מחפשת מתכון לעוגה קרה (לא אפויה- גבינה, מוסים) אבל מרשימה!
מחפשת משהו מיוחד.. בעיקר חיצוני אבל שיהיה טעים...
מחפשת מתכון לעוגה קרה (לא אפויה- גבינה, מוסים) אבל מרשימה!
מחפשת משהו מיוחד.. בעיקר חיצוני אבל שיהיה טעים...
בהשראתך..נדנדה כתומה.
ותוקעת אותה בכל מקום-
עם קינואה
במרק
בתבשיל ירקות
וכו'.
אפשר גם עדשים שחורות שהן מדהימות

1. לשתות מים
2. להכיון הרבה סלט ולגוון בסוגים של סלט
3. להוציא כאמור דברים תעשייתיים מהבית
אני משתמשת בקמח 70 אחוז של יצהר. הוא מעולה והטעם ממש לא מורגש.
כלומר- אין בו את הבעיות של קמח לבן, אבל חסרים לו חלק מהסיבים התזונתיים שיש לקמח מלא לגמרי.
לאנשים עם קיבה רגישה לפעמים אפילו עדיף אותו מאשר מלא..
אני משתמשת בדיוק כמו קמח רגיל, והמתכונים יוצאים מעולים
אמא שלי אומרת שלעוגות לפעמים הוא אפילו יותר טוב מקמח לבן.
על האריזה כתוב קמח מלא 70% ויש חברות שונות, ראיתי בהרבה סופרים, אבל לא יכולה להתחייב לך..
חשוב לקנות קמח מנופה שהיה במקרר- כי אין אפשרות לנפות בנפה רגילה
למקרר שלך..
אז מה שאני עושה זה חותכת סלט ענק לבעלי ולי (אנחנו מגרדים סלק חי כי בעלי לא אוהב עגבניות)
ושמה בקופסא במקרר בלי לתבל.
זה מחזיק שלושה ימים בכיף. כל בוקר מחלקים לקערות ומתבלים.
בס"ד
ק"כ ממש לא לגעת בשמן סויה שמן תירס ומרגרינה, ולהפחית חמאה (תאמת יש ויכוחים רבים אם בכלל ועד כמה, עדיף שלא)
לא לטגן הרבה, השמן שעדיף לבישול / טיגון קל הוא שמן קנולה
כמובן שעדיף מזון מבושל או מאודה, אבל גם כשמטגנים -ממש חשוב לא לעשות שימוש חוזר בשמן שטיגנו בו
זה יותר בריא משמן קנולה מזוכך...
לשמנים מזוככים אין שום קטע בריא, אז אין עניין להעדיף קנולה על סויה... אלא אם כן רגישים לסויה.
ולא "צריך" חמאה בתפריט,
זה לא אב מזון חיוני, זה רק עוד סוג של שומן מן החי.
חשוב לדעת שלחם "קל" הוא לא בהכרח בריא (לפעמים הוא מקמח לבן), הוא פשוט קל= יש בו הרבה אוויר...
וגם- קיימים הרבה לחמים שהצבע שלהם חום, ובפועל מכילים בעיקר קמח לבן. צריך לעיין ברכיבים.
אנחנו קונים:
לחם עינן באפיה מסורתית (שימי לב, יש שני סוגים של לחם עינן, ה"אפיה מסורתית טעים יותר ובריא פחות... השני קצת דחוס וכבד...). הוא אומנם די יקר, אבל איכותי וטעים (אפילו הילדים אוהבים)
לחם אנג'ל 100% מלא (יש בו גם קצת גרעינים), אנחנו אוהבים, הילדים לא...
(אין באזורנו לחמים של חברות מלבד אנג'ל, ולכן אני לא יודעת לגביהם)
גדלתי בבית שהשתדל לאכול בריא תמיד (ואני גם לא צורכת בשר ודגים), מהנסיון שלי אני
יכולה לתת לך כמה עצות:
לגבי קמח מלא: כדאי לבדוק על האריזה אם זה 100% קמח מלא, לפעמים הם כותבים מ"קמח מלא"
למרות שיש אחוזים מסויימים של קמח לבן, כי החוק מאפשר להם לכתוב קמח מלא מאחוז מסויים של קמח כזה...
אני נורא אוהבת לחם עינן (זה עם העטיפה הצהובה-לבנה), לא לחם קל- הוא לא בהכרח בריא יותר.
