שרשור חדש
אשמח למתכונים טעימים ופשוטים של דייסותיאיר השמש
דייסת סולת עם סוכריש עולם ומלואו
קראתי בפינה של נירה רוסו ב"ישראל היום"לב אמיץ

רעיונות לשידרוג הדיסה הפשוטה:

 

היא מציעה לקלות קודם את הסולת במעט חמאה.

להוסיף מים וחלב רותחים וסוכר חום

 

היא מציעה לבשל בסיר לחץ (אבל למי יש סיר לחץ חלבי?)

 

ובסוף היא מציעה להוסיף בישום לדיסה: קינמון או מי ורדים/מי זהר/הל/ וכד'.

 

לא חייבים להתפרע, אבל נראה לי שקליה של הסולת בחמאה תוסיף הרבה.

 

ולגבי המתכון הבסיסי - אני מכינה ככה: על כל כוס חלב (חד"פ) כף סולת..

 

שמה בסיר מס' כוסות חלב  על אש קטנה

בינתיים מערבבת את כפות הסולת עם חצי כוס חלב (שנכללת גם היא בחשבון).

כשהחלב מתחמם מעט, אני שופכת את תערובת הסולת אל הסיר ומתחילה לבחוש (לא סתם קוראים לזה דיסה חושף שיניים).

צריך לבחוש כמעט כל הזמן כדי שהגרגרים לא ישקעו אל תחתית הסיר ויחרכו וגם כדי שהחלב לא ירתח עד הסוף (עושה קרום מגעיל).

הדיסה מוכנה כשהגרגירים התנפחו והתבשיל סמיך.

 

אני לא מוסיפה סוכר לסיר אלא לכל מנה בנפרד לפי מה שאוהבים. אני אישית לא מסוגלת לשתות חלב עם סוכר.

וגם אצלנו מי שאוהב מוסיף קינמון  למנה שלו .

נשמע טעים!! תודה רבה!יאיר השמש

קוואקרלב אמיץ

אין יותר פשוט מזה:

 

אני אפילו לא מבשלת כי אני משתמשת בחלב קר לצורך מוזלי.

 

משהה כמה כפות קוואקר טחון דק בקערית חלב. אחרי כרבע שעה זה נמס לגמרי.

מוסיפה מה שאוהבים: חתיכות תמרים, אגוזים, צימוקים, חמוציות, גרעיני חמניה וכו'

אפשר להוסיף לזה גם מעט פתיתי קורנלפקס או פיצפוצי אורז.

 

אם רוצים תבשיל חם:

להרתיח חלב או על בסיס מים-להרתיח מים

להוסיף לסיר קווקאר

ואם רוצים אז סוכר

 

מבשלים ממש למשך מס' דקות.

 

אגב - לתינוקות השכנה שלי מכינה על בסיס מים, תבשיל סמיך, ומתבלת מלוח דווקא. זה גם טעים.

דייסת תירסחנניואחרונה

אנחנו עושים די דומה לדייסת סולת:

מבשלים קמח תירס (עבה או דק) בחלב רותח, להסמכה,עם קצת סוכר לפי הטעם וכו'.

קשה לי להגדיר כמויות, אנחנו עושים לפי העין, אז הנה סתם מתכון מגוגל כדי שתקבלי כיוון:

http://sf.tapuz.co.il/article-744-1-4787-38009/

מה ההבדל בין שעועית אדומה ללבנה?ילדים זה שמחה
הטעם וגם משך הבישול (אדומה - ארוך יותר)לב אמיץ

זה גם מוסיף צבע  וענין לתבשילים וסלטים אם כי בחמין למשל הכל נראה אותו דבר.

 

וצריך לדעת שמי הבישול נצבעים חום. אז אם את צריכה לא רק את הגרגירים המבושלים אלא גם את מי הבישול, קחי את זה בחשבון.

אני מתכננת לבשל בחמיןילדים זה שמחה

אז בעצם אני לא אראה שום הבדל...נכון?

כמעט שלא.לב אמיץ


באסהילדים זה שמחה

חשבתי לשדרג קצת, שיצא מעניין יותרחושב

אבל זה נותן טעם קצת שונה. אולי יותר אגוזי.לב אמיץאחרונה

תנסי למה לא.

 

רק מבחינת הסמיכות - אני חושבת ששעועית לבנה מפרישה חומר נקרש ומסמיך הרבה יותר מהאדומה.

סלט קינואהעין צופיה

מבוקש:

מתכון לסלט קינואה.

