרותח ומתקשה קצת תוך כדי ערבוב כמעט מתמיד.
בסוף מוסיפים במהירות וזריזות חלמונים.
מעל הכל מכסים בחלבונים מוקצפים עם איזה רבע כוס סוכר ואופים לכמה דקות עד שישחים ויתקשה קצת המקצפת.
אפשר לחפש מתכונים עם כמויות מדוייקות באינטרנט...
עוגת גבינהכיבשה
עוגת גבינה אפויהכיבשהאחרונה
2 שאלות
פינג.
אחת, מכירים בצק לעוגיות חמאה ממש, אבל ממש טעימות?
אם כן קישור או מתכון יועילו לי מאד.
שתיים, קצת יותר מעורפל, קראתי פעם איפשהו מתכון של עוגיות, שמעליהן מרחו כמו קרם, צהוב כזה.
אני זוכרת שהוא היה עשוי ממשו כמו אבקת סוכר וחלב. מישהו מכיר חיה כזאת?
תודה!
2.משיח נאו בפומ!
אפשר להכין אותו גם עם חלב..
הו, תודה.פינג.
קפיץ, עוגיות חמאהפינג.אחרונה
קצפת לעוגההודלולה
אני רוצה לקשט עוגה עם קצפת צמחית.
אבל אני לא צריכה את כל הכמות.
יש אפשרות להכין הכל ואז להקפיא את המוכן?
זה פשוט ריצ שהקפאתי אותו
אז אל תקציפי את כל הכמותט'
וזה בסדר להפשיר ואז להקפיא שוב?הודלולה
כןט'
אם זה ריצ' כתוב על הקופסא לא להקפיאנ.האחרונה
אם אני מבינה נכון זה מגיע כנראה מוקפא ומופשר ואז משווק ולכן לא להקפיא שוב.
'נשיקות' וניל מרנג ואגוזי פקאןטל_לנצח
היי לכולם!
התחייבתי לקראת שבת חתן להכין מאה 'נשיקות' וניל. ממש התלבטתי איך לעשותן ובסוף החלטתי בסגנון מרנג אגוזי פקאן (האמת.. לא רעיון שלי, גיסתי עשתה את זה פעם אחת לפניי
)
מבחינת כמויות - קראתי שלמאה נשיקות יספיקו אחת וחצי כוסות סוכר וזה נראה לי נורא מעט, מישהי שעשתה פעם יכולה לגלות לי בכמה היא השתמשה?? *מפחדת שהנשיקות יצאו מרות בסוף חח*
לא ניסיתי אבל אולי כדאי להכין כמה לניסיון?משיח עכשיו!
בהתראה כ"כ קצרה???טל_לנצח
ובכל זאת מישהו/י?!??
)
בכמה ביצים את משתמשת?צ'וקלייט
נשמע הגיוני..טל..
100 נשיקות זה לא המון, בד"כ יוצאת כמות גדולה מ3 חלבונים.
אני הייתי הולכת על מתכון בטוח ולא ממציאה לבד,
למשל http://www.oogio.net/vanilla-meringues
או שתשאלי את גיסתך 
שימי לב לאפות בחום נמוך (כדי שלא ישחימו) הרבה זמן (כדי שהנשיקות יתייבשו),
ככל שהנשיקות יותר קטנות האפייה תהיה פחות ארוכה.
בקישור יש עוד הסברים על הכנת נשיקות, מומלץ 
בהצלחה, ואל תשכחי תמונות..
אני עשיתי את הקצף ופיזרתי מלמעלה פקאניםשואפת למעלה..!אחרונה
המלצה לבלנדר מוט ?moriayi
מחפשת לקנות בלנדר מוט לטחינת מרקים, וכו'.
אשמח להמלצה על חברה טובה במחיר סביר .
תודה רבה!
בראוןהדס123
בראוןאפרתולה
לי יש פלנרו - אחלה.פלפלתי
בראון.עם כזה סיליקון כחול בכפתורים..נדנדה כתומה.
אולי יש עוד צבעים..לנו יש שניים כחולים פשוט.
אנחנו קנינו במבצע במחסני חשמלבנימינה
ב80 ₪ כולל חלקים מתחלפים: מטחנה, מקצף ובלנדר מוט של חברת המילטון. בינתים עובד מעולה! (קנינו כחודש לפני פסח)
תודה לכולם!moriayi
בינתיים קנינו של אמקור, מקווה ששווה את ההשקעה.
