תוספת למרק עדשים ירוקות עם רסק..
בא לי להוסיף לזה עוד משהו ואין לי רעיון..
תוספת למרק עדשים ירוקות עם רסק..
בא לי להוסיף לזה עוד משהו ואין לי רעיון..
כוכב לכתבדיוק אני טורפת את הסיררר
אולי גביניות? נשמע טעים יחד
ואם לא- אפשר בצקניות רגילות
משהו קל להכנה,
יש לי ירקות:גמבה,גזר,קישוא ובטטה.
(אין רסק עגבניות)
ויש גם קוט'ג.
אשמח לרעיונות.
תודה!
מטגנים בצל, גמבה וגזר עד שהם מתרככים- 10-15 דק' (אפשר להוסיף גם חתיכות חזה עוף מטוגן קלות)
מוסיפים קצת מים ותבלינים (רוטב צ'ילי, פפריקות, מלח) ומערבבים עוד כמה דקות
מערבבים את הפסטה המוכנה בקצת מלח ושמן זית, ומוסיפים לירקות
מטגנים תוך כדי ערבוב כמה דקות.
אפשר גם להכין מרק קישוא\כתום אבל זה יותר ארוך
משיח נאו בפומ!היא כותבת להשתמש בקמח לחם ובמים מינרליים, אבל נראה לי שזה לא קריטי בכלל.
http://thevlog.co.il/%D7%A4%D7%99%D7%AA%D7%94-%D7%91%D7%A4%D7%99%D7%AA%D7%94/
שבוע ולא זז!
אני רוצה שהם יהיו רכים.
יש רעיונות???
אולי פשוט תבשלי אותם מעט? אם זה ממילא לצורך בישול או אפיה.
הבנתי שאפילו חברת גרבר מאדה את הפירות ואז טוחנת אותם.
ויטמין C נראה לי שלא ישאר הרבה אחרי אידוי (אפשר לאדות על אש מאוד נמוכה בסיר לחץ בלי שהאדים יברחו החוצה) אבל הברזל יהיה עדיין יעיל.
ויטמינים.
וככה היא גם רגילה לאכול, זה ביחד עם כל מיני פירות שהיא אוכלת בבוקר.
אבל תודה רבה!
קשה קשה קשה עד שפתאום נרקב. אוף!
סלט ירקות/פירות
פירה תפו"א
עוגיות מבצק פריך
לחמניות
ג'לי בכוסיות עם פירות משומרים למטה
מתוך סקרנות- מהם גילאי התלמידים?
לרסק חצי שעה ביסקוויטים זה אחלה דבר להוציא עליו אנרגיות חיוביות. במיוחד עבור ילדים היפראקטיביים שבישול ואפייה לא עושה להם את זה.
וללכלך את הידיים בשוקולד זה חלומם של כל ילד וילדה.
ובאופן כללי זהו לא מתכון מורכב במיוחד...
אפשר לתת להם לטבול ברוטב שוקולד שכבר התקרר כמעט לגמרי, או לקנות 6 תבניות נייר של עוגה בחצי גודל
של אינגליש קייק, לצפות ולתת להם להכין את השם שלהם מבצק סוכר .
להכין "פרחים" משיפודים (לקנות שיפודים רחבים ולקטום להם את הקצה החד).
אפשר לשים על השיפודים פירות חתוכים כך שיכינו שרשרת מפרוסות תפוח ותפוז לסירוגין, או להכין פרחים
משיפודים ועליהם סוכריות ג'לי, סוכריות רכות בצורת בננה וכד' בצבעים שונים לסירוגין.
פרוסות של בגט מרוחות בגבינה/חומוס ועל הפרוסה מוסיפים פרוסת פלפל/עגבניה/מלפפון מתוך קערית קטנה שכל אחד יקבל.
לחמניות שוקולד לסעודה שלישית
[המתכון הוא של מישהי מכאן בניק " ילדים זו שמחה" עשיתי פעם העתק-הדבק]
להכין בצק נוח לעבודה. כל אחת לפי המתכון שהיא מכירה. אנחנו מכינים בצק מתקתק מקמח מלא.
