שרשור חדש
רעיונות לסלטים שאפשר לעשות במעבד מזון?~א.ל


כרוב קצוץ, חציל בטחינה, גזר חי, גמבהצוללת צהובה


ממרח זיתיםיעל מהדרום
ממרח קישואים, חציל בטעם כבד, פסטו..אושר תמידי
אפשר מתכון בבקשה לממרח קישואיםיאיר השמש
אשמח למתכון לחציל בטעם כבד, תודה!~א.ל


גזר עם סוכר.פלפלתי

טחינה, חומוס,  מלא מלא מלא רעיונות. את באמת מחפשת הכל או מחפשת להתמקד במשהו? (למשל במיוחדים יותר..)?

אשמח למיוחדים יותר..~א.לאחרונה


המתכון המוצלח ביותר לעוגיות שוקולד צ'יפס!!~א.ל

ובלי חמאה, מחמאה, מרגרינה.. אשמח לשמוע!

אני בדיוק מתרגמת לי מתכון שמשהי העלתה כאן כבר.גליה...
אני העלתי, כיף שאת נעזרת בזה. עוגיות מדהימות שיררר

אם את מסתבכת עם התרגום אשמח לעזור.

אשמח לתרגום.. ובמה אפשר להחליף את החלב?~א.ל


אין חלב במתכון (תרגום למתכון בהודעה)שיררר

יש משקה שקדים, אני שמה משקה סויה בד"כ אבל בפעמים האחרונות שמתי מים ולא היה הבדל, אז זה התחליף הכי פשוט.
תרגום:

שמים בקערה
חצי כוס סוכר חום (לדעתי עדיף כהה, זה שברכיבים שלו יש סוכר ומולסה, זה ממשמה שיוצר את המרקם הנפלא של העוגיות)
רבע כוס סוכר לבן
שני שלישי הכוס שמן
רבע כוס משקה שקדים לא ממותק (או משקה סויה או אורז וכד' או מים)

מערבבים טוב טוב! אני מערבבת עם מטרפה ידנית (לא חשמלית), אפשר גם עם מזלג חזק, אבל לערבב באמת טוב ובמרץ במשך דקה - שתיים, עד שהרכיבים מתאחדים ונוצר מין קרמל כזה. זה השלב הכי הכי חשוב בעוגיות! לערבב טוב במשך זמן, לא רק עשר שניות.

מוסיפים שתי כפיות תמצית וניל ומערבבים

מוסיפים
כוס וחצי קמח (אפשר בהדרגה)
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כפית מלח

מערבבים

מוסיפים שלושת רבעי הכוס שוקולד צ'יפס ומערבבים.

במתכון כתוב ליצור עיגולים, לי זה קשה אז אני יוצרת תלוליות כאלה עם שתי כפיות, להשאיר רווחים, הן משתטחות באפיה.
אופים בין חמש לעשר דקות, תלוי בתנור ובגודל, צריך שהן רק יתחילו להזהיב, הן יוצאות מהתנור רכות בטירוף ומתקשות מאד אח"כ. תראו איך אתם אוהבים, אני אוהבת שהן צ'וואיות (נגיסות?) ורכות כאלה גם אח"כ.

באמת מתכון מדהים, ממליצה בחום! וגם פשוט ומהיר

 

תחפשי עוגיות שוקלד צ'יפס של בישול בזולרק מגיבה
בלי מרגרינה ופרווה. יוצא נפלא
המתכון שעל שקית שוקולד ציפס אופנהיימר ..אני ממירה אתמחייכת =)
המרגרינה בשמן..יוצא מושלם!!
http://www.kipa.co.il/food/matkon/1959-%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%99%D7%95%D7%AA%20%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93-%D7%A6%C2%B4%D7%99%D7%A4%D7%A1%20%28%D7%A2%D7%9D%20%D7%A9%D7%9E%D7%9F%20%D7%91%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%9D%20%D7%9E%D7%A8%D7%92%D7%A8%D7%99%D7%A0%D7%94%29
זה קישור למתכון..ואני שמה את כל המצרכים באותה קערה,ככה זה במתכון...
בהצלחה .
^^^^^^me and i

אני שמה כוס שמן במקום המרגרינה.

ובנוסף שמה גם כוס קוקוס טחון.

שופכת את העיסה לתבנית, אופה עד שזה מזהיב בקצוות וחותכת לחיתוכיות.

כולם מתים על זה.

ושמה סוכר לבן במקום הסוכר החום...וזה טעים טעים..מחייכת =)
אני ממירה את מה שיש על השקית של אופנהיימרטוזי

שמה כוס שמן במקום המרגרינה, לפעמים משדרגת עוד יותר עם כפית חמאת בוטנים ומורידה קצת מהשמן.

 

אני עושה עם קמח 70%, סוכר דמררה וסוכר חום.

 

אני משטיחה הכל בתבנית של התנור וחותכת כשזה יוצא מתנור.

