שרשור חדש
מתכון טוב ללחם כפרי או כל לחם אחר, יש?ריבה_אחת


למי שיש מתכון פצצה לאוזני המן איכותיות - נשמח!!!שער הרחמים

תודה רבה לכל מי שיענה

מישהי העלתה פה באתר..תעשה חיפושיעל מהדרום
אוזני המן פרווה של ניקי בשירת דבורה
המתכון של בישול בזול (פרווה בלי מרגרינה) מעולה! קישור בפניםרבה אמונתך!אחרונה
חינה!!shir shir

צריכה רעיון לעוגה מושקעת ב-א-מ-ת- שתתאים לעמוד על בר בחינה..

כמה קומות, קצפות, הכל הולך [רק שיהיה ריאלי, כן?]

תודה!!

טריקולד של ניקי במשיח עכשיו!


זה לא פרווה אבל....shir shir


נראה לי שאפשר לעשות פרווה עם קצפת צמחית במקום שמנתיעל מהדרום
טריקטלד א"א כי צריך שוקולד לבן וחלבי גם...ת.מ.
עוגת כדורי שוקולד אפשר....
יש לה מתכון שאני עושה פרווה,אור השחר..
נראלי קוראים לו עוגת טריקולד מזויפת..
משתמשים במרגרינה, חלב סויה וריצ'.
אופס..לא חשבתי על זהיעל מהדרום
לק"י

אבל אפשר להשתמש בשוקולד בישול לבן, ואז לעשות רק שתי שכבות- מריר ולבן.
ואז זה לא טריקולד זה דוקולדת.מ.
שוקולד לבן- אפשר גם משוקולד צ׳יפס.מטרי
חשבתי יותר בקטע המרשיםshir shir

נגיד עוגה 3 קומות על קצפת או משהו...אני רק צריכה להתקדם עם זה

אז אפשר עוגת שוקולד/ טורט עגולהיעל מהדרום
לק"י

לחתוך באמצע, למלא בקצפת.
קרם שוקולד..

אפשר גם רולדות עם קצפת
עשיתי פעם-מטריאחרונה
עוגת מוס קינמון של ניקי ב.
פעם ראשונה הכנתי כרגיל, חלבי ויצא מעולה. פעם שניה המרתי לפרווה, יצא פחות טעים, אבל נראה לי אם הייתי משתמשת בחלב סויה זה היה יוצא כן סבבה. ממליצה.
אשמח למתכון של עוף בתנורanonimii
עוף בגריל או כל מתכון שאפשר להכין בתנור?חכמה בלילה

אני עושה עוף עם תפו"א, אפשר להוסיף לזה בטטות, פפריקה, בצל, שמן זית, מלח, פלפל.

 

אפשרות נוספת- עוף במלח- רק עוף בתבנית גדולה- ומפזרים ב-4 פינות התבנית- ללא מגע עם העוף- מלח גס. יוצא חום וטעים, כדאי למרוח את העוף בשמן שלא יתייבש.

 

אפשרות שלישית- עוף על מצע גמבות ותפו"א.

 

בכל המקרים לאפות עם העור- כדי שלא יתייבש.

כל מתכון שאפשר להכין בתנור תודהanonimii


עוף עגבניות ושום. מלח פלפל וקצת שמן זית.בתאל1

אני עשיתי עם בצל במקום שום, יצא אחלה.

 

עוף עם תפו"א , מלח פלפל פפריקה וקצת שמן.

 

 

אני עושהעוגת גבינה.
עוף עם בטטה תפוח אדמה ובצל. חותכת לעיגולים שמה בתבנית. לרוטב אני שמה מלח פפריקה מתוקה גריל עוף תבלין לסטייק פילדלפיה ושמן מורחת הכל על הירקות והעוף מכניסה לתנור עד שזה מוכן.
אמרו לי שתבלין פילדלפיה לא בריא כי יש בו מסונדיום גלוטומטanonimii


מתכון קלonאחרונה

2 כפות אבקת מרק בצל+ 2 כפות סילן למרוח על העוף

להוסיף חצי כוס מים

ולאפות

אולי תוכלו לעזור לי- עוגיות עם פתקים בפניםאמא לאוצרות
שלום לכם

שמעתי פעם על עוגיות עם פתקים בפנים אולי מישהי יודעת איך מכינים? אפשר מכל בצק? כל סוג עוגיה?
( למשל בתוך אוזני המן?)
על איזה נייר כותבים?

