שרשור חדש
פשטידת איטריות פרווה/ מה לעשות עם פסטה?התנערי מעפר
יש דבר כזה?

נשאר לנו כמה חבילות של פסטה שלא נצליח לגמור עד פסח ואין לנו תנור חלבי.

יש רעיונות מה לעשות איתן?
זה פסטה או איטריות?ברוקולי
לא יודעת מה ההבדל, זה פסטה פוזילי - מסולסלת.התנערי מעפר
כן!מעט מן המעט
מלוח -
מערבבים את הפסטה (לא צריך לבשל קודם, אבל אפשר. עניין של כמה קריספי רוצים את זה...) עם ביצה / כמה - לפי הכמות.
בקערת מרק מערבבים רסק עגבניות ותבלינים (אני אוהבת - סוכר, מלח שום, קצת בזיליקום, מלח פלפל) עם קצת מים, עד למרקם קרמי. שופכים לכלי עם הפסטה ומערבבים גם...
בגדול מספיק. אפשר להוסיף גם בצל.
אפשר לפזר מלמעלה פירורי לחם / לסדר זיתים לקישוט ולתוספת טעם.
אופים, יוצא נחמד מאוד.
חלבי - אפשר לשים כמובן גם חמאה, גבינ"צ וחלב לאפייה.
מתוק - אנחנו עושים עם אטריות למרק ויוצא מעולה, אבל נשמע לי שאין מניעה לנסות עם רגילות...
ביצה, קינמון, סוכר, צימוקים (אפשר גם חתיכות תפוח, אם רוצים *ממש* מתוק). נראה לי שזהו...

עוד - סלט פסטה. מבשלים, מערבבים עם טונה, גמבה וכאלה...
עשיתי היום פסטה בתנור עם רסק וזיתים - יצא מעולה!!!!פלפלתי

ולי  אישית הוספתי בצלחת גבנ"צ - יצא פיצה! 

אחלה של דבר. 

ונגמרה חבילת  פסטה! 

הידד!! 

תודה על הרעיון!!!

מעט מן המעט
תודה על השיתוף!
זה יוצא אותו רעיון של פסטה עם רוטב?התנערי מעפר
ממ זה יותר פשטידתי, כי יש ביצה ואופים.מעט מן המעטאחרונה
אגב, ברור שאפשר לדחוף גם תירס וברוקולי וקישואים מגוררים וכל דבר אחר.
רעיון לפשטידהחייצ'ו

פשטידה-

 

לבשל את האיטריות רגיל.

 

לטגן בצל וגזר, אפשר גם עגבניות/ פטריות אם אוהבים,

 

לערבב עם האיטריות ולתבל איך שאוהבים- אפשר מלח ופלפל ואפשר להוסיף טיפה- כרכום /אורגנו/ טימין/ א. מרק

 

להוסיף ביצים בהתאם לכמות הפסטה, לערבב ולתנור.

 

 

רעיון לפשטידה נוספת- יש 'שמנת להקרמה' פרווה... אפשר לעשות כאילו פשטידה חלבית.

מה אפשר לעשות עם כמעט קילו דבש/סילאן?נעמונת2
רוצים לגמור אותם לפני פסח...
עוגת דבש, חיתוכיות קוואקר, פצפוצי אורז עם חמאת בוטנים ודבש..פנסאי
דבש דבורים זה לא חמץ.חילזון 123


זה לא חמץ אפשר.א.א
לשים בעוף.בבשר.בעוגיות
ממרח בלחם, בתה.. עוף בסילאן וסויה.גדר תיל

רוטב לסלט חסה - דבש וחרדל וכו'..

דבש משדרג המון תבשילים... כרעי עוף, חזה עוף, דגים בתנורבת נוגה

ויש כאלו שמוסיפים אפילו לחמין.... נותן טעם עמוק וצבע כהה.

סילאן תורם באופן דומה מאד.

 

וכמובן - עוגות ומאכלים מתוקים.

לשמור למימונה -משה ר-אחרונה
אפשר לשים בהרבה עוגות במקום סוכר ובמאכלים, עוף בדבש, סלמון בדבש ועוד..
מכירים (או מכירות בעצם...) מרק שנקרא 'מרק חמוץ'?ברכבי פרעה


קובה חמוסטהחכמה בלילה


של איזה עדה זה?ברכבי פרעה
עיראקים אם אני לא טועהא.א
לא של חלאבים?ברכבי פרעה


אכן של עיראקים..מקום בעולם


כן!בין השורותאחרונה

רק שלצערי אין לי מתכון.

כשהייתי קטנה המטפלת שלי היתה מכינה לי את זה לצהריים.

