שרשור חדש
צריכה תשובה מהירה:כמו צמח בר

תוספת למרק עדשים ירוקות עם רסק..

 

בא לי להוסיף לזה עוד משהו ואין לי רעיון..

שקדי מרק כוכב לכת
של ניקי ב'???ג'נדס

בדיוק אני טורפת את הסיררר

חלבי הולך?~א.ל

אולי גביניות? נשמע טעים יחד

ואם לא- אפשר בצקניות רגילות

לחם פרנה ביתימעיין חתוםאחרונה
מחפשת רעיון לתוספת לספגטיאחרי החגים

משהו קל להכנה,

יש לי ירקות:גמבה,גזר,קישוא ובטטה.

(אין רסק עגבניות)

ויש גם קוט'ג.

 

אשמח לרעיונות.

תודה!

אפשר חביתה עם ירקות או פשטידה או אנטי פסטיבת נוגה

אשמח לעוד רעיונות..תודה!אחרי החגים
תכיני ספגטי מוקפץשוקולד לבןאחרונה

מטגנים בצל, גמבה וגזר עד שהם מתרככים- 10-15 דק' (אפשר להוסיף גם חתיכות חזה עוף מטוגן קלות)

מוסיפים קצת מים ותבלינים (רוטב צ'ילי, פפריקות, מלח) ומערבבים עוד כמה דקות

מערבבים את הפסטה המוכנה בקצת מלח ושמן זית, ומוסיפים לירקות

מטגנים תוך כדי ערבוב כמה דקות.

 

אפשר גם להכין מרק קישוא\כתום אבל זה יותר ארוך

מתכון מומלץ לפיתות. למי יש? משיח נאו בפומ!
מתכון לפיתותשיררראחרונה

היא כותבת להשתמש בקמח לחם ובמים מינרליים, אבל נראה לי שזה לא קריטי בכלל.

http://thevlog.co.il/%D7%A4%D7%99%D7%AA%D7%94-%D7%91%D7%A4%D7%99%D7%AA%D7%94/

קצת נואשת. איך גורמים לאגס להבשיל? הם בחוץ כבר שבור.פ.מ. בע"מ

שבוע ולא זז!

אני רוצה שהם יהיו רכים.

יש רעיונות???

לצרף לתפוחים בתוך שקית - עדיף מנייר.לב אמיץ

אולי פשוט תבשלי אותם מעט? אם זה ממילא לצורך בישול או אפיה.

ננסה. זה לא לבישול-זה לתינוקת שאוכלת אותם רק רכים!ר.פ.מ. בע"מ

אדרבא.לב אמיץ

הבנתי שאפילו חברת גרבר מאדה את הפירות ואז טוחנת אותם.

 

ויטמין C נראה לי שלא ישאר הרבה אחרי אידוי (אפשר לאדות על אש מאוד נמוכה בסיר לחץ בלי שהאדים יברחו החוצה) אבל הברזל יהיה עדיין יעיל.

אני רוצה טרי, לא אפוי וכו' בטוח זה מוריד מאיכות הור.פ.מ. בע"מ

ויטמינים.

וככה היא גם רגילה לאכול, זה ביחד עם כל מיני פירות שהיא אוכלת בבוקר.

אבל תודה רבה!

אם עבר שבוע יתכן שהם כבר לא יבשילו בכלל.aima
אם כבר, אז איך מבשילים אבוקדו?שמשי
לא עזרו התפוחים ליד
עוטפים את האבוקדו עם עיתוןanonimii
תשימי ליד תפוחי אדמה!עתיד1
יש זן של אבוקדו שלעולם לא מבשיל.בת 30

קשה קשה קשה עד שפתאום נרקב. אוף!

נכון.. בדיוק לא מזמן קניתי כזה בטעות...ת.מ.אחרונה
הוא היה נראה ממש יפה ושעוד יום יומיים גג הוא רך והוא היה קשה איזה שבוע ופתאום נרקב...
איך התבאסתי...
מאתגרת אתכם...שובבית
מחפשת מתכונים שאפשר להכין עם תלמידים בלי חלב ובלי ביצים.
כדאי שלא יהיה מוכב מידי. יש כירה חשמלית וטוסטר אובן.

יש רעיונות?
כמה רעיונותכוכב לכת

סלט ירקות/פירות

 

פירה תפו"א

 

עוגיות מבצק פריך

 

לחמניות

 

ג'לי  בכוסיות עם פירות משומרים למטה

 

מתוך סקרנות- מהם גילאי התלמידים?

 

כיתה ה-ו בנים. חינוך מיוחדשובבית
למה?
מכיווןכוכב לכת
שלא אכתוב לך להכין משהו שדורש סכין חדה לילדים בכיתה א' לדוגמא...
כדורי שוקולדב.ש.

לרסק חצי שעה ביסקוויטים זה אחלה דבר להוציא עליו אנרגיות חיוביות. במיוחד עבור ילדים היפראקטיביים שבישול ואפייה לא עושה להם את זה.

וללכלך את הידיים בשוקולד זה חלומם של כל ילד וילדה.

 

ובאופן כללי זהו לא מתכון מורכב במיוחד...

אוכל או גם עוגה מתאים?שירה..!
כדורי שוקולד ילדים מאוד אוהבים להכין.
פיצה.
אפשר להכיןאור השחר..
ישתבח שמו לעד!

לחמניות, ולשחק עם זה.. פוקצ'ות, פיצה, לחמניות שוקולד צ'יפס..
וגם עוגיות לא חסר - היום יש כמעט כל מתכון אופציה בלי ביצים.
וכמובן שבצק פריך שאפשר לשחק איתו במלא וריאציות..

בהצלחה!
פיצפוצי שקולד. קל וטעים.חיה וקיימת

^^ ואפשר גם עם קורנפלקס..אור השחר..
פעילות של כמה זמן?~א.ל
לאפות מאפינס לפני ולתת להם לצפות או לקשטכלנית1

אפשר לתת להם לטבול ברוטב שוקולד שכבר התקרר כמעט לגמרי, או לקנות 6 תבניות נייר של עוגה בחצי גודל

של אינגליש קייק, לצפות ולתת להם להכין את השם שלהם מבצק סוכר .