בגלל המחיר, ההורים שלי קונים יותר זול אבל גם טעים, לחם כפרי כלשהו (לא זוכרת את החברה).
קמח 70% הוא קמח מלא לגמרי רק יותר מסונן, הוא לא עבר תהליך כימי כלשהו (כמובן תלוי בחברה..)
אנחנו מערבבים בחלות שלנו 70% עם 100%.
גיסתי מאוד אוהבת את הקמח "עץ השדה" מיצהר (של זוג מאוד חמוד!)
כמובן שגם טעמן והאחרים בסדר גמור אבל כאן זה גם לפרנס יהודים שמקפידים על עבודה עברית וארץ ישראל וכו'
והם גם מקפידים על הוגנות והגיון במחיר- כלומר, קמח שעבר פחות תהליכים, יהיה יותר זול- קמח 100% יותר זול מ70%.
מאוד ממליצה על גיוון בסוגי ירקות ולקנות טחינה גולמית במקום מוכנה.
אחנו בבית כבר אוכלים אותה גולמית עם הסלט, אנחנו מכינים אותה מתובלת רק לאורחים או כשאוכלים פלאפל...
טחינה היא מקור מצויין לסידן
ירקות ירוקים: מקור נהדר לברזל. מנסיון.
חלב: אם אתם ממש אוהבים מוצרי חלב ולא יכולים לוותר, ממליצה לנסות חלב עיזים
מהנסיון שלי: ניסיתי, היה מגעיל.
ניסיתי שוב כעבור שנתיים רק בשביל הסקרנות- והתאהבתי.
כיום אני גם מתנזרת מזה לצערי כי חלב באופן כללי לא כ"כ בריא לבני אדם מכל מיני מחקרים שקראתי וראיתי
ובעיקר- כי זה מה שהגוף שלי דורש,
בכל פעם שאני בכל זאת טועמת, אני משלמת על זה בעיקר בצינון.
כדאי לנסות בלי ולראות איך הגוף מרגיש (בעיקר בעניין גזים, ליחה, שיעול וכו')
קטניות:
קטניות ידועות כמקור מעולה של חלבונים ועוד כל מיני דברים בריאים.
כלל כללי: כדאי תמיד להשרות קטניות במים לפחות כמה שעות לפני הבישול. זה מוריד מכמות הגזים שהן מייצרות (לא נעים...
)
שעועית: להשרות. לוקח להן זמן להתבשל. המלצה שלי: לבשל מראש נאגלה במים, לחלק לשקיות ולהקפיא.
מכירה את השעועית ברוטב מקופסת שימורים? הכנתי כזאת תוצרת בית. יצא מדהים!!!
קינואה: אפשר לערבב עם הקינואה סלט ירקות מתובל, ממליצה להוסיף גם קישוא חתוך ומטוגן בשמן זית עם הכל- יוצא מדהים!! אפילו אמא שלי שלא אוהבת קינואה אהבה את זה...
עדשים אדומות/חומות: אפשר להכין מרק, פילאף, מג'דרה, קציצות (שמריחות כמו פלאפל) וכו'... פשוט טעים!
חומוס: אפשר להכין מזה פלאפל תוצרת בית, קמח חומוס, ממרח חומוס, סלט חומוס להוסיף לתבשילים וכו'..
עוד טיפ: להנביט לפני השימוש ואז גם אפשר לאכול טרי, ההנבטה מגבירה משמעותית את הערכים התזונתיים של הקטנית.
בקיצור- קטניות זה שווה ממש..
חמאה: גיסתי הלהיבה אותנו מאוד על חמאת קוקוס בכבישה קרה- זה טעים על טוסט ומעולה בעוגות במקום חמאה או מרגרינה. צריך לשמור בטמפרטורה מתחת ל24 מעלות אחרת זה מתחיל להיות נוזלי...
בתור ממתיק לבצק של לחם אפשר לפעמים לוותר על סוכר ובמקום זה להשתמש בדבש או בסילאן (לשים לב לקנות סילאן 100% מתמרים וללא תוספת סוכר, אחרת זו סתם קנייה מיותרת...) החלות שהכנתי ככה- יצאו מדהימות!!!