מה שבטוח- היה שם מלא כוסברה.

זה אמיתי?ברכבי פרעה
בעיקרון יש כזה דבר..מקום בעולם
החלק האחורי של העוף..
יש הרבה אנשים שממש אוהבים את זה, אז הגיוני..
עכשיו כשאת אומרת, נזכרתי שזה באמת קיים, למשל זה:ברכבי פרעהאחרונה
עבר עריכה על ידי ברכבי פרעה בתאריך ב' בניסן תשע"ה 21:43
http://www.mako.co.il/food-masterchef/season4-articles/Article-d8dd2e30dfe3341006.htm

(בעל משחטה במאסטר שף שאומר
שהוא משתגע על טוסיקים של עופות).
מתכון סוף הדרך! חיסכון ופינוקתפצי
לוקחים שמנת חמוצה15% האלה שעולות שקל וחצי. שמים בקערה מוסיפים מלח וכל העולה על רוחכם הטובה- שום- שמיר, זיתים קצוצים, וכו'. מערבבים ושמים בתוך חיתול בד לארבע שעות. מוציאים ויש לכם
גבינת שמנת נהדרת.
מחכה כבר לטעום איך זה על מצה
עושה את זה. נהדרכמו הלבנה


אכן זה מעולה. מערבבת גם עם גבינה+mp8

אפשר בגירסה פחות שמנה- לעשות ככה גבינת יוגורט.

עוד תוספות אופציונליות: שבבי בצל, זעתר וכו'

מצחיק איך כל פעם מישהו אחר מגלה את זה...רוני בלילה


אפשר לתבל גם אחרי ששמים בבד.. כשזה כבר קרם צ'יז...צ'וקלייט


שומרים את זה 4 שעות במקרר?התנערי מעפר
קושרים לברז או משו ונותנים לו לטפטף מעל הכיור.צ'וקלייט


וזה לא מתקלקל בחוץ?התנערי מעפר
איפה קונים חיתול בד?..
חיתול בד רגיל של תינוקות..פלספנית

בעזהי"ת

 

אני עושה את זה עם שמנת+גיל, ביחס של 1:1..

אין לי תינוקות התנערי מעפר
בחנויות של תינוקות או ביגוד לכל המשפחהבתאל1


או בסופר פארםחילזון 123
או שתיקחי סתם בד לא צפוף כלשהוחילזון 123
אפשר לדעת כמויות?תתתתת
כמה מלח שמים בערך וכמה שמנת? תודה!!!
נהכנתי, יצא מצוין, תודהשירה..!אחרונה
למישהו יש מתכון לעוגיות שוקולג ציפסכיבשה
עם קמח תפוחי אדמה?
לא מבינה בזה הרבה אבל נראה שזה יצא מתפורר מדי לא?בתאל1


יש באתר שנקרא מתכונים בעשררסיסי לילה..
דקות
תודה...ננסה השבועכיבשהאחרונה
אז בא לי רעיונות למנות בשריות טעימות וקלות,מוטיבציה
שאפשר להשאיר במקרר לשבוע וזה יהיה בסדר.
על שניצל חשבתי לבד. מחפשת קצת טוויסט.

תודה (:
במקרר או במקפיא?~א.ל
במקרר.מוטיבציה
קציצות חזה עוף מוקפץיעל מהדרום
, איך מכינים חזה עוף מוקפץ?מוטיבציה
לחתוך לרצועות ולטגן עם קצת שמן ותבליניםיעל מהדרום
לק"י

אפשר גם עם רצועות של ירקות.
תבלינים: פפריקה, כורכום, תבלין לקציצות/ לבשר, מלח, פלפל.
רק לשים לב שעם ירקות לפעמים מתקלקל יותר מהר (תלוי בירקות)ת.מ.
ספגטי בולונז, בורקס בשרחלבית
אם באלך..הדס123
אפשר לעשות כמות גדולה של קציצות. לחכות שיתקררו. לחלק לשקיות עם רוטב ולהקפיא- וככה את שולפת מנה כל פעם..
אפשר מתכון?מוטיבציה
לקציצות? בכיף!הדס123
אין לי משו קבוע.. אז אכתוב לפי מה שזוכרת. בפעם האחרונה עשיתי עם עוף ויצא מעולה. גם בשר טעים- וגם שילוב.
לקציצות:
חצי קילו עוף טחון
ביצה
קישוא מגורד
חצי כוס פירורי לחם
בצל קצוץ (אפשר גם מטוגן.. מעשיר את הטעם)
שום כתוש
פטרוזיליה
קטשופ או רסק עגבניות
תיבול- ככל העולה על רוחך.. מלח, פלפל, פפריקה, כורכום, כמון, שום גבישי
לאחד ולהניח במקרר לפחות לשעה.

