ואם לא, מה לדעתכם יקרה ?
מישהו ניסה להכין פסטה מוקרמת מפסטה אורז ?אני7
ניסינו מוקפץ מאטריות אורז ויצא להיט!שמשי
חשבתי להכין בפסח.. לנסות... בסוף הכנתי עם רוטב עגבניות..
את פניך אבקשאחרונה
תפו"א מוקרם בתנור. צריכה מתכון בבקשהאר
ככה -אני7
לקלף ןלחתוך לפרוסות שש תפו"א בינוניים .
לטגן בצל גדול בחמאה עד שמזהיב .
להוסיף את התפו"א .
להוסיף שמנת מתוקה 38 אחוז וכוס חלב שהומס בה כף קרונפלור \ קמח תפו"א.
לתבל באבקת מרק, פלפל ,ומעט אגוז מוסקט .
לבשל על אש נמוכה כחצי שעה - 40 דקות ולערבב מידי פעם עד שהתפוא רכים מעט .
להכניס לתנור ל180 מעלות עד שהתפוא רכים מבפנים ושחום מלמעלה .
אפשר לשדרג בגבנ"ץ ופטריות .
תודה רבה . אם ם אין לי סיר חלביאר
אפשר ישר לתנור?
עדיף שלאאני7
אפשר לבשל בסיר גדול פרווה בלי החלב והשמנת , להכין את הרטב בנפרד
ואז לבשל במים רותחים רבע שעה את התפוא לשפוך את הרוטב מעל ולהכניס לתנור.
גם אני נתקעתי עם אותה בעייה ..
יש לי מתכון ממש מעולה. בלי בישול לפני.משיח עכשיו!
תפרסי בערך 5 תפוחי אדמה כמה שיותר דק.
שימי בתבנית בינונית משומנת שכבה אחת של תפו"א.
בקערה תערבבי כוס חלב וכוס שמנת מתוקה ומלח ופלפל ותשפכי מעט על השכבת תפו"א.
תפזרי גבינ"צ
ותעשי עוד שכבה כזאת.
(לי יוצא בערך שלוש שכבות)
שימי בתנור על חום גבוה בערך שעה.
^ אפשר לבשל טיפה את התפו"א לפני והזמן אפיה יתקצר..מקום בעולם
תודה לכולכםאר
עכשיו הם בתנור. נקווה שייצא טוב.
תודה וחג שמח
ניסיתם פעם להשתמש עם גבינה לבנה וחלב?את פניך אבקשאחרונה
קנדי דגם FPP609X תנור אפייהמבשלת מבשלת
שלום לכולם!מבקשת עזרה:
למישהו/י יש את התנור הזה
קנדי דגם FPP609X
? אני מתלבטת אם לקנות או לא (יד שנייה אם זה משנה)
חוות דעת של משתמש תעזור לי.
תודה!
חפשי באינטרנט.לפעמים יש השוואת מחירים וחוות דעת גולשים בנוסףאת פניך אבקשאחרונה
שלום לכן, שאלה לישחר26
אחרי שחיפשתי הרבה באינטרנט ולא ממש מצאתי תשובה יש לי שאלה בקשר לבצק פריך:
הכנתי בצק פריך (אבל ללא חמאה לפי המתכון הזה : http://bissim.com/2010/05/16/shavuot-onion-tart/ )
אני רוצה לאפות אותו רק מחר והשאלה שלי היא כזו:
האם אפשר / צריך לשמור אותו בינתיים במקפיא? במקרר?
אם כן - איך להשתמש בו ביום למחרת? להפשיר קודם? לשים ישר לתנור בלי הפשרה ?
קראתי באיזה מקום שאם שמים במקפיא אז לא צריך אפיה עיוורת, האם נכון?...
תודה רבה !
אפשר במקררחכמה בלילה
תשימי במקרר,צ'וקלייט
בהרבה מתכונים של בצקים פריכים אומרים לקרר. לא מזיק ואפילו מועיל. אח"כ את מוציאה, מעצבת, אופה!