לטיפול בשיעול: לחתוך בצל לפרוסות,להניח בקופסא, לשפוך מעל זה דבש, להשהות כמה שעות ואת הסירופ לקחת
כשמרגישים צורך. הוא מעולה לשיעול ועד היום נתקלתי רק באדם אחד שעיווה את הפרצוף לתיאור ולמראה ובאמת לא אהב.
כל השאר ממש התלהבו.
שום: זו האנטיביוטיקה הטבעית- אני תוקעת אותו בכל מקום כולל בסלט ירקות. במקרה שכואב לי הגרון
(בד"כ כי נכשלתי עם מוצרי חלב...) אני אוכלת שן שום וזה עובר. אפשר לשים בסנדוויץ עם חומוס, אפשר בכל דבר...
את הריח הרע מהפה מנטרלים אם אוכלים פטרוזיליה חיה.
לגבי המחיר: קראתי בשם הרב מרדכי אליהו שאמנם המחיר יקר, אבל משקיעים בכמות קטנה יותר ושבעים יותר ובריאים יותר. גיסתי אומרת שהם בחרו בגישה הזו ומאז הם באמת הקטינו את צריכת האוכל כי הם שבעים יותר מכמות קטנה יותר.
הרבה בריאות עד 120!

מורגש.
איך הכנת את השעועית?
ומתכון לקציצות עם עדשים...
פילאף זה בעצם אורז (מלא) עם עדשים אדומות ועוד תוספות שנאפה בתנור, אנחנו בד"כ אוכלים את זה בסעודה מפסקת.
מטגנים גזר או יותר- מגורר, עם בצל ומלח.
מניחים בתחתית של תבנית פיירקס לאפייה.
משרים במים חמים בקערות נפרדות עדשים אדומות ואורז מלא לאיזה חצי שעה+
שופכים את האורז מעל הגזר ואת העדשים מעל האורז,
אפשר להניח מעל צימוקים/חמוציות/שקדים וכו'...
מכסים במים חמים עד מעל לעדשים, מתבלים במלח ופלפל ומה שמתחשק,
מכסים במכסה ואופים בחום שאופים בו עוגה...
כדאי לבדוק מדי פעם אם המים התאדו ואם זה מוכן אבל בסה"כ זה בעצם להכין אורז בתנור...
שעועית אפויה ברוטב
זה דורש זמן, לא עשיתי לפי מתכון, סתם מהראש וזה דרש התנסות.
בכל מקרה- מה שכתבתי לגבי שעועית תקף כאן בהחלט- לוקח לה הרבה זמן להתבשל ולכן כדאי מאוד לבשל כמות מראש.
גם אם לא עשית מראש אז אפשר לבשל למשך הרבה זמן את השעועית במים- שימו לב, המים מתאדים
והשעועית עלולה להישרף (כן, כן, עשיתי את זה...כמה פעמים...) אז מדי פעם להוסיף מים לסיר.
אפשר בינתיים לטגן בצל ושום (או שלא, מה שמתחשק)
בסופו של דבר, כשהשעועית נראית לי קצת יותר רכה (לא לגמרי) אני מכניסה אותה בקערת פיירקס מכוסה לתנור עם רוטב עגבניות מתובל איזה שבא לי+ עגבניות וירקות נוספים, באמת שהכל לפי המצברוח ומה שמתחשק.
אני ממליצה גם להוסיף פטרוזיליה.
כדאי להוסיף כמות גדולה של מים כי הם מתאדים!!
אופים בחום של 180-200 מעלות להרבה זמן. מדי פעם להציץ ולראות מה מצב המים ולטעום מה מצב הרכות של השעועית
המשפחה שלי מחסלת את זה בשניה אם אני לא שמה לב.
קציצות עדשים:
הייתי מתה להביא גאולה לעולם עם המקור של אלה הטובות שהוצאתי מהאינטרנט, אבל אני אפילו כבר לא זוכרת
את המתכון המדוייק....
זה משהו כזה בערך:
מבשלים איזה כוס וחצי עדשים כתומות.
בינתיים מגררים גזר גדול, בצל ושום (3 שיניים), פטרוזיליה, מלח, פלפל, ביצים, פירורי לחם או קמח מצה
מערבבים הכל, יוצרים קציצות ומטגנים או אופים.
