מתכונים לחג הקרב ובאanonimii
חצי קילו קמח. אפילו פחות... מה אפשר לעשות?את פניך אבקש
עוגות,,, פיתותחכמה בלילה
פיתות? אותו בצק של לחם?את פניך אבקש
פוקצ'השוקולד לבן
רוגעל'ך של כרמית. בדיוק חצי קילוכמו הלבנה
אני אחפש. תודהאת פניך אבקש
בדיוק באתי לכתוב לך פנקייקיםyarivnayim1212
הייתי פשוט עושה ערימות על גבי ערימות... 
אולי נסגר על פיצה
ואת שאר הדברים שכתבתם נשאיר לפעם הבאה..את פניך אבקשאחרונה

קשור לעשות רוטב שמנת פטריות משמנת בגביע?מים שקטים
היה על זה שרשור לא מזמן אבל לא מצאתי אותו..
יש לנו אירוח חלבי ולא באלי להוציא עליו מלא כסף/:
בהחלט!ת.מ.
יוצא ממש טעים אפשר גם להוסיף/להחליף את השמנת בבולגרית/קוטג' עושה אותו אפקט+-...
תודה! עדיף קוטג׳ או שמנת?מים שקטים
שמנת יוצא קצת יותר איכותי לדעתי אבל זה לא עקרוני...ת.מ.
יוצא מעולה!יעל מהדרום
כן! אני עושה-מטרי
מערבבים טוב טוב טוב.
וזהו...
תודה לכן! באמת יצא מעולה!מים שקטים
בהתחלה השמנת קיבלה מרקם גושי כזה ונחששתי אבל הוספתי חלב וזה נהיה סבבה. גם שתי כפות קמח שיפרו את העניין.
תודה!
איזה שמנת?-סליחה על הבורותגילצי
שמנת של פעם- הפשוטה כמו הלבן...ת.מ.אחרונה
מילקשייק תות בלי גלידה.. איך עושים?טוזי
איך יוצרים מכל זה או מחלק מילקשייק חלומי??
תודה!!!
לפי דעתי להקפיא את החלבme and i
את התותים והבננות ולטחון הכל יחד ולהוסיף סוכר לפי הצורך
אפשר לטחון עם יוגורט שאוכליםאני123
אני שמה גם בננה
יוגורט במתיקות מעודנת ובנוסף גם קוביות של קרח או חלב קפואות.מירי ט.
קוביות קרח לא יהרסו את הבלנדר?טוזי
לי לא הרס. ככה אני מכינה גם אייסקפה.מירי ט.
אין לי רעיון איך...
מה שעשיתי בסוף..טוזי
יצא מעןלה!!!!
יופי, מעולה
מירי ט.אחרונה
מה מכינים לשבת??zs
בס"ד
עוד יום רביעי חלף הלך לו ומגיע יום חמישי שמבשר שבת בפתח...
שתפו מה התפריט שלכם לשבת הקרובה.. 
התכנון הוא כזהחלבית
תפו"א אפויים במלח גס ופלפל
קציצות בשר ברוטב אדום
אורז
אנחנו מכיניםתתתתת
אצלנו מכיניםanonimii
עוף בתנור עם תפוחי אדמה ואורז
סלטים סלק ירקות טחינה סלט מיונז
דגים כל פעם דג אחר
לפעמים משנים את התפריט תלוי מי בא לשבת
אנחנו עוד בתכנונים...ת.מ.
עוף עם גריסים
סלט פטריות עם בצל
אולי ירקות בקוקי של ניקי
באלי להכין גם זיתים מבושלים ואורז
איזה רוטב את מכינה עם הבורקסים?anonimii
פטריות בד"כ...ת.מ.
אפשר את המתכון של הרוטב פטריות?anonimii
בשמחה-ת.מ.
תודה רבהanonimii
מרק עוף, פרגיות, חמין, גלידת מנגו, עוגת מייפל-שיש, קציצותחכמה בלילה
תפו"א, אורז...