מ"עוגיו.נט". מה שהביאו בעבר פה בפורום-מרק חורפי

http://www.oogio.net/choc_chips

 

כמובן ממירה את החמאה בשמן. מכינה הרבה ויוצא נהדר!!

זה לא רק המתכון---ביקוראחרונה

יש אינסוף מתכונים

 

את יכולה לשים 3/4 כוס שמן במקום 1 כוס מרגרינה.

(כמו שאמרו-מה שעל השקית של אופנהיימר ממש סבבה, אבל יש עוד המון באינטרנט)

 

אני ממליצה לשים את הבצק במקרר כשעה לפני יצירת העוגיות (אם את בלחץ אז אפילו לכמה דקות)

 

לא לשמן תבנית-לשים נייר אפייה

לא לעשות עיגול מושלם ולשחק בידיים-אלא עם שתי כפיות להניח עיגולים קטנים

 

להקפיד לשים בתנור שחומם מראש 

להוציא ממש אחרי 10-12 דקות

 

אם יש לך רשת לצינון עוגיות ממש מומלץ אחרי כמה דקות להעביר בזהירות מהתבנית לרשת/

 

בהצלחה

עם הנסיון (בתנור שלך, כמויות שאת אוהבת וכו') בסוף תמצאי איך את הכי אוהבת.

מרק ירקות+ שאלהמתפללת..

המרק ירקות שלי תמיד יוצא נחמד כזה.. לא טעים מידי.

למישהו יש הצעות לשדרוג עם דברים שיש בבית?

או מתכון טוב?

יש לי - בצל, תפא, גזר, קישוא, דלורית.

(וגם גריסים ועדשים אם זה קשור)

מה עושים?

 

עוד שאלה.

אני לא אוכלת מוצרי חלב. ולא אוהבת טחינה.. אז יוצא שאין לי שום ממרח לאכול... למישהי יש הצעה למשהו שכן אפשרי?

לא מתוק (לא ריבה,דבש וכו..)

 

תודה!!

ממרח זיתים משודרגרוחל'ה

פשוט שמים מעט בזיליקום טרי או יבש בתוספת וזה פשוט טעם אחר.. מחזיק לי במקרר שבוע פלוס..

 

ממרח פסטו- טוחנים חבילה או שתיים של עלי בזיליקום עם 50-70 גרם של צנוברים/שקדים וכמה שיני שום ושמן זית ללקק את האצבעות.

אמא שלי עשתה השבת אותו דבר רק עם כוסברה במקום בזיליקום ויצא מעולללללללה!!!!

צריכה רעיון לעוגה/קינוח שווה!מים שקטים

שלום,

אני רוצה להכין לבעלי ליומולדת עוגה או מוס כלשהו שווה.

יש לי שמנת מתוקה להקצפה ואני צריכה שזה יהיה משהו קל ומהיר ולא מסובך כי אין לי זמן כמעט..

 

רעיונות ומתכונים יתקבלו בברכה!

תודה!

אולי להקציף עם תרכיז מנגו קפוא של פריגת? כמה דקות וזה מוכןצוללת צהובה


בדיוק הכנתי לבעלי ליומולדת שבוע שעבר-יעל*

יצא טעים מאוד ליקוק

 

מקציפים 4 חלבונים + 4 כפות סוכר. 

מוסיפים את החלמונים, 

ואת שאר החומרים:

4-5 כפות קמח+1/2 כפית אבקת פאיה, 

2:-3 כפות שמן

2 כפות קקאו מעט מלאות. 

 

את כל הנ"ל אופים בתנור 150 מעלות, כ-15 דקות. (מתאים לתבנית לא גדולה מדי...)

 

זה הבסיס. 

 

מערבבים במיקסר : שמנת מתוקה + אינסטנט פודינג וניל+ 1 ורבע כוסות חלב. ומניחים על הבצק שהספיק להתקרר בינתיים..

 

מכינים קרם שוקולד מ- 3 כפות קקאו, 6 כפות סוכר ו3 כפות מים, מביאים לרתיחה. לאחר כיבוי הלהבה מוסיפים 3 קוביות שוקולד מריר, ומערבבים  היטב, ומסופים גם 50 גרם מרגרינה ןוממשיכים לערבב היטב.. ומניחים על הקרם! (צריך להזדרז, לפני שהקרם מתקשה מדי...)

 

 

(אפשר לוותר על המרגרינה, ואז צריך לשים יותר מ3 כפות מים בתערובות של הקרם שוקולד)

 

מזל טוב!

תודה רבה!!מים שקטים

נשמע מעולה!!

זה אמור להיות במקרר או במקפיא?

במקרר.יעל*

זה נראה אולי מתכון ארוך, 

אבל באמת שהיה לי ממש קל ומהיר להכין, ואני לא ממש טובה בענייני המטבח..

