שרשור חדש
עוגה! מישו יכול לעזור?חייצ'ו

מחפשת מתכון לעוגה קרה (לא אפויה- גבינה, מוסים) אבל מרשימה!

מחפשת משהו מיוחד.. בעיקר חיצוני אבל שיהיה טעים...

 

 

 

 

קרין גורן - עיין שםמודדת כובעים


^^ גם ניקי בככה.


עוגת גבינה אינגליש קייק של ניקי בשירת דבורה
עוגת כדורי שוקולד של קריןת.מ.
באתי לכתוב את זהבהשראתך..נדנדה כתומה.
תודה רבה לכם! אבדוק בע"ה..חייצ'ואחרונה


אוכל בריאמעיין חתום
החלטנו ללכת בבית על הקטע של הבריאות ולכן אזדקק לעזרה מהמנוסות:
לחם- איזה לחם הוא בריא וטעים? יש כ"כ הרבה סוגים..חיטה מלאה, דגנים, קל..
קמח- איך זה הולך עם אפיה? איזה סוג קמח הוא טוב וקל לעבוד איתו? גם לעוגות וגם לחלות.

לא מבינה בזה..
אם יש עוד משהו בריא שאתן ממליצות לעבור אליו אשמח לשמוע! (שלא מרגישים הבדל דרסטי בטעם)


תודה
כמה דברים -אור השחר..
קמח 70% מעולה לחלות ולחמניות.
גם לחלק מהעוגות והעוגיות..

אורז מלא במקום אורז לבן.
באופן כללי - בתור פחמימה, במקום פסטות וכאלה, להכין תבשילים של קטניות. הרבה יותר בריא..
כמה דברים -אור השחר..
קמח 70% מעולה לחלות ולחמניות.
גם לחלק מהעוגות והעוגיות..

אורז מלא במקום אורז לבן.
באופן כללי - בתור פחמימה, במקום פסטות וכאלה, להכין תבשילים של קטניות. הרבה יותר בריא..
רעיונות לתבשילי קטניות?plony_


אני משתמשת הרבה בשעועית משכמו הלבנה

ותוקעת אותה בכל מקום-

עם קינואה

במרק

בתבשיל ירקות 

וכו'.

 

אפשר גם עדשים שחורות שהן מדהימות

וואו שעועית מש אף פעם לא בישלתיפיצקית24
תמיד אוכלת חי מונבט וזה ממש טוב בסלט וגם לבד. כנל גן עדשים שחורות. גם אותן את מבשלת? למה את מוסיפה אותן?
למרקים, לאורז מלא, קינואה ותבשילי ירקותכמו הלבנה


מרק עדשים או שעועית, לקינואה ולכוסמת/בורגול אפשרמוטיבציה
להוסיף הרבה ירקות או עדשים.
אורז/פסטה עם עדשים.
אפשר גם להכין פשוט תבשיל עדשים, בכל מיני צבעים ולבשל. יוצא טעים
סוגשל צ'ולנט עם הרבה קטניות וירקות (לפת, תפו"א, כרוב וכו'). אפשר בלי בשר.
יש הרבה סלטים שאפשר להוסיף להם קטניות.
עצות כלליות ולא מתכונים:שיר ידידת
במקום מטוגן- בתנור או במחבת בלי שמן, להכין בעצמך כמה שיותר דברים ופחות לקנות תעשייתי , להוסיף המון ירקות לתפריט. להקפיד על ארוחות מסודרות ושתמיד יהיה משהו בריא לנשנש- מרק, ירקות חתוכים ופירות (אבל לא יותר מידי פירות)
כמה עצות:כמו הלבנה

1. לשתות מים

2. להכיון הרבה סלט ולגוון בסוגים של סלט

3. להוציא כאמור דברים תעשייתיים מהבית

 

אני משתמשת בקמח 70 אחוז של יצהר. הוא מעולה והטעם ממש לא מורגש.

 

תודה! לגבי הקמח 70%-מעיין חתום
70% עשוי ממה?
מה כתוב על האריזה? יש בכל סופר?
משתמשים בו כמו בקמח רגיל?

תודה
הוא קמח חיטה מלא אבל קצת יותר מנופה מקמח מלא 100%שוקולד לבן

כלומר- אין בו את הבעיות של קמח לבן, אבל חסרים לו חלק מהסיבים התזונתיים שיש לקמח מלא לגמרי.

לאנשים עם קיבה רגישה לפעמים אפילו עדיף אותו מאשר מלא..

 

אני משתמשת בדיוק כמו קמח רגיל, והמתכונים יוצאים מעולים

אמא שלי אומרת שלעוגות לפעמים הוא אפילו יותר טוב מקמח לבן.

 

על האריזה כתוב קמח מלא 70% ויש חברות שונות, ראיתי בהרבה סופרים, אבל לא יכולה להתחייב לך..

חשוב לקנות קמח מנופה שהיה במקרר- כי אין אפשרות לנפות בנפה רגילה

תודה!מעיין חתום
למה אי אפשר לנפות?
אז צריך לקנות מראש מנופה?
ברוב החנויות הקמח מנופה ונשמר במקרר, את רק צריכה להעבירשוקולד לבן

למקרר שלך..

אפשר לנפות. צריך נפה לקמח מלא.דביבונת


אנחנו קיבלנו על עצמנו לאכול סלט ירקות שווה, כל יוםרוני בלילה

אז מה שאני עושה זה חותכת סלט ענק לבעלי ולי (אנחנו מגרדים סלק חי כי בעלי לא אוהב עגבניות)

ושמה בקופסא במקרר בלי לתבל.

זה מחזיק שלושה ימים בכיף. כל בוקר מחלקים לקערות ומתבלים.

מעולה!מוטיבציה
שמן ששון..סוש

בס"ד

 

ק"כ ממש לא לגעת בשמן סויה שמן תירס ומרגרינה, ולהפחית חמאה (תאמת יש ויכוחים רבים אם בכלל ועד כמה, עדיף שלא)


לא לטגן הרבה, השמן שעדיף לבישול / טיגון קל הוא שמן קנולה 

 

כמובן שעדיף מזון מבושל או מאודה, אבל גם כשמטגנים -ממש חשוב לא לעשות שימוש חוזר בשמן שטיגנו בו 

דווקא צריך קצת חמאה בתפריטבתאל1

זה יותר בריא משמן קנולה מזוכך...

לשמנים מזוככים אין שום קטע בריא, אז אין עניין להעדיף קנולה על סויה... אלא אם כן רגישים לסויה.

בוודאי שעדיף קנולה על סויה.גליה...

ולא "צריך" חמאה בתפריט,

זה לא אב מזון חיוני, זה רק עוד סוג של שומן מן החי.