שווה מאוד לפחות הדגם שיש להורים שלי!נקודה למחשבהאחרונה
המלצה למיקסרחייצ'ו
מחפשת המלצה למיקסר טוב.
השימוש- הרבה בצקים אבל גם הקצפות וכו'..
רעיון למישהו?
קנווד חצי תעשייתיברוקולי
אנחנו משתמשים בקיצ'ן אייד כבר כמעט 20 שנה וקנינו אותו יד 2..mother goose
תודה =) אבל שאלה?חייצ'ו
האיכות של המיקסרים עדיין אותו דבר?
ממש לא! אני ממליצה לברר אצל טכנאי שמתקן מיקסריםאיזו נחמה
כי אפילו מיקסר מלפני 6 שנים, כבר שונה מהמיקסר שמוכרים היום, כך אמר לי טכנאי כשתיקן לי את המיקסר (מלפני 6 שנים) ואמר שהיום המיקסרים עוד יותר חלשים משלי...
לי יש מיקסר מייג'ור של קנווד, והוא כבר לא אותו דבר כמו הדגם מלפני 10 שנים ובודאי שלא מלפני 20 שנה..
כנ"ל הקיצ', החברות הופכות את המוצרים שלהן למתכלים יותר ויותר...
לכן מאוד מומלץ לחפש יד שניה במצב מצויין.mother gooseאחרונה
אגב- לאחי וגיסתי יש קיצ'ן אייד מלפני 4 שנים והם מאוד מרוצים.
וגם יחסית זול...חייצ'ו
מה עושים עם סלרי וקינמון?ככה זה כשיש 2
בס"ד
לא מכאן.. בישול זה לא הצד החזק שלי...
מבחינה רפואית אמרו לי לאכול סלרי וקינמון (אפשר בנפרד)...
יש למישהו רעיון מה אפשר לעשות עם זה?
תודה!
=>שיר ידידת
קינמון- עוגיות, תה, עוגת דבש, לחמניות קינמון...
סלרי- מרקים שונים.
סלרי טעים גם טרימודדת כובעים
אפשר לשים גם במרקים, קציצות, פשטידות
>>>בנימינה
קינמון אפשר לשים גם בעוף, קציצות, בשר, בעלי שם בחמין
, גרנולה, דייסה (קוואקר, סולת, אורז), הולך גם עם גזר מבושל.
עם סוכר בלחם מטוגן.
סלרי - סלטים (טעים בסלט ירוק עם הרבה לימון, או בסלט עם חמוציות), מרקים גם סתם לנשנש עם מלח.
סלרי טעים גם לבד או עם קוטג'\גבינה\מטבל אחר...צ'וקלייט
וקינמון-הגזמת!! מלא דברים, עוגות עוגיות לחמניות דייסת קוואקר תה...
סלט גזר וסלרי עם מלח, פפריקה ומיץ לימוןיעל מהדרוםאחרונה
מה מתאים לאכול עם רוטב זיתים? חוץ מבורגול ואורזיעל מהדרום
קציצותמשיח עכשיו!
בסנדוויץ, בפיצה... (זה מה אני עושה)גדר תיל
עוף~א.ל
תודה על הרעיונות
יעל מהדרום
מה זה רוטב זיתים? התכוונת לממרח זיתים?mother goose
רוטב עגבניות עם זיתיםיעל מהדרום
אהה
mother gooseאחרונה
פירה
לחם-טוסט
קינואה
פסטה, ספגטי
להכין עם זה טוסט סנדוויץ'
סלט ירקות (תתפלאי)
חלב סויהדינה ל.
1) האם הוא מתאאים לבישול דייסת קווקר?
2) האם מומלץ להקפיאו ואז להפשיר במידת הצורך?
תודה מראש!
תשובות מהשערה בלבדyarivnayim1212
1. כן, לא נראה לי שצריכה להיותב עיה. הוא גם יחסית מתוק אז זה ישתלב טוב
2. לא נראה לי כי הוא נוטה להתגבש מאוד מהר ואז אחרי התפשירי אותו הוא יישאר גושי יחסית
שוב, זה רק מה שנראה לי. לא בטוח.
זה מעולה בקואקר מניסיון!! לא מרגישים הבדלכיבשה
מנסיון מעולה בדייסה!נערת טבע
אולי לא רלוונטי לךשקדי מרק
אבל דייסת קוואקר טעימה גם עם מים פשוט.
תודה לכם!דינה ל.
