שרשור חדש
יש לי פיתות יבשות, צריכה הצעות מה אפשר לעשות איתן9080

לא בא לי לזרוק...

אבל יש מגבלה:

אין לי כיריים גם לא חשמליות...

חשבתי על פיתות שום בתנור, למישו יש מתכון או רעיון אחר?

תודה!

 

נ.ב. שמחה להצטרף כחברה חדשה בפורום המעניין הזה 

ברוכה הבאהילדים זה שמחה

אפשר להכין קרטונים למרק, או טוסטים לארוחת ערב

ברוכה הבאהכוכב לכת

פיצה פיתה

קריספי בתנור עם שמן זית + זעתר/שום

קרוטונים

בטוסטר לחיצה עם כל מה שבא לך. 

ברוכה הבאה95200אחרונה
קוטשים שום, מערבבים עם פפריקה מתוקה, מלח וכזה ו*שמן זית* ומורחים על הפיתה.
בתנור על טורבו יוצא נהדר!
חציל אחד בודדילדים זה שמחה

נשאר לי חציל אחד בודד וגלמוד.

איזה סלט חצילים פשוט מאוד מאוד אני יכולה להכין? חוץ מחציל על האש...

אם יש לך גמבה ופטריותכוכב לכת
יש לי סלט קבוע לשבת.

שמים בתבנית קוביות חצילים וקוביות גמבה, לטפטף שמן ומלח ולאפות כחצי שעה, לערבב בקערה עם קופסת פטריות ושום קצוץ, ולשפוך מעל 1/3 כוס חומץ+כף סוכר+כפית מלח. לנער ולקרר.

יש אולי עוד מתכון, קצת קשה לי עם הפיטריות...ילדים זה שמחה
אפשר:פלפלתי

וסלט חצילים -

1. אפשר לקלות חציל על הגז או בתנור , להוציא את החלק הפנימי שלו ולערבב עם טחינה.  (מוסיפים קצת פטרוזילה לקישוט).

2. אפשר לטגן פרוסות חצילים, אח"כ חותכים לריבועים, מוסיפים שומשום (קצת), פטרוזליה, יש כאלה שמוסיפים קצת חומץ (אצלנו לא הולך) - אפשר לשחק עם זה לפי מה שבא לך ואוהבים אצלכם.  בגדול הולך מעולה.  (בעיקר עם חומוס.. )

במקום חומץ אפשר לימון?ילדים זה שמחה

גם אצלנו לא משתמשים בחומץ

אני אישית לא שמה כלום כי לא אוהבים אצלנו,פלפלתי

נראה לי שכדאי לך לנסות על חתיכה קטנה ולראות אם מתאים לך או לא - מקסימום אפשר ל וותר על זה, גם בלי זה ממש טעים.

פלפלתיילדים זה שמחה

הכנתי ויצא מאוד טעים.

תודה

חשבתי שהתכוונת שפילפלת (=שמת פלפל לתבל את החציל)צוללת צהובה

ואז הכנת ויצא מאוד טעים...

חחחחחחחחחחילדים זה שמחה
איזה כיף!! שמחה שיצא טוב. פלפלתי

רעיון טעיםםם:נדנדה כתומה.
חותכים את החציל לקוביות קטנות (בערך ס"מ*ס"מ)
מטגנים בשמן-עד שהחציל מתרכך.
מוציאים לנייר סופג
באותה מחבת/סיר מטגנים בצל אחד גדול-חתוך באותו גודל בערך..
כשהבצל שקוף, מחזירים את החצילים,מוסיפים כף צ'ילי,כף סויה וכף סוכר חום.
מבשלים ביחד עוד 2-3 דק' וטורפיםם.טעים בטירוף,גם קר.

(לפעמים צריך קצת יותר מ הרוטב..בכל מקרה היחס הוא 1:1:1)
הסלט שהכי הולך אצלנו בשבת.עוגת גבינה.
קולים חציל על האש. מוציאים את התוכן שלו שמים בבלנדר עם קצת מלח קצת פלפל שחור קצת שום קצת חומץ ומיונז. טוחנים עד שזה יוצא ממרח קרמי.

אחד הטעימים!!!!!!! אין שבת בלי זה. אפילו אמא של בעלי התחילה להכין את זה
חצילים בטעם כבד-מטורף וקל!אורחיה

מטגנים בשמן עמוק/ עם שמן בתנור את החציל עד שהוא מכווץ כזה-מוכן לאכילה.

מוסיפים בצל וחצי מטוגן, ו-2 ביצים קשות, מלח פלפל וטוחנים הכל בבלנדר- אדיר!!

חציל ביצההפלספניתאחרונה

בעזהי"ת

 

מטגנים בצל, חותכים חציל לקוביות [אני שמה אותו לפני קצת במיקרוגל או בתנור שיתרכך יותר מהר], מוסיפים לבצל המטוגן ומטגנים יחד [אני חוסכת בשמן ומוסיפה קצת מים שיתבשל יותר..]

נותנים לזה להתבשל דיי הרבה זמן

פותחים ביצה ומערבבים מהר שלא יצא חביתה..