שמן קנולה משווק כשמן בריא, זהו שקר וכזבצוף שלי
השמנים המזוככים מאד מאד לא בריאים. אבל חמאה כן בריאה!
שמנים מזוככים מיוצרים בעזרת גז הקסיין ומתכות כבדותצוף שלי
לגבי לחם (קנוי)רבה אמונתך!

חשוב לדעת שלחם "קל" הוא לא בהכרח בריא (לפעמים הוא מקמח לבן), הוא פשוט קל= יש בו הרבה אוויר...

 

וגם- קיימים הרבה לחמים שהצבע שלהם חום, ובפועל מכילים בעיקר קמח לבן. צריך לעיין ברכיבים.

 

אנחנו קונים:

לחם עינן באפיה מסורתית (שימי לב, יש שני סוגים של לחם עינן, ה"אפיה מסורתית טעים יותר ובריא פחות... השני קצת דחוס וכבד...). הוא אומנם די יקר, אבל איכותי וטעים (אפילו הילדים אוהבים)

לחם אנג'ל 100% מלא (יש בו גם קצת גרעינים), אנחנו אוהבים, הילדים לא...

 

(אין באזורנו לחמים של חברות מלבד אנג'ל, ולכן אני לא יודעת לגביהם)

כמה עצות מנסיון של כל החיים שלי-mother goose

גדלתי בבית שהשתדל לאכול בריא תמיד (ואני גם לא צורכת בשר ודגים), מהנסיון שלי אני 

יכולה לתת לך כמה עצות:

 

לגבי קמח מלא: כדאי לבדוק על האריזה אם זה 100% קמח מלא, לפעמים הם כותבים מ"קמח מלא"

למרות שיש אחוזים מסויימים של קמח לבן, כי החוק מאפשר להם לכתוב קמח מלא מאחוז מסויים של קמח כזה...

 

אני נורא אוהבת לחם עינן (זה עם העטיפה הצהובה-לבנה), לא לחם קל- הוא לא בהכרח בריא יותר.

בגלל המחיר, ההורים שלי קונים יותר זול אבל גם טעים, לחם כפרי כלשהו (לא זוכרת את החברה).

 

קמח 70% הוא קמח מלא לגמרי רק יותר מסונן, הוא לא עבר תהליך כימי כלשהו (כמובן תלוי בחברה..)

אנחנו מערבבים בחלות שלנו 70% עם 100%.

גיסתי מאוד אוהבת את הקמח "עץ השדה" מיצהר (של זוג מאוד חמוד!)

כמובן שגם טעמן והאחרים בסדר גמור אבל כאן זה גם לפרנס יהודים שמקפידים על עבודה עברית וארץ ישראל וכו'

והם גם מקפידים על הוגנות והגיון במחיר- כלומר, קמח שעבר פחות תהליכים, יהיה יותר זול- קמח 100% יותר זול מ70%.

 

מאוד ממליצה על גיוון בסוגי ירקות ולקנות טחינה גולמית במקום מוכנה.

אחנו בבית כבר אוכלים אותה גולמית עם הסלט, אנחנו מכינים אותה מתובלת רק לאורחים או כשאוכלים פלאפל...

טחינה היא מקור מצויין לסידן

 

ירקות ירוקים: מקור נהדר לברזל. מנסיון.

 

חלב: אם אתם ממש אוהבים מוצרי חלב ולא יכולים לוותר, ממליצה לנסות חלב עיזים

מהנסיון שלי: ניסיתי, היה מגעיל.

ניסיתי שוב כעבור שנתיים רק בשביל הסקרנות- והתאהבתי.

כיום אני גם מתנזרת מזה לצערי כי חלב באופן כללי לא כ"כ בריא לבני אדם מכל מיני מחקרים שקראתי וראיתי

ובעיקר- כי זה מה שהגוף שלי דורש,

בכל פעם שאני בכל זאת טועמת, אני משלמת על זה בעיקר בצינון.

כדאי לנסות בלי ולראות איך הגוף מרגיש (בעיקר בעניין גזים, ליחה, שיעול וכו')

 

קטניות:

קטניות ידועות כמקור מעולה של חלבונים ועוד כל מיני דברים בריאים.

כלל כללי: כדאי תמיד להשרות קטניות במים לפחות כמה שעות לפני הבישול. זה מוריד מכמות הגזים שהן מייצרות (לא נעים...)

 

שעועית: להשרות. לוקח להן זמן להתבשל. המלצה שלי: לבשל מראש נאגלה במים, לחלק לשקיות ולהקפיא.

מכירה את השעועית ברוטב מקופסת שימורים? הכנתי כזאת תוצרת בית. יצא מדהים!!!

 

קינואה: אפשר לערבב עם הקינואה סלט ירקות מתובל, ממליצה להוסיף גם קישוא חתוך ומטוגן בשמן זית עם הכל- יוצא מדהים!! אפילו אמא שלי שלא אוהבת קינואה אהבה את זה...

 

עדשים אדומות/חומות: אפשר להכין מרק, פילאף, מג'דרה, קציצות (שמריחות כמו פלאפל) וכו'... פשוט טעים!

 

חומוס: אפשר להכין מזה פלאפל תוצרת בית, קמח חומוס, ממרח חומוס, סלט חומוס להוסיף לתבשילים וכו'..

 

עוד טיפ: להנביט לפני השימוש ואז גם אפשר לאכול טרי, ההנבטה מגבירה משמעותית את הערכים התזונתיים של הקטנית.

בקיצור- קטניות זה שווה ממש..

 

חמאה: גיסתי הלהיבה אותנו מאוד על חמאת קוקוס בכבישה קרה- זה טעים על טוסט ומעולה בעוגות במקום חמאה או מרגרינה. צריך לשמור בטמפרטורה מתחת ל24 מעלות אחרת זה מתחיל להיות נוזלי...

 

בתור ממתיק לבצק של לחם אפשר לפעמים לוותר על סוכר ובמקום זה להשתמש בדבש או בסילאן (לשים לב לקנות סילאן 100% מתמרים וללא תוספת סוכר, אחרת זו סתם קנייה מיותרת...) החלות שהכנתי ככה- יצאו מדהימות!!!

 

לטיפול בשיעול: לחתוך בצל לפרוסות,להניח בקופסא, לשפוך מעל זה דבש, להשהות כמה שעות ואת הסירופ לקחת 

כשמרגישים צורך. הוא מעולה לשיעול ועד היום נתקלתי רק באדם אחד שעיווה את הפרצוף לתיאור ולמראה ובאמת לא אהב.

כל השאר ממש התלהבו.

 

שום: זו האנטיביוטיקה הטבעית- אני תוקעת אותו בכל מקום כולל בסלט ירקות. במקרה שכואב לי הגרון

(בד"כ כי נכשלתי עם מוצרי חלב...) אני אוכלת שן שום וזה עובר. אפשר לשים בסנדוויץ עם חומוס, אפשר בכל דבר...

