שרשור חדש
מחפשת (להיום בערב) מתכון לעוגת שוקולד קלה ומהירה...ש.א.ז.

או כל עוגה טעימה אחרת שניתן להכין עם המצרכים הבאים:

קמח מלא

סוכר

מלח

ביצים

מחמאה

קקאו

אבקת סוכר

אבקת אפייה

סודה לשתייה

 

בכללי אני לא הכי טובה בעוגות... אז משהו פשוט לא יצא זוואה

תודה!

עדיין רלוונטי?מקום בעולםאחרונה
למישהי יש מתכון ללא גלוטן עם קמח קונדיטור?חני.
עבר עריכה על ידי חני. בתאריך ט"ז בכסלו תשע"ה 15:03

ב"ה

 

כל מתכון שאני רואה בספר מתכונים שיש לי הוא עם קמחים מוקרצים מאיזה פלנטה אחרת..

 

אני מחפשת מתכון לעוגיות ועוגות פשוטות, קלות, נחמדות וטעימות כמובן

 

אשמח גם לאתרים טובים אם ידוע לכן..

 

תודה רבה!!

לא יודעת איך זה עם קמח קונדיטור,מקום בעולםאחרונה
אבל עם קמח תמי יוצא ממש כמעט אותו דבר..
יודעת על חברה שלי ששמה אותן כמויוצ בדיוק של קמח תמי..
תרשמי בגוגל עוגיות ללא גלוטן.. יתן לך מגוון אפשרויות עם קמח תפו"א/ קונדיטור..
יש רעיונות לתוספות לפשטידה?רעותלמור

הכנתי לילדים קיש אישי, הלוואי שיאכלו... מה אפשר לשים ליד? הם לא אוהבים ירקות חיים.

והקיש חלבי.

ביצה קשה, עגבניה מרוסקת, רוטב פטריותהדסדס
אולי ירקות מוקפצים?יעל מהדרום
בטטה שלוקה?מעיין חתום
תודה בסוף עשיתי משהו מגניב!רעותלמוראחרונה

ירקות הם לא אוהבים לצערי, לא מוקפץ, לא מרוסק, והמאפינס היו עשויים מבטטה וגזר (לא גיליתי להם כי זה גם ירקות...)

אז בסוף חתכתי לחם לרצועות וקליתי בתנור עד שיצא צנימים קשים, כמעט כמו קרוטונים, והם אכלו את זה עם ריבת תפוזים צוחק

המתוק דווקא הסתדר כי המאפינס היו מתקתקים.

פעם הבאה אלך כנראה על ביצה קשה. באמת רעיון...

תודה רבה לכן ננה-בננה

אתגר: נערת טבע

רעיונות למנה קלילה וטעימה?

 

רצוי עם ירקות, וללא שימוש בתנור.

יש רעיונות?

 

תודה!!

חביתת ירק, פסטה מוקפצת, קציצות טונה, לביבות ירקותשוקולד לבן

משהו מזה נראה לך?

אם את לא רוצה דווקא מהר יש גם מגוון מרקיםשוקולד לבן
חביתת ירק וקציצות טונה אשמח לשמוע.נערת טבע

ועוד שאלה- במה אפשר למלא חצילים? משו קל ולא חלבי.

תודה!

 

קציצות טונה:נדנדה כתומה.
אין לי מתכון מדויק,זה המון משחקים ואפשר גם לגוון..
קופסת טונה בשמן-מסוננת
ביצה
גזר מגורד
פירורי לחם/קמח מצה/קמח
אפשר להוסיף קצת פירה-מתפו"א אחד.
אופציונלי-בצל מגורד.
תבלינים-מלח,פלפל,פפריקה,שום-זה מה שאני שמה..אבל זה ממש לפי הטעם.

מערבבים הכל ביחד לעיסה יציבה ויוצרים 'פיתות' קטנות. מטגנים בשמן רותח,לא עמוק.כשהקציצה מתייצבת ומשחימה בצד אחד הופכים לצד השני.
ממליצה לטגן אחת ולראות אם העיסה טובה.אם מתפרק אפשר להוסיף עוד ביצה ועוד פירורי לחם.
אפשר בפסטרמהמעיין חתוםאחרונה
חייבת לעלות- המנה אחרונה ליומולדת של בעלי)ר.פ.מ. בע"מ

 קרמבל תפוחים,קרמל וקצפת! מהבלוג "מתוקים שלי"

נכון שיצא יפפפפההה?????

