מה עוד אפשר לשים שמשתלב?
למשהו יש ניסיון עם אבקת אפיה של מיה?אימון באמונה
אפיתי היום עוגות עם אבקת אפיה של מיה. אריזות בצבע תכלת. והעוגות תפחו מעט ממה שבדרך כלל.
מוכר למשהו?
אני משתמשת תמידכיבשהאחרונה
יש למישהו מתכון לבצק בשביל להכיןon
משהו בסגנון קונכיות מבצק עלים. אבל לא בצק עלים...
תודה
תחפש מתכון ללאפה...שונמית
אני מתכוונת לבצק יציב, שיהיה בצורת כוסיתon
עלי סיגרשרבוב
תודה.. יש לך מתכון מומלץ?on
לקנות עלים של בצק פילו ולהכין בתוך תבנית שלפנסאי
^^ברוקולי
קונים עלי סיגר (כי מסובך להכין)שרבוב
שמים בתבנית קטנה אלומניום בגודל של מאפינס מסדרים יפה ומעל שמים עוד תבנית ואבן עטופה בניר כסף בשביל המשקל
אופים עד שזה מוכן (כמה דק')
פילוברוקולי
תודה לכולם אבלonאחרונה
אנחנו מקורקעים בבית בגלל השלג, כך שלקנות בצק מוכן זו לא אופציה (מזה התחילה השאלה..)
בסוף החלטתי להכין בלינצ'ס פרווה ולמלא בו, מקווה שיצא טוב ב"ה!
קצת דחוף- איך יודעים שהשמרים טובים??נערת טבע
היו במקרר המון זמן, להערכתי קרוב לחצי שנה.
אמרו לי לשים עם קצת קמח, סוכר ומים ולראות אם תוסס... מה הכוונה<? אין בועות, רק טיפונת קרום לבן כזה....?![]()
ממש אודה לעזרה ממנוסים!
אפנערת טבע
חצי שנה?! נשמע לי המון זמן..~א.ל
ומקרר זה המקום שבו הם אמורים לשהות.. ככה שזה לא מאריך את חיי המדף שלהם
שמים מים חמימים+ קמח+ סוכר מערבבים ומחכים לראות אם זה מעלה קצף לבן זה בסדר
+אם יש ריח מאוד חריג אחרי שעושים את זה- זה לא תקין..
רגע, קצף לבן זה לא טוב?נערת טבע
יש מין קרום לבנבן כזה בלמעלה של המים... לוידעת איך להסביר :/
נראה לי שהקצף דווקא טוב. מעיד שהם עובדיםפנסאי
נכון.. אבל התאריך חריג, ונראלי שלא כדאי להסתבך עם שמרים..~א.ל
שמרים טריים בטוח שלאברוקולי
את יכולה לשים בבקבוק מים עם קצת קמח ושמריםפנסאי
אבל זה ניסוי והרפתקאה

שמרים יבשים?נדנדה כתומה.
מקפיא זה שונה..~א.ל
אני תמיד מקפיאה שמרים.ילדים זה שמחהאחרונה
קניתי חלב קוקוס בפחית...מה אפשר לעשות עם זה? אשמח לרעיונותיאיר השמש
פחזניותפינג.
אני מכינה פחזניות.
יש לי שבע דקות עד שהתבנית האחרונה תצא מהתנור
במה למלאות?
מתוק? מלוח? שוקולד? קצפת? תות? זיגוגים? אבקת סוכר? גנש?
אשמח לרעיון. וכמובן, למתכון שלו
זה טעים עם מילוי קצפת וקצת שוקולד מעליעל מהדרום
אם מתוק כמו יעל אם מלוח טונה?שרבוב
ממ. זה צריך להיות קינוחפינג.
לא משנה אם מתוק או מלוח, אבל לא אוכל.
בכל אופן, אם קצפת, ככה סתם להקציף ולמלאות או להוסיף משהו לקצפת?
תודה![]()
קצפת עם אינסטנט פודינגיעל מהדרום
אם יצא טוב הפחזניות, אז אפשר מתכון?שונמיתאחרונה
מה מכינים עם "שריר הזרוע" נתח מס' 8? אשמח לשמוע!אורחיה
חמיןהתנערי מעפר
מתאים מאד למרק בשרחלב ודבשאחרונה
מתאים מאד לגולש, לצלי קדירה וכמובן לחמין
שלום לכולם -יש לי שני בקשות -ה' אחד הוא מלך
למישהו יש מתכון ללחוח ?ממש בא לי להכין .
דבר שני -יש לאמא שלי יום הולדת בקרוב ואני רוצה להשקיע לה בעוגה מגניבה -כבר חשבתי על עיצוב ואני צריכה מתכון .
יש למישהו מתכון לעוגת קומות ולקרם שיצפה אותה ?