בקשר לזמן השימוש המותרשיררר
על משקאות סויה כתוב בד"כ "לצרוך עד חמישה ימים מהפתיחה", בהתחלה קצת משכתי את זה כי התבאסתי לזרוק, והופתעתי לגלות שגם שבועיים אחרי הפתיחה משקה הסויה ממש כמו חדש.
יותר מאוחר גיליתי שעל כל המשקאות הקלים (של "ספרינג" וכדומה) גם כתוב "לצרוך עד חמישה ימים מהפתיחה", ואז הבנתי שזו הוראה סטנדרטית ולא באמת משהו מחייב. כל עוד הצבע, הריח והטעם בסדר - אני משתמשת.
1. דייסת קוואקר מצויינת עם חלב סויה ועם תחליפים אחרים גם מיםmother gooseאחרונה
2. לא יודעת לגבי הקפאה והפשרה, מתארת לעצמי שאין בעיה, במיוחד עם אלה התעשייתיים יותר כמו תנובה.
פעם הסתובב פה מתכוןמשיח נאו בפומ!
מישהו זוכר אותו?

אפשר להמיר אתמעפר אני באה
ה-20 גר' חמאה בשמן?
באסה שזה יהיה חלבי רק בגלל כ"כ קצת חמאה..
לדעתי כדאי במרגרינה/מחמאהט'
זה רק 20 גרם ולא בטוח ששמן ידביק הכל יחד.
אוקיי תודהמעפר אני באה
ובשביל אלה שלא אוהבים מלוח עם מתוק, בסקוויט במקום בייגלה ילך, נכון?
זה יאבד את המיוחד שבמתכוןט'
כל הרעיון זה המלוח עם המתוק.
אם את רוצה אז יש את המתכון המעולה הזה:
כן אני יודעת אבל אהבתי את המרכיביםמעפר אני באה
שהם לא יותר מידי וואו.
אז אמרתי אולי אני אעשה אותו דבר עם בסקוויטים והשאלה שלי האם זה יתפוס..
לכן הבאתי את המתכון השניט'
את יכולה לעשות את אותו רעיון של כדורים אבל עם המתכון של הפאי. נראה לי.
אני ממירה ויוצא ממש אחלה..מקום בעולם
אבל אפעם לא ניסיתי עם חמאה כדי לדעת איך המקור..
תודה רבה ט'!
משיח נאו בפומ!
הולכת להכין עכשיו

מעפר אני באה - עשיתי עם מעט שמן, יצא מעולה.
(ויכולהיות אפילו שאפשר לוותר גם עליו, אם אני זוכרת נכון.. זה היה מזמן..)
תראי!!ט'אחרונה
נשמע כמו משהו בלתי נשכח...+mp8
בהחלט..מקום בעולם
מומלץ??כיבשה
שעון קיץ...סעודה שלישית...מה מכינים?יאמי!
חלבייי
ברוקולי
אני גם אשמח לרעיונות.. בד''כ אנחנו עדיין בשריים :/מקום בעולם
>>>ברוקולי
תודה
בסוף הכנו פשטידת אטריות-שאריות...יאמי!אחרונה
אטריות מיום רביעי, הסוף של החלב שעבר לו התאריך, קצת שמנת וגבינה צהובה שהתחילה להתייבש...
יצא טעים![]()
רוגאלך קליליםאדמונית
היוש חדשה!
נעים מאוד..אשמח לרוגלאך קלילים : )
יש את המתכון של כרמית.בעיתה אחישנהאחרונה
סלטים ללא בישול - אפשר מתכונים ורעיונות?באמונה שלמה
כרוב, חסה... מה אתם שמים בפנים?
אנחנו רוצים לאכול קצת יותר בריא ולא יודעים מה הולך טוב...
תודה 
יש המון!!!!גדר תיל
סלט חסה הולך עם הכל , כל פעם תעשי תרכובת שונה.
חסה עם כרוב וגזר,
חסה, בצל, עם תותים/מנגו/תפוז/פקאן/נבטים, ותיבול עם חרדל ודבש.
סלט גמבות בצל וגזר ברוטב מיונז+חומץ+סוכר.
סלט כרוב סגול וסלרי ברוטב שמן+ חומץ +סוכר.
סלט גזר וחמוציות ברוטב מיונז+חומץ+סוכר.
או סלט ירקות שמורכב מכל הירקות העולים על דעתך (כולל תירס) בתיבול שמן זית, לימון ומלח.
הרשימה עוד ארוכה...
