מה אפשר לעשות עם עדשים כתומות?שוקולד לבן
>>שרבוב
קצ'רי (יעני מג'דרה אבל כתומה)
מרק עדשים כתומות לדעתי יותר טעים מירוקות
קציצות
יש לך מתכון לקציצות ומרק?שוקולד לבן
>>שרבוב
מרק-
גזר, בטטה, בצל ועדשים כתומות
כמון ומלח
קציצות-
אני לא חושבת שניסיתי את המתכון הזה
אבל הוא נראה לי מוצלח
צריך להשרות את העדשים קודם?שוקולד לבן
עדשים כתומות לא צריכות השריה בד'כ...ת.מ.
הבישול שלהם גם מהיר יותר...
^^שרבוב
אא"כ זה לא לבישול
גם את העדשים הירוקות אני לא משרה רק שוטפת אבל אז הבישול ארוך יותר
(אפשר גם לבשל בסיר לחץ
או בסיר רגיל ולהוסיף א"כ את הירקות)
להוסיף למרק כתום זה מעשיר אותו ממש...ת.מ.
תבשילים למיניהם (לא מזמן כתבתי פה על כזה שהכנתי ויצא מוצלח)
כמו מג'דרה...
מרק... (פעם תיכננו להכין משהו אחר ובסוף יצא שהכנו מרק ויצא טעים אבל אני לא יודעת להגיעד מה עשינו)
כמו מג'דרה...
מרק... (פעם תיכננו להכין משהו אחר ובסוף יצא שהכנו מרק ויצא טעים אבל אני לא יודעת להגיעד מה עשינו)
קיצריילדים זה שמחה
זה אוכל ערקי.
תבשיל של אורז ועדשים אדומים.
מטגנים שום ואז מוסיפים 3 כוסות מים רותחים.
מלח וכמון לפי הטעם.
כוס אורז וכוס עדשים כשהמים רותחים. ומבשלים על אש קטנה.
מרק:עיצובית
מרק עדשיםעיצובית
לטגן הרבה בצל ושום להוסיף את העדשים מים לפי איך שאתם אוהבים את המרקם נוזלי סמיך
תבלינים: מלח פלפל הרבה כמון וחוויג
בתיאבון
^^^^ רק עם מלח, כמון וכורכום.בת 30
זה מרשם לקטצ'רי מזויף. איזה מן עירקית את?!מינימאוס2
מתחילים עם לטגן בצל מוסיפים 3 כוסות אורז על כוס אחת עדשים 5 כוסות מים רותחים מלח ופפריקה
מייד כשמוכן מטגנים הרבה שום מוסיפים כמון למחבת עד שהריח עולה ומוסיפים לקטצ'רי מערבבים ומשאירים עוד כמה דקות
מה???????????.ילדים זה שמחהאחרונה
מאיפה הבאת את הקיצרי הזה?
אמא שלי ערקית ובחיים היא לא הכינה קיצרי ככה
תודה
אשמח לעוד רעיונות ומתכוניםשוקולד לבן
מרק עם עדשים כתומים, שום ואטריותמוריה.ר =)
לשטוף כוס עדשים
לבשל במים עשר דקות
להוסיף חמש שיני שום כתושות. ( בעיקרון כמה שרוצים )
להוסיף אטריות רחבות, מעט מרק עוף, מלח, פלפל וכף כמון.
בעיקר לפי הטעם. טעים ומןמלץ!
לבשל במים עשר דקות
להוסיף חמש שיני שום כתושות. ( בעיקרון כמה שרוצים )
להוסיף אטריות רחבות, מעט מרק עוף, מלח, פלפל וכף כמון.
בעיקר לפי הטעם. טעים ומןמלץ!
יש לניקי מאכל טעיםאני והוא
עם עדשים כתומות וקינואה
תימנים אסליים- לכאן!!
+mp8
סופסוף השגתי בחנות תבלינים מין אבקה כזו לחילבה.
איך הופכים אותה לחילבה כזאת אמיתית עם הקצף למעלה??
תודה מראש!!
(אשכנזיה מכורה ושרוטה)
איך הופכים אותה לחילבה כזאת אמיתית עם הקצף למעלה??
תודה מראש!!
(אשכנזיה מכורה ושרוטה)
משרים את זה לילהשביב
בפי 4 מים
שופכים את המים שנשארו בבוקר
מוסיפים-שום עגבניה כוסברה לימון
מתבלים במלח וכמון
טוחנים
מקציפים
שופכים את המים שנשארו בבוקר
מוסיפים-שום עגבניה כוסברה לימון
מתבלים במלח וכמון
טוחנים
מקציפים
טוחנים/ מקציפים- שאלה:+mp8
זה כבר אבקה-
איך לטחון??
ולהקציף במקצפה??
(סליחה על שאלות התם...)
איך לטחון??
ולהקציף במקצפה??
(סליחה על שאלות התם...)
את העיסה שמתקבלת אחרי השריה במים.לב אמיץ
אפשר בבלנדר מוט. ככה זה נטחן (בערך כמו מרק מרוסק).אבל זה כנראה לא מספיק מוקצף למהדרין - עדיין זו עיסה דחוסה.
