שרשור חדש
המבורגר לעל האשאמא לשלושה
צריכה המלצות להכנת המבורגר ביתי
יש לי בשר טחון ואנחנו רוצים לעשות המבורגר לעל האש
הבעיה שפעמים קודמות תמיד התפרקו לי, יש לכם טיפים?
אני עושה ויוצא מדהיםילדים זה שמחה

להשים רק פלפל שחור , מלח, ואפשר גם שום.

לעשות את הצורה וזהו.

 

אם את מוסיפה פטרוזליה יוצא קבב מדהים.

זה לא מתפרק... תשימי על האש ורק כשצד אחת מוכן להפוך לצד השני, ככה ההמבורגר לא מתפרק הוא מקבל אות הצורה שלו.

אם תהפכי כל שניה זה באמת הלול להתפרק.

לקבב בלי במקום שום להשים בצלילדים זה שמחהאחרונה

חיוך גדול

 

מסקנות אפיה מהימים האחרונים חנניו

פחזניות צריכות הרבה הרבה תפילות. מה שעשית במהלך האפיה לא באמת ישפיע על התוצאה הסופית...

לא מומלץ להכפיל מתכון באחת וחצי. תמיד משהו שם ייצא לא נכון בסוף... ולא, 5 יחידות מתמטיקה לא באמת מועילות בחיים

אם טיפת שמן תשתחל למרנג האיטלקי המהמם, הוא ייצא במרקם קצת פחות מהמם, של מים.

 

נשמע שעברת הרבה ניסויים בימים האחרוניםנדנדה כתומה.
חנוכה וזה חנניו

שלא לדבר על חוויות צ'ורוס. כאלה יש לי בשפע...

אפיה זה מדע מדויקשרבובאחרונה
במיוחד בדברים עדינים שכאלה..
למישו יש מתכון לפנקייקים טעימים וקלים להכנה?במבה!!!


מתכון לפנקייק:לב אמיץ

כמות לכשישה פנקייק.

 

שלוש ביצים גודל L או XL.

3 כפות סוכר שטוחות

שלוש כפות גדושות מאוד אינסטנט פודינג וניל

קורט מלח

כוס ושליש (חד פעמית) קמח (אפשר מלא - גם יוצא מצויין)

חלב - לפחות כוס חד פעמית - אפשר להוסיף עוד אחרי הערבוב לפי הסמיכות הרצויה.

 

שלוש כפות עמוסות שמנת חמוצה (15%) עדיף או יוגורט (להוסיף סוכר) או שמנת מתוקה (להוריד חלב).

לשמנת החמוצה יש יתרון שהיא תורמת לסמיכות של הבלילה ומפחיתה את הצורך בקמח והיא גם מאוד משביעה. אם יש נוזלים בגביע השמנת, אני שופכת גם אותם אל הבלילה (משתמשת בגביע של חצי ליטר).

 

לטרוף בעזרת מזלג - ולא במיקסר - שומר על המרקם.

 

לטגן כל פנקייק בכמות קטנה של שמן (אני משתמשת בשמן זית). אני יוצקת את הבלילה - כמות של ככוס חדפעמית בכל פעם על שלולית השמן הקטנה ומריצה על המחבת (כמו שרואים שעושים בדוכני הקרפ הצרפתי) עד שמתקבלת שיכבה אחידה - אפשר לעלות גם אל שולי המחבת - זה מתייצב שם ונוצר פנקייק ברדיוס יותר גדול .

 

הופכים כששולי הפנקייק מזהיבים. 

 

בהצלחה.

 

 

ספק פנקייקס ספק לביבות מתוקותתמיד נשאר אני

שהכינו היום בגן שאני עובדת בו:

 

3 כוסות קמח

אבקת אפיה

2 לבן או אשל (אין לי מושג מה ההבדל ביניהם)

2 ביצים

2 כפות סוכר (או יותר)

 

לטגן במחבת עם קצת שמן

לפזר מעל אבקת סוכר, ואני מציעה לא להתקמצן על הקלוריות: מייפל, דבש, סילאן, ריבת חלב, ממרח לוטוס.. תתפרעי!

 

חנוכה שמח!

 

מתכון מעולה שבטוח יש לך את כל החומרים בביתבת 500

כוס קמח

2 ביצים

כף שמן

קורט מלח

2כפות שטוחות סוכר 

כוס מים

כוס חלב

 

לערבב את הכל היטב (עדיף באיזה מכשיר) ולשים במחבת

 

מילוי:גבינה לבנה שאני שופכת בפנים שקית סוכר ווניל (של העוגות)

 

 

ממש טעים

ואפשר לשפר

 

אשמח לפרווה מי שמעלה מתכון...לא רק עם חלביאיר השמש
נראה לי פשוט לשים מים במקום חלביעל מהדרום
פנקייק מהיר ופרווהאם הבנים12

מצרכים:

1 ביצה

3 כפות סוכר

1 כוס קמח

1 כפית אבקת אפיה

3/4 כוס מיץ תפוזים/ מים

כפית וניל

 

לערבב יחד את כל החומרים עם מטרפה שלא יהיו גושים (להזהר לא לערבב יותר מדי)

 

בד"כ מכפילה את המתכון או משלשת.