אמאא איזה אתר מעולללההה!מ(ל)כת אסתר
בתפריטבתאל1
דג מרוקאי -לא חריף
עוף עם אפונה
אולי אורז
לבוקר- חמין
סעודה שלישית-טרם נקבע... נראה לי ירקות, טונה ולחם...
וכמובן סלטים- חסה, ירקות, טחינה, גזר מבושל, קולורבי..
אצלי בתוכנית-כוכבי בוקר
ערב- רק שנינו
לחמניות מכל מיני סוגים
מרק בצל
ניוקי בקרם עגבניות
מושטים- בא לי מתכון חדש
וסלט חסה
בוקר- עם אורחים
סלטים- מסתמן טחינה, חציל בתנור, עגבניות מיובשות, שום צלוי, סלטים טריים.. ובלינצ'ס תפוחי אדמה ופטריות מגניב.
אחר כך עוף עם תפוחי אדמה ובטטות, משהו מבשר טחון( בא לי צילי קון קרנה. נראה אם יצא ), אורז ואנטיפסטי.
לקינוח צמת שוקולד וקוקוס.
לסעודה שלישית לרוב קפה ועוגה. אולי יהיו אורחים אז נראה..
אז ככהילדים זה שמחה
ערב
דג בתנור
כבד עם בצל
עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטות ושום
אורז
לבוקר
עוף ברוטב אדום עם תפוחי אדמה אפונה וגזר
ואורז.
סעודה שלישית
טונה
סלטים
חצילים
וביצים
היי, היה פה קישור לאתר מתכונים לשבת. משהו חבל"ז!! איפה זה?רומי**
יש לי שאלה לכל אלה שכתבו אורזסדר נשים
אתם אוכלים אותו עם רוטב כלשהו או יבש?
כי אני תמיד משתגעת מזה שכשמכינים אורז צריך לידו משהו רטוב ולפעמים
בא לי להכין אוכל יבש לאותה סעודה..
אנחנו אוכלים את האורזתתתתתאחרונה
אפשר לענות עכשיו?סדר נשים
לערב הכנו מרק אפונה אורז ועוף ברוטב
ולבוקר חמין ושניצלים
לס.שלישית השבת לא הכנתי משהו מעבר לחלות
מוסקה- אפשרי להכין בלי קמח?נערת טבע
אני תמיד מצפה בביצה וקמח, אבל עכשיו זה לא אפשרי לי..
מה עושים? פשוט לוותר על הציפוי?
אין לי תחליפים כקמח מצה וכאלה...
תודה!
מתכון למוסקה בלי קמחanonimii
תודה רבה! אבל זה פחות הכיוון שלי..נערת טבע
אין לנו תנור אז לא כ"כ רלוונטי לי![]()
חושבים שאפשר פשוט לטגן ללא ציפוי?
יש לך קמח תפוחי אדמה?אמא!!
לא. חושבת שבאמת אנסה בלי ציפוינערת טבע
אולי רק עם ביצה?מקום בעולםאחרונה
עזרה בבקשה- שקית תיבול של עוףזכיתי
יש לי שקית תיבול לעוף בתנור בטעם עשבי תיבול. זה חמץ.
לא מתאים לי עכשיו להשתמש לעוף בתנור.
מה אפשר לעשות עם זה? בא לי להשתמש בזה כי זה ממש טעים...
אולי ירקות בתנור?
או משהו אחר?
תודה
לה לא להשאיר לאחרי פסח? במקום מוסתראת פניך אבקש
1.כי זה חמץ. 2.כי זה טעים ובא לי להכין מזה משהו לעכשיו
זכיתי
נכון אבל עושים מכירה. זה בעייתי?את פניך אבקש
יש כאלה שלא מוכרים פסטותplonyאחרונה
אנחנו למשל...
חמץ גמור שורפים
מה אפשר לעשות עם בולגרית יבשה?יוני
(או שאני מוצא משהו שווה להכין איתה, או שהיא הולכת לזבל, או שבסוף השבוע לפני פסח היא הולכת לזבל.. קיצר תעזרו!)