אשמח שתענו "
יואו. עושה חשק!!+mp8אחרונה
שמתי פה שאחד השרשורים מתכון לעוגת ספוג..מקום בעולם
את יכולה לעשות 2כאלה [אחת גדולה ואחת קטנה יותר] ולשים אחת מעל השניה ככה שתצא עוגת קומות..
לא יודעת איזה עוגהה תכננת,אבל אולי אם תגידי נוכל להתאים לך עוגה בשביל זה..[שוקולד\ספוג\וניל\מיץ וכו..]
לגבי 2-~א.ל
למה שלא תשקיעי בקניית תבנית בצורה שנראית לך מתאימה
ותכיני עוגה פשוטה- עם העיצוב שרצית?
תודה לכולם !ה' אחד הוא מלך
התכוונתי להכין עוגה פשוטה -אבל אני צריכה מתכון לקרם פשוט וטעים -יש?
בא לי סופלה שווה!!!!!ילדים זה שמחה
זה מסובך להכין? ובאיזו תבנית? אין לי תבניות אישיות.
נזכרתי שהתנור דפוקילדים זה שמחה
אוף! מבאסילדים זה שמחה
אפשר להכין סוגשל סופלה במיקרוגל..נדנדה כתומה.
יוצא חביב..ניסיתי פעם.
איך? אשמח לדעתילדים זה שמחה
אין לי מתכון..אבל תחפשי בגוגל-נדנדה כתומה.
נראלי שלניקי ב יש מתכון-בד"כ המתכונים שלה טובים..שווה לבדוק.
עם איזו תבנית?ילדים זה שמחה
הרי תבנית של עוגה לא מתאימה למיקרו. וגם אי אפשר לחסות...
אה..זה בספל..נדנדה כתומה.
מנחשת שגם פיירקס יעבוד
אני פעם עשיתי סופלה במיקרוגלגלידת לימוןאחרונה
עשיתי את זה בכוס לשתיה חמה,....
יצא ממש טוב ומהיר.....
בראוני בספל של מורקייק יתן לך תוצאה מצויינת.פנסאי
למי בא ביס?
ברוקולי
וביס אחר...ברוקולי
וואו אלופה!אושר תמידי
וואאאווו זה נראה פצצהה!!קורנפלקס
תותחיתתתת![]()
![]()
אני!!אני!!נדנדה כתומה.

יואוו שווה! לחם חמוציות?שרבוב
הראשון זה לחם שיפון ושיבולת שועל עם חמוציותברוקולי
אפשר מתכון?כיבשה
למי לאא בא ביס?טאבולה ראסה
נראה מושלם!
החמוציות זה רעיון
שוקלת לנסות... אולי הילדים יאהבו?
וואי מתכון דחוף!!!!!!פשוט באלי לבוא ולאכול ביס!גלידת לימוןאחרונה
תנור חדשילדים זה שמחה
אז ככה
התנור שלנו כבר בן 8 שנים.
והוא עושה בעיות. מה שאני אופה לא יוצא כמו שצריך.
לשבת הכנתי עוגה והיא לא הייתה מוכנה אחרי אפיה של שעה וחצי, היא רק נשרפה מבחוץ. ממש התבאסתי.
בקיצור, החלטנו לקנות תנור חדש.
עם שני תאים וגז.
יש המלצות? אני רוצה חברה טובה.
באמת לא משתלם...ג'נדס
לונורא שבת אחת, יש דברים טעימים בסירים...
בהצלחה!!!
האם מתאים לבשל עם מרק עגבניות גם חתיכות חזה עוף?עדינדוש
זה כדאי, או יהרוס את המרק?
לדעתי לא כדאיכוכב לכת
חזה עוף יתייבש בבישול ארוך מדי.
רעיון- לקצוץ דק ולהכין קציצות מהחזה + ביצה + פירורי לחם/קמח מצה + תיבול ואותם להגליש לתוך הסיר כחצי שעה לפני גמר הבישול.
תודה!עדינדוש
לא חובה. אני לא מטגנת.כוכב לכת
לדעתי אפשר. רק להוסיף ממש לקראת סוף הבישול ל10 דק.חילזון 123אחרונה
אני צריכה להכין קינוחילדים זה שמחה
חשבתי על קצפת.
מה מתאים ליד? חוץ מסופלה ותותים...
רולדה עם קצפת, פחזניותיעל מהדרום
פחזניות\אקלרים. קאפקייקספינג.
גלידה, בראוניס, וופל בלגימעיין חתוםאחרונה
ארוחת ערב טעימה וכפיית לחורף????שקד ותמר
יש למישו רעיון??
=)
מרק!נדנדה כתומה.
כל דבר שהוא עם קטניות הולך גם.
ובכללי-פחמימות מורכבות זה מחמם.
