שרשור חדש
יש פה נשים שרוצות לעשות על סקרים ולקבל תוים?פודינג111
אני, למה לא.רוני בלילה
מה זה על סקריםא.א
לדעתי היא התכוונה "לענות על סקרים"...רוני בלילה
אההה.כן למה לאא.אאחרונה
חלב סויהקצת xחרת

 

על האריזה כתוב שמומלץ לצרוך 5 ימים מהפתיחה,

יש מה לעשות איתו אחרי ה5 ימים?

אני השתמשתי גם אחרי כי הטעם והריח לא השתנו...ת.מ.
גם על מיץ קל של ספרינגשיררר

ודומיו כתוב לצרוך עד חמישה ימים מהפתיחה. בפועל - אפשר להשתמש כל עוד נראה ומריח כמו חדש.

אצלי היו אח"כ גושים כאלו...חיה רוזאחרונה

אז אולי בכל זאת כדאי לך לבדוק קודם

שעועית מש- מה אפשר להכין איתה?חיים חדשים
אפשר להנביט אותה ולהוסיף לסלט חיסיהרא.

יוצא משו משו.

איך מנביטים? 

בוררים ואז משרים בקערה עם מים מכוסה ללילה שלם, אח"כ מורידים את הכיסוי ודואגים שתהיה לחות בקערה (כל פעם מוסיפים קצת מים) ומערבבים מתי שיוצא. (אני שמה על השיש וכל פעם שאני עוברת ויש לי רגע פנוי אני מערבבת את זה ובודקת אם צריך להוסיף מים.)
כשיש כבר נבט קטן שיוצא אפשר לטעום ולראות מתי זה מונבט כמו שאת רוצה. אפשר להנביט עד שיוצא ממש כמו נבטים קנויים.

שעועית משאיילה

אפשר לבשל עם אורז בצורה הבאה : מאדים המון בצל כשהוא שחום מוסיפים את המש מערבבים ומוסיפים קצת כורכום מלח או אבקת מרק ופלפל שחור אפשר לשים קצת מים ומבשלים תוך כדי ערבוב ומניחים בצד

בסיר נפרד מרתיחים מים עם מלח ומבשלים אורז עד לחצי בישול ומסננים

מערבבים את האורז המסונן והמש ושמים אותם בסיר עם מעט שמן{כדי שתצא תחתית לאורז} בצורת פרמידה מכסים במכסה ונותנים לו להתבשל מהאדים עד שהאורז והמש רכים

מתכון פרסי לאורז סוף!!!!

נזיד עם ירקות שורש-רוני בלילה

בצל, שום, לפת, גזר, שורש סלרי, בטטה, תפו"א וכו'.

לקראת סוף הבישול להוסיף ירוקים קצוצים- פטרוזיליה, כוסברה וכדומה.

לאחר ההגשה טעים לזלף שמן זית בכל קערה.

ואיפה נכנסת השעועית? חיים חדשים
לא שמתי לב. פשוט להוסיף לסיר.רוני בלילהאחרונה
מדהים. מומלץ ממש.כמו הלבנה
תודה רבה לכולם! ושאלהחיים חדשים
לגבי התבשילים- האם צריך להשרות אותה? איך וכמה זמן?
תמי כדאי להשרות לפני הבישול,סיהרא.

גם מקצר את זמן הבישול וגם יותר בריא.

ההוראות הן כמו הנבטה רק למשך פחות זמן, כמה שאת יכולה נגיד אם את יכולה להשרות שעה לפני מעולה, אם יותר עוד יותר טוב, תלוי בזמן שיש לך.

את יכולה להנביט שעועית מש + חומוס ולערבבכלנית1

אפשר להכין סלט מנבטים או לטגן קלות עם מעט שמן ואחרי כמה דקות לשפוך 1-2 ביצים (לפי מספר הסועדים)

ולהכין מקושקשת נבטים.

עזרה בחלות לשבת קודשתותי77
היי.
אז ככה. שלוש שנים בערך לא אפיתי חלות ועכשיו רציתי לחזור לזה. הבעיה שהפעמיים האחרונות היו מאכזבות.
פעם אחת יצאו קשות
פעם שניה יצאו מתפוררות. איך זה יוצא מתפורר בכלל???
המתכון מעולה כי זה היה המתכון שהשתמשתי כשהייתי אופה ובדוק שהיו יוצאות חלות סוף.
אולי אבד לי הטאץ?
המתכון שלי בלי ביצים ועם שמן.
כל עצה תעזור. טנקס
חוזרת על טיפ שנתתי כאן כבר כמה פעמים:איזו נחמה

ללוש במיקסר כ10 דק'!

 

ללוש 3 דק' לעצור, לתת למיקסר לנוח כמה דק', ואז שוב 3-4 דק'. שוב מנוחה ועוד פעם כנ"ל.

 

הבצק צריך להיות אלסטי עד כדי כך שאת מותחת אותו ביד הוא לא נקרא עד לעובי של נייר דק.

 

כשהוא מוכן הוא נראה קצת יותר מבריק, ומאד אחיד. ממש כדור בצק יפה, וגם טיפה יותר דביק (לא ברמה שנדבק לידיים, אלא המגע קצת יותר דביק).

 

אח"כ כמובן להתפיח טוב עד להכפלת הנפח. (אפשר להתפיח גם במקרר זה גם תורם לבצק, אם כי בשבתות חורף שיום שישי קצר, לא מומלץ...אלא אם כן את נורא פנויה ביום שישי)

 

ואח"כ כרגיל, להוריד את הנפח של הבצק, ליצור חלות, להתפיח שוב עד שהן ממש תפוחות! 