כדאי לך לחפש מתכון באינטרנט או לסמוך על האינסטינקטים הבישוליים שלך לתוצאות טובות,
כי אני באמת לא זוכרת מאיפה המתכון הזה ואני בד"כ מסתמכת בבישול על ההרגשה והטעם...
בהצלחה!
plonyפשוט לא עובד. אני אוכלת אותה כמות פרוסות לארוחה, לא משנה אם הלחם שלי לבן או מלא. כנ"ל לגבי אורז.
(וכן, זה מתסכל להיות זוג שחייב לצמצם לצמצם בהוצאות ורוצה לאכול בריא. כרגע זה נשאר אצלנו בגדר הרצון, ובלא לקנות שטויות ולהכין כמה שיותר בבית שאלו תחומים שמסתדרים עם שני חלקי המשוואה. אבל מלאים, ומגוון מטורף של מאכלים בריאים יותר - אין לנו יכולת לקנות כרגע. ממש קשה לי עם זה שאכילה בריאה כמו שצריך היא לא ברת השגה מתחת לרמת חיים מסוימת)
אבל כמי שגדלה במשפחה שרוב החיים היינו צריכים לחיות בלי כ"כ פרנסה,
ועדיין השתדלנו לקנות בריא כמעט תמיד (אני גדלתי בלי ממתקים...אחיי הקטנים כבר התקלקלו...)
אני עדיין חושבת שזה שווה את זה. לגבי הכמות- תמיד אפשר להתרגל לפחות.
וגם תמיד אפשר להתנחם בזה שאח"כ מוציאים פחות כסף על ענייני בריאות.
דבר נוסף- מהנסיון שלי ושל אחרים ומקריאת הרבה חומר, גיליתי שלמוצרי חלב אין כמעט
ערך תזונתי והם בעיקר מזיקים... אם תפחיתו או תורידו מוצרי חלב מהקניות, תוכלו להשתמש בהפרש לדברים אחרים..
בין כל השאר, זה עניין של סדר עדיפויות.
מהסיבה הפשוטה שאנחנו לא מסיימים מספיק מהר וזה פשוט מתקלקל. הממרח היחיד שיש לנו קבוע בבית זה טחינה (מלאה בדר"כ, גולמית), וכשמקבלים עגבניות מהישיבה/הבניין (סיפור ארוך
) אני מכינה מטבוחה. זהו.
וכמו שכתבתי - אנחנו *ממש* לא קונים ממתקים בדרך כלל, רק במקרים מיוחדים, לא שטויות ולא אוכל מעובד (כן מקבלים מההורים אבל זה כמובן לא נכנס בהוצאות שלנו).
ועדיין - קמח מלא הכי זול שאפשר למצוא עולה כמעט פי 3 מקמח לבן. אורז מלא - פי 2 מלבן. לחם מלא - לפחות פי 2 מלבן וזה כשהוא במבצע. אלה פערים שגם הבדל של פרוסה-שתיים לארוחה (שמתקשה להאמין שיעבוד אצלי לעשות את השינוי הזה, כזו אני, אוכלת הרבה, במיוחד שעכשיו אני בהריון אז בכלל...) לא מגשרים עליהם.
מודה שלא הכל דבש, גם אצלנו....(גם בעניין הכסף וגם בעניין השובע)
אבל א. מתרגלים
ב. לפעמים אפשר להרשות לעצמנו קצת יותר באוכל..
אני מאמינה לגמרי שבסופו של דבר את הכסף נשלם בין כך ובין כך, השאלה היא אם נשלם אותו לרופאים או למכולת...
כל הכבוד על ההשתדלות...ושיהיה לשובע לכולנו!
כתבתי גם למעלה- קטניות לא עולות יקר יחסית, אפשר להכניס קטניות לתפריט, הן גם משביעות.
ועוד משהו- בהריון כדאי לך לאכול בריא, זה חשוב לגוף שלך! לי היה הרבה פעמים כאבי בטן של עיכול בהריון ועזר לי מאד לעבור לקמח מלא (רק בלחם עשיתי את זה) .
ירקות ופירות זה לא כ"כ יקר (תלוי מה) ואפשר להכין מזה ארוחות שלמות.
צריך להיות יצירתיים בקטע של אוכל ותקציב.
ולזכור גם שדברים תעשייתיים גם עולים כסף וגם בריאות...
