שרשור חדש
מחפשת מתכון לקציצות מטוגנותילדים זה שמחה

מבשר בקר

אני עושה מזה מעין קבב+mp8

מוסיפה ביצים, המון כוסברה קצוצה, כמון, תבלין לקציצות, קראתי כאן פעם בפורום להוסיף גם אבקת אפיה בשביל האוויריריות, מעט פירורי לחם לייצוב התערובת.

 

יוצא מעולה.

אני מתבלת בבהרטבת 30

בשר, תפו"א מגורד, בצל מגורד,ביצים, קמח, כוסברה קצוצה, מלת ובהרט.

 

אגב- אם את בענין של לא לטגן הרבה- את יכולה לעשות טיגון קל. רק להניח בשמן חם, להפוך ולהוציא. ואז יש צורה של קציצה ורק צריך לבשל ברוטב.

קציצות ירקום עם בשר בקריעל מהדרוםאחרונה
אז מה מתאים להגיש עם לביבות? לא בשרי...בת 30
סלט גדול הולך מצוין!כוכב לכת


מטבלי גבינה.רוני בלילה

למשל- יוגורט עם שמיר (טרי/יבש), חצי שן שום ומלח-פלפל.

        שמנת מעורבת עם קוטג', שמן זית וזעתר

         גבינה עם זיתים וכו'...

 

וסלט גדול עם ירוקים זה תמיד טוב.

^^^^ ולזה להוסיף מרק ירקות- שילוב מושלם+mp8
אולי מרק? פסטה?צוללת צהובה
רעיונות טובים..בת 30אחרונה

נראה לי שנלך על הסלט והמרק.

נס חנוכה מוקדם נערת טבע

שעה לפני שבת אמא התחילה להתלונן שאין מספיק אוכל...

במקרר נח אחר כבוד בשר טחון שהופשר ואמא טענה בתוקף שאין זמן להכין אותו.

 

עלה לי בראש המתכון הפשוט שהובא פה למפרום ומוסקה, ובאומץ לא ברור החלטתי לקחת סיכון, על אף שמעולם לא יצא לי להכין..

 

ביקשתי מאמא אישור לקחת פיקוד מוחלט על המטבח, שזה אומרשאסור לה להיכנס אליו/להעיר הערותחושף שיניים

תוך 10 דק' ב"ה היה סיר על האש, עד ממש הדלקת נרות, שאז הוא עבר בחיל וברעדה, ותוך תפילות מרובות הישר אל הפלטה.

 

ב"ה יצא מעדן!!!מרחף

תודה לכם.

כל הכבוד! מוזמנת אלינו לשישי הבא.לב אמיץ


היית מצלמת לנו..יפה על האומץ להתחיל ככה משהו חדש ברגע האחרוןחילזון 123אחרונה
איך מגישים בצורה יפה את הסעודה שהכנתי?אורה*

מרק ירקות עם בשר וקוסקוס

זה הסעודה

כדאי להגיש בנפרד את המרק עם הירקות ואח"כ  את הבשר עם הקוסקוס?

או איכשהו??? הכל ביחד?

אין לי את הכלי היפה להגשת מרק בשולחן

 

(ויש אורחים  )

 

אשמח להצעות הגשהליקוקקורץ

 

תודה רבהננה-בננה!

אני לא הייתי שמה סיר על השולחן כשיש אורחיםא.א
פשוט צמזגי לכל אחד את במטבח צלחת עם המרק ןהקוסקוס או רק את המרק והם ישימו לבד את הקוסקוס
אני דווקא אוהבת שיש סירים על השולחן,רוני בלילהאחרונה

 אווירה חמימה לדעתי.

אם יש לך קערה או תבנית זכוכית או חרסלב אמיץ

שמי בתוכה את הקוסקוס, תסדרי מעל את הבשר והיקות יפה, ותוסיפי נוזלים בכמות המתאימה.

 

תעשי את זה סמוך להגשה.

