מתאים להקציף עם שמנת מתוקה/ריץ'?
ייצא משהו נחמד?
(רעיונות נוספים לניצול אינסטנט פודינג שוקולד יתקבלו בברכה..(ושיהיה פרווה..ולא הרבה עבודה..)
תודה!
מתאים להקציף עם שמנת מתוקה/ריץ'?
ייצא משהו נחמד?
(רעיונות נוספים לניצול אינסטנט פודינג שוקולד יתקבלו בברכה..(ושיהיה פרווה..ולא הרבה עבודה..)
תודה!
חלביתאיך מכינים???

זקוקה למתכונים משביעים ובריאים ללא:
קמח חיטה
חלבון מהחי
קטניות, כולל קטניות ירוקות, כולל עדשים.
כרוב, כרובית, ברוקולי, רימונים, תירס בגרגירים.
אשמח לעזרה.
תודה
ולכן הוספתי אותה 
ומכל ירק אפשר לעשות מרק או פשטידה או קציצות או לביבות...
ניתן להחליף את הקמח חיטה לקמח כוסמין... (בדוק ומנוסה
)
בדיוק עכשיו הכנתי קינואה אדומה עם מלא ירקות.
לגבי קציצות ופשטידות- יש למישהו מתכון ללא ביצים, קמח חיטה, פירורי לחם, גבינות, בשרים?
הדבדר היחיד המשביע שעולה לי זה אורז
חלות מקמח כוסמין
1 קילו קמח (כשעושים עם קמח רגיל אני אוהבת לעשות חצי מלא וחצי לבן. עם כוסמין בדרך כלל אני עושה מלא).
3 כפות שמרים
6-10 כפות סוכר (לפי הטעם)
כף מלח
1/2 כוס שמן
2.5 כוסות מים חמימים
מכניסים את הכל לקערה גדולה (יש לשים לב שהסוכר, ולא המלח, בא במגע ישיר עם השמרים).
ללוש כ-10 דקות ולהוסיף עוד קצת שמן תוך כדי לפי הצורך, עד שהבצק אחיד ואלסטי כשנוגעים בו.
נותנים לתפוח שעתיים.
קולעים (אני אוהבת "לצבוע" את החלות עם ביצה כדי שיצאו מבריקות אבל זה לא חובה).
אופים בתנור על 160 עד שהחלות מקבלות גוון זהבהב.
*שימי לב שאם את רוצה להפריש חלה עם ברכה את צריכה לעשות לפחות 2 קילו. מקילו אני בדרך כלל מצליחה לעשות 4 חלות בינוניות, או 3 חלות ועוד כמה לחמניות.
בתאבון!
עשיתי אתמול מרק לקוסקוס' שמתי חומץ שלא יתקלקל... הכנסתי בערב שחזרתי מהעבודה למקרר. היום בבוקר הוצאתי לחמם והמרג נהיה כמו ג'לי צמיגי כזה. הרחתי והיה לו ריח בסדר. חיממתי ועדיין נשאר לו ריח בסדר טעמתי וכנ"ל אז מה זה יכול להיות???
זה יכול להיות בגלל שהוא התבשל יותר מיגי והבטטה התפוררה חלקית? וכן גם שמתי חומוס.
בדיוק נזכרתי שבישלתי חומוס, בלי מדי הרבה מים, ואחרי שהסיר התקרר כל המים נהיו צמיגיים.
באמת בסוף הרתחתי עד הסוף וזה נעלם...
הכנתי מרק כתום עם תפו"א, גזר ובטטה טחונים.
הוא יהיה טוב אחרי הקפאה?
תודה!
ניסיתי במיקרוגל-ולא יצא טוב,
ניסיתי גם בחדר (בלי חימום מיוחד, פשוט מחוץ למקפיא) וגם לא יצא טוב 
הוצאתי את העוף מהמקפיא בבוקר ובגלל שקר היום הוא לא כ״כ מפשיר.
אפשר לתבל ולהכניס לתנור לפני שהוא מופשר לגמרי או שזה הורס אותו?
