אשמח גם לתמונות!
תודה![]()
אשמח גם לתמונות!
תודה![]()
והאם זה נשמר ללא קירור?
ז"א אם אני ממלאת פרלינים, שמה כציפוי לעוגה וכו זה צריך קירור?
תודה!
מרתיחים על גז חצי מיכל שמנת מתוקה עד שיש בועות קטנות ושופכים על 100 גרם שוקולד חתוך לקוביות. אחרי 2 דקות מערבבים.
אני שופכת כשזה עדיין חם.
ויש לי רק עדשים ירוקות, זה בסדר?
1 כוס אורז
חצי כוס עדשים
שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
רבע כפית כורכום
כפית שטוחה מלח
כמה שיני שום (4-5)
כמון
מטגנים בצל, מוסיפים את השום, מוסיפים כמון, מוסיפים אורז ועדשים, מטגנים קצת. מוסיפים שתי כוסות מים רותחים, תבלינים.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה עד שהמים מתאדים.
אני משתמשת בעדשים ירוקות. במתכון לא כתוב אם לכסות או לא, אני מכסה את הסיר אחרי הרתיחה.
גם בצל ירוק, אגוזי פקאן/מלך ורוטב סויה
מישהו יודע כמה 50 גרם קקאו (בכפיות)
חנניו
מי אני שאגיד לעם לא?? מתכון -חנניובעקרון זה יצא ממש פאי לימון, רק בקרמבו... אם אין כוח להתעסקות, תכינו פאי וזהו 
הבסיס: בערך חצי כמות מהמתכון הבא. הכנתי את כולו והשתמשתי בעוגיות עד שנגמר הקצף.
2 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
1 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
קליפה מגוררת מלימון אחד
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מיץ לימון
2 כפיות תמצית וניל
מערבבים יבשים, מוסיפים רטובים בגומה. מאחדים לבצק רך. בעזרת שקית זילוף או כפית, שמים עיגולי בצק קטנים ברווחים בתבנית. אופים בחום 180 כ 8-10 דקות, עד שהשוליים שחומים. מצננים.
(המקור מכאן - עוגיות ממש מגניבות... https://resiseymilim.wordpress.com/2014/07/08/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%9F-%D7%95%D7%A4%D7%9C%D7%A4%D7%9C-%D7%A9%D7%97%D7%95%D7%A8/
הקרם - קרם הלימון מפאי הלימון שלי. עשיתי כמות מלאה אבל תספיק חצי כמות. ממה שנשאר פשוט תקעתי בין העוגיות שנשארו לעוגיות סנדוויץ'...

צריך סבלנות בשביל זה
אם תהיה לי אני מקווה לעשות
תודה בכ"א!
העוגיה למטה יוצאת קשה?
קצת. היא יוצאת מהתנור ונהיית במרקם באמצע, לא קשה אבל לא רכה לגמרי.
מחפשת מתכון לעוגה פשוטה וטעימה שדרישותיה הן:
-לא יותר מחצי כוס שמן
- לא יותר מ3/4 כוס סוכר.
- עוגה יבשה.
אני רוצה מתכון שהוא כך מלכתחילה ולא שאני אוריד את הסוכר והשמן...
כי תמיד העוגה יוצאת על הפנים...
תודה רבה
להוסיף נוזלים כמו- שמנת מתוקה/ריץ, אולי קצת קקאו וכו' ולעשות כדורים טעימים. (יש באתר של ניקי ב מתכון, אם את רוצה משו מדוייק יותר)
אפשר גם להוסיף לזה חמאה/ מרגרינה מומסת, ולהפוך את זה לתחתית של עוגת גבינה/ עוגת מוס וכד'.
בהצלחה!