את המרק תשאירי בסיר החם על הפלטה עד סמוך להגשה. ואת הקוסקוס בקערה פתוחה מעל אחד הסירים - שלא יחרך ולא יחמיץ.

 

שבת שלום.

 

אפשר לחלק את זה לשתי נגלותלב אמיץ

כשכל פעם את מארגנת את זה ישירות מהפלטה.

 

ככה גם אם אנשים ירצו תוספת, זו עדיין תהיה מנה חמה.

 

ולהגיד לאורחים -"יש עוד המון על הפלטה - אני פשוט רוצה שישאר חם".

איזה טעם מתאים לשלב עם קוקוס פרט לשוקולד?ט'
ריבת חלב?אושר תמידי
פרווה...ט'
בננה, תפוז, לוטוס, מנגו,מישמישצוללת צהובהאחרונה
למישו יש מתכון לפאי רועים?סתם אחת
אבל אחד כזה שייזלל..
לניקי ב יש מתכון מעולה וקליל.רסיסי לילה..אחרונה
גבינת לאבנהבעזרת ה'!!

יש לי בבית קילו של גבינת לאבנה.

יש לכם רעיונות יצירתיים למתכונים עם זה?

ממש תודה

יאמיייכיבשה
תביאי לי אני יאכל...

אאמ רעיונות לא עולה לי חוץ מ לאכול. ..
מה זה הגבינה הזאת? מה מיוחד בה?ייחודית שכמוני
זה גבינהכיבשה
חמוצה קצת
...
לא יודעת את ההסבר שלה אבל טעימה ככ נראית כמו גבינה לבנה


אאמ ואולי תערבבי אם קציצות או משהו שצריך גבינה
בואי אלינו!בעזרת ה'!!
אפשר להוסיף שמן זית וזעתרanonimii
אולי להקפיא חלק?לב אמיץאחרונה

יש דבר כזה אטריות למרק מקמח מלא?ילדים זה שמחה

לא מצאתי בסופר...

באסה.

יש בחנויות טבע ...כיבשה
לא בכל סופר יש
מה? חנות טבע של בית מרקחת?ילדים זה שמחה
חנות כמו עדן טבע או ניצת הדובדבן.לב אמיץאחרונה

מכינה ספינג' ולא צריכה את כל הכמותריבה_אחת

יש אפשרות להקפיא את הבצק?

להקפיא לא.לשים במקרר מכוסהא.א
אני מכינה כמות גדולה של בצק שמה במקרר ויום למחרת שןב משתמשת מכירה כמה שעושים כך.יוצא מצוין
תודה! כמה זמן זה יכול להשאר במקרר?ריבה_אחת
לא יותר מיומים אפילו פחות שלא יחמיץא.א
לענ"ד אפשר להקפיא בצקיעל מהדרום
אפשר להקפיא בצק אבל לא של ספינג הוא מאןד דלילא.א
אפשר לחלק לשכנים...ציפורת
אצלינו מכינים בצק שמרים רגיל, מקסימום יותר רךיעל מהדרום
תודה רבה לכל העונות ריבה_אחתאחרונה

בסוף השתמשתי בכל הכמות, החבר'ה פשוט לא הפסיקו לאכול..

לכבוד חג החנוכה, למישהי יש מתכון ל'לאטקעס' טעימים?בלב
אבל אם אפשר מקורי לא עם תוספות.
הכי פשוט אבל בלי כמויותבת 30

תפוחי אדמה מגורדים, בצל גדול מגורד, קצת קמח, ביצים, מלח ופלפל.

