נשאר לנו כמה חבילות של פסטה שלא נצליח לגמור עד פסח ואין לנו תנור חלבי.
יש רעיונות מה לעשות איתן?
ולי אישית הוספתי בצלחת גבנ"צ - יצא פיצה!
אחלה של דבר.
ונגמרה חבילת פסטה!
הידד!!
תודה על הרעיון!!!
מעט מן המעטפשטידה-
לבשל את האיטריות רגיל.
לטגן בצל וגזר, אפשר גם עגבניות/ פטריות אם אוהבים,
לערבב עם האיטריות ולתבל איך שאוהבים- אפשר מלח ופלפל ואפשר להוסיף טיפה- כרכום /אורגנו/ טימין/ א. מרק
להוסיף ביצים בהתאם לכמות הפסטה, לערבב ולתנור.
רעיון לפשטידה נוספת- יש 'שמנת להקרמה' פרווה... אפשר לעשות כאילו פשטידה חלבית.
רוטב לסלט חסה - דבש וחרדל וכו'..
ויש כאלו שמוסיפים אפילו לחמין.... נותן טעם עמוק וצבע כהה.
סילאן תורם באופן דומה מאד.
וכמובן - עוגות ומאכלים מתוקים.
-משה ר-אחרונהרק שלצערי אין לי מתכון.
כשהייתי קטנה המטפלת שלי היתה מכינה לי את זה לצהריים.
מה שבטוח- היה שם מלא כוסברה.
אפשר בגירסה פחות שמנה- לעשות ככה גבינת יוגורט.
עוד תוספות אופציונליות: שבבי בצל, זעתר וכו'
בעזהי"ת
אני עושה את זה עם שמנת+גיל, ביחס של 1:1..
התנערי מעפר
חזה עוף מוקפץיעל מהדרום
, איך מכינים חזה עוף מוקפץ?מוטיבציה

סחוטה

(רביעי-ראשון)
מוטיבציה
מרב.אחרונהפרוסות חציל על התבנית,
מעל - עיסת חזה עוף (אפשר מעורב עם חזה הודו) עם תבלינים, פרורי לחם, ביצה וכו'
מעל העוף - שוב שכבה של חציל פרוס
ומעל הכל - רסק עגבניות מתובל במלח פלפל ומעט סוכר.
קלי קלות.
בתאבון.
אני אוהבת להכין את זה מאד.
בריא וקל להכנה
גם בלי גז ![]()
טאבולה ראסהאם כן אז באיזה שלב של הבישול ולאילו מרקים זה מתאים?
פעם אבא שלי הכין לנו.. אם אני לא טועה הוא שם במים גרגירי חרדל, תבלינים-פלפל, מלח, לא יודעת מה עוד
אולי כרכום
ואת הגרישה
מבשלים ומבשלים ואוכלים!
היה טעים
מקווה שאני צודקת במתכון
תטעמי תוך כדי לראות אם יוצא טעים
בעזהי"ת
לפני כמה זמן הכנתי מזה פעם ראשונה קובה ויצא מעולה.. לא התפרק בכלל והיה טעים..
השריתי במים רותחים קצת
הוספתי ביצה, קצת שמן, קמח, תבלינים
עד שנוצר כמו בצק נוח כזה
מילאתי בבשר מטוגן עם בצל ותבלינים וכו'
וזרקתי למרק כשהוא רותח..
-הכנתי כמות גדולה, חלק למרק וחלק הקפאתי- אבל זה כבר לא רלוונטי לפני פסח 
בלי אפיה
צ'ונותמרים, אגוזים, שקדים, דבש/סילאן
לגלגל בקוקוס - מעדן
יש לקרין גורן מתכון מעולה ומתוק בטירוף, אבל זה עם טחינה... באמת פצצת אנרגיה
לדעתי פשוט תנסי. אם את רוצה מדויק - הנה כמה מתכונים שמצאתי לך
http://www.hashulchan.co.il/?CategoryID=543&ArticleID=7012
http://www.foodis.co.il/recipes.asp?sec=8&featid=1741
בנימינהתזרקי את הסולת לפח ותזמיני פיצה
#מצטער
חלושי
מתכון תוניסאי שגם אשכנזים שהיו אצלינו גמרו לי את כל הקערה. 
לקצוץ דק כוסברה, פטרוזיליה ואפשר שמיר. -חצי חבילה מכל אחד.
לברור חצי קילו סולת
לגרד תפו"א אחד גדול או שניים קטנים
לגרד בצל גדול
שתיים שלוש פרוסות לחם מאתמול להרטיב תחת הברז לסחוט ולהוסיף לתערובת.
ביצים- לפי המגע שיצא לך פשוט עיסה שמתאחדת לקציצה.
תבלינים: מלח, פלפל, (אפשר סחוג למי שאוהב חריף) פפריקה.
אפשר להוסיף חזה עוךף מבושל אני לא מוסיפה כי אני מעדיפה פרווה.
לטגן בשמן עמוק, נחטף עוד מהמחבת. באמת!
מה יקרה עם אקח אינסטנט פודינג וריצ' ואקציף אותם ביחד בשביל מילוי, ואשתמש בפתי בר לשכבות?
כל מתכון שאני מוצאת הרבה יותר מורכב מזה, ורובם גם חלביים.
אבל אני מחפשת משהו שדווקא פרווה, ושאוכל לעשות עם מה שיש לי בבית...
נראה לכם שיצא טעים? ואם לא- איך אפשר לשדרג את זה?
או
לפזר מעל הביסקויטים פלחי אפרסק/ אננס או כל דבר שנראה לךטעים
ומעל ג'לי בטעם משתלב..
1. לטבול את הביסקוויטים ביין אדום מתוק.
2. פתיתי שוקולד מגורד מלמעלה.
או כמו שכתבת או עם ריצ' ושוקולד מומס
אבל לא בורגול או קינואה וכו'...
תודה.
לענ"ד זה מזעזע אבל כל השאר מסביבי ממש אהבו את זה..
חלק לחסה - תודה על הרעיון!
ומחר אולי ננסה משהו עם מה שנשאר.
תבורכו!
בורגול/קוסקוס
עגבניות
בצל
נענע
שמן זית
מלח