הרעיון של מיץ תפוזים נשמע טובתמיד נשאר אניאחרונה

מי שמנסה, שתשתף בהתרשמות!

טעות בפורום. סליחה התנערי מעפר
אפשר למחוק
בטוחה שלא טעית בפורום?!יעל מהדרום
טעיתי טעות מצחיקה.התנערי מעפראחרונה
ערכתי
חלות מקמח כוסמיןצ'וקלייט

ערב טוב...

אני צריכה מתכון לחלות מקמח כוסמין, אבל שלא יצאו דחוסות, אלא אווריריות ורכות...

 

ניסיתי כמה פעמיםתות

אני עושה את המתכון הרגיל שלי (שהוא באמת ממש טעים, זה לא אני זה הוא...) עם קמח כוסמין וזה מצוין

קמח כוסמין, כמה שהוא כהה זה מטעה - הוא דורש פחות נוזלים מקמח מלא. בערך כמו קמח לבן. אני מניחה שהתנסות זו הדרך הכי טובה להגיע לתוצאות הטובות ביותר בשבילך.

אני עושה:

1 קילו קמח

2 כפות שמרים

4-8 כפות סוכר

1 כף מלח

2 ביצים

3/4 כוס שמן

2 כוסות מים פושרים

 

שמה קמח בקערה, את הסוכר המלח והשמרים בפינות שונות, מערבבת כל אחד עם קצת קמח ואז את כולם ביחד (בעיקר כי לשמרים לא טוב מגע ישיר של המלח). מוסיפה את הנוזלים ולשה היטב. הבצק יוצא די דביק, זה טוב.

מתפיחה שיכפיל, מכינה צורות עם ידיים מעט משומנות, מתפיחה שוב, מחממת ל 180 , ביצה שומשום ואופה כ 40 דק (אם זה טורבו מחליפה תבניות באמצע)

 

יש לי גם מתכון בלי ביצים, יוצא קצת אחרת (היבשים אותו דבר, הנוזלים - 1/2 2 כוסות מים ו 1/2 שמן)

מה הביצים תורמות לבצק?צ'וקלייט
בכל מקרה... יצא בצק מעולה!! תודה רבה!צ'וקלייטאחרונה
מה אפשר לעשות עם בננות?פוני

היי כולם,
יש לי במקרר 3 בננות בשלות מידי שכבר לא יאכלו כפרי עצמו.
יש איזה רעיון לעוגה טובה או משהו אחר לעשות איתם?

תודה!

עוגת תפוזים ובננהילדים זה שמחה

אני מכינה עוגת תפוזים בחושה, הכי פשוט שיש וחותכת פרוסות של בננה למעלה ומכניסה לתנור.

יוצא ממש טעים.

אפשר מתכון?כרובי=)
שייק פירות אומעיין חתום
קינוח לשבת- בכוסות אישיות שכבת קצפת ומעל בננות
אפשר גם להקפיא (מקולפות) ולהשתמש בשעת הצורךאיזו נחמה
גלידת בננות מעולה, מאפינס בננותתותאחרונה

אם מעניין אותך

למה הריבת חלב שלי יצאה גושים גושים ולא חלקהyaeli30
באמת למה?שרבוב
אולי לא עירבבת במשך הבישול
עירבבתי המון!!!yaeli30

זה צריך חום יותר חלש?

יכול להיות..שרבוב

אני לא בטוחהפינג.

אבל יכול להיות שזה כמו בשוקולד, שלפעמים נהיה גושים קטנים כאלה שלא נמסים,

וזה סימן שהוא נשרף טיפונת.

 

גם לי זה קרה..נראה לי עניין של טמפרטורהשומרון

איך מכינים ריבת חלב?אפרוח
בעלי משוגע על עוגיות אלפחורס. אני מכינה אותם עם מילוי ריבת חלב מוכן. מעניין להכין לבד
ככה:פלפלתי

קילו סוכר (או חצי קילו לפי המתכונים שמאוחרי הפודינג)

ליטר חלב

לשים 3 גולות בסיר ולת לזה להתבשל איזה שעתיים עד שנהיה ריבת חלב.

 

לא ניסיתי ,אבל זה על הכוונת...

