או כל עוגה טעימה אחרת שניתן להכין עם המצרכים הבאים:
קמח מלא
סוכר
מלח
ביצים
מחמאה
קקאו
אבקת סוכר
אבקת אפייה
סודה לשתייה
בכללי אני לא הכי טובה בעוגות... אז משהו פשוט לא יצא זוואה 
תודה!
או כל עוגה טעימה אחרת שניתן להכין עם המצרכים הבאים:
קמח מלא
סוכר
מלח
ביצים
מחמאה
קקאו
אבקת סוכר
אבקת אפייה
סודה לשתייה
בכללי אני לא הכי טובה בעוגות... אז משהו פשוט לא יצא זוואה 
תודה!
ב"ה
כל מתכון שאני רואה בספר מתכונים שיש לי הוא עם קמחים מוקרצים מאיזה פלנטה אחרת.. 
אני מחפשת מתכון לעוגיות ועוגות פשוטות, קלות, נחמדות וטעימות כמובן 
אשמח גם לאתרים טובים אם ידוע לכן..
תודה רבה!!
הכנתי לילדים קיש אישי, הלוואי שיאכלו... מה אפשר לשים ליד? הם לא אוהבים ירקות חיים.
והקיש חלבי.
בסוף עשיתי משהו מגניב!רעותלמוראחרונהירקות הם לא אוהבים לצערי, לא מוקפץ, לא מרוסק, והמאפינס היו עשויים מבטטה וגזר (לא גיליתי להם כי זה גם ירקות...)
אז בסוף חתכתי לחם לרצועות וקליתי בתנור עד שיצא צנימים קשים, כמעט כמו קרוטונים, והם אכלו את זה עם ריבת תפוזים ![]()
המתוק דווקא הסתדר כי המאפינס היו מתקתקים.
פעם הבאה אלך כנראה על ביצה קשה. באמת רעיון...
תודה רבה לכן ![]()
נערת טבערעיונות למנה קלילה וטעימה?
רצוי עם ירקות, וללא שימוש בתנור.
יש רעיונות?
תודה!!
משהו מזה נראה לך?
ועוד שאלה- במה אפשר למלא חצילים? משו קל ולא חלבי.
תודה!
)ר.פ.מ. בע"מ
אור השחר..
השקעת בצילום!!!פנסאיהשיחים נמוכים מאוד ומאחור זה חממות די מזנוחות
אבל הזווית עושה את זה!
השיחים נראים עצים והחממות נראות כאילו הם אי שם באופק..
והקינוח מונח על הכביש גישה לבית!
מגניב ממש איך זווית הצילום מעוותת את המציאות!
והנוף - איזה יופי.
מזל טוב.
~א.ל
מה הייתם מכינים ממנה?
(אני מחפשת מאכל אחד עם הרבה שום ולא הרבה מאכלים עם קצת שום)
תודה!!

אלעדהומור בריא יש לך
בלי עין הרע
תחיה דולה| מרכיבים: | |||
| 4 | סלמון - נתחים נקיים מעצמות ומעור, במשקל 200 גרם | ||
| 20 | שום (שיניים) - שיניים פרוסות לאורכן, הכי דק שאפשר | ||
| 4 כף/ות | שמן זית | ||
| 0.5 כוס/ות | מיץ לימון | ||
| 4 כף/ות | נענע - קצוצה | ||
| 4 כף/ות | דבש - או סילאן תמרים | ||
| 0.5 כפית/ות | מלח ים | ||
| 0.5 כפית/ות | פלפל שחור | ||
http://www.mevashlim.com/Recipe/3453001.asp
יוצא ממש טעים! הכנתי לראש השנה..
ומקפיאים. ככה כל פעם שאת צריכה שום כתוש כבר יש לך, מגרדים בכפית וזה יוצא מעולה.