תודה רבה על התגובות! אמנם ראיתישחר26אחרונה
כבר אחרי מעשה אבל באמת שמתי במקרר...
תודה רבה!
ציפוי לעוגת שוקולד בלי הרבה מצרכיםמעין אהבה
אין לי ריץ' או שוקולד מריר...
יש דרך לעשות ציפוי לעוגה?
וציפוי בלי ביצים לא מבושלות כי אני בהריון
יש אפשרות, אבל זה יצא קצת נוזלי. זה הולך?פלפלתי
4 כפות קקאו,
4 כפות סוכר
כפית רום (לא חובה)
רבע כוס מים
מערבבים את הכל על אש קטנה, לקראת הסוף מ וסיפים 4 כפות שמן,
מערבבים טוב וזהו.
בזמן רגיל גם מוסיפים איזה 2 קוביות שוקולד כדי להקשות את זה קצת.
תודה רבה!!מעין אהבה
תודה רבה!!מעין אהבה
תודה רבה!!מעין אהבהאחרונה
מה עושים עם קילו קמח מצה שנשאר?תפצי
בס"ד
בא לי עוגיות. יש למישהו מתכון?
יש קקאו, קצת שוקולד מריר, ביצים, סוכר, קוקוס בסיטונאות, שומשום, גרעיני פישתה,
תודה!!
כדורי שוקולד..צריך קקאו טוב ואז יוצא משהו משהומקופלת
אפשר מתכון??סיגל00
בכדורי שוקולד אני מאלתרת תוך כדימקופלת
מנסיון שלי - לא יוצא טעים עם קמח מצאמודדת כובעים
כדורי שוקולד יוצא מעדן עם קמח מצהא.א
קקאו.סוכר.שמן.יין מתוק ולעשות כדורים.וציפוי קוקוס
טוב, עם כזה שיכנוע, אנסה שוב את מזלי
מודדת כובעים
אפשר גם לשמור לשנה הבאה..יעל מהדרום
ומישהי פרסמה פה מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס:
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t709353#7795419
זה לא הופך לחמץ אחרי שנה?שיא המה רבו!
אם זה לא נרטב ובמיוחד אם זה עטוף, למה שיהיה חמץ?mother goose
את לא יכולה לדעת מה יקרה לזה במהלך השנה..שיא המה רבו!
לחמניות קמח מצהחילזון 123
מכניסים למקרר ומשתמשים בקציצות במקום לחם.אלזה
קניידלך. ..אבל זה לא עוגיותכיבשה
לשמור בתוך שקית במקפיא לשנה הבאה חבל לקנותטוביה2
אבל בא לי לנשנש!תפצי
בס"ד
זה גם לא ממצה שמורה. מצה רגילה...
אז שניצלים (מכינים מחכים שיתקרר שמים במקרר ואחרי שעה יש אחלהטוביה2
רק לא לשכוח זה בשרי אז אין קפה
תודה!!תפצי
בס"ד
מצאתי גם מתכון לכדורי שוקולד:
3 כוסות קמח מצה
1 ושליש כוס יין
4 כפות קקאו
200 גר' מרגרינה (אם משתמשים בשמן אז לאחסן בסוף במקפיא)
1.5 כוס סוכר (אני אוטומטית מורידה שליש כי בעלי לא אוהב שזה ממש מתוק)
כף קפה נמס
1 סוכר וניל
לערבב ולכדרר. (לא היה לי כח לכדרר אז חילקתי את הבלילה ל2 וכל חלק שמתי על נייר אפיה ועשיתי נקניק ארוך. חתכתי לפרוסות והופ למקפיא.
תודה ממש לכולם!
עשיתי עוגה לחג פשוטה וטעימה מאוד בעיקר חמהמעין אהבה
3/4 כוס שמן
כוס וחצי סוכר
2 סוכר וניל
לערבב .