פתיתים עם ירקותיעל מהדרום
טעים וכיפי:מעיין חתום
לזניה
מוקרם
נודלס
חביתת נקניקיות
שקשוקת נקניקיות
סלט יווני
בטטות ותפוא בתנור עם מלח גס ופלפל
פוקצ׳ה
מה זה שקשוקת נקניקיות?הולך עם נקניקיות סויה?נדנדה כתומה.
הולך!מעיין חתום
וואו..תודה רבה!!!שקד ותמר
איזה כיף!!
אפשר מתכון לפוקצ'ה?
הכל נשמע ממש טעים וכיף!!! (עכשיו יש לי רעיונות לימים הבאים..בתקווה שיהיה חשמל)
מקווה שיש לי הכל בבית כי כבר רוקנו את כל הסופרים ביישוב.=/
מתכון לפוקצהשיפקה
זה מתכון לחלות מצוינות ואווריריות, אנ י עושה מהן הכל (חלות, לחמניות, פיצה, פוקצה..)
1 קילו קמח
2.5 כפות שמרים
7 כפות סוכר
1 כפית מלח
2.5 כוסות מים פושרים
ללוש היטב לבצק חלק. כמה שלשים יותר הבצק רך יותר.
כשיש כדור בצק יפה שופכים עליו חצי כוס שמן וממתינים חמש דקות. השמן נספג קצת בבצק ואת כל השאר לשים כדי להספיג. זהירות ממקלחת שמן, בסוף אחרי כמה דקות זה מצליח!! ללוש עד שכל השמן נכנס פנימה!! נכון שהבצק יהיה שומני אבל לא שיהיה שלוליות של שמן בקערה.
מתפיחים בחום (בתוך שמיכות).
לוקים כדורים קטנים של בצק בגודל הרצוי וכאילו מרוחים אותם על התבנית שיהיו יחסית דקות עם צורה לא ברורה (סתם.. אפשר עיגול ואפשר ריבוע או מה שבא).נותנים לזה כמה דקות לתפוח על התבנית- זה עושה הבדל משמעותי!! הרבה יותר אוורירי. גם בחלות כשמתפיחים אותם אחרי שהם צורות זה גורם להם להיות משובחות פי כמה..
מורחים שמן זית מעורבב עם זעתר, או מפזרים מעל בצל מטוגן שהכנת מראש ואופים בערך 12 דקות עד שזה משחים ונראה מוכן.
מתכון מעולה לחלות של שבת!!!
תודה! =)שקד ותמראחרונה
מרק לקוסקוס. אשמח למתכון "אמיתי". עם שלבי ההכנה וכל המרכיבים+mp8
משקית... (בורחת)
אדום או צהוב?פרח-שלג
צהוב+mp8
תראי אצלינו בבית עושים אדום,פרח-שלג
אז אם תרצי אכתוב לך את המתכון, זה טעים מאד ואולי תשני במקום פפריקה תשימי חוואיג' וכורכום.
מעוניינת? או מעדיפה לחכות למישהי שעושים אצלה צהוב?
אשמח ללמוד כל מיני מתכונים. תודה!!+mp8
חותכת בצל לרצועות, לא צריך קטנות מדי,פרח-שלג
לטגן במעט שמן ואחרי שהבצל מטוגן להכניס קוביות של:
גזר,
תפו"א,
קישוא,
בשר או עוף
ולאדות, ז"א ששמים טיפ טיפה מים (אמא שלי מאדה בלי, אבל אני לא יודעת איך היא עושה את זה) מערבבים טיפה ומכסים, ואז המיצים של הירקות יוצאים עם האדים ומוציאים טעם נפלא, לא לוותר על זה.
אחרי שאידית בערך רבע שעה להוסיך שתי כפות רסק עגבניות ולהוסיך מים עד לגובה הרצוי,
ואח"כ את מוסיפה עוד ירקות שאת רוצה:
גרגרי חומוס,
(שעועית? אני שמה אמא שלי לא)
סלרי,
כרוב,
דלעת,
וקצת כוסברה,
מטבלת במלח וקצת פפריקה ונותנת לזה להתבשל עד שאת טועמת והירקות רכים.
אנחנו מוסיפים גם טיפה סחוג, אבל אולי לך זה לא מתאים.
תעשי אותו רעיון ואולי תורידי פפריקה ותוסיפי כורכום וחוואיג', זה אמור לצאת לך טעים.
(את לא חייבת לשים את כל הירקות, מה שיש לך בבית, ככל שזה יותר עשיר זה יותר טעים.
בהצלחה.
גם אני יכין את זה עם כורכוםילדים זה שמחה
תכננתי להכין היום מרק עם קוסקוס.
ואני תמיד מכינה אדום.
אבל היום בא לי צהוב![]()
בהצלחה
פרח-שלג
נשמע מצוין!התנערי מעפר

הכנתי אתמול ויצא נהדר!!
התנערי מעפר
איזה יופי! אז הסברתי טוב.פרח-שלג
הסברת מעולה
התנערי מעפר

והאידוי של הירקות באמת עושה פלאים.