 

להכין "פרחים" משיפודים (לקנות שיפודים רחבים ולקטום להם את הקצה החד).

אפשר לשים על השיפודים פירות חתוכים כך שיכינו שרשרת מפרוסות תפוח ותפוז לסירוגין, או להכין פרחים

משיפודים ועליהם סוכריות ג'לי, סוכריות רכות בצורת בננה וכד' בצבעים שונים לסירוגין.

 

פרוסות של בגט מרוחות בגבינה/חומוס ועל הפרוסה מוסיפים פרוסת פלפל/עגבניה/מלפפון מתוך קערית קטנה שכל אחד יקבל.

 

לחמניות מתוקות עם הפתעהברווזהאחרונה

 

לחמניות שוקולד לסעודה שלישית     
[המתכון הוא של מישהי מכאן בניק "
ילדים זו שמחה"
עשיתי פעם העתק-הדבק]

 

להכין בצק נוח לעבודה. כל אחת לפי המתכון שהיא מכירה. אנחנו מכינים בצק מתקתק מקמח מלא.
הכמויות בערך:
6
כוסות קמח מלא משובח (מוכנה לתת המלצה)
3
כוסות מים פושרים
חצי קוביית שמרים מומסת במים פושרים וטיפה סוכר
5 כפות סוכר חום
כף מלח שלא תיגע בשמרים
שליש כוס שמן זית
הכנה:
ללוש. לנוח רבע שעה. ללוש היטב שוב. להתפיח עד שיכפיל הנפח. ללוש. להתפיח כנ"ל.
עכשיו אפשר לתת לילדים שבטח כבר מחכים. לקמח לילדים את השולחן במרפסת. לשלוח אותם לרחוץ ידיים.
גולת הכותרת - להניח במרכז השולחן חבילת שוקולד. חום או לבן או אפילו משני הצבעים.
המחמירים יניחו חבילה של כדורי 'קליק'.
הילדים קורעים חתיכות קטנות מהבצק, מרדדים בידיים, מכניסים קוביית שוקולד וסוגרים ללחמניות!
אפשר לסגור לכדור, אפשר כמו בורקס, כמו קרואסון, כמו בייגלה, כיד הדמיון הטובה על הילדים.
אם רוצים: מורחים בביצה להברקה, משמשמים בשומשום, פרג וכו' לפי הרצון (אפשר למלא בקופסת תבלינים ריקה עם חורים גדולים), מתפיחים ואופים.
ואיזה כייף בסעודה שלישית! כל אחד אוכל ומחפש את השוקולד שלו...
אפשר לנסות גם לא לסעודה שלישית, אבל לא בטוח שזה יוצא טוב...  בהצלחה.

 

 

מתכון לאפונה שילך עם אורז?ת.מ.
שכחתי איך עושים...
אפשר עם רוטב אדום או פשוט להוסיף לבישול של האורז..מקום בעולם
בסוף אילתרתי מקווה שיהיה טעיםת.מ.
איך הכנת?יעל מהדרום
טיגנתי בצל (קצת הרבה מידי לטעמי בעלי דווקא אהב)ת.מ.
הוספתי את האפונה (מקופסא) מלח פלפל טיפה פפריקה טיפה כמון כורכום נראה לי (לא זוכרת בדיוק) מים ובישלתי עד שנראה לי מוכן...
יצא נחמד טיפה פיקנטי מידי לקטנה (התלהבה על הכמה הראשונים ואז שתתה כמות ואת הבאים זרקה) כנראה שמתי יותר מידי פלפל או משהו...
אפשרלב אמיץאחרונה

רוטב אדום: ככה הילדים מבקשים:

אפונה, מים, מלח, פלפל שחור, פפריקה - הרבה,

כורכום, רסק עגבנית ככה שיצא סביר - לא סמיך מדי, לא נוזלי מדי, מעט שמן זית.

 

2. להזהיב בצל, מלח, פלפל שחור, מעט סוכר, מעט שמן. ומעט מים כמובן.

 

3. להזהיב בצל, מלח, פלפל שחור, כורכום, מעט שמן ומים.

סלט קוסקוס קר~א.ל

מה אפשר לשים בתוכו?

אפשר להכין כמו טאבולהברוקולי

 

אחותי מכינה עם תירס וגמבה אדומה 

ירקות רגילים של סלט- מלפפון, גזר, עגבניהשיר ידידת

אפשר בצל ירוק, זיתים, תירס, טונה, מלפפון חמוץ.... בקיצור- מה שבא לך

לתבל עם חומץ, שמן,לימון,מלח.. וירקות: מלפפון ועגבנשפיצה

ייה

לטגן בצל, להוסיף שקדים פרוסים וצימוקיםפנסאיאחרונה
לתבל בהרבה כמון מלח פלפל וזה מעולה! ולהוסיף לקוסקוס כמובן...
קמח מלאילדים זה שמחה

כדי לנפות קמח מלא אני צריכה נפה שהיא רק לקמח מלא? יש דבר כזה?

יש דבר כזה.דביבונת

זאת נפה עם חורים יותר גדולים.

אפשר אולי להעלות תמונה?משיח עכשיו!

אבל יותר נוח וקל לקנות קמח מלא להקפאהבת 30

מקפיאים אותו מיד לאחר הטחינה ואז לא צריך לנפות.

אבל הוא יקר מאוד. לא?ילדים זה שמחה
בכלל לא, 7 וחצי לקילו. אומנם יותר מהרגיל אך לא יקרר.פ.מ. בע"מ

יש כל מיני חברות.בת 30

חלק יקרות- 14 ש"ח וחלק סבירות- 7-8 ש"ח.

יכול להיות שזה יותר יקר, אנחנו פשוט הכנסנו את זה בתור דבר קבוע- כמו פירות וירקות וזהו.

שווה את העוד כמה שקלים.

אז איך לקרוא לזה? קמח מלא להקפאה?ילדים זה שמחה

ואם אני רוצה נפה? איפה משיגים? כי הלכתי לכמה חנויות ואף אחד לא מבין מה אני רוצה

יש לקנות קמח מלא בוואקום גם...ת.מ.
ללא צורך בניפוי... יש של טעמן ושל עוד כמה חברות ויש את זה בלא מעט מקומות והוא זול יותר מהקמח של יצהר למשל...(לדעתי הקמח של יצהר שווה את ההפרש לפחות כשמדובר בקמח 100%)
תודהילדים זה שמחה

שאלה אחרונה....מה אני עושה עם קמח מלא רגיל שכבר קניתי? איך אני מנפה אותו?