תודה
בפיצה או טוסט במקום גבינ''צ.גדר תיל
או בתוך אומלט, תפזר מעל לחביתה. זה נמס כזה.
הכי טעים בחביתה/שקשוקהמודדת כובעים
סלט יווני95200
)'לחמניות ממולאות בגבינות?אור השחר..אחרונה
בקשת המלצה למעבד מזוןתות
לא, לא מגימיקס... משהו מאוד פשוט וזול!
יש לי סלייסר והוא מעולה לי. אני צריכה בעיקר לטחינה (פסטו, טחינה, לפעמים דג) ולגירוד.
היה לי של קנווד, הוא התקלקל וגם נשבר בו כל פעם משהו אחר...
אבל הייתי מאוד מרוצה.
אין לי תקציב לאותו דבר, אלא פחות מ 300 שח.
חשבתי על הדגמים -
מעבד מזון 48438 Morphy richards
מעבד מזון Kenwood FP120
מישהו מכיר או שיש לו המלצה למעבד מזון אחר?
דרישות:
זול
לפחות 1.5 ל
איכותי
עדיף - עם אופציה למגרדת (אם יש גם מסחטה עוד יותר טוב)
עדיף משהו שלא תופס הרבה מקום
מעבד מזון לא יקרanonimii
עליו חשבתי-תות
מכיר/ה אותו? ממליץ/ה?
כן היה לנו לפני כמה שנים כזה בבית הוא טוב החזיק הרבה זמןanonimii
גם קנווד חברה טובה
יש לי של מעבד מזון Morphy richards- אני ממש מרוצהronit
הוא קומפקטי,
פשוט להפעלה,
קל לניקוי
ולא תופס הרבה מקום
איזה דגם? תודה!תות
מקפיצה. וגמני מתעניינת.ג'נדסאחרונה
אינסטנט פודינג וניל וקונפלור זה חמץ??אר
אם זה עם כשרות טובה ךפסח אז לא
. בגדול זה קטניותחיה רוז
אין לזה כשרות לפסח.אר
או שלא חמץ ואפשר לסגור בארון....
מאוד הגיוני שחמץ.חיה רוז
קטניות אתם אוכלים?
אתם לא מוכרים חמץ?
כי אצלנו לא לוקחים סיכון וכל אוכל בלי הכשר לפסח נמכר. או כל דבר שהיה במטבח ואולי דבק בו פירור חמץ.
זה הגזמה ומכירת דברים מיותריםכמו הלבנה
אין לנו בעיה למכור דברים מיותרים.חיה רוז
יש בזה הרבה שיטות.כך אצלנו.
ובנוגע להגזמה- להיפך. חוסך המוון בניקיון. ארון שלא משתמשים מנקין רק בקצה שלא יפלו פירורים, סוגרים ומוכרים. כל דבר שלא רוצים להתחיל לנקות מכניסים לארון או מחסן ומוכרים. מאוד מיקל.
תלוי ברכיבים, עמילן זה הרבה פעמים חמץ, וקורנפלור זה קטניותחכמה בלילה
יש פה קישור לאתר של כושרות- כתוב שםיעל מהדרום
תודה רבה שהעלת את זההתנערי מעפר
תודה רבה אני אבדוקאר
אלא כמו שכתבת אם נדבק פרור או החמץ שבלוע בכלים. לא משאירה ממש חמץ. אז כנראה שימסר לנזקקים.
תודה
סבבה. פשוט אני מכירה כאלו שבכלל לא מוכרים. כי לא סומכיםחיה רוזאחרונה
מתכונים עם גרנולה מוכנהdan_land
לקראת הפסח המתקרב נשארנו עם חבילה+ של גרנולה מוכנה,
אשמח לרעיונות מה אפשר לעשות עם זה?
לערבב עם יוגורט
אושר תמידיאחרונה
עופות שאלה-רות22
כמה פעמים קניתי עופות טריים או קפואים.. כאשר שטפתי אותם.