קטניות ממש לא עולות יקר, רק הלחם המלא. אורז לבן עולה יקר באמת, אבל הוא גם לא כזה בריא...(ואנחנו כן אוכלים אותו, לא אוהבת אורז מלא)
אגב, יש לחמים מלאים וטובים שהם 1.4 קילו או 1.5 קילו ועולים אותו מחיר (15 או 16 שח) כמו האלה שהם 750 גרם...
אז הם יותר משתלמים..
ואם כבר את בעניין של להשקיע באוכל ולא לשלם הרבה אפשר לקנות קמח מלא ולהכין לחמניות בבית. (יש גם את של שקמח שלא יקרים ויש מיצהר, חפשי מישהי שמוכרת או שתפני אליהם)
לגבי מס' הפרוסות לארוחה- אם לא תמתיני זמן מה אחרי האוכל את תאכלי המון לחם בלי לשים לב, אבל אחרי תרגישי מלאה מדי. האוכל משביע אם אוכלים לאט ובנחת ולועסים היטב.
היי! אני חדשה פה, יש למישהי אולי מתכון למאפינס אבל ממש טעימים?
להתאים.
פשוט צריך לאפות פחות זמן.
והמלצה כללית- אחרי שהכל נהיה עיסה אחת, לא לערבב. כמה שפחות ערבוב יעזור לשמור על העוגה רכה ואוורירית יותר.
כנראה שזו לא רק אבקת האפייה...
אני מנסה להכין עוגות על בסיס פירות, בלי שמן ובלי סוכר. אני יודעת שרסק תפוחים יכול להחליף את השמן, ומן הסתם גם את המתיקות של הסוכר. אך בינתיים, בניסיונות שעשיתי, העוגה לא יצאה מספיק אוורירית. יכול להיות שזה בגלל המחסור בסוכר?
ולפעמים הקצפה גם מוסיפה לאווריריות..
קמח מנופה כמובן- גם מוסיף.
פעם שמעתי שגם לחמם את הביצים עוזר.. לא נוסה על ידי 
שאולי האבקת אפיה צריכה את הסוכר כדי לעבוד טוב יותר או משהו כזה
אבל אחרי שקראתי כאן לא נראה שזה אמור להשפיע.
אבל זה היה סתם מעניין לקרוא...
א. אפייה צריך לשים בסוף.
אין לי מושג למה
אבל שמתי לב שכשאני שמה בסוף העוגה יוצאת יותר גבוהה
כי ברגע שאבקת האפיה\סודה לשתיה נכנס לבלילה היא מתחילה לתסוס, לכן חשוב להכניס כמה שיותר מהר לתנור ולא לתת לה לשבת
אני לא משקיעה יותר מדי - פשוט מכניסה את כל החומרים (קמח, אבקת אפייה, רסק מפירות שונים, קצת מיץ טבעי וביצים) ומערבבת.
לא ידעתי את העניין לגבי אבקת האפייה! (ואולי זו הסיבה שגם עוגות רגילות מתפקששות לי לפעמים...)
אני משתמשת בקמח מנופה - זאת אומרת נקי מחרקים, ולכן לא טורחת לנפות לפני הערבוב...
אז לנסות להקציף את הביצים? או לחמם אותן? (או שמקציפים משהו אחר בכלל
- אין לי בכלל מקצף...)
בס"ד
שימי לב שהבלילה תהיה רכה, שתהיה רטובה מאד שממש קל לערבב אותה עם הכף, אם לא- תוסיפי מים -עד שממש קל לערבב עם הכף
מניסיון- בלי להפריד או לחמם ביצים ובלי להקציף, פשוט יוצא טוב.
זה עובד מעולה ממש בכל עוגה בחושה שניסיתי, רק לא בעוגות שאמורות להיות דחוסות יותר כמו עוגות עם שוקולד צ'יפס או אגוזים שצריכים להתפס בבלילה
יוצא אוורירי קליל וטעים
נסי! ב"הצלחה 
בצק של עוגות: צריך כמה שפחות עיבוד. לערבב רק עד שהכל מעובב לעיסה אחידה וזהו.
אחרת זה פוגע במשהו שקשור לקמח ולגלוטן וכו'...וזה מה שיוצר את העוגה הקשה.
ואני לא מדברת רק על בצק פריך, שם העיבוד המיותר פוגע בפריכות.
בצק שמרים: בדיוק להפך. כמה שיותר עיבוד, התפחה ולישה- יותר טוב ואוורירי.