אז צריך ממש להקציף במקצף אחרי הטחינה בבלנדר.
זה באמת טעים .
יש כאלה שמוותרים על העגבניה או על הלימון או על השום אבל לא לוותר על הכוסברה.
תודה רבה!! ננסה...+mp8
אמפי את משהו!הלה
2 כפות חילבה טחונה
קערה עדיפות לקערה עגולה מזכוכית
מים קרים בכמות רבה כמו להשריית קטניות
קוביות קרח-רצוי
את החילבה מניחים בקערה. שופכים מעל את המים והקרח. מכסים. מכניסים למקרר במקום הכי קר
נותנים לזה לילה במקרר או כמה שעות טובות
שופכים את המים. שומרים כוס בצד
עם כף מתחילים לשקשק את החילבה הרטובה כמו שמקציפים ביצה לחביתה
אם החילבה שקנית טריה וטובה הכמות אמורה להראות רבה יותר ומחיל להווצר קצף מלמעלה
אחרי שנגמרות לך הידיים וגם לבעלך ולשני הגדולים את יכולה להוסיף מיץ מלימון (שמבהיר את החילבה ונותן לו פוש נוסף בהקצפה) מלח ופלפל. ןלהמשיך להקציף
זה החילבה הבסיסית
שום עגבניות כוסברה זה תוספות טעימות
המטרה של התהליך זה להוציא את המרירות העזה שיש לחילבה ולהקל עליה שתיהפך למוקצפת מלאה באויר
את הכוס עם הנוזלים אני שומרת כדי לשתות! זה בריא בטירוף מצליחה ללגום קצת אבל מנסה כמה שאפשר
הקצפה במגמיקס, בלנדר, בלנדר מוט מקילה על התהליך אבל לא גורמת לקצף הזה. אפשר לשלב בעו המכשירים ליצירת האפקט.
יש שמוסיפים לוף לתהליך טוענים שהוא עוזר להקצפה
תודה לך!! ניגשת למשימה... דיווחים בהמשך..+mp8
(מגשימה חלום, נראה איזה טעם יהיה לו... כרגע האבקה מרה כלענה..)
בחיים לא טעמתי את הדבר הזה....חיה רוז
אממממ...
איזה סוג טעם יש לו??
מעט מריר. מזכיר מבחינת המרקםלב אמיץ
אולי חרדל דיזו'ן.
וזה מאכל בפני עצמו או ממרח לתיבול?חיה רוז
ממרח. בד"כ אוכלים עם פיתות או מוסיפים למרקנדנדה כתומה.
תודה
חיה רוז
תשרי 2 כפות חילבה טחון בקערה עם מים כל הלילהא.א
בבוקר לשפוך את המים ולשים שוב מים ואז שוב לשפוך ככה כמה פעמים כדאי שהמרירות תצא
אחכ להעביר לקערה יותר גדולה לשים כפית סחוג ירוק כוסברה קצוצה מלח אבקת מרק ולגרד עגבניה אפשר קצת לימון להןסיף מים קרים! ואז להקציף במיקסר טוב טוב אפשר להוסיך עוד מים
תלוי בסמיכות
אחכ להעביר לקערה יותר גדולה לשים כפית סחוג ירוק כוסברה קצוצה מלח אבקת מרק ולגרד עגבניה אפשר קצת לימון להןסיף מים קרים! ואז להקציף במיקסר טוב טוב אפשר להוסיך עוד מים
תלוי בסמיכות
יצא טוב קצת מריר אבל נתמודד... תודה לכולם!!+mp8
נראה לי שאמא שלי מחליפה לזה את המים לפחות פעמייםפנסאי
והיא טוענת שזה מפחית את המרירות...
כן. זה מה שהבנתי בדיעבד. פעם הבאה..+mp8
ממש עושה חשק להכין גם לחוח ומרק תימני....
או שלא סיננת מספיק טובשרבוב
איזה חילבה קנית? טחונה דק או גס?
אם את רוצה את המתכון הכי טעים בעולם אני אשאל את אמא שלי
ובזכותך יהיה לי אותו כתוב
כי בע"פ אני פוחדת שאני לא זוכרת מספיק טוב
^^^^ אם זוכרת נכוןלב אמיץ
לא החלפתי את המים ובאמת השתמשתי בחילבה טחונה גס. ולא הורגשה מרירות מעבר לטעם הרגיל (והטעים) של החילבה.
כנראה שהסינון של הטחינה הדקה צריך להיות יותר בקפדנות.
נכוןשרבוב
טחון גס יותר קל לסנן ובאמת לא צריך להחךיף את המים
טחון דק יש כאלה שאוהבים יותר אבל קשה לסנן
טחון דק יש כאלה שאוהבים יותר אבל קשה לסנן
תודה על הטיפים. בסוף זה יהיה מושלם....+mp8
טחונה דק.+mp8אחרונה
מה אתם חושבים על:??מיסטר דום
תעוגת שוקולד עשירה חלבית עם קרם קפה בציופי גנאש אספרסו ולקישוט תלתלי שוקולד לבן עם אגוזי קרוקנט?