 

תנאים (אם כבר...):

- קל הכנה ולא הרבה מצרכים (גם ככה הקינואה יקרה...)

- יש לי חמוציות בבית, אם זה עוזר...

 

אשמח גם להדרכה איך מכינים את הקינואה.

 

תודה רבה למשיבים וחנוכה שמח!

יש לי מתכון, אבל בלי כמויות. עוזר?הכל ממנו
אפשר לנסות... תודה!עין צופיה
אז בערך...הכל ממנו
ככוס קינואה,
גזר (קילופים)
רוטב סויה
מיץ לימון

לבשל הכל ביחד. להוסיף מלח ופלפל.

)את הקינואה שוטפים לפני הבישול)

בהצלחה!
אנחנו הכנולב אמיץ

קינואה מבושלת

שעועית אדומה מבושלת ומסוננת

בצל ירוק קצוץ (אפשר ירוקים אחרים - כוסברה/פטרוזיליה/אפילו נענע)

שמן זית

מלח/פלפל

תודה ו...עין צופיה

איך מבשלים את הקינואה? (באילו מים - רותחים/קרים, כמה זמן? כמה מים על כוס קינואה?)

 

אשמח לרעיונות נוספים, ואם יש ללא בישול - עדיף!

 

תודה!

בערך כמו אורזלב אמיץאחרונה

אם אני זוכרת נכון, אז פחות מים מאשר באורז.

לדעתי, תתחילי עם כוס מים לכל כוס קינואה. מים מהברז בסיר. ולהוסיף בערך כפית שמן על כל כוס ומעט מלח.

תראי אם זה מספיק מבושל. אם זה לא מספיק תוסיפי מים. (אם מבשלים עם יותר מדי מים, זה נמס לגמרי והגרגירים נפתחים ומאבדים את הצורה).

 

נראה לי שאי אפשר בלי לבשל ממש. אבל את יכולה לעשות נסיון: תשרי את זה במים רותחים לחצי שעה ותראי. אם זה לא מבושל, תשתמשי באותם מים (שהטעם לא ילך לאיבוד) כדי להשלים את הבישול.

 

צריך להשרות קצת את הקינואה לפני כן במים ולסנן אחרת זה יוצא מריר.

 

בהצלחה!

 

אה - (הסתכלתי עכשיו בהודעת פתיחה) חמוציות זה יכול להיות גם נחמד. אולי תעשי נסיון עם חלק קטן מהכמות. אפשר מלוח ואפשר לנסות להוסיף סוכר חום - אבל אני לא בטוחה איך זה יתקבל.

בלנדר מוט מתאים לטחינת מרקים? סורי על השאלה הבורהאושר תמידי
כן,בהחלט.אדל
פחח זה מה שקורה כשמגיבים מהעדכני..משיח נאו בפומ!
יש כזה דבר לחמניות בלי סוכר? חיפשתי הרבה ללא הצלחהשוקולד לבן


מתכון את רוצה?יעל מהדרום
כן! יש לך? אני אשמח מאד..שוקולד לבן
אני עושה בצק שמרים בלי סוכריעל מהדרום
לק"י

בדרך כלל אני עושה חלות, אבל מן הסתם שאפשר גם לחמניות.
והמתכון-יעל מהדרום
לק"י

1 ק"ג קמח
1/2 כוס שמן
כף שמרים
כף מלח
2-2.5 כוסות מים (רצוי פושרים)
תודה! רק עכשיו שמתי לב.. החלות יוצאות אווריריות?שוקולד לבן
לא יודעת להגיד..יוצאות חלות רגילותיעל מהדרום
כמה זמן תפיחה?שוקולד לבן
שעה בערך..ואחרי שאני עושה צורות אני מתפיחה שוביעל מהדרוםאחרונה
פלפל ביתיילדים זה שמחה

מישהו מכיר מתכון ?

פלפל לא פלאפל...~א.ל
סלט פלפלים?א.א
כן~א.ל

שמים את הגמבות בצבעים בתנור כפי שהן עד שהן מתרככות(אדומה ,כתומה, צהובה..)

לאחר מכן מורידים להן את הקליפה וחותכים כפי שאוהבים

מתבלים: שמן זית, לימון, מלח, שום אפשר גם כוסברה להוספת צבע.

בהצלחה!!