רוטב: עשיתי עם חצילים אבל לא חובה. זה ממש טעים אבל
לטגן קוביות חצילים
כשמזהיב להוסיף בצל
רסק עגבניות
מים
תבלינים
להרתיח.
כשרותח- ליצור קציצות מהתערובת ולהכניס. מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה- 40 דר
מדי פעם אני הופכת את הקציצות כדי לוודא שיספגו טעמים
ו.. זהו
אפשר להוסיף לעיסה גם תפוח אדמה מגורר וגם חלה רטובהאורין

סחוטה

מחזה עוףתפצי
לחתוך את הנתח לקוביות של 3*3 ס"מ. לטגן אותן עם כמה כפות שמן במחבט טפלון רחבה כשמשנה צבע לתבל בכמון מלח ופלפל ולהוריד אחרי כמה דקות מהאש.
סוף הדרך!
עשיתי את זה גם מחזה עוף שנשאר משבת מעוף שלם. גם יוצא נהדר ומתאים לכל פחמימה
אני עושה משהו דומהיעל מהדרום
לק"י

משרה חתיכות של חזה עוף בתבלינים: מלח, פלפל,פפריקה, תבלין לקציצות/ בשר, שום קצוץ/ כתוש וקצת שמן.
כמה שיותר זמן- יותר טוב.

מטגנת בצל חתוך ומוסיפה את העוף (עד שהוא מוכן).
ראפשר גם חזה עוף עם סויה ודבש,מעולהשירה..!
טורטיות ממלאות בבשר והודו טחון.עוגת גבינה.
מטגנת בצל. כמה שבא לך לפי הטעם כמובן.
מוסיפה גזר מגורד מוסיפה פטריות טריות מוסיפה בשר בקר והודו טחון מוסיפה פפריקה מתוקה. מלח. סילאן. טיפה ממש גריל עוף. מבשלת ככה עד שהבשר וההודו מבושל.

לוקחת טורטיה ממלאה ואוכלת. את הבשר אני שומרת בנפרד מהטורטיות. ונשמר בערך שבוע במקרר.
סתם אילתור שלי. ובעלי כל הזמן מדבר עליהן
הכנתי משהו דומה עם בלינצס פרווהשירת דבורה
פתיתים עם בשרמרב.
הכנתי שבוע שעבר ויצא פצצה...
נשאר לנו לחצי שבוע, ואז נגמר (רביעי-ראשון)
מאמינה שגם שבוע זה יהיה בסדר..

מטגנים בצל, מוסיפים בשר טחון.. מוסיפים רסק עגבניות, עגבניות חתוכות, חומוס קפוא/מבושל.. אפשר להוסיף גם גזר/קישוא/חצילים/תפו'א וכל מה שעולה על רוחך..
מוסיפים פתיתים, מים ותבלינים לפי מה שאוהבים ומבשלים עד שהפתיתים והחומוס רכים וטובים והמים פחות או יותר התאדו..

זה אמור להיות תבשיל רטוב...
נשמע מעולה!יעל מהדרום
גלילות חצילים ובשר טחוןצ'ונו
תחפשי מתכון של ניקי ב
יש לי גם מתכון לחזה חריף..מרב.
עם רוטב סויה, פלפל חריף, תבלינים, בצל.. תענוג ^_^ אם באלך מתכון מדוייק..
נשמע טעים. יש לך מתכון? מוטיבציה
בטח מרב.אחרונה
מערבבים-
4 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן
2 כפות מיץ לימון
3 שיני שום קצוצות
קצת זנגביל
חצי בצל קטן קצוץ דקדק
פלפל חריף קצוץ דק
קצת כוסברה
כף סוכר
מעט מלח-פלפל.

משרים רצועות חזה בתוך התערובת^
מטגנים את הרצועות.
חותכים את החצי השני של הבצל ומניחים בתבנית.. על הבצל מניחים את החזה המטוגן. אם נשאר מהתערובת- שופכים מעל.
אופים בערך 5-10 דקות...

*אני בקושי משרה את החזה ויוצא מעולה ממש.
*אם אני מכינה את זה לשבת- אני לא אופה. על הפלטה הבצל מתרכך ומוציא נוזלים לבד...