אני חושבת שזה מתאים לי. בול. עכשיו.איזו נחמה
זה מה שחשבתי להכין לשבת...מיסטר דום
רק תוודא שאין אף אחד שעושה דיאטה
שוקולד לבן
זה פיתוי גדול מדי...
אני נגיד לא יגע בזה...מיסטר דום
זאת שאלה בכלל?
אור השחר..
יש לך מתכון להצעה המדהימה הזו?? ?אני123
כן....מיסטר דום
וואי הקרם קפה כל כך עשיר ואיכותי...ומשמין
הלו! שתף אותנו! לא יפה ככה לשמור לעצמך!ר.פ.מ. בע"מ
אני אשתף אחרימיסטר דום
שאני אאפה ונראה איך יצא
ממממ....+mp8
נראה לי שאני מוכנה לטעום.
לא לשכוח לעלות לפורום תמונהמינימאוס2
או את העוגה עצמה שנוכל לטעום
זה לא יקרה השבת...מיסטר דום
אבל אני יגלה שהקרם הם משמנת גבינת מסקרפונה ואספרסו...
אם אפשר באמת להעלות את העוגהאני123אחרונה
כדי שנוכל לטעום אנחנו נודה לך
איך מכינים סוג של מאכל מקוואקר*קומי אורי*
לילדה אלרגית לחלב ושומשום?
איזה סוג של מאכל?בת 30
יש הרבה מתכונים לעוגיות, יש דייסה, יש גרנולה.
אוכל מזין.. חח רואים שאני במצוקה?*קומי אורי*
היא אלרגית גם לביצים ובוטנים.
יש לה 4 שיניים אז גרנולה נראה לי שלא..
אולי דייסה? איך מכינים פרווה?
יש לה 4 שיניים אז גרנולה נראה לי שלא..
אולי דייסה? איך מכינים פרווה?
אפשר לבשל בבמים או לחילופין בחלב שקדיםאיזו נחמה
תטחני כמה שקדים (נגיד 10) עם כוס מים במעבד מזון ותסנני ע"י מסננת דקה או חיתול בד נקי.
במים האלה את יכולה לבשל את הקווקר, גם טעים גם בריא.
אפשר גם במים רגילים ולהמתיק בממתיק כל שהו (סוכר תמיד ממתיק, אבל אם בא לך להשקיע אז תמרים טחונים או דבש אם היא מעל גיל שנה)
אולי גם אפשר במיץ תפוחים או תפוזים.. נניח חצי מיץ תפוזים חצי מים ולהוסיף גם בננה מעוכה...
בקיצור, מה שנראה לך טעים תנסי..
תודה על הרעיונות! שקדים זה בעייתי..*קומי אורי*
מה היחסים בין הנוזל לקוואקר?
פי 2 מים מקוואקרתות
אפשר גם לרסק תפוח בפנים
אם זה קוואקר עבה - לבשל תו"כ ערבוב עד שהקוואקר יתפרק.
אם דק - זה מתבשל תוך שניות.
גם קינמון זה מוסיף ובריא בחורף.
אני מכינה דייסהאמת ואמונה
שמה חצי פינג'אן מים ו 4 כפות קוואקר ומעמידה לבישול על אש נמוכה.
כשנהיה עיסה מוסיפה קוביות תמר, בישול של עוד דקה ומורידה מהאש ואז מוסיפה קוביות פרי- תפוח, בננה וכו' . מרסקת בבלנדר מוט ובתיאבון למתוקה
עדיף לתת בבוקר כי זה מפעיל את המעיים חזק.
כשנהיה עיסה מוסיפה קוביות תמר, בישול של עוד דקה ומורידה מהאש ואז מוסיפה קוביות פרי- תפוח, בננה וכו' . מרסקת בבלנדר מוט ובתיאבון למתוקה

עדיף לתת בבוקר כי זה מפעיל את המעיים חזק.
אני הייתי מכינה דייסה המון זמן~א.לאחרונה
קוואקר אחרי ברירה
קצת מים מעל גובה הקוואקר
לחכות שיבעבע עד שהכל יראה אחיד- זהירות זה גולש...
אפשר להוסיף קינמון
ואז תפוח/בננה/תמר
כנפיים שהיו עמוק במקרר מיום שישי- אכיל?ארץ הקודש
טרי או מבושל?אמת ואמונהאחרונה
טרי גבולי, כדאי להריח לפני. ואם אתם בעלי הקיבה רגישה הייתי זורקת
מבושל סביר להניח שיהיה טוב
מבושל סביר להניח שיהיה טוב
עזרה קצת דחופה..שיפקה
פעם ראיתי כאן מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים. אני חושבת של יעל מהדרום..
יש מצב שמישהו כותב שוב? אני מאוד רוצה את זה.. קצת דחוף..
הרי,הרהור
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t678338#7506851
(ד"א, אפשר למצוא דיי בקלות ע"י שימוש ב'חיפוש בפורום'
)
תודה רבה!שיפקהאחרונה
מתכון לעוגיות שקדים מנוסות?מעיין חתום
תודה רבה! ממש חשוב ומעורר רצון לשינוי...עתיד1
בעז"ה שנזכה ונצליח לשנות את אורח החיים שלנו
ראיתי חלק, עד שנשבר לי מהפרסומות באמצע..בת 30
באמת זוועה.