אפשר בנפה רגילהבת 30

אחרי שכל הלבן מתנפה- עוברים עם האצבע ומסתכלים בדקדקנות על מה שנשאר.

אבל זה לוקח שעותילדים זה שמחה
נכון. לכן קונים קפוא....בת 30אחרונה
עוגות- האמנם לאכילה?כלנית1

העוגה עשויה מחומרים אכילים, פרט לאביזרים מועטים.

מי מעיז לאכול אחת מהעוגות הללו?

http://www.threadcakes.com/gallery/

בעע. אין מצבבבמקום בעולם
בכלל לא מפתהבת 30

גם לא עוגה. יצירת אומנות קצת מגעילה שעשויה מחומר גלם עוגתי. זה הכל.

באותה מידה היה אפשר לעשות את זה מעיסת נייר.

אחד התנאים- העוגה חייבת להיות ראויה למאכל אדם!כלנית1

מי בכלל עובד על עוגה כמה ימים, כשלא ברור אם היא בכלל תאכל?

תתפלאיט'

עוגות מעוצבות ברמות מטורפות זו תעשיה מפותחת מאוד ומדהימה (שאני מרותקת ממנה).

 

לרוב גם משקיעים מאוד בעוגה עצמה שמתחת לציפוי ככה שהיא לא רק יפה אלא גם טעימה ומשובחת עם מרכיבים איכותיים.

 

 

 

ואני מסוגלת להשקיע בעוגה גם אם לא יאכלו אותה.

 

 

תני לי לנחש שהעוגות הן לא מקמח מלא או קמח כוסמין..בת 30

ושהציפויים שצבעוניים שלהן לא עשויים מרכז סלק או תמצית גזר....חיוך

בדרך כלל זה נכוןט'
אבל לא מחייב.

לי אין בעיה עם קמח מלא.. אלא שעוגות מעוצבותאיזו נחמה

לא יכולות להיות טארט פקאן , או טארט שוקולד  וכד'.. נכון?

 

בעיני העוגות הנמוכות והעשירות הן העוגות השוות.. לא עוגות גבוהות בכלל...(אלא אם כן זאת עוגת גבינה ובלי מדי הרבה קורנפלור..)  בטח לא עוגה גבוהה עם כל הצבע המגעיל הזה..

 

בתכלס קוראים לו צבע מאכל, ולא 'סתם צבע' רק כי הוא רעיל לטווח הרחוק ולא לטווח המיידי כמו צבע רגיל...

 

אני באמת לא מבינה את ההתלהבות מעוגות מעוצבות כאלה. זה כמו כל פיסול מחומר מתכלה, שזה נחמד מאד, אבל לא בגלל שזה עוגה.

 

זה שהחומר מתוק, לא הופך אותו לפחות 'חומר ליצירה' מפלסטלינה למשל..  בעיני הוא לא הרבה יותר שווה מבר בצק למשל..

 

בצק סוכר לדוג', הוא די בלתי אכיל... כך גם הקצפות הסינטטיות...

היופי בזה הוא אמנות הפיסול, באמת+mp8
בתור עוגה זה רחוק מלעורר תיאבון.
(למרות שאישית אני אוהבת בצק סוכר- אבל צבעי הזוועה האלה לא עושים לי את זה)
בטח טעימות!!ט'

ומושקעות עם פירות ושוקולד וכל מיני מרכיבים יקרים אחרים.

 

ראיתי פעם קטע ביוטיוב על זוג שהזמינו עוגת חתונה מהסוג האובר-מעוצב, התאימו את הצבעים והדוגמא להזמנות, לשמלה של הכלה ולעניבה של החתן. שילמו המון כסף אבל קיבלו תמורה כי הם טעמו לפני כן ובחרו איזו עוגה תהיה בכל קומה וגם העיטורים. 

 

גם כשאני מכינה עוגה מעוצבת אני משקיעה בעוגה עצמה שתהיה טובה ולא רק אכילה.

 

 

מצאו להם במה להשקיע בחתונה...בת 30

נו באמת.

 

ברוכה הבאה לעולם הגדול. באמת.ט'

יש עוד כמה תרבויות חוץ מיהודים שומרי מצוות...

 

 

ברוכה הנמצאת...בת 30

לא, אני לא בת כפר קטנה ומטומטמת.

ובכל זאת מותר לי להביע את דעתי, לא?

פשוט הדבר האחרון שאי פעם חשבתי עליו לגבי החתונה זה איך תיראה העוגה ומה יהיה בתוכה. (אפילו לא חשבתי אם תהיה או לא, פשוט היתה..)

אצלי לא היתה עוגהט'
זה אפילו לא היה במחשבה.

אבל אני כן מצליחה להבין את מי שמשקיע וזה חשוב לו.
למה לא? אמנות. ואם זה גם טעים, זה משמח פי כמה.לב אמיץ

איזה סוג עוגות יכולות לשמש לדבר כזה?איזו נחמה

מהשיטוטים שלי ברשת, זה עוגות בחושות בטעמים שונים, כשבאמצע יש קצפת/קרם/פירות וגם יתכן שבתערובת יש פירורי שוקולד/אגוזים וכד'.

 

אבל ברור שזה לא יכול להיות עוגת טארט נכון? היא פשוט לא תתאים לעיצוב...

 

וכשאני אוכלת או מכינה עוגה אני רוצה שהיא תהיה כמה שיותר טעימה בכל סך מרכיביה, לא שתכלול רק פירות עם קצפת באמצע..

 

בכל מקרה ברור שיש עוגות יפות וטעימות. רק לא יפות מהסוג הזה (לא הקרמים הצבעוניים האלה...)...

 

הנה לדוג' הבלוג של חן שוקרון העוגות שלה יפיפיות ומאד מאד מאד טעימות!

 

הנה תציצו תתעלפו..