לקחת שקדים אגוזי מלך או כל דבר בדומה שיש בבית- ולקלות כמה דק בתנור
לקחת את העוגה, לפורר אותה, להוסיף קצת נוזלים למינהם או שוקולד מומס בתוספת השקדים/אגוזים קלויים
לגלגל את התערובת בנייר נצמד בצורת רולדה
לשים כמה דק במקפיא ולחתוך לחתיכות
~א.ל
ילדים זה שמחה3 כוסות קמח רגיל
אבקת אפיה
סוכר וניל
חמאה 200 גרם
רבע כוס מיץ תפוזים
רבע כוס שמן
חצי כוס סוכר
ביצה 1
קליפת לימון מגורדת
אני בדרכ עושה כמות כפולה

לבסיס:
200 ג' קמח
100 ג' חמאה
כפית אבקת סוכר
ביצה
לעבד חמאה וקמח לפירורים, להוסיף אבקת סוכר, וכ 3/4 ביצה (או כולה) לעבד עד לגושים גדולים, לעטוף בניילון נצמד, לשטח ולהכניס למקרר לחצי שעה, להוציא ולרפד את התבנית, לחורר מעט, לרפד בנייר כסף ושעועית יבשה ולאפות בתנור מחומם מראש לחום של 180 מעלות כ 20 דקות, להוריד את נייר הכסף + השעועית ולמרוח עם מברשת חלה את הבסיס עם הביצה שנשארה (לא חובה) ולהחזיר לתנור למס' דקות.
להוריד את חום התנור ל160 מעלות.
למלית:
3 ביצים
125 ג' סוכר (הורדתי קצת)
קליפה מגוררת מלימון אחד
מיץ מ 3 לימונים
מיץ מתפוז אחד (לא חובה אבל מוסיף מאד)
150 מ"ל שמנת מתוקה
לטרוף את הביצים עם הסוכר, להוסיף את גרידת הלימון ומיצי ההדרים, לערבב, להוסיף את השמנת, לשפוך מעל הבסיס ולאפות 25-30 דקות. המילוי רוטט במרכז כשהפאי מוכן.
להוציא ולצנן היטב לפני ההגשה
בצק:
יאיר השמש
חנניו
יאיר השמש
חנניואבל הוא ממש ממש טעים. יוצא מרקם פירורי ונימוח.
מירי ט.הגנאש- כשמרתיחים חצי כוס שמנת מתוקה ושופכים על חפיסת שוקולד, האם ניתן להמיר שמנת בחלב?
טעם
פשוט בשמנת מתוקה/ קצפת צמחית יש יותר עובי וסמיכות וזה מה שהופך את השילוב לאחר
חצי שמנת מתוקה עולה 4.5 ₪ וחפיסת שוקולד 4 ₪- 8.5 ש"ח
או
שני שוקולד 8 ₪ וכוס חלב- 1 שקל 9 ש"ח
אז כבר עדיף להכין גנאש רגיל...
תודה !
למרות שזה מובן![]()
אז אם להמיר בחלב נראה לי שצריך גם חמאה בשביל הסמיכות.
סתם שוקולד וזהו?...........
-אם מורחים את זה על עוגה.
גנאש שוקולד (שזה שווקולד ושמנת מתוקה שמקררים ומקציפים קצת)-
זה יוצא יותר כמו מוס כזה או כמו קצפת פחות אוורירית מסתם קצפת.
מודדת כובעיםאחרונהשלום כולם=]
אני סטודנט, ואימי שלחה לי משלוח מזון.
כשהיא שאלה אותי מה להביא, ביקשתי ממנה קצת בקר, כי זה לא משהו שיוצא לי לקנות לבד.
אז קיבלתי 2 גושי בקר מספר 8 עצוממייםםם
, כל אחד מהם שוקל בין 3 ל4 קילו...![]()
(זה ששוקל יותר עם הרבה שומן, ממה שנראה).