ב"ה שכל האוכל שהילדות שלי אוכלות מקורו בבית....
מעניין, חשוב ומעורר חשק להשתנות
רוני בלילה
עכשיו אנחנו מנסים לאכול בריא יותר.
"יש לך אינטרנט עם הגנה..."אני ולא אחרת
או בקיצור-רימון...
אז הנה תקציר הדברים:בת 30
א. כמעט בכל אוכל תעשייתי יש סוכר לבן. ובכמויות מחרידות. (2-3 כפיות בפרוסת לחם אחיד, למשל). צריכת סוכר גורמת למעין התמכרות, בדומה לקוקאין והרואין (עובד על אותו מרכז במוח), וכמובן גורמת למחלות שונות- אוסטיאופורוזיס, ירידת גיל התחלואה בסכרת (פעם מבוגרים חלו, היום נערים בני 15 כבר חולים), בעיות קשב וריכוז ועוד.
ב. מבחינה חוקית- אסור להגיש לילדים במסגרות אוכל תעשייתי, מעובד או מטוגן. באופן מעשי- האוכל הוא לעיתים קרובות תעשייתי ומעובד, מלא בחומרי טעם וריח ומרוקן מרכיבים אמיתיים כמו חלבונים. תכל'ס הראו שהאוכל במסגרות הוא נורא, שילדים היום צורכים כמוית ענקיות של ג'אנק ושל סוכר, בלי שההורים מודעים לזה ולנזק של זה, ושבניו יורק המצב סבבה, כי מגישים שם קמח מלא ואורז מלא ובר סלטים ענק.
מתי יהיה כבר באולמות אורז מלא????ג'נדס
עוד הרבה הרבה זמן...בת 30אחרונה
המלצה לגריל גז טוב?alon barak
מחפש המלצות לגריל גז טוב, עדיף מניסיון.
אם אתם יודעים גם מה המחירים המומלצים לדבר כזה, זה ממש יעזור!
כוס קקאו וכוס שמן-כמה זה שווה בשוקולית? תודהאורחיה
סליחה! כוס קקאו וכוס סוכר כמובן....אורחיה
לא הבנתי את השאלה שלךיאיר השמש
אם הבנתי נכון,מעפר אני באה
היא שאלה איך ממירים כוס קקאו וכוס סוכר לשוקולית..
אבל אין לי שמץ של מושג..
דעתי הלא מקצועיתלב אמיץ
כוס שוקולית מתוקה כמו כוס סוכר לפחות אם לא יותר אבל תופסת פחות נפח.
כנראה שצריך להוסיף למתכון קמח במקום הקקאו. כמה? אני משערת שלא פחות משליש כוס קמח.
אני שם רק כוס שוקולית וכוס סוכרמיסטר דום
שוקולית זה 2/3 סוכר ושליש קקאו.פלפלתיאחרונה
מתכון לפלאפלז'וז'ואית
שלום אנשים
אני מחפשת מתכון לפלאפל טוב.
עד עכשיו הפלאפלים שהכנתי ממש לא יצאו סיפור הצלחה, הם היו קשים כאלה והפכו להיות גומי ברגע שקצת התקררו.
יש למישהו מתכון טוב לפלאפל רך רך וטעים?
רב תודות!
אני מחפשת מתכון לפלאפל טוב.
עד עכשיו הפלאפלים שהכנתי ממש לא יצאו סיפור הצלחה, הם היו קשים כאלה והפכו להיות גומי ברגע שקצת התקררו.
יש למישהו מתכון טוב לפלאפל רך רך וטעים?
רב תודות!
היי שלום לך!יש לי מתכון מעולה ניסיתי גם הרבה מתכונשומרון
וזה יצא ממש כמו בפלאפליה.
תהני
להכין פלאפל זה הרבה יותר פשוט ממה שאתם חושבים. במיוחד אם יש לכם מתכון מנצח – שזה בדיוק מה שאנחנו מציעים כאן.
בניגוד להכנת חומוס, משימה ממושכת יחסית שגם דורשת מידת מה של מיומנות, להכין פלאפל זה גם קל וגם מהיר ועם מאמץ ממש מינימלי הוא יצא נהדר. טעים לפחות כמו בפלאפלייה.

פלאפל. קל להכין ושווה כל רגע.
כמובן שכדור פלאפל אחד לא דומה לרעהו. לכל פלאפליה יש את המתכון הסודי שלה, עם תוספות אקזוטיות כאלה ואחרות ועם קציצות בגדלים, צורות וגוונים שונים.
גם לכם, אגב, יכול להיות המתכון הסודי שלכם – אחרי שתעשו את זה כמה פעמים תהפוך הכנת הפלאפל לעניין של מה בכך, ותוכלו לשפר ולאלתר.