תודה רבה.בלב
אפשר לפרט גם את האופן לא רק את המצרכים? בשביל מישהי שבקושי יודעת לחתוך סלט.
מגרדים תפו'א ובצל (אפשר גם גזר 1)ת.מ.
סוחטים מהנוזלים ושמים בקערה
מוסיפים ביצים קמח ותבלינים עד שהמרקם נראה מספיק נוח לעבודה ולא מתפורר מידי...
עושים לביבה ושמים בשמן הרותח מחכים בסבלנות שהצד הראשון יהיה מוכן ואז הופכים בלי לשחק יותר מידי שלא יתפרק...
מומלץ לנסות לטגן קודם 1-2 ולראות אם יש צורך להוסיף ביצה/קמח וכו'...
הכי טעים שראיתי אצל ניקישיפקה

אני מחפשת כל הזמן מתכונים בלי ביצים בגלל בעלי הצמחוני.. מצאתי שם משהו אגדי!

מבשלים תפוח אדמה אחד או שניים ומועכים לפירה. מגרדים אליו תפוחי אדמה ואפשר גם בצל- שיהיה רק העניין המדבק, לא עיסה.. ומתבלים לפי הטעם (זה מוריד את הצורך בביצים וקמח) ומטגנים.

יוצא מושלם!

אני רואה פה שמוסיפים קמח.לב אמיץ

אנחנו לא. רק ביצה.

תודה לכולן.בלב
איך זה יתפוס עם הביצה לבד? זה הרי לא מקשה אחת זה לא כמו שניצל.
כמו שזה. אבל סוחטים את רוב רובם של הנוזלים.לב אמיץ

מגרדים תפוחי אדמהמוריה.ר =)
בצל, מוציאים את הנוזלים של הבצל.
אני אוהבת לגרד בטטה בנוסף.
וכן מעדיפה בפומפיה הדקה. מתבלים מלח, פלפל, מעט אבקת מרק עוף.
ביצים.
לערבב ולטגן
בתאבוו
הכי טעים שיש-ניצנית

מגרדים בפומפיה-

1 גזר

1 קישוא (על החלק הדק של הפומפיה)

1 בצל

1 תפו''א (על החלק הדק דק של הפומפיה)

(מוציאה נוזלים)

קוצצים פיטרוזליה/כוסברה

 

מוסיפים-

 

2 ביצים

פרורי לחם

אבקת מרק (לא חייב)

פפריקה

כמון

מלח

פלפל

ומה שאתם אוהבים

 

מטגנים

 

וזה יוצא להיייטטט!!!!!!

 

 

שדרוג למתכוןback2back

אפשר להוסיף גם וניל זה משדרג את המתכון פלאים ....

וניל??ניצנית
מתכון מנצח ללטקסנאוראחרונה

סוחטים היטב את תפוחי האדמה לאחר הריסוק לתוך קערה.לאחר מספר דקות העמילן שוקע בקערה ומעליו מצטברים המים. שופכים את המים בזהירות ואת העמילן הסמיך מחזירים לבלילה. זה הדבק האמיתי.  מוסיפים ביצים ותבלינים ומטגנים

מישהי מכירה עוגיות חמאה מקמח מלא?ילדים זה שמחה
ואם יש מתכון לעוגת שמרים מקמח מלא אז אני מאוד אשמחילדים זה שמחה
מה אף אחת לא יודעת?ילדים זה שמחה

אפאטי

אני עושה את כל העוגיות עם קמח מלא במקום רגילזמר הפלוגות

אם את צריכה מתכון יש לי

אשמח מאודילדים זה שמחה

וזה יוצא פריך?

מקפיצה לך!ג'נדסאחרונה
קקאו במקום צימקאו-היתכן? אני באמצע עוגה ואין לי מספיקאורחיה

צימקאו.. בראוניז אם זה משנה..

הגיוני אבל תטעמי אם צריך להוסיף סוכרזמר הפלוגות
תודה! כמויות?אורחיה
לא יודעת אבל אם את רוצה יש לי מתכון עם קקאוזמר הפלוגותאחרונה
מחבת פסיםביילא

אשמח לטיפים איך להשתמש נכון במחבת פסים ככה שהחזה עוף באמת יצא עם פסים...