 

יש כאלה שמוסיפים גם סודה לשתייה..אור השחר..
תודה רבהאפרוח
סליחה על הנצלו"ש..ח.י
אפשר מתכון לאלפחורס?
תודה רבה!
אכתוב בשרשור נפרד בשמחהאפרוחאחרונה
מתכון מהיר וטעים ללביבות- יש?ש.א.ז.

כל שנה אני מחפשת חדש ולא חושבת לשמור להבא חצי חיוך

אני יכולה להמציא, אבל לא סגורה על כמויות.

אשמח אם למישו יש... תודה!

אני עושה ככה-טוזי

תפוחי אדמה (בין 3 ל7 תלוי בכמה אוכלים יש וכמה סבלנות לטיגון)

2 בצלים

בין 3 ל-6 ביצים ע"פ כמות תפו"א

כמה כפות קמח

מלח ופלפל

 

במגימיקס מגרדת תפו"א עם העבה יותר ואח"כ את הבצלים בפרוסות

 

מערבבת עם שאר המצרכים ונותנת לנוח עד שהשמן מתחמם.

 

מעבירה את הבלילה למסננת של פסטה שלא תהיה נוזלית

 

יוצרת צורת לביבות ומטגנת

 

בתאבון

סליחה על הבורות- אבל,פלפלתי

מטגנים בשמן עמוק או מחבת טפלון עם קצת שמן תספיק?

כמו בשניצליםעדינדוש
לא עמוק. אבל כמות יפה, לטגן צד אחד ולהפוך אחר כך לצד השני.
^^^^^^טוזיאחרונה
שדרוג מעולה ללטקס-תות

ראיתי באתר של מאקו, ניסיתי והיה מעולה

לשים גם קולרבי

במתכון שלהם הרוב זה קולרבי וקצת תפוא

יצא ממש ממש טעים!

קנלוני חלבי- אשמח למתכונים+mp8
קניתי קנלוני מוכן.
במה למלא? מבשלים?? אופים??

תודה מראש
אפשר גבינות כמו לזניהברוקולי
אפשר עם בשר ברוטב
קנלוני במילוי בטטהאור השחר..
עם רוטב שמנת. אפוי.
של השף הלבן..
מומלץ ממש!
מתכון של מה בלוגריהכמו הלבנה

http://mablogeria.blogspot.co.il/2014/08/blog-post_6.html

המתכונים שלה מוצלחים אחד אחד.

יאמי!טוזי

אני מכינה רוטב אדום כמו של לזניה או של פסטה וממלאת בזה ומעל שופכת בשמל. יוצא סוף!

 

או אם בא לנו אני עושה רוטב פטריות מוקרם חבי וממלאת בזה את הקנלוני ומעל בשמל או רוטב אדום פי החשק.

 

מבשלים את זה כמו לזניה.

אמרתם דברים יפים, אבל לא נתתם מתכונים!!+mp8
מילויי גבינות- איזה??
רוטב בשמל- פרט, הסבר ונמק,
בישול?? אפיה?? כמה?? למה??


תודה רבה מראש, כמובן.
העיקרון הוא מילוי רך והרבההה רוטב כדי שיהיה מוצלח.נדנדה כתומה.

הכנתי פעם עם מילוי כמו של לזניה- קוטג', גבינה צהובה וגבינה מלוחה [בולגרית נראלי]

ורוטב עגבניות פשוט.

 

עוד הצעה מוצלחת- תרד, גבינה מלוחה, בצל ותפו"א, קוטג'. עם רוטב בשמל.

 

הרעיון הוא ממש להטביע אותם ברוטב, ולאפות כמו לזניה.

 

אפשר גם למלא בבשר טחון אם רוצים.

 

רוטב בשמל בסיסי:

מעט מרגרינה[או שמן או חמאה], רבע כןס קמח, שקית חלב, מל"פ.

לטגן קלות את הקמח, להוסיף את החלב תוך ערבוב, להביא לרתיחה ואז להסמיך קצת על אש קטנה.

 

אני מכינה כך:כוכבי בוקר
במלית- גבינות או בטטה:
גבינות- ריקוטה, גבינה קשה מפוררת ולפעמים מוסיפה קוטג או שמנת חמוצה, מתבלת במלח ואגוז מוסקט

לבטטה- מכינה פירה בטטה ומעשירה אותו עם קוטג.

