לא בא לי לזרוק...
אבל יש מגבלה:
אין לי כיריים גם לא חשמליות...
חשבתי על פיתות שום בתנור, למישו יש מתכון או רעיון אחר?
תודה!
נ.ב. שמחה להצטרף כחברה חדשה בפורום המעניין הזה
לא בא לי לזרוק...
אבל יש מגבלה:
אין לי כיריים גם לא חשמליות...
חשבתי על פיתות שום בתנור, למישו יש מתכון או רעיון אחר?
תודה!
נ.ב. שמחה להצטרף כחברה חדשה בפורום המעניין הזה
אפשר להכין קרטונים למרק, או טוסטים לארוחת ערב
פיצה פיתה
קריספי בתנור עם שמן זית + זעתר/שום
קרוטונים
בטוסטר לחיצה עם כל מה שבא לך.
95200אחרונהנשאר לי חציל אחד בודד וגלמוד.
איזה סלט חצילים פשוט מאוד מאוד אני יכולה להכין? חוץ מחציל על האש...
וסלט חצילים -
1. אפשר לקלות חציל על הגז או בתנור , להוציא את החלק הפנימי שלו ולערבב עם טחינה. (מוסיפים קצת פטרוזילה לקישוט).
2. אפשר לטגן פרוסות חצילים, אח"כ חותכים לריבועים, מוסיפים שומשום (קצת), פטרוזליה, יש כאלה שמוסיפים קצת חומץ (אצלנו לא הולך) - אפשר לשחק עם זה לפי מה שבא לך ואוהבים אצלכם. בגדול הולך מעולה. (בעיקר עם חומוס..
)
גם אצלנו לא משתמשים בחומץ
נראה לי שכדאי לך לנסות על חתיכה קטנה ולראות אם מתאים לך או לא - מקסימום אפשר ל וותר על זה, גם בלי זה ממש טעים.
הכנתי ויצא מאוד טעים.
תודה
ואז הכנת ויצא מאוד טעים...
פלפלתי
מטגנים בשמן עמוק/ עם שמן בתנור את החציל עד שהוא מכווץ כזה-מוכן לאכילה.
מוסיפים בצל וחצי מטוגן, ו-2 ביצים קשות, מלח פלפל וטוחנים הכל בבלנדר- אדיר!!
בעזהי"ת
מטגנים בצל, חותכים חציל לקוביות [אני שמה אותו לפני קצת במיקרוגל או בתנור שיתרכך יותר מהר], מוסיפים לבצל המטוגן ומטגנים יחד [אני חוסכת בשמן ומוסיפה קצת מים שיתבשל יותר..]
נותנים לזה להתבשל דיי הרבה זמן
פותחים ביצה ומערבבים מהר שלא יצא חביתה..
ממליחים היטב
ויאמיי 
להחליט שבתחילת שבוע מקדישים זמן להכנה ואז יש לכמה ימים, גם מרק ירקות ענק- להכין שיספיק לכמה ימים, פריכיות, לחמיות מקמח מלא, ביצים קשות... צריך להקדיש פעם בשבוע או פעמיים זמן, ואז יש לכל השבוע...
שונמיתביצים קשות, לפחות לשלושה ימים הקרובים. כל בוקר לאכול ביצה קשה עם איזה ירק שלא צריך השקעה כמו מלפפון/עגבניות שרי...
אח"כ לנשנש ירקות פירות עד לא.צהרים ובצהרים לחמם במיקרו אוכל מהבית- בעיקר חלבונים!!! (בשר/עוף/דג... אם יש פחמימה, מה טוב...)
וארוחת ערב- טוסט/חביתה...
אם כן- אפשר להכין הרבה דברים.
תבנית של ירקות בתנור עם קצת שמן זית ומלח- טעים, משביע ובריא
שעועית ירוקה קפואה- פשוט לפזר בתנור עם שמן מולח- כנ"ל..
צ'יפס בתנור- גם משביע וכיף. כנ"ל עם שמן ומלח..