הכמויות בערך:
6 כוסות קמח מלא משובח (מוכנה לתת המלצה)
3 כוסות מים פושרים
חצי קוביית שמרים מומסת במים פושרים וטיפה סוכר
5 כפות סוכר חום
כף מלח שלא תיגע בשמרים
שליש כוס שמן זית
הכנה:
ללוש. לנוח רבע שעה. ללוש היטב שוב. להתפיח עד שיכפיל הנפח. ללוש. להתפיח כנ"ל.
עכשיו אפשר לתת לילדים שבטח כבר מחכים. לקמח לילדים את השולחן במרפסת. לשלוח אותם לרחוץ ידיים.
גולת הכותרת - להניח במרכז השולחן חבילת שוקולד. חום או לבן או אפילו משני הצבעים.
המחמירים יניחו חבילה של כדורי 'קליק'.
הילדים קורעים חתיכות קטנות מהבצק, מרדדים בידיים, מכניסים קוביית שוקולד וסוגרים ללחמניות!
אפשר לסגור לכדור, אפשר כמו בורקס, כמו קרואסון, כמו בייגלה, כיד הדמיון הטובה על הילדים.
אם רוצים: מורחים בביצה להברקה, משמשמים בשומשום, פרג וכו' לפי הרצון (אפשר למלא בקופסת תבלינים ריקה עם חורים גדולים), מתפיחים ואופים.
ואיזה כייף בסעודה שלישית! כל אחד אוכל ומחפש את השוקולד שלו...
אפשר לנסות גם לא לסעודה שלישית, אבל לא בטוח שזה יוצא טוב... בהצלחה.
רוטב אדום: ככה הילדים מבקשים:
אפונה, מים, מלח, פלפל שחור, פפריקה - הרבה,
כורכום, רסק עגבנית ככה שיצא סביר - לא סמיך מדי, לא נוזלי מדי, מעט שמן זית.
2. להזהיב בצל, מלח, פלפל שחור, מעט סוכר, מעט שמן. ומעט מים כמובן.
3. להזהיב בצל, מלח, פלפל שחור, כורכום, מעט שמן ומים.
מה אפשר לשים בתוכו?
אחותי מכינה עם תירס וגמבה אדומה
אפשר בצל ירוק, זיתים, תירס, טונה, מלפפון חמוץ.... בקיצור- מה שבא לך
ייה
כדי לנפות קמח מלא אני צריכה נפה שהיא רק לקמח מלא? יש דבר כזה?
זאת נפה עם חורים יותר גדולים.
מקפיאים אותו מיד לאחר הטחינה ואז לא צריך לנפות.
חלק יקרות- 14 ש"ח וחלק סבירות- 7-8 ש"ח.
יכול להיות שזה יותר יקר, אנחנו פשוט הכנסנו את זה בתור דבר קבוע- כמו פירות וירקות וזהו.
שווה את העוד כמה שקלים.
ואם אני רוצה נפה? איפה משיגים? כי הלכתי לכמה חנויות ואף אחד לא מבין מה אני רוצה
שאלה אחרונה....מה אני עושה עם קמח מלא רגיל שכבר קניתי? איך אני מנפה אותו?
אחרי שכל הלבן מתנפה- עוברים עם האצבע ומסתכלים בדקדקנות על מה שנשאר.




העוגה עשויה מחומרים אכילים, פרט לאביזרים מועטים.
מי מעיז לאכול אחת מהעוגות הללו?
גם לא עוגה. יצירת אומנות קצת מגעילה שעשויה מחומר גלם עוגתי. זה הכל.
באותה מידה היה אפשר לעשות את זה מעיסת נייר.
מי בכלל עובד על עוגה כמה ימים, כשלא ברור אם היא בכלל תאכל?
עוגות מעוצבות ברמות מטורפות זו תעשיה מפותחת מאוד ומדהימה (שאני מרותקת ממנה).
לרוב גם משקיעים מאוד בעוגה עצמה שמתחת לציפוי ככה שהיא לא רק יפה אלא גם טעימה ומשובחת עם מרכיבים איכותיים.
ואני מסוגלת להשקיע בעוגה גם אם לא יאכלו אותה.
