יש לי בשר טחון ואנחנו רוצים לעשות המבורגר לעל האש
הבעיה שפעמים קודמות תמיד התפרקו לי, יש לכם טיפים?
להשים רק פלפל שחור , מלח, ואפשר גם שום.
לעשות את הצורה וזהו.
אם את מוסיפה פטרוזליה יוצא קבב מדהים.
זה לא מתפרק... תשימי על האש ורק כשצד אחת מוכן להפוך לצד השני, ככה ההמבורגר לא מתפרק הוא מקבל אות הצורה שלו.
אם תהפכי כל שניה זה באמת הלול להתפרק.
![]()
חנניופחזניות צריכות הרבה הרבה תפילות. מה שעשית במהלך האפיה לא באמת ישפיע על התוצאה הסופית...
לא מומלץ להכפיל מתכון באחת וחצי. תמיד משהו שם ייצא לא נכון בסוף... ולא, 5 יחידות מתמטיקה לא באמת מועילות בחיים 
אם טיפת שמן תשתחל למרנג האיטלקי המהמם, הוא ייצא במרקם קצת פחות מהמם, של מים.
נדנדה כתומה.
חנניושלא לדבר על חוויות צ'ורוס. כאלה יש לי בשפע...
במבה!!!כמות לכשישה פנקייק.
שלוש ביצים גודל L או XL.
3 כפות סוכר שטוחות
שלוש כפות גדושות מאוד אינסטנט פודינג וניל
קורט מלח
כוס ושליש (חד פעמית) קמח (אפשר מלא - גם יוצא מצויין)
חלב - לפחות כוס חד פעמית - אפשר להוסיף עוד אחרי הערבוב לפי הסמיכות הרצויה.
שלוש כפות עמוסות שמנת חמוצה (15%) עדיף או יוגורט (להוסיף סוכר) או שמנת מתוקה (להוריד חלב).
לשמנת החמוצה יש יתרון שהיא תורמת לסמיכות של הבלילה ומפחיתה את הצורך בקמח והיא גם מאוד משביעה. אם יש נוזלים בגביע השמנת, אני שופכת גם אותם אל הבלילה (משתמשת בגביע של חצי ליטר).
לטרוף בעזרת מזלג - ולא במיקסר - שומר על המרקם.
לטגן כל פנקייק בכמות קטנה של שמן (אני משתמשת בשמן זית). אני יוצקת את הבלילה - כמות של ככוס חדפעמית בכל פעם על שלולית השמן הקטנה ומריצה על המחבת (כמו שרואים שעושים בדוכני הקרפ הצרפתי) עד שמתקבלת שיכבה אחידה - אפשר לעלות גם אל שולי המחבת - זה מתייצב שם ונוצר פנקייק ברדיוס יותר גדול .
הופכים כששולי הפנקייק מזהיבים.
בהצלחה.
שהכינו היום בגן שאני עובדת בו:
3 כוסות קמח
אבקת אפיה
2 לבן או אשל (אין לי מושג מה ההבדל ביניהם)
2 ביצים
2 כפות סוכר (או יותר)
לטגן במחבת עם קצת שמן
לפזר מעל אבקת סוכר, ואני מציעה לא להתקמצן על הקלוריות: מייפל, דבש, סילאן, ריבת חלב, ממרח לוטוס.. תתפרעי!
חנוכה שמח!
כוס קמח
2 ביצים
כף שמן
קורט מלח
2כפות שטוחות סוכר
כוס מים
כוס חלב
לערבב את הכל היטב (עדיף באיזה מכשיר) ולשים במחבת
מילוי:גבינה לבנה שאני שופכת בפנים שקית סוכר ווניל (של העוגות)
ממש טעים
ואפשר לשפר
מצרכים:
1 ביצה
3 כפות סוכר
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
3/4 כוס מיץ תפוזים/ מים
כפית וניל
לערבב יחד את כל החומרים עם מטרפה שלא יהיו גושים (להזהר לא לערבב יותר מדי)
בד"כ מכפילה את המתכון או משלשת.
מי שמנסה, שתשתף בהתרשמות!
התנערי מעפר
טעות מצחיקה.התנערי מעפראחרונהערב טוב...
אני צריכה מתכון לחלות מקמח כוסמין, אבל שלא יצאו דחוסות, אלא אווריריות ורכות...
אני עושה את המתכון הרגיל שלי (שהוא באמת ממש טעים, זה לא אני זה הוא...) עם קמח כוסמין וזה מצוין
קמח כוסמין, כמה שהוא כהה זה מטעה - הוא דורש פחות נוזלים מקמח מלא. בערך כמו קמח לבן. אני מניחה שהתנסות זו הדרך הכי טובה להגיע לתוצאות הטובות ביותר בשבילך.