באופן כללי- אם תשתדלי שיהיו לך ירקות לבישול: תפ"וא, גזר, קישוא, בטטה, בצל בדירה, אז תמיד אפשר לחתוך ולבשל לתבשיל או מרק. זה די פשוט- מטגנים בצל, מוסיפים את הירקות החתוכים , מים וקצת מלח עם תבלין נוסף- פפריקה, חוואיג'. אין מצב שיוצא לא טעים...
מעבר לזה, למה שלא תיזמו ארוחות משותפות? יחד עם כל בנות הדירה. למשל א. צהריים וא. ערב אם בבוקר קצת לחוץ..
זה מדרבן להכין דברים טובים, כשזה במשותף..
נסי. אולי ילך טוב 
רעיונות ;)אוהבי ה'
רעיונות ;)
מתחילים עם קפה ושמרים
אחרי חצי שעה מנת מרק
אחרי עוד חצי שעה אוכל
ולשתות מים כל חצי שעה
אז פעם כשהיה לי זמן השמרים כללה שמרים ביתית היום זה רוגלך קנויות
המרק הוא תמיד מרק ירקות
ופעם זה כלל פשטידה חלבית ופיצה ביתית היום זה ארוחת ערב רגילה
150 גר' חמאה
כף גדושה קקאו
כוס קמח
כוס סוכר
200 גר' חלבה (חתוכה לקוביות)
4 ביצים
2 חבילות שוקולד (מומס)
1/2 כפית מלח
מערבבים הכל מלבד החלבה, שמים חצי כמות מהבלילה בתבנית בינונית,
מפזרים מעל את החלבה, שמים את החצי השני של הבלילה ואופים בערך 40 דק' בחום בינוני...
מומלץ מאוד מאוד לאכול ישר מהתנור!!!
*הוספה קטנה...
טעים מאוד להוסיף גם חתיכות שוקולד קטנות ביחד עם החלבה, משדרג ממש!!
אפשר להמיר את החמאה בשמן?
ועוד אחת..
לאיזה גודל תבנית מתאים המתכון? בינוני?
תודה
צ'וקלייט
מגוונים. לא ירקות וכו...אוהבי ה'
טעים כזה עם פסטה ותירס והפתעות...לא יודעת איך מכינים![]()
אוהבי ה'
חנניומישהו פעם שמע על מרק ציפס? זה נשמע לי מגעיללללללל
ברוקולי
מרק תפו"א ושמן????
האמת לא יודעת, ככה שמעתי מאחותי, היא אמרה שהיא מכירה מישהי שמכינה את זה .
זה נשמע פשוט ציפס שנרטב, אז ניסו לשדרג אותו ![]()
מעולם לא היה לי חשק למרק,הרהוראבל מרק אחד (גם איום ונורא כמו זה) לא מספיק בשביל להוציא לי את החשק מתפוחי אדמה...
סליחה אבל איכסססססססססססססססססס
של בצק אלים. ממש טעים.
להקפיא חילבה מוכן?
1. שמרים עם נוגאט ושוקולד
2. עוגת הפתעה של אמא מהספר של אביגיל מייזליק
3. http://www.nikib.co.il/holidays/3380/
פולארד בואגם הכמות שהם כותבים- שתי כפיות מלאות (כפית מדידה שמצורפת לאריזה) יוצרת את הקפה חזק מדי לטעמי.
פרווה, תחליף די הולם אחרי סעודה בשרית.
לשבת אחרי סעודה זה תחליף בהחלט סביר..
באותיות הקטנות כתוב שעלול להכיל חלבי.

וככה לא נשארים מקומות ריקים בד"כ..
אפשר להכין שקית זילוף גם משקיות סנדוויץ חזקות

ראיתי בסופרים, שמוכרים חלקי עוף שמיוצרים בשגב שלום (ישוב של בדואים)
והכשרות היא כשרות ארצית. חברת עוז והדר...