זה נכון גם לגבי מרקים אחרים?
mp8 - תעשי בדיוק לפי ההוראות וייצא טוב, אין סיבה שלא...
בהצלחה ובתיאבון

לא יודעת לגבי מרקים אחריםפרח-שלגאחרונה
אני לא מאדה והם יוצאים מקסימים,
כנראה שכל בישול מה שמתאים לו.
שימחת אותי 
מכינה עכשיו. תפילותי ...+mp8
לא הבנתי מה עובר עלייך חשבתי שאת רוצה להכין קוסקוס...טאבולה ראסה
אבל אין לי כח להעתיק...
מתכון מתוך "אורחת לשבת" של אביגייל מייזליק.
בעיניי מה שהופך את המרק למרק קוסקוס זה בעיקר החומוס והתבלינים (מטבלים קצת יותר חזק)
צוחקות עלי?? יש לי חילבה וסחוג במקרר!! לא לזלזל+mp8
אם אני משרה עכשיו חומוס לשעתים זה בסדר?ילדים זה שמחה
או שלא מספיק?
ממש בא לי עם חומוס
אולי תנסי חומוס בקופסאת שימורים?פרח-שלג
כי זה בעיה, חומוס צריך גם השריה וגם בישול לפני כדי שיהיה רך ונימוח
אין לי כוח בקור הזה לצאת לקנות.ילדים זה שמחה
אני יכולה לבשל את זה בנפרד ואז להוסיף למרק כשזה רך
אני עושה הרבה פעמים מקופסת שימורים+mp8
תשרי במים רותחים חצי שעה בכלי מכוסה זה מספיק.לב אמיץ
נגיד לך מה אישיו:לב אמיץ
דלעת או לפחות דלורית (עם הקליפה) הדלעת מוציאה סיבים שמעשירים את המרק.
התבלינים
החומוס עם מי הבישול הסמיכים
ואם זה לא פרווה: אז כמובן ציר עוף או ציר בשר: בעוף מה שנותן סמיכות וטעם זה בעיקר גב+גרון ואפשר גם כנפיים (יותר עצם פחות העוף עצמו) בבשר הדעות חלוקות: מס' 6 או 8.
ושכחתי:לב אמיץ
פחות נוזלים מאשר במרק רגיל.
ההבדל מבחינתי בין מרק ירקות למרק קוסקוס..ת.מ.
מטגנת בצל חתוך לשמיניות חומוס מקופסאת שימורים ירקות מוסיפה מלח ירקות עלים נוזלים תיבול-תבלין לקציצות, חוויאג כורכום וכאלה...שהנוזלים יהיו בערך לפי גובה הירקות מק' קצת יותר...
הכנתי צהוב ויצא ממש טעיםילדים זה שמחה
רעיון טוב לאדות את הירקות. זה עושה טעם מיוחד.
תודה
בדיוק, האידוי עושה את כל הטעם, לא התבלינים.פרח-שלג
לדעתי זה השילוב...ת.מ.
הסוד במרק המקורי הוא....מי שטעם יין
שלפני הבצל וכל הירקות... דבר ראשון שמים שמן סיר ואז מוסיפים עגבניות בשלות חתוכות לריבועים, נותנים להם להתבשל ומידי פעם מרסקים עם מזלג, כשרוב העגבניות מרוסקות מוסיפים את רצועות הבצל ונותנים להן להתבשל יחד עם העגבניות ורק אז מוסיפים את שאר הירקות (אגב, עדיף דלעת ע"פ דלורית), ירק, חומוס רטוב ועוף. בשלב הזה מנערים את הסיר ואז מוסיפים את התבלינים הבאים: מלח, פלפל שחור, כרכם וקינמון. ושוב מנערים את הסיר. נותנים לירקות כמה דקות לספוג את התבלינים ואז מוסיפים מים עד גובה תכולת הסיר.
אני הכנתי בלי שמןילדים זה שמחה
פשוט צליתי את העוף והוא הפריש את השומן שלו.
,ואח"כ הוספתי את הבצל וטיגנתי עם העוף, ורק שהבצל היה נראה מטוגן כזה הוספתי את כל הירקות והתחלתי לאדות אותם עד שהירקות יצרו מים מעצמם ואז הוספתי מים ותבלינים.
יצא ממש טעים.
אפשר גם עם שעועית במקום חומוסיעל מהדרום
מתכונים למרקים אשמח ?anonimii
כיוון? הנה כמה פשוטים ומהיריםבת 30
1.מרק עדשים כתומים מהיר והכי טעים: מטגנים בצל קצוץ, מוסיפים שום כתוש או פרוס, מוסיפים כוס וחצי עדשים , מתבלים במלח, כמון וכורכום ואז מוסיפים 6 כוסות מים. מבשלים בערך 10-15 דקות עד שהכל נימוח.