מכניסה את המלית לשקית עם חור בקצה וממלאת בעדינות את כל הקנלוני, מניחה זה לצד זה בתבנית. ( אם יש לך כזו שקית לקצפת זה מעולה. אם לא גם שקית רגילה הולכת, רק צריך להחליף באמצע )

מכינה רוטב- עגבניות טריות ובזיליקום לגבינות, שמנת לבטטה, כשהרוטב צריך להיות טיפה יותר דליל ממה שבא לאכול. מעל אפשר לפזר גבינה צהובה, בעיקר על העגבניות.
אני משאירה את התבנית לפני האפיה לספוג את הרוטב שעתיים בערך, ואז אופה עד שמזהיב ונהיה רך.
התלהבתי על המתכון שלך!!! אם אין קנלוני,מודדת כובעים

אפשר להשתמש בעלי לזניה ולעשות אותו רעיון?

בעיקרון אין סיבה שלא יעבוד..נדנדה כתומה.אחרונה
בספר 'בישולה' יש מתכון מוצלח רק שאין לי תספר עלי..ברוקולי

 

אפשר גם להכין מלית של כמה סוגי פטריות עם רוטב שמנת

אפשר להכין מלית של פירה תפו"א עם רוטב שמנת חלבי / פרווה

 

מילוי גבינות- 

איזה שבא לך?

חמד, ריקוטה, פרמזן, קוטג, בולגרית, שמנת חמוצה 

לטבל מלח פלפל 

 

להכין רוטב עגבניות עם עגבניות טריות, עלים ירוקים 

אפשר להכין רוטב שמנת עגבניות 

שמנת פטריות 

שמנת בטטה 

ולפזר מעל גבנ"ץ

 

הייתי מתייחסת לזה כמו עלי לזניה בצורת עיגול.

^^זה ממש לזניה בצורת עיגול!רק שחייב מלא רוטב.נדנדה כתומה.
ברוקולי

 

ננסה להכין את זה פעם את הקנלוני בעצמי 

ונספר חוויות 

 

תודה לכולכן!! ננסה ונעדכן...+mp8
פרגיות עם עצם לתנור?ציפורת

מישהו שמע פעם על הדבר הזה? מכרו בבסופר במחיר ממש טוב. אבל אף פעם לא ראיתי דבר כזה. שווה משהו?

למה לא? מה יכול להיות?לב אמיץאחרונה

אני חושבת שמה שקוראים פרגיות זה בעצם בשר הירך של העוף (המשולש) ללא העצם.

מה עושים עם פטריות טריות?שלומית2

יש לי שתי סלסלות... מה אפשר לעשות עם זה?

מחפשת רעיונות למשהו טעים...

כל דבר עם פטריות משומרות-טעים יותר עם טריות..נדנדה כתומה.
מה הכיוון שלך?
חלבי/פרווה/בשרי?
רוטב,מרק,תבשיל,סלט..
חי,מבושל.

תגידי מה הכיוון קודם כל..
וואי, מרק פטריות מוקרם, איך בא ליכמו הלבנה
סלט חסה עלי בייבי וגבינה צפתית /בולגרית.zmil

פעם אכלתי פיצה אפויה עם פטריות טריות וזה היה מר

מרק חלבי. הכנתי שבוע שעבר. יצא מטורף..מירי ט.
תודה לכם! לא בקטע של מרק/סלט..שלומית2

זה כבר עשינו..

יש למישהו עוד רעיון?

קיש?נדנדה כתומה.
יש גם סלט שהוא יותר בכיוון תבשיל-ומכינים מסלסילה שלמה של פטריות..

עוף/בשר גם משתדכים טוב עם פטריות.
אפשר עוף בתנור עם פטריות(בשקית קוקי יוצא מעולה)
קדירת בשר עם פטריות.
מוקפץ עם פטריות ובצל זה גם טעים מאוד

מוקרם-לפסטה,לתפו"א..
אם רוצים להשקיע ממש אפשר גם להכין פטריות ממולאות..
מוסיפים למוקפץ. או אופים עם אנטיפסטי.חילזון 123

או מטגנים בפרורי לחם וביצה כמו שניצל. (או כנ"ל בתנור).

וגם-

-מוסיפים לחביתה.

-מכינים בצל, תפו"א חתוכים ופיטריות במחבת או בתנור.

-משחימים את הפיטריות עם בצל ושמים מעל פירה או אורז.

פיטריות ממולאות בגבינות...גלוק17אחרונה
כמה כוסות יש בקילו קמח?רומי**
כוס קמח רגיל זה 140 גרם,אור השחר..
אז בחישוב מהיר בקילו יש 7 כוסות + 14 גרם שזה כף-שתיים נראה לי..
קמח מלא זה שונה.
ויש שרשור נעוץ של מידות והמרות אז אפשר לבדוק שם
כוסות חד"פ-בערך 9חילזון 123
תודה רבה!רומי**אחרונה
מה טעים ופרווה ליד לביבות תפו"א לארוחת ערב?ט'
סלט /מרק+mp8
כפי שנכתב להלן באחד השרשורים
מרק כתום יכול להתאים.. תודה ט'
סלט וטחינהאושר תמידי
עשיתן לי חשק! מחר בלי נדר נלך על לביבות ומרק... פנסאי
עשיתן לי חשק! מחר בלי נדר נלך על לביבות ומרק... פנסאיאחרונה
איך אפשר להכין דג סול חוץ מטיגון?ילדים זה שמחה

יש בכלל אפשרות אחרת?