במהלך הבישול או האפייה הייתי רואה נזילות של דם
היו פעמים שהייתי ממליחה לפני שמא ויש דם.. ואיני רואה אותו.
אבל פשוט כשהייתי רואה סוג עוף כזה הייתי זורקת אותו לפח.
מה לעשות כדי שזה לא ייקרה לי?
נזילות של דם?? מה פירוש?~א.ל
נניח ביקשתי שיפרקו לי את העוף, זה כאשר מדובר בטרירות22
אחרי הקפאה יש לפעמים שוק -שתיים הדם יוצא מאיזה עורק ולא עוצר כמה פעמים שוטפת לא עוצר... לא מבינה למה?
וכך גם בקפואים רק שם זה קורה לי פחות.
אני מצטערת שזה קורה לי כי אם ניתן לטפל בזה אשמח לתגובה במקום שאזרוק לפח..
למיטב הבנתי אין שום צורך לזרוקחילזון 123
אם העוף הוכשר כמו שצריך כל "דם" שנשאר אח"כ זה לא נחשב דם.
מקווה שאני לא טועה.
בכל מקרה כאן יש משהו חשוב שקראתי לאחרונה שגם קשור לדם בעוף-
http://www.kosharot.co.il/search.asp?text=%F6%F8%E9%F8
אם זו כשרות טובה אין כל סיבה לדאגה. אני פעם התקשרתיחכמה בלילה
לרב שלנו בנידון והוא אמר שזה בסדר גמור.את לא צריכה למלוח,זה כשר, רק לשטוף את מה שלך לא נעים איתו.זה כל הרעיון בכך שנתנו כשרות לזה.
יש 3 סוגי דם בהלכה כמדומניחיה רוזאחרונה
ממליחים כדי להוציא את דם הנפש וכדומה.
מה שנשאר זה לכאורה דם מותר.
יש לכם מתכון לעוף ברוטב?סדר נשים
כזה שיוצא מהעוף עצמו ולא ממשהו חיצוני כמו רסק/רוטב סויה/ בצל
אני שמה על העוף (בתנור) שמן, מלח, פפריקה, פלפל שחור*קומי אורי*
מלח גסברוקולי
תודה על התשובותסדר נשים
עוד מישו?
נראלי שפשוט צריך לשחק עם התבליניםחלבית
מים ותבלינים- פפריקה מתוקה, רוטב צ'ילי חריף (מעט ממנו) ומלחשוקולד לבןאחרונה
יוצא טעים מאד (רוטב הצ'ילי יוצא חריף בכמויות, אני שמה בית חצי כפית לכפית שטוחה)
שלום (:hodosh
אשמח לשמוע על רעיונות לבישול של עוף...
אני תמיד מכינה צלי .. אבל באלי לגוון .. יש לציין שתקלקל התנור ..
עוף עם בצל, עוף עם שומר..מקום בעולםאחרונה
אההמ... קנלוני
זה הזמן, לא?בת נוגה
במסגרת קידום חיסול החמצים, הכנתי אמש קנלוני טעים, במילוי קוביות בטטה ובצל סגול בחמאה וברוטב בשמל שמנת ועם מעט גבנ"צ.
אממה, הקנלוני יצא בחלק מהמקומות קצת קשה בצידו העליון, אולי בגלל כמות נוזלים בלתי מספיקה? הרוטב כיסה את היחידות בתבנית...
יש למישהי\ו ניסיון עם זה? אשמח מאד להסברים או לתשובות!
1. איך גורמים לכך שהקנלוני יצא רך לגמרי מכל צידיו? צריך להציף את התבנית ברוטב?
2. איך לבצע חימום חוזר בלי לגרום לו להתייבש?
רב תודות!!
הגיוני מאוד..גם לנו זה ככה לפעמים..מקום בעולם
פשוט צריך ממש להציף אותם ברוטב, ושגם המילוי יהיה מעט נוגלי-כדי שגם מבפנים הוא לא יתייבש..
אוקי - תודה רבה לך!
בת נוגהאחרונה
מתכונים פשוטים עם גריסי פנינה?ת.מ.