 

http://www.shirley-nemesh.com/

אהההההה!! |צונח מעולף, חבטה, שקט|בת נוגה

היטבת להגדיר!!+mp8
תאמתכיבשה
שמתחשק לי לטעום אותה פעם !!
איזה מגניב!! ממש מסקרן אותי מה הטעם.שיר ידידת

הינשוף ממש יפה והמומיה נראית כאילו זה ספגטי

יש גם עוגות מדהימות לכיוון היפה ולא רק המקצועיט'

נתקלתי בכמה אתמול - 

 

 
 
 
ולמי שרוצה עוגת 'בריאה'
 
 
 
 
יפה.. כייף להתעסק עם זה בקטע האומנותי משיח נאו בפומ!
יפיפה. בעצם זה פיסול בעוגות.לב אמיץ


יצירות יפהפיות!! האם הן מעוררות לך\לכם את התאבון?בת נוגה

רק תיאבון ליצור כאלה. לא לאכול...ט'


ממש לא. אני נהנית מלראות את הכשרונות של היוצרים+mp8

לא עושה שום חשק לגעת בזה /לטעום.

יפה! אז נראה לי שזה שורש ה"מחלוקת" בת נוגה

האם עוגה היא  "שווה" יותר  אם היא יותר -

מעוצבת, מיוחדת ונראית כמו משהו מדהים

או אם היא יותר -

מושכת, זועקת טעם ומעוררת את כל התאבון

ליקוק

 

מוזמנים להגדיר את זה טוב יותר לפי דעתכם.

(לחיי הדיון הפילוסופי והחשוב!!)

תלוי למה. יש עוגות שהן בעיקר לקישוט+mp8

וכאלה שהן לאכילה.

 

מצטערת שאני עונה בצורה כ"כ פשטנית לשאלה כ"כ עמוקה....

שאלה עמוקה.לב אמיץ

הייתי אומרת - כיוון שעוגה היא דבר מאכל, בסופו של דבר, עוגה שווה יותר היא עוגה טעימה. 

 

זה לא מוריד מהערך של אומנות הפיסול בעוגות.

זה רק שם את העוגות האלו תחת הקטגוריה של חומר גלם ליצירת אומנות.

 

איך התשובה? - ניתנת אחרי הירהורים ולבטים קשים חושף שיניים.

 

^^^ מצטרפת לתשובתה המנומקת של לב אמיץאיזו נחמה
אהבתי! בת נוגה


כן, זה יפה. אבל כנראה שיש לי שריטה לגבי הענין..בת 30

אני לא אוהבת שעושים יצירות מאוכל.

גם לא בגן- שמדביקים מלא עדשים על קרטון

או שמכינים בית מקדש מביסקוויטים וקצפת.

וגם לא כאן- יצירה אמנותית באוכל.

 

כנראה בעיה אצלי...אבל אני פשוט לא סובלת את זה. נראה לי מזלזל באוכל.

וואו אומנות!!שעועית ירוקהאחרונה
אפשר בבקשה מתכון לאורז מעניין וטעים ולא רק לבן??ובבאמת שיהיה טוב

ובלי הרבה סוגי תיבול או יותר מידי ירקות
תודה רבה!!

יש הרבהט'

לטגן בצל, להוסיף את האורז, לערבב מעט שיקבל את הטעם ואז להוסיף מים+מלח+כמון.

על אותו רעיון אפשר לאדות או לטגן קוביות קטנות של כזר או פלפלים בכל הצבעים יחד עם הבצל או בלעדיו.

 

מג'דרה - אורז עם עדשים

 

אורז עם פטריות.

 

אורז אדום - להוסיף רסק עגבניות לפני שמוסיפים את המים.

 

יש עוד הרבה.

 

 

 

 

הכי טעיםשיפקה
אם את בקטע של אבקות מרק..
מטגנים בצל מוסיפים לו את האורז ומעל פטרוזיליה קצוצה. מוסיפים מים ביחס של כוס אורז- כוס וחצי מים. מערבבים טוב ושמים אבקת מרק (אין צורך במלח האבקת מרק מאוד מלוחה). סוגרים את הסיר מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 18 דקות על השעון!!! על אש בינונית.
אין צורך להביא לי טעימות כי גם אני מכינה הערב כזה
תודה!!אם אפשר אשמח לעוד רעיונות...אנחנו די בררניםבאמת שיהיה טוב

בקשר לאורז...
אז חלק מהרעיונות מעולה ממש,אנסה בעז"ה.
שמעתי פעם על אורז עם גזר וכו או משהו כזה ...ידוע למשהו??
אשמח לעוד מתכונים כדי שלהמשך יהיו לי עוד רעיונות.

אורז עם גזר עושים כמו שכתבה ט'...ת.מ.
מטגנים בצל קצוץ וגזר מגורד מוסיפים את האורז תבלינים לפי מה שאוהבים והמים כמובן ומבשלים...
אפשר להוסיף מעט חמוציות שהשרית קצת. זה משדרגכלנית1
עם פירות יבשיםשירה..!
מאד טעים:batsheva100

אורז עם פלפל (רגיל) מטוגן, כורכום, ושמן קנולה לא מזוכך (זה משנה).

איפה קונים שמן קנולה לא מזוכך?צוק איתן


מאד לא מוצלח באפיהכלנית1

קניתי שמן קנולה לא מזוכך בשופרסל, אבל הטעם החזק קילקל את העוגות שאפיתי, אז העפתי אותו.

ההוא - היה בלתי אכיל.לב אמיץ

אל תקחי ממנו דוגמא לשמן לא מזוכך. עצם העובדה שבא בבקבוקי פלסטיק פושטיים. והמחיר אמר דרשני (נמוך מדי).

 

שמן לא מזוכך ממקור טוב בא בדרך כלל בבקבוק זכוכית ועולה בהתאם.

 

אני עצמי לא מכירה איפה קונים מזוכך אבל אני משערת שבחנויות טבע כמו עדן וניצת הדובדבן.

בחנויות טבע וכו'.. אבל בסה"כ גם שמן רגיל טעיםbatsheva100
טימין..חציל קלוי

לטגן תבצל לשים אורז.. לשים חתיכות גזר קלוף עם המיים. בתיבול, לשים מלח,פלפל וכאלה, והרבה טימין [זה תבלין]. ממש טעים..