את הריח הרע מהפה מנטרלים אם אוכלים פטרוזיליה חיה.

 

לגבי המחיר: קראתי בשם הרב מרדכי אליהו שאמנם המחיר יקר, אבל משקיעים בכמות קטנה יותר ושבעים יותר ובריאים יותר. גיסתי אומרת שהם בחרו בגישה הזו ומאז הם באמת הקטינו את צריכת האוכל כי הם שבעים יותר מכמות קטנה יותר.

 

הרבה בריאות עד 120! 

לגבי חמאת קוקוס- צריך לאהוב טעם של קוקוס...יעל מהדרום
כן ולא- תלוי במאכל משלבים את זה איתו, לפעמים הוא כמעט לאmother goose

מורגש.

מה זה פילאף?plony_

איך הכנת את השעועית?

ומתכון לקציצות עם עדשים...

אז ככה:mother goose

פילאף זה בעצם אורז (מלא) עם עדשים אדומות ועוד תוספות שנאפה בתנור, אנחנו בד"כ אוכלים את זה בסעודה מפסקת.

מטגנים גזר או יותר- מגורר, עם בצל ומלח.

מניחים בתחתית של תבנית פיירקס לאפייה.

 

משרים במים חמים בקערות נפרדות עדשים אדומות ואורז מלא לאיזה חצי שעה+

שופכים את האורז מעל הגזר ואת העדשים מעל האורז,

אפשר להניח מעל צימוקים/חמוציות/שקדים וכו'...

 

מכסים במים חמים עד מעל לעדשים, מתבלים במלח ופלפל ומה שמתחשק,

מכסים במכסה ואופים בחום שאופים בו עוגה...

כדאי לבדוק מדי פעם אם המים התאדו ואם זה מוכן אבל בסה"כ זה בעצם להכין אורז בתנור...

 

שעועית אפויה ברוטב

זה דורש זמן, לא עשיתי לפי מתכון, סתם מהראש וזה דרש התנסות.

בכל מקרה- מה שכתבתי לגבי שעועית תקף כאן בהחלט- לוקח לה הרבה זמן להתבשל ולכן כדאי מאוד לבשל כמות מראש.

 

גם אם לא עשית מראש אז אפשר לבשל למשך הרבה זמן את השעועית במים- שימו לב, המים מתאדים

והשעועית עלולה להישרף (כן, כן, עשיתי את זה...כמה פעמים...) אז מדי פעם להוסיף מים לסיר.

 

אפשר בינתיים לטגן בצל ושום (או שלא, מה שמתחשק)

בסופו של דבר, כשהשעועית נראית לי קצת יותר רכה (לא לגמרי) אני מכניסה אותה בקערת פיירקס מכוסה לתנור עם רוטב עגבניות מתובל איזה שבא לי+ עגבניות וירקות נוספים, באמת שהכל לפי המצברוח ומה שמתחשק.

אני ממליצה גם להוסיף פטרוזיליה.

 

כדאי להוסיף כמות גדולה של מים כי הם מתאדים!!

 

אופים בחום של 180-200 מעלות להרבה זמן. מדי פעם להציץ ולראות מה מצב המים ולטעום מה מצב הרכות של השעועית

המשפחה שלי מחסלת את זה בשניה אם אני לא שמה לב.

 

קציצות עדשים:

הייתי מתה להביא גאולה לעולם עם המקור של אלה הטובות שהוצאתי מהאינטרנט, אבל אני אפילו כבר לא זוכרת 

את המתכון המדוייק....

זה משהו כזה בערך:

מבשלים איזה כוס וחצי עדשים כתומות.

בינתיים מגררים גזר גדול, בצל ושום (3 שיניים), פטרוזיליה, מלח, פלפל, ביצים, פירורי לחם או קמח מצה

מערבבים הכל, יוצרים קציצות ומטגנים או אופים.

כדאי לך לחפש מתכון באינטרנט או לסמוך על האינסטינקטים הבישוליים שלך לתוצאות טובות,

כי אני באמת לא זוכרת מאיפה המתכון הזה ואני בד"כ מסתמכת בבישול על ההרגשה והטעם...

 

בהצלחה!

תודה plony


חייבת להעיר שאצלי הקטע של "בריא יותר=משביע יותר"נועה נועה

פשוט לא עובד. אני אוכלת אותה כמות פרוסות לארוחה, לא משנה אם הלחם שלי לבן או מלא. כנ"ל לגבי אורז.

 

(וכן, זה מתסכל להיות זוג שחייב לצמצם לצמצם בהוצאות ורוצה לאכול בריא. כרגע זה נשאר אצלנו בגדר הרצון, ובלא לקנות שטויות ולהכין כמה שיותר בבית שאלו תחומים שמסתדרים עם שני חלקי המשוואה. אבל מלאים, ומגוון מטורף של מאכלים בריאים יותר - אין לנו יכולת לקנות כרגע. ממש קשה לי עם זה שאכילה בריאה כמו שצריך היא לא ברת השגה מתחת לרמת חיים מסוימת)

כן, זה ממש מתסכל שבריא יותר-יקר יותר!!!חכמה בלילה


מסכימה איתך ב100% לגבי התסכולmother goose

אבל כמי שגדלה במשפחה שרוב החיים היינו צריכים לחיות בלי כ"כ פרנסה,

ועדיין השתדלנו לקנות בריא כמעט תמיד (אני גדלתי בלי ממתקים...אחיי הקטנים כבר התקלקלו...)

אני עדיין חושבת שזה שווה את זה. לגבי הכמות- תמיד אפשר להתרגל לפחות.

וגם תמיד אפשר להתנחם בזה שאח"כ מוציאים פחות כסף על ענייני בריאות.

 

דבר נוסף- מהנסיון שלי ושל אחרים ומקריאת הרבה חומר, גיליתי שלמוצרי חלב אין כמעט 

ערך תזונתי והם בעיקר מזיקים... אם תפחיתו או תורידו מוצרי חלב מהקניות, תוכלו להשתמש בהפרש לדברים אחרים..

בין כל השאר, זה עניין של סדר עדיפויות.

חוץ מחלב ממש אנחנו לא קוניםנועה נועה

מהסיבה הפשוטה שאנחנו לא מסיימים מספיק מהר וזה פשוט מתקלקל. הממרח היחיד שיש לנו קבוע בבית זה טחינה (מלאה בדר"כ, גולמית), וכשמקבלים עגבניות מהישיבה/הבניין (סיפור ארוך) אני מכינה מטבוחה. זהו.

וכמו שכתבתי - אנחנו *ממש* לא קונים ממתקים בדרך כלל, רק במקרים מיוחדים, לא שטויות ולא אוכל מעובד (כן מקבלים מההורים אבל זה כמובן לא נכנס בהוצאות שלנו).