חחחחחילדים זה שמחה

סליחה, התכוונתי לפלאפל

~א.לאחרונה
אפשר מתכון של עוגת בננות פשוטהא.א
מישהו ??א.א
תכתבי בגוגלג'נדס
"עוגת בננות ניקי" תמצאי כמה אופציות... אני ממליצה על האתר הזה באופן כללי...
יש ליכוכב לכת

4 בננות בשלות מאד ומעוכות

2 כוסות ח"פ קמח

שקית אבקת אפיה

ביצה

שליש כוס שמן

3/4 כוס סוכר

קצת תמצית וניל או שקית סוכר וניל

 

לערבב, לשפוך לתבנית משומנת (לא חובה לשמן) ולאפות כחצי שעה בחום בינוני 180

תודה רבהא.אאחרונה
מחפשת מתכון מנוסה לסופגניות אפויות..תוכו רצוף אהבה

(בעדיפות-ללא מרגרינה / חמאה...)

סופגניה אפויה=לחמניה... פנסאיאחרונה
אז כל בצק שמרים יתאים לך...
חושבת להכין פריקסה... איזה תוספות ומילויים הולך איתו?פנסאי
ואם אפשר גם מתכונים עדיף...
בדיוק עכשיולב אמיץ

אני מפסידה פריקסה אצל חמותי. לא מרגישה טוב.

 

זה מה שהיא מכינה שהולך ביחד:

קצת חריף - עריסה/סחוג ודומיהם למי שאוהב.

מטבוחה

סלט קוביות תפ"א וביצים קשות עם מלפפון חמוץ חתוך דק מטובל במעט שמן.

טונה

אפשר אנשובי במקום.

 

לפעמים היא מכינה מן ממרח/מטבל מדלעת מבושלת שמרסקים במזלג ומתבלים מלוח (לא יודעת בדיוק איזה תבלינים).

אפשר חתיכת לימון כבוש.

אפשר ממרח אבוקדו עם לימון ותבלינים.

 

מעולה! תודה על הפרוט! פנסאי
בשמחה - קבלי עדכון: הדלעת מתובלת בקימל טחון.לב אמיץ
עבר עריכה על ידי לב אמיץ בתאריך א' בטבת תשע"ה 12:19

 החמודים הביאו איתם שני פריקסה בשביליליקוק.

 

הקימל נותן טוויסט מענין וטעים מאוד לדלעת.

סלט ירקות עם טונה וביצה קשה:שיר ידידת
ירקות כמו עגבניות, מלפפונים, זיתים, גזר, מלפפון חמוץ, וכו, ביצים קשות, טונה. אפשר להוסיף גם אריסה לסנדויץ למי שאוהב חריף.
אצלנו מכינים-מוריהאחרונה
תפו"א מבושל חתוך לקוביות
ביצים מבושלות חתוכות לקוביות
טונה
זיתים/מלפפון חמוץ.
מעורבבים, מטובל במלח, פפריקה ושמן (אם יש בטונה שמן, לא צריך)
כמה זמן יכול להחזיק בצק פסטהכתר הרימון

במקרר, עטוף היטב?

לא מכירה, אבל אפשר מתכון בבקשה?רוני בלילהאחרונה
סלט סלקילדים זה שמחה

תמיד שאני מכינה התיבול לא טעים.

רציתי לשמוע מכם, איך אתם נוהגים לתבל?

תיבול:לב אמיץ

טיפה שמן זית (בסלט הזה לא צריך שמן בכמות וביחס כמו בסלטי ירקות אחרים).

מלח/פלפל גם מעט ואפשר גם קורט סוכר.

כפית חומץ - וזה גם משמר את הסלט. ומי שמעדיף -  לימון.

 

ומעט נוזלים של מי הבישול. אם מבשלים עם מים בכמות מתאימה, מי הבישול יוצאים סמיכים במידה הרצויה.

 

יש שמשתמשים בלימון ומוסיפים גם כמון.

 

מיונז ןפטרוזיליהכיבשה
מלח, סוכר, לימון והמים של הבישול.מוריה
מלח לימון פלפל שחור ומעט סוכר חוםanonimii
פטרוזיליה קצוצהקצת xחרת

 

מיץ לימון, מלח, כמון (בנדיבות).

מים של הבישול, מלח, מיץ לימון, קצת שמיר, שום קצוץיעל מהדרום
קוצצת שם ופטרוזיליה.שמן מלח כמון ומיץ לימוןא.א
אני מסננת ממי הבישול, שופכת מעל קצת סוכר,פנסאי
מוסיפה חומץ ומים ביחס של 1:3 בצורה כזו שהנוזלים מכסים את הסלק לגמרי.

מכינה אותו כל שבוע כמעט ומתחסל...