תודה רבה ופורים שמח!!!
אני עשיתי את זה פעם מזמן, נראה לי שכתבתי על נייר אפייהציפורת

תחפשי באינטרנט, " עוגיות הפתק הסודי". אני כמעט בטוחה שיש כזה לקרין גורן

לענ"ד, זה אמור לעבוד עם אוזני המןיעל מהדרום
אפשר לכתוב על דף לבן* רגילמשיח נאו בפומ!
לא צבעוני, הוא יוציא צבע על העוגיה.
תכתבי בטוש לא רעיל (של ילדים).
נייר אפיהשמשי
לדעתי לא מתאים פתקים באוזני המן בגלל המילויצוף שלי
ואכן, פתקים מנייר אפייה. ולכתוב בעיפרון או טוש לא רעיל.
חפשי בגוגל עוגיות מזלצוף שלי
ואם אין לך אפשרות, אמרי נא לי ואעתיק עבורך מתכון שכזה
תודה רבה לכן אתן מקסימות!!!אמא לאוצרותאחרונה
שיהיה פורים שמח לכולם!!!
המסת שוקולד במקרוגלשושנה שושנה

יש ממה להזהר? הוראות?

נראה לי שככה-יעל מהדרום
לק"י

לשים את השוקולד עם קצת שמן למשך דקה במיקרוגל.
להוציא ולערבב.
ואם עוד לא נמס לגמרי- לשים לעוד חצי דקה, להוציא ולערבב. וכן הלאה.
עדיף פחות מדקה...ת.מ.אחרונה
יש לי הרבה ביסקוויטים, והרבה פודינג וניל/שוקויעל*

חשבתי להכין כדורי שוקולד. יש דרך לנצל גם את הפודינג בדרך הזו?

 

או רעיון למשהו אחר שיכול לשלב את שני המצרכים הנ"ל?

 

תודה!

עוגת גבינה על שכבות ביסקוויטיםגדר תיל

טובלת ביסקוויטים ביין אדום מתוק- שוטחת בתבנית.

מעל שמה בלילת גבינה עם פודינג, סוכר, סוכר וניל, אפשרי שמנת מוקצפת,וכד' 

מעל שכבת הגבינה - שוב שכבת ביסקוויטים טבולים.

ולציפוי אפשרי להזליף פסים של שוקולד מומס או שכבה נוספת של גבינה ולפזר שקדים טחונים וכד'.

 

עוגת צ'יק צ'אק.

 

 

אפשר אולי להכין קרם שוקולד עם פודינג במקום קקאו?יעל מהדרום
לי יש -מחייכת =)
עוגת ביסקוויטים, רק שהקרם יהיה קרם פודינג ולא קצפת משמנת מתוקה.

את מכינה קרם פודינג - חבילת פודינג ו1.5 - 2 כוסות חלב בערך , מקציפה במיקסר עד שנהיה קרם. (יוצאת כמות לא גדולה,אפשר להכפיל כמויות)

ועושה שכבות של ביסקוויטים ומעל קרם...יוצא טעים!!
אפשר לזלף מלמעלה שוקולד מומס..יאמי!
חלב ופודינג בלי שמנת זה מקציף??פלפלתי

וואלה, תמיד נתקעתי בלי שום שמנת ועד עכשיו נתקע לי הפודינג.

נראה לי אני הולכת לנסות את זה.

תודה!

כן,מניסיון..אבל ניסיתי פודינג וניל ,לא יודעת איך יוצא עםמחייכת =)אחרונה
פודינג שוקולד...

בכייף (:
מתכון לקוראסונים\רוגלך, מישהי?מתחברת=)


אני עושה את המתכון של כרמיתכמו הלבנה

תסתכלי באינטרנט, מתכון ממש טוב.

אם את רוצה עוד יותר לשדרג אותו תחליפי את השמן בחמאה.

סיניקול שוקולד של ניקי במשיח עכשיו!אחרונה


איך לאחסן לחמניות?אמא25

הי כולם,

אני אכין בעז"ה ביום רביעי לחמניות מתוקות למשלוחי מנות של יום חמישי.