 

 

נשמע טוב!יעל מהדרום
תודה יעל! הכנתי אותה בסוף..מים שקטים

ויצא ממש טעים!!

רק היה מבאס שהקרם שוקולד התקשה לי תוך שנייה ולא הספקתי למרוח אותו נורמלי.. אולי שמתי יותר מדי מרגרינה.

 

המתכון זכה להיכנס לרשימת המתכונים המומלצים שלי

שמחה לשמוע!יעל*

גם לי זה קרה, הקטע עם השוקולד, ואני חשבתי שזה בגלל שוויתרתי על המרגרינה..מעניין..

 

בכל מקרה, מיד הכנת ציפוי נוסף, עם יותר מים, וכיסיתי שוב את הכל. ככה הרווחנו יותר שוקולד בעוגה חיוך גדול

אפשר להכין גנאש שוקולד, ואז זה מתקשה יותר לאטיעל מהדרום
לק"י

להמיס שוקולד+ קצפת צמחית/ שמנת מתוקה ולשפוך מעל.
אולי עדיף להקפיא קודם את הבסיס+ הקרם, ואז לשפוך את הגנאש.
את השמנת והפודינג והחלב פשוט לשים בקערה יחד או שאחד אחרי השנמקום בעולם
לא זוכרת מה בדיוק עשיתי.. אבל נראהלי שזה לא משנה..יעל*אחרונה


הכנתי נשיקות.. יצא טעים. וגם יפהפינג.

בהמון טעמים וצבעים. עם נגיעות לימון, נגיעות תפוז, (מקליפה מגוררת) במילוי שוקולד, סוכריות צבעוניות...

 

לפני אפייה-

 

 

ואחרי...
 

 

 

מעולה~א.ל


יפה מאודanonimii
זה נראה מהמם, ויש לך אחלה מצלמה. צילום חד ואיכותי.מירי ט.
ממש יפה! איך מילאת בשוקולד?יעל מהדרום
תודה על המחמאותפינג.

את האמת שהכל התחיל מקצת שמנת שנשארה במקרר ופחדתי שתתקלקלכאילו מוציא לשון 

חיממתי אותה, הוספתי שוקולד מריר, ומרחתי בין הנשיקות. כמו סנדויצ'ים קטנים כאלה.

מה המתכון? איך עושים נשיקות? תודהמתפללת..


המתכוןפינג.

3 חלבונים

250 גרם סוכר

 

להקציף את החלבונים במהירות גבוהה עד שזה לבן לגמרי (חמש דקות בערך)

ואז להוסיף תוך כדי הקצפה את הסוכר לאט לאט, בטפטוף ממש של כמה גרגירים.

(טועמים מהקצף, ואם הסוכר ממש נמס מההקצפה סימן שהקצף מוכן. אם לא, פשוט להקציף עוד)

 

לאחר מכן מזלפים (אני עושה אותם פיציות, פחות מקוטר של פקק בקבוק)

הן כמעט לא תופחות, ככה שאפשר לזלף צפוף.

 

אופים על 75 מעלות ארבעים דקות בערך. 

(האפייה האיטית שומרת על הצבע הלבן שלהם)

 

וזהוליקוק

ואיך עשית בכל מיני צבעיםא.א
ממ.פינג.

הוספתי צבעי מאכלחצי חיוך

זה היה בעיקר כדי להבדיל בטעמים, את הלבנים השארתי כמו המתכון, לירוקים הוספתי קצת קליפת לימון מגוררת

ולורודים קצת קליפת תפוז מגוררת.

תודהא.א
רק ארבעים דקות? אני יודעת שאפשר שעתיים שלוש ל100°את פניך אבקש
כנראה כי הן קטנות כל כךפינג.אחרונה

ניסיתי אותן המון, וככה יצא המרקם הכי טוב

קצת יותר מזה, והנשיקות כבר התחילו לקבל טעם שרוף

ממש אשמח דחוף למתכון עוגיות טחינה..יאיר השמש
עוגיות טחינהאם הבנים12

עוגיות טחינה

 

3 כוסות קמח

1 שקית א. אפיה

1 כוס טחינה גולמית 

1 כוס סוכר

1 כוס שמן

2 כפות דבש

2 שקיות סוכר וניל

 

100 ג' שקדים קלופים

 

 

לערבב יחד את כל החומרים חוץ מהשקדים

לקרוץ עיגולים ולתקוע בכל אחד שקד

לאפות בחום בינוני עד שמזהיב מסביב.

לתת להתקרר , קצת מתפורר אבל טעים!

תודה רבה.. ניסית אותם?יאיר השמש
כן, הם מעט מתפוררות. אבל טעימותאם הבנים12


כן, הם מעט מתפוררות. אבל טעימותאם הבנים12אחרונה


מה יקרה אם אכין את זה עם שמנת שעבר לה התאריך לפני כמה ימים?אורחיה

הכוונה לכדורי שמנת חמוצה שפעם התפרסמו ע"י יהודיה מא"י....

