שרשור חדש
אוףף כל שנה אני מתבאסת שאי אפשר להכין בתנור אוכל לפסחילדים זה שמחה

יש לכם רעיונות לגבי תבניות לפסח?

אין תנור לפסחאמא של חיילים

יקירה,

אני נשואה באהבה רבה יותר משלושים שנה, אמא לשישה וכבר סבתא ב"ה. אישי היקר מנקה את התנור אבל אנחנו לא משתמשים בו בפסח. למה? אני באמת לא יודעת, אבל זה שלום הבית שלנו. אנחנו אוכלים מאכלים שנאפו בתנורים של אמא ושל החמות ושל הגיסות, אבל לא שלי...

הפתעה מספר 1: סיר פלא!

אני אופה עוגות נהדרות בסיר פלא על הכיריים.

הפתעה מספר 2: מיקרוגל!

מאכלים רבים וטובים שאנחנו רגילות להכין בתנור אפשר להכיל גם במיקרוגל

הפתעה מספר 3: מחבת טובה וכבדה עם מכסה שאפשר להכין בה פשטידות מירקות, עם או בלי מצות. גם בכלים החלביים וגם בכלים הבשריים.

והאמת - אף אחד לא נשאר רעב...

מאחלת לך שתיכנסי לחג בשמחה ובהתרוממות רוח. זה רק שבוע בלי תנור.

 

א.מיסטר דום
סיר פלא עוגות ובצקין כן כן בצק בפסח יוצא מעולה
ב. אנחנו מנקים את התנור מעולה ומשתמשים זה מותר הלכתיצ
סתם לידיעה בתבניות השחורות אין אפשרות להכשיר אותםא.א
את הרשת אפשר להכשיר ואז תוכלי להשתמש בתנוא
למה אין אפשרות להכשיר אותם?on


כי צריך ליבון חמור ואם תלבני אותן הן יהרסו עד חוסר שמישותבתאל1


יש לי הקלטה של הרב יעקב אריאל על זהmother goose

בסה"כ- כשלומדים הלכה כמו שצריך, לא צריך להחמיר לא כמו שצריך... זה מחרפן אותי לפעמים 

החומרות שלא לצורך.

 

אבל כל  אחד וה"שלום בית" שלו...

אפשר לקנות טוסטר אובןשירת דבורה
תשתמשי בטוסטר אובןחכמה בלילה


זה נראה לי מוזר להכין בטוסטר אובןילדים זה שמחה

ומה זה סיר פלא?.

פעם ראשונה אני שומ1עת

הרשת צריכה הכשרה בליבוןילדים זה שמחה

והבנתי מבעלי שככה היא נהרסת.

זה סיר שבאמצעו יש חור וכך שמים את הסיר על גבי האש770מ

כשהחור במרכז וכך הוא מחמם את כל הדפנות מבפנים. אפשר לעשות עוגות נפלאות איתם! (אבל האמת ששנים לא השתמשתי רק בבית אימי השתמשנו הרבה בתור בחורה!)

 

לגבי טוסטר אובן אני משתמשת אך ורק בו בימי חול רגילים על אחת כמה וכמה בפסח זה ממש כמו תנור לכל דבר וכך גם בבית חמותי!!

טוסטר אובן זה כמו תנור קטןיעל מהדרום
יש טוסטר אובן מאוד טובים ומבודדים. ממש כמו תנורמודדת כובעים


בטוסטר אובן אופים רגיל כמו בתנור,מירי ט.
רק שעוצמת החום שלו בדר''כ יותר חזקה,
אז את עושה בכמה מעלות פחות ממה שאת רגילה בתנור.
אין על טוסטר אובןגילצי

אין לנו תנור (בינתיים עד שנעבור לבית שלנו) ואני אופה הכ-ל בטוסטר אובן יוצא מעולה!

להורים שלי יש טוסטר אובן גדול קבוע לחלבישוקולד לבן

והם אופים בו עוגות נהדרות.