ולהוסיף-
2 כוסות קמח מצה
שקית אבקת אפיה
1/2-3/4 חבילת שוקולד צ'יפס
מערבבת .
ומוסיפה בערך 3/4 כוס מיים רותחים.
בתור קרם אפשר עם השוקולד מריר ואפשר סתם למרוח ממרח שוקולד..
יצאה ממש טעימה . מומלץ לחמם.
ואת כמובן יכולה להוסיף אגוזים. ואפשר גם להוריד מהקמח ולשים במקום קוקוס.
אפשר אם רוצים עוגת שוקולד לשים רק כוס קמח וכוס של אבקת שוקולית
זה יכול לשמש כאחלה פירורי לחם לשניצל (עדיף לתבלן אותו)חיים11111
הולכים לדוג!!!!!!!!! 50%קמח 50%קמח מצה פיתיון מעולהנחשון מהרחברון
אפשר לשם תירס על הקרס, לעטוף בבצק ומוציאים מושטים יפים
ואז מכינים מושטים בציפוי קמח מצה ושאר ירקות...
גדר תיל
איפה יש לדוג מושטים? סליחה על הבורות. פשוט בחנות הם מזה יקרים....
(*אמנונים)
כינרת!!!!!!!!!!!!!!!! זה דגי מים מתוקיםנחשון מהרחברון
חוף אמנון - משופע, אבל גם איזור צמח-טבריה- מגדל. בחוף המערבי הם נמצאים יותר אבל - צריך חכת רולד, עם בוסים חייב סירה פנימה או איזה מזח לעומק. הם פשוט לא נמצאים צמוד לחוף... פעם היינו דגים שם המון!
יפה.... [מקנא]גדר תיל
מצטרפת לשאלה..נדנדה כתומה.
ואין אפשרות לשמור לשנה הבאה,כי כל הפואנטה זה שזה לא בא במגע לפני שמכינים עוגה או משו
לא דווקא עוגות.אפשר כל דבר..
ועדיף דברים שלא מאוד עם טעם "פסחי"
חוזר על ההצעה שעלתה: שניצלים!יניבא
אני בדרך כלל חותך את החזה עוף לרצועות- אצבעות. שם הכל בקערה מערבב עם ביצה ותבלינים אח״כ שופך קמח מצה ושוב מערבב. ואז מטגן. חוסך את העבודה של אחד אחד. יוצא חטיף.
בדיוק עכשיו דופקת שניצלים...גדר תיל
![]()
לא יוצא קרחות אם מערבבים ככה עם הקמח-מצה?
איך עשית את הסמלי? ????כיבשה
יוצאות לפעמים קרחות. זה עדיין טעים.יניבאאחרונה
לא בדיוק מתכונים....ציפורת
צריכה רעיונות - אני חוזרת לעבודה אחרי חופשת לידה של חמישה חודשים כיפיים. אבל לא יודעת איזה אוכל אפשר לקחת איתי. אין לי כל כך זמן לנטילת ידיים וברכת המזון. פעם הייתי לוקחת יוגורט עם גרנולה ובזמן האחרון היוגורט ממש לא עושה לי טוב.
אשמח לקבל רעיונות...
סלט חתוך עם קרקרים או פריכיותכיבשה
גבינה או קוטז עם ירקות עם זה עושה לך טוב...
אאמ מה עוד??
טבעול אם את אוהבת...
^^^^^גדר תיל
קורנפלקס,
לחמנית מזונות עם נקנקיה.
לחמית..תתתתתאחרונה
מישהו יודע איך מוסקה מתנהגת בהקפאה? (חצילים)נערת טבע
נראה לי שהיא זורמת
אור השחר..
נשמרת מעולהצ'וקלייט
תודה רבה!
נערת טבע
לי החצילים לא נשמרו משהו...גדר תיל
מצוין!התנערי מעפראחרונה
לא מורגש בכלל שנשמר בהקפאה, טעים כטרי.