כמון. יחד עם מלח שמן זית ולימון. יוצא טעים.בת 30
מלח פלפל שום טרי כתוש שמןעיצוביתאחרונה

אפשר בבקשה מתכון לפשטידת תרד בלי קמח? תודה.אצילות
אפשר להקפיא אלפאחורס?באמונה שלמה
לא נראה לי שתהיה בעיהחנניואחרונה
שעועית מקופסאת שימוריםמקום בעולם

בטעות פתחתי קופסאת שימורים לא נכונה, ועכשיו יש לי שעועית ברוטב אדום..

מה אפשר להכין עם זה?

אורז, קוסקוס..פלפלתי

מבשלים את זה עם בצלכהן
מרק שעועיתהדס123
אז יש לי שתי סלסלות של פטריות שמפניון...ג'נדס

יש רעיונות למה אפשר להכין ולהקפיא? רצוי פרווה... (כולל מתכונים)

 

תודה

המון.נדנדה כתומה.
אבל תכלס מה שהכי יעיל-
לטגן בצל ופטריות ולהקפיא לפי כמויות של מנה..
קופא מצוין, וחוסך שלושתרבעי זמן ממה שלוקח להכין רוטב..
גם לי היה השבוע 2 סלסלות של פיטריותילדים זה שמחה

וזה נגמר מהרהמום

 

הכנתי חביתה עם פטריות, ופיצות, ונגמר...

בדיוק ראיתי באיזה עלון מתכון לפלאפל פטריותיעל מהדרום
לק"י

אומנם זה עם גבינה מלוחה, אבל בטח אפשר להחליף במשהו אחר.
אבל אין לי את המתכון..בטח יש באינטרנט.
פוקצ'היעל מהדרוםאחרונה
עוגת יום הולדת...לאח הכי מיוחדמיסטר דום

די מהמממםכיבשה
באלי !!





שוקולד ..
נראית טוב..יעל מהדרום
נראה מהמם מיוחד ומגרה!!!כוכב לכת
נראה מקסים!אילה שלוחה

אפשר תמונה גם מלמעלה?

 

כיף לאח שלך..

מקסים ביותר!ג'נדס
וואי אין דברים כאלה!!!!!גלידת לימון
השקעת בטירוף!מעפר אני באהאחרונה

אחת השוות..

ממה היא מורכבת בדיוק?

דרוש מתכון טעים וקל לספינג'... איפה המרוקאיות???בנימינה
יש לי מתכון מצוין בבית..נדנדה כתומה.
בערב יעזור לך?
כן!!!! מחכה... תודה רבה!בנימינה
הנה:נדנדה כתומה.
[מתוך הספר "חנוכה לכל המשפחה" או משו כזה..]

1 ק"ג קמח.
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
3 1/2 כוסות מים חמימים.
שמן לטיגון עמוק
סוכר לציפוי

מערבבים קמח ושמרים.מוסיפים סוכר ומלח.
מוסיפים חצי מכמות המים ולשים במשך כדקה.
מוסיפים בהדרגה את שאר המים.הבצק אמור לצאת די נוזלי..
מכסים את הקערה בניילון נצמד,ומתפיחים עד להכפלה. לשים רק כדי להוציא בועות אוויר ומתפיחים שוב-בערך עשרים דקות.
מחממים שמן עמוק בסיר.
משמנים את הידיים-תכינו קערית עם שמן כדי לשמן מידי פעם.
עושים כדורים בערך בגודל קלמנטינה ויוצרים חור באמצע.
מוציאים מהשמן לנייר סופג וטובלים מיד בקערה עם סוכר.
לא ניסיתי..אושר תמידי
אני אגיד לך איך אמרו לי להכין-מוריה

בס"ד

קמח, קצת מלח, קצת שמן, קצת סוכר, שמרים, ללוש, להוסיף מים לפי הצורך..

הבצק צריך לצאת רך ולא דביק.

נותנים לו לנח 15 דקות, לשים שוב, מתפיחים.

מחלקים לכדורים, ונותנים לזה לתפוח.

 

מרתיחים שמן בסיר.

אחרי התפיחה לא מתעסקים עם הבצק הרבה.

עושים חור, ומותחים טיפה וזהו. אם הבצק הוריד מנפחו-הוא יהיה בצקי בפנים.

אפשר גם לעשות חורים ולתת לזה לנח עוד כמה דקות.

 

בהצלחה.