רק בריאות
רעיונותתתתתת
הכל הולךמעין אהבה
יש רוטב טעים ומיוחד שמתאים לכרוב וגם לגזר חי מגורד או חתוך דק-סלט מנצח תמיד!-
חצי כוס שמן
שליש כוס חומץ
כפית מלח
פלפל שחור
2 כפות סוכר
שן שום כתושה
1/3 כפית חרדל
בצל ירוק
פקאנים מסוכרים
מתאים גם לחסה.
חסה עם רימונים
חסה עם טונה וגבינה צפתית
חסה עם תפוזים או מנגו
טעים להוסיף גם גרעינים לחסה. ושומשום לכרוב יחד עם רוטב סויה
כרוב וגזר מגורד מתובלים טוב בלימון שמן מלח פלפל...מיונז אם מוותרים על הבריאות
עגבניות שרי גם מוסיפות
זיתים שחורים גם.
הכל הולךמעין אהבה
יש רוטב טעים ומיוחד שמתאים לכרוב וגם לגזר חי מגורד או חתוך דק-סלט מנצח תמיד!-
חצי כוס שמן
שליש כוס חומץ
כפית מלח
פלפל שחור
2 כפות סוכר
שן שום כתושה
1/3 כפית חרדל
בצל ירוק
פקאנים מסוכרים
מתאים גם לחסה.
חסה עם רימונים
חסה עם טונה וגבינה צפתית
חסה עם תפוזים או מנגו
טעים להוסיף גם גרעינים לחסה. ושומשום לכרוב יחד עם רוטב סויה
כרוב וגזר מגורד מתובלים טוב בלימון שמן מלח פלפל...מיונז אם מוותרים על הבריאות
עגבניות שרי גם מוסיפות
זיתים שחורים גם.
ושכחתי משהו פשוט וטעיםמעין אהבה
ממנדנדה כתומה.
כרוב חתוך
חמוציות
גרעיני חמניה
תיבול-כף שמן זית,כף רוטב סויה,כף סוכר חום.
אפשר גם כרוב עם מיונז..זה פחות בריא אבל הרבה יותר בריא(וטעים)מהקנוי..
כרוב(עדיף סגול),בערך שתי כפות מיונז,כפית סוכר והרבה מיץ לימון..
כדאי לתת לזה איזה חצי שעה לפני שאוכלים..
עגבניות-
רבעי פרוסות עגבנייה
רבעי פרוסות בצל
זיתים שחורים פרוסים
*צנוברים-לא חובה בכלל אבל אם יש זה משדרג.
היחס שאני עושה הוא בצל בינוני לקערה די גדולה(נגיד שש עגבניות..משו כזה)
תיבול-שמן זית,מיץ לימון,מלח,פלפל.
עגבניות שרי-
עגבניות שרי חנויות
נבטי חמניה(יש להם עלים בשרניים כאלה שאני ממש אוהבת)
גרעיני חמניה
*קוביות בולגרית משדרג אבל לא חובה בכלל.
תיבול-שמן זית,שום גבישי,מיץ לימון,קצת מלח.
עוד עגבניות שרי ממש קל וטעים-רק חצאי או רבעי עגבניות שרי עם אותו תיבול מלמעלה.
סלט ירוק-
כרוב
חסה
מלפפון
נבטים
בצל/בצל ירוק
אפונת גינה.(קונים קפוא.אנחנו רק מוציאים מהמקפיא לכמה דקות שיפשיר וזהו.)
*אפשר להוסיף קרוטונים.
תיבול-אפשר כמו סלט ירקות רגיל,או עם מיונז,מיץ לימון,שום.
חסה עם פטריות-
חסה,פטריות פרוסות,כרוב,אפשר גם נבטים..
תיבול-רוטב סויה,מיץ לימון,שמן זית,סוכר חום.
חסה עם עגבניות-
חסה,עגבניות,אפשר-בצל/בצל ירוק/מלפפון..
תיבול-מיונז,מיץ לימון,שום גבישי,מלח.
גזר-
גזר מגורד
צימוקים בהירים
מיץ תפוזים
נותנים לשבת לילה במקרר לפני שאוכלים
מלפפונים-
מלפפון פרוס דקדק
רבעי פרוסות בצל דקדק
שמיר,מיץ לימון,חומץ.
פששש... השקעת. [מעתיק] [שומר]גדר תיל
כןפלפלתי
חסה- עם פקאנים, צימוקים ולקישוט כמה עגבניות שרי..
חסה עם רימונים ופקאנים
סלט של חצאי או רבעי עגבניות שרי (או קוביות של עגבניות רגילות.) עם פרוסות זיתים מעורבב ואפשר להוסיף לזה גם גרעינים שחורים.