ממליחים היטב

ויאמיי

רעיונות למאכלים פשוטים ומהירים..שונמית
אז הנושא הזה שוב עולה... אני השנה בשרות לאומי ממש אינטנסיבי, והשבוע גילית שהתזונה שלי ממש לא משהו. אני בקושי אוכלת בבוקר, בצהריים דגני בוקר ובערב דברים לא בריאים, ולאורך כל היום טוחנת שוקולד. ממש לא משהו.
אז נכון שאני בת שרות ומותר לי, אבל בכל זאת אני רוצה קצת לדאוג לעצמי.

יש רעיונות לאיך לבנות תזונה נכונה באופן כללי, ורעיונות פשוטים למאכלים מזינים ודי בריאים?
ירקות פירות- לדאוג שיהיו כבר שטופים וחתוכים, נניחצוללת צהובה

להחליט שבתחילת שבוע מקדישים זמן להכנה ואז יש לכמה ימים, גם מרק ירקות ענק- להכין שיספיק לכמה ימים, פריכיות, לחמיות מקמח מלא, ביצים קשות... צריך להקדיש פעם בשבוע או פעמיים זמן, ואז יש לכל השבוע...

תודה לךשונמית
בעיקרון-אוכל זמין ובריא מהקפאה...נדנדה כתומה.
שזה אומר-להביא אוכל מוכן מהבית..או להכין דברים בכמות ולהקפיא.

וזה אחד הקשים לאכול נורמאלי בשירות.
להכין ביום ראשון בבוקר או במוצ"ש- עוד בביתג'נדס

ביצים קשות, לפחות לשלושה ימים הקרובים. כל בוקר לאכול ביצה קשה עם איזה ירק שלא צריך השקעה כמו מלפפון/עגבניות שרי...

 

אח"כ לנשנש ירקות פירות עד לא.צהרים ובצהרים לחמם במיקרו אוכל מהבית- בעיקר חלבונים!!! (בשר/עוף/דג... אם יש פחמימה, מה טוב...)

 

וארוחת ערב- טוסט/חביתה...

יש לכם תנור?בת 30

אם כן- אפשר להכין הרבה דברים.

תבנית של ירקות בתנור עם קצת שמן זית ומלח- טעים, משביע ובריא

שעועית ירוקה קפואה- פשוט לפזר בתנור עם שמן מולח- כנ"ל..

צ'יפס בתנור- גם משביע וכיף. כנ"ל עם שמן ומלח..

 

באופן כללי- אם תשתדלי שיהיו לך ירקות לבישול: תפ"וא, גזר, קישוא, בטטה, בצל  בדירה, אז תמיד אפשר לחתוך ולבשל לתבשיל או מרק. זה די פשוט- מטגנים בצל, מוסיפים את הירקות החתוכים , מים וקצת מלח עם תבלין נוסף- פפריקה, חוואיג'. אין מצב שיוצא לא טעים...

כתבו לך רעיונות מצוינים~א.לאחרונה

מעבר לזה, למה שלא תיזמו ארוחות משותפות? יחד עם כל בנות הדירה. למשל א. צהריים וא. ערב אם בבוקר קצת לחוץ.. 

זה מדרבן להכין דברים טובים, כשזה במשותף..

נסי. אולי ילך טוב

סוף הצום... משהו טעים רעיונות ;)אוהבי ה'
סוף הצום... משהו טעים רעיונות ;)
בראוניס שוקולד וחלבה!צ'וקלייט
תצרפו מתכונים...בבקשה ;)אוהבי ה'
אבל... דברים קלילים גם להכנה וגם האוכל עצמו קליל מתאים לסוף צום
אצלינו שוברים ככה (סתם טיפ איך לשבור ולהשאר בחיים)דינה די

מתחילים עם קפה ושמרים

אחרי חצי שעה מנת מרק

אחרי עוד חצי שעה אוכל 

ולשתות מים כל חצי שעה 

 

אז פעם כשהיה לי זמן השמרים כללה שמרים ביתית היום זה רוגלך קנויות

המרק הוא תמיד מרק ירקות 

ופעם זה כלל פשטידה חלבית  ופיצה ביתית היום זה ארוחת ערב רגילה 

הבראוניס מאוד קל להכנה, הנה המתכון:צ'וקלייט

150 גר' חמאה

כף גדושה קקאו

כוס קמח

כוס סוכר

200 גר' חלבה (חתוכה לקוביות)

4 ביצים

2 חבילות שוקולד (מומס)

1/2 כפית מלח

 

מערבבים הכל מלבד החלבה, שמים חצי כמות מהבלילה בתבנית בינונית,

מפזרים מעל את החלבה, שמים את החצי השני של הבלילה ואופים בערך 40 דק' בחום בינוני...

מומלץ מאוד מאוד לאכול ישר מהתנור!!!

 

*הוספה קטנה...

טעים מאוד להוסיף גם חתיכות שוקולד קטנות ביחד עם החלבה, משדרג ממש!!

שאלה קטנה על המתכון..arlan

 

 

אפשר להמיר את החמאה בשמן?