איך מבררים לעומק על הכשרות הזו?
גוף הכשרות הארצי לא משתייך לרבנות הראשית
הבנתי שכשרות ארצית היא גוף שקיים במידה ואין רבנות מקומית, ואין רב מכהן בפועל במקום בו המוצר מיוצר..
אז- איך אפשר לסמוך על דבר כזה ?!
סתם תהיתי על ההיתר הזה של "הכשרות הארצית"
זה לא להכשיל ציבור שלם??
הם נמכרים בכמויות, ובמדפים של העופות הטריים..
זה מוזר בעיניי כי איך אפשר לפקח על משהו מרחוק? לכן תמהתי על המושג הזה שנקרא כשרות ארצית
הי כולם,
אני מחפשת המלצה לתנור אפיה בילד אין דו תאי.
כיום יש לי תנור משולב של סאוטר ואני מאוד מרוצה..
(מחפשת גם מקרר)
אשמח לעצות!
וקחי בחשבון שהם לא מחזיקים שנים.. אלא משהו כמו 5-6- שנים..
(ואצלנו אם נאמר את האמת עם השנה הראשונה התחילו הקילקולים...)
ואני רוצה להשקיע לכבודם .צריכה מתכונים לסלט חצילים -ועוד סלטים מיוחדים ומגניבים.
אין לי מושג מה אעשה לקינוח[פרווה ].רעיונות?
זה די דחוף ....
או מאפינס על שלל גווניו..
זה בעצם עוגה בחושה שאת שמה בכלי הגשה מתאים
אפשר גם לפזר א. סוכר כדי להרשים..![]()
להקציף עם 1-2 מיכלי קצפת פרווה (תלוי כמה תהיו) להקפיא חופשי או להשטיח ואז לחתוך ריבועים כמו עוגה. טעים וממש קצר הכנה.
נראה לי אני אלך על רולדה ומוס לערב וגלידת מנגו לבוקר .
יש מתכון לרולדה ?אני צריכה משהו קליל ....
-הקצפה של 4 חלבונים+ סוכר וניל
להוסיף כוס סוכר בהדרגה
-להוסיף 2/3 כוס קמח +2/3 קונרפלור (אם אין קונרפלור אפשר שיהיה הכל קמח) בתנועת קיפול
-להקציף בנפרד 4חלמונים. להוסיף לחלבונים .
לשטח בתבנית עם נייר אפייה משומן
8- 11 דק' עד שהכל נהיה חום ולא מידי
מגלגלים בעודה חמה
אחרי שמתקרר מוסיפים קצפת בטעם שבוחרים (מבפנים וגם מבחוץ). אפשר גם להוסיף לקצפת ריבה ולגרד מעל הרולדה שוקולד מריר
את יכולה לעשות חסה חתוכה עם חמוציות ופקאנים מקורמלים ואפשר גם להוסיף גרעינים... שיא הטעים. ויש כאלה שמוסיפים לזה רוטב/רטבים מה שבא להם.
נראה מה זה שווה (והאמת גם ממש טעים!)
ואה, את גם יכול לחתוך עגבניות שרי לרבעים (או חצאים, תלוי בגודל) א ועגבניות רגילו רק חתוך די גס, מוסיפים פרוסות זיתים, גרעיני חמניות - וזהו. מערבבים הכל - וזה עף.
וסלט חצילים -
1. אפשר לקלות חציל על הגז או בתנור , להוציא את החלק הפנימי שלו ולערבב עם טחינה. (מוסיפים קצת פטרוזילה לקישוט).
2. אפשר לטגן פרוסות חצילים, אח"כ חותכים לריבועים, מוסיפים שומשום (קצת), פטרוזליה, יש כאלה שמוסיפים קצת חומץ (אצלנו לא הולך) - אפשר לשחק עם זה לפי מה שבא לך ואוהבים אצלכם. בגדול הולך מעולה. (בעיקר עם חומוס..
)
בהצלחה!!!