תריחי ותראי אם אין לה ריח שונה.. את יכולה גם לטעום כמובןאת פניך אבקש
זה יהיה טעים... שווה כמובן לטעום קודםפנסאיאחרונה
רק בשביל שלא יהיה חמוץ מדי, ולאכול מהר או להקפיא...
יש תחליפים לחלבי לא על בסיס סויה?ת.מ.
תלוי למה..אחותי מכינה גבינות משקדיםיעל מהדרום
לדברים השווים..ת.מ.
מוקרם,קצפות וכו'...
ואם יש משהו עם טעם נורמלי שיכול לשמש כחלב לקורנפלקס עם חלב למשל זה יהיה נחמד...
יש המון. תנסי. יש חלב קוקוס, שקדים, אורז, שיבולת שועל...דביבונת

כל אחד עם טעם אחר

השאלה היא אם הם לא תחליף רק לחלב ניגר..ת.מ.
אפשר לעשות מהם דברים?חוץ משתיה?
בטח שאפשר. חלב קוקוס נניח מתאים כתחליף לשמנת.דביבונת


חלב אורז אולי?יעל מהדרום
יש גבינת טופו נגיד (כמו גבינה לבנה)חילזון 123

אבל זה לא לקצפת וכאלה כמובן.

מטופו אפשר לעשות משהו דומה לעוגת גבינה קרה.

נראה לי שגם ראיתי פעם מתכון לעוגה מאגוזי קשיו או משהו כזה.

אבל נראה לי שבסופו של דבר שום דבר לא יהיה בדיוק כמו הטעם האמיתי...

טופו זה לא מכיל סויה?ת.מ.
את יכולה לחפש בלוגים/מתכונים טבעוניים..נדנדה כתומה.
הגיוני שיועילו לך..

ושרשרתי לא נכון.אבל ממש אין לי כי לכתוב את זה שוב במקום הנכון אז..
טופו זה סויה. אבל חלב קוקוס ראיתי בהרבה מתכוניםפנסאי
שמחליף שמנת מתוקה וריצ׳ להקצפה.

ההוראה בכל הפוסטים שראיתי בנושא היתה לקחת חלב קוקוס (ולא נוזל/מי קוקוס) שיש בו יותר אחוזי שומן. לקרר במקרר כמה שעות ואז להשתמש רק בחלק שהתמצק, למיטב זכרוני...

הנה כתבה בנושא:

http://mobile.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-b1e4b8206525831006.htm

מקווה שתצליחי לפתוח את זה.

תהני!
אולי ננסה בהזדמנות...ת.מ.אחרונה
נראה אם לא יהיה לי מידי טעם של קוקוס כי אני לא אוהבת כ"כ...
אופס נכון... טופו אכן עשוי מסויה. שכחתי מזה לרגע...חילזון 123


תשאלי בפורומים של טבעוניםיעל מהדרום
אשמח לעזרה -חנניו

מתכון שתואם לדרישות הבאות -

פרווה

ללא אפייה

משהו כמו עוגת גלידה או ביסקוויטים (רק שאין לי ביסקוויטים... אם אין ברירה, אוכל אולי להשיג)

יש לי: ריץ', שוקולד, ביצים (לא אכפת לי להשתמש בהן חיות) וכו'.

 

אם קיימת חיה כזאת, אשמח מאוד למתכון

מוס שוקולד, גלידה עם פצפוצי אורז (וחלבה/חמאת בוטנים)?שוקולד לבן

אם משהו מזה נשמע לך אני יכולה לרשום לך מתכון כשאני אגיע הביתה

אפשר גם לחפש מתכון של גלידה עם פירורים, או סתם להכין גלידה בטעמים.

 

אשמח למתכון לגלידה!חנניו

תודה רבה

איזה גלידה? עם פצפוצי אורז? בטעם חלבה או חמאת בוטנים?שוקולד לבן


אם עדין רלוונטי-שוקולד לבן

מקציפים 4-5 חלבונים, בהדרגה מוסיפים חצי כוס סוכר

בנפרד מקציפים את הריצ', 

בסוף ההקצפה מחברים בין החלבונים לריצ', מוסיפים חלמונים  ומקציפים עוד דקה

אם רוצים להוסיף טעמים מחלקים את הגלידה ומערבבים כל חלק עם טעם אחר

דוגמאות: שוקו (קצת קקאו), וניל צ'יפס- מוסיפים שוקולד מגורר, חמאת בוטנים- חצי כפית חמאת בוטנים מתוקה, חלבה- חלבה מגוררת, וכן על הדרך- קפה, אגוזים וכו'

 

זו הגלידה הבסיסית, אפשר להפוך לקסטה (עם ביסקוויטים), לשים מעל פצפוצי אורז עם שוקולד מומס מעורב בדבש וחלבה או חמאת בוטנים, לשים פירורים מעל ומתחת וכו'.