למרוח ביצה שומשום וכו'.. לומר לכבוד שבת קודש...

 

אני אופה ב180 מעלות  כ35 דק'.

 

בהצלחה רבה!!

אין לי מיקסרתותי77
יש לך טיפים ללשיה ביד?
אחרי שנראה לך שהבצק כבר נילוש מספיק-ללוש עוד 100 לישות...חילזון 123
*שאלה על הטיפגולגול

ב"ה

 

האם צריך ללוש 10 דק' בסה"כ? או שזה 10 דק'+ העצירות בין ה3 דק'?

ו- האם זה גורע מהבצק שלשים אותו יותר מידי?גולגול
10 דק' לישה בסה"כ, לא כולל זמני העצירה.איזו נחמה

שמעתי שאומרים שאם לשים יותר מדי זה הורס, אבל לא מניסיון אישי.

לבדוק שיש מספיק מים בבצק ולא לאפות הרבה מידי זמן...באמת שיהיה טוב
לישה לישה לישהyuval_huck

לפי מה שתיארת, הבעיה היא חוסר לישה.

אז נזכיר לך- לישה נכונה אינה ערבוב, אלא מריחה וקיפול. כלומר (הכי קל ללוש עם מרדד)- מרדדים את הבצק קצת, מקפלים אותו ל-2, מסובבים חצי סיבוב. מרדדים מעט, מקפלים ל-2, מסובבים חצי סיבוב. וחוזר חלילה (כל כמה קיפולים תצטרכי להשקיע קצת יותר זמן ברידוד, כי הבצק כבר יהיה גבוה. תראי בעצמך).

 

אפשר לראות את זה בכל סרטון ביוטיוב: 

 

אם תלושי ככה כ-10 דקות, זה יספיק.

 

אולי גם תביאי את המתכון שנוודא שהוא בסדר?

גם אני חושבת שהסוד העיקרי הוא בלישה.פנסאי
אז אני באמת לשה ככהתותי77
אבל יש מצב שפחות זמן
המתכון שלי:
1 קג קמח
1/2 3 כפות שמרים בואקום
2כפות סוכר
כף מחוקה מלח
8 כפות שמן
ומיים לפי הצורך - משתנה לפי הקמח
אני מנסה להגיע לבצק שהוא קצת דביק כי מצאתי שאז הוא יותר עסיסי מבפנים באפייה
וכן כשאני שמה חומרים מפרידה בין השמרים והמלח כי שמעתי שזה בעייתי. זהו
עוד טיפ שראיתי איפושהוטוזי

(חוץ מהטיפ על הלישה והפסקה - אני לשה ביד, לשה היטב, הולכת לעשות עוד משהו, לשה עוד כמה דקות, הולכת לעשות עוד משהו, לשה שוב ומניחה את הבצק לתפוח)

 

כשמכינים את החלות עצמן לרדד כל כדור בצק לעלה ואז לגלגל את העלה בלי להפוך אותו לנחש באורך הרצוי ולתת לו לנוח ורק אז לגלגל לנחש באורך הרצוי. לוקח יותר זמן אבל החלות יוצאות יותר אווריריות..

 

אגב, יש לי מתכון דומה אבל יותר מדוייק, אם תרצי, תגידי ואעלה לך אותו..

הבנתי תקטעתותי77
ככול שעושים הפסקות ושוב לשים הן יותר אווריריות. יפה ומעניין.
ובטח תעלי מתכון אשמח לשפר את שלי
הנה המתכון:טוזי

מתוך "לקראת חלה"

 

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

5-8 כפות סוכר

1/2 2 כוסות מים חמימים

1/2 כוס שמן

1 כף מלח

 

 

 

הכוונה שלי בטיפ בהודעה הקודמת הייתה ממש לרדד עם מרדד לעלה בגודל של עוגיות ואותו להפוך לנחש. 

מקווה שהובנתי.

 

בהצלחה!

 

ועוד טיפ- קערה לבצק של Tupperwareכלנית1

mixingBowl2

נראה שאת שמה הרבה שמרים ולכן מתפיחה פחותכלנית1
עוד משהותותי77
מישהו יודע איך עושים צורה כמו במאפיות? לא זאת עם ה4 נחשים אלא כמו שבתמונה של השירשור. הייתי ממש שמחה לעשות צורה כזאת
של 6 רצועות יוצא גבוה ושווהטוזי
וואי! מושלמות! באיזה תבנית אפית אותן?איזו נחמה
תודה! של התנור.טוזי

2 חלות בכל תבנית.

מהממות!!!! איך עושים 6?תותי77
של 4 יפות יותר...לדעתימיסטר דום

איזה יפווותתתתתותי77
אז איך עושים שזה יהיה 2 קומות ככה?
תרשמי בגוגל צמה מ-4.. זה יתן לך המון סרטונים..מקום בעולם
תשקלו פעם לעבור לחלת כדורים...הרבה יותר יפה..yuval_huck

חלת כדורים היא שניה אחת של עבודה, והיא יוצאת יפה חבל"ז. הנה חלה שעשיתי בצורה הזו:

 

 
 