2. מרק מה שיש בבית: מטגנים בצל, או שומר, מוסיפים ירקות שיש- גזר, קישוא, תפו"א, עדשים חומים, בטטה, דלעת,גרגרי חומוס מבושלים, כוזברה או פטרוזילה, קולרבי ובקיצור מה שבא לך.
מוסיפים מים, ומתבלים במלח וקצת פפריקה מתוקה.
אם רוצים שיצא טיפה יותר מיוחד- מרסקים קצת, לא לגמרי, בבלנדר מוט.
3. מרק כתום- מבשלים בצל, בטטה, גזר, דלעת ואפשר גם תפו"א. מרסקים היטב היטב בבלנדר מוט, ומתבלים במלח ובכמון.
4. מרק בצל- מבשלים 4-5 בצלים פרוסים וגזר אחד פרוס. מתבלים במלח ופלפל אנגלי ואם יש- 2-3 עלי דפנה.
5. מרק אפונה יבשה: מטגנים בצל ושומר קצוצים, מוסיפים את האפונה (לא יודעת כמויות) ומבשלים כמה שעות עד שכל האפונה נימוחה (בסיר לחץ זה הרבה יותר מהר), מדי פעם מוסיפים מים לפי הצורך. מוסיפים שני גזרים חתוכים לפרוסות, ומתבלים במלח וכמון. ובסוף הבישול- מוסיפים 2 שיני שום כתושים ומיץ לימון.
אחח.. עשית לי חשק למרק!
תודה מרקים לחורףanonimii
לא הבנתי- מרק כתום זה לא לחורף?בת 30
זה מרק לחורףanonimii
אלופה את.תמיד נשאר אני
כתבת בערך את כל מה שתכננתי לכתוב.
שלג נעים לכולן.
שכחת לציין שאם ירד שלג אז שיהיה נעים וכיף!!ילדה גי'נגי'ת
סתם בצחוק...
שיהיה שלג הכי מושלם ושיהיה חשמל ושלא תקפאו מקור
ובקיצור שיהיה כיף!!!!!!!!!!!
בת 30,תודה רבה לך! הכנתי את הראשון ויצא מעולה! תבורכי!גב'
אחלה. אני אמסור לאבא שלי...בת 30
זה ישר ממנו, ממציא המרקים הדגול! ![]()
מרק ירקות עם אטריותיעל מהדרום
מטגנים ירקות חתוכים: בצל, תפוח אדמה, גזר, קישוא, דלעת....+ כורכום ומלח.
מוסיפים מים.
כשהירקות מבושלים- מוסיפים אטריות דקות ומבשלים עוד קצת.
מרק סולת...כיבשה
מוסיפים כוס סולת תוך כדי ערבוב מתמיד אחכ יהיה גושים
אחכ מוסיפים 3/4 שיני שום חתוכות חצי כוס פטרוזיליה פלפל שחור וממשיכים לבחוש חצי שעה נוספת עד שמסמך...
כמה הצעות:נדנדה כתומה.
מטגנים בצל (נניח 2 גדולים) חתוך לרבעי פרוסות.
כשהוא שקוף מוסיפים סלסלה שלמה של פטריות פרוסות.
מטגנים בערך דקה.
מוסיפים לסיר 2 תפוחי אדמה-חצאי פרוסות, ובערך 2/3 כוס גריסי פנינה.
מכסים במים++
מתבלים במל"פ,שום,אבקת מרק פטריות..
מבשלים עד שהתפו"א רכים והגריסים גם.
לחלבי-לקראת סוף הבישול אפשר להוסיף כוס חלב או שמנת לבישול.-משדרג ממש!
מרק עגבניות פשוט-
מטגנים בצל-אפשר בפרוסות כי בסוף טוחנים.
כשהבצל שקוף, מוסיפים קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות. מוסיפים גם קופסה רסק עגבניות.(260גר') ממלאים בקופסאות מים-ושופכים לסיר-לפחות פי 2 מהכמות של העגגבניות.
מערבים היטב. מתבלים במלחפלפל שום ופפריקה.
מבשלים עד שמבעבע על אש קטנה..
מרסקים עם בלנדר מוט ומבשלים שוב על אש קטנה עד שרותח.
אם רוצים,אפשר אחרי שמרסקים להוסיף אורז-בערך כוס,ואז לבשל עד שהאורז רך.
מרק ירקות-
מטגנים בצל קצוץ(לא חובה אבל משדרג ממש)
מוסיפים ירקות חתוכים קטן-גזר,תפו"א,קישוא,בטטה,קולורבי,דלורית,שום..
מטגנים טיגון קצר,ומוסיפים תבלינים-כמון,פלפל שחור,מלח,שום גבישי,חוואיג'..
מכסים במים-ועוד בערך חמש ס"מ
מבשלים עד שהירקות רכים אבל לא מתפוררים..