למה לא לקנות אחד לפסח? מקל ממש על העבודה

רעיונותשחר245

אפשר לקנות תבניות נוספות בחנות כמו "שי עוגן" בשוק בירושלים הם מוכרים חלקים לכל התנורים (אנחנו קנינו מבערים לפסח)

אנחנו בפסח נהנים מאוד להשתמש במחבת חשמלית ענקית שנותנת תוצאות כמו אפיה. כל השנה הילדים מחכים לתפוחי אדמה שנאפים במחבת החשמלית של פסח.

עוגות וכד' אני אופה בטוסטר אובן ענק שנקנה במיוחד לפסח.

בהצלחה.

תבניות אלומניום חד"פ??נוצה ברוחאחרונה
מה אתם מכינים לערב חג שני ?anonimii


דג סלמון ורולדת בקר עם אפונה ירוקה~א.לאחרונה


מחפשת עוגיות בריאות לפסחרעות =)

בס"ד

 

יש למישהו רעיון לעוגיות יחסית בריאות לפסח?

לא עם הרבה ביצים, אם אפשר בלי בכלל יותר טוב, ולא עם שוקולד וכמה שפחות סוכר..

נראה אותכם

עוגיות שקדיםיודו ל-ה' חסדו
שתי כוס שקד קלוף טחון דק מאד
5 חלמונים
גרידת לימון מלימון שלם
כפית שתיים מיץ לימון
שלושת רבעי כוס סוכר אפשר קצת פחות
בוחשים.יוצרים עיגולים ואופים במנגטים קטנטנים במרווחים זה מזה כעשרים דקות.
רצוי לשמן הנייר אפייה
מקור המתכון לא ידוע לי.נדמה לי פסקל רובין פרץ בספר עוגות ששכחתי את שמו.

ומעיתון משפחה העתקתי לפני כמה שנים קוקוסיות של אביגיל מייזליק
300גרם קוקוס
3ביצים
3/4כוס סוכר
חבילת שוקולד ציפס או פחות.
אופים כעשרים דקות במנגטים קטנים.
אפשר אגוזים במקום קוקוס.יוצא טעים רק עיסה יותר נוזלית.
תודה אשמח לשמוע עודרעות =)אחרונה

ואם יש רעיונות לעוגה אשמח גם

(ואם יש משהו אם פחות סוכר וביצים יותר טוב)

שאלה מאתגרת- עוגת מיקרוגל לפסחמים שקטים

בלי קמח מצה!

הנתונים העגומים הם כאלה:

אין לנו תנור לפסח, אנחנו לא אוכלים שרויה [אז רק קמח תפו"א] והעוגות בסיר פלא יוצאות זוועה.

 

ולכן, אם יש למישהו מתכון לעוגה כלשהי שניתן לעשות במיקרו' ועם קמח תפו"א זה יציל את כל המשפחה המורעבת!

 

סופלה!! אפשר להחליף את המעט קמחכמו הלבנה

בקמח תפוחי אדמה ו/או בשקדים טחונים

וואי אפשר מתכון בבקשה??arlan

 בשבילינו אפשר גם עם שרויה ;)

תודה!

לשים לב מה שבושל במיקרוגל אסור לשים על פלטה בשבת!!!נחשון מהרחברוןאחרונה

זה לא נחשב בישול לדיני שבת ולכן - לשים על פלטה בשבת זה איסור בישול דאורייתא

ארוחות בוקר בלי מצות ובלי קטניות, יש דבר כזה?שירה..!
חביתה, סלט , מוצרי חלב, בלינצס, לחמניות קמח תפואברוקולי
תודה! ואשמח לעוד רעיונות אם יש למישהו..שירה..!
סלט אבוקדו, פשטידות, (גבינות וחלבי הולך?)טאבולה ראסה
אצלנו קבוע זה חביתות בצורות שונות,
סלט ירקות, סלט נוסף (סלק/ גזר קולורבי חמוץ/ מלפפון ובצל/ גזר מתוק)
ומיץ תפוזים סחוט.
אז אוכלים יותר סלט עד ששבעים, אבל שבעים בסוף...
לחמניות מקמח מצות - ממש פשוטחלבית
תודה ךכולם!שירה..!אחרונה
פודינג אורזהנסיך הקטן.

מכירים?

למישי פה יש מתכון לזה לא חלבי?