פשוט עושים 7 כדורים בגודל מסוים, וכדור אחד שהוא פי 3 מהם, מניחים בצורה הזו (כמו בתמונה) בתוך תבנית עגולה, וזהו. 60 שניות.
זה נראה קנוי לא?....מקשיב טוב
אני אקבל את זה כמחמאה.... yuval_huckאחרונה
תוצאות ניסוי יום שישי תותי77
השקעתי. לשתי ארבע פעמים והנחתי. אחכ התפחה. צורות כמו שהוסבר והנחה. לתנור.
בקושי נשמתי חחחח
תוצאות:
הבצק בפנים מעולה כמו שאני אוהבת.
מסתבר שחלק מהאשמה בתנור שלי שכנראה מזדקן לו
וכבר המעלות לא מה שהיו. החלות יצאו קצת לבנות מידי על 180 - מה שצריך להיות המידה הנכונה שלהם ומה שהייתי תמיד עושה. אז שמתי עוד קצת על יותר גבוה זה רק עשה אותם קשות מבחוץ. אז ויתרתי . לפחות יצאו טעימות.
טוב העיקר שיש חלות לשבת ובעז"ה עוד נחזיר עטרה ליושנה ויצאו לי חלות עוד יותר יפות פעם הבאה.
תודה לכל מי שעזר לי השם יברך אתכם יש לכם חלק מעונג שבת שלנו - אשרכם.

אה והכי כיף: למדתי להכין חלה כמו במאפיה - כבוד
חלות לשבתמדי

אני מוסיפה שקית א. אפיה + כף מיץ לימון החלות יוצאות מה זה רכות ולא מתייבשות 

לא מרגישים את הלימון? 2 כפות שמרים וא.אפיה?כלנית1
שימי בהתחלה ל10 דקות על 190 להשחמהמקשיב טוב
חלות לשבתאם פי חמש

טיפים להכנת חלות:

1. לעטוף את קערת הבצק בניילון בעת ההתפחה. התפיחה עולה טוב יותר מאשר עם מגבת...

2. להניח על הניילון קופסת גפרורים עומדת עם הגופרית כלפי הניילון, (לא יודעת למה אבל זה עובד...)

3. בעת הכנת הקליעה יש לשטח כל רצועה ואז לגלגל אותה - זה תורם לאווריריות.

4. יש להתפיח התפחה שניה במקום חמים (אם יש שני תנורים, מתפיחים בעליון הכבוי כשהתחתון מופעל,

5. לבדוק כל הזמן את מידת התפיחה\ יש שלב מסויים שאם עוברים אותו הבצק מתחיל לשקוע...

בהצלחה.

איך מכינים קרם בשמל?עולה מן המדבר
ככה:כמו הלבנה

ממיסים חמאה במחבת.

מוסיפים קמח מלח.

מוסיפים חלב בהדרגה ומביאים לרתיחה.

 

כמויות נגיד:

50 גרם חמאה

3 כפות קמח

3 כוסות חלב.

 

הכל בערך, תנסי ותוסיפי חלב/ קמח לפי הצורך

זה טעים?משיח עכשיו!

יש הרבה שאומרים שכן..מקום בעולם
אני אישית ממש לא אוהבת..
אני גם לא אוהבת, ואם מוסיפים לזה גבנ״ץ וא.פנסאיאחרונה
מרק פטריות זה יותר טוב...

על תפו״א בתנור זה היה לי טעים. בפסטה ממש לא...
מחפשת רעיונות מה אפשר להכין מטונהזמר הפלוגות
קציצות, סלט מיוחדאור השחר..
בורקסיםשרבוב

עוד רעיונות?זמר הפלוגות
רוטב לספגטיא.א
קציצות טונה
סלט ביצים וטונה
איך מכינים קציצות?זמר הפלוגות
תלןי איזה כמות את עושהא.א
בכל אופן ביצים פירורי לחם לקצוץ פטרוזיליה אפשר גם גזר או בטטה מגורדת לא חייבים מלח.פלפל שחור קצת שמן ןטונה כמובן.עושה קציצות ואו מטגנת או אופה על נייר אפיה .
פיצה עם טונה וזיתים שחורים בלי גבינה.....תתתתת
פשטידת טונה, בורקס טונה, סלט טונהצוללת צהובהאחרונה
מה אפשר למרוח בלחם|נואש|גלידת לימון
הרבה..שוקולד לבן

מה שעולה לי בשלוף:

טחינה, חומוס, חמאת בוטנים, שוקולד, חמאה, קוטג', גבינה, גבינה צהובה\מלוחה, ממרח שקדים, ממרח אגוזים, ממרח זיתים, ממרח פסטו, מיונז, חרדל, אבוקדו..

אפשר גם לאכול עם חסה ועגבניות\ חביתה

 

עוד:אחרי החגים

דבש,ריבה,טונה,טבעול,ביצה.

עודתתתתת
חמאת בוטנים לביבות תפוחי אדמה ביצה קשה ממרחים שיד בסופרים כמו ממרח חרובים גבינה מלוחה נקניקיות טבעול
אפשר סנדוויצ'ים ממש שווים!ג'נדסאחרונה

כמובן מריחה דקה של משהוש את אוהבת ממה שרשמו מעליי- ואז חביתה, חסה, עגבניה, מלפפון חמוץ- סוף הדרך!

 

טונה וטחינה- ממש טעים...

 

מה שאת אוהבת

אני צריכה מתכון~א.ל

לעוגה שעליה שמים דברים מתוקים.

במקרה הנ"ל- אפרסקים בסירופ

רעיון לעוגת בסיס?