איך שאני אוהבת את הפרוידיאניות של התיקון האוטומטי...הרהור
חחחחשיר ידידתצהריים טובים לכולם!!
אני מחפשת מתכון לקאפקייקס ווניל טובים העניין הוא שכל המתכונים באינטרנט הם עם חלב
מה אפשר לשים במקום חלב שלא יהרוס את המרקם אבל עדיין יצא חלבי? עדיף לא חלב שקדים או סויה כי לא אוהבים אצלנו
ואם כבר אז כבר.. למישהו יש מתכון לקאפקייקס וניל טובים??
לגבי חלב שלא אוהבים, בעוגות הוא לא אמור להיות מורגש בד"כ... מנסיון עם המשפחה שלי...
לי המליצו על חלב קוקוס. או קרם קוקוס.
![]()
לדעתי הטעם של החמאה מאוד מעודן...יחסית לקוקוס (לא סובלת חטיפי קוקוס למשל...)
אבל זה בהחלט עניין של הרגל וטעם.
בשבילי זה חדש אבל אני התלהבתי מההתחלה (למרות הסלידה שלי מדברים מסויימים עם קוקוס)
של תנובה לא מרגישים את הטעם... ניסיתי כמה פעמים בעוגות. יצא אחלה.
היו לי הרבה רעיונות ועכשיו כשאני רוצה להכין אני לא זוכרת אותם ![]()
(חייבים לעשות משו עם הבצק עלים לפני פסח...)
אשמח גם לעוד רעיונות לקינוחים שווים לשבת במידה ויש ![]()
ואם יש למישהו מתכון מנצח לפחזניות אשמח...ש.א.ז.יש הרבה מתכונים באינטרנט, הבעיה היא שאני לא יודעת איך הם יוצאים בפועל.
לכן מחפשת מתכון בדוק ומנוסה אם מישהו יוכל להמליץ לי ![]()
את יכולה למלא בפודינג..
תעשי חיפוש בגוגל, תראי תמונות...ש.א.ז.
תודה!חלביתאחרונהאשמח לקבל מתכונים למילוי דפי אורז בפירות ורטבים מתאימים לכך. רצוי ללא סוכר/או בכלל לא. תודה 
אני רוצה להכין דג מושט למחר (לסתם ארוחת ערב..) ויש לי גם בטטות שצריך לעשות איתן משהו...
רעיונות? (אם אין אני לא אשלב אותן אבל אולי בכל זאת מישהו פה יצירתי...)
אולי תנסי לעשות את הבטטות בצורת פירה?
או ליצור רוטב
ואני פשוט רוצה שיראו אותה ושלא תטבע באשכול הקודם....
לגבי השעועית וכל הקטניות הקשות-
כדאי לבשל בסיר לחץ- מוריד המון מזמן הבישול ומהצורך להוסיף מים מדי פעם שלא ייחרך...

הלוואי שהיה לי אחד כזה...
ואם כבר סיר לחץ ההורים שלי עושים עוף עם שעועית בסיר לחץ יוצא מעולה!
עוף
שעועית מהאלה הקפואים
עגבניה
תבלינים
קצת ממש מים (זה מוציא נוזלים)
שמים בסיר לחץ
10 דק' אחרי שיוצאים אדים- זה מוכן!
יותר מידי חולים פה ולאפחד אין כוח להכין אוכל..
http://veg.anonymous.org.il/art180.html
יצא טעים מאד.
אם בא לך - אפרט.
נערת טבע, אני מקוה שאכלת משהו בינתיים... ![]()
אז ככה:
כשמוכן -
מה שיוצא זה מרק עם ''אטריות''
ממש ממש טעים, וקלי קלות.
סליחה שאין לי זמנים וכמויות מדויקות לתת לך. זה לפי העין...
שיר ידידתיש רעיונות?
אשמח לדעת...
איך היא תוכל לנגוס בבשר בגילה???
שוקולד חלב
ריבת חלב
חמאת בוטנים
רום עם שוקולד
ממרח חלב
נקודה טובהבמחיר שווה לכל כיס??