 

 

יצירתיות.. מי יכולה לתרום. הרשימה של מה אני לא אוכלת בפסחחיה רוז

גדולה. ונוסף לזה דברים שאני לא אוכלת בגלל בריאות. אז יותר קל להגיד מה אני כן אוכלת...

 

למי יש רעיונות למתכונים מעניינים? 

 

הרשימה של מה כן..:

 

בשר עוף דגים ביצים

 

שמן, מלח (מעט ולא מטוגן)

 

יין

 

ירקות: רק כאלו שמתקלפים כל השנה (לא עגבניות ופלפלים, לא עלים ירוקים וכו') וגם לא חציל ותפוח אדמה.

 

פרות: מעט מאוד הדר ,תפוחים, אגסים, מלון.

 

זהו!

 

 

לא אוכלת תפו"א??? הרי מהם אנו חיים!!!מודדת כובעים

את מבטלת בהינף יד מנהג ישראל של:

יום ראשון תפו"א

יום שני תפו"א

יום שלישי תפו"א

.....

 

ובשבת! שתי מנות של תפו"א!!!

 

 

וברצינות - מה המקור של המנהג הזה?

שמעתי על ירקות שלא מתקלפים, אבל תפו"א?

 

 

 

אפשר פשטידות מהירקות שאת כן אוכלת: קישואים, בטטות וכו,

בטטות בתנור בתיבול,

סלטים מכל הירקות גם יחד

עוגות פסחיות מקמח מצות, קוקוס

 

ראיתי משהו יפה באתר בישולים והוא עומד בדרישות שלך:

https://www.bishulim.co.il/%D7%AA%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D_%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1

 

 

 

את רצינית שאת לא אוכלת תפו״א?אושר תמידי
אין לי מה להגיד לך
אהה.כל השנה. לא רק בפסח.. זה כבר שנה וחציחיה רוז
בפסח הקודם לא הייתי רעבה..
אבל אני מחפשת לגוון...
אגוזים לא?צ'וקלייט


נכון. לא הכי טוב לי..חיה רוז
לא בגלל פסח גם כן..
ושקדים גם לא? אפילו קצת?מירי ט.
למשל בפשטידה, 2-3 כפות משמשות תחליף לקמח..
גם אז זה בעייתי?
כי זאת הרשימה הכי קצרה של מוצרים לפסח שראיתי בחיי.
סלט פירות, עוף עם בצל, שמן ויין, סלט ביצים, קציצות בשרחכמה בלילה

דגים עם הירקות שאת רוצה...או דג מטוגן... לא סוף העולם...

בטטות בתנור? פירה בטטות, מרק בטטות...?חילזון 123

מרק כתום

מה עם- קולרבי, לפת, סלק (כולם ברצועות בתנור או בתוך מרק או בסלט)

קולרבי אפשר להכין ממנו פשטידה. יוצא טעים.

יאלה, זה הכיוון..חיה רוז
תמשיכו
גם אצל אמא שלי בבית לא אכלו מה שאי אפשר לקלף..~מטילדה~
היה לסבתא שלי סיר מיוחד לביצים קשות לתפוחי אדמה בקליפה בשביל אבא שלי....

אולי אפשר קערה מיוחדת בשביל לקלף את העגבניות (חורצים את הקליפה בסכין ושופכים מעל מים רותחים...)
ותבנית מיוחדת לפלפלים(מורידים את הראש, אופים, מקררים בשקית סגורה והפלפל מתקלף בקלות)

גם אני השנה לא אוכלת תפוחי אדמה כמה רעיונות:
עוגות אפשר מקמח מצות(לאמא שלי יש מתכון בלי שרויה)

ירקות לגוון בבישול ואפיה: אנטיפסטי, מרק כתום, ירקות מאודים, מרק ירקות, ירקות מוקפצים וכו
להשתמש הרבה בדלעת ובדלורית(מתאים באפיה, בבישול ובאידוי גם מתוק וגם מלוח)
בנוסף פטריות ממש משדרגות ואין שום בעיה לקלף.
(אפשר לטגן בצל ופטריות להוסיף דלעת ולאדות)

בתאבון
תודה חיה רוז
אני לא אוכלת את הפלפלים והעגבניות. לא פטריות (כל השנה), לא קמח מצות...