עוגת שיפון לבנה יכולה להתאים, לא?משיח נאו בפומ!
אשמח למתכון אגב אני מחפשת מתכון פרווה..~א.ל
זהו.. שאלתי עכשיו את אמא שלי והיא אמרהמשיח נאו בפומ!
תודה! אנסה 2 מתכונים בלנ"ד~א.ל
ספרי איך יצא משיח נאו בפומ!אחרונה
מטבוחה לאשכנזים,יש דבר כזה???משוכנזתת

אני מחפשת מתכון למטבוחה אבל שיהיה כמה שיותר פשוט!!

כי אינלי מושג מאיפה משיגים פלפלים שחורים\חריפים ואינלי שעות לעמוד ליד הסיריםאפאטי

טנקספרח

מטבוחה מצויינת שאני מאוד אוהבת להכיןט'

http://www.nikib.co.il/salads/hot-salad/4790/

 

ובלי פלפלים חריפים עצבני

 

 

עוד יותר פשוטה:לב אמיץ

אפשר לקלף את העגבניות בקלות (לחרוץ X בתחתית העגבניה, לשים בקערה, לשפוך מעליהן מים רותחים, אחרי שתי  דקות הן מתקלפות בקלות)  ואפשר בלי.

 

בסכין לקצוץ גמבה אדומה (אפשר גם ירוקה) ,אני קוצצת לקוביות קטנטנות, לשים במחבת טפלון או עדיף קרמית או אם אין אז סיר רגיל.

להוסיף מעט שמן זית לכסות ולתת לזה להתאדות/להיטגן מעט.

אחרי זמן מה (לפלפלים לוקח יותר זמן) להוסיף את העגבניות קצוצות באותו גודל, לכסות.

 

מדי פעם לבחוש. אם נשארים יותר מדי נוזלים, לאדות מעט עם מכסה חצי פתוח.

 

כשהתבשיל מבושל לגמרי לתבל במלח, פלפל שחור, פריקה אדומה ועוד מעט שמן זית. לערבב.

 

אם אוהבים עם שום אז להוסיף שיני שום שלמות או פרוסות שום בשלב שמוסיפים את העגבניות.

 

זהו. אנחנו מכינים ככה לכבוד שבת. אני לא אוהבת להרוג את הירקות בבישול ארוך מדי.

 

השיטה שלנותות

אחרי הרבה ניסיונות וטיפים

(וגם אני הייתי פעם אשכנזיה)

שמים בפוד פרוססור פלפל חריף (קונים אחד כזה בסופר, ירוק ארוך וקטן), גמבה והרבה שיני שום

לא מנקים אותו...

מטגנים אותם כמה דק' בסיר בינוני

בינתיים מכניסים לפוד פרוססור (אני מקווה שיש לך, זה הופך את כל העסק לכמה דקות. אם לא אולי סלייסר? בלנדר מוט?) עגבניות - באמת, מבטיחה, אין צורך לחלוט ולקלף, ניסיתי גם וגם וגם.

אחרי שהפלפלים בסיר קיבלו קצת צבע- תוסיפי תעגבניות המרוסקות, שמן, פפריקה ומלח.

תביאי לרתיחה ותנמיכי את האש ממש

זו אמורה להיות להבה קטנה

תני לזה להתבשל כמה שעות, אני אפילו לא מערבבת מדי פעם. בסוף באה לבדוק - לפעמים צריך קצת לאדות או משהו.

סוף.

תודה לכולם!!! הצלתנימשוכנזתתאחרונה
מה אתם אוכלים כל יום?אתם מבשלים כל יום?????תתתתת
אני עובדת משרה מלאה עד ארבע וחוזרת הביתה קצת עייפה....זה מעניין אותי לדעת מה אנשים אוכלים כל יום זה די קשה לי לבשל כל יום....אשמח גם לרעיונות למתכונים קלים ומהירים להכנה תודה!
כמה רעיונות..יאיר השמש
אני לא מבשלת כל יום...מכינה בשבת הרבה אוכל שיספיק עד יום שני שלישי...
מכינה כל 3 ימים מרק ענקי עם כל הירקות שיש בבית ומוסיפה במרק עדשים אדומים/קוסקוס
אפשרי להכין 2-3 פשטידות שונות ולחמם..
את יכולה להקפיא,אור השחר..
נגיד כשאת מכינה אוכל לשבת מראש להכין יותר ולהקפיא ואז להוציא כשצריך.
וכשאת מבשלת משהו באמצע שבוע להכין הרבה שיספיק גם ליום אחכ.

ומשו פשוט - לתבל חזה עוף ולטגן, תוך שניה אוכל טעים ובריא..
מבשלת כל כמה ימיםתות

אם אין שאריות משבת...

בדרך כלל בחורף אני אוהבת להכין מרק עשיר (עם חלבון-קטניות) ולידו פחמימה מלאה (אורז, בורגול, קוסקוס וכד)

זה מספיק לכמה ימים

או לחלופין דגים או עוף - בדרך כלל בצורת קציצות, ולידם הפחמימה.

כמובן ירקות חיים

זהו

גם אני מכינה לפעמים כמויות ומקפיאה, זה מציל בזמנים לחוצים, ולמי אין כאלו?

תמיד טוב שיהיו שניצלים במקפיא לשעת הצורך

גמני. התחלתי לבשל את העיקרי ביום שישי ולהקפיאמינימאוס2אחרונה

('קציצות שניצלים עופות וכו')

מה טעים להכין מבשר בקר טחון?ט'
יש כל מיניאחרי החגים

קציצות בשר,

בורקס בשר עם רוטב פטריות,

לזניה בשרית,

ממולאים,

מוסקה(חצילים ממולאים).