זה המתכון שלי. הכנתי מלא פעמים ויצא מעולה!פנסאי
ספינג׳ ננסי
3 כוסות קמח
1 וחצי כוסות מים פושרים
4 כפות סוכר
2 כפות שמרים
1 כפית מלח
מכינים בצק דביק. לא לשים יותר מדי. נותנים התפחה של רבע שעה בערך, עד שהבצק יכפיל את הנפח פעם אחת. מחממים שמן. בידיים משומנות (טובלים מדי פעם את היד בשמן) לוקחים חתיכת בצק, עושים בה חור לטבעת ושמים בעדינות בשמן הרותח. מטגנים עד להזהבה משני הצדדים. מגישים חם עם דבש או אבקת סוכר...
יקרה - בטח לא התכוונת -רק לא לטבול את היד בשמן הרותח.לב אמיץ

זה כנראה רק אני מטורלל, אבל  מהניסוח זה עלול היה להשתמע ככה.

 

חנוכה שמח!

צודקת! כתבתי בקיצור, אבל הכוונה היא שישפנסאי
קערה עם שמן בצד וצריך לשמן את היד מדי פעם...
פנסאי תודה הכנתי ויצא מעולה!! רכות אווריריות וטעימות מאד!קפה שחור
איזה כיף! לבריאות!!! פנסאי
תודה לכולם בעז"ה מקווה להכין מחר ולספר איך יצאבנימינה

חנוכה שמח!!

אז...בנימינהאחרונה

לבינתיים הכנתי את של פנסאי ויצא מדהים, תודה!

בעז"ה מקווה להכין גם את המתכון של נדנדה לאורחים שמגיעים...

תודה לכולם וחנוכה שמח!!

מותר להקפיא בטטה?אני והוא
נשאר לנו משבת מלא מהתבשיל שמורכב מעוף אורז ובטטה.
מב עושים??
מותר להקפיא בטטה?

תודה לעונים
לא כדאי. זה כמו תפוחי אדמה.ט'
אולי תוציאי את הבטטה, ותקפיאי את השאר..יעל מהדרום
גם אורז לא משהו בהקפאהשרבוב
אבל הוא עובר אותה בסדריעל מהדרום
אני מקפיאה חופשי הכל...ג'נדס

גם תפו"א...

ועוד משהו שכולה *יש בו* בטטה... 

 

אבל למה לא לאכול במהלך השבוע..?

בטטה קופאת מצויין! היא בכלל לא קימחית כמו תפו״א.פנסאיאחרונה
אני מקפיאה הרבה פעמים וזה ממש בסדר!
הלך לי המיקסר... צריכה ייעוץ לגבי חדשעוד כינוי
עבר עריכה על ידי עוד כינוי בתאריך כ"ד בכסלו תשע"ה 11:11
עבר עריכה על ידי עוד כינוי בתאריך כ"ד בכסלו תשע"ה 11:11

היה לי קנווד שקיבלנו לחתונה.

עבד בנאמנות והמון במשך 18 שנה...

שבק חיים.

 

אני יודעת שהאיכות היום היא לא כמו של פעם.

האם למישהו יש מידע לגבי הקיימיקס של קנווד?

או לגבי המייג'ור חצי תעשייתי 1200 וואט ? (1300 ש"ח)

 

אשמח לתובנותיכם.

חג אורים שמח!

 

הקיימיקס מעולה..הדס123
איך הוא לבצק?עוד כינוי
מיקסר שיש לנו בביתanonimii
Kenwood major premier הוא מיקסר טוב מאוד וגדול חנוכה שמח
תודה. יודעת אולי כמה וואט?עוד כינוי
1200 וואטanonimii


תמונה של המיקסר שליanonimii
קיצאנאייד מעולהא.א
סליחה על הבורותילדים זה שמחה

אבל למה צריך מיקסר? אני מכינה הכל- עוגות ,חלות ,עוגיות ובלי מיקסר. זה עד כדי כך הכרחי? או שזה מתוך הרגל?

את מקציפה ביד? ובאיזה כמויות ותדירות את אופה?ט'

מיקסר חוסך זמן וכח. בעיקר.

 

 

יש לי מכשיר קטן ופשוט שאני מקציפה איתוילדים זה שמחה

אבל בצקים אני עושה ביד. ואני אופה ממש הרבה

זו איכות חיים אחרת לגמרי. לדעתי.ט'
בצק של חלות יוצא יותר טוב עם מיקסר?ילדים זה שמחה
יוצא נפלאט'

אבל האמת שאין לי מספיק כח בידיים אז אף פעם לא ניסיתי ללוש בעצמי.