טעייםם ונשמר די הרבה... שבוע-שבוע וחצי...
לזניה בשרית.ירושלמית טרייה
איך מכינים?מוטיבציה
אולי נקנקיות ברוטב עסיסי בתוספת קוסקוס\תפו"אצ'וקלייט


מוסקה בתנור.גדר תיל

פרוסות חציל על התבנית,

מעל - עיסת חזה עוף (אפשר מעורב עם חזה הודו) עם תבלינים, פרורי לחם, ביצה וכו'

מעל העוף - שוב שכבה של חציל פרוס

ומעל הכל - רסק עגבניות מתובל במלח פלפל ומעט סוכר.

 

קלי קלות.

בתאבון.

מה אפשר לעשות בבצק שמרים מרודדon

אשמח למתכונים.

 

תודה

שבלולי קינמון/ בסיס לפטריות עם רוטב../בסיס לטונה עם ירקות...פלפלתי


תודה! אפשר הסבר על הבסיס?onאחרונה


שבלולי קינמון/ בסיס לפטריות עם רוטב../בסיס לטונה עם ירקות...פלפלתי


גרישה, מה אפשר לעשות עם זה?משיח עכשיו!


זה כמו בורגול רק יותר דקטאבולה ראסה

אני אוהבת להכין את זה מאד.

בריא וקל להכנה

גם בלי גז שטן

כתוספת? (כמו אורז למשל)משיח עכשיו!


מרקבתאל1


את מתכוונת שכשמכינים מרק מכניסים לבפנים?משיח עכשיו!

אם כן אז באיזה שלב של הבישול ולאילו מרקים זה מתאים?

אממ לא,האמת התכוונתי למרק בפני עצמובתאל1

פעם אבא שלי הכין לנו.. אם אני לא טועה הוא שם במים גרגירי חרדל, תבלינים-פלפל, מלח, לא יודעת מה עוד

אולי כרכום

ואת הגרישה

מבשלים ומבשלים ואוכלים!

היה טעים

מקווה שאני צודקת במתכון

תטעמי תוך כדי לראות אם יוצא טעים

קובה למרק!פלספניתאחרונה

בעזהי"ת

 

לפני כמה זמן הכנתי מזה פעם ראשונה קובה ויצא מעולה.. לא התפרק בכלל והיה טעים..

השריתי במים רותחים קצת

הוספתי ביצה, קצת שמן, קמח, תבלינים

עד שנוצר כמו בצק נוח כזה

מילאתי בבשר מטוגן עם בצל ותבלינים וכו'

וזרקתי למרק כשהוא רותח..

 

-הכנתי כמות גדולה, חלק למרק וחלק הקפאתי- אבל זה כבר לא רלוונטי לפני פסח

מחפשת מתכון לעוגה כשרה לפסחילדים זה שמחה

בלי אפיה

יש לקרין גורן עם מצות...כיבשה
אפשר מתכון?ילדים זה שמחה


אפשר מוס שוקולדיעל מהדרום
עוגת מצות צ'ונו
תבנית מרובעת בגודל של מצה
ארבע מצות
יין אדום מתוק
300 גרם שוקולד מומס עם רבע כוס שמן
קוקוס לקישוט

משרים את המצות בשלמותן ביין עד לריכוך שאפשר לחתוך עם סכין אבל לא עד שמתפורר לגמרי

שמים מצה ומעל מורחים רבע מכמות השוקולד
וככה ארבע שכבות
מפזרים קוקוס למעלה
שומרים במקרר
עוגת מצותא.א
מה עם כדורי תמרים?תות

תמרים, אגוזים, שקדים, דבש/סילאן

לגלגל בקוקוס - מעדן

אפשר לקבל מתכון מדויק לכדורי תמרים? תודה רבה!ח ת ו נ ה

סיבכת אותי...תות

יש לקרין גורן מתכון מעולה ומתוק בטירוף, אבל זה עם טחינה... באמת פצצת אנרגיה

לדעתי פשוט תנסי. אם את רוצה מדויק - הנה כמה מתכונים שמצאתי לך

http://www.hashulchan.co.il/?CategoryID=543&ArticleID=7012

 

http://www.foodis.co.il/recipes.asp?sec=8&featid=1741

 

http://www.hashulchan.co.il/?CategoryID=552&ArticleID=11270

תודה רבה! נראה טוב . אנסה בע"ה.ח ת ו נ האחרונה


מה אפשר לעשות עם סולת?חלושי
חוץ מדייסת סולת. נשאר לי חצי קילו חבל לי לזרוק.
עוגת סולת- אחת הטעימות! או קוסקוסחלבית
אפשר מתכוןבבקשה? זה ילך גם עם סולת מלאה?בנימינה