באמת ממש יפה! אור השחר..
ובטוח גם טעיםם
גם זה מהמם וגם הנוף... השקעת בצילום!!!פנסאי
האמת שזה לא כזה יפה, זה הנוף מהקרוואן שליר.פ.מ. בע"מ

השיחים נמוכים מאוד ומאחור זה חממות די מזנוחות

אבל הזווית עושה את זה!

השיחים נראים עצים והחממות נראות כאילו הם אי שם באופק..

והקינוח מונח על הכביש גישה לבית!

מגניב ממש איך זווית הצילום מעוותת את המציאות!

יפה.לב אמיץ

והנוף - איזה יופי.

 

מזל טוב.

יפה מאוד~א.ל
דייי זה ניראה מגרה!!!!!! יצא טעים????גלידת לימון
ממש טעים! מומלץ! לא קשה להכנה,נראה פצצה וטעים!ר.פ.מ. בע"מ
|נערך|אפשר למחוקגלידת לימוןאחרונה
מהמםשרבוב

מדהים!! אפשר מתכון?פודינג111
תרשמי "מתוקים שלי" ובפנים קרמבל תפוחים,קרמל וקצפתר.פ.מ. בע"מ
אם הייתה לכם ערימה של ראשי שום שעומדים להתקלקלבהתהוות

 

מה הייתם מכינים ממנה?

(אני מחפשת מאכל אחד עם הרבה שום ולא הרבה מאכלים עם קצת שום)

תודה!!

 

 

דיאטת שום!!+mp8
תאכל הרבה שום,
אנשים יתפסו מרחק.

מרחוק תיראה להם רזה...
אלעד

הומור בריא יש לך

בלי עין הרע

קונפי שוםחיה רוז
שום אפוי עם שמן זית.
זה נמרח כזה.

אני גם מכינהסלטי ירקות עם ראש שום שלם קצוץ בפנים.
לקלף את כולם, לכתוש ולפריזר בקופסהאמת ואמונה
אופס, לא ראיתי שכבר כתבת תחיה דולה
יש נאינטרנ מתכון לדג דבש נענע ופרוסות שום-צריך לזה מלא שום!!ר.פ.מ. בע"מ
מרכיבים:
 
4   סלמון - נתחים נקיים מעצמות ומעור, במשקל 200 גרם
 
20   שום (שיניים) - שיניים פרוסות לאורכן, הכי דק שאפשר
 
4 כף/ות   שמן זית
 
0.5 כוס/ות   מיץ לימון
 
4 כף/ות   נענע - קצוצה
 
4 כף/ות   דבש - או סילאן תמרים
 
0.5 כפית/ות   מלח ים
 
0.5 כפית/ות   פלפל שחור
 

http://www.mevashlim.com/Recipe/3453001.asp

 

יוצא ממש טעים! הכנתי לראש השנה..

כותשים את הכל, שמים בקופסא סגורהתחיה דולה

ומקפיאים. ככה כל פעם שאת צריכה שום כתוש כבר יש לך, מגרדים בכפית וזה יוצא מעולה.

^^ אפשר להקפיא מראש כקוביות בתבנית קרחשירה..!
ולא לשכוח לשים לפני קצת מלח/ שמן מטעמי כשרות..
טעמי כשרות? לא הבנתי... (ותודה לך ולכולם!)בהתהוות
יש ענין הלכתי לא להשתמש בשום/בצל מקולפים אחרי לילה...ת.מ.
וואו, בכלל לא ידעתי. תודה רבה!בהתהוות
^^ נכון, אלא אם כן הם מתובלים או מעובדים איכשהו..שירה..!
זה מעולה.אפשר גם רק לקלף ולהקפיא-גם נשמר מצויןנדנדה כתומה.
אנחנו מקלפים כל פעם 30 קילו - יושבים לילה שלםברוקולי

 

וזה נשמר מצוין וכיף
בתוך קופסאות סגורות בדיפ פריז

אסור לאכול שום קלוף שעבר עליו לילההדסדסאחרונה
מרק שוםם. יאמיי.פלספנית

בעזהי"ת

 

3 ראשי שום+18 שיניים [יוצא בערך 5-6 ראשים סה"כ], לכמות של 4-5 מנות, מומלץ להכפיל..

אנטיביוטיקה טבעית וטעים רצחח.