איך כדאי לאחסן?

(מקרר, בשקית סגורה מחוץ למקרר? בכלי אטום? בנייר נצמד?)

 

תודה!

בפריזרכמו הלבנה

כל אחת בשקית וכולן בתוך עוד שקית

קר אז אפשר בחוץ ולאטום היטבמשיח עכשיו!אחרונה


מאפינסובשביעי נגילה

בס״ד

 

רוצה להכין מאפינס למשלוחי מנות-

האם צריך תבנית שקעים, או שמספיק מנג׳טים?

והאם אפשר להשתמש במתכ וןשל כל עוגה בחושה?

תודה!

מצטרפת לשאלה הראשונהצ'וקלייט

ובנוגע למאפינס, יש לכם רעיונות למאפינס עסיסיים שאפשר לתת?

משו טעים (אבל לא מסובך מדי)

שימי כמה מנג'טים שיהיה מספיק עבה והעיסה לא תשפךיעל מהדרום
לק"י

וכן, אפשר כל מתכון.
לדעתי מנגטים לא יספיקוטוזי
כדי לקנות או את הכוסיות למאפינס מאלומנים או מנייר...
לא כדאי מנזטים.משיח עכשיו!


אין שום בעיה לעשות מאפינס ממתכון לעוגה רגילה.שירוש16

 

 רק תדאגי שהמתכון הרגיל לא יוצא בד"כ יבש או אוורירי מידי. קחי מתכון שאת רגילה להשתמש בו, כך תוכלי לשחק קצת עם הזמנים והטמפ', ושזה יהיה מוכר לך.

 

כשלוקחים תבנית שקעים בלבד- המאפינס נדבקים לתבנית, וקשה לנקות את השאריות מהתבנית אחרי האפייה.

כשמשתמשים במנג'טים בלבד- המאפינס שוקעים ואין להם את הטפיחה הטבעית והיפה.

קיצר- כדאי להשתמש בשניהם:

שמים את המנג'טים בתוך השקעים בתבנית.

 

 

ושיהיה בהצלחה!!!

תודה לכולן! ועוד שאלהובשביעי נגילה

בס״ד

 

המנג׳טים שמצאתי , כתוב עליהם ״לא מתאים לאפיה״.  מנייר, פשוטים. אז במה אמורים לאפות? 

יש מנזטים מחומר מיוחד. או שפשוט תקני תבנית שקעיםמשיח עכשיו!


אני אופה לפעמים באלומיניום ולפעמים רק במנג'טים668
בקוקטים מנייר זה טוב?צ'וקלייטאחרונה


יש לי: 2 חבילות של עוף טחון+ חבילת בשר טחוןתמיד בשמחה!

יש למישהי מתכון טוב לקציצות עם רוטב אדום? (וסמיך??)

(אני מערבבת בד"כ את העוף והבשר כי אני לא אוהבת את הטעם שלהם בניפרד...)

תודה רבה! 

לי ישיעל מהדרום
לק"י

מערבבים בשר טחון עם:
בצל מגורד/ קצוץ
ביצים
פרורי לחם
תבלינים (מלח, פפריקה, פלפל שחור, תבלין של קציצות).
- יוצרים כדורים מהעיסה.

מכינים רוטב:
מטגנים שום קצוץ.
מוסיפים פפריקה, רסק עגבניות, מים, מלח, תבלינים.

כשהרוטב רותח- מכניסים את הקציצות ומבשלין.
נשמע מעולה. תודה מוטיבציה
השבוע עשיתי רוטב מדהיםהדס123אחרונה
שפשוט טיגנתי קוביות חצילים קודם ואז רוטב אדום. יצא מעדן!!
עזרה חשובה למילוי שאלון בנושא אוכל לא בריא....מישי מכוכבינו

צהרים טובים!

אשמח אם תמלאו שאלון קצרצר וקליל

תודה רבה!תיזכו למצוות....

לחץ כאן לשאלון

כמה זמן אפשר לשמור ביצה קשה במקרר?הלוי מא


עם קליפה החזיק לי פעם שבוערות22אחרונה

בלי קליפה כי נשאר לנו משבת מהחמין תוך יומיים והיא התכווצה והתיבשה

מממ. מה אני עושה לא נכון?מוטיבציה

מנסה להכין קציצות מבשר טחון. לא רכות מדי וטעימות.