 

 

לדעתי חד משמעית כן! אין כמו הלישה של המיקסר!איזו נחמה

בשבוע שהמיקסר שלי היה מקולקל, העמדתי את בעלי ללוש את הבצק לחלות,

 

לקח לו חצי שעה של לישה והתעללות בבצק, עד שהבצק הגיע למרקם הרצוי.

 

במיקסר זה לוקח 10 דק', וכמובן זה הרבה יותר קל...

יותר טוב, הלישה במיקסר פחות טובה-משה ר-

כי היא פוגמת ברשת הגלוטן, לכל השאר המיקסר עושה עבודה ממש טובה ומקל מאד את העבודה.

דוקא אני ראיתי במוחש איך רשת הגלוטן מתפתחת טוב יותר במיקסראיזו נחמה

ממש אפשר למתוח את הבצק דק דק, והוא לא נקרא. בשביל להגיע לתוצאה כזאת בלישה ידנית, כפי שכתבתי צריך להתעלל בבצק במשך חצי שעה.

ככה שמעתי שאומרים. בפועל זה ממש מוזרשרבוב
ואין כמו הקצפה של מיקסרשרבוב
יוצאת קצפת ברמה אחרת
עשיתם לי חושק לקנותילדים זה שמחה

אבל...יש לי מטבח עם שיש קטן. אז איפה שמים אותו? אין מקום על השיש?

מתי יהיה לי מטבח כמו לאמא שליחצי חיוך

גמלי אין מקום על השיש...ג'נדס
ובאמת כל פעם להוציא אותו גורם לי לשימוש פחות... אבל עדין זה יעיל וכיפי!
גם אני מחכה לרגע שיהיה לי מטבח כמו לאמא שלישרבובאחרונה

האמת שאין לי מיקסר וכשאני רוצה לאפות דברים שווים אני הולכת לשם

 

גם לי הסיבה זה חוסר מקום..מבאס

את כנראה לא מכינה טורטים של 8 חלבונים ....מינימאוס2

וזה לא ממש נורא. לי אין שום מקצף אז אני מכירה רק עוגות בחושות

אבל אני לא מתיימרת להכין כל מיני עוגות שיפון 

מתכון לעוגת שוקולד חמה וטעימה פרווה-יש לכם מתכון?יפה!


מהירה,טעימה והכי קלה שיש. ובלי קמח.יעל

6 ביצים

1.5 כוסות סוכר

4\1 כוס יין

אבקת אפיה

4\3 כוס קמח תפו"א

4\3 כוס קקאו

4\3 כוס שמן

 

מערבבים הכל במיקסר ומכניסים לתנור בחום בינוני עד שזה נראה מוכן. אין כללים מדוייקים...

מתאים גם לחולי צליאק ולפסח. טעים מאד.

היא תופחת יפה?שרבוב
היא יוצאת בסדר גמור. תופחת אחלה...יעלאחרונה
העוגה המושלמת ביותר בעולם!נערת פרחים

 

2 חבילות שוקולד מריר איכותי

כוס שמן

4 ביצים

4 חלמונים

חצי כוס+כף קמח

כוס סוכר

את ממיסה את השוקולד ומוסיפה את השמן

מערבת בנפרד את הביצים ומוסיפה את הקמח והסכר

ואז מערבבת את שתי התערובות

מעבירה לקאקייקס ואז אופה בתנור בחום של 180 מעלות למשך 7-9 דקות

עד שהעוגה נאפית ומרכזה עיגול עדיין רוטט של שוקולד רטוב

מושלם! ופשוט!

רעיונות...משיח נאו בפומ!
במה למלא גליליות?

ובמה למלא חטיפי שוקולד קטנים?
(במקור המתכון הוא שוקולד במילוי חמאת בוטנים. אבל הפעם זה מיועד לקהל רחב אז צריך משהו יותר ניטרלי..)

תודה
גליליות בקצפת עם פודינג וניל ואבקת נוגטאושר תמידי
אפשר גם להוסיף אגוזים וכאלה..
נוגטכיבשה
ריבת חלב
קיץ בטעמים
שוקולד בצבעים
את הגליליות אופים או קונים?לב אמיץ

קוניםshir shir

יש בסופרים באריזות של 18.. טעימות מאוד כשממלאים אותן בקצפת ושופכים מעליהן קצת שוקולד מומס 

תודה!לב אמיץ

תודה לכן. עזרתן משיח נאו בפומ!אחרונה
לא היה זמן לחזור להודות.. מצטערת..