אין לי פה. תגגלי. לגבי המלאה- לא ניסיתיחלבית
תודה בכל זאת בנימינה

יש גם לחמניות סולתיעל מהדרום
מתכון לארוחה טעימה מחצי קילו סולת:יוני

תזרקי את הסולת לפח ותזמיני פיצה 

 

#מצטער

תודה על זה חשבתי גם לבדחלושי
קוסקוסשמשי
מרק סולת פרווהzmil


אפשר מתכון בבקשה?חלושי
תכיני מרק רגיל מהירקות שאת אוהבתאושר תמידי
ולקראת סופ הבישול תוסיפי את הסולת תוך כדי בחישה כי זה נהיה גושים.. ולא כמות גדולה כי זה נהיה דייסה..
יוצא ממש טעים
גג שלוש כפות אם לא זה יוצא דייסאהלוי מא
יש מרק סולת בפני עצמוכיבשה
מטגנים ש ום מוסיפים מים וסולת ובוחשים המון לא להפסיק שלא יהיו גושים עד שמתנפפח אחד מוסיםים חבילת כוזברה אחד הטעימים!! אני יוכל להביא מחר מתכון מדויק
אחד הדברים הטעימים: כפיתותפרח-שלג

מתכון תוניסאי שגם אשכנזים שהיו אצלינו גמרו לי את כל הקערה.

לקצוץ דק כוסברה, פטרוזיליה ואפשר שמיר. -חצי חבילה מכל אחד.

לברור חצי קילו סולת

לגרד תפו"א אחד גדול או שניים קטנים

לגרד בצל גדול

שתיים שלוש פרוסות לחם מאתמול להרטיב תחת הברז לסחוט ולהוסיף לתערובת.

ביצים- לפי המגע שיצא לך פשוט עיסה שמתאחדת לקציצה.

תבלינים: מלח, פלפל, (אפשר סחוג למי שאוהב חריף) פפריקה.

אפשר להוסיף חזה עוךף מבושל אני לא מוסיפה כי אני מעדיפה פרווה.

 

לטגן בשמן עמוק, נחטף עוד מהמחבת. באמת!

תודה לכולם.חלושיאחרונה
טובכיבשה
עבר עריכה על ידי כיבשה בתאריך כ"ח באדר תשע"ה 22:41
הפלאפון השתבש ורשם רק את סוף ההודעה...


כבר פחות רלוונטי תודה .!!
עוגת ביסקוויטים- המצאת מתכוןש.א.ז.

מה יקרה עם אקח אינסטנט פודינג וריצ' ואקציף אותם ביחד בשביל מילוי, ואשתמש בפתי בר לשכבות?

 

כל מתכון שאני מוצאת הרבה יותר מורכב מזה, ורובם גם חלביים.

אבל אני מחפשת משהו שדווקא פרווה, ושאוכל לעשות עם מה שיש לי בבית...

 

נראה לכם שיצא טעים? ואם לא- איך אפשר לשדרג את זה?

ייצא מצוין וטעים.את יכולה לשדרג בפודינג ריבת חלב או שוקולדא.א
כן יצא טוב, את יכולה לשפוך מעל שוקולד מומס ולפזר קוקוס~א.ל

או

לפזר מעל הביסקויטים פלחי אפרסק/ אננס או כל דבר שנראה לךטעים

ומעל ג'לי בטעם משתלב..

 

כמו שכתבו, אכן אמור לצאת טעים. מנסיון. ושדרוג:גדר תיל

1. לטבול את הביסקוויטים ביין אדום מתוק.

2. פתיתי שוקולד מגורד מלמעלה.

 

מה הבעיה? אני עשיתי ככה...זמר הפלוגותאחרונה

או כמו שכתבת או עם ריצ' ושוקולד מומס

יש רעיון לסלט עם נענע?מחפשת מתכון

אבל לא בורגול או קינואה וכו'...

תודה.

סלט עגבניותיוני

לענ"ד זה מזעזע אבל כל השאר מסביבי ממש אהבו את זה..

פומלה עם נענע ה טעים (וראיתי שמגישים בתור סלט)בנימינה

סלט ירוקים קצוציםחלבית
את קוצצת פטרוזיליה, כוסברה, נענע ושמיר מתבלת ומוסיפה צנוברים
וגרעיני חמניה וחמוציות ואגוזים מסוכרים.יקרzmil


להוסיף לסלט חסה זה מטריףאמת ואמונה

עגבניות שריכיבשה
עם נענע וצנוברים...מעולה!
אפשר לשנות לתבל לפי שאוהבים ומה שיש בבית
תודה לכולם, חלק נכנס לתה...מחפשת מתכון

חלק לחסה - תודה על הרעיון!