ועוד אחת..

לאיזה גודל תבנית מתאים המתכון? בינוני?

 

תודה

כן אפשר. תבנית בינונית..כתבתי, לא?!צ'וקלייט
אני למשל הכנתי פיצהדגני בוקר
ממש טעימה!!זה כבר מתחמם בתנור..
את שאר התבניות שנשארו אני יאפה בחצי שעה שנשאר!!
ההכנה של הבצק והרוטב וההטפחה ממש מעבירה את הזמן..
כמובן שיש אבל עוד מנה בשרית שזה קציצות ואורז וכל זה..שיהיה המשך צומקל ומועיל;)
סורי על הבורות אבל-דגני בוקר
מזה בראוניס??
חומיות בעברית...צ'וקלייט
רעיונותמעיין חתום
עוגת סולת, עוגיות שוקוצ׳יפס, גביניות

אוכל:
תפו"א ובטטה בתנור
ספגטי
שקשוקה
פוקצ׳ות
בורקסים
לזניה
וכמובן מרק
נראלי מרק הכי שייך ;) אז איזה ?! מגוונים. לא ירקות וכו...אוהבי ה'
מרק אדום!צ'וקלייט

טעים כזה עם פסטה ותירס והפתעות...לא יודעת איך מכיניםחושף שיניים

מרק בצל,מרק פטריות,מרק כתוםחלומי
מרק עוף קלאסי ומושלם..עם איטריותמירי ט.
מרק תימנימעיין חתום
יש לך מתכון מוצלח ופשוט לעוגת סולת?אמא!!
לא אין לי..מעיין חתוםאחרונה
הלכנו על מרק אורז / עגבניות אוהבי ה'
מרק עגבניות עם אורז, זריז. פשוט ובעיקר טעים
בתיאבון!!מעיין חתום
אנחנו שברנו את הצום עם לחמניות שום ועשבי תיבול חנניו

טעים מאוד!!

הנה המתכון -

http://www.tultulim.com/2012/02/garlic-buns.html

למה השרשור הזה עוד קיים בראשי?דגני בוקר
הרי ברוך ה' עברנו את זה..
כי את הקפצת... |חצי חיוך|plony


חחחחח גם אני!!כיבשה
מאותו בלוג!!!
חייבת לשאולילדים זה שמחה

מישהו פעם שמע על מרק ציפס? זה נשמע לי מגעיללללללל

חחחחלחחחחחחחחחכיבשה
לאאא!!!
ברוקולי

 

מרק תפו"א ושמן????

 

חחחחחחחחחילדים זה שמחה

האמת לא יודעת, ככה שמעתי מאחותי, היא אמרה שהיא מכירה מישהי שמכינה את זה .

נימהרהור

http://www.doctors.co.il/re-6179/

 

 

(לעיתים נדמה לי שכל כישרונותי מסתכמים בגיגול).

לגמרי הוציא לי חששק לכל דבר שקשור למרק ולתפוחי אדמה ;)מקום בעולם

זה נשמע פשוט ציפס שנרטב, אז ניסו לשדרג אותו חושב

מעולם לא היה לי חשק למרק,הרהור
עבר עריכה על ידי הרהור בתאריך י"ב בטבת תשע"ה 23:19

אבל מרק אחד (גם איום ונורא כמו זה) לא מספיק בשביל להוציא לי את החשק מתפוחי אדמה...

מה זה? זה חסום אצליילדים זה שמחה
המתכון למרק ציפס...מקום בעולם

מרק צ'יפס

מידע כללי
כותב המתכון:
מערכת דוקטורס
מתאים לצמחוניים?
לא
סוג מתכון:
מרקים - מרקי ירקות
מספר מנות:
2 מנות
קלוריות:
מידע זה אינו זמין
זמן הכנה:
 
מרכיבים
* 3 תפוחי אדמה גדולים
* כוס שמן
* מים לפי הצורך (בהמשך)
* חוויג' למרק
* מרק עוף
* 4 כפות לימון משומר
*
הוראות הכנה
לטגן את התפוח אדמה לצ'יפס חום בהיר. להוציא מהשמן לנייר סופג.
לשים בסיר אחר את הצ'יפס וגם מים שיכסה את הצ'יפס לתת לרתיחה קלה להוסיף חוויג' חצי כפית ומרק עוף כף מאוד שטוחה לערבב ולהוסיף את הלימון משומר
אני בשוק!!!ילדים זה שמחה

סליחה אבל איכסססססססססססססססססס

אני מכירה מרק תפוחי אדמהתותאחרונה

של בצק אלים. ממש טעים.

מישהו יכול לעשות טובה ולהקפיץ לי את שרשור החילבה??+mp8
אין לי מחשב היום וא"א בטלפון.

המון תודה מראש!!
מחילה, חיפשתי ולא מצאתי. גם החיפוש לא עובד טוב...פלפלתי

עבד לי מהמחשב לפני יומיים- וכעת אני בלעדיו... תודה בכל אופן!+mp8
תודה רבה!!+mp8
אפרופו חילבה-הכנתי ויצא לי המוון. למקרה שלא נחסל, אפשרשומרון

להקפיא חילבה מוכן?