מרק ירקות...צ'וקלייט
אפשר לשים בחמין...תתתתת
תודה,לא מכינים חמין ובעלי לא אוהב גריסים במרק...ת.מ.
לא ניסיתי,אבל לבשל כמו פתיתים אולי?שמשי
לבשל כמו אורז. אפשר גם עם עוד קטניות- מעין מגדרהשירה..!
פשעם ג׳נדס כתבה שהיא מכינה בתור תוספת כמו אורזהתנערי מעפר
עם עוף בסיר אחדאיזו נחמה
מזהיבים בצל/שום קצוץ בסיר עם מעט שמן זית, מוסיפים חלקי עוף בכמות שאת רוצה,
מזהיבים את העוף מכל צדדיו, מתבלים בתיבול שאתם אוהבים (אצלנו פפריקה מתוקה וחריפה כמון פלפל שחור) מוסיפים מים רותחים פי 2 מכמות הגריסים, מביאים לרתיחה, מוסיפים את הגריסים, מבשלים שעה/שעתיים לפי הטעם.
מתכוןאימי
לטגן בצל, לשים על שכבה של ירקות, כמו גזר חתוך ותפוח אדמה, מעל זה לשים גריסים כוס או 2. לכסות בבמים לתבל ולבשל. טעים!
איזה כיוון תבלינים? ירקות בקוביות או מגורד?ת.מ.אחרונה
אין לי נסיון עם גריסים...
חייבת להבין אחת ולתמיד....באמת שיהיה טוב
ב"ה
סוכר חום באמת יותר בריא מסוכר לבן???
בכמה יותר בריא??
הבנתי שהיום כל הסוכרים החומים למיניהם צבועים.... וזה כ"כ יקר!!
(מה הופך אותו לבריא יותר...)
תודה ואחלה יום!
אותו דברשירת דבורה
^^ אין הבדל משמעותי, שניהם הרס לגוףשוקולד לבן
עדיף דבש, סילאן טבעי, סטיוויה וכו'
בחום יש נראה לי ויטמינים שאין בלבן אבל חוץ מזה אין הרבה הבדלחילזון 123
שאלתי הרבה מומחיםתות
קני סוכר קנים אורגני. אל תשאלי אותי למה אבל אני שאלתי מומחים (אלטרנטיביים כמובן)
את יכולה לעשות על זה גוגל ולקרוא
מה פשר הסוגרים "אלטרנטיביים כמובן"?גליה...
לא אלטרנטיביים הם אינם מומחים?
או שמה שהם יודעים לא נכון?
מה הקטע?
בתור דיאטנית קלינית אני אענה לך- תקראי את התשובה של חיה רוז.
היא כתבה מדויק.
ההבדל הוא בכמות המינרלים שעוד יש בסוכר (שבכל מקרה הם מעטים), ובעיבוד שהסוכר עובר.
אותו נזק, אותם ערכים תזונתיים.
מה שידוע לי.חיה רוז
בסוכר לבן מפרידים את הסוכר מהקצת ויטמנים שיש בו ע"י הפרדת המולסה שהיא הכהה.
יש חברות שאח"כ מטבילות את הסוכר הלבן במולסה הכהה וכך יש לזה צבע. אז מהחלק היותר טוב של הסוכר קיבלנו רק ציפוי. כמה אחוזים זה יוצא..? תלוי כמה צבעו... ככל שצבעו יותר, יש יותר מהמולסה.
יוצא שמצד אחד חוזר חלק מהרכיבים החיוביים יותר. מצד שני אכן הסוכר עבר הרבה עיבוד והבסיס שלו זה הסוכר הלבן.
סוכר הקנים מופק מחלק אחר בצמח (הקנה) והוא עובר פחות תהליכי עיבוד. ולכן חלק מהערכים הטובים יותר לא יוצאים מלכתחילה. לכן יש לו גוון זהוב בלי שיצבעו אותו. (לפעמים החברה צובעת גם אותו במולסה שיהיה כהה).