ושהציפויים שצבעוניים שלהן לא עשויים מרכז סלק או תמצית גזר....![]()
לא יכולות להיות טארט פקאן , או טארט שוקולד וכד'.. נכון?
בעיני העוגות הנמוכות והעשירות הן העוגות השוות.. לא עוגות גבוהות בכלל...(אלא אם כן זאת עוגת גבינה ובלי מדי הרבה קורנפלור..) בטח לא עוגה גבוהה עם כל הצבע המגעיל הזה..
בתכלס קוראים לו צבע מאכל, ולא 'סתם צבע' רק כי הוא רעיל לטווח הרחוק ולא לטווח המיידי כמו צבע רגיל...
אני באמת לא מבינה את ההתלהבות מעוגות מעוצבות כאלה. זה כמו כל פיסול מחומר מתכלה, שזה נחמד מאד, אבל לא בגלל שזה עוגה.
זה שהחומר מתוק, לא הופך אותו לפחות 'חומר ליצירה' מפלסטלינה למשל.. בעיני הוא לא הרבה יותר שווה מבר בצק למשל..
בצק סוכר לדוג', הוא די בלתי אכיל... כך גם הקצפות הסינטטיות...
ומושקעות עם פירות ושוקולד וכל מיני מרכיבים יקרים אחרים.
ראיתי פעם קטע ביוטיוב על זוג שהזמינו עוגת חתונה מהסוג האובר-מעוצב, התאימו את הצבעים והדוגמא להזמנות, לשמלה של הכלה ולעניבה של החתן. שילמו המון כסף אבל קיבלו תמורה כי הם טעמו לפני כן ובחרו איזו עוגה תהיה בכל קומה וגם העיטורים.
גם כשאני מכינה עוגה מעוצבת אני משקיעה בעוגה עצמה שתהיה טובה ולא רק אכילה.
נו באמת.
יש עוד כמה תרבויות חוץ מיהודים שומרי מצוות...
לא, אני לא בת כפר קטנה ומטומטמת.
ובכל זאת מותר לי להביע את דעתי, לא?
פשוט הדבר האחרון שאי פעם חשבתי עליו לגבי החתונה זה איך תיראה העוגה ומה יהיה בתוכה. (אפילו לא חשבתי אם תהיה או לא, פשוט היתה..)
מהשיטוטים שלי ברשת, זה עוגות בחושות בטעמים שונים, כשבאמצע יש קצפת/קרם/פירות וגם יתכן שבתערובת יש פירורי שוקולד/אגוזים וכד'.
אבל ברור שזה לא יכול להיות עוגת טארט נכון? היא פשוט לא תתאים לעיצוב...
וכשאני אוכלת או מכינה עוגה אני רוצה שהיא תהיה כמה שיותר טעימה בכל סך מרכיביה, לא שתכלול רק פירות עם קצפת באמצע..
בכל מקרה ברור שיש עוגות יפות וטעימות. רק לא יפות מהסוג הזה (לא הקרמים הצבעוניים האלה...)...
הנה לדוג' הבלוג של חן שוקרון העוגות שלה יפיפיות ומאד מאד מאד טעימות!
הנה תציצו תתעלפו..
הינשוף ממש יפה והמומיה נראית כאילו זה ספגטי
משיח נאו בפומ!לא עושה שום חשק לגעת בזה /לטעום.
בת נוגההאם עוגה היא "שווה" יותר אם היא יותר -
מעוצבת, מיוחדת ונראית כמו משהו מדהים
או אם היא יותר -
מושכת, זועקת טעם ומעוררת את כל התאבון 
![]()
מוזמנים להגדיר את זה טוב יותר לפי דעתכם.
(לחיי הדיון הפילוסופי והחשוב!!)
וכאלה שהן לאכילה.
מצטערת שאני עונה בצורה כ"כ פשטנית לשאלה כ"כ עמוקה....
הייתי אומרת - כיוון שעוגה היא דבר מאכל, בסופו של דבר, עוגה שווה יותר היא עוגה טעימה.
זה לא מוריד מהערך של אומנות הפיסול בעוגות.
זה רק שם את העוגות האלו תחת הקטגוריה של חומר גלם ליצירת אומנות.