חשוב שזה לא ייצא חריף.

יש הרבה דברים שאני לא אוהבת לאכול, אז לא להוסיף כל מיני דברים לא טעימים

 

ככה:

- בשר טחון.

- כוסברה.

- בצל.

- ביצה.

- שיבולת שועל.

 

 

מערבבת הכל ומכניסה לתנור למשך שעה, על חום גבוה.

לא יוצא טעים

 

מה לעשות?

תומ"ר.

 

 

 

מוטיבציה

אני לא אוהבת את איך שזה יוצא.

 

תבלינים?בתאל1


מה שאני גיליתי-פלספנית

בעזהי"ת

 

אחרי שנים שקציצות בתנור יצאו לי יבשות ומגעילות ומטוגן יצא טעים--

אני שמה קצת שמן בכוס חד"פ, מורחת את הנייר אפייה עם מברשת של חלות בקצת מהשמן, שמה את הקציצות ומורחת שמן גם מעל..

מאז יוצא טעים!

תוסיפי קישוא מגורד, תמרחי שמן משני הכיוונים במברשתשוקולד לבן

ותהפכי אחרי חצי שעה לעוד רבע שעה נוספת (שעה זה הרבה)

 

אני עושה מתכון מעט שונה ולא חריף\דברים שמפריעים למפונקים באוכל (עובדה שאני אוהבת..), אם את רוצה אין לי בעיה לכתוב לך

אבל ההבדלים העיקריים הם במה שכתבתי

כן. אני רוצה שתכתבי. והיי, אני לא מפונקת!!!! מוטיבציה

תודה.

 

לכן קרצתי והתכוונתי אלי האמת..שוקולד לבן

הקציצות לקוחות פה מהאתר עם שינויים:

500 גר' חזה הודו טחון (סביר שמתאים גם לבשר)

בצל מגורד 

קישוא מגורד (במקור יש 3 קישואים, לא ניסיתי)

אני מוסיפה גם תפו"א מגורד אבל לא קריטי (לא מהמקור, סתם אני חייבת גם משהו לא בריא )

2 שיני שום קצוצות

2 ביצים

כפית פפריקה מתוקה

כפית רוטב צ'ילי (לא קריטי, אבל מוסיף. אם את אוהבת חריף תוסיפי יותר)

2 כפות פירורי לחם\קמח

קצה של לחם מפורר

מלח

 

מכינים כמו שכתבתי לך- מערבבים, מורחים שמן מ2 הכיוונים במברשת והופכים באמצע, שמים על חום בינוני

יוצא טעים מאד (השילוב של הבצל והקישוא גורם לקציצות להיות רכות ונימוחות בפה גם בלי רוטב, מה שגורם להם להיות מעולות ולא יבשות בשבת בבוקר)

החיסרון היחיד שלהם זה שהם טעימות מדי, אז נגמרות מהר יותר מקציצות אחרות..

מה זה "קצה של לחם מפורר"?מוטיבציה

וזה יוצא רך? (אני לא רוצה שזה ייצא רך, יש לי איזה קטע עם זה ).

וזה יוצא חריף?

 

תודה רבה!

 

לא ממש רך, הקצה נבלע בתוך הבלילהשוקולד לבן

אפשר לוותר כמובן, זה קצת מוסיף לטעם וגם מגדיל את הכמות.

יוצא כמו קציצה רגילה, השאלה מה ההגדרה שלך לרך..

 

ממש ממש לא יוצא חריף, אם את עדין חוששת את יכולה לשים חצי כפית צ'ילי או לוותר, אני שמה בין חצי כפית לכפית.