רק הרשימה שלמעלה..

אבל מסקרן מאוד מה זה אומר עוגה מקמח מצה בלי שרויה...
את העגבניות חורצים בצורת איקס לפני החליטה לשקשוקה ומרקzmilאחרונה


מכינים חמין בפסח? אם כן איזה?מרכזניק

אצלנו כמעט רגיל רק שבמקום חיטה יש אורז וגם תוספת של פולים

גם אצלינו כמעט רגיל-מעפר אני באה

עוף ממולא באורז עם מרק וגזר רק שלא שמים חיטה..

של בקר, תפו''א, שקדים מולבנים וזהו.מירי ט.
מכינים דליל למדי..אור השחר..
בשר, תפו"א, ביצים ופולים.
(אנחנו אוכלים רק קטניות ירוקות..)
ושמים מין פשטידה כזאת של בשר ופירות יבשים בפנים. שכחתי מה שמה..
קופתה... מאכל של כורדיםnechama l


חמין בפסחאתלאחרונה

חמין לאשכנזים בלי קטניות- כדי שיהיה חום מתחילה במים עם תמצית תה  או משחימה סוכר ושופכת מים שנהיים מאוד חומים. מוסיפה ת"א כמספר הסועדים ראש שום ,1בצל, גרונות הודו ואפשר ומומלץ נתח בקר + תבלינים- פפריקה אדומה ,א.שום מלח. לכסות את הכל במים להרתיח , להשאיר על רתיחה נמוכה לכמה שעות , לשים לב שנשאר רוטב כי הוא מאוד טעים .

אפשר גם לעשות קיגל - לגרד 3 ת"א במגרדת להוסיף 2-3 כפות קמח מצה , 1ביצה (לא חובה)מלח ופפריקה אדומה ללוש לקציצה יציבה להכניס לחמין לקראת סוף הבישול, לשים לב שמכוסה במים. לשובע ולהנאה 

איך מכינים לימונדה מבלי שהסוכר ישקע או יעלם?~א.ל

וללא בישול..

מה הכוונה יעלם?חילזון 123

נראה לי פשוט ממיסים את הסוכר במים חמים ואז מערבבים עם שאר המים והלימון.

בד"כ אני ממיסה סוכר עם מים ושופכת~א.ל

ועדיין לא מרגישה בטעם של הסוכר( כלומר הוא נעלם)

הטעם הוא של לימונים חמוצים..

אולי את שמה יותר מדיי לימון?התנערי מעפר
היחס שאני עושה זה:
לימון שלם
קצת יותר מחצי כוס סוכר מומס במים (אפילו שני שליש כוס)
ליטר וחצי מים
תטעמי אחרי שאת מערבבת הכל וקחי בחשבון שלאחר קירור מרגישים פחות את המתיקות.
אז צריך יותר סוכר ופחות לימון...חילזון 123אחרונה
איך מכינים לשון בקר?חילזון 123


צריך לבשל קודם נראה לי שעה עם הקליפהברבור 3
אחכ לקלף ולבשל כמו צלי. זה מה שזכור לי כבר מזמן לא בישלתי לשון.
תודה. בסוף הכנתי עם פיטריות ובצל ויצא מצויין.חילזון 123אחרונה


מחפשת מתכון טוב לחרוסתילדים זה שמחה


אצל ההורים שלי- הכי טעיםכמו הלבנה

יש :

תפוחים (ירוקים בעיקר).

יין

מלא אגוזים.

 

אני לא אוהבת עם תמרים ובטח לא עם בננות

אם זה עדיין רלוונטי.מעפר אני באהאחרונה

סבתא שלי טוחנת:

פיסטוקים, אגוזי לוז, שקדים.

ובמעבד מזון היא מעבדת תפוחים, תמרים וצימוקים.

ומערבבת הכל עם מיץ רימונים.

פטיפורים מהירים לפסחshir shir

רעיונות, מישהו?