כן. יוצא מעולה+mp8אחרונה
מחפשת מתכון לעוגה כלשהי עם קרם נוגט. תודה!!+mp8
כמה רעיונותברוקולי

 

1. שמרים עם נוגאט ושוקולד 

2. עוגת הפתעה של אמא מהספר של אביגיל  מייזליק

3. http://www.nikib.co.il/holidays/3380/

 

תודה!+mp8אחרונה
מישהו טעם את הקפה הפרווה החדש של עלית?שירה..!
איך הוא?
נחמד אך לא מתקרב לנס עם חלב המקורי פולארד בוא

גם הכמות שהם כותבים- שתי כפיות מלאות (כפית מדידה שמצורפת לאריזה) יוצרת את הקפה חזק מדי לטעמי.

 

 

די טוב, יותר טעים מקפה רגיל כי אינו מר, אבל אכן יש לו טעם שלצוללת צהובה

פרווה, תחליף די הולם אחרי סעודה בשרית.

בעלי טעם ואמר שזה נוראפעימה


נחמד..מקום בעולם

לשבת אחרי סעודה זה תחליף בהחלט סביר..

שימו לב! הערה חשובה!כוכב לכת

באותיות הקטנות כתוב שעלול להכיל חלבי. 

זה בטח סתם כסת"ח לא?שמשי
פעם נתקלתי במשהו כזה בסוג מסויים של ביסקוויטים ודיווחתי למשגיח כשרות של הסופר. אחרי כמה ימים פגשתי אותו ואת המפקח על הכשרות והמפקח הסביר לי שאין חשש כזה, אלא שזה סתם כסתח לאנשים שאלרגים לחלב
זה בגלל הפס ייצור.. יש את זה על כמה וכמה מוצרים..מקום בעולם
^^^ זה עלול להיות מסוכן לאנשים עם אלרגיה קשהיעל מהדרום
לא אהבתייוניאחרונה
שתיתי בטעות..

יש שם אבקת נס, סוכר, מלבין סויה (או מלבין וסויה)

היה מתוק מדי וסוגשל קפה לילדים.. מזכיר שוקו (לא בטעם, בחווית הטעם)
באיזה אופן ממלאים גליליות בקרם?התנערי מעפר
שקית עם חור שלתוכה ממלאים את הקרם ומזריקים אותו לתוך הגלילית?
יש פיתרון יותר נוח?
תודה רבה למשיבים
אני שמה את הקרם בכפית ומכניסה משני הצדדים~א.ל

וככה לא נשארים מקומות ריקים בד"כ..

שקית זילוף זה הכי יעיל, נח ונקי.ט'
^^^ברוקולי

 

אפשר להכין שקית זילוף גם משקיות סנדוויץ חזקות 

תודה רבה, שמתי בסוף בשקית עם חורהתנערי מעפר
ויצא מצוין
(פעם ראשונה שהכנתי את זה...)
נשאר לי יחסית הרבה קרם- מה לעשות איתו?התנערי מעפר
יש רעיונות?
מה יש בקרם?אמא של שבתאחרונה
אפשר קסטה או מילוי לבלנצס עוגת גבינה ובסקווטים גלידה אפשר להוסיף לזה פרי חתוך קצוץ ולמקפיא יוצא גלידה טעימה
מישהי נתקלה ויכולה להסביר?~א.ל

ראיתי בסופרים, שמוכרים חלקי עוף שמיוצרים בשגב שלום (ישוב של בדואים)

והכשרות היא כשרות ארצית. חברת עוז והדר...

 

איך מבררים לעומק על הכשרות הזו?

גוף הכשרות הארצי לא משתייך לרבנות הראשית

 

הבנתי שכשרות ארצית היא גוף שקיים במידה ואין רבנות מקומית, ואין רב מכהן בפועל במקום בו המוצר מיוצר..

אז- איך אפשר לסמוך על דבר כזה ?! 

 

פשוט לשאול רבילדים זה שמחה


אני בע"ה ל-א !! מתכוונת לקנות מהם. ממש לא סומכת~א.ל

סתם תהיתי על ההיתר הזה של "הכשרות הארצית"

זה לא להכשיל ציבור שלם??

הם נמכרים בכמויות, ובמדפים של העופות הטריים.. 

זה מוזר בעיניי כי איך אפשר לפקח על משהו מרחוק? לכן תמהתי על המושג הזה שנקרא כשרות ארצית

עד כמה שידוע לי עוז והדר זה כשרות טובה מאוד...ת.מ.
לא יודעת ספציפית לגבי מה שאת מתארת...
הכשר רבנות מהדריןאם הבנים12
תסתכלי באתר של כושרות, יש פירוט על הכשרויות.
איפה? ישוב של בדואים ומהדרין?!~א.ל
מחפשת המלצה לתנוראמא25

הי כולם,

אני מחפשת המלצה לתנור אפיה בילד אין דו תאי.

כיום יש לי תנור משולב של סאוטר ואני מאוד מרוצה..