כך או כך זה קצת יותר טוב. לא הרבה.
זה סוכר. סוכר. סוכר.
הערה לגבי מולסהבת 30
מולסה היא (אאל"ט) מעין תוצר לוואי של הפקת הסוכר. היא עשירה בויטמינים ומינרלים ולכן יש יתרון לסוכר חום עם מולסה. יש חברות שכותבות "ללא מולסה" כאילו מולסה היא איזה צבע מאכל רעיל או חומר משמר...אבל למעשה היא חומר טבעי ומהווה בעצמה ממתיק טבעי ובריא יותר מסוכר.
סוכר לא בריא בכלל. אבלחרדית 3
הסוכר קנים האורגני, לא כל סוכר חום, הוא הרע במיעוטו. מאוד במיעוטו.
נדמה לי שלגוף קל יותר להתמודד איתו.
עדיף לא לצרוך סוכר ולקבל את המתוק מפירות.
לי אין סוכר לבן כבר שנים, הוא מעייף אותי...
יש ממתיק שאני מאד אוהבת- סטיביהנקודה
בס"ד
כמה שידוע לי טבעי, לא מתפרק בגוף (יוצא כמו שהוא) לכן זה 0 קלוריות,
ולא מעלה סוכר וכ'.
זה גם מאד מרוכז כשזה בטיפות טיפה קטנה מספיקה לכוס תה.
את גם מצליחה לאפות עם סטיביה?אתי ב
אני ניסיתי, ולא אהבתי את התוצאה. אולי יש טיפים?
כן, לא היה לי קושי מיוחד בכדי שיהיו טיפים...נקודה
בס"ד
והטיפ היחיד שלי בבישול ואפייה זה לטעום הכל בכל שלב...
אין לי מתכונים אני כל פעם שמה מה שבא לי טועמת וככה יודעת אם צריך עוד מתוק (או כל טעם אחר) או לא...
תודה!אתי ב
מה זה הסטיביה הזאת ואיפה משיגים?ציפורת
סטיביה זה צמחבת 30
שהעלים שלו מתוקים פי כמה וכמה מסוכר אבל ללא קלוריות בכלל.
איך משיגים? או ששותלים בגינה (הקטנה שלי אכלה לנו את כל הסטיוויה בטרם הספיקה לגדול..) או שקונים בחנויות טבע, וזה בהחלט יותר יעיל.
משיח נאו בפומ!
תחליף סוכר טבעי, בסופר בחלק ללא סוכרברוקולי
בחנויות טבעחילזון 123
יש את זה בצורת עלים יבשים כאלה
או שיש תמציות/אבקות על בסיס סטיויה. בחנויות טבע או לפעמים בסופר באזור של הסוכרזית וכו'.
הכל אותו דברyarivnayim1212אחרונה
אין הבדל
מתכונים לפסח-מקום בעולם
מוזמנים לכתוב פה מתכונים לפסח *ללא* קטניות..
נכון שקצת מוקדם, אנחנו ספרדים והשנה 'נאלצים' להכין אוכל ללא קטניות, אז אנחנו לא כ''כ בקיאים בעניין ונערכים מעכשיו..![]()
תודה!
רעיונות בלי מתכונים...אפשר לחפש באינטרנטבתאל1
ממולאים- פלפלים, תפו"א, קישואים, בצל וכדד' ממולאים בבשר טחון . אין לי מתכון.
קציצות בשר או עוף
מרק ירקות עם עוף
פרוסות בשר עם פטריות
עוף בתנור עם ירקות כלשהם לבחירתך
דגים למיניהם- סלמון בתנור למשל..או דג מרוקאי (לזה דווקא יש לי מתכון אם תרצי)
לחול המועד אפשר להכין:
מצה בריי
בורקס מצות
מצה עם שוקולד ;)
תודה!
מקום בעולם
באמת הקושי העיקרי הוא התוספות.. כי אין אורז וכדו'..
בעיקר ירקות אפוייםמשיח עכשיו!
כל מיני:נדנדה כתומה.