 

אורז עם עשבי תיבול. םשוט עם הבישול לתבל במלח פלפל וקצת כורכום, ולשים מלא שמיר ופטרוזיליה קצוצים ממש..

ושכתי,חציל קלוי

אורז מלא עגול!!!!! זה אורז ממש ממש ממש טעים, ואם תשלבי איתו ירקות וכאלה, הוא פשוט יווצא מעדן..

 

-רק חשוב לדעת, צריך להשרות אותו לפני  דק'..

למה דווקא להשרות ולא לברור?אקונהמטטה
זה ממש משנה?
שמשרים אורז יוצא העמילן שלו ואז הוא לא נדבקanonimii
ויוצא אחד אחד
תודה רבה!! שבת שלום!!באמת שיהיה טוב
פשוט בריא וטעים-גפן36
בסמטי מלא. מטגנים בצל עד שמשחים, מוסיפים את האורז ומטגנים טיפה. מוסיפים מים,מלח, ואפונה ירוקה קפואה. נותנים להתבשל עד שמוכן. בתאבון

יש לי עוד מלא רעיונות לאורז אז אם תצטרכי רק תגידי
כמה רעיונותמינימאוס2

1. מבשלים את האורז כשמוכן מוסיפים לסיר בצל מטוגן היטב ישר מהמחבת+ קצת מהשמן

2. מטגנים בצל ומשמשים קצוצים מוסיפים את האורז קצת כורכום ומים ומבשלים רגיל

3. כשמכינים את האורז בשלב הוספת המים מוסיפים קצת מכל דבר : כמון, קינמון כורכום פלפל שחור 

 

 

אורז פראי (3 צבעים) מעניין אותך? יש לי מתכון מעולהיאיר השמש
כן,אשמח!! תודה רבה לכולם!!באמת שיהיה טוב
אז ככה...יאיר השמש
על כל כוס אורז פראי את שמה 3 כוסות מים.
מטגנת במשך 2 דקות את האורז (פראי אני לא שוטפת לפני) מוסיפה מים בהדרגה. כוס ואז מערבבת. עד כוס מחכה שירתח. ואז כוס שלישית.
מבשלת 15-20 דקות.
מחממת את התנור מראש. מעבירה את האורז לתבנית פיירקס ושמה מעל גזר מגורד ובצל.
מכסה בנייר כסף ולתנור במשך 30-40 דקות.
יוצא מדהים!!
תיבול רק מלח
אנחנו עושים אורזאור השחר..
ישתבח שמו

בתנור. ולמעלה שקדים וכאלה.. אם תרצי מתכון אז בשמחה כשאוכל..
ויש גם אורז כזה שעושים עם תפו"א, ואז הופכים את הסיר/תבנית וזה יוצא יפה כזה. יש לזה שם.. לא זוכרת בדיוק
אני אשמח מתכון לאורז עם שקדים. תודה רבה!אחרי החגים
אעלה יותר מאוחר.. כשאהיה בביתאור השחר..
המתכון -אור השחר..
ישתבח שמו

מערבבים 2 כוסות אורז, 1 בצל קצוץ, 2 כפות א. מרק, 1/2 כוס שמן, 1/3 כוס רוטב סויה.
מוסיפים 4 וחצי כוסות מים רותחים ומפזרים מעל שקדים (מקלות/ פרוסות) ואופים בתנור עד שזה מוכן
תודה!!אחרי החגיםאחרונה
מה ההבדל בין קמח שיפון מלא וסתם קמח מלא?ילדים זה שמחה
האם אפשר להכין עוגת שוקולד עם קמח מלא?ילדים זה שמחה
סוגים שונים של קמח,לא משמעותי לאפיה,אפשר שניהם.ר.פ.מ. בע"מ

ואפשר להכין בוודאי עוגת שוקולד עם קמח מלא.

אני עושה הכל! עם קמח מלא מעוגות ללחמניות ולחם וכלה בפנקייקים וכו'...

גם אני עושה הכל מקמח מלאחיה רוזאחרונה
ומצליח מעולה.
עם שיפון לא הלך לי...
קמח רגיל זה מחיטה וקמח שיפון זה משיפון...חילזון 123

זה צמח אחר.

שיפון נחשב יותר בריא אבל הוא גם קמח מאד "כבד". המאפים ממנו יוצאים הרבה פחות אווריריים.

בד"כ לחמים מקמח שיפון הן כהים יותר ודחוסים יותר. ויש להם טעם אחר קצת.

כן? אני לא שמתי לב להבדל, טוב לא משתמשת בשיפון כ"כר.פ.מ. בע"מ

^^ אכןאור השחר..
ישתבח שמו

בקמח מלא רגיל השתמשנו ב70% ובשיפון 50% מהסיבה הזאת..
למישהו יש מתכון לעוגה שלנעמה301
בצק,שוקולד,ומעל פירורים-עם שמן?
תודה!
העלו לפה..אור השחר..

^^^^ מומלצת בטירוף!!ג'נדס
אפשר במקום קקאו- שוקולית?משתמשת חדשה123
תודה
יופי נשמע מצוין, תודה רבה!נעמה301אחרונה
עוף שלם בדבש ולימון יש למשהו?תותי77
מצאתי לפני שבוע מתכון טוב והוא נעלם לי. והשבוע אני גם מכינה שלם אז אולי זה משנה.
מתכון טעים, טוב וקליל לסופלה. יש?? אשמח ממש!!מורצי

והאם אפשר להקפיא סופלה?..

יש מאוד! אפשר להקפיא.ר.פ.מ. בע"מ

אפשר להקפיא את הסופלה אבל זה ממש לא ניצרך, הוא מחזיק המון זמן מעמד בחוץ בקופסא אטומה ככה שלא צריך בכלל להקפיא. אפילו חודש זה בסדר!

 

ממיסה על אש נמוכה וקטנה 1 ח' מחמאה (או חמאה אם רוצים חלבי)+ 2 ח' שוקולד מריר.

לאחר שהכל נמס ומעורבב אחד בשני מכבים את האש ומוסיפים 3 ביצים טרופות לאט לאט תוך כדי ערבוב מהיר (כדי שלא יהיו גושי חביתה כאלו בפנים).