 

מלא דברים!אושר תמידי
שתי שכבות של פירה ובשר עם בצל מטוגן ומטובל באמצע,
אותו דבר עם בצק עלים
סתם לטגן עם עגבניות, בצל ותבלינים ולהגיש עם אורז,
פסטה בולונז..
תודה!!,ט'


עוד רעיון טוב לחורףאחרי החגים

להכין מרק עם קציצות בשר.

הכנתי היום ויצא ממש טעים ליקוק

שמתי תפו"א,בטטה,חומוס וגזר,

והוספתי קציצות ויצא טוב.

בקר?? ט'


כן..מה הבעיה?אחרי החגים
אני לא אוהבת בקר ואף פעם לא ניסיתי במרק...ט'
נשמע ממש טובילדים זה שמחה

איזה תערובת את עושה לקציצות?

תודה! התערובת שאני עושהאחרי החגים

מורכבת מכוסברה(אפשר גם עלים אחרים),

בצל,

ובשר טחון.

 

מתבלת אותם בתבלין לקציצות,מעט פלפל שחור ומלח.

פשטידת רועים. אצלנו מערבבים חצי מהכמות מבשר בקרריעות

והחצי השני חזה עוף. היא מעולה ליקוק

רוצים מתכון! רוצים מתכון!ריבה_אחת


קציצות ברוטביעל מהדרום
אני לא משתמשת ברסק עגבניותט'
אפשר גם ליצור רוטב מבלי~א.ל

לקצוץ בצל להזהיב יחד עם שמן

להוסיף פפריקה ולערבב היטב, אח"כ להוסיף מים בכמות שאת רוצה- ולתת לזה לרתוח

שמרתי ט'
בכיף~א.ל
אבל אז זה ממש מיימי ולא סמיך...רחלקה
נכון אבל זה גם רוטב, שמעתי שאפשר להוסיף כף קמח~א.ל

כדי להסמיך אבל לא ניסיתי..

 

^^ רוטב עם כף קמח יוצא מצויין!התנערי מעפר

כך אני מכינה רוטב פטריות.

מטגנת בצל ופטריות, מוסיפה מים, פפריקה, מלח, פלפל.

אח"כ מערבבת קמח עם מים ושופכת לסיר.

אפשר להוסיף גם סלרי.

במקום זה אפשר להכין מעגבניות אמיתיותאייכה!
יותר בריא
ולא קשה להכנה!

קוצצים בצל ומאדים מוסיפים את העגבניות חתוכות לקוביות מאדים מוסיפים טיפה מים רק שלא ישרפו (העגבניות מפרישות מים!לכן לא צריך בכלל הרבה מים משו כמו רבע כוס) ותבלינים לפי הטעם
מבשלים את זה הרבה זמן יחסית על האש משו כמו שעה+ רק לדאוג שהמים לא יגמרו
ובקיצור- מטבוחה! גם רעיון מעולה~א.ל
אני עושה מטבוחה גם עם פלפלים אז זה שונה זה רוטבאייכה!
אפשר לעשות ברוטב אחר לא אדוםמאמע צאדיקה

קוצצים בצל גזר סלרי שום

אולי קצת עוד ירקות

קצת מים לבשל, תבלינים מתאימים

ואז לנוזל הה להכניס את הקציצות לבישול

יוצא כמו קציצות בתוך מרק- אבל בלי ים של מרק, רק מצומצם מספיק לרוטב

אז תגרדי בעצמך עגבניות טריותמינימאוס2

תטגני בצל ושום לפני תוסיפי את העגבניות המגורדות ותשימי את הקציצות בפנים

ממולאים עם בשר, ממש טעים!מעפר אני באה
תבשיל של אורז ובשרמעיין חתום
או חצילים מגולגלות בבשר טחון
רולדת בצק פילו ממולאת, או למלא טורטיות!אביה*

לטגן 2 בצלים בינוניים עד שנהיה שקוף, להוסיף:

חצי ק"ג בשר טחון

כף צנוברים, פטרוזיליה או כוסברה

מעט זנגביל/קינמון

מלח, פלפל שחור.

לבשל

 

ולמלא בטורטיות (אנחנו אופים אותם)

או עלי סיגר או בצק פילו- אחד ה-מתכונים!

>>שרבוב

ממולאים

קובה

קציצות עם אפונה

קציצות עם במיה

בורקס בשר

למלא עוף

סיגרים

סתם עם רוטב (לא קציצות)

 

חומוס עם בשר כמו במסעדה....תתתתת
מטגנים בצל בשר אפשר גם פטריות מתבלים ושמים על ממרח חומוס טעים לנגב עם פיתות וחמוצים.....
אני בקטע של קובה לאחרונה*קומי אורי*אחרונה
k-mix למי יש פה?פודינג111

אתן מרוצות? שמעתי על זה לא רק מחמאות...

גם אני בדקתי לעומקכוכב לכת
וממה שהבנתי- הרוב מאד לא מרוצים- לא מהמכשיר עצמו ולא מהשירות של ברימאג (היבואן הרשמי)

בקיצור אצלי הוא קיבל ציון
ומהמכשיר מרוצים?פודינג111
לי יש ואני מרוצהאמת ואמונה
יש לי קרוב לשנתיים ואני משתמשת לא הרבה.
בנתיים הכל מעולה ועובד כמי שצריך
של קנווד? המיקסר?הדס123

מעולה!!! יש לי את הפסים ואני מתה עליו..