מישהו שמע על זה?שביב
יפ לבישול וזה בא מטבעונאי אז זה ממש שווה... קופסא_חמה? או קופסת_קש?, באנגלית haybox או hotbox ולא רק שלא תשרפי כלום עוד לעולם... אלא גם תחסכי באנרגיה ומים והכל יהיה יותר טעים ובריא. קופסא חמה זה קונצפט מאד מאד פשוט.. זה פשוט קופסא מבודדת. הכי פשוט זה לקחת צידנית גדולה (ישנה) ושמיכת צמר צבאית. תוודאי שיש לך סיר (או שני סירים) שאפשר לשים בתוך השמיכה בתוך הצידנית ולסגור לגמרי. עכשיו ככה - כמעט כל מה שמבשלים בסיר - אורז, עדשים, תבשילים, שועית, חומוס.. לשים עם כ-20% פחות מים (לדוגמה 2 כוסות אורז ו-3 וחצי כוסות מים) להביא לרתיחה ולשים בקופסא. ואז לחכות - המזון יתבשל בצורה מושלמת (בישול איטי בריא יותר), בחיים לא ישרף, וישאר חם במהלך היום ל-כל הארוחות. אורז לוקח בערך שעתיים. אפשר לבדוק - אבל לא להשאיר פתוח יותר מדי זמן. הארגון המדברי sunseed trust אותו ביקרנו במסעותינו הביא כל מיני רעיוניות לטנזנייה והקופסא החמה הוא הפטנט המצליח ביותר שם. אם רוצים באמת משהו טבעי אז בונים את זה מקש יש הרבה מידע על הרשת
לא שמעתיחילזון 123
אבל דבר ראשון- 2 כוסות אורז ו3.5 מים זה כוס ושלושת רבעי מים לכוס אורז. זה מה שתמיד אני שמה. זה לא 20% פחות...
דבר שני- פעם מישהי כתבה באחד הפורומים שאורז היא מביאה לרתיחה ואח"כ מכסה טוב ומשאירה ככה וזה מתבשל לה טוב.
אורז לא צריך הרבה בישול. למרות שאני לא ניסיתי, אני מבשלת על אש נמוכה.
דבר שלישי- בקשר לקטניות האחרות- נשמע רעיון מעניין.
הגזמודדת כובעיםאחרונה
הוא יחסית מוצר זול, כך שחבל לסכן את האוכל על קופסאות מוזרות כאלה.
זו דעתי 
צריכה מתכון טוב לעוגה ליום הולדת לחברה..מיצ'ל

יש לי רעיון חמוד ממש שעשיתיshir shirאחרונה
עוגת שוקולד הכי פשוטה שיש- בתבנית עגולה [חשוב שהעוגה תצא גבוהה]. לקחת חבילת ריצ' ולשים מעל שכבה יפה ככה שיהיה טעים, לקנות חבילת קליק עיגולים או עדשים או כל סוג של ממתק טעים שיכול לכסות יפה את כל השכבה של הקצפת,
לקחת כיף כף ולהעמיד לרוחב העוגה- אפשר על הכיף כף לשים סרט שיראה כמו מתנה.
יצא לנו ממש יפה, אם אהיה על המחשב אעלה תמונה בלנ"ד.
בהצלחה=]
מחפשת רעיונות לסעודה שלישיתמחפשת מתכון
למי יש?
תחפשי באתר שלחיים חדשים
יש שם רעיונות נחמדים לפסח- לביבות, אגרול, לזניה ועוד... ודברים די קלים ומהירים.
לזנית מצות יוצאת ממש טעימה..אביה*
אפשר מתכון ללזני. מצות?שירת דבורה
אנחנו עשינו את הרגיל,אור השחר..
רק במקום עלי לזניה שמנו מצה שקצת הרטבנו אותה..
זה כבר בתוך כלי הפסח. אבל בגדול:אביה*אחרונה
למעלה שמים מצה רטובה ומערבבים קוטג עם ביצה או שתיים. שופכים על המצה ומפזרים גבנ"צ..