אח"כ מוסיפים כוס סוכר ומערבבים וכוס קמח ומערבבים

מוזגים לכוסות הסופלה ומטביעים קובית שוקולד בכל אחד

אופים 180 מעלות 10-20 דק (תלוי בעוצמת התנור) עד שהדופן מתנתקת בקלות מהנייר ויש סדקים למעלה.

זהירות מאפיית יתר!

מגישים חם לצד 2 כדורי גלידה

 

בתאבון!

 

זה אחד המתכונים! קליל מהיר וטעים, אפשר גם לעשות אותו כעוגה חמה ולפזר מעל שוקולד ציפ לבן ושברי פקאנים מסוכר ועוד כיד הדמיון..

 

עוגת הבית שלנו.

הסופלה של חרישית!ת.מ.
יוצא מעולה גם בהקפאה...
תודה רבה רבה!!מורציאחרונה
מאסטר סלייסר -עין צופיה

שמעתי שזה יעיל,

אם מישהי/ו משתמש בזה, אשמח לשמוע המלצות (וגם - איזה מהמכשירים שלהם הוא המומלץ).

אני צריכה בעיקר לחיתוך סלט יומיומי, גם לבצל לתבשילים וכד'.

בנוסף, מדפדוף באתרי הקניות, ראיתי שהמחיר עוד על סביבות 150 ש"ח.

מישהו יודע על מקום זול יותר?

תודה רבה!

ממליצה בחום!ת.מ.
אנחנו קנינו ב150 בערך כולל משלוח...
תיקני את העגול ורק את המקורי!
הכנת סלט מושקע לוקחת 2 דק' מקסימום, חיתוך בצל לתבשילים בלי דמעות כמעט בשניות,
השבוע הכנתי תבשיל שהיה לוקח מלא זמן בלי הסליסר (לקצוץ בצל לגרד גזר לקצוץ עגבניות) במקום זה זה היה בשניות כל דבר... קצצתי בצל הכנסתי לסיר, קצצתי גזר כנ"ל עגבניות כנ"ל כל הסיפור לקח כלום זמן וכלום עבודה והתאים לי לזמנים של ההכנסה לסיר...
משהו אחד אני לא מבינה,פלפלתי

איך הסלייסר הזה חותך את הירקות לקוביות?

הרי זה שני סכינים, זה יכול לפועל לעשות את זה (לפחות חלק מהירקות בעיקר אם אתה מכניס את כולם יחד) לחתוך קטן מידי או קווצ' כזה.. בעיקר עגבניה נגיד שהיא רכה..

איך משתמשים בזה?

ירק ירק?

שמים הכל ביחד..ת.מ.
זה לא יוצא קוביות סימטריות כמו ביד אבל זה חתוך סבבה ממש (הגודל תלוי בכמות הסיבובים וכו') וזה 3 סכינים... מוזמנת לבקר ולהתרשם
מצאתי בגרופי 2 סוגים של מכשירים כאלה -עין צופיה

אחד ב 99 והשני באמת ב 150. 

מצ"ב קישור: 

 

http://group-e.buy2.co.il/%D7%9E%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%A8%20%D7%A1%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%A1%D7%A8

 

את יודעת מה הבדל ביניהם?

לאיזה את מתכוונת?

 

תודה!

הזה ב149...ת.מ.
הוא המקורי והנוח של החברה הטובה...
(אישית לא ניסיתי חיקוי אבל שמעתי כמה שהיו ממש מאוכזבים והתברר שהיה להם חיקוי)
תודה, שאלות -עין צופיה

א. איך אזהה שמדובר במקורי ולא בחיקוי?

 

ב. איך הניקוי של זה (לפעמים אני כבר מעדיפה לעשות דברים בעצמי,

מאשר לנקות את 'מקצרי הדרך'....)?

 

תודה!

א- לחברה קוראים סלייסר.ת.מ.
לפי התמונה והפרטים בקישור מדובר בזה...
ב- את צריכה לשאול את בעלי יותר כי הוא אחראי על הקטע הזה אבל בכללי יחסית פשוט לניקוי (יצא לי לנקות רק פעם/פעמיים בשאר בעלי ניקה אבל צריך להקפיד לנקות או לפחות לשטוף קלות ישר אחרת קשה יותר לנקות)
כל עוד מנקים מיד זה לא מסובך בכללאריקל
אני מקפיד (או משתדל) לשטוף שטיפה קלה מיד לאחר השימוש
ואוו. אני ממליצה ממש!נדנדה כתומה.
שימוש ממש קל ונוח-פשוט יעיל!
והניקוי-אם מנקים מייד אז זה ממש פשוט(בערך ברמת הקושי של לשטוף סיר לא מלוכלך בטירוף)
אם נותנים לירקות להתייבש על המכשיר זה קצת מורכב יותר אבל גם לא מידי מסובך..

וזה גם בריא כי זה גורם הרבה יותר לאכול ירקות/סלט/וכו'.כי יאללה,מה זה להכין סלט בדקה וחצי?בקטנה
תודה! בעלי כבר אישר את הקנייה... -עין צופיה

אני רק רוצה לוודא שאקנה את הדבר הנכון, ומה שאתם מתכוונים אליו בהמלצה החמה...

יש שני סוגים של הסלייסר המקוריaimaאחרונה

אחד שמכניסים הכל יחד ומסובבים וזה יוצא חתיכות בכל מיני צורות והגודל תלוי כמה פעמים סובבת את הידית.

והשני שמכניסים חתיכה חתיכה ומורידים את במיכסה וזה חותך לקוביות/גוליאנים/פרוסות יש אפשרות לכמה סכינים.

 

הראשון טוב לכשאין זמן ורוצים סלט הכי מהר שאפשר.

השני כשרוצים סלט חתוך יפה ומהר או ז'וליאנים למוקפץ (ואז שמים את הירק לגובה כשחותכים)

 

המחיר שלהם די דומה

גם אני ממליצה!אור השחר..
ישתבח שמו

חוסך המון עבודה. כיף בעיקר עם בצל, חוסך הרבה דמעות.. קחי בחשבון שכשעושים סלט בסלייסר, הוא נהיה קווץ' הרבה יותר מהר.. ז"א שלא להכין יותר מידי כי לארוחה הבאה זה כבר לא יהיה ממש אכיל..
מתחשק לי לנסות להכין נשיקותשרבוב

כמה זמן הן מחזיקות מעמד טריות?