אין לי מושג מה לעשות!![]()
שאלתי מתחלקת לשתיים:
1)אני יודע שלא אמורים להפשיר בשר ואז להקפיא אותו שוב, אבל זה בזבוז עצום לאכול את כל הבקר בפעם אחת (גם אם זה יקח שבוע). ולכן שאלתי היא האם זו אמונה תפלה שכזו? ואם לא, כמה זה באמת חמור להקפיא את הבשר שוב, אחרי שהפשרתי אותו מספיק בשביל לחלק אותו?
2)במידה והצלחתי לחלק את הבקר איכשהו, מה הדרך הטובה (והטעימה) ביותר לבשל אותו?
אני קצת מוגבל במשאבים,ובעייתי באוכל ולכן:
-סיר לחץ אין בנמצא (ככה אני זוכר שסבתא שלי הייתה מכינה את הבקר
)
-בדירתנו יש רק כיריים חשמליים, ולכן לבשל באש גבוהה לא רלוונטי
-אני לא אוהב מאכלים מתוקים, ולכן אשמח למתכון פיקנטי/חריף
-אשמח למתכון שלא כולל בתוכו : עגבניות, חצילים, קישוא וחרדל
מקווה שרק לי זה נראה כמו רשימת דרישות מוגזמת,
בכל מקרה, קחו את זה כאתגר ![]()
תודה מראש לכל העונים,
סטודנט מסכן שעומד להגמר לו האוכל במקרר.
בעה"י
זה מאוד לא בריא להפשיר בשר ולהקפיא אח"כ שוב.
מה שכן - תבשל כמות מכל הבקר ואז תקפיא במנות. אחרי בישול זה כבר לא בעיה.
אפשר כמובן לבשל כמה תבשילים שונים ואז להקפיא.
לגבי 2 -
יש המון מה לעשות, ובקר בד"כ לא צריך אש גבוהה אלא בישול ארוך.
אישית אין לי מתכונים אבל חפש בגוגל מתכונים לבשר מס' 8, בטוחה שתאהב כמה...
פתרון פשוט, תיקח את הנתח הקטן ותבשל אותו בשלמות.
שמים אותו במים ומבשלים שעתיים שלוש,
ואז הוא מוכן להכין ממנו כל מיני תבשילים.
אתה חותך אותו לקוביות, או פרוסות עד כמה שמצליח לך, ומכין רוטב.
או חותך לקוביות מוסיף תפוחי אדמה ועושה תבשיל בשר ותפוחי אדמה שזה יכול לצאת מעולה רק עם פפריקה פלפל שחור וקצת ירק.
או בלי אם אתה לא בקטע.(אני גם שמה רסק עגבניות אבל אמרת שאתה לא רוצה עם.)
אפשר גם לבשל עם קישואים, ופלפלים ותפוא.
יש מגוון מתכונים.
תתחיל עם הבישול הראשוני הזה
פשוט שמים אותו במים?
בלי תבלינים וכדומה?
1. אם יש לך איזה איטליז סביבה הייתי אולי מנסה לשאול אם הם מסכימים לנסר לך את זה כשזה קפוא.
קצת פדיחות אבל אולי הם יהיו נחמדים ויסכימו?
אם לא- אתה יכול לבשל אתזה שלם ואח"כ לחתוך ולהקפיא במנות קטנות. נראה לי שככה זה גם יותר חסכוני בחשמל. תפעיל את התנור פעם אחת ולא כמה פעמים.
2. בשר 8 דורש בישול ארוך ואיטי.
נגיד זה טוב בחמין וכאלה. או מתכונים שמבשלים על אש נמוכה כמה שעות.
דווקא כירה חשמלית יכולה להתאים לך לזה. תשים את הבשר בסיר עם התוספות והמים. תרתיח ואח"כ תשאיר על חום נמוך כשזה סגור טוב כל הלילה. כמו על פלטה של שבת.
מתכון מדוייק אין לי. אפשר בצל ופיטריות.