 

http://www.ynet.co.il/ency/1,7340,L-5946,00.html

הקישור לא עובד מוריה.ר =)
נשמע מעניין
תודה רבה!מוריה.ר =)
( אבל הרבה עבודה )
חטיף שוםמקשיב טוב

חצי את הראשים לרוחב

שפכי שמן זית כנדיבות לבך

מלחי ופפרקי כטעמך

אפי חצי שעה עד 40 דקות בחום בינוני

תדווחי אם  נשאר לך משהו אחרי זה...

"מלחי ופפרקי" מינימאוס2
נערךגפן36
אצבעות/לחם שום0 אלישבע 0
מקפיאים לשנה הקרובה, או כותשים ומקפיאים בקוביותפאז
סלט עם עגבניות שרי ומממללא שום ופטרוזליהיומושלם

חותכת עגבניות שרי והמממווון שום ופטרוזליה 

כולם טורפים את זה!!

זה מושך חיידקים אם משאירים המון לילה בחוץ...יומושלם

 

אמא שלי מכינה סלט לשבתכוכבי בוקר
מפרקת את הראש לשיניים ( בלי לקלף ממש. רק את הקליפות החיצוניות )
מכסה בנוזלים: הרוב יין לבן חצי יבש, קצת סויה, קצת סילאן ושמן זית

אופה עד שהשיניים רכות.
זה אחד הדברים הטעימים על חלה

אצלנו ארבעה ראשי שום עפים ככה.
הייתי מקלפת את כולם, מכניסה לשקית והישר לפריזר.פלפלתי

לבדוק שאין תולעים לפני שעושים משהוהאברך דוד
לחם שום, מקלות שום, חמאת שום, רוטב שום.תולעת השני
אם אתם אוהבים שום, אפשר להכין את כל הנ״ל עם כמויות גדולות של שום.
האם בצק לפיתות צריך להתפיח כרגיל או פחות?אמהונת
מישהו יודע כמה עולה בערך מקל וניל?*חזרזיר*

מתכננת לקנות, אבל אין לי מושג כמה עולה, כך שאפילו לא מצליחה לתכנן כמה להוציא על זה ואיזו כמות באפשרותי לקנות.
אם מישהו יודע  - אשמח.
תודה מראש

אם אני זוכרת נכון 15 שקל ליחידה..הרש
14 - 7 שח בערך. תלוי איפה קונים..משיח נאו בפומ!
יצא לי לקנות בכמה מקוומות כולל חנויות תבלינים וזה עלה 9-משה ר-

עדיף לקנות מחית וניל טבעית, זה יותר משתלם ויותר קל לעבוד עם זה.

תודה רבה רבה לכולם! בהחלט עזרתם!*חזרזיר*

שדרותי - על מחית וניל עדין לא שמעתי.
כמה עולה?
ו-איך זה מסתדר עם מתכונים? (נניח אם כתוב לי מקל וניל במתכון איך אני יודעת לשחק עם זה בהתאמה נכונה?)
 

אני שמעתי שמחית וניל זה מומלץ ממש.נדנדה כתומה.
צנצנת עולה 30 ויש בה כמות גדולה בהרבה ממקלות-משה ר-

במחיר הזה והיא גם מחזיקה יותר זמן, אני אישית שם לפי העין, בין חצי כפית לכפית.

תודה רבה רבה*חזרזיר*אחרונה

תבורכו!

קציצות הודו עם ירקות- דרושה עזרהמשיח עכשיו!

אני רוצה להכין קציצות עם כמה שיותר ירקות. יש לי בטטות, תפו"א, גזר, בצל וכל זה עם חצי קילו הודו טחון.

 

מישהו יודע כמה ביצים דרושות ומה מקסימום כמות ירקות אשפשר להוסיף  לחצי קילו הודו?

מניסיון-2 ביצים, מה זה משנה כמה ירקות? כמה שאת רוצהצוללת צהובה
כמה? 2?3?4?9?משיח עכשיו!

הביצים הם לפי הכמותשוקולד לבן

אם יש הרבה ירקות צריך יותר ביצים (עם ירק אחד מכל סוג מספיקות 2 ביצים)

אפשר חופשי, באיזה כמות שתרצי, רק ככל שיש יותר ירקות הקציצות יותר בטעם של ירקות ופחות בטעם בשרי

את הבצל מומלץ לגרד במגרדת- יוצא טעים ממש, וקישוא מוסיף המון לקציצות הודו. גורם להם להיות לא יבשות ונימוחות בפה.

