יש אולי סיכוי שמסבירים לי איך עושים פאי?
ואם יש למיהי מתכון קל להתחלה?
ואם למישהו יש מתכון טעים?
יש אולי סיכוי שמסבירים לי איך עושים פאי?
ואם יש למיהי מתכון קל להתחלה?
ואם למישהו יש מתכון טעים?
לימון
תפוח
שוקולד
פקאן
יש המון סוגים.
http://www.shirley-nemesh.com/2012/10/5158
במקור זה ריבועי פקאן. אני אהבתי יותר שהיה חתוך למשולשים צרים וארוכים (הכנתי בתבנית עגולה)
בהצלחה!

עיניים תכולותאחרונהלכאן...
תודה
אני אוהבת להכין עוגת שוקולד למנה אחרונה של שבת יחד עם ריצ' ותותים חתוכים
זה גם פחות מסובך מבחינת הכשרות
טעים ברמות ויכול להישאר לאורך זמן
או מקפיאים אותם וטוחנים אח"כ לגלידה. או מוסיפים למילקשייק.
כמה זמן?
לערבב תבלינים ושמן, לטבול ולשים בטוסטר... משהו כזה ואולי אפשר לנסות להוסיף רסק/קטשופ/רוטב סויה/צ'ילי וכד' לפי הטעם

דבר שני אולי חביתה עם משהו?
אם זה לילדים אז אפשר חביתה עם פסטה או עם נקנקיות(טעים מנסיון
)
דגני בוקר עם חלב?
פסטה, קוסקוס, אורז, איטריות..
אם יהיה עוד רעיון נכתוב פה..
למבוגרים שהם גם ילדים בנפשם;)הדס123אחרונה




ב"ה!!ולא לחם!
או לחילופין, האם יש דבר כזה חביתה משביעה? מה שמים בה?
תודה!