אפשר להוסיף גם חצי כוס עדשים כתומים.
מרק בצל-
מטגנים כמות גדולה של בצלים פרוסים-לפחות חמש-שש(זה חשוב כי זה מה שייתן למרק נוכחות)
כשהבצל שקוף ורך, מוסיפים לו מים, ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה.
מתבלים-מלח,פלפל לבן,אפשר טיפונת ג'ינג'ר. אפשר גם אבקת מרק בצל.
טוחנים חלקית בעזרת בלנדר מוט-שיישארו גם חלקים של בצל.
מוסיפים רבע כוס יין לבן יבש,ומבשלים עוד בערך עשר דקות.
מרק כתום-
מטגנים שני בצלים גדולים-טבעות.
כששקוף מוסיפים תפו"א,גזר,בטטה,דלורית-חתוכים בגודל אחיד פחות או יותר-לא צריך חתיכות קטנות אבל כדאי שיהיה אחיד,ככה יתבשל מהר יותר.
מכסים במים.מבשלים עד שהירקות ממש רכים.
מרסקים בבלנדר מוט. אם יש צורך אפשר להוסיף מים..
תיבול-מלח,פלפל,שום גבישי,כמון. אני אוהבת להוסיף גם קוביות של שמיר ופטרוזיליה(שקונים קפואות..נראלי של דורות)
מרק שעועית איך שכחתן?מקשיב טוב
אם אין אנשים השתדל להיות...מקשיב טובאחרונה
מתכון בערך כמו שגברים אוהבים...
להשרות שעועית מעורבת במים (שעועית לבנה רגילה -שעועית בוס לבן גדול - שעועית ארגנטאית חום בהיר עם פסים כהים וקצת שעועית חומה ממש)
לאדות בצל עד הזהבה
להוסיף
מים
שעועית
קצת גזר
אפשר גם קצת תפו"א
רסק עגבניות הרבה
תבלינים - פפריקה - פלפל שחור -מלח- סוכר ! - שיני שום או אבקות שום - מעט עלי דפנה + פלפל אנגלי
לבשל עד שמתרכך
למלאות קעריות
לצנוח לספה מול האח, ולהביט מחלון על השלג...
מתכוני עוגיות ללא ביצים?טיח
יש מתכון מנוסה, טעים וטוב?
לפי מה שחיפשתי בעיקרון אומרים שתחליפי ביצה הם רסק תפוחים, שמן/חמאת קוקוס, סילאן וכדומה... יש למשהו ניסיון בזה?
תודה רבה!
האמת שאין לי, אבל! אם תעשי חיפוש על עוגיות טבעוניותפנסאי
דבר שני, בהנחה שאת רוצה עוגיות ולא עוגה, אז כמו שקראתי, לא עדיף כל כך להחליף ביצה ברסק תפוחים כי זה נותן מרקם יותר עוגתי...
בהצלחה בחיפוש!
באמת לא בעיה למצוא מתכונים טבעוניים טוביםblackie
מתכון לעוגיות טחינה שהכנתי ויצאו טעימות:
http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-vegan-recipes/Recipe-11915616f6b1d31006.htm
מתכון מהמם ברמות לעוגיות בטעם בצק עוגיותאמא יקרה לי*
לטחון 2 כוסות אגוזי קשיו טבעי עם 2 כוסות קוואקר , חצי כפית מלח וכוס שוקולד צ'יפס איכותי- עדיף 70% מוצקי קקאו.
להוסיף חצי 4 כפות מייפל אמיתי ו4 סירופ אגבה או סילאן עד שהכל הופך לעיסה דביקה.
לשטח על נייר אפייה, להקפיא ואחרי כמה שעות לחתוך לריבועים.
אוכלים את זה ככה קפוא, אבל זה ממש מדמה בצק עוגיות- רק בלי כל החמאה והביצים...
עוגיות תמרים מעולות!עתיד1
לבצק:
קילו קמח
2.5 כוסות שמן
כוס מים
2 חב' א.אפיה
קורט מלח
למלית:
חבילת ממרח תמרים
כף קינמון
רבע כפית פלפל שחור (זה נשמע לא קשור, אבל לא לוותר!!!)
לשים ומרדדים לעלה (הבצק קצת מתפרק צריך להדק בעדינות)
מורחים את מלית התמרים, מגלגלים יחד לרולדה, פורסים ואופים כשהפרוסות עדין אחת ליד השניה כרבע שעה.
מפזרים א.סוכר כשעדיין חם...
בתאבון!
בצק פריך..יש לי מתכון
יעל מהדרום
סופסוף מישהו באותה סירה כמוני
שיפקה
למי שהספיק לשחוכ בעלי צמחוני ולא אוכל ביצים..