הוא מספיק חזק לבצק? כמה וואט יש לך?פודינג111
יש לי את הפסים והוא מעולה. עושה איתו חופשי הכל.פרפר לבן

בצקים- הוא סוחב קילו (וזה אולי החיסרון..) אבל עשיתי איתו בצקים מקמח מלא ושיפון ויצא מעולה.

 

ועוגות- גם אותו הדבר.

 

וקצפות ומרנגים- תוך ממש דקה-שתיים יש קצף יציב וטוב.

אני מרוצה אבלתתתתתאחרונה
אי אפשר לעשות איתו הרבה בצק קילו וקצת מקסימום
יש אפשרות לעלות סופלה עם שמן?א.א
בטח.נראה לי הסופלה של חרישית ככה והוא מטורףאורחיה
אפשר מתכוןא.א
יש בפורום הזה ובמתכונים של האתר "הסופלה של חרישית"אורחיהאחרונה
יש רעיון למשהו עם קורנפלקס? עוגיות או משהו?אורחיה
עם שוקולד בתוך מנג'טים קטנים וחמודיםאיזו נחמה

ממיסים שוקולד מריר  בבין מארי או במיקרו (בזהירות! שלא ישרף)

 

מסיפים את הקורנפלקס ויוצקים למנג'טים

 

מחביאים עמוק במקרר כי זה נחטף ע"י גדולים וקטנים..

לרסק לפירורים אבל שלא יהיה אבקה,אור השחר..אחרונה
להוסיף שוקולד מומס/ נוגט/ חמאת בוטנים/ לוטוס/ ריבת חלב ולשטח בתבנית.
ואז לעשות עוד שכבה לפי מה שמתאים - ריץ' מוקצף- אפשר להוסיף לו טעם כלשהוא(נוגט, ריבת חלב וכו')/ שוקולד/ משהו אחר שבא לך..
יש דרך לטעום מעוגה בלי שישמו לב?משיח עכשיו!

אני צריכה  לבדוק אם העוגת גזר שהכנתי טעימה, זה מיועד לשבע ברכות שאנו מוזמנים אליו הערב. ואני לא רוצה פדיחות.

יש דרך לטעום בלי שישמו לב? אולי לקחת חתיכה קטנה מלמעלה ולפזר מעל הרבה אבקת סוכר?

 

אגב, מעולם לא טעמתי לני עוגת גזר, איזה טעם אמור לצאת? של גזר?

 

תחתכי הכל ותעבירי לצלחת הגשהברוקולי
זה טעם של גזר מתוק
תודה, אבל אנני רוצה להשאיר בתבנית...משיח עכשיו!

קניתי במיוחד בשביל זה תבניות יפות...

לחתוך חתיכה לקחת את החלק התחתון שלה ולהחזיר בחזרה בזהירותחילזון 123

את החלק העליון...

עדיף חתיכה צדדית.

חוץ מזה לא נראה לי שיקרה משהו אם תהיה חסרה פינה קטנה.

|משועשעת|הרהור

(יש לך גישה לתחתית שלה? אולי אפשר לגרד קצת מלמטה... או ליישר את אחד הקצוות?)

טוב, מאחר ואכלתי כבר רבע עוגה-משיח עכשיו!

נראה לי שאני אביא להם רק אינגלייש קייק אחת...

תודה על העזרה מכולן, זה ישמש אותי לפעמים הבאות.

מזל שהכנתי 2 תבניותמשיח עכשיו!

יצא טעים?נדנדה כתומה.
יצא בסדרמשיח עכשיו!
העוגה טובה אבל בכלל לא מתוקה (ממש עוגה לחולי סכרת)משיח עכשיו!

וכמויות האבקת סוכר ששפכתי עליה לא עוזרות... יש דרך לשפר אותה?

השבע ברכות ב8...

להכין עוגה אחרת?? יש כמה מתכונים קלים..~א.ל
לעשות חורים בעוגה עם גפרורסיהרא.

ולשפוך מעל רוטב נוזלי מתוק כלשהו 
אני עושה:

סילאן עם מים רותחים

סירופ לימונדה (3 כפיות סוכר, מיץ לימון שיכסה את הסוכר ומים רותחים)

מייפל עם מים או בלי

קרם חלבי כלשהו

או ליקר בטעם מסוים~א.ל
מה נסגר איתי היום?ֱ!! חייבת עזרה!משיח עכשיו!

הכנתי עוגת שוקולד כושית הכי פשוטה שבעולם. ושכחתי לשים בה כוס מים (שמתי כוס אחת במקום 2). העוגה כבר 40 דק בתנור במקום חצי שעה והבפנים שלה עדיין לא מוכן. מה לעשות?

 

ה', חייבים כבר משיח שיגאל אותנו מהצרות האלה!

תקראי לה בראוניז אן עוגת שוקולד חמהפנסאי
ואז זה בסדר שזה נוזלי...

ככה עושים בראוניז. הכל חוץ ממים...
היא יצאה ממש טובה. יותר שוקולדיתמשיח עכשיו!אחרונה

כן..מיסטר דום
קחי חתיכה קטנה ותצפי בדבש לא ישימו לב מניסיון
לעיתים, כאשר אנו מנסים מתכון חדשאלעד

אנו דואגים לאפות לצד העוגה/חלה הגדולה גם פיסה קטנה

כדי לטעום

רעיונות לאוכל שאפשר לאכול עם אפונה וגזר גמדי?מקום בעולם
ושלא יהיה אורז/ פתיתים..
פירה אפשר זה טעיםanonimii
פירה.בורגולא.א
עוף~א.ל
לא אורז - אבל אטריות אורזלב אמיץאחרונה

אפילו עם קוסקוס זה נחמד אם מבשלים את הרוטב יותר דליל. קצת כמו מרק.