הם יוצאים לי פשוט חומים כאלה, כאילו טיגנתי אותם במחבת רגיל...

אני מחממת את המחבת על אש גבוהה עד שהיא לוהטת ולא שמה שמן.

כשמניחים את החזה משאירים את הלהבה גבוהה או מנמיכים קצת?

אשמח לעזרתכם...

תודה.

אש נמןכה תשימי קצת שמן ממש טיפהא.אאחרונה
תפו"א שהיו במקרר מאתמול בערב,מבושלים עם קליפהחלומי

בסיר עם מים

יכולים להתקלקל?

אך אפשר לדעת אם הם טובים?

תודה!

מאתמול?אין סיבה שיתקלקלו...ת.מ.
הם מחזיקים ככה כמה ימים טובים... (גם בלי מים אגב)
ואם זה קצת חום,זה לא נורא? תודה!חלומי
מה חום?ת.מ.
התפו"א בצבע חום מבחוץ אחרי שהורדתי את הקליפהחלומי
חום ממש או חום טיפה יותר מהרגיל?ת.מ.
לפעמים הם מקבלים קצת צבע מהקליפה והמים של הבישול כשהם עומדים קצת...
אם זה רק הממש מסביב שקרוב לקליפה כנראה זה העניין אם גם הבפנים חום אז אולי זה התקלקל משום מה...
האמת שצדקת,זה היה בגלל הקליפה. תודה רבה!חלומי
ה חום בגלל שהתפו''א התחמצן עם האוירריבה_אחתאחרונה


בשר טחוןנקניקיות

אני מבשלת עכשיו בשר טחון עם תבלינים.

איך אני יודעת מתי הבשר ראוי לאכילה?

|לא טועמת, יש עוד כמה כוסות קפה שמחכות לי|

אני מבשלת 20 דק׳ על אש נמוכהאושר תמידי
תודה. אני סוגרת את האשנקניקיות

 

בעיקרון הוא מתבשל די מהר..נדנדה כתומה.
לטגן עד שאפור מכל הצדדים ואז עוד בערך רבע שעה..
הוא משנה צבע כשהוא מוכן בעיקרון...כמו שכתבו באיזור ה20 דק'..ת.מ.
תלוי אם זה בקר/הודו/עוףאלעד

אנחנו משתדלים לטחון חזה עוף שהוא גם נקי משומן וגם מוכן הכי מהר

בישול עם מיםשיפקהאחרונה

בישול עם מים לא תמיד ייצור לך תוצאה של בשר מבושל מאוד. אלא רק אם הרבה זמן (כמו כדורי בשר, שמתבשלים כמעט שעה..)

לכן מומלץ קודם לטגן את הבשר במעט שמן. יודעים שהוא מוכן כשהוא משנה צבע מאדום לחום (בקר) או מוורוד ללבן (אם מדובר בעוף)

ספינג' הצילו!!אני123

הכנתי בצק לספינג, אבל כשהגעתי לשלב הטיגון גיליתי שהבצק לא מספיק רך...

 

יש סכוי להציל אותו?

 

הספינג' יוצא דחוס מידי

מצטערת לראות שאף אחד לא ענה...התנערי מעפר
מקווה שהסתדרת בסוף.
מה שעושים לעניות דעתי זה להוסיף עוד מים כי הבצק של ספינג׳ מורכב מכמות גדולה של מים.
(וזה תמיד נראה יותר מדיי)
להוסיף מיםא.אאחרונה
התייעצות..שלומית2

אני צריכה להכין פסטה מוקרמת ליום חמישי בערב.

ואני חייבת להכין את זה הכי מאוחר ברביעי בבוקר, אח"כ אני עמוסה מאד.

איך כדאי להכין את זה שישמור על הטריות?

להכין לערבב עם הרוטב ולהקפיא? לשים במקרר?

לא לערבב את הרוטב והפסטה?

איך לעשות את הפסטה שלא תתייבש?

אשמח לעצותיכם!