ועדיין - קמח מלא הכי זול שאפשר למצוא עולה כמעט פי 3 מקמח לבן. אורז מלא - פי 2 מלבן. לחם מלא - לפחות פי 2 מלבן וזה כשהוא במבצע. אלה פערים שגם הבדל של פרוסה-שתיים לארוחה (שמתקשה להאמין שיעבוד אצלי לעשות את השינוי הזה, כזו אני, אוכלת הרבה, במיוחד שעכשיו אני בהריון אז בכלל...) לא מגשרים עליהם.

לא יודעת מה להגיד לך,mother goose

מודה שלא הכל דבש, גם אצלנו....(גם בעניין הכסף וגם בעניין השובע)

אבל א. מתרגלים

ב. לפעמים אפשר להרשות לעצמנו קצת יותר באוכל..

אני מאמינה לגמרי שבסופו של דבר את הכסף נשלם בין כך ובין כך, השאלה היא אם נשלם אותו לרופאים או למכולת...

כל הכבוד על ההשתדלות...ושיהיה לשובע לכולנו!

אני מצאתי קמח מלא רק פי 2 מקמח לבן ולא שלושבתאל1אחרונה

כתבתי גם למעלה- קטניות לא עולות יקר יחסית, אפשר להכניס קטניות לתפריט, הן גם משביעות.

ועוד משהו- בהריון כדאי לך לאכול בריא, זה חשוב לגוף שלך! לי היה הרבה פעמים כאבי בטן של עיכול בהריון ועזר לי מאד לעבור לקמח מלא (רק בלחם עשיתי את זה) .

ירקות ופירות זה לא כ"כ יקר (תלוי מה) ואפשר להכין מזה ארוחות שלמות. 

צריך להיות יצירתיים בקטע של אוכל ותקציב.

ולזכור גם שדברים תעשייתיים גם עולים כסף וגם בריאות...

זה לא כזה יקר לאכול בריאבתאל1

קטניות ממש לא עולות יקר, רק הלחם המלא. אורז לבן עולה יקר באמת, אבל הוא גם לא כזה בריא...(ואנחנו כן אוכלים אותו, לא אוהבת אורז מלא)

אגב, יש לחמים מלאים וטובים שהם 1.4 קילו או 1.5 קילו ועולים אותו מחיר (15 או 16 שח) כמו האלה שהם 750 גרם...

אז הם יותר משתלמים..

ואם כבר את בעניין של להשקיע באוכל ולא לשלם הרבה אפשר לקנות קמח מלא ולהכין לחמניות בבית. (יש גם את של שקמח שלא יקרים ויש מיצהר, חפשי מישהי שמוכרת או שתפני אליהם) 

 

לגבי מס' הפרוסות לארוחה- אם לא תמתיני זמן מה אחרי האוכל את תאכלי המון לחם בלי לשים לב, אבל אחרי תרגישי מלאה מדי. האוכל משביע אם אוכלים לאט ובנחת ולועסים היטב.

מתכון למאפינסנחמי ליבוביץ

 

היי! אני חדשה פה, יש למישהי אולי מתכון למאפינס אבל ממש טעימים?

אין לי מתכון ספיציפי למאפינס, אבל כל מתכון של עוגה יכולmother gooseאחרונה

להתאים.

פשוט צריך לאפות פחות זמן.

 

והמלצה כללית- אחרי שהכל נהיה עיסה אחת, לא לערבב. כמה שפחות ערבוב יעזור לשמור על העוגה רכה ואוורירית יותר.

מה בעצם גורם לאווריריות של העוגה?מתואמת

כנראה שזו לא רק אבקת האפייה...

אני מנסה להכין עוגות על בסיס פירות, בלי שמן ובלי סוכר. אני יודעת שרסק תפוחים יכול להחליף את השמן, ומן הסתם גם את המתיקות של הסוכר. אך בינתיים, בניסיונות שעשיתי, העוגה לא יצאה מספיק אוורירית. יכול להיות שזה בגלל המחסור בסוכר?

תפרטי איך את עושה?~א.ל

ולפעמים הקצפה גם מוסיפה לאווריריות..

קמח מנופה כמובן- גם מוסיף.

פעם שמעתי שגם לחמם את הביצים עוזר.. לא נוסה על ידי

סודה לשתיה אני חושבתמעיין חתום
אולי בגלל השינוי ביחס בין החומרים?חילזון 123


חשבתי גםחילזון 123

שאולי האבקת אפיה צריכה את הסוכר כדי לעבוד טוב יותר או משהו כזה

אבל אחרי שקראתי כאן לא נראה שזה אמור להשפיע.

אבל זה היה סתם מעניין לקרוא...

 

בקשר לא. אפייה, ובעניין אחר-~א.ל

א. אפייה צריך לשים בסוף.

אין לי מושג למה

אבל שמתי לב שכשאני שמה בסוף העוגה יוצאת יותר גבוהה

כיסוש

כי ברגע שאבקת האפיה\סודה לשתיה נכנס לבלילה היא מתחילה לתסוס, לכן חשוב להכניס כמה שיותר מהר לתנור ולא לתת לה לשבת

אפשר מתכון? ואולי כדאי לנסות לקציף את העוגהשיר ידידת
הפרדת הביציםא.א
הפרדת הביציםא.א
תודה על כל התשובות!מתואמת

אני לא משקיעה יותר מדי - פשוט מכניסה את כל החומרים (קמח, אבקת אפייה, רסק מפירות שונים, קצת מיץ טבעי וביצים) ומערבבת.

לא ידעתי את העניין לגבי אבקת האפייה! (ואולי זו הסיבה שגם עוגות רגילות מתפקששות לי לפעמים...)

אני משתמשת בקמח מנופה - זאת אומרת נקי מחרקים, ולכן לא טורחת לנפות לפני הערבוב...

אז לנסות להקציף את הביצים? או לחמם אותן? (או שמקציפים משהו אחר בכללמבולבל - אין לי בכלל מקצף...)

אם אין לך מקצף איך את עושה את העוגהא.א
ומנסיון תפרידי ביצים כשמקציפים את החלבון יחד עם הסוכר אבל בהדרגה לשים את הסוכר זה נותן נפח לעוגה
לא בכל עוגה מקציפים..בעוגה בחושה לאיעל מהדרום
לק"י

והיא באמת יוצאת דחוסה יותר.
בגלל זה היא לא יוצאת אורירית...א.א
טיפ: תדאגי שהבלילה תהיה רכהסוש

בס"ד

 

שימי לב שהבלילה תהיה רכה, שתהיה רטובה מאד שממש קל לערבב אותה עם הכף, אם לא- תוסיפי מים -עד שממש קל לערבב עם הכף

 

מניסיון- בלי להפריד או לחמם ביצים ובלי להקציף, פשוט יוצא טוב. 