אני מכינה כמו מטוגן - אבל בתנורברוקולי

 

וגם לפעמים את זה- 

http://www.nikib.co.il/main-course/fish/1297/

בטח~א.ל
כוסברה קצוצה והרבה בתבנית עליהם את דגי הסול בתיבול שאוהבים יחד עם מעט שמן, גמבה אדומה חתוכה דק כמה שיני שום חצויות, לעטוף בנייר כסף חצי שעה בתנור 180 מעלות
בטח! אני מכינה בתנור (אפשר גם בסיר שטוח)שוקולד לבן

לפני אני מכניסה לחצי שעה תפו"א חתוכים לפרוסות דקות, פלפל אדום חתוך לריבועים, ושיני שום חתוכות לרבעים

התיבול הוא מים עם די הרבה שמן זית, פפריקות ומלח- כשחלק מהרוטב נשאר לדג.

אחרי חצי שעה של אפיה (בתנור טעים לנו יותר) אני מוסיפה את הדג ושופכת על כל חתיכת דג קצת רוטב, ל45 דקות-שעה.

הדג מוכן כשהוא קצת מצטמק והתפו"א קצת משחימים.

 

יוצא מעדן! בעלי ואני מחסלים את המנה בלי לשים לב מרוב שהיא טעימה..

 

וואוו תמיד אמרו לי שדג סול הוא רק לטיגוןילדים זה שמחה

טוב לדעת...תודה

למרוח ברוטב סויה או רוטב צ'ילילב אמיץ

ולשים לכמה דקות לכל צד במחבת קרמית מרוחה במעט שמן זית.

אפשר גם עם רוטב סויה וסילאן/ חרדל וכו' בתנור.דביבונתאחרונה
דחוף !! אני מחפשת מתכון טוב לסופגניות - יש למישהו?..מיכל =>

חפשי אצל קרין גורן אואור השחר..אחרונה
ניקי ב..
המתכונים שלהן תמיד טובים!
אז.. מה מכינים להדלקת נרות?הדס123

לא לביבות כי בעלי לא אוהב ולא סופגניות כי זה משמין

פאנקייק\אורחיה
משהו חמים שמתאים עם כוס תהמעיין חתום
עוגיות
עוגה חמה
אז.. הכנתי עוגיות שיבולת שועלהדס123אחרונה
המצאתי מתכון לעוגת פנקייק..רוצים מתכון?מיסטר דום
נשמע מגניב.. יש תמונה?אור השחר..
בטח. ומחכים גם לקציצות דגים ברוטב בבקשה- אם מסתדר.לב אמיץ

יותר מרוצים..נשמע מעולה מתכון הרגע.מירי ט.
נשמח!אורחיהאחרונה
מנה אחרונה בכוסותנעמה301

אני צריכה להכין מנה אחרונה לשבע ברכות- לכ 40 אנשים.

בא לי להכין בכוסות אישיות, אבל אף פעם לא הכנתי ואני ממש לא טובה בדברים כאלה...

השאלות:

- קודם כל, יש כזה דבר עם מצרכים רגילים ופשוטים?(כל מה שראיתי באינטרנט משוכלל מידי...)

- אם כן- צריכה מתכון.

- אפשר להכין מראש או שרק רגע לפני?

- איפה קונים כוסות כאלו? בחנות חד"פ?

 

תודה רבה!

אם זה קפוא אפשר להכין מראש. אם לא- תלוי במתכון..~moriya~
אפשר מוס שוקולד, קפה וכו'...
קינוח בשכבות, (בסיס-מוס-קצפת/ גנאש),
אפשר לעשות עם פירורי עוגיות וקרמים למינהם.
בכל חנות לחד"פ אפשר לקנות כוסות יפות. והאחרונות שקניתי אפילו באו עם מכסים חמודים...
אם את צריכה מתכונים אז בשמחה...
בהצלחה!