אם זה לא היה ברור אז מרכיבים:
מצות, מילוי, מצות, מילוי ואז מצות עם הקוטג' וכו'..
אלשר גם בלי מצות שוב בלמעלה
דג, פיצה, פשטידות.. סלטיםברוקולי
מצה מטוגנתshir shir
במילוי פירה או גבינ"צ...אחד הטובים
או עם בולגרית ופטריותמיסטר דום
תודה לכולם - נעזרתי בתגובותיכם ויצא מוצלח!מחפשת מתכון
אוכלים שאפשר לקחת לטיולפיתה פיתה
ביצים.נדנדה כתומה.
או להכין חביתות לאכול בתוך המצה.
צ'יפס מתפוחי אדמה זה נחמד מאוד בטיול.
מצות,ממרחים,שימורים
טונה מעושנת אם אוכלים שמן קטניות
נקניק פרוס
לעשות מנגל
ירקות חתוכים
סלט
אפשר לבשל לפני תפוחי אדמה וביצים קשות
אפשר להכין בשטח פירה עם בצל,מרק,שקשוקה..
נגמרו לי הרעיונות.
לחמניות פסח שאפשר להכניס לתוכן הכלבת 30
פסטרמה, ירקות,פירות, שימורים, מצהברייחכמה בלילה
קציצות בשר מטוגנות, תפוחי אדמה, ביצים קשות, ירקות.פלפלתי
מצה בריי כמובן!yarivnayim1212אחרונה
זה קשה, זה לא מתפורר, זה טעים גם קר וגם חם ואפשר להוסיף לזה סלט בצד, או רק מלח או אפילו סוכר
צריכה מתכון טובכיבשה
אבל בלי קמח מצה ...אולי עוגת מוס או משהו כזה שיהיה כיף לקבל יש למישהו?
חלבי/ פרווה? עם קטניות או בלי?יעל מהדרום
טריקולד..אור השחר..
יש לי עוגה נדירהמיסטר דום
ובכללי -אור השחר..
בלי קטניות...כיבשה
אפשר מתכונים?
ואגב מזה קמח תופח של אסם לפסח?
קמת תפוא?
לא, קמח מצות..אור השחר..אחרונה
יש לה שם גירסא של פסח (אני מהפלא' ולא יכולה להעלות קישור..)
בכללי יש לה מתכונים טובים, וגם לפסח..
טיגנתי שלושה בצלים, אין לי מה לעשות איתם... רעיונות למתכוניםרגילה,כמו כולם
אפשר עם קטניות, לא אורז...רגילה,כמו כולם
הולך גם לטגן עוד קצת בצלים?אור השחר..
אפשר גם לשים בסלט - משדרג ממש
אפשר לאלתר משהו מעדשים/אפונה, לבשל אותן ביחד עם הבצל ולתבל - מל"פ, רסק עגבניות וכו'. (הכל בגדר אלתור..)
אחלה רעיונות! באלי להמציא משו... בסגנון שכתבת על האפונהרגילה,כמו כולם
קטניות כאילו?אור השחר..
חביתות עם בצל מטוגן, להוסיף לירקות מוקפצים.גדר תיל
פשוט תביני פירה ותוספי בצל מטוגןכיבשה
פשוט תביני פירה ותוספי בצל מטוגןכיבשה
את יכולה להקפיא ולהפשיר כשצריךחכמה בלילה
דג סלמון- מתכון:מירי ט.אחרונה
למרוח על הדג,
לפזר מעל זה הרבה בצל מטוגן,
שיכסה,
ולתנור.
מתכון לעוגיות שוקולד ציפס כשל"פ טובותאר
משהו שאולי יתאיםעוד כינוי
3 חלבונים
חצי כוס סוכר
200 גרם שקדים/בוטנים/אגוזים גרוסים
חצי חבילת שוקולד ציפס.
מערבבים הכל ביד ושמים בתבנית עם כפית.