(ואת יכולה לסמוך עלי, כי מאכלים שאחים שלי לא מרגישים את טעמם אני מכנה 'חריפים מאד' )

תודה רבה מוטיבציה
נשמע מעניין עם שיבולת שועל!שיר ידידת
אפשר במקום בתנור לעשות אותן שטוחות כמו מיני המבורגר ולשים על מחבת בלי שמן על אש בינונית. זה יוצא כמו על מנגל. (את תמיד יכולה לעשות אחת ולטעום אם את אוהבת)
לדעתי השיבולת שועל זה מה שמקלקל כאןמ(ל)כת אסתר
עבר עריכה על ידי מ(ל)כת אסתר בתאריך כ"ט בשבט תשע"ה 23:48
מוטי נסי לשים פירורי לחם במקום השיבולת,
משיבולת שועל אפשר להכין דייסות ועוגיות מדהימות וטעימותתתת

במקום כוסברה אני שמה פטרוזיליה כי אני לא אוהבת כוסברה, יש לה טעם חזק ושתלטני, כדאי לך לבדוק את העניין..
אני אוהבת כוסברה (עד שאני אוהבת משהו )מוטיבציה
ובעז"ה אני אנסה לשים קמח במקום שיבולת שועל ואעדכן.
תודה!
למה לשים קמח בקציצות?! נראה לי שעדיף פרורי לחםיעל מהדרום
אולי לבשל ברוטב?יעל מהדרום
אבל זה יוצא עוד יותר רך ככה מוטיבציה
אני אוהבת אותן קשות במידה.
אין קשר בין בישול/טיגון לרכות הקציצותאדוה
יש קשר בין התוספות לכמה הקציצות יהיו רכות. ירקות מגורדים צריך לסחוט, יותר פירורי לחם יקשו את הקציצות יותר. שיבולת שועל בלי נוזלים הורסת את הקציצות לכן אם את שמה שיבולת שועל אני חושבת שאת חייבת לבשל
קראתי ולא ניסיתישרבוב
לשים קערה עם מים חמים בתחתית התנור כדי שתהיה לחות
אם את מנסה תגידי לי
לדעתי,הלליש

במקום שיבולת שועל תשימי קצת קמח/תפו"א מגורד.

 

אם תוסיפי קישוא מגורד זה יכול לרכך א זה,

 

ותשימי לפחות זמן בתנור

אז עשיתי. הן יצאו מאוד יבשות.מוטיבציה
טעימות אך יבשות. לפחות לא רכות.
מה עושים???
מה עשית?~א.ל

ביצה אמורה להוסיף לזה רכות 

קצת קמח מצה או פירורי לחם כדי לאחד את כל העיסה

ושמן מבחוץ לקציצה ומעט מבפנים

לדעתי יעזרו

שמתי קמח ו-2 ביצים.מוטיבציה
מרחתי שמן בשני הצדדים.
זה היה אמור לצאת טעים

עשיתי כמו המתכון ששוקולד לבן כתבה כאן, רק בלי קישואים.
הקישורים נותנים לזה נוזלים ולכן זה בד''כ יצא פחות יבש עם קישמקום בעולם
וכמה זמן? אני הייתי שמה על 3/4 שעה גג..~א.ל


שעה+ מוטיבציה
3/4 שעה זה לא מעט מדי?
לא נראה לי.. למרות שאני יותר אוהבת את הגרסה של זה בסיר..~א.ל


אני שמה חצי שעה או עשרים דקות...הלליש


לא סתם הדגשתי קישואים, הם אלה שנותנים את העסיסיותשוקולד לבן

אני מכינה לשבת בבוקר ויוצא עסיסי וטעים!

(ובכלל לא מרגישים את הטעם של הקישוא..)

נסי שוב עם הקישוא- לפחות אחד גדול- ותראי ישועות

 

ועכשיו שמתי לב ששינית את הזמנים- הדגשתי גם לשים 3/4 שעה..

מסקנה- אם את לוקחת מתכון ממישהי אחרת מומלץ לעשות לפי ההוראות

טובבבב. אעדכן מוטיבציה
תודה!
עזבי אותך- תבשלי בתוך רוטב, אני מוסיפה גם טחינה גולמית בשבילחכמה בלילה

לדבק ובשביל הבריאות

מוסיפה כמה נק' לידע כללי-אמא קטנה

- בשר טחון הוא יחסית כבד, מומלץ לערבב בעיסה נניח רבע כמות של הודו טחון וזה יהיה לעיס יותר.

- עדיף פירורי לחם או קמח מצה מאשר שיבולת שועל או קמח רגיל.