את יכולה לעשות עוף ותפו"א בתנור... אבל לוקח לו זמן בישול שם...
פיצה אפשר לעשות בתנור,
אנטיפסטי אם הוא בענין
האמת כשאין לי יכולת זמן וכו' אני ש מה צ'יפס ונקניקיות - וכולם מבסוטים.
או עם פסטרמה חומוס וחמוצים
למרות שזה לא בקטגוריה אוכל אמיתי
עם מעט שמן והרבה הרבה מים.
יצא לי לעשות את זה - לא תמיד זה מצליח, ולפעמים חלק לא מתבשלים, אבל סך-הכול זה אפשרי.
תפו"א במתכונים וצורות שונות
עוף במגוון מתכונים
שניצלים
קציצות
לביבות
פשטידות למיניהן
אנטיפסטי
פיצה
בורקס גבינה
פוקצ'ה
וזה רק מה שעולה לי בשלוף..
אם צריך פירוט מוזמנת לשאול
אמנם היה לך סיוט,
אך העיקר שהעם היה מבסוט...![]()

אני פותחת ושומרת במקפיא,
כך אני רגועה שאין תולעים,
וגם לא צריך לברור
אני עובדת במאפיה, ושאלתי פעם את משגיח הכשרות מי בורר את כל השומשום. הוא ענה לי ששומשום לא מוחזק כנגוע ולכן צריך לבדוק רק מדגמית.
אז אני קונה חבילה סגורה, בודקת בפעם הראשונה שאני משתמשת - בינתיים אף פעם לא מצאתי כלום, ואז את מה שנשאר בשקית אני שומרת במקרר ולא בוררת יותר.
אני קונה באריזות סגורות ושמה את כל התבלינים במקפיא...
אני לא מבינה איך קונים תבלינים/תערובות לאורז וכד' בשוק ובחנויות - שהם מונחים פתוחים.
ברור שנכנסים לשם ג'וקים ומעופפים וכד'
מישהי יכולה להסביר לי?
ובוררים כמובן לפני.
כוס שמן
2 כוסות סוכר
4 ביצים
כפית וניל
3/4 כוס קקאו
כוס קמח
לערבב לפי הסדר ולאפות
אפשר להוסיף אגוזי מלך ושוקו ציפס מעל ו/או בתוך העוגה
אבל אני עשיתי עם מתכון של אוזני המן פרווה של ניקי ב. מהבצק עשיתי עוגיות, ויצא טעים מאד.
ונראה לי גם שהמתכונים של יעל ושל ניקי די דומים
גליליות תמרים מקמח כוסמין ויוצא מעולה [אני שמה יותר מיץ]
היום עשיתי את המתכון עם הילדים
לא ידעתי כמה זמן אפייה זה?
אחרי 20 דקות הן היו עדיין בהירות.
מחכים להשחמה שלהם?
אני מדברת על הבצק הפריך.
מה שמצויין למטה

תודה רבה!
כשעושים את זה 20 דקות לא מספיקות וזה מאוד הגיוני קרוב לחצי שעה.
סליחה על הבורות מה זה ניק?
ואם את מבינה בזה- איך מחליפים שם בכותרת הראשית? ניסיתי דרך עריכת כרטיס ולא הצלחתי..
תודה רבה ממש

קישור כאן- טולטולים- http://www.tultulim.com/2012/07/blog-post_21.html

אני יכולה להכין היום ולשמור ?
לשמור בקפאה?

אנחנו מכינים את זה הרבה וזה יוצא כמו בתמונה ואפילו יותר יפה.
בהצלחה!!
צריך להוסיף על מה שכתבת קצת מצרכים אבל אם בא לך בכל אופן אז זה ככה:
בסיס עוגה מוכן או ביסקוויטים שבורים עם מעט חמאה מומסת
משטחים אותם בתבנית
עליהם שופכים ג'לי מעורבב עם פירות משומרים
מכניסים למקרר להתייצבות
מכינים בינתיים פודינג (עם חלב או עם קצפת צמחית / חלבית)
שופכים על העוגה אחרי שהתייצבה ומכניסים למקרר (או למקפיא אם בא לכם סוג של עוגת גלידה)
זה הבסיס עכשיו אפשר להוריד שכבות, (למשל - אפשר בלי שכבת הג'לי והפירות בכלל, ואפשר רק ג'לי בלי פירות וכד')
להוסיף שכבות (למשל לחזור על כל שכבה פעמיים מה שיוצר שכבות יפות כאלה כשחותכים),
לשים על שכבת הפודינג סוכריות צבעוניות וכו'....כיד הדמיון הטובה עליכם (ולפי המצרכים
)
דרך אגב, לנו שמו פעם במשלוח קופסת פודינג וניל . חלק מהמשלוח .