במחבת גדולה ועמוקה:
לטגן בצל גדול בשמן זית
להוסיף 2 גמבה, 1 עגבניה גדולה, ותבלינים:
שום, פלפל, מלח, פפריקה
ולהמשיך לבשל עד שהכל מתרכך ונהיה רוטב כזה...
צריך להוסיף מדי פעם חצי כוס מים במהלך הבישול שלא יחרך.
במקביל:
לבשל בסיר נוסף 3-4 תפו"א גדולים חתוכים לקוביות עם קצת מלח (מתבשל צ'יק צ'ק כי הם חתוכים),
כשמתרכך לסנן ולהוסיף למחבת
לערבב היטב כמה דקות לספיגת טעמים.
להוסיף למחבת 2-3 ביצים ולקשקש במזלג
יוצאת ארוחה שלמה וטעימה... להגיש עם סלט\צלחת ירקות ליד.
כחצי שעה לירקות, ובמקביל לתפו"א, ועוד רבע שעה לכל השאר
אבל לא חייבים כל הזמן לעמוד שם...
אפשר לכסות את המחבת, לשים קצת מים שלא יתייבש ולתת לזה להתבשל
אחרי שמוסיפים את הביצים ומקשקשים - מיד מוכן.
אם רוצים לחסוך זמן -
אפשר להכין את החלק של הירקות מראש ולהקפיא
גבינה צפתית צהובה
למתכון הזה קוראים :לצ'ו. זהו מאכל הונגרי. זה קצת דומה לשקשוקה. לטגן הרבה בצל חתוך, אם רוצים, אפשר להוסיף גם 3 או 4 שיני שום חתוכים, כשהבצל מקבל צבע זהוב, להוסיף 4 או 5 פלפלים ירוקים [אפשר להחליף 2 מהם בפלפלים אדומים, אבל הירוק חשוב כי הוא נותן טעם]. כשהפלפל הירוק משנה את צבעו קצת, זה אומר שהוא כבר מספיק רך. אז מוסיפים עגבניות חתוכות. [המהדרין מקלפים את הקליפה של העגבניות ע"י זה שמניחים אותן בתוך סיר עם מים רותחים. כשהמים מתקררים קצת, אפשר בקלות להסיר את הקליפה הדקיקה של העגבניות לפני שחותכים אותן. אבל, באמת אין צורך בזה.]. כשהעגבניות רכות, מפזרים מלח לפי הטעם, ואם רוצים אפשר להוסיף גם פלפל שחור או פפריקה אדומה חריפה. מערבבים, מוסיפים 3 או 4 ביצים, אפשר להוסיף עוד קצת מלח, ושוב מערבבים. כשהביצים כבר לא נוזליות [כשהחלבון נעשה לבן, לא מיימי], התבשיל מוכן. בתיאבון.
כמויות:
הכמויות לא חייבות להיות מדוייקות. זה לא טורט...
2 או 3 בצלים גדולים
אם רוצים אפשר להוסיף 3 או 4 שיני שום חתוכים.
4 או 5 פלפלים ירוקים. חלק מהם יכולים להיות אדומים.
2 עגבניות [יותר מדי עגבניות גורמות ליותר מדי נוזלים. כדי להימנע מעודף נוזלים, רצוי לא לכסות את המחבת בזמן הבישול].
3 או 4 ביצים
מלח לפי הטעם
אם רוצים אפשר להוסיף פפריקה אדומה חריפה או פלפל שחור. [ההונגרים אוהבים חריף...]
האש באותו חוזק שבו משתמשים לטיגון הבצלים.
ולהוסיף עשבי תיבול, וכל דבר אחר שנראה מתאים
מטגנים את תפוחי האדמה עד שמשחימים קצת ובצל ואז מוסיפים את הביצים
אני אוהבת להכין חביתה עם ירקות: בצל, עגבניה, גמבה
ותבלינים: פפריקה ושום. בעיקרון אין לזה ממש מתכון פשוט לדחוף מה שאוהבים.
דבר חשוב:נראה לי שאם את מחליטה להכין חביתה אז כדאי שתחליטי אם את רוצה עם תבלינים או ירקות כי נראה לי שזה לא כל כך טעים לערבב גם תבלינים וגם ירקות למרות שהכנתי לא ממזמן חביתה והיא הייתה עם בצל ועם תבלינים פפריקה ושום ויצא אחלה טוב אני לא ישגעה אותך פשוט תכיני איך שאת אוהבת בתאבון ותהני (ותכתבי לי אחר כך איך יצא)![]()
אצלנו מתים על זה!!!!
שמים יחסית קצת שמן, שמים את הציפס וכשהוא חצי מוכן אני מתבלת בפפריקה חריפה, פלפל שחור ומלח (לילדים אני שמה רק מלח)
ואז מניחים כמה ביצים שרוצים, מחסים על אש קטנה.
כשהביצה מוכנה מגישים.
אני אוהבת שהביצה לא מתקשה ככה הצהוב נשפך על הציפס.
וזה ממש גן עדן.
פטנט שקיבלנו משכנים:
מוציאים את הרך של הלחם הצידה ומטגנים את הביצה עם הקשה של הלחם. ואז הילדים נהנים לטבול את הלחם בביצה מבקשים עוד מלא לחם כי רק "רך" אחד לא מספיק. יוצאים שבעים ומרוצים.
את החציל לטגן שלם עם הקליפה או בלי?
בהתחלה שמתי בתנור ולקח לזה הרבה זמן. אח"כ העברתי לטיגון וזה לא התכווץ כמו שאמרו.
הוצאתי את החציל כשכבר היה נמאס. ומה אני רואה? החציל חלול!
איך לטגן בפעם הבאה? ממש סבלתי.
גם בצל..
שולקת ביצה.
ואח"כ שמה את הכל עם מלח בבלנדר..
בהצלחה!!
אפשר לחתוך לקוביות גם את הבצל וגם את החציל ולפזר בתבנית התנור. לפזר קצת שמן ןאפות עד שהחציל רך.
אח"כ נשאר רק להעביר לקופסה, להוסיף ביצה קשה ולטחון בבלנדר מוט.
יוצא טעים מאוד! לא מרגישים הבדל.
או שזה בגלל שהתנור שלי דפוק
ונותנים לאורז להתייבש זה מוציא לזה את העמילן וככה הוא לא נדבק לנו
(או משהו כזה)
יענו בגלל זה בין היתר הוא יצא אחד אחד ולא גושים.
גלידת לימוןלמישהו יש רעיון לעוגה שווה ליומולדת?
לא לילדים קטנים.....
חלבי? פרווה?
יש מתכון למישהו\קישור?