אני עושה:
1 קילו קמח
2 כפות שמרים
4-8 כפות סוכר
1 כף מלח
2 ביצים
3/4 כוס שמן
2 כוסות מים פושרים
שמה קמח בקערה, את הסוכר המלח והשמרים בפינות שונות, מערבבת כל אחד עם קצת קמח ואז את כולם ביחד (בעיקר כי לשמרים לא טוב מגע ישיר של המלח). מוסיפה את הנוזלים ולשה היטב. הבצק יוצא די דביק, זה טוב.
מתפיחה שיכפיל, מכינה צורות עם ידיים מעט משומנות, מתפיחה שוב, מחממת ל 180 , ביצה שומשום ואופה כ 40 דק (אם זה טורבו מחליפה תבניות באמצע)
יש לי גם מתכון בלי ביצים, יוצא קצת אחרת (היבשים אותו דבר, הנוזלים - 1/2 2 כוסות מים ו 1/2 שמן)
היי כולם,
יש לי במקרר 3 בננות בשלות מידי שכבר לא יאכלו כפרי עצמו.
יש איזה רעיון לעוגה טובה או משהו אחר לעשות איתם?
תודה!
אני מכינה עוגת תפוזים בחושה, הכי פשוט שיש וחותכת פרוסות של בננה למעלה ומכניסה לתנור.
יוצא ממש טעים.
אם מעניין אותך
yaeli30
שרבובזה צריך חום יותר חלש?
אבל יכול להיות שזה כמו בשוקולד, שלפעמים נהיה גושים קטנים כאלה שלא נמסים,
וזה סימן שהוא נשרף טיפונת.
קילו סוכר (או חצי קילו לפי המתכונים שמאוחרי הפודינג)
ליטר חלב
לשים 3 גולות בסיר ולת לזה להתבשל איזה שעתיים עד שנהיה ריבת חלב.
לא ניסיתי ,אבל זה על הכוונת...
כל שנה אני מחפשת חדש ולא חושבת לשמור להבא ![]()
אני יכולה להמציא, אבל לא סגורה על כמויות.
אשמח אם למישו יש... תודה!
תפוחי אדמה (בין 3 ל7 תלוי בכמה אוכלים יש וכמה סבלנות לטיגון)
2 בצלים
בין 3 ל-6 ביצים ע"פ כמות תפו"א
כמה כפות קמח
מלח ופלפל
במגימיקס מגרדת תפו"א עם העבה יותר ואח"כ את הבצלים בפרוסות
מערבבת עם שאר המצרכים ונותנת לנוח עד שהשמן מתחמם.
מעבירה את הבלילה למסננת של פסטה שלא תהיה נוזלית
יוצרת צורת לביבות ומטגנת
בתאבון
מטגנים בשמן עמוק או מחבת טפלון עם קצת שמן תספיק?
ראיתי באתר של מאקו, ניסיתי והיה מעולה
לשים גם קולרבי
במתכון שלהם הרוב זה קולרבי וקצת תפוא
יצא ממש ממש טעים!

http://mablogeria.blogspot.co.il/2014/08/blog-post_6.html
המתכונים שלה מוצלחים אחד אחד.
אני מכינה רוטב אדום כמו של לזניה או של פסטה וממלאת בזה ומעל שופכת בשמל. יוצא סוף!
או אם בא לנו אני עושה רוטב פטריות מוקרם חבי וממלאת בזה את הקנלוני ומעל בשמל או רוטב אדום פי החשק.
מבשלים את זה כמו לזניה.
הכנתי פעם עם מילוי כמו של לזניה- קוטג', גבינה צהובה וגבינה מלוחה [בולגרית נראלי]
ורוטב עגבניות פשוט.
עוד הצעה מוצלחת- תרד, גבינה מלוחה, בצל ותפו"א, קוטג'. עם רוטב בשמל.
הרעיון הוא ממש להטביע אותם ברוטב, ולאפות כמו לזניה.
אפשר גם למלא בבשר טחון אם רוצים.
רוטב בשמל בסיסי:
מעט מרגרינה[או שמן או חמאה], רבע כןס קמח, שקית חלב, מל"פ.
לטגן קלות את הקמח, להוסיף את החלב תוך ערבוב, להביא לרתיחה ואז להסמיך קצת על אש קטנה.
אפשר להשתמש בעלי לזניה ולעשות אותו רעיון?
אפשר גם להכין מלית של כמה סוגי פטריות עם רוטב שמנת
אפשר להכין מלית של פירה תפו"א עם רוטב שמנת חלבי / פרווה
מילוי גבינות-
איזה שבא לך?
חמד, ריקוטה, פרמזן, קוטג, בולגרית, שמנת חמוצה
לטבל מלח פלפל
להכין רוטב עגבניות עם עגבניות טריות, עלים ירוקים
אפשר להכין רוטב שמנת עגבניות
שמנת פטריות
שמנת בטטה
ולפזר מעל גבנ"ץ
הייתי מתייחסת לזה כמו עלי לזניה בצורת עיגול.