אפשר להכין מזה גלידוניות

ככה- מוס שוקולדיעל מהדרום
לק"י

להמיס שוקולד וריצ' ולקרר טוב טוב (אפשר בהקפאה).
להקציף ריצ', להוסיף את תערובת הריצ' והשוקולד ולהמשיך להקציף.

אפשר לשים ביסקוויטים בתבנית, ומעל לשים את המוס.
או לעשות קסטות עם מוס.
יש מתכון למוס בלי ריץ'?זלדה


אני לא עושה עם ביצים חיות..גם אז לא בטוח שזה בלי ריצ' בכלליעל מהדרום
כמה הצעותכוכב לכת

 

טראפלס שוקולד

 

http://atmag.co.il/%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%9C-%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%A0%D7%A8%D7%99%D7%94/%D7%98%D7%A8%D7%90%D7%A4%D7%9C%D7%A1-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93

 

 

כדורי שוקולד

מוס בצבעים מוגש בכוסיות

ג'לי על פירות חתוכים

פנקייק פרווה עם רוטב שוקולד

בלינצ'ס עם רוטב שוקולד מוזלף

 

תודה רבה לכולם! ננסהחנניו


גלידה שהולכת טוב אצלנו+mp8

מקציפה חלבוני ביצים עם סוכר,

מקציפה לחוד את הריץ' ומוסיפה את החלמונים, מאחדת את התערובות וממשיכה להקציף באיטיות תוך הוספת חמאת בוטנים (רצוי עם שברי בוטנים).

זה ממש 10 דקות הכנה ויוצא מעולה!

פעם הייתי מוסיפה במקום חמאת הבוטנים שוקולד מריר מגורר, ומזלפת מלמעלה סירופ שוקולד.

מקפיאה.

מגישה קוביות לצד עוגת בראוניז.

כמה ביצים?~א.ל


אני עושה כ4-5 ביצים על שני ריץ'+mp8
ויוצא לי שכבה עבה בתבנית חד"פ גדולה (לא הענקית)
גודל M/L? תודה נשמע טוב..~א.ל


בא לי לנסות בעלי ממש אוהב תמחאת בוטנים.. שאלה:בנימינה

כמה חמאת בוטנים מוסיפים?

מוסיפה 2-3 כפות גדשות+mp8אחרונה


מתכון לגלידת תות -מחייכת =)
עבר עריכה על ידי מחייכת =) בתאריך ג' בשבט תשע"ה 12:40
שחברה הביאה לי פעם..טעים ממש!! (עד שהפסקתי להכין עם ביצים חיות)

המתכון :
להקציף 2 חלבונים
להוסיף בהדרגה כוס סוכר
וכוס תותים

להקציף ביחד עד שהקצף יציב והתותים נחתכו והתערבבו ולשים במקפי...
מה אפשר לעשות עם קצפת שנשברה בהקצפה??zs

בס"ד

 

הקצפתי 2 שמנת מתוקה והוספתי חצי כוס חלב ופודינג וניל והמשכתי להקציף רק שבטעות המשכתי והמשכתי והקצפת נשברה והפכה לקוטג...

 

 

יש למשהו רעיון מה אפשר לעשות עם זה כי לעוגת גבינה שתכננתי זה כבר לא יתאים, וגם כבר הכנתי חדשה..

 

פשוט חבל לי לזרוק לפח..

 

 

תודה

אולי לעוגת גבינה אפויה?יעל מהדרום
לק"י

או להמיס שוקולד ולהוסיף.
ואז זה כמו גלידה אם מקפיאים.
באסה...כוכב לכת

מילוי לבלינצ'ס חלבי

להוסיף ביצים, קקאו/שוקולד מומס, קמח ומעט אבקת אפיה ולאפות בראוניז עשירים

להוסיף קמח וביצים ולהפוך לפנקייק מתוק

 

נראה לי שאם מחממים קצתחילזון 123

אז הגושים של החמאה אמורים להנמס ואז אחרי ערבוב זה שוב יהיה אחיד כזה.

לקצפת זה כבר לא יתאים נראה לי אבל אולי אפשר להוסיף שוקולד ולהפוך למוס.

להשתמש בזה ל ״גנאש שוקולד״ או טראפלס.פנסאיאחרונה
לשעות מזה עוגות בחושות.
שני גילויים שגיליתי לאחרונה במטבח:כמו הלבנה

1. שמן קוקוס-

המרגרינה של הטבעונים.

פשוט כיף, נוח, בריא (ככה אומרים) ומחזיר אותי לעמים שממש התגעגעתי.

 

למשל:

עוגיות טחינה

עושה את המתכון הרגיל, ובמקום 200 גרם חמאה שמה שמן קוקוס.

יוצא פריך ממש.

 

2. ממרח פלפלים:

פשוט לקלות פלפלים אדומים בתנור או על האש

לטחון עם אגוזי מלך וטיפה שמן.