פינג.
הנה מתכון מנוסה ובדוק שלי. כבר הכנתי אותו לפחות 4 פעמים.
כבר העליתי אותו לפורום מתישהו.
מביאים לרתיחה בסיר-
2 כוסות חלב
1/4 כוס סוכר
אם רוצים - קינמון, וניל או כל תוספת שרוצים...
טורפים בקערית-
1/4 כוס סוכר
4 חלמונים
קצת מלח
3-4 כפות קורנפלור
כשהחלב רותח, מסירים מהאש
מוזגים קצת מהחלב לתערובת החלמונים וטורפים מיד
מוזגים את כל תערובת החלמונים לסיר, מחזירים לאש ומבשלים על אש גבוהה תוך טריפה מתמדת.
כשהתערובת מסמיכה מעט מנמיכים את החום ומבשלים עוד דקה שתיים תוך טריפה.
מסירים מהאש
אם רוצים - מוסיפים כ - 50 ג' חמאה וטורפים עד להמסה.
מעבירים דרך מסננת לקערה. (אם המרקם יצא חלק אין צורך לסנן. הסינון די מעצבן אבל אם יש גושים אז צריך)
מכסים בניילון נצמד על הקרם למניעת היווצרות קרום. (בעקרון אם שמים חמאה, היא אמורה למנוע את זה.)
מקררים.
לפני השימוש טורפים היטב עד שהוא חוזר למרקם חלק.
אם היית מדברת על מקרונים הייתי משתכנעת 

רק שאלה קודם-
אפשר להשתמש בחלב סויה במקום החלב, ובמקום החמאה- מחמאה?
ועוד משהו... טריפה, במה? מטרפה ידנית?
והשתמשתי בחלב סויה ומחמאה כדי שיהיה פרווה.
יצא טעים מאד ובמרקם מעולה.
תודה רבה!
כיף לשמוע 
אבל אני רואה שהסתדרת.
יעל מהדרום
איזה יפה!משיח נאו בפומ!טעימה גם?
למישו יש מתכון שהוגיות יוצאות רכות כאלה? (צ'וּוִויות קוראים לזה אצלנו...
)
ואם יש למישו מתכון לעוגיות שוקוצ'יפס עם קוואקר עוד יותר מעולה
1 כוס שמן
3/4 כוס סוכר חום
3/4 כוס סוכר לבן
1 כפית מלח
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
2/1/4 כוסות קמח
כפית סודה לשתיה
שוקולד ציפס/ שוקולד שבור לקוביות
לשים במקרר שעתיים או 20 דק' בפריזר
לאפות 11 דקות בחום בינוני
http://www.theppk.com/2008/11/chocolate-chip-cookies/
מה שעושה אותן צ'וויות זה השימוש בסוכר חום דביק (הסוכר החום הכהה שברכיבים שלו כתוב סוכר ומולסה),
במתכון יש כפית קמח טפיוקה, אני פשוט לא שמה, ובמקום חלב שקדים אפשר מים.
אני עושה תמיד כמות כפולה וכך יוצאות לי בערך 60 עוגיות מדהימות.