לאפות כרבע שעה.
להחביא שלא יגמר ברגע.
בהצלחה
וואי יש לנו מתכון ממש טוב! כולם אמרו שהוא יותר טעים מהחמץ..אביה*
עשינו עוגה וחתכנו, תבנית חד"פ ענקית (הכי גדולה שיש..)
1.5 כוס קמח תפו"א
2 כוסות קמח מצה
3 ביצים
1 ורבע כוס סוכר חום
1 ורבע כוס סוכר לבן (עשיתי 2 ורבע סוכר לבן בסוף- כאילו בלי החום כי לא היה לנו)
כף אבקת נס קפה
כפית סודה לשתיה
1 א.אפיה
1.5 כוס שמן
כפית שטוחה מלח (כן כן!!)
2 סוכר וניל
שוקולד צ'יפס לפי העין והרצון
אפשר להוסיף שברי אגוזים
עדיף להקציף ביצים שלמות עם הסוכר ואז להוסיף שאר החומרים לא חיב..
לאפות בחום בינוני ולחתוך כשדי חם..
אני אנסה. תודהאר
חלק מהמשפחה לא אוכלת שרויה.......
לא...אביה*
עשיתי הבוקר ויצא ממש טובאר
מרות ששכחתי להקציף את הביצים.
וגם לא היה לי סודה לשתיה.
אבל יצא טוב .
תודה(:
הכנתי ויצא מעולה ממש!תודה
נדנדה כתומה.
(חלק מהדברים לא מתחלקים בדיוק לחצי אז המרתי למידות קרובות..)
בתבנית חדפ רגילה.
יצא פצצה!!
השתמשתי בקמח מצה שמורה,שהוא כבד יותר..אז שמתי 3/4 כוח קמח מצה ו1 כוס קמח תפו"א.
וכמעט לא מרגישים את הטעם של הקמח מצה!!וזה קשה עם מצה שמורה
קיצור,רושמת את המתכון ושומרת אותו לשנה הבאה

תודה רבה!
בכייף, אנחנו עושים את כל העוגות עם קמח מצה שמורהאביה*
הרוב זה חצי מצה חצי תפו"א..
יש עוד כמה מתכונים אבל אין לי כח להקליד:-/

אני ממש אשמח לעוד אם יהיה לך כח!נדנדה כתומה.
אם עדיין רלוונטי לך-אביה*אחרונה
או שבאישי אשלח לך צילום של המתכונים..
שביעי של פסחחיים חדשים
אוכלים קטניות ושרויה, אבל... אין תנור!
אז בעצם אפשר רק על הגז.. או ללא בישול..
תודה!!
אנחנו עושים הרבה פעמיםאור השחר..
השנה אכלנו כמה פעמים אפונה מבושלת (רוטב אדום), אפשר שעועית ירוקה עם שומשום/רוטב כלשהו.
מרק כלשהו..
תודה רבה!! זה רעיון..חיים חדשים
אפשר להכין תפוא ובטטות ברוטב שמנת ופטריותבתאל1
בלי תנור?חיים חדשים
בלינצ׳ס במילוי פרווה/חלביאדוהאחרונה
ממרח שוקולדנקניקיות
שלום. חודשים לא הייתי כאן. שמחתי לחזור.
איך מכינים ממרח שוקולד כשהחומרים הזמינים הם: קקאו, סוכר, ביצים וקמח תפוחי אדמה.
אחרי כמה נסיונות כושלים אני מבקשת את עזרתכם.
תודה
למה לא לקנות?התנערי מעפר
2 כפות קקאו, 5 כפות סוכר, 2 כפות יין, 2 כפות מיםשירקאחרונה
~~~השרשור הגדול לעוגות וקינוחים לפסח!~~~נדנדה כתומה.
אז בואו נשתף את כולם-שכולנו נוכל לגוון את הפסח שלנו

הוראות הפעלה:
#על כל עוגה כדאי לכתוב אם היא קטניות/שרויה/וכו'..