ממש בריא וטעים

 

זהו, סתאם לשתףחיוך

הממרח נשמע מעולה תודה על השיתוףמירי ט.
איך זה ניראה ומה ההכשרמה...


מה שאני מכירה זה בצנצנת, נראה כמו גוש לבןיעל מהדרום
לק"י

ומן הסתם שיש כל מיני הכשרים.
אם יש לך מעבד מזון חזק, את יכולה להכין לבד. זה ממשפנסאי
ממש פשוט!

שמים במעבד מזון קוקוס טחון. כמה חבילות. (תלוי בגודל המעבד מזון שלך, אם יהיה מעט מדי זה לא יצליח)

מפעילים את המעבד ל כמה דקות רצוף. (משך הזמן תלוי בחוזק המעבד. אצלי לקח 5-6 דקות. הפוסטים באינטרנט ראיתי 15-20)

מדי פעם צריך לגרד מהדפנות את מה שנדבק.

וזהו. נוצרת לך חמאה... בהצלחה!
הממ... אבל זו חמאה בטעם קוקוס.. זהלא משתלט על הטעמים?מודדת כובעים


למי שאוהב טעם של קוקוס זה סבבה..יעל מהדרום
לק"י

תלוי גם כמה שמים.
גם למי שאוהב - שה-כ-ל יהיה בטעם של קוקוס?מודדת כובעים

טוב, תהנו!

נכון..נניח חביתה בטעם קוקוסיעל מהדרום
שמן קוקוס מתאים למי שאוהב טעם של קוקוס...יעל מהדרום
לא נכון!! (מזדעק משהו...)כמו הלבנה

אולי זה שעושים בבית,

אבל הקנוי

הוא ממש נטול טעם וריח של קוקוס.

ואפשר לשלב אותו בכל דבר

אותם סוגים נטולי טעם וריח גם לא בריאים בכלל!איזו נחמה

שמן קוקוס בריא בתנאי שהוא נכבש בכבישה קרה בלבד, ואז הוא בהחלט מריח ונטעם כמו קוקוס...

 

הכבישה הרגילה הופכת את השומן של הקוקוס לשומן רווי דומה לטרנס.

ממש לא..אחותי משתמשת והבישול מדיף ניחוחותיעל מהדרום
לק"י

אולי זה תלוי בחברה.
וואו. בתור מתעניינת במטבח הטבעוני זאת תגלית מרתקת בשבילי.פינג.

איפה קונים שמן קוקוס? ככה סתם בסופר?

בחנויות טבע, במקצת הסופרים יש.כמו הלבנה


שמן קוקוס--> זה באמת התחליף המושלםשרבובאחרונה

ואני לא מרגישה את הטעם של הקוקוס

עוגת שמרים הולכת טוב עם קמח כוסמין?צ'וקלייט


נראלי שאין בעיה, אבל זה מפספס את כל הטעם..~א.ל


מזתומרת?צ'וקלייט


עוגת שמרים היא עוגה שכיף להתפנק עליה..;)~א.ל


כן, אבל נראלי שהכוסמין לא ישבש את הטעם הזה...צ'וקלייט

זה עדיין יהיה מפנק, לא? מוציא לשון

בכל מקרה- זה לא משנה כי הבצק כבר מוכן צ'וקלייטאחרונה

נראה איך יצא...

שמנת חמוצה שעבר התאריך.. יש רעיונות?אורחיה


מוקרם,פשטידות...ת.מ.אחרונה
מחפשת מתכון לבצק פריך מלוח בלי מרגרינהקצפת

ואם אפשר גם רעיונות נחמדים למילויים, תודה.

בצק פריך ממש טובתמיד נשאר אני

שקיבלתי מחברה, אבל הוא טוב לעוגיות מזרחיות. אני לא יודעת איך הוא כשמנסים למלא אותו במשהו.

 

בכל מקרה, שווה לנסות, כי פריך בלי מרגרינה או חמאה הוא ממש שוס, כמובן:

 

4 כוסות קמח

 

1 כוס מים רותחים

 

1 כוס שמן 

 

(אני הייתי שמה 3/4 שמן ו-אחת ורבע מים, אבל זה בלי לנסות מראש, אז קחי בעירבן מוגבל).

 

1 חב' אבקת אפיה.

 

מלח לפי הטעם.

 

כדאי מאד מאד ללוש במיקסר, זה הופך את הבצק לאחיד ונעים.

 

מגלגלים לטבעות או למקלות ואופים.

 

בהצלחה!

תודה.קצפת


מתאים גם לי. תודה!3015אחרונה
אילתור..מקום בעולם
צקיגה רעיונות לאוכל שאפשר להכין מהדברים הבאים:
פסטה, שמנת, קוטג, ירקות, קמח, ביצים..
תודה
פסטה מוקרמת עם שמנת וקוטג'חילזון 123


הקוטג' משתלב עם הרוטב שמנת?מקום בעולם

לא יצא רוטב מוצקי מידי?