ומחר אולי ננסה משהו עם מה שנשאר.

תבורכו!

טבולהנתנאל ואודיה

בורגול/קוסקוס

עגבניות

בצל

נענע

שמן זית

מלח

ולימון?אוריןאחרונה


בורקס מלווחמיסטר דום
מתכון
אחד מלווח
אחד תפוח אדמה
פטריות בצל ביצה קשה
עושים פירה מתבלים עם מלח פלפל טיפה פפריקה כורכום ושמן מערבבים טוב ומצננים המסננת דקה שיצא בלי גושים ושמים על חצי בורקס מלווח שמים ביצה קשה למעלה ומעל זה מטגנים בצל ופטריות טוב מתבלים ושמים מעל הביצה סוגרים ואופים רוצים תמונה?
רוצים תמונההתנערי מעפר
נראה מעולה!יעל מהדרום
בורקס מלאווח זה אחד הכייפיםמכינה במלא וריאציות..נדנדה כתומה.
חלבי-לאשכנזיםקל וטעים ממש:
רסק עגבניות,טונה,גבינץ.

גבינות וזיתים:
בולגרית מפוררת,גבינץ,זיתים פרוסים.

אפשר בעצם עם כל דבר שרוצים ואוהבים..לפי מה שיש במקרר ומה שזורם
איך העלים של המלווח לא נפרדים אחד מהשני כמו שקורההתנערי מעפר
לבצק עלים בבורקס??
הכנתי פעם מלווח עם רוטב לפיצה בפנים והעלים של הבצק נפרדו אחד מהשני ודיי התאכזבתי מהתוצאה.


וזה נראה מעולה!
טריק פשוט...מיסטר דום
את ממשיכה את הבצק עלים ממש טוב ושאת סוגרת לחצי את מהדעת טוב שאת שמה את הביצה תדאגי שיהיה בקצוות זה מדביק
נראה טוב!! יאמי!גדר תיל

רק שאתה לא שם פסיקים בכתיבה שלך, וקשה להבין...

 

נכון כי זה מהסלולרי...מיסטר דום
בסלולרי אין סימני פיסוק?!?מטרי
(ואני גולשת רק מהסלולרי!..)
אין סבלנות להקפיד על סימני פיסוקמיסטר דום
בעיקר שאתה בהליכה
אה, חחח..מטרי
תודה, אנסה בעז״ההתנערי מעפר
ויקרא בפינו בישראל: סמבוראח!ניל"ס

נראה כמו סמבוסק,

עשוי ממלוואח,

טעים כמו בורקסליקוק

 

והולך מעולה אפילו בסעודות שבת!

זה הרבה יותר טעים מסמבוסקמיסטר דום
ומשתלב הרבה יותר טוב עם מלא מילויים
אני אוהבת להכין כזה...ת.מ.אחרונה
זה ממש פשוט וזה הולך מצוין עם הרבה דברים...
אפשר גם עם טונה...
משהו מעניין שאפשר לעשות עם הרבה קרקרים לחמיתאימון באמונה

שנשארו לי? אשמח לרעיון מעניין . אולי איזה נשנוש מתוק? רעיונות יתקבלו בשמחה!

חבל לי לזרוק וזה גם נורא מתפורר כך שאני מעדיפה לגמור עם זה בהקדם.

תודה מראש.

לרסק ולצפות שניצליםאדלאחרונה


חיסול חמץמיסטר דום

קפיץ קפוץמיסטר דום
ניראה טוב!כיבשהאחרונה
מה זה?
חיטה - מה עושים עם הדבר הזה??זלדה

ואם תגידו חמין - אפשר מתכון פשוט ומוצלח?

עשיתי ויצא פשוט זוועת עולמים...

אה, ויש לי בשר לחמין, אם צריך.

תודה רבה לכן!

לשים בשקית קוקיאדל

עם שזיפים שחורים יבשים,לתבל לפי הטעם, להוסיף מעט מים ושמן.

אני לא בטוחה, אבל נדמה לי שאפשר להוסיף שיני שום שלמות.

שמים בסיר של החמין או של הביצים.

טעים מאד. 

 

אני עושה את זה ממש פשוט.עוגת גבינה.
זה "החמין" שלי.
רסק עגבניות
מלח
קצת אבקת מרק עוף
מעט כמון
מעט כורכום
פפריקה מתוקה
חיטה ומים שמכסים את החיטה. בערך שעתיים על הגז + לילה על הפלטה ויוצא טעים.
אם בא לך לקצר את תהליך הבישול תשרי את החיטה לילה במים.
אולי באמת כדאי שאשרה למשך לילה...זלדה

תודה

עם עוףתודה על הכל

בצל מטוגן וגזר מגורד יוצא מעדן!