#אם יש אפשרות לתחליפים(נגיד קמח תפוא במקום קמח מצה וכו')אז כדאי לרשום
#מומלץ בתחילת המתכון לרשום אם מצריך אפיה/בישול/בלי..זה יעזור לכולם

צאו לדרך

[בלנ"ד כשאהיה בבית מתכון קל וכייפי לבראוניז לא שרויה ובלי שוקולד
הכי טעימים בארץ.]לאוהבי הקוקוס..מקום בעולם
נשיקות טעימוווות למחמירים שבמחמירים!צ'וקלייט
(אם אתם לא אוכלים סוכר בפסח אלא רק מי סוכר, תכינו לפני פסח)
3 חלבונים
חצי כוס סוכר
חצי כוס אגוזים טחונים דק
להקציף תחלבונים עם הסוכר לקצף עמיד וגמיש. להוסיף את האגוזים ולקפל בעדינות. לזלף בתבנית לאפות על חום נמוך עד שהנשיקות מתקשות.
בתיאבון!
פסח כשר ושמח!
למה לא לאכול סוכר בפסח?חכמה בלילה
אה..החמרה..לא יודעת להסביר בדיוק.צ'וקלייט
בטח כי כשפעם הם ישבו בשקי יוטה, חששו שאולי היה בזה חיטה...פלפלתי
חח ממש לא. העניין הוא לבשל לפני פסחחיה רוז
ותערובת חמץ בטלה לפני סוף זמן ביעור חמץ ולא אחריו. חמץ שלא בתערובת לא בטל בכלל.
אם זה כבר עבר בישול אז זה נחשב תערובת חמץ.
אז מבשלים את כל הסוכר לפני וזה מימי..
יש מתכונים שזה לא מתאים. אז אפשר להכין לפני סוף זמן ביעור חמץ עם סוכר רגיל כי זה עובר את הבישול של המתכון.
אוהווCoollit
עוגות דיאטטיות לפסח דחוףףדגני בוקר
שאלה בקשר לעוגיות קוקוסMirgutאחרונה
יש מתכונים בהם מציעים לחמם את החלבונים עם הסוכר עד להמסה, ורק לאחר מכן להקציף, יש לזה חשיבות? יש מתכונים בהם מופיע במקום סוכר אבקת סוכר,מישהו יודע מה הסיבה?
עוגה מומלצת ביותר!חייצ'ו
עוגה מהאתר של קרין גורן,
הכנתי בפסח שנה שעברה ומאז עוד הרבה פעמים גם לא בפסח...
מומלץ ביותר! =)
-קפיץ-נדנדה כתומה.
עוגיות- פרווה- אפיה- שרויה- ללא קטניות- טעיםטיח
עוגיות עם אפיה שרויה וללא קטניות
לא כ"כ זוכרת את השינויים של פסח משנה שעברה אבל פשוט לקחתי את המתכונים הרגילים והחלפתי את הקמח בחצי כמות של קמח מצה דק וחצי כמות בקמח תפו"א
אז עוגיות שוקולד ציפס-
מערבבים
2 ביצים
כוס שמן
כוס וחצי סוכר (אפשר קצת פחות)
כפית יין או תמצית וניל
ומוסיפים
כוס קמח תפו"א
כוס ורבע קמח מצה דק מאוד
חצי- שלם שקית של אבקת אפיה
מעט מלח
מערבבים ליצירת גוש בצק ומוסיפים כוס וחצי שוקולד ציפס
יוצרים כדורים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 למשך 8-14 דקות
עוגיות רעידת אדמה-
מערבבים
2 ביצים
חצי כוס שמן
כוס סוכר
כפית יין
חצי כוס קקאו
מוסיפים
כוס קמח תפו"א
כוס קמח מצה דק מאוד
חצי שקית אבקת אפיה
מעט מלח
מערבבים עד ליצירת גוש בצק
עושים כדורים ומגלגלים בתוך אבקת סוכר
מכניסים לתנור שחומם מראש- 10 דקות
-מקווה שזכרתי נכון משנה שעברה-
ויש גם את הסופלה שרץ פה- (והוא גם לא שרויה)
200 גרם שוקולד מריר
3/4 כוס שמן
1 כוס סוכר
2 כפות קקאו
1 כוס קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
5 ביצים
אופן ההכנה
ממיסים בסיר או במיקרוגל את השוקולד עם השמן, ומוסיפים בבחישה את שאר החומרים.