(מחפשת גם מקרר)

אשמח לעצות!

נראה לי סאוטר הכי טובים היום.פלפלתיאחרונה

וקחי בחשבון שהם לא מחזיקים שנים.. אלא משהו כמו 5-6- שנים..

(ואצלנו אם נאמר את האמת עם השנה הראשונה התחילו הקילקולים...)

שלום לכולם! יש לי אורחים השבת -חילוניים שאני מקרבתה' אחד הוא מלך

ואני רוצה להשקיע לכבודם .צריכה מתכונים לסלט חצילים -ועוד סלטים מיוחדים ומגניבים.

אין לי מושג מה אעשה לקינוח[פרווה ].רעיונות?

זה די דחוף ....

חצילים יש מלא!דנדוש
אני משערת שאת רוצה פרווה. אז יש אחד שממש הולך אצלינו -חציל שרוף, פלפל אדום מתוק שרוף, פלפל חריף, מלפפון חמוץ, פטרוזיליה וקצת שמן ותבלינים. רוצה במדויק?
ויש גם אחד שאופים חציל שלם בתנור ומוציאים לו את הבפנוך, ומערבבים את זה עם מיונז...רוצה?
יש גם פרוסות בתנור, שאחרי שהן מוכנות "טובלים "אותן במלפפונים חמוצים, גמבה, חומץ ושום...משאירים כמה שעות...רוצה?
ויש חציל בלאדי...

קינוח -מוס מגביעים נראה מרשים כל הזמן.
עוגה -פירורי בסקויטים בבסיס, עליהם שמנת מתוקה פודינג וניל סוכר וניל, על זה קיוי /תותים או מה שבא לך מסודר יפה כזה, ובסוף בסוף את ממיסה חצי חבילת ג'לי )מערבבת את האבקה עם מים) וסוג של שופכת את על הפירות...זה יוצא ממש יפה! במיוחד בתבנית עגולה מתפרקת.
רוצה בפירוט?
חציל בלדי קלוי לקצוץ דק לתבל עם מלח פלפל שמן זית ולימוןanonimii
זה סלט גזר מדהים יפה טעים וקל להכנה...מומלץ!!אור חיי
רולדה מתאימה לך?~א.ל

או מאפינס על שלל גווניו..

זה בעצם עוגה בחושה שאת שמה בכלי הגשה מתאים

אפשר גם לפזר א. סוכר כדי להרשים..קורץ

גלידת מנגו- 2 דקות הכנה- תרכיז מנגו קפוא של פריגתצוללת צהובה

להקציף עם 1-2 מיכלי קצפת פרווה (תלוי כמה תהיו) להקפיא חופשי או להשטיח ואז לחתוך ריבועים כמו עוגה. טעים וממש קצר הכנה.

וואי -תודה לכולם !ה' אחד הוא מלך

נראה לי אני אלך על רולדה ומוס לערב וגלידת מנגו לבוקר .

יש מתכון לרולדה ?אני צריכה משהו קליל ....

משקיענית! הנה לרולדה...~א.לאחרונה

-הקצפה של 4 חלבונים+ סוכר וניל

 להוסיף כוס סוכר בהדרגה

-להוסיף 2/3 כוס קמח +2/3 קונרפלור (אם אין קונרפלור אפשר שיהיה הכל קמח) בתנועת קיפול

 

-להקציף בנפרד 4חלמונים. להוסיף לחלבונים .

 

לשטח בתבנית עם נייר אפייה משומן 

8- 11 דק' עד שהכל נהיה חום ולא מידי

 מגלגלים בעודה חמה

 

אחרי שמתקרר מוסיפים קצפת בטעם שבוחרים (מבפנים וגם מבחוץ). אפשר גם להוסיף לקצפת ריבה ולגרד מעל הרולדה שוקולד מריר

את יכולה גם לעשות סלט חי...פלפלתי

את יכולה לעשות חסה חתוכה עם חמוציות ופקאנים מקורמלים ואפשר גם להוסיף גרעינים...  שיא הטעים. ויש כאלה שמוסיפים לזה רוטב/רטבים מה שבא להם.

נראה מה זה שווה (והאמת גם ממש טעים!)

 

ואה, את גם יכול לחתוך עגבניות שרי לרבעים (או חצאים, תלוי בגודל) א ועגבניות רגילו רק חתוך די גס, מוסיפים פרוסות זיתים, גרעיני חמניות - וזהו. מערבבים הכל - וזה עף.

 

 

וסלט חצילים -

1. אפשר לקלות חציל על הגז או בתנור , להוציא את החלק הפנימי שלו ולערבב עם טחינה.  (מוסיפים קצת פטרוזילה לקישוט).

2. אפשר לטגן פרוסות חצילים, אח"כ חותכים לריבועים, מוסיפים שומשום (קצת), פטרוזליה, יש כאלה שמוסיפים קצת חומץ (אצלנו לא הולך) - אפשר לשחק עם זה לפי מה שבא לך ואוהבים אצלכם.  בגדול הולך מעולה.  (בעיקר עם חומוס.. )

 

בהצלחה!!!