 

אפשר למלא פלפלים באורז (אפילו מעט יחסית), אפונה, גזר וקוביות חזה עוף. רק כדאי לבשל את הפלפלים ברוטב קודם כשהם עדיין שלמים וריקים כדי לא לקצר את הבישול של המילוי. מבשלים ברוטב או במים רותחים פעם את הצד הזה ופעם את הצד השני של הפילפלים.

אשמח למתכון לעוגיות בלי חמאה\ מרגרינהמקום בעולם

ויחסית מהירות.. תודה

בעוגיות שוקוצ'יפס אפשר להמיר את המרגרינה בשמןגולגול
אפשר מתכון? אין לי..מקום בעולם
מה שיש על החבילהת.מ.
אני שמה במקום חבילת מרגרינה בערך 3/4 כוס שמן יוצא מעולה...
יש לי אחלה מתכון לעוגיות מושלגותאור השחר..
(עם שמן וקקאו)
אם תרצי אכתוב יותר מאוחר..
הן לעולם לא מצליחות לי מקום בעולם
ניסיתי כבר איזה 6 גרסאות שלהן שמצליחות לאחרות ולי לא ;)
תנסי אותן.. אפילו אני מצליחה עם התנור המעפן שלנו אור השחר..
מערבבים שליש כוס שמן, אחד ורבע כוסות סוכר, כפית וחצי תמצית וניל.
מוסיפים ביצה ו2 חלבונים ומערבבים.
מערבבים בקערה נפרדת 1 ו2/3 כוסות קמח, 3/4 כוס קקאו, 1 וחצי כפיות א. אפייה וחצי כפית מלח.
מאחדים את 2 התערובות, מכניסים לחצי שעה למקרר עושים כדורים ומגלגלים בא. סוכר.
לא למעוך זה משתטח באפייה..
וגם להוציא את זה כשזה עדיין נראה לא מוכן - כשהן יציבות יותר אבל עדיין רכות. הן מתקשות בחוץ..
כנסי לבלוג בישול בזול, יש לה לפחות 4 או 5 סוגיםפנסאי
של עוגיות על בסיס שמן בלבד.

את רובם ניסיתי והם מצויינים!
אני ממירה כמעט את כל סוגי העוגיות לשמן..נדנדה כתומה.
ויוצא מעולה.
אין לי פה מתכונים ספציפיים..

העוגיות היחידות שלא ניסיתי להמיר הן עוגיות בצק פריך לצורות..
יש גם עוגיות מרוקאיות -אור השחר..
לערבב 3 ביצים, 3/4 כוס סוכר, 3/4 כוס שמן.
להוסיף 3 וחצי כוסות קמח, 2 א. אפייה ו3 סוכר וניל..
בצק פריךיעל מהדרום
לק"י

4 כוסות קמח
3/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
1/2-1 כוס נוזלים

אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס, קקאו, אגוזים וכו'.
אפשר להכין רולדות עם ממרח כלשהו, לחתוך לפרוסות ולאפות.

אופים על חום של 180 מעלות.
יעל, אולי תשימי את זה ^ בחתימה שלך? משיח נאו בפומ!
רעיון..יעל מהדרום
אגב שאלה-~א.ל

כשאת אומרת כוס לאיזה סוג את מתכוונת?

חד"פ?

ספל?

 

בד"כ כוס= 200 מ"ל. כוס פשוטה [כזו מזכוכית- לא חד"פ!]נפש חיה.
זה לא באמת משנה!החשוב הוא להשתמש באותה כוס לאורך כל ההכנהאייכה!
אני משתמשת בחד"פיעל מהדרוםאחרונה
בצק עליםעיצובית

צריכה מתכונים לעוגיות מבצק עלים

תודה

לפזר קינמון וסוכר מעל ולחתוך לרצועותמקום בעולם
אזני פיל
כמו בורקס עם מילוי של תפוחי עץ/ וניל
פשוטות וטעימות~א.ל
חתכי לך צורת שאת אוהבת ופזרי קינמון וסוכר(מעורבבים מראש). אפשר ליצור עוגיה ע"י זה שחותכים לשתי רצועות דקות את הבצק עלים, מלבישים אותן אחת על השניה ולגלגל.. מעולות עם הקפה/ תה של הבוקר!
אם לא אוהבים קינמון אפשר סוכר ומעט סוכר וניל לטעם...ת.מ.אחרונה
כיבוד לשבת כלהמשיח נאו בפומ!
שלום

● יש לכן רעיונות לעוגה / עוגיות ב"אווירת" כלה?
(לא עם בצק סוכר..)

● יש דבר כזה רויאל אייסינג בהכשר בד"צ העדה"ח?

תודה
שבוע טוב! ~א.ל

לגבי א- יש את אלה כאן..

 

http://the-cookie-fairy.blogspot.co.il/2011/10/blog-post_431.html

 

ולמעשה כשמבינים איך יוצרים את הצביעה על העוגיות אפשר לקשט איך שרוצים..

שבוע טובט'

מהסוף - בחנות של קשת בירושלים יש רויאל אייסינג בהכשר העדה החרדית. שם אני קונה.

 

רעיונות - אפשר להמיר כמעט כל רעיון של בצק סוכר ברויאל אייסינג חוץ מהתלת מימד המאוד גדולים.