אל תשכחו להכין מראש ערימת פיתות דשנות, טחינה טובה, סלט ירקות, חמוצים ואת שאר התוספות שאתם אוהבים. יש גם מתכון לחומוס, אם אתם רוצים להשקיע בכל זאת. ותזכרו שאמרנו: יצא לכם פלאפל טעים כמו שלא אכלתם מעולם – אם לא בפעם הראשונה אז בשלישית.
המצרכים:
(ל-25 כדורים בערך)
2 כוסות גרגרי חומוס, מושרים במים למשך 12 שעות בערך
פירורים משתי פרוסות לחם שחור (אפשר לפורר במעבד מזון)
5 שיני שום קצוצות
2 כפיות מחוקות סודה לשתייה
שליש כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס כוסברה קצוצה
חצי בצל קטן קצוץ
כף גדושה גרגרי שומשום
כפית כמון
כפית פפריקה
מלח (פחות מכפית מחוקה), פלפל
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
א. שוטפים ומסננים את גרגרי החומוס ומכניסים למעבד מזון, עם השום, הבצל והתבלינים (אם יש לכם מטחנת בשר אז עדיף להשתמש בה ואפשר לוותר על כל הלחם או על חלקו). מעבדים עד לקבלת מרקם משחתי גס ולח. אם צריך מוסיפים קצת מים.
ב. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב. כדאי לטעום את התערובת – אל תבהלו, הטעם צריך להיות עז יותר מהתוצאה הסופית.
ג. מכסים ומניחים בצד (הכי טוב במקרר) לחצי שעה עד שעה.
ד. מחממים שמן עמוק (צריך להיות חם אבל לא רותח).
ה. מוסיפים את הסודה לשתייה ומערבבים היטב.
ו. צרים כדורים ומטגנים עד לקבלת צבע של פלאפל. בכל מקרה התחילו מטיגון של קציצה אחת – טגנו, טעמו ותקנו את התערובת לפי צורך.
טיפים:
- הפלאפל מתפרק לכם בטיגון? בידקו את עצמכם.
li>גם אם אתם לא אוהבים כוסברה, אל תחסכו – הכוסברה משנה את טעמה בטיגון ואם תתקמצנו יצא לכם פלאפל חננה. - אם הכנתם יותר מדי, קחו את הכדורים ותקפיאו אותם רגע לפני הטיגון.
- אם אתם אוהבים את הפלאפל שלכם פיקנטי, הוסיפו למעבד המזון פלפל חריף קטן קצוץ דק.
- לפני שאתם מטגנים את כל הכדורים, טגנו אחד וטעמו אותו – כדי לתקן את התיבול.
- הפלאפל מרגיש דחוס מדי? הוסיפו מעט מים, פרורי לחם וסודה לשתייה, תנו לתערובת לעמוד קצת ונסו שוב לטגן כדור.
קישור לשירשור מפעם בענייןעוד כינויאחרונה
כוסמתנקניקיות
יש למישהו מושג מה עושים עם כוסמת (לא כוסמין)?
תודה
מבשלים ואוכלים- אפשר עם גזר ובצל מגורדיםברוקולי
ובעניי הכוסמת הירוקה (לפני הקלייה) טעימה ובריאה יותר.
אני מתכוונת לקמח כוסמתנקניקיות
זהו קמח נטול גלוטן.משיח נאו בפומ!
אני יודעת שחולי ציליאק משתמשים בו להכנת קרפים/לחמים וכו'.
זהירות- לא נטול גלוטןרבה אמונתך!
הוא דל יחסית בגלוטן, אבל לא נטול...
היא נחשב לבריא יותר מקמח חיטה,
יש לו טעם שונה קצת, ומרקם יותר כבד
אבל הוא פחות כבד מקמח שיפון (ופחות כהה...)
אפשר להכין ממנו לחם, עוגות (ממליצה לשלב עם קמח נוסף, כמו שיפון או חיטה...)
בהצלחה!
סליחה סליחה.משיח נאו בפומ!
כך היה זכור לי.
תודה שתיקנת.
תודה שתיקנת.
דורש מתכונים מיוחדים, או כל מתכון שהוא?נקניקיות
תודה. הגיעה לידי כמות וחבל לי לזרוק
נראה לי שצריך מתכונים מיוחדיםאני123
כי הקמח הזה מגיב אחרת. אולי הוא סופח יותר נוזלים? או פחות? .... אין לי מושג
נראה לי שיש בלבול בין קמח כומסין לקמח כוסמת, לא?בת 30
כן, יש פה בלבולתות
קמח כוסמת הוא נטול גלוטן ומומלץ לצליאקים. אי אפשר (או לפחות כמעט אי אפשר) להכין ממנו לחם, אכן בגלל שאין בו גלוטן. תחשבו על קורנפלור לצורך העניין. מי שלא אוהב את הריח החזק של כוסמת - אני ממליצה לקנות קמח כוסמת ירוקה (קניתי בניצת), הוא ממש טוב. אפשר להכין ממנו כל מיני דברים, נגיד פנקייקים ועוגות מסוימות.
קמח כוסמין - כוסמין זה פשוט זן עתיק של חיטה, טוענים שהוא הרבה יותר בריא מחיטה וכמובן - הוא מכיל גלוטן
אאל"ט כוסמין זה לא זן חיטהבת 30
אלא עוד דגן מחמשת מיני דגן.