בסגנון הזה?חנניואחרונה
העוגה שיצאה לי!!shir shir

 

 
 
 
 
אמנם יש קצת פשלות אבל זו פעם ראשונה שלי אז זה נסלחחצי חיוך
 
 
מהממת! !!!!!!!כיבשה
ואו חתיכת כישרון...
איזה עוגה זה בתוך?
וואואור השחר..
היא יפיפיה ואת מוכשרת
מהמם!!!חנניו

איך עשית את הסרט? מאיזה חומר?

איזה חמוד, נראה כמו מהאגדותמשיח עכשיו!


לכבוד מה העוגה?יעל מהדרום
חח תודהה |מתרגש|shir shir

 הבפנוכו זה עוגת טורט שוקולד רגילה ב-3 גדלים שונים...

הלמעלה זה צימקאו שהמסתי על סרט שקף [אפשר גם דקורטיבי], כשהשוקולד מומס על הסרט מעצבים את הצורה ואח"כ מכניסים למקפיא לכמה דקות.

העוגה הייתה לכבוד חינהצוחק זה היה אמור להיות בצבעים בורדו וזהב אבל הצבע מאכל פישל לי...חצי חיוך

וואו אפשר הסבר על השוקולד?שרבוב
ומזה העיגול שבאמצע?
האמצע זה כדור גאנשshir shir

קצפת עם 3 חבילות שוקולד שהמסתי, שמים במקרר לאיזה 20 דקות ואז אפשר לעבד אותו ולעשות צורות....

וואוו!!מעפר אני באה

המום

מהמם!!

אין דברים כאלו! כישרונית!

תודה נשמה=]shir shirאחרונה


מה אתם מכינים לארוחת צהריים בערב פסח?ציפורת

חשבתי להכין דג (טונה) עם צי'פס בתנור. אני מחפשת מתכון טוב לדג טונה מבושל. אשמח לקבל...

ולמי שצריך עוד רעיונות שנה שעברה הכנתי פאי רועים. ופעם הייתי מכינה פשוט נקניקיות וציפס אבל השנה בא לי משהו יותר בריא ומשביע.

נראה לי שאנחנו נכיןרות.
מרק עם הרבה ירקות וקציצות בשר

או שנלך לחמי וחמותי, אנחנו אצלם בחג
אצלנו מכינים מרקanonimii


מרק.זאת מסורת.נדנדה כתומה.
עוף עם תפו"א! תודו שאנחנו מקוריים .. איזו נחמה


גם אצלנו. תפ"א ועוף ברוטבonאחרונה


פירה וסלט נראה לי, או מרק ירקות..שירה..!
כל השאלות על בשר בקר מס' 8 ב"ה!אם בישראל!

א. אפשר לבשל אותו כחתיכה אחת?

   פעם קודמת חתכתי את הגוש לפני הבישול ועבדתי קשה מאוד

ב. אפשר לבשל בסיר לחץ?

  זה משנה את צורת הבישול?

 

אני חותכת הרבה בצל ושום, מתבלת במלח ופלפל ומבשלת בישול ארוך.

 

אשמח לעוד טיפים בתחום.

 

 

א .כן אפשר לבשל חתיכה אחת ככה אני עושה עם כל גוש בשרא.א
ב.בוודאי עדיף אפילו זה מקצר את זמן הבישול
אפשר לבשל את כל הגושהתנערי מעפר
ולחתוך אותו לפרוסות אחרי שמתקרר כדי שלא יתפרק.
אפשר לבשל עם פלפלים אדומים, זה מוסיף הרבה טעם.
או לבשל עם יין יבש ועם הרבה שום- זה הכי טעים.
אפשר להוסיף עלי דפנה לבישול עם הסיר לחץ..מקום בעולםאחרונה
עזרה דחופה! מה אפשר לעשות עם אפונה? בלי רסק עגבניותשיפקה


אפשר עם בצל מטוגן ופטריותהדס ואור

אני מטגנת בצל, מוסיפה פטריות (טריות או מקופסא)

אח"כ מוסיפה את האפונה- מקופסאת שימורים. או זה קפוא, להפשיר קודם

לטבל קצת

אצלנו זה תוספת אהובה בארוחות שבת

בהצלחה

^^^ ליד אורז מעדןא.א
אממחיה רוז

מרק אפונה

אפונה וקישואים בתיבול כמו כורכום וכמון

ממרח אפונה

סלט כרוב ואפונה 

סלא תפו"א עם אפונה גזר ומלפפון חמוץ

 