ברוקולי
ננסה להכין את זה פעם את הקנלוני בעצמי
ונספר חוויות

יש לי שתי סלסלות... מה אפשר לעשות עם זה?
מחפשת רעיונות למשהו טעים...
פעם אכלתי פיצה אפויה עם פטריות טריות וזה היה מר
זה כבר עשינו..
יש למישהו עוד רעיון?
או מטגנים בפרורי לחם וביצה כמו שניצל. (או כנ"ל בתנור).
וגם-
-מוסיפים לחביתה.
-מכינים בצל, תפו"א חתוכים ופיטריות במחבת או בתנור.
-משחימים את הפיטריות עם בצל ושמים מעל פירה או אורז.

יש בכלל אפשרות אחרת?
לפני אני מכניסה לחצי שעה תפו"א חתוכים לפרוסות דקות, פלפל אדום חתוך לריבועים, ושיני שום חתוכות לרבעים
התיבול הוא מים עם די הרבה שמן זית, פפריקות ומלח- כשחלק מהרוטב נשאר לדג.
אחרי חצי שעה של אפיה (בתנור טעים לנו יותר) אני מוסיפה את הדג ושופכת על כל חתיכת דג קצת רוטב, ל45 דקות-שעה.
הדג מוכן כשהוא קצת מצטמק והתפו"א קצת משחימים.
יוצא מעדן! בעלי ואני מחסלים את המנה בלי לשים לב מרוב שהיא טעימה..
טוב לדעת...תודה
ולשים לכמה דקות לכל צד במחבת קרמית מרוחה במעט שמן זית.
!! אני מחפשת מתכון טוב לסופגניות - יש למישהו?..מיכל =>לא לביבות כי בעלי לא אוהב ולא סופגניות כי זה משמין
הדס123אחרונה
מתכון הרגע.מירי ט.אני צריכה להכין מנה אחרונה לשבע ברכות- לכ 40 אנשים.
בא לי להכין בכוסות אישיות, אבל אף פעם לא הכנתי ואני ממש לא טובה בדברים כאלה...
השאלות:
- קודם כל, יש כזה דבר עם מצרכים רגילים ופשוטים?(כל מה שראיתי באינטרנט משוכלל מידי...)
- אם כן- צריכה מתכון.
- אפשר להכין מראש או שרק רגע לפני?
- איפה קונים כוסות כאלו? בחנות חד"פ?
תודה רבה!

יש מוס שקולד קפוא/קר
מוס פירות לסוגיו
תגידי מה הכיוון

עין כחולהאת מכינה קצפת אחת גדולה מ-2 ריץ עם פודינג וניל.
מחלקת לכמה קערות.
קערה אחת- וניל עוגיות: מפזרת פירורי ביסקויטים בתחתית הכוסות שמה קצפת. מקשטת מעל בביסקויטים.
קערה שניה-מוס שוקולד: ממיסה 150 ג' שוקולד ומערבבת בעדינות עם הקצפת, אפשר לקשט בגירודי שוקולד.
קערה שלישית- לימון: שמה מעט מיץךימון שסחטת אבל בעדינות! ומעל לקישוט פלח קטנטן של לימון.
קערה רביעית- חלוה: ממיסה חלוה ומערבבת עם הקצפת. מקשטת בפירורי חלוה.
קערה חמישית: לוטוס: מערבבת כמה כפות של ממרח לוטוס עם הקצפת. מקשטת בפירורי עוגיות לוטוס.ס
קערה שישית:חצי וניל חצי שוקולד: פשוט ביותר. שומרת קצת מהתערובת של השוקולד ממלאה חצי כוס מכניסה להקקפאה כמה דקות שמה מעל קצפת לבד. יוצא יפה
אפשר לקנות את הכוסות בחנויות של כלים חד"פ תקני כוסות ממש קטנות. אפשר לסדר יפה על שולחן את כל הטעמים שהכנת וזה נראה מושק אבל את יודעת איזה פשוט זה להכנה![]()
ובוודאי שאפשר להכין ה-כ-ל מראש!!
בהצלחה ומזל טוב!! בטוחה שיצא טעים!![]()
נראה לי יותר בכיוון של פירורים וקצפת עם כל הסוגים, זה נשמע טוב.
שומרים במקרר, נכון? או במקפיא? (נניח אכין יום מראש)
ואור השחר- כתבת שערבבת פירורי ביסקוויטים עם חמאה. אפשר גם פירורים בלי כלום, נכון? הארוחה חלבית, אבל סתם יותר בריא בלי...
תודה לכולכן!
אור השחר..