פרווה או חלבי?אור השחר..
חלבי אפשר לעשות עוגת גבינה פירורים (בכוסות..)
ובכללי - אני עשיתי פעם תחתית של בסקוויטים מפוררים עם חמאה, הקצפתי שמנת מתוקה עם פודינג ריבת חלב ומעל שמתי שכבה דקה של ריבת חלב.
אפשר לשחק עם זה - פודינג בטעם שוקו/וניל, לשים פירות (תותים זה תמיד טעים), שכבה דקה של ג'לי - זה ממש יפה.
וכוסות יש בחנויות של חד"פ ממש יפות, וגם בסופרים לפעמים יש..
ועוד משו, שמעתי פעםאור השחר..
שמכינים גלידה מריץ' עם תרכיז קפוא של פריגת (מנגו וכאלה)
ובכללי כל מוס או גלידה ביתית מסתדרים אחלה
לרוב אפשר להכין מראשט'

יש מוס שקולד קפוא/קר

מוס פירות לסוגיו

 

תגידי מה הכיוון

 

 

העיקרון של רוב הדברים האלו-נדנדה כתומה.
פירורים,קצפת,פירורים.
אפשר פירורים,קצפת,שוקולד מגורר(מאוד יפה ולא הרבה עבודה)או למטה/למעלה איזשהו פרי קצוץ/מעוך/ריבה וכו'

קצפת פרווה הכי פשוטה:
1 ריצ' + 4 כפות אינסטנט פודינג-לפי הטעם שרוצים(זה חבילה בעיקרון..אני פשוט משתמשת בקופסה של קילו) לא צריך להוסיף סוכר כי יש גם הפודינג וגם בריצ'.

הכנתי כמה פעמים מראש-נגיד בשישי או אפילו בחמישי לשבת בבוקר..
לפעמים הפירורים קצת סופחים נוזלים ונהיים קצת 'מושיים' כאלה.אם זה מפריע לך אפשר באמת לעשות עם פירות במקום פירורים.

את הכוסיות קונים בחד פעמי וכאלה..מממליצה לא לעוף על הגודל-זה בד"כ מאודד מרוכז,ומספיק כמות קטנה..

שדרוגים נחמדים:
פירורים מעניינים-מבראוניז,עוגיות לוטוס וכו'
אפשר להוסיף לקצפת מחית פרי-אני הוספתי פעם לקצפת וניל מחית תותים..זה מעלה בכמה רמות
אפשר גם להוסיף כמה כפות ממרח לוטוס..
אפשר קצפת בשני צבעים..
הכי פשוט והכי אלגנטי!עין כחולה

את מכינה קצפת אחת גדולה מ-2 ריץ  עם פודינג וניל.

מחלקת לכמה קערות.

 

קערה אחת- וניל עוגיות: מפזרת פירורי ביסקויטים בתחתית הכוסות שמה קצפת. מקשטת מעל בביסקויטים.

 

קערה שניה-מוס שוקולד: ממיסה 150 ג' שוקולד ומערבבת בעדינות עם הקצפת, אפשר לקשט בגירודי שוקולד.

 

קערה שלישית- לימון: שמה מעט מיץךימון שסחטת אבל בעדינות! ומעל לקישוט פלח קטנטן של לימון.

 

קערה רביעית- חלוה: ממיסה חלוה ומערבבת עם הקצפת. מקשטת בפירורי חלוה.

 

קערה חמישית: לוטוס: מערבבת כמה כפות של ממרח לוטוס עם הקצפת. מקשטת בפירורי עוגיות לוטוס.ס

 

קערה שישית:חצי וניל חצי שוקולד: פשוט ביותר. שומרת קצת מהתערובת של השוקולד ממלאה חצי כוס מכניסה להקקפאה כמה דקות שמה מעל קצפת לבד. יוצא יפה

 

אפשר לקנות את הכוסות בחנויות של כלים חד"פ  תקני כוסות ממש קטנות. אפשר לסדר יפה על שולחן את כל הטעמים שהכנת וזה נראה מושק אבל את יודעת איזה פשוט זה להכנהקורץ

ובוודאי שאפשר להכין ה-כ-ל מראש!!  

בהצלחה ומזל טוב!! בטוחה שיצא טעים!ליקוק

 

תודה רבה!!! כמה רעיונות!נעמה301

נראה לי יותר בכיוון של פירורים וקצפת עם כל הסוגים, זה נשמע טוב.

שומרים במקרר, נכון? או במקפיא? (נניח אכין יום מראש)

 

ואור השחר- כתבת שערבבת פירורי ביסקוויטים עם חמאה. אפשר גם פירורים בלי כלום, נכון? הארוחה חלבית, אבל סתם יותר בריא בלי...

 

תודה לכולכן!