ציפוי לעוגת שוקולד למישהו יש רעיון מקורי?גלידת לימון
גאנש שוקולד יוצא מצוין,~moriya~
אפשר גם שוקולד מומס עם שמן לציפוי קצת קריספי..
קרם קפהדנדוש
קרם קפהדנדושאחרונה
ממש טעים!
מישהו יודע איך ההכשר של הרב הוכוולד והרבנות הראשית לישראלאיילה

ראיתי את ההכשר על סוכריות יפות לעוגה ואנחנו נוהגים לאכול מהדרין

 

 

שאלהכיבשה
עוגיות שחמט...אפשר להקפיא?
די דחוף
תודה!!
כן, מנסיוןפינג.
תודההההכיבשה
מהיר!!
פינג.אחרונה
הזוי מאודילדים זה שמחה

קניתי תפוזים, קילפתי אחד ומה אני רואה? התפוז לא כתום הוא אדום, אדום חזק כמו אשכולית.

אבל זה תפוז אפילו הטעם תפוז.

בחיים לא נתקלתי בדבר כזההמום

כן יש דבר כזה..~א.ל

סתם מעניין האם זה לא כלאי פירות..

 

 

תפוז אדוםאם הבנים12
קוראים לזה תפוז דם אני חושבת..נדנדה כתומה.
הקליפה שלו יותר דקה אאל"ט.
^^^^תפוז דם.לב אמיץ

לא נראה לי כלאי פירות.

 

כשהיינו ילדים (לפני הרבה הרבה שנים...) זה היה זן נפוץ.

זה פשוט עוד זן של תפוז? לא הכלאה בין שני פירות?~א.ל
באמת מעניןילדים זה שמחה

מישהי יודעת?

כלאיים בפירותת.ד.ב

עד כמה שאני יודעת האיסור הוא להכליא פירות. מותר לאכול פירות כלאיים.

 

^^^דינה-די

אם אני לא טועה כל האגסים הם כלאיים

האיסור רק לעשות לא לאכול 

^ ואפרסמוןהתנערי מעפר
לא כל ערבוב של שני פירות זה כלאיים~א.ל
גם אפרסמון ? עם מה מכליאים אותו?!דינה די

על האגס אני יודעת שיש זנים שמכליאים עם תפוח ויש זנים שמכליאים עם ברוש 

^^ונקטרינה... אפרשזיףפינג.אחרונה
אני לא יודעת אבללב אמיץ

זה נראה לי בסגנון של אשכולית אדומה, פומלית אדומה וכו' אלא שהתפוז הוא כתום (בניגוד לאשכולית והפומלית שהן צהובות בהירות) ולכן מה שמתקבל הוא גוון אדום כהה.

 

אני מניחה שאם זה נמכר בחנויות בעלות תעודת כשרות - זה לא כלאיים. אבל כדאי לשאול.

קניתי את זה ב"אושר עד"ילדים זה שמחה
יש להם השגחה קפדנית.לב אמיץ

ומה שהם מוכרים בהשגחה פחות ממהדרין הם מפנים את תשומת לב הלקוח.

 

אם את בספק את יכולה להתקשר אליהם לשאול.

 

 

אני ממש לא בספקילדים זה שמחה

אני יודעת שהם ממש מקפידים.

פשוט אף פעם לא נתקלתי בדבר כזה.

וואווו תודהילדים זה שמחה
רעיונות לסלטים לכבוד שבתילדים זה שמחה

אלו סלטים אתם מכינים וכמה לסעודת השבת?

אני מכינה : סלט חצילים ברוטב אדום, סלט סלק, חציל על האש עם טחינה, וזהו אין לי רעיונות...

רק בבקשה בלי מיונזפטיש

בבקשהimosh30

 

http://www.nikib.co.il/tosafot/4962/

 

אני מוסיפה את השומשום סתם בתור שדרוג בסוף ההכנה 

הכנת מעדן ביתיילדים זה שמחה

אחרי התייעצות החלטתי להפסיק לתת לילדים מעדנים רגילים ולהתחיל להכין מעדנים בבית.

הבנתי שאפשר לערבב אשל עם סילאן. אבל נראה לי שאשל זה מלוח וחמצמץ.

מה אתם אומרים? יש אולי משהו אחר שמתאים יותר להכנת מעדן ביתי?

נשמע בסדראם הבנים12
אפשר גם גיל עם פירות מרוסקים, דייסת סולת או קוואקר
זה מתאים...ת.מ.
את יכולה לערבב עם קוביות בננה/תות/אפרסק וכו' עם קצת משהו למתיקות (אנחנו עושים עם סוכר אבל בטח את רוצה מדשהו בריא יותר) וטיפה וניל יוצא מעולה...
אפשר גם סתם קצת ריבה או ממרח חרובים וכו'... (בפסח אנחנו עושים עם ממרח שוקולד שאבא שלי מכין אבל שוב זה לא בריא)
זה יוצא טעים מאוד...
בעקרון אם רוצים מרקם דומה לדבר האמיתיחילזון 123

אפשר להכין פודינג על בסיס חלב.