מכינה במלא וריאציות..נדנדה כתומה.
קל וטעים ממש:

רק שאתה לא שם פסיקים בכתיבה שלך, וקשה להבין...
נראה כמו סמבוסק,
עשוי ממלוואח,
טעים כמו בורקס![]()
והולך מעולה אפילו בסעודות שבת!
שנשארו לי? אשמח לרעיון מעניין . אולי איזה נשנוש מתוק? רעיונות יתקבלו בשמחה!
חבל לי לזרוק וזה גם נורא מתפורר כך שאני מעדיפה לגמור עם זה בהקדם.
תודה מראש.
ואם תגידו חמין - אפשר מתכון פשוט ומוצלח?
עשיתי ויצא פשוט זוועת עולמים...
אה, ויש לי בשר לחמין, אם צריך.
תודה רבה לכן!
עם שזיפים שחורים יבשים,לתבל לפי הטעם, להוסיף מעט מים ושמן.
אני לא בטוחה, אבל נדמה לי שאפשר להוסיף שיני שום שלמות.
שמים בסיר של החמין או של הביצים.
טעים מאד.
תודה
בצל מטוגן וגזר מגורד יוצא מעדן!
צ'ונונשאר לי המון חיטה- גריסים.
אז החלטתי להשתמש בזה לחמין.
יצא לי מרק גריסים ברוטב צ'ולנט.
זוועת עולמים? זה המילה!
ולעניינך -
ממליצה להוסיף למרק ירקות שחתוך בקוביות.
זה נותן למרק סמיכות, ומאד טעים ומשביע.
נדנדה כתומה.
גדר תילאז תלמדיני רבניתי :
חיטה זה לא טוב למרק? ולחמין?
בתוך הסיר. יוצא מעולה.
ולמתכון:
מבשלים את החיטה עם הרבה מים (לוקח לה הרבה זמן להתרכך) עד שהיא מתרככת.
מוסיפים: שמן, פפריקה, שום, כמון, מלח, פלפל לבן (או שחור, לא נראה לי משנה..)
וממשיכים לבשל עד שכל המים נספגים פחות או יותר (לא לשרוף את זה.. כן?)
שמים בשקית קוקי, כשהחמין מוכן שמים בסיר את השקית קוקי בתוך הרוטב
ושמים על הפלטה..
אבא שלי אומר שהסוד הוא לבשל את זה הרבה כדי שיצא רך.
עם עדשים ירוקות
התיבול היה מדהים אבל לא יודעת לזהות
נראה לי שהיה כרכום..
בעזי"ת
אגב, זה גם אחלה בצול'נט באמת.. אבל עם רוצים לבד-
חתכתי בטטה לקוביות קטנות, לטגן קצת בתחתית סיר, מוסיפים את החיטה לטיגון קליל ואז מים רותחים- לא זוכרת את היחסים, אולי 2 כוסות מים לכוס חיטה?..
מוסיפים רוטב צ'ילי מתוק לפי הטעם, ואם אוהבים גם כמה עלי נענע קצוצים.
מבשלים בערך 40 דק'- שעה על אש קטנה..
טעים אש 
יש למישהו?
להזהיב ולשפוך על פסטה/שעועית ירוקה חתוכה ומבושלת
להשתמש לצפות שניצלים/עוף בתנור
להוסיף לפשטידות/קציצות
לביסקוויטים
עוגת ביסקויטים
עוגית גלידה (קסטה)
בסיס לעוגת מוס/גבינה לא אפויה
כדורי שוקולד
אלא מרסקת עגבניות לבד.
מרסקת הרבה עגבניות בשלות מאד (אפשר לחלוט ולקלף)
מטגנת בשמן זית שום כתוש, בזיליקום (יבש או חי).
מוסיפה את העגבניות כולל הנוזלים.
מכסה ונותנת לעסק להתבשל הרבה על אש נמוכה.
יכול להיות שהטעם יהיה קצת חזק, אפשר להוסיף מים/ חלב.
אם באלך כמויות מדוייקות אשמח להביא..