איך התשובה? - ניתנת אחרי הירהורים ולבטים קשים
.
בת נוגהאני לא אוהבת שעושים יצירות מאוכל.
גם לא בגן- שמדביקים מלא עדשים על קרטון
או שמכינים בית מקדש מביסקוויטים וקצפת.
וגם לא כאן- יצירה אמנותית באוכל.
כנראה בעיה אצלי...אבל אני פשוט לא סובלת את זה. נראה לי מזלזל באוכל.
ובלי הרבה סוגי תיבול או יותר מידי ירקות
תודה רבה!!
לטגן בצל, להוסיף את האורז, לערבב מעט שיקבל את הטעם ואז להוסיף מים+מלח+כמון.
על אותו רעיון אפשר לאדות או לטגן קוביות קטנות של כזר או פלפלים בכל הצבעים יחד עם הבצל או בלעדיו.
מג'דרה - אורז עם עדשים
אורז עם פטריות.
אורז אדום - להוסיף רסק עגבניות לפני שמוסיפים את המים.
יש עוד הרבה.

בקשר לאורז...
אז חלק מהרעיונות מעולה ממש,אנסה בעז"ה.
שמעתי פעם על אורז עם גזר וכו או משהו כזה ...ידוע למשהו??
אשמח לעוד מתכונים כדי שלהמשך יהיו לי עוד רעיונות.
אורז עם פלפל (רגיל) מטוגן, כורכום, ושמן קנולה לא מזוכך (זה משנה).
קניתי שמן קנולה לא מזוכך בשופרסל, אבל הטעם החזק קילקל את העוגות שאפיתי, אז העפתי אותו.
אל תקחי ממנו דוגמא לשמן לא מזוכך. עצם העובדה שבא בבקבוקי פלסטיק פושטיים. והמחיר אמר דרשני (נמוך מדי).
שמן לא מזוכך ממקור טוב בא בדרך כלל בבקבוק זכוכית ועולה בהתאם.
אני עצמי לא מכירה איפה קונים מזוכך אבל אני משערת שבחנויות טבע כמו עדן וניצת הדובדבן.
לטגן תבצל לשים אורז.. לשים חתיכות גזר קלוף עם המיים. בתיבול, לשים מלח,פלפל וכאלה, והרבה טימין [זה תבלין]. ממש טעים..
אורז עם עשבי תיבול. םשוט עם הבישול לתבל במלח פלפל וקצת כורכום, ולשים מלא שמיר ופטרוזיליה קצוצים ממש..
אורז מלא עגול!!!!! זה אורז ממש ממש ממש טעים, ואם תשלבי איתו ירקות וכאלה, הוא פשוט יווצא מעדן..
-רק חשוב לדעת, צריך להשרות אותו לפני דק'..


1. מבשלים את האורז כשמוכן מוסיפים לסיר בצל מטוגן היטב ישר מהמחבת+ קצת מהשמן
2. מטגנים בצל ומשמשים קצוצים מוסיפים את האורז קצת כורכום ומים ומבשלים רגיל
3. כשמכינים את האורז בשלב הוספת המים מוסיפים קצת מכל דבר : כמון, קינמון כורכום פלפל שחור

ואפשר להכין בוודאי עוגת שוקולד עם קמח מלא.
אני עושה הכל! עם קמח מלא מעוגות ללחמניות ולחם וכלה בפנקייקים וכו'...
זה צמח אחר.
שיפון נחשב יותר בריא אבל הוא גם קמח מאד "כבד". המאפים ממנו יוצאים הרבה פחות אווריריים.
בד"כ לחמים מקמח שיפון הן כהים יותר ודחוסים יותר. ויש להם טעם אחר קצת.

מורציוהאם אפשר להקפיא סופלה?..
אפשר להקפיא את הסופלה אבל זה ממש לא ניצרך, הוא מחזיק המון זמן מעמד בחוץ בקופסא אטומה ככה שלא צריך בכלל להקפיא. אפילו חודש זה בסדר!
ממיסה על אש נמוכה וקטנה 1 ח' מחמאה (או חמאה אם רוצים חלבי)+ 2 ח' שוקולד מריר.