כרכום לא הולך עם כמון...בתאל1

טיפ מאבא שלי

אני לפעמים שמה במרק של קוסקוס גם וגםיעל מהדרום
ואני בחמין, בקציצות וכאלהבת נוגה


למה? אצלינו הולך מצוין. ויוצא טעיםמדי פעם פה


א. יש מתכונים שהולך. ב. הצעתי כאן ככל מיני אופציותחיה רוז

לאו דווקא יחד

אפונה וגזר. יאמי יאמי.מוטיבציה
מרק אפונה.
אורזגדר תיל

אדי בצל חתוך לקוביות,

הוסיפי את האפונה,

אפשרי להוסיף גם גזר (משימורים או רגיל חתוך לקוביות)

אפשרי גם גרעיני תירס

פלפל מלח

 

לאחר טיגון/אידוי הוסיפי אורז ומים לפי הכמויות.

 

יוצא לך אורז עם ירקות.

אני מבשלת אורז ותירס/גזררות22

יחד עם האורז ומוסיפה שמיר ותיבול.

אורז עם אפונה ושמיר של פרסיםשירוש 770
מבשלים את האורז עם מיים כורכום וקצת מלח , מסננים , במחבת יבשה שמן ,כורכום ופרוסות דקות של תפוחאדמה שכבה אורז ומעל אפונה טשניר קצוצ . לחזור מספר פעמים. לטגן בלי מכסה אש גבוהה שלוש דקות כדיי שהתפוחאדמה יהיה קריספי (נקרא בפרסית תאדיג ) אחכ עוד ! שבע דקות עם מסכסה . להפוך את המחבת על מגש .. בתאבוו !!!!
מתכון יפהפה (וגם טעים)תמיד נשאר אני

מאדים בצל עם פטריות (משומרות), מוסיפים את האפונה אחרי חליטה ומאדים עוד קצת, בסוף מוסיפים דמבה קצוצה. 

לא כדאי לבשל הרבה אחרי זה כי האפונה מאבדת מצבעה הירוק והגמבה מאבדת מפריכותה.

מתבלים במעט סוכר, מלח ופלפל.

אפונה גזר ואורז הכי הולך ..והכי טעים!מיכל =>


הכנתי פתיתים עם בצל מטוגן אפונה ותירס - יצא מעולה!+מל"פ וכו'בת נוגה


מתכון פשוטבתאל1

מבשלים אפונה (מהקפואים) עם מלח, כרכום, פלפל, טיפה לימון.

 

אם תרצי להשקיע תוסיפי כרפס בלי העלים- קודם לבשל את הכרפס ולשפוך את המים ואז להוסיף לסיר עם האפונה

אם את רוצה קצת להשקיעyarivnayim1212

אני מאוד ממליץ על אפונה עם חלב קוקוס וקארי, כשמאוד כדאי להוסיף לזה גם חזה עוף כמובן, כלומר בסוג של מוקפץ. אחלה דבר - אחד הטעימים שאכלתי בחיי.

>>שרבובאחרונה
אפונה עם ארטישוק וקצת לימון. ממש טעים ביחד.
אפונה וגזר בלי רסקץואפונה רק עם מלח בלי כחום
שלום!! רעיון לדייסת אורז קמח מלא???ילדה זיגזג

שלום לכל מי שמכירה ולמי שעוד לא!!

חדשה כאן (הייתי מזמןןןן בנשואות בלבד)

מחפשת רעיון לדייסת אורז מלא - אבל קלה ומהירה בלי השריה..(הרעב של לפני פסח חושבמרחף)ליקוקחושף שינייםאישה)

תודה!!!

שאלה...זמר הפלוגות

איזה מנה אחרונה אפשר להכין כשיש לי בבית חמאת בוטנים, ביסקוויטים, שוקולד מריר, דבש, ושאר הדברים הבסיסיים שיש בבית ובלי קמח... מקווה שלא מאתגר מידי... תודה

אולי להמיס שוקולד עם חמאת בוטנים ולערבב עם ביסקוויטים מעוכיםיעל מהדרום
לק"י

לשטח ולחתוך לריבועים או ליצור כדורים.
יש משהונחשון מהרחברון

ממיסים את הדבש וחמאת בטנים עם קצת יין בסיר, מרסקים בסקוויטים, מערבבים אותם עם התערובת.