קוטג' זה מעולה במוקרםנדנדה כתומה.
את יכולה גם להכין אחלה פשטידות מהמצרכים שלך.
תודה!מקום בעולם

יש לך מתכון?

את יכולה אם באלךהדס123

את המתכון של ניקי "פשטידת פסטה בטעם פיצה" ובמקום לשים גבנ"צ לשים קוטג'.. יוצא פצצה!!

פשטידהאדל


תודה לכולן!מקום בעולם

בסוף הכנתי באמת פסטה עם שמנת וקוטג' ויצא ממש מוצלח!

מה אפשר להכין עם מילוי חלבי לבורקס-שנשאר..חלומי

הכנתי בורקסים חלביים

ונשאר לי הרבה מילוי של גבינה מלוחה וגבינה לבנה,

מה אפשר להכין עם זה?

עדיף משהו קל להכנה שילך יחד עם הבורקסים.

 

תודה רבה!

מתאים אולי כתוספת לספגטי?חלומי


ממש אשמח לעזרה..חלומי


אולי..נדנדה כתומה.
לזניה?
אני לא יודעת איך זה נראה וכו'-אבל אולי אפשר להכין מזה מטבל גבינה?להוסיף זיתים/בצל/שומשמיר/פפריקה שום ושמ"ז/וכו'?
אפשר אולי לעשות מזה פשטידה.

ישמצב שאפשר להקפיא ובהזדמנות להכין שוב בורקס(להפשיר במקרר,וסביר להניח שזה קצת יתפרק בהפשרה..)
זה תערובת של גבינה מלוחה,גבינה לבנה וביצה.חלומי


הייתי מקפיאהברוקולי
אה.נדנדה כתומה.
אממ
מה דעתך להוסיף לזה עוד ביצים ולהכין לביתה כזו?

פשטידה?אפשר להוסיף לתערובת הזו איזה ירקות שבא לך(למשל-בצל ופטריות מטוגנים,פלפלים קלוים,בטטה,קישואים-מגורדים או פרוסים(ומטוגנים)ברוקולי,תירס...)אולי גם קצת קמח-נגיד רבע כוס.
אם העסק ממש סמיך אפשר להוסיף קצת חלב.
הייתי עושה בסיס של בצק קיש-בצק שקם/בצק פריך לא מתוק/בצק עלים

נשמע לך?
האמת שנראה לי שאעשה מזה חביתהחלומי

גם את הצעת וגם עוד מישהי ונראה לי טעים..

תודה!

למלא אגרולים-משה ר-אחרונה

או לביבות תפו״א

האם זה תקין להניח טוסטר אובן ומעליו מיקרוגל?אורה*

גם מבחינה בשרי/חלבי. גם מבחינה תקנית של המכשיר!

 

אשמח אם מי שיודע יכול להאיר את עיני

 

לא יודעת אבל לפחות הייתי מניחה ביניהם איזה קרש או משהו כזהחילזון 123


אם אין ב"גג" של הטוסטר אובן חריצים שאסור לכסותיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

זה נראה לי בסדר מבחינה תקנית.
הלכתית- לא יודעת..
ראש חודש!!זלדה

רעיונות לארוחת ערב מיוחדת, טעימה, קלילה וממצרכים שיש בבית? 

פיצה? שקשוקה?ברוקולי


פוקצ׳ה? מוקרם? לביבות בטטה וגבינה?מעיין חתום
תודה על הרעיונות!זלדה

בסוף נלך על באגטים בעשבי תיבול בתנור וסלט ביצים של ניקי.

תודה על הרעיונות!

אין כמו האתר של ניקיברביקיו


אשמח לקישור למתכון. לא מצאתי באתר שלה..נשואה וטוב לה.

תודה.

לא יודעת לשים קישור, לכןזלדה

תחפשי בגוגל 'סלט ביצים שילדים אוהבים', התוצאה הראשונה

והבאגטים - פשוט ביותר.

היא כתבה באגטים. עשיתי עם לחמנייה עגולה ועם לחם רגיל שחציתי כל פרוסה לשתיים.

עם הלחם יצא משו-סוף, הלחמנייה ממש לא... לבחירתך. 

למרוח כל פרוסה בשמן, לבזוק מעל מלח, פלפל, זעתר, פפריקה, כוזברה טחונה

ולתנור.

לא זוכרת כמה מעלות וכמה זמן היא כתבה.

אני עשיתי על 180 מעלות בערך 10 דק'. את כבר תראי מתי צריך להוציא.

 

שניהם מומלצים ביותר.

חודש מבורך!

 

אוי, מחילה... זה לא זה...זלדהאחרונה

אולי גם המתכון הזה טעים, לא יודעת. לא ניסיתי אותו.