גם רעיון...
בהצלחה !

בצק פריך זה לקלתית ואח"כ ירקות איזה שאת רוצה(לבשל מראש) ומעל זה רויאל - שמנת+ בייצים(ואם זה חלבי אפשר גם גבינה)
בס"ד
הכנתי את הבצק ומפאת חוסר הזמן השארתי במקרר למשך הלילה, עכשיו הבצק קשה מאד..
יש דרך להמשיך ממצב זה?
תודה
אם כן, נסי למעוך אותו לסוג של גליל, בקוטר של גודל העוגיות הרצויות.
אם ניתן לחתוך ככה פרוסות יפות, אז תחתכי פרוסות ותסדרי בתבנית - וחסכת את גלגול העוגיות.
אם א"א לחתוך יפה, תקפיאי לקצת זמן, תוציאי ותחתכי כנ"ל.

מוריה.ר =)רק מחליפה בו את החמאה בשמן ויוצא מאוד עדין ומאוד טעים (אני גם לא שמה אגוזים).
http://www.shirley-nemesh.com/2013/12/6873
כמה שמן את שמה במקום החמאה? מה במקום חלב כדי שיהיה פרווה?
או מיץ תפוזים.
3/4 כוס שמן.
בהרבה עוגות אני מכניסה ריצ' במקום מים/יין/חלב/מיץ.

אני רוצה להכין גרנולה, אבל אין לי שיבולת שועל שלמה,
אפשרי להכין עם שיבולת להכנה מהירה?
אפשר להכין יום מראש?
מודדת כובעים
כמה ריצ׳ים השתמשת בשבילפנסאי
ט'הקצפתי, הוספתי שוקולד מומס ושוב הקצפתי.
עדיף להמיס את השוקולד בשקית בתוך כוס עם מים רותחים ככה זה לא חם מידי ולא הורס את הקצפת.
ואז עד שמגיעים למנה אחרונה זה יוצא כמו מוס קפוא ![]()
בתמונה יש 70 כוסות ונראה לי שהשתמשתי ב2 ריצ' קטן לכל שכבה. אפילו 3 הגיוני יותר.
צריכה להכין קינוח לסעודת פורים שיספיק ל30-40 איש
פרוסת שטרודל תפוחי עץ עם כדור גלידה
היא מאד פשוט להכנה והיא פשוט טעימה.
הכנתי השבת 3 בראוניז וחילקתי ואנשים החמיאו לי בטירוף.
צריך תרכיז מנגו קפוא של פריגת ומיכל אחד של ריץ', תכפילי... מקציפים יחד ומקפיאים, אפשר לפזר סוכריות צבעוניות, להקפיא בתבנית ולחתוך כעוגה או להקפיא בכוסיות...
צריכה מתכון למוס על בסיס ליקר שוקולד (אפשר גם שוקולד מריר) וריצ'...
מפחדת לעשות נסיונות עכשיו למשלוח מנות, צריכהה משו על בטוח...
תודה~~!!!
עטרה12אז הכנתי לפי המתכון,
שמתי בתבניות גמישות של קרחונים והקפאתי
אתמול בלילה
והבוקר אני רואה שזה פשוט לא קופא

אי אפשר להוציא את זה שלם מהתבנית 
עצות מה לעשות?
חשבתי להמיס חזרה איכשהו להקציף ריצ' ולשפוך את זה לתוך ההקצפה ולהמשיך להקציף ואז זה יוצא סוג של מוס...
מה אתן אומרות?
עטרות ניר מסוג של קרטון כזה מלבניות, רק שהם יחסית ממש נמוכות. זה בסדר? או שסופלה צריך משהו עמוק?
תודה!!!!!!!!
ככל שהן קטנות יותר כך תאפי אותן זמן קצר יותר, כדי שלא יהפכו לעוגה.