 

זה עובד מעולה ממש בכל עוגה בחושה שניסיתי, רק לא בעוגות שאמורות להיות דחוסות יותר כמו עוגות עם שוקולד צ'יפס או אגוזים שצריכים להתפס בבלילה

 

יוצא אוורירי קליל וטעים

 

נסי! ב"הצלחה

 

טיפ שלקחתי מכמה מקומות:mother gooseאחרונה

בצק של עוגות: צריך כמה שפחות עיבוד. לערבב רק עד שהכל מעובב לעיסה אחידה וזהו.

אחרת זה פוגע במשהו שקשור לקמח ולגלוטן וכו'...וזה מה שיוצר את העוגה הקשה.

ואני לא מדברת רק על בצק פריך, שם העיבוד המיותר פוגע בפריכות.

 

בצק שמרים: בדיוק להפך. כמה שיותר עיבוד, התפחה ולישה- יותר טוב ואוורירי.

רעיונות לאוכל אוכל ללא גזטאבולה ראסה
טוב.. עד שיהיה גז
העם דורש אוכל "אמיתי" ( לדברי בן ה3 )
שאפשר להכין בתנור!

יבש מוחי מרעיונות...
(הענין שזה לא יכול להיות עוף ותוספת אורז בגלל הגז
והיום ניסיתי לשים בקוקי את האורז והעוף אבל זה לא הצליח משום מה...)

תודה!
צ'יפס בתנור זה נקרא אמיתי?פלפלתי

את יכולה לעשות עוף ותפו"א בתנור... אבל לוקח לו זמן בישול שם... 

פיצה אפשר לעשות בתנור,

אנטיפסטי אם הוא בענין

האמת כשאין לי יכולת זמן וכו' אני ש מה צ'יפס ונקניקיות - וכולם מבסוטים. 

חזה עוף עם תפו"א, בטטות, לחמניות, בייגלים..ריבה_אחת


פיתה עם טחינה וירקותבתאל1

או עם פסטרמה חומוס וחמוצים

למרות שזה לא בקטגוריה אוכל אמיתי

 

עוף ותפוחי אדמה בדבששירת דבורה
אמא שלי מכינה-מטרי
שמים בתבנית אורז, מתבלים בפפריקה, מלח, א. מרק(מה שאוהבים...) ושמים מעל את העוף. שופכים כוסות מים כמספר כוסות האורז ועוד קצת(נניח עוד חצי כוס- כוס). אפשר על העוף- למרוח ביצה ולפזר ביסלי, לא חובה...
לכסות בנייר כסף ולתנור. בערך שעה וחצי או עד שהעוף מוכן. מעולה!!
אפשר לעשות המיקרו את האורז,מקום בעולם
ואז לשים בשקית קוקי עם עוף ותפוחי אדמה..
יש מיקרוגל?נדנדה כתומה.
יש הרבה דברים שאפשר במיקרוגל.

חוצמזה-
אפשר להכין ירקות בשקית קוקי, וקוסקוס משקית.

פתיתים הכנתי פעם בתנור ויצא טעים..לא זוכרת איך בדיוק.
אפשר גם אורז בתנורמתואמת

עם מעט שמן והרבה הרבה מים.

יצא לי לעשות את זה - לא תמיד זה מצליח, ולפעמים חלק לא מתבשלים, אבל סך-הכול זה אפשרי.

יש לי מתכון שמיועד לתנור, מלכתחילה..אור השחר..
אין שום בעיה להכין אורז בתנור או כל דבר אחרא.א
את פשוטצריכה סיר עם ידיות לא מפלסטיק שכל הסיר יהיה מתכת ואת שמה את הסיר לא על התבנית או הרשת אלא ממש בתחתית התנור על הגוף חימום עצמו וזה מבשל מצוין בעצם כמו כירה חשמלית
כמעט כל דבר אפשרי בתנורשוקולד לבן

תפו"א במתכונים וצורות שונות

עוף במגוון מתכונים

שניצלים

קציצות

לביבות

פשטידות למיניהן

אנטיפסטי

פיצה

בורקס גבינה

פוקצ'ה

וזה רק מה שעולה לי בשלוף.. 

 

 

 

אם צריך פירוט מוזמנת לשאול

עוף עם אורז בתנור - מתכון:התנערי מעפר
לא קראתי את התגובות מעלי אז אולי כבר נכתב..

שמים בתבנית של תנור אורז מתובל במלח. שמים מעל יקרות כמו תפוח אדמה, בטטה וכו׳.
מוסיפים מים ביחס מתאים לאורז.
מעל מניחים את העוף.
מתבלים את העוף בשמן מעורבב עם מלח, פלפל, פפריקה, ופיטרוזיליה יבשה.
שופכים את תערובת התיבול על העוף.
מכסים בנייר כסף. ומכניסים לתנור לשעה ורבע ולפעמים יותר, תלוי בגודל חתיכות העוף...

זה יוצא טעים מאד!
העוף מתבל את האורז בטעם שלו ובתבלינים.
מקרוגל יש?668
תודה לכולכם!טאבולה ראסה
הדבר היחיד שהעזתי לנסות אחרי הניסיון שכשל זה אורז בשקית קוקי
(שהיתה על מגש גבוה, התנפחה, נמסה ו"התפוצצה" אבל האורז יצא סביר + )

ירקות אפויים לא ממש מעוררי תאבון כאן...
אז הדלקתי את הפלטה של שבת מוקדם והעבדתי סיר עם מיים רותחים ואפונה מהקפאה (שהפשרתי לפני...) בסוף זה רתח והתבשל. אבל זה היה סיוט...
יש מיקרו?מקום בעולם
אז באמת אורז יכול לצאת שם הרבה יותר טוב מאשר בתנור לדעתי..מקום בעולם


^^^668אחרונה
אורז במקרו: 2 כוסות מים לכוס אורז, מלח, מרק עוף- אם את אוהבת ושמן, לסגור ולהכניס למקרו. יוצא מעולה!!

אפשר לעשות גם תפ"א (+בטטה)אפשר לעשות גם תפ"א (+בטטה) במקרו, מעדן! חותכים תתפא כמו צ'יפס, מתבלים בשמן, מלח, פפריקה, טיפת כרכום, קצת מרק עוף, וקצת מים. מערבבים ומכניסים מכוסה למקרוגל לבערך 20 דקות- תלוי בכמות, תפתחי ותערבבי באמצע.

בטטה ובצל- גם, אפשר עם שמן זית, מלח ופלפל שחור.