בטטה ותפו"א זה פחמימות- לידיעתך, כך שלא הייתי מתלהבת להוסיף (אני מוסיפה תפו"א אחד רק בגלל הטעם, אבל לא יותר מזה)

תודה ממש!משיח עכשיו!

אז זה יוצא יחס של ביצה אחת עבור 2 ירקותמשיח עכשיו!אחרונה

אינג'רה...מיסטר דום

זה מאכל אתיופי?כיבשה
ניראה מענין בכל זאת
מתחשק לי לטעום...אתה הכנת?
ה-מאכל האתיופי. אני טעמתיאור השחר..
פעם ולא ממש אהבתי..
לא איזה זה מסובך רצחמיסטר דום
אמא של מישהי מהעבודה
הסיבוך הוא בעיקר זמן ההחמצההכל ממנו
השאר זה לא כזה קשה.
דומה ללחוח קצת לא?חילזון 123
במראה כן בטעם לא אור השחר..
סליחה אבל בעעעעעעעעעעילדים זה שמחה

אני לא יכולה לסבול את המאכל הזה!!!!!!!!!

ושלא בינו לא נכון החברה ההכי טובה שלי היא אתיופית והיא יודעת שאני לזה לא מתקרבת!

אבל שיהיה בתאבוןחצי חיוך

טעמתי פעם, וזה נחמד,שירה..!
אבל הריח נוראי לטעמי..
זה ממש טעים!!Tal.

אפשר מתכון?שרבוב

בדיוק קנינו טף

מאיפה קנית טף??מיסטר דום
מחבר של אבא שלישרבובאחרונה

מאיפה אתה?

 

ותביא מתכון!@

איך זה נשמע עוגיות עם שילוב שלמעיין חתום
שוקולד צ׳יפס, אגוזים ושקדים?
נשמע מצוין. למה??+mp8
^^^^^^!!! ממש!ג'נדס
הכי טעים בעולם.בת 30
תודה! רציתי לגוון בעוגיותמעיין חתום
אז חשבתי פשוט לשים את כל השלושה..

נראה איך יצא.
אני עשיתי ויצא ממש טובילדים זה שמחהאחרונה
כמה מסובך זה להכין מפרום?ת.מ.
ממש ממש בא לי... בחיים לא הכנתי וזה תמיד נשמע לי מלא עבודה...
סופית אני משוגעת!
לא מסובך! רוצה מתכון? תפ"א או חצילים?~א.ל
עם חצילים זה מוסקה, לא?משיח נאו בפומ!
לא יודעת אני מכירה את שתי הגרסאות ~א.ל
תפו"א....ת.מ.
לא אוהבת חצילים ועם חצילים זה נקרא מוסקה לא?
לא מאוד מסובך, ושווה את ההכנה!משיח נאו בפומ!
הגם את..?~א.ל
מרגע לרגע החשק שלי עולה..,ת.מ.
משוגעת שכמוני בקושי כח להכין חביתה יש לי ואני משתגעת להכין דברים כאלה...
להכין לך משלוח? משיח נאו בפומ!
את בטח לא באזורי... אבל תודהת.מ.
אני גם רוצה מתכון אם זה לא מסובך!פנסאי
בכיף!~א.ל

חוצים תפוח אדמה מקולף לשני חלקים- אבל כמובן לא עד הסוף, כדי שיהיה אפשר להכניס בתוכו את הקציצה

מכינים מלית קציצה כפי שאתם מכירים ורוצים, ומכניסים פנימה.

טובלים את התפ"א הממולא בקמח וביצה (ביצה מתובלת במלח וטיפה פלפל שחור)

 

במקביל מכינים סיר עם רוטב: בצל מטוגן, רסק עגבניות מלח פלפל שחור כמון ופפריקה אדומה

ומכניסים פנימה את תפ"א הממולא כשהרוטב רותח

 

לא חייב לטגן לפני הרוטב?ת.מ.
אם כן נראה לי אני אלך על זה...
אופס! טובלים במטרה לטגן... בהצלחה!! וגם-~א.ל
עבר עריכה על ידי לעולם חסדו בתאריך י"ב בכסלו תשע"ה 19:17

(בטח לחלק זה מובן מאליו אבל בכל זאת..)