יוני
בעזהי"ת
אני עושה לפעמים נראלי שממספר 8 צלי בשר בפטריות ויין- מטגנת הרבה בצל, מוסיפה את הפטריות [חיות/מקופסא/גם וגם] ואת הנתח השלם, סוגרת את הנתח מכל צד [טיגון קצר מכל צד], מוסיפה כוס יין אדום מתוק ומים עד שהנוזלים יכסו בערך חצי, סוגרת ונותנת לזה איזה שעתיים-שלוש.. מידי פעם הופכת את הנתח..



דיסת קוואקר
זה לבן ונראה כמו פתיתי שלג זה נחמד ואפשר לשבת לראות סרט נחמד במידה ולא קופץ החשמל. בנוסף דברים מחממים כמו פחמימות וקטניות, מרק ירקות עשיר עם כוסכוס, אורז עם אפןנה ברוטב וכו..
חלב שהרתחנו בסיר ולהכניס לתוכו קוביית שוקולד
מרק טוב - כתום/ עגבניות/ עוף
משה בתיבה (נקניקיות עטופות בבצק מלוואח ובתנור)
תבשיל נקניקיות אדום : מטגנים בצל , מוסיפים עגבניות קצוצות רסק ותבלינים מביאים לרתיחה (יש נוזלים מהעגבניות ואם אין מספיק מוסיפים עוד), מוסיפים פנימה את הנקניקיות ומבשלים עד שהנקניקיות מוכנות. שמים על מצע של קוסקוס/קינואה/פתיתים
אני מאמינה שאפשר להחליף את הנקניקיות בחזה עוף חתוך
לבריאות !
תודה אנסה
שקופות מזכוכית שלא נשברות כששמים שם מים רותחים????
שאלי את המוכר.(בד"יש להן ידית,אבל לא תמיד).
כבר כמה פעמים קניתי ורק שמתי שם מים רותחים וזה ישר נשבר
תתיעצי עם המוכר.
יש סוגים שונים של כוסות שקופות:
זכוכית
פיירקס
ועוד...
אני לא זוכרת כרגע איזה חומר נפיץ יותר, כדאי לברר לפני הקנייה
ולקנות כוסות מחומר עמיד בשינויי טמפרטורה.
בהצלחה!
כשאת שמה מים רותחים בכוס זכוכית לשים בפנים כפית/ מזלג
ואז זה לא יתפוצץ.
לא יודעת בדיוק את ההסבר, אבל זה עוזר..
יש גם כוסות יותר איכותיות שזה לא קורה אבל אני גם בהם לא מסתכנת.
אבל בגדול - שימי כפית לפני שאת מוזגת את המים, כמו שכב כתבו כאן - ואת מסודרת. באחריות, בכל סוג של כוס ובכל טמפרטורה של מים. בדוק.
לעוגה או עוגיות שמתאימות ל7 ברכות..
לא מורכבות מידי
עדיפות לעוגה
תודה למסייעים!
עוגת פירורים - גם יפה, לא פשוט מדי וגם טעים
בראוניז כבד
עוגה בחושה פשוטה עם קרם למעלה, או אפילו לפזר אגוזים או שקדים מלמעלה לפני האפיה
עוגת תפוז בחושה, כשהיא יוצאת מהתנור לזלף קצת סירופ מייפל בצורות מעניינות, זה נספג
למשל עוגיות חתן כלה..
חיפשתי גיוון
אולי בכל זאת?
ושוב תודה
את יכולה לאפות רולדות - אחת בהירה ואחת כהה ולהוסיף עם שוקולדים וכל מיני מתוקים אחרים חתן (עניבה לאורך הרולדה) וכלה כנ"ל.
אפשר לאפות עוגיות פשוטות ולצייר עליהן עם רויאל אייסינג.
היה פה לא מזמן שרשור דומה..
משיח נאו בפומ!מתתכון דחוף!!!
מוגש בלימון. סתם להשלמת הסט![]()