שניצל טבעול /שניצל תירס/ נקנקיות טבעול
שקית קוקי צריך לחורר.גדר תיל

אמנם היה לך סיוט,

אך העיקר שהעם היה מבסוט...קורץ

בדכ אני מחוררת באמת...טאבולה ראסה
פה חששתי שהמיים יתאדו והאורז לא יתבשל כמו שצריך...
שניצל ופירהתתתתת
האם אתם בוררים שומשום?פיצקית24
ודאי!!התנערי מעפר
מצאתי שם פעם איזה 4 תולעים חיות בכוס שומשום שבררתי

עדיף לקנות שומשום בחבילות סגורות מהסופר ולא במשקל.
וצריך לברור הכל! בכל דבר יכול להיות תולעים.
אחרי שראיתי תולעים בשומשום, התחלתי לקנות אותו באריזת וואקוםעתיד1

אני פותחת ושומרת במקפיא,

כך אני רגועה שאין תולעים,

וגם לא צריך לברור

כן. לא תאמיני אלו זוועות אפשר למצוא שם...+mp8
בוררת מדגמיתשיררר

אני עובדת במאפיה, ושאלתי פעם את משגיח הכשרות מי בורר את כל השומשום. הוא ענה לי ששומשום לא מוחזק כנגוע ולכן צריך לבדוק רק מדגמית.
אז אני קונה חבילה סגורה, בודקת בפעם הראשונה שאני משתמשת - בינתיים אף פעם לא מצאתי כלום, ואז את מה שנשאר בשקית אני שומרת במקרר ולא בוררת יותר.

באותו עניין -גדר תיל

אני קונה באריזות סגורות ושמה את כל התבלינים במקפיא...

אני לא מבינה איך קונים תבלינים/תערובות לאורז וכד' בשוק ובחנויות -  שהם מונחים פתוחים.

ברור שנכנסים לשם ג'וקים ומעופפים וכד'

מישהי יכולה להסביר לי?

 

 

 

כן, זה זול יותר..~א.לאחרונה

ובוררים כמובן לפני.

מתכון לבראוניז מהירים בלי מרגרינה/חמאה- יש למישו?הלליש


מתכון לפאדג' שוקולד של ניקי -מחייכת =)
http://www.nikib.co.il/cakes-dessert/35708/

אני מחליפה את החמאה בשמן ואת השמנת בחלב ויוצא ממש ממש טעים!
מתכון שאני מכינה שניםmama123אחרונה

כוס שמן

2 כוסות סוכר

4 ביצים

כפית וניל

3/4 כוס קקאו 

כוס קמח

 

לערבב לפי הסדר ולאפות

 

אפשר להוסיף אגוזי מלך ושוקו ציפס מעל ו/או בתוך העוגה

מישהי יודעת אם המתכון לבצק פריך של יעל מהדרום מתאיםמחייכת =)
לעוגיות תמרים ?
לא יודעתמשיח עכשיו!

אבל אני עשיתי עם מתכון של אוזני המן פרווה של ניקי ב.  מהבצק עשיתי עוגיות, ויצא טעים מאד.

ונראה לי גם שהמתכונים של יעל ושל ניקי די דומים

אין סיבה שלא יתאים..יעל מהדרום
מעולה תודה רבה! (:מחייכת =)
ולא אמורה להיות בעיה אם אני אכין את הבצק עם קמח מלא ?מחייכת =)


באופן כלליג'נדס
היום הקמח המלא מאוד אוורירי ולא בעייתי. נסי לחוש עם הידיים אם צריך עוד טיפי מים...
ואם הקמח שלך יוצא מהקפאה/קירור- כדאי לחכות שיגיע לטמפ' החדר... זה גם קשור לספיחת הנוזלים...

בהצלחה!!
אני מכינה מהמתכון של יעלקצפתאחרונה

גליליות תמרים מקמח כוסמין ויוצא מעולה [אני שמה יותר מיץ]

שמרית ששמים במקרר, ופג תוקפה ב-22.2 ניתן לשימוש או לפח?יאיר השמש
לפחבתאל1אחרונה

זה היה מזמן...שמרים הם רגישים נראה לי

משלוחי מנות..חיים חדשים
יש לי בבית:

המון קמח
המון פודינג וניל
סוכר
קקאו
כמובן ביצים, אבקת אפיה, סוכר וניל.. אבקת סוכר..

אשמח לרעיונות מה אפשר להכין עם המצרכים האלה למשלוחי מנות! לא אכפת לי גם לקנות מצרכים אבל.מעדיפה כמה שפחות..
עוגות גבינה אפויות או לאיעל מהדרום
שאלה ליעל מהדרום- כמה זמן אפייה בתנור?כהן

היום עשיתי את המתכון עם הילדים

לא ידעתי כמה זמן אפייה זה?

אחרי 20 דקות הן היו עדיין בהירות.

מחכים להשחמה שלהם?

על מה אתה מדבר? על הבצק הפריך?יעל מהדרום
אכןכהן

אני מדברת על הבצק הפריך.

מה שמצויין למטה

אין לי זמן אפיה מדוייק, אבליעל מהדרום
לק"י

אם הפעלת את התנור כשהכנסת את העוגיות- נראה לי שזה בסביבות החצי שעה.
אם התנור כבר חם- אז פחות.

העוגיות צריכות להיות לא שחומות מידי.
והן גם קצת ממשיכות להתקשות אחרי האפיה.

וסליחה..הניק שלך הטעה אותי וחשבתי שאת בן
חצי שעה לעוגיות??מטרי
עוגיות אמורות להיות גג 10 דק׳ ב180, בטורבו. וגם בלי טורבו, עשרים דק׳ זה המון... צריך להיות טיפה מוזהב, אבל לא שחום, זה כבר יהיה שרוף!...
אני רואה לפי הצבע והמרקם..יעל מהדרום
לק"י

ומן הסתם שזה תלוי בבצק.
תודה ושאלהכהן

תודה רבה!

כשעושים את זה 20 דקות לא מספיקות וזה מאוד הגיוני קרוב לחצי שעה.

סליחה על הבורות מה זה ניק?

ואם את מבינה בזה- איך מחליפים שם בכותרת הראשית? ניסיתי דרך עריכת כרטיס ולא הצלחתי..

ניק זה ה"שם" בפורוםיעל מהדרום
לק"י

וכדי לשנות אותו צריך לפנות לAdmin שהוא המנהל הראשי. @Admin
תודהכהן

תודה רבה ממש

אני צכינהמרב.
עוגת שוקולד יינית ועוגת תפוחים בחושה.. ממש קלות וטעימות
מרב אפשר מתכון לעוגת תפוחים?on


עוגיות שוקולד מושלגות, פרווהכמו הלבנה

קישור כאן- טולטולים- http://www.tultulim.com/2012/07/blog-post_21.html

נראה טוב! אפשר מתכון?ortal1


יואו! נראה שווה. תודה!רבקוש

אני יכולה להכין היום ולשמור ?