סלט חיטה צ'ונו
מבשלים חיטה כמו פסטה
חותכים ירקות שבא לך- סלק ומלא ירוקים לדעתי הכי טעים
ועם הרבה לימון..
ערב פסח שנה שעברה-גדר תיל

נשאר לי המון חיטה- גריסים.

אז החלטתי להשתמש בזה לחמין.

יצא לי מרק גריסים ברוטב צ'ולנט.    

זוועת עולמים? זה המילה!

 

ולעניינך -

ממליצה להוסיף למרק ירקות שחתוך בקוביות.

זה נותן למרק סמיכות, ומאד טעים ומשביע.

 

 

 

חייבת לתקן אותךנדנדה כתומה.
חיטה זה חיטה.
גריסים זה שעורה.
גדר תיל
עבר עריכה על ידי גדר תיל בתאריך כ"ו באדר תשע"ה 08:12

אז תלמדיני רבניתי : 

חיטה זה לא טוב למרק? ולחמין?

 

חיטה זה טוב לחמין למרק לא כל כךanonimii
אנחנו עושים לחמין חיטה בנפרד ושמים בשקית קוקיבתאל1

בתוך הסיר. יוצא מעולה.

ולמתכון:

מבשלים את החיטה עם הרבה מים (לוקח לה הרבה זמן להתרכך) עד שהיא מתרככת.

מוסיפים: שמן, פפריקה, שום, כמון, מלח, פלפל לבן (או שחור, לא נראה לי משנה..)

וממשיכים לבשל עד שכל המים נספגים פחות או יותר (לא לשרוף את זה.. כן?)

 

שמים בשקית קוקי, כשהחמין מוכן שמים בסיר את השקית קוקי בתוך הרוטב

ושמים על הפלטה..

 

אבא שלי אומר שהסוד הוא לבשל את זה הרבה כדי שיצא רך.

 

אה ואכלתי אתמול באולם חיטה ממש טעימה!בתאל1

עם עדשים ירוקות

התיבול היה מדהים אבל לא יודעת לזהות

נראה לי שהיה כרכום..

 

למרק- גריסי פנינהצ'ונואחרונה
מתכון לחיטה שהכנתי פעם ויצא מעולה-פלספנית

בעזי"ת

 

אגב, זה גם אחלה בצול'נט באמת.. אבל עם רוצים לבד-

 

חתכתי בטטה לקוביות קטנות, לטגן קצת בתחתית סיר, מוסיפים את החיטה לטיגון קליל ואז מים רותחים- לא זוכרת את היחסים, אולי 2 כוסות מים לכוס חיטה?.. 

מוסיפים רוטב צ'ילי מתוק לפי הטעם, ואם אוהבים גם כמה עלי נענע קצוצים.

 

מבשלים בערך 40 דק'- שעה על אש קטנה.. 

טעים אש

רעיונות למתכונים עם הרבה פירורי לחם והרבה ביסקוויטיםבאמונה שלמה

יש למישהו?

פירורי לחםכוכב לכת

להזהיב ולשפוך על פסטה/שעועית ירוקה חתוכה ומבושלת

להשתמש לצפות שניצלים/עוף בתנור

להוסיף לפשטידות/קציצות

 

 

לביסקוויטים

עוגת ביסקויטים

עוגית גלידה (קסטה)

בסיס לעוגת מוס/גבינה לא אפויה

כדורי שוקולד

 

יש מתכון טעים של ניקי ללביבות בטטה אפויותמעין אהבה
יחד עם תפו''א בצל מטוגן וכוסברה או פטרוזיליה
ואז עושים כדורים ומצפים בפרורי לחם. ממש טעים וקל. המתכון באתר.
אפשר לשים פרורי לחם על פשטידות.. להשתמש בכדורי בשר במקום קמח.
אני גם אשמח-בעיקר בסקוויטים...ת.מ.
קנינו כמות ובדיוק הילדה התחילה לאכול פחות בסקוויטים ולא בא לי שהרבה יזרק לפני פסח...
כדורי/ נקניק שוקולדיעל מהדרום
תודה-ושכחתי לציין שאני צריכה פרווה...(עדיף גם בלי סויה-ריץ)ת.מ.
אפשר קרם שוקולד של קקאו, סוכר, מים ושמןיעל מהדרום
לק"י