אור השחר..הכנסת "כוסות שוקולד" ממולאות בקצפת - אפשרי חלבי או פרווה, מה שרוצים.
להכין את כוסות השוקולד זה החלק הכי "מסובך", וגם הוא לא יותר מידי. צריך לקנות מראש מעין "מנז'טים" שעשויים מגומי לשימוש רב פעמי - אפשר לקנות את זה בחנויות המתמחות באפייה, זה לא כזה יקר וזה נשמר לשנים רבות. ממיסים שוקולד בכמות הרצויה, ו"מצפים" מבפנים כל כוסית גומי שכזאת, ובעובי של כמה מילימטרים, לא יותר מידי ולא פחות מידי. לאחר מכן מכניסים את הכוסות גומי להקפאה טובה, לפחות כמה שעות טובות, ואז בעדינות ממש, משחררים את השוקולד מכוסות הגומי, והנה יש לנו כוס עשויה משוקולד. כעת, מכינים קצפת, כרגיל, אפשר בטעמים שונים לגיוון, ופשוט מזליפים בעדינות קצפת לכל כוס שוקולד, ומכניסים בחזרה להקפאה. מוציאים כמה דקות לפני ההגשה, ומאוד משדרג את זה אם מוסיפים לצד זה חתיכת עוגת שוקולד חמה.
בתיאבון וב"הצלחה.

שהכינה את זה פעם - אבל באופן כללי אני אוהב לבשל ולהתנסות הרבה במטבח..
עולם הבישול, האפייה וכו' - זה עולם מרתק ורחב ידיים, ועם ה-מ-ו-ן מקום ליצירתיות.
ל- 16 כוסיות מוס חד פעמיות סטנרטיות.
מקציפים 2 חלמונים עם כף ברנדי וחצי כוס סוכר , כשהקציפה תופחת מוסיפים גם את שני החלבונים ומוסיפים לקצף גבוה.
מוסיפים לקערת ההקצפה 3/4 כוס טחינה גולמית ו- 2 כפות גדושות דבש,מקציפים רק עד ערבול החומרים.
בקערה נפרדת מקציפים קצפת פרווה ללא תוספת סוכר.
מערבבים את שתי ההקצפות בעדינות ומוזגים לכוסיות מוס. שומרים בהקפאה. יוצא נהדר. מרקם רך.
אחת נראית יקרה אבל היא מאוד פשוטה.
מכינים גלידה מהקצפה ארוכה של 5 ביצים חצי כוס סוכר מוסיפים קצפת ריץ להקצפה קצרה ואז מוסיפים גלי תות שהוכן לפי ההוראות כמה שות קודם נראה ממש גלידה עם תותים אמיתיים מעל זה קשטתי ברוטב תות או בגלי.
פשוט ויקר. ממיסים שתי חבילות שוקולד עם קצפת ריץ. אחרי שמתקרר מוסיפים עוד קצפת ריץ מהמקרר ומקציפים מתקבל מעין מוס שוקולדי אמיתי ואפשר לעשות שכבות עם קצפת ופירורי ביסקוויטים.
כמו שכתבו אני מקציפה קצפת ריץ עם תרכיז מנגו פריגת ויוצא גלידת מנגו מתוקה וטעימה.
בהצלחה.
תודה, צריכה לחשוב מה להכין עכשיו ומה לשמור לפעם אחרת.
שחר245- צריכה הסבר שוב על הגלידה עם התות- את מערבבת את הקצפת עם הג'לי המוכן אחרי שהוא מתקשה?
זה מתערבב טוב? (נשמע שאחרי שזה במרקם ג'לי זה נהיה גושים, לא?)
arlanאני משתמשת הרבה פעמים בשיבולת שועל...או קמח מלא
אם את רוצה מתכון תעדכני
שמכינים בדרום אמריקה. אני לא זוכרת את השם אבל זה היה נראה טוב.
התגובה עצמה נמחקה.
תלוי מה הילדים שלך אוהבים. למשל הבת שלי אוהבת תירס ופולים ירוקים. אם רוצים משהו יותר משביע, אבל עדיין מהיר הכנה, אפשר לערבב קוסקוס מלא עם ירקות קפואים. הבעיה רק שזה יוצא קצת יקר
או עם קמח תפוחי אדמה? נגמר לי הקמח ואין לי כ"כ אפשרות ללכת למכולת היום...
מצאתי פעם.. אנסה לחפש לך..
שזה חלבונים מוקצפים עם קוקוס
ואת יכולה גם להשתמש בקוקוס במקום קמח בעוגיות ולא לשים אבקת אפיה
אבל אני מחפשת רעיונות לעוגיות שאפשר להכין עם דברים שתמיד יש בבית...
בד"כ כן מערבבים גם קמח מצה אבל נראה לי שלא חייבים.
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?entryId=2281436&skip=1
פצפוצי אורז ושוקולד