לשמור בקפאה?

סליחה אם אני מבאסת,מטרי
אבל זה יצא לי פשוט עוגיות שוקולד מתוקות בטירוף, בלי שום דבר מעניין... הציפוי מבחוץ לטעמי סתם מקשה את העוגיות, וזה גם ממש לא יוצא יפה כמו בתמונה...
ראיתי ככה, ולכן את שאר התערובת פשוט שמתי בתבנית ואפיתי כעוגה. סתם עוגת שוקולד מפוצצת במתוק וסוכרים.
לא אהבתי
לנו זה יוצא אחרתrutipey

אנחנו מכינים את זה הרבה וזה יוצא כמו בתמונה ואפילו יותר יפה.

בהצלחה!!

מצטרפת- גם לנוכהן


המתכון הזה?? כי זה ממש לא מוצלח...מטרי
יצא טעים ומתוק מתוקכהן


מצטרפת. גם אני לא אוהבת אותן ..מקום בעולםאחרונה


עם הפודינגא.א
את יכולה לקנות גביעים שקופים יפים לחתוך פירות תותים וקיווי לקטן לשים בתחצית הכוס ומעל לשפוך את הפודינג ומעל לגרד שוקולד
עוגת שכבות קלילה מתכון בפניםתופרת_חובבת

צריך להוסיף על מה שכתבת קצת מצרכים אבל אם בא לך בכל אופן אז זה ככה:

בסיס עוגה מוכן או ביסקוויטים שבורים עם מעט חמאה מומסת

משטחים אותם בתבנית

עליהם שופכים ג'לי מעורבב עם פירות משומרים

מכניסים למקרר להתייצבות

מכינים בינתיים פודינג (עם חלב או עם קצפת צמחית / חלבית)

שופכים על העוגה אחרי שהתייצבה ומכניסים למקרר (או למקפיא אם בא לכם סוג של עוגת גלידה)

זה הבסיס עכשיו אפשר להוריד שכבות, (למשל - אפשר בלי שכבת הג'לי והפירות בכלל, ואפשר רק ג'לי בלי פירות וכד')

להוסיף שכבות (למשל לחזור על כל שכבה פעמיים מה שיוצר שכבות יפות כאלה כשחותכים),

לשים על שכבת הפודינג סוכריות צבעוניות וכו'....כיד הדמיון הטובה עליכם (ולפי המצרכים )

 

דרך אגב, לנו שמו פעם במשלוח קופסת פודינג וניל . חלק מהמשלוח .

גם רעיון...

 

בהצלחה !

מהקמח תאפי לחמניות וזה נהדר למשלוח מנות.פסיה


אני מחפשת קיש טעים וקל להכנהבת גילו
יש לכם רעיון למשהו כזה לא יקר מידי?

ובאילו תבניות מומלץ לעשות אותם? ואיפה משיגים?

תודה רבה מראש
זה די דחוף
קיש זה עם תחתית של בצק? לא עשיתי, אבלצוף שלי
אם תרצי מתכונים לפשטידות יש לי. תני אות.
תודה רבה אני צריכה קיש... עם תחתית בצק...בת גילו
אני באמצע להכיןaimaאחרונה

בצק פריך זה לקלתית ואח"כ ירקות איזה שאת רוצה(לבשל מראש) ומעל זה רויאל - שמנת+ בייצים(ואם זה חלבי אפשר גם גבינה)

שאלה למבינים באלפחורסשושנה שושנה

בס"ד

 

הכנתי את הבצק ומפאת חוסר הזמן השארתי במקרר למשך הלילה, עכשיו הבצק קשה מאד..
יש דרך להמשיך ממצב זה?

תודה

האם ניתן למעוך אותו טיפה?חנניו

אם כן, נסי למעוך אותו לסוג של גליל, בקוטר של גודל העוגיות הרצויות.

אם ניתן לחתוך ככה פרוסות יפות, אז תחתכי פרוסות ותסדרי בתבנית - וחסכת את גלגול העוגיות.

אם א"א לחתוך יפה, תקפיאי לקצת זמן, תוציאי ותחתכי כנ"ל.

 

הוא לא אמור להיות קשה מידי..~א.לאחרונה
נסי לשים אותו כמה דק בחוץ שיפשיר ונסי לעבוד איתו רק אז
2 ריצ' שעבר התוקף.מוריה.ר =)
יש תקנה?
כמה עבר?~א.ל


תזרקי לא מומלץ להשתמש אחרי חודש שעבר תוקףanonimii


בדיוק..~א.לאחרונה
עוגת שמרים שוקולד- בקשת מתכון..~moriya~
אשמח למתכונים טעימים ומומלצים במיוחד..
תודה רבה!
אחרי חיפוש ונסיונות מצאתי את המתכון הכי טעיםט'

רק מחליפה בו את החמאה בשמן ויוצא מאוד עדין ומאוד טעים (אני גם לא שמה אגוזים).

 

http://www.shirley-nemesh.com/2013/12/6873

 

 

נראה טעים... שאלהבנימינה

כמה שמן את שמה במקום החמאה? מה במקום חלב כדי שיהיה פרווה?

חלב סויה או כל חלב פרווה אחר, או ריצ'ט'

או מיץ תפוזים.

 

3/4 כוס שמן.

 

 

ריצ׳ הוא מספיק נוזלי בשביל להחליף חלב?התנערי מעפר
הטעם שלו מורגש בסופו של דבר בעוגה?
(כי חבל לי לבזבז ריצ׳ אם לא מרגישים אותו בסוף...)
לדעתי הוא נותן עדינות, לא דווקא טעםט'

בהרבה עוגות אני מכניסה ריצ' במקום מים/יין/חלב/מיץ.

 

תודה רבה! אנסה את זה..התנערי מעפר
אפשר לשים מים במקום החלב?מוריה.ר =)אחרונה
ניסית מתכון כפרווה?
חפשי של ניקי ב'.. העוגה המנצחת אצלי..הדס123
^^^ כנ"ל. פרווה מדהימה.*בננית*
לניקי ב יש עוגת קראנץ' שוקולד מעולה- דרוש לילה מנוחה~א.ל


מתכונים לחלמונים מיותרים? יש לי 4...רצוי משהו פשוטת.מ.
יש לי בבית מתכון לעוגת חלמונים..נדנדה כתומה.
עוגה בחושה פשוטה וטעימה..
שמנצלת 4 חלמונים.

אם מעניין אותך אני יכולה לבקש שיצלמו לי את המתכון בוואצאפ ונשלח לך.
חביתה/ציפוי לשניצלים..זמר הפלוגות
מאוד מעניין אותי!ת.מ.
שיהיה לבעלי עוגה לאחרי הצום....
אז אני מקווה שאמא שלי זמינה..נדנדה כתומה.אחרונה
גרנולה ביתית משיבולת שועל אינסטנטפלונית.אלמונית

אני רוצה להכין גרנולה, אבל אין לי שיבולת שועל שלמה,

אפשרי להכין עם שיבולת להכנה מהירה?