שמים ברוטב מעט מים. וכשהם רותחים מכניסים פנימה את תפוחי האדמה

אם ממש רוצים להשקיע-מקום בעולם

אפשר כמו שמרוקנים קישואים, לרוקן את התפוח אדמה..

לחתוך ממנו טיפה בתחתית כדי שיעמוד יציב בסיר ומהצד השני לרוקן [שתישאר שכבה עבה של תפו"א, אבל שגם יהיה מקום לקציצה]..

 

אני בקטע של כמה שפחות עבודה...ת.מ.
גם ככה זה שיגעון בשבילי כרגע....
(ועכשיו אני מחכה לירקות עלים מהמכולת...)
הבשר הטחון הועבר למקרר מההקפאה...ת.מ.
נעדכן בהתפתחויות ובתוצאות...
והתוצאה-ת.מ.



ותודה לכל המיעציים לאשה מטורללת
יפה יפה! עשית את זה!! משיח נאו בפומ!
נראה מעולה

שבת שלום..
יפה נראה טעים שבת שלוםanonimii
וואו נראה ממש טעים!~א.ל
אשרייך!
ואני אחכה לעוד קצת כוח... פנסאי
רגע, ואיך הטעם??~א.ל
תודה לכולם...ויצא טעים ב"ה...ת.מ.
(את זה אני יכולה לכתוב רק אחרי שטעמתי כי איכשהו הצלחתי להתאפק עד שבת)
נראה מעולה! ועשית לי חשק להכין גםיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

מקווה ליישם באחת השבתות הקרובות בעז"ה.
יש למישהי מתכון טוב לחלות מקמח מלא?ילדים זה שמחה

ל2 קילו

רק מלא

שלא יצא דחוס

תודה

יש לי, מוזמנת לשאול אותי באישי בערב/מחר.ג'נדס
תפחיתי 1-2 כוס קמח מכל מתכון כי הקמח מלא (70-100%)כלנית1
במתכון שלי אין צורך...ג'נדס
והוא 100%
אני פשוט מוסיפה קצת יותר מים,אור השחר..
לפי מה שצריך.
(אני עושה מתכון רגיל עם קצת יותר מים)
ויוצא חלות טעימות ואווריריות.
^ גמני, וצריך ללוש הרבה יותר...ברוקולי

 

ומכינה גם פיתות מ 100% קמח מלא ויוצא מדהים.

 

את מכינה פיתות בתנור, או על מחבת? מתכון, בבקשה!כלנית1
בתנור ושאני רוצה כיס מושלם - בסיר גז וחשמלברוקולי

 

אעלה בהמשך הערב

פיתות תמניות?ילדים זה שמחה
בבקשהבת 30

אבל אני עושה עם 70%.

זה מתכון לקילו- את יכולה להכפיל. רק שאם את לשה בידיים- יותר קל להכין בנפרד כל קילו.

2 כפות שמרים יבשים

3 כוסות מים חמימים

שליש כוס סוכר (אפשר לוותר. י"א שיותר טעים בלי סוכר..)

ביצה

גרעינים ממה שיש לך- זרעי פשתן טחונים, קצת קוואקר, גרעיני דלעת וכד'

קילו קמח 70%

כוס שמן

כף מלח.

 

בהצלחה!

אז הנה המתכון לקילו-ג'נדס

ול2 קילו זו הכפלה פשוטה:

 

לוקחים קערה מספיק גדולה ומניחים בתחתית שלה 3 כפות שמרים יבשים.

שופכים את כל הקילו קמח (פחות חצי כוס) (מה שמשאירים זה לרידוד בסוף).

עושים גומה בקמח בצד כלשהו וטומנים בה חצי כוס סוכר (למי שאוהב מתוק- 3/4 כוס). מכסים את הגומה.

ובגומה אחרת בצד אחר טומנים כף מלח. מכסים את הגומה.

לאחר כיסוי הגומות, מוסיפים על ערימת הקמח חצי כוס שמן.

מוסיפים בין 2 ורבע ל-2 וחצי כוסות מים חמימים (שילוב קרים ורותחים) לקערה ומכינים עוד כחצי כוס בצד.

מתחילים ללוש.

לא לפחד אם הבצק יוצא דביק, לשים לישה טובה ובאהבה במשך לפחות 10 דקות. בודקים אם הבצק מצריך עוד מים. (ניתן להוסיף מעט מים מעורבבים עם כף קמח ולא רק מים).