הוא "עתיק" במובן שלא עבר הינדוס גנטי כמו זני החיטה המהונדסים עד מאוד, ומסיבה זו- יש בו פחות גלוטן, כי החיטה שמשתמשים בה היום היא עתירת גלוטן לעומת החיטה שלפני כמה עשרות שנים.
אהה. לכן יש היום כל כך הרבה צליאקיםנקניקיות
או קי. לחם אי אפשר.
פנקייק אפשר להכין מהכוסמת הזו? (לא כוסמין, בדקתי שוב את האריזה)
כן, יתכן שזו הסיבה באמת.בת 30
לא מכירה קמח כוסמת בכלל.
אפשר בהחלטתותאחרונה
את יכולה פשוט לאלתר, או שתנסי את זה:
פנקייק לפסח
המרכיבים:
1/2 1 כוסות קמח כוסמת מלא (אין להתבלבל עם כוסמין, שהוא דגן האסור באכילה בפסח)
1 שקית אבקת אפייה
2 כפות סוכר
קורט מלח
2 ביצים
1 כוס חלב
2 כפות גבינה לבנה
40 גרם חמאה מומסת (לא חמה) או שמן
תמצית וניל
אופן ההכנה:
- מנפים יחד קמח ואבקת אפייה.
- טורפים יחדיו את החומרים הנוזליים: ביצים, חלב, גבינה, חמאה מומסת ותמצית וניל.
- מוסיפים את הקמח, הסוכר והמלח לתערובת הנוזלית ומערבבים עד שהמסה חלקה כמעט לגמרי. לא לערבב יותר מדי! ערבוב יתר יוצר פנקייק צמיגי.
- מכסים את התערובת ומקררים במשך 40-30 דקות.
- מחממים מחבת גדולה מעל להבה בינונית-גבוהה. אם משתמשים במחבת טפלון אין צורך בשימון, ואם המחבת ללא ציפוי יש לחמם בה מעט שמן או חמאה.
- מנמיכים את הלהבה לבינונית. יוצקים כף מהבלילה למחבת החמה, אפשר לתוך רינג המונח על המחבת. לאחר כדקה, או כשהפנקייק מתמלא בועות קטנות, הופכים אותו בעזרת מרית. ממשיכים לטגן כחצי דקה נוספת, עד שהפנקייק מוכן, ומסירים מהאש. מגישים מייד עם סירופ מייפל אמיתי, רוטב שוקולד, אגוזים, פירות וכל העולה על דעתכם.
רעיון לקרם לאלפחורס~א.ל
מלבד ריבת חלב
או שוקולד או ריבה
(מוכנה גם להכין בעצמי)
רעיונות?
יש פה כמה רעיונותרבה אמונתך!
תודה! אשמח לעוד~א.ל
אני הכנתי פעם קרם קרמל כזה/ סוג של טופיפנסאי
בנסיון לעשות ריבת חלב פרווה...
מ.. אבל זה מתקשה כמו סוכריית זכוכית לא?~א.ל
לא, כי אחרי שעושים את הקרמל מוסיפים ריצ׳פנסאי
ונראה לי גם טיפה מרגרינה. וזה שומר על מרקם ממרחי.
לא זוכרת איפה ראיתי את המתכון...
לא זוכרת איפה ראיתי את המתכון...
חשבתי על ממרח תמריםשרבוב
לוטוס, חמאת בוטניםמעיין חתום
קרם נוגט- מעולהשירה..!
גם פה יש עוד רעיוןתותאחרונה
http://www.bazekalim.com/2008/04/09/alfajores/
וזה ללא ספק המתכון הכי טעים לאלפחורס...
שאלת עוגהכרובי=)
בע"ה
אפשרי להכין בלילה(עוגת שוקולית) ולאפות יום למחרת? יצא טוב?
תודה
אפשרי להכין בלילה(עוגת שוקולית) ולאפות יום למחרת? יצא טוב?
תודה

טכנית זה אפשרי ויצא בסדר גמורכוכב לכת
מעשית- לא מומלץ. יווצר קרום לא נחמד בבלילה ולפעמים קצת טעם לוואי של המקרר.
זה מאבד משהו במקרר...95200
במיוחד אם זו עוגה מוקצפת עם מיקסר ...
אם זו עוגה בחושהשרבובאחרונה
דעתי לא כדאי לשים בצים
עדיף בלי נוזלים בכלל
אם את שמה נוזחים אז לא לשים אבקצ אפיה או קמח תופח
אם את לא שמה יוזלים אז רק תערבבי את היבשים
עדיף בלי נוזלים בכלל
אם את שמה נוזחים אז לא לשים אבקצ אפיה או קמח תופח
אם את לא שמה יוזלים אז רק תערבבי את היבשים
אתגר! פרות יער קפואים, פרווה, בלי קצפת ריצ׳ או משהפנסאי
דומה.
יש עוגה כזו?