- אפיה/בישול של בשר חייבת מינימום 40 דק', וזמ מינימום אחרת הבשר לא מוכן לאכילה, או יותר מדוייק הוא עדיין לא בושל כל צורכו ויכול להזיק לבריאות.

לכן אפיה או בישול כשזה רק בשר מאריכה לך את הזמן ואז בעצם זה נהיה יבש.

אם תשתמשי בהודו טחון אז הזמן יוכל להתקצר.

אני הייתי משנה קצת.עוגת גבינה.
במקום רק בשר טחון תעשי חצי עוף/הודו. הבקר מטבעו יבש.
אני מוסיפה בצל ותפוח אדמה מגורד ופטרוזיליה וכוסברה.
ועוד סוד של אמא. במקום ביצים שמים לחם רטוב. לוקחים לחם משרים טוב טוב במים עד שהכל נספג סוחטים ומפוררים לבלילה.
בדר"כ אני מטגנת על מחבת פסים בלי שמן. יוצא מושלם.
והקציצה לא נדבקת למחבת בלי שמן?אנונימוס


יש לי סירים ומחבתות עם ציפוי שמונע הידבקותעוגת גבינה.אחרונה
אז זה לא נדבק.
יש כאן נשים שהן שומרות משקל/דיאטה?רות22

אם כן, אשמח לדבר איתך. להתייעץ איתך!

באישי. 

 

זו לא פירסומת. מחפשת טיפים... 

תודה!

 

בקשה: מה אפשר לעשות עם בורגול?9080

יצא ויש לי חבילת בורגול בבית ואני מחפשת בנרות מתכונים מעניינים, למי יש בבקשה?

בבקשהרות22

http://www.mevashlim.com/Recipe/11339001.asp    אתר מבשלים

 

http://www.mevashlim.com/Recipe/7349001.asp  אתר מבשלים מתכון של חיים כהן

 

 

בהצלחה.

סלט בורגול, קובה ועודכמו הלבנה

סלט טעים ומשביע

קובה- מאכל שסבתא שלי עושה והוא נהדר. תסתכלי ברשת.

חברה שלי אפילו מוסיפה את זה לחלות.

בורגול עם גזרבונים מגדל

מהאתר של ניקי ב, הולך אצלנו ממש.

לפעמים הילדים קוראים לזה פתיתים, ולפעמים לא. אבל אוכלים, וגם את הגזר...

להשרות במים חמיםבתאל1אחרונה

עם תבלינים- מלח פלפל כורכום

או 

חאוויג' למרק

מושט בתנור. אשמח לרעיונות מעניינים ובעיקר קלים. תודה +mp8


הכי קל וכיפיתות

אצלנו זה מתחסל

משרים את המושטים (המופשרים) בלימון

חותכים גמבה ושום, מניחים בתבנית (אני אופה בפיירקס גדול, לא אוהבת לשים בשכבות)

מכינים רוטב: עגבניה מגורדת, שמן, מלח פלפל כמון כורכום פפריקה.

טובלים כל דג ברוטב ומניחים בתבנית. אם נשאר רוטב שופכים מלמעלה

מוסיפים כוסברה (איך שאוהבים. יש שאוהבים קצוץ, יש שאוהבים שלם ואחרי האפייה להוציא, אנחנו מתקמצנים ומשתמשים בתבלין זרעי כוסברה - יוצא מעולה)

אופים בלי כיסוי עד שמקבל צבע יפה.

בד"כ אני עושה ככה מבושל. ננסה את הגירסה האפויה+mp8


הכי פשוט- שמן זית,פרוסות שום,מלח גס ופלפל שחור גרוסאושר תמידי
אפשר גם להוסיף פטרוזיליה קצוצה וכאלה..
תודה!+mp8
^^^^ אני מוסיפה מעל גם תבלין לדג.התנערי מעפראחרונה
וגם מיץ לימון
אנחנו אוהביםבעיתה אחישנה

לשים מעט שמן בפיירקס

להניח את הדגים. 

מעליהם לשים פרוסות עגבניה, בצל ומעט גמבה. 

 

לשפוך מעל הכל-

רבע כוס יין לבן, שמינית כוס שמן זיית, מלח פלפל פפריקה אדומה

 

חצי שעה- 25 דק' בתנור 

ויאמי!