זה נהדר! וקל!!כמו הלבנה

מחזיקות בערך 3 ימים טריות ואולי יותר (הם פשוט לא נשארות... מתחסלות)

הסוד הוא-עתיד1

לקרר אותן לחלוטין ואח"כ לסגור בקופסה אטומה...

ואז אתה יודע לכמה זמן זה מחזיק? תודהשרבוב
אצלי החזיק גם שבועעתיד1

ואני בת...אישה

אצלי זה לא היה מחזיק אפילו עשר דקות...+mp8
בקופסא אטומה הן נשמרות עד שבועיים.משיח נאו בפומ!
מעבר לזה ניתן להקפיא.
ועשית לי חשק להכין גם... משיח נאו בפומ!
בקופסה אטומה אצלנו נשמרו חודשרבה אמונתך!

הכנתי כמות עצומה...

בד"כ הן נגמרות כשעה אחרי שהן מוכנות...

^^ ורוצה גם מתכון? יש לי אחד נהדר.פינג.
תמיד אפשר להביא מתכון ואני אשווהשרבוב

למרות שאני יודעת לעשות קצף טוב של ביצים

זה כל הסיפור לא?

כן. וגם הרבה סבלנות לאפיה ארוכה.משיח נאו בפומ!
לא להתפתות להוציא אותן מהתנור כשנראות מוכנות מבחוץ..
קראתי מתכונים..שרבוב

זה 5-6 שעות על 100 מעלות נכון?

(בגלל זה האמת עוד לא עשיתי את זה

כי צריך לעשות תא זה בשעה נורמאלית וביום שלא צריך את התנור)

 

וניסית פעם להקפיא?

נראה לי שהכי טוב לתת אפיה קצרה בחום בינוני ואזבת נוגהאחרונה

להנמיך את החום לנמוך ממש וללכת לישון...

 

אני אשמח למתכון..אור השחר..
יש מתכון טעים במיוחד לפתיתים או פסטה?יעל*
אתמול ניסיתיזמר הפלוגות

הכנתי מרק ירקות וכשהוא רתח הוספתי בערך חצי חבילת פסטה ובישלתי עד שהפסטה והירקות היו מוכנים ואחרי שסגרתי את האש הפסטה ספגה את הנוזלים של המרק... אפשר להוריד מהכמות של הפסטה כי זה ממש מסמיך... 

כיוון?בשרי/פרווה/חלבי? בתור ארוחה ממש או תוספת?ת.מ.
בשרי- פסטה בולונז,פתיתים עם נקנקיות,
פרווה-פתיתים אדומים עם זיתים/פטריות/נקנקיות סויה, פסטה ברוטב פטריות,פסטו,עגבניות,עגבניות ונקנקיות,שמן זית וזעתר,
חלבי-פסטה מוקרמת,מוקרם עם פטריות,רוטב שמנת בטטה,שמנת עגבניות, וכו'...
אצלנו ממש אוהביםאור השחר..אחרונה
ישתבח שמו לעד!

לבשל את הפתיתים צהובים (כורכום) ועם יותר מים מהרגיל ואז זה יוצא דייסתי כזה..
פסטה - רטבי שמנת למינהם (פטריות, בטטה וכיד הדמיון הטובה..) רוטב אדום, רטבים מתוקים (עם דבש, טריאקי וכאלה..)
והילדות - פסטה עם גבינה לבנה ושוקולית ;)
שאלה לגבי הפרשת חלה-תות

גיסתי רוצה לעשות מסיבה עם הפרשת חלה. היא שאלה אותי האם בשביל העניין, מספיק שמישהו אחר (אני) יכין את הבצק והיא תעשה את ההפרשה, או שעדיף שהיא תכין את הבצק? תודה...

עניין לא פשוטל.ד.
אין בעיה שאת תכיני את הבצק והיא תפריש חלה אבל צריך שהקמח או הבצק יהיה שלה.
דבר חשוב נוסף לגבי הפרשת החלה, אם מי שמפרישב חלה מחלקת את הבצק לנשים שיעשו חלות ואח"כ כל אחת לוקחת את מה שהיא עשתה אז לא מפרישים חלה!! אין בעיה שנשים אחרות יקבלו בצק ויעשו צורות אבל ידעו שהבצק שייך למפרישה ואם היא תרצה היא תחלק להן מהחלות המוכנות.
למעשה יש הרבה הלכות בנושא הפרשת חלה ותמיד כדאי להתייעץ עם רב בנושא.
בהצלחה!
וואו תודה רבה! החכמת אותיתותאחרונה

עוגת ביסקווטים בלי מיקסרשבלולון

יש דבר כזה?חצי חיוך

בטחחילזון 123אחרונה

שקית פודינג+כוס חלב+קופסת גבינה לבנה+קצת סוכר

לערבב טוב, להוסיף עוד קצת חלב\גבינה לפי איך שהבלילה יוצאת

ולמרוח בין הביסקויטים.

מחפשת המלצהעיצובית

לקניית קופסאות איחסון שמתאימות גם ל מיקרו וגם למקפיא

אשמח לשמוע אפשר דרך הרשת או דרך חנות

תודה רבה

lock&lockגליוש

לא בטוחה איפה בדיוק לקנות..

אבל נראה לי בחנות לכלי מטבח או כלי בית...

^^ אפילו במקס סטוק יש..מקום בעולם
אשמח לעוד המלצותעיצובית

יש גם95200אחרונה
את הסירים הלבנים עם העיגול האדום האלה של המיקרו...

אבל באמת שLock&Lock טובות!
למישהו יש רעיון למרק טעים וטוב?מתפללת..

בעלי חוזר עוד שעתיים מהעבודה, ובא לי להכין מרק שמתאים לימי החורף הקרירים.. שמתחילים כאן.. למישהו יש רעיון?