גוגל נתן לי או בחושות עם שמנת חמוצה/יוגורט שאין לי איך להמיר לפרווה
או פאיים עם שמנת/ קצפת שאין לי איפה להשיג באיזור.
פליז תעזרו עם מתכון???
יש עוגה כזו?
גוגל נתן לי או בחושות עם שמנת חמוצה/יוגורט שאין לי איך להמיר לפרווה
או פאיים עם שמנת/ קצפת שאין לי איפה להשיג באיזור.
פליז תעזרו עם מתכון???
אולי עוגת טורט פשוטהכוכב לכת
ותבשלי את הפירות עם קצת סוכר וקורנפלור כדי להסמיך. אח"כ פשוט לחצות את העוגה ולמלא או פשוט לשפוך מעל
לא עוגה ובכל אופן-
מוס פירות יער מחלבונים
בלינצ׳ס ממולא פירות יער ומעל זילופי קרם שוקולד
מאפינס פירות יער
לא עוגה ובכל אופן-
מוס פירות יער מחלבונים
בלינצ׳ס ממולא פירות יער ומעל זילופי קרם שוקולד
מאפינס פירות יער
תודה על הרעיונות!
פנסאי
בלינצס, אין מצב... יש הרבה הרבה אורחים...
הקטע של הלבשל עם קורנפלור- אם יש מתכון מה טוב. לבד, אני מפחדת להמציא...
מאפינס נשמע לי מעולה, אבל מה? להכין סתם בלילה לבנה ולהוסיף את זה?
הקטע של הלבשל עם קורנפלור- אם יש מתכון מה טוב. לבד, אני מפחדת להמציא...
מאפינס נשמע לי מעולה, אבל מה? להכין סתם בלילה לבנה ולהוסיף את זה?
נראה לי שכןכוכב לכת
תכיני בלילה של עוגה לבנה רגילה ותקמחי את פירות היער לפני שתוסיפי לתערובת או פשוט לפזר מעל כל מאפין כמה פירות יער ולערבב בעדינות ממש לפני האפיה שהפירות לא ישקעו למטה
^^^^ זה יוצא ממש מצויין!רבה אמונתך!
אני מאוד אוהבת פירות יער חמצמצים בתוך עוגה (בחושה בד"כ הולך הכי טוב, אפשר גם עוגת שוקולד בחושה)
זה מה שבסוף עשיתי!
רק זה האריך את זמן האפיהפנסאיאחרונה
בהרבה
היה היה מיקסר...אור היום
היה היה מיקסר, ואז נשרף לו פיוז, ומאז הוא עובד רק מעוצמה 3.
קניתי לי אחד חדש, של חברה טובה, והתברר שעוצמה 1 שלו היא-היא עוצמה 3 של המיקסר הראשון (או יותר מ-3).
ובכל עירבול, הבלילה מתיזה החוצה, ווגם התסכול והעצבים שלי 
יש לכם מושג אם למיקסר הראשון יש תקנה?
ואיפה אפשר לקנות קערה גבוהה (וישרה בדפנותיה!), שהבלילה לא תצליח לברוח ממנה?
(לחילופין, פתרון יצירתי אחר למניעת ההתזה או להחלשת המיקסר השני, שנוסה אצלכם בהצלחה, יתקבל בברכה גם הוא).
ושאלה אחרונה- אם אפיתי עוגה בחושה, כדאי אח"כ להשאיר אותה בתנור עד שהתנור יתקרר, או להוציא אותה כשהיא מוכנה (שתתקרר בחוץ)?
באיזה אחד מהמצבים יש פחות סיכוי שהעוגה תאבד מגובהה?
תודה רבה רבה.
יש חלק פלסטיק שמרכיבים למיקסרanonimii
והוא מונע התזה החוצה
תודה! מדובר בחלק סטנדרטי שמתחבר לכל מיקסר,אור היום
ושניתן להשיג בכל חנות של כלי בית?
לא חושבתכיבשה
זה צריך להתאים למקסר
של איזה חברה המיקסר?
של איזה חברה המיקסר?
לכל חברה של מיקסרanonimii
יש את המגן מזיגה שמתאים לה איזה מיקסר יש לך
תודה רבה על התשובות.אור היום
(המיקסר- של מורפי-ריצ'רדס).
אגב, מה לגבי השאלה על העוגה? עדיף להשאיר עוגה (עוגת שוקולד במקרה הנ"ל) בתנור שהיא תתקרר שם, או להוציא בגמר האפיה?
ועוד שאלה- מה זה רשת אפיה לתנור? הרשת שיש בתנור (בתור אחד המדפים) עונה על ההגדרה הזו?
תודה!
לדעתי אפשר להשאיר בפנים לאחר כיבוי רק מעט מאד זמןבת נוגה
אחרת זה מתכון בטוח להתייבשות קריטית של העוגה.
טיפ למניעת "נפילה" במרכז העוגה-
לאחר הוצאת העוגה - להעביר סכין (רטובה אאל"ט) בין דפנות התבנית לצידי העוגה,
כך היא משתחררת בצדדים ונשארת אחידה בגובהה (אך זה בעיקר מונע בורות...)