Milk & Cookies. It’s like they have to have the ampersand to connect them, writing out a-n-d would just ruin everything.
I don’t know that there is a more comforting snack. Not like best friend died, global warming, McCain is president comfort; but just like early evening, fluffy slippers, had sort of a non-descript day, gonna watch dvds kind of comfort. But I feel like an idiot even talking about chocolate chip cookies, it’s not like they’re a hard sell.
Despite evidence to the contrary, I don’t love to use Earth Balance when I bake. I’ve been working on my Earth Balance-free dream chocolate chip cookie recipe for longer than I want to admit. They’re crinkly on the top, a little crispy on the bottom and soft in the center. And for milk make mine almond, unsweetened, thanks. As an added bonus, you just need one bowl for mixing. Great for those of you in the no dishwasher set.
Chocolate Chip Cookies
Makes two dozen two inch cookies or about 16 three inch cookies
1/2 brown sugar
1/4 white sugar
2/3 cup canola oil
1/4 cup unsweetened almond milk (or your favorite non-dairy milk)
1 tablespoon tapioca flour
2 teaspoons pure vanilla extract
1 1/2 cups all purpose flour
1/2 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon salt
3/4 cups chocolate chips
Preheat oven to 350 F. Lightly grease two large light metal baking sheets.
Mix together sugars, oil, milk and tapioca flour in a mixing bowl. Use a strong fork and mix really well, for about 2 minutes, until it resembles smooth caramel. There is a chemical reaction when sugar and oil collide, so it’s important that you don’t get lazy about that step. Mix in the vanilla.
Add 1 cup of the flour, the baking soda and salt. Mix until well incorporated. Mix in the rest of the flour. Fold in the chocolate chips. The dough will be a little stuff so use your hands to really work them in.
For 3 inch cookies, roll the dough into about ping pong ball size balls. Flatten them out in your hands to about 2 1/2 inches. They will spread just a bit. Place on a baking sheet and bake for about 8 minutes – no more than 9 – until they are just a little browned around the edges. I usually get 16 out of these so I do two rounds of eight cookies. Let cool on the baking sheet for about 5 minutes then transfer to a cooling rack.
For 2 dozen two inch cookies roll dough into walnut sized balls and flatten to about 1 1/2 inches and bake for only six minutes.
I don't speak Englishאור השחר..
עוגיות השוקולד צ 'יפס
עושה שני תריסרי שתי עוגיות אינץ 'או 16 אינץ' שלוש עוגיות
1/2 סוכר חום
1/4 סוכר לבן
שמן קנולה 2/3 כוס
חלב 1/4 כוס שקדים לא ממותק (או חלב שאינו חלב האהוב עליך)
קמח טפיוקה 1 כף
2 כפיות תמצית וניל טהורה
1 1/2 כוסות קמח לכל המטרה
סודה לשתיית 1/2 כפית
מלח 1/2 כפית
3/4 כוסות שוקולד צ'יפס
מחממים תנור ל 350 F. משמנים קל שני דפי אפיית אור מתכת גדולים.
מערבבים יחד סוכרים, שמן, חלב וקמח טפיוקה בקערת ערבוב. השתמש במזלג חזק ולערבב ממש טוב, כ -2 דקות, עד שהוא דומה לקרמל חלק. יש תגובה כימית כאשר סוכר ושמן מתנגשים, ולכן חשוב שאתה לא מקבל עצלן על צעד זה. מערבבים בווניל.
להוסיף 1 כוס הקמח, הסודה לשתייה ומלח. מערבבים עד שתערובת אחידה היטב. מערבבים את שאר הקמח. מקפלים פנימה את שוקולד הצ'יפס.הבצק יהיה קצת דברים כל כך להשתמש בידות שלך באמת לעבוד אותם ב.
במשך 3 עוגיות אינץ ', לגלגל את הבצק לכדורים בגודל כדור על פינג פונג. לשטח אותם בידיים שלך לכ -2 סנטימטרים 1/2. הם יתפשטו רק קצת. מניחים על תבנית אפייה ואופים כ -8 דקות - לא יותר מ 9 - עד שהם משחימים מעט בקצוות. בדרך כלל אני מקבל 16 מתוך אלה, כך אני עושה שני סיבובים של שמונה עוגיות. מצנן על תבנית אפייה במשך כ 5 דקות לאחר מכן להעביר למדף קירור.
עבור 2 תריסר שתי עוגיות אינץ 'גלגל בצק לכדורים בגודל אגוז ולשטח כ 1 1/2 אינץ' ואופים רק שש דקות.
(זה מתרגום גוגל לכן יכולות להיות כמה טעויות)
יש למישהו פה מתכון לעוגת שוקולדצ'יפס - אבל עם שמן?
קיים כזה דבר?
אור השחר..
רציתי להכין לשבת ולא ידעתי איך.. 
וכמה תבניות כאלה יוצאות מהכמות הזאת? אחת?
אני תמיד מכפילה..אור השחר..
אור השחר..
פשוט ממירים את המרגרינה לשמו,אני עשיתי את זה ויצא ממש טעים יותר טעים מהעוגיות הרגילות.
מה שכן כדאי להוסיף קצת מרגרינה ממש קצת כי אז הכעיסה יוצאת יותר טובה והשוקולד נדבק.
מצאתי ת'מתכון של עוגיו.נט, נראה באמת טוב!! אבל יש בעיה, הכל כתוב בגרמים...ואני צריכה תרגום לכוסות 
הנה המתכון:
225 גרם סוכר
100 גרם סוכר חום כהה
200 גרם חמאה רכה
2 ביצים
280 גרם קמח
קורט מלח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתיה
80 גרם קוואקר מהיר הכנה (כן!)
150 גרם שוקולד צ'יפס לבן איכותי
200 גרם שוקולד צ'יפס מריר איכותי
העוגיות יצאו.....
שלמות!!!![]()
רכות, טעימות, וכמות ענקית!! יתר מ100 עוגיות!
תודה---ענקית!!
ויצא מהמםםם!! סדוקות כאלה וטעימות מאוווד...אבל עם חמאה יותר טעים...
אלו ירקות שמים? ואיך מתבלים?
ועם מה זה יכול להתאים חוץ מאטריות?
גזר פלפלים מכל מיני צבעים פטריות שום כרוב לבן קישוא אם אוהבים הכל חתוך לפרוסות דקות רטבים :רוטב סויה צ'ילי שמן שומשום (לא חייב )מלח פלפל
אני עושה אורז לבן בנפרד אפשר לעשות פסטה מכל מיני צורות