בוודאי שאפשר אור השחר..
פשוט זה יוצא ככה יותר קשיח כזה, כי מה שאני לא אוהבת זה שהביסקוויטעם זופגים את כל הנוזלים ונהיים רכים מידי.. אז כשמקפיאים אותם עם החמאה זה נשאר סבבה..
אני שמה במקפיאה ומעבירה למקרר איזה שעתיים לפני.
בהצלחה!
הפרורים מתרככים..יעל מהדרום
מתי הם מתרככים?אור השחר..
כששמים רק פרורי ביסקוויטים כמו שכתבתיעל מהדרום
לק"י

אולי אם מכינים ומגישים מיד/ שמים בהקפאה (ולא במקרר) זה יוצא טוב.
כע זה מה שאמרתי אור השחר..
שאני שמה עם חמאה והופ למקפיא..
(החמאה עוזרת לזה להתקשות)
רעיון ענק ויחסית פשוט - וממש טעים:ותן טל

הכנסת "כוסות שוקולד" ממולאות בקצפת - אפשרי חלבי או פרווה, מה שרוצים.

 

להכין את כוסות השוקולד זה החלק הכי "מסובך", וגם הוא לא יותר מידי. צריך לקנות מראש מעין "מנז'טים" שעשויים מגומי לשימוש רב פעמי - אפשר לקנות את זה בחנויות המתמחות באפייה, זה לא כזה יקר וזה נשמר לשנים רבות. ממיסים שוקולד בכמות הרצויה, ו"מצפים" מבפנים כל כוסית גומי שכזאת, ובעובי של כמה מילימטרים, לא יותר מידי ולא פחות מידי. לאחר מכן מכניסים את הכוסות גומי להקפאה טובה, לפחות כמה שעות טובות, ואז בעדינות ממש, משחררים את השוקולד מכוסות הגומי, והנה יש לנו כוס עשויה משוקולד. כעת, מכינים קצפת, כרגיל, אפשר בטעמים שונים לגיוון, ופשוט מזליפים בעדינות קצפת לכל כוס שוקולד, ומכניסים בחזרה להקפאה. מוציאים כמה דקות לפני ההגשה, ומאוד משדרג את זה אם מוסיפים לצד זה חתיכת עוגת שוקולד חמה.

 

בתיאבון וב"הצלחה.

וואו באמת אחלה רעיון!אור השחר..
ננסה בהזדמנות.
אגב, ממתי אתה מתעסק בתחום הזה בכלל?
את זה ספציפית לא אני הכנתי, אלא לקחתי את הרעיון מאמא שלי.ותן טל

שהכינה את זה פעם - אבל באופן כללי אני אוהב לבשל ולהתנסות הרבה במטבח.. עולם הבישול, האפייה וכו' - זה עולם מרתק ורחב ידיים, ועם ה-מ-ו-ן מקום ליצירתיות. 

עשיתי משהו דומה עם מנג׳טים רגילים. זה מתקלףפנסאיאחרונה
מעולה...

הבעיה עם אלו מסיליקון, שאם את רוצה להכין כמות גדולה ביחד אז לקנות אותם זה כן כבר הוצאה...

בחד פעמי זה לא נורא... אני קניתי כאלו ממש פושטים מיני, ומילאתי בקרם חמאת בוטנים. אחרי הקפאה נוספת עשיתי שכבת שוקולד שסוגרת את המילוי, יצא מעולה..
מוס חלבהמחנכת1

ל- 16  כוסיות מוס חד פעמיות סטנרטיות.

 

מקציפים 2 חלמונים עם כף ברנדי וחצי כוס סוכר , כשהקציפה תופחת מוסיפים גם את שני החלבונים ומוסיפים לקצף גבוה.

מוסיפים לקערת ההקצפה 3/4 כוס טחינה גולמית ו- 2 כפות גדושות דבש,מקציפים רק עד ערבול החומרים.

 

בקערה נפרדת מקציפים קצפת פרווה ללא תוספת סוכר.

 

מערבבים את שתי ההקצפות בעדינות ומוזגים לכוסיות מוס. שומרים בהקפאה. יוצא נהדר. מרקם רך.

 

שני סוגים של גלידות פשוטותשחר245

אחת נראית יקרה אבל היא מאוד פשוטה.

מכינים גלידה מהקצפה ארוכה של 5 ביצים חצי כוס סוכר מוסיפים קצפת ריץ להקצפה קצרה ואז מוסיפים גלי תות שהוכן לפי ההוראות כמה שות קודם נראה ממש גלידה עם תותים אמיתיים מעל זה קשטתי ברוטב תות או בגלי.

 

פשוט ויקר. ממיסים שתי חבילות שוקולד עם קצפת ריץ. אחרי שמתקרר מוסיפים עוד קצפת ריץ מהמקרר ומקציפים מתקבל מעין מוס שוקולדי אמיתי ואפשר לעשות שכבות עם קצפת ופירורי ביסקוויטים.

 

כמו שכתבו אני מקציפה קצפת ריץ עם תרכיז מנגו פריגת ויוצא גלידת מנגו מתוקה וטעימה.

 

בהצלחה.