 

לכסות ולחכות להתפחה של פי 2 נפח. בחורף מומלץ לשים חבילת גפרורים על העיסה כאשר צד הגופרית של הגפרורים כלפי מטה. עושה נפלאות.

 

לאחר התפיחה הראשונה, מדליקים את התנור ועוד מעבדים מעט את הבצק. אם עשית 2 קילו אז זה הזמן להפרשה... (אני תמיד שוכחת).

 

צורות מעניינות ולתנור חם 180 מעלות.

 

 

בהצלחה!!!

 

*המתכון לא שלי, אלא של חברה שלי. קיבלתי עליו המון המון מחמאות!!

תודהילדים זה שמחה

אני אנסה אותו.

כמה חלות יוצא מקילו?

איזה מגביו זה בלי ביצים!

אני עושה די קטנות אז יוצאים לי איזה 6 קטנות-בינוניות...ג'נדס

אם עושים גדולות כמו בסופר/מאפיות אז זה בערך 3-4 גדולות... (לקילו)

 

בהצלחה!

 

 

*בדיוק לפני כשבוע/יים שאלתי כא בפורום מה הענין של הביצים בחלות... מוזמנת לחפש.

שכחתי לכתוב!!ג'נדס

חשוב מאוד שהסוכר- המלח- והשמרים לא יגעו אחד בשני!!!

משתמשים בחצי כוס קמח כי הבצק יוצא דביק?ילדים זה שמחה
הבצק יצא חלק ולא דביקילדים זה שמחה

ובחצי כוס מים האחרונה השתמשתי רק בקצת.

זה בסדר?

עכשיו זה בתפיחה

בטח שבסדר!ג'נדס
מקסים שיצא לך חלק!

בהצלחה.
לא, זה בצק שלרוב יוצא דביקג'נדס
ופשוט כשקולעים צורות מקמחים את המשטח עבודה ואת הידיים, לא צריך להוסיף לבצק עוד קמח בד"כ.
נו, אפשר טעימה מהתוצאות?ג'נדס

(תמונה?)

אבל...ילדים זה שמחה

זה ממש שונה מחלות רגילות...

חלה רגילה יותר תופחת לי.

לא יודעת...קצת מבואסת, הן לא יצאו מלאות כאלו.

למרות שבעלי ממש התרגש ואמר שזה נראה מאוד טוב.

שוב, לא הבנתי..ג'נדס

לי הן ממש תופחות... ממש אבל... אווריריות והכל, אפחד לא מאמין שזה קמח מלא...

 

מה הכוונה במלאות?

לא מתפיחים שוב אחרי שעושים צורות?יעל מהדרום
בעיקרון כן..ג'נדס

ואני עושה נגלה אחת של צורות... עד שמסיימת את הנגלה, מחכה עוד קצת ביצה ושומשום וזה תופח מלאאאא בתנור..

זה תפח ממש טוב לפני שיצרתי את הצורותילדים זה שמחה

אבל אח"כ זה תפח קצת...

מלאות הכוונה שתפוחות ממש, כמו שצריך.

במתכונים של קמח מלא אני שמה קצת יותר שמריםבת 30אחרונה

ממה שכתוב במתכון- נניח כפית יותר. ואז זה תופח ממש יפה.

קפה שהתקלקל (?!)תמיד נשאר אני

שלום לכולן,

 

האם מישהי נתקלה במקרה של קפה מגורען שפתאום התגבש ויש בו קורים?...

 

האם קפה יכול להתקלקל או שזה נגרם משינוי טמפרטורה או אולי מסיבה אחרת?

 

תודה מראש לעונות.

קורים זה בטח מתולעיםיעל מהדרום
^^^ קורים זה תולעים. התגבש, יכול להיות מלחות אופנסאיאחרונה
איחסון לא טוב. אבל אם יש קורים זה נגוע
נראה לכם הגיוני לעשות את המתכון הזה לשבת בבוקר עם רק טיפה מהאורחיה
אולי אחרי הבישול ברוטב- לשים את הבצלים בנפרדיעל מהדרום
לק"י

ולחמם רק אותם בשבת?
תבשלי כרגילת.מ.אחרונה
ואז תארגני בתבנית את הבצלים ותשימי טיפה רוטב על כל אחד מהם...
קליית ערמוניםכלנית1

עונת הערמונים הגיעה. חבל לא לנצל אותה.