אז כן! התנסיתי בעוגות עם רסק תפוחים במקום ביצים. האמת שזה פתרון טוב. לחלק מהעוגות. עשיתי עוגת שוקולד פשוטה ויצא מקסים, וסופלה גם יצא טוב.
רק צריך לשים לב שאת שמה רסק תפוחים בדיוק לפי הכמות אחרת זה עושה טעם חמוץ ומגעיל.. כמה דברים כבר נהרסו לי בגלל זה..
נעים להכיר, האתר הכי שווה ברשת -
יורבית
http://veg.anonymous.org.il/cat35.html
יש שם גם מאמר על תחליפי ביצה-
http://veg.anonymous.org.il/art150.html
יש המון סוגים של תחליפים. עובד מצוין (בדרך כלל) והרבה פעמים גם יותר טעים מהמקור.
הגיוני שהיית צריכה את זה לשבת, אבל לא יזיק לידע כללי 
בהצלחה ובתאבון...
תודה רבה!!! ומתכון שניסיתי>>טיחאחרונה
ממש תודה לכולכם! עזרתם ופתחתם את הראש לרעיונות
בסוף עשיתי עוגיות שוקולד ציפס מהבלוג של אפרת
http://what-efrat.blogspot.co.il/2013/06/blog-post.html
אז עם השינויים שלי (עשיתי חצי כמות)
ואמרו שיצא מתוק, אז אפשר להוריד עוד את כמות הסוכר...
1/2 כוס קמח (לא משנה איזה)
1/2 כוס קוואקר
1/2 כוס אגוזי מלך טחונים
1/4 כפית מלח
1/2 כפית אבקת אפיה
מערבבים בקערה
בקערה נוספת
1/2 כוס גזר מגורר (בערך גזר אחד בינוני-גדול)
1/4 כוס שמן
1/4 כוס סוכר
1 כף סירופ מייפל
אם יש צורך להוסיף קצת מים
מערבבים
ואז מאחדים את 2 הקערות ומוסיפים כ1/3 כוס שוקולד צ'יפס
ובתבנית עושים עוגיות, עוגיות, עוגיות (יצא לי כ30 עוגיות)
בתנור מחומם ל-180 אופים כ-12 דקות עד שמשחים
מוציאים ומחכים בסבלנות שיתקרר.
יש דרך לחמם בורגול?יעל מהדרום
על הגז, רק להוסיף לסיר מעט מים שלא ישרףט'
תודה! אני אחמם אותו יחד עם הרוטביעל מהדרום
^^ ולערבב!!~א.ל
בורגול מוכן? מיקרוגל?מעיין חתום
מוכן..ואין מיקרוגליעל מהדרום
גם לי אין מיקרוגלט'
מחממת הכל בתנור או על הגז. לאורז ובורגול ודומיהם פשוט צריך להוסיף מעט מים כדי שלא יישרף או ידבק לסיר.
אפשר גם בסיר או תבנית חד"פ או פיירקס בתנור ואז אין צורך להוסיף נוזלים.
אפשר על סיר כמו שט' אמרה, עצת סבתא שלי-טאבולה ראסה
נייר אפיה בתחתית הסיר מונעת את הלכלוך
חיממתי בסיר,ובגלל שלא עירבבתי מספיק-זה נדבקיעל מהדרוםאחרונה
אבל לא נורא.
מה מכינים לביקור של מישהו חשוב?צ'וקלייט
אני צריכה מתכונים פשוטים יחסית, מרשימים, והעיקר-טעימים!!
(לא בקטע של אוכל, אלא של עוגות ועוגיות...)
טנקס![]()
פאדג' שטקטלד של ניקי במשיח עכשיו!
*שוקולדמשיח עכשיו!
כמה סבלנותחנניו
סליחה, נקטע לי... יש לך סבלנות למתכונים מסובכים ומרשימים אוחנניו
שהרעיון הוא מתכונים פשוטים מאוד ושנראים מרשימים?
אנסה לחפש...
עוגת ספוג עגולה עם קצפת ותותים בין השכבות..מקום בעולם
אפשר מתכוןמשיח עכשיו!
את פשוט מכינה עוגת טורט רגילה.את פניך אבקש
קצפת לפי מתכון'
ותותים את קונה בסופר 
רק ששמעתי שתותים מאוד קשה לנקות אז אנחנו כבר לא קונים.... :/
עשית לי חשק... ויש הרבה עוגות שלא מצופות בצדדים ןלמעלה אפילו.. פשוט רואים את כל השכבות. זה יפה.. רק שאין לי אומץ עדיין לעשות את זה...
כמו זה נגיד...

רק עכשיו ראיתי..מקום בעולם
1 כוס סוכר
1 כפית קליפת לימון
3 כפיות מיץ לימון
2 כפות מים
1 כפית ת.וניל
1 כוס קמח
רבע כפית מלח
חצי כפית א.אפיה
להפריד את הביצים,
להקציף את החלמוונים (כן, הצהוב) ולהוסיף חציי כוס סוכר בהדרגה. לערבב את קליפת הלימון , מיץ הלימון, המים ותמצית הוניל ולהוסיף לחלמונים. להקציף עד שהתערובת אוורירית. להוסיף בעדינות את הקמח ואבקת האפיה לתערובת. לקפל עד שהקמח מתמזג עם תערובת החלמונים.