תוספות-
תפו"א במגוון צורות וסוגים:
פירה עם בצל
תפו"א צהוב עם רוזמרין
תפו"א בפפריקה
קיגל תפוא
אנטיפסטי-בטטה,פטריות,בצל,קישוא,חציל...
ירקות מטוגנים בציפוי קמח מצה זה יאמי.חציל,פטריות,כרובית,קולורבי,כרוב,ועוד.
פירה בטטה
ירקות מבושלים:
ברוקולי-מאודה עם בצל ומלח
זיתים ברוטב אדום
קישואים ברוטב אדום
צ'ימעס
פשטידות-
קישואים,בצל,תפו"א,פטריות,ועוד מלא..
מנות ראשונות חביבות:
בלינצ'ס במילוי תפו"א(בעיקר ביצים,וקצת קמח תפו"א..)ברוטב פטריות.
פעם אכלתי מין מצה מטוגנת ממולאת..לא יודעת בדיוק איך.
סלטים-
קודם כל,סלטים חיים. חסה, ישראלי.. סלט חסה אפשר לשדרג עם צ'יפס בטטה.
חוצמזה-גזר מרוקאי,גזר מתוק.
סלק,עגבניות,אפשר להכין גם מטבוחה. חצילים מכל המינים והסוגים..
בשרי-
אז יש את כל הרגילים..עוף בשר וכו'-שאין בעיה איתם.
חוץ מזה-דברים מיוחדים- פשטידת רועים,לזניית בשר עם מצות..ממולאים רק עם בשר,כדורי בשר גם סבבה..
עוגות ומנות אחרונות גם יש אלף..
וואו! תודה!!
מקום בעולם
קציצות ותפוא.בשר עופותא.א
עוגה מעולה לפסח
להבה=)
בס''ד
עוגת דאבל שוקולד לפסח: (מירי זורגר)
לעוגה:
- 10 חלמונים (מביצה מס' 1 או 2)
- 1/4 כוס סוכר
- 10 חלבונים
- 1/3 כוס סוכר
- 300 גרם שוקולד מריר איכותי
- 1 כפית קפה מגורען איכותי
- 2 כפות ליקר או יין
אופן ההכנה:
- ממיסים שוקולד בבן מארי או במיקרוגל ומערבבים עד לקבלת נוזל חלק. מסירים מעל האש ומוסיפים קפה.
- מקציפים חלמונים וסוכר במהירות גבוהה כ-8 דקות עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
- בקערה נפרדת מקציפים חלבונים וסוכר במהירות בינונית עד לקבלת קצף יציב.
- מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת החלמונים ומקציפים במהירות בינונית עד לאיחוד החומרים. מוסיפים את הליקר.
- מוסיפים את תערובת הביצים והשוקולד לקצף החלבונים ומערבבים בעדינות, בעזרת מרית, בתנועות קיפול.
- יוצקים 2/3 מן התערובת לתבנית ואופים כ-45 דקות בחום של 180 מעלות בתנור שחומם מראש. מוציאים ומקררים כחצי שעה.
- את שליש המסה הנותרת מאחסנים במקרר. אחרי שהעוגה הצטננה ושקעה מעט במרכזה, ממלאים את השקע שנוצר ב3\1 המסה הנותרת, מיישרים ומכניסים למקפיא לשעתיים. ניתן לשמור את העוגה בפריזר עד חודשיים. יש להוציא אותה למקרר כשעתיים לפני ההגשה
- אם מכינים את העוגה בתבנית מלבנית, ניתן לחתוך אותה לאחר ההקפאה לפרוסות מלבניות אישיות.
יש לי כמה עוגות מעולותמיסטר דום
תוכל בבקשה לכתוב כמה?רות.
בעז"ה מאוחר יותרמיסטר דום
תודה!רות.
אנחנו אוכלים קינואה וזה מאוד מקלשרבוב
תבררו מה האשכנזים שלכם אוכלים..