הכי טעים-אמת ואמונה

לשמן תבנית בשמן זית ולשים את הדגים,

לפזר מעל-

שמן זית

מלח פלפל

שום טרי - קוביות/כתוש

לסחוט לימון

חתיכות עגבניות - עדיף שרי

כוסברה

אפשר להוסיף גם קצת יין לבן לפי הטעם.

 

יוצא מעדן!

הבו לי רעיונות למתבלים שהולכים עם לחמניות?אוצרית
שאפשר לקנות או להכין..חשבנו על פסטו,גבינת שום שמיר..יש לכם עוד רעיונות?
כמה דברים:+mp8

אפשר להכין לבד גבינות שמנת (מערבבים שמנת חמוצה עם גבינות, מתבלים לפי הטעם, תולים לכמה שעות בתוך חיתול בד מעל כיור עד שזה נהיה קצת מוצק. אפשר להוסיף שבבי בצל/ זעתר/ זיתים/ להשאיר טבעי) או על אותו עיקרון גבינות יוגורט.

אפשר להכין מטבל זיתים , סלט ערבי (מעגבניות), חציל על האש- כל אלה לוקחים מספר דקות של הכנה וטעימים מאוד.

ממרח זיתים,מטבוחה,חצילים,טחינה,חומוס ביתי..נדנדה כתומה.
אפשר כלמיני גבינות-
שום שמיר,בצל,זיתים,זעתר,פיקנטי..
גבינת שמנת, גבינת זיתים, זעתר, לאבנה, חציל על האש עם טחינה,מוטיבציהאחרונה
אבוקדו, זיתים שחורים, סלט יווני או סלטים אחרים, גבינות קשות (צפתית, קש וכו').
יאמי יאמי.
היכן אפשר לקנות בירושליםלילי2

ריבות, ממרחים , חמאה וכו באריזות אישיות קטנות

תודה רבה

צ'יפרכל בגבעת שאולאמא חדשה..
כמעט בטוחה שיש להם דברים כאלו..
תודה. עוד רעיונות?לילי2אחרונה


הצילו. איך מכינים קילו אורז?טובי =][=
מילא כוס שתיים.. אבל קילו?

אשמח למתכון מדויק
האורז הוא פרסי
גם ככה את בוררת אותו.. אז כל פעם תקחי כוסהדס123
לברירה ותספרי כמה יצא לך. על כל כוס אורז- שתי כוסות מים.. דווקא הכי פשוט כי מתבלים רק במל"פ.. מקסימום כורכום..
וצריך לטגן את האורז?טובי =][=
ישמצב למתכון? כי זה ממש ממש לא התחום שלי
אני מטגנת כמה דקות בהתחלהיעל מהדרום
לק"י

ואז מוסיפה פי 2 מים רותחים (על כל כוס אורז- 2 כוסות מים) ומלח ומערבבת.
כדי לבדוק אם האורז מוכן- אני טועמת ובודקת אם הוא רך.

לא מערבבים את האורז תוך כדי הבישול.

אפשר לטגן בצל בהתחלה, ואז להוסיף את האורז וכו'.
תטגני בצל.תשפכי את הקילו אורז לקערה תשטפי במיםא.א
תשפכי את האורז לסיר עם הבצל תוסיפי מלח וכורכום אם את אוהבת אורז צהוב.ואז תוסיפי מים : הקערה עד לגובה שהיה האורז כפול 2.תני רתיחה וברגע שמתחיל לבעבע ממש קצת לבשל על אש נמוכה ולא לפתוח את הסיר עד גמר הנוזלים.בסוף הבישול תכבי את האש תשימי מגבת על הסיר ומעל את המכסה לכמה דקות זה שומר על החום והאורז ממשיך להתרכך כמו באידוי
אם זה לאירוע או לאורחים את יכולה לטגן שקדים פרוסים וצימוקים ממש לכמה דקות ולשים מעל האורז
אורזשוקופלתאחרונה
אני מטגנת כמה דקות עם מעט שמן וכפית שטוחה מלח על כל כוס אורז, בנתיים מרתיחה מים, כשהמים רותחים להנמיך אש ולשים שתי כוסות מים על כל כוס אורז, לערבב טוב ולסגור את הסיר. 20 דקות על אש נמוכה.
בתאבון!