להקציף את החלבונים והמלח בקערה נפרדת . כשנהיה קצף להוסיף בהדרגה את הסוכר ולהמשיך להקציף. כשכל הסוכר נבלע בחלבונים יש להעביר *רבע* מהחלבונים לקערת החלמונים. לערבב בעגינות כשתערובת תהיה אוורירית. לאחר מכן להוסיף את תערובת החלמונייים לקצף החלבונים בהדרגה ובזהירות! ( אפשר לקפל לבפנים וככה יהיה יותר אוורירי)
כשהתערובת אחידה לצקת לתוך תבנית אפיה עגולה קפיצית משומנת ולאפות ב150 מעלות בערך 45 דקות.
לקרר היטב ורק לאחר מכן לחצות ל2 לרוחב לשים מעט רום ואז קצפת, לסכור ולמרוח את שאר הקצפת מסביב. אפשר להוסיף תותים באמצע ומעל.
אם משהו לא ברור מוזמנת לשאול..
כמה רעיונותחנניו
קאפקייקס כלשהם: זה תמיד נראה מרשים, וטעים - בוודאי 
עוגת ביסקוויטים עם צורה שונה וממש יפה: http://www.shirley-nemesh.com/2014/07/7160?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+shirley-nemesh/bSZp+(%E2%80%AB%D7%9E%D7%AA%D7%95%D7%A7%D7%99%D7%9D+%D7%A9%D7%9C%D7%99%E2%80%AC)
עוגות שכבות: עוגה בחושה, לחתוך לשכבות ובפנים ומבחוץ למלא בקרם - יש אינסוף גיוונים והן לרוב מאוד מרשימות וטעימות
יש לי כל מיני מתכונים, תמקדי עוד ואוכל להביא קישורים 
עוגת ביסקוויטים עם שכבות קצפתבין השמשות
בס"ד
קל להכנה, נראה מושקע, וטעים מאוודדד
אם תרצי מתכון - בכיף
תודה לכולם!צ'וקלייט
אבל לצערי כבר לא רלוונטי...לא נורא, תמיד טוב שיהיו רעיונות!
תודה!
אני אשמח.. תודה רבה!!אמא חדשה..
אני אשמח למתכון..!פלפלתי
אני אשמח,תודהחנה צוריה
הנה המתכון למי שביקשה:בין השמשות
בס"ד
מקודם שרשרתי במקום הלא נכון, ותיקנתי 
לתבנית חד פעמית בגודל רגיל:
500 גרם ביסקויטים פתי בר
2 כפות שוקולית מעורבבות בכוס מים (200 מ"ל).
1 קצפת צימחית
4 כפות אבקת פודינג וניל
לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר
1 קצפת צימחית
ההכנה:
קודם מכינים את הציפוי:
ממיסים על להבה נמוכה את הקצפת והשוקולד שבור לקוביות,
אפשר להעזר עם מזלג להמסה מהירה יותר של השוקולד, מסירים מהאש.
מקציפים במהירות נמוכה את הקצפת עד להתייצבות, מוסיפים את אבקת הפודינג ומקציפים עוד קצת עד להסמכה.
מטבילים ביסקויטים במים עם השוקולית ומניחים שיכבה על התבנית.
יוצקים שליש מהקצפת ומורחים. אמורה להיות שיכבה דקה יחסית.
ושוב מטבילים ביסקויטים לשיכבה נוספת, ושוב שליש מהקצפת.
ופעם שלישית ביסקויטים טבולים, ואת יתרת הקצפת.
יוצקים מעל את ציפוי השוקולד, ולמקרר לכמה שעות טובות.
רצוי להכין בערב, שיהיה במקרר כל הלילה, כדי לא להתפתות לטעום לפני הזמן 
* אם רוצים את זה חלבי, אפשר להחליף - במקום כוס מים - כוס חלב
ובמקום שוקולד מריר - שוקולד חלבי או שוקולד לבן.
תודה!פלפלתיאחרונה
תפוח אפויHakuna.Matata
בטח שאלו את זה כבר אלף פעםבין השמשות
בס"ד
ולא מצאתי בשרשור הנעוץ/הנעול
מה היחס של חבילת מרגרינה - שמן.
תודה.
זה לא בכל מתכון מתאים השאלה מה מכיניםimosh30
כשממירים מחמאה לשמן, משקל השמן צריך להיות 85% ממשקל החמאה. למשל, 100 גרם חמאה = 85 גרם שמן (קצת פחות מ-100 מ"ל)