יש ..כיבשה
מרק עגבניות עם אורז
מרק ירקות
מרק סולת
מרק ירקות טחון
מרק כתום
מה זה מרק סולת?לב אמיץ

סוג של מרק עוף שמוסיפים את קמח הסולת לתוכוanonimii
תודה.לב אמיץ

לא סוג אחרכיבשה
אחד הטוביםכיבשה
מבשלים סולת עם מים ושום ופטרוזיליה או כוסברה
יוצא סמיך וטעים!!!
נשמע שווה לנסות.לב אמיץ

אני אוהבת סולת.

להוסיף שמן כמון ומלח,באמת טעים!אמהונת
איזה מרק?שרבוב
ירקות
כתום
בצל
אורז
גריסים
בורגול
אפונה
שעועית אדומה או צהובה
תירס

יש הרבה
מרק בורגול??יש כזה דבר? נשמע טעיםאחרי החגים

אפשר מתכון?

האמת שלא ניסיתי אפעם שרבוב

רק ראיתי מתכון..תחפשי בגוגל

עכשיו חיפשתי ויש מלא מתכונים

אפשר מתכון למרק אפונה?שקד ותמר

יש לי חבילה של אפונה מיובשת (זתומרת כמו אורז)

מרשם פשוטמינימאוס2

משרים את האפונה לילה במים

שמים בסיר את האפונה בצל אחד וקצת שום

ומים ביחס של 1:4 על האפונה

מבשלים 3 שעות .

כדי שהאפונה תימס אפשר להוסיף סודה לשתיה  או שמבשלים על הרתחה לא גבוהה אבל שתהיה תזוזה בסיר

זה עוזר להאפונה להתפרק

מתבלים בכוסברה כמון אבקקת מרק או משהו אחר שרוצים

 

וכדאי להוסיף גם ירקות..שרבוב

ניצלו"ש -עשית לי חשק להכין מרק בצל!מעיין חתום
מתכון? טיפים?
לטגן המון בצל להרבה זמן עד שנהיה חוםaima

להוסיף קצת קמח להסמכה . להמשיך לטגן. להוסיף מים רותחים ולתבל.

מתכון למרק בצלמינימאוס2

חותכים 5 בצלים לרצועות מטגנים אותם על אש נמוכה 20 דקות בחמאה /שמן עד שהם ממש רכים

מוסיפים מים , מלח פלפל ואבקת מרק בצל ומבשלים עוד 20 דקות דקה לפני ההגשה שמים חופן גבנ"צ בפנים

המרשם המקורי זה ששמים בתנור פרווסת באגט עם גבנצ מקרימים ושמים במרק. אני לא אוהבת 

מרק גריסיםanonimii
מרק בצל ומרק פטריותשעועית ירוקה
אם עדיין עוזר:תולעת השני
מרק:

אפונה
בצל
כתום
עגבניות
עוף
ירקות

ועוד כמה שלא עולים לי עכשיו...

בתאבון!
נזכרתי במשהו מטריף. מרק גזרמינימאוס2

נשמע לא משהו אבל מתקבל מרק קרמי עשיר ומלא בטעמים

מי שלא יודע שיש בו רק גזר ממש לא מאמין

מבשלים הרבה גזרים חצויים עם בצל קלוף וכמה שיני שום קלופות במים מלח ופלפל

כשהגזרים רכים טוחנים אותם. זהו.

 

 

^^ מרק מצויין!!התנערי מעפר

גמני מכינה משהו בסיגנון הזה.

מוסיפה לפעמים גם קצת קישויים וקולורבי - בשביל הטעם.

אבל רוב המרק זה גזר.

 

אפשר לתבל את זה בלי אבקת מרק ורק עם: מלח, פלפל, שום, וקינמון.

 

יותר טעים לצרף גם בטטה ודלעת ..זהר הרקיע
ואז זה כבר מרק כתום..רחלקהאחרונה
מרק כתוםanonimii
כל הירקות הכתומים לבשל עם טימין מלח פלפל מעט אגוז מוסקט שהכל הירקות מוכנים לטחון במעבד מזון יוצא טעים
מרק שאנחנו מאוד אוהבים:מרק חורפי

http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-soups/Recipe-290c0dc92b61441006.htm

 

בגרסה אצלנו זה:

א. עם עוף ולא הודו

ב. הרבה יותר נוזלים שיצא מרק ולא תבשיל

 

 

 

 

מרק עגבניות עם קציצות

אין גשם? נתעלם מהעניין עם מרק שהוא כולו קערה של נחמה, שיכול להיות ארוחה שלמה בפני עצמו. פחות משעה כולל הכל, והוא שלכם

 | אוכל טוב | פורסם 11/02/14 07:57
מרק עגבניות עם קציצות בניחוח טימין (צילום: אפיק גבאי ,אוכל טוב)צילום: אפיק גבאי
93% אהבו, מה דעתך?
אוהב
לא אוהב
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • זמן עבודהרבע שעה
  • כשרותכשר בשרי
  • רמת קושיכל אחד יכול

עלות: כ-37 שקלים

מרכיבים (4 מנות):

למרק:

  • 3 בצלים, חתוכים גס

  • 5 עגבניות, חתוכות גס
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 260 גרם רסק עגבניות
  • 260 גרם עגבניות מרוסקות
  • 2 כוסות מים חמים (אפשר לשחק עם כמות המים, בהתאם לסמיכות שאתם אוהבים)
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • כף סוכר
  • מלח
  • חופן ענפי תימין

לקציצות:

  • 500 גרם הודו טחון קפוא

  • 1 בצל מגורר
  • כפית פפריקה מתוקה
  • שן שום, קצוצה
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 1 ביצה (לא חובה)
  • מלח

אופן ההכנה:

1. מטגנים בסיר את הבצל כ-3 דקות. מוסיפים את העגבניות ומטגנים אותן כ-3 דקות נוספות. לבסוף מוסיפים את השום לעוד דקה נוספת. 


2. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות, המים, הצ'ילי הסוכר והמלח, מערבבים ומביאים לרתיחה.


3. בזמן שהמרק מגיע לרתיחה, מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות, יוצרים כדורים ומעבירים לסיר המרק (אחרי הרתיחה). מוסיפים גם את התימין ומבשלים על להבה נמוכה כ-35 דקות.