וזה נשמר מצוין וכיף
בתוך קופסאות סגורות בדיפ פריז
בעזהי"ת
3 ראשי שום+18 שיניים [יוצא בערך 5-6 ראשים סה"כ], לכמות של 4-5 מנות, מומלץ להכפיל..
אנטיביוטיקה טבעית וטעים רצחח.
http://www.ynet.co.il/ency/1,7340,L-5946,00.html
מוריה.ר =)
)חצי את הראשים לרוחב
שפכי שמן זית כנדיבות לבך
מלחי ופפרקי כטעמך
אפי חצי שעה עד 40 דקות בחום בינוני
תדווחי אם נשאר לך משהו אחרי זה...
מינימאוס2חותכת עגבניות שרי והמממווון שום ופטרוזליה
כולם טורפים את זה!!

מתכננת לקנות, אבל אין לי מושג כמה עולה, כך שאפילו לא מצליחה לתכנן כמה להוציא על זה ואיזו כמות באפשרותי לקנות.
אם מישהו יודע - אשמח.
תודה מראש
עדיף לקנות מחית וניל טבעית, זה יותר משתלם ויותר קל לעבוד עם זה.
*חזרזיר*שדרותי - על מחית וניל עדין לא שמעתי.
כמה עולה?
ו-איך זה מסתדר עם מתכונים? (נניח אם כתוב לי מקל וניל במתכון איך אני יודעת לשחק עם זה בהתאמה נכונה?)
במחיר הזה והיא גם מחזיקה יותר זמן, אני אישית שם לפי העין, בין חצי כפית לכפית.
*חזרזיר*אחרונהתבורכו!
אני רוצה להכין קציצות עם כמה שיותר ירקות. יש לי בטטות, תפו"א, גזר, בצל וכל זה עם חצי קילו הודו טחון.
מישהו יודע כמה ביצים דרושות ומה מקסימום כמות ירקות אשפשר להוסיף לחצי קילו הודו?
אם יש הרבה ירקות צריך יותר ביצים (עם ירק אחד מכל סוג מספיקות 2 ביצים)
אפשר חופשי, באיזה כמות שתרצי, רק ככל שיש יותר ירקות הקציצות יותר בטעם של ירקות ופחות בטעם בשרי
את הבצל מומלץ לגרד במגרדת- יוצא טעים ממש, וקישוא מוסיף המון לקציצות הודו. גורם להם להיות לא יבשות ונימוחות בפה.
בטטה ותפו"א זה פחמימות- לידיעתך, כך שלא הייתי מתלהבת להוסיף (אני מוסיפה תפו"א אחד רק בגלל הטעם, אבל לא יותר מזה)
אור השחר..אני לא יכולה לסבול את המאכל הזה!!!!!!!!!
ושלא בינו לא נכון החברה ההכי טובה שלי היא אתיופית והיא יודעת שאני לזה לא מתקרבת!
אבל שיהיה בתאבון![]()
אפשר מתכון?שרבובבדיוק קנינו טף
מאיפה אתה?
ותביא מתכון!@

~א.ל
משיח נאו בפומ!
~א.ל
משיח נאו בפומ!
ת.מ.חוצים תפוח אדמה מקולף לשני חלקים- אבל כמובן לא עד הסוף, כדי שיהיה אפשר להכניס בתוכו את הקציצה
מכינים מלית קציצה כפי שאתם מכירים ורוצים, ומכניסים פנימה.
טובלים את התפ"א הממולא בקמח וביצה (ביצה מתובלת במלח וטיפה פלפל שחור)
במקביל מכינים סיר עם רוטב: בצל מטוגן, רסק עגבניות מלח פלפל שחור כמון ופפריקה אדומה
ומכניסים פנימה את תפ"א הממולא כשהרוטב רותח
(בטח לחלק זה מובן מאליו אבל בכל זאת..)
שמים ברוטב מעט מים. וכשהם רותחים מכניסים פנימה את תפוחי האדמה
אפשר כמו שמרוקנים קישואים, לרוקן את התפוח אדמה..