אני הכנתי פעם. יוצא פחות קרנצ׳י, אבל טעים עדייןפנסאי
תודה! ולגבי פנקייק...פלונית.אלמונית

אפשר להכין יום מראש?

אפשר.חשוב לשמור סגור טוב ובקירור.נדנדה כתומה.אחרונה
קינוח קל טעים ומרשים להרבה אנשים, יש חיה כזו?פנסאי
שבת שבע ברכות שסמוכה לפורים, רוצים מרשים וטעים, אבל מה שפחות עבודה.

זוכרת שמישהי הציעה פעם להקציף ריצ׳ ולחלק ל3 קערות, ואז בכוסות לשים כמה טעמים. לא זוכרת בדיוק. יש רעיונות?
הכי קלט'
ריצ' + שוקולד מומס = להקציף ולזלף שכבה ראשונה.
ריצ' + כמה כפיות קפה = שכבה שניה.
ריצ' + פודינג וניל = שכבה שלישית.

קלי קלות של הכנה ובכוסות שקופות קטנות זה יוצא מאוד מרשים.

*את השוקולד המומס מוסיפים אחרי שמקציפים את הריצ'.
**את הקפה והפודינג מוסיפים לפני ההקצפה.
***כדאי להוסיף כמה כפות של אבקת סוכר/סוכר רגיל לפני כל הקצפה.

- אם לא מזלפים מיד הקצפת עלולה להשבר.

תודה על הטיפים!!! מודדת כובעים


אפשר להכין בקופסאות ולמלא את הכוסות על המקום?פנסאי
לא כדאיט'

הקצפת מתקשה ונסדקת עם השוקולד והפודינג.

 

הכנתי כמה פעמים כמות גדולה של קינוח כזה לאירועים וזילפתי לכוסות מיד אחרי כל הקצפה - כל שכבה, אחר כך סידרתי את כל הכוסות בתבנית חד פעמית גדולה צפוף מאוד ועטפתי בניילון נצמד כדי שלא יזוזו בדרך/בנסיעה/במקרר. יצא מעולה.

 

 
 
 
את אלופה! מהמם!!! שאלה אחרונה, לשמור במקררפנסאי
או במקפיא?

אההה, וגם כמה זמן מראש אפשר להכין?
טוב, עוד שאלה... כמה ריצ׳ים השתמשת בשבילפנסאי
הכמות שבתמונה?
וואו מרשים מצטרפת לשאלה וגםא.א
איך את מןסיפה את השוקולד המומס אחרי ההקצםה? צריך שוב להקציף ביחד?
הרגע הכנתי כזה ט'

הקצפתי, הוספתי שוקולד מומס ושוב הקצפתי.

עדיף להמיס את השוקולד בשקית בתוך כוס עם מים רותחים ככה זה לא חם מידי ולא הורס את הקצפת.

 

לשמור במקרר ואם רוצים אז לפני הסעודה להקפיאט'

ואז עד שמגיעים למנה אחרונה זה יוצא כמו מוס קפוא ליקוק

 

בתמונה יש 70 כוסות ונראה לי שהשתמשתי ב2 ריצ' קטן לכל שכבה. אפילו 3 הגיוני יותר.

 

 

תודהא.א
תודה!פנסאיאחרונה
אשמח מאוד לקבל רעיונותציפורת

צריכה להכין קינוח לסעודת פורים שיספיק ל30-40 איש

סלט פירותיעל מהדרום
סופלה שוקולד עם כדור גלידהגדר תיל

פרוסת שטרודל תפוחי עץ עם כדור גלידה

העוגה הכי טעימה שאכלתי- בראוניז פרווה של ניקי במשיח עכשיו!

היא מאד פשוט להכנה והיא פשוט טעימה.

הכנתי השבת 3 בראוניז וחילקתי ואנשים החמיאו לי בטירוף.

גלידת מנגו- 2 מרכיבים, 5 ד' הכנה...חכמה בלילה

צריך תרכיז מנגו קפוא של פריגת ומיכל אחד של ריץ', תכפילי... מקציפים יחד ומקפיאים, אפשר לפזר סוכריות צבעוניות, להקפיא בתבנית ולחתוך כעוגה או להקפיא בכוסיות...

^^^ ולדעתי לא את כל התרכיז כי זה יצא מתוק מידי..מחייכת =)
נראה לי שחצי תרכיז או אפילו פחות, יתאים למיכל ריץ' ...
ממה שידוע לי-2 ריץ' על מיכל מיץ.נדנדה כתומה.אחרונה
ריצ'+ליקר שוקולד...עטרה12

צריכה מתכון למוס על בסיס ליקר שוקולד (אפשר גם שוקולד מריר) וריצ'...

 

מפחדת לעשות נסיונות עכשיו למשלוח מנות, צריכהה משו על בטוח...

 

תודה~~!!!

אני מכינה ככה-יעל מהדרום
לק"י

ממיסה ריצ' עם שוקולד מריר ומקררת היטב (אפשר בהקפאה).
מקציפה ריצ' נוסף, מוסיפה את תערובת השוקולד והריצ' וממשיכה להקציף.
עטרה12

אז הכנתי לפי המתכון,

שמתי בתבניות גמישות של קרחונים והקפאתי

אתמול בלילה

והבוקר אני רואה שזה פשוט לא קופא

 

אי אפשר להוציא את זה שלם מהתבנית

 

עצות מה לעשות?

 

חשבתי להמיס חזרה איכשהו להקציף ריצ' ולשפוך את זה לתוך ההקצפה ולהמשיך להקציף ואז זה יוצא סוג של מוס...

 

מה אתן אומרות?

מוס עם קצפת תמיד ישאר קצת רךט'
בטח אם שמת בו ליקר = אלכוהול שלא קופא...
אמור להיות רך מעטכוכב לכתאחרונה
לכן ממליצים לגלגל כדורים או לשים בתבנית ולחתוך.

לגבי התוצאה- נסי לחתוך בעדינות מסביב ואז "להפוך" את התבנית ולחתוך את הבסיס.
שלום! שאלה דחופה! אני רוצה להכין סופלה ויש לי..............

עטרות ניר מסוג של קרטון כזה מלבניות, רק שהם יחסית ממש נמוכות. זה בסדר? או שסופלה צריך משהו עמוק?

תודה!!!!!!!!

את יכולה לעשות בהן, רק-גדר תילאחרונה

ככל שהן קטנות יותר כך תאפי אותן זמן קצר יותר, כדי שלא יהפכו לעוגה.