העניין הוא שנראה לי שהרבה מהאבקות פודינג (גם אלו שלא אינסטנט) מכילות סוכר (אולי אני טועה?) וזה הדבר שרצית להמנע ממנו לא?

למרות שגם ברוב הסילאנים יש סוכר...

 

למתקדמים יותר קראתי שאפשר פודינג מכל מני דברים טבעיים כמו גרגרי טפיוקה וכאלה. אבל לא ניסיתי בעצמי.

 

ובעצם אם לא בא לכם חמוץ אז אפשר גבינה לבנה עם סילאן\סוכר\מחית פרות\ריבה וכו'. זה יהיה כמו גמדים...

 

והאמת שלדעתי גם לבן\אשל\יוגורט עם תוספות זה מאד טעים. פשוט לא דומה למעדן הקנוי...

כשהיינו קטנים היינו אוכלים לבן עם סוכר ואבקת שוקו או קפה- לא הכי בריא אבל טעים : )

בבלוג בישול בזול יש מתכון להכנת מעדן ביתי. חפשי שם.מ.א.
אפשר על בסיס יוגורט במקום אשלאילה שלוחה

אצלינו מעדיפים את החמוץ דווקא אבל יש גם יוגורטים טיפה מתקתקים....

כשהיינו קטנים-פלפלתי

אמא שלי היתה לוקחת יוגורט בלי טעם, מוסיפים סוכר ותותים (שהתערבבו לפני כן וישבו אי אלו דקות טובות ביחד)

וזה יוצא כ"כ טעים שלא נשאר כלום כלום כלום.

 

אנחנו לפעמים לוקחים יוגורט - לבן או משהו כזה ומערבבים ריבה לפי הטעם שבא לנו.

 

תודה לכולןילדים זה שמחה

גיליתי שהבן שלי אלרגי לקקאו. והוא חולה על מעדנים!!!! זה לא הולך להיות פשוט בכלל...

אבל יש הרבה מעדנים בטעמים אחרים לא? (סתם אוליזה לא כזה בריא)חילזון 123
אבקת חרובים. מי שמתרגל מאוד אוהב.לב אמיץ

אצלינו אותו הדבר עם שמנת. אפשר להחליף את התותים בבננות. וגםתפצי

היה לאמא מעדן שהייתה מבשלת קורנפלור עם שוקו וחלב ואז קיררה ויוצא בדיוק כמו מעדן שוקולד.

מישהו מכיר??? לא בטוחה שזוכרת בדיוק...

אם זה מה שאני מכירה, זה נקרא פלאן FLAN בצרפתית.לב אמיץ

(לא בטוחה שאייתתי נכון).

 

 אמא שלי היתה מכינה לנו.

אפשר לנסות לחפש ברשת.

 

וגם פעם היינו מכינים (נהיה ערב נוסטלגיה) מן מעדן חלב מהמטבח הסיני. אולי אפשר לחפש גם בכיוון הזה.

מה שאנחנו מכיניםלב אמיץ

ביחס של חצי אשל + חצי שמנת 15% + שקיק סוכר וניל.

(יש ילדים שזה לא מספיק מתוק להם אז אפשר להוסיף סוכר רגיל ובהדרגה להוריד את כמות הסוכר. בכל מקרה זה הרבה פחות סוכר ממעדנים קנויים).

 

או שמנת 15% מלא + שקיק סוכר וניל.

גבינה לבנה 5% + חצי כפית תמצית רום (האדום-ורוד) + מעט סוכר (לקחת בחשבון שהגבינה מלוחה יחסית).

 

אחד טעים: 2/3 גבינה לבנה 5% + 1/3 שמנת 15% + פודינג וניל + סוכר + גרידת לימון למי שאוהב.

 

יש כאלה שדוקא נוטים לכיוון החמצמץ אז יוגורט 4.5 (של תנובה אפשר לקנות במיכלים של ליטר וחצי או יותר) + ריבה ביתית

או אשל + מחית פרי + מעט סוכר.

יוגורט הוא יותר חמצמץ מאשל אבל גם יותר סמיך ו 4.5% הוא הכי פחות חמצמץ.

 

ראיתי באושר עד מיכלים גדולים של 3 ליטר  יוגורט+פרי (מישמיש או אוכמניות) זה נראה שווה אבל עוד לא ניסיתי.

אני מכינה בבית יוגורט ביו טבעי. יש לי מכשיר כזהגליה...
יוגורט טבעי מערבבת עם קצת טחינה גולמית וסילאןציפורת

יש גם סילאן ללא סוכר. יותר טעים ממעדן... (טעם של חלבה)