השנה גילינו שיטה חדשה לקלות אותם בלי לחשוש מפיצוץ- מאתר מתכונט

גאוני!!!כיבשה
אחלה רעיון...
ניסית?חילזון 123

תמיד אני תוהה איך חורצים אותם בקלות. זה נורא קשה לחתוך את הקליפה שלהם.

חורצים בסכין משוננת בלבד, שלא תחליקכלנית1

הייתי משלבת מעט בישול קודם (לפעם הבאה), אבל כשחיפשנו כמה לבשל מצאתי את השיטה הזאת.

ועדיין, צריך תמיד להיזהר לא לפצח לכיוון הפנים. אחד התפוצץ לי על החולצה והחצאית כשחציתי אותו.

 

זה ממש כייף לשים בטוסטר משולשים, אבל גם כאן חובה לחרוץ ממש ולא לחפף (חיפפתי ואחד התפוצץ בטוסטר

והשייש התמלא בפירורים)

אמא שלי קולה במיקרוגללב אמיץאחרונה

האפקט הוא משהו שבין קליה לבישול ולכן אין צורך לבשל קודם.

אני שמעתי ממישהו שמבין במטבח.. להרתיח בסיר את הערמוניםיאיר השמש
קודם מבשלים אותם חצי בישול. אחר כך קולים. והם מתפצחיםנפש חיה.

בקלות, כי מתרככים ע"י הבישול.
 

איך לשדרג חומיות?כלנית1

לכבוד חברה שילדה אני רוצה להכין חומיות עם שינוי (חשבתי להכין עוגה מושקעת אבל אין לי מתכון

אז החלטתי לקחת מתכון פשוט של חומיות ולשדרג).

 

אפשר לשים פירורים, או שהם לא ידבקו?

להוסיף לבלילה שוקולד צ'יפס לבן או חתיכות חלבהאם הבנים12
הוספתי שוקולד צ'יפס לבן שהיה לי ויצא מעולה, רק קצת יבשכלנית1אחרונה
להוסיף לבלילה אגוזים קצוצים גסהתנערי מעפר
^^^^^^^^^me and i

את יכולה לשים גם חמוציות אם א ת אוהבת. רק אז אולי כדי להוריד קצת מכמות הסוכר.

לערבב טחינה עם דבש/סילאן ומים רותחים קצת,רוני בלילה

לשפוך מעל.

קרדיט לסיהרא.

שאלה דחופה...קוואקריאיר השמש
אני רוצה להכין עוגיות לשבת עם קווקאר.
יש לי בבית חמוציות..צימוקים אגוזים ודבש.
אפשר רעיונות..?!
עושה הרבה.. ממש אוהבת אותןמקום בעולם

פה

 

אני אישית מורידה קצת מהסוכר ושמה רק צימוקים, ושוקולד ציפס לפעמים..

הכנתי עוגיות שיצאו מעולה. תודהיאיר השמשאחרונה
הום פרייזabc

מתכון שווה (פרווה) - יתקבל בברכה

 

חיוך גדול

לא ניסיתי את המתכון הזה מחכה להזדמנות...נשמח לשמוע על התוצאות.מ.אחרונה
חלות פעם ראשונהמעיין חתום
סופסוף יש לי זמן להכין חלות לשבת

יש לי קמח שמרים ואשמח למתכון קל להכנה בלי שמרים.

אה ומתי כדאי להכין? היום ושיתפח כל הלילה או מחר?
היום ושיתפח לילה במקרר מכוסה נילון הכי טוב...ת.מ.
ואני משתמשת בשמרים וקמח ולא קמח שמרים אז אין לי רעיון למתכון..
וממש בא לי לעשות הפרשת חלה!
לא צריך להתפיח במקום חמים דווקא?מעיין חתום
ונראה לי שכל מתכון לחלות זה טוב כי אפשר להמיר את הקמח והשמרים לקמח שמרים..
התפחה ארוכה במקרר יותר טובה....ת.מ.
ומישהו מהמנוסים פה פעם כתב שככה גם עושים בקונדיטוריות...
תודה!מעיין חתום
לא הספקתי בסוף להכין אתמול..
הכנתי היום..מקווה שיצא משו טוב
זה נכוןילדים זה שמחה

אפשר לדעת איך עושים את זה? קולים את החלות ואז שמים במקרר לילה שלם ואח"כ מכניסים לתנור?

או שקולים אח"כ? אחרי הטפיחה שבמקרר? וזה גם טוב עם קמח מלא?