 

כמה רעיונות שאפשר לעצב לאו דווקא בבצק סוכר:

 

* העיטורים על העוגה המהממת הזו נעשו ברויאל אייסינג על בצק סוכר. 

לצפות עוגה ברויאל אייסינג זה יקר פחד וכאב ראש רציני. אבל אפשר לעצב משהו כזה גם בקצפת.

 

 

 
 
גם זו עוגה שאפשר לצפות בקצפת כלשהיא ולעטר עם סוכריות-פנינים.
 
 
 
כנ"ל - ולקשור סרט סטן. הכנתי עוגה דומה לפני כמה זמן. 
 
 
 
 
ועוד כמה בשביל ההשראה - 
 
 
 
 
 
 
ויש עוגיות - רק תעשי אותן צנועות חצי חיוך
 
 
 
 
 
 
ויש קאפקייקס!! אוהב
 
 
 
 
 
God bless the Internet חושף שיניים
 
 
אני קניתי תבנית פלסטיק שקעיםפלספנית

בעזהי"ת

 

בצורת חתןוכלה..

אפשר להכין בבית רויאל אייסינגאם הבנים12
מתכון?dvorayo
>>משיח נאו בפומ!
עבר עריכה על ידי משיח נאו בפומ! בתאריך ח' בכסלו תשע"ה 15:07
מתכון רויאל עם חלבונים

1 חלבון ביצה
1 כוס אבקת סוכר
מעט תמצית טעם
2 מיץ לימון
יש לערבב את כל החומרים (לא להקציף) ולעבוד עם הרויאל, כמובן שאפשר להוסיף מעט יותר אבקת סוכר כדי לקבל קרם סמיך יותר.


רויאל אייסינג עם גלוקוזה

250 גרם אבקת סוכר
1/4 כוס חלב או מים
1/4 כוס גלוקוזה נוזלית
תמצית טעם
יש לערבב את אבקת הסוכר עם החלב/מים, ורק אז להוסיף את הגלוקוזה, אשר נותנת שכבה מבריקה ביותר, ומתקשה מהר מאוד.

אפשר לראות פה את ההבדל במראה >>

https://www.google.co.il/url?sa=t&source=web&rct=j&ei=9hR7VNHIC-6R7Aar3IHIAg&url=http://www.matok.net/article668.html&ved=0CDgQFjAK&usg=AFQjCNGZnpn_WYHMxrh5mJGMRkepf0E4JQ

תודה רבה רבה משיח נאו בפומ!
לעולם חסדו- קישור מעולה, תודה. הוראות מפורטות וברורות- עושה לי חשק כבר להכין..

ט'- שתהיי בריאה את עם התמונות שלך.. הוצאת לי תעיניים! מהמם! (לא ראיתי הכל, יש לי איזו בעיה בתצוגה של התמונות ומעניין אותי הקאפקייקס- יש מצב לקישור? )
אלך לקשת- תודה
(אה, ואגב- השוקולד עם החמאת בוטנים יצא מקסים וטעים (רק נראלי פעם הבאה אוסיף פצפוצי אורז או משו- שיהיה קראנצ'י..)

פלספנית- רעיון חמוד! תודה

אם הבנים- אני יודעת. אבל העדפתי לחסוך זמן והתעסקות.. תודה.

בשמחות אצל כולם!
בכייף. תלחצי על האייקון והתמונה תיפתח בכרטיסיה חדשהט'אחרונה
בא לי להכין קניידלעך!שמשי

אז אשמח למתכון טוב,

אבל אין לי קמח מצה.

 

יש רעיונות למה לשים במקום?

לא בטוחה שאפשר להחליף במשהו אחרכוכב לכת
את יכולה להכין במקום קניידלך בצקניות
לא נראה לי שיש עוד משהו שמתנהג כמו קמח מצהשרבוב
פירורי לחם.+mp8
פרורי לחם. אני תמיד עושה מפרורים וזה נורא טעיםמינימאוס2

חצי כוס פרורי לחם פשוטים ביצה אחת טיפלה שמן קמצוץ אבקת אפיה ותבלינים זה אומר לצאת טיפלה דביק אבל שאפשר לכדרר אם לא מוסיפים עוד קצת פירורים

אצלנו מכינים מסולתאייכה!
אפשר מתכון?כיבשה
תודה לכל מי שענה!שמשי
אני פעמיים הכנתי מקמח מלא..יצא סבבה.בת 30אחרונה
שרשור מרשמים לעוגות בחושותמינימאוס2

עוגות טעימות שמכינים בדקה וחצי בלי לשטוף מקסר וכו'

מתכון בסיס לעוגה בחושה עם תוספות שבוחרים~א.ל
עבר עריכה על ידי לעולם חסדו בתאריך ח' בכסלו תשע"ה 12:53

2 קערות אחת לחומרים יבשים (א) אחת לחומרים רטובים (ב)

 

א- חבילת קמח תופח

כוס סוכר

קצת מלח

יוצרים גומה לחומרים הרטובים

 

ב- 100 ג' חמאה רכה

מוסיפים 3 ביצים אחת אחת לערבב היטב בכל הכנסה

שמנת חמוצה/רוויון.

מאחדים את הנוזלים על היבשים

 

תוספת כרצונכם.. אפשר למשל אגוזי מלך+סוכר חום וקינמון

שמים שכבה של התוספת שכבת עוגה וכך הלאה.. לבסוף מערבבים קלות.

180 מעלות חומם מראש

תודה!!!!מינימאוס2
אם את מכינה ספרי איך יצא ובשמחה!~א.לאחרונה