הרב אליהו אמר אתמול בשעור שקינואה זה חמץמעין אהבה
ממש לא. הקשבתי לשיעורהדס ואור
הרב אמר שלפעמים בתוך הקינואה מעורבבים גרגרי חיטה.
לכן צריך לברור את זה לפני החג, כמו שעושים עם אורז (למי שאוכל).
זה תופס גם לגבי הקינואה בוואקום?נקודה למחשבה
וואקום לא מאפשר חיות לחרקים~א.ל
גם אם כתוב שאין צורך לברורנקודה למחשבה
לדעתי כן, כי הוואקום לא מונע ערבוב~א.ל
בד"כ על השקיות בוואקום כתוב לפני פסחמתואמתאחרונה
לברור פעם אחת.
על הקטניות שלא בוואקום כתוב לבדוק שלוש פעמים.
סליחה,צודקת.מעין אהבה
שאלה על קציצות בשרח ת ו נ ה
מישהו יודע אם אפשר להכין קציצות בשר לפסח ללא קמח מצה?
אולי עם קמח תפוא? האם זה יחזיק?
מיועד לאנשים שלא אוכלים שרויה בפסח.
תודה רבה!
לא חייב עם קמח בכללחלבית
אז מה עושים כדי שהקציצות לא יתפרקו?ח ת ו נ ה
ביצהברוקולי
או טחינה גולמיתחלבית
תודה. טחינה לא נראה לי ילך אצלנו... מספיק לשים ביצה?ח ת ו נ ה
אצלינו לעולם לא שמים קמח.. גם לא ביומיום..מקום בעולם
סבתא שלי הכינה בליזמר הפלוגות
הם לא אוכלים שרויה, היא שמה תפוחי אדמה ובצל מגורדים ושקדים טחונים
שימו לב שלפי רוב הדעות טחינה-שומשום,זה קטניות.נדנדה כתומה.
לגרד תפו"אבתאל1
כן.פשוט תשימי קצת יותר שמןא.א
תודה רבה! לא חושבת שהילדים שלי יאהבו תוספות של בצלח ת ו נ ה
לא חושבת שהילדים שלי יאהבו תוספת של בצל ותפוא
אז שמן וביצה יספיקו כדי שהקציצה לא תתפרק?
הם לא אמורים לשים לב לתפוח אדמה
מעט מן המעט
מגרדת תפוח אדמה מבושל לתערובת הבשר+mp8
מעולם לא שמתי בקציצות קמח.פירורי לחם.וביצים.א.א
קציצות מבושלות- אני מכינה בלי קמח\פרורי לחם, גם במשך כל השנהחילזון 123אחרונה
יש לי מלא אטריות דקיקות ורחבות, יש מה לעשות עם זה?פלפלתי
חוץ מ-
אטריות למרק
ואטריות רחבות עם בשר.
קיגל, לזניה..מקום בעולם
מוקפץ עם ירקות ואפשר גם עם חזה עוףחלבית
יש עוד רעיונות?פלפלתי
ועדיף פרווה...
מישהו מכיר איזה פשטידה אולי שאפשר לעשות מזה?
אטריות רחבות עם כרוב...ת.מ.
טעים ממש! (בפסח עושים את זה עם 'אטריות' מבלינצסים)
אטריות למרק- אורז עם אטריות
איזה קטע, גם אצלנו מכינים את זה עם אטריות רחבות..איזו נחמה
מאיזו תפוצה אתם? (מאותה תפוצה שלו...
)
הונגריםת.מ.
הונגריםםם אלא מה??abcאחרונה
פלפלתי, מה נשמע? את יכולה לעשות בלונז.. אם אתם אוהבים.רות22
פשטידת בצל. הינה לינק: http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/1088
פשטידה גאורגית קלה להכנה: http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/3837
פשטידת בשר: http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/423
זהו, מקווה שזה יעזור לך.
גם אני באותו מצב כמו שלך אז אעשה כנראה חלק מהפשטידות..
*לא יודעת למה לא הצלחתי להעתיק את הלינקים נכון מקסימום העתיקי את הכתובת.*
בהצלחה