 

ממיסים שוקולד, ושופכים למעלה אחרי שהבסקוויטים מתקררים. מקפיאים.

כדורי שוקולד עם חמאת בוטנים, יאמי שוקולד לבן

אם יש לך גבינה אז בכלל..ליקוק

 

ממיסים שוקולד, חמאת בוטנים ודבש (עדיף עם קצפת חלבית) ומוסיפים לביסקוויטים מרוסקים (עדיף עם גבינה)

אני יכולה לחפש את המתכון המדויק אם מתחשק לך

אפשר לעשות את זה פרווה?זמר הפלוגות

או בלי קצפת? 

מניחה שאפשר גם בלי הקצפת, מן הסתם קצת פחות טעיםשוקולד לבן

את יכולה גם להכין כדורי שוקולד רגילים ולהוסיף להם חמאת בוטנים, חמאת בוטנים משדרגת מתכוני שוקולד

אם יש לך חבילת שמנת מתוקה יש לי את המתכון המושלם בשבילך..מירי ט.
מרסקים ביסקוויטים, בערך 30..
בסיר ממיסים ביחד 150 גרם חמאה (מרגרינה זה הרבה פחות טעים ובריא),2 כפות דבש וכוס חמאת בוטנים.
את התערובת שהמסת את מערבבת עם הביסקוויטים,
משטחת טוב טוב בתבנית ומכניסה למקפיא שהבסיס יתקשה.
בסיר את ממיסה 2 חבילות שוקולד מריר ואת השמנת המתוקה ושופכת מעל לבסיס שהתקשה.
מחזירה למקפיא.
יוצאת לך מן עוגה-ממתק קרה וטעימה ברמות מטורפות.
אפשר לזלף מעל זה חמאת בוטנים לקישוט..

אגב, אחרי שהיא מוכנה לא חייב לאחסן אותה במקפיא כל הזמן, כי אז קשה לחתוך.
למרות שזה מאוד טעים כשזה קפוא.
אפשר גם במקרר.

הכי טוב זה להעביר את זה למקרר חצי שעה לפני שחותכים מזה..אז זה מושלם מכל הבחינות
אפשר לעשות את זה בלי הקצפת?זמר הפלוגות


לא ניסיתי בחיים, זה לא ייצא אותו דבר לדעתי..מירי ט.
השמנת המתוקה (ולא קצפת..) עושה את השוקולד הנמס ליותר קרמי.
אם סתם תמיסי שוקולד עם שמן או ישהו כזה הוא יצא יותר קשיח ופחות טעים.
שוקולד מומס עם כף-2 שמן יוצא קרמי (אמנם לא כמו עם שמנת)מדי פעם פהאחרונה


מתכון דומה-ronit

ממיסים במיקרוגל-

250 גרם חמאת בוטנים

2 כפות דבש

שליש כוס שמן 

 

כשהכל נמס ונהיה בלילה אחת מוסיפים-

250 גרם ביסקוויטים טחונים דק (חב' 1)

 משטחים בתבנית בינונית 

 

ממיסים במיקורגל-

200 גרם שוקולד מריר + 1 חב' ריץ

 

ומורחים מעל התבנית.

מקפיאים ואחרי חצי שעה בערך חותכים לקוביות קטנות ומגישים במנג'טים 

 

שומרים את זה בהקפאה ומוציאים 2 דקות לפני האכילה.

אחחח! חומרים חלומיים לבזבוז!! מי ששואלת שאלה כמו שלך, רואיםmother goose

שהיא לא אמריקאית...

 

בשבילי השילוב של חמאת בוטנים עם שוקולד או דבש (או ריבה או גבינה לבנה)

הוא פשוט טבעי...על לחם.

 

אפשר להכין סנדוויצ'ים מהבסקויטים והממרחים עם שוקולד (קוביה או מומס) באמצע.