הנה כמה~א.ל
- שומר, צנונית, גזר במשרה של הרבה לימון ומלח
- עגבניות עם בצל ירוק וזיתים שחורים
- חסה עם עגבניות שרי, בצל ירוק
- כרוב עם גזר מפומפם יחד עם מיונז- לא חובה
- חסה עם חתיכות אגס ופקאנים
גזר מפומפם??חכמה בלילה
תנסו גזר וסלק.בת 30
גזר שלם וחצי סלק (לא מבושל)- מגוררים, עם שום, מלח, שמן זית ולימון. טעים טעים.
אני אוהבת הרבה ירקותהקולה טובה
סלט עם חסה מלפפון עגבניה גמבה בצל זיתים גזר מגורר פטריות- הכי כיף, הכי בריא.
סלט כרוב עם פיצוחים- פקאנים, בוטנים, פיסטוקים, צנוברים, חמניות וחמוציות. לתיבול- לערבב מייפל חומץ שמן זית וחרדל גרגירים.
גזר מתוק- לגרר גזר ולערבב עם חמצויות, פקאן סיני, רימון ומיץ תפוזים.
גזר חריף- לבשל 2-3 גזרים, לקלף ולחתוך לפרוסות. לתבל בהמון שום, כמון ופפריקה חריפה (לפי כמה שאתם אוהבים חריף..)
ויניגרד- לבשל בסיר סלק, גזר ותפו"א עד שרכים אבל לא מדי. לחתוך לקוביות. לחתוך מלפפון חמוץ לקוביות ולהוסיף, לתבל במיץ לימון.
מוחמצים- לחתוך לפרוסות\רצועות:
גזר, קולורבי, גמבה, מלפפון, סלק, שום, בצל.
על כל כוס מים לשים בערך רבע כוס חומץ ורבע כוס מיץ לימון- ולהרתיח בסיר.
לתבל עם מלח גס ובהרט חמוצים (אפשר למצוא בחנות תבלינים)
או עם עירית ושמיר טריים.
לשים בקופסא אטומה לשבוע לפחות במקרר.
עשיתי השבת-אפרתולה
גזר חתוך לגפרורים דקים
סלרי חתוך לגפרורים דקים
ותפוח עץ גרנד (הזן החמוץ) חתוך גם לגפרורים
מפזרים על הכל אגוזי מלך גרוסים
הרוטב:
מיץ מתפוז אחד
כף דבש
שמן זית רבע כוס
מלח
פלפל. שחור
2 שיניי שום כתושות
יוצא מעולה!
תגלית חדשה במטבחינו-מירי ט.אחרונה
לקצוץ כרוב, וגם כמה גבעולי בצל ירוק,
לערבב מיץ לימון,
שמן,
מלח פלפל,
קצת מינז,
קצת רוטב סויה,
כף גדושה חמאת בוטנים.
לערבב ולשפוך על הכרוב,
להקפיץ קצת ביחד ולפזר שומשום בנדיבות.
טעים רצח.
הכנתי ממולאים וכל הסיר למטה נשרף... יש לכם טיפים?יאיר השמש
טיפים למה? לניקיון או לבישול בלי שיישרף?פעימה
>>ברוקולי
טיפ לבישול- לבשל על להבה קטנה יותר
בישול איטי-טעים יותר
טיפ לניקיון - להרתיח מעט אבקת כביסה עם מים על הגז
אחרי שמתקרר, תענוג לנקות את הסיר ![]()
וזה מעולה גם לסירים שומניים
לשים פרוסות של תפוחי אדמה בתחתית הסירכיבשה
בעייתי מבחינה כשרותיתmoriayi
ולדעתי גם בריאותית, כי ברור שמשהו נספג בסיר..
איזה בעיית כשרות?ברוקולי
http://www.yeshiva.org.il/midrash/13453
מתוך דבריו של הרב מלמד-
אין צורך בהכשר לסבון לשטיפת כלים. ואף שהוא בא במגע עם כלי האוכל, כיוון שטעמו פגום לגמרי
שאלה: מדוע יש גופי כשרות שמעניקים הכשר לסבון לשטיפת כלים?
תשובה: זהו 'גימיק' שיווקי של יצרני הסבון לשטיפת כלים, שעל ידי כך הם חושבים להשיג יתרון על מתחריהם. ותמיהה גדולה על גופי הכשרות שמסכימים להשתתף בזה."