ראיתי את ההכשר על סוכריות יפות לעוגה ואנחנו נוהגים לאכול מהדרין
קניתי תפוזים, קילפתי אחד ומה אני רואה? התפוז לא כתום הוא אדום, אדום חזק כמו אשכולית.
אבל זה תפוז אפילו הטעם תפוז.
בחיים לא נתקלתי בדבר כזה![]()
סתם מעניין האם זה לא כלאי פירות..
לא נראה לי כלאי פירות.
כשהיינו ילדים (לפני הרבה הרבה שנים...) זה היה זן נפוץ.
מישהי יודעת?
עד כמה שאני יודעת האיסור הוא להכליא פירות. מותר לאכול פירות כלאיים.
אם אני לא טועה כל האגסים הם כלאיים
האיסור רק לעשות לא לאכול
על האגס אני יודעת שיש זנים שמכליאים עם תפוח ויש זנים שמכליאים עם ברוש
זה נראה לי בסגנון של אשכולית אדומה, פומלית אדומה וכו' אלא שהתפוז הוא כתום (בניגוד לאשכולית והפומלית שהן צהובות בהירות) ולכן מה שמתקבל הוא גוון אדום כהה.
אני מניחה שאם זה נמכר בחנויות בעלות תעודת כשרות - זה לא כלאיים. אבל כדאי לשאול.
ומה שהם מוכרים בהשגחה פחות ממהדרין הם מפנים את תשומת לב הלקוח.
אם את בספק את יכולה להתקשר אליהם לשאול.
אני יודעת שהם ממש מקפידים.
פשוט אף פעם לא נתקלתי בדבר כזה.
אלו סלטים אתם מכינים וכמה לסעודת השבת?
אני מכינה : סלט חצילים ברוטב אדום, סלט סלק, חציל על האש עם טחינה, וזהו אין לי רעיונות...
רק בבקשה בלי מיונז![]()
אחרי התייעצות החלטתי להפסיק לתת לילדים מעדנים רגילים ולהתחיל להכין מעדנים בבית.
הבנתי שאפשר לערבב אשל עם סילאן. אבל נראה לי שאשל זה מלוח וחמצמץ.
מה אתם אומרים? יש אולי משהו אחר שמתאים יותר להכנת מעדן ביתי?
אפשר להכין פודינג על בסיס חלב.
העניין הוא שנראה לי שהרבה מהאבקות פודינג (גם אלו שלא אינסטנט) מכילות סוכר (אולי אני טועה?) וזה הדבר שרצית להמנע ממנו לא?
למרות שגם ברוב הסילאנים יש סוכר...
למתקדמים יותר קראתי שאפשר פודינג מכל מני דברים טבעיים כמו גרגרי טפיוקה וכאלה. אבל לא ניסיתי בעצמי.
ובעצם אם לא בא לכם חמוץ אז אפשר גבינה לבנה עם סילאן\סוכר\מחית פרות\ריבה וכו'. זה יהיה כמו גמדים...
והאמת שלדעתי גם לבן\אשל\יוגורט עם תוספות זה מאד טעים. פשוט לא דומה למעדן הקנוי...
כשהיינו קטנים היינו אוכלים לבן עם סוכר ואבקת שוקו או קפה- לא הכי בריא אבל טעים : )
אצלינו מעדיפים את החמוץ דווקא אבל יש גם יוגורטים טיפה מתקתקים....
אמא שלי היתה לוקחת יוגורט בלי טעם, מוסיפים סוכר ותותים (שהתערבבו לפני כן וישבו אי אלו דקות טובות ביחד)
וזה יוצא כ"כ טעים שלא נשאר כלום כלום כלום.
אנחנו לפעמים לוקחים יוגורט - לבן או משהו כזה ומערבבים ריבה לפי הטעם שבא לנו.
גיליתי שהבן שלי אלרגי לקקאו. והוא חולה על מעדנים!!!! זה לא הולך להיות פשוט בכלל...