 

אפשר חטיפים מאגוזים, שקדים(או דגני בוקר מעוכים קצת בנפרד או יחד איתם)- לערבב עם חמאת בוטנים ודבש מחומם קצת

לחתוך את השוקולד לקוביות קטנות.

את העיסה לשטח ולחתוך למלבנים ויש לך חטיף (אפשר לרדד בין שני ניירות אפיה).

אפשר לשכלל אותו ולטבול אותו בשוקולד מומס.

(האמת שסתם המצאתי את זה עכשיו, אם את מנסה, תגידי איך יצא)

 

עוגיות צ'וקלט צ'יפס ללא קמח שלקחתי מהאתר הזה:http://www.tablespoon.com/recipes/5-ingredient-peanut-butter-chocolate-chip-cookies/26e085da-b54e-40b8-a6b9-c4f37af2847d

 

1 כוס חמאת בוטנים

1ביצה

1 כוס סוכר

1 כפית אבקת אפיה

1/2 כוס צ'וקלט צ'יפס (אנחנו בבית פשוט חותכים חבילת שוקולד לקוביות קטנות עם סכין גדולה)

 

מערבבים, מחלקים לעוגיות על התבנית ואופים כ9 דקות.

 

בהצלחה, ותגידי מה ואיך יצא...

פאי שוקולד עם חמאת בוטניםשרבוב

יש בזה שמנת וחמאה ביסקוויטים שןוקולד וחמאת בוטנים

מתאים לך?

סיר פלאהרהור

אחרי שגיגול לא הניב תוצאות מספקות, אשמח למתכוני עוגות כשרות לפסח לסיר פלא.

שנוריד את כלי הפסח אכתוב לך בשמחהברוקולי
תודה רבההרהור


אמא שלי אפתה בזה שנים... כמה דברים כלליים:איזו נחמה

צריך לזה תחתית מיוחדת כדי להקטין את חום הלהבה למינימום, אחרת העוגה נשרפת.

 

יש לך את התחתית?

 

ממה שזכור לי לא היו לה מתכונים מיוחדים, אלא אותם מתכונים של פסח, רק אופים על להבה קטנה מונמכת ומכוסה בתחתית כפי שכתבתי ואסור בתכלית האיסור לפתוח את המכסה עד להצטננות העוגה.

 

אני זוכרת שלרוב העוגה 'נופלת' ומצטמקת בהרבה מגובה התערבות לפני האפיה.. (או בישול? איך קוראים לדרך הזאת?) ואם העוגה יצאה גבוהה ואוורירית זאת היתה סיבה למסיבה.. טוב מן הסתם זאת בעיה של עוגות פסח בכלל יחסית לחמץ, אבל בסיר פלא זה יותר מודגש.

 

הכמות שיוצאת אגב קטנה למדי...

 

אבל בסה"כ העוגות היו טעימות והיא אפילו הכינה עוגת גבינה בזה, שיצאה טעימה להפליא. בע"ה לקראת פסח אם תרצי אשאל אותה את המתכון..

 

היום ב"ה היא אופה בטוסטר אובן.. כך או כך, היא משתמשת בקמח תפו"א במקום קמח רגיל, אני משערת שקמח מצה יכול לעבוד באותה המידה (הם לא אוכלים שרויה)

 

 

התחתית קיימת הרהור

לא פותחים עד להצטננות -- מרגע כיבוי האש?

אשמח למתכון, ותודה רבה על המידע 

*אפצ'י*הרהוראחרונה


שאלת קצפתתות

עוגה עם קצפת שאמורה להיות לא קפואה-

אם אני אקפיא זה יחזור להיות אותו מרקם או שהקצפת תהרס?

תודה רבה

אצלנן מקפיאים רולדה (עם קצפת ריץ' ופודינג) והיא נשארת מעולה!עתיד1


בקונדיטוריות מקפיאיםמודדת כובעיםאחרונה


איפה משיגים מכשיר להכנת פנקייקים במחיר הגיוני?זכיתי


מה הטווח ההגיוני בענייך?ברוקולי
תקני מחבת זול משמעותית
בשקם יש ב50 ש"חמשיח עכשיו!אחרונה

יש לי אבל אני לא מתה עליו.

מעדיפה להכין במחבת