לחתוך ממנו טיפה בתחתית כדי שיעמוד יציב בסיר ומהצד השני לרוקן [שתישאר שכבה עבה של תפו"א, אבל שגם יהיה מקום לקציצה]..
ת.מ.
משיח נאו בפומ!

פנסאי
)ל2 קילו
רק מלא
שלא יצא דחוס
תודה
ומכינה גם פיתות מ 100% קמח מלא ויוצא מדהים.
ושאני רוצה כיס מושלם - בסיר גז וחשמלברוקולי
אעלה בהמשך הערב
אבל אני עושה עם 70%.
זה מתכון לקילו- את יכולה להכפיל. רק שאם את לשה בידיים- יותר קל להכין בנפרד כל קילו.
2 כפות שמרים יבשים
3 כוסות מים חמימים
שליש כוס סוכר (אפשר לוותר. י"א שיותר טעים בלי סוכר..)
ביצה
גרעינים ממה שיש לך- זרעי פשתן טחונים, קצת קוואקר, גרעיני דלעת וכד'
קילו קמח 70%
כוס שמן
כף מלח.
בהצלחה!
ול2 קילו זו הכפלה פשוטה:
לוקחים קערה מספיק גדולה ומניחים בתחתית שלה 3 כפות שמרים יבשים.
שופכים את כל הקילו קמח (פחות חצי כוס) (מה שמשאירים זה לרידוד בסוף).
עושים גומה בקמח בצד כלשהו וטומנים בה חצי כוס סוכר (למי שאוהב מתוק- 3/4 כוס). מכסים את הגומה.
ובגומה אחרת בצד אחר טומנים כף מלח. מכסים את הגומה.
לאחר כיסוי הגומות, מוסיפים על ערימת הקמח חצי כוס שמן.
מוסיפים בין 2 ורבע ל-2 וחצי כוסות מים חמימים (שילוב קרים ורותחים) לקערה ומכינים עוד כחצי כוס בצד.
מתחילים ללוש.
לא לפחד אם הבצק יוצא דביק, לשים לישה טובה ובאהבה במשך לפחות 10 דקות. בודקים אם הבצק מצריך עוד מים. (ניתן להוסיף מעט מים מעורבבים עם כף קמח ולא רק מים).
לכסות ולחכות להתפחה של פי 2 נפח. בחורף מומלץ לשים חבילת גפרורים על העיסה כאשר צד הגופרית של הגפרורים כלפי מטה. עושה נפלאות.
לאחר התפיחה הראשונה, מדליקים את התנור ועוד מעבדים מעט את הבצק. אם עשית 2 קילו אז זה הזמן להפרשה... (אני תמיד שוכחת).
צורות מעניינות ולתנור חם 180 מעלות.
בהצלחה!!!
*המתכון לא שלי, אלא של חברה שלי. קיבלתי עליו המון המון מחמאות!!
אני אנסה אותו.
כמה חלות יוצא מקילו?
איזה מגביו זה בלי ביצים!
אם עושים גדולות כמו בסופר/מאפיות אז זה בערך 3-4 גדולות... (לקילו)
בהצלחה!
*בדיוק לפני כשבוע/יים שאלתי כא בפורום מה הענין של הביצים בחלות... מוזמנת לחפש.
חשוב מאוד שהסוכר- המלח- והשמרים לא יגעו אחד בשני!!!
ובחצי כוס מים האחרונה השתמשתי רק בקצת.
זה בסדר?
עכשיו זה בתפיחה

ג'נדס(תמונה?)
זה ממש שונה מחלות רגילות...
חלה רגילה יותר תופחת לי.
לא יודעת...קצת מבואסת, הן לא יצאו מלאות כאלו.
למרות שבעלי ממש התרגש ואמר שזה נראה מאוד טוב.
לי הן ממש תופחות... ממש אבל... אווריריות והכל, אפחד לא מאמין שזה קמח מלא...
מה הכוונה במלאות?