וגם בריאותית- אקונומיקה טוב יותר? סנט מוריץ וחבריו?
אני באמת לא משתמשת בחומרים האלה..moriayi
אז איך את מנקה סיר שרוף ?ברוקולי
משרה במים רותחים עם סבון כליםmoriayi
סליחה טעות - אין בעיה הלכתיתmoriayi
כי זה לא ראוי למאכל כלב
וגם בריאותית- זה לא שונה מסבון כליםברוקולי
ואם סבון זה גם בעיה
להשתמש בחד פעמי גם לא בריא..
אבל זכותך לחשוב אחרת ממני 
גם מים עם לימון/ חומץ מחולל פלאים הסירים..מקום בעולם
תודה על התגובות.. באמת התכוונתי לממולאים עצמםיאיר השמש
אשמח לרעיונות ומתכונים.
ולגבי הסיר.. הוא יצא מבריק עם אבקת כביסה. פשוט תענוג
איזה כיף לשמועעעעע
ברוקולי
אני מבשלת את האורז חצי בישול
כנ''ל..מקום בעולם
אני לא מבשלת את האורז לפני כןא.א
אבל לא הבנתי למה נשרף לך.לא היו נוזלים בסיר?
אני לא מבשלת אותו קודםחילזון 123
לפעמים משרה קצת במים קודם.
ויש הרבה רוטב בסיר. אז לא אמור להשרף.
גם אני לא מבשלת ולפעמים משרהת.מ.אחרונה
אתגר! רעיונות במה אפשר להחליף את רוטב העגבניות במוסקה?נערת טבע
אז מסתבר שאני רגישה לעגבניות, ככה שרסק עגבניות הוצא מחוץ לתפריט בשבילי...![]()
ואינלי מושג האמת איך מסתדרים בלעדיו.. הוא הבסיס אצלנו להרבה מאכלים.
השאלה הקונקרטית כעת- מוסקה
בלי רוטב בכלל זה נראה לי תפל ובטח יהיה יבש וצמיגי מידיי.. לא?
אשמח לכל הצעה/הערה מחכימה בעניין!!
תודה.
שבת של שלום ושמחה לכל בית ישראל!![]()
עזרה מישו??נערת טבע
ממ אולי זה לא יהיה טעם של מוסקה,אור השחר..
תודה. אשמח למתכון ממישונערת טבע
בעיקרון ברוטב של הקציצות אנחנו שמים -אור השחר..
תשחקי עם זה, זה לא מדע מדויק.. שום נותן גם טעם טוב, וגם אורגנו יכול ללכת
ממ... בלי להעליב, פחות נשמע לי קשור.נערת טבע
עוד רעיונות?
אולי רוטב בשמל יתאים?כוכב לכת
ממיסים חמאה/מרגרינה (לפרווה אני עושה עם שמן אבל יוצא קצת פחות מוצלח) מערבבים פנימה מעט קמח במהירות שלא יישרף ולא יווצרו גושים ואז טורפים פנימה חלב/מים ומבשלים על אש נמוכה תו"כ ערבוב עד להסמכה. מתבלים עם מלח ופלפל
אולי לטגן את המוסקה, ואז גם בלי רוטב זה טעיםיעל מהדרום
אולי לטגן את המוסקה, ואז גם בלי רוטב זה טעיםיעל מהדרום
אולי כמו בשר של בורקס?הדס123אחרונה
המלצות למתכון לעוגהסוודר

עוגת שוקולד?יעל מהדרום
עוגת שוקולד זה כבר חרוש מידי
סוודר
מוס? עוגת שמרים? עוגת קרמבו?יעל מהדרום
אני אשמח למתכון של עוגת קרמבו
סוודר
תחפשי באינטרנט או בפורום. אין לי מתכוןיעל מהדרוםאחרונה
כדורי שוקולד*חזרזיר*
מזכרוני הילדות שלי אני רק זוכרת כדורי שוקולד מגעילים, דביקים, ובעיקר דחוסים.
אכלתי לא מזמן כדורי שוקולד של קונדטוריה - לא דחוסים, טעימים, רכים ונמסים בפה. משהו מושלם. באמת.
יש למישהו מידע ומתכון לכדורי שוקולד כאלה?
אנחנו עושים ככה-אפרתולהאחרונה
שופכים על 250 גרם ביסקוויטים מרוסקים ועושים עיגולים...
יוצא ממש טעים!
מה המתכון המנצח שלכם לשקשוקה?סיגל00
אנחנו רוצים להשתדרג 