התיבול הוא פפריקות, כורכום, מלח, רוטב צ'ילי חריף- לסגנון פיקנטי
או סילאן, רוטב סויה, מלח, ולפעמים רוטב צ'ילי מתוק- לסגנון סיני
אפשר להכין עם איטריות, אורז, חזה עוף, ביצה.. תלוי מה מתחשק לך באותו הזמן..
הדס123
אפשר רק את הבשר הזההדס123
ממש תודה!הדס123אז אם יש קטנים- צריך לעיתים לברור היטב שאין במנה שלהם עצם

את זה. ועם הבקר הם עושים בעיות.
העוף יוצא כל כך רך, שזה מעדן
אני מרתיחה את העפות(מטעמי בריאות) מטבלת אותם ומכניסה אותם לשקית קוקי אפשר גם עם חיטה בתוך השקית
ובסוף הבישול של החמין אני מניחה את השקית מעל נותנת לזה עוד כמה דקות על הגז ומניחה על הפלטה
לא מתפרק ויוצא רך כמו חמאה ובחמין עצמו אני שמה קצת בשר או חתיכת עוף לטעם
נעדכן בעז"ה
הדס123חמין עם עוף ואוורז דוויט
אבל עם לישה
http://www.shirley-nemesh.com/2010/07/1286
יוצא לחם טעים, אבל קצת כבד.
אנחנו אוהבים לעשות ממנו פיתות.
מה שממש כיף - אפשר להשאיר גם כמה ימים במקרר, כך שלא צריך לתכנן מראש מתי יהיה לך זמן לאפות.
אם את רוצה תובנות ספציפיות יותר לגבי המתכון - בשמחה.
אנחנו שמים פחות קמח (3 כוסות מים, 6 כוסות קמח), ועדיין לא יוצא נוזלי כמו שהיא מתארת, אבל יוצא טעים.
אנחנו אופים מזה פיתות על אבן פיצה (בלי תבנית מים), ויוצאות פיתות עבות וכיפיות עם כיס.
אם יש לך שאלות נוספות - בכיף.
ממש טעים עם זה, לחתוך לקוביות, לתבל בפפריקה, שמן ועוד, להוסיף גרגרי חומוס ותפוחי אדמה ולבשל עד שמתרכך.
אם אין מטחנת בשר, אפשר לקצוץ בסכין.
הנתחי חזה הם לא חלק מהחזה של ההודו (ה"פרפר" הבהיר שממנו מכינים פסטרמה) אלא בעצם חתיכות מכנף ההודו במקום שהיא מתחברת לחזה.
ככה הבנתי. אצלנו כתוב על האריזה "נתחי כתף".
כדי שלא יצא יבש..
עם פירורי לחם.
ויצא ממש טעים
אני אתחיל:
סופלה,
עוגות+תה
מה עוד???
כשכתוב פה
ממש אין צורך במשקל, מקלות וניל ומטרפה... מתכון: - בישול ומתכונים
לטרוף. הכוונה במטרפה ידנית? זו שהיא פשוט מקל עם צורה כזאתי בסוף?
ממה שידוע ליהדס123