זה טוב גם עם קמח מלא...ת.מ.
מכניסים למקרר אחרי הלישה הראשונית מכוסה בנילון נצמד ומומלץ למרוח טיפה שמן על הבצק שלא יתייבש...
מוצאים רבע-חצי שעה לפי הקליעה...
תודה!!ג'נדס
בכיף...ת.מ.
אחרי שכמה פעמים עשיתי ככה לחסוך זמן ביום שישי ראיתי שיוצא הרבה יותר מוצלח ככה בד"כ....
כמה זמן במקרר?אמא לשלושה
מה הכוונה לילה במקרר? לכמה שעות בערך?
אני מכינה חלות כל שבוע, ורוצה לנסות להכין היום את הבצק לחסוך זמן ממחר
אני הכנתי כמה פעמים בלילה והכנתי בצהרים...ת.מ.אחרונה
כמה מלח וסוכר אתם שמים בקילו?מעיין חתום
כפית מלח וכפית סוכר95200
זה מה ששמתימעיין חתום
ויצא תפל ממש..
שמים 2 כפות מלח וסוכר 2-3 כפותanonimii
??? לא יודעת ... לי הן יוצאות ממש טוב |מבולבל |95200
אני שמה כף מלח והרבה סוכר (3/4 כוס)כוכב לכת
יוצא חלות מתוקות וטעימות מאד
אני שמה כף מלח וחצי כוס-3/4 כוס סוכר..ג'נדס

חצי זה הרגיל ו3/4 זה למי שאוהב חלות מתוקות...

מלח כפית-שתיים וסוכר חצי כוס בערךת.מ.
אני רוצה שיצאו חלות לא מתוקותמעיין חתום
אפשר לא לשים סוכר בכלליעל מהדרום
לקילו- 3 כפות סוכר~א.ל
תודה לכל נשות החיל!מעיין חתום
המרת קמח + שמרים ב"קמח שמרים"כלנית1

על האריזות יש מתכון (קניתי 50% מלא כך שיש באריזה 850 גרם בלבד, ואני מוסיפה עוד כוס קמח מלא).

 

לגבי המרת מתכונים של קמח + שמרים בקמח שמרים, מצויין על האריזה שלי:

1. מחליפים את הקמח והשמרים שבמתכון בקמח שמרים (של אוסם, כמובן...)

2. מוסיפים לקמח השמרים את יתר מרכיבי הבצק ולשים עד לקבלת בצק חלק ואחיד.

3. מכסים את הכלי עם הבצק ומתפיחים במקום חמים כד להכפלת הנפח.

4. לשים ומוציאים מהבצק את האוויר, ממשיכים בהתאם למתכון.

תודה על הפירוטמעיין חתום
קציצות מנגולד (עלי סלק)אמא חדשה..
יש למישהו/י מתכון לקציצות הנ"ל?
תודה מראש!
יש ליכוכב לכת

לטגן בצל גדול קצוץ, להוסיף עלי מנגולד קצוצים ולבשל  עד שמתכווץ. לצנן ולהוסיף ביצים, פירורי לחם, מל"פ וכמה כפות שקדים טחונים. לטגן בגודל שרוצים.

 

למי שלא אוהב שקדים- אפשר לוותר אבל לא כדאי. השקדים מקפיצים את הקציצות בכמה רמות.

תודה רבה!אמא חדשה..
זה נשמע מאוד טעים. שאלה -לב אמיץ

כמה קציצות כאלה יוצאות מסדר גודל של בצל אחד+ מנגולד (כמה - חבילה?) ?

 

אני שואלת כדי לדעת אם שווה לטרוח אם יוצאת כמות קטנה.

היום הכנתי יצא טעים מאד!!אמא חדשה..
טיגנתי בצל אחד גדול ואת העלים הרתחתי במים איזה 5 דק' סיננתי טוב טוב ואז בקערה קצצתי קצת כוסברה קצת פיטרוזיליה ואת העלים. הוספתי 2 ביצים קמח מצה לפי העין עד שזה לא דביק ממש הוספתי מלח פילפל וכמון
טיגנתי בשמן ויצא בערך 25 קציצות.. התחסל מהר!
תודה! נשמע מעולה.לב אמיץ

תלוי בגודלכוכב לכתאחרונה
אבל לי יצא בערך כעשרים ומשהו קציצות שאוכלים בשני ביסים