אבל אם יש בבלילה א. אפיה או ס. לשתיה, ואם כמות הבלילה מתאימה לתבנית - זה אמור להיות בסדר...
באיזה מצב זה "נפל" לך?
דווקא נראה לי שהיא נפלה כשהוצאתי אותה מעט זמןאור היוםאחרונה
אחרי גמר האפיה (והיה בה א.א., אולי גם סודה לשתיה, וכמות בלילה מתאימה).
זה לא נפל עד כדי בורות, אבל קצת "שקע" ונראה לי יותר נמוך.
תשאירי את העוגה בתנןר עם דלת פתןחה ןככהא.א
היא לא תיפול
טעות
שרבוב
אם את רוצה הסבר באישי
ערב שבת שלום- המלצה לסלט!
אביה*
היי יש לי המלצה לסלט- מצויין!
וסתם בא לי לשתף אתכם בזה..
אכלתי את הסלט בבית קפה המקורי ואז חיפשתי את המתכון באינטרנט- ומצאתי בדיוק.
יצא לנו מצויין! (עשינו שינויים קלים..)
*(אגוזים/שקדים לא מסוכרים ובלי מלפפון-עגבנייה-גמבה- פחות אוהבים את השילוב)
http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-healthy/Recipe-25e7ed3c7b75931006.htm
הכנה לסלט:
- 1 בטטה בינונית, חתוכה לקוביות של 1 ס"מ
- מלח ופלפל שחור
- מעט סילאן
לסלט:
- 1 כוס בורגול, מושרה במים ומסונן
- 1 כוס עדשים שחורות מבושלות (30 דקות של בישול במים אמורות להספיק, רק אל תמליחו אותן לפני הבישול)
- 1 חופן אפונה, חלוטה
- 2 עגבניות קצוצות
- 1 פלפל אדום קצוץ
- 2 מלפפונים קצוצים
- 1 בצל סגול קצוץ
- 1 כוס (אפשר פחות) אגוזים, שקדים ובוטנים מסוכרים (מכל הסוגים)
- 1/2 כוס חמוציות
- 1 כף גדולה פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף נענע קצוצה
לתיבול:
- מלח
- פלפל שחור
- שמן זית
- מיץ לימון
אופן ההכנה:
1. מתבלים את קוביות הבטטה במלח, פלפל שחור וסילאן ואופים אותן בתנור בחום גבוה (בערך 200 מעלות) עד לריכוך (20-30 דקות).
2. מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה ומתבלים בקורט מלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון.
3. המלצה: ממתינים כחצי שעה לפני ההגשה, כדי שכל הטעמים יתערבבו וייספגו.
אפשר קישור לאתר?שרבובאחרונה
איך מכינים עוגה בחושה עם קמח מלא?ילדים זה שמחה
ואם יש מתכון לעוגיות מקמח מלא אז אשמח.
אותו דבר כמו עם קמח לבן.בת 30
אני מכיהנ אותם מתכונים, בלי הבדל בכלל.
עוגיות קמח מלא:
שני מתכונים הכי פשוטים:
1. המתכון שעל חבילת שוקולד צ'יפס של אופנהיימר....בשינויים הבאים: קמח מלא במקום לבן, 3/4 כוס שמן במקום המרגרינה. יוצא נהדר. אני אישית גם ממירה לסוכר חום. (אם מכפילים את הכמות- אפשר לעשות מזה חיתוכיות בתנור ואז זה בכלל מהיר)
2. חיתוכיות מהירות וטעימות: מערבבים 3 כוסות קמח מלא, 3 כוסות קוואקר טחון, קורטוב מלח, כוס (או כוס וחצי) סוכר (רצוי חום), כפית סודה לשתיה, ביצה אחת, קצת קליפת לימון מגורדת
לוקחים בערך 3/4 מהכמות ומשטחים אותה בעדינות בתבנית התנור.
בקערה נפרדת מערבבים קופסת ממרח תמרים, כפית תמצית וניל, קינמון אם אוהבים, ומים- עד שנהיה פחות סמיך- ברמה שאפשר למרוח בקלות.
מורחים את התערובת על המצע שבתבנית, ומעליה מפוררים את מה שהשארנו בקערה קודם.
אופים כ15 דקות, מוציאים, מקררים וחותכים לקוביות.
כדאי לשמור בקופסה במקפיא, ולהניח ניר אפיה בין שכבה לשכבה בקופסה, כדי שלא ידבק.
בהצלחה עם הקמח המלא, את תתרגלי.... בתאבון!
תודהילדים זה שמחה
אם אני לוקחת עוגה בחושה של שוקולד שמערבבים הכל ושמים בתבנית. הכי פשוט שיש ובמקום קמח לבן אני שמה קמח מלא. אז זה לא יוצא דחוס מידי?
זה תלוי בקמח...ג'נדס
נראה לי שברוב הקמחים זה יוצא ממש בסדר וטעים!
(אני משתמשת בכלמיני קמחים מנופים כבר וזה יוצא לי בסדר... )
וישר כוח!
יש כאלה שמורידים מעט מהכמות של הקמחשרבובאחרונה
אני לא עושה את זה התרגלנו