מוזגים לתבניות שקעים, בשלב זה ניתן להוסיף קובית שוקולד בתוך כל אחד.
(אם אין תבניות שקעים - יש תבניות שקעים חד פעמיות, או מנג'טים רגילים פשוטים - לשים 3 ביחד ואז זה מספיק יציב)
אופים כ-10 דקות (תלוי בתנור) בחום בינוני, להקפיד מאוד לא לאפות יותר (זה נראה עדיין לא מוכן). מומלץ לשים סטופר כדי להוציא בזמן
הבטחתי אז אני מקיימת
בראוניז!נדנדה כתומה.
4 ביצים
2 כוסות סוכר
1 כפית תמצית וניל (או שקית סוכר וניל)
1 כוס קמח תפו"א
1 כוס שמן מכל סוג(לא ניסיתי שמן זית,כן ניסיתי שמן שקדים,שמן קנולה,שמן אגוזים..)
1/4 כפית מלח
3/4 כוס קקאו.
משמנים תבנית חד"פ רגילה,מערבבים היטב את כל החומרים לבלילה אחידה.אופים בחום בינוני עד שיציב כ40 דקות.
אפשר להוסיף לבלילה בערך חצי כוס שוקולד צ'יפס,לטעמי זה מיותר ממש.
מתכון מעולה!הכל ממנו
פחות כוס סוכר, שוקולית במקום קקאו.
ולהוסיף א.אפיה..
אני מחפשת עוגה שמכינים במיקרוגלכמו הלבנה
אין לי תנור..
סופלה יכול ללכת טוב במיקרו..מקום בעולם
עזרה בבקשה! גם לנו אין לנו תנור..arlan
אני אשמח למתכונים למיקרוגל או בטיגון/אפיה
מתכונים טעימים ולא כ"כ רגילים ל-ארוחות בוקר, צהרים , מנות אחרונות (לא חייב\עם בשר)
עדיף כמה שיותר דיאטטים
אפשרי עם שרויה/ליפתית לא עם קיטניות
תודה!!
בראוניז, סופלה, עוגות טורט..מקום בעולם
תודה! יש לך/ם מתכונים למנות אחרונות?arlan
בדיוק יצאתי מהבית.. יש לי של הסופלה אם תרצי..מקום בעולם
אני אשמח לכל מתכון שיש
arlan
סופלהמקום בעולם
תודה
חשבתי שהסופלה במיקרו.. למישהי יש מתכון למיקרו?arlan
אהה אויש, מתנצלת. באמת בלבלתי בגלל התגובה לפני..מקום בעולם
ממתק שוקולד שקדים- לא שרויה ולא קטניותכוכבי בוקר
ממיסים שוקולד,
שופכים על נייר אפיה כף אחת כל פעם, במרווחים,
לתוך כל כף תוקעים חמישה שקדים קלויים (עדיף לא מלוחים אבל ממש סבבה גם אם כן)
בצורת פרח
מקררים היטב, שומרים במקרר. יוצא טעים ופשוט, כיפי בתור קינוח-לא-מפואר-מידי-אבל-כיפי.
נשמע מדליק!ננסה בע"ה.נדנדה כתומה.
סיר בישול איטיאחות אחת
מישהו התנסה בנושא?
הכנתי עוף עם ירקות, העוף התרכך והירקות יצאו ממש קשים.
(ואם בכלל יש טיפים, מתכונים לשימוש, אשמח לשמוע, תודה!