זה לאירוע, חשוב לי שזה יהיה טרי וטוב. 

לא לערבב את הרוטב והפסטה...ת.מ.
תכיני את הפסטה ושימי בכלי סגור,
את הרוטב בנפרד...
לפני ההגשה תשטפי קצת את הפסטה במים חמים ותסנני ותחממי ביחד עם הרוטב...
^^^ לא לערבב. אבל דרך קצת שונהלב אמיץ

ששומרת על הטריות של הפסטה: לא לשטוף את הפסטה במים.

בתום הבישול והסינון לעטוף את הפסטה בשתי כפוות שמן זית - להוסיף ולערבב מכל הצדדים.

 

לפני ההגשה פשוט לחמם את הפסטה עם הרוטב.

 

את כמות השמן אפשר לגרוע מהרוטב.

תודה לשתיכןשלומית2

את הפסטה עצמה איך מבשלים?

בתוך מים רוותחים ומלח בלבד או גם שמן?

אם אני לא אשטוף- זה לא יגרום לה להפוך לגוש?

את הפסטה -לב אמיץאחרונה

לבשל במים רותחים ומלח על פי הכמויות הנדרשות.

 

אם לא תשטפי ותעטפי במעט שמן, זה יצא לך "אחד אחד".

זה טיפ שלמדתי מ ספר הפסטה הגדול של רות אלון. ושמן זית משדרג את הטעם.

למישהו יש נסיון עם חומץ בלסמי שעמד לילה מחוץ למקרר?מ.א.
לא רואה בעיה. מה הוראות האיחסון שלו?לב אמיץ

בעיקרון אין צורך לשמור חומץ בקירור.

כתוב לשמור בקירור.מ.א.

להריח לא עוזר, הוא מסריח ממילא...

לא נראה לי שזה התקלקל.. במיוחד בחורף..אני123

אם קר אצלכם בלילה אז בטח הוא בסדר..

 

אבל אני לא מבינה בזה באופן מיוחד.. זו סתם השערה,..

חומץ זה אמור להיות כמו חומר משמרחילזון 123אחרונה
לא נראה לי קריטי לו קרור למרות שבדכ אני כן צכניסה למקרר
למשהו יש מתכון ללביבות מתפוח אדמה?ילדים זה שמחה
סליחהילדים זה שמחהאחרונה

רציתי לומר תודה

רעיונות למאכלים לשבת עבור ילדיםme and i

יש אצלי בשבת 4 ילדים בגילאי 3-6 אשמח לקבל רעיונות למאכלים שילדים אוהבים ומתאימים לשבת.

אצלנו בבית הקטנים אוהבים אוכל פשוט -אור השחר..
עוף, קציצות, שניצלים, אורז, קוסקוס, בולונז וכו'.
לא אוכל מתחכם כזה..
או שאם יש אוכל מחוכם אז מציגים את זה פשוט. נגיד פרגיות - חותכים להם ואומרים שזה עוף רגיל.
חמין? אצלנו אוהבים...בת 30
אורז, קוסקוס, שניצלים, קציצות, ביצים קשותצוללת צהובה
לא אוכל מידי מורכב..ת.מ.אחרונה
שניצל,קציצות,עוף בפרורי לחם,פירה,אורז לבן,קוסקוס,בורקסים וכו'...
כמובן שזה משתנה מילד לילד.. הכי טוב לשאול את האורחים אם יש אוכל שהילדים שלהם לא נוגעים ואוכל שהם אוהבים...(לא נחמד לשים בהכל פטריות ולגלות שאחד הילדים לא מתקרב לזה...)
דחוף מאוד! האם אפשר להשתמש בשמן זית לטיגון?קייטי

(כשאין בבית שמן סויה...)

אוקיי, לא רלוונטי. בורותי הובהרה לי קייטי

אפשר למחוק.

אפשר. ויש מחלוקת אם זה בריא או לא ועד כמה.חילזון 123אחרונה