לאחר שהכל נמס ומעורבב אחד בשני מכבים את האש ומוסיפים 3 ביצים טרופות לאט לאט תוך כדי ערבוב מהיר (כדי שלא יהיו גושי חביתה כאלו בפנים).
אח"כ מוסיפים כוס סוכר ומערבבים וכוס קמח ומערבבים
מוזגים לכוסות הסופלה ומטביעים קובית שוקולד בכל אחד
אופים 180 מעלות 10-20 דק (תלוי בעוצמת התנור) עד שהדופן מתנתקת בקלות מהנייר ויש סדקים למעלה.
זהירות מאפיית יתר!
מגישים חם לצד 2 כדורי גלידה
בתאבון!
זה אחד המתכונים! קליל מהיר וטעים, אפשר גם לעשות אותו כעוגה חמה ולפזר מעל שוקולד ציפ לבן ושברי פקאנים מסוכר ועוד כיד הדמיון..
עוגת הבית שלנו.

מורציאחרונהשמעתי שזה יעיל,
אם מישהי/ו משתמש בזה, אשמח לשמוע המלצות (וגם - איזה מהמכשירים שלהם הוא המומלץ).
אני צריכה בעיקר לחיתוך סלט יומיומי, גם לבצל לתבשילים וכד'.
בנוסף, מדפדוף באתרי הקניות, ראיתי שהמחיר עוד על סביבות 150 ש"ח.
מישהו יודע על מקום זול יותר?
תודה רבה!
איך הסלייסר הזה חותך את הירקות לקוביות?
הרי זה שני סכינים, זה יכול לפועל לעשות את זה (לפחות חלק מהירקות בעיקר אם אתה מכניס את כולם יחד) לחתוך קטן מידי או קווצ' כזה.. בעיקר עגבניה נגיד שהיא רכה..
איך משתמשים בזה?
ירק ירק?

אחד ב 99 והשני באמת ב 150.
מצ"ב קישור:
http://group-e.buy2.co.il/%D7%9E%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%A8%20%D7%A1%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%A1%D7%A8
את יודעת מה הבדל ביניהם?
לאיזה את מתכוונת?
תודה!
א. איך אזהה שמדובר במקורי ולא בחיקוי?
ב. איך הניקוי של זה (לפעמים אני כבר מעדיפה לעשות דברים בעצמי,
מאשר לנקות את 'מקצרי הדרך'....)?
תודה!

אני רק רוצה לוודא שאקנה את הדבר הנכון, ומה שאתם מתכוונים אליו בהמלצה החמה...
אחד שמכניסים הכל יחד ומסובבים וזה יוצא חתיכות בכל מיני צורות והגודל תלוי כמה פעמים סובבת את הידית.
והשני שמכניסים חתיכה חתיכה ומורידים את במיכסה וזה חותך לקוביות/גוליאנים/פרוסות יש אפשרות לכמה סכינים.
הראשון טוב לכשאין זמן ורוצים סלט הכי מהר שאפשר.
השני כשרוצים סלט חתוך יפה ומהר או ז'וליאנים למוקפץ (ואז שמים את הירק לגובה כשחותכים)
המחיר שלהם די דומה
כמה זמן הן מחזיקות מעמד טריות?
מחזיקות בערך 3 ימים טריות ואולי יותר (הם פשוט לא נשארות... מתחסלות)
לקרר אותן לחלוטין ואח"כ לסגור בקופסה אטומה...
ואני בת...![]()
משיח נאו בפומ!הכנתי כמות עצומה...
בד"כ הן נגמרות כשעה אחרי שהן מוכנות...
למרות שאני יודעת לעשות קצף טוב של ביצים
זה כל הסיפור לא?
זה 5-6 שעות על 100 מעלות נכון?
(בגלל זה האמת עוד לא עשיתי את זה
כי צריך לעשות תא זה בשעה נורמאלית וביום שלא צריך את התנור)
וניסית פעם להקפיא?
להנמיך את החום לנמוך ממש וללכת לישון...
הכנתי מרק ירקות וכשהוא רתח הוספתי בערך חצי חבילת פסטה ובישלתי עד שהפסטה והירקות היו מוכנים ואחרי שסגרתי את האש הפסטה ספגה את הנוזלים של המרק... אפשר להוריד מהכמות של הפסטה כי זה ממש מסמיך...