אנחנו עשינו משהו פשוט ומושלם-שונמית
חתכנו פרי טעים ( ספציפית זה היה אפרסק אבל זה יכול להיות מה שעולה על דעתך ) ושמנו בתחתית הכוסות.
מעל שמנו ג'לי בצבע ובטעם מתאים,
ומעל קצפת ריצ' ( בטוח שווה יותר זה שמנת ואפשר גם אולי לעשות פודינג אם זה יקר, אבל זה מה שעשינו)
יוצא ממש טעים וכיפי...;)
מרוב רעיונות מעולים כבר אין לי מושג מה להכין...נעמה301

תודה, צריכה לחשוב מה להכין עכשיו ומה לשמור לפעם אחרת.

 

שחר245- צריכה הסבר שוב על הגלידה עם התות- את מערבבת את הקצפת עם הג'לי המוכן אחרי שהוא מתקשה?

זה מתערבב טוב? (נשמע שאחרי שזה במרקם ג'לי זה נהיה גושים, לא?)

מתכוןאפרוח
מקציפה ריצ' 250 מ"ל , כשמתייצב מוסיפה כוס מים(לחלבי -כוס חלב). אח"כ 1 אינסטנט פודינג וניל.
מרסקת בבלנדר אפרסק מקופסת שימורים.
מרכיבה את המנה:
שמה 2 כפות רסק אפרסק בתחתית הכוס,
מזלפת עם צנתר כוכב(אפשר גם עם שקית וחור בקצה) את הקצפת.
מעטרת מלמעלה מקלות שקדים מולבנים.
יוצא מאד מרשים וטעים.
מינימום עבודה
במה אפשר להמיר קמח לחם? (עדיף במשהו בריאarlan
תלוי למה...ילדים זה שמחה

אני משתמשת הרבה פעמים בשיבולת שועל...או קמח מלא

קרקרים טעימים מקמח כוסמיןכמו הלבנה

אם את רוצה מתכון תעדכני

מישהי פעם הביאה כאן קישור לפיתות מקמח תירסלב אמיץ

שמכינים בדרום אמריקה. אני לא זוכרת את השם אבל זה היה נראה טוב.

טורטיות.נדנדה כתומה.
נדמה לי שזה היה פולנטה.לב אמיץ

נראה לי שפולנטה זאת דיסהיעל מהדרום
טוב. אני לא יודעת. מצאתי את השירשור אבללב אמיץ

התגובה עצמה נמחקה.

מצאתי : ארפה -פיתה קולומביאנית.לב אמיץאחרונה

ארוחות ערב מעניינות....אוהבי ה'
ארוחות ערב מגובנות לילדים?? נמאס מחביתה וסלט... אשמח לשמוע רעיונות ;)
אפשר לבשל ירקות קפואיםאמא אצבעונית

תלוי מה הילדים שלך אוהבים. למשל הבת שלי אוהבת תירס ופולים ירוקים. אם רוצים משהו יותר משביע, אבל עדיין מהיר הכנה, אפשר לערבב קוסקוס מלא עם ירקות קפואים. הבעיה רק שזה יוצא קצת יקר

יש כזה דבר מתכון לעוגיות בלי קמח?זמר הפלוגות

או עם קמח תפוחי אדמה? נגמר לי הקמח ואין לי כ"כ אפשרות ללכת למכולת היום...

תנסי עם מתכונים של גלוטנים..מקום בעולם

מצאתי פעם.. אנסה לחפש לך..

יש עוגיות קוקוסשרבוב

שזה חלבונים מוקצפים עם קוקוס

ואת יכולה גם להשתמש בקוקוס במקום קמח בעוגיות ולא לשים אבקת אפיה

אולי תנסי לחפש מתכון לעוגיות לפסח?שואפת למעלה..!
עוגיות עם שקדים טחונים.aima
תודהזמר הפלוגות

אבל אני מחפשת רעיונות לעוגיות שאפשר להכין עם דברים שתמיד יש בבית...

נשיקות!! אבל צריך סבלנות..אור השחר..
איזה 6 שעות בתנור..

ופעם ראיתי גם עוגיות חמאת בוטנים שאין בהם קמח, נראלי אצל קרין גורן..
אני עושה מלא פעמים ב1 ורבע זה מוכןכמו הלבנה
עוגיות ח"ב של קרין גורן מעולות!כוכב לכתאחרונה

אני מכינה אותן כל פעם שחמותי מגיעה והיא פשוט מתמוגגת מהן

 

http://www.carine.co.il/page_321

עוגיות טחינה..maanit
בפסח עושים עם קמח תפו"א במקום וזה יוצא נחמדחילזון 123

בד"כ כן מערבבים גם קמח מצה אבל נראה לי שלא חייבים.

עוגיות שומשוםעיצובית