וואווו נשמע טעיםילדים זה שמחה
אני מערבבת גיל/ גבינה לבנהאני123אחרונה
עם ריבה.
או עם שוקולית .
אבל אם את רוצה שזה יהיה בריא, אז נראה לי שטחינה ודבש ביחד בתוך גבינה/ גיל יכול לצאת טעים.
מכשיר להכנת וופל בלגיהכל הכל לטובה!
אשמח לשמוע המלצות למכשיר במחיר לא יקר, עד 200 שח בערך.
ואם יש למישהו את המכשיר של גולד ליין זה שמתהפך, אשמח לשמוע המלצות או דיס המלצות. אפשר גם לפרטי.
תודה מראש!
היה לנו את המכשיר הזה והוא נשבר די מהר..יחסית.נדנדה כתומה.
בעיקרון אחלה מכשיר..רק שהוא די נדפק אחרי זמן קצר.
לנו יש והוא אחלה. לא חורשים עליו אבל בהחלט בסדר גמורהדס123
תודה ושאלה נוספתהכל הכל לטובה!
לבעלות המכשיר שציינתי, כמה זמן בערך לוקח להכין וופל בלגי אחד? אני מתכוונת כמובן לזמן ההכנה במכשיר עצמו, ולא כל המסביב...
ותודה, עזרתן לי מאוד.
בערך3 דקות.. מלא התעסקותהדס123

באופן אישי כבר מעדיפה להכין פנקייקים.. בלילה למחבת ודי.. אבל אין ספק שזה נחמד לגיוונים

טוסטר עם פלטות נשלפות. חסכוני גם במקוםכלנית1

אם את לא מתכוונת להכין קבוע (בדרך כלל מתלהבים מהמכשיר בדיוק כמו מאופה הלחם. חודש גג, ואז הוא

נקבר בארון עד פסח...), נראה לי שעדיף לקנות טוסטר עם פלטות נשלפות, כולל אחת לוופל בלגי.

 

ברגע שמדובר בטוסטר, זה יחסוך לך מקום, ואולי גם כסף, גם אם יש טוסטר כשהוא ילך לעולמו (בד"כ רובם מחזיקים מעמד שנתיים שלוש), תשתמשי בתבנית של הטוסטר הזה.

 

החסרון: אפשר להכין רק 2 וופלים בו זמנית. אולי במכשיר המיוחד יוצא יותר פריך, אז אפשר להפוך את הוופל.

 

כשהטוסטר שלנו התקלקל (ליתר דיוק- היה בעייתי כי הוא לא נשאר פתוח, אלא נפל והיה חשש למשתמשים),

קנינו מורפי ריצ'ארדס עם פלטות נשלפות.

רק שימי לב שהטוסטר איכותי..ת.מ.
לנו יש וניסינו וזה פשוט לא הלך כי הטוסטר מאו מאוד איטי...
לא מזמן קנינו טוסטר חדש אבל לו אין פלטות מתחלפות ועוד לא החלטנו מה לעשות עם הטוסטר ההוא...
זהו, שהיה לנו עד לא מזמן כזההכל הכל לטובה!
אבל הוא פשוט שבק חיים.
הוא היה נחמד, אבל לא מדהים.
ולכן הפעם אני רוצה משהו טיפה יותר קרוב לחנות גלידה
אבל לא מוכנה להשקיע מיליונים בשביל זה...
מישהו מכיר?ת.מ.אחרונה
היי...כיבשה
אני צריכה מתכון לעוגיות הכי כיפיות לקבל מפנקות כאלה....

ו שיעברו טיסה....

אשמח אם מישהי מכירה את המתכון ממש...
תודה
לי שרדו טיסה עוגיות שיבולת שועל ושוקולד ציפס,מקום בעולם

כמעט כל עוגיות יכולות להתאים,

פשוט צריך לסגור את הקופסא ממש טוב ושהעוגיות לא יהיו מתפוררות..

יש מדינות שאסור להכניס אוכל ביתי . תבדקיברוקולי
ועוגיות פרווה בלי פירות מחזיקות הכי הרבה זמן
כל מה שאמרו פה + אם זה במזוודה נראה לי שבטוח אפשר,חנניו

ואם בתיק לטיסה (ההנד באג) אז לאירופה ולארה"ב לא עושים בעיות. (מניסיון.)

(ארה"ב לא הרשו לנו להכניס סנדוויץ' עם גבינות, שבאופן אירוני נשאר לנו מהאוכל מהמטוס...)

עוגיות מתפוצצות...אני ולא אחרת
תודה!כיבשהאחרונה
למישהו יש מתכון מפנק ??
היכן ניתן לרכוש קמח מלא ו70% בפחות מ10 ש"ח לקילו?אלעד


בירושליםכוכב לכת

שערי רווחה ברחוב ירמיהו יש עכשיו 2 קילו ב 15 ש"ח

אאל"ט הקמח של יצהרהדס123
אני קונה בשומרון ב-7.5 לקילו- קמח יצהרכמו הלבנה
"על המשקל". משלוח מגיע אלינו פעם בשבועיים...בת 30

לעדכן אותכם כשיש הזמנה?

ביצהר. חיטת ארץ ישראל אורגנית בעבודה עברית. צריך יותר מזה???תפצי
קניתי ברמי לויקצת xחרת

 

ב7.9 את הקמח של יצהר,

לא בסניף בירושלים אבל משערת שיהיה גם שם.

(הוא היה במקררים ולא במדפי הקמח)

משק מדליה. נתיבות. 5 קילו ב40 ש"ח+mp8אחרונה