גיסתי רוצה לעשות מסיבה עם הפרשת חלה. היא שאלה אותי האם בשביל העניין, מספיק שמישהו אחר (אני) יכין את הבצק והיא תעשה את ההפרשה, או שעדיף שהיא תכין את הבצק? תודה...
יש דבר כזה?![]()
שקית פודינג+כוס חלב+קופסת גבינה לבנה+קצת סוכר
לערבב טוב, להוסיף עוד קצת חלב\גבינה לפי איך שהבלילה יוצאת
ולמרוח בין הביסקויטים.
לקניית קופסאות איחסון שמתאימות גם ל מיקרו וגם למקפיא
אשמח לשמוע אפשר דרך הרשת או דרך חנות
תודה רבה
לא בטוחה איפה בדיוק לקנות..
אבל נראה לי בחנות לכלי מטבח או כלי בית...
בעלי חוזר עוד שעתיים מהעבודה, ובא לי להכין מרק שמתאים לימי החורף הקרירים.. שמתחילים כאן.. למישהו יש רעיון?
אני אוהבת סולת.

אפשר מתכון?
שרבוברק ראיתי מתכון..תחפשי בגוגל
עכשיו חיפשתי ויש מלא מתכונים
יש לי חבילה של אפונה מיובשת (זתומרת כמו אורז)
משרים את האפונה לילה במים
שמים בסיר את האפונה בצל אחד וקצת שום
ומים ביחס של 1:4 על האפונה
מבשלים 3 שעות .
כדי שהאפונה תימס אפשר להוסיף סודה לשתיה או שמבשלים על הרתחה לא גבוהה אבל שתהיה תזוזה בסיר
זה עוזר להאפונה להתפרק
מתבלים בכוסברה כמון אבקקת מרק או משהו אחר שרוצים
להוסיף קצת קמח להסמכה . להמשיך לטגן. להוסיף מים רותחים ולתבל.
חותכים 5 בצלים לרצועות מטגנים אותם על אש נמוכה 20 דקות בחמאה /שמן עד שהם ממש רכים
מוסיפים מים , מלח פלפל ואבקת מרק בצל ומבשלים עוד 20 דקות דקה לפני ההגשה שמים חופן גבנ"צ בפנים
המרשם המקורי זה ששמים בתנור פרווסת באגט עם גבנצ מקרימים ושמים במרק. אני לא אוהבת

נשמע לא משהו אבל מתקבל מרק קרמי עשיר ומלא בטעמים
מי שלא יודע שיש בו רק גזר ממש לא מאמין
מבשלים הרבה גזרים חצויים עם בצל קלוף וכמה שיני שום קלופות במים מלח ופלפל
כשהגזרים רכים טוחנים אותם. זהו.
גמני מכינה משהו בסיגנון הזה.
מוסיפה לפעמים גם קצת קישויים וקולורבי - בשביל הטעם.
אבל רוב המרק זה גזר.
אפשר לתבל את זה בלי אבקת מרק ורק עם: מלח, פלפל, שום, וקינמון.
http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-soups/Recipe-290c0dc92b61441006.htm
בגרסה אצלנו זה:
א. עם עוף ולא הודו
ב. הרבה יותר נוזלים שיצא מרק ולא תבשיל
| 93% אהבו, מה דעתך? | אוהב
|
לא אוהב
|
עלות: כ-37 שקלים
3 בצלים, חתוכים גס
500 גרם הודו טחון קפוא
1. מטגנים בסיר את הבצל כ-3 דקות. מוסיפים את העגבניות ומטגנים אותן כ-3 דקות נוספות. לבסוף מוסיפים את השום לעוד דקה נוספת.
2. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות, המים, הצ'ילי הסוכר והמלח, מערבבים ומביאים לרתיחה.
3. בזמן שהמרק מגיע לרתיחה, מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות, יוצרים כדורים ומעבירים לסיר המרק (אחרי הרתיחה). מוסיפים גם את התימין ומבשלים על להבה נמוכה כ-35 דקות.