אני ניסיתי את המתכון הזה:

2 ביצים קשות מגורדות,

קופסת טונה

מלח, פלפל,

כף מיונז

כפית קטשופ

אם כבר ניקי..הדס123
מכינה בעז"ה את הפשטידת פיצה שלה
סליחה נשלח בטעותמתפללת..
עבר עריכה על ידי מתפללת.. בתאריך כ"ט בטבת תשע"ה 17:27


סליחה נשלח בטעות פעמייםמתפללת..
עבר עריכה על ידי מתפללת.. בתאריך כ"ט בטבת תשע"ה 17:27

יש למישהו רעיונות למרק לבוקר שבת?תפצי
מכינים כבר מרק בצל (4 בצלים מאודים בתוספת קמח, מלח פלפל שחור ומים), מרק גריסים.
יש למישהו רעיונות נוספים?
מרק כתום, מרק כופתאות~א.ל


מרק כתום את שמה כל הלילה על הפלטה?תפצי

בס"ד

אפשר מתכון למרק כופתאות?

בשמחה~א.ל

כופתאות

כוס וחצי מים 

כוס ורבע קמח מצה

1 כף שמן קנולה

1 כפית שטוחה מלח

2 ביצים גודל L

ליצור צורות קטנטנות, כי הן נורא מתנפחות בזמן הבישול.. יוצאות כמעט 30

אפשר לטבול את הידיים במים, כדי שלא ידבק

 

להכין מרק:

בצל מוזהב,

תפוחי אדמה

קישוא,

דלעת,

עוף

ואחרי שרותח ומבעבע היטב להוסיף את הכופתאות

איך הוא לא מתאדה במהלך הלילה?משיח עכשיו!


שאלה טובה~א.ל

מעולם לא הכנתי מרק לבוקר שבת.. אבל הכותבת ביקשה מתכונים למרקים, אז המלצתי...

תודה לך, צדיקה. אבל ביקשתי מתכונים למרקים לבוקר שבת לאתפצי
בס"ד

סתם ממתכוני מרק. לשים עוף על הפלטה לילה שלם זה נהיה ...
אבל תודה בכל אופן.
מרק עגבניות וחומוסמעיין חתום
אפשר מתכון?תפצי


הכנתי פעם ממתכון שמצאתי באינטרנטמעיין חתום
אבל לא שמרתי אותו:-/

שימו לב שמרק עלול להחמיץ מהשהיה כל הלילהכלנית1

אם הפלטה לא מספיק חמה, או שהמרק לא מתאים לבישול ממושך הוא עלול להחמיץ.

כדאי לנסות במנה קטנה לפני שסומכים על המרק, בעיקר בתוספת כופתאות וכד', שעלול להיות חלק חשוב מהסעודה.

מרק בשר עם ירקות והרבה מיםפלאפל

מרק בשר (בשר לחמין) עם ירקות (תפו"א, גזר, בצלים שלמים, גרגרי חומוס...).

עם הרבה מים על הפלטה- פשוט להכנה וטעים בשבתות קרות במיוחד.

ניסינו כבר הרבה פעמים.  הירקות יוצאים יותר כהים מירקות במרק ופחות כהים מצולנט.

מרק עוף עם ירקותאם הבנים12

נשאר מצוין על הפלטה ומשתבח מאד. העוף נהייה רך וטעים.

מרק מחזה עוףהאברך דוד

מרק מאד מומלץ וקל להכנה, לוקחים חזה עוף תפוחי אדמה גזר ואפשר גם קניידלך, מכסים במים את הרכיבים ומוסיפים עוד סנטימטר שניים, מרתיחים שעתיים שלוש לפני שבת שמים על הפלטה הדולקת עד שעת הסעודה. המרק חם והחזה עוף נותן טעם מתקתק מאוד ממולץ

לחיעיגלעד האח


שימי לב שלא כל ירק מתאים לשים על הפלטה ללילה.אדם נוף מורשתו

מרק עם גזר יקבל טעם חמוץ.

 

עם תפוחי אדמה בצל וקישואים אין בעיה.

אצל הורי שמים לפעמים מרק ירקות שכולל גזר אפעם לא יצא חמוץ...ת.מ.
גם אני עושה עם בצל, בשר תפוחי אדמה גזר וחומוסנקודהאחרונה

בס"ד

 

קישוא- כל פעם ששמתי הרס הכל,

גם בטטה לא יצאה לי טוב.

מה שכן את הגזר אני לא עושה לאכילה, אלא בכדי שייתן טעם,
ולכן אני לא חותכת אותו אלא שמה גזרים שלמים, 
ומוציאה אח"כ.

וכדי שזה לא יחמיץ נוסף לכך שצריכה להיום פלטה ממש חמה,
חשוב להרתיח טוב לפני ששמים על הפלטה, ממש שיבעבע, ומיד להעביר לפלטה,
לא לתת לזה להתקרר אפילו קצת.