ואפשר לשדרג עם שוקולד.
אני הכנתי כדורי שוקולד פרווה כי נשאר לי טון ביסקוויטים.עוגת גבינה.
חשבתי שיש לי קקאו. ואז גיליתי שאין.
אז לקחתי שוקולד מריר שקיבלתי במשלוח מנות ונשארה לי חצי קופסא שוקולד השחר פרווה. המסתי את השוקולד עם הממרח הוספתי רצת תירוש וקצת מים ועירבבתי עם הביסקוויטים המפוררים. יצא מעולה יחסית לזה שאילתרתי ממה שיש לי בבית.
דרך אגב עדיף לא לזרוק חמץ יש כאלו שישמחו לקבל אותו....תתתתת
בהרבה מקומות בארץ יש יוזמות וגמ"חים שאפשר למסור להם את החמץ והם עושים מכירה ונותנים למשפחות נזקקות..איזה כיף זה ב"ה גם לא לזרוק וגם לעשות מצווה...כדדרך אגב לכולם....
רק שלא כל דבר הם מקבלים...ת.מ.אחרונה
למשל ביסקוויטים שהחבילה הגדולה פתוחה וזה רק הנילונים הקטנים זה בעייתי...
רוטב פיצההיועץ
למי יש מתכון של הדבר המדהים הזה? אבל שיהיה טווווווווובבבבבב חחחחח
תודה רבה מראש
מצאתי את המנצחהדס123
לטגן בצל. להוסיף אותו(! לא להוסיף אליו) לרסק עגבניות. מלח. פלפל. קצת סוכר ואם אוהבים שום כתוש
אני עושה-מעין אהבה
מגרדת עגבניה
מגרדת קצת בצל
כותשת שום
שמן
רסק עגבניות
מלח פלפל שחור
אורגנו
תודה למגיביםהיועץ
המתכון המנצח יזכה ב...
על הפיצה מתחת לגבנ"צ או לשפוך אחרי האפיה לפני שאוכלים?גפן36
האפשרות הראשונה;
מטגנים בצל, מכבים את האש, מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים (א. שום, כמון, מלח, פלפל, אורגנו ופפריקה) ואם סמיך מידי אפשר להוסיף מים וקצת שמן.

השניה;
שום כתוש, מיונז, קטשופ, קצת סחוג, מיץ לימון, מלח. אפשר להוסיף אם מאד רוצים:פפריקה, חרדל, אבקת שום, אורגנו, פלפל שחור, כוסברה או פטרוזיליה מיובש וטחון. (לא הכל.. פשוט לפי הטעם) ושוב אם סמיך- פשוט מים.
בהצלחה!
אני לא משתמשת בכלל ברסק עגבניות,רוני בלילה

אלא מרסקת עגבניות לבד.

מרסקת הרבה עגבניות בשלות מאד (אפשר לחלוט ולקלף)

מטגנת בשמן זית שום כתוש, בזיליקום (יבש או חי).

מוסיפה את העגבניות כולל הנוזלים.

מכסה ונותנת לעסק להתבשל הרבה על אש נמוכה.

יכול להיות שהטעם יהיה קצת חזק, אפשר להוסיף מים/ חלב.

^^^צ'ונו
ואפשק גם לקנות עגבניות מרוסקות בשימורים
רוטב פיצה מקצועי אמיתיגלית הספריתאחרונה
מטגנת בצל,
2 שיני שום כתוש,
עגבניות מרוסקות ( בערך 5 או 6 חתיכות)
מחכה לבעבוע
פפריקה מתוקה
מלח פלפל
מעט קטשופ
רסק עגבניות ( תלוי בסמיכות ובצבע הרצוי)
מביאה להרתחה
מוסיפה זיתים ירוקים או שחורים פרוסים
כף זעתר חובה!! ( מאוד משדרג)
רתיחה... ממתינה להצטמקות הנוזלים ומדי פעם מערבבת
לבסוף כפית עד כף של תבלין אורגנו
שיהיה לבריאות
יוצא מעולה!!
פצפוצי אורז ושוקולד חלב. איך עושים את זה שישאר קראנצ?גלוק17
לק"י

ובלי.תוספות של ריבת חלב חמאת בוטנים או משו..

שפכו מתכונים טעימים..
אל תוסיף נוזלים על בסיס מים וזה יהיה קראנץ׳אדוה
רק פיצפוצים ושוקולד. וזהו.חילזון 123


המתכון שלנו..מרב.
זה עם חלווה, דבש, קקאו וסוכר. וזהו. יוצא קרנצ'י להפליא אם באלך כמויות מדוייקות אשמח להביא..
אני אשמח לכמויות מדויקותעדיין בדרךאחרונה
זה מתאים גם עם קורנפלקס?