ואני עושה נגלה אחת של צורות... עד שמסיימת את הנגלה, מחכה עוד קצת ביצה ושומשום וזה תופח מלאאאא בתנור..
אבל אח"כ זה תפח קצת...
מלאות הכוונה שתפוחות ממש, כמו שצריך.
ממה שכתוב במתכון- נניח כפית יותר. ואז זה תופח ממש יפה.
שלום לכולן,
האם מישהי נתקלה במקרה של קפה מגורען שפתאום התגבש ויש בו קורים?...
האם קפה יכול להתקלקל או שזה נגרם משינוי טמפרטורה או אולי מסיבה אחרת?
תודה מראש לעונות.
מהרוטב? אשכנזים..
זה בצלים ממולאים בשר ואורז
עונת הערמונים הגיעה. חבל לא לנצל אותה.
השנה גילינו שיטה חדשה לקלות אותם בלי לחשוש מפיצוץ- מאתר מתכונט
תמיד אני תוהה איך חורצים אותם בקלות. זה נורא קשה לחתוך את הקליפה שלהם.
הייתי משלבת מעט בישול קודם (לפעם הבאה), אבל כשחיפשנו כמה לבשל מצאתי את השיטה הזאת.
ועדיין, צריך תמיד להיזהר לא לפצח לכיוון הפנים. אחד התפוצץ לי על החולצה והחצאית כשחציתי אותו.
זה ממש כייף לשים בטוסטר משולשים, אבל גם כאן חובה לחרוץ ממש ולא לחפף (חיפפתי ואחד התפוצץ בטוסטר
והשייש התמלא בפירורים)
האפקט הוא משהו שבין קליה לבישול ולכן אין צורך לבשל קודם.
בקלות, כי מתרככים ע"י הבישול.
לכבוד חברה שילדה אני רוצה להכין חומיות עם שינוי (חשבתי להכין עוגה מושקעת אבל אין לי מתכון
אז החלטתי לקחת מתכון פשוט של חומיות ולשדרג).
אפשר לשים פירורים, או שהם לא ידבקו?
את יכולה לשים גם חמוציות אם א ת אוהבת. רק אז אולי כדי להוריד קצת מכמות הסוכר.
לשפוך מעל.
קרדיט לסיהרא.
אפשר לדעת איך עושים את זה? קולים את החלות ואז שמים במקרר לילה שלם ואח"כ מכניסים לתנור?
או שקולים אח"כ? אחרי הטפיחה שבמקרר? וזה גם טוב עם קמח מלא?
חצי זה הרגיל ו3/4 זה למי שאוהב חלות מתוקות...
על האריזות יש מתכון (קניתי 50% מלא כך שיש באריזה 850 גרם בלבד, ואני מוסיפה עוד כוס קמח מלא).
לגבי המרת מתכונים של קמח + שמרים בקמח שמרים, מצויין על האריזה שלי:
1. מחליפים את הקמח והשמרים שבמתכון בקמח שמרים (של אוסם, כמובן...)
2. מוסיפים לקמח השמרים את יתר מרכיבי הבצק ולשים עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
3. מכסים את הכלי עם הבצק ומתפיחים במקום חמים כד להכפלת הנפח.
4. לשים ומוציאים מהבצק את האוויר, ממשיכים בהתאם למתכון.
לטגן בצל גדול קצוץ, להוסיף עלי מנגולד קצוצים ולבשל עד שמתכווץ. לצנן ולהוסיף ביצים, פירורי לחם, מל"פ וכמה כפות שקדים טחונים. לטגן בגודל שרוצים.
למי שלא אוהב שקדים- אפשר לוותר אבל לא כדאי. השקדים מקפיצים את הקציצות בכמה רמות.
כמה קציצות כאלה יוצאות מסדר גודל של בצל אחד+ מנגולד (כמה - חבילה?) ?
אני שואלת כדי לדעת אם שווה לטרוח אם יוצאת כמות קטנה.