היה לאמא מעדן שהייתה מבשלת קורנפלור עם שוקו וחלב ואז קיררה ויוצא בדיוק כמו מעדן שוקולד.
מישהו מכיר??? לא בטוחה שזוכרת בדיוק...
(לא בטוחה שאייתתי נכון).
אמא שלי היתה מכינה לנו.
אפשר לנסות לחפש ברשת.
וגם פעם היינו מכינים (נהיה ערב נוסטלגיה) מן מעדן חלב מהמטבח הסיני. אולי אפשר לחפש גם בכיוון הזה.
ביחס של חצי אשל + חצי שמנת 15% + שקיק סוכר וניל.
(יש ילדים שזה לא מספיק מתוק להם אז אפשר להוסיף סוכר רגיל ובהדרגה להוריד את כמות הסוכר. בכל מקרה זה הרבה פחות סוכר ממעדנים קנויים).
או שמנת 15% מלא + שקיק סוכר וניל.
גבינה לבנה 5% + חצי כפית תמצית רום (האדום-ורוד) + מעט סוכר (לקחת בחשבון שהגבינה מלוחה יחסית).
אחד טעים: 2/3 גבינה לבנה 5% + 1/3 שמנת 15% + פודינג וניל + סוכר + גרידת לימון למי שאוהב.
יש כאלה שדוקא נוטים לכיוון החמצמץ אז יוגורט 4.5 (של תנובה אפשר לקנות במיכלים של ליטר וחצי או יותר) + ריבה ביתית
או אשל + מחית פרי + מעט סוכר.
יוגורט הוא יותר חמצמץ מאשל אבל גם יותר סמיך ו 4.5% הוא הכי פחות חמצמץ.
ראיתי באושר עד מיכלים גדולים של 3 ליטר יוגורט+פרי (מישמיש או אוכמניות) זה נראה שווה אבל עוד לא ניסיתי.
יש גם סילאן ללא סוכר. יותר טעים ממעדן... (טעם של חלבה)
באופן אישי כבר מעדיפה להכין פנקייקים.. בלילה למחבת ודי.. אבל אין ספק שזה נחמד לגיוונים
אם את לא מתכוונת להכין קבוע (בדרך כלל מתלהבים מהמכשיר בדיוק כמו מאופה הלחם. חודש גג, ואז הוא
נקבר בארון עד פסח...), נראה לי שעדיף לקנות טוסטר עם פלטות נשלפות, כולל אחת לוופל בלגי.
ברגע שמדובר בטוסטר, זה יחסוך לך מקום, ואולי גם כסף, גם אם יש טוסטר כשהוא ילך לעולמו (בד"כ רובם מחזיקים מעמד שנתיים שלוש), תשתמשי בתבנית של הטוסטר הזה.
החסרון: אפשר להכין רק 2 וופלים בו זמנית. אולי במכשיר המיוחד יוצא יותר פריך, אז אפשר להפוך את הוופל.
כשהטוסטר שלנו התקלקל (ליתר דיוק- היה בעייתי כי הוא לא נשאר פתוח, אלא נפל והיה חשש למשתמשים),
קנינו מורפי ריצ'ארדס עם פלטות נשלפות.

כמעט כל עוגיות יכולות להתאים,
פשוט צריך לסגור את הקופסא ממש טוב ושהעוגיות לא יהיו מתפוררות..
ואם בתיק לטיסה (ההנד באג) אז לאירופה ולארה"ב לא עושים בעיות. (מניסיון.)
(ארה"ב לא הרשו לנו להכניס סנדוויץ' עם גבינות, שבאופן אירוני נשאר לנו מהאוכל מהמטוס...)
שערי רווחה ברחוב ירמיהו יש עכשיו 2 קילו ב 15 ש"ח
לעדכן אותכם כשיש הזמנה?
ב7.9 את הקמח של יצהר,
לא בסניף בירושלים אבל משערת שיהיה גם שם.
